Konstnären Arvida Byström ombads ta på byxor på Guldbaggegalan

Konstnären Arvida Byström är missnöjd över att hennes klädsel på Guldbaggegalan inte accepterades och tar nu till Instagram för att beklaga sig över det inträffade. 
Till Aftonbladet säger hon att hennes klädsel fått grönt ljus av produktionen, men att hon sedan ombads ta på sig ett par byxor när hon kom ut på röda mattan då hennes klädsel ”gick emot SFIs principer”.

Vicki Harris, projektledare för Guldbaggegalan, medger till tidningen att det var hon som uppmanade Arvida Byström att ta på sig byxorna.
”Jag har inget minne av att jag skulle sagt att det går emot våra principer. Jag har ingen ytterligare kommentar till denna händelse”, skriver hon i ett meddelande till Aftonbladet.

Arvidas kommentarsfält är delat, precis som den rumpa hon inte fick visa upp på röda mattan.
??

107 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Behovet av uppmärksamhet är hos vissa stackare helt absurt….

      Det enda jag tänker när jag ser henne är; stackars lilla flicka, vad har du varit med om i ditt liv egentligen? Vet inte vem hon är, bakgrund eller något, men i min värld mår man inte bra när man beter sig/ser ut så här. Tragiskt.

        Hon är väl över 30 och ingen liten flicka ?

          Är alla så unga här så de inte känner igen uttryck och idiom? Eller är det icke-svensk bakgrund? Eller att man inte kan läsa mellan raderna? Eller bara klarar att läsa bokstavligt?

            Haha oj. Jag är född och uppvuxen i Sverige med svenska förfäder sedan urminnes tider. Däremot tycker jag det känns så förminskande att kalla någon för liten flicka.

              Är nog mer förminskande att inte förstå uttryck och hänga upp sig bokstavligt på ord istället för att förstå andemeningen. Lösenordet är förstå.

              Men poängen var väl vad hon som ung/liten flicka varit med om, inte att hon JUST NU var en liten flicka och vad hon gjorde i typ tisdags.

                Tack Anonym. Det här är nog det nya upprörda icke-problemet. Man går bananas över ord och uttryck utan att egentligen förstå innebörden. Precis som Anonym skriver, den lilla flickan har varit med om något. Dåtid. Sen är det förvisso inte förminskande att bli kallad flicka och inte heller pojke (eller hon eller han eller hen eller det eller…). Men som debatten när man var extremt upprörd över konstfacks sal ”Vita havet” då man la in tolkningen vit som i hudfärg och inte vit som i väggfärg så går det att bli rasande upprörd över vad som helst. Orka.

                  Jag vet inte om det är folk i allmänhet idag eller om det är folk här inne, men läsförståelsen är fruktansvärt dålig. Folk kan haka upp sig på enskilda ord, ta det helt ur sitt sammanhang och tolka det med röven, och få typ 52 likes. Lämnar ofta diskussioner här inne sjukt frustrerad på grund av det, så jag förstår dig.

                  Jag vet inte vem som gått mest bananas i det här kommentarsfältet men inte är det jag i alla fall.

                    Nej du har bara visat dig ganska korkad och har en läsförståelse som är riktigt usel.

                  Det var dessutom inte vit som i väggfärg, utställningsrummet döpter på 70-talet efter en balsal på Kubgliga Slottet som heter Vita Havet, som en slags blinkning till att alla inte fick komma in i finrummet. Namnet fick av historiska skäl hänga med när Konstfack flyttade.

                Tack för ert stöd. Snälla rara människor här inne, var inte så himla arga och lättkränkta och döm inte alla utifrån er själva (?). Tänk ett varv till innan ni smattrar loss med tummen på tangentbordet. Jag menade, precis som alla kloka här redan förstått, att den lilla flickan inuti denna kvinna verkar bära på ett stort mörker. Har nu scrollat igenom hennes Insta och det räcker med att vara hobbypsykolog för att förstå att hon nog kämpar rejält med sitt mående.

        Har jag inte helt fel så va hon modell för en lite mer alternativ agentur som uppstod runt 2010. Konceptet kändes nytt och ”fräscht” när de lanserade modeller som va mer androgyna, såg extremt unga ut och poserade lite mer weird. Arvida gjorde sig känd för att inte raka armhålorna. Tittar man tillbaka på det så ser man dock att det va allt annat än fräscht – översexualiserat poserande av (vad som ser ut att va) minderåriga, typisk Terry Richardson estetik och extremt avklätt. Jösses vad tänderna förändras!

          Är det den där agenturen Sanna Brådings bror jobbar för? Deras look är typ mentalt eftersatta hillbillies

      Ja, än är inte den sista idioten född.

      Ser sedan några veckor tillbaka knappt några bilder i dina inlägg, i synnerhet inte de som är från Instagram (som detta inlägg), det är bara en vit blank ruta. Klickar man på den hamnar man på Instagram men inte heller där finns något att se utan bara ”sidan kan ej visas”. Det är sjukt tråkigt att inte längre kunna läsa sin favoritblogg! Hur länge ska detta teknikstrul pågå? Snart ger jag upp och slutar gå in här, är liksom ingen idé längre..

    Vem orkar se fler nakna rumpor?

      Blunda då. Det är en människokropp. Jag uppskattar folk som utmanar.

    Säger sig självt att ett skosnöre inte är normal klädsel i offentliga rummet? Vilket pucko.

    Varför funkar det inte att se Instagraminlägget första och andra gången man är inne här, men tredje gången efter någon timme brukar det ploppa upp? Nu går det inte ens att klicka sig vidare på länken, när man kommer till Instagram står det ”ett fel har inträffat”. Hade varit tacksamt om personen det gällers instagramnamn stod i texten så jag iallafall kan söka mig fram till inlägget. (För jag hittar inte rätt när jag söker på Arvida Byström)

      Hon är shadowbanned på inst men hennes konto är arvidabystrom , om du skriver hela kommer det upp. Hon har nipple covers, korsett och stringtrosor på sig.

        Nej fy fan. Varför gick jag in där?!
        *klorin i ögonen*

    Jag tycker inte det är något konstigt att de ber henne ta på något mer än en stringtrosa och bh (som endast täcker bröstvårtorna) på ett officiellt sammanhang. Trist att det måste bölas av alla som får ett tillrättavisande.

      Håller helt med dig!

    Så vi ska tvingas att se på nakna rumpor för det är vad det är, en minitygbit i rumpan är ingenting. Hade hon gillat att se en man så ute?

    Dessutom.. vi har klädkoder i samhället om man sagt till henne så är det bara så samhället fungerar hade hon eller någon gubbe gått ut i string på t centralen tror jag nog någon ringt polis med

    Ser kallt ut, fryser bara jag ser det. Vad är poängen med utstyrseln? Sälja snören?

      Poängen är: TITTA PÅ MIG!!!!!!

        Nähä

    År 2023 och vi måste be vuxna människor sätta på sig byxor på TV-sänd gala. Vänta bara tills hon får höra om fenomenet klädkod.

      Nattklubbar och flera restauranger har en strikt klädkod.

      Hahhah 😀 ”fenomenet klädkod”, hur bra!

    Att någon ens frågar om man får gå på en gala i endast trosor på underkroppen. Att arrangören ens behöver ha diskussioner kring vilka kläder som är rimliga vs. orimliga på deras tillställning.
    Kanske bara porta konstiga konstnärer så är problemet löst.

      Henrietta! Trodde aldrig dagen skulle komma då jag var enig med dig om något. Fint ändå. Dock gillar jag konstiga konstnärer men de får gärna skyla sina könsdelar tack.

    Om hon själv inte förstår hur totalt opassande klädsel det är på en offentlig tillställning så tycker jag det är helt okej att arrangören pratar med henne. Folk måste lära sig att det inte är ”shaming” att kräva att någon klär sig åtminstone lite mer anständigt än bh och stringtrosor på en gala.

    Behovet att få uppmärksamhet måste vara astronomiskt…. Påminner mig om häromdagen när jag såg en tonårstjej knappt 14 år ens på stan med sina föräldrar och hon hade i princip på sig en BH och en tunn jacka som var öppen …. No joke!

      Världen är galen.

        Verkligen, jag blev helt chockad och var inte bara jag som reagerade. Helt sjukt att föräldrarna tillät sitt barn se ut så bland folk…

    Den outiften kanske passar under kläder eller i ett sammanhang mellan två personer.
    Men Guldbaggen som ändå är ett finare tillfälle, då måste man väl kunna förstå vad för klädsel som förväntas av en?
    Tänk om inte vet jag Natalie Portman eller Angelina Jolie skulle komma klädd så till Oscarsgalan. Okej Oscar är lite finare än vår filmgala men just att man går inte klädd så.

      De behöver ju inte tigga om uppmärksamheten som den här tjejen.

    att respektera en dresscode och vara anständig generellt – det är tydligen svårt för vissa.

    Hela hennes Instagram är ett rövkonto, hennes konst består av att hon umgås med en sexdocka.
    Skulle inte bli förvånad om det fanns en OF-länk också någonstans.

      Fint att få med lite RÖV här!

    Hela utstyrseln är lite åt BDSM hållet.
    Jag förstår inte vad hennes utstyrsel har på en gala för musik att göra. Tyvärr så bidrar detta till att konstnärer lever i sin egna värld med sina egna regler stereotyp och fördomar.

      Guldbaggen är en filmgala. Inte för att det gör hennes brist på kläder mer passande dock.

        D
        Ahh jag var lite för ivrig ?.

    Helt rätt tycker jag. Det där är mer en outfit anpassat för sängkammaren….

      Instämmer! ??

    Hur kan hon ha 200k följare? Herregud blir rädd för mänskligheten

      Om man tittar på vad för typ av bilder hon lägger ut så kan man ju lista ut varför hon har så många följare. En massa sliskiga gubbar och kåta killar (säkert många köpta också…)

    Hela busken bildligt talat krullar sig utanför trosan, jag hade inte velat tvingas att se detta. Väldigt ofräscht?

      Det är väl knappast ofräscht med naturligt kroppshår? Eller rakar du huvud och ögonbryn också?

        Jag tänker bara på om hon tappar lite pubishår och lämnar dom på ställen där hon sitter. Det känns ofräschare än huvudhår, ja.

          Håret just där i ljumskarna borde dock vara renare än huvudhåret om man tänker på allt som finns i luften.

            Och ljumskhåret befinner sig i vakuum då eller? Inte på den bruttan iaf… ?

        Ja könshår är naturligt men vi kan väl ändå komma överens om att det är värre att komma till en gala med könshåret framme än ett par ögonbryn?

          Nu reagerade jag på ordet ofräscht.

          Varför är det håret ofräscht?

            Håret i sig – ingenting. Att det fastnar saker som utsöndras från kroppen i det, i kombination med en tråd till trosa, gör dock att jag tycker det känns som en opassande och ganska så ofräsch ”klädsel” för en gala.

          ???

            Alltså ??? till J 1055.

        Nu sitter detta hår på ett ställe som jag tycker är opassande att sprida runt sig, dessutom är det någon milimeter klädesplagg mellan hennes anus och det hon sitter på. Jag skulle nog kräva lite mer hygien i offentliga miljöer, eller hade du tyck samma om det gällt en hårig man i samma klädsel?

          Jag tycker att hon ska ha byxor på sig men håret är väl knappast ofräscht?

            Alla vet vad som silas genom könshår både bak och fram, eller springer hon runt med tvål och vatten för att tvätta det efter varje toabesök? Man kan vara fräsch en liten stund sedan börjar man svettas i ljumskarna och det är inte rent mellan skinkorna en längre stund.
            Jag vet inte om du förstår detta med människokroppen, jag frågade längre upp om du hade tyckt detsamma om det vore en man könshåret satt på. Lite hårig pungsvett…oh så fräscht?

              Knappast i ljumskarna! Jag får varken kiss eller bajs där när jag är på toa.

            Nähä… Vänner borstar varandras hår och gör flätor, mellan varandras ben. Det är sen gammalt, hår som hår…
            Jag har hår kring anus, där jag torkar mig efter att jag har bajsat. Mitt huvudhår är garanterat renare är min rövtofs.

              Har du kiss och bajs i ljumskarna? Det har inte jag iaf.

              Det är ju det håret som sticker ut ur hennes trosor.

                Du har fortfarande inte svarat på om du hade tyckt det vore lika fräscht om håret satt på en manskropp.

                  Varför skulle det vara mer ofräscht på en manskropp? Dum fråga!

                  Och du kan svara på hur du lyckas på kiss och bajs i ljumskarna när du är på toaletten.

            Vi vet ju inte om håret i sig är ofräscht. Vem vet vart hon har varit och gnuggat intacin på väg dit?
            Sitter man där och käkar så konmer hennes lilla mutthår flygandes.

            Nej, in med håret om du nu ska ha hela busken vildvuxen.

              Hur rena tror du allas händer är?

              Händer är fan så mycket värre. Din mobil har massa bakterier på sig, mer än en toalett.

          Hur sitter du om du har anus mot underlaget!? Känns som att det krävs någon form av missbildning eller liknande för att råka åstadkomma det när man sitter på en stol.

        Nej, men känns ofräscht att behöva se någon annans könshår.

    Hon fick som hon ville, 15 minutes of fame… Hon kanske inte har nån större talang i sitt ”konstnärskap”?

      Visste inte tidigare att ifall man i princip vika ut sig är man en konstnär. Man lär sig något nytt varje dag i denna koko-värld!

    Har mycket svårt att förstå på vilket sätt hon ägnar sig åt konst. Är det ett försök att få sin porr att framstå som finare än den är?

      Varför bjöd de ens henne??

        De misstaget gör de nog inte om ?

    Hon kan bilda klubb med den där tjejen som blev sur över att hon behövde ha tröja på sig på flygplanet.

      Kan ändå tycka det är VISS skillnad att gå på gala i stringtrosor vs ha på sig träningstights och sport-topp när man är utomlands.. men alla tänker ju olika! Flygvärdinnan uppfattade henne som för avklädd och då är det ju bara att lyssna. Finns ingen kränkning i det egentligen, men 2023 och folk har sjukt random klädstil tyvärr ?

        Precis bara att acceptera klädkoder jag skulle inte ens bli upprörd så länge ingen tvinga mig dölja mitt hår mot min vilja eller något.. finns en anledning vi har nudist stränder m.m seperata

    Läste ”Arvids Byström” ?

      Byxström **

        Snarare byxlös.

    Skulle faktiskt vilja veta vad denna tjej vill uppnå med provokationen.
    Är det endast att bli sedd eller handlar det om något mer allvarligt…som en störning att vilja skada sig själv.
    Hennes ängsliga sorgliga blick skriker om hjälp….så sorgligt.

      Minns hennes blogg på typ 2010/2011.. redan då va hon extremt uppmärksamhetsÖkande. Det var under tiden då heroin chic smal fortfarande va ideal och hon utgav sig för att vara ”modell”. Att hon nu är ”konstnär” är bara en, enligt mig, lam ursäkt för att få exponera sig själv å fortsätta va i centrum. Hennes s k konst är så otroligt banal

      Som all annan provokativ konst – en så stor reaktion som möjligt, gärna följt av stort engagemang. Precis som i det här kommentarsfältet.

    Har inga ord för hur pinsam hon är.

    Men klart som tusan att man tar på sig byxor!!!

    Vad ska man säga? Ganska respektlös outfit på en gala och vem fan kommer ens på idén att gå i stringtrosa, korsett och en halv bh i januari, dvs vintern? ? Jisses ….

      Känns som det är nåt Peg Parnevik hade kunnat göra också, tyvärr

    Jag tycker inte det var en passande klädsel, det var förståeligt att hon blev tillsagd och det är inget att gnälla över men samtidigt, lugna ner er? Det spekuleras om psykisk störning, att något gått fel i barndomen, hon kallas äcklig, pinsam, sorglig, pucko Det är inget värre än ett opassande klädval, hon har inte misshandlat en kattunge eller propagerat för folkmord.

      TACK! Första rimliga kommentaren jag ser.

      Ingen frisk människa skulle dock komma på att klä sig på det viset på en gala.

      Ja, jag tänker att den rimliga förklaringen inte är att hon klädde sig så för att hon är psykiskt sjuk? Hon gillar uppmärksamhet och att väcka reaktioner. Många delar inte hennes smak/syn på klädsel i sammanhanget. End of story. Man är inte sjuk för att man har lätt att bli butthurt, pun intended.

    Mmmmysigt med hennes underliv knappt täckt med allt vad det innebär, kroppsvätskor och dylikt.

    Själva uppenbarelsen har jag ingen åsikt om men satan vad ohygeniskt !!!

    Hon blandade kanske ihop inbjdan från Guldbaggegalan med inbjudan till BDSM-klubben?

    Oavsett vad så borde en vuxen människa förstå att det där inte är en passande klädsel i offentliga sammanhanag, och visa respekt för sina medmänniskor genom att klä sig kläder som inte visar halva underlivet.

    Tycker det är respektlöst mot både arrangören och mot alla andra som ska tvingas se henne! Och kom nu inte med några ”men man måste inte titta……”. JO- det måste man, vare sig man vill eller INTE! Om man inte är helt blind vill säga! Det här är rent ut äckligt ? ? ? Det ser också för j*vligt ut. Och ja det är äckligare att visa könshår än sina ögonbryn. Totalt irrelevant jämförelse. Hoppas hon inte får inbjudan till en enda gala framöver. Om hon vill gå klädd så där så kan hon göra det hemma! Helt sjukt att hon blir inbjuden när Claudia Galli Concha och hennes man INTE blir det. När hon är skådespelare och han är regissör som dessutom fått pris förut! Helt plötsligt blev deras upprördhet helt logisk!

    Hur svårt kan det vara att följa en tydlig klädkod på en inbjudan? Svart kavaj stod det och det betyder halvlång kjol med matchande topp, byxor går också bra eller klänning. Allt annat är respektlöst mot arrangör och andra gäster.

      ”svart kvaj” är inte en klädkod, det är bara ett plagg.

    Otroligt att läsa hur alla mellanmjölks-svennar med ”live laugh love”-tavlor i hemmet här i kommentarsfältet försöker snacka ner en av Sveriges i modern tid största konstexporter. Finns en anledning att hon bjuds till galor men ni får sitta hemma i H&M-onesies.

      Sveriges i modern tids konstexport…tillåt mig ?

        *Största

      Tack! I Sverige ska man vara lagom annars är man psykisk sjuk osv 🙂 hahah märks verkligen vad det är för folk som hänger här..

      Ja hon är ju minst sagt speciell med snöret i röven, hur bor du då? Du klankar ju ner på folk med

      Lol. Hennes konst är plattare än hennes mage du kan inte v seriös

    Konstnärer brukar ju vara lite speciella. Jag tycker att det vore rätt trist om sådana personer slutade synas eller tvingades tygla sina uttrycksbehov och egenheter. I synnerhet när det handlar om något så harmlöst som kläder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.