Margaux Dietz publicerar en andra ursäkt

Margaux Dietz gör en Bingo Rimér och publicerar en andra ursäkt, eftersom den första fick ganska hård kritik.
Jag har gått igenom kommentarsfältet – detta skrivs vid 16.10 – och jag har försökt ta med en blandning av kommentarer, men sanningen är den att det är ytterst få som är positiva till Margauxs ursäkt.
De flesta är andra offenliga personer som har en relation till henne.

Seglet (eller rodret?) kanske svänger vad det lider men så här låter det under hennes publicering när jag skriver det här inlägget. 

Vad tycker ni om hennes ursäkt?

393 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Alltså jag tror att det är bättre att hon bara håller tyst. Det som kommer ur munnen (detta fall fingrarna pga skrift) på henne är ju bara skräp. Hon gör bort sig & detta är inte heller en bra ursäkt.

    ”Jag vill inte ringa 112 som redan blir nedringda med onödiga ärenden”

    Hur, vart, var och när är det onödigt att ringa 112 när det finns en blodig man i sitt trapphus?
    Nej, hon kan ge upp. Det hjälper inte.

      Bara den – i sammanhanget minimala – detaljen att hon tyckte att det blev en bra video att posta på sin YT säger ju allt man behöver veta.

        Bara hennes skratt när hon ser en utslagen blodig man utanför sin dörr tycker jag visar hennes ruttna syn. Vad skrattar hon åt????

          En del människor skrattar i nervösa konstiga situationer.

            Och lägger på skojiga ljudeffekter sedan.

              Ah ja jag såg aldrig videon. Men hon säger ju iaf här att det finns inga förmildrande omständigheter-hon gjorde fel.

                Och ändå fyller hon inlägget med påhittade förmildrande omständigheter. Nu har hon tagit proffshjälp för sin pudel, men det är bara att kolla på filmen en gång till så förstår man att den här personen är helt omdömeslös. Inga ursäkter botar det.

            Även om man råkar skratta i en nervös situation så lägger man ju inte upp det på youtube. Man bör ju förstå att det var fel att skratta

              Ni låter som Karens med ett kvitto i hand på kundtjänst nu. Totalt ovilliga att verkligen lyssna på andra poänger.

                Så vad är din poäng?

                  Att hon ber om ursäkt för just det du tar upp. Utan förbehåll.

                    Det tog henne flera veckor efter händelsen skedde och filmades att inse att detta var fel? Nej, det håller inte. En ursäkt kan vara hur välformulerad som helst, men den måste också vara trovärdig.

                      Jamen självklart inser en störd människa inte att hon gjort fel förräns reaktionerna kommer. Det ÄR ju en störning hos henne, som hon bad om ursäkt för. Hon behöver rannsaka sig själv.

                Och du låter som Margauxs lakej ?

            Nervösa situationer?? Hon gör film!

            Ja man kan reagera på massor av irrationella sätt i jobbiga situationer. Men ofta inser man allvaret i situationen ganska snabbt. Detta var uppenbarligen något annat.

          Jag tolkar att hon skrattar åt att någon fylle-somnat utanför hennes dörr. Hon verkar inte tolka det som att det är en nödställd person. Hennes misstag var nog att hon till filmen till YT överdrev mannens utsatthet, för att skapa intressantare content. Så tolkar jag situationen.

      Oj, vad hon är desperat nu!
      Hon ser sina samarbeten flyga sin kos och pengarna minska. Dvs. hennes enda intresse.

        Så nervös att damagecontrol från igår fick göras om, hon försökte först dölja med att lägga massor av nya bilder på Insta, sedan togs de bort och bilder byttes ut.lång senare fattade hon hur man spärrar i kommentarerna.

        Min mans kommentar var att det här måste hon ju gjort för att hon vill sluta vara influenser.

      Hon tyckte säkert att det var onödigt att ringa 112 eftersom hon var i full gång med att filma content till sin YouTube kanal.

      Nu ser man hennes tidigare beteenden i ett annat ljus, som den empatistörda person hon är. Som exploaterandet av sonen tillexempel.

      Ja, om det nu var denna ”lättsamma” situation som hon nu säger, varför sa hon inte det från början?! Nu har jag inte sett videon så vet inte riktigt vad som utspelar sig i den. Ni som sett den, verkar detta uttalade stämma överens med vad filmen visar?

        Nu håller jag med dig i sak men varför ska folk uttala sig som inte sett klippet?

    Spelar ingen roll vad hon säger ingen förlåter henne , så vad ska hon göra ? Fly Sverige ? Börja om på nytt ?

      Ingen behöver förlåta nåt. Ibland får man byta jobb helt enkelt

        Varför skulle hon göra det? För att en del tycker att hon borde lägga ner?

          SIn sons skull?

            Bra svar?

              Har en dotter i exakt samma ålder och fasen va jag skulle må om jag i min föräldraroll hade skämt ut henne på det här sättet inför hundratusentals…
              Men gissar tyvärr att A snart är uppe på nätet igen, finns inga gränser för när det är nog.

          Ja. Som influenser är man ju beroende av att andra människor vill se dig. Ingen vill se M’s ” content ” längre.

          Då kan det vara dags för karriärsombyte

            M:s på svenska, inte M’s.

              Jag är helt övertygad om att du förstår mig ändå.

      Växa upp och skaffa ett riktigt jobb kanske.

        Egenföretagare är väl ändå väldigt mycket ett riktigt jobb?

          ”Egenföretagare” är liksom inte ett jobb. Det är en anställningsform. Du kan inte söka jobb som egenföretagare.

            Egenanställd är termen du söker. Egenföretagare kallad den som driver bolag som enskild firma eller handelsbolag.

      Kikade på Lady D:s story och hon kom med flera bra poänger. Nu har vi liksom förfasats, hon har förlorat uppdrag och nu bett om ursäkt och verkar iaf ta med sig att inte agera så här igen. Vad ska människan göra? Bli arbetslös och bespottas resten av livet? Den som någon gång fuckat upp på jobbet får kanske en varning, blir uppsagd om det vill sig riktigt illa, men sen får den personen vara ifred och slicka sina sår – hen blir inte satt på skampålen för sånt slutade vi med när vi blev ett civiliserat samhälle.
      Hon har raderat klippet, bett om ursäkt, gått ekonomiskt back och förhoppningsvis tagit sig en funderare. Släpp det nu och låt henne vara.

        På något sätt erkänner hon inte helt att hon gjorde fel. Hon slingrar sig…för att behålla samarbeten, följare osv.

          Hon nyanserar bilden av vad som hände så att hon inte verkar fullständigt störd i huvudet och empati-störd. Det är rimligt att hon gör det. Det är inte att slingra sig. Som om världen är svart-vit. Jag tror verkligen på att hon mer tolkade denna person som en person som råkat fyllesomna utanför hennes dörr. En sådan kanske man behandlar annorlunda än en person som man tror är i akut nöd? Hon agerade helt klart omdömeslöst, men inte fullt så empati-stört som man skulle kunna tro när man läser vissa kommentarer här.

        Jag tror anledningen till att folk inte släpper det här är att hennes ursäkter inte känns genuina. De är bortförklaringar och framstår mest som damage control. Hennes senaste ”förklaring” lyfter ju ingenstans det helt absurda att ens skapa content av detta från början, vilket åtminstone säger mig att hon inte förstår vidden av problemet alls.

          Absolut, det är en halvdan ursäkt. Men det enda vi kan göra är att sluta följa henne (följer henne inte själv, läser bara om henne här). Vi kan inte tvinga henne att förstå eller förvänta oss ”rätt” ursäkt. Självklart hade det varit bättre om hon pudlat utan bortförklaringar men misstänker att pöbeln ändå krävt att hon skulle dras genom stan för allmän bespottning ?
          Var själv lite sjövild men fick mig en tankeställare av Lady D. Människor älskar ett drev och för många räcker det liksom inte förrän människan som utsätts står på bar backe. Lite Lord of the flies-känsla.

          Det finns inget sätt att be om ursäkt som godtas av ett drev.
          När drevet går kommer allt att tolkas som ett ”falskt försök” ”försök att slingra sig”, etc.
          Det är frågan hur ”genuin” man k a n vara nr drevet går.
          Men vem som helst kan väl fatta att det inte kan kännas bra att vara i hennes skor nu.
          Det måste ju räcka någon gång.
          Det känns som om hade detta varit back in da days hade hon halshuggits.
          Det är oerhört starka krafter igång i sådana här grupprocesser.
          Man ser verkligen kraften i grupphets och hur fel det kan gå.

        Kan också vara det att folk är förbannade och behöver ge utlopp för sin ilska och helt enkelt inte är redo att gå vidare.

        Tyvärr vet vi ju alla att MD är bara en person av alldeles för många som skulle agera på det sätt hon gjorde. MD har dragit täcket av ett stort samhällsproblem – inställningen till lidande medmänniskor. Att folk är upprörda är sunt och det är sunt att man inte vill glömma och gå vidare. Det här är förhoppningsvis en väckarklocka för många människor om hur de skulle agera i en liknande situation.

          Om man såhär långt efter det hände fortfarande är så förbannad att man inte kan gå vidare i livet får man börja jobba med sig själv. Den enda som mått dåligt av detta är randoms på internet.

            This. Vissa vill ju vara arga snarare än att de måste.

        Hon har tjänat så många miljoner varje år på ”content” med sin son och det är ingen mänsklig rättighet så hon kan väl söka ett vanligt jobb precis som alla vi andra? Hon fakturerade 12 miljoner förra året och har tillgångar på 20 miljoner bara i sitt bolag – hon kommer klara sig ett bra tag även om hon inte jobbar.

          Känns som att det är lite det det här handlar om – att dra ner henne så hon inte drar in några 12 millar. Hade hon tjänat 35 000 i månaden hade en varning räckt och man hade förlåtit ?

            Så problemet är inte egentligen att man filmar en utslagen man i nöd och lägger ut det för att tjäna pengar. Det handlar om att man inte får tjäna för MYCKET pengar på det?

            Det handlar om att folk verkar tro att det handlar om vem som helst som har filmat något på jobbet, när det egentligen handlar som en miljonbusiness – som alltid med influencers. Ena stunden är de bara vanliga tjejer som får näthat, andra stunden tjänar de tiotals miljoner per år på det…. Bestäm er och agera som ett professionellt företag! Det gör knappt någon av dem.

        Fast skulle någon som jobbar inom vården tex plocka upp kameran och börja filma patienter, eller butikspersonal börja filma kunder, då hade de blivit avskedade. Man kan inte begå så stora fel och bara få en varning, det är inget en arvetsgivare tar lätt på – så att hon ska få fortsätta tjäna det hon tjänar och bege sig hur hon vill – nej tack!

          Fast nu jobbar hon ju inte inom vården eller i en butik. Det gör inte jag heller och jag skulle inte få sparken om jag gjorde det hon gjorde. Min arbetsgivare skulle nog faktiskt inte ens kommentera det.

      Exakt! Det här har blivit en obehaglig häxjakt. Vad ska hon göra? Är hon tyst, hatar ni det. Skriver hon något hatar ni det.
      Vart vill ni komma med allt hat och ilska?
      JA det var olämpligt som fan. JA det var omoraliskt som fan! JA, det var helt år helvete fel! Men nu är det redan gjort!
      Vad ska/kan hon göra mer än att tydligt skriva att hon inser att hon gjorde fel?

      Jag kan säga att de flesta av er går förbi ett fyllo som vurpat på gatan utan att blinka. Nej det är inte samma sak som att lägga upp en film på nätet. Men det är lika illa i min värld.
      Den enda människan hon ska be om ursäkt är väl grannen. Jösses vad kommer all er ilska ifrån?
      Å ja Camilla, nu har du skrivit om det här väldigt många ggr nu. Släpp det nu, snälla, innan det blir väldigt mycket mer tråkiga följder. Man vet aldrig hur en trängd människa reagerar om trycket blir för hårt och det är det nu.

        Exakt. Det är lite äckligt att se så många människor vara så övertygade om sin egen godhet samtidigt som de samlas i sitt intensiva hat mot en enskild person. Nu vet jag ju inte hur Margaux fungerar men hade jag hamnat i den där situationen så hade jag mått extremt dåligt psykiskt. Det måste vara fruktansvärt att få sådana massor av människor emot sig och det kan nog bryta ner en människa totalt. Önskar att folk kunde sansa sig lite.

      Hon behöver ta en lång time-out och rannsaka sig själv lite, hennes ”karriär” som influencer är slut.

      Folk vill se henne kräla. De är inte nöjda vad hon än säger eller gör. Jävla vilka helgon alla dessa människor måste vara som anser sig kunna sitta och hata så i den milda grad. I DAGAR nu.

      VAD MER BEGÄR NI FÖR ATT VARA NÖJDA???

    Hahah vilket tjusigt händelseförlopp som PR-byrån nu ljugit ihop. Man kan riktigt se det framför sig. Hur det INTE hände på det viset.

    Hur många dagar tog det dem nu att komma på detta.. OM det varit sant, kunde hon inte dragit den storyn direkt, istället för att radera all kritik och komma på ursäkt numera uno?

    ”Jag ser att det inte är fara för hans hälsa”. Alltså really? Trots att han var blodig, som hon själv sa? Gjorde hon bedömningen i samma veva som de filmade då eller…?
    ”vill inte ringa 112 då de får onödiga samtal”.
    OMG

    Den här historien kan folk iaf sysselsätta sig med att slå hål på… Kassakon blöder och då blir det tomtens snickeriverkstad.
    (Önskar bara det stackars barnet offentlig frid i framtiden).
    #sämstPRbyrå

      Och ska vi inte prata om att vi nu vet att mannen bor i hennes hus? Därmed är det en granne. Väldigt lätt att identifiera för alla i hennes hus samt därmed för hela grannskapet, vilket jag antar är Östermalm. Bra där. Då är ryktet ute, toppen GDPR-hantering.

        Gdpr har inget med det här att göra. Läs på

          Först: Hahahahah GDPR ?

          Second: hon har även porträtterat att den här mannen, (som man nu kan narrow down to 12 potentiella män som är skriva på adressen), på ett sjukt integritetskränkande sätt, då det videon vittnar om är en olycklig relation till alkohol. Kan vara en engångsgrej såklart, men av personerna som jag känner som råkat ut för liknande fuckups ligger ofta en mycket komplicerad relation till alkohol i grunden.

          Nu räcker det ju med att bo på adressen för att bli misstänkliggjord för det här.

        GDPR har inget med detta att göra…

        Fortfarande illa att påpeka var han bor

          Faktiskt så förstod man själv rätt snabbt att det var en full granne.

          Ja och nu fortsätter ni dra fokus till honom eftersom ni inte vill släppa det.

        Man kan ju anta att han bor i lägenheten under, på samma ställe. Eftersom hon bor överst och hon skriver att han gått till fel dörr, lättast att ta fel på våning och inte på lokalisering av dörren i trapprumnet. Där bor bara 1 man, så det är ganska troligt att det är denna mannen. Passar ganska bra åldersmässigt också, 29, eftersom han såg ut som en av hennes kompisar.

        Var verkligen inte smart att skriva ut så mycket info om honom

          Den som skrivit mest info om den mannen är ju klart du. Smart.

            Ja, jag kunde också skrivit ut fullt namn men poängen är att vem som helst med den infon Margaux har gett ut kan identifiera mannen på ca 2 min.

            Så hon har hängt ut honom med video och gett all information man behöver för att veta exakt vem det är

              Men bara du och några till är så obehagliga att de faktiskt gör det.

        Finns väl inget som säger att han bor där? Kan väl lika gärna ha hälsat på hos en kompis och därför inte hittat rätt.

        GDPR har förövrigt inget med saken att göra

          Hon skrev det.

            Var skriver hon att det är en granne? Ser bara att hon skriver att individen skulle till en lägenhet och senare befann sig i en lägenhet i samma fastighet. Inget om de facto är en granne.

              De som bor i samma fastighet brukar kallas för grannar…

                Om du läser min andra kommentar så skrev jag att det lika gärna kan röra sig om någon som besöker en granne. Ergo skulle till en lägenhet i samma hus.

                Ingenstans står det att det faktiskt var en granne?

                Och var läser du att individen bor där?

      Ja det är rätt uppenbarligen en kris-kommunikatör som skrivit ihop detta

      Vore det en PR-byrå skulle det inte vara så taskig grammatik. Hon byter ju tempus hej vilt. Hon har skrivit den själv.

        Ofta får man skriva det själv men man får coachning i vad innehållet är, då man känner igen personens stil etc

      Någon som vet vilken PR-byrå hon använder?

        Gissar på Assefa Com

      112 är väl dit man ringer och så tillkallar de den enhet som behövs eller? Vilket nummer ringer man direkt till polisen? 11414 är väl för ej pågående brott och händelser

    Jag tycker faktiskt det kan räcka. Nu har hon bett om ursäkt igen, vad mer ska hon göra?

      Jag känner samma sak. Det kan bli för mycket. Ja hon har gjort fel, men ska verkligen ett helt jävla land gå på henne för det? Det kan slita riktigt illa.

        *Sluta riktigt illa

      Hade det inte varit väldigt märkligt om jag inte hade skrivit om hennes andra ursäkt, den som hon vill nå ut med, efter att ha bevakat allt annat i det här situationen?

        Jo precis, var inte riktat mot dig utan mer de som fortfarande fortsätter skriva arga saker.

          Då är jag med! 🙂

          men hon skyller ju helt plötsligt på sin medarbetare? Nej drev är inte ok men den här tjejen har inte bett om ursäkt någonstans…Nu gäller det bara att rädda jobb…Om hon brytt sig någonsin om någon annan hade hon ju slutat exponera sitt barn

            På vilket sätt skyller hon på sin medarbetare? Hur tycker du att ursäkten skulle sett ut för att du skulle ”acceptera” den? Helt ärligt tror jag inte det hade spelat någon roll vad hon skrev, det hade inte varit bra nog ändå för sådana som dig som bara vill dreva för att själv må bättre.

      Instämmer. Vi ältar nu.

        Vi? Håll mig utanför det här

          Det var alltså ett löst generellt ”vi”, som i alla vi som fortfarande vill ha något mer av henne. Jag personligen har redan släppt det, men jag deltar ju ändå i diskussionen.

            Vi kommenterar ju hennes nya inlägg, hennes nya ursäkt…..

              Ja, med samma meningar och ord som i alla tidigare inlägg från henne. Det är ett ältande.

                Fast detta är en händelseutveckling som diskuteras, inte samma första inlägg.

                  Jag menar alltså att vissa ältar samma känslor av upprördhet, genom händelseutvecklingen.

        Tycker nog att detta är för allvarligt att släppa faktiskt. Bra att det startar en diskussion om moraliskt rätt och fel. Beter man sig som hon har gjort så bör man inte komma undan för lätt. Och ”ursäkten” är patetisk. Hon fattar inte vad som är fel i detta, det garanterar jag.

          Vi diskuterar iofs väldigt ofta här hur frånvända och störda influencers ofta är eftersom de ser livet från ett perspektiv av att hela tiden jaga content.

      Folk är inte kloka och ältar saker till förbannelse. Inte undra på folk är så de ensamma och bittra. I detta land, herregud släpp och gå vidare!

        Eller som vill ha ett bättre samhällsklimat och influencer/offentliga som tar ansvar.

          Precis bättre samhällsklimat och alltid tänka man har ett ansvar för människor i nöd.

            Ja varför inte? Känns som att många som nu börjar vända sig emot kritiken verkar ha kommit på att de själva nog är rätt sådär elaka också och att ni egentligen inte tycker att agerandet var så farligt. I det lilla ligger det stor hörni. För mig handlar inte detta primärt om Margaux, det handlar om hur allt fler människor i detta samhälle verkar tycka att det är väldigt jävla svårt att sätta andra framför sig själv och sina egna behov. Jag må var bitter i era ögon men jag önskar nåt högre än det här. Nåt genuint finare bland människor än det beteendet Margaux visade upp. Jag har hört det där skrattet förr…

        Vadå älta, vi slår hål på en skojsig PR-byrå?

          En PR-byrå har inte skrivit det där. Om så är fallet en väldigt oprofessionell sådan.

        Är varken bitter eller ensam och har ett drömliv. Jag är glad att folk inte släpper det här hemska beteendet, det är inte ok, vilken människosyn du måste ha. Bara att ”gå vidare”, nej jag är glad att de flesta vet vad som är rätt och fel.

      Testa att göra ett likvärdigt misstag på din arbetsplats och se om din chef bara skulle rycka på axlarna som om inget hänt.

        Men hon är ju fortfarande en människa. Vad vill ni att hon ska göra?

          Det är klart hon är en människa men hon la ut videon på sin Youtubekanal som används för att promota hennes varumärke och samarbeten iklädd ett linne från Stronger som hon fått betalt för att promota och en av hennes medarbetare filmar, någon har klippt och publicerat. Som jag ser det är det företag Margaux Dietz AB som skämt ut sig och tappat företroende bland företag som anlitat dem för PR och bland följare tillika konsumenter. Hade det varit privatpersonen Margaux som filmat och skickat filmen privat till vänner som typ Lojsan hade det varit en annan sak anser jag. Jag ser inte influencers content som privatpersoners content utan som affärsverksamhet eftersom de är sina varumärken och använder sitt privatliv för att skapa content och få följare och tjäna pengar.

          Ett företag! Det var inte ”människan” i detta fall då pengar skulle tjänas.

          Göra!?! How about att inse att om ingen vill se dig eller samarbeta med dig är du inte längre en influencer. Skaffa ett annat jobb!

          Stå ut? Ta smällen? Bita ihop? Det är väl det man får göra som människa. Och framförallt acceptera att alla inte köper hennes ogenuina ursäkter.

        Ingen har bara ryckt på axlarna som inget hänt. Tvärtom.
        Men när släpper man tillsägningen och går vidare tycker du?

          Det var någon i tidigare inlägg som kommenterade ”det är väl inte hela världen”
          Jag ville bara delge ett exempel som fler skulle kunna relatera till. Och inte bara utifrån influencers trovärdighet och arbete döma händelsen.

      Jag skulle nöja mig med att hon går ut med att hon lämnar influenser yrket bakom sig

      Hon ber om ursäkt för att det blev en kritikstorm efter publiceringen av videon. Samtidigt skyller hon på andra som exempelvis medarbetaren eller alla onödiga samtal till 112.

        På vilket sätt skyller hon på andra?

    Den är inte genuin, överensstämmande och borde kommit mycket tidigare. En dålig ursäkt direkt när det hände varit bättre än allt senaste dagarna.

      Vad ska hon göra då? Spola tillbaka tiden 7 dagar och göra rätt från början?

        Hon bör byta (s.k.) jobb…

          Du bör gå och lägga sig. Din besatthet är inte sund

    Hennes brist på empati för mig mållös

    Ett mycket bättre inlägg.

      Om man går på efterhandskonstruktioner kanske ?

        Ingen av oss vet exakt vad som hände i detalj. Hon lägger sig iaf ner och erkänner att det var omänskligt agerat av henne.

          Men det kommer för sent! En vettig människa fattar detta på en gång. Hon behöver löpsedlar, extrema mängder kommentarer och avbrutna samarbeten för att fatta!?

            Men hon är ju inte vettig! Vi har konstaterat det nu, och hon själv säger ju det också här.

            Vad ska hon göra nu då enligt dig?

              Ärligt talat bryr jag mig inte. Vill hon gräva sig djupare ner i detta så får hon väl.

              Enligt mig(som inte är TS)och i stort sett alla andra som föraktar hennes beteende, bör hon byta jobb. Precis som jag hade fått göra om jag gjort något på samma låga nivå. Jag hade fått gå på dagen.

                Som i att byta samarbetspartner eller helt byta bransch?

                  Jag skulle nöja mig med att hon lämnar influenser yrket. Hur ska hon ens kunna fortsätta?

                Då bryter din arbetsgivare mot lagen

      Jag undrar hur hon kunde be mannen om ursäkt? Fick hon adress o telefonnummer av polisen eller?
      Och hon bad om ursäkt ”för att hon ringt polisen”?
      Inte för att hon filmat honom och lagt ut det på nätet?
      Och hon ville inte ringa till polisen ”för dom får så mycket samtal”?
      Är hon klok eller? Nej förrästen, onödig fråga.

        Ja, det kan man undra. Ska/får polisen ge ut namn på personer de omhändertar? Har även polisen begått ett stort misstag här?

        Det var väl en granne?

        Förresten*

      Läs Aftonbladets Markus Larsson. Träffsäkert!

        Hahaha verkligen!

    I call BS.

      Vill gärna vet hur hon kunde kontakta mannen efteråt. Frågade hon efter namn och mobilnr och han svarade? Polisen lämnar inte ut såna uppgifter. Hon sket i det blå skåpet och nu försöker hennes PR-team rädda vad som räddas kan genom att ljuga ihop en förmildrande story som inte är trovärdig.

        Han bor i samma hus och talade med henne om varför han somnade framför hennes dörr.

          Det är ju om något ännu värre att hon identifierar honom när han var i en sårbar situation. Varför tar ingen från henne skyffeln som hon gräver sitt hål med?

            Hon kände inte igen honom. Det visade sig vara en full granne som gått till fel dörr, försökt ta sig in men nyckeln passade såklart inte varpå han la sig ner och somnade, aspackad.

              När man tror att denna historien inte kunde bli värre…

      Jahaaaaaa!! Så han var kontaktbaaaaar!! Jamen DÅÅÅÅ så, då är det ju bara att filma och publicera ???????

        Hamnade fel skulle vara separat ?

    Det är så ogenuint. Allt är ihopskrivet av hennes PR-team, ljuga ihop händelser och känslor för att kunna reparera allt som har hänt och hoppas på att alla ska glömma detta om några veckor, inte ett enda ord kommer från henne för hon känner varken ånger eller empati, hon vill bara lappa ihop detta så hon kan fortsätta tjäna miljonbelopp. Typiskt alla influencer att backa henne för att det en dag kan vara dem själva som behöver stöttning, komedi.

    Hon behövde ringa en vän för att fråga om hon ska kontakta polis eller ambulans. Så vitt jag vet är det samma nummer. Det är väl 112 som avgör om polis eller ambulans ska skickas. Gör dom inte det, så ringer man väl 112 för bedömning och inte en vän?

      Mja, 11414 är ju telefonnumret till polisen.
      112 till ambulans

        Eh nej. ”Nödnumret 112 ska användas vid akuta nödsituationer då det är fara för liv, egendom eller miljö. En nödsituation är när du snabbt behöver hjälp från ambulans, räddningstjänst, polis, flyg-, sjö-, fjällräddning, jourhavande präst eller giftinformation.”

        11414 är inget nödnummer så om du behöver kontakta polis akut så är det 112.

        Man ringer 112 i akuta situationer och så gör de bedömningen om någon (ambulans, polis) ska rycka ut eller inte. De kan också koppla direkt till polisen om de tycker att man ska prata direkt med dem.

        112 ringer man vid en brådskande situation, oavsett om det gäller polis eller ambulans. 11414 är nummer till polis om det inte är brådskande och du kan få vänta i 100år innan man får prata med någon..

          Men jag vet att 11414 är till polisen 🙂 problemet här, anser jag, är att hon inte kunde veta att detta var en full person som bara däckat? Han kunde lika gärna vara akut sjuk? I sådant fall hade jag bedömt att ringa 112. Ni kanske tycker det vore att slösa resurser men jag hade omöjligt vetat varför personen låg där

            Ja? Det är väl typ det 123 menar

              Såg att jag svarade fel, menade till de över hehe

        Vi hanterar akuta nödsamtal till polisen utöver räddningstjänst och ambulans. 11414 är för ärenden som inte gäller liv och död och med mindre akut karaktär.

        Haha isåfall är väl 1177 till ambulans om du tänker så skevt?
        (Nej jag vet att man inte får ambulans via 1177, det känns bara hopplöst att folk har så dålig kunskap om nåt händer)

        Nej snälla. 112 är larmnummer. Hur kan man inte veta?

          Helt jävla otroligt ?

      Det var hennes PT hon kände sig tvungen att konsultera.

    När hon ringde honom, kunde hon inte passat på att fråga honom om det var okej att lägga upp en rolig video där hon gör sig rolig på hans bekostnad då?

      hade alla här verkligen ringt polisen varje gång nån fyllesover på offentlig plats? Jesus…

        En trappuppgång är inte en offentlig plats.

        Folk på den fullsatta bussen utanför Stockholm brydde sig inte ett skit när jag blev antastad och slagen i huvudet med en väska, så nej tvivlar på att alla skulle bry sig mer om ett fyllo.

        Hur många här går fram och kollar om det avdäckade fyllot på parkbänken bara sover eller är medvetslös?

          Hur många filmar hen och lägger upp som content då?

            Men hen menade ju eftersom så många klagar på att hon inte ringde efter hjälp direkt.

            Filmar olyckor gör ju tyvärr många.

              Man får filma, men man får inte sprida det.

                Sprida det är ju precis vad den här bloggen gjort. Men ingen verkar särskilt upprörd över det.

          Hur många här går fram till det avdäckade fyllot på parkbänken och låter era barn peta på hen medan ni skrattar åt samt filmar eländet, innan ni därefter publicerar det hela på er youtubekanal med cirka 300 000 prenumeranter?

        Utanför min ytterdörr så ja, självklart hade jag ringt 112

        Garanterat inte på OFFENTLIG plats.
        Men i trapphuset, ja, de flesta normala hade nog gjort det.

    Synd att hon inte vet att det är samma nummer till polis och ambulans när hon inte vet vem hon ska ringa?

      Jo det är det, om det är en nödsituation. Mår du bra?

        OM NÅGON BARA LIGGER OCH SOVER PGA FYLLA SÅ ÄR INTE DET EN NÖDSITUATION!

          Fast de visste ju inte det var pga fylla. Han var blodig. Kunde lika gärna vara ett sjukdomsfall och att han slagit sig blodig i fallet.

            Va han verkligen blodig? Var det man det??

              Hon säger ju att han är blodig när hon ringer första samtalet.

          Personen hade blod i ansiktet. Det kunde ha varit ett akut sjukdomsfall efter att någon druckit alkohol. Är man inte värd att räddas om man druckit?

            Mannen kommunicerade alltså med dem och sa att han var ok.

              Nej?

                Umm jo fast man ser inte det på videon då den är redigerad. Men polisen bekräftade alltså det också.

                  Du tror att polisen bekräftade det för att Margaux säger det?

          Fast en person som är så utslagen av alkohol behöver hjälp. Spyr de och inte vaknar så kan de kvävas.

          Jag och min sambo ringde 114 14 gällade en väldigt berusad man. Vi blev ombedda att ringa 112 av POLISEN.
          Så jo man ska ringa 112 och dom får bedöma situationen.

          Vad är det med dig? Den här situationen krävde 112 och inte 11414, oavsett vad vi vet i efterhand. Lev med det och ta något lugnande.

          Fast hur vet man att han bara sover då? Kan ha diabetes eller ha haft en krampanfall. Finns mycket som kan slå ut en människa. Man ringer 112 och så gör vi bedömningen vart ärendet ska hamna.

          En person som däckat på fyllan är absolut hög prio. Man blir snabbt nedkyld av att ligga i ett trapphus plus att är man alkoholpåverkad känner man inte alltid att man kanske är dålig på andra sätt eller är skadad. Man kan också verka alkoholpåverkad men vara avsvimmad eller bete sig konstig pga av andra sjukdomar.
          Plus att har en okänd person (eller även för dig känd) däckat pga alkohol vet ju ingen om man druckit så mkt att man är alkoholförgiftad.
          Så jo, ring alltid 112 om någon ligger ”däckad” även om du ”bara” tycker det är någon som ”sover pga berusning”.
          Det är upp till operatören att ställa rätt frågor och få fram så mkt info det går och sedan avgöra om ambulans eller polis ska åka.
          Det är INTE upp till dig.

      Hört talas om 112?

        11414?!?!?!

          I ej akuta situationer ja.

          Om din cykel blev stulen förra veckan så ringer du 11414 för att anmäla det.

            Om man behöver forsla bort ett fyllo från sin trappuppgång ringer man 11414

              Nej 112, fick jag lära mig av polisen på 114 14.

                Kan även inflika att han var vid medvetande, gick, vinglade och kröp omkring och 114 14 sa ring 112!

              Ringer du 11414 så kommer du till ett någon som t.ex kan skriva ner en anmälan, ta emot tips om brott osv. Ringer du 112 så kommer du till någon som har befogenhet och möjlighet att skicka ut en polispatrull på en gång. Förstår du skillnaden nu?

            Hej. Fd operatör både på RLC och 112.
            Du har fel. Dom andra har rätt.
            ”Fyllo som sover i trappan” ska till 112. Sen avgör dom. Inte du.

      ALLA bör känna till nummer 112:

      “112 är ett nödnummer som används i fasta telefonnätverk i Europeiska unionen och EES-länderna, samt i GSM-nätverk i hela världen, för nödsamtal. Med 112 når man alarmeringscentralen som antingen själv hanterar samtalet eller kopplar vidare till polis, ambulans, räddningstjänst, eller annan specifik instans.”

      Jo, i nödsituationer är det samma nummer. 11414 hanterar andra polisiära ärenden, men pågående brott eller nödsituationer ska anmälas till 112.

      Blir mörkrädd!! Menar du allvar?

      Margaux?

      Så kul att du kallar nån idiotjävel när det är du själv som har fel ???????

        Precis. Den som sa det, han var det…

      Ok, jo 112 ringer du absolut
      Vill du bara kallsnacka och klaga över passköer tar du 11414.

    Om detta hade hänt mig så hade jag inte filmat det och lagt ut, däremot hade jag kanske gjort ett samarbete med tex räddningstjänsten efteråt och visat sonen hur man ska agera. Alltså utvecklat det och berättat om händelsen som gav mig idén på min YT-kanal.

      En full granne som är fullt kontaktbar somnar i trappen och du vill kalla räddningstjänsten?

        Såg han fullt kontaktbar ut för dig?

          Polisen bekräftade att han var fullt kontaktbar.

            Men han var väl kontaktbar när polisen kom dit? Han låg ju för fan avdäckad med blod i ansiktet i margås video!!! Hon slängde ju förfan upp dörren på honom och han reagerade ju inte ens

            När de kom till platsen, 8h efter diverse filmning och korrigering, så hade han givetvis nyktrat till.
            Skönt ändå att det inte var ngr bakomliggande sjukdomar eller så.

        Va, hur har vi det med läsförståelsen idag ?

    Och dessutom dels skyller hon faktiskt på den som ska komma till henne som tycker sig att ser det ut som en familjemedlem? Kom igen… då filmar man väl fan ännu mindre?

    Hon har filmat, klippt, redigerat och postat en video. Fy fan vad jag är glad att jag har civilkurage, för det saknar hon. Hon saknar allt var empati är.
    Ja, jag är arg.

      Och vem står och skrattar om man tror att det är en nära vän? Då om någon gång hjälper man ju personen! Nej hon ljuger så himla högt.

        Brukar inte du skratta om du tror att du blivit prankad?

          Det är ganska sjukt att första tanken när det ligger en utslagen person utanför dörren är att det är ett prank… Normala människor skulle nog reagerat annorlunda.

            Fast jag vet inte. Om jag inte skulle kunna ta mig ut för att något blockerar dörren är inte en pruttfull granne som tagit fel dörr och lagt sig för att sova utanför min första tanke.
            Jag skulle nog faktiskt tro att det är någon som vill busa och ställt något tungt i vägen.

            Vad skulle din första tanke vara?

              Om jag såg en person ligga sådär i ett trapphus skulle min första tanke vara att den nog behöver hjälp i någon form…

                Att få skjuts till ett AA möte möjligen

              Hon säger ju dock att det var den andra personen som hittade killen först

      Dessutom så VET hon ju att det inte var en familjemedlem, isåfall borde hon inte lägga upp det på youtube när hon väl insåg att det var äkta och dessutom då sluta filma.
      Nä så många steg som blev fel här, de har verkligen inte tänkt alls hon och medarbetaren…

    Jag lider så med mannen som blev så blottad och förnedrad. Det hon gjorde är oförlåtligt.

      Margaux?

        Jo, för alla som inte håller med dig är Margaux själv.
        Tröttsamt. Kom med något nytt idiot

          Min förhoppning var att det inte skulle finnas så många fler än henne med en extrem empatilöshet för utsatta människor. Hade visst fel.

        Jag börjar känna att vi har pr-byrån här som försöker försvara på konstiga sätt samt försöker sprida hat istället för att svara på saklig kritik.
        Herregud. Vad är det för byrå hon anlitat?

          Men sluta lyssna på rösterna i ditt huvud. Jag t.ex, är en helt vanligt person som tycker vi bör släppa detta.

            Skulle inte tro det!!!!

              ?

            Mysig du verkar. Att jag har invändningar på vad PR-byrån håller på med inbjuder alltså till personliga angrepp? Det här tonläget fanns inte för ett par dagar sen trots att diskussionen fortfarande håller sig på en saklig nivå. Så frågan är nog, vad är det som får dig att gå till personligt angrepp?

      Jag blev drogad på krogen en gång, är oändligt tacksam för grannen som ringde polisen när jag hade rasat ihop i min trappuppgång och vilken tur att jag klarade av at ta mig hem. Svårt att se om jag ”bara” var full eller drogad. vilken jädra tur att man ej har Margaux som granne!

        Tur att Margaux inser sitt fel.

        19:14
        Så bra att du delar detta! Hoppas att det blir en väckarklocka!

      Det är denna brist på civilkurage och empati som gör att folk dör på gatan när folk bara tittar bort och tyst fnyser ”jävla fyllo”.
      När personen kanske fått ett EP-anfall, har diabetes, fått en kniv i magen etc.

      Varför hjälper man ingen för att dom ev har ett alkoholproblem? Förtjänar dom inte att överleva för det?

      Kanske dom är hemlösa och alkoholister men ligger ”däckade” på gatan för att dom fått en hjärtinfarkt. Då förtjänar dom inte att räddas?

      Jag blir tokig på en del.

    Är detinte lika konstigt att hennes medarbetare inte tog hand om mannen och ringde polisen? De var ju två personer där. Varför ringde Margaux ”en vän” när hon hade en annan person där?

      Exakt därav bs på allt.

      sökte kanske nån med hjärna?

      Ingen av dessa 2 vuxna personerna kunde konstatera att dom skulle ringa 112. Dom var tvungna att ringa en 3e människa som bestämde åt dom båda virrhönorna. Man blir matt.

      Att hon skapade content och la ut är ju exakt det hon ber om mest ursäkt för.

        Förmodligen för att det är det som eventuellt kan vara brottsligt. Moralen verkar hon helt glömma bort här.

          Nej? Hon säger ju nu att det finns ingen ursäkt för hennes sviktande moral typ.

    Tycker också det får vara nog. Ni har fått fram er poäng. Ska hon bli av med hela sin karriär pga ett misstag? Nej inte rimligt. Gör ni rätt i exakt alla situationer? Nej ha lite empati åt andra hållet också, man behöver inte riva henne sönder hennes karaktär/personlighet i bitar över det här.

      Det finns fel och sen finns det fel. Vissa har hårdare konsekvenser oavsett vem man är.

        Det finns andra karriärer… Denna typ av människa ska INTE jobba som influenser! Dessutom har hon många unga följare! En farlig ”förebild” är hon!

          Hon kommer fortsätta att vara influenser oavsett vad du tycker om saken.
          Och det finns inte ett skit du kan göra åt det

            En influenser är just det pga sina följare. Tappade följare = leta efter nytt jobb.

              Hon har 350 tusen följare, hon har tappat 1%. Även detta kommer att glömmas bort efter en tid och när nästa skandal hos någon influenser dyker upp.
              Avföljde själv M för flera år sådan med tanke hur hon exponerar sin son, hon är gränslös och uppenbarligen verkar hennes fans att gilla det. Även om jag själv har svårt för Margaux så är pöbelmentaliteten som vi nu ser värre än vad hon gjorde.

            Hon har förlorat samarbeten och kommer fortsätta tappa samarbetspartners. DET kan jag och tusentals andra se till. Då blir det inte länge så kul att försöka influera folk (läs mest barn). Utan pengar är det inte så kul längre.

              Sicken tönt du är! Du kan inte göra ett skit mer än att spela viktigt på en skvallerblogg.

                Det kan du ju tro.

              Lotta, du verkar ohälsosamt besatt!

      Hon gör inte ett fel. Hennes människosyn är urusel. Uppenbarligen är hon sån, som människa. Då passar hon inte att vara influenser.

      Ja, det är bra att detta får komsekvenser för hennes karriär. När hon insåg det, det var då hon började få panik. Sådant ”content” och överexponering av barn får vara nog nu.

        *konsekvenser

      Japp hon borde bli av med sin karriär. Hon har bevisat gång på gång att hon inte är en bra människa.

        Kommer fortfarande finnas människor som gillar henne. Bara kolla på alla tvivelaktiga profiler som varit stora och kontroversiella i USA de har fortfarande sin trogna följarskara även om gemene man tycker att de är vidriga.

      Empati för vad?

      Hon har skapat situationen helt ensam och får hantera konsekvenserna i form av inkomstbortfall

      Jag är inte för det en del kallar ”häxjakt” men jag är absolut för att man lämnar sin arbetsplats om man begår ett grovt fel.
      Ta tex en polis, får hen lämna kåren pga grovt övertramp får hen inte söka nytt jobb som polis någon annanstans. Hen får börja på ny karriär inom något annat.

      Samma sak med politiker, skådisar, vårdpersonal etc. Ibland gör folk så grova fel att dom inte längre anses lämpliga för yrket de utövar.
      Då får de börja om med något annat.
      Det händer helatiden och är inget ovanligt.
      Varför skulle det inte gälla influencers?

      Hon är väl lika kapabel att göra som alla andra som blir arbetslösa eller får sparken? Eller är influencers undantagna detta?

    Är det här verkligen så pass intressant att det är värt att skriva extrainlägg om saken?

    Well, antar att det innebär extraintäkt för bloggägaren och att den här månaden kommer att handla om liiiiite annat än Margaux.

      Det här är ju ett inlägg ang. Margaux senaste ursäkt. Och det är ju intressant i sig…

        Är det? Eller du är bara sugen på att fortsätta dreva för ditt liv är så jävla miserabelt.

          Du menar att mitt liv är miserabelt för att jag tycker att denna influenser betett sig svinaktigt? På vilket vis har jag ”fortsatt dreva”?
          Du är oerhört logisk. Kräla tillbaka nu.

    Hon borde vara tyst, blir bara värre ju mer hon försöker förklara sig.

    Alltså är jag knäpp eller hur ringer man ambulans om inte via 112? Min man är ändå blåljuspersonal så trodde jag hade någorlunda koll. Hon visste inte om hon skulle ringa polis eller ambulans för hon ville inte ringa 122. Polis går ju att ringa vid ej akuta ärenden men ambulans?

      Man ringer alltid 112 och får lämpligast hjälp därifrån. Antingen polis eller ambulans, eller både och.

        Ja? Det är ju det jag skriver

    Hon borde verkligen stänga ner instagram

    Hon skrattade väl i videon? Vem skrattar när man anträffar en medvetslös familjevän?

      Många skrattar när de blir nervösa. Det är jättevanligt.

    Hon är lika körd som Paolo Roberto. Totalkörd. Finns ingen som kommer att vilja förknippas med henne efter det här.

      Hoppas innerligt på det.

      Fast Paolo är väl på väg ”upp” igen eller ” han hade oxå rannsakat sig själv

      Hur kan du ens jämföra detta med någon som har betalat för ett övergrepp?

    Varför? Döden är något alldeles naturligt

      Lite osmakligt att göra content av den bara

    Jag önskar så mycket att detta hade varit min före detta kollega som gjort det M gjorde. Filmat de människor hon utsatte för för sina kränkningar och att de kommit ut så hon hade blivit ”cancellad” för all framtid. Men plötsligt så gör de bort sig och det är INTE ett dugg synd om vederbörande. Det här var ju mer eller mindre en självutrensning ?‍♀️.

    ”Bästaste tjejerna”, ett jävla uttryck, imbecillitetsfaktorn är skyhög ???

      Den kommentaren driver ju dock med influencertjajjorna som dööööör för varandra

    Hur svårt kan de vara att uppföra sig hänsynsfullt och med respekt för sina medmänniskor? När dessa flunsor spyr galla över en och annan som de hatar i sina kanaler, visar upp bilder på inte ont anade människor och på andra sätt använder andra för sin egen vinnings skull blir lågvatten direkt.

    Grundregeln är: en ursäkt som kommer med en förklaring är ingen ursäkt. Punkt.

    Tror att det stora problemet är att somliga influencers inte fattar att ett visst beteende är aldrig acceptabelt. Inte under några som helst omständigheter. Problemet ligger inte hos allmänheten utan hos dem. De om några borde tänka hela vägen innan de publicerar. Självklart så tappar de värdet som influencers om de saknar någon form av empatiska förmåga. Vilket företag vill ha sitt varumärke kopplat med något negativt? De bör kanske ha ett COD inskrivet i sina kontrakt, kanske det tvingar fram en bättre kultur hos somliga.

    En bättre ursäkt än den första, absolut. Om den hade kommit redan i fredags hade det kanske funkat men då var taktiken att radera alla kommentarer och vara tyst. Först när samarbetspartners drog sig undan kom ursäkt nr 1 som var under all kritik.

    I den här ursäkten kan man ju slå hål på flera saker på en gång, som att hon säger att de var fler vuxna där men till personen som tog emot larmet sa hon att hon inte kunde gå ut och se hur mannen mådde då hon var själv med barn. Men nu hade hon tydligen gjort en bedömning att hans liv inte var i fara?

    Kefft att folk önskar henne lidande och att hennes barn ska tuppa av och grejer men är det inte så att det här är liksom droppen som fick bägaren att rinna över med Margaux? Hon har gjort flera saker som gör att man tvivlar på hennes människosyn.

    – la upp någon bild med black face från trevlig holländsk tradition när man klär ut sig till svart?
    – la upp video på läggning av Arnold som liten där hon fnissande pluggar i hörlurar för att slippa höra hans skrik och lägger sig i ett annat rum (alltså en sjuk variant av 5 min metoden då man faktiskt inte ska lämna barnen på det sättet)
    – överhuvudtaget hur hon skamlöst mjölkat Arnold även när pappan gick ut i media om att han inte ville (sen verkar han vänt sida nu för all del och vill tjäna pengar på barnet han med)
    – hennes barnbok där Arnold reser till Afrika där det bara existerar vita människor
    – hennes festande med EBT där hon skröt om att få skjuts hem med säpobilen
    – att hennes bror var inblandad i husköpet EBT gjorde med gamlingen som ändrade sig

    Säkert något mer om någon vill fylla på?
    Jag är inte en av hatarna men tycker inte direkt synd om Maggan. Nu verkar den stora massan fått upp ögonen för hennes kassa människosyn så då får hon väl tacka för tiden som varit som medias gullegris och se sig om efter nya utmaningar. Kan säker få jobb på Pändy/Adoore eller något annat företag med flunskompis i spetsen ❤️

      Men holländska black face är ju inte black face i den meningen att de försöker se svarta ut? Är det sådant trams ni ska blanda in i er nedtagning av MD så förstår jag ideologin bakom eran ilska.

        Är inte zwarte piet tomtens hjälpreda som hjälper till att dela ut paket? Och vita människor i holländ klär ut sig till honom med black face?
        https://www.margauxdietz.se/2016/11/26/harda-paket/

        OBS jag har ingen ilska alls, följer det här mer som något fascinerande.

          Zwarte Piet är en demon! En övernaturlig varelse. Samma som de svarta demonerna i hinduism.

            Eller krampus.

    Hon har gett uttryck för sin människosyn och om man tycker illa om den så är man tydligen en dålig person oavsett om man uttryckt sin åsikt på sociala medier eller inte. Att Cissi Wallin gafflar om ”cancel culture” i sitt nya högerliv förvånar inte men att Lady Dahmer också skulle hamna där förvånar mig. Men tydligen är det så att uttrycket ”money talks” i hög grad stämmer. När det väl gäller så håller kvinnorna/influencerna ihop och försvarar varandra och det är ju så lätt när man har många följare. Bara att anklaga oss som tycker att en flunsa har betett sig avskyvärt med att vi som reagerar är VÄRST.

      Jag har iaf inte sagt att ni är värst. Bara att ni inte inser när ni ska sluta. När rättfärdig kritik blir ett drev av ältande så går det för långt enligt mig.

    Inget om Viktor Frisks kommentar, Lojsans hjärtan istället, fast VF kanske tog bort sin kommentar efter att han fick mothugg från många. Det är många likes på Margauxs inlägg iaf och en herrans massa kommentarer, många kommentarer genererar det även härinne, många som engagerar sig i detta.

      Och de som får ökad aktivitet och engagemang på sina plattformar skrattar hela vägen till banken

        Ja, speciellt en.

          Bloggbevakning.

            Väx upp

      Daniel Paris då? Har han skrivit något? Tänker att de är väl tighta vänner

      Nu får ni väl ändå ge er? Ni är precis lika ruttna i er människosyn som den personen ni kritiserar.

    Det hade räckt med att säga att hon är djupt ångerfull. Punkt. Att hålla på ursäkta sig och svamla om att inte ringa 112 i nödan är bara bullshit. Vem är det som sköter hennes PR egentligen?

    Detta är inte riktat mot dig Camilla utan alla som nu bara vill gotta sig i detta. Räcker det inte nu? Ja det var fruktansvärt illa gjort alltihop från hennes sida. Nu har alla spytt ut det över henne i snart 5 dagar. När du själv har gjort fel, brukar du inte förstå det UTAN att TUSENTALS personer ska skriva till dig och påpeka vilken idiot, empatistörd, dålig förälder, vidrigt pucko du är????? Jag lovar er att budskapet säkerligen har nåt Margaux nu. Kanske dags att alla börjar gå vidare? Det känns faktiskt som att det alltid finns vissa troll som bara sitter hela dagarna och väntar på att nån kändis ska göra bort sig så att man får spy fritt över den! Jag är inte heller imponerad över någon av hennes ursäkter MEN hon hade fått precis lika mycket kritik OCH hat om hon inte hade kommit med dessa ursäkter. Damned if you do- damned if you don’t. Det fanns ingen annan väg framåt för henne. Är det en PR- slipad ursäkt? Ja absolut. Jag tycker man ser att den inte kommer direkt från henne själv utan snarare en krishanterare. Precis som när företag och politiker och andra kändisar gör när de har trampat i klaveret. Det var väntat. Men nu kan vi kanske sluta rasa och gå vidare? Jag hoppas att både Margaux OCH alla andra som läst om detta och framför allt alla som skrikit på henne högst och hårdast har lärt sig något!!! För som flera här inne har skrivit så är det många som varit med i liknande och mycket VÄRRE situationer där INGEN reagerade och det INTE fanns något civilkurage. Det borde vara läxan som alla tar med sig

      Jag såg inte din kommentar tidigare men jag håller med om varje ord. Så bra rutet!

      Tack! Och jag håller med till 100%. Ja det var en väldigt ogenomtänkt handling att göra content av händelsen utanför lägenhetsdörren. Kunde ursäkten kommit snabbare, kanske. Var det dumt att börja med att köra strutsen, antagligen. Men nu finns en förklaring och något som faktiskt innehåller de delar som en ursäkt ska innehålla. Låt Margaux komma på fötter, ge henne tid att reflektera över det som hänt. Tiden kommer att utvisa om hon lärt sig något och vuxit som människa. Alla förtjänar en andra chans.

    Alltså jag tycker att det här är under all kritik. Margaux har gjort fel och har bett om ursäkt men usrsäkten duger inte. Vad vill ni egentligen att hon ska säga för att det ska vara bra nog? Vad är en ”bra” ursäkt enligt er?

      Tycker nog att kommentarerna ovan beskriver ganska bra vad som är dåligt i det hon säger.

        Fast det är inte svar på min fråga.

      Mm fascinerande display av pöbelmentalitet.

      Problemet är inte vad hon ska göra. Det är att hon inte borde agerat så allt. Och ja, det är ju försent ??‍♀️. Nu får hon väl avvakta och hoppas att andra företag vill samarbeta med henne. Inget mer att göra.

      Hon borde ta time out ett par veckor och vänta på att stormen lägger sig, samtidigt fundera på ny strategi.

    Har lindan tagit bort sin kommentar? Hittar den inte längre

    Gick in och tittade på bilderna. Varför tycker du att det är så olämpligt att dela dessa bilder?

    Ja men herregud. Margaux ber om ursäkt för att hon förlorar pengar nu. Innan raderade hon bara kommentarer hon fick. Det är ju solklart en efterhandskonstruktion. Ni är lite naiva ni som tror att hon genuint ber om ursäkt. Sen behöver hon inte brinna på bål för det men ja. Hela händelseförloppet är väldigt knäppt och det är skrämmande att hon på fullaste allvar inte förstod att hon gjort fel förrän människor blir upprörda och hennes jobb ställs in. Det är för de flesta en självklarhet att inte filma en utsatt person för att göra content av det, inte ringa 112 direkt och dessutom låta sin son röra vid mannen så att det klipps ”roligt” med roliga ljud. Hon har haft ganska lång tid på sig att tänka ”Fan det här kanske inte är helt rätt…”. Men har inte tänkt så. Väldigt obehaglig människa ?

    Varför kommer denna Elin undan en offentlig skampåle?

      Jag menar, ska inte hon också förlora alla typer av arbeten och aldrig mer röras vid med tång?

      Jamen faktiskt. Elin Nylund är inte ”margaux assistent” utan driver ett eget bolag där hon filmar åt företag. Elin Nylund productions filmar för bland annat Caia, Clean drink. Nicks, Preem, Rizzo, Cubus mfl.
      Dessutom vloggar för flera olika influencers som Maggan, Antonija, Alice stenlöf mfl

      Utifrån margaux ursäkt är det ju hon som upptäcker och börjar filma?
      Det är dessutom Elin som klipper, lägger till skojiga effekter etc. Hon har även raderat kommentarer om det här på sin Ig.
      Varför får hon inte också stå till svars för eländet, inte som privatperson utan som det företag HON är?

        Ja jag utgår från att de som mailat margaux samarbetspartners också har mailat till de företag Elin jobbar med. Eller är det fel att anta av mig? Någon som mailat/kommenterat åt Ms partners som kan svara hur ni tänkt här?

      Elin är kanske inte kompis med Ebba? Då passerar man obemärkt.

    Men alltså fyfan för dig att skamma henne! Det är hennes instagram! Pattarna, rövarna, visa halva fiffin och liknande är helt accepterat. Men inte att visa sitt barn. Jobba med dig själv istället.

      Sitt DÖDA barn.

        Vad jag förstår efter att ha läst om detta fenomen så är det viktigt för många föräldrar att det döda barnets existens valideras av andra. För dem är det deras barn, inte ett dött barn.

    Det här är verkligen inget annat än onödigt från Margaux sida. Hon har bett om ursäkt, och det räcker faktiskt där. I den här situationen behöver vi ingen förklaring för det finns ingenting att försvara, hennes agerande är oacceptabelt och går inte att förklara bort. Hon har gjort ett val i att agera så som hon gjorde och nu får hon ta konsekvenserna. Tycke at hon gör bäst i att bara vara tyst nu när en formell ursäkt är förmedlad.

    För övrigt fruktansvärt dumt att öppet skriva ut att ”mannen är på rätt plats i samma fastighet”. Troligen är det alltså en boende i fastigheten. Den informationen plus videon gör det inte särskilt svårt att räkna ut vem denna person är. Fruktansvärt integritetskränkande.

    Att detta ens skedde från början??
    Man GÖR inte så.. det borde ha varit en naturlig tanke från första sekund..
    Om hon berättat om detta nån vecka senare i skrift typ:
    ”En snubbe hade somnat utanför min dörr.. visste inte hur han mådde eller hur jag skulle göra å jag blev skärrad.. sen ringde jag 112 å de kom hit å löste grejjen.. shit vad bra gjort av dem.. å fint att se vad våra skattepengar går till. Hoppas killen mår bra idag”

    Fatta vilken skillnad. Fast hon är uppenbart för korkad för alla steg i hur detta skulle ha skötts korrekt. Vidriga
    Männscha!!!

    Jag önskar folk blev så här arga och krävande av svidande konsekvenser när våldtäktsmän får några månader på kåken plus skadestånd och bibehållen svensk status.

      Måste det ena utesluta det andra menar du? Varför ens ställa dessa situationer mot varandra…? ?

        Varför får man inte jämföra? Det ger ju perspektiv. Alla orätter jämförs och avvägs i domstolar.

          Du jämför väldigt olika saker. Är dessutom ganska säker på att typ 100 procent av alla här inne tycker att våldtäktsmän borde få högre straff och icke bibehållen status. Case closed.

            Ändå har folk jämfört Margaux med Paolo Roberto tidigare i kommentarerna.

        Intressant ändå att en liknande historia där man sprider och skrattar åt en utslagen tjej inte väckte samma vrede. Tvärtom sprang aktivister till hans försvar.

          Vet inte vilken historia du menar men det låter lika vidrigt. Det betyder dock inte att det Margaux har gjort blir mindre vidrigt för det. Så typ helt irrelevant kommentar.

    Om ett år kommer självbiografin: mitt liv som cancellerad – så läkte jag såren från traumat och återfick mitt spons. Skriven av en spökskrivare.

      Nä, skriven av bästisen Pascal Engman så klart. ?

    Jag tycker att ursäkten är ok ändå. Men jag får inte ihop en detalj. Om hon visste att personen var kontaktbar, varför sa hon inte det till SOS när hon ringde? Istället sa hon att hon inte visste status på tillståndet då hon var ensam med ett barn.

      Men hon VAR ju inte ens ensam med ett barn, det fanns ju en till vuxen i rummet, dvs. filmaren. Varför kunde inte filmaren stanna med barnet och Margaux kolla pulsen på personen? Eller varför kunde inte Margaux stanna med barnet så att filmaren kunde kolla statusen?

        Och varför får inte den som filmar sin släng av sleven i inläggen här?

          Därför Margååå är den som är officiellt kompis med KD-ledaren Ebba.

    Kan vi sluta säga ”cancelkultur” och istället säga ”gör vidriga saker och ta konsekvenserna av det”? Eller vad menar de som säger skriker om cancel culture och att det gått för långt? Ska alla bara få göra som de vill? Ska vi bara skita i att Margaux förnedrar en man i en utsatt position och ber honom inte om ursäkt för DET utan för att hon ringde polisen?? Ska vi skita i att Kango (shoutout till dig som myntat detta istället för BinKat) klär ut sina barn till prostituerade? Om vi nu inte tycker att sånt här är okej, vad gör vi?

    Säger det igen då: Play stupid games, win stupid prizes.

      Håller med. Så fort någon gör något dumt och får konsekvenser för det skriks det ”cancelkultur”. Om det är ett annat ord för dumt beteende=cancel då säger jag länge leve cancelkulturen!

        Cancelkultur är när man går efter deras levebröd och karriär, alltså ett extra steg ovanpå kritik. Så det stämmer ju i detta fallet.

          Men vem som helst som gör bort sig på jobbet riskerar ju att förlora det? Varför är influencers ett undantag? Det är bara andra metoder för att få dom sparkade.

            Nja det ska vara ganska grava saker för att bli sparkad. Finns sjuksköterskor som gett fel medicin och dödat folk men som ändå får fortsätta verka. Det är fall till fall och andställningsrätten är stark.

              Nej visst men Margaux är inte anställd heller, hon är ett företag. Företag kan man bojkotta. De företag som jobbar med henne som reklampelare kan välja att avsluta samarbetet vilket de flesta verkar gjort .

              Blir väl intressant att se vad som händer nu då. Kango la ju sin podd bakom betalvägg till exempel. Kan det varit så att ingen ville sponsra så den kunde fortsätta vara ”gratis”? (min spekulation)

                Det var du som drog en parallell till att förlora jobbet.

                  Ja? Är inte influencer jämförbart med ett jobb menar du? Sjuksköterskorna som nämndes kanske bör förlora jobbet?
                  En offentlig person som filmar en annan människa i en utsatt position, sprider filmen och förlöjligar personen bör också det.
                  Det är ingen rättighet att jobba som nånting alls, gör man misstag kan konsekvensen bli att man blir av med jobbet (eller att få betalt för att posta på instagram)

                    ?‍♀️

                      Okej

    Alltså, folk är beredd att förlåta henne för hennes hemska människosyn och det är minsann inte rätt att hon ska bli canceled och förlora jobb ”för hon ber ju om ursäkt”

    Det gjorde Paolo Roberto också men han skulle man minsann kastas ut med huvudet före och bli canceled och inget förlåt i världen dög. För han hade hemsk människosyn.

    Come again varför vi ska förlåta Marqaux när vi inte kunde förlåta Roberto? Ja, han köpte sex, men nu talar vi om två influensers människosyner och hur den ena beteendet tydligen är mer okej än det andra… Hennes ursäkter är lika meningslösa som hans var.

      Ursäkter är inte meningslösa, T. Det markerar att hon förstår att hon måste rätta in sig i ledet och att vi inte tolererar vad som helst. Så fungerar fungerande samhällen. Oavsett om hon kommit till insikt eller inte så vet hon nu att hon inte får bete dig hursomhelst. Där släpper man det.

        Vi kan släppa det när hon pallrar sitt arsle iväg från sociala medier. Vi behöver inte skräp som förebilder.

          Så ni vill ha henne canceled?

            Ja

              Varför?
              Folk följer henne av en anledning. Det är inte som att det är speciellt skoj att följa Förskolepedagogen Frida.

              T, du verkar inte så medsämänsklig eller empatisk heller! Ska vi kanske då dig sparkad från ditt jobb, du verkar olämplig!?

        Nja. Det är inte så enkelt som att alla ursäkter måste godtas. Det bestämmer faktiskt inte den som ber om det. Det behöver finnas trovärdighet dessutom.

        Du missade för i övrigt min poäng totalt anonym.

        Paolo bad också om ursäkt. Ser inte att många håller honom högt i kurs än trots det gått nått år sedan hans drev?

        Men för Margåååå ska man tydligen släppa allt menar du?

        En ursäkt räcker inte alltid man måste även visa på att man menar det. I detta fall är dessutom inte jag, och tror jag många med mig, övertygade om att ursäkten kommer från hjärtat utan snarare från plånboken. Hon har dessutom gjort bort sig en gång för mycket. För hennes del är det nog tack och hej i denna bransch. Det viktiga nu är att denna debatt leder till förändringar. Att andra tänker om och gör rätt.

          Du röstar på V va?

            Du menar på fullaste allvar att om man ställer krav på en uppriktig ursäkt är man vänsterpartist? Bättre kan du!!!

              Tänkte mer på formulering och ton, än innehållet.

                Att vi ska försöka bli bättre medmänniskor? Nej det stämmer, det är inte högerns melodi

      Det komiska är ju att man är så snabb med ”det här hade aldrig hänt om det var en man”. Men ”det här hade aldrig hänt om det var en kvinna” kommer aldrig upp. Samma agerande ska få samma bemötande, kön gör ingen skillnad.

      Varför tror du att det är samma personer som uteslöt Paolo som vill förlåta margaux? Fanns ju även de som tyckte att drevet gick för hårt på Paolo också. Men precis som nu så hördes de inte lika högt.

        Tycker att influensers behöver vakna upp och inse att de inte kan bete sig hur som helst, filma vad som helst och göra content av vad som helst.
        Helt ärligt

        Och om så det blir casualties på vägen, att influensers blir slaktade, för att vi ska nå dit. Då får det fan vara så.
        Det räcker fan nu.

          Men Margaux skriver ju att hon ska rannsaka sig själv. Vad mer ska hon göra nu då? Hon har bett om ursäkt, vad mer ska hon göra. Ställa sig på närmsta torg i en skampåle och gråta tills tillräckligt många skriver på Instagram att de har förlåtit henne? Säg vad ho n ska göra mer för att det ska vara ok för dig?

            Hon behöver egentligen inte göra så mycket själv. Hon hon har redan visat vad hon går för.

            Det är seriösa företag som inte ska samarbeta med henne. DE ska agera och reagera, som de allra flesta människor och av dem alla människor med normal människosyn och med empati. Alla som förknippas med henne affärsmässigt visar att de har en väldigt skev människosyn. Både när det gäller medmänniskor och barn…

              Gäller detta i all framtid tycker du eller?

                Ja, egentligen. Hon är så pass gammal och till och med mamma att hon inte kan skylla på ”ungdomligt oförstånd”. Hon är en mogen och klar människa.

                Det är dags att hon byter karriär… Influenser ska hon inte vara!

                  Vilket jobb skulle hon behöva byta tycker du?

                    Kanske bärplockare i djupaste Sibirien?

                    Varför är det Lottad problem att lösa anser du? Förstår du ens vad det är som har hänt ??

                      *Lottas

                      Hen förstår inte vad som har hänt, så jag lämnar diskussionen. Det är ingen idé att föreslå något! Ja, kanske är en utbildning något att börja med…

                      Men igen: vad som helst förutom influenser. Hennes kolleger bör också oroa sig. Detta kan mycket väl ha varit dödsstöten för ”yrket”.

                      Jag förstår vad som hänt och tycker att det är under all kritik. Fruktansvärt beteende. Jag undrar bara vad Lotta tycker är ett bra nytt jobb för henne. Fick man inte ställa följdfrågor?

                      Det är ju Lotta som anser att hon behöver byta jobb då är det väl rimligt att man frågar Lotta till vilket yrke hon tycker att hon ska byta. Vården känns ju rätt så olämpligt tex. Butik blir nog svårt då många skulle bojkotta den butiken.

            Liss:

            Hon behöver inte göra något, denna gång och flera gånger tidigare har hon bevisat vad för typ av människa hon egentligen är. Fast den här gången passerade hon gränsen med råge. Så skräp är vad hon är. Men en genomrutten människosyn. Sådana ska inte vara förebilder för våra yngre generationer. Föregå med gott exempel kunde hon åtminstone ha gjort, men inte ens det dög hon till.

    Det kanske inte var så bra med femmiutersmetoden iaf, mormor Margaux….?

    Det är en otroligt viktig debatt och självklart är det inte bara Margåå som det berör. Nu blev det bara så att det blev just hon som skapade droppen som fick bägaren att rinna över. Många är vi som tycker att jakten på content, allt för många gånger, passerat anständighetens gräns. Sist var det Bingo och Katrin som slängde sina egna barn under bussen i denna jakt. Vi är många som flippar ut nu det tror jag beror på att man känner att nu är det ” fanimej ” NOG. Detta ger hopp om mänsklighet. Jag skulle nog dessutom kunna sätta en peng på att de flesta som försvarar henne i denna tråd sysslar med demagekontroll åt Maggan. Debatten måste få fortsätta för på något sätt måste vi förmedla till den uppväxande generationen att vi behandlar inte våra barn eller medmänniskor på det sätt vissa av dessa avlönade influencer så lättvindigt gör. Vi som konsumerar har dessutom en makt som vi nu nyttjat mot Margåå. Hoppas detta blir en varning mot alla de andra idioterna som likt Margåå kan gå över lik för content. Det räcker nu….

    Alltså Lojsan kanske ska bara stanna hemma och vara med sina barn? Och lära dem hur man uppför sig och vad respekt betyder.
    Vilka hemska människor det finns alltså

      Så besviken att Ellen Bergström gillar hennes inlägg faktiskt

    Fy fan vad många vidriga människor det visar sig finnas när man läser här inne. ”Hur många ringer 112 för ett däckat fylli?” JAG! Jag gör det för att jag inte är ett helt jävka avhumaniserat svin. Jag har hittat en granne däckad i trapphuset och ringt 112 och tagit hand om personen. Jag har ringt 112 när en man stöp i backen på en tbaneperrong. Jag har gjort stroketest och ring 112 när en tant ramkade av en bänk i tbanan. Nu bor jag i Stockholm och rör mig i miljöer med mycket folk och då finns det väl fler tillfällen när saker händer. Men om man ser en person som ser ut att inte vara ok, SJÄLVKLART kollar man läget? VAD FAN ÄR DET FÖR FEL PÅ ER?!

      ?Här får du för din ovanligt starka godhetssignalering. Keep it up Comrade!

        Vilken vidrig kommentar. Att hjälpa folk är inte godhetssignalering. Att hjälpa folk är vettigt och medmänskligt.

          Medaljen vanns nog för konststycket att spotta på andra och lyfta sig själv samtidigt.

          Vidrig med sann.

            Nej, inte sann öht. Bara vidrig.

    Hej Camilla, ibland lägger du ut följar-statistik för olika influencers. Vore intressant att se hur senaste veckan har påverkat Margauxs. Kändes dock som ett sjunkande skepp redan innan…

      Gå in och å insta

    Du anonym 20:45 vilket liten människa du verkar vara. Men engelska kan du!

    Vore intressant att veta vilka fler samarbetspartners hon har!

      Nån skrev att ett samarbete med Lindex är på gång…

    Jag tänker på Paolo. När han gjorde sitt ”draåthelveteklavertramp” blev han av med precis allt. Och med all rätt.
    Men alla dessa influencers som gör lika jävla idiotiska saker bara studsar tillbaka och affärerna rullar vidare. Tänker både på Margaux och Bingo & Katrins fest. Varför?? Dessa borde ju bli lika utfrysta och ”persona non grata” som han, detta är minst lika illa. Varför har dom nya samarbeten nästa vecka? Varför fortsätter pengarna rulla in på deras konton? Vidrigt!!

      Antagligen för att de flesta utanför den här minimala ankdammen inte tycker att det är så himla idiotiska saker ??‍♀️

        Fortfarande, man klär INTE ut barn på det viset, inte någon!! Och man bör inte heller med sig ungarna på vuxen”fest” av olika slag där vuxna super, snackar inte om ngt glas vin nu.

    Jag är tveksam till om hon verkligen fattar vilket övertramp det här var. Att lägga upp det där klippet var inte ett plötsligt infall, ett impulsivt ogenomtänkt påhitt som man kan fatta först i efterhand hur idiotiskt det var. Hon klippte ihop filmen, diskuterade det med åtminstone en annan person OCH väntade flera veckor med att publicera efter att hon gjort filmen. Anledningen att hon nu går ut och ber om ursäkt är för att hon fått kritik, inte för att hon genuint ångrar sig.

    Med det sagt: hon har bett om ursäkt. Två gånger. Klippet är borttaget. Hon kan inte göra det ogjort, så vad hjälper det att fortsätta påpeka hur dum hon var? Låt henne vara nu.

      En viss grupp här har bestämt sig för att ta ned henne. ?‍♀️ säkert samma grupp människor som direkt detta hände började dra paralleller till hennes partifärg.

    Fan vad sorglig mänskligheten har blivit. Det har gått några dagar nu sedan allt startade och folk menar på att det ältas nu. Hittade ingen tidspann när jag googlade snabbt men för mig är att älta något som hände för längesedan eller för en tid sedan. Detta är i närtid. Alltså bearbetas händelsen. Vi har blivit så jävla besatta av nästa kick, nästa stora händelse. Ser vi inte problematiken i detta?

    Att diskutera Margaux agerande är inte att älta. Sedan måste man lära sig att vara konstruktiv i sin kritik, vilket merparten i kommentarsfältet ofta glömmer av då det kommer diverse personangrepp osv.

    Skriker bara ”måste komma på något på lämpligt så att jag kan komma undan” ursäkt här. Asså? Förstår hon ej att hon gör bort sig ännu mer? 1. Det är inte onödigt att ringa 112. 2. Du redigera och la tid på att lägga upp videon, hann du ej tänka igenom på att det var olämpligt? Du kom på det efter du la upp den.. buhu. Nej. Bojkott!

    Ett fyllo som somnat utanför en dörr.
    Ursäkta men man ringer inte 112.
    Kanske var fel att filma men annars gjorde hon inget fel.
    Har hört om folk som filmade i Stockholm i somras när en ung kille drunknade på en badplats. Hans kompisar dök och kämpade, folk stod och filmade och hjälpte inte till.
    Allt det här hatet är klart och tydligt från människor som lever i förnekelse om erat eget mörker. Alla människor begår misstag.
    Lugna ner er , riktiga haters.
    Live and learn…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.