En influencer att influeras av!

Apartment before/after ? Tittar tillbaka på hur lägenheten såg ut när vi köpte den. Eftersom det är ett gammalt Kvänum kök bestämde vi oss för att inte renovera hela köket utan endast byta stekhäll med inbyggd fläkt och ta bort fläkten i taket. Vi lyckades även att återskapa den gamla takhöjden i lägenheten och ”höja” takhöjden med 50cm. Slutligen målade vi om alla luckor , satte upp stuckaturer och bytte knoppar. Mer än så behövdes inte och idag älskar jag vårt kök! Det enda är att jag fortf drömmer om att byta bänkskiva ? // Gertrude Tornvall

ÄNTLIGEN någonting riktigt positivt att dela med sig av här inne!!
Surkarten Gervide strikes again!
Nä då, riktigt så illa är den väl ändå inte här inne, men det här inlägget fångade min uppmärksamhet, av den enkla anledningen att det här är en av få influencers som inte rivit och slitit ut precis allt i hela lägenheten för att renovera det på ”sitt” sätt, oavsett status på lägenheten.
Gertrude Tornvall behöll istället det mesta och målade om luckor, samt bytte häll och fick ett tipptoppköp, utan allt normalflunsigt riv och slit.

En influencer som influerar till ett lite mer hållbart renoveringstänk – så kul att se!
Därför ägnar jag hela inlägget till detta! 🙂

69 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Oj, är det där modernt igen? Ser ut som mina svärföräldrars gamla kök innan de renoverade (tänker på luckorna). Om inte fläkten var där hade jag gissat att det var före-bilden! Inget fel med det men blev överraskad, finare innan tycker jag.

      Ah nähä, jag läste fel tror jag… Men de har fel ordning på före och efterbilden i så fall. Och hur får de bort stekoset utan fläkt?

        ”… bestämde vi oss för att inte renovera hela köket utan endast byta stekhäll med inbyggd fläkt…”

          Trodde den inbyggda är på förebilden. Var är fläkten nu, högst upp i taket?

            Hon skriver väldigt otydligt.. byta till kanske hon borde skrivit.

            Den inbyggda är på efterbilden, de tog bort fläkten i taket

            Fläkten är väl inbyggd i hällen? Dvs man har ingen fläkt uppåt, allt sugs ner bredvid hällen på något sätt.

              Det där måste vara en av de sämre idéerna. Näst efter takvärme.

                Takvärme?

                Det är skitbra, har en själv och det fungerar utmärkt (men lite väl högt ljud kan jag tycka)

                  Alltså, får man inte kalla golv? Som jag fattat det så blev den ingen större succé direkt.

                Har det inte varit stora problem med såna? Typ att mycket skit hamnar i skåpet istället

              Jaha, aldrig hört talas om! Känns som det borde funka sämre men men.

        Haha det här! Tycker många gör så idag, skriver före/efter och sen lägger dom upp bilderna tvärtom?
        Tbt (throw back thursday) är en till sån sak som många lägger upp vilken dag som helst, som att det bara är ett uttryck.
        Det ställer till det för såna som mig som tänker som jag läser?

          Jag har tänkt att förkortningen bytt betydelse till ”throw back to” och att man lägger in en bild som man ”kastar tillbaka läsaren till”. Kanske helt fel men funkar i mitt huvud ?

            Bra tips! Får byta till det? är betydligt enklare än att få alla att bara skriva ”tb” eller endast lägga upp ”tbt” på torsdagar haha

          Det är väl för att flödet ska bli snyggare.

          Det är väl för att det blir snyggare content med det nya än det gamla. Hade förebilden legat först hade det ju varit den som hamnade som visning i flödet och det vill man ju INTE!

        Hennes text inleds ju med ”apartment after/before”, inte before/after.

        Fast vänta nu… Det står ju olika. I inlägget After/before, men i den inklippta texten Before/after. Hmmm…

          Kanske enklare för både henne och läsarna, om hon skriver på svenska…..

            Hon har ju skrivit rätt – Camilla har vänt på det i sin citering?

              Copy-paste kör man väl. Inte knaggla ner själv bokstav för bokstav?.
              Ja ja, det blev snyggare med vitt tycker jag. 🙂

      Är det inte lite märkligt att när det är något negativt på gång, då handlar det alltid om svärföräldrar? Sällan dom egna föräldrarna.

        Hahaha, men gud. Mina föräldrars kök är vanliga, vita, tråkiga hyresrättskök. Känns det bättre nu? Älskar mina svärföräldrar trots att de förut hade ett fult kök, hahaha.

    Köket var fint innan så det fanns ju verkligen ingen anledning till att slita ut och byta det. Kul att hon gjorde såhär, även om det kanske är mer normalt att renovera på detta sätt än att lägga flera hundratusen på sprillans nytt.

      Verkligen inte fint, imo. Skulle tveka rejält att köpa en sån lägenhet om jag inte kunde byta köket. Murrigt och gammal stil .

        Men ja, gick ju att fixa stil utan att byta helt, vilket det ofta gör.

      Det var ganska murrigt innan

      Min uppfattning är att de flesta faktiskt tyvärr river ut och gör ett helt nytt kök. Ofta med motiveringen att det behöver ändras ändå, mer förvaring, behöver köksö eller liknande. Samt att det ska vara “för evigt” så man vill ha det helt efter egen smak. Men det här är ju klart bättre!

      Hur kan man tycka att de ljusa luckorna och högre takhöjden inte är snyggare än det innan? ?

    Är det fler som inte kan se inlägget? För mig går det inte att klicka på instagram heller för det kommer upp ett fel har inträffat

      Samma här

      Samma här.

    Härligt med nya takhöjden! ☺️

    Man får absolut inte renovera sitt kök som influencer enligt bloggbevakning och dess kommentarsfält, men man får absolut gärna renovera sitt kök om man är en snäll influencer som renoverar på ett sätt som passar Camilla…? Jättekonstigt hyllningsinlägg.

      Fast det är väl rätt stor skillnad på att riva ut fina, ofta redan nyrenoverade, kök och byta ut allt till att bara byta ut vissa delar?

        Cecilias kommentar handlar egentligen inte om influensers köksrenoveringars vara eller inte vara. Den handlar om att klämma till sitt hatobjekt nr 1, Camilla. Cecilia går även under nicket språkpoliserna behöver inte kommentera. Vilken bitter surkart!

          Jen också kanske?

            Antagligen.

      Att måla om luckor, sätta dit nya knoppar och byta häll är väl lite skillnad från att totalrenovera, som oftast görs på kök som inte behöver bytas?

      Var jag SÅ otydlig verkligen?

      Men vad sägs om att renovera när det behövs, influencer eller inte? Det är ingen mening att köpa eller ens tillverka kvalitetskök med 20 års garanti, när man behandlar dom som om dom är gjorda av papp och slängs efter 5. Då blir det miljövänligare att tillverka pappkök. Vi måste börja ta ansvar för vår konsumtion och inredning ska vara en sällanköpsvara. Så mycket tid som vi spenderar utanför hemmet nuförtiden så undrar man ju varför det är så himla viktigt med inredning överhuvudtaget? Sitter folk ens i sin soffa och beundrar sitt perfekta hem efter jobbet, eller på semestern?

        När det ”behövs” är ju dock högst subjektivt.

          Om man tänker rimligt så vet man när man behöver någonting eller bara vill det.

        Ja efter jobbet gör jag det ibland ? (men river inte ut kök eller konsumerar massa).

      Cecilia jag håller med dig precis vad jag tänkte, det är verkligen konstigt hur cam tänker ?

        Namn inleds med versal, även Cam. Jag skulle även satt ett kommatecken efter ”Cecilia”.

          okej tack för infårmatiånen, hur gammal er du ? Jag skulle gissa du är en tant på 50-70 eller iaf långt över 40 som inte vart omtyckt på väldigt länge så allt du har å göra e å rätta här på blåggbevakninehn ???? (och ja jag har stavat extra bra för dej vännen) hoppas livet går bättre för dök ❤️‍?

          Förresten du vad får du ut av att rätta folk här på bloggbevakningen? Tror du att du ska läxa /mobba folk till att stava rätt för dig? ? how is it going so far? Dooommmmm flesta verkar ju inte stava bättre för din skull!! Du har noll förståelse eller snällhet mot olika bakgrunder till varför man stavar som man gör, använder argumentet man inte respekterar de svenska order. Du har kanske saknat gymnasie utbildning ? För där får man läsa om varför vi har olika möjligheter till stavning och svenska språket som inte bara beror på ens intelligens ? men som sagt du har ju något som inte står helt rätt till så jag ska bara ignorera dig helt form now on ?? hoppas du får någon som gillar dig, måste va trist å va spendera all tid här inne å rätta folk

          Och ni som gillar hennes kommentarer förutom att hon gillar sin kommentar själv är lika tappade haha, för denna människan s it er alltså på en skvallerblogg och tror hon måst rätta varannan människa. Det är inte ens att bättra det svenska språket det är en översittar/mobbar mentalitet oh om ni tycker de är så viktigt på en blogg då kanske ni ska skaffa er ett jobb där stavning är jätteviktigt men antar ni inte kan bli anställda någonstans me er attityd ??

            Skaffa dig ett liv.

              Jag brukar inte skriva det här men nu kändes det befogat; Ta det lugnt.

              Jisses. Härskartekniker och nedsättande kommentarer om folk får dig inte att vinna någon poäng alls. Jag hoppas Cam blockar dig med den attityden. Den drar definitivt mer kommentarsfältet mer än någon som retas lite.

                Det skulle vara som svar till ”språkpoliserna behöver inte kommentera”.

                Inte till dig anonym 11:52.

                  Förstod det! ? tack brevbärarn☮️

            Tror inte heller du har så lätt att hitta och behålla jobb med din framtoning. Antar att du är mellan jobb med tanke på din långa och uttömmande rant.

            Du tror att det är en enda människa som rättar dig. Så fel du har.
            Du är respektlös som inte bryr dig.

              Till 10.58 så klart.

            Men oj, lugna dig ? Snacka om överreaktion.

            Du vet att du rättas bara för att du reagerar så starkt? Du borde undersöka det hos dig, varför bryr du dig så mycket om vad anonyma personer säger i ett kommentarsfält? Varför påverkas du så emotionellt av det? När du undersökt det – bestäm dig för att dessa anonyma personer inte ska få komm åt dig. Det var jag som rättade dig och det har varit riktigt underhållande. Jag är förresten 27 år.

      Problematiken som våra kära influensers/vanliga människor har är att man renoverar kök/badrum/hus som knappt hunnit bli smutsiga! Varför renovera och slänga allt om behovet inte finns? För att det inte faller dig i smaken? Vi står inför en världskris där väldigt få människor tar ansvar för kommande generationer! Absolut om behovet för renovering finns, gör de! Men som vissa av våra kära influensers gör är att slå ut kök som har 1-2 år på nacken för att det inte är tillräckligt ”influencigt”. Det är där problemet är och då är det väl dunderbra att Camcam lyfter någon som gör en renovering lite mer klimatsmart en många av hennes branschkollegor!

        Det har kommit en lagändring nu som gäller brf och renoveringar. Man får inte renovera längre hur som helst och t.ex stuckatur från sekelskiftet (förra alltså, inte det senaste) får man inte riva ut hur som helst. Sen kan man ju undra varför man överhuvudtaget köper en sådan lägenhet om man ska riva ut allt. Håller verkligen med Jannike att riva ut fullt fungerande kök bara därför att, inte är i linje med hållbarhet. Önskvärt är väl att påverkare vänder trenden och visar på vad man kan göra bättre utan att riva ut.

    Ot, men läser idag om skönhetsbolag med salonger i Gbg & Gävle gått i konkurs, är det Svedberg tro?

      Men det går ju galet bra.

      Nej, jag har faktiskt redan kontrollerat saken, och det var inte hennes salonger.:-)

    Men nu var det ju inte bara ny spis/färg på luckor utan även höjning av tack och stuckatur. Ganska flunsigt

      Fortfarande stor skillnad på att måla om luckor och höja taket jämfört med att riva ut hela köket och göra nytt kök

        Fortfarande väldigt trend-ängsligt

          Taket kanske var sänkt från början? Se alla spottar

          Trendkänsligt att ”återskapa takhöjden”?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.