Svinnsmart reklam av Sandra Beijer

Bildkälla: Sandra Beijer blogg

Ni vet kanske sedan tidigare att jag ofta tycker att Sandra Beijer gör riktigt bra reklam, och den här senaste är inget undantag.
Hon har dedikerat ett reklaminlägg till företaget Matsmart, som Sandra beskriver så här:

Matsmart om du har missat är en annorlunda matbutik med fokus på hållbarhet och matsvinn.
De köper in och räddar mat som kasserats på grund av överproduktion, felaktiga förpackningar, säsongstrender, kort eller ibland passerat bäst före-datum.
De strävar efter att erbjuda priser som är upp till 80% (!) billigare än varans normalpris i butik.

De flesta influencers som gör den här typen av reklam brukar allt som oftast visa upp vad de har köpt, men inte mer än så. Sandra däremot lagar tre olika rätter under parollen ”3 rätter – 1 ingrediens”, alltså där hon väljer ut en ingrediens som hon sedan bygger sina maträtter kring.
Hon valde ekologiska vita bönor, och det recept som jag fastnade för var där hon mixar in bönorna i våffelsmeten. Kan tilläggas att jag precis upptäckt ”matvåfflan”. Tidigare var våffla synonymt med sött och dessert i min bok, men inte längre och det är tack vare våffelmakeriet i Gustavsberg. (Ej betald reklam)
Deras veganska våffla is to diiiiiiie for, som man säger på influencerspråk.

Men jag undrar en sak…
Gör Sandra exceptionellt bra reklam eller är ribban bara ofantligt låg?

78 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Tycker som konsument av Sandras blogg att hennes reklaminlägg är väldigt bra upplagda och har allt som oftast intressant innehåll. Det märks att hon vet hur man gör reklam intressant och kul, vilket iof inte är så konstigt då hon jobbat inom reklam.

    Hon gör mycket bra reklam men ribban är EXTREMT låg.

    Tyvärr är ribban väldigt låg för influensisk marknadsföring. Sandra, som jag ofta tycker är aningen hypad av sina följare, lyckas sällan leva upp till den högre nivå som hon faktiskt kan och borde ligga på. Så just därför blev jag så glad att se hennes senaste samarbete med matsmart. Det är riktigt bra och här använder hon sin plattform till att nå ut för en bra sak utan pekpinnar. ?

    OT men heter Rebecca Stellas son Dion Dion???

      Japp, precis som Ralph Laurens svärdotter som heter Lauren Lauren ?

        Kenza med familj påväg till Maldiverna igen??? Hon tänker verkligen på klimatet och hurudan värld hon lämnar till sina barn i framtiden.??

          Hon måste ju fota magen i bikini ju!

          Det är försent så det gör inget

            Nej, det är inte för sent.

      Han heter Dion Dionosopulus (osäker på stavning). Dion är typ ett smeknamn på deras efternamn

        Är inte Dionoslpulus en typ av dinosaurie?

          Vet inte, det är ett grekiskt efternamn ifall

          Om det här stämmer är de här oväntade sakerna man lär sig i kommentarsfältet en av anledningarna till att jag älskar den här bloggen

            Det finns ingen dinosaurie som heter så.

              Och där lärde vi oss att allt inte är sant som står på internet ?

    Hon kan väl aldrig göra fel i dina ögon?

      Skämtar du eller? Läs lite bakåt i hennes kategori… 🙂

      I april 2022 skrevs det ett kritiskt inlägg om Sandra https://nyheter24.se/bloggbevakning/2022/04/28/varsta-reklamen-nagonsin/ här. Det var det senaste kritiska som jag hittade.

    OT men läste ni tidningen för en stund sen om en blodig man i ett trapphus? Undrar om Marqaux var där och filmade och petade lite på honom. Lär komma en video på det snart! Med lite roliga ljudeffekter som vanligt.

      Kan vi lämna Margaux i 2022

        Ja tack det vore toppen tycker jag! Men nu lyckades hon ju få in sig själv i podden som går på helgen med Martin W så hon jobbar på att hålla sig över ytan

          Promota nästa video på en blodig avsvimmad man måste hon ju göra!

          Amanda, vi kan lämna det där uttrycket i 2022 också. Barnsligt att använda det år 2023.

          Kom igen liksom, bättre kan du väl?

    Tips på keto-våffla: ägg o riven ost. Kan användas som keto-pizzabotten, keto-tacobröd, keto-macka, keto-korvmedbröd-bröd. Eller lchf såklart samma grejer.

      Haha korvmedbröd-bröd kan man annars kalla bara… korvbröd ?❤️

      Typ omelett med andra ord …

      Så äckligt med äggsmaken i tex.pizzabotten odyl, smakar ju omelett med ost & tomat typ och absolut inte pizza. Jag fattar det är för att undvika kolhydrater, men då är det fasen godare att äta garnityret på en riktig pizza imo. Man kan göra pizza på Libabröd, tunnare (mindre bröd) än vanlig pizza, men lika gott, om inte godare, då den blir lite krispigare rakt igenom.

        Jag har så svårt för vuxna människor som pratar om mat som äcklig.

          ”Inte så angenämt med äggsmak i pizzan” – Är det godkänt?

        Ost-och-äggbotten, lätt den godaste pizzabotten i stada.

      Tips på carnivorevåfflor. 200g smält fett(tex smör, talg, ister), 0,75 dl kollagen och 8 ägg. Grädda. Ringla över lite honung. Mums.

        Går det bra med gåsfett?

          Prova.

    Åh på temat! Bönor kan med fördel mixas ner i soppor, pannkakor, biffar och potatismos för att dryga ut och få lite extra protein/fibrer.

      Jag brukar byta ut grädden (i mixade soppor) mot stora vita bönor. Blir lika bra och mer mättande tycker jag.

    Vem driver Bevakarna på instagram? Verkar hata bloggbevakning iallafall. Verkar vara dennes enda intresse iallafall.

      Mitt största fan!

        Haha verkar som de , en kränkt influencer. Hon har kommenterat under margaux bild

    Mat-våfflor är horribelt enligt mig ? vill man inte ha sylt/grädde/Nutella/glass kan man lika gärna äta en paj i mina ögon

      Men… choklad, bär osv kan man väl också göra paj på?

        Chokladpaj?

          Ja?

            Jag menar en matpaj såklart, har aldrig ätit en chokladpaj och tror inte jag skulle gilla det hehe ? alltså vill man äta räkor/ost&skinka/keso osv kan man göra en paj i mitt tycke då det är godare än att lägga det på en våffla

          Tarte au chocolate

      Håller helt med! Som ”efterrätts pizzor”, vidrigt.

      Håller inte med, pajdeg och våffeldeg är ju inte samma sak. Gillar inte pajdeg så det är väl därför jag också föredrar matvåfflor.

        Nej det skrev jag inte heller…jag gillar inte mat ovanpå en våffla utan i en paj ?

    Vilken otroligt mysig blogg!! Hade inte varit inne där innan för jag trodde enbart att det var design men hon har ju massa andra fina inlägg. Tack för det tipset

      ?

    Alltså matsmarts priser… jag tänker att det är mest gynnsamt för dom som annars storhandlar på typ en bensinmack? Kilo/literpriset är sällan billigare än på tex Willys, och då brukar det ändå inte skilja många kronor. Det som är superbilligt är dom lite konstiga varorna.
    Nu har jag handlat där ett par gånger, för jag tycker det är kul med billiga och lite konstiga varor. Och det är lyxigt att få en massa mat uppburet till dörren. Men i mina ögon är det mer en kul grej och inte superekonomiskt. Har varor i skafferiet som jag köpte på matsmart för över ett år sen, kanske två tillochmed. Snart äter jag kanske upp dom ?

      Kanske annorlunda om man bor i Stockholms innerstad förresten, det gör inte jag

      Håller med. Matsmart suger.
      Minns första beställningen jag gjorde och trodde jag gjorde världens fynd. Not!

      Alla förpackningar var ju mycket mindre än de på ICA Maxi… Köpte 2 påsar chips för 20 spänn, fick hem två små ynka påsar… ?

      När ja nu beställer. (vilket är mycket sällan) så lusläser jag verkligen vikten och jämför sen med mitt Ica online…

      Sen köper jag aldrig mat som gått ut i datum. Vägrar betala en spänn för sånt… Då får de väl ge bort de gratis lr sälja för 50 öre… Men 50-75% rabatt på utgånget datum? Nej tack.

        Får man ens sälja mat som gått ut i datum? Det trodde jag inte var tillåtet.

          Ja det får man.

          Från Livsmedelsverket:

          ”Får man sälja eller skänka livsmedel efter att bäst före-dag har passerat?
          Ja. Det är tillåtet att sälja eller ge bort livsmedel efter att bäst före-dag passerat eftersom livsmedlet i de allra flesta fall är fullt ätbart även efter detta datum.

          Det är alltid säljaren som ansvarar för livsmedlet. Säljaren ska bedöma om livsmedlet kan säljas eller skänkas bort efter passerad bäst före-dag. Säljaren får aldrig sälja eller ge bort otjänliga eller osäkra livsmedel.”

            Det är ju skillnad på ”bäst före” och sista förbrukningsdatum.
            Har för mig man får sälja/skänka ”bäst före” (som ju eg. bara är en rekommendation) om datum passerat, men absolut inte om maten passerat sista förbrukningsdatum, då skall maten slängas och anses som hälsovådlig.

              Ja det stämmer att det inte är samma med bäst före som sista förbrukningsdag.

              Säljer matsmart mat som har passerat sista förbrukningsdag? Det får man alltså inte göra.

              Och det står indirekt i meningen ”Säljaren får aldrig sälja eller ge bort otjänliga eller osäkra livsmedel.” eftersom sista förbrukningsdag just är på grund av att livsmedlen inte anses säkra att ätas efter det datumet.

          Man lär sig något nytt varje dag! Tack!

          Om man inte skulle få det, så hade dom ju inte gjort det? Rätt enkel logik.

      Jag har gjort bra köp på matsmart men handlar ändå oftast i butik pga att jag är allergisk mot att få saker hemlevererat. Och ska jag ändå hämta hos ombud så kan jag lika bara gå och handla.

        Matleverans hämtar man ju aldrig hos ombud

          Jag har hämtat beställning från matsmart hos ombud. Köpte förvisso inget kylt/fryst så kanske därför det alternativet fanns.

          Står i alla fall som leveransalternativ på matsmart, utlämningsställe med postnord.

      Tycker också Matsmart är väldigt överhypat. De har lyckats med sin marknadsföring minst sagt. Vet inte hur många flaskor med dressingar och fonder jag har som jag köpt därifrån som jag ändå aldrig använder slut. Mitt eget problem att jag köper dem ändå förstås ? priserna är ju sällan speciellt låga egentligen. En vanlig affär har ju lika mycket varor till billiga erbjudanden. Ofta måste man ju också köpa så många för att det ska vara märkbart billigare, med följden att datumet hinner gå ut innan man använt dem. Förstås kan man ju använda mycket även om datumet gått ut, men ändå. Men ibland är det ändå kul att gå in där och kolla, och ett och annat fynd kan man ju göra. Men det tycker jag man gör i en vanlig stormarknad också.

      Jag har bunkrat ett fåtal gånger då dom haft varor jag annars brukar köpa till riktigt bra pris. Det händer sällan, men ibland så. Generellt tycker jag dock priserna är desamma som i mataffären.

      Precis Matsmart är inte billigt längre, många varor är ju dessutom t.o.m dyrare än på Willys och andra butiker. På många varor har utgångsdatumet passerats med råge. Det är väl klart att många bloggare som har samarbete med Matsmart tycker det är toppen, dom får ju sina beställningar GRATIS. Med tanke på hur Matsmart får tag i sina varor och den stora mängden utgångna varor som säljs är priserna MS själva sätter alldeles för höga.

    Grattis Filippa T!

    (Men vad är grejen med svengelska ”lite visste jag att…”?!)

      Är inte alls nyfiken på vem som är pappan. Inte alls. Inte alls.

      Föga anade jag att…

    ”VI KÄKAR KORV I VÅFFLA FÖRSTÅSSSSS!!”
    den som vet, den vet.

    OT: Har Jelena Meacham blivit tillsammans med Marcus IGEN? Herregud vilken berg och dalbana, de flyttar ihop och isär med bara några veckors mellanrum. För typ tionde gången? Jag tycker så synd om barnen.

      Helt sjukt, att de ens lägger upp det gång på gång.. så destruktivt

      Det ser lite ut som det. De var i Göteborg tillsammans och igår publicerade hon en bild med två glas vin (?!) och två pizzor. Inte alls nyfiken i en strut. ?

      Jag gillar verkligen henne men nu känner jag lite att det får vara nog med total ärlighet. Skriv inte att ni gjort slut för femtioelfte gången och bli ihop igen för nu är det helt annorlunda.

    Ribban är helt klart låg. Kan bli chockad över hur vissa bara slänger upp en mascara på ett bord, bland skräp och gamla matrester, fotograferar i kasst ljus med mobilen och lägger ut. Felstavningar och fejkade lovord.

    Däremot tycker jag att Sandras lägstanivå borde vara högre med tanke på hennes bakgrund. Saknar också hennes tidigare passion för foto. Minns när hon köpte drönare och tog helt sjuka bilder vid poolen i Frankrike t ex. Nu är det som att hon dokumenterar bara. Innan kändes det i alla fall som att fotograferandet var något hon också fann glädje i. En kreativ förlängning av skrivandet.

    Är så trött på personer som låtsas som att recept är deras egna påhitt. Vita bönor i våffelsmeten har använts länge. Linn Andersson i Örebro gör alltid andras pyssel som att det är hennes ideer.

      Men man kan väl skriva om det ändå? Jag hade ingen aning om att man kan mixa bönor i våffelsmeten. Ingen av dom säger väl, ”det här har jag hittat på”?

    Nähä

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.