Sandra Beijer har skaffat medlemskap på Soho House

Jag skaffade mig medlemsskap på Soho House som just öppnat i Stockholm. Idag ska jag dit och jobba för första gången. Vi får se om det är för mig. Men jag gillar hela idén med hemliga platser som kräver medlemskap och har fotoförbud.
Annars kanske jag kan få låtsas att jag bor i New York en stund om inte annat. // Sandra Beijer

Sandra Beijer har skaffat medlemskap i den exklusiva klubben ”Soho House” som finns på olika ställen runt om i världen. 
Den första, svenska filialen blir nummer 39 i ordningen och ligger i Trefaldighetskyrkan på Östermalm i Stockholm.
Det finns tre olika typer av medlemsskap att välja mellan och när jag prövade att kalkylera priset för mig, för ett medlemskap som gäller alla klubbar runt om i världen, så landade kostnaden på 26 000 kr/år. Priset är detsamma oavsett om du väljer månatlig eller årsvis betalning.


Det räcker inte med att kunna betala för ett medlemskap, utan man måste även bli godkänd som medlem. 
Enligt Recidence Magazine hade Soho House 130 000 medlemmar globalt och 80 000 på väntelistan i somras. Hur det ser ut för just Stockholm vet jag inte.
Det är för tidigt att säga hur Soho House kommer fungera i Stockholm, men så här sa Viggo Cavling, chefredaktör på Travel News, till Expressen.

Det är jättehäftigt att Soho House kommer till Stockholm, men det är inte givet att det blir en succé. Problemet är att det behövs en stor massa hippa människor med mycket credd och ännu mer pengar. Stockholm kan vara för litet för att de ska funka.

Om man ska tro media så är – förutom Sandra Beijer då – Alex och Amanda Schulman medlemmar, precis som Klarnas marknadschef David Sandström och skådespelerskan Shima Niavarani.
Det var förresten på Soho House på 76 Dean Street i London som Prins Harry och Meghan Markle hade sin allra första dejt.

Sandras följare är inte superimponerade av hennes medlemskap och skriver så här i hennes kommentarsfält. 

227 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Inte dyrt om man ser det som en kontorsplats, typ Dospace. Om man har företag kan man ju dessutom dra av kostnaden.

      Soho Club erbjuder inga kontorsytor i Stockholmshubben. Så hela idéen faller med det.

        Det finns många ytor att sitta och arbeta på, vilket folk faktiskt gör, samt mötesrum mm.

          Soho House har ett koncept de kallar för Soho Office men det erbjuder man inte i Stockholm. Det är bara att läsa på deras hemsida. De ger exempel på vad de tre ytorna är tänkta att användas för och ingen av dem marknadsförs som en plats att sitta och jobba på.

            Det finns fortfarande både platser att sitta och jobba på samt mötesrum mm.

              Bara för att du upprepar samma sak blir det mera sant.

                Du har läst på en hemsida och tror dig då veta att på hela stället finns det inga platser man kan sitta och jobba på? Och du vet, trots att du inte varit där, att det inte finns mötesrum? Jo, det är verkligen dig vi alla ska lita på när det gäller fakta.

                  Så bättre att killgissa?

                  Jaja Beijer fän! Och du har läst hennes blogg på Elle och vet därför bäst.

        Men vad ska man göra där om det inte finns kontor? ? 26k för att sitta på en stol? ?

          Du ska umgås och nätverka med likasinnade kreativa människor.

            ?

              Håller med skrattretande tanke.

            Närma sig kändisankdammen och fjärma dig från vanlisar snarare.

    Känner mest att om man har dålig självkänsla och behöver få känna sig ”utvald” så lockar väl sådana här så kallade exklusiva ställen. Lite som att vilja vara med i ”balla gänget” på högstadiet.

      Tycker faktiskt inte det är konstigare än att det finns en Arlanda VIP Lounge eller t.ex extra dyra platser att köpa om man går på konsert. Eller sviter på hotell? Eller flyga första klass? Det är ju helt valfritt vad man lägger pengarna på, och hade jag haft råd så hade jag unnat mig mer lyx i vardagen.

        Men det är ju ändå en viss skillnad. Gå in i loungen eller att resa första klass gör man ju för att det är ett bekvämt alternativ. Att betala för att hänga med samma människor som man ändå alltid stöter på i vimlet? Nja…

          Och alla får som kan betala, inte bara utvalda personer. Så håller med och tycker att det är skillnad.

            Fast det känns ju väldigt långt från verkligheten ändå att säga att ”alla får” om typ första klass. Visst, i teorin, men i praktiken är det ju 100 % otillgängligt för stora delar av befolkningen. Bara att vi är mer vana att det är pengar som är begränsningen.

              Otillgängligt ja men inte omöjligt.

                Är inte omöjligt att bli inbjuden till detta heller.

                  Vill nog påstå att det är omöjligt för stora flertalet. Man exkluderar ju dessutom helt öppet större delen av populationen.

                I praktiken ungefär lika omöjligt, skulle jag säga. Inte just att den här klubben är exakt likställd med att åka business class kanske, men generellt sett stänger (brist på) pengar ute människor hela tiden, utan att vi reagerar på det eftersom man är så van vid att det är så världen fungerar att man ens har svårt att föreställa sig alternativ.

            Nej det står ju att man måste bli godkänd. Ska vi gissa att okända bilförsäljaren Samir från Järfälla, som kan avvara 26 000, inte blir godkänd?

              Ja, dra rassekortet också….

                Det är klasskortet, inte rassekortet

                Gissar att du är en sån som ser rasims i allt som inte är rasism.

                  Nej, då är det ju rasims.

                  21:45 är den som ser rasism i allt

      Så ängsligt beteende. Ankdammen Stockholm. Zzzzznark.

        Men är inte Sandra Beijer typiskt så? Rör sig helst i vissa utvalda miljöer konstant.

          Du rör dig i nya okända miljöer hela tiden förstås? Lol

      Hon kanske försöker få in pojkvännen i Stockholmssvängen?

      Bor i London där det är jättevanligt med privata klubbar och är själv medlem i en ganska avslappnad klubb. Tycker det är toppen att alltid ha någonstans där jag kan få fika, drinkar o mat utan att behöva reserva något eller oroa mig för om jag och gäster kommer in (speciellt på kvällen då de anordnar nattklubb). På så vis är det lite av ett förlängt vardagsrum med bra och vänlig service. Kanske ses som onödigt men gör livet lättare iaf i London där bostäderna generellt är mindre, bostadsavstånden längre och reservationer annars behövs till allt.

        Vad mysigt det lät!

        Håller med om London och har själv samma erfarenhet. Tror dock inte att det kommer att vara mysigt och funktionellt i Stockholm som ju är en liten stad. Tror som många säger att det kommer att vara ängsligt och töntigt där.

    Tycker man att det är spännande att hänga i Stockholms ankdamm med samma personer som alltid är där man själv är, så…då har nog jag och Sandra helt olika uppfattningar om vad som är spännande.

      Men det är väl ändå inte konstigare än valfri person som har ett jobb där man träffar samma personer varje dag?

      Läs typ hela Sveriges befolkning. Att träffas i vimlet bör väl ändå kunna anses vara en del av deras jobb? Att de då väljer att hänga på samma ställe är väl ändå inte konstigt?

      Kan verkligen förstå att man väljer att göra det. Speciellt som alla går runt med telefoner och många ägnar sig åt att smygfota. Hade 100% blivit medlem om jag varit känd och frilans.

        Men hur mycket tror du Sandra Beijer blir smygfotad ??

          Tror alla kändisar och influencers blir smygfotade massor. Inte av paparazzis dock såklart men av vanliga ungdomar som skickar en smygbild till sina kompisar. Folk fotar ju allt nu för tiden.

          Du blir säkert också smygfotade en massa om du tar på dig en tokig hatt och får ut på stan.

            Nackdelen med att alla har mobiler och ingen hyfs.

            För några år sen tjatade folk om att jag var lik en kändis som var stor då. Tyckte det var överdrivet tills jag märkte hur mellanstadietjejer smygfotade mig på tunnelbanan (obs har en rätt normal klädstil). Kände att de måste ha blivit grymt besvikna när de insåg att jag var en nobody ??‍♀️

        Förstår att kändisar i t ex London och NYC behöver tillhöra en sådan här klubb. Dels är folk superduperkända, dels är paparazzi ett verkligt hot. Meghan och Harry hade ju inte kunnat gå på dejter på en vanlig restaurang, hade läckt på en gång. Men i Stockholm blir det liksom lite skrattretande för vi har inga megakändisar, svenskar är väldigt försiktiga och respektfulla (man går inte fram till kändisar och pratar med dem, så håller folk på utomlands) och vi har ingen paparazzi.
        Jag ser framför mig hur våra svenska celebriteter sitter där inne och dricker drinkar i sin lilla bubbla för att slippa alla vanlisar och jag blir lite fnissig för inga vanlisar bryr sig om dem, egentligen ? Ser jag någon som är känd noterar jag det tankemässigt, men jag smyger ju inte upp mobilen eller går fram och snackar med dem ?

    Edvin Törnblom är också medlem.

    För övrigt tycker jag kommentarerna överdriver.. låt ”eliten” hållas om de vill? De lägger väl sina pengar på det de vill, och om det nu finns en restaurang/lounge som kostar 2000 kr/mån som nån vill betala för, låt dem. Det är gratis för de som vill sitta på Espresso House, men har man pengar att lägga för att få känna sig exklusiv nån annanstans är det väl fritt fram. Inte olagligt. Om det är något man kan ifrågasätta är det väl folk som tar över hela förorter och driver kriminalitet och begår brott.. rikta hatet rätt, liksom.

      Jag tycker absolut inte att det är fel att lägga pengar på en sådan sak, alla får lägga sina pengar på vad tusan de vill. Jag tycker däremot att det är pinsamt att kändiseliten ska välja ut vilka som är tillräckligt inne för att köpa sig ett medlemsskap.

      Håller med även om jag själv tycker sådana klubbar som Soho House är töntiga. Låt den självutnämnda Stockholmseliten frottera sig med varandra. Däremot är det inte riktigt hälsosamt när denna övre medelklass börjar ta efter den verkliga elitens beteenden. Den verkliga eliten är så försvinnande liten och de är duktiga på att göra sig osynliga. De vill inte ha ögonen på sig. Tyvärr är det exakt det som den rika medelklassen eftersträvar att synas och skapa uppmärksamhet. Detta skapar onödiga klyftor och eldar på konflikter, helt i onödan.

      Är det här alltså inte som att man hyr in sig på ett kontorshotell eller så? Fast lyxigare. Det är ju varken konstigt eller dyrt i så fall. Eller är det bara en klubb för att socialisera? På Sandra lät det som att hon skulle jobba där, men hon ville träffa mer folk än vad hon gör på sitt vanliga kontor (som väl måste vara mycket dyrare än 26 tkr per år?). Oavsett, så vet jag inte varför folk är så stötta, så länge det inte fattas beslut som påverkar samhället där, eller det är en ockult sekt som utför konstiga ritualer.

        Det verkar inte vara ett kontorshotell iaf. Snarare kafé/bar…?

        Skiter fullständigt i vad folk väljer att bränna pengar på. Det jag däremot reagerar på är att Sandra öppet uppmanar sina följare att rösta för miljön och feminismen. Ser inte riktigt hur ett gammalt mossigt kapitalistiskt patriarkalt koncept är förenligt med miljötänk och feminism. Men som med mycket annat med Sandra så är det gör som jag säger, inte som jag gör som verkar gälla. Men vad vet jag.

          På vilket sätt är soho house antifeministiskt enligt dig?

            ”Ser inte riktigt hur ett gammalt mossigt kapitalistiskt patriarkalt koncept är förenligt med miljötänk och feminism.” Kapitalism vs hållbarhet och patriarkat vs feminism? Låter som en juxtaposition i mina öron.

            De utvaldas klubb går emot allas lika värde. Men champagnevänstern oroar sig sällan över sådant.

      Alltså, en ”vanlig” människa (vad det nu är) utan barn med en vanlig inkomst har lätt råd med detta så att säga att det är för eliten är ju att ta i. Det handlar ju om vad man vill lägga pengar på helt enkelt. Jag skulle inte lägga pengar på detta för att helt enkelt inte intresserar mig och vill lägga pengarna på annat men hade lätt haft råd och jag tjänar inte mer än Svensson.

        Mmm, men dubbade nog inte blivit godkänd ändå. Det är inte i pengarna det sitter.

          *du hade

        Men det är ju inte som att du bara kan ansöka om medlemskap. Du måste bli inbjuden, eller ”rekommenderad” som det heter, av någon som redan är medlem. Och sedan godkänd, om de nu tycker att du är värdig. I det ligger exklusiviteten, inte i kostnaden.

          Såklart blir det bara mediapersonligheter som blir godkända.

          Nja man måste inte bli rekommenderad, men det hjälper.
          Jag har inte ansökt ännu då jag inte riktigt har listat ut vad jag skulle få ut av det (bor i innerstan och har ett nice kontor i innerstan så har gott om platser att hänga på). Men flera på mitt jobb har blivit godkända och de är absolut inga kändisar. Absolut är de trendiga byår-hipsters, men långt ifrån kända & rika, utan snarare jobbar inom ett kreativt yrke (vilket man helst ska på just SOHO house) och de har inte haft rekommendationer alltid.

      Är det gratis att sitta på Espresso House…? Man behöver nog köpa en del grejer av dem för att få sitta

        Hehe tänkte också på det, att expresso house är ett dyrt valt av ”kontor”. Hemma i köket eller bibblan är gratis, inte cafeer med kaffe för typ 59 sek.

          199 kr i månaden för billigaste kaffeabonnemanget. Typ gratis om man använder det som kontor.

    An, klubben för inbördes beundran.
    Om du kliar mig i ryggen så kliar jag din. Typ.
    Skulle det inte kännas bättre att skänka pengarna till välgörenhet istället?

      Det kanske hon gör också? Det ena behöver inte utesluta det andra.

        Vad tror du Sandra skänker till, om du får gissa?

          Vad skänker du till?

          Me, myself and I? ?

          Inget. Hon intalar sig själv att det individen gör inte betyder något och att det är bättre att vänta på att staten/makten tar tag i fattigdom osv. På samma sätt som hon resonerar om sina många flygresor vs att bry sig om miljön.

    Skulle jättegärna vilja veta vad ett medlemskap ens innebär ☺️ (yes jag kan googla) va bara lite feedback till inlägget .

      Sandra ska jobba? Jobbar man för medlemskap?
      Jag fattar inte.

        Tolkar det som att hon ska gå dit och sitta med sitt eget arbete. Lite som att hyra ett kontor att arbeta på.

        Menar nog att hon ska dit och sätta sig och jobba

        Skriver hon jobba så hon kan dra av medlemskapet på företaget!?! Kan man inte granska avdrag ett företag gör?

          Ja jag tror också att hon skriver det där om att jobba för att kunna dra av medlemsavgiften i företaget och slippa betala sitt nöje med skattade pengar. Så talar en sann kapitalist, nej vänta hon är ju inte blå…oups.

            Haha men varför ska hon avstå saker som hon har ful rätt att göra? Samma rättigheter/skyldigheter för alla är väl ändå de rödas usp.

              Nej fick lära mig längre ner från en ivrig vänstermänniska att de gillar att betala en massa skatt.

          Det är Skatteverket som granskar företags avdrag slumpmässigt dvs skattrevision (efter inlämnad deklaration). Du kan ju tipsa dem men tror inte de går på det tyvärr när det inte är någon stor grej.

        Ja men vad innebär det ? Luncher ingår på stället? Gym? Vad får man för 26k?

          En garanterad stol att placera arslet på.

            Ja 2000 i månaden för att sitta är ju som ett lite dyrare SL-kort

              Man möter dock intressantare människor i tunnelbanan

    Är väl inte konstigare än att ”eliten” sätter sina barn på dyra privatskolor så att de kan umgås, bli kära och föröka sig inom cirkeln senare i livet. Den här exklusiviteten är knappast ett nytt fenomen, det finns VIP på klubbar, VIP på flygplatser etc. Det enda är väl att det är töntigt att de känner att de behöver en lokal för att umgås med andra ”likasinnade” när detta klientel säkerligen redan hänger på samma restauranger, i samma kretsar och blir bjudna på samma fester.

      Helt rätt, Adelina. Roligast är att åka förbi Djursholms country club och se vilka som går in/är medlemmar där. De kämpar hårt de nyrika men i de fina cirklarna kommer de aldrig. Klubben i sig gick med minus 14 mkr förraåret på en omsättning av 21! Dyrt att pytsa in så den inte går i kk.

        Är det gamla Villa Pauli?

        De vill kanske inte in i de fina cirklarna. Sverige är amerikaniserat och den gamla överklassen är inte ensam på banan längre. Precis som de konservativa ville byta ut folket med öppna gränser så vill folket byta ut eliten nu.

          Jo den gamla överklassen är absolut på bana. Bara för att du inte ser den har den inte upphört. Den skräniga ig maffian är inte och har aldrig varit på banan. De har inte vad som krävs.

      Alla skolor i Sverige är skattefinansierade. Det finns inga skolor som finansieras med avgifter och skolorna får inte heller ta ut avgifter. Detta hindrar dock inte skolor som Lundsberg, Manillaskolan, Carlsson skola, Enskilda mfl att uppmana sina elevers rika föräldrar att ge donationer till skolan.

        Inte alla. Finns några som inte är skattefinansierade, t ex Sigtuna, Lundsberg och Gränna.

          Nej alla tre skolor du nämner finansieras via skolpengen. De enda undantagen är en handfull internationella skolor som avgiftsfinansieras. Dessa skolor följer inte svensk skolplan. Lundsberg har fö varit i blåsväder flera gånger där just skattefinansiering varit granskad. Den äldsta av dessa internationella skolor är SIS, Stockholm International School. Avgiften är från ca 112 000 – till 158 000 per läsår. De följer en internationell skolplan och vänder sig till främst till familjer som bor tillfälligt i Sverige.

            British primary school är väl också ”rent privat”?

            Ja du har rätt. Det var internatavgiften jag tänkte på. Förutom SIS är även Lycée Francais och British School privata, då ingen av dessa följer svensk läroplan.

        Men lundsberg är väl internat och kan därför ta ut avgifter för inackorderingen som då är ganska hög..? Gick på VRG och där ombads föräldrarna att ge ”bidrag” till verksamheten och kan verkligen tänka mig att det var samma på Enskilda.

          Ja de kan ta ut avgift för logi men den ska vara förenlig med den verkliga kostnaden. Vad gäller ”bidrag” så gör Enskilda exakt samma sak som VRG. Övervägde ett svagt ögonblick Enskilda och hörde med egna öron hur rektor på skolan uppmanade elevernas föräldrar att vara frikostiga. Rektor till och med angav ett lämpligt minimibelopp. En kille frågade vad som händer om man inte skänker det beloppet. Då svarade rektor utan att skämmas för sig att man då kanske inte skulle välja en skola som Enskilda. Kände att detta inte var för mig så jag valde Kungsholmens gymnasium istället.

            Haha, inte förvånad om Enskilda. Var där på besök inför gymnasievalet och det enda rektor pratade om var kungabarnen och deras livvakter osv osv. ? Vill minnas att VRG bad om ca 2000-2500kr per termin för att det varit terminsavgiften tidigare men inte säker.

              Minns inga angivna belopp från min tid på VRG. Det kom ett trevligt brev från rektorn varje termin där det förklarades att donationer tacksamt mottages men absolut inte påtryckningar som på Enskilda och i varje fall i breven angavs inget belopp. Man fick betala 2500kr för maten minns jag däremot.

                Tänkte precis kommentera om VRG! Avgift för skolmaten togs bort ca 2010 där jag gick. Sedan är skillnaden att VRG drivs via icke-vinstdrivande styrelse dvs att pengarna ska gå tillbaka till verksamheten. Jag har också gått i 2 av numera Academedias friskolor i grundskolan och kan säga i efterhand att man verkligen insåg hur mycket man ”sparat in på” på där på en helt annan nivå.

                  Skulle vara svar till mer ovan.

            Detta stämmer inte längre. EG fick backning från Skolverket i en granskning och kan inte längre ”uppmana” föräldrar att lämna bidrag. Synd att du valde bort skolan. Mina barn gick där och jag betalade inte en krona. Du gick miste om en mycket bra utbildning.

              Kanske fick en annan bra utbildning istället och gick inte miste om något?

              Enskilda verkade helt ok förutom det där med att betala bidrag. Väldigt nöjd med KG.

        Det hindrar inte heller dessa skolor från att skicka ut påminnelser när man glömt sätta in det ”frivilliga” bidraget.

      Det är väl hyckleriet med Sandra Beijer som är konstigt.

      Som någon som gick gymnasiet i Djurshlom så kan inte detta vara mer sant.

    Känns detta som eliten? Beijer, Edvin Törnblom, Klarnas marknadschef, Schulmans (som väl fått det gratis för att sprida reklam) Niavarani? Jag, som är skitrik, skulle aldrig få för mig att frottera mig med sånt vrövl. Vad ska jag med det till? Vilka kontakter kan jag knyta? Be om att få bli utskälld i uselt skriven krönika av Schulman, gratis biljett t Dramaten av Niavarani, Klarna, ett skitbolag på totaldekis med utnyttjande av fattigt folk som affärsidé, vill jag har längre betaltid på min faktura? Eller kan han se till att vi skattebetalare slipper betala skuldsaneringen för dem handlat med Klarna men inte hade råd? Ska Törnblom låta mig få vara med i publiken på Bäst i test? Lycka till, Soho house.
    Nej, hade jag varit man hade jag satsat på Sällskapet. Där kan vi prata elit.

      Nej men det är ju inte för den riktiga eliten – det är för instagrameliten. Titta bara på priset för medlemsskap om man är under 27. Såvida du inte är en luspank student så har du absolut råd att betala det för att få synas och frotteras. Detta är bara för att få in B-kändisar med stora followings på social media. För ja, även om det är ”fotoförbud” så är det just bara ””. Har under december sett fler bilder inifrån SoHo House Stockholm än från julmarknader. ”Alla” är där.

        Håller helt med! Fotoförbud hur då? Har oxå sett fler ”skrytbilder” från folk som vill visa att dom är på plats. Och för mig blir det bara motsatt effekt. Väldigt nyrikt

      Eliten, haha ja så kan man ju kalla den bajsnödiga öfre medelklassen som tar sig själv på alldeles för stort allvar. De borde lära sig att slappna av och ta dagen som den kommer. Njuta så länge det varar.

    Man blir ju nyfiken på vad de har för krav på den som vill bli medlem.

      Du ska vara hipp ??

        Jaha, då sket ju det sig ?

      Du ska vara ett pretto.

    De har bara skit i arslet de med, som morfar brukade säga.

      Haha morfar ❤️

    Om man ser det som att man ska sitta där och jobba så känns det som en hyfsat billig arbetsplats i centrala Stockholm. Strax under 2200kr i månaden. Kan tänka mig att det blir rätt ensamt som egenföretagare så om man vill lägga pengarna på att sitta och jobba på ett ställe där man kan vara social och få inspiration så varför inte?

      Hon har svarat i kommentarerna att kontoret kostar 15k i månaden. Kan hon få det att funka arbetsmässigt finns det ingen anledning att inte köra!

        Tycker nog att det i så fall säger mer om hur mycket hon ”arbetar” under en dag om hon lika gärna kan sitta i en bar och göra det. Avslöjad ?

        Hon skrev ju i bloggen ang kontoret att: ”allting har sin tid”.

      Vet inte hur bra den arbetsplatsen är. Sitter ofta på fik och kopplar både upp mig på möten och tar många samtal under dagen. Inget av detta kan jag göra på SoHo House eftersom det råder mobilförbud.

        Folk som sitter på caféer och behandlar det som sitt kontor där de tar jobbsamtal och möten är sämst.

    Jobbigt dock för influensers om det råder fotoförbud..

    Hur vet Camilla/Media att schulmans är medlemmar?

      Alltså det förstår till och med jag. Schulmans är väl de första som bad att få betala in sig.

    Undrar om Jan Guillou också hänger där..verkar ju poppis bland de ”röda”.
    Elitism, klassklyftor och dekadens kan ”champagnevänstern” stolt skåla för i kör.

      Vi vänsterfolk claimar inte Jan Guillou. Han har riktigt sunkiga åsikter gällande feminism och rasism. Han kanske var progressiv för 50 år sedan. Nu är han bara en irrelevant gubbe som klagar över hur han förlorar privilegier till marginaliserade grupper.

        Det kan jag nog tänka mig med tanke på att den gode Guillou öppet vädrat sitt förakt för champagnevänsterns ignorans och inneboende dumhet. Även om jag tycker att han är just en inskränkt gammal östermalmsfarbror så kan man inte låta bli att skratta åt hans färgstarka skildringar av dagens vänsterelit. Ibland lyckas även en blind höna, eller i detta fallet en blind tupp träffa rätt.

    Läst hennes blogg ett tag nu och ja, känns rätt mycket ”se mig” på nåt sätt. Som hon önskar hon var tonåring igen, känns lite weird..
    Lite allmänt gnälligt över bebisbeslutet också.. bortskämt.

      Hon fajtas nog med sin självbild ganska rejält nu tror jag. Hon vill inte se sig som den gråa mamman utan hon vill vara den där hippa bruden i kortkort och höga klackar som hänger på Trädgården fram till klockan 04:00 och dricker cava.

        Tröttnar man aldrig på att vara den personen? Eller iofs kanske det är svårt för influensers som inte har råd att byta ”nisch”

          Jo man tycker ju det men verkar inte så. Det hon saknade mest som gravid till exempel var sina kortkorta kjolar och att dricka vin. Hon är en tonåring mer eller mindre.

            En tonåring som alltid har halvöppen mun (är det meningen att vara sexigt?).

              Tror faktiskt att just den halvöppna munnen har med hennes tänder att göra.

            Ser inget omoget i att sakna sina gamla kläder och vanor när man blir gravid?
            Det är ingen åldersgräns på korta kjolar. Lev livet och klaga inte på andras klädstil hörrni

              Okej Sandra!

                Eller inte. Du vet, det är en rätt vanlig klädstil. Vet inte var du bor, men bara att gå runt i valfri storstad och du ser dem var som helst.

              Grejen är väl att vuxna människor som är gravida inser att den tiden kommer när man kan bära kjol igen. Sandra gnällde mest som ett barn helt utan tidsuppfattning och tålamod. Hela tiden.

              Larvigt att gnälla över att inte kunna gå i den katolska skolflicksuniformen a la Britney Spears Hit Me One More Time, de sista 4,5 månaderna av en enda graviditet.

                ?

            Det är väl iofs rätt rimligt att sakna just att dricka vin som gravid. Jag är preggo nu och tycker helt ärligt att det är skittråkigt att inte få ta ett glas vin då och då. Självklart värt det – men trist.

            Att jag är redo att bli mamma betyder att jag är beredd att offra det barnfria livet. Inte att jag plötsligt tycker att det inte finns härliga saker med det barnfria livet.

          Varför skulle man tröttna på det?

            Varför skulle man inte tröttna? Vill man inte utvecklas och göra nya grejer?

    Tycker det blir så töntigt när man måste bli ”utvald” av ankdammen i Stockholm. Det är bland det pinsammaste jag vet ? och tyder på en så extrem ängslighet.

    Edvin T är tydligen med medlem och finns det någon som är mer statusfixerad och ängslig än just han?

      han är inte bara medlem utan även någon slags ambassadör.

      gissar att detta kommer bli exakt som club house. Något som ankdammen tycker är kul och exklusivt en månad för att sedan dö ut.

    Typ inte så mkt dyrare då än de som köpte en teckning av Vanja Wikström och trodde de skulle få tillgång till ett space i Stockholm 😉

      Det är väl ändå en rätt stor skillnad mellan 26 tkr om året per medlem som Soho House kostar och en engångskostnad på ett par tusen som Vanja tog per medlem och livstid…

    Konstigt med tanke på att Vanessa Lindblad var där med sin man och la ut massa bilder från deras ”date” om det nu är fotoförbud.

      Om du tittar på bilderna finns det inte en kotte på någon av bilderna förutom maken då. Jag tror mer på att detta är ett förtäckt samarbete och att hon hade fototillstånd. Hela idéen med privata klubbar är att inte läcka ut vilka som är medlemmar. Därav fotoförbud.

        Just på de bilderna ser det ut som att Amanda Schulman sitter, om man kollar noga på bilden med espresso drinkar.

    Hennes äktenskap i kraschen 3…2…1…

      Vems äktenskap? Sandra är inte gift vettu

        hej Sandra haha, nej men pojkvännen, snubben då <3

        Margaux var inte heller gift ändå genomgick hon en skilsmässa….

          Hahaha årets kommentar ?

    Sandra, så jävla champagne-vänster

    Min kommentar godkändes inte? Trist då det är väldigt viktigt att ifrågasätta vissa samhällsfenomen och människor med inflytande och makt ..deras beteenden mm.

    Som en person som står för solidaritet och alla människors lika värde osv osv så är det pinsamt att människor som beter sig på ett sätt som inte bidrar till ett sådant samhälle ska få bära fanan och ropa högst och dessutom få cred och tjäna pengar på det. Hyckleri, vansinne och färgblindhet.

    ”Känner mest att om man har dålig självkänsla och behöver få känna sig ”utvald” så lockar väl sådana här så kallade exklusiva ställen. Lite som att vilja vara med i ”balla gänget” på högstadiet.”
    Exakt, amen på det. Om det är ett sällskap man skryter öppet om, så är det nog inte mer värt än ett gymmedlemskap eller en inbjudan till Ebba von Sydows nya klädmärkeslansering. Nobody cares 😀

    Jag fattar inte varför folk tror att det är kontorsplatser? Stockholms-delen har inget sånt. Det är en lounge, en restaurang och en bar. Det är inget kontor, du kan sitta med laptopen i en fåtölj men du har inget skrivbord, arbetsplats, du kan inte prata i telefon eller ha möten.

      Men va vad märkligt koncept. Vad är meningen med det då? Trodde det var ett kontorshotell, det var ju billigt i så fall.

        ??? Soho House uppskattar nog verkligen att bli brandade som kontorshotell.

      Det är Sandras fäns av 40 åriga lattemorsor som försvarar sin idol. Alla andra kan läsa innantill utan att lägga till sånt som inte står.

        Sandra Beijer har verkligen lojala fäns, det får man ge henne. Hon kan i princip göra vadsomhelst inför dem och det försvaras om det inte hyllas. Ibland går jag direkt till kommentarsfältet för att få skratta lite. 🙂

          Gör samma sak. Det är helt orimligt hur tätt de sluter upp kring henne. Mycket underhållande.

          Haha men vad är det hon gör som är så himla farligt? Följer man henne vet man väl ganska mycket om henne som person och då rycker man säkert på axlarna åt sånt som skulle framstå som udda för någon som inte följer.

            Fääään?

      Folk tror väl det.fär att Sandra skriver om det i kontexten av att byta ut sitt nuvarande kontor mot detta. Ska villigt erkänna att jag inte surfar in på hemsidan utan bara läst Sandras egen beskrivning.

    OT, Gabjossposs ska nämna pojkens namn imorgon efter att papprena har skickats in till Skatteverket. Är det något som måste göras innan man går ut med namnet? Eller är namnet så ovanligt att det måste gå igenom först?
    Obs bor inte i Sverige, har alltså ingen aning om hur det fungerar.

      Antagligen bara cliff hänger..

        Vi vet ju att det blir typ Kevin.. eller Kingston : P

          Eller Kylian.

            Kylian mbappe

      Tro mig, det är Kyle

    En ankdammsklubb i Stockholm! Undrar vilka som är medlemmar i de andra?

      Antingen Meghan Markle eller Prins Harry. Påstås nämligen att deras första dejt hade de på ett av Soho House klubbar i London.

      Märkligt att en Klarna person är medlem. Personer inom finans ska inte få godkännas som medlemmar i Soho. Undrar om Sandras vänstersambo vågar ta steget dit,

        Vänstersambo??? Med lägenhet i Gamla stan och supermodern inredning och champagne på krogar varannan dag? Ursäkta men…. xD

          Måste man bo sunkigt med gammal inredning och dricka öl för att vara vänster? Var har du fått den åsikten? Blir ens politiska åsikter mindre giltiga för att man bor i en våning som är snyggt inredd och gillar att dricka bubbel?

            Nu var det förvisso inte öl man drack utan billigt rödtjut på den gamla goda tiden då man åtminstone försökte att leva som man lärde.
            En sak som är fascinerande med dagens bubbelvänster är hur de helt anammat Milton Friedmans irrläror. Har man måne ersatt den gamle Marx med neokapitalismens fader?

              Men gud vad konstigt sagt? Klart man kan vara vänster men fortfarande ha en bra lön och fin lägenhet etc. Jag har bra lön och dyrt boende men betalar gärna en stor del av min lön i skatt för välfärden och tycker att skattesmitare är bland det mest förkastliga man kan vara. Om jag sen väljer att lägga det som blir kvar på boende och livstil borde inte säga något om mina ideologiska ståndpunkter. Trodde vi var förbi det synsättet…

                Tror du att marxism handlar om att gärna betala mycket i skatt?

                  Är Sandra Beijer marxist då? Trodde hon röstade på Miljöpartiet.

                    Hon röstade grönt. Kan ha varit en sympatiröst. Men det var inte henne jag avsåg med mitt svar utan att Elin tror att vänstern är vänster för att de gillar att betala skatt. Ligger lite mer i den ideologin än att betala skatt.

                  Nej så enkelt är det inte och det finns inte heller ”en” sann och konsekvent marxism. Men detta är inte forum för att diskutera det. Men jag jobbar på och betalar skatt då det är ett av de medel vi har för att främja välfärd och minska klassklyftor så kan du sitta och dricka vin och läsa den lilla röda.

                    Läsa den lilla röda? Tack men nej tack. Har läst en hel kurs som behandlade Engels och Marx läror och tentat av det med A som kursbetyg så känner mig klar med den ismen. Vin hoppar jag gärna är mer av en cocktail och shot tjej. Dock inte tillsammans. ?

            Hahaha att du ens frågar! En rik man med lägenhet i Gamla stan etc är såklart inte vänster.

              Vänster är man om man röstar vänster

                Nja, man är vänster om man lever efter vad man lär. Annars är man en hycklare.

                  Nu vet jag ju inte exakt hur Björn lever – men att tjäna bra är väl inte en motsättning till att vara vänster. Jag kan ju inte som individ förändra hur ett kapitalistiskt samhälle värdesätter olika yrken – förutom genom att just rösta på ett parti som driver vänsterpolitik. Röstar man vänster är man ju beredd att avskaffa många av sina egna privilegier som höginkomsttagare. Vad är det du tycker man ska göra? Vägra ha ett jobb?

                    Det är inte fråga om att inte tjäna ett uppehälle utan frågan handlar om att jaga status och karriär. Därav uttrycket champagnevänster. Är du vänster på riktigt handlar det om kampen och inte ditt ego.

                      Trots kampen måste man ha ett jobb.

                      Läsförståelse?

                  Och med den logiken kan man bara vara höger om man bor i bostadsrätt, är höginkomsttagare och vägrar ta del av den skattefinansierade välfärden? Bra, då vet vi

          Har du läst han krönikor i GP så vet du att han är vänsterskribent. Förstår inte att SvD har engagerat honom.

            Det är ju bara ord. Alla kan ”skriva vänster”.

        Ja reagerade också på att en klarna medarbetare är medlem. Läst artikeln i SvD där de uttalade att de vill ha kreativa medlemmar och bankers är portade. Men David är ju marknadschef så hur man lurar av sina kunder mesta möjliga pengar med kreativ marknadsföring kanske är ok.

    Roligt för de som kan och får vara medlemmar ?

    https://blogg.loppi.se/kina/

    Men är det inte tydligt (?) att Sandra och sambon förbereder sig för någon form av utlandsflytt? Göra sig av med kontoret = stor fast kostnad och sedan använda soho house som finns på flera ställen k världen, troligen också dit de flyttar.

      Det lär INTE bli Portugal iaf? Det var det mest deprimerade jag sett, vilken skitmånad det verkade vara.

        Ja jag tror inte de flyttar utomlands nu när Didrik ska börja dagis och barnvakterna/moraliska stödet inom hennes familj bor i Stockholm. Kanske när han är något äldre.

    Nån som minns Clubhouse som kom 2020 och var så exklusivt att inbjudan krävdes oj oj oj va coolt det va är bland ”innefolket”.

    Soho ( varför läser jag det som Soo-hoe) kommer var stort bland kändisarna i nån månad, sen blir det för vanligt och man söker efter nått nytt som gör en unik under 15 minuter.

    Oj vad folk tyckte att detta var irriterande…Tror dock inte att det är den sk eliten som kommer att hänga här utan snarare diverse Stockholmskändisar. Kan också förstå att dessa tycker att det är väl värt att betala för ett ställe där det kanske är lite low key-stämning istället för att sitta på annat random ställe och bli utsirade av pöbeln? Sen är det inte SÅ dyrt? Lever man dink-life i Sthlm så kan man faktiskt ha råd med detta, en vanlig krognota går ju på det samma. Håller med en annan som skrev ovan att har man inte råd så får man la sätta sig på espresso house och ta en kaffe istället hehe.

      Innan du skriver en spydig kommentar kan det vara läge att göra maten. EH är inte direkt ett billigt tillhåll. Hänger du där måste du minst köpa en kaffe. Fem dagar i veckan ett helt år motsvarar nästan 15 000 kr i kaffe och då pratar vi en latte per dag.

        Abonnemang på kaffe kostar typ 250kr i månaden, så rätt billigt kontor.

    Läser hennes kommentarsfält och förstår inte de som vill ha pojkfredag tillbaka. Är det verkligen intressant om en snart fyrtioårig mamma i ett seriöst förhållande lägger upp bilder väldigt unga killar varje fredag?

      Nej ushhh lite peddo varning

      Mjaaauu lite Jaguarvarning.

    Soho house som har ”no suit policy” och targetar de som jobbar i kreativa industrin skulle verkligen legat på Södermalm istället och inte snobbiga Östermalm..

      Äh, same same.

      Eh? Södermalm har inte varit kreativt sedan 90 talet. Alla stadsdelar i Stockholm har högre hipp hetsfaktor än söder idag. Stadsdelen är helt förstörd av rika voi åkare och har så varit länge, det är inte nytt direkt.

        Aha okej! Är ny i stan

      Håller med. Jag var taggad först då jag ville bli medlem för att kunna besöka de husen de har i London och Paris när jag är där.
      Men faktummet att det ligger på Östermalm fick mig faktiskt att tappa intresset helt. Jag är aldrig på Östermalm och jag kan slippa det, Stockholms minst kreativa plats.

    Jobbar som bibliotekarie. Känner oftare och oftare att vi har en helt unik usp, fast helt utan sälj: öppet för alla, gratis Wi-Fi, billigt kafé, kreativa människor (både i personalen och bland besökarna), noll komma noll ängslighet: du får komma som du är, låna vad du vill. Kanske fler skulle jobba hos oss? Hyresfritt?

      Därför älskar jag bibliotek, alla är välkomna <3

      Får man inte extrem ångest av tystnaden/att man måste hålla sig tyst dock? Vill ju kunna babbla och skratta!

      Älskar din kommentar och älskar bibliotek! <3

    Hela grejen med en sån här sak är att det är guld värt att nätverka och skaffa kontakter vilket är A och O i affärer. Samtidigt har man en trevlig stund. Förstår ni inte det så åk till Rinkeby och gå på donken och bli ofredad. Jag vet vad jag väljer….

      Ja, det är de två alternativen man har att välja mellan…

      Jag väljer hellre att bli besudlad av Hassan och Ahmed på donken. Känns mer genuint och äkta.

      Det fattar vi ju att det är så. Men vi andra ska stå ut med verklighetens Sverige anser ju dessa sopiga flunsor.

        Jag hänger inte på soho house och är en helt vanlig medelinkomsttagare, jag har inga som helst problem att stå ut med ”verklighetens Sverige”. Tvärt om hade jag fortfarande valt att bo här över i princip alla andra platser i världen.

      Mysigt att du fick med lite främlingsfientlighet mitt i allt

      Är det en Sandra von Oben fääään? Härlig människosyn du har.

    Haha men vad är det hon gör som är så himla farligt? Följer man henne vet man väl ganska mycket om henne som person och då rycker man säkert på axlarna åt sånt som skulle framstå som udda för någon som inte följer.

      Minns på rak arm ett par saker som hon bloggat om som är direkt frånstötande. Men jag orkar inte dra upp det igen. Tror en del av hennes läsare bara blundar för dessa saker. ?‍♀️

        Eller bara inte håller med dig om att det är så hemskt?

      Man kan inte gilla alla människor och en del är väldigt svåra att gilla hur mycket man än försöker. Jag har aldrig fattat Sandra. I mitt tycke en rätt sorglig människa fullsmetad med komplex och hög svansföring på en och samma gång. En tröttsam snart medelålders kvinna med otroligt självförtroende men med en usel självkänsla. Helt enkelt en person som inte intresserar mig. Men som någon skrev, det mest underhållande med Sandra är hennes lojala svans som försvarar allt hon säger och gör in absurdum. Så jag får väl tacka henne eftersom hon ändå har ett visst underhållningsvärde. Den gode Alexandra Körloff som hon är folkbokförd som. Inte ens en så viktig sak har hon nämligen lyckats formalisera trots att namnbytet verkar vara väldigt viktigt för henne.

    låter bra med fotoförbud

    finns nog fler än statsministrar som vill gå på fester utan att behöva oroa sig för läckor

    Fattar dock inte hur hon ska använda det som kontor…? Jag var där i helgen på studiebesök och det var som en enda stor lounge i stort sett. Man satt i låga soffor eller fotöljer med dimmig belysning. Mysigt men allmänt.. svårt att sitta och arbeta med en dator där.

      lögn fattaru väl, hon vill ju smygdricka alkohol.

      Såg du inte alla små telefonbåsen och mötesrummen som Sandras svans envisas med ska finnas? ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.