Dashas ryska outfit

Dasha Girine flyttade till Sverige från Ryssland när hon var fyra år, och pratar fortfarande ryska med sin mamma, och nu även med sina barn.
Jag tänker att det kan vara ganska användbar information att ha om man ska tycka någonting om det här inlägget.
I inlägget här ovan poserar nämligen Dasha i päls och pälsmössa (att det är äkta päls kan vi ta en annan gång), och pälsmössan har någon typ av stjärna på sig.
Så här den ut inzoomad.
Jag kan tillägga att jag googlat men inte fått fram mer exakt vad märket på hennes mössa betyder. Det ser inte ut som den vanliga ryska stjärnan.
Någon som vet?

Under inlägget finns det två kritiska kommentarer, men ni är många som även skickat mig Dashas inlägg i dm och mail.

Vad är era tankar? 
Ska hon skämmas för, och dölja, sina ryska rötter, för att Putin invaderat Ukraina?
Ska alla med koppling till Ryssland kollektivt krypa in under närmsta sten och skämmas till kriget är över?
Eller tror ju att hon har på sig mössan för att provocera, just av den anledningen? För ett högre engagemang?
Blev Bloggbevakning i så fall precis hennes nyttiga idiot? ?

Talk to me! (Börjar omedelbart nynna på ”She bangs” av Ricky Martin)

79 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Man måste inte hela tiden tycka saker än mindre sägs det högt! ?

      Nu är ju det här en blogg där bloggar bevakas, så jo, här tycker vi.

    Svinful outfit, pälskappan är förfärlig. Angående mössan så är det där knappast en huvudbonad som ryska kvinnor kutar omkring med. Tror enbart det är för att skapa debatt/uppmärksamhet/provocera men det är ju bara det jag tror, följer henne inte.

      Hahaha den är verkligen förfärlig!

    Ahh, röda armen ändå. Snäppet värre än svarta handen? Skämt åsido. Dasha rår inte för vad hennes ryska landsmän begår för krigsbrott och vidrigheter, med det sagt är kanske år 2023 inte riiiiiktgt rätt tidpunkt att sprätta runt på stan i väldigt rysk-kulturellt kodade kläder. Det handlar inte om att skämmas för var man kommer ifrån utan det handlar bara om sunt förnuft (vilket denna människa i allmänhet tycks sakna totalt så klädvalet går helt i linje med hennes personlighet i övrigt)

      Har själv ryskt ursprung (föräldrar) och just ligger jag lite lågt med ryska traditionella symboler, kläder, bjuda på rysk mat etc. Jag stödjer aktivt Ukrainas kamp och det är av respekt mot deras folk.

    Helt tydligt för att provocera! Ser ju mer ut som en stereotyp maskeradkostym än som en mode-outfit.

    Ingen har väl sagt att de behöver gömma sig under en sten. Men att provocera som hon gör här – i dessa tider dessutom – är ju vidrigt.

    Lite farligt att visa sympatier med ryssar i dessa tider, jag hade nog avstått.

      Farligt? I sverige? Om folk är trångsynta ja. Men annars är det väl knappast ngt att vara rädd för.

        Ja i Sverige, det finns andra nationaliteter här än bara infödda svenskar. Varför tror du att olika nationaliteter bråkar här trots att dom flytt krig?

    Beror väl på vad hon tycker om Putin och Rysslands invasion av Ukraina.

      Bilden är en hint

    Är det så kallt i Stockholm att man behöver både pälskappa och pälsmössa?

      Inte idag men det är ju en bild från några dagar sen så.

        Hur kallt det än är i Stockholm så behöver ingen människa klä sig i djurpäls!

    Hon är influenser. Vad förväntar vi oss av henne egentligen? ? Att hon är osmart, det vet vi sedan innan. Att hon har särskild klädstil, det vet vi också. Att hon gillar att provocera, det är heller inget nytt.

      Jamendåså, då betyder inte den där bilden något särskilt egentligen – mer som – hej kom och hjälp mig!

      Hon ser ut som hon fryser väldigt mycket i alla fall.

    Tror snarare att hon nyligen typ ärvt den och inte tänker närmare på det. Ingen provokation utan en handling som saknade tanke innan. Givet hur hon är som influencer känns det mer sannolikt

    Förstår inte varför man måste störa sig på andra hur dom är klädd och vad dom gör hela tiden. Bry er mer om er själva och fokusera på andra grejer som gör er glada ?

      Speciellt när det kommer till influensers. ?

        Men du läser ju, och kommenterar, en blogg som handlar om vad influencers gör/säger/har på sig och kommentarsfältet är för att kommentera det, högt och lågt? Du kanske söker en blogg om annat ämne då? ?

          Men alla blir så sjukt kränkta hela tiden, spelar snart ingen roll vad man gör för man granskas för minsta lilla.
          Jag läser denna blogg för vissa inlägg är underhållande.

      Att kommentera som du gör, gör det DIG glad? ?
      Jag menar, du stör dig på vad andra kommenterar och gör.
      Borde inte du bry dig mer om dig själv och fokusera på andra grejer som gör dig glad? ?

        Professionell som alltid.

          Tack! 🙂

          Professionell ? Tycker jag
          Inte CAM är men hon försöker väl sitt bästa

            Så sant, så sant…?

            Tror det var ren sarkasm

        Har en dålig dag så kanske var därför jag skriver, brukar inte skriva så ofta. Men ja, jag tycker alla hela tiden är så lättkränkta för minsta lilla.
        Läser din blogg för många inlägg är underhållande och innehåller bra pekpinnar ibland.
        Sen gör jag otroligt mycket annat som gör mig glad så du behöver inte oroa dig 🙂

          LÄTTKRÄNKTA!!!! Någon klär sig i symboler som visar stöd för ett pågående folkmord, och du tycker att folk överreagerar? Vidrigt!

      Men varför tar du inte på dig en tjusig kavaj med ett hakkors på armen och går ut då?

        För det är förbjudet i sverige.
        Men gör det i Asien, där betyder tecknet fortfarande samma som det urspungligen symboliserade.

          Tycker du kan göra det ändå. Blir fint!

        HAHAHAHA varför skulle jag ens göra det?

      Tack för att du är här och inte stör dig på andra och vad de gör hela tiden och bryr dig om dig själv och fokuserar på andra grejer som gör dig glad !!!

      Toppen!

        Hahaha varsågod!

    Det där är en outfit som var inne på 1980-talets ryska kvinnor. Jag vet för jag var dit en sväng då och det fanns faktiskt inte så mycket annat i vinterklädväg att välja på där på den tiden. Så där klär sig inte de ryska kvinnorna idag. De klär sig som vi andra i de nordiska länderna och det är nog bara 1% om ens det som klär sig i päls. Inte ens de äldre generationerna ser ut så där. (Jag följer några ryska YouTube kanaler)
    Känns faktiskt som ganska krystat,tillgjort och smått provocerande sätt att manifestera sina rötter på. Dessutom ser faktiskt mössan ut att vara en militärmössa med det där märket på. Annars är ju modellen bara en populistisk variant av kosackmössa.

      Det beror på var du bor! Jag är från en stad strax utanför Moskva, där kan du absolut än idag se kvinnor som klär sig så ☺️ Snyggt är det fasen inte, men ovanligt är det inte!

        Bildgooglade ”winter fashion moscow” och baserat på de 20 första svaren, som alla ser nutida och inte historiska ut, ger det:
        60% päls
        35% pälsmössa
        5% pälsmössa med märke mitt fram

      Nu är ju Ryssland stort men när jag reste i en mindre stad i norra Ryssland för två, tre år sedan så såg jag absolut kvinnor gå klädd i den där typen av kläder.

      Sen skulle jag inte säga att ryska kvinnor och tex svenska klär sig likadant. Jag var på ett bröllop med både svenska och ryska gäster. Bara vilka skor gästerna hade talade om vilken sida de tillhörde. Med det sagt så säger jag inte att det är bättre eller sämre med det ena. Bara att jag tycker att skillnad finns.

        Obs jag vet alltså inget om eventuellt märke på mössor. Jag säger liknande för att hänvisa till stilen på mössan, jacka osv.

      Jag har en vän som arbetar i Danmark med paketering/transport av minkpälsar och han säger att samtliga exporteras till två länder: Kina och Ryssland. (Vi pratade om detta för typ 2-3 år sedan så nej jag vet inte hur kriget har påverkat exporten i nuläget).

        Det är nog även åtgärderna under covid som påverkar den danska minkpälsexporten.

          Min poäng var att päls fortfarande är poppis i vissa delar av världen även om vi i norden ofta rynkar på näsan åt det. Så inte otroligt att det ingår i modet på andra håll, typ Ryssland där man traditionellt har gillat päls både för hur det ser ut och av köld-skäl. Nu när jag tänker på det så pratade vi om det precis innan pandemin, apropå ”vem fan köper ens päls?” som var min reaktion när jag hörde om hans nya jobb.

        Vidrigt hur päls ens får fortgå. Stackars djur. Fy fan vilka svin människor är.

          Håller med förutom att ”vilka svin människor är.” Tycker att vi människor ofta beter oss som odjur.

      Nu har ju Dasha ryska rötter och du har inte det – antar jag eftersom du inte nämner det, utan hämtar din kunskap från att du var där (Var? Ryssland är ju enormt stort) en sväng på 80-talet och från Youtube. Så det kanske inte är fin plats att kalla hennes sätt att knyta an till SINA rötter, som du inte delar, för krystat?

    Hon ska inte skämmas för varifrån hon kommer och inte gömma sig under en sten. Har svårt att tro att hon vill provocera, hon kanske bara tyckte mössan var lustig och ville ha den på bilder.

      För mej är det provocerande. Det pågår ett krig där många människor dör varje dag. ?

        Det pågår även en folkrevolution i Iran där folk avrättas för att de uttrycker sin självklara rätt till frihet, men jag blir liksom inte provocerad av persiska kläder/uttryck/maträtter/seder i Sverige för det. Man får ju skilja på kulturell bakgrund och galna regimer och ledare.

          Hejja Linus. Sen ska vi ju into glömma alla tokigheter som Kina har för sig med folkmord, etnisk rensning, arbetsläger, infiltrering av diverse statliga organisationer samt allmän spioneri i typ samtliga av världens alla stormakter och ingen som spyr galla över eller uppmanar till att man ska göra sig av med samtliga prylar/kläder och diverse tillbehör man äger som är ’made in China’. Så ja, lite perspektiv kommer man långt med och skamligt att ens försöka sig på att få det till att personer med Ryskt påbrå/ursprung skulle ha något ö.h. att skämmas över pga Rysslands invasion av Ukraina. Var inte så länge sen det svepte över svenska medier ett förfarande over att barn med Ryskt ursprung/påbrå som mobbas i skola och liknande – något som med största sannolikhet fortfarande pågår och detta inlägg (med alla tokiga kommentarer) är bara ett exempel på hur just Svenskar (i detta specifika fall) kan förmå att införa sig över något det faktiskt inte har något talföreträde i.

            Ondgöra och inte införa, tack autocorrect.

        Ja, just nu är ju det mesta från Ryssland Big no no.

    Jag besökte Sankt Petersburg för fyra år sedan under vintern när det va minusgrader och snö.
    Min uppskattning är att minst 20 procent av kvinnorna hade en päls på sig.

    Päls och Ryssland, lite tondövt är det allt.

    Det var ändå liite roligt att bilen bakom hade regnr KKP.

      Ja ?????

    Har en sobelpäls som jag ärvde från min mormor. Den är fantastisk att ha på sig och ser ut som ny fast den är från 60-talet. Den slår alla andra jackor när det är riktigt kallt ute.

      Men djuret du har på dig då?

        Fast jag tycker ändå det är en annan femma om man faktiskt ärvt en än att köpt en sprillans ny.

          Även om djurpälsen gått i arv så signalerar den att det är ok att bära päls. Vilket det absolut inte är. Päls ska bara bäras av de riktiga ägarna.

            Det är din åsikt men knappast fakta.

            De är ju döda.

            Håller med men jag ärvde en riktigt gammal vargpäls och nu vet jag inte om jag ska bränna upp den eller gräva ner den.

        Vad menar du? Ja, det är djur.

    Hur kan man ens få det till röda arméns märke? Inte alls likt. Oavsett får hon självklart ha på sig päls och pälsmössa, är ju inte direkt bara ryssar som använder päls, även överklasstanter på Östermalm använder det och ja tom drottning Silvia. Har liksom inget med kriget i Ryssland att göra? Folk måste sluta hålla på att leta fel, då kommer världen bli bättre tillslut.

      Ja hon får absolut klä sig i djurpäls. Men även om överklasskärringar och Silvia väljer att bära detta plagg så är det väldigt oetiskt. Ingen av dem, förutom pälsdjuren, behöver pälsen.

        Du behöver inte din mobil som också den är oetiskt tillverkad.

    Hin ser ut som en rysk parant äldre dam som vill se rik ut?

      Och gillar Putin och hans krig. Så j-a korkat.

    Man kan vara stolt över sitt ryska arv även om man förkastar dom hemskheter som sker just nu. Om det räknas som tondövt borde det gälla även kläder och flaggor från Iran, Somalia etc.

      Håller med. Extremt få länder är ju fria från en blodig historia. Konstigt om vi jämt ska skämmas för vårt ursprung…

    Jag tolkar det som att hon är pro-Putin, annars är det hål i huvudet och respektlöst mot alla Ukrainare som flytt kriget och kommit till Sverige.

      Tror hon är det. Varför posera i dom kläderna annars

        Fortfarande, hon har ryskt ursprung och har en förmåga att lägga upp ogenomtänkta inlägg. Efter sin semesterresa till Mexico la hon upp en bild om fattiga januari från dyrt cafe på Östermalm iklädd dyra glasögon och med en dyr väska som syntes. Det där ser ju ut som ngt hon fått genom släkten. Det är en gammal bild.

      Nej men snälla! Nu får ni ge er.

    Jag som kommer från Ukraina tycker att hennes outfit är 100% osmaklig och absolut provocerande! För att inte tala om att det är äkta päls….
    Dock förväntar jag mig inte så mycket av Dasha då hon i början av kriget uttryckte att hon ”självklart är emot kriget..” och tyvärr betyder inte de orden så mycket för oss då det inte är ett rättvist krig, det var inget krig som båda länderna började, nej, det är en invasion!! ryssland har invaderat Ukraina och startat krig där!! Hon nämnde aldrig att hon fördömer putin! För att vi alla vet vad som händer med folk som fördömer honom o invasionen!
    Hon behöver inte skämmas över sin påbrå så den diskussionen kan hon bara skippa om hon ska börja lipa över det, jag har flera ryska vänner som klart o tydligt har tagit avstånd o visat att de är emot invasionen att putin är en dåre osv osv, det jag vill säga är nog att man ser och man vet när det är genuint o när det är spel för galleriet. I dashas fall var det för att rädda sitt egna skinn i början som hon s att hon är ”för fred” men nu var det dags att provocera o skapa reaktioner för att kanske just gå ut med ett försvarstal där hon förklarar att hon inte kan göra något åt sin påbrå..vi får väl se!

      Hon är fortfarande från Ryssland och varför skall hon skämmas att hon är från Ryssland ? Du kan inte dra hela Ryssland över vad som händer i Ukraina det är bara korkat . Det har varit krig och invasioner i andra länder tidigare låt oss inte börja prata om usa , ser inte att hela världen fördömer amerikanare och att amerikanare inte får vara stolta över sig USA . Låt henne vara stolt ryss och bara för man är stolt ryss är man inte PRO Putin ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.