Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.

OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt i moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts…
?

Ps! Tjafsa mindre!

572 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jag vet att det här får mig att framstå som oempatisk. Men behöver lufta en sak och kanske någon därute känner igen sig. Jag var otrogen för typ ett år sen, var en kort affär på ett par månader mestadels via ”sexting” (men vi hade bekantskap flera år innan dess). Min man förlät mig och den andra visade sig vara en riktig skitstövel. Men jag blev förälskad, kanske kär i den andra. Jag klippte helt med honom och berättade allt för min man, och har inte hört av mig igen. Men jag saknar honom så fruktansvärt mycket ibland. Men det är otänkbart att höra av sig igen. Såklart. Kommer det här gå över? Jag älskar min man så det handlar inte om det.

      en gång är ett misstag, två gånger är ett val.. gör din man en tjänst och lämna honom

        Jag har ju inte, och kommer aldrig göra, det två gånger. Jag skriver för att jag saknar honom och vill ventilera detta bland främlingar för att jag skäms för mycket för att ta upp det med någon vän. Så varför ska jag lämna min man? Jag försöker hantera mina känslor.

          Jag tycker inte att du låter oempatisk, for what it’s worth. Du gjorde ett misstag, stod för det och tog konsekvenserna. Känslor är inte farliga och gör dig inte till en dålig människa, så länge du fortsätter välja att inte agera på det (igen). Jag tycker inte du ska klandra dig själv för känslorna utan heja på dig själv som fortsätter fatta rätt beslut (att inte höra av dig) varje dag.

          Det kommer garanterat att gå över. Tills dess får du stå ut, det är väl kanske priset du får betala då för att ha fått en chans till med din man. Men bättre kommer det att bli, helt övertygad!

            Så himla snällt skrivet. Tack! Dina kompisar ska vara glada över att ha dig som vän.

            Åh gud jag håller med dig. Vem har inte begått misstag och sårat folk genom livet?
            Vi är blott människor och inte maskiner.

            Jag tror också det kommer gå över. Det är ju bara det att ingen vet hur lång tid det kommer ta.

            Tänkte skriva typ exakt som den här kommentaren. Spot on!

          Jag skulle må riktigt dåligt om min man längtade efter någon annan dock. 🙁 Så helt oproblematiskt tycker jag inte att det är att stanna kvar. ?‍♀️

            Eller hur. Håller helt med! Det var fel redan från början och TS ska ha en jäkla tur att hennes man inte lämnade där och då.

            En gång otrogen alltid otrogen gäller i min värld i alla fall. Skulle aldrig lita på min partner igen ?? Sen att ens skriva att man saknar och längtar efter den man var otrogen med och sen skriva att man aldrig kommer göra om det? Wtf… Nä men att du gjorde det från första början visade ju att du är fullkomligt kapabel till att vara otrogen så att det kommer hända igen kan man aldrig lova.

            Ja jag är sjukt dömande i det här fallet. Deal with it ni som tar åt er.

      Det kan ju ingen veta helt säkert, men jag tror att ja, det kommer gå över. Det mesta går ju över. Ingen är nykär år efter år. Även sorg och saknad slocknar långsamt. ”Tiden läker alla sår” liksom. Så låt tiden gå, hitta på roliga grejer, skapa nya minnen med din man och vänner o.s.v.

      Citerar Johnny Depp ” if you love two people at the same time, choose the second. Because if you really loved the first one, you wouldn’t have fallen for the second.”

        Fast det där stämmer inte tror jag. Jag älskar dessutom inte den andra, jag var förälskad. I en illusion dessutom för han visade sig ju vara en riktig skitstövel. Och det är lätt att vara förälskad när allt är nytt och spännande, inget tjat om hem, barn, vabb osv osv

        Och det gick ju så himla bra för honom ?

          Verkligen.

          Hahahaha

        Exakt. Så många säger, jag älskar min man, men jag kan inte sluta tänka på xx.
        Bs.

      Jag tror inte du är kär i denna skitstövel, utan att känslan är ett resultat av något annat du saknar. Ett fokus utanför dig själv som är enklare att upprätthålla än att ta tag i det du egentligen behöver. Kom ihåg att hjärnan älskar gamla hjulspår och det behövs att du gör ett faktiskt arbete för att omprogrammera.

        Tack! Så klokt sagt!

          Lycka till!
          Hitta något som är ditt och får dig att må bra och utvecklas, som inte alls handlar om vem du är eller inte är förälskad i eller grubblerier på det: skogspromenad, yoga, stickning, snickra, måla, segla, volontärarbete, läsa, sjunga och så gör du det! Speciellt om gamla tankar dyker upp.

        Håller med och kanske är det också något du (TS) saknar i relationen med din man, så om ni arbetar på den relationen kommer troligvis känslorna förknippade med den andra mannen gå över av sig själv.

        Helt sant. Det gäller inte bara ts som är trådskaparen. Som singel har man ju blivit helt ”besatt” av killar som man inte ens blivit ihop med. Tänkte på en kille konstant i över 1 år trots att det var avslutat. Vet att han inte var rätt för mig och jag tänker på honom mindre och mindre.

        Nää tror inte att hon är kär. Det är bara en helt naturlig att det kan blossa upp en, en uråldrig funktion för att vi ska vilja para oss och få ett litet barn. Nu har ju andra delar av hjärnan utvecklats sen dess och den delen av hjärnan vet att en annan man är den vi ska leva av andra orsaker än att bara para oss. Lösa Sudoku på söndagsmorgonen har inte människan gjort så länge, men vi kan värdera detta när det sker, och även i efterhand att se att detta var gott. Några gånger har man avbrutit för att vara kärleksfulla. Det kan man lägga i en annan korg än den uppflammade lusten till någon som är en skitstövel.

        Men det kan vara jävligt plågsamt till och från.

      Du saknar känslan, spänningen och uppmärksamheten. Inte personen.

      Observerad kärlek som inte bejakas för väl i princip alltid ut med tiden.

      Känner liknande men gjorde aldrig något med personen, vi var bara kollegor och vänner. Nu har han slutat och jag har inte träffat honom sen augusti förutom en gång en kort stund i slutet av oktober. Men jag saknar honom och kan fortfarande känna såna känslor när jag tänker på honom. Undrar också när det går över, för det måste det ju? Saknar honom också som vän då han är en fin person, svårt att hålla isär känslorna.
      Nu när jag läser andras svar tänker jag att mycket kan handla om nostalgi och en (omedveten) vilja att ha den känslan? Hatar när hjärnan gör sånt där, att det inte är verkligt, bara massa annat.. Kan man hjälpa sig själv genom några tekniker/sätt att tänka? Ska man ignorera och slå bort tankarna? Går det över med tiden?

        Har du också partner?

          Ja, mkt långvarigt, älskar honom och skulle aldrig lämnat honom även om den andra varit intresserad. Jag ser den andra som en crush, om än en stark sån och min tro är att sånt kommer och går under ett långt liv och förhållande.

        Jag tror det har med urmänniskan att göra. Känslor ska flamma upp och leda oss ihop med dem vi får hormonstormar av. Jag tror att för en del kan det kvarstå i decennier. Men det är bara en känsla. Men man kan väl alltid försöka prata med sin urkvinna och fråga hur hon egentligen tänker när hon skruvar på kranen till dessa känslor som inte har med vettigt livsplanering att göra överhuvudtaget.

      Tänker att vissa som förlåtit otrohet, kanske kommer vara otrogna själv. Eller tillomed varit de själva innan, men säger de inte.
      De är deras lilla hemlighet nu.
      Och den som berättade lever på utan aning.
      Tänk på de ?‍♀️.

        Precis och sen tycker inte jag att det är ett misstag att vara otrogen utan det är ett medvetet val att vara det.

        Jag har förlåtit otrohet men skulle ALDRIG bedra någon. Jag vet hur ont det gör, jag vet vad det gör med en människa. Jag skulle aldrig i mitt liv utsätta någon för det.

          Och jag skulle aldrig i mitt liv förlåta en otrohet.

      Har så svårt att förstå varför man känner att man vill fotografera eller filma någon i ett utsatt läge. Jag filmade min hund (inte samma som barn, men kändes ändå fel) när hon var sjuk i höstas. Jag gjorde det för att kunna visa för en veterinär som skulle avgöra om hon skakade av smärta eller hade något typ av anfall och Jg har aldrig känt mig så taskigt som när hon sökte upp mig för att söka stöd och jag la fokus på att filma henne när hon hade ont även om det bara handlade om sekunder och var för hennes bästa.

        Min kommentar hamnade helt fel!

      Det går över om du inser att han aldrig hann nöta ner dig av sitt skitbeteende och du då skulle känna att han var det värsta som har hänt dig. Alla gräl, all småsinthet, alla uppsåtliga elakheter mm. Allt hade varit fruktansvärt. Tänk på det varje gång du känner lust så korrigerar du hjärnan så småningom.

      Modigt. Öppet spår hatar otrogna
      Misstag sker

        Gör dem? jag har aldrig varit ett öppet spår förut.

        jag tycker att man ska vara motståndare till otrohet. Men hur hårt man ska döma någon beror j på en massa variabler.

      Lämna din man så han kan träffa någon som uppskattar honom

    vilka serier är det ni alltid rekommenderar när folk ber om serietips? serier ni sett, verkligen älskar och önskar att alla borde se?

      Beror helt på genre! Men vill någon ha en lätt serie så tipsar jag alltid om ”The Bold Type” (finns bara på Netflix februari ut ?). Men också ”Younger” eller ”Emily in Paris”.

        Emily in Paris har blivit en sån serie jag hat-tittar på. Önskar varje säsong att ALLA i serien ska dö i en stor brand eller något. Så vidriga karaktärer. ?

          Hahaha eller hur!! Och jag jobbar själv infon marknadsföring och får panik på hur mycket allt romantiseras ??

            Haha vad menar du, kan inte alla PR-kriser lösas genom några instagram-inlägg? 😉

              Jo men absolut? gärna med någon som sjunger i ett Street band i bakgrunden ?

          ??

        ÄLSKAAAAR the Bold Type! Fasen att den ska tas bort! Har sett den tre gånger, hehe!

      haha jag såg om OC i julas. den är fan fortfarande så bra??!?! alla borde se

        Samma här? Kan se om gamla tonårsserier hur många gånger som helst känns det som ? OC, One Tree Hill, vampire diaries, true Blood, Vänner, Gossip girl, Gilmore girls, sex and the city.. ? Men skulle jag tipsa en vuxen människa nu så skulle jag snarare säga Game of Thrones, Breaking Bad, the Office, Parks and recreations eller How to get away with murder. Finns så många bra, svårt att komma på alla ?

          Är jag typ den enda på hela planeten som inte fattar hypen om Breaking bad…?!

            Haha nej du är nog inte ensam ? Men den är ju extremt högt rankad på imdb, så något har den ju! Har du sett allt?

              Typ 1,5 säsong… blev typ deprimerad av den ?

            Nej, men se ”Better call Saul” in spinoff till Breaking bad. Så mycket bättre

              Näää verkligen inte! Better call saul är ok men doesnt hold a candle to BB

            Hej. Och nej, du är verkligen inte den enda. För jag försökte verkligen ge den serien en chans, MEN.. jag tittade bara 4 avsnitter och sen kunde jag inte titta på det nåmer, det var inte min typ av serie helt enkelt, tyvärr. Så jag fattar inte heller hypen om den serien!?

        fast alltså…nej det är verkligen inte bra ? OC var sjukt bra när man var 16 men har ej åldrats bra

      Please like me, även om den är ganska speciell.

        Den är fantastisk. Absolut en av mina favoriter!

      Breaking Bad.

        +1 på Breaking bad. Succession håller också hög nivå. (Ny säsong snaaaart!!!)

          Den är väldigt bra men kom ändå av mig vid säsong 3 eftersom det kändes som lite tomgång i handlingen. Borde jag återuppta den, eller går det utför?

            jaaa den blir bara bättre och slutar på topp!

            Cliffhangern var nästan lika bra som i säsong 2, så det tycker jag!

        Jag har försökt titta på Breaking Bad flera gånger, men fastnar aldrig.

          åh du måste se! verkligen måste, this is your sign! har nog sett den minst 5 gånger.. det kommer va värt det, lovar! men jag själv såg första avsnittet 3 gånger innan jag orkade fortsätta, helt sjukt så här i efterhand. men den är precis lika bra och välgjord som alla säger!

            Jo, det är den, men jag kan samtidigt förstå att den inte är för alla. Framför allt är den inte något för den som slötittar, man måste vara koncentrerad när man ser den tycker jag, annars är det så lätt att missa detaljer och den blir inte lika fängslande.

        Better call Saul (Breaking Bad)

      Vänner. Haha alla har dessutom typ redan sett den men jag älskar den. Tröttnar aldrig och vet inte hur många gånger jag kollat om?

        Jag var ett slaviskt vänner-fan när serien sändes för 20 (?) år sedan, och tittar nu igen av ren nostalgi. Men vad den inte har stått sig väl! Alltså jag älskar den pga sentimental, men sååå mkt unkna skämt om allt. Som rädslan för att vara ”tjejig” (om du var kille) och massa annat som inte känns ok idag.

      The Leftovers. White Lotus. The OA. Stranger Things. 🙂 Men beror så klart lite på vem jag pratar med… Avskyr man sci-fi är inte alla dessa passande…

        jag jobbar på att försöka se the leftovers efter att ha läst en hel drös med lovande kommentarer på youtube! är 3 avsnitt in men hittills är det inte jättebra direkt ?

          Jag har försökt läsa boken tre gånger men kommer aldrig förbi första kapitlet trots att jag älskar allt annat som Tom Perrotta skrivit. Storyn låter så bra i teorin men engagerar ändå inte.

          Jag tyckte också den var segstartad. Tog nog halva första säsongen innan jag fastnade. Men sedan blir den otroligt bra. 🙂

      Beror helt och hållet på vad för typ av serier personen föredrar. Jag tipsar inte om tex serier med mysterium om personen gillar serier med romantik.

      Russian doll.
      ❤️ Natasha Lyonne ❤️

      Peaky blinders

      smurfarna, speciellt S1E11

      Vänner! Har tappat räkningen på hur många gånger jag sett den. Och Bron, har man inte sett den är det dags.

      Chicago fire. Den är för mig som One tree hill är för min lillasyster.

      Hemma igen
      Från Lark Shire till Candleford
      Downton Abbey
      Big Bang Theory
      Vår tid är nu

      Scrubs, Fresh Prince of Bel Air, The 70s show, Rectify, hundra till haha

        Okej glömde nämna Dark!!!

      Jag fastnade verkligen för Desperate Housewives och Revenge när jag började kolla på dem för något år sen, kollade på dem så fort jag hade tid. Har börjat kolla om Desperate Housewives.

      Amerikanske The Office och Seinfeld.

        Jag kan inte förstå hur man kan tycka den amerikanska The Office är bättre än den ursprungliga engelska versionen med Ricky Gervais. Har den på CD.

          Jag har faktiskt tyvärr inte sett den för jag har inte hittat den streamad på någon tjänst jag har. Men är övertygad om att jag skulle gilla den. Gillar brittisk humor och älskar Gervais!

            den finns på hbo!

      True Blood!
      Min kille var riktigt skeptisk men jag fick honom att börja titta och nu erkänner han att den är ganska bra och underhållande. Men jag var också en riktig fangirl när den kom så är lite partisk.

      Annars tycker jag True detective (säsong 1 och 3) är jävligt bra. Även Mindhunter är spännande.

      Arrested development

      Bluey

      Fleabag

      House. Jag älskar den verkligen ❤️

      Ted Lasso, Downton Abbey och Desperate Housewives ☺️

    Idag sa jag tack o hej till min vän jag känt sedan högstadiet. Hon lägger KONSTANT upp bilder och stories på sina barn. Oavsett hur utsatt läge dom är i (ligger halvnäck med hög feber, gråter och är ledsna mm) så tar hon kort och lägger ut med texter om allt som sker. Jag fick nog när hon la upp flera bilder på sin ena 2-åring som grät och tydligen hade diarré.
    Så jag tog bort henne på insta och snapchat men sa inget. Då skrev hon och frågade varför jag gjort så och jag förklarade lugnt & sansat att jag har väldigt svårt för exploatering av sina barn när dom är sådär utsatta. Små barn kan ju aldrig ge samtycke och dessutom vet man inte vart bilderna hamnar i värsta fall. Och hon blev så arg och kränkt, tog det inte alls förstående och skulle absolut poängtera att jag minsann inte har barn själv. Jag var inte ens i närheten av otrevlig, tvärtom. Så nu bröt jag helt istället. Vi har varit vänner sedan länge och umgås i samma umgängeskrets vilket ju gjort allt mer komplicerat. Men jag tycker inte heller att man ska stanna i relationer som inte är bra för en bara för man känt varandra i alla år. Och nej, jag har inga egna barn så jag vet inte hur det är. Men jag VET att om jag skulle få egna barn i framtiden kommer jag aldrig aldrig lämna ut dom såhär på internet. Det är logiskt tänkande och krävs inte att du är förälder för att fatta det. Vill du lägga upp nån gullig bild där barnet gungar eller nåt så absolut men lägg inte ut bilder nätet på barn som du själv aldrig velat hade funnits på dig. Det finns ju en gräns om man bara tänker ett steg längre men det är tydligen svårt för vissa att vilja fatta (och jag är för gammal för att stanna kvar vid kassa vänskaper)

      Håller med dig om vad man lägger ut och tycker hon överreagerade å det grövsta. Du sa ju inte ens nåt innan hon frågade och var inte otrevlig. Nä, du har det nog bättre utan henne. Hoppas fler reagerar så de stackars barnen skyddas från sånt.

      Bra gjort! Fick samma känsla när en numera fd killkompis la upp en story på sin son ”i 5 år har han klarat sig utan magsjuka, men nu var det hans tur”. Nu var det bara en bild på sonen som utslagen satt och tittade på tv och inget annat, men jag tyckte det var illa nog. Varför ska hela internet (han har öppen profil) kunna ta del av hans sons magsjuka…

      Gällande att stanna kvar i vänskaper, även där bra gjort. Ibland måste man tänka på sig själv och vad man mår bäst av??

      Det är väl jättebra av dig tänker jag. Har också otroligt svårt för det där beteendet. Det är rätt empatilöst att lägga upp bilder på vilken människa som helst när hen är i en utsatt situation. Starkt att du stod upp för dina värderingar!

      Bra gjort. Man känner sig ju som om man medverkar annars? Det har helt ballat ur nu.

      Jätte bra gjort! Fyfan vad vidrigt att lägga ut bilder sådär. Alla vänner och bekanta jag följer på instagram spammar ut bilder på sina barn. Jag har inte barn, men jag tänker inte lägga ut massa bilder på mina framtida barn.

    Jag är snart nyexad förskollärare och har fått erbjudande om jobb. Kommer i så fall vara ensam förskollärare på en liten förskola, jag och två barnskötare. Är det att ta sig lite vatten över huvudet så här som första anställning? Skulle behöva lite tankar från er som vet vad detta innebär liksom ?

      Skulle säga att det beror på vilken verksamhet du kommer till. Hur ser dina blivande kolleger på ansvaret mellan förskollärare och barnskötare? Kommer du stå ensam med utvecklingsplanen samt ta alla utvecklingssamtal? Kommer du få en mentor som du kan bolla tankar med?

      Jag skulle inte rekommendera det, kan bli tufft. Beror helt på hur de är iofs, men risken finns att de inte vill ändra sig, göra det du vet att ni borde.
      Som förskollärare har du större ansvar för lärandet och dokumenterandet. Och som första jobb vore det kanske skönt och bra med nån som kan dela det ansvaret och som du kan lära dig av och bolla med.

      Det beror helt på vilken typ av barnskötare kollegorna är. Och det kan bli ensamt som ny utan nån förskollärarkollega att bolla med.
      Sen måste jag säga att det låter helt fantastiskt att jobba på en så liten förskola. Själv är jag barnskötare med 18 kollegor ?

      Där jag jobbar gör barnskötare och förskollärare samma arbete. Förskollärarna har ansvaret på papper, men det är ingen tydlig ansvarsfördelning. Så dina kollegor borde kunna stötta upp dig om de har jobbat några år.

        Hmm, men de har inte samma utbildning och kunskap om läroplanen tex? Oftast har chefen högre krav på förskolläraren.

          Nej de har inte samma utbildning. Men de har kunskap om läroplanen då förskolan jobbat efter den i många år. Det ser såklart olika ut i kommunerna och det bör vara skillnad på yrkena. Men så är det inte i min kommun. Så förmågan hos barnskötarna finns.

            Ok, vad bra! Så är det tyvärr inte ofta. Tycker inte man ska göra exakt samma jobb då man har olika utbildning ändå.

      Ta inte jobbet! Jag gjorde det misstaget som nyexaminerad och sa upp mig efter 10 tunga månader. Extremt slitigt och helt fel som första jobb.

      Jag är förskollärare med 2 barnskötare som kollegor. Funkar utmärkt! Vi är ett så härligt team tillsammans, kommunicerar, pratar och allt löser sig perfekt. Har arbetat med andra förskollärare förut och det funkar lika bra med barnskötare. Visst blir det lite mer ansvar men har man engagerade kollegor så går det prima.

    Förstår mig inte på Fann*days. Jag förstår att det måste vara fruktansvärt det de går igenom. Kan inte ens förställa mig. Men att man gör content av allt? Live flera kvällar där hon tar flera graviditetstest? Står direkt på paketet att om man testar tidigt ska det tas på morgonen, så varför ens testa kvällstid? Och göra content av det?

      Jag kan inte låta bli att känna det är ett sånt slöseri med gravtest att ta 3 test varje kväll bara några dagar efter ägglossning… ?

        Det brukar väl ta några veckor innan testet visar plus? Det ska ju dela sig, fästa sig och gro in sig.
        Haha vilket påminner om när folk skriver egna noveller och liknande som de sedan lägger ut. Det var väldigt vanligt att tjejen i historierna jag läste fick gravid symptom morgonen efter ,som hon legat med någon.?

        Tyckte lite synd om deras biologi lärare då.??

      Jag läste första meningen som ”jag stör mig inte på fann*days” och tänkte, wow, HÄR har vi en originell trådstart!

      Jag tycker genuint synd om henne. Men hon verkar ha hittat en plattform där hon får känna att hon är i ett sammanhang. Jag önskar henne allt gott.

      Förstår inte heller varför man gör content av precis allt. Om man nu verkligen vill testa tidigt, varför göra det på kvällen när det är mindre chans att det ger utslag? Provocerande haha

      Jag tittade på en live, tycker mest det var sorgligt att så många skrev att testen såg positiva ut. Hon sa att hon även tar tester (!) på morgonen. Känns verkligen som slöseri med tester, är de negativa på morgonen är det väl negativt på kvällen också.

      Hon skadar ju ingen… förutom kanske sig själv? Men jag hoppas verkligen hon blir stärkt och mår bättre av att dela med sig. Mår hon bättre så låt henne. Sen kan man såklart tycka vad man vill… Men det finns många korkade influencers som jag hellre tycker till om ?

      Måste du förstå henne? Är det något som påverkar ditt liv? Varför kikar du in hos henne?

      Kan inte tycka annat än att det är ett väldigt märkligt beteende. VARFÖR gör man så? Vad får hon ut av det och vad får TITTARNA som inte känner henne – ut av det? Menar inte att man ska ”tysta ner” barnlöshet men kom igen.. Att få följare och bli någon form av mini-micro-instagrammare genom att försöka få barn, nej det känns bara knepigt. Ellerrrr så tänker jag såhär för att det är så långt ifrån hur jag själv hade hanterat det (hade sökt stöd/pepp/pratat om det med nära och kära).

      Det är ej friskt

    Någon mer med en fyraåring hemma som upplever mycket känslor? Har ni några ”roliga” situationer att berätta om??

    Min dotter fick en klubba som hon inte lyckades bita sönder och blev förkrossad. Jag vet att det är jobbigt för de små samtidigt kan jag knappt hålla mig för skratt ?

      Skriver under på den, känslorna lika starka åt alla håll… ?

      Min son på 4 år brukar ibland, när han är på ”det” humöret, be om något att äta med kravet att det ska vara något vi inte har hemma. Han är självklart arg som ett bi i dessa stunder. Hur kan man vinna mot den? ?

        ?

        Ha ha tänk om han vill fara och handla då?

      Igenkänning ? Min fyraåring har börjat med att avsluta sina önskemål (läs; befallningar) med: ”I Kungarikets namn!”.

      T.ex. ”Jag vill ha chokladmjölk, mamma. I Kungarikets namn!”

      Jag får skratta inom mig, för hon blir vansinnig om hon hör att jag skrattar åt detta ?

    Vad är ert bästa inköp? ?

      En roterande airfryer!

        Roterande???? Va fan. Det har jag missat. Jaha hur ska jag få plats med en sån också på diskbänken……

          Anonym 20:50
          Japp, det är en grej med en vinge som snurrar långsamt och flyttar runt innehållet. Pommes blir perfekt då det roterar.

      Massagepistol

      1.Värmefilt
      2. Egen tvättmaskin till lägenheten
      3. Nintendo

        Hej
        Vad för Nintendo?

          Nintendo switch

        Egen tvättmaskin.? Har du besök av ett spöke som vill tvätta lakan ?

          Jag fattar inte riktigt vad du menar, men jag bor i en gammal lägenhet med gemensam tvättstuga i huset.

      Köpte nyligen ett zestjärn som jag älskar. Annars ett par underbart mjuka och stora pyjamasbyxor ?

        Varför heter det zestjärn men citroncest??? Trodde det hette cestjärn ?

          Eller heter det båda stavningarna ?

          Ingen aning ? jag var tvungen att googla för jag var osäker på hur det stavades ?

          Det heter zest, iaf enligt SAOL. Har aldrig sett någon stava det med c innan jag precis googlade, haha.

            Såg också det. Jag har aldrig sett ordet zest utan bara cest. Men verkar som jag har fel, har levt i en lögn hela livet ?

      Förutom tråkiga svar som t.ex bilen, glasögonen etc så är jag otroligt glad i min kurslitteratur och läser även för skoj skull?

      melimeli luca grande soffa och sjöstrand espressomaskin!

      Philips Hue-lampor till hela lägenheten (och Google home för röststyrning av dem). Kommer aldrig inte ha smarta lampor igen.

      0.5 liter vaniljglass

      Sladdlös dammsugare från Dyson. Förutom mina katter då! ?

      Fina och bra mörkläggningsgardiner till sovrummet. Känns som ett hotell.

      För 2,5 år sedan köpte jag en häst!
      ÄLSKAR ÄLSKAR ÄLSKAR

        Å lycklig dig ?

      Satisfyer och fönborste.

      Microplane rivjärn, blir otrolig parmesan ?

      Satisfyer och tvättmaskinen.

      IR-madrass och tyngdtäcke.

      1. Dyson air wrap
      2. Min värmefilt
      3. Min wellify nacktensapparat.

      Det är mina favvogrejer i hemmet som används mycket ofta. ?

      – Trådlösa hörlurar
      – Värmefilt
      – Elsparkcykel

      Chips. Varje gång.

    Front end-utvecklare, finns ni här? Berätta allt om ert jobb!! Hur ser en arbetsdag ut för er, vad fick ni i ingångslön, vad tjänar ni nu, vad fick er att bli det..

      Jag frilansar så dagarna kan se lite olika ut men oftast har vi standup på morgonen och sen får jag styra resten av min dag som jag vill. Jag jobbar ofta själv nu för tiden (vilket jag trivs med), när jag var anställd gjorde vi ofta pair programming, fler möten osv. Generellt sett ett väldigt flexibelt jobb med mycket frihet så länge du levererar. Är det något speciellt du undrar över? 🙂 Jag tror jag hade ca 30 i ingångslön och efter 5 år hade jag runt 80. Idag fakturerar jag €550 per dag. Jag har dock aldrig jobbat i Sverige så lönerna kanske skiljer sig.

    Jag fyller snart 33 år och har känt en kille som jag haft historik med sen jag var 18. Vi bor i olika städer och är inte tillsammans. Tidigare bodde vi i samma stad och då hade han en flickvän som han var tillsammans med. De har nu gjort slut. Vi har pratat om barn och när vi vill skaffa det och för honom är det viktigt att han studerar klart och att man bor ihop i typ 1-2 år innan man skaffar barn. Han vill försöka om 4 år och jag har en stor barnlängtan. Jag vet ju inte ens om jag kan få barn men jag vill försöka om ca 2 år. Min nästa relation vill jag ska vara med pappan till mina barn.

    I höstas blev jag också intresserad av en annan kille som jag träffat i två månader. Jag känner inte starka känslor för honom och vet inte heller vad jag ska göra med den relationen. Han är 5 år yngre än mig.

    Är det någon som varit i en liknande situation? Vad har ni gjort?

      Är du inte kär i nån av dem alltså men funderar på relation?

      Barn i all ära men det borde vara viktigare att ha en partner att skaffa barn MED, och har du inte det men ändå stark barnlängtan kanske du ska överväga att skaffa barn på egen hand. Det är det största beslutet man kan ta och absolut inget som bör hastas fram – såvida du inte är säker på att någon av dessa herrar skulle vara en bra frånskild pappa också

      Jag hade skaffat på egen hand! Då slipper du stressen, kan fokusera helt på ditt barn, och du kan inte ”bli av” med barnet halvtid om du och pappan gör slut. Så kan du dejta senare och bara fokusera på kärlekeskänslorna och inte vem som vill ha barn först.

    I onsdags lättade jag på mitt hjärta gällande att jag, förra året, var min bästa väns högra hand i allt(!!) när hon gifte sig, men att hon nu knappt bryr sig om mitt bröllop som sker i sommar. Och det faktum att jag generellt trodde att jag skulle ha mer stöd av vänner i frågor som klänning, frisyr eller smink.

    Vill bara tacka för alla fina kommentarer jag fick. Det var väldigt skönt att lätta på hjärtat.

      Bloggbevakning när det är som bäst?. Tycker annars att många bara hugger så fort tillfälle ges. Skulle man säga något positivt om sig själv så får man garanterat ett ”tur för dig då, alla har inte de generna” och så har man precis berättat om något man är tacksam för.

      Sara
      Vad ska du ha för tema? Färger?
      Ohh har du sett serien Älskling här är ditt bröllop.
      Då är det killen som ska fixa allting inför bröllopet. Det ska fixas klänning, skor, lokal m.m
      Det kan bli ganska kul ibland.

      Åhhhh älskar bröllop!! ?

      Vad ska ni ha för tema? Har du köpt klänning? Blommor? Berätta ??

      Tänkte kommentera när du skrev det förut men kommenterar nu, tråkigt att du gav så mycket men inte fick samma tillbaka.
      Känner lite samma känsla där med en kompis till mig, jag finns alltid där men när jag behövde prata med någon så hade inte hon tid.

      Blev lite nyfiken på om du tog upp hur du känner med kompisen?

      Men alltså blir så glad över responsen nu också??

      Vi kommer vara i en lokal precis vid havet och ha det rätt basic med extra allt. Färgerna är ljusgrönt (tänk euvalyptus)/lite guldigt och mycket ljusslingor och ljus. Kör inte på en klassisk tårta utan glassbuffé pga båda älskar glass. Och bubbel i mängder såklart.

      Har försökt ta upp detta med min vän men hon putter det bara ifrån sig pga har så mycket med sitt liv nu. Och det kan jag köpa att man har, men lite intresse tycker jag ändå det borde finnas plats för.

      Och tack igen till alla. Ni förstår nog inte hur mycket bara en like på inlägget betyder.

        Om man inte har tid kan man ju alltid förklara det så att man vet att det inte är av ointresse. Och att prata om det något tycker jag nog att man kan ta sig till. Bara säga att jag längtar till du får uppleva samma lycka som jag hade förra sommaren ….

        Ja självklart kan man ha mycket att göra men vill ens bästa kompis prata om något viktigt så kan man väl skapa sig lite tid för den personen? ??‍♀️

        Har du sagt vad det gäller och kompisen försöker undvika att prata om det?

        Blev lite nyfiken på hur din kompis kommer reagera där, om hon förstår dig eller inte håller med alls, kan ju bli ett problem om man ska lufta hur en annan person beter sig och den inte håller med om det har jag märkt i mitt eget liv, tyvärr.
        De flesta tål inte kritik när det gäller dem själva men gäller det andra då går det väldigt bra att säga något, lite hycklare är folk ibland.

        Hoppas det går bra för dig med din kompis.

        Vad glad jag blir av att du blev glad ?

        Det låter helt fantastisk! Jag var på ett bröllop som också hade glassbuffe istället för tårta och det var så himla mysigt och lyckat ??

        Så himla tråkigt med din vän, hoppas att hon visar mer intresset/hjälper till snart!

    Yrken där man får hjälpa andra människor? Göra skillnad? Tips?

      Det mesta inom vården

      Ett ställe dit mammor och barn kommer efter att de tagit sig ifrån en våldsam eller missbrukande partner/förälder. Kurator/psykolog på skola, hjälpa ungar innan de är för sent skulle jag vilja göra.

      Polis.

        Nej

          Vadå nej?

            Alla som har bilden av att poliser jobbar med att hjälpa människor och göra skillnad är lyckligt lottade.

              Såklart inte alla men många poliser hjälper faktiskt människor.
              Klanka inte ner på alla bara för att vissa missköter sig.

              Det finns fantastiska poliser därute.

                Polisens uppgift är att lagföra folk för brott. Det gör ju såklart jättestor samhällelig nytta och bockar absolut av ”att göra skillnad”. Ett samhälle utan poliser är ju otänkbart och det finns såklart bra poliser.
                Men om man vill jobba med att hjälpa människor så kansle man hellre jobbar med fysiskt eller psykiskt sjuka, utsatta människor, barn osv. Snarare än att jobba med att lagföra kriminella. Dvs om det är kontakten med behövande personer som man vill jobba med. Så tolkar jag ”att hjälpa människor”. Men man kan såklart göra en bredare tolkning. Någon va inne på att forska på grön teknik. Du hjälper ju människor som frisör, snickare eller banktjänsteman också. Tror ändå inte att det va det ts va ute efter. Kan såklart ha fel.

      Sjuksköterska. Lärare. Socionom. Psykolog.
      Fysioterapeut. Läkare.

      Tullinspektör!

        Nej. Sluta föreslå polis och tullinspektör. Det är absolut samhällsviktiga funktioner och många gör ett bra jobb med att upprätthålla lag och ordning. Men huvuduppdraget är liksom inte människovårdande.

          ”Göra skillnad” var ju också en del.

          Men är du typ korkad?

            Är jag korkad för att jag inte tycker att tullinspektör är det bästa tipset för ngn som vill jobba med att hjälpa människor och göra skillnad?
            Isf lever vi nog helt enkelt i olika verkligheter.
            Hoppas att du känner att tullinspektörer jobbar med att hjälpa människor när du blir ”slumpvis” utvald i tullen.

      forskning i grön teknik

      Arbetar med barnverksamhet på ett kulturhus. Så himla roligt, givande och härligt att få träffa barn och vuxna och göra skillnad.

        Är du ironisk?

          Varför skulle hen va det?

      Jag tänkte på samma sak idag när jag såg folk som reste till Turkiet och Syrien för att söka efter folk i rasmassorna.

      Jag vill också jobba med något sådant. Helst typ missing people men som ett yrke, ett betalt jobb.
      Och nej jag vill inte bli polis, brandman eller militär. Inte ssk eller läkare.
      Vad sjutton blir man då?
      Känner mig för gammal för att hinna bli specialist på eftersök typ.

        Samarit !

      Specialpedagog.

      Kan tipsa om SOS alarm. Har aldrig vart på en bättre arbetsplats någonsin.
      Annars är det väl vården ett sånt yrke. Eller nån form av serviceyrken beroende på vad det är för hjälp man vill ge. ?

      regent gör skillnad, många älskar att vara i en klubb med det ämnet, fullkomligt älskar regenter.

      Arbetsterapeut! Bredare och roligare än det låter 🙂

      Audionom

    Idag tog jag ut min hormonspiral, jätte skönt! Nu hoppas jag på att må bättre?

      Har du mått dåligt av den osv?
      Gjorde det ont att ta ut den?
      Jag ska ta ut min snart och är lite rädd för att det ska göra ont ?

        Har gått upp mycket i vikt pga ökad hunger, har fått jätte dålig hy och min sexlust har försvunnit. Nejdå det gjorde faktiskt inte ont! Jag var orolig för när jag tog ut min förra spiral så hitta hon den knappt. Men den här gynekologen sa ”ta ett djupt andetag och sen hostar du” och när jag hosta så tog hon ut den, tog typ 10 sekunder. Har inte haft ont och knappt blödigt efteråt.☺️

      Hoppas verkligen du mår bättre snart! Vet ju inte vilka bekymmer du hade. Men jag gick med brutala magsmärtor där jag fick göra såväl MR som CT och var sjukskriven i flera månader. Tog sen ut spiralen och alla problem var borta. Tack och lov så att säga. Men sjukt att man ska behöva gå runt med de problemen ?

        Ja jag har haft liknande problem tidigare men har fått höra att det inte beror på spiralen, även fast besvären gått över när jag tagit ut den. Jag har haft problem med viktuppgång, dålig hy och noll sexlust!

    Nicole F säger att hennes barn fyller en månad idag (född den 13/1) – man är väl en månad på samma datum, månaden efter, inte efter fyra veckor??

      Menade inte att detta är en skandal, undrar på riktigt ?

      Japp, hon är fyra veckor gammal men inte en månad än.

      Det är väl efter datum?
      Det är väl en månad mellan siffrorna eller har jag haft helt fel?

      Hon tror väl att 4 veckor är en månad ???

      Visst är det efter datum. Men om man är född t ex den 31 januari blir det lite lurigt nu i februari. Då kan man faktiskt fylla en månad när man är 4 veckor gammal!

      Inte för att ser hade något med det här att göra. Men ändå :p

      Hon är ju inte känd för att vara smart så

      Nej precis, är man född 13/1 så blir man en månad 13/2. En månad är inte ett bestämt antal veckor utan 28 (29 vid skottår), 30 eller 31 dagar.

      Tur för Nicole att bara 2% av alla jobb kräver utbildning, utifall influencerkarriären skulle skita sig.

      Kommer aldrig glömma när hon skrev 1.5h, och avsåg 1h 50min ?

    Snålaste ni har varit med om?

      Jag har en kollega som brukar lyxa till det på frukosten på helgen med att dela på en grapefrukt med hennes mamma.

        Hur är det snålt? Man kanske har dålig ekonomi eller tycker att grapefrukt är speciellt och ”lyxigt” för en själv

          Jag kan räkna upp 100 liknande saker. Hon är ensamstående, bor i en liten 1:a och tjänar över 50 tusen i månaden.

            Fast att bo litet med den inkomsten när man är ensamstående är väl ändå inte snålt? Även om 50.000 månaden är en bra lön så är det inte närheten av att vara rik. Så kan vara vettigt att lägga undan pengar för att t ex kunna köpa sitt drömboende i framtiden eller slippa jobba fram till graven.

              Känner du eller jag henne? Precis som att du vet att människor i ditt liv är snåla så vet jag att hon är snål.

                Ja såklart du gör tyckte bara att hon bor litet när hon är ensamhushåll var ett ganska dåligt exempel på snålt beteende.

                  Men det är väl ingen som har sagt att ensamhushåll är lika med snålhet. Det var väl en kombination av information som pekade på snålhet. Det vill säga, bor ensam i en etta och tjänar 50K = skulle kunna köpa mer grapefrukt. ?

        Kan det inte vara att man inte vill äta en hel besk grapefrukt då mer än snålhet?

        Oftast äter man en halv grapefrukt.

          Men eller hur! Vem fan äter en hel?

          En halv grapefrukt till frukost..? Mättande och bra.

      En vän jag hade när jag var 18. När vi åt på tex donken så köpte hon aldrig något eget utan väntade på att alla andra skulle äta upp och tog sedan resterna.?

        Om de andra åt upp, fanns det verkligen rester då??

          Ja absolut, hon åt pappret och muggarna.

            Hungrig.

      Jag hade det periodvist tufft hemma under min uppväxt vilket socialtjänsten till slut blev inblandade i. En jobbig sommar när jag mer eller mindre blev utkastad visste inte socialtjänsten var dom skulle göra av mig riktigt, så dom gav mig en ”praktikplats”i butik. Jag lärdes upp och jobbade med arbetsuppgifter likt alla andra, och för detta fick jag en saftig lön på hela 50 kr per dag via soc. Ska då även tilläggas att detta var pengar som jag skulle klara mig på när det inte gick att vistas hemma.

        Staten kan inte betala ut normlöner till praktikanter. Då måste vi höja skatten betydligt för alla.

    Såååå, ska lira Hogwarts Legacy, Ä N T L I G E N. Men vill gärna komma på ett snitsigt häxnamn, ni vet, så det klingar bra i magivärlden, är totalt värdelös på att komma på namn till karaktärer. Hit me!

      Agata Askelöv

        Hahaha bästa filmen!!!

      Be á Trix
      Trixie
      Spellunky

        Okej, kanske ”snitsigt” och sådär passar skitbra ihop, jag menar Hermione Granger, Penelope Clearwater, Luna Lovegood, Ginny Weasley, Rowena Rawenclaw, allt bara passar så bra!

          Valerie Wolfpaw
          Guinevere McKenzie
          Agatha Knightarm
          Cinixia Greeklaw
          Jürgina Gjallarhorn

          Haha det är väl bara att kombinera vad som helst??

      Åååååhhh, jag lääängtar tills jag också kan köpa det!

      Witch Bitch

      Raven Blackmoon.

      Tammy Thaumaturgy

    Har läst att i tidigare öppet spår har det varit diskussioner om hur ofta man duschar.
    Då kom jag och tänka på, hur ofta ni tvättar era sängkläder?
    Jag brukar göra det efter 1-2 veckor. Mer runt två veckor nu på vintern när man inte svettas osv så mycket och tvättar oftare på sommaren

      Vill göra det varje vecka pga nytvättade lakan är SÅ nice men pallar sällan – blir nog var tionde dag-varannan vecka under de kallare årstiderna.

      Dessa diskussioner brukar bli hätska.. 😉

      Jag byter sängkläder 2 ggr/månad. Duschar alltid innan läggdags och sover i nattlinne. Hade jag duschat på morgonen och sovit näck hade jag nog bytt varje vecka.

        Brukar bli hätska… precis vad jag tänkte. Nej, inte idag igen?. Inte så här tidigt en fredagkväll ?

        Man kan vädra och skaka dom ute. Då blir det några dagar mer mellan tvättarna.

          Är det enklare än att bara byta och tvätta?

        Varför egentligen? Jag kan erkänna att jag i perioder bytt relativt sett sällan men det drabbar ju ingen annan så länge jag håller mig själv luktfri.

        Utom en gång iofs när jag var bortrest med sa OK till att min mor lånade ut mig lägenhet till sin vän förutsatt att hon bytte sängkläderna som var ofräscha (och en gäst ska ju såklart ha sprillans). Sen kom jag hem och hon hade skitit i det motkravet. Stackars hennes vän.

          Jag undrar också varför andras vanor upprör…? Dusch diskuterades på jobbet och jag blev typ påhoppad för jag duschar dagligen. Men jag är liksom en ganska svettig person, om jag inte hade duschat varje dag så hade min omgivning nog varit missnöjd, särskilt på sommaren… Bryr mig själv inte om andra duschar sällan.

            Jag blev mer chockad över de som duschar väldigt sällan. ? Såg plötsligt en bild framför mig av en hord bloggbevakningsläsare med svamp-asses och oljiga hår.

              Men du förstår inte att vi inte får det? Håret blir inte oljigt av att inte tvättas på några dagar.

                Swamp-ass då?

                  Vet inte ens vad det är… ?
                  Låter otrevligt dock så skulle nog märka om man hade det…

      Jag svettas inte så mycket och duschar varje dag, så kanske var 3=4 månad är lagom för mig.

        Nä nu trollar du.

        ?

      Varje vecka pga dammallergiker. Och hunden sover i sängen. Inte en perfect match så att säga meeeen. Det är som det är ??‍♀️

      Var 7-9 dag ungefär. Helst fredagar när man duschat extra noga efter jobbet och skrubbat bort allt skinn ?

        Vad jobbar du med för smutsigt?

        Måste bli ett jävla skrubbande när du kommit ner till läderhuden

      När jag kommer ihåg och orkar, typ.

        Samma här… så har ingen jättekoll oftast… har just nu julpåslakanet så tänker att det nog börjar bli dags…

      Varannan vecka!

      Renbäddar varje söndag.

      Förut så bytte jag sällan pga depression och pallade inte gå ut till den allmänna tvättstugan. Men nu när jag har egen tvättmaskin så byter jag 1 gång/vecka, och ibland byter jag lakanet 2 gånger/vecka då jag kan svettas mycket.

        Har hundar och katter som sover i sängen också så ibland byter jag ännu oftare.

      Skulle nog säga att max 2 veckor mellan byte av sängkläder. Helst varje vecka. Om jag inte orkar bädda rent allt en vecka så byter jag åtminstone underlakan.

      Minst en gång i veckan pga kvalsterallergi. Vill inte ens tänka på hur det var innan ?

        Samma här 🙂 ibland två ggr/vecka om jag blir paranoid.

      Oftast varje vecka men nu på vintern när jag sover med långbyxor, tröja samt fryser ganska mycket så blir det varannan vecka.

        (Örngott varje vecka förresten.)

      Vi har städhjälp varannan vecka och då byter de också lakan, så då blir det en naturlig rutin 🙂

      vartannat år

      Försöker runt varannan vecka men har inte egen tvättstuga så det får också bli när det passar. Och jag har bara två uppsättningar sängkläder just nu, varav att jag naturligtvis glömde tvätta det ena sist gång?

      Försöker göra varje vecka, det känns lagom men ibland blir det fler.

        Fler veckor emellan alltså, inte fler byten under veckan..

      Jag böt en gång på 90-talet minns jag. Kanske dags snart igen.

      Sover med en sambo och och en hund och byter sängkläder en gång i veckan på vintern och 2 -3 gånger i veckan på sommaren pga att min sambo och hund har pollenallergi.

      Inte nu igen.

      Varannan fredag

    Någon som gått igenom en skilsmässa och kan skriva några peppande rader om att det faktiskt blir bra igen när det känns som man är i ett mörkt hål?

      Inte jag men min bror. Fy fan vad mörkt det var när det väl hände (två barn, det yngsta var väääldigt ungt). Idag har de den bästa relationen jag sett mellan två skilda föräldrar. Det som har sagt som gjorde skillnad var att de väldigt tidigt gick (via kommunen) på samtal för att reda ut vad som var viktigast och brås enades om att barnens välmående var det viktigaste. De har båda lyckats hålla vid det och umgås ganska regelbundet med barnet, men har dom typ 2-2-3 växlande.

      Det blir bra. Jag lovar.

    Det gapas ju väldigt ofta om att det är synd om kändisars barn för att deras föräldrar gör si och agerar så. Men hur mycket har folk tänkt på att det drabbar barn betydligt mer att läsa och höra massa skitsnack om deras föräldrar? På samtliga forum är folk så snabba på att drömma och snacka skit och sen slänga in omtanke om barnen som en extra krydda. Men som sagt, hur är det med självrannsakan?

    Såg att det var nån som skrev om det skaver och mer specifikt deras senaste avsnitt – att de alllänt går för djupt och gräver upp och skapar trauman i onödan typ. Håller inte med om det, MEN jag kan dock tycka att Surret är såna sjuka navelskådare det senaste! Verkligen provocerar sig själva till att bli ledsna/berörda/prata om sin ”EQ-ighet”.

    Min spaning.

    Hej!

    Jag ska ordna en blinddejt åt två bekanta/vänner (som inte vet någonting om varandra, inte ens varandras namn), alltså har jag fria händer. Jag behöver tips på vilka aktiviteter de kan hitta på första dejten utan att det ska bli för krystat. I Stockholmsområdet.

      Ugglan eller Tolv

      Beroende på deras intressen, så en aktivitet? Eller att de får ett uppdrag att gå till tex tre olika barer/kaféer och beställa något nytt och kanske skicka ett kort på det till dig? Eller något sådant liknande (beroende på personligheter, då ?).

      Escape room

    Någon som har en släkting eller närstående som blivit dement? Vad var.de första tecknen?

      Min farmor. Närminnet var det som påverkades först. Hon kom ihåg allt som hänt för flera år sedan men om du frågade på kvällen vad hon hade ätit till frukost så hade hon ingen aning. Därefter gick det fort utför.

        Ja det kändes som att hon levde hela sitt liv och när demensen kom förlorade hon livet ett snäpp i taget, men i omvänd ordning.. det som hänt nyss först.. sen glömde hon barnbarnen, därefter barnen och sist sina föräldrar ?

      Upprepningar, alltså berättar samma saker flera gånger. Glömmer småsaker som tex morgonmedicin, vart man lagt saker, tider. Kan även snabbt glömma vem man precis pratat med i telefon och ringer upp samma person igen osv.

      Paranoia. Förföljd osv

      Skulle också säga närminnet och även att haka upp sig på saker och sen inte kunde släppa det, ställde samma frågor om igen och oro kopplat till det. Blandade ihop namn eller fick inte fram namnet i munnen liksom.

      Först att hon började bli lite off i sakerna hon gjorde, typ när jag åkte bil och hon körde. Där och då kändes det som att hon bara var lite virrig, men i efterhand kan jag se att hon försökte låtsas att hon hade mer koll än hon hade. Sen tog det inte lång tid innan hon slutade åka bil och buss (för att hon tappade hur hon skulle göra det helt) vilket ledde till att hon isolerade sig.

      Kan nämna några tillfällen som fått mig att börja fundera
      – Blandar ihop namn på barn och barnbarn, kallar ofta barnbarnen för barnens namn
      – Glömmer saker, t ex handväska i butik, hur man betalar med kort
      – Glömmer direkt vad servitören har presenterat som dagens rätt

      Hej Anni
      Om du misstänker ev demens hos närstående vänd dig i första hand till vårdcentralen och begär en minnesutredning. Därifrån kan dom skriva remiss till minnesmottagningen i din kommun. Har själv en mamma som nu bor på demensboende.
      Det är så väldigt olika hur första tecknen på demens visar sig, så allmänna ”symtom” som glömska är inte ett symtom

        Bra skrivet 21.28 Det är bra att vända sig till vården så tidigt som möjligt.
        Det finns också olika typer av demens, så det kan vara svårt att jämföra.

          Ja, så är det 23:04. Vårdcentralen gör också blodtester och remiss till CT för att kolla upp att det inte finns andra orsaker till ev glömska

      Paranoid och var säker på att hennes man var otrogen.

    Hur vanligt är det egentligen med provanställning? (Pratar om en roll inom IT – ganska hög nivå, definitivt ingen junior roll). Hur kan man förhandla bort det eller förhandla ner till kortare period?

    Går det att köpa hus med lånelöfte på sitt nuvarande jobb med tillsvidareanställning innan man hunnit sluta och påbörja nytt jobb med provanställning? Eller lurar man banken då?

    Ett antal dumma frågor! Hoppas nån vill svara.

      Förhandla bort det: saker du kan lyfta är att du redan har kompetens/erfarenhet av just det området och arbetsuppgifter, det kanske referenser kan styrka också? Att det har gått x antal år sedan examen och har haft x antal jobb inom området. Att du inte är ”oprövad”. Försök förhandla ner till 3-4 mån provanställning annars! Ser ofta provanställning användas för seniora roller lite på slentrian men att det plockas bort om kandidaten lyfter det.
      Om lånelöftet så inser jag att min bank aldrig kontrollerade min anställning varken vid lånelöfte eller när jag väl skulle ta lånet. Men det vet man ju aldrig..

      Jag jobbar på bank så ska försöka svara lite kortfattat på frågan om lån!☺️

      Ang. Provanställning så ser alla banker olika på det. Där jag jobbar så gör vi en bedömning från fall till fall helt enkelt. Bedömer övrig säkerhet som, vad gör du om jobbet skiter sig och du står utan? Vad finns i sparande utöver kontantinsats? Köper du tillsammans med någon som är fast anställd? Vad är du utbildad till och vad jobbar du i för bransch dvs. Hur stor är chansen till nytt jobb snart?
      Jag ”trycktestar” alltid mina kunder lite för att jag inte vill sätta dom i en situation där det inte går att betala, är risken liten för att det blir så och det finns en krisplan så kan jag bevilja lån fastän provanställning.

      Ang. Byta jobb direkt efter köp av bostad. Helt fine! Det är alltid en risk för banken att låna ut pengar. Kunden kan byta jobb och jobba med något mer osäkert (branschmässigt osv.) eller förlora jobbet av en anledning som ej går att påverka. Så vi gör en bedömning av situationen just nu, framtiden kan vi inte sia om.

      Så för att sammanfatta haha. Banken kommer att bedöma hur dina möjligheter är att du kan betala under lång tid framöver. Ser dessa möjligheter goda ut så kommer du ha god chans att lånet beviljas oavsett din situation. Sätt dig själv bara inte i en dålig ekonomisk situation och köp bostad om du själv inte tror att du med säkerhet kommer att betala.

      Blev ett långt svar ändå haha….

      Banken tyckte inte det påverkade att jag hade provanställning när jag bytt till nytt jobb i samma bransch. Fick lånelöfte ändå.

      Skulle säga att provanställning är standard, men det kan gå att förhandla bort i en senior roll.

      Jag har alltid förhandlat bort det (förutom på mitt första jobb). Men är inte inom IT branschen utan energi. Har bara sagt att eftersom jag redan har ett arbete så vill jag inte byta om det inte är tillsvidareanställning. Men en marknad som är som den är nu hade jag försökt förhandla bort det.

      Ser att många här pratar om att förhandla bort provanställning. Tänk på att provanställning är ömsesidig. Det är lika viktigt att du känner dig för med din nya arbetsgivare som tvärt om. Beroende på företag är det ibland policy att provanställning gäller för alla tjänster, oavsett tjänst och erfarenhet. Jag har själv varit i samma situation och kände mig inte ett dugg orolig inför en provanställning. Lycka till!

    Therese Lindgren behöver chilla med botox och fillers. Hon ser ut som Madonna i sina senaste reels.

      Jag är förvånad att hon gjort en stor grej av att hon minsann inte tänker operera sin stora näsa, men ändå kör hon in massa fillers och botox i resten av fejset… Paradoxalt?

        Dock stor skillnad på operation och fillers/botox. Jag har gjort fillers, men skulle aldrig någonsin våga/vilja operera min näsa

      Senaste reklamen på insta var skrattretande att hon skulle tänka på miljön vilket skämt så mycket hon köper nytt

      Madonna måste chilla med botox och fillers

        Hennes ansikte ser gigantiskt ut nu. Blir bara en blob snart kvar.

    Har någon här inne erfarenhet av kort lutellfas? Jag visste inte ens vad det var innan vi började försöka skaffa barn och nu har jag lärt mig att min är kort (8-10 dagar). Är det ett stort hinder för att bli gravid? Lite rädd för att börja mixtra med progrestronkräm osv…

      Det kan vara som så att eventuellt befruktat ägg inte hinner fästa ordentligt innan mensen.

      Jag har också kort lutealfas och försöker förbättra den på naturlig väg. Följer en del av Vulverines tips med kosttillskott bl.a. och försöker förbättra min livsstil typ promenera ofta, få dagsljus, prioritera sömn, äta mindre socker… Inte vågat mig på progesteronkräm faktiskt. Jag blev gravid 2 ggr på ett år, fick dock missfall båda gångerna. Så det går att bli gravid antar jag… Jag testar dricka Donaferty nu, men vet inte om det faktiskt hjälper lutealfasen.

        Jag hade kort lutealfas på typ 9-10 dagar ibland med spotting från 7 dagar efter ägglossning… var så nojig för att det skulle bli svårt att bli gravid men tog sig på tredje försöket 🙂 Har idag en liten sjumånaders! Den gången jag blev gravid hade jag inte spotting innan BIM, men lite småblödning efter.

        Åt också donaferty, vet inte om det hjälpte med att förlänga lutealfasen, men gravid blev jag!

          Åh vad skönt att se, grattis! 🙂

    Jag är 26 och har börjat få svettningar till och från. Jobbar på ett boende och ibland kan jag helt plötsligt börja svettas så att jag får gå in på toan och spola av ansikte och armar. Likaså hemma. Kan knappt somna på kvällarna även fast vi knappt har på någon värme i lägenheten för att jag blir så varm. Det är jätte jobbigt och jag förstår inte vad det beror på.☹️

      Kolla upp sköldkörteln, blodsocker, blodtryck osv till att börja med.

      Jag vet inte om du vaccinerades mot Covid-19 men det är en av biverkningarna som Pfizer nämnde. De upptäckte det efter flera rapporter från fertila kvinnor. Och P.S samma här. Svettas så in i bänken ibland!

        Jo men tog senaste sprutan för över ett år sedan och det här börja för 2-3 månader sen, kan det komma så sent?

          Det låter inte som att vaccinet är en trolig anledning då, dessutom är det inte ens klarlagt att det finns ett samband mellan vaccin och svettning. Att folk självrapporterat svettning som biverkan är inte detsamma som att det är en biverkan.

            Fast nu var det ju fastställt att det var så likväl som kvinnors menscykel har rubbats.

              Nej, det är inte fastställt att svettning under lång tid är en biverkan, det är fastställt att svettning dagarna efter vaccinet kan förekomma (precis som med nästan alla vaccin). Dessutom för de extremt få som får långsiktiga biverkningar så brukar deras problem starta relativt snart efter vaccination, inte flera månader senare.

              Här är läget om mensrubbningar, det förekommer men är inte så dramatiskt som många får det att framstå: https://www.dagensmedicin.se/specialistomraden/kvinnohalsa/lugnande-besked-om-vaccin-och-mensrubbningar/

      Nervositet?! Det är det som får mig att svettasoch då känns det som att det är typen som luktar mer också

        Tror inte det, det här är ett relativt nytt problem. Jag brukar inte vara nervös när jag är hemma eller ska sova

      Jag svettas också extremt mycket, vill inte minnas att jag gjorde det som yngre men jag har tänkt på det de senaste åren. Svettas väldigt mycket mer när jag har mycket hormoner i omlopp har jag märkt, men förutom det har jag inte orkat kolla upp det… ville bara säga att du inte är ensam!

        Det kanske beror på min spiral? Tog ut den idag

    För drygt tre år sedan, när jag nyss fött vårt första barn ställde min man ett ultimatum. Det hade gått exakt sex veckor efter förlossningen och han gav mig ultimatumet att antingen ligga med honom inom två veckor eller så kommer han ligga med någon annan.
    Jag blev såklart riktigt ledsen, som nyförlöst och med en man som absolut inte var närvarande på något sätt, som dessutom stått i skrikit på mig att jag ammade för mycket och inte tog hand om hemmet, för jag ville såklart inte att han ska ligga med någon annan.
    Låg med honom tillslut och jag bad honom ”snälla kom inte i mig” men han gjorde det i alla fall. Kände mig så besviken.

    Känner att den händelsen har präglat vårt sexliv enda sedan dess, min sexlust är totalt bortblåst.

    Vi har haft mycket upp o ner i vårt förhållande. På senare tid mer ner och vi ska nu gå i parterapi.
    Har berättat om händelsen ovan för honom tidigare och hur jag känt men tog upp det idag igen. Vi pratade och kom fram till att jag också behöver terapi och sen frågade han om jag ville gå i terapi bara för att få ”rätt i min sak” eller faktiskt gå vidare.

    Hur kommer man vidare?

      Han utsatte dig för en typ av övergrepp skulle jag vilja säga när han först körde med utpressning för att få dig att ligga med honom och sedan kom i dig mot din vilja.
      Vidrig människa. Förtjänar inte en minut till av din tid. Lämna.

      Fyfan. Vill bara ge dig en stor kram. ❤️ Har inget direkt råd att ge men vad sjukt att ställa ett sånt ultimatum på det sättet!!

        Gör slut gör slut gör slut gör slut. Det enda du behöver terapi för är om du behöver stöd i att lämna en destruktiv relation!

      Oj, vad ledsen jag blir för din skull. Helt orimligt av din man. Totalt oacceptabelt, elakt, oempatiskt och rent ut sagt vidrigt. Som jag ser det utsatte han dig för ett övergrepp. En ärligt fråga, känner du att du har kvar någon respekt för din man? Han har uppenbarligen ingen respekt för dig, din kropp eller dina gränser. Jag är verkligen emot alla som direkt säger ”lämna” så fort man lyfter ett problem, men ärligt talat så behöver du lämna den här mannen. Önskar dig verkligen lycka till ❤️

      Jag har inget vettigt eller stöttande att säga men FYFAN vilket kräk till man. Jag hoppas att du mår okej.

      Vill du vara med en man som skriker på dig, ställer ultimatum kring sex och inte tycker att du ska amma ditt barn?

      Hur du går vidare? Ensam, förslagsvis.

      Du lämnar aset.
      Fy fan vilken vidrig människa som först ställer ultimatum för att få sex, och sedan gaslightar.

      Det låter som en våldtäkt. Jag tror du behöver stöd på egen hand och att du ska lämna honom om han inte visar brutal ånger och ett ändrat beteende omedelbart.

        Nej skit samma hur mycket han ångrar sig. Vissa saker är oförlåtligt.

      Jag blir så berörd av att läsa din fråga. För du ställer en fråga utifrån vad du varit med om som aldrig ska behöva ställas. Din man är ett praktsvin och det enda du bör göra är att lämna. Någon som tvingat sig på dig genom ett ultimatum kommer inte ändras och är inte värd dig. Jag önskar dig allt gott och hoppas du finner styrkan att lämna och hitta en partner som visar dig den respekt du förtjänar! Kram ?

      Han verkar inte bra på något sätt. Du födde och tog hand om ert barn och han tyckte du matade det för mkt, skrek på dig och pressade dig till sex? Det kommer aldrig bli bättre, han är en hemsk person och det är inte värt att gå i terapi. Han verkar inte ens ångra sig??
      Kunde knappt tro det jag läste, lät som 30-talet eller nåt. I dagens samhälle behöver vi kvinnor inte stå ut med sån skit, stå upp för dig själv och dumpa.

        Inte värt att gå i parterapi nej, men gå gärna terapi på egen hand, TS. Vänd dig till någon som är påläst om våld i nära relationer, de brukar vara väldigt bra.

      Lämna fanskapet, du förtjänar något mycket bättre.

      Lämna, för ditt barns skull. Vill du lära hen att det är såhär ett förhållande är? Att det är vad hen förtjänar eller får göra mot andra? Barn ser och lär, låt inte hen växa upp i detta.

      Jag bad min man läsa detta, medan jag gick och kollade till vår 4-månaders för att lugna ner mig själv. Han blev rasande på din man. Så där beter sig inte en bra människa. För första gången skriver jag: lämna honom. Du förtjänar något bra ❤️

      Lämna idioten!

      Det där är bland det värsta jag hört i hela mitt liv. Det där är en våldtäkt. Han våldtog dig.

        Det här är mannen som ska älska dig och ta hand om dig. Istället tvingar han dig till oskyddad sex. Lämna honom.

      Han verkar vara en självisk idiot. En vettig man hade gjort allt han kunnat för att underlätta för dig under den första tiden med bebisen, hyllat dig för allt du och din kropp åstadkommit och förstått att du och din kropp behöver återhämta er innan sex är aktuellt. Som andra skrivit: det du var med om är ett övergrepp och jag har svårt att se utifrån vad du skriver att han kommer förändras. Du och ditt barn förtjänar så mycket mer!! Du behöver inte få i terapi, du behöver en person som behandlar dig med respekt!!!

      Jävligt synd han inte visade vilket r*vhål han var redan tidigt i eran relation. Synd att du är sammankopplad med denna karl i 15 år till iom att ni har barn oavsett om du lämnar. Att du fortfarande är kvar i denna relation 3 år senare är skrämmande och skadligt för ert barn i längden att leva i en osund hemmiljö

      Kära vän lämna honom!
      Jag finner inte ord för hur hemskt han har behandlat dig! Snälla gå ifrån honom! Det finns ingenting i hela världen som kan göra detta bra igen!

      Du kommer klara det! Jag hejar på dig!

      Kram till dig

      Det här är en djupt respektlös människa. Ta dig därifrån så fort du kan. Det kommer inte stanna vid bara den händelsen… ❤️ Många varma kramar till dig!

      Du, det är en traumatisk händelse som du berättar om. Jag förstår att det säkert finns tusen fler som du inte nämner.
      För din egen skull, gå i terapi ensam.
      Det finns en särskild typ av människor som det är farligt att gå i parterapi för.

      Du behöver få bygga upp en styrka och förstå att det inte är fel på dig utan det är han som behandlar dig illa. Du förtjänar inte det här. På något sätt. Vad han än säger eller antyder. Du förtjänar ett liv där du inte blir manipulerad.
      Om du inte orkar för din egen skull, gör det för ditt barns skull. Ni behöver komma ut ur det här för att få ett drägligt liv?

      All kärlek till dig ❤️

      Men usch, enda sättet att komma vidare är att gå vidare på riktigt. Lämna honom. Han är en idiot ? Det där beteendet är inte normalt och absolut ingenting du ska acceptera.

      Lämnar?! Jag är inte den som brukar säga just den hör kommentaren. Men han låter inget bra!!

      Tack för alla svar!!!!
      Läst varenda en och tagit till mig allt ni skriver!!

      Sa till honom innan att jag kände mig våldtagen och han blev helt till sig. Ville först att jag skulle starta en omröstning typ om det han gjorde var våldtäkt eller inte. För om det var våldtäkt så skulle han ta sitt straff om jag anmälde honom o blabla.

      Aaaa jag vet inte. Det här är så nytt för mig. Har tagit mig år att processa händelsen. Och han undrar såklart varför jag dröjt så länge med att ta upp det här och det är för att jag försökt tidigare men när jag ens nämnde att jag kände mig utnyttjad så började han skrika så jag sköt undan det inom mig.

      Tack återigen för allt ni skriver. Det här är som sagt en process inom mig så jag tar små steg framåt. ❤️❤️❤️

        Låt honom läsa våra kommentarer och be honom sedan packa och gå. Livet kommer att bli bättre. Stor kram! ❤️

          Låt honom absolut inte läsa kommentarerna. Han visar tecken på allvarligt manipulativt beteende. Det är farligt att delge för mycket.

          Du måste bygga upp styrkan och lämna.
          Berätta inte att du är på väg förrän du står där med väskorna. Obs. Terapi behövs för att orka och få till en hållbar plan.

        Bara så du vet, det där är inte han som vill ta ansvar för sina handlingar, han vill sätta sig själv i en offerposition och få dig att backa till ”men det var nog inte så farligt ändå”. Jag levde med en våldsam man, han gjorde exakt samma sak. Det är en manipulationstaktik. Hade han haft genuin ånger hade han lyssnat på dig, bekräftat dina känslor och berättat vad han gjort och ska göra för att förbättra sig. Inte försökt göra sig till martyr.

          Precis detta! Har också erfarenhet av det.

        Det är inte bara det sexuella handlandet utan även att ställa ultimatum och likt en mansgris klaga på amning och hem. Sammantaget inte värd att satsa på låter det som.

          Han är ingen riktig man, som kan ta hand om sin familj. Han är en våldsam man som struntar i att du mår dåligt både psykiskt och fysiskt.
          Lämna honom.

        Han låter sjuk, på riktigt. Känner igen det där beteendet från någon och han var inte normal.

          Hans svar på det du berättar alltså. Som nån ovan skrev, han ångrar sig inte, det där är manipulation.

        Bara det faktum att han vill ha en omröstning av okända personer på nätet visar ju hur störd han är!

      Vilken jävla idiot till kille! Usch!!! Stor kram till dig ?

      Lämna honom nu. Sök som dom andra säger terapi ❤️

      Du borde lämna honom. Han är osympatisk, sexskadad och oerhört själviskt. Han verkar heller inte riktigt älska dig 🙁 En god människa som älskar sin kvinna beter sig aldrig så. Aldrig. Jag hoppas du förstår det. ❤️

      Det här är typ det värsta jag hört. Lämna honom – det är nåt fel på honom.

      Kvinnofridslinjen är alltid öppen
      Kvinnofridslinjen ger stöd till dig som utsatts för fysiskt, psykiskt eller sexuellt våld. Samtalet är gratis och du är anonym när du ringer. Ring 020-50 50 50
      Vi lyssnar och ger stöd
      Kvinnofridslinjen är öppen dygnet runt och du är anonym när du ringer. Samtalet är gratis och syns inte på telefonräkningen.

      Till Kvinnofridslinjen kan du ringa om du är eller har varit utsatt för våld eller om du är närstående och vill ha råd och stöd. Även du som möter våldsutsatta i ditt arbete kan ringa.

        Jag har för mig att numret heller inte syns i ringlistan ifall han har stenkoll. Obs dubbelkolla det först

      gud jag gråter av att läsa detta. snälla lämna.

    Okej. OT, men ni som sett Kenzas senast vemos om ALLT de ska göra med landstället. Jag har så många frågor.
    1. Skulle inte de bevara rätt mycket? Varför gör dom om i princip allt?
    2. Hur i helvete har dom råd? Fattar att influencers tjänar bra men..de har nyligen renoverat en nyligen inköpt lägenhet med 5 rum?! Nu ska dom renovera tre hus, bygga ett orangeri, spa med inomhus pool och såklart en utomhuspool med grill och allt. Plus att alla tre barn ska dela på världens minsta rum??
    3. Det hela känns oäkta på något sätt? Alltså allt med henne och många influencers. Nu är det trendigt att ha en 5a i Vasastan och en hel jävla gård som sommarhus, inget för att man älskar att bo på landet utan för att det är det man SKA ha. Sedan ska man åka till Maldiverna 3 gånger per år och sedan bocka av hela Europa på sommaren, såklart.
    4. Varför vill man bo i en lägenhet? När man lägger X antal miljoner på ett magisk hus, gård, två pooler, spa, gym, gård. Varför bor man inte hellre där? Och har lägenheten som typ övernattningslägenhet? Haha förlåt men jag fick avsmak.

    Slutligen, känns som en riktig copynpsst på Alexandra Bring. Bara det att hennes gård och allt som ska göras känns icke genuin. Brings gård och liv är mycket mer äkta. Är allt en tävling? Bästa morsan, vännen, husägaren, influencern, snyggast grivda?

    Vad tycker NI?

      Punkt 3, 100%.

        Verkligen. De personifierar den extremt ÄNGSLIGA samtiden ? Det är totalt omöjligt att göra någonting på ett genuint sätt…alla följer bara varandras fotspår som ett långt lämmeltåg.

      Haha känner samma om punkt 3!! När de väl har ekonomin och framförallt tiden varför åker de inte till mer spännande resmål?! Jag vill sjukt gärna till NZ Australien och däromkring men när bara resan dit tar så mkt tid blir det svårt som ”vanlig arbetande”. Och de har ju oceaner av tid!

      Håller med! Kommer de verkligen vara där hela somrarna?
      Kanske är sponsrat alltihopa

      Nr 4 är ju inte konstigt, många vill inte bo på landet utan i stan. Nära vänner och saker man vill göra osv. Skulle aldrig vilja bo i hus.

        Tycker inte heller nummer 4 är konstigt. Typ alla som bor i innerstan gör väl det för att de verkligen vill, snarare än som någon sorts andrahandsalternativ till hus. Med tanke på prisbilden menar jag.

        Man gillar väl restauranger, butiker och folkliv gissar sig.

      Hon kanske inte har något vettigare för sig?

    Förstår folk som är otrogna.

      På vilket sätt?

    Har så svårt för när mammor på sociala medier ska visa hur ”tokiga” de är med barnen när de låter barnen göra lite vad de vill. Typ lilla Anna ville bygga en jättekoja av soffan och nu ska vi äta chips med glass där, tokigt va.

      Hahaha jaa. Inget konstigt att göra med barn liksom. Men det är väl en tävling som allt med moderskapet för vissa.

        Ja att barnen vill göra de där sakerna är inga konstigheter men får ibland intrycket att mammorna bara släpper tyglarna. Är lika mycket barn som barnen. Penny P är ett exempel.

          Vet inte hur penny är men tycker det låter rätt mysigt med en förälder som kan släppa tyglarna och bygga en koja av soffan. Förstår inte riktigt problemet med det?

          Barn brukar ju älska när man lever sig in i en lek. Och generellt sett är det bra för barns utveckling att man deltar i deras lekar (även om jag tyvärr är tråkig och inte gillar att leka…).

          Ja men det kan man väl göra ibland? Leka med barnen liksom. Men att ”skryta” om det är konstigt.

            Är det att skryta att dela med sig av sin vardag? Det är liksom det ens egna sociala kanaler är till för. Jag fick nån halvbitter kommentar för ett tag sen om att jag visade upp en galen och förskönande bild av småbarnslivet eftersom mina barn alltid är så glada på alla bilder. Jag svarade då att alla som har eller har haft småbarn vet mycket väl att allt är högt och lågt med den vardagen, men att jag aldrig skulle komma på tanken att fota eller filma mina barn när de är arga eller ledsna. Att det är en smal verklighet sol visas på sociala medier behöver man inte vara Einstein för att förstå.

              Som hon skriver om det är det det ja, en konstig typ av skryt. Att man vill framstå som jättespeciell. ”Hihi jag är så tokig, inte som andra” tänker jag på. Att bara göra roliga saker och lägga upp dem är inte skryt eler konstigt.

      Vad exakt stör du dig på? Att vardagen med barn är lite upp och ner ibland? Eller att folk visar upp det? Jag kan bara tala för mig själv men ca 85-90% av vår vardag är oglamorös och väldigt vardaglig (läs: hämta, lämna, laga mat, tvätta, snyta, läsa saga, trösta, vabba etc.) och ibland finns det tid, ork och utrymme för lite annat, typ få äta glass i soffan eller ja, bygga om soffan till en koja. Och det är betydligt roligare att dela med sig av nåt sånt än att jag tvättar dagens fjärde maskin eller steker falukorv och kokar pasta för 712:e gången.
      Men, men alla stör vi väl oss på olika saker.

        Att de ska låtsas vara så ”tokiga” skriver hen ju? Försöker va såå speciella när de gör normala saker typ.

          Det där låter bara bittert. Nån skriver nåt positivt och spetsar till det lite med att säga att det är lite ”tokigt” även om i princip alla med småbarn har varit med om samma sak, och då måste man ha inställningen: tro inte att du är så jäkla märkvärdig??
          Påminner om en kollega jag hade för ett tag sen, 60+ lever ensam, inga barn, knappt nån umgängeskrets, spenderade i princip all tid med sin mamma på nästan 90 år.
          Många av oss kollegor var 25-30 år yngre än hon, jag väntade barn och en annan skulle gifta sig om bara nån månad, så vi pratade mycket om det i personalrummet på rasterna. Och ofta fräste hon bittert till: kan vi prata om nåt annat!
          Till slut var det en av kollegorna som sa till henne att ”det är tråkigt att inte andra kan få vara lyckliga här.”

            Men fy vad tråkigt att behöva lyssna på upprepat prat om bröllop och graviditet på rasterna. Folk har verkligen för lite att prata om

              Är väl helt normalt att man pratar om det som händer i ens liv. Stör man sig så mycket kan man ju bidra med att ta upp nåt annat samtalsämne. Men att sitta tjurigt och lyssna för att sen säga bittert att man borde prata om nåt annat hjälper ju föga.

                Man kan ju prata om nåt allmänt, inte sitt privataste privatliv? Finns massa intressant att snacka om.

                Jo men man kan ju ta det i lagom doser och också fråga vad som händer i andras liv i så fall?
                Hade en kollega som bara pratade om vilka byten hans fotbollslag i Premier league gjort eller sin egen träning, alltså hur mkt han tog i den och maskinen till skillnad från förra veckan. Social skills…

            Inte bittert alls, tror inte du förstår vad ts stör sig på. Jag känner helt igen typen hon beskriver. Det är så konstlat liksom.

              Förstår mycket väl. Nån tycker hon är lite rolig och tokig (kanske överdrivet ja) och busar med sina barn. Och det kickar igång den klassiska ”tro inte du är nåt speciellt”- inställningen. Trist. Och bittert.

                Finns inget bittert med att störa sig på sånt beteende.

    Har ni tips på bra och sköna jeans när man har fluffig mage? Jag har jättesvårt att hitta jeans pga typ stl 40 på ben/rumpa men magen kräver mer utrymme. . . ?? Stretchjeans är nästan ett måste. Har haft från cubus, men dom blir så fort slitna på innerlåren ?

      Jag tycker Lager157 har bra jeans. De är mjuka och stretchiga, jag köper alltid mina jeans där eftersom jag inte gillar stela och hårda jeans ??

      Gillar Molly high waist från Gina tricot. Har platt röv men större mage (jävligt inne ja ?) och de sitter bra!

      Kappahl – modell Stella. Jag har muffinmage och smalare ben och rumpa. Lagom höga, håller in, behåller passform, slits inte snabbt mellan låren när dom går emot varann. Ofta 25% rabatt också och då blir dom riktigt billiga.

      Cubus curve är det bästa som hänt mig i jeansväg ??

    Ni som har separerat och har småbarn, hur la ni upp det? Varannan vecka, 2-2-3 eller på något annat sätt? Fördelar, nackdelar? Något som ni önskar att ni hade gjort eller tänkt på den första tiden?

      Här kommer ett sent svar till dig, hoppas du ser detta! ?

      Med småbarn skulle jag rekommendera 2-2-2. Som mest träffar barnet inte sin förälder under två dagar, och då är det helg – det vill säga att barnet och föräldern umgås. Beroende på individuella faktorer hos barnet är 2-2-3 ofta det bästa alternativet. Socialtjänst och psykologer rekommenderar det, i synnerhet för småbarn. Extra viktigt om det är så att barnet har varit väldigt mycket med den ena föräldern.

      Längre fram kan 2-2-3 vara jobbigt för vissa barn för att det kan kännas som om man aldrig ”landar” i ett hem. Varannan vecka är oftast mer fördelaktigt för föräldrar eftersom det blir barn-fokus ena veckan, och fokus på annat den andra veckan. Men för barn – främst småbarn – är det viktigt att få vara med sina föräldrar. En hel vecka är ju väldigt lång tid att vara utan någon man delar livet med. Att bara vara borta från jobbet en hel vecka kan ju ibland kännas halvt förödande ?.

      Försök att umgås hela familjen ibland. Kanske vara i lekparken, ta en fika, äta en middag en vardag. Barnet behöver veta att båda föräldrarna finns där. Visa aldrig bråk inför barnet. I synnerhet inte små barn. Om den man separerar ifrån är en vettig och bra person; tala alltid gott om den föräldern och peppa barnet när barnet ska vara där.

      Bekräfta barnets känslor, tex ”jag kommer också sakna dig – men vi ses ju på fredag igen!”. Var beredd på att många frågor och funderingar kan dyka upp. ”Varför bor inte du och mamma ihop?”, t.ex. Var också beredd på att en del tjafs kommer dyka upp mellan föräldrarna; rutiner, förskoletider, kläder, hantera känslor och situationer hos barnet. Ja, osv.

      Vissa barn vill prata och videochatta – andra barn mår dåligt över det och ”kommer på” att man saknar tex mamma. Vissa saker får man testa sig fram med.

      En sista rekommendation: försök att behålla livet så likt som möjligt som det liv barnet lämnar (förutsatt att det var en bra och hälsosamt vardag!). Om du gjort det du kunnat för att relationen med den andra föräldern ska fungera – snälla ha inte dåligt samvete för att du/ni separerar. Det kommer bli bra. Var lyhörd och mottaglig gentemot dina och barnet/barnens känslor och tankar. Ta hjälp om du behöver. Om relationen varit destruktiv: ha ABSOLUT INTE dåligt samvete för att du lämnar. Separation är då det enda rätta för både dig och barnet/barnen.

      Lycka till! ??

        (Menade så klart 2-2-3. Svaret hamnade också i modd? Nåväl) ?

        Tack snälla för att du tog dig tid att svara❣️ Tar med mig alla tips du skrev, och håller tummarna för att det kommer gå så smidigt som möjligt.

    Min mens tog precis slut, men jag har fått molandevärk och ”mensvärk” samma dag som den slutade. Aldrig varit med om tidigare?

      Det har jag. Brukar även få som värst mensvärk typ näst sista dagen och knappt någon alls i början. Har aldrig funderat på varför utan bara tänkt att sån är min kropp?

        Ja, när man tror att en är över och iså kommer det där sista rycket 😮

          Haha ja typ!? asså kroppen…jäkla mysterium ändå.

    Tror Gabjossposs att vi är dumma i huvudet när hon har frågestund? Är det verkligen folk som frågar om hon har rabattkoder för diverse företag? Såklart har hon en passande länk varje gång också.

      Hon har väl fått SÅ många frågor om de grejerna! ?

      Nej men hon gör ju alltid så, eller har reklaminlägg innan första frågan eller efter några stycken. Så genomskinlig och tråkig strategi för att få många visningar.

      Någon som är förvånad över att hon och mannen tjafsar SÅ mycket sedan de fick bebis (men det gör ju alla tydligen) ?

        Både relationen och äktenskapet har varit dödsdömt sen första stund och att skaffa barn gjorde inte saken bättre. Jag får oerhört dåliga vibbar av hennes man.

      Suck på gabjossposs överlag? Jätte tråkig ju? Överlag ?

    Ätstörningar och sockermissbruk! Någon som har varit sockerberoende och som lever helt sockerfri idag? Hur gjorde ni för att lyckas sluta med socker? Har precis haft mitt sjätte återfall på två veckor och äter godis tills jag nästan kräks, men vill verkligen bli sockerfri. Alla tips tas emot tacksamt.

      Det låter som du lider av hetsätning vilket är en form av (uns) ätstörning och går att söka vård för. Om du även mellan dina hetsätningar också försöker exempelvis begränsa vad du äter eller träna extra mycket för att ”kompensera”, så kan det räknas som bulimi. Något jag har erfarenhet av.

      Jag förstår att detta är jobbigt för dig och att det ger dig mycket lidande. Mitt första tips är att du försöker äta regelbundet, att även om du hetsåt hela natten så ät frukost på morgonen. Ju mindre du äter på regelbunden basis desto mer riskerar du att hetsäta.
      Skaffa rimliga motivationer till varför du vill sluta hetsäta. För mig var det att när suget kom att hetsäta så tänkte jag att det jag gör nu kommer jag ha ångest för imorgon, morgondagens jag kommer få betala för mina beslut nu.
      Att gå ned i vikt/ sluta gå upp i vikt är ingen rimlig motivation även om du är överviktig. Troligen är dina tankar om begränsningar i vad du ska äta anledningen att ditt sockerberoende startade.
      Mitt andra är att du måste förstå att det är okej, det finns inget att skämmas för och du är inte dina matvanor eller din kropps storlek. Acceptera att du hetsäter och sluta tänk att ”det här är sista gången” (…så jag kan lika gärna äta lite till). Det är inte ett misslyckande att du hetsåt igen.

        Såg att hetsätning nu är en egen diagnos ”BED” (binge eating disorder). Jag rekommenderar att du läser på och söker vård. Finns info på bland annat 1177.se
        Lycka till <3

        Sysselsätt händerna eller huvudet med något för att tänka på annat.

        Jättebra tips ❤️

      Inte direkt vad du frågar efter men jag slutade hetsäta socker genom att sluta försöka bli sockerfri. Absolut man kan fortsätta få återfall en period trots att man äter normalt men härda ut, återfallen kommer försvinn när förbud och restriktioner varit borta ett tag.

    Fråga till småbarnsföräldrar. Är det värt att köp ett renoveringsobjekt eller kommer man att ångra sig? Mitt inne i värsta småbarnsåren nu med en trea som är bebis. Kommer vi att ångra oss om vi köper hus med renoveringsbehov? Det är alltså beboligt men fula/gamla ytskikt så det måste göras direkt, kök och badrum kan vänta. Tänker att det är najs att få bestämma själva hur vi vill ha det, men rädda att vi typ ska riskera skilsmässa på kuppen…

      Om ni har mkt pengar så är det väl bara att köpa och renovera. Har ni lagomt med pengar men vill göra annat än att renovera så var beredd på att renoveringarna drar ut på tiden. Vi köpte hus med renoveringsbehov och det tog oss 4 år att ens påbörja köksrenoveringen. Vi prioriterad semestrar, aktiviteter och ett aktivt liv med barnen och att samtidigt spara pengar är snudd på omöjlig ( vi tjänar ändå hyfsat). Renovering är dyyyyyrt som fan! Vi har fortfarande mkt kvar och jag kan bli alldeles kallsvettig av att tänka på hur det var om vi köpt ett större hus med mer att fixa (som vi var inne på från början). Livet är för kort för att stressa över renoveringar

      Vi har renoverat det mesta i vårt hus innan vi fick barn. Kan i efterhand säga att vi hade inte pallat med barn. Det där stt nästan alltid bli störd, byta av varandra, vänta på barnvakt osv när man ska få något gjort, det tär. Men är det ett objekt ni verkligen vill ha, kör! Men var inte för optimistiska med tiden, allt tar mycket längre tid med barn…

      Har ni erfarenhet av att renovera? Tänker ni göra mycket själva eller anlita firma? Även om man anlitar firma är det ju mycket jobb, många beslut som ska tas, blir typ alltid dyrare än man räknat med, leva i byggkaos osv.

      Vi har renoverat mycket innan barn, funderar nu på hus och är öppna för något som behöver renoveras en del, men då tycker vi båda att det är rätt kul med renovering och har en lägenhet vi kan låna under tider.

      Hade aldrig köpt ett renoveringsobjekt med tre småbarn om ni planerar att göra renoveringen själva.

      Vi har renoverat alla ytskikt i huset och badrum samt byggt altan och gjort trädgård själva. 70% av allt gjorde vi på 2 månader. Plättlätt. Det var före barn. 20% gjordes efter barn och det tog 3 år och var 10 gånger så jobbigt än innan barn. 10% är inte klart ännu för det behövs barnvakt då vi behöver vara två för att göra det sista.

      Köper ni allt jobb och bor någon annanstans under tiden hade jag gjort det. Flytta in i huset och sedan börja renovera själva – ALDRIG.

      (Kan tillägga att både jag och min sambo är händiga och tycker det är roligt att renovera, men det är svårt att få ihop tiden och möjligheten.)

      Köp inte. Har aldrig någonsin hört att detta gått bra för någon, dock inte skilsmässa men absolut inte värt det.

    Men va det där är väl ingen katt -tass? Eller har du en panter hemma Camilla??

    Köpte semla och lite annat till i morgon men åt upp det i dag. Ångrar mej men det gick inte att stoppa. ?

      Vadå gick? Det var väl ingen som tvångsmatade dig? Stavas dålig karaktär och impulskontroll.

        Har man svårt med impulskontrollen så är det ju svårt att stoppa. Finns ingen anledning att svara så otrevligt ?

          Meditation är skitbra för ökad impulskontroll. Tips! Det hjälpte mig iallafall. Peace out ?✌️

        Oj vad drygt svar.

        Eller så stavas det ätstörning? Den som har dålig karaktär här är du.

      Gott ju! Spelar väl ingen roll om du är det idag? Eller du kanske skulle bjuda på fika

      Så kan det gå! Tur att det inte är hela världen, du kan köpa nytt imorgon

        Precis min tanke. Ny dag, ny semla! ?

    Sista avsnittet av händelser vid vattnet. Viken jävla besvikelse. Att man lagt sina kvällar på att se serien. Va ju helt omöjligt att gissa sig till slutet. Kul att kolla om man inte hade en chans att lista ut rätt mördare. Suck.

      Hahaha hela serien är komplett värdelös. Förstår inte hur kritiker kan få fram att det är årets bästa serie! Tyckte väldigt synd om Börje dock. Men vem fasen var Lill-Ola?

        Han i kiosken.

          Den feta gubben? Men herregud varför skulle han tälta helt plötsligt när han bodde i samma byggnad som kiosken låg i? Lika obegripligt som resten av skiten.

      Har visserligen inte sett serien, men boken är inte mycket bättre kan jag lova.
      Var tvungen att tvinga mig igenom den i en litteraturkurs, och förstår verkligen inte varför den är så hypad?

        Känner mig lurad

        Inte jag heller ?

      Tycker slutet var värdelöst. Kändes ihopkastat.

      Pratade nyss med min mamma som precis hade sett sista avsnittet och hon sade att man tydligt fick reda på mördaren i serien vilket man inte får i boken. Nu blir jag nyfiken på att se serien, om slutet tolkas så olika! (Jag tyckte boken var väldigt bra, men det var ett tag sedan jag läset den.)

        Man får tydligt reda på vilka mördarna är i boken och varför. Det är väl egentligen ingen deckarhistoria där morden är det centrala utan naturen och vad människan gör med skogen. Kalhyggen osv. Sen händer det saker runt om. Att Lill-Ola skulle tälta fast han bodde i trakten var inte det primära för Björne utan det var falkungarna. Se serien som ett tidstecken, hur man gjorde och hur man tänkte.

          Dom borde skrivit det dom beskrivning haha fast då hade nog inte så många tittat

    Tycker att det är så otäckt med terrorhotet som hänger över Sverige. Står nu ikväll att polisen ska vara redo osv. Bor i Stockholm och är i stan dagligen. Även den dag då lastbilen körde på drottninggatan. Man funderar på hur man ska kunna skydda sig och sina barn.

      Samma här, vad händer egentligen?? Först covid sen krig och kärnvapenhot sen hot mot demokratin i Sverige och sen detta. Känslan kväll är att allt håller på att balla ur 🙁 vill typ att hela familjen bara ska stanna hemma tills att saker coolar ner sig detta är för mkt för mig att hantera känslomässigt

        Jag har problem med ångest, för mig har det blivit så mycket elände att jag blivit lugnare. Som att den allmänna stämningen i samhället matchar mitt egna psyke. Reella hot är liksom enklare att greppa och hantera än min egen hjärnas diffusa malande oro.

      oroar mig inte för det brukar handla om så få dödsoffer

      fikat jag åt i onsdags eller luftföroreningarna är mer dödligt

      Håller med ?
      vågar ni gå på evenemang tex eller försöker ni undvika? Svårt när man inte vill göra sig mer rädd. Obehagligt är det!

        Skulle våga i dagsläget iaf, men har inget planerat förrän Göteborgsvarvet om det räknas. Därefter minst fyra stora evenemang i sommar, får se hur läget är då.

          Nej jag låter inte ens min man åka kollektivt nu men jag är också en olovlig själ

            Orolig

            Olovlig själ var kul!

        Lever som vanligt, är inte orolig.

      Det är hemskt. Bor och jobbar centralt, var ett halvt kvarter från Drottninggatan när det hände. Har ändrat mitt beteende lite senaste tiden, tar inte tunnelbanan till jobbet (jobbar vid TC) och undviker stora folksamlingar om jag kan, framförallt om jag har med mig barnen.

      Efter covid, krig, skjutningar, Puttes ständiga utspel kring kärnvapen och nu inflation så orkar jag fan inte bry mig längre. Smäller det så smäller det. Jag lever på som vanligt. Kan dock fatta att man är orolig om man har barn, det har dock inte jag.

    Hahahah fyfan nu för Annica reklam för twistshake, vad är det för fel på alla influencers? Tar de reda på något om företagen de gör samarbeten med? Hur kan man göra reklam för något man aldrig testat eftersom man inte ens fött barnet än?

      Tänkte precis samma, men främst på att hon inte ens sa rätt namn – twistANDshake sa hon hela tiden..

    Någon här som har haft hälsporre?
    Hur uppkom det och hur kändes det?

      Yes. Minns dock inte hur det kom, bara att det började göra jävligt ont i hälarna (fick på båda fötterna samtidigt). Kunde inte ens gå vissa dagar så fick stanna hemma från jobbet när det var som värst.
      Sjukt svårt att beskriva smärtan dock, det är en såndär grej som jag förträngt men vet hur det skulle kännas om jag får det igen.

        Fortsättning: gå till sjukgymnast! Kolla upp någon som använder sig av stötvåg. Det har iaf hjälpt mig betydligt mer än vad rehab någonsin har gjort.

        Sulor och speciella hälsporregrejer har inte funkat för mig heller. Eller jo, jag kan tipsa om detta:
        https://www.rehaboteket.se/ortos/strumpa-mot-halsporre-pf8?gclid=CjwKCAiA85efBhBbEiwAD7oLQJ1MqN1uPZqs0UIHb3itB1vfYRkbhYbtbsyhG99QB-9MZJaTpXQuhxoCfhoQAvD_BwE det hade jag dagligen när jag hade hälsporre, gick visserligen samtidigt hos sjukgymnast och fick stötvågsbehandling men det underlättade massor mellan besöken.

      Ta kontakt med sjukgymnast, det var först då jag fick hjälp och kunde bli bättre.

      Hälsporre. Gör fruktsvärt ont, jag vet. Finns avlastande ”kuddar” på apoteket. Annars köp korkinlägg hos skomakaren och skär ut en 1/3 i hälen. Det funkar. Jag lovar

    Är frustrerad. Har en dotter på 16 år,
    Som ännu inte fått sin mens. Eller jo, hon fick mens för ca 3 år sedan, en eller två gånger, men sen försvann den och har inte kommit tillbaka.
    Hon tog upp det med skolsköterskan först, som sa att det var heeeeelt normalt.
    Vi har tagit upp det hos läkare då vi varit där pga andra orsaker, och även där sas det vara helt normalt. Men det
    Känns verkligen märkligt. Hon är som sagt 16 år, hon har ju kommit i puberteten (bröst och behåring) för flera år sen. Men vet inte vart jag ska vända mig? Ska man boka tid på en kvinnoklinik eller ungdomsmottagning eller vad?

      Ungdomsmottagningen helt klart !

      Kolla PCOS. Ungdomsmottagningen. Hoppas ni får bra hjälp!

        Just vad jag skulle skriva. Hoppas att ni får hjälp

      Varför är du frustrerad över att din dotter inte har mens?

      Sorry, det var inte vad ämnet handlade om, men blev så förvånad över att du vet så mycket om din dotters mens och kroppsbehåring? relaterade nämligen bara till att jag själv aldrig någonsin har pratat mens eller pubertet med mamma?

        Frustrerad är kanske samma som orolig i det här fallet.
        Det är väl fint att dottern har vågat prata med din mamma om det hon oroar sig för

        Givetvis inte frustrerad över att hon inte fått mens, utan mer att jag upplever det som att det vara sopas under mattan. Och är det verkligen konstigt att jag vet om hon har mens eller inte? Vi har en bra o h trygg relation, jag trodde nog de flesta mammor visste ifall deras döttrar fått mens eller ej. Dessutom är hon ju själv konfunderad, alla vänner har ju fått mens, så hon har själv tagit upp det många gånger.

          Det är ju jättebra att ni pratar om sånt, tror också det är det normala nu för tiden!

    Någon som har en partner som ligger med andra (efter avtal såklart)? Jag och min man har så extremt olika sexbehov. Han vill ligga helst varje dag jag jag kan verkligen inte möta honom i det. Har börjat fundera på en öppen relation för hans skull. Onan! Hjälper inte det sexbehov han har. Någon i liknande situation? Hur har ni löst det?

      Bara för att man vill behöver man ju inte göra det varje dag, precis många andra saker.

        Eller hur, jag skulle gärna äta godis varje dag men ibland får man liksom nöja sig med ett glas isvatten.

          Sex är ju lite viktigare och större grej än godis dock… Tror inte många förstår hur det kan kännas. Verkar inte finnas några kvinnor som gillar sex och har stor lust här?

            Om det verkligen är viktigt för en att ha sex varenda dag som A:s man vill (vilket är rätt ovanligt oavsett kön) så har man ett ansvar att ta upp det tidigt i relationen och hitta en partner som matchar en. Man kan inte starta ett liv med någon och sedan börja skuldbelägga med ”onani räcker inte” och få sin partner att känna sig otillräcklig.

          Isvatten? Låter tråkigt. Ta några godisar bara ?

      Tänk ordentligt nu. Blir du bemött värdigt här nu? I din viktigaste relation? Olika sex behov är inget ovanligt.det som dock inte klingar med mig här är att din man verkar gaslighta dig till att få ligga med andra! Alert alert ❌❌❌
      Är detta så du vill bli bemött å behandlad i din relation?

        Svar till A

      Jag skulle vilja ha det, fast det är tvärtom i vår relation. Kanske jag ska ligga med din man? (Skämtar, sorry!) ?
      Tror inte min man skulle va öppen för öppen relation dock.

      Be honom gå i terapi och kolla upp det så kallade behovet ..typ kopplat till ångest , trauma, andra psykologiska faktorer…
      Om ni inte är nykära så är inte sex varje dag något normalt..det här samhället är sexfixerat…och sluta med porr..

        Men sluta… Sexlust är inte onaturligt eller sjukt. Alla är olika. En gång per dag är inte onormalt.

      Vi har löst det så att vi bara har sex när båda vill. Min kille hade kunnat ha sex varje dag, minst, men han respekterar och accepterar att jag inte vill det. Visst blir det diskussioner ibland, som med alla andra gemensamma ”sysslor”.

        Löst? Alltså så är det väl för de flesta? Hur ska man annars göra?

          Ts frågade hur man löst en situation där den ena vill ligga mer än den andra och jag beskrev hur vi gjort. Uppenbarligen är det inte självklart eftersom ts ställde frågan…

      Skulle inte vilja vara tillsammans med någon som vill ligga med andra. Och tror risken är stor att han skulle hitta en specifik person som matchar hans sexbehov och att de ses allt oftare, och risken är nog väldigt stor att de tillslut fattar tycke om varandra på riktigt. Skulle aldrig riskera min relation, eller som sagt ens vilja vara tillsammans med någon som är beredd att göra det

    Har den senaste tiden haft lätt till irritation och vill helst bara säga ”jävla idiot” till folk. Som tur är har jag ju spärrar kvar men tyvärr får sambon ta emot lite surt humör emellanåt. Blir så jäkla irriterad på småsaker på jobb och hemma, men kan som sagt hantera det. Men vad det är påfrestande… har tänkt att det hör ihop med pms men det är liksom konstant genom hela månaden. Det har heller inte hänt något särskilt i livet som kan ha påverkat detta vad jag vet. Fler som kan känna igen?

      Varje dag, dygnet runt, året om. Människor är i allmänhet idioter och om man utgår från det så slipper man bli överraskad och besviken. Min allmänna irritationsnivå har iallafall minskat efter den insikten. Men det kanske beror på allt som har hänt de senaste åren med pandemi, skjutningar, krig, kärnvapenhot och nu inflation med allt vad det innebär. Tycker nästan det är konstigare med människor som INTE känner irritation i dagens samhälle.

        Tycker det är roligt att människor som anser att folk i allmänhet är idioter aldrig ser sig själv som folk i allmänhet utan någon mycket smartare och bättre som ”står över” resten. Jag vet inte men det sättet att se på människor känns ganska bittert och uppblåst och tror inte det är vägen till lycka.

          Man kan va lycklig ändå. Och man vet ju om man är som irriterande människor eller inte, man vet vad man gör…

            Exakt! Skönt att nån fattar. 🙂

            Människor med den inställningen har sällan den självinsikten. Det är massa gnäll på andra men inget arbete på sig själv.

              Jag jobbar med mig själv hela tiden på många sätt så det du skriver stämmer inte.

              Behöver inte arbeta på mig själv, jag är helt ok och stör inte andra.

          Good for you!

          Jag anser inte att jag står över andra på något sätt. Är heller inte särskilt olycklig eller bitter, gillar bara inte människor som är dumma i huvudet.

            Ingen gillar människor som är dumma i huvudet men det är inte samma sak som att tycka att människor i allmänhet är dumma i huvudet. Folk som tycker det sistnämnda har ofta en uppblåst självbild eller tycker att alla som inte delar deras åsikter är idioter.

              Jaha vad kul då. Eller nåt. Jag orkar faktiskt inte bry mig känner jag.

      Har du varit stressad senaste tiden? Skulle isåfall kunna bero på det

      Folk är ju jävligt irriterande så… ?

        Fan vad bitter du är! ✌️

          Hahaha, nejdå. Bara ett enkelt konstaterande.

    Hur ska jag hjälpa min killkompis att hitta en tjej? Han ser bra ut, är 40 år gammal och har ett bra ställt liv med eget framgångsrikt företag, nice lägenhet och tydligen bra i sängen. Men ingen tjej faller för honom. Tror han kategoriseras i ”snäll”-facket. Vad gör man? Man kan inte be honom tuffa till sig ju men han känner sig väldigt ensam och blir inte fullt ut lycklig.

      Tydligen bra i sängen? Enligt..??

      Han behöver kanske snarare jobba på sig själv och sin anknytning först?

        Enligt tjejer jag känner som varit med honom. Tyvärr leder det oftast inte till mer än så.

        Hur menar du att han måste jobba på sin anknytning?

          Sitt anknytningsmönster. Han dras kanske till fel typ av tjejer, fel för honom då. Jag kan inte vad de står för men finns fyra tror jag. Men det finns mycket om man googlar?

            Ja jag har koll på anknytningsmönster men jag förstod inte på vilket sätt det har med hans anknytning att göra. Det är tjejerna som väljer bort honom, inte han som väljer bort tjejerna. Och jag har tagit upp detta med anknytning med honom men han säger att han dejtat alla möjliga olika typer. Det jag kritiserat hos honom är att han träffat väldigt många välutbildade tjejer som är karriärfokuserade och vill ha barn om hundra år och han vill ha barn om ett par år. Så jag har sagt att han ska dejta typ en frisör och då säger han att han jättegärna dejtat en frisör men han får inte ens chansen till det.

      Hitta en snäll tjej. Eller en tjej som vill ha en snäll kille. Det är verkligen inte en dealbreaker att vara snäll, man måste bara leta bland rätt folk. Och det finns ju jättemånga snälla tjejer som också vill ha en snäll kille istället för en ”alfa”.

        Vart finns dessa tjejer då? Känns som inte ens snälla tjejer går igång på en snäll man faktiskt. Har introducerat honom för vänner till mig som jag tycker han skulle passa med men till och med den gråaste mus till tjej förväntar sig värsta macho hunken till kille.

          Låter konstigt, känner ingen som inte vill ha såna män, snäll är ju det bästa!
          Var bor han? Har en singelsvägerska…

            Skulle skriva att jag inte känner nån som vill ha nån jävla machoman men det blev ju rätt ändå.

            Han bor i Stockholm.

      Han är en ”perfect on paper”-kille alltså. Vad vet jag, han kanske kan börja med någon hobby som gör honom lite mer spännande och farlig, typ bungyjump eller fånga krokodiler i Australien. Börja supa, svära, odla skägg och skaffa en lite mer ”douchebag”-utstrålning om han inte redan har det. Och en tatuering givetvis.

        Ja det är exakt den frasen han får höra när han blir dumpad dessutom. Finns säkert
        massor av sätt man kan ändra på honom men det låter ju hemskt när man lägger fram det. Man kan ju inte göra det. ” Kalle, du kan ändra på den du är och bli tuffare, bli någon annan än den du är helt enkelt.”
        Har sagt till honom att han inte ska vara så tillgänglig och att han inte behöver vara så angelägen att berätta hur mycket han gillar tjejen han dejtar utan ta det lite coolt. Men det är ungefär så mycket jag känner att jag kan säga.

          Det låter väldigt mycket som att han behöver arbeta på sin anknytning.
          T.ex. är det en röd flagga för mig om någon förklarar för mig att de är kära inom två dejter. Inte för att det är exakt det som du skriver men får vibbar av det. Hur mycket har man lärt känna varandra då?
          Kom ihåg att en person kan vara på ett sätt som kompis och helt annorlunda I en dejting-/förhållanderelation. Ett första steg kanske är att lyssna på Happy Dating eller läsa en bok om anknytning?

            Ja jag tror att som vän är han helt felfri för han är snäll och trevlig och helt normal. Men ska man dejta honom stör man sig säkert på att han är tillgänglig och vänlig och angelägen. Han är dessutom liiite dorky på något sätt. Men kan han inte få vara det då? Kan inte någon på denna jord bli tänd på det eller acceptera det?
            Tror helt enkelt han visar sig för tillgänglig. Har sagt till honom att om han är helt tillgänglig och typ avsäger sig alla annan kommunikation med andra tjejer redan efter en första lyckad dejt med någon så får han nog en aura av att vara får tillgänglig även om han inte säger eller gör något speciellt. Han blir för angelägen och det syns igenom. Har tagit upp det här med anknytning med honom men tror nästan den har med hans aningen dorky drag. Kan inte förklara vad det är direkt. Han är inte jättedorky, men det verkar som att tjejers reptilhjärna verkligen söker känslan av alfa. Han är inte alls mesig, men han är angelägen.

      Vi måste få bort den här myten att tjejer inte vill ha snälla killar. De allra flesta vill ha en snäll man. Sen kanske han är mesig och tråkig? Det är ju en annan grej.

        Ja jag har sagt det till honom när han säger att snälla killar inte får tjejer. Snäll är jättebra. Men jag själv tror att det är för att han saknar alfa känslan. För det är väl det som får oss att känna att en kille inte är tråkig. Lite spännande alfa liksom. I den vanliga bemärkelsen av tråkig stämmer han inte in. Han är aktiv och sportig och äventyrlig. Inte heller mesig, om man tänker hur han är i kommunikation och sådär. Han är kanske bara lite för angelägen och då tycker man det äe ospännande. Men ska man säga till honom att spela svår? Känns så barnsligt. Han borde vara den han är och varför ska vi tjejer inte vilja ha en kille bara för att han är angelägen?

          Ptja…varför är du inte själv intresserad om han är så bra? Om inte du vill ha honom varför skulle någon annan tjej vilja det? Svaret har du där.

            Jag har kille.? Inte så genomtänkt fråga kanske…

              Och killen i fråga är hans polare från början.

    Ni som var 32 år och äldre när ni fick barn. Hur lång tid tog det för er att bli gravida?

      1 månad men så fick jag missfall. Men så blev jag gravid direkt igen vid första ägglossningen och då gick det hela vägen. Var 35 då. 🙂

      Blev gravid på andra försöket när jag var 33, barn 1 föddes när jag var 34. Fick missfall vid 35 och blev gravid igen med barn nr 2 några månader senare och födde när jag var 36

      32 år …

      34 år och första försöket.

      Jag är inne på 6 månader av försök och inte lyckats än, är snart 35?

      Jag är 33 och på försök 8 nu! Jag tycker bara man hör folk som antingen lyckats första försöken alternativt hållt på med ivf i flera år. Hade velat höra mer från de som det tog 6-12 månader men det verkar inte finnas

      Var 34-35 och det tog 7 månader men fick missfall. Blev därefter gravid två månader senare, men fick missfall igen. Nu har det inte hänt något på typ 8 månader. :/

    Bara jag som hoppas Hanna Theorin får sitt efterlängtade levande barn nu? Vet inte om det är för man ska ha mens eller så snart men är så less för andras skull att de ska gå igenom eländen hela tiden ?

      Håller alla tummar för dem, tycker faktiskt att Hanna får oförtjänt mycket skäll här i Bloggbevaknings kommenarsfält (även om jag gillar kommentarsfältet i många andra sammahang).

    Stör ni på er när folk smakskar och tuggar med öppen mun när de äter?

      Ja verkligen!

      Typ som Katrin smaskar o pratar med mat i munnen

      Ja!

      Ja. Min sambo har en tendens att låta mycket när han äter vilket kan göra mig tokig. Ibland vill jag bara köra in gaffeln i huvudet på honom.

      Jag kan nog räkna på en hand hur många gånger jag stört mig på det. Jag tror att jag tänker bort ljud och störiga saker rätt lätt.

      Ja herregud, vem gör inte det? Det är så äckligt och ouppfostrat. Varför gör folk ens det?

      Ja, det är skitäckligt.

    Någon som upplever att det svider och kliar i ögonen ett tag efter att man tagit ur linserna men när man har linserna i så känns det ingenting?

      Ja, jag gnuggar sönder ögonen varje kväll efter att ha tagit ur linserna ?

    Hej! Är det någon som har erfarenhet av sömncoachen Malin / företaget ”Sovande barn” ? Vad tyckte ni? Gav det något? Vilken kurs gick ni?

    Min lillasyster har en längre tid haft problem med att ta sig till skolan, men senaste halvåret har det verkligen eskalerat. För det mesta stannar hon hemma eller åker hem, trots att min stackars mamma gör allt i sin makt för att stötta och motivera henne. Nu har hon bestämt att hon vill hoppa av, och jag tror inte riktigt hon förstår konsekvenserna av det. Jag har erbjudit min hjälp med skolarbetet men känner mig i övrigt så låst då jag bor i en annan stad. Har någon varit i en liknande situation, hur gjorde ni och hur artade det sig eleven som hoppade av?

    Vidare är jag också rädd för att det ska bli jämförelser. Medan min syster skolkar och vill hoppa av så läste jag gymnasiet på 300% och läser nu en 5-årig linje på universitet. Min syster är helt fantastisk och jag vill verkligen inte att någon ska ”se ner” på henne

      Vet nu anledningen till varför hon har problem med att ta sig till skolan?

        Väldigt skoltrött och hon har även svårigheter i vissa ämnen, hon vill dock inte ta emot hjälp med dessa. Hon har även uttryckt att hon inte trivs på sin linje, men då hon erbjöds testa på en annan så ville hon inte. Så allra mest tror jag att det ligger i just skoltröttheten.

          Har hon varit på någon utredning hos psykolog? Jag var extremt skoltrött första året på gymnasiet och hade väldigt låg närvaro, visade sig att jag hade Adhd. Symptomen på det är ofta inte så uppenbara hos tjejer, vi springer ofta inte runt och skapar oreda, vi blir till exempel trötta för vi har svårt att koncentrera oss och organisera livet och våra tankar.

            Hon står i kö, tyvärr är ju dom långa inom psykiatrin. Dock är jag autistisk så det är absolut ingen omöjlighet, vi är ju trots allt syskon. Hon har kunnat få en del insatser i och med att hon väntar på utredning, men det har tyvärr inte hjälpt.

              Svår situation och att haveriet som är barn/ungdomspsykiatrin inte får mer uppmärksamhet och åtgärder är obegripligt. Angående att hoppa av, betygen är det mindre problemet, det går att plugga upp senare eller med lite tur/engagemang hitta jobba ändå, det kan bli bra. Faran är att hon blir hemma, isolerar sig, att världen utanför blir överväldigande och ångestframkallande, det är en mycket större uppförsbacke än att tenta av eller gå på komvux för att få fullständiga betyg.

      Gymnasiet?

        Ja precis. Hon var less redan i grundskolan, men då blev det en annan sak eftersom skolplikten fortfarande gällde.

      Kanske känner hon att hon jämförs med dig som var ’superduktig’ och typ ger upp utan att försöka för hon ändå inte kommer vara lika bra som du (förlåt vill inte lägga detta på dig, men i min familj där vi tre systrar blivit otroligt peppade av våra föräldrar hur viktig skolan är så fick storasyster alla MVG, mellansyster nästan alla MVG och några VG, och lillasyster mestadels VG och några MVG. Med det sagt, försök prata med din syster och lägg korten på bordet, utan gymnasiebetyg kan hon bli: städare, bartender (kul kanske 1år men tänk som 35-40-åring, och jobba natt), egen företagare om hon har nån grym idé och arbetsmotivation, influencer (svårt). MED gymnasiebetyg kan hon hitta betydligt fler jobb eller specifika utbildningar som leder till roligare mål i livet.

      Kanske du ej ser för skriver lite sent, men har väldigt liknande erfarenhet.

      Jag hade mycket stora problem med skolan redan i grundskolan men det blev helt outhärdligt i gymnasiet. Trots jag ofta kunde prestera bra så gick det bara inte längre för att jag var så utmattad efter att ha kämpat mig igen grundskolan. Det allra bästa jag kunde göra, och önskar att jag gjorde innan jag helt körde slut på mig själv, var just att hoppa av. Att få ta en paus och andas lite. Att pausa är inte världens grej. Varför inte säga att hon hoppar av nu, pausar resterande av terminen och börjar igen efter sommaren? Ibland är det så lätt att man bara behöver en liten paus. I min mening så får man oftast mycket mer hjälp efter man väl hoppar av än om man fortfarande är inskriven men knapt lyckas ta sig upp ur sängen på morgonen.

      Finns ett distansgymnasium hon kan söka till hösten om det är problem med att fysiskt vara på plats, korrespondensgymnasiet heter det typ.

        Som tillägg till min kommentar ovan, gymnasiet är såklart viktigt. Men det går alltid att läsa upp oavset iprincip. Man måste tänka på det långsiktigt, kommer hon klara sig igenom gymansiet nu med bra betyg om hon fortsätter, eller kommer resterande 3 år vara otroligt dåliga för hennes mentala hälsa och rent generellt bortkastad tid iom underkända kurser (som sen ändå kräver komvux)? Nu vet jag inte din systers situation fullt ut, men sätt er ner och gör en lista tillsammas. Vad händer om hon fortsätter? Vad händer om hon inte fortsätter? Vad finns det för alternativ? Vad för behov har hon?

    Har någon fått hotbrev om att dom har spelat in filmer på dig när du surfat på porrsidor? Man har 5 dagar på sig att betala annars skickar dom filmer till vänner och bekanta.

      Sånt är väl fejk? Lurendrejeri.

      Bara lur. Personerna skickar random och hoppas att någon faller för det. Om du känner dig orolig hade jag haft dialog med polisen ❤️

        Egentligen är jag inte så orolig mer än att jag brukar sitta i sängen med min platta, jag har inget på mig på överkroppen. Kan dom se genom kameran och ta bilder?
        Nu har jag tejpat över kameran.

          Men på riktigt – känner du till ett enda fall där det hänt? Ge dig.

            Men vad otrevligt. Personen har fått hotbrev och är orolig, va lite förstående!

              Men snälla det är ju enbart ett försök till scam. Det fattar ju fan vem som helst. ??

                Du är dum i huvudet, det fattar ju fan vem som helst ???

            Det är väl ingen som går ut och berättar, men ändå betalar dom. Så nog är det verkligt.

              Nej det är det inte.

      Det är bluff! Jag har fått sådana mejl och har aldrig suttit och onanerat framför dator/platta/mobil. Min man jobbar med IT-säkerhet och säger man ska lägga mejlet i spamfoldern bara.

      Ja, för några år sedan. Det är bara fejk, inget du behöver oroa dig över.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.