Från PH till tv-predikant?

Eric Hagberg – ”Snygg-Eric” från Paradise Hotel har gjort lite av ett imagebyte på Instagram.
Från vinnare av Paradise Hotel till att se ut som en tv-predikant som, istället för att prata om Gud, bara pratar om mineraler och vitaminer.
Han skriver även att han är en terapeut, som visserligen inte är en skyddad titel, men verkar i alla fall inte vara en legitimerad sådan. Jag undrar vad det handlar om? Terapeut inom vad?
Mineraler och vitaminer?

Någon av er som följer honom, och som reagerat på den här image-förändringen?
Det kan även vara läge att slänga in en och annan reklamidentifiering, Eric. Bara ett tips.

44 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Hahahah wtf?
    Jag trodde för några år sedan att Bella skulle gå över till wellness-industrin men det hände aldrig och hon har nämnt att hon avskyr ”flum”. Men eh ja, andra desperata själar verkar lockade av den branschen… 😉

      Fast att äta vitaminer är väl inte ”flum”, hon tar ju vitaminer som så många av oss gör och det är nog annat hon kallar flum.

        Jo eftersom de flesta av oss inte lider brist så är det ”flum” att försöka få oss att köpa tillskott på helt ovetenskapliga grunder. Tvärtom kan för höga doser av vitaminer och mineraler vara skadliga för kroppen, bland annat kan det störa upptaget av andra näringsämnen.

          Du får nog läsa på lite mer och inte generalisera.

    Kanske näringsterapeut?

    Känns väl iofs bra om nån försöker göra nåt bättre av att vara influencer.

      Vad är ”bättre” med det här?

        Ja nu vet jag inte på vilka grunder han kallar sig terapeut, men kritiken mot influencers brukar ju annars vara att de aldrig kommer fatta vad det innebär med ett ”vanligt” jobb. Och om han nu försöker med det så är det fel för att det är fel typ av vanligt jobb? Låt killen prata vitaminer om han vill det.

          Fast han kränger ju vitaminer på precis samma sätt som en typisk influencer kränger smink eller klädkollektioner.

            Och där tycker jag att det ändå är en skillnad, men vi kan tycka olika.

              Haha det kommer du få ångra här inne. Det finns bara svart och vitt, vetenskap och humbug, det vet alla ?

              Jag lovar, jag är inte här för att bråka utan är uppriktigt intresserad av vad du menar. Vad är skillnaden tycker du?

              Vad är det att tycka olika om ens? Han använder ju sin instagram på samma sätt som alla andra influencer, eller vad är det han gör annorlunda? ?

                Men om han bara genuint tror att människor mår bättre av nån vitamin eller nåt isbad eller vad han nu håller på med, så tycker jag att det är annorlunda från de som säljer tex smink och fillers och tjänar pengar på människors osäkerhet kring sitt utseende. Men det är bara den känsla jag fick, mer insatt är jag inte.

                  Men Bianca tror väl också genuint att någon mår bättre med nytt glow. Och Katrin z tror att någon mår bättre av hennes matprodukter. Någon annan tror att någon mår bättre av en ny energidryck.

                  Eller så tror varken Erik eller någon annan genuint att någon mår bättre utan… ja.. vill tjäna pengar på att följarna ska tro det.

                    Ja och jag har tyvärr ingen vettigare förklaring än att för mig personligen känns det annorlunda haha. Ni får tycka att jag är dum i hövve

                      Jag tycker inte att du är dum i huvudet. Jag håller bara inte med ? men jag är inte den som inte kan ändra mig om jag får nya insikter.

                      (Och det är lite blandat med anonyma här så jag förstår om det kan bli rörigt kanske)

          Himla bra om folk har en utbildning för det de gör, särskilt när de ska kränga ”hälsa”. Men det kanske han har, vad vet jag. Skulle personligen aldrig köpa något som en dokusåpa-kändis säljer, eller tro på vetenskapliga påståenden som kommer från dem. Antagligen har han tittat på ett gäng Youtube-filmer som grund för sin kunskap, kanske var filmerna vettiga, kanske inte.

    Hahaha! Är han så där tom, eller skojar han bara?
    ”Om vi bara gödslar våra åkrar med 3 mineraler, var ska vi få dom andra 57 ifrån?”

      Han måste ha varit sjuk när de gick igenom kostcirkeln i skolan.

      Jag var förmodligen med sjuk den veckan men vad är det som är så kul och självklart? Undrar genuint och skäms över att jag inte vet!

        Att du som frisk människa med en varierad kost får i dig det du behöver genom att äta mat?

        Bra att du frågar.
        Han hänvisar till gödslet NPK, men han har en hel del fel när han pratar om det. För det första så står NPK för kväve (Nitrogen), fosfor (Phosphorus) och Kalium (inte N som i Natrium som han hävdar i sin video). Dessa räknas som makronäringsämnen, och tillförs därför växter i stor mängd (växterna behöver mycket av detta för att kunna utvecklas). Men gödningsmedel (oavsett mineralgödsel eller stallgödsel) innehåller alltid andra ämnen också, så kallade mikronäringsämnen, dvs ämnen som växterna behöver, men inte i lika stor mängd. Flera av de ämnen han pratar om, bland annat magnesium, är ett mikronäringsämne, och tillförs alltså via all typ av gödningsmedel. Dessutom finns flera av dessa ämnen naturligt i jord. Och om man fokuserar på svenska produkter, och därmed svenska jordar, är dessa jordar relativt ”unga” (bildade efter senaste istiden), och därmed inte utarmade alls, vilket han också pratar felaktigt om i sin video.
        Vi människor får dessutom i oss näringsämnen på fler sätt, via tex kött och mejeriprodukter, dvs inte bara direkt från produkter som vuxit på en åker.
        Det är sorgligt när en person som han, som kan förpacka det han säger på ett snyggt, säljande och tilltalande sätt, förmedlar direkta felaktigheter och skrämselpropaganda.

        Mat

    Nej, terapeut är ingen skyddad titel i sig. Du kan alltså utnämna dig själv till stenterapeut, spikterapeut, smörterapeut eller whatever och bara du vet vad det innebär. Ingen kollar din kompetens eller om det är så att du är terapeut för stenar eller terapeutar med stenar. Däremot leg-titlar, de är skyddade. Leg psykoterapeut, leg psykolog osv. Dock kan leg psykoterapeut innebära ganska olika saker kompetensmässigt, eftersom du kan läsa till psykoterapeut som fysioterapeut, beteendevetare, präst, psykolog, sjuksköterska med flera. Leder oundvikligen till att man har fokus på väldigt olika saker efter man är färdig psykoterapeut/samtalsterapeut, på ont och gott..

      Smörterapeut är mitt drömyrke, tror jag. Det låter så lent och runt. Och gott.

    Ha ha ha Runar Light!

    Är detta genuint eller är det ett sätt att vara Runar på? Jag känner inte till människan.

      Snygg-Runar? ?

    Oj oj oj…. Jag hoppas han är väl utbildad och vet vad han pratar om. Jag brukar inte ge många ören för kostråd från influencers. De brukar kläcka ur sig de mest bisarra påståenden som vore det sanning.

    OT men tips. Är ingen frekvent läsare av IL:S blogg längre men kikar in en gång lite då och då för att läsa och såg det här inlägget – att hon investerat i ett nytt bolag, Plegium. Reagerade lite på hur skrev om det. Att det börjas säljas utomlands (USA) och rubriken är en ”spännande fas”. Är det bara jag som får flashbacks till när hon hade LCC och allt var i en spännande fas och märket börjat sälja överallt fast det egentligen inte var så? Mycket luftslott osv kring företaget och kring henne själv.
    https://www.isabellalowengrip.se/2023/02/09/spannande-fas/

      Jag blir mer nojig över att hon publicerar reklambyråns samtliga förslag i idéstadiet på kommande utformning av hur Plegium ska se ut rent visuellt. Hon kanske tycker det är bra att trycktesta så som hon gjorde med Löwengrips förpackningar på sin publik. Men jag jobbar själv i reklambranschen, det känns lite för tidigt att dela med sig av sådant? Eller så är byrån helt fine med det. Vet bara att hon brukar trycka på publiceraknappen utan att förankra vissa saker. 🙂

        Nej men reagerade också exakt på det och det utan att jobba i reklambranschen. Konstigt att lägga ut en sån sak när man håller på att ta fram ett nytt koncept. Jobbar inom mediebranschen men i en annan gren och ingen här skulle lägga ut sina idéer på det här sättet. Funderade också på att det var doppa tån och testa men det är ju en sak att visa upp färdiga tryck och rösta, en annan sak att lägga fram flera olika koncept och hur plegium ska uppfattas.

      LCC såldes utomlands, eller Löwengrip hette det väl då, även i fysiska butiker i bl a Finland, Australien vad jag minns, så inte luftslott, vet inte om det fortfarande finns men troligtvis i Norge iaf. Så det fanns men kanske inte sålde särskilt bra det vet jag inte.

    Hjälp man blir rädd av alla influensers som finns i denna värld. Utbilda er, skaffa ett riktigt jobb och gör något för samhället istället.

    Han har skrivit allt på engelska utom ”mode”. Blir ju skitkonstigt, han borde skrivit ”Fashion”. Nu undrar man ju bara vilket mode han är inställd på ?

      Tror det står ”model”. 🙂

    Du hade fått svar på dina frågor om du hade klickat på länken in hans bio.

    Konceptet är upplagt som MLM. Deras representanter utbildas och får efter avslutade studier (skratta inte) sälja olika kosttillskott (skymtar i bakgrunden) till den stora massan. Detta är inget annat än humbug!

      Men herregud ? pinsamt Eric ?

    Såg att Simon Sköld gjorde smygreklam för CBD-olja, samma som Bingo gjorde reklam för. Simon kör frågestund för ändamålet, han ”får” en fråga som lyder – Vilken CBD-olja använde du? – Och Simon berättar och visar upp den, taggar och säger att han tar den för återhämtning och att han sover bättre. Så genomskinligt, uppenbart smygreklam. Tips!

    Men åh. Kryper lite i skinnet på mig. Så många frågor. Kan han något om detta egentligen eller läser han bara innantill. Varför står burkarna uppställda i smyg bakom. Varför strök han inte skjortan. Varför skriva hälso – coach? Hälsocoach känns väl rimligt, är man osäker kan jag köpa att man stavar hälso-coach.

    Hoppar folk på vad som helst bara för att få synas och märkas och höras lite mer på sociala medier.

    Som Julia Franzen som är ”leg livscoach”?.
    I Love Island hade hon parterapi med deltagarna, som hon avbröt konstant och bara pushade tills en del av dem mådde dåligt.
    Jävla bra coach?

      ja! snacka om att göra usel reklam för sig själv som livscoach, en sådan ska helst aldrig eller banne mig aldrig utgå från sig själv – vilket var prick precis det enda hon gjorde?? och hon är dålig på att förstå att alla är olika och vill olika, hejdå Julia

    Tafs-Erik. Inte snygg-Erik.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.