Hur många djur får man ha hemma?

@therese

Häng med när jag uppgraderar buren åt min jourfågel Kiwi ? Kiwi är världens bästa kanariefågel som hittades utomhus i Täby utanför Stockholm för 16 veckor sedan och har bott hos oss sedan dess. Han är friflygande dygnet runt och är bara i buren när han äter och så gillar han att sova där. När jag inredde buren var mitt mål dels att göra buren till en roligare plats som uppmuntrar till naturliga beteenden för kiwi men mitt mål var också att ge mig själv mer golvyta, därför valde jag att köpa ett bord som jag ställde över hamsterburen som jag sedan kunde ställa fågelburen på. Det blev perfekt! Jag klädde insidan av buren med ett insynsskydd av pilträ från Bauhaus (jag hade såklart aldrig klätt insidan av buren om inte kiwi var friflygande. En fågel måste ju såklart alltid kunna se ut ur buren, men eftersom att Kiwi ändå bara sover där behövde jag inte tänka på det), som bottensubstrat använde jag krossade snäckskal som är ätbara och fulla med kalk och sedan öste jag på med växter som alla är ok att tugga på. Ett tips från mig till andra fågelägare är att köpa en sådan där gräsbit/ängsbit på djuraffären. I gräset kan man gömma godis så att fågeln får picka och leta. Jag brukar också gömma majs bland växterna som han får leta fram. I buren har han dessutom massor av olika kvistar med frön som han får pilla loss själv istället för att bara ge de serverade i en skål. Jag har hirskolvar, kvistar av vipphirs och amarant. Han har också en liten fågelholk som jag brukar gömma kraftfoder i, ett fågelbad som han använder dagligen, en fågelmats med UVA och UVB, en skål med kol, en mineralsten att picka på, ett sepiaskal och så brukar jag tillverka små aktivieringsleksaker som han får undersöka, ta sönder och leta mat i. Kiwi finns att adoptera via Smådjurschansen ❤️

♬ People – Libianca

Therese Lindgren är jourhem åt en massa olika djur, och delar gärna med sig av hur hon fixar och donar åt dem. Utöver att hon agerar tillfälligt hem åt en massa djur så har hon även flera egna djur.
I inlägget här ovan så visar hon följarna hur hon fixar till en kanariefågels bur, där den dock inte är så ofta eftersom den flyger fritt i lägenheten, och hur hon med ett enkelt bord från Ikea får mer plats på golvet, då hon kan ställa bordet med fågelburen över sin stora hamsterbur.

I kommentarsfältet har det börjat dyka upp lite frågor om exempelvis hur många djur man egentligen kan ha i en lägenhet.
Väldigt många höjer Therese till skyarna för att hon agerar jourhem till så många djur utan hem, men det finns till och med en kommentar som undrar om Therese blivit en ”hoarder” – alltså någon som samlar på djur för att må bättre.

Här är ett utdrag av de lite mer ifrågasättande eller fundersamma kommentarerna.

Jag tycker det är beundransvärt att Therese öppnar upp sitt hem till hemlösa djur, och jag tror hon gör allt hon kan för att de ska ha det så bra som möjligt.
Det jag undrar över är hur det är att leva i en ganska liten lägenhet med så många olika djur som får röra sig fritt.
Jag kan för lite om kaninen och fåglar och hur de exempelvis gör sina behov mm, men den funderingen är ju sprungen ur min okunskap, mer än någonting annat.
Hennes hundar måste ju även vara väldigt chill, med så mycket andra djur i hemmet som är lösa. Det hade nog varken min hund eller mina katter varit när de levde. (Det är bara THK kvar nu, holding down the fort.)
Selma hade nog tyckt att det varit lite för kul med en lös kanin hemma, men funkar det så är det väl en toppenlösning innan djuren får sina forever-hem?
Therese är ju trots allt ett jourhem, inte det permanenta hemmet för alla djuren.

Än så länge har Therese inte svarat på några frågor eller kommentarer.

115 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    En person hade 11 svanar i en etta. Det var för mycket tydligen.

    https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/VRg9A4/har-levde-hon-med-11-svanar

      Får man överhuvudtaget ta in en svan i sitt hem? ?

        Ja om svanen ger samtycke.

          Ja, men det är osvanligt.

          xD

          Skrattade högt

    Man får väl hoppas att organisationerna som hon är jourhem åt har tillräckligt med kunskap och håller koll på antal/typ av djur. Jättefint att hjälpa, absolut, men det får ju inte bli så att ”bättre vilket jourhem som helst än avlivning) om djuren inte alls funkar tillsammans och blir stressade, smittor sprids osv. Menar inte specifikt Therese men finns säkert människor som verkligen hoardar djur och inte klarar av att möta deras behov, även om viljan är god och det kommer från en känsla av att vilja hjälpa.

      Tror hon främst går via Smådjurschansen, och de är jätteduktiga och seriösa.

        Bra ?

    Hon ser ut att sköta djuren alldeles utmärkt. Bara folk som vill klaga som har negativa synpunkter. Djuren är ju bara där tillfälligt. Sedan alla de som tror att alla djur behöver jättestor yta. Det gör de inte. Speciellt inte om de inte är vana vid det. Frigående måste introduceras gradvis.

      Ja, vad fan är det för fel på folk?!? Vet ni ens vad hoarding innebär? Verkar inte så. Hon tar så väl hand om alla sina djur och det är dessutom bara hundarna som är hennes. De andra är djur hon är jourhem åt medan de väntar på sina för alltid hem. Therese gör en fantastisk insats och i motsats till 99% av de som påstår att de älskar djur men inte lyfter ett finger för att hjälpa någon, så lever hon som hon lär. Ni som gnäller om att hon har för många djur kan ju börja med att ta emot ett enda jourdjur själv. Heja Therese!!!!

        Hon har spårat lite dock med hur många hon tar in i en lägenhet med det sagt gör hon ett bra jobb med djuren.

    Det känns som att hon spårat ur lite när det gäller djuren? Jag vet att hon gör det för en god sak men det finns ju gränser också. Tänker också att (grundar min spekulation i vad jag tidigare sett på hennes kanal) att Anders mest får acceptera hennes samlande.
    Hennes sociala medier blev betydligt tråkigare när allt bara handlar om hennes djur, tyvärr.

      Vad var det som gjorde henne rolig förut?

        Att det fanns något relaterbart i det vanliga livet kanske

          Jag tycker det är roligare att kolla på nu med djuren, men det är nog en smaksak. Det där med Anders, han är vuxen. Det är ju lite av ett underkännande av hans intellekt att tänka att han inte kan sätta gränser. Han säger nog stopp om han vill.

      Jag tror Anders rent generellt är rädd för att uttrycka sig han säger typ ingenting om någonting. Jag hade inte gillat att ha frigående djur som bajsa och kissa fritt och typ 10 olika arter av djur i stora burar i en liten lägenhet. Men han får väl stå upp för sig själv och säga nej isåfall ?

      Måste verkligen lukta dock. Jag hade en kanin i lägenhet för många år sedan och det luktade lite ladugård bara det fastän jag städade ofta

        Han kanske inte bryr sig. Min make är ganska tystlåten och låter mig styra och ställa om det mesta. Han är rätt obrydd av sig. Anders kanske är likadan. Han kanske inte hade valt djuren om han bott själv, men nu är han sambo och ser att djuren gör Therese lycklig.

          Vet inte om han är obrydd tror rent generellt han har svårt att uttrycka sig speciellt framför kameror

        större soyboy får man leta efter! herreguuuud! han går inte att lyssna på i hennes videor.

          Så otrevligt sagt. Vad är ditt problem egentligen?

      Men är det inte fler än jag som får inspiration. För mig blir det lite äntligen hemma Husdjurs-edition. Om/när jag skaffar husdjur (dottern tjatar) så har jag mer koll pga Thereses videor om hur de kan/bör ha det än mina föräldrar hade när jag tjatade till mig ett marsvin. Keep it up Therese och pitcha detta som idé till barnprogram eller något. Therese bygger djurbur typ

      Känns som att hon alltid ersätter ett maniskt intresse med ett annat? Går helt in i något till 1000% och sen går hon vidare till nästa hobby. Känns som alla djur är en del av detta och att det snart lugnar sig när hon hittar något annat spännande att pyssla med för en stund

        Autism.

    Tycker att hennes engagemang för djuren är beundransvärt. En annan jag beundrar är Anders, och hans tålamod 🙂

    Måste helt ha missat det trots att jag kollar bloggen flera ggr om dan… men vad har hänt med Selma?

      Tyvärr har både Selma och Lilla Snöboll fått somna in.

        Va? Åh nej. Beklagar Camilla. Jag visste inte heller. Så sorgligt.

          Tack! ❤️

        Ååå så tråkigt. Hon var så fin. Jag beklagar sorgen.

        detta har jag missat, vad hände med Selma? 🙁

      Visst hon verkar ha väldigt bra hand om djuren, men tycker att det är lite sjukt att ha så mycket djur i en liten lägenhet. Äckligt med fågelbajs överallt och det lär lukta en hel del. Förstår inte hur Anders står ut med allt för har svårt att tro att någon annan än Therese (och typ 11-åriga flickor) skulle tycka att det här var nice.

        Är inte han kapabel att säga nej om han inte vill ta in ett till djur?

          Vem vet vad som händer om han gör det? Okontrollerade gråtattacker, anklagelser, diverse hot om hur dåligt han får henne att må…till slut väljer man att vara tyst. ”Meeen, det är väl bara att gååå då?! Är han inte man nog att stå upp för sig?”låter det genast då, trots att en kvinna i motsvarande situation ses som hjälplöst offer. Jag säger inte att det är så i detta fallet. Men det är inte bara att säga ifrån eller gå, jag vet det av egen bitter erfarenhet.

            Men jesus christ, skaffa ett liv. Nu sitter du bara och fantiserar ihop något om personer du inte ens känner. Obehagligt. Nice försök till ”omvänd sexism” där också. Stick och brinn.

    Önskar att fler människor var lika fina mot djuren som Therese är. Istället blir de misshandlade och mer därtill. Usch gråter bara jag tänker på det.

      Ja, att folk skite i djuren märkte man ju om inte annat i lördagens ÖS där folk häcklade personen som ringde polisen när en hund for illa.

    Hoppas hon inte har några giftormar som rymmer

    Om fler så kallade djurvänner skulle vara jourhem så skulle man inte behöva söka så många djur på samma ställe.

      Sätta*

    Usch, jag ryser när jag tänker på vad ohygieniskt det är med fåglar och kaniner som gör sina behov överallt……

      Kaniner är generellt väldigt duktiga på att göra sina behov på ett ställe, så precis som med katt kan man ha låda. Det som hos vissa hamnar utanför är lite bajspluttar vilket är väldigt lätt att städa.

      Med fåglar är det också ganska förutsägbart var det hamnar skit. Så länge man är engagerad och städar så ser jag inte problemet.

        Hon har visat kissfläckar osv som kommit utanför så dom gör ju inte allt på låda, ganska ohygieniskt ändå

          Sånt kan ju hända hos vem som helst? Valpar kissar och bajsar inomhus första tiden. Barn kan kissa på sig. En sådan fläck är väl inte värre än någon annan. Så länge man tvättar bort det ser jag inte problemet.

            Fast kaniner gör det definitivt mer speciellt om dom springer runt så där fritt i hela lägenheten.

            Nä inte min erfarenhet jag hade nästan aldrig något kiss hemma under valptiden med min hund, men visst det kan hända fast då är det ju inte resten av deras liv som med en kanin

            Men i ger your point. Dom gör säkert de mesta i sin ”toalett” jag står fast vid att det inte känns super fräscht

              Jag har tre kaniner fritt inte och de går alltid på låda. Samma sak hos många andra jag känner

                Så mysigt att ha en kanin fritt! Så borde det ju va egentligen, lite stora för att sitta inne i en bur större delen av tiden.. ?

              Har 2 frigående kaniner. Dom är helt rumsrena och går på sina lådor. Många har alldeles för lite kunskap om kaniner generellt. Sen är det väl så att olika djur beter sig olika.

      Du vet inte så mycket om djuren märker jag. Sitt ner i båten tills du vet vad du pratar om.

      Att han kaniner är inte mer ohygieniskt än att ha något annat djur, katt t ex. Man kan potträna kaniner. Och de är väldigt duktiga på att hålla sig rena.

        Precis. En kanin kan sköta sin hygien utmärkt om ägaren ger den de rätta möjligheterna. Min kanin var alltid lös när jag var hemma och han gick på kattlådan. Det är alla slappa och lata djurägare som orsakar odör. En vettig människa skaffar inte fler djur än som hinns med för en sund skötsel.

        Brukar vara kaninvakt åt en stackare med stinkande bur. Hans ägare prioriterar sina egna nöjen. För jävligt, en snabb städning varje dag skulle räcka.

        Alla som klagar på stinkande kattlådor borde ifrågasätta ägaren och inte klaga på katten. Är så jävla trött på människor som skaffar djur som inte får sina behov tillgodosedda.

          Ja som en kompis till mig som hade katt – dels luktade det alltid från lådan, dels blev man alltid helt nerhårad när man var där. Mamma hade också katt, en långhårig, som hon kammade i princip varje dag+att hon sade regelbundet = luktade aldrig (förutom precis när katten gjort sina behov då) och mängden katthår på kläder/möbler etc i princip obefintliga i jämförelse

            Ja och om man sköter det hygieniska får man definitivt ett mer harmoniskt djur. Människor som är slarviga med sina husdjur kan aldrig få min fulla respekt.

        Nu var det ju inte bara kaniner som rör sig fritt. Fåglar som bajsar fritt känns inte fräscht.

      Notera att jag skrev generellt. Olyckor händer. Då städar man, inte värre än så. Alla mina kaniner har lärt sig lådan. Med djur behövs städning, man kanske får skölja av hundens tassar när man varit ute, man kanske får torka av bordet en extra gång om man har katter. Ohygieniskt för det?

    Det måste ju stinka pyton i den där bostaden. Hon borde skaffa en gård i stället.

      Tänker att jag inte skulle vilja bo i en fastighet där någon bedriver zoo. Saker sprider sig… nu bor ju hon i nybygge men ändå

        KattaLo, du känns som en som suger energi ur folk.

          Oj det eskalerade snabbt..

        Vad ska sprida sig? Troligtvis är djuren inte sjuka och finns väl inte en massa sjukdomar som sprids i luften via trapphus från husdjur? Lukten lär int espresso heller, då ska det va illa och hon verkar ju hålla rent.

          Espresso? ? ”lär inte spridas” skulle det va!

          Fast djur luktar ju oavsett om man håller rent eller inte.

            Inte mer än en människa.

            Ja men inte äckligt.

    Jourhem kan man ju vara i flera år i värsta fall om djuret inte blir köpt av någon (ursäkta, ”adopterad). Tycker därför inte man kan avfärda djurens realtivt små ytor eller burar, inte heller att det blir trångt eller många olika typer av djur ihop bara för att det ”är tillfälligt”. Djuren vet ju inte det, de lever i nuet.

    Hon är inte djurens för alltid hem utan hon är jour hem så vet att så småningom kommer en efter en flytta ut

      Tack! Har du ens läst inlägget? 😉

        Varför svarar du alltid så drygt?

          Vad var drygt i det svaret?

          Hur känslig är du? Hur kan ”Tack, har du ens läst inlägget”

    Det börjar lukta galenskap. Inget fel att ha många djur men ha dom inte i en liten lägenhet mitt i stan. Inte heller tror jag att hon bara gör detta för djurens skull…
    Vet ej hur många djur man får ha men vet att man måste få godkänt av Jordbruksverket om man är hunduppfödare och har mer än 10hundar

      Surt sa räven….

      Kattalo dom flesta djuren hon har hemma är djur som sitter i bur oavsett. Sköldpaddorna och hamstrarna skulle sitta i en bur i en lägenhet eller en villa.

      Däremot har hon fågeln och kaninerna frigående så dom har ju mycket utrymme

      Annars håller jag med om rent generellt att det känns lite kaos att ha så många djur tror inte direkt att hyresvärden skulle bli så jätteglad

        Nu har hon ingen hyresvärd. De bor i en bostadsrätt. Så det skulle i så fall vara styrelsen i bostadsrättsföreningen som skulle ha invändningar.

    Hon är ju fantastisk på att läsa på om varje djur hon tar in. Titta bara på hamsterns bur och vad för aktivering bara buren ensam ger.

    Många djur? ? Folk har inte sett många djur haha.

      Det är många djur i en lägenhet. Hyresvärdar brukar ha regler kring sånt här, vet inte ens om detta är ”tillåtet” med det sagt jag är personligen inte emot det jag bara undrar

        Hon har ingen hyresvärd

        Nej så länge man uppfyller utrymmeskrav vilket hon gör och mer därtill. Och uppfyller djurens behov vilket alla kan se att hon helt klart gör. Det finns en begränsning om antal katter och hundar utan tillstånd.
        Dom andra tillståndet hör till smådjurschansen gällande omplaceringar.

        Tycker fortfarande att det är komiskt att det där är vad många anser är mycket djur. Kan bara föreställa mig vad folk tänkt och tyckt om mig och mina vänner genom åren. ?

    Jäkla gnällkärringar! Djuren har det bra hos Therese, tycker ni det skulle vara bättre att dom vart avlivade? ALLTING ska det gnälla på, jag undrar hur ni klarar era dagar med så mycket negativitet?

      Oj vad du försvarar Therese och aggressivt med.

      Tror inte Therese behöver ditt försvarande hon är svinrik och lever ett bra liv. Man får ta kommentarer och åsikter när man är en offentlig person.

      Jag tror folk undrar över hur regler ser ut och om sjukdomar kan spridas och hur hyresvärden ser på det hela, kan man inte få undra det utan att tycka att vad Therese gör är dåligt? Jag tycker inte det Therese gör är speciellt dåligt men jag undrar över hur det fungerar i verkligheten.

      Dessutom har Therese uttryckt starka åsikter hon själv om att ha djur i lägenhet gått så långt som att kalla det djurplågeri trots det äger hon hundar

        Så tråkigt att bara negativa åsikter är ”tillåtna” här inne. Så fort någon är minsta lilla positiv så ska det alltid raljeras.

          Jag tror jag snarare svarade på att du kallade alla här inne för gnällkärringar.. hade inte ens kommenterat om du bara sagt att du älskar Therese Lindgren eller något annat positivt.

          Jag håller faktiskt rent generellt med dig om att det är många surkärringsr här inne men man får ha åsikter med

            Det var inte jag som skrev det utan en annan anonym. Ja, man får ha åsikter, men ändå kände du dig nödgad att börja raljera om att försvara Therese när någon tyckte att det klagades i onödan. Så typiskt här inne.

            Här letas det verkligen fel i minsta lilla. Hon gör en jättebra sak för djuren. Brukar ju efterfrågas att influensers ska göra något vettigt. Men ändå ska det klagas när de gör det.

              Hon sa ju jävla kärrringar då får man väl ta om man får en kommentar tillbaka.. detta är ett forum där man diskuterar om ni inte Klarar det så lämna ?

                Sedan Therese är en offentlig person som tjänar så mycket pengar på detta att få några kommentsrrr som knappt låter som kritik är inte direkt de värsta som kan hända

                Och där kom den ja. Lämna om det inte passar. Jaja…

                Fast H, det är ju precis en diskussion som sker här och din lösning är att den som tycker annat än du kan dra..?!

    Det komiska är att Therese förut sagt att det är typ djurplågeri att ha något djur i lägenhet . Jag vet att hon är Jourhem men hon har ju hund med.

    I Kanada har dom hem för kakaduor som man får duscha och gosa med. Snacka om att jag skulle vara där ofta. När min katt dog kom en kisse till mej och blev kvar några år. Oj vilket jobb jag la ner på honom men älskade han. Han var ca 18 så han fick det bra sista åren hos mej. ?

      ?❤

    Visst hon verkar ha väldigt bra hand om djuren, men tycker att det är lite sjukt att ha så mycket djur i en liten lägenhet. Äckligt med fågelbajs överallt och det lär lukta en hel del. Förstår inte hur Anders står ut med allt för har svårt att tro att någon annan än Therese (och typ 11-åriga flickor) skulle tycka att det här var nice.

      Dom diskuterade ju det i en video om att mannen bara borde acceptera om man har en sån här hobby. Fast det finns väl gränser? Jag kan tänka mig att om det var tvärtom att Anders ville ha en miljon djur och Therese inte riktigt gillade det så hade det aldrig hänt.

      Jag själv är en stor djurälskare och kan se charmen i theres djurhållning just nu men även för mig hade detta vart lite too Mich speciellt med kiss och bajs på vissa ställen.

      Men ja Anders är en vuxen människa man vet inte vad han säger bakom kamerorna heller han är jätterädd för att utrycka sig framför kamerorna har jag märkt. Han tassar lite på tå

    Tycker inte Elira är fint. Aldrig hört förr, o vet inte hur det ska uttalas men de ’varianter’ jag tänker mig, så är ingen fin ?

    Fina namn på E, enligt mig:
    Ebba/Ebbe
    Eira
    Elmer

    Fan va hemskt det är att vara offentlig person nu för tiden. Oavsett vad man gör är det alltid något fel, något man gör som ska diskuteras, granskas och tjafsas om.

    Therese gör detta för att rädda djuren, för att hjälpa. Jag tror hon kan avgöra när det är för mycket djur och om djuren går ihop osv.

    Snääällla nån. Skaffa er liv människor…….

      Fast är man offentlig i form av influenser så vill man ju ha engagemang, det är ju det de lever på. Och de bjuder in till det, men man enligt många, även influensers själva, så ska det bara vara positivt? Man behandlar sina följare som ”vänner” men så fort någon har en åsikt som inte passar, eller ställer frågor man inte vill svara på, då ska man fatta att man inte ska ”bete sig på det sättet” Klart man ska säga ifrån om någon är otrevlig, men det blir väldigt konstigt att inte få kommentera vad en offentlig person gör, när personen lever på att bjuda in folk i dennes liv? ?
      Ska man ”skaffa sig ett liv” borde man väl varken hänga här eller följa folk man inte känner på Instagram. Eller kommentera vad andra kommenterar

    Jag tycker hon tillgodoser djurens behov med råge. De har det ju fantastiskt hos henne. Så mycket tid hon lägger ner på respektive djur. Folk ska alltid ha något att klaga på, helt sanslöst.

      Om sjukdomar kan spridas så är det ju inte bra. Sedan måste hyresvärden acceptera detta med men annars håller jag med

      Jag tycker hennes djur relaterade content är kul tittar inte på något annat av henne

        Hon har ingen hyresvärd, de har köpt sin lägenhet

          Du har svarat det på alla inlägg jag skrev de räckte du skrev det en gång ?

          Men ändå.. det luktar väldigt mycket och kanske finns allmänna regler kring sånt ?

    OT är bara störigt när man inte vill fokusera på det här inlägget

    Hon svarar väl väldigt sällan på någon form av kritik, vet jag inte om jag tycker att kritiken känns vettig i det här fallet oavsett.
    Däremot tycker jag att kritiken emot hennes nya bok känns mer på sin plats, tycker att det är helt från vettet att hon beskriver sig själv som en medelmåtta, känns som självinsikten åkte ut genom fönstret.

    Tycker det var fint och lär uttalas så ja. Annars är Edith, Esther, Ella, Ellie och Estrid fina namn.

    En brittisk influenser har precis fått en dotter som hon döpt till Bambi. Börjar ju inte på E men dör har du ett tips.

    Elsa och Elsie tycker jag är fint.

    Nä gillar inte Elira riktigt.

    Fina namn på E:
    Evelyn/Eveline
    Elena
    Elisabeth
    Eva
    Elise (stumt e)
    Elin
    Emme
    Emmanuelle
    Ellen
    Eliana

    JAg tycker elba är väldigt fint!

    Den kan heta Hård Bajskorv efter dig, som är så trög att du inte fattar att du ska vänta till ÖS.

      Men oj vad otrevlig?

    Fanny Om man är en offentlig person så har man alltid fått ta kritik och åsikter är inte bara ”nuförtiden”

    Du är på en skvallersida och du klagar på att folk diskuterar i en sansad ton, du låter mest arg av alla. Tror Therese klarar av att läsa sånt här

      Haha right

    Vill inte veta hur det luktar i deras lägenhet ?

      Ja precis. Jag hade en kanin i en lägenhet städade buren nästan varje dag och det luktade ändå ?

        Då städar man morgon och kväll.

    Fint med hennes engagemang men tycker som somliga ovan – det har gått över styr. Men gissar på att det är ett hyperfokus hon har just nu som kommer avta som allt annat hon gett sig in på och sen hastigt och lustigt slutat med 🙂

    Hur många djur har hon i hemmet just nu? Jag har utifrån kommentarsfältet här uppfattat 1 fågel, 1 hund, 1 kanin, 1 hamster…?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.