Anna Book om pandemitiden och sin ångest

Bildkälla: Podme Nemo möter en vän

Anna Book har medverkat i podden ”Nemo möter en vän” där hon stolt berättar att hon faktiskt haft två ”riktiga” jobb nu under pandemin. 
Eftersom hon inte själv tycker att hon är ”för fin för vissa jobb” så ryckte hon in och arbetade i en väns butik och på restaurang, men det var mest för att hjälpa personalen då de blev en man kort när dottern bröt fingret – någonting Expressen mm redan skrivit om.
För att själv få ihop ekonomin under pandemin, när hon (och många andra så klart) stod utan arbete så säger hon att hon använde sparpengar, samt att hon sålt kläder, sina exklusiva väskor och stått på olika loppisar.
Anna har tidigare sagt att hon inte kunnat ta ett vanligt arbete, då folk då skulle vallfärda dit för att titta på henne, men det verkar ha gått bra här. Kanske för att det bara handlat om små ihop här och där och inte en fast arbetsplats en längre tid?

Jag menar, kunde Samir Badran sadla om och bli mäklare – som kommunicerar ut exakt var de kommer befinna sig på sina olika visningar – så tror jag nog att det skulle fungera, även för Anna Book. 
För inte kan väl Anna Book dra mer nyfikna människor till sig än Samir Badran?
Det kan i alla fall inte jag tänka mig. Jag tror hon skulle få vara hyfsat ifred, eller vad tror ni?

Anna berättar även i podden att hon haft supermycket ångest det sista året och egentligen ville ställa in den här inspelningen, men att hon ändå ställde upp då hon känner sig trygg med Nemo och hans podd.
Känner man så, så är det kanske jobbigt att jobba med människor, både på restaurang och i butik, även om man är en helt vanlig, icke-kändis?
Anna säger att hon är lycklig och att hon mår bra, men att hon kämpar med det där att inte känna sig tillräcklig.
Hon skäms inte längre för att säga att hon har det tufft, samtidigt som hon ju har allt hon vill här i livet, Samtidigt känner hon fortfarande behovet av att förklara sig till allt och alla, trots att det ger mer utrymme för folk att analysera och tycka saker, någonting som hennes kurator sagt till henne att sluta med.
På skarpen.

Podden och avsnittet finns på Podme och är en premiumvariant som kostar pengar. 
På gratisapparna finns bara teasers och ett och annat gammalt gratisavsnitt.

77 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Blev nog litet fel i bildtexten. Ska vara ”Hur har hon lockats hålla sig *utanför* branschen i 40 år?”

      Och vilken bransch då? Inte musikbranschen i alla fall, eventuellt lekteve-branschen.

      Hon måste vara den enda som firar 35 år som artist när det enda som hänt var att hon kom femma i mello en gång.

        hahaha ja vad har hon gjort egentligen? abc and then what ?

          Och den där samba låten i mello samt blivit diskad en gång också. Sen kan jag inte komma på fler låtar med henne

            Killsnack! ?

    Klok kurator.

    Tider det när man med ett rykande färskt ”fritidskort” kunde åka från sin lilla byhåla i Skaraborg hela vägen till Göteborg och promenera upp till det lilla h&m som låg där på gågatan och med kittlande mage gå in och hoppas på att KITTY JUTBRINK jobbade. Vi hade sett henne i bigbrother och ville vara precis så cool som Kitty!
    Vi visste bättre än att trakassera henne men en kompis gick och frågade efter en annan storlek på jeansjacka bara för att få prata med Kitty och vi dooooog nästan.
    Fint minne!

      Är du från Schöfvde?

        Schövdde är änna storsta’ jöö. Men nära ä’re!!

          ja mä frå schlätta o födder i schövde män bodde ente där män nära

    Såg hon skulle vara med i en musifestival med andra sångare. Kul för henne. Typ vi minns 90 talet.

      Som med Finlandsfärjefestivalen hon skulle delta i för några år sedan. Kliver ombord, njuter av matbuffén som var gratis för artisterna, men sedan av oklar anledning inte går upp på scenen. Mysteriöst.

        Hon hade ju ont i svanskotan efter en vurpa på skidor. Då går det ju inte att sjunga ?

      Tillbaka till 80-talet ska hon vara med i.
      https://tillbakatill80talet.se/

        Haha, en artistgala där två av de största akterna inte ens sjöng själva när det begav sig!

    Att vinna mello är inte ens en så stor grej, för kolla vilka skitbidrag som accepteras inom mello. Hon har någon hit men egentligen ingen stor musik karriär, Anna book har dock faktiskt lyckats hålla sig i rampljuset även om det är negativ feedback hon får så är hon ändå omtalad så kan ge henne det! Hon har tyvärr en väldigt knepig personlighet och självinsikt

      Hon har väl aldrig vunnit mello, eller…?

        Ja jag menade bara att även om man vinner är inte ens det så imponerande

          Aha ok ??

      Hon har aldrig vunnit mello. ?

        Jag menade inte att hon vunnit melodifestivalen CAM. Jag menade bara att det inte är så imponerande även om hon hade vunnit

      Vissa år har det ju ändå funnits flera bra låtar.
      Inåt vet jag inte vad de gjort… just nu känns det bara som de bäddat för Loreen om som kommer i veckan

        *I år

        Instämmer, vet det ofta sägs, men i år måste det ju vara rekord i kassa låtar, kasst manus och ja..,hela grejen känns som en ballong där luften pyst ut helt. Inte ens den så ofta övertända mellopubliken i arenorna skrattar ju åt ”skämten” och låtarna är så dåliga så jag vet inte vad. Inte min musikgenre eg. men brukar ändå tycka det är lite kul som en ”happening” och vissa år har det ju varit med några låtar som har potential och går att lyssna på, men i år undrar man ju hur de som väljer ut tänkt alltså..

        Betyder det att vi måste genomlida fler såna här intervjuer:
        https://twitter.com/leffesture/status/1627956665285844993?s=48&t=3qPeCJjsXEqtA8SlVjnXuA

      Många av bidragen som är med i Mellos deltävlingar är ju utfyllnad, för att det just ska bli många deltävlingar. Dessutom ska det vara olika sorters musik, även om folk inte gillar den sortens musik.

    OT men vad har hänt med Rebecca Stellas nästipp? Har den alltid sett ut som i hennes stories just nu? Eller är det bara jag? Obs gillar henne men blev så fundersam. 🙂

      Exonphspoiler på instagram hintade något om hennes näsa. Ser ut som nästippen fallit ihop, något som kan hända när man sönderopererat den.

        Tycker att den sett likadan ut länge? Eller är det att något hänt med den för att hon är gravid?

          Vad händer med näsor när man blir gravid? Det här har jag verkligen missat…

            Näsan kan bli större när man är med barn.

            De kan tydligen falla ihop ? mammamage har man ju hört men mammanäsa kanske behöver en hashtag

            Tillväxthormoner under graviditeten kan påverka mammans utseende.

              Nej men fy, då måste ju brosk m.m. på annat håll också växa? Öron, näsa…

                Ja det gör det säkert också bara att man tänker mer på den synliga näsan.

    Som i alla andra poddar hon deltagit i så lyckades hon hålla monolog i en timme. Nemo behövde inte ställa en enda fråga. Sedan gick skivan på repeat och offerkoftan hårt virad kring kroppen. Same shit som alltid. Ingen självkritik och bara massa floskler.

      Nemo har inte lärt sig ett skit från förra gången då han lät henne ta över och snacka sönder allt. Varför har han så svårt att ställa de svåra men intressanta frågorna. Jäkla mähä!!!

    Lyssnade för första och sista gången på kassa Nemo pga Anna, Ja jävlar så självupptagen människa med noll insikt i sina sjuka beteenden.

      Du lyssnade alltså på en poddmed någon du inte gillar som någon du inte gillar har? Och du pratar om sjukt beteende…

        I och för sig går väl det mesta med den här bloggen ut på att hålla sig uppdaterad om vad folk man ogillar har för sig…

          Hehe jag känner mig så träffad. Vi är sjuka i huvet ?

        Ibland vill man kanske lyssna för att se om någon förändrats? Förstår inte varför du är så förfärad över det

    Undrar vilken ”vän” hon ska stötta i drömprojektet eller vad det var hon svamlade om… någon som ska få göra ett updrag som alltid varit hennes största dröm ?

      Något med Masked Singer, helt klart!

    Jag har läst fb-tråden om henne och jag tror absolut att vissa galningar där skulle komma till hennes arbetsplats om hon t.ex. jobbade på restaurang. Kanske inte för att ”störa” men smygfota i osmickrande vinklar för att sedan sitta och skratta åt hur hon ser ut. Det har de gjort med hennes dotter. Folk är nasty och det har inte att göra med att hon är en stor kändis utan att folk tycker det är kul att driva med henne. De på den där grejen med skolungdomar som hetsade mot henne för att de tyckte det var kul att bli blockade.

      Varför hetsade de? Visste de inte att det räcker med att gilla en bild från någon hon har på sin svarta lista för att bli blockad?

      Folk skulle snabbt tröttna. Skrivbordskrigarna.

      Ingen har fotat dotter Felicia i några ofördelaktiga vinklar!!!
      Det är bilderna som restaurangen där hon jobbar lagt upp deras IG som jämförs med de otroligt tillfixade som hon själv lägger upp på sitt IG som gör att man garvar gott och rått.

        Ja precis. Det är ju vanliga bilder bara det att böckerna själva inte gillar helt vanliga bilder på sig själva.

    Upplever Anna i podden som väldigt självupptagen och självcentrerad, utan ett uns av självinsikt. Ställer Nemo ens en fråga under den timme långa podden?

      Det är ingenting bara du upplever. Det är sån Anna Book är.

    Min fundering kring Booken är mest om det är en fnurra på vänskapstråden med Martens igen? Annars skulle hon väl varit och organiserat i blombutiken och delat bröllopsbilder mm?

      De har väl slutat nämna varandra sedan en bra tid tillbaka, så de är troligtvis inte vänner längre nej

      När My hade sin period i våras med cancer och stroke fick hon blommor av Anna. Efter det verkar något hänt. Även Kin höll avstånd, men till Mys bröllop var de ”systrar” igen och det var finaste du hit och dit. Tror att My dränerar energinivån på sin omgivning.

      Många vänner har passerat genom åren och få består sorgligt nog. Det måste vara omöjligt att vara kompis med någon som Anna, som är lättkränkt, missförstår och är så otroligt självcentrerad (på gränsen till narcissist) Nu fick hon ytterligare 60 minuter till att prata om sin förträfflighet. En repris på alla andra poddar hon deltagit i. Nemo får inte en syl i vädret. Det gavs inte en chans att bryta av för honom. Något jag reagerar på är att hon har ett stort behov att hela tiden berätta hur ärlig hon är. Gör man detta gång på gång, så brukar verkligheten se ut precis tvärtom. Är man ärlig så har man inget behov av att hela tiden upplysa om det.

        Sant ) undrar vrf han inte ställde frågan om alla blockningar ? Dvs att man inte får ställa ngn fråga till Anna utan att bli påhoppad samt blockad ?

    Carola jobbade ju i butik i Uppsala när hon var som störst. Anna skulle ju kunna ta massor av jobb utan kundkontakt där hon inte skulle synas.

      Men höras…

    Med tanke på att Anna flera gånger sagt att hon inte vill vara kändis så verkar hon ändå väldigt mån om att hålla sig känd.

    Tillväxthormon kan påverka blivande mammor. Man vet även att mammor får mer testosteron i kroppen efter de burit på söner.

    Varför kan hon inte bara säga att hon är en stolt hemmafru med tillfälliga uppdrag. Istället för att snurra in sig i saker.

      Jag kan bara tänka på

      ”It’s bouqueeeet!!!”

    Alltid ska hon kladda. Kan aldrig stå för sig själv utan kladd, kladd, kladd. Nära nära.

      Ja den där handen åker upp på bröstet så snart hon ska fotas med en man. Vad är grejen med det?!

        Hm får visa upp fler smycken. Sin manikyr. Sin läckra bruna hand…

        Såååå j-a obehagligt.

      Hon är ett barn av sin tid och poserar därefter.

        Vem mer gör så menar du?

        Var mer vanligt med Bondbrud poser förr, när Booken var poppis.

      Alltid med handen på bringan när hon fotas med en av manligt kön ??‍♀️? Why?!

    Tycker hon säger exakt samma sak som hon sagt i tidigare avsnitt,
    När hon gästade Nemo. Hade varit roligare att lyssna om det varit en dialog mellan dom två. Nu kändes det mest som Anna pratade på i en timme!

      Lyssna på Bathinas podd så är det samma som denna. Dialog med henne tror jag är att ha lite väl höga förväntningar tyvärr. Hon kör enmansshow utan självkritik. Det är sen gammalt.

    Som vanligt lite Anna-glider-på-sanningen-Book. Anna har jobbat en hel del på restaurangen och framförallt innan dotterns finger-problem! Hon jobbade där redan sommaren 2021 när jag var där flera gånger och åt med vänner… både hon och dottern jobbade där samtidigt och mig veterligen bröt hon fingret bra mycket senare än det?! Hon har inte enbart jobbat ”lite extra” där haha

      Är man ens sjukskriven när man brutit fingret? Jag blev tejpad på akuten och de sa att det skulle läka utan särskild behandling. Dagen efter gick jag till jobbet. Men det är klart att i den familjen åker man ambulans för att man klämt fingret i ett notställ ?

    Fast hon jobbade ju som servitris på en restaurang i Sigtuna under pandemin. Kanske inte blev så långvarigt pga alla ✨fans✨ då.

    Fan vad man saknar hennes livesändningar på Insta ändå! Det var fart och fläkt, löshår, svordomar och de mest underhållande utspel. Det var tider det!

      Ja! Utbrott, självömkan och fisar i en salig blandning ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.