Är blod tjockare än vatten?

Den frågan ställer Monas Universum inne på sin blogg.
I min värld är kan blod vara tjockare än vatten, men inte by ”default” och jag föredrar ändå rumstempererad Cola Zero framför både vatten och blod. 😉

Jag har så svårt att förstå det här. HUR kan man bara göra så här när man vet att man inte är önskvärd. Personen ifråga lusläser dessutom min blogg så hon har full koll på vårt liv. Eller ja, den del av vårt liv som jag väljer att visa här inne.

Att komma när jag inte var hemma var dessutom ett mycket medvetet val. Problemet är bara att hon genom åren säkert trott att det är jag som är den som inte vill ha med henne att göra. Det vill jag så klart inte men det är de facto maken som tagit det här beslutet och han kommer aldrig att ändra sig. // Monas Universum

Mona berättar om en släkting till hennes man, som de båda bröt med för flera år sedan, och som helt plötsligt kom på att det kunde vara en bra idé att komma och knacka på dörren för att se hur familjen bor nu för tiden, och detta medan Mona inte är hemma.
Det är en riktigt härlig släktfejdande historia som Mona målar upp på sin blogg, någonting som så klart är helt medvetet från hennes sida.
Personen som kom och knackade på hemmes hos henne och maken, lusläser enligt Mona hennes blogg, och har stenkoll på vad som står i den.

Så…. i mitt tycke är släkten både värst och bäst. 
Idioter finns det överallt, och så även i släkten.
Jag tror alla har minst EN idiot i sin släkt.
Någon som vill säga emot?

77 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    (kan du inte hitta idioten i släkten är det troligtvis du själv)

      Och med det sagt så hur kommer det sig att Monatanten har så himla många fd vänner/släktingar? Har hon någonsin funderat på det

    Ibland är det lättare att skylla konsekvenserna av sina handlingar på någon annan. Om Mona själv berättat för sina ex svärföräldrar att hon träffat någon ny så skulle utfallet kanske ha blivit annorlunda, eller inte.

      Förtydligande, jag håller med om att är kontakten definitivt bryten knackar man inte på dörren och med förväntan sig att bli insläppt. Att först försöka återskapa kontakt på annat sätt verkar rimligare.

        `Jag tycker att den absolut största idioten här är mannen, som släpper in dom. Va? Varför liksom?

        Undefined?

        Är inte mannen den största id**ten, som släpper in dom? Hur tänkte han där?

    Varför släppte han in dem då?
    Om han inte vill ha kontakt går det väl redan vid dörren att säga att det inte passar eller att de inte är välkomna?

    Men att folk orkar lägga sig i vad andra gör osv. Ringa upp människor man inte känner för att skvallra? Herregud, om folk bara sköter sin egna skit.

    Älskar släktfejder! Jag hade ringt Polisen om någon som jag brutit kontakten med dök upp hemma hos mig. Det är ett brott att störa någon som inte vill bli störd. Skicka Polisen på dom!

      Va? Skulle du ringt polisen för att någon kom och knackade på din dörr? Herregud… Ja de har ju INGET bättre för sig än att åka och sjasa bort oönskade besökare ?

      Men kommer polisen verkligen för en sådan sak? alltså jag undrar bara hur det ligger till? jag har nämligen en äcklig man som bultar på dörren och ofredar. Blir ju jätterädd då.

        Skulle ju säga att det är annorlunda. Särskilt om mannen ifråga är okänd för dig och också ifall det har skett flera gånger.

        ”Hej polisen, en gammal kompis till mig ringer på min dörr. Jag vill inte träffa henne, kan ni komma?”

          ??

    Jo det verkar konstigt om….kontakten definitivt är bruten.

    Men vad är det här för ett inlägg?

      En annan fråga är varför skriver och lägger Mona och ut privata släktfejder för alla att ta del av . Och måste då vara medveten om att det kommer synpunkter. Hon vill att hennes sida/syn vad som skett ska spridas.

        Ja, det är verkligen tydligt.

        Hon gör det för att hon älskar att hänga ut människor som inte passar henne. Händer i tid och otid. Mona i ett nötskal, på ytan präktig innerst inne rutten.

          Mona skriver i ett inlägg om att CafeWilmerMalin (bästadjäflavännen)på inga villkor vill synas på Monas blogg. O även andra vänner …

          Why liksom ?? Dålig för affärerna?

            Förut ville hon ge sken av att hon var där varje dag. Kanske hade ett kontrakt på viss tid för att promota cafet?
            Wilmer själv har ju sällan synts på bloggen. Men bilder på caféet och allt hon har till försäljning som är det godaste som finns.

        Kanske för att personen läser hennes blogg?

        C. Hon vill ju självklart att det hon skriver ska nå fram.
        Hon har alltid ( ofta negativa ) åsikter om människor HON inte gillar.
        Hur i helskotta vet hon förresten att släktingen läser bloggen.
        Kan hon nåt som inte vi andra kan ?
        Hon vill självklart ha ståhej runt sin egen person.

          Mona vill på allvar åka dit för förtal av folk det har hon ju visat för många gånger redan. Åkt dit för detta har hon ju redan gjort 2 gånger. Att nån överhuvudtaget vill synas eller omnämnas på hennes blogg är för mig en gåta

          Hela det inlägget skrev ju Mona för att den släktingen skulle läsa vad Mona tyckte och tänkte.

        Hon la väl ut om fd svägerskan förut. Sen blev hon väl även osams med brodern. Även svärföräldrarna så det är väl bara mamman och två döttrar hon umgås med.

          Ena dotterns bonusbarn har blivit Monas ”bästisar”. Så klart ska man väl säga. Och hennes kommentar om att mamman var typ dum i huvudet…. Fattar inte hur man skriver så på sin blogg.

        För att det ger många klick, kommentarer och engagemang bland hennes läsare. Vilket tillför medvärde till hennes varumärke och är positivt för henne när det gäller att få samarbeten.

    Det här är något som alla föräldrar som skriker om att man ska skaffa barn för att man får ovillkorlig kärlek från barnen.

    Ingen kärlek är ovillkorlig. Beter du dig som en skit kommer även barn tappa tålamodet och bryta kontakten.

      Och är man någonsin så ensam på äldre dar än som när ens barn inte besöker en? Vilket också används som argument ofta, att slippa sitta ensam på äldreboendet.

      Jamen det är väl klart, förutom de barn som blir likadana eller är ändligt lojala.
      Om du behandlar dina barn som du själv skulle vilja bli behandlad så får du den där kärleken ”alla” menar…. och man syftar väl på när barnen är små, då är den faktiskt ovillkorlig

        Inte riktig så enkelt. Finns många som tror och tycker att de behandlar sina barn på bästa sätt men frågar man barnen så har de en helt annan syn på hur de blivit behandlade.

          +1 Gilla

          Ja men det är väl inget konstigt, narcissistiska typer fimns det tyvärr gott om

            Man behöver inte vara narcissistisk för att inte förstå att det man tyckte var det bästa för barnet inte passade barnet alls

      Ofta är det barnets partner som orsakar osämja och även vägrar låta mor/farföräldrar träffa sina barnbarn. Enormt tragiskt! Det kan vara/ha varit hur bra som helst mellan föräldrar och barn.

        Oavsett så är inte kärleken ovillkorlig.
        Partnern kanske bara får en att öppna ögonen och se sanningen?

        Om det är hur bra som helst, så finns ju ingen anledning att mor/farföräldrar inte ska få träffa sina barnbarn. Varje vettig förälder vill att barnen ska ha den kontakten. Om, säger om, mor/farföräldrarna är vettiga.

          Barnets partner står det ju. Hen har förmodligen inte en jättebra relation till svärisarna då.

    Uttrycket kommer väl egentligen från att du byter blod med din vän (tänk blodsbröder dvs strider tillsammans) är tjockare än det fostervatten du delat. Dvs tvärtom än hur vi vanligen tolkar. De som står upp för dej är dina livslånga vänner och din släkt är utbytbar. Sen kan jag hålla med om att det känns väl så där att publikt skriva om en familjefejd. Andra sidan kan inte försvara sig men iofs vet vi ju inte vilka det är heller. Men i MU är det alltid en som alltid har rätt. Och har man barn, föräldrar etc som tar avstånd så ska man nog granska sig själv också.

    Kommer att tänka på Johanna Toftby, Monas kompis, som också lade ut sin ensidiga bild av sin släktfejd offentligt på sin blogg. Väldigt obehagligt att göra så här, att använda sina läsare som duktiga idioter. Vad vet vi om vad som hänt? Och varför ska vi dras in?

      Dom är felvaggade båda två.

        Buffade?

          ???

      Jag tänker att just dessa damer är typexempel på bloggare/influencers där hissen inte riktigt går ända upp. De är totalt gränslösa integritetsmässigt och förstår inte konsekvenserna förrän efteråt. De slår och fäktar omkring sig när de blir kritiserade, oavsett om kritiken är befogad eller inte. På det hela sett känns båda två dessutom väldigt lismande och genomfalska. De fjäskar för andra kändisar i hopp om att bli inkluderade. I själva verket är de ”nobodies” och totalt ointressanta. Det intressanta kring dem är ju snarare deras draman de skapar. Och ja, jag fascineras av dem båda och kan inte låta bli att följa dem av just den anledningen jag beskriver. Booken är också en sådan person i mina ögon.

        Tycker det är underhållande att läsa när dessa bloggerskor rapporterar från sin bubbla. Tror att de hela tiden söker bekräftelse och hur de lägger ut sina berättelser bara för att få bevis på att de tänker och gör rätt. Tyvärr är det väl bara de ivrigaste läsarna som inte riktigt förstår att så länge de håller med är de ”vänner”. Har du inte samma uppfattning är du ett troll. De fladdrar från den ena ytligheter till den andra i hopp om att bli utnämda till något betydelsefullt. De enda de bryr sig om är i själva verket sig själv. Me, me and me.

        Sant, vartenda ord.

      Ja, så komisk dessutom, hon lägger troligen även kommentarer i annat namn på sin egen blogg, dels för att ”hålla med” blogg innehavaren, dvs sig själv, samt få det att verka som fler kommentarer och engagemang. Väldigt genomskinligt, märks på felstavningar och meningsuppbyggnad.

    Väldigt konstig logik om man läser Monas inlägg. Släktingen berättade att hon och nuvarande maken var ihop. Examen och pappan till hennes dotter började lalla Mona för horjävel och utsatte dottern för att höra det. Det är alltså släktingen fel? Inte examen? Honom blev hon sams med igen och började umgås med.

      Kalla inte lalla

      Exmaken…

    Japp. Vi har en idiot i släkten. En manipulativ idiot. Ingen faller för det, men personen försöker. Med oss som kan spelet går det inte, däremot, om någon kommer med en ny partner eller så, då jäklar.
    Så jag kommer nog aldrig, om jag verkligen inte behöver, presentera en partner för den sidan av min släkt.

      Låter väldigt olustigt, men finns det någon anledning att du skriver att du inte kommer en partner för ”den sidan”, menar du den specifika delen (personen eller personen plus familj, exempelvis) av antingen din mammas eller pappas släkt, eller alla på antingen din mammas eller pappas sida (den sida personen är del av)? Ja har alltså gjort ett antagande här ett personen inte ensam utgör någon av sidorna. 🙂 Hoppas att det är okej att fråga. ❤️‍?

        Presentera en partner*

    Vem fan bryr sig om Mona? Vem följer människan?

      De som inte följer henne bryr sig nog inte. Finns säkert de som du följer som andra inte har en aning om vem de är och då inte heller bryr sig.

    Varför skriver man om något så privat i sin offentliga blogg? Vad är syftet? Jag har lika svårt att förstå det som Mona har att förstå den inte önskvärda släktingen.

    Läste inlägget och kommentarerna. Många drama queens…

      Ja kaka söker maka?

    Undrar om Tunnelbanekompisen också rensats ut? Universum var väl inte på hennes boksläpp.

      Oj, Mona som alltid vill vara med för att synas.

      Nått måste ju ha hänt, iom att Mona klev av VDS

        Mona har hintat i sin blogg att hon senare ska berätta var för hon slutat att engagera sig. Det som gav henne så mycket.

          Men det är ju lite så Mona jobbar. Ni ska få veta sen. Jag får inte/kan inte prata om det nu.

    Ändå så finns det inte några hinder från att ärva en person de skyr som pesten.

      Varför skulle man avstå ett arv för det? Något ska man väl ha för att ha stått ut med idiotin kanske.

        Inte om man har lite ryggrad.

    ”Blod är tjockare än vatten” är bara ett stigmatiserande uttryck som i värsta fall får människor att stå ut med betydligt mer (skit) bara för att man är släkt än om man inte hade varit det.

      Fast för de flesta normala familjer är det sant.

    Hört att ”Blod är tjockare än vatten” är ett av historiens mest missuppfattade uttryck och egentligen betyder det motsatta.
    Blodet syftar på blodsbröder i krig och vatten på fostervattnet men föds i, alltså skulle ”Blod är tjockare än vatten” betyda att vänskap är starkare än familj.

      Det är en myt som inte har någon historisk bakgrund

      Hahaha nej!

      Vänskap är inte starkare än familj, ja i stunden kan vi alla ha roligare med en polare än med brorsan, men i det långa loppet är familjebanden de som finns kvar, även över generationer.
      Min kompis syskon och barn har ju inte mina syskon och barn kontakt med som ”vänskspsmänniskor”, släkter däremot går över generationer.

    Även om det är en myt som inte har någon historisk bakgrund kan kontexten stämma ändå för en del. Man har mera glädje av sina nära vänner som betyder mer för en i livet än sin släkt.

      Man? Nej, DU kanske har det. Jag har då mer glädje av min syster och mamma än någon av mina vänner.

        Skrev att det kan stämma för en del. Om du läser om det jag skrev.

      Nu när jag är 50+ och ser på mitt liv, så har det absolut funnits några vänner som betytt mycket i perioder och som finns i mitt liv ännu idag! De flesta vännerna har dock kommit och gått.
      Släktingar och familj däremot har ju funnits med hela tiden, jag sätter min familj högre än vänner och jag litar mer på släktingar än på vänner, utom några få speciella vänner.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.