Elsa Billgren Vintagetipsar

Vintage, second hand och loppisar är alla hållbara alternativ till nyproduktion och fast fashion. 
En som gillar det är Elsa Billgren och hon har nu ägnat ett inlägg åt sina allra bästa tips när det kommer till vintageshopping online.

Hej vintagelovers! Ni önskade en guide till vintagekläder online och här kommer några ställen som säljer, både i Sverige och utomlands. Först vill jag tipsa om några större samlingsplatser som man kan kolla in, tex Etsy.com. Här söker jag på specifika saker som tex antique white blouse eller vintage gingham dress 1940 osv. Var tydlig här, för det dyker upp mycket saker som inte är vintage på riktigt.
[…]

Självklart kan man hitta godbitar på Auktionshusen, Tradera samt Blocket. Men nu till Instagrambutikerna!// Elsa Billgren

Instagrambutikerna hon tipsar om har jag aldrig hört talas om, inte heller har de dykt upp hos med hjälp av plattformens algoritmer men jag antar att det säger mer om mig än någonting annat. 
Just nu är det mer hemlösa djur i fosterfamiljer och tårtdekorering än vintageklänningar i vitt och guld.
Vad visar era algorither för er just nu?
Både på Instagram men framförallt på Tiktok – om ni har Tiktok?

Här är några bilder från de vintagekonton på Instagram som Elsa tipsar om. 

23 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Hundar, sminktips och gua shaa. Det sista hjälper så mycket mot svullet ansikte på morgonen btw.

    Hundar (mest golfen retrievers) personer som visar hur man tecknar, och ibland främmande familjer och deras barn när barnen gör eller säger nåt ”gulligt”. Fattar inte varför riktigt, för jag är helt ointresserad av andras barn…

    En salig blandning. Aborträtten i USA, fosterhemskatter, kungliga smycken och kläder, gamla hus som renoveras, bi/lesb, uppdateringar från Ukraina, minikossor och en hel del Pedro Pascal edits.

    Mest Harry Styles faktiskt. Och djur.

      Samma här. Herregud vad charmig han är!

        Haha, samma!
        Aldrig sett eller hört, än mindre sökt på, mannen innan han började dyka upp överallt på min insta. Nu kan jag inte få nog..!

    Camilla,

    tänk på Isabella Löwengrips utveckling de senaste åren. Nu står hon där som vinnare på andra sidan, rentvättad och högintressant så att säga.
    Men hur har du utvecklats? Du driver fortfarande din gamla unkna mobbningspolitik och är lika negativ i sinnet.
    Du måste vara rädd för att möta Isabella på stan och hamna se henne i ögonen efter din häxjakt som du säkerligen insett gick överstyr, som mycket annat i din värld misstänker jag.
    Visst kan livet ta oväntade vändningar!

      Hur vet du att vi inte redan setts otaliga gånger? ?

      Hur går det själv, Lisa, med utvecklingen?
      Du sitter fortfarande och kommenterar på denna gamla unkna mobbningsblogg och är lika negativ i sinnet.
      Har IL tackat dig åtminstone? För dina ridderliga insatser här inne?
      Känner du dig högintressant, så att säga?

      Heja Lisa aka Stollis Bellas största fan.
      Kul att du tycker att Bella är högintressant för det tror jag inte att majoriteten av Bloggbevaknings läsare tycker och inte heller svenska folket. Tror till och med att alla följarna i Umeå har ändrat fokus.
      Ha en fin dag.

      Haha är Isabella högintressant? ? Inte direkt va? Jag vet inte vilken värld du lever i men i den riktiga världen är hon passé.

      Ja tänk på IL:s utveckling de senaste åren. Just nu sitter hon i pojkvännens lägenhet i Thailand och gnäller över att det är för varmt, sanden är för sandig, poolvattnet skadligt för håret… Högintressant verkligen???

    För mig är det mycket katter, olika MUA och andra som gör Get Ready with me-klipp och berättar nåt de gjort el varit med om. Lite husrenoveringar och inredning.
    Vill generellt se sånt som gör mig på bra humör och inte ger mig ångest.

    Känns som att det räcker med att jag stannar upp en halv sekund extra på något inlägg på insta och sen är hela algoritmen ändrad. Råkade somna framför youtube och en video drog igång kring att lära sig svenska. Nu är varannan rekommenderade video något om svensk grammatik.

      Hahaha….det skulle jag behöva mer av! 🙂

    Pianister. Unga sådana.

    Haha Elsa försöker i detta inlägg klamra sig fast vid ”vintage lover” trots att det var längesen hennes blogg var en vintage-blogg.
    Elsa har uppenbarligen ingen koll på var man får tag i bäst vintage online i Sverige idag, förmodligen pga hennes dalande intresse för 2-hand. Jag ser det lite som svampställen… inget man hur som tipsar om i kommentarerna på stora bloggar direkt.

      Hon köper ca 1% vintage, allt annat är Arket eller dyra märkeskläder, och det köper hon OFTA!

        Exakt! Varför visar hon inte isf upp de plagg hon köpt på dessa butiker? Nej just det… hon har aldrig handlat där själv. Då vettitusan om man är personen som ska utforma guider. Lite som att skriva en reseguide till en stad man aldrig varit i pga är ”åka på semester-lover”.

      Ja, och det finns ju betydligt mer spännande vinklar att diskutera från hennes blogg den senaste tiden. Att hon nyss insett att hon citat ”haft en djup depression” de senaste åren – och koketterar med det som ett vintageplagg- trots att hon tycks varit fullt fungerande socialt och producerat både flera böcker och TV-program? Förstår att det inte passar för ett inlägg men vem ifrågasätter influensers påståenden idag och vad gör det ofiltrerade påståendena med unga människors världsbild. Om man på riktigt tror att en (kliniskt) djupt deprimerad person klarar av att leva så som hon gjort.

    Ej vetenskaplig spaning, men det känns som att typ 1% av det Elsa visar upp i sociala medier klädmässigt är vintage. Det är 99% Arket eller Stories, dvs fast fashion. Helt okej att förändras men då ska hon väl slopa vintagerustningen hon rider runt med?

      Är Elsa sponsrad av Arket? Varannat plagg är därifrån

        Förmodligen har hon fått samma VIP-rabatt kort på Arket som alla andra influencers får på posten varje år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.