Sist på bollen?

Det här inlägget publicerade Ninetone Network igår på Instagram.
För er som inte vet vad det är för något så är det ett nätverk där Stefan Hallgren är Talent & Digital Artist Operations manager. Det är han med det långa håret som high five:ar med Margaux Dietz i dokumentären på SVT, när de bland annat diskuterar hur Margaux ska göra sin stundande comeback på sociala medier.

Bildkälla: SVT ”Kan vi förlåta Margaux”.

Det här är alltså det nätverk som Margaux tillhör.
Och nu…två månader efter Margauxs skandal så postar de det här inlägget.
Så lämpligt och lagom långt efter det inträffade som det här offentliga stödet kommer. Margaux är säkert rörd till tårar. Eller så har hon redan skickat Stefan en digital high five på telefonen. Eller båda.

Under inlägget får Ninetone både ris och ros.

Varför tror ni Ninetone postar det här NU?

76 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Fräscht att stå bakom en egoistisk, pengakåt idiot med vidrig människosyn.

      Men orka. Ja, hon har gjort fel men har förhoppningsvis lärt sig något. Ursäkta mig, men hur står det till med din egen människosyn och har inte du egna problem om du skriver så anonymt på en blogg om andra människor?

        Lära sig nåt köper jag inte i det här fallet. Hur får man ens för sig att filma… Det är lite som de föräldrar som gör content av sina barn när de är ledsna/arga. Jag har filmat mina så nån gång och kämde mig direkt astaskig, inte normalt beteende!

          Ingen tvingar just dig att köpa eller inte köpa det men oavsett vad du själv tror & tänker säger det ganska mycket om en människa om hen måste döma andra och använda ord som TS.

          Också, det är enkelt vara guds bästa barn bakom en skärm och även om det är fint av dig att inte filma dina barn så gissar jag att du precis som de flesta andra människor har mindre hedervärda ageranden i ditt bagage du med.

            Dömande ord? Det är ju exakt som hon är?

            Säger inte att jag är guds bästa barn. Men jag står åtminstone inte och filmar avsvimmade personer i mitt trapphus, låter mitt barn peta på personen redigerar, lägger på lite roliga ljud, och sen lägger ut allt på sociala medier….

            Låter som att du försöker att göra margaux till offret. Du till och med rationaliserar om att T antagligen också gör fel och undertonen blir att alla som kritiserar själva är hycklare.
            Margaux gick långt utanför ramarna för vad folk tycker är ok. När hon sedan fortfarande inte förstår vad som gjorde folk upprörda kan man inte annat än att spekulera i orsakerna till bristen på insikt.
            Själv känner jag snarare en lättnad över hela denna sorgliga historia. En lättnad över att vanliga människor inte avtrubbats som alla influensers och mediamänniskor utan istället behållit sin medmänsklighet och känsla att kunna skilja på rätt och fel.

          Precis, du skrev det själv, du gjorde det och kände dig astaskig. Vi gör alla saker som vi i efterhand känner att fan här skulle jag vilja backa tiden, men vi vanligt dödliga klarar oss oftast med ett litet förlåt när vi gjort fel.

          Jag håller med om att det som MD gjorde var helt för jävligt, men från det till den här orimliga drevstormen, nja, det är dags att förlåta eller gå vidare

            NEJ det är inte många som kommer undan med ett ”litet förlåt” herre GUD vilka kretsar/vänner umgås du i och med undrar man….

            Jag följde inte henne innan o gör det heller givetvis inte efter men kan hon inte bara inse att hennes tid i rampljuset är förbi ? Gå vidare liksom ? Om den stora massan inte vill följa/se henne så talar det väl sitt tydliga språk ? Det är ju pga att hon envist vill in i branchen igen som alla till slut bara skrattar åt henne o tar avstånd från henne. Alla får inte hur många chanser som helst överallt, jag är helt säker på att hon kan få en nystart någon annan stans… plugga ett par år sen börja jobba med ett yrke LÅNGT ifrån medialt.

            Folk vill slippa se henne i sina flöden och är tydliga med det. Är det en drevstorm?

              Det är ju jättelätt att slippa se henne i sitt flöde – blocka och avfölj. Hennes karriär är helt beroende av följares stöd, så det bästa man kan göra för att bidra till att hon inte ska ha möjlighet att ha en fortsatt karriär är ju just det.

              Jag tycker verkligen inte att det är en överreaktion att vilja se henne utesluten ur rampljuset, att anse att hon har förbrukat som möjlighet att få leva på andra människors beundran. Drevstormen ligger väl snarare i den enorma mängd grova personangrepp som riktas mot henne – Den tillför ju ingenting förutom att bidra till att skapa ett sämre klimat online.

          Vem filmar/filmade?? Det har jag funderat på hela tiden.

          Nu lever du nog inte på att filma ditt liv heller, så att plocka fram kameran är inte vad du tänkt på att göra. Margeux har nog för längesen inte förstått v att gränsen för Contest är, utan är så van att filma alla situationer som dyker upp och som kan vara intressanta för att få klick. Tror att det börjar bli svårt att hitta på nya saker att filma.
          Med det sagt så tycker jag att hon borde ta en paus och fundera över vad hon egentligen vill stå för. Så hon nu ännu en gång gått alldeles för långt för att hitta content

        Fast att hon är egoistisk, pengakåt och kliver över lik för bekräftelse och uppmärksamhet har inte just med den incidenten att göra. Det är så hon är. Fattar inte folk som stöttar henne.

          Och nej, hon har inte lärt sig något.

            Anna du är arg, långtjurig, har svårt att förstå andra. Det är så du är, och du kommer aldrig kunna ändra dig. Så är det och det vet jag.

              Och du är riktigt mysig utifrån din kommentar. Nästan så man smäller av när man ser godheten i din kommentar.

              Oj vad du är duktig som kan utläsa så mycket om en annan människas karaktär enbart genom en kort kommentar.

                Jag tycker att Marqux eller hur hon stavar har varit väldigt duktig på att visa vilken slags person hon är.

                  Ville bara belysa hur skevt det är att sitta och bestämt berätta hur en annan person är (som man antagligen aldrig träffat). Uppenbarligen fattade ni det märkliga i att göra så, men det verkar tyvärr bara gå fram när det inte handlar om en influencer.

                    Förstår du verkligen inte att det folk reagerar på är hennes beteenden? Incidenten med att göra content av en utslagen person är inte en engångshändelse även om hennes tidigare omdömeslösa gärningar inte är lika grova.. hon har helt på egen hand krattat arenan. Går inte att ens jämföra med din slutsats.

                      Jo, det förstår jag. Och det är väl helt rimligt att göra antaganden om hur en person är, men det jag inte köper är de som tror sig VETA exakt hur en person är. Upplever ofta här att personer gör sina egna antaganden om hur influencers är till någon slags obestridlig sanning.

                      17:06 – det håller jag med dig om att vissa har en tendens att dra väldigt snabba slutsatser på noll fakta och mycket eget tyckande.
                      Jag vet väldigt lite om Margaux och hur hon är i sin privata roll. Som influenser har hon vid upprepade gånger gett prov på bristande omdöme och i min egen yrkesroll inom marknadsföring så hade jag bedömt att samarbeten med henne är förenat med risk baserat på hennes tidigare handlingar.

                    Anonym 12:25:

                    Sluta slicka Marqaux röv.

        Lärt sig nått? Hon var upptagen under sin ”paus för att rannsaka sig själv” med att filma en snyftdokumentär som bara visade ännu tydligare hur lite empati hon har för andra människor. Kan du förtydliga vad exakt hon har lärt sig?

          Jag vet inte vad hon har lärt sig, jag känner inte henne. Det gör inte du heller och skriver du så om andra människor har du troligtvis större personliga problem än den du kritiserar.

            Behöver inte lära känna henne. Hon har gjort det tydligt gång på gång genom åren vad för typ av person hon är.
            Jag har åtminstone empati för folk i utsatta situationer. Har du det? För Marqaux har det inte i alla fall.

            Eftersom du inte känner henne heller så kan du inte påstå att hon har lärt sig något. Så sitt ner i båten.

            Vad är det du försöker få fram? Att människor som är kritiska till margauxs beteende är dåliga människor som har stora personliga problem?
            Säg istället det du tycker rakt ut. Att du tycker att margaux inte gjort något fel och att opinionen mot henne enbart är ett utslag av avundsjuka.

        Men vänta… Lärt sig något? Det låter som att du pratar om ett barn eller en tonåring som håller på att lära sig hur livet funkar. Margaux är väl ändå 30-någonting, borde inte hennes känsla för rätt samt konsekvenstänk vara utvecklat vid det här laget? Måste hon vara med om en sån här grej för att lära sig att man inte beter sig på det viset? Vet hon om att man inte får sno saker utan att betala, slåss, köra mot rött osv, eller måste hon testa först och sen lära sig av konsekvenserna? Suck.

          Tänker EXAKT samma sak, ok om vi pratade om 8 åringar som vänder på lärarens cykelsadel… men hon är över 30och borde ha detta djupt rotat i sig.

          Finns väl hur många brottslingar som helst som är över 30, begår brott och sen ångrar sig och börjar leva ett bättre liv. Varför skulle inte Margaux kunna göra det? Slutar man lära och leva bara för att man är över 30?

            Vah du påstår att Krim vården funkar? Rolig du är eller var det ett försök till att bevisa en poäng. Den föll helt platt.

        Fast hon verkar ju inte ha lärt sig ett skit? Det verkar som om hon, tillsammans med sina kompanjoner, mest funderat på hur och när hon ska kunna komma tillbaka. Och låtsas som om inget hänt. En liten SVT-dokumentär och så är saken biff! Blir bara mer illamående av denna människa och hennes gelikar ju längre tiden går.

        Margaux lär sig inte en läxa det har hon inte förstånd till. Hon är mentalt ett barn i en vuxen kropp.

      Jag tänker mer på den super-retuscherade och super-filter-filtrerade bilden på Margaux.
      Är så trött på fejkade bilder!

    Pengar som styr, inget annat.

    Pengar, pengar och åter pengar. Klart de vill skydda kassakossan Maggan.
    Om Maggan är körd visar det att folket har mer makt än mediamänniskorna bakom kassakossorna. Och det betyder förlorad inkomst för mediamänniskorna.
    Kanske läge att ändå släppa Maggan för det verkar faktiskt som att hon i folkopinionen är körd. Så länge hon inte fattar hur empatilös hon framstår blir det svårt att förlåta.

      Men hon kan knappast räknas som kassakossa längre, ingen förutom dem vill ju ha med henne att göra. Finns andra som förtjänar att synas och satsas på.

        Det var hela poängen, hon är inte en kassakossa längre och om opinionen kan få henne på fall vem står då på tur. De som tjänar stora pengar är inte influensers själva utan de som står bakom personerna. Om influensers tappat stinget och folk förlorar intresset är det många fler än bara influensers själva som tappar sin födkrok.

    Men nån som såg fångarna på fortet med henne? När hon knuffade till motståndaren när de var på väg att förlora tävlingen.. verkligen en ulv

      Äsch det behöver man ju inte ta så seriöst. inte så att hon och Anis är okända för varandra. Det kändes mer på skoj

        Verkligen. Var ju absolut inte något seriöst bakom den knuffen

      O skrek till han som slog ett stort jack i annsiktet ”FORTSÄTT BARA” med blodet rinnande.

        Men ingen av dom såg ju hur skadad han var där i mörkret. Eller?! Känns som att ni griper efter halmstrån här.

          Något jag däremot la märke till var att Anis själv tog på sig väldigt många celler/uppdrag och lät knappt sina medtävlande göra något. Linda tex.

            Har tyvärr träffat honom irl och han är obehaglig.

    Kan det vara för att återkomsten till influencereliten inte går lika bra som de hade planerat? Det här skapar ”buzz ” som de tror kan göra att fler börjar följa henne.
    Precis som den person som under typ varje inlägg i en vecka på ungefär samma sätt ställt samma fråga om hon dejtar en viss kille.. det är ju för att få folk att kolla vem killen på hennes IG är

      Går ju inte så bra på den fronten heller då hon tappar följare varje dag.

    En normal människa som blivit så bortgjord som hon hade skaffat sig ett jobb i skymundan. Men det är rampljuset som hägrar. Jobba på en comeback då det vore lämpligare att förstå, att nu är det dags att hitta på något annat.

    Egentligen bara tragiskt. Tragiskt att man kan vara så upptagen av att få in pengar på ett sätt som de flesta normalt fungerande inte ens skulle ha tanken på. Tragiskt att inte förstå varför folk har reagerat och kritiserat och Tragiskt att det finns barn som berörs. Pengar gör folk ner eller mindre galna.

    Snacka om retuscherad bild på henne ?

      Jag reagerade på samma sak. Väldigt dålig redigering när det inte ser ut som hon längre.

    En vänlig synpunkt Camilla. Jag (och flera andra verkar det som) kan inte se inläggen från Instagram. Vore fint om du kunde kort beskriva vad det är för inlägg, det viktigaste, så att man fortfarande fattar inlägget.

    Som jag förstår så måste man ha Facebook för att kunna göra rätt inställning och jag har i alla fall inte Facebook.

    Obs alla, detta är inget gnäll, bara en vänlig önskan ?

      Det kan även bero på en sekretessinställning på din telefon, som inte beror på om du har Facebook eller inte, men jag ska försöka komma ihåg att skriva ut det. 🙂

    Jag tror vi kommer se mer och mer av desperation hos flunsor framgent. De har skapat sig ett yrke utan utbildning/ngt att falla tillbaka på. Tror det finns en gräns för att vara ”ung och framgångsrik” och jag tror dessa har svårt att navigera i vuxenlivet. Det varumärke de byggt håller bara i ett visst antal år och uppenbarligen har flera svårt att ställa om för att fortsätta vara relevanta.

      Håller med! Och när fler blir kritiska till att de utnyttjar sina barn och sätter dem i rampljuset så kommer även den ”inkomstkällan” att sina… Tror influencer-yrket kommer bli mycket mer kortlivat i framtiden.

      Tror du har helt rätt, de som inte tidigt valde att förvalta sitt varumärke genom någonting som går att vidareutveckla utan att själv, som person, behöva vara relevant kommer få det tufft. Det gror nog en hel del framtidsångest i branschen.

    Och vad är det ens de står bakom? Menar de att de inte bryter samarbetet eller att de tycker att det hon gjorde var bra?

    Undrar hur många influencers som lever i samma bubbla som Margaux som tackar gudarna för att det inte var de själva som ”råkade” göra content av en sån här situation. Jag skulle inte vara förvånad om många av dem gladeligen hade publicerat det Margaux publicerade i jakt på content, men nu fått en tankeställare. Ingen vill väl riskera att hamna ute i kylan och förlora miljoninkomster.

    Gränslösa influencers finns det ju gott om.

    Camilla har du sett att bevakarna tillsammans med SVT gör en dokumentär om näthat som ”uppviglas” från bland annat bloggbevakning? Var inne på instagram posten du länkade och läste i kommentarerna, det riktas en hel del kritik där i en lång kommentar.

      Nej, det har jag helt missat.

      Så stod det väl ändå inte? Kontot Bevakarna uppmanar SVT att göra en dokumentär om hat uppviglat från Bloggbevakning.

      Blir lite nyfiken på vem som ligger bakom kontot.

      De uppmanar SVT att granska konton som uppviglar till drev. Konto har inga följare är privat och har inte postat något.

      Skrämmande med den låga nivån av läsförståelse.

        Matilda är nog personen bakom kontot bevakarna kanske.

    Margaux ska lägga upp nåt samarbete snart så såklart vill de nu visa sitt ”stöd”

      Ramlar in synpunkter på ovanstående instagram…

      Väldigt strategiskt ?

      Hon släppte en ny vlogg, så det är strategi. Hon har alltså varit i Norge under sin ”paus” och spelat in vlogg.

    Om det är sant att SVT gör en dokumentär om drev och näthat, hoppas jag att den för det första inte handlar om Margå. Inte kan hon vara berättigad till ännu ett förlåt mig program. Då har Hillsongs alldeles för stor makt inom SVT.

    För det andra hoppas jag den är nyanserad. Att den tydliggör att det finns en väldig skillnad på kritik och hat. Att kritiken är något som måste få förekomma, enligt principen du har rätt att säga vad du vill, men du har inte rätt att göra det oemotsagd. Det vill säga, du behöver stå för det du säger och delar.

    Vidare hoppas jag att man tänker på aspekten att människor har olika språkbruk. Det finns människor som är ganska plumpa och onyanserade i sin uttalanden. Vi känner alla någon som tar i lite för mycket eller förstärker sin åsikt med svordomar. Det betyder självklart inte att dessa människor inte har rätt till att ha en åsikt i frågan. Eller att det är deras åsikt de förmedlar, bara på ett plumt och dumt sätt.

    Jag tänker vidare att man bör reflektera kring varför drev uppstår och vad ett drev är. Är en demonstration i verkligheten ett drev. Det är ju en massa människor som är arga över samma sak. Så vad gör många starka reaktioner på internett till ett självklart drev. Varför betyder det inte att många är upprörda.

    Jag tycker att både Stefan Hallgren och Margå använder hat och drev som ursäkter för att inte bemöta kritik. När kommentarsfältet här används som exempel blir jag extra upprörd. För jag tycker 90 % av kommentarerna här varit skrivna i god ton, och kritiken har legat inte på henne som person, utan på de handlingar hon utfört och som man som betraktare upprörd över.

    Att få säga vad man vill som influenser är självklart i vårt land. Men rättssäkerheten, yttrandefriheten och demokratin är på väg åt ett farligt håll om vi skuldbelägger och censurerar reaktioner på det som sägs. Grundprincipen i yttrandefrihet är att du har rätt att säga vad du vill, men du har inte rätt att säga det oemotsagd. Det är en princip som tvingar dig att stå för det du säger och ta ansvar för det.

    Kan stora drev och mycket så kallat näthat stå för att folk är väldigt upprörda. Att det inte är något som drabbar influenser av en slump.

    I Margås fall tror jag det är hennes ansvarslöshet som gör att människor fortsätter vara upprörda på henne. Hon agerade ansvarslöst i klippet med den blodiga mannen, hon tar inte ansvar för faktumet att hon skrattar åt en utslagen människa i sina ursäkter. Hon uppvisar inte heller något ansvar i dokumentären. Eller sina efterföljande delningar på sociala media.

    Hon tar definitivt inte ansvar när hon redigerar sina kommentarsfält. Hon verkar tycka att hon kan diktera när människor ska sluta vara upprörda. Hon verkar tycka att hon inte har något ansvar alls, och att det är m ren slump att det hon kallar drev riktas mot just henne.

      Jag upptäckte precis att Stefan Hallgren och jag tänker helt olika om drev.

      Han talar om det på på instasidan. Han lägger hela skulden på det som drabbar Margå på att vi som skribenter i trådarna bär på en frustration över världsläget. Putin, höjda räntor och matpriser etc. Därför ger vi oss ut på nätet griper en fackla och kanaliserar vårt hat mot en stackars influenser som begått någon liten petitess till fel. Vi är som en samlad mob och någon ger oss en signal när vi ska attackera.

      Jag vill bara säga, jag skriver som individ. Jag kan skilja på min egen frustration över världsläget och mina känslor för att någon står över en blodig och okontaktbar person ( Margås egna ord) och skrattar.

        Jag håller med dig i mycket, däremot förstår jag inte grejen om Hillsong? Är hon medlem där?
        SVT har ju en kritisk dokumentär på SVT Play om Hillsong, så hur framstår dem som anhängare?

          Jag kan inte svära på att hon är medlem i Hillsong. Men jag har läst det på flera olika ställen.
          Jag tror inte heller att Hillsong eller liknade församling äger SVT, men de kanske har ett par medlemmar som jobbar där. Och då kan de ibland mäska in ett och annat.

          Jag tror oxå att Staffan Hallgren kan tala om egna troll agerande när han beskriver hur näthatarna fungerar. Fast trollen gillar och kommenterare med hjärtan och följer.

    De postar det nu eftersom Margaux samtidigt gör comeback med en ny vlogg, lite lustigt att hon samtidigt också postar bilder där hon sitter och håller hand med en aktuell skådis – är de ihop på riktigt eller var bilden uppgjord för att ge extra uppmärksamhet och exponering för Margaux lagom till släpp av ny vlogg måntro? Nu vet vi dessutom att Margaux inte suttit hemma under pausen utan varit i Norge och spelat in vlogg, och även haft filmteam hemma hos sig. Ny vlogg-partner nu i Carl Hedin, så gissar att det inte blir några fler Moderna familjen-vloggar. Hon fixar det för sig Margaux.

      Kommer att avfölja Carl Hedin. Trodde bättre om honom än så här. Förstår att det är ointressant för er alla huruvida jag följer honom eller ej, men nämner det ändå eftersom det är den ENDA influenser/kändis jag någonsin följt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.