Mera stödkorvar

Hanna Fribergs pojkvän ska tydligen starta upp ett korvföretag – ”Korvbyrån” – och därför är han och Hanna ute och provar olika korvar så det står härliga till.
Ska vi gissa på att det kommer finnas obegränsat antal stödkorvar att tillgå för alla Hannas influencerkompisar, i utbyte mot lite gratisreklam på sociala medier?
Den stora frågan är väl om det funkar att beställa och få levererat stödkorvar eller ”nattkorv” efter en blöt kväll på krogen?
Frågar åt min kompis Foodora.
Och kommer det finnas en Bamsekorv att beställa med namnet ”Mr Big”?

Vad tror ni om konceptet?
Korvtumme upp eller korvtumme ner?

53 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Kul idé hoppas det går bra! Mer korv och crepes och koreansk streetfood åt folket.

    ”Mr Big”

      Perfekt! Hoppas dom kommer göra instagram vänliga korvar som influenserna kan fota och låtsas att dom äter!

    Jag fattar inte, ska han starta upp en korvtjorre eller är det en statlig institution?

    Finns ingen som är bättre att överdriva och förstora situationer som Felicia B. Säger att hennes syster blev ’rånad’ när hennes mobil blev pick-pocketad vilket de märkte efter att den blivit snodd…

      Men oj, vilken enorm semantisk felskrivning…är det du som är tjuven eller varför så kränkt…?

      Systern använde själv samma begrepp. Det är fel begrepp att använda i situationen, men behöver knappast bero på något annat än dålig ordkunskap. Jag väljer att snälltolka.

      Jäkligt osympatiskt ändå att fokusera på att märka ord istället för att visa deltagande mot den som blev bestulen.

        Kanske visa medkänsla? Inte deltagande ?

      Du menar tagen av en ficktjuv?

      Jag brukade gilla att kolla både Felicia och hennes systers kanaler men dom är så dramatiska och högljudda! Speciellt Felicia.. Det ÄR faktiskt skillnad på att bli rånad och på att bli bestulen (speciellt utan att man ens märker) Såklart tråkigt och hemskt oavsett men det olika förfaranden på själva stjälandet. Att kunna ta ändå trevliga påpekanden och kritik kring det hela går ju absolut inte hem heller..

      Men om någon tar någonting ifrån en- om man inte blivit rånad, vad har man då blivit?

        Ordet du söker är ”bestulen”. Hon blev bestulen på sin mobil. Någon stal hennes mobil.
        Ett rån sker under våld eller hot om våld.

        Tekniskt sett då definieras ett rån som en stöld meddelst våld eller hot om våld. Så blir du bara bestulen utan att nån slår eller hotar dig blir du ”bara” bestulen. Med det sagt så tror jag ingen normal människa reagerar på om någon säger rån eller stöld så länge man fattar på ett ungefär vad den menar.

          Eh jo om någon säger till mig att den blivit rånad är det ju en betydligt större sak än att någon stulit en mobil ur en ficka. Samma ekonomiska förlust men känner mer för någon som även blivit hotad

            Låter ärligt talat mer som om du försöker bagatellisera brottet stöld än som att du bryr dig särskilt mycket om rån…

              Haha, hur lyckas du läsa in det? Det ena innefattar ju inte allt för sällan ett trauma. Många rånoffer får ptsd och nödgas gå i terapi långt efter händelsen. Det sker nog inte lika ofta vid enkla fickstölder, även om det också kan vara kränkande. Att konstatera att rån är allvarligare än stöld är inte samma sak som att bagatellisera brottet stöld.

          Jag är böjd att hålla med Anonym som menar att det är stor skillnad på att bli rånad och att bli bestulen ute på stan. Jag har blivit rånad och själva våldet/hotet om våld var traumatiserande på ett sätt som förlust av en ägodel inte var.

          Däremot att bli bestulen i sitt hem tror jag är obehagligt på samma sätt, men att råka ut för en ficktjuv är faktiskt inte särskilt läskigt, bara irriterande.

            Exaaakt. Har också varit med om ett rån, blev bunden och dom hade vapen. Absolut skillnad på den händelsen och att bli av med sin jävla telefon av en ficktjuv.

        Bestulen.

      Jag har själv råkat säga att jag blev rånad i en sån situation, men jag menade bestulen. Ingen big deal

    äääee, fifaan va korvigt

    Hehe gillar idén ! (Korv är alltid bra idé, det är sedan gammalt)

    krovföretag?
    Har du ingen slags spell check? Annars brukar det liksom vara inbyggt per automatik. Men du kanske ignorerar de röda strecken under felskrivna ord?

      Mer Krov till folket!

      Spell check, jösses 🙂 🙂 🙂 🙂

    Korvtumme upp säger jag.

    OT En av mina allra största favoriter på Instagram katten Kerstin Strömstedt med drygt 95000 följare är död. Sörjer henne men tröstar mig med boken hon hann ge ut tillsammans med Lars Lerin.

      Åh ❤️

    Fler stödkorvar*

      Varför?

        För att det heter ”fler korvar”, inte ”mera korvar”? Du får googla på grammatiken om det är så svårt att förstå. Exempelvis: https://www.google.com/search?q=fler+eller+mer%3F&rlz=1C1GCEJ_enSE1014SE1014&oq=fler+eller+mer%3F&aqs=chrome..69i57.1527j0j1&sourceid=chrome&ie=UTF-8.

          Så länge jag får en förklaring så har jag inte svårt att förstå, tack så mycket.
          Jag ville bara veta varför man skriver så, inte att man skriver så.
          Att du tycker att man skriver så framgick mycket tydligt från början.

            Det är inte en åsikt, det är så det är 🙂 Man skriver fler därför att det handlar om antal, mer skriver man när det rör sig om tex volym. Hade korvarna varit mosade till en stor korvgegga hade man sagt ”mer korvgegga”, eftersom man inte definierar antal.

              Så egentligen är det en fråga om det är skrivet i bestämd eller obestämd form? ”mer korv”, ”fler korvar”? Fast fler låter väldigt konstigt det också. Jag vill få det till ”flera korvar”. Eller heter det också ”fler korv”? Man säger väl inte ”fler apelsin” eller ”fler makaron”?

    Nja jag gillar inte körv. Har hört att andra gört.

    Kan inte du lyfta upp lite vettiga personer också? Som Börje Salming och hans kamp om ALS!! Lite motpol liksom?

      Är Börje en influenser eller bloggare?

    Är det något vi inte behöver så är det mer korv, åtminstone inte köttkorvar. Dels kräver de grymt dödande, dels är de fullproppade av mättat fett som är dåligt för hjärt- och kärlhälsan.

    Nej, mer hälsosam och lättillgänglig mat till folket!

      Köttkorvar är bra på flera sätt. De innehåller ofta delar av djuret som vi inte annars äter vilket gör att man tar tillvara på en större del som annars inte skulle förtäras av människor. Korv är även mer väldigt näringsrikt än många andra livsmedel. Sen innehåller de ofta mycket fett vilket gör att man inte ska äta det varje dag men det är annars mycket bra som del av en varierad kost. Är det något vi borde äta mer av är det inälvsmat som är väldigt näringstät.

        Och mättnaden!!! Det är skillnad på att jobba ute i kylan en hel dag och käka grönsaker till lunch, än att äta animalier.
        Jag har börjat äta full English Breakfast en gång i veckan till frukost, och den håller mig nöjd i 6 timmar vid utomhusarbete. Efter en vanlig frukost blir jag hungrig efter 3 timmar.

          Äter man scrambled eggs och vita bönor i tomatsås (dvs full English utan korv) håller man sig minst lika bra. Det brukar jag göra. Nu är det förstås inte alla som gillar bönor, men de mättar länge, så korven är inte nödvändig av det skälet.

          Jag är inte ute efter att göra alla till vegetarianer (är det inte själv heller), men då jag försöker förbättra min hjärthälsa har jag slutat äta rött kött.

            Läste för några veckor sen att de mest ohälsosamma korvarna var just de som är vego. Innehåller för mycket e-ämnen och skit.

        Huruvida korv är näringsrikt eller inte beror ju absolut på vilken korv du köper. Dennis hotdogs är väl inte direkt näringsrik mat.

    I Göteborg har vi gourmetkorven, finns på flera ställen i stan och startat av en ung tjej. Grymt goda korvar i alla möjliga varianter och massa goda tillbehör!

    Jaha, korvbyrån! Trodde hennes kille heter Ran. Korv by Ran.

    Vilket pucko jag är!

      Nej, jag tänkte precis samma! Hehe

      Hhahahahaahahha garva högt!!!

    Jag får Philippe-vibbar av den här killen. Han är tillsammans med henne och passar på att starta företag och tjänar pengar på detta.

      Exakt min tanke!

      Känner likadant. Han verkar inte alls i närheten av lika kär och besatt som hon är. Han verkar tänka på att skapa sig en bra karriär genom hennes exponering.

    I London finns Bubbledogs, gourmetkorvar med Prosecco ?

      Fanns. Dom har stängt permanent

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.