Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.

OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt i moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

Ps! Tjafsa mindre!

583 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Här kommer ett sånt där inlägg som handlar om att störa sig/gnälla på influencers, så ni som ogillar kan scrolla förbi ❤️

    Älskar att kolla på Q/A-vloggar men kan störa mig och bli orimligt irriterad när influencern 1) är influencer till yrket och liksom vill dela sitt liv, 2) styr upp en Q/A och ber om frågor, 3) Dumförklarar/klankar ner på frågor som ställs.

    En som är expert på detta är ju Jennifer D. Kollade precis på hennes senaste Q/A. En fråga hon hade fått var varför hon verkade så stressad med att få igång förlossningen (för det gör hon. Varenda liten storie de senaste veckorna har handlat om hur hon kan trigga igång förlossningen, så tycker inte frågan var konstig), men den frågan var hon tydligen irriterad på.

    Sen var det tydligen flera som hade frågat om de ville ha fler barn i framtiden. Och då ägnade hon flera minuter åt att läxa upp den frågeställaren för det var tydligen en såå konstig fråga som man inte borde ställa. Alltså… hela hennes youtubekarriär kretsar runt hennes föräldraskap och hennes barn. Det är väl inte en SÅ konstig fråga att få då? Särskilt inte när den har skickats in som svar på en Q/A-storie. Typ ”vad undrar du?” Ja… det där undrade uppenbarligen någon…

    Så. Det var allt. Förlåt ?

      Jag stör mig orimligt mycket på influencers som påpekar dåligt dom mår av sin skärmtid och uppmanar till att fler ska logga ut och stänga av. Samtidigt som de tjänar sina pengar på vårt engagemang och grinar när vi inte gillar inlägg (och skyller på algoritmer hit och dit).

      Fick de inte barn för flera dagar sen? Men ja hon måste ju vara en av de trååååkigaste som finns. Enbart känd för hennes kille är bror med en stor influencer

        Jo nu men alltså jag tror frågorna ställdes innan barnet kommit för frågestunden var inspelad innan förlossningen.

          Ah menar du youtube också kanske ? följer inte henne men hamnar på hennes instagram ibland

            Aaa youtube, haha. Tror hon samlade in frågorna på insta och sen svara på youtube

        Ja och det undrar jag om inte Jennifer tycker det är lite stelt att ”kopiera” Linn och få fame pga henne? Båda vet ju liksom att det är Linn som gjort att hon slagit

          Ja haha och jag brukar tänka på det nä det är vloggar som de båda är med i och de båda filmar till sin kanal. Undra vad familjen runt omkring egentligen tänker ?

      Hatar när de har frågestund och sen svarar på en eller två frågor

        Ja, och slänger in reklam mellan dom frågorna dessutom! Eller såna uppenbart självställda frågor om tips på *specifik grej* som dom kan länka till.

      Det jag störde mig allra mest på var ”Jag vet att sånt hör inte funkar. Men ge mig tips på hur man får igång förlossningen” varpå jag tror att varenda tips måste ha testats. Barnet kommer när barnet kommer, inte när man äter ananas.

        Japp, men de som sa det var ju såååå störande och fattade ingentiiing ??‍♀️

    Ena tjejen som driver Dramapodden försöker att locka unga tjejer att starta onlyfans medans hon ska vara deras “manager”

    https://postimg.cc/gallery/x1kHZDV

      Vilken sjuk jävla människa??? Va i hela

      Nej vad äckligt 🙁

      Det här måste ju bli olagligt snart. Det är prostitution och koppleri.

      Jag rekommenderar ingen att sälja sig på Onlyfans. Men om man nu ändå vill göra det så behöver ingen annan tjej eller kille bli din manager.

      ”Vad väntar du på?” URK

      Har svårt att förstå hur detta inte skulle klassas som koppleri

    Urinvägsinfektion är det värsta som finns. Går det att bli av med skiten för alltid?

      Sluta ligg med snuskiga män.

        Har bara sex med min sambo sedan 6 år tillbaka.

          Sluta ligg med din sambo.

          Det är inte bara genom sex man kan få det dock.

            Nej eller hur, barn får det ju, en del ofta?

          Be honom tvätta sig lite extra ordentligt innan sex och se om det blir bättre.

      Det är ju på g med att man ska kunna vaccinera sig mot det.

        Vore helt fantastiskt om det blev så.

          Jag håller med!!!!

          Yes please ?

        Deh finns vaccin där jag bor, i Tyskland. Vaccinerade mig första ggn för kanske 7 år sen? Har funnits länge iaf och så värt!

          Är det sant? Vaccin mot uvi i Tyskland? Och du har aldrig haft uvi igen?

            Nej,inga, eller jo, en gång. Det är en spruta som man tar en gång om året och ett år var jag väl snål eller glömsk och tog den inte, vilket prompt ledde till en ny uvi. Sedan dess missar jag inte att fylla på!

              Låter som en dröm.

        Varför får man UVI egentligen? Tror bara jag haft det en gång i vuxen ålder och en eller två gånger som barn. Men det är alltså många som har det ganska ofta alltså, om jag tolkar era kommentarer rätt? Måste vara så jobbigt, hoppas verkligen vaccinet börjar ges här med!

          Om jag förstått rätt kommer elaka bakterier från en själv upp i urinröret och då blir det en inflammerad urinblåsa. Ett helvete med uvi enligt mig själv. Jag får det några gånger per år, fruktansvärt påfrestande att aldrig veta när och om man ska åka på det igen.

      Nja kanske inte för alltid men sök vård och förklara att du är trött på att alltid få tillbaka den. Jag fick återkommande uvi. Ibland efter sex med maken, men oftast utan att vi haft sex på flera veckor. Men hursomhelst fick jag lågdos penicillin utskrivet att ta varje dag en period och faktiskt hjälpte det *peppar peppar *
      Men också de självklara tipsen; kissa efter sex. Noga med hygien både du och eventuell partner, torka framifrån och bak. Kissa klart, res dig och sätt dig igen och se om du kan pressa ut de sista dropparna. Drick ordentligt för att skölja igenom ordentligt.
      Prova tabletter som Canephron t ex.

        Du har inte fått tillbaka uvi efter du slutade med lågdos antibiotika?
        Följer de vanliga råden men ändå åker jag på uvi.

      Ofta har det inget med mäns hygien att göra.

      Är det återkommande är mina tips:

      Se över din torkrutin på toaletten, torka framifrån och bak

      Har du haft njurproblem som barn?
      Har du ofta urinvägsinfektion kan det även bero på en underutvecklad njure, men det är ofta ngt som ska ha växt bort från barndomen.

      Be om en rejäl antibiotikakur OM du nu ligger med samma man och i övrigt har bra immunförsvar

        Jag och mina kompisar känner att det kommer efter sex med våra män dock, när det sker.

          Detta stämmer men det kommer inte direkt från mannens kön. Då hade det fungerat att alltid ha kondom. Wn gynekolog berättade för mig att när man har pentererande samlag så ”dras” ens egna bakterier som finns på utsidan av underlivet inåt och kan trigga uvi – alltså även med kondom på. Så inte mannens fel helt om man ska vara petig. 😛

            Otroligt stavning där på penetrerande… Bah.

            Ahaaa intressant. 🙂

            Jag får alltid uvi om killen ”klappar” fiffin uppåt. Då är det som att fingrarna bläddrar sig in mellan alla skikt och når områden kring urinröret och därmed petar in bakterier. Vet inte vart de lärt sig att dra fingrarna uppåt det är ju som att klappa en katt mothårs. Inte skönt.

          Är det alltså så vanligt med uvi? Jag är snart 39 år och har aldrig haft uvi. Har aldrig torkat mig framifrån och bak heller, fattar inte hur det ska gå till. Kissar dock alltid direkt efter sex men har svårt att tro att det är anledningen till att jag aldrig haft uvi. Är vissa mer benägna att råka ut för det? Nån mer som aldrig haft uvi? Inte min mening att låta dryg men hade ingen aning om att så många råkar ut för det så ofta.

        O kissa alltid efter sex.

        När du känner att en infektion är på g så drick mycket citronvatten eller tranbärsjuice eller köp tranbärskapslar från någon hälsobutik o ta aspirin.

        Mao du kissar mycket, det äe sue miljö i urinblåsan så bakterierna trivs inte o det gör inte ont att kissa. Har hjälpt mig när jag var i en konstant cirkel av UVIs.

          *är SUR miljö…

      Om du har fått det på äldre dagar, testa att håll slemhinnorna återfuktade med intimkräm (om uvi framkallas av sex). Annars som andra säger, drick mycket och kissa mycket

        Är 39 år och det har ökat de senaste åren. Smörjer med parfymfri babyolja.

          Använd inte string om du gör de fortfarande

            Det gör jag inte. Använder bomullstrosor storlek större.

            Varför inte?

              De elaka tarmbakterierna vandrar på stringen fram mot urinröret.

      Nej tyvärr inte, och eftersom UVI kan orsakas av flera olika bakterier så är det svårt att tillverka vaccin mot (vilket jag sett nämnas). Kissa efter sex och kissa alltid ut allt för att förebygga, det finns även ett läkemedel kallat RFSU UniCur som kan tas förebyggande. Om du väl fått UVI se till att dricka mycket, eftersom detta bidrar till att skölja bort bakterien. Att dricka mycket behöver dock inte vara tillräckligt för att bota, ska tilläggas.

        Finns vaccin mot bakterier? Är kanske helt bakom flötet men trodde bara vaccin fanns mot virus?

          Nej, du kan vaccineras även mot bakteriesjukdomar. Exempelvis kikhosta som ingår i barnvaccinationsprogrammet orsakas av en bakterie.

        Kissar alltid efter sex. Är det värt att testa unicur? Har du använt det förebyggande?

          Jag har aldrig testat det själv så kan tyvärr inte uttala mig där.

        StroVac heter vaccinet i Tyskland. Så det finns.

          StroVac skyddar inte mot alla UVI-orsakande bakterier. Vill minnas att den skyddar mot ett urval av dom bakterier som vanligast orsakar okomplicerad UVI. Med andra ord har man inget som helst skydd mot UVI orsakad av en bakterie som StroVac inte har effekt emot.

            Ett tiotal bakterier, googlade jag mig fram till nu. Känns som att det räcker rätt långt om alternativet är skydd mot noll bakterier, eller hur?! Har exempelvis fått mig att gå från flera uvi/år till 0 uvi/år.

              Jag sa inte att det var dåligt. Jag sa att det inte är ett vaccin mot UVI, för det är det inte. Vissa typer av UVI ja, men inte alla och därmed kan man fortsatt drabbas av UVI (sen vet jag inte skyddsprocenten av vaccinet).

                Jösses vad du är känsligt, Belle. Bara acceptera att det finns vaccin i Tyskland som används mot återkommande uvi. I Tyskland ÄR DET ett vaccin mot uvi. Som du säkert vet så minskar fö ett vaccin risken för att drabbas av en åkomma, den eliminerar den inte.

                  Fullt medveten om det vilket inte är någon raketforskning att utläsa eftersom jag nämnde skyddsprocenten, således hur bra skydd man får procentuellt av vaccinet. Men med din metodik skulle jag kunna ta fram ett vaccin mot EBV och säga att det är ett vaccin mot cancer. Och det blir ju otroligt missvisande.

        Wow, poäng för lärorikt inlägg! ? väldigt informativt och välformulerat, tack!!

      Sitt inte på kalla bänkar/stenar

        Under månader med ”r” i ?

        Myt!

      Har också lätt för att få det. Något som funkar bra för mig är D-mannose, ett pulver som man blandar i vatten och dricker. Tyvärr kan det vara svårt att få tag på ibland. Verkar finnas i kapslar också men det har jag inte testat. Jag tar det så fort jag får minsta känning, så dricker jag det morgon och kväll några dagar och då bryter uvi:n inte ut.

        Är det uribalans från holistic du använder? Jag har precis börjat använda d-mannose i kapslar från märker de mercola. Tar två tabletter på kvällen, men nojar lik förbannat varje morgon att vakna med uvi. Har tagit i två veckor cirka.

          Men vilken stavning. ? ”Märket dr Mercola” ska det stå.

            Jag har köpt från märket Now, d-mannose pure powder, tar bara när jag får känningar men det går ju såklart att köra förebyggande också. Tyvärr är det ju ganska dyrt. Hoppas kapslarna funkar för dig!

              Tack, jag hoppas också det ska fungera.

      Slutade med mina p-piller efter att ha haft återkommande uvi i 2 år, har inte haft det en enda gång sen dess. Min teori är att så mycket hormoner påverkade mitt immunförsvar.

    Jag har bara suttit i soffan hela dagen idag. Lite skönt och lite typ…stressande. Menmen, en ny dag imorgon.

      Jag med! Skönt och stressande :/ blandade känslor kring det.

      Haha prick samma känsla. Med en nypa ångest över det hela. Nya tag imorgon!

      Inte så konstigt ändå, när man varit stilla för länge är rörelse avstressande enligt hjärnforskaren Sissela Nutley. Hon har btw så skön röst att lyssna på, hörde henne i nån podd.

    Någon som har skvaller om systrarna Olsson? Vem är Matildas nya pojkvän och vad jobbar han med? De är störrsköna måste jag säga men Johanna var mycket sötare innan hon gjorde tänderna och läpparna.

      Hon har väl inte gjort tänderna än? Använder hon inte Invisalign för att hon sta kunna göra om tänderna sen?

        Hon använder invisalign på sina fasader!

      Har inget direkt skvaller mer än det de själva berättar i podden.
      Mathilda är skribent hos sin syster i Hbg, och Johanna vet ej, men tror inte de emigrerat trots de påstår sig ha ”bott” i London över tio år typ. Ja, de har flyttat in hos div rika killar.
      Båda säger själv i podden att de vill ha killar som typ står för allt och att de i princip letar ny killar med pengar o FIN bostad.
      Mathildas kille är vit och kommer från Holland men mer än så vet man ej. Får en känsla av att han heter Max? Hahaha

      Johannas lägenhet står ju som i podden nämnt, Mathildas kille för. För ett år tror jag det är, förbetalt.
      Johanna verkar inte kunna ta ansvar då hon använder sin syster betalkort då hennes egna inte funkar och hon ”orkar inte” fixa ett nytt i Sverige.

      Ingen av dem har ett jobb eller har pluggat.
      De lever på sin flunsagram, men tvek hur det går. Mathilda lever iofs på sin kille i Dubai. Låter rätt mkt som Johanna avundas livet hennes syster lever där nere i Dubai.
      Det enda Johanna gör är att haha runt med nya killar, men det är INTE alla som duger; de måstenas förmögna och bo bra och vara rätt.

      Observera att hon i princip sålt allt hon fått, inte enbart armbanden som hon sade hon ej längre ville ha minnena från, men även allt annat. De säger själva de inte har några pengar.

      Gillar deras podd jättemycket o tycker dom är roliga men önskar de kunde bjuda på lite mer! Haha

      Fattar inte egentligen vad Johanna gör i London. Säkert roligare där osv än o Sthlm, men då är det nog roligast o va med folk med pengar osv.

    Bästa småkakan?

      Farmors sockerringar! Mums!

      Kolasnittar. Möjligtvis saffransdrömmar också.

        Jaa, kolasnittar!?

      sockerkakan

      Men är inte hallongrottor topp tre iaf?

        Ja fy fan vad gott!

      Dumlekakor
      Daimsnittar

      Bondkaka

        Jaa! Så underskattad!

      Finska pinnar! ?

      Nöttoppar eller kolasnittar som är lite sega.

      Drömmar

        Vanliga vita och chokladdrömmar. ?

        Vanliga vita drömmar ???

      Dessa om man lyckas med att få dem lite smuliga, nästan som drömmar oxh samtidigt lite sega i mitten.

      https://baraenkakatill.se/varldens-godaste-havrekakor/

      Schackrutor
      Chokladsnittar
      Syltkakor

      Kokostoppar!

      Schackrutan för fa-an!

      Chokladsnittar!

      Jitterbugg!

      Nougatrutor och makalösor!

        Åh, vad är makalösor för nått? Låter ju himlans gott! ?

      Korintkakor mmm

      Brago

    Någon som vet om Linn Herbertsson har lagt ner som influenser eller bara bytt konto. Hennes senaste inlägg på Instagram var i Juli 2021.

      Hon lägger upp stories ibland, men jag har fått intrycket av att hon lägger all tid på sitt företag (Organista)

        Vettig människa Linn Herbertsson, skippade flunseriet och satsade på sitt företag.

      Så spännande att Forni la upp på story idag att hon lunchade med Mattias, Linns ex

        Vet någon varför Linn & Mattias gjorde slut?

        Också prinsessan Madeleine och Carolina Gynnings ex. Visste inte att det tagit slut mellan honom och Linn. Behöll han huset?

          Helt övertygad om att det är den vänskapen (och slutet på den) Forni skrev så mycket om. Synd, tycker Linn verkar vettig, men vi vet ju också att det är status och klassresa som spelar roll för MF.

        hennes hår alltså blä?? vem är hennes frisör egentligen? svart utväxt möter en gul blekning utan någon som helst övergång.. hon borde verkligen hålla sig till mörkt hår med en fin mjuk balayage bara

          Tror dock att hon inte fixat håret sen hon fick veta att hon är gravid och på ett halvår har det blivit utväxt och gulnat. Killgissar dock!

            ja men vilken frisör bleker i botten så där ljust när personen i fråga i princip är svarthårig? man får ju göra en fin övergång på utväxten så det inte blir en sån där rand!

    På spåret. Så attans gulligt när Fredrik och Kristian matchar kläder.

      Jag vet inte varför, det är även för mig helt obegripligt, men jag tycker att Fredrik Lindström är så jävla sexig! Vill bara krypa upp i hans knä och att han ska viska språkvetenskap i mitt öra hela natten.

        Haha, gud så roligt (och obegripligt)!

        Haha ja han är faktiskt jävligt sexig på nått mysko sätt.

      Här kommer en unpopular opinion men: tycker Kristian Luuk är såååå överskattad. Kan de inte byta ut honom till någon charmigare/roligare?

        Världens torraste gubbe.

        Please insert Jesper Rönndahl ?

          Ja!

        ”På spåret” har tappat fart. Älskade det förut. Vet inte vad det är, men har inte alls samma charm längre. Var mer garv och högt i tak förr, nu är det liksom lågmält och…tråkigt.

        På spåret har tappat fart. Älskade det förut. Vet inte riktigt vad det är, men helt tappat sin charm. Förr var det mer garv och högt i tak, nu är det liksom bara lågmält och…tråkigt.

          Håller med. Tittar inte längre.

        Ja och alltid hålla på och hjälpa en del lag

    Jag känner mig så bortskämd.

    Jag har ett bra jobb och bra människor i min närhet men ändå känner jag mig nere.
    Och de enda kommer fram till är att det pga min vikt. Det känns som att jag aldrig kommer gånger i vikt och få mer muskler. Jag är så less på att vara less på min kropp.

      Man behöver ju inte leva i misär för att vara ledsen, nedstämd eller deprimerad.

        Näe det ha du helt rätt i. Det känns som en så onödig sak att vara nere för. Jag har ca 7 kg jag vill gå ner så jag är inte överviktig men ändå stör det mig.
        Jag känner mig även trött på det sociala spelet i livet. Jag önskar jag visste vilka som tyckte bra och dåligt om mig. Jag tror jag generellt är omtyckt men samtidigt tvekar jag ibland och då gör det mig galen för jag vet inte vad jag gör isåfall som folk ogillar.

          Varför måste alla gill dig? Gillar du alla?
          Vikt är bara så onödigt att må dåligt över. Men vet att det är svårt att låta bli då vi matats med vikthets sedan barnsben.

            Nej men jag vill veta vem som inte gillar mig så jag inte behöver lägga ner energi på dom.
            Ah sant!

              Du kommer aldrig få veta vad en person känner eller tänker på riktigt. Det är bara att släppa. Andras uppfattning om dig definierar inte vem du är, alla har olika bilder av dig, och ingen stämmer överens med den du har om dig själv. Släpp kontrollen.

      Muskler väger mer än fett, så om du bygger muskler kommer du inte gå ner i vikt.

      Att man vill känna sig bekväm i sin egen kropp är inget konstigt, och om du lider av övervikt som påverkar din hälsa så är det sunt att minska till en hälsosammare vikt. Men ditt värde sitter inte i ditt utseende och du ska inte behöva må dåligt längs vägen. Tjock, smal, kort eller lång spelar ingen roll, du förtjänar att må bra och du är tillräcklig genom att vara just du. Försök släppa stressen och dom negativa tankarna kring din kropp och fokusera istället på att må bra såväl psykiskt som fysiskt.

      En ”vän i natten”, främling i kvällen kanske kan hjälpa dig. Vad har du för vanor, hur ser en vanlig vecka ut, t ex idag och igår, vad åt du, tränade du något, långpromenad? Jag/många tror på små livsstilsförändringar i vardage.mb som på lång sikt leder till något gott. Inga förbud, inga dumma tankar. Tränar du nåt? Det kan vara ensam, ihop, tio minuter hemma, en timme utomhus, bara du gör något pulshöjande två-tre gånger i veckan, kanske plötsligt fyra därför att du fått en ny skön vana. Hur många steg går du på en dag? Kan du ställa bilen/cykeln och gå mer i vardagen istället? 12000 om dagen är lagom tycker jag, ibland blir det mer ibland mindre för mig. Hur äter du? Förut åt jag ganska bra men sen drack jag alkohol varje fre+lör plus chips, choklad och allt möjligt onyttigt och ibland nån kompisöl i veckan också. Nu försöker jag ha två helger på raken utan alkohol och då även utan chips osv. Börja baka bröd, mysigt gott tar tid, gör goda soppor, koka ett ägg till, lite morötter/broccoli/hoummos/bönröra. Middag alltså, så inte pommes/pizza hela tiden. Hur är din frukost? Är alltid skål och macka dvs inte vara mackor. Havregrynsgröt med mjölk och lingonsylt är perfekt tycker jag. Andra saker i vardagen, ta på roliga kläder, bra musik och dansa hemma! Gör lite plankan/armhävningar/squats/tåhävningar/sit-ups emellanåt. Spela pingis/simma/skridskor/cykla två/tre timmar t ex längst ut på Djurgården och tillbaka om du bor någonstans i Stockholm (kan vara utanför tullarna också, poängen är just att cykla många timmar) med lite matsäck kanske så du orkar. Gör det igen en annan dag 🙂

      Var allt detta till någon hjälp här och nu? Hoppas… och hoppas att du kommer fram till någon ny vana som passar dig 🙂

      Din vikt är förmodligen inte problemet. Jobba vidare med tankegångarna, till exempel ”varför vill jag gå ner i vikt? För att kunna slappna av bland folk. Varför kan jag inte slappna av bland folk? För att jag är rädd att bli dömd. Varför är jag rädd att bli dömd? För att jag känner mig värdelös. Varför känner jag mig värdelös? För att mina föräldrar inte gav mig tillräckligt med kärlek.” OBS bara ett exempel på tankegång, men nysta lite och försök hitta kärnan i det hela.

    Vilka olikheter mellan dig och potentiell partner är en ”dealbreaker” för er?

    Obs menar när ni väl träffat någon som ni tycker om, inte när ni skrollar på tinder. Exempel h*n är extrovert men du är introvert, h*n har helt annan musiksmak än du, h*n gillar att resa men inte du etc, sådana saker.

    Eller spelar sånt ingen roll när du är kär?

      Ju äldre jag blir ju mer öppen för olikheter är jag. Skulle inte kunna dejta en afa-medlem dock eller någon med fanatism i valfri riktning.

        Tvärtom för mig haha, blir mer och mer kräsen med vad jag kan tänka mig. Som tur är har jag redan en man.

        Skulle aldrig kunnat dejta någon som sköter sitt föräldraskap lika dåligt som Oliver H.

        Vad är afa?

        Jag är helt tvärtom, haha. Eller olikheter vet jag iofs inte egentligen men ju äldre jag blir desto mer kräsen blir jag. Har varit tillsammans med min sambo i 13 år nu men känner verkligen att det härligaste skulle vara att inte hitta någon ny alls om vi skulle separera. Tänker ibland på alla män jag känner till o tycker inte riktigt att nån känns tillräckligt härlig i längden. Accepterar bristerna min sambo har, precis som han accepterar mina men det är ju för att vi älskar varandra. Skulle aldrig orka lära mig stå ut med nya brister. Säger jag nu. Vem vet egentligen.

      Inga beta-män, only Alphas 🙂

        Är inte alphas lite benägna att försöka lägga många kvinnor då?

          Alfa! ”Alpha” är engelska.

            Jag råkade skriva som ts skrev det.

        zigma är enda rimliga!

      Nu har jag ifs levt med samma man i väldigt många år så jag kanske är fel person att svara, hehe. Men för mig är det mycket som skulle göra att jag inte skulle kunna tänka mig att leva med en person om jag ska vara helt ärlig. Kopplat till ”grundvärderingar” eller vad man ska säga. Tex om han tyckte att kvinnor ska städa/vabba/sköta hemmet etc mer än mannen, eller om han var religiös på ett sånt plan att det påverkade beslut för familjen, eller om han blev tjurig lätt om man ville prata om något problem.

      om det visar sig de har hund, glasögon eller röker

        Jag checkar av alla tre punkterna hahah.

        Så om det visar sig att hen har glasögon så är det en dealbreaker trots att du är kär?

        Hahahha men glasögon??? ??

          Jobbigt med något många får under livets gång. ”Tills döden skiljer oss åt, eller tills du blir närsynt”

      Vegan, mansgris, miljöpartist eller vänster (av de partier som finns i riksdagen), gillar Takida,

        Ha,ha,ha ”gillar Takida”, skriver under på det.

          Hahaha takida Mygood de var länge sen

        Vegan håller jag med om. Det är en så stor del av deras liv som jag verkligen inte vill dela. Hade blivit så mycket tjafs.

          Är kött en så stor del av ditt liv menar du?

            ?‍♀️ här är det. Eller ok kanske inte just köttet i sig men jag älskar att laga mat och upptäcka nya rätter och vill inte vara begränsad i det

            Köttet är det minsta problemet, äter det knappt en gång per vecka. Däremot ägg, mejeriprodukter, hudvård och smink, det är inget jag hade velat byta ut för att min man har en viss livsstil/filosofi. Blir också svårt att laga mat ihop och jag älskar mat/matlagning. 🙂

      Om personen inte ville ha barn.

        Om personen vill ha barn för mig! Nej tack.

      Nej sånt spelar ingen roll om jag är kär.

      Men om personen har för mycket problem, till exempel missbruk eller annat som man förstår kommer bli ens eget problem så småningom, ja, då skulle jag nog kunna backa även om känslorna var starka…

      För min del är det att jag älskar män med tjockt, mörkt, lockigt hår och en skallig/tunnhårig man skulle vara en dealbreaker. Men här sitter jag med min väldigt tunnhåriga sambo. Är man kär är man kär så då spelar det inge roll, fast kan absolut önska mig det där tjocka lockiga håret…

      Om han klär sig fult eller har ful frisyr. Om han spelar dator hela tiden.

        Men frisyren går ju att ändra haha? Lite väl hårt att dumpa pga det trots att du är kär.

          Men han kanske inte vill ändra?

      Rent ytligt: smala otränade överarmar och lång men smal k*k (sämsta versionen av ser organet)

      Intressemässigt: tycker det är väldigt oattraktivt med överdrivet motorintresserade män, särskilt om de gillar motorcyklar. Det är ok om de gärna vill ha en fin, eller ful, bil men de so byar det som sitt största intresse och ”skruvar” med sin bil med sina töntiga polare är inte min typ.

      Skulle aldrig kunna dejta någon med missbruk, rasist eller som är troende.

      Skulle verkligen aldrig kunna leva med en man som tagit covidvaccin, av flera olika anledningar..

        Lol

      Han är en kattmänniska och en introvert. Då är det hejdå.

        Hur ”mycket” introvert är en dealbreaker för dig om man får fråga? Är lite i en sådan sits nämligen, tänker att det kanske kan funka ändå?

        Haha tvärtom för mig! Måste älska katter och inte va för extrovert.

      Man blir ju inte kär i en person som är motsatsen till vad man vill ha, inte jag i alla fall. Det är ju kompabilitet som gör att man blir intresserad och känner att det skulle kunna vara något. Jag skulle inte bli intresserad av en person som inte har det jag vill ha. Vilket till exempel är att han bör vara intresserad av musik och stil, ha en utbildning, ha flera vänner, vara allmänbildad, inte röka och ha ett städat hem. Jag skulle nog säga att själva ”utvärderingsprocessen” sker innan jag fastnar för en person, sedan har jag inga direkta dealbreakers.

        Med det sagt hade jag slutat dejta personen om det visade sig att han var något han inte utgett sig för att vara, vilket ju kan vara många saker. Missbrukare, långtidsarbetslös, oseriös, icke-allmänbildad, rasist.. osv. Men har aldrig hänt att jag fastnat för någon som varit det så problemet brukar inte dyka upp.

        Tror du missuppfattat frågan. Handlar inte om några totala motsatser utan om mindre olikheter som kan bli ett problem först längre fram när ni flyttar ihop osv.

        Enligt din logik skulle du inte kunna bli kär i någon som du träffat tex utomlands på backback-semester utan att sett hans hem – eftersom du bara blir kär i någon som uppfyller ditt krav ”städat hem”? Hmm..

          Hon har väl sett hans tält då, eller hans van. ? Ohygieniska människor märks utan att de visar upp sina hem.

            Man kan leva rätt stökigt utan att för den sakens skull vara ohygienisk som person 😉

          Tror Skulle aldrig träffa någon på en backpack-semester så det är inget problem för mig. Några av mina grundkrav är t.ex. att partnern har just ett hem – att han lever samma typ av liv som jag. Ärligt talat har det aldrig hänt att jag upptäckt någon olikhet när jag börjat gilla en person, för jag ”utvärderar” utifrån mina krav ganska tidigt.

      rökning! upptäckte det efter 2 mån. dock visste han att jag inte ville träffa en rökare..
      om jag märker tendens till nätspel och skral ekonomi är en varningsflagg och om han inte kan prata om typ allt, el tål mig som vill kunna säga allt till min partner..

        Ville han inte sluta röka för din skull då? Eller dumpa du direkt?

          han vägrade. men det var ett problem under 1,5 år vi var i hop. han rökte ist. mer o mer. kunde inte avstå ens då vi sågs fast jag bad om det. (min mamma fått tumör i lungan)

        Bra poänger. Känner likadant. Nätspel, porrtittande och skral ekonomi är bog mina tre röda flaggor. Kanske även män som spenderar överlag mycket tid på nätet. ?

        Man märker ju direkt om nån är rökare på lukten. Speciellt nån man hånglar med.

      om han röstar vänster. det skulle inte gå.
      samt har gubb-keps?

      För mig funkar det inte att vara tillsammans med en extrovert. Mitt ex var det och vi störde oss på varandra. Jag tyckte det var skönt att ha en helg hektar utan planer men han fick nästan panik och blev nedstämd av det. Han tyckte jag var lite tråkig och jag tyckte han var rastlös och ängslig. Olika livsrytm gjorde vardagen klurig ihop. Är glad att min nuvarande är mer lik mig där. 🙂

        Intressant. Kunde han inte hitta på saker på egen hand då? Var det anledningen att det tog slut trots att ni var kära osv? Eller tappade ni känslor pga dessa olikheter?

          Jo men han ville nog ofta att jag skulle vara med eftersom de andra hade med sina respektive. Blev liksom lite konstigt om jag ofta stod över? Jag kände mig ofta lite dömd även när han glatt varit iväg själv. Så kom han hem och kommenterade ”vad har du gjort ikväll? BARA läst i soffan eller?”.
          Jag skulle säga att en stor anledning till vårt break-up var våra olikheter med detta. Vi skulle ha fest en högtid, men var så sent ute så alla vänner var upptagna och vi satt själva den dagen. Han var så jävla arg och sur och besviken… Då slog det mig att jag kan inte leva med någon som tycker att en högtid med ”bara” mig är en mardröm. I år spenderade jag både midsommar och nyår med min man och ingen mer, och vi var hur nöjda och glada som helst. 🙂 Skönt att inte känna press att man måste ha planer jämt.

      Jag lever sedan länge med samma man och vi har två barn ihop, känner att det skulle varit väldigt svårt att leva med någon som prioriterar familjen annorlunda än en själv. Att ha någon med stort behov av egentid när man själv har ett behov av att umgås som familj.

      Soyboys går bort! Raggare och machokillar är det osexigaste jag vet. Och män utan intuition är väldigt ointressanta.

        Men du hade förmodligen inte ens blivit kär i en soyboy eller raggare från första början?

          Hmm nej det är sant! Har druckit ett glas cava för mycket så jag läste slarvigt?

      Högermänniska, inte gillar katter, har eller vill ha barn, inte vill resa eller inte gillar sex – det går bort.

      Mina skulle vara:
      • om han hade barn som han inte tog fullt ansvar föd
      • röstade SD
      • uttryckte sig fult gällande HBTQ+ communityt (att inte veta/råka uttrycka sig fel är en sak, att vara ett rövhål en annan)
      • inte tog hand om sin hygien

    Skäms är 30 år med massa hål i tänderna , 7 hål. Pga depression och trauma. Har svårt för att ta hand om mig.. ja skäms verkligen när ja gick till tandläkaren hon sa att det inte är nån ursäkt till att ha så mycket hål…

      Var det folktandvården?

      När jag var hos tandläkaren sist sa jag också att jag var deprimerad och led av psykisk ohälsa. Jag blev väldigt väl bemött och fick många bra tips kring hur jag kunde ta hand om tänderna även de dagar jag inte orkar ta mig ur sängen.

        Vad fick du för tips? Vill du dela med dig? Härligt att du fick ett så fint bemötande!

          Ett tips var flourtabletter på nattduksbordet. Smart, tyckte jag. Även munskölj lättillgängligt, både i badrummet och köket. Då blir det lättare att skölja lite snabbt i förbifarten liksom.

          Mitt svar fastnade i modd. Fick tips gällande flourt a blett er (särskriver pga modd). Man kan ha en burk på nattduksbordet, bland annat.

      Äh, bry dig inte om vad tandläkare säger. De har någon konstig besatthet och kan inte fatta att folk tycker att lite annat i livet är viktigare än tänder.

      Tandläkare är verkligen konstiga.
      Tänk er om man blev kallad regelbundet till vanlig läkare för att kolla hela kroppen och göra röntgen. Och om något var fel, bli uppläxad för att man inte skött sig.

        Så bra skrivet! Inte ens tänkt på hur knäppt det är

        Och dessutom är det inte direkt gratis. Som en extremt märklig bdsm-relation ?

          Ja faktiskt!

        Dessutom uppläxad när INGET är fel. ”Allt ser bra ut men du borde verkligen använda tandtråd oftare…”

      Fan vad trist att du behövde få höra sån skit! Du ska fan ha cred för att du orkar ta tag i det! Kram till dig!

        Jag skulle byta tandläkare. Den där verkar inte trevlig.

      Åh vad känner med dig. Jag har också tagit tag i detta nyligen och sa till min tandläkare att jag skämdes. Då pga tandsten och dåligt tandkött. Då sa hon ”Ja, hur munnen ser ur speglar ju vem du är som person” ännu värre när jag sa att jag har barn blev hon nästan arg och sa att jag ska ju vara en förebild. Kände mig så skamsen och avbokade nästa tid till henne. Vissa borde inte få jobba med människor.

        Hahaha en sån vidrig människa!

        Speglar hur man är som person?

        ”Då borde du vara tandlös” skulle man sagt till henne.

          Haha å nu skrattade jag högt här – bästa svaret!

      Åh blir så trött på fyrkantiga tandläkare. De finns bea och fina tandläkare, men en del har verkligen sådant tunnelseende när det kommer till tandvård.
      Stor eloge till dig som tagit dig dit överhuvudtaget. Om du orkar, byt! Annars försök att inte bry dig.

      Har varit i samma situation av olika anledningar och också blivit dåligt bemött men börjat ta tag i det nu efter att bytt tandläkare inom samma klinik och äntligen hittat en jag fått förtroende för.
      Jag har så mkt lagningar att jag ser ut som ett lapptäcke i munnen. Har tandvårdsföräkring tack o lov
      Har 2 hål kvar att laga samt att jag ska dra min sista visdomstand som är full av karies och sen operera upp en rotfyllning och ta bort bakterier vid roten.

      Har också fått veta av min man som är hjärtspecialist att rotfyllningar är riktigt farligt för hjärtat så inom tio år ska kag ta vlrt de två kronorna jag har och göra titaninplantat.

      Jag borstar, flossat, tandstickar och gör allt jag kan… suck

      Men ta mod till dig!

      Kram

        Det bästa jag gjort är att ta bort min rotfyllda tand. Fick ”välja” mellan att göra en sån operation vid roten eller dra ut den och ångrar verkligen inte att jag tog bort den. Den sitter så långt in att det inte syns när jag ler eller pratar.

      Man har olika mkt bakterier i munnen och en del får lättare hål än andra, precis som en del äldre tex.drabbas av tandlossning medans andra inte har tillstymmelse till tandlossning. Så om du ändå borstar som man ska, så kan ev.medicin mot depression göra munnen torr och därmed får du lättare karies, detta borde din tandläkare pratat med dig om och verkligen inte skuldbelägga dig.

      Blir ledsen av att läsa detta. Du tog ett stort steg och ska inte skämmas! Dessutom betalade du förmodligen en rejäl slant för att få hjälp, så tandläkaren ska vara tacksam att hen får en lön med det bemötandet!

      Åh, jag känner med dig. Jag har pga trauma, depression o ångest svårt i perioder att ens borsta tänderna. Har så mycket m mina trauman att arbeta med att tandskötseln kommit långt ner på priolistan. Men jag skäms också. Drar mig för gå till tandläkaren, dels för att det är en så triggande situation för min ångest men också för att jag verkligen, verkligen inte vill ha en massa pekpinnar o känna ännu mer skam för att jag tar hand om tänderna så dåligt.. är 34.

        Kunde varit jag som skrev. Har själv inte vuxit upp med att tandborstning var SÅÅ jävla viktigt som det är idag. Och när päronen skilde sig började jag småäta mycket, framförallt godis. Så har en jävla massa lagningar som börjar tappa modet. Har också små tänder. Och lider av psykisk ohälsa som gör att jag går in i perioder då det kan gå månader då jag inte borstar tänderna. DET i sig ger fan en djupare depression. Också 34…

      Fyfan vilken äcklig människa. Va hos tandläkaren och sa att jag hade vuxit upp med bulimi, resten av besöket pratade hon hela tiden om mina frätskador och att jag hade förstört mina tänder. Brast ut i gråt när jag gick därifrån. Vi är flera med psykiska sjukdomar som har misskött våra tänder, det är en symptom på våran sjukdom. Du är inte ensam och du gör ditt bästa ❤️

      Vilken dålig tandläkare, jobbar man inom vården så ska man kunna bemöta människor med förståelse och respekt. Det tandläkaren borde ha gjort är att ge dig råd hur du kan ta hand om dina tänder så bra som möjligt utifrån din situation.

      Tar du några läkemedel så som antidepressiva? Dom kan nämligen ge muntorrhet vilket ökar risken för dålig munhälsa och karies. Två saker du kan göra för att motverka detta är att ta salivstimulerande tabletter och använda tandkräm utan SLS i. Det finns även tandkrämer med en högre andel fluor (5000 ppm) som kan användas, men där hade jag nog pratat med ansvarig läkare först

      Byt tandläkare till en som inte skäller på folk!
      Du kan ju be om tips i din bekantskapskrets / någon facebookgrupp om en som är snäll.

      Att så många har samma problem ger mig ändå liiiite tröst. Jag är inte HELT jävla efterbliven och det verkar faktiskt ha något gemensamt med psykisk ohälsa, vilket på något sätt ger tröst.

      Skäms inte, byt tandläkare det där är inte acceptabelt. Det spelar stor roll vad man har för anlag. Har själv fått kommentaren ”jag ser att du är noga med tandtråden” – jag använder aldrig tandtråd, men pga genetiska anlag så har jag noll tandsten och får sällan hål trots bristfällig munvård. Vissa tandläkare verkar inte veta vad de pratar om ens. Haft en tandläkare med riktigt tråkig attityd som sa att jag hade 15 hål ”på gång” och skammade mig för det (jag har haft ätstörningar vilket påverkat tandhälsan), det var 10 år sen och fortfarande har inga hål uppenbarat sig så man undrar ju hur lång tid de ska vara ”på gång”.

    Läste en intervju med Touka Voodoo. Han talade om saker i en mans värld som kvinnor inte känner av. Att folk slutade le mot honom, att ingen vill hjälpa en bära tunga saker, att andra män blänger och markerar territorium och att när man som kvinna gör om sig till man riskerar man att förlora sin stora kärlek för de inte längre känner attraktion. Intressanta iakttagelser tyckte jag.

      Vem är det, en transman?

        F.d sångerskan i Addis Black Widow

          *sångaren

          Wow det var inte igår jag såg det namnet.

            Nä precis gammalt band som tydligen florerar igen på grund av någon amerikansk serie där deras låtar använts?

      Var läste du intervjun?

    Löneadministratörer 
    Jag är nyfiken på att utbilda mig till löneadministratör, men vill gärna ställa några frågor till någon med erfarenhet av yrket. Vore så tacksam för svar på dessa frågor 
    1. Bästa med ditt jobb?
    2. Värsta med ditt jobb?
    3. Hur trivs du med jobbet?
    4. Hur lång var din utbildning och hur är lönen?
    5. Är det ett väldigt socialt jobb eller har man även stundtals tid för sig själv ”på sin kammare”?
    6. Är det betungande med ansvaret som jobbet innebär?
    7. Kan du släppa jobbet när du går hem för dagen?
    8. Är stressnivån hög generellt?
    9. Hur upplever du att branschkollegor (löneadministratörer på andra arbetsplatser) trivs med sina jobb generellt? Mår de flesta ok eller är det typ som sjuksköterskeyrket där man vet att en stor andel är stressade/mår dålig på grund av arbetsmiljön?

      Du fick minst ett fint svar i onsdags. Här är en länk där du kan läsa mer om lön och utbildning https://www.framtid.se/yrke/loneadministrator

        Ja, jag fick ett svar i onsdags. Vad snällt av dig att ta dig tiden att konstatera det, och att skicka en länk till och med. ? Jag har förstås läst de flesta sidorna online som handlar om yrket. Är nu nyfiken på yrkesverksamma personers erfarenheter, varför jag skrivit frågorna här ovanför. ?

      Jobbar som löneadmin på ett större bolag☺️

      1. Bästa med mitt jobb skulle jag säga är att det på många sätt är flexibelt, både vad gäller upplägg av arbetsuppgifter och tidsmässigt( flex och möjlighet att kunna jobba hemma). Gillar att det ändå är en del social kontakt,med anställda/chefer chefer samt kollegor,men att det också är en del enskilt arbete.

      2. Värsta med mitt jobb- stundvis stressigt,mer under vissa delar av året. Jobbar man ensam som löneansvarig kan jag tänka mig att det blir svårare med semester och liknande. Sen såklart blir man lite trött ibland på att sitta framför en dator en hel dag men det är kanske inte specifikt för löneyrket?

      3.Trivs bra! Rätt så bra blandning av varierande och återkommande arbetsuppgifter+trevliga kollegor

      4. Pluggade 2 år, tjänar strax under 35 före skatt

      5. Beror nog på var man jobbar(hur stort bolag och hur många kollegor man har)men skulle säga att det är en kombination. Oftast har man ganska mycket tid för sig själv, samtidigt som man såklart har kontakt med anställda osv.

      6. På mitt jobb är vi flera som delar på ansvaret, kan tänka mig att det kanske är mer tungt ansvar om man är själv,men är nog också något man växer in i.

      7. Ja,alltsom oftast kan jag släppa jobbet i slutet av dagen.

      8. Återigen,har nog mycket att göra med vart man hamnar,om det är en bra arbetsplats. Många kollegor som jobbat inom outsourcing tillexempel pratar om hur stressigt de upplevt det,att de nästan gått in i väggen(och om kollegor som gjort det). På mitt jobb är nog inte stressnivån överdrivet hög,men det är också för att vi är ett team som hjälper varandra.

      9. Som jag förstått det upplever många outsourcing som stressigt, av mina kollegor som jobbat med det. Att man lär sig mycket men får jobba desto hårdare. Men annars verkar de flesta klara sig ok? Tips är att välja en arbetsgivare med gedigen onboarding och som låter en vara ”ny” tills man är bekväm!

      Hoppas det var till nån hjälp!

      För att få fler svar kan du prova att inte ha lika många frågor alt. mer luft i din text. Tror inte så många orkar läsa igenom ditt inlägg faktiskt.

    Äcklar mig att youtubern börjat visa upp sin alldeles egna våld**cktsman i sina vloggar igen.

      What?

        Japp, han har visats upp när hon filmar nu senaste två vloggarna.

      Pratar du om K?

        Ja

          Varför tittar du på hennes vloggar?

      Vad innebär att visa upp SIN v—-täcktsman? Har hon blivit v-tagen av nån eller? Vet inte vem du menar så har ingen aning om vad som menas.

    Vilka ord avskyr ni när folk skriver i tex sms? Mitt är ”oki”.

      Hahah

      Mitt är ”imon”.

        Hatar när min mamma skriver ”mä” typ ”ska du mä och äta” eller att hon skriver veckodagarna utan g på slutet, tex ”Freda”

          Förstår dig. Verkar som att hon tror att hon är 14 år.?

        Blir orimligt irriterad av ”imon”. Fyyfaan

      Stör mig på yngre människor som alltid skriver Aa istället för Ja i sms.

      Oki

      hatar ”med vänliga hälsningar” & dyl så svarar med ”mhvmhvhmvh”

        Det är väl bara typ ordförande i bostadsrättsföreningen som skulle få för sig att avsluta ett sms med ”med vänliga hälsningar”?? Annars är man ju sjuk

          Eller anställd?

            Om jag eller mina kollegor skulle skriva så skulle jag förklara oss sjuka i huvudet. Däremot inte om det kom från chefen

      Vad fan nt för jävla förkortning? Jobbigt att skriva inte. Det är ju ett sånt långt ord.

        Hehe. Har tipsat min dotter om att ”ej” bara är två bokstäver och betyder ungefär samma sak men det har nt fastnat.

      ”Haha” liksom snälla sluta vara så torr även om det jag skrev inte var svinkul

        Av någon konstig anledning blir jag mer kränkt om något svarar ”Hahah” än ”Haha”.

      Oxå

      Mitt är bokstaven K.

      Mke istället för mycket.

      När folk skriver exempelvis:

      Absolut…..

      Eller Okej….

      Avslutar allt med flera punkter.

      Tänkt om du messar mig ”Vill du ses i morgon?”
      Och jag svarar ”visst…”
      ”Kan vi ses klockan 12?”
      ”kan vi väl….”

      Eller mmm istället för ja

        Eller ”aa”, ”ajja” eller ”jupps”.

          Jupps!? Aldrig sett, men gillar det! Ska börja använda det i sms.

      dito
      sååå trist ord få i sms

      Inget ord men tummen upp-emojin.

      Ses klockan ett då?!
      ?

        Är så orimligt trött på tummen upp! Fick säga till min sambo att inte använda tummen pga blev irriterad varje gång jag såg den. Då kunde det också vara svaret på alla sms jag skrev i princip.

          Haha samma. Blev så lack. Då började han istället gilla mitt meddelande…

          På Messenger kan man byt ut tummen mot valfri emoji. Nu skickar jag och min sambo t ex en pussmun i stället för tumme upp, vilket är lite mysigare.

          Jag älskar tummen upp. Är man lite upptagen men gillar planen som föreslås – tumme upp.

        Åh, håller med så mycket.

      ”De” istället för ”det”. Typ: De låter bra!

      ”Ok”

    33 år gammal och funderar på att ”skola om” mig helt. Känns läskigt. Och lite kul!

      Kör!

      Så spännande! Till vad?

        Lärare. Har små barn så känns som en ypperlig tid att plugga på distans och kunna styra sitt liv lite mer själv.

          Är lärare och hade en klasskompis på universitetet som var 54, så underbart att det aldrig är för sent. Heja dig!

      Jag var 39 och der var superkul att plugga och idag jobbar jag med det jag skolade om mig till och trivs finemang. Så kör!

        Vad roligt att höra! ?

      Började plugga när jag var 31! Har gjort halva utbildningen nu och tycker att det är så kul! Ångrar inte att jag provade något annat ?

      Helt rätt! Tycker du ska köra på. Jag är 35 och skall byta bransch helt. Från byggbranschen till flygledare. Börjar utbildningen nästa vecka ?.

      Ja! Jag är 37 och skolade om skolade om mig, blev precis klar! Bästa jag gjort.

      Tack för all pepp hörni! Kände att det stärkte mig mycket! Dags att börja plöja vilken lärarutbildning man ska gå då ???

      Jag är 33 och började min utbildning som jag går nu i augusti, så 2022.
      Jag säger kör! Jag är nog äldst i min klass, men det gör ingenting.

      Man ska göra det man vill, vi vet ju aldrig när vi dör. Nu, eller om 40 år liksom. <3

    Hallå!
    Jag ska spendera ett par timmar i Landskrona på måndag. Vad kan jag hitta på?
    Har bebis och barnvagn med mig.

      Aldrig varit i Landskrona men har barn och barnvagn och brukar vara på resande fot och då brukar jag:
      1. Gå till nån lekpark
      2. Gå till biblioteket
      3. Kolla om det finns någon öppen fsk ni kan hänga på
      4. Om barnet sover, sätt dig på ett café och ta det lugnt
      5. Ta en promenad genom staden
      6. Kanske finns något museum?
      8. Lekland?
      9. Gå i affärer?
      10. Kanske finns någon sevärdhet som kan vara rolig att se?

      Hoppas ni får en fin dag!

      Landskrona museum har en jättefin lekdel som kan vara rolig beroende på ålder på barnet.

    Lyssnade på ett gammalt avsnitt av Flashback forever där de fick igenom en tråd om folks värsta dejter/träffar. Jag tycker att det var jätte kul och det skulle vara kul att höra era historier! Jag kan börja.

    För flera år sen så träffa jag en kille genom gemensamma vänner. Vi träffades ute på fyllan och klickade. Vi fortsatte hålla kontakten via snapchat och telefon. Vi bestämde sen att jag skulle åka till honom, en resa på 17 mil. När jag kommer dit så är han helt tyst. Han pratar inte överhuvudtaget och svarar knappt när jag pratar,men när vi pratat i telefon så var det inga problem. Jag tänkte att han var blyg, men jag är väldigt pratsam, så jag prata på. Efter flera timmar så blev det inte bättre och kvällen börja närma sig. Väl hemma hos honom så får jag panik, jag kan inte vara kvar för han säger ju inget? Jag kontaktar en vän och ber han ringa upp och spela min mamma i telefon. Jag ändrar hans kontakt till ”mamma”. Han ringer upp och vi pratar lite. Efter samtalet så säger jag att min mammas sambo blivit sjuk så att jag måste komma hem och hämta mina hundar. Han säger okej och jag går ut, sätter mig i bilen och åker hem 17 mil igen, sent på kvällen. Jag skulle egentligen ha stannat hela helgen men jag kan inte vara hos någon som inte pratar. Fick extrem ångest av den konstanta tystnaden.

      Usch, får ångest när jag tänker på det ? En kompis styrde ihop mig med en kille som hon och hennes kille kände. Vi messade en del innan vi till slut träffades. Vi träffades på nyårsafton när snubben hade fest hemma hos sig. Dock var det bara vi, plus polarna, som käkade middag först. Sen ignorerade han mig typ resten av kvällen? Så jäkla hemskt! Ville bara därifrån men lyckades inte fixa nån taxi förrän efter några timmar…. Värsta ”dejten” ever!

      15+ år sen. Hade pratat med en kille på internet från en annan stad en hel sommar, sen flyttade jag iväg för att plugga och han kom och hälsade på mig en helg. Vi hade chattat intensivt och flörtigt så trodde ju såklart det skulle bli nåt åt det hållet när vi väl sågs. Nej men då när han kom hem till mig berättade han att han precis hade hälsat på sitt ex några dagar och hade fått skabb?! Han hade med sig skabbmedel också som han använde hemma hos mig den helgen ? Minns inte riktigt vad mer vi hittade på under hans besök men ingen av oss pratade särskilt mycket IRL och stämningen var ganska… Skum? Haha.

        Omg ?

        Hahaha whaaat ?? fy fan

        ?

        Alltså så ofta när jag hör om sjuka dejter undrar jag om inte dejten i fråga har trollat det hela. Liksom roar sig själv med att spela den sämsta dejten i världen. Jag kan liksom inte tro på allt man hör. Att det skulle bada på riktigt. Ingen kille som är på en dejt han är intresserad av att den ska gå bra börjar väl med att säga att han har skabb och har med sig skabbmedel.

      Har haft en liknande upplevelse. Träffade en norsk kille genom gemensamma vänner. Kort sagt så åkte jag till Norge för att umgås över en helg. När jag kom dit så hade han lånat sin brorsas bil för att hämta mig på stationen, vi åkte till ett litet hus i en liten by. Väl där så visade det sig att han hyrde ett rum hos en gammal tant, toalett fanns bara på tantens nedervåning och där fick man inte springa och spola sent. Den tidigare flirtiga sexiga stämningen vi upplevt hos våra vänner i Sverige var som väck. Jag tog tidigaste morgontåget hem till Svedala igen. Gick själv ned till stationen, väskan på axeln, brorsan hade hämtat tillbaka bilen så han kunde inte köra mig. Men det var fin natur där. ?

        Men gud?förlåt, men fick mig ett garv här i soffan. Ser framför mig hur ”barometern” sjönk kraftigt när ni kom fram till rummet utan toa som han hyrt (med spartansk furumöblering?)

          ?

      Fy vad jobbigt!!

      Jag var 18 år och hade träffat en superhet kille på krogen två helger innan och hållt kontakt sedan dess och setts en kväll för filmmys – Men inget hade hänt men stämningen var het.
      Så frågar han mig sent en kväll om han får komma över och jag sa ja. Svinnervös var jag för jag tyckte han var så snygg.

      Han kommer och han går in i mitt rum, jag bodde hemma men mina föräldrar var bortresta. Och mitt i all nervositet, för jag gissade att NU kommer något hända, frågar jag vad han jobbar med. Han svarade ”modell och sopgubbe”.
      Och jag vet inte varför men skrattet bara bubblade i mig av svaret att jag fick gå in på toa och ”fräscha upp mig.” Väl där kunde jag inte sluta skratta så jag begravde ansiktet i ett badlakan och skrattade så jag grät.

      När jag gick tillbaka till mitt rum hade han klätt av sig helt naken utan strumporna och låg liksom på sidan med huvudet i ena handen med ett stånd som stod rätt ut!
      ”Hej!” Sa han, när han låg där på överkastet med tänd taklampa

      Jag blev så chockad att jag bröt ihop av skratt och nervositet, han blev så klart svinsur.
      Men vad hände med förspel liksom??

      Vi hördes aldrig igen, tack o lov!

        Hahaha! ”Hej!”

        Hahahahaha!

        Hahaha. Jag undrar verkligen varför han behöll strumporna på?

        Hahaha, så roligt! ?

        Hahahaha heter han Magnus?

          Nej, Glenn?

            Hade ni sex? Eller vad hände efter hejet? Hahaha

      Träffade en kille via Bumble och vi gick ut och promenerade. Under två timmar sade han ingenting och när vi gick åt varsitt håll sade han: Det här var jättekul! Får vi göra om!

        ?

        ?

        Vad är det med killar som inte känner av stämningen?

        Blev medbjuden på en mässa av en kollega (som tyckte att han var det snyggaste den här planeten sett). Jag tänkte att det skulle vara fler kollegor där och att vi skulle hänga som vänner, men när jag kom dit var det tydligen en dejt? Märkte att något var udda när han betalade för mitt inträde. Vi vibade iaf inte på något plan och jag sa att jag behövde åka hem. Vi hade åkt dit med buss, så vi åkte därifrån med buss – eller – han följde liksom bara med mig.. När jag skulle byta buss så försökte jag säga att jag ville fortsätta hem själv och mitt i det försökte han kyssa mig? Jag duckade och tyckte att det var väldigt awkward. Men han verkade inte märka något utan undrade istället om jag ville följa med honom hem, samtidigt som han försökte se lite sexig ut. Vid det laget hade jag hunnit bli rätt irriterad och sa bara ”absolut inte” och vände mig om och gick. Lite pinsam stämning på jobbet efter det..

      Har nog varit den konstiga dejten eller dejten som inte fattar hintar flera gånger. Känns lite pinsamt att tänka tillbaka på det.

      Till exempel: När jag har hemma hos en kille och inte fattade att han försökte bli av med mig genom att säga att han skulle tvätta och plugga och jag sa att jag kunde hjälpa honom. Blev lite stel stämning när vi satt där och skulle plugga matte.

      Eller när jag fick panik mitt i sexakten för att killen hade den minsta lilla k*k jag någonsin sett och jag bara drog därifrån.

      Annars är väl dåliga dejter killen som skulle laga mat till mig sent en kväll och lagade den mest spicy köttgrytan jag någonsin smakat, helt oätlig. Han hade absolut inget annat att bjuda på heller så fick sova över väldigt hungrig.

      Eller han som lånade min favorit-DVD och sedan vägrade lämna tillbaka den. Han var både otrevlig och hade bara en arm. Om du som läser detta dejtar en kille i Stockholm som heter Philip och bara har en arm – han är ett asshole så du vet!

        Älskar ditt inlägg. Haha det var liksom generellt relaterbart och samtidigt väldigt specifikt. Kul ju.

        Det där med att inte förstå hintar är fan jag som tonåring till 25. ?

        Jag har också råkat ut för en oväntat liten snorre. Han var lång och snygg, lik en ung F Wikingsson. Men när han drog ner byxorna var där bara ett enormt svart buskage och inte mycket mer. Jag sa i panik ”jag har mens!” Och bara stack…

          ???

      Jag var den konstiga dejten en gång. Hade precis varit med om ett jobbigt break up. Egentligen inte alls redo att träffa någon. Gjort en abort två månader innan med exet för att vi verkligen inte borde bli föräldrar ihop. Men var ledsen över det. Gick på en dejt. Vi skulle gå på promenad. Hela vägen pratade jag om mig själv. Om hur våra barn skulle se ut (mina och dejtens) samt var jag ville att vi skulle bo. Pratade även om mitt ex och hur kär jag varit och hur han dumpat mig. Skrattade hysteriskt och kanske gröt lite. Han blev blekare och blekare under promenaden. Sen avslutade jag genom att försöka kyssa honom. När jag dessutom hade världens jävla munsår. Vi hördes inte igen…
      15 år sen och idag lyckligt gift men barn. Men ibland tänker jag ändå på den stackars killen och funderar på om jag var hans värsta dejt någonsin.

        ?

        Haha detta var underbart befriande att läsa ?

          Efter att ha läst era så kan jag dela en till som jag tycker är hemsk.?

          Var 16 år och åt på burger king med mina vänner i min hemstad. Ser en kille som jag tycker ser bra ut och säger det till mina vänner, varpå min vän går fram till honom och säger ”hej min kompis tycker att du är snygg, kan hon få ditt nummer?” Ville dö, men jag fick hans nummer. Vi börja skriva och sen skypea. Han var 20 år och hade körkort, jobbade osv, medans jag precis slutat 9an. Efter några veckor så tar jag tåg hem till honom (ca 7 mil) och när han möter upp mig på station så är han pissful? Måste ha varit blind eller något när jag såg honom första gången, för snygg var han inte. Vi går sedan jätte långt och kommer fram till ett hus, och det visar sig att han bor hemma. Vi får upp på hans rum och allt är jätte stelt. Efter ett tag så har vi sex och han var liksom hårig och jag tyckte att det var jätte äckligt (hade endast haft sex med en kille innan i min egen ålder och var helt oerfaren och omogen). Jag var jätte stressad och ville hem, men hade inte råd att köpa en ny tågbiljett (hade redan en för söndagen och det var fredag) och ingen kunde hämta mig. Fick helt enkelt stå ut. Han var jätte konstig hela tiden och tiden gick så jävla sakta. Till slut kunde jag åka hem. Under hela helgen så kunde jag inte skita och åt 1/3 kebabtallrik. Något av det värsta jag varit med om.

            Herregud låter helt fruktansvärt… ?

            ?Du kanske fick snyggingens polares nummer?!

            Vilken mardröm!!?

            Haha åh gud så roligt. Alla dessa historier får mig att tycka att vuxenlivet ändå är ganska gött.

      Var på en promenaddejt där killen hela tiden spanade in andra tjejer. Sen frågade han om vi skulle gå hem tillsammans ? tack och hejdååå till honom

      Gick första året på gymnasiet och en kille gick sista året. Tyckte han var såå snygg, hade småflirtat lite när vi såg varandra i skolan. På den tiden kunde man ”puffa” varandra på fb så vi gjorde det. Han hörde av sig och fråga om jag ville träffas efter skolan, gå och äta. Klart jag blev överlycklig och han hade bil vilket kändes hur häftigt som helst. Så vi möts utanför skolan och åker till mc där han bjuder mig på en mjukglass som vi satt och åt i en iskall bil. Kändes så stelt att sitta i kylan och äta iskall glass.

      Skrev med en kille på Tinder för några år sedan. Han verkade så jäkla vettig och riktigt snygg var han också. När vi skulle träffas första gången så föreslog jag en offentlig plats och när han undrade varför jag inte ville komma hem till honom direkt i stället så försökte jag förklara att det kändes onödigt riskabelt att åka hem till en kille jag aldrig träffat förut. Han blev förolämpad och sa att antingen kommer jag hem till honom eller så får det vara. Av någon outgrundlig anledning valde jag då att åka hem till honom i stället för att ställa in dejten. Kan inte förstå hur jag tänkte, men det var hur som helst så det blev.

      Väl där började han med att visa upp bilder på Facebook på sitt ex och på tjejer som (enligt honom) ville ha honom men som han inte var intresserad av för att de var för korkade för honom. Sedan började han pladdra på om sitt påstådda höga IQ och om hur han trodde sig vara Sveriges mest intelligenta människa. Han hade påbörjat en kandidatutbildning i filosofi men hoppade av då han ansåg att de gamla filosoferna (Platon o. gänget) var ointressanta då de inte var lika intelligenta som han själv. Han påstod sig också ha bevisat guds existens men vägrade förklara hur då jag ”ändå inte hade förstått”.

      Ännu en sak jag såhär i efterhand inte kan förklara är att jag ändå låg med honom i slutändan. Jag hade åkt så långt och ville inte att kvällen skulle kännas bortslösad. Föga förvånande var han så stel och nervös att sexet bara blev pinsamt dåligt. Några veckor senare ville han träffas igen men då hade jag vett nog att säga tack men nej tack.

        Många har nog igenkänning på att åtminstone en gång i livet haft ett sådant här bisarrt och meningslöst möte haha 🙂

        Sedan var du en av tjejerna på fb som han visade för nya dejter (offer)…

        Kan inte låta bli att undra om det där var samma snubbe som jag hade min värsta dejt med…

        HAHAHAHA kan inte sluta skratt

      Var på dejt med en kille som berättade att han brutit armen en gång och att det var brunt i hela badrummet när han varit där. När vi satt och åt. Det blev ingen mer dejt nej.

      Ingen värsta dejthistoria men en kille jag träffade hade så stort bekräftelsebehov att han gnällde när jag skicka emoji hjärtan i andra färger än rött typ om jag skickade ett rosa nån gång för han ville ha det max romantiska hjärtat varje gång.

    Så irriterad på dessa influencern och alla andra som genomgår överviktskirurgi och bestämt hävdar att de nu aldrig mer behöver tänka på bantning och ska kunna äta vad de vill utan att tänka på om det är onyttigt. Jo tack moffsa på men inte så konstigt att ni efter två år ser ut som innan igen trots att ni gjort ett så stort ingrepp för att äta mindre. Allt i dessa grupper går ut på att folk efter en vecka innan de ens kan dricka vatten knappt frågar hur de ska kunna få i sig chips och choklad.

      Tänker du på en som börjar på F

        Ja bla äter ju som en slasktratt, och hävdar bestämt att nu är det slut med att ha ångest över mat för iom operation så ska hon gå ner ändå och äta som vanligt. Bara det att dessa ju inte äter som vanligt folk utan tre ggr så mycket och dessutom fel. Och inte går mer än till närmsta kiosk.

      Jag har träffat så många som håller på så. De är urnöjda med att de kan äta choklad och vara vrålmätta efter bara 4 rutor. Men de fattar inte att långsamt kommer de där rutorna bli en hel 300 g kaka om några år… Tror verkligen mer psykologiskt stöd vore bra för att de som opereras inte bara ska kasta bort operationen. :/

      Problemet är ju att övervikt kan vara ett resultat av en ätstörning. Då räcker inte en operation (om ens alls), utan patienten behöver psykologisk hjälp för att få ett sunt förhållande till mat.

      Operation kanske kan ses som en ”enkel lösning” men det är bara en hjälp på traven. Man behöver lägga om sitt liv och det långsiktigt.

        Är man så fet att man ens behöver en gastric bypass så är man 100 procent ätstörd… En person med ett normalt förhållningssätt till mat blir ju inte så fet.

    Jag har en rädsla för att bli och vara gravid. Känns så konstigt att det liksom ska växa något i min kropp? Ni som har varit/är gravida, hur känns det?

      Det känns mysigt! När man känner hur fostret gör små rörelser, så gulligt.

        låter bisarrt, som Alien filmerna

          Vad dom filmerna är bra. Särskilt första. Den där magscenen är ju för otäck.

      Hade samma rädsla. Det var skitkonstigt i början, men sen vande jag mig vid tanken, när jag varit gravid någramöånader.

      Det känns först väldigt overkligt men ju längre tiden går desto häftigare och verkligare känns det. Från det första fiskliknande sprattlet i magen som sen mot slutet blir synliga karatesparkar som putar ut från magen. Det går ju långsamt så man hinner vänja sig och vips har 40ish veckor gått och man får en liten bebis att ta hand om?! Det är nog det konstigaste! Att man skapat en människa i sin livmoder ?

      Jag tänkte att det skulle kännas onaturligt och att det kanske skulle framkalla panik att inte kunna ”ta sig ifrån det” men den känslan jag släppt när jag blivit gravid, då har det känts naturligt och mysigt. Som att jag och den ofödda bebisen har ett band som den inte har med någon annan.

      Jag kunde exakt likadant innan och några månader in på min första grav. Det var ganska mycket tankar som jag fick gå igenom och stöta och blöta med min kille men det gick över och allt kändes pirrigt och naturligt mot slutet.

      Könses som mensvärk/molvärk första 11-12 veckorna. Sen kände jag ingenting under de berömda spökveckorna fram tills bebisen börjar fladdra.

      Sen sparkar ju bebisen men inget mer än så.
      Sen blir man ju tyngre och mer andfådd.

      Jag var alltid livrädd för graviditet. Tänkte också på alien haha… Sedan blev jag gravid och tyckte bara det var otroligt spännande. Har dock aldrig kommit så långt, utan fått missfall, och det är också en galen upplevelse. Döden i ens levande kropp ungefär.

      Det känns lite sjukt, i synnerhet på slutet när man verkligen känner en fot (kan se ut som att de är på väg ut genom huden till och med). Minns att jag tyckte det var psykande när nån levde rövare inuti en när man försökte sova. Känns väldigt science fiction-mässigt

      Kände precis samma före första graviditeten, det är ju sjukt konstigt med en varelse i ens mage. Men sen går det liksom så stegvis och långsamt allting från start till slut så man vänjer sig och det känns normalt och naturligt. Bara roligt och mysigt. Nu efter två barn och vet att det inte blir fler saknar jag känslan av att vara gravid för det är verkligen spännade. Kunde titta på magen hur länge som helst och fascineras.

      Kände precis samma men sen blev jag gravid och har blivit så imponerad av hur kvinnokroppen ändå fungerar. Kände första fosterrörelserna idag och det var en så konstig men ändå cool känsla.

      Är gravid, älskar det verkligen inte men ÄLSKAR att ha barn så det är värt det 1000gånger om. Ser till den större bilden

    Händelser vid vatten! Älskar miljöerna, älskar alla ledtrådar, älskar storyn. Bästa serien på läääänge.

      Snacka om att smaken är som baken, delad.. för oj vad jag inte håller med dig ? kan vara den sämsta serien jag sett på många år. Jätteskumma karaktärer, extremt långsamt tempo och 75% av avsnitten består av sexscener?
      Skulle inte ens rekommendera den om jag så fick betalt ?

        Instämmer.

      Den är såååå långsam. Hade kunnat vara 2 avsnitt istället för 6….

      Gillar den så mycket. Handlingen och dialogen. Åh vad bra serie.

      Jag fick nog efter två avsnitt då jag inte hör vad dom säger

        Du vet att du kan lägga på undertext?

      Jaa! Så jäkla bra!!!

      Jag avskyr den. Är den sämsta serien jag någonsin har sett. Fy fan vad dålig. Kollar bara på den på grund av Lassgård.

      Tycker också den är topp!! Ryslig och knäpp!!

    Hej!

    Vad tjänar ni som är lärarvikarier i Stockholm och vad är er utbildningsbakgrund? Finns det möjlighet till längre vikariat eller är det mest ströjobb?

    Jag har läst 3 terminer på grundlärarutbildningen men har studieuppehåll med anledning av föräldraledighet. I övrigt har jag en tvåårig yrkesutbildning och 7 års arbetslivserfarenhet av en helt annan bransch.

    Är det någon här som har förlorat båda sina föräldrar vid ung ålder? Hur hanterar ni sorgen av att vara ”föräldralös”? Jag förlorade både min mamma och pappa när jag var 5 år. Växte upp med min mammas familj men nu vid vuxen ålder har jag ingen nära relation till någon av dem. Kan kännas väldigt ensamt ibland. Känns som att jag letar fortfarande efter den där villkorslösa kärleken som en förälder har till sina barn.

      Oj, vilket öde. Förstår din jakt och förstår ensamheten som kan slå till. Varför har du dålig kontakt med din mammas familj? Går den att förbättra? Det här kanske är ett banalt och steroetypt tips, men jag tror att det enda som kan motsvara kärleken från sin förälder är kärleken till sitt barn. Har du egna barn? Vill du skaffa?

      Så otroligt tragiskt. ? Jag förlorade båda mina föräldrar när jag var 21, så inte så ung men tillräckligt kanske. Har heller ingen relation till någon släkting, har ”endast” min storasyster samt sambons familj. De har tagit emot mig med öppna armar och försöker inkludera mig i allt men det är ju inte riktigt samma sak även om det är fint. Överväldigas ibland av sorgen av att inte ha mina föräldrar, försöker mest bara hålla mig sysselsatt med jobb och vänner. Jag vet inte om det såret nånsin läker, men jag har en föreställning om att det kommer lätta den dagen jag har en egen liten familj.

      Beklagar verkligen och kan inte förställa hur det känns.♥️ har inga tips heller osv men hoppas ändå att du en dag får barn och får uppleva den största kärleken av alla.

    Jag orkar inte dra hela bakgrunden. Men för ett tag sen tog det slut med en nära vän till mig. Jag fick inte möjlighet att förklara min sida av det för honom och jag kan inte släppa detta. Hans bild är att vår vänskap tog slut för att jag ville vara mer än vänner (vilket jag inte ville) medan jag var sårad för att ja tyckte att han utnyttjade mig (inte sexuellt alltså men på andra sätt) och inte fanns där för mig när jag gick genom en jättetung period. Och jag är så arg över att han la ansvaret på mig för att vår vänskap tog slut.

    Jag fattar att jag måste släppa detta, för min egen skull. Jag måste bara acceptera att han aldrig kommer att förstå vad han gjorde mot mig. Men hur gör man?

      Skriv ett brev och skick till honom kanske?

        Skriv brevet. Men skicka det inte. Gör en ritual istället, ex bränn det, riv det i små bitar…

      Gå i terapi.

      Eller skriver du ett brev (eller e-post) men skickar aldrig det till honom.

      Vet inte om detta kan funka för dig, men en terapeut jag träffade för några år sedan brukade alltid prata om en typ av brev man skulle skriva i sådana situationer (alltså när man inte har möjlighet att få det avslut man velat med någon). Först skriver man ner allt man uppskattade hos personen. Sedan skriver man allt man inte uppskattade med hen. Och sedan ”vad jag hade önskat av dig”.

      Det är inte meningen att man ska skicka det, utan mer någonting man gör för sig själv. Kan inte säga att det alltid funkat för mig, men det brukar inte skada att skriva det i alla fall, eftersom man då kanske sätter ord på vissa saker som man inte varit helt medveten om.

        Tack för era tips.

        Det är inte aktuellt just nu att kontakta honom med brev eller så, men tipset att skriva ett för mig själv är något jag kanske får prova. Tack för dina konkreta tips för detta.

        Har funderat på terapi. Det är så mycket från vår vänskap och hur han behandlade mig som jag är arg över idag, och kanske mest arg är jag på mig själv att jag lät honom göra det. Känns som att jag tappade bort allt jag alltid vetat om mitt eget värde.

          Det låter ärligt talat inte som en person som förtjänar din vänskap. Det låter som en bra idé att hitta någon terapeut att prata med istället som kan hjälpa dig att förstå ditt eget värde. Du är värd goda vänner som får dig att må bra och stärker dig!

            Tack. Jag vet egentligen det men jag måste bara hitta tillbaka dit nu.

    jag svarade inte på hur länge jag dejtat killen som ville bli sambo men bara i hans hus o inte rycka upp sitt barn. m vi har inte ens träffats
    vi hade tät kontakt på sms och 1 tel samtal. han började efter 3 dgr o fråga om sambo o sa att det är det han vill. men han ville bo i sitt hus som han fått o bodde billigt i och han gillade att bo i hus vill ej bo lgh (som jag) jag sa att jag har redan ryckt upp barn med 2 flyttar och skolbyte då deras pappa i, princip övergett dom (o mig) nu har vi en bra vardag o alla mår bra så jag vill va särbo.
    jag fick försvara mig upplevde jag. sen klämmer han ur sig att han gillar att köpa prylar. äger bilar båt husvagn, båtmotor 4hjuling motorcykel.
    jag däremot har rensat ut mitt hem äger bara möbler o känner mig friare o jag o barnen köper inte massa prylar utan vi lägger pengar på upplevelser/resor, god mat, restaurangbesök mm. så att leva med någon i en gemensam ekonomi där det ska köpas saker hela tiden det vill jag inte.
    han tyckte jag lät ”perfekt” men ville näst intill ha ett ok på sambo. i onsdags så sa jag att jag inte ville ses i dag fredag. att jag inte vill flytta långt bort rycka upp barnen och jag vill inte bo i hus med massa prylar. han blev stött o sur. säkert 15 sms till mellan oss och han började lägga över detta med sambo på mig att jag trodde det var nåt han ville direkt mm. jag sa att jag tycker inte man frågar ens innan man setts innan vi är i hop, innan våra barn tycker om varann, innan vi känner att detta är 100%.
    alltså ha vill såååå gärna ha en partner…en jag kam inte gå med på vad som helst.
    alltså blir matt på vad det är för killar jag matchar med…. mvh evig singel…

      Han pratade alltså om att bli sambo innan ni ens hade träffats?

        Ja!!!! väldigt” på” tycker jag.. tyvärr dog mitt intresse då.. han hade annars väldigt mkt av det jag söker så jag är besviken på att han förstörde. men det SKAVDE innan vi ens setts…

      Jösses, låter inte friskt alls att prata om att bli sambo redan innan man ens setts !

      Han verkar störd. Droppa kontakten

      Inget med det här är normalt.
      Dumpa honom direkt. Herregud. Det kan inte va drama innan man ens ses.
      Jag blir också lite orolig för ditt omdöme om du ens överväger en man som beter sig såhär stört. Du har ändå barn du behöver skydda.

        jag blev faktiskt chockad först. tänkte att det var nåt han sa i förbifarten. sen pratade vi i timmar efter den frågan.
        men sen kom det fler sms…
        o sen kände jag att jag hamna i att behöva förklara mig.
        redan då, skavde det, men jag ville låta det landa. men sedan så gav han sig inte. fortsatte fråga om jag var lägenhetsmänniska, mm…
        jag visste från början att jag inte skulle svälja detta med hull o hår, men jag tänkte första dagarna att det kanske var mer att sondera terrängen. men det låg väldigt mkt mer allvar idet (sjukt nog)
        jag hörde av mig sedan med ett avslut.

      Alltså, inte för att vara den men vad är fel med att vara singel? Om detta är exempel på kille du överväger och du och barnen blivit övergivna av deras pappa. Vilka skitmän eent ut sagt. Då låter livet som singel med dina barn som en dröm.
      Kan det inte få vara så? Du och dina barn verkar ju ha ett fint liv tillsammans. Fortsätt så istället.

        tack ❤️jo, vi har det nu. men efter 5,5 år så vill jag dela mitt liv med en vuxen. jag är med mina barn hela tiden förutom på jobbet. dom vill hålla på med telefon o gaima o, jag blir mer o mer ensam i soffan. samtidigt kan jag inte lämna dom längre stund el dra i väg o dricka vin el hänga med vänner då dom är för små o jag själv vill inte ta en aw med det egna ansvaret. barnen har bara mig o deras mormor. inga andra vuxna /förebilder.
        så jag blir mer o mer ensam i, soffan o jag tror faktiskt att en manlig bra förebild skulle va bra.
        och jag känner mig bitvis ensam.
        tror många ensamstående kan känna igen sig i det. Att aldrig ha stöd el någon att bolla vardagen med, väldig få samtal med en vuxen, noll närhet (förutom barn kramar ?)
        så joo jag saknar tvåsamheten, men ser gärna att vi är särbo men att vi kan ses i hop med barn etc.

          Ja särbo låter ju perfekt. Men nöj dig inte med vad som helst. Du (och dina barn) är värd någon vettig man.

      Är du samma person som var med en kille som inte ville dela något vardagligt? Och som sedan visade sig ha flickvän/sambo?

      I så fall: du behöver verkligen professionell hjälp. Du verkar naiv? Någon kommenterade en gång att du inte ska vara desperat, och efter att ha sett flera av dina meddelanden upplever jag att det nog är så fallet är?

      Om du är en annan person: ge mindre av dig själv i början. Det är okej att säga att man är ute efter en seriös relation men det innebär ju inte att man kommer få det med första bästa person.

    Vill bara klaga:
    Fyy vad jag är trött på att vara sjuk. Sen början på november har jag nog bara haft en dag som jag känt mig helt frisk. Denna sjukkarusell började med corona precis när vi fick tillträde till ett hus vi köpt. Sen dess har jag varit förkyld/feber nästan varje vecka. Men det är väl en kombination av att vi ska renovera varje rum (i början hade vi inte ens värme) och mycket på jobbet (där har vi inte heller så varmt – typ 15 grader…). Plus ångest över att jag varit borta mycket. Jag kände mig nästan frisk i början av veckan men nu kan jag knappt svälja.. Tror jag är sliten och inte har något immunförsvar efter att ha levt isolerat under pandemin…

    Så, färdigklagat!

    Väldigt tacksam över vårt hus dock! Men tufft att må skit jämt

      Usch så jobbigt det låter! Hoppas det vänder snart!

      Är du vegetarian?

        Men lägg av Hahaha

      Många har dåligt immunförsvar nu. Who gick ju ut med att den effekten kunde komma efter isoleringen.

        Eller efter vaccinationen ?

          Det där får du nog läsa på.

          Barn har ju uppenbart sämre immunförsvar efter isoleringen (RS utbrotten osv) trots att de ej vaccinerats.

      Kan vara bra att kolla så ni inte har mögel hemma 🙂

    Behöver råd.
    Jag gjorde en dum grej för några helger sedan..Jag var på en fest för ett par veckor sedan och på festen var min gamla tonårskärlek som jag inte sett på ca 12 år. Det blev en massa nostalgisnack på ett vänskapligt sätt och det kändes himla bra. När resten av gänget somnat så var det bara han och jag uppe, precis innan jag skulle sova så kysstes vi. En kort kyss. I guess vi blev caught by the moment. Saken är den att jag har en pojkvän och skäms över det hela.
    Har aldrig tidigare gjort så i ett förhållande.
    Vad hade ni gjort?

      Erkänt och bett om ursäkt.

        Att erkänna något sådant är bara för att få ur sig det dåliga samvetet.

          Nej, det handlar om förtroende.

            tror du förtroendet ökar eller minskar om han får reda på det?

      Om han aldrig får reda på det så hade jag tigit och levt med skammen.
      Men den stora frågan tycker jag är; Var det verkligen så att du blev caught in the moment eller är det egentligen så att du är trött på ditt förhållande?

      Äsch det var nog inte så farligt. Glöm det bara och fortsätt ditt förhållande om det är det du vill ?

      Berätta INTE – om det var en engångsgrej och du genuint ångrar dig. Din kille kommer aldrig glömma detta och han kommer må piss. Förhållandet kommer förstöras.

        ..och om han förlåter det direkt så undrar man bara över vad HAN gjort som släpper det.

      Berätta absolut inte. Det var dumt, gör aldrig om det. Men lasta inte honom med din skit om du verkligen ångrar dig. Om du känner att du älskar ditt ex eller något sånt, så gör slut och slösa inte killens tid. En kyss är inte hela världen. Men din kille skulle enbart bli sårad av att få veta.

      Äh, skulle bara gå vidare och glömma. Om du vill va med pojkvännen.

      Berätta, så klart. Han förtjänar att ha all fakta. Om du inte berättar kommer hela ert förhållande framöver bygga på en lögn.
      Jag får panik av alla som säger att du inte ska berätta.

        Men berättar man egentligen för partnerns skull, eller snarare för att ”lätta sitt hjärta”, dvs av egoistiska skäl?

    Jag har tappat rösten, finns det någon som sitter inne på en dundertips på någon huskur mot detta?

      var tyst. 100 %skriv lappar. viska ej. enda botemedel är att va tyst o vila rösten typ 4-5 dgr.

      Viska inte. Drick ljummet honungsvatten. Var tyst och vila.

        Ljummet vatten bara.

    Ni med social ångest, hur kan man hjälpa er? Har en elev som flaggat för att hen kämpar med detta, och jag vet inte vad jag kan göra för att hjälpa hen att inte känna social ångest i skolan. Tips?

      Ålder?

        Eleven är 15 år

          Då skulle jag fråga hen vad hen känner sig bekväm/obekväm med.
          Generellt sett kanske man kan säga att det är oerhört jobbigt att bli utpekad och vara i centrum. Minns att jag i skolan inte klarade av muntliga redovisningar, eller ens svara högt på frågor inför klassen om läraren frågade mig direkt (räckte såklart aldrig upp handen heller). Klarade heller inte av lekar och övningar som kunde göra att man hamnade i centrum. Men som sagt, fråga är ju bäst! Eleven har säkert andra svar. Sen är det ju bra att försöka göra enkla saker som övar sociala saker, men som inte blir för jobbiga. För får man bara slippa så kan det bli värre.

            Hur överkom du det?

              Gjorde aldrig det så länge jag gick i skolan. Blev lite bättre efter studenten, men kämpar fortfarande med social ångest på olika sätt.

      Min lärare lät mig ha muntliga redovisningar i enrum, med bara läraren och en klasskompis jag litade på. Så tacksam för det!

      Hade en lärare som oftast gav mig en ”förvarning” om dagens lektion, och då särskilt om muntliga moment förekom. Att kunna vara lite mentalt förberedd underlättade sååå mycket för mig. Jag hade även uppskattat om fler lärare ex. kunde erbjuda redovisningar i mindre grupper eller med utvalda personer eller liknande som tvingade en att genomföra momentet men i en tryggare miljö.
      Generellt hade jag uppskattar lärare som orkade lyssna och stötta och komma med tips, helt ärligt. Hade bara en lärare (den som förvarnade mig) och det var även psykologiläraren som jag antar hade mer förstående. Bup var i kontakt med min mentor men kändes aldrig som det blev något av det.

        Vad bra idé att förvarna! Det kan jag ju absolut göra ☺️ Tack för tips! Denne elev är inte min mentorselev men känner ändå att vi klickat och är nog därför eleven anförtrott mig med detta.

      Nu lider inte jag av specifikt social ångest, men har lidit av ångestdiagnoser sedan 14 års ålder. Kan inte nog understryka vikten av att prata med eleven. Fråga vad som funkar och vad som blir svårt, och vad du kan göra för att underlätta. En diagnos är en diagnos men den kommer te sig något olika hos olika individer.

    OM ni var tvungna att välja. Hade ni då gift er med personen ni förlorade oskulden till eller varit kvar livet ut på ert första jobb?

      Varit kvar på mitt första jobb

      Gift mig.

      Varit kvar på mitt första jobb

      Vill jag gifta mig med någon som är rädd för mens eller sälja kokosbollar resten av mitt liv? Hmmm

      Livet ut på mitt första jobb. Aldrig att jag gift mig med han jag förlorade oskulden till. Var jätte kär och ung då, men han bort fortfarande kvar i vår hemby, blev pappa vid 20 och har knappt varit utanför kommungränsen. Han är säkert jätte lycklig, men det livet hade inte passat mig.

      Gift mig med första snubben.
      Finns ju skilsmässa. 😉

        Haha bra och rimligt svar faktiskt.

        Hahaha att man inte ens tänkte på det!!

          Hade hellre jobbat kvar och sagt upp mig då?

            Näe det går ju inte, du skulle vara kvar ”livet ut”. Inte ens pension blir det!

              Men måste man inte fortsätta vara gift så är ju valet enkelt då ju. Då är det ju helt orimligt att ens jämföra ?

                Helt sant, om man ska vara petig 🙂

              Dock undrar jag hur det fungerar med alla verksamheter som lagt ner, som mitt första jobb?

            Hehe men det var livet ut stod det ju.

      Nja båda skulle ha varit helt annorlunda än hur det blev, men ingen av dem är ett skräckscenario. Men min man är bra, så jag väljer mitt första jobb.

      Gift mig med samma man, vilket jag gjort, här ligger han i min famn nu på soffan när vi har filmkväll, han somna och filmen sög så jag läser ÖS ??

      Jag gifte mig på riktigt med killen jag förlorade oskulden till. No complaints.

      Varit kvar på mitt första jobb, som nu har konkat! ?✌?

      Åh herregud vilket mardrömsval!

      Men jag antar att jag gift mig och sedan skilt mig.

      Vilken rolig fråga. Jag är 30 och är både gift med mannen jag förlorade oskulden med samt kvar på mitt första jobb sen 12 år tillbaka. ?? Men väljer nr 1. Även om jag trivs på jobbet och tycker om mina kollegor känner jag att jag måste prova något annat. ?

      Gift in mig i ett öppet förhållande och levt som särbo.

      Nej för helvete! Varken eller! Eller ja OK då jag tar jobbet med att sköta vattenrutschbanan. Haha

      ÄR gift med personen jag hade sex med för första gången! ? Så jag väljer det, första jobbet var ett skitjobb.

      Varit kvar på mitt första jobb. Och då var det som städare på ett sunkigt hotell. Men absolut hellre det än att gifta mig med den obehagliga personen som jag förlorade oskulden till. Brrr. Han stalkade mig i flera år efter.

      Livet ut på mitt första jobb helt klart, skulle tom. gå tillbaka till det om jag kunde.

    TINNITUS

    Är det någon här som har det?
    När fick du isåfall det, hur yttrar det sig – och hur lång tid tog det att ”vänja” sig?

      Jag fick för 1,5 år sedan. Jag skulle säga att det är typ 2 olika ljud i mina öron, det låter som att det blåser blandat med ett tjut. Man vänjer sig med tiden, svårt att säga. Dock är ljudkänsligheten värre måste jag säga.. Jag har ME.

      Ja, fast inte ”diagnostiserat” (kan man få det som diagnos?). Tror jag fick det i tonåren när jag spelade i orkester och satt framför blåssektionen (tack kommunala musikskolan…). Ett konstant surrande i öronen, varierar dock i intensitet, absolut inte så att jag alltid tänker på det. Men tyst är det ju aldrig längre. Är 30+.

      Har haft sedan jag va 25 e 32 nu , har ett pip och brus i öronen konstant. Har jag andra ljud runt märker jag inte det så mycket men blir det tyst så kan det påverka än då det aldrig blir tyst och lungt
      . Sedan så bommar jag på hörseltestets ljusa toner. ?

        Har precis samma på ett öra. Tänker inte på det om det inte blir helt tyst, som när man skall sova, vilket ibland är fruktansvärt fortfarande, såhär tio år efter det började. Men man vänjer sig på något konstigt vis ganska snabbt ändå, tycker iaf jag. Mitt kommer från nackskada, (säger de, men konstigt nog hör jag ju även sämre på örat när det testats) så ju värre nacken är, desto värre oljud. Mitt är som ett konstant väsande Sssss-ljud med inslag av pip då & då.

      Jag trodde jag hade fått det men det var bara en vaxpropp, nu har jag en liten penna med kamera och pet grej som jag rensar örat med regelbundet (får problem när jag använder AirPods ofta) vet att man inte ska göra det men att skölja öronen funkar inte för mig 🙂

    Jag är så orolig över att något är allvarligt fel. ? Har under några veckors tid haft blod i bajset och under några månader innan detta varit extremt förstoppad och haft dålig aptit, trots att jag gör allting rätt. Har tid bokad till läkare, men hälsoångesten är galen just nu. När jag googla symptomen står det bara tarmcancer. Någon som upplevt samma sak? Var det något farligt?

      Sprickor i tarmen och hemorrojder är betydligt vanligare orsaker till blod! Förstoppningen du hade kan ha orsakat hemorrojder, de kan sitta en bit inne i tarmen så du kan ha dem utan att veta det.

        Tack för svaret! ? Jag har även väldigt lågt ferritinvärde, det är kopplat till cancer. Även därför jag är väldigt orolig.

          Håller tummarna att det inte är någon fara! ♥️

          Ja men det är kopplat till blödningar överhuvudtaget, Inte bara just cancer.

      Har du varit förstoppad så är det säkert hemorrojder. Är det färskt (rött) blod så brukar det inte vara cancer. Men självklart ska du kolla upp det.

      Jag har haft samma symtom nyss. Även extremt illamående varje gång jag åt. Gick ner över 10 kilo på kort tid. Har tagit prover för allt möjligt men allt ser bra ut, läkaren tror på stress. Jag tar dock också mycket Ipren vilket kan irritera tarmen. Men för att summera, inget farligt alls utan helt enkelt en obalans i kroppen.

        Ipren minskar skyddet av magslemhinnan och ska generellt undvikas vid magbesvär. Byt till Alvedon om det är den smärtstillande effekten du är ute efter (paracetamol är dock inte antiinflammatoriskt).

      Jag har haft så, var en hemorrojd som satt inne i tarmen. Gå till doktorn och få det kollat och försök inte att oroa dig ❤️

      Inre hemorrojder är min gissning också men man ska alltid kolla upp blödning från baken.

      Kan det inte vara magsår eller någon kronisk inflammation (Crohns? Ulcerös kolit?) kanske? När har du läkartid och vad är det för undersökning? Fattar att du är väldigt orolig men det bästa är nog att försöka ta det lugnt. I nuläget kan du inte göra något. Vården ska agera snabbt vid misstanke om cancer. Håll ut <3

        Testa att drick massor av vatten och rör på dig, jag hade liknande och då försvann mina bekymmer. DOCK ska du ju självklart göra utredning också, det gjorde jag och allt var bra.

      Förstoppningen kan orsaka både dålig aptit och blödningar. Om blodet är färskt (rött) bör du inte behöa oroa dig, men självklart ska du gå till läkaren ändå.

    Jag dricker inte vin eller egentligen ingen alkohol alls eftersom jag inte tycker det är gott. Jag tycker inte heller om att bli berusad och mår dåligt i flera dagar efter att ha druckit. Däremot älskar jag cola zero och kan dricka det till allt.
    Nu ska jag och min man äta en avsmakningsmeny på en fin restaurang och det ingår anpassat vin. Jag vet inte hur jag ska göra? Jag antar att jag kan dricka vatten ( som förväntas av en vuxen), men jag vill verkligen ha cola. Är det helt oacceptabelt? Kommer det bli pinsamt?
    Jag förstår att detta verkar som ett jättekonstigt problem, men jag oroar mig faktiskt.

      De kommer le och säga även om de innerst inne skulle tycka att det var knäppt (vilket inte är säkert att de gör!), så tänk inte på det. Däremot tror jag cola tar upp mer smakutrymme än vatten, så du missar kanske lite av smakupplevelsen av maten.

      Det är din avsmakningsmeny och du kan dricka exakt vad du vill till den. Livet är för kort för att bry sig om vad andra tycker. Om man nu ändå bryr sig om vad folk tycker så tycker de flesta att det är coolt att göra det man vill.
      Eller be om alkoholfria passande alternativ men beställ även en cola och drick det som är godast.

        Håller med här, be om alkolholfritt och sen ber du eller din man om lite extra vatten och en cola zero.
        Eller drick cola zero med stolthet! Jag dricker inte heller alkohol och beställer alltid läsk så jag har alltid suttit med ett barnglas typ medan alla andra haft fina vinglas? så du är inte ensam ? vi dricker gott iallafall!

      Säg bara ”jag kör ikväll, jag tar gärna en cola istället”, ingen som argumenterar emot för ingen vill uppmuntra till rattfylla. Funkar varje gång!

      Många restauranger har alkoholfria vinpaket, fråga efter det! Kan då vara e must och andra alternativ.

      Personalen (kockar/somelierer) på restaurangen lägger otroligt mycket tid och tanke bakom en avsmakningsmeny och väljer dryck som ska framhäva smakerna, så att dricka Coca cola just en sådan meny hade jag försökt undvika. Alla restauranger har dock alkoholfria dryckespaket så jag hade kollat upp den för att se om det skulle funka för dig.

      Gör som du vill 🙂 men tror inte vatten utan snarare utvalda alkoholfria drycker är vad som ”förväntas av en vuxen”.

      Är det en riktigt fin stjärnkrog med avsmakning så kommer det inte finnas cola zero eller läsk.

      Det brukar finnas alternativ till vinpaketet vilket är typ olika muster och juicer, eller så får du väl dricka vatten.

      Det är på samma nivå som att be om en ketchupflaska till maten, ärligt talat. Så välj ett rimligt alkoholfritt alternativ bara. Cola är inte det.

    Erfarenheter av invisalign?

      Jag är snart klar efter ca 20 månader och är supernöjd med mitt nya leende!

    Vart nyfiken från senaste öppet spår, skvaller om att Hugo Rosas lever som att han vore singel på krogen? Någon som vet något mer?

      Jag vet ingenting om det där, men har alltid tyckt de verkat så olika och är typ chockad över att de har hållt så länge? Är det någon som håller med?

        Känns som att de alltid är iväg någonstans. Har de inte tålamod att bara vara hemma en vecka? Eller blir livet tråkigt och icke händelserikt då?

        Hur gick det med deras husbygge förresten?

        Känns som att de alltid är iväg någonstans. Varför kan de inte bara vara hemma i vardagslivet? Eller blir livet tråkigt och icke-händelserikt då? Lättare att vara kär och leva romantiskt på resor iväg från verkligheten där hemma.

        Skulle dock inte tacka nej till Hugo om han blev singel

    Peg Parnevik är med i Carina Bergfeldt nu.. Kom o tänkte på vad det egentligen var som hände mellan henne och Filip? Han framstod och stabil och hon den hysteriska .. Men han måste ju verkligen sårat henne påriktigt?

      Pfft hahahaha hon ljuger

        Tror jag ska prova Diamond painting. Hittat motiv kvinna i solrosfält och kvinna i vallmofält. Vill göra bägge.

          Finns motiv med Peg Parnevik?

            Peg i solrosfält/vallmofält

      Hon berättade att han gjorde slut med henne under lets dance. Att hon blev ledsen för det.

        Va det verkligen bara det ???

          Ja typ ?‍♀️ Hon hade märkt att han förändrats och att der blivit dåligt och när hon frågade så gjorde han slut. Hon var ju fortfarande kär i honom så det var lite jobbigt just där och då.

      Hon försöker ju framstå han som en kall och elak person och verkar extreeemt bitter. Sanningen är ju att vi alla såg att det är hon som är sjuk i huvet, hon är ju extremt oomtyckt (kan man säga så) i Sverige?

        Fast hon fick oförtjänt mycket skit när han var med i lets dance. Tycker det är helt vansinnigt det folk skrev till både henne och honom under den tiden. Så jag har faktiskt förståelse för att man beter sig kokko när man får så mycket skit kastat på sig.

        Du lyckas ganska bra med att sätta stämpeln ”skvallerkärring”’på dig själv. ”Vi alla såg..” ja för bara för att man ser en del av kändisars vardag så vet man allt om dem och deras förhållanden? Och att kalla nån sjuk i huvudet? Som du inte ens känner? Vem gör så?

        Jag tror hon är skittrevlig faktiskt.

          Fått samma känsla ! Lite därför jag tänker att det borde varit mer än att ” han bara gjorde slut”

            Han var väl lite oschysst på nått sätt vad jag förstod från hennes snack med Martin Björk, men inget asvidrigt sådär.

          Jag tror precis tvärtom.

          Är det därför hon knappt har vänner, om man ska va ytlig är det ingen i influenvervörlden som är vän med henne?

            Hon kanske inte vill vara vän med dem? Tycker alla tre systrar verkar distansera sig ganska mycket från den ”ytliga” influencerklicken. Visst att Penny får mera hejarop och hjärtemojis från alla mamma-influencers, men hon är ju inte heller nära vän med nån av dem egentligen? Iaf är väl Peg ganska nära med Matilda Djerf som verkar vara en av de mest jordnära och vettiga influencerna (följer inte henne men har fått den uppfattningen)

              Hahaha om du bara visste hur Matilda är bakom kulisserna hade du aldrig skrivit så. Finns en anledning till att hon inte heller har vänner inom den världen, allt handlar inte om att de distanserar sig, snarare att folk distanserar sig från dem! Har du glömt bort att Peg var ovän med hela sin familj i minst 6 månader för att hon var sur för att Penny var gravid? Vilken människa beter sig så, mot sin syster????

                Ja, uppenbarligen vet jag ju inte hur Matilda är eftersom den lilla uppfattning jag har av henne kommer från det jag har hört i Peg och Pennys podd och det jag har läst om henne här. Men du verkar ha träffat henne bakom kulisserna då? 🙂 Och nej, det är kanske inte den vanligaste reaktionen till någons graviditet, men poddpausen de hade pga bråket var knappt 2 månader, så det var verkligen inte fråga om 6 månader haha. Sen kan jag ändå på något vis förstå var det kom ifrån. En känsla av att familjen ”splittras” och att inget längre kommer vara som förut, särskilt då hela familjen är så nära och Peg och Penny också har en jättenära relation. Penny var också ganska ung och hon och Douglas hade inte varit tillsammans så länge, så det var säkert lite av en chock? Men det är såklart inget man kan visa utåt på det sättet hon gjorde mot Penny. Minns inte hur de resonerade efter bråket men jag tror ändå hon så här i efterhand förstår att det var fel av henne att reagera så.

                  Vi behöver inte fortsätta diskutera hur Peg är, vi kan absolut få tycka olika om den saken. Men jag kan bara avsluta med att säga att Matilda har en fasad, och att den personan hon visar på sociala medier inte är den hon är. Jag behöver inte avslöja hur jag vet men anställda säger upp sig för att hon mobbar de osv och är superelak. När influencers svarar på vem de anser vara en fejk person på sociala medier och de försöker ge olika hintar, så är det henne de menar.

        Du skriver ”Sanningen är ju” om din personliga åsikt och sen försöker du förstärka den med ”vi alla såg” i samma mening. ???

        Hon är inte omtyckt och hon försöker framställa…

          Bla bla bla.

    Är det någon som testat Saxenda och vill dela med sig av sina erfarenheter?

      Jag har. Vad vill du veta? 🙂 Kan säga kort att jag inte riktigt tyckte det var värt pengarna. Jättedyrt. Hjälpte det? Jo jag fick mycket sämre aptit. Blev dömätt på en halv vanlig portion mat. Men när jag nådde maxdos så började kroppen vänja sig och jag fick tillbaks aptiten. Började även få problem med mycket klåda och utslag på injektionsställena. Hade effekten hållit i sig hela tiden så kanske det hade hjälpt ordentligt men nu kändes det som en quick fix som funkade i 3 månader men inte mer tyvärr.

      Jag har, tyvärr är det bara en jättedyr tillfällig lösning. Gick ner typ 7kg på 3 månader men efter ett tag med maxdos vande sig kroppen och gav ingen effekt längre. Såhär va ett år senare har jag gått upp kilona igen. Hade även biverkningar som sura uppstötningar och förstoppning.

    Väldigt låg sexdrift..
    Lång historia kort: har ofta känt att jag bara dugit till sex(inbillad känsla oftast ) och jag känner mkt för sex i början av ett förhållande och sedan mindre å mindre . Blir ofta att ”jag ställer upp” och typ längtar tills det är klart. Kan såklart vara skönt ibland, men aldrig att jag egentligen är sugen.
    Sex typ en gång i månaden känns lagom för mig, om min sambo får bestämma är det en gång per dag. Brukar bli 2-4 ggr i veckan ändå.
    Jag älskar min sambo, och såhär blir det i alla förhållanden.
    Någon som känner samma eller har tips på hur jag kan öka min sexlust ?

      Känner verkligen igen mig i det du skriver. Ha sex när man inte har lust är en riktig lustdödare. Enda som funkat för mig, men har å andra sidan gett ett bra sexliv i många år nu, är att inte ha sex utan att ha lust.

      What 2-4 gånger I veckan ? Det har inte äns jag och min partner. Jag brukar lyssna på se*i* musik eller ta fram massa s**exig mat ( detta varierar ju på vad man tycker är se*igt ) ocv dricka vin , då jäklar ^^ . Tror man måste hitta sin grej . Så mitt tips e att testa olika saker kanske

        Nu blir jag nyfiken, sexig mat? Vad är det för mat? Alltså inte en dryg fråga alls ?

          Definitivt tacos.

        Alltså.. sexigt är inte ett moddat eller bannat ord. Varför inte skriva ut ordet istället för att använda *?

          Visste inte så vågade inte :/

        Det är väl inget konstigt?

          Att ha sex 2-4 gånger i veckan alltså..

      Jag känner igen mig. Sen upptäckte jag att det inte var sexdriften det var fel på utan saker min mamma hade präntat in i min hjärna som barn. En hypnos hjälpte mig att bli av med den känslan och ”återfå” lusten

        Jag är nyfiken på hypnos! Var det i Stockholm? Kan du rekommendera stället du gick till?

        Oj vad intressant! Kan du berätta mer? Vad hade mamman präntat in och hur stor skillnad blev det efter hypnosen?

      Alla har olika sexdrift. Om du haft låg sexdrift i alla dina förhållanden, tja – då har du helt enkelt låg sexdrift.
      Den viktigaste frågan att ställa sig är väl om du vill ha ökad sexdrift för din egen skull, eller för din partner, då du skriver att sex en gång i månaden känns lagom för dig.
      Under inga som helst omständigheter ska du iallafall ”gå med på” sex för att göra en partner nöjd,om du verkligen inte vill ligga!

      Dels tror jag att vissa (inkl jag själv) inte behöver ligga lika mycket som andra. Och att man måste hitta en partner där man har liknande behov (i mitt fall har jag alltså en partner som också tycker det är fine med 1gg/mån.

      Sen är det ju så att när man känner krav och missnöje från sin partner, så blir man inte så himla sugen. Än mindre när man känner att man ”måste ställa upp”.

      Man blir mer sugen om man är med någon som lyssnar på en, tar ens känslor på allvar och inte blir sur för att man inte vill.

    Vad föredrar du om du får välja helt fritt, vara snygg men känner dig missnöjd med delar av ditt utseende eller vara ful enligt rådande ideal men du känner dig snygg de flesta dagar?

      Vara snygg men känna mig ful. Bättre än att vara ful och känna mig ful som idag.

      Absolut vara ful men känna mig snygg!

      Vara snygg.

    Jag är sjuksköterska och känner mig helt förstörd. Har en livskris just nu. Alla arbetsplatser jag varit på har gjort att jag förlorat hoppet för detta yrke men min senaste arbetsplats har förstört mig för gott. Jobbar just nu på en akutmottagning på ett av landets största sjukhus och jag minns inte ett enda pass då jag åt lunch/middag i tid (får äta runt 14 på lunchen och runt 20-21 om jag har tur när jag jobbar kväll) och då är jag en rutinmänniska som mår bra när saker upprepas. Orkar inte umgås med min familj längre. Jag vill inte jobba inom sjukvården längre, jag vill bort från detta eftersom jag mår så pass dåligt vissa dagar att jag funderar på att avsluta livet. Hur kan man börja om? Hur kommer man bort från detta?

      Hur många arbetsplatser har du varit på innan denna? Skulle du orka att byta till ett nytt ställe? Låter verkligen som att du hamnat på fel ställen. Ledsen att höra att du har det så. Pluggar själv till sjuksköterska nu och är rädd för att hamna i den sits du är. Vet hur mycket vårdpersonal sliter. Du gör ett fantastiskt jobb och jag hoppas att du hittar rätt till slut och kommer trivas med vad du bestämmer dig för att göra! ❤️

      Gör en handlingsplan redan ikväll. Säg upp dig så fort du kan och om du har möjlighet, sjukskriv dig innan du går in i väggen helt och hållet.
      Ingen kommer tacka dig för att du sliter ut dig. Som sjuksköterska finns en massa olika arbeten som inte är i vården. Utbildning till exempel. På min skola som utbildar i vårdyrken arbetar flera som i grunden är sjuksystrar med utbildning och administration.
      Skönhetsbranschen skriker fullkomligt efter sjuksköterskor om du kan tänka dig det.

      Sjukskriv dig nu! Hitta grejerna som får dig att må bra igen (även om de är små) och håll fast vid det. Kram

      Byt jobb!! Kanske någon annan inriktning på yrket än du har nu? Såg idag en annons efter ssk till en bank som skadehandläggare(?) exempelvis. Kanske bättre med fasta tider såsom måndag-fredag, kontorstider. Eller börja jobba på ett lugnare ställe, blodbanken kanske? Men stoppa på en gång som andra skrev, säg upp dig, sjukskriv dig eller gör det du behöver för att återhämta dig. Du behövs❤️

      Finns lugnare jobb för ssk, tex på blodcentral/blodgivning. Jobb må-fre och inte så stressigt.testa att landa i ett sånt jobb ett tag för att kunna känna efter vad du vill

        Och sjukskriv dig. Nu.

      Jag skolade om mig vid 39 års ålder och jobbat nu inom det sedan några år tillbaka och trivs så bra med livet igen.
      Det finns annat!

      Byt jobb, finns lugnare sjuksköterskejobb än akuten. Är inte ssk själv men kurator och upplevde att ssk när jag jobbade på geriatriken sällan var stressade eller skippade lunch.

      Kan du inte söka dig till kommun istället? Jobbar som uska på inom äldreomsorgen och ssk där verkar ha det ganska bra. Säkert bättre betalt än inom regionen också.

      Ring vårdcentralen eller kontakta företagshälsovården (om du har förtroende för närmsta chef). Se till att få hjälp med ditt mående först.

      Med det sagt – det finns otroligt många jobb för sjuksköterskor utanför akutmottagningen. Och utanför akutsjukhusen. Mår du bra av rutiner – sök en tjänst där du enbart arbetar dagtid. I Stockholm finns gott om sådana jobb, särskilt om man har jobbat några år. Vill du bort från sjukvården helt men inte skola om dig – sök dig mot forskning, läkemedelsföretag, försäkringsbolag, högskola. Du har en bra grund som sjuksköterska.

      Usch lider med dig. Jag är föräldraledig just nu och har redan ångest att gå tillbaka som SSK. Jag har bestämt mig för att skola om mig! Livet är för KORT!!! ♥️

      Sök dig till en privat klinik kanske? Jag jobbade på Capio ett tag (är administratör) och all personal hann äta, gå på toa, få semester, jobbade bara vardagar.

    Den här fruktansvärda mensvärken en vecka före mens varför gör det så ont jag orkar inte ??? Och brösten är så stora och sprängvärker. Hatar mitt liv

      Choklad, choklad, ? och Alvedon/Ipren!

        Äter starkare medicin än så och har ingen choklad men imorgon så ?❤️❤️❤️❤️

      Kan det vara PMDS?

    Har blivit erbjuden en nybyggd fräsch lägenhet (hyresrätt) med en hyra på 7900. Och en äldre lägenhet utan diskmaskin, tvättmaskin och äldre standard men för en på 6500 istället. Läget är detsamma på båda. Beslutsångest. Vilken hade ni valt?

      Om jag utgår från min ekonomi i dagsläget så hade jag valt den för 6500kr, men hade jag haft en bättre lön så hade jag nog valt den andra.

      Hur länge har du för avsikt att bo där? Har du som mål att spara pengar under tiden du bor där?

      Jag hade tagit den billigare , då tvättmaskin och diskmaskinen drar mer el (vet hur el upplägget ser ut men det blir oftast dyrare med nyproduktion

      Det beror helt på vilket utrymme du har för bostsdskostnad i din inkomst tänker jag.

      Beror helt på dels din inkomst men även hur länge du vill bo kvar. Har du råd skulle jag definitivt tagit den dyrare. Jag tycker det är värt att lägga lite extra på bekvämlighet och trivsel, man spenderar ju oftast mycket tid i sitt hem ?

    Hur rimligt/”normalt” är det att dricka en hel flaska vin själv på en kväll? (Menar inte dricka ensam, utan mängden).

      Beror på tillfälle, men vid festligheter skulle jag säga att det är standard.

    Kändisar som borde gilla varandra:
    CRFN och Lina Thomsgård, lika kloka och lika gamla typ.
    Philippa Parnevik och Sandra Beijer, coola stilar och kläder på olika sätt.
    Amanda Bergman och Molly Sandén, vilka röster, sjung för oss.
    Några andra?

    Är det nån som vet vad som har hänt med G. Chellig? Hon ser verkligen ut att behöva hjälp

      Hon var väl på psyket ett tag, gissar på någon psykos. Hon pratade också om någon rättegång men fick aldrig grepp om vad den egentligen handlade om. Sorgligt, jag hoppas verkligen att hon får må bra.

      Hon fick väl diagnosen bipolär och tar inte sina mediciner om jag fattat rätt. Verkar vara i en manisk period eller vad man kallar det.

    Vilken är eran favorit typ av semla? Finns ju en hel drös med olika semlor nu.
    Min är nog den med saffranssemlan som brukar finnas vid jul.

      Alla! Fast mest gillar jag nog den gamla vanliga ändå. Dock inte prövat med saffran, låter gott, älskar saffran. Ätit en semla varje dag denna veckan!..Det håller ju inte, nu får det vara bra tills fettisdagen ?

      Wienersemla och klassisk semla. Godaste semlorna finns (enligt mig) på Mr Cake, med Bröd&salt som god tvåa.

      Semmelwrap!

      Nutella

    Hur raggar man nu för tiden om man inte vill använda tinder (provat det flera gånger men det blir ingenting) och man är rätt så introvert och blyg av sig? ? någon som har något bra knep?

    Någon som vet vart Nattid har köpt hus?

    Jag har sån ångest idag.
    Jag och min sambo bestämde häromdagen ett datum för när vi ska gifta oss. Idag var vi och kollade och bokade lokal och så har vi beställt Save the date-kort att skicka ut. Och där kom min ångest. Han har väldigt stor släkt och många vänner. Jag har inte det. Mina föräldrar samt ett syskon lever inte längre. Har inga direkta vänner utom min bästa vän sen barnsben. Så från hans sida ska det bjudas runt 25 personer. Och jag har max 5 stycken att bjuda. Och det gör att jag känner mig så misslyckad. Är rädd att folk ska undra vad det är för fel på mig som inte har några vänner.
    Tilläggas att den vännen jag umgåtts mest med och alltid gjort grejer med gick bort för drygt 1 år sen.
    Känns som jag kommer få stå och skämmas på bröllopet.
    Önskar så himla mycket att jag hade en större vänkrets, men det har liksom blivit att jag blivit ensam, fokuserat på jobb och på mina barn.
    Så nu känns det inte kul med bröllop längre.

      Kan nästan lova att ingen kommer tänka så ❤️
      Din sambos vänner och familj tycker säkerligen om dig och är glad för ert giftermål.

      Grattis till kommande bröllopet!

      Nej skäms inte! Inget att skämmas för alls, livet ser olika ut för alla och det har folk förståelse för. Det är eran dag så försök njuta och ha trevligt, lycka till ❤️

    Kommer någon ihåg danska dokusåpan frestad? Jag tyckte att den var såå bra när den gick ? som ett skruvat ph typ. Varför blev det aldrig något mer av den?? Zaknar

    Är det någon som tror på ryktet att F visst visste om sin graviditet och att den där kändisens bror är far?

    En sak vet jag säkert iaf, F var tillsammans med A for fame.

      Nej, och tycker det är så löjligt att sprida skvaller och spekulera i det. Den som påstår att hon visste om det bör ju stå henne väldigt nära ifall hon hade valt och berätta för den personen, så väldigt märkligt att hen skulle börja sprida rykten nu i efterhand.

      Hur vet du det säkert?

      Och vet du ens var ryktet kommer ifrån från början? Förstår mig inte på folk som sprider runt saker utan att ens veta vem som kom på ryktet/skvallret.
      Och hur kan du vara säker på varför hon var tillsammans med honom? ? Känns mer som du stör dig på henne och bara vill hitta saker att ”sätta dit henne för”

    Går det inte att göra så man får ett Mail ifall någon svarar på ens kommentar längre? :/

      Så mycket som har blivit sämre med bloggen nu. Tex att nya kommentarer försvunnit också. Nu måste man bläddra själv och leta var någon postat något nytt. Speciell när ett nytt inlägg kommer och det skrivs i bägge, och öppet spår, då är det besvärligt nu tycker jag.

    Hej! Kan du snälla ta bort mig från mod? Mina kommentarer kommer många timmar efter att jag skrivit dem, de jag skrev igårkväll har inte kommit än som exempel. Jag har aldrig skrivit något dumt eller olämpligt så vet inte varför jag hamnar där. Ok, tack på förhand! Mvh F

    Va, nu gick den igenom på direkten? Men inte de två jag skrev igår, en till Maggan om livsstilsförändringar och en om CRFN och L T t ex? Ok, bra att det verkar gå igenom nu i alla fall :)..

    Hej.
    Har gått med en fundering ett tag.
    Nu kanske majoriteten här inne inte har barn men endel, eller om man kan sätta sig in i situationen.
    Jag har två barn, 4 & 8år. Har aldrig jobbat mer än 60-70% för att jag vill ha mer tid med barnen. Vissa dagar är vi helt lediga hemma (förutom 8-åring då han är på skolan) andra dagar hämtar jag tidigt osv osv. Detta innebär mindre lön såklart men vi har ändå alltid klarat oss bra, kunnat spara lite m.m. Men vad jag inte kan ge barnen är utomlandsresor som andra familjer. Däremot gör vi ju mycket tillsammans på vår lediga tid. Går till bibblan, öppna förskolan, lekparken, bakar, målar osv. Vad tror ni dem kommer minnas mest? Tiden hemma med mig eller upptäcka världen utomlands? Jag är i ett dilemma och 8åringen uppskattar hellre tiden hemma medans 4åringen kan tänkas gå heltid på förskolan. Vore intressant att få lite vägledning och funderingar.

    Stor kram till er alla!

    Jag utgår från mig själv nu, jag är 21 år.
    De saker jag minns och värdesätter är det vi gjort hemma.
    Mina syskon och jag var väldigt priviligierade och vi har åkt på många utlandsresor när vi var mindre. Men jag minns inte mycket av de resorna, inte syskonen heller.
    Det jag minns är när vi gick till pulkabacken efter skolan, mamma som lekte med barbies med mig, varm choklad och åka skridskor. Osv osv. Jag tror barn minns om föräldrarna var närvarande och all kvalitetstid. Mina föräldrar hade tid för mig och mina funderingar och utflykter.
    Jag har många elever vars föräldrar jobbar ihjäl sig, sedan åker de på lyxiga utlandsresor.
    Men de barnen kan ofta prata om att mamma aldrig har tid för mig, går långa dagar på skola/fritids pga föräldrarna jobbar. (Obs nt för ekonomiska skäl utan enbart karriärval och prioritering). De barnen värdesätter inte resorna till Maldiverna, som föräldrarna gör.
    Långt svar men slutsats: att umgås med dina barn i vardagen är det de allra flesta tar med sig in i vuxenlivet. ❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.