Pontus Rasmussons mentala ålder

Pontus Rasmusson har postat flera inlägg där han svarar på frågor om sina ”romantiska äventyr”, men det svar som väckt flest reaktioner är det allra sista. 
Han får en fråga om sin mentala ålder och skriver att han gjorde ett test för ett tag sedan, som visade att den blev 7 år. Själv menar han att den ligger på 15 eller 16 år, i alla fall om man ska tro de som träffat honom. Han skriver att han alltid har roligare med de som är yngre i sinnet.
I sinnet. Verkligen? Bara i sinnet?

Pontus Rasmusson är 24 år gammal, och här är en av anledningarna till att hans svar kan tolkas som en smula problematiska. 

61 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Åh, p-Pontus, hade nästan glömt bort honom. Han får väl söka till särskild boende snart.

    Fortfarande fascinerad över att han inte ger upp. Vad har man för grandios bild av sig själv när man inte tar åt sig av kritik som är rättfärdigad eller ser att halva kommentarsfältet driver (liksom, killar i brölåldern som skriver pappa ❤) och resten är för ung egentligen för att ens ha Instagram.

      Varför ge upp när han blir omnämnd överallt? Ett inlägg om det här skapar ”storm” vilket skapar rubriker på Aftonbladet. Vilket ger mer publicitet och fler följare ??‍♀️

        Så han ska få hålla på lite så där i skymundan, utan att ingen bryr sig, tycker du?

          Det var inte det jag skrev.
          Någon var faschinerad över varför han fortfarande klänger sig kvar. Jag förklarade varför.

    Usch och fy säger jag bara. Helt uppenbart att han inte har alla Mumin i dalen.

      ”Säg inget till mamma”? Usch vilken obehaglig kille..

    Tror inte ett ögonblick på att han varit på krogen och hånglat med två tjejer ?

      Så konstigt vore det ej. Det är i princip de i den åldern o yngre som tycker det är lite roligt att filma sig själva med Pontus. Det som sitter fel hos mig är att jag tror att Pontus förstår det, men är desperat nog att hångla med dem ändå. Han har lagt upp många stories nu där han mimar till låtar på klubben, ofta med en ung tjej bredvid.

      Beror väl lite på hur man definierar ”varit på”, ”krogen” och ”hånglat”. I sin egen fantasi är ju det mesta möjligt.

        Satt han inte i källaren för ett tag sedan, och låtsades att det var ett hotellrum?

      Nä, det känns orimligt så som han ser ut och framställer sig. ? Misstänker han får visa leg rätt ofta och lite överallt. Ser man det där apaspelet i en kö är ju det det första man kontrollerar. Om det inte är en leksaksaffär eller dylikt. ?

      Nä, snarare utanför ungdomsgården ?

    Hans följare måste väl ljuga om sin riktiga ålder för att ens få skapa ett Youtube-konto.

    Jag undrar vilket test han gjort och hur han svarat för att få mentala ålder SJU år. Vilken 24 åring vill skylta med det? Tror till och med att förra generationens PH-deltagare hade skämts över det resultatet. Inte bättre är det att hans kompisar, som är 15-16, tycker att han är i deras mentala ålder, det vill säga nästan 10 år yngre än vad han faktiskt är.

      Jag tänker att det bara var en bildanalys. Inga frågor man svarar på då.

    Såg delar av den där liven i går och tyckte att han till sitt sätt påminde så himla mycket om Paul Breach, eller vad han nu heter. En annan tjomme på tiktok som är allmänt pinsam och som också fått kritik för att hänga efter yngre tjejer. Det fick mig att tro att han inspireras av och härmar Paul lite.

      Vi vet ju förvisso inte om det var något sånt där plojigt typ facebooktest, ”ta reda på din mentala ålder” och så får man typ kryssfrågor om i stil med ”vad gillar du att göra/äta/favvolåt?” och han kanske gillar typ tivoli/happy meal/signaturmelodin till bamse framför de andra alternativen, och får resultatet 7 år, och tycker det är lite skämtsamt och lägger upp det? Har svårt att se att han skulle lägga upp det om det var ett riktigt test övervakat av psykolog eller så, haha. Men vad vet jag, vet inget om denna dåre mer än vad jag läst här. Kan bara inte tänka mig att vad jag GISSAR är hans målgrupp finner det attraktivt med förvuxna sjuåringar? Men vad vet jag om vilken som är hans önskade målgrupp förvisso.

        Avsåg svara på kommentaren ovanför den jag svarat på.

    Kan inte Pontusponken ta ett test på Preventell?

    Men förstår inte folk att han provocerar med flit? Tror varken han är trög eller pedofil, bara en uppmärksamhetskåt kille som hittat ett sätt att få följare.

      Och för många, många år framåt stämplad som en person som inte ska vara ensam med barn, är det värt det?

        Så du menar att man medvetet vill bli stämplad som pedofil? Då måste man vara riktigt dum i huvudet… Jag tror inte på din teori…

      Mm kul att framstå som en totalt pantad pedofil. Om man gör allt det han gör endast för att bli känd och få följare är man väl rätt trög va? Inte speciellt smart sätt att bli ”känd” på i alla fall.

        Om hans mål är att bli ”känd” så lyckas han ju ganska bra med det, tror inte han har ngt problem med att han framställs som varken trög eller som en pedofil eftersom han om och om igen framställer sig själv så med flit.

      Tror du verkligen det? Han blir bannad på kanaler där han kan tjäna riktiga pengar, och får ett peddorykte efter sig. Antagligen inte superlätt att skaka av sig och man blir sannolikt inte jättepopulär hos eventuella sponsorer och samarbetspartners vars hjälp man istället skulle kunna tjäna pengar på? Det banar väl inte heller väg för någon karriär utanför ”contentskapande” heller ju större spridning hans uttalanden får? Vem vill förknippas med, eller på annat sätt ha att göra med killen som gjort sig känd för att grooma småflickor?

    När jag var 15 råkade jag komma i kontakt med en 12årig tjej via ett forum för ett gemensamt intresse och vi blev ganska bra vänner. Hennes mamma ringde mig dock och kallade mig sjuk i huvudet och vägrade låta oss vara vänner på grund av att jag var några år äldre. Kan så här i efterhand se att det kanske inte var superlämpligt, även fast det var väldigt oskyldigt och jag var ju också fortfarande ett barn. Väldigt ot men kan inte låta bli att tänka på det när jag ser den här människan. Hur fel jag kände mig med 3 års skillnad och så får den här människan härja fritt.

      Ja det är ju väldigt stor skillnad mellan åldrar ju yngre man är. Vill inte heller att min 12-åring ska hänga med 15-åringar.

        Ja absolut, jag kan som sagt också se nu att det inte var helt lämpligt. Men det var väldigt oskyldigt och vi umgicks aldrig utan vi pratade hästar på bilddagboken.

    Kan det vara så att Pontus egentligen är en utomjording, som inte riktigt förstår det här med att vara en människa? Att han inte vet hur han ska använda sin antenn på rätt sätt?

    OT men Ellen Bergströms tävling på instagram just nu ? älskar quiz och sånt men blev fan galen haha

      Håller heeeelt med, lät spännande innan men oij nej mitt huvud nu! ?

    Säger 24-åringar ”nattklubb” ? Jag började nog bli gammal asså..

      Med tanke på att han kallar det för säkerhetskontroll ska man nog inte hänga upp sig på ord, tror jag.

        Fast det var i Malmö och där har de flesta ställen larmbågar.

          Yey! Nya Spännande Sverige!

            Detta fanns iaf på GamlePort i Göteborg när jag va 20 i början på 2000-talet så nytt vet jag inte.

              Kan inte minnas att det funnits på gamle port.. ?

      Säkerhetskontroll :p

      Hehe vad ska man säga då? Undrar genuint, hänger inte alls med i vad som är coolt och rätt

        Man går på lokal ??

      Men herregud jag reagerade inte ens på ”säkerhetskontroll”! Udda ordval alltså.

    Kan man göra en orosanmälan på en 24-åring? Han bor väl fortfarande hemma och hans föräldrar verkar ha varit högst delaktiga i hans content av det jag har läst. Känns som han behöver en vuxen vårdare som kan vaka över hans skärmtid om jag säger så.

      Orosanmälan kan man göra oavsett ålder. Och han behöver definitivt insatser, han verkar inte vara den vassaste skeden i lådan så att säga.

        Det s.k. skägget på hakan har iaf en mental ålder på typ 15.

          Hahahahaha! Klockrent!

    Det där skägget på hakan, är det ett filter?

      Liknar pubishår

    Om han inte fick några reaktioner på det han lägger ut och om andra inte delar hans skräp så hade han snart varit bortglömd. Innan jag läste det här inlägget var han helt ”delete:ad”. Nu blev jag påmind igen tack vara att jag går in på bloggbevakning….

    OT Tully nämner i nyaste poddavsnittet att en av hennes närmaste vän ville säga upp kontakten, tror ni det gäller Hanna?

      Känns konstigt eftersom Lojsan är så nära dom båda

    Jag tror han bara vill få uppmärksamhet och inte bryr sig om kritiken så länge pengarna rullar in

    Det är otroligt hur lika han och Johanna Bladh är, hade kunnat vara tvillingar!

      Var då? ?

        Haha det kanske bara är jag?? ? Men tycker verkligen dom är en ”manlig” och kvinnlig version av varandra utseendemässigt!

          ?

          Hahahah ja!!!

    Ta sig igenom säkerhetskontrollen på nattklubben? ?

    Provocera för views i all ära men ingen sponsor vill röra honom med tång så länge folk tänker på honom som en groomer. Jag tror ärligt inte han provocerar med flit utan jag tror han helt och hållet tror på det han säger och inte fattar varför folk tycker han är sueprcreeeepy. Kom ihåg att de runt honom (hans föräldrar I guess?) uppenbarligen bara förstärker hans självbild och han har säkert fortfarande mängder av småtjejer (och killar som trollar) i sina kommentarer som boostar honom.

    Tyckte det märktes i den där lilla aktuellt (var det va?)-intervjun, han försökte ge genomtänkta svar men efterssom att han inte förstår vad grundproblemet är så grävde han bara sig djupare. Jag tror han fortsätter ta upp det här temat för han tänker att folk inte ”fattat” vad han menar och att han tror att om han förklarar sig ”en gång till” så kommer alla sponsorer och allmänheten att haja och komma tillbaka till honom. ”Jaha, oj, vad bra att du Pontus påminde oss om att Leonardo Di Caprio har flickvänner som är unga, det är ju helt exakt samma situation som för dig, här trodde vi att du var ett creep och så visade det sig att du bara var en svensk leo, gud så fel vi hade” ”Jaha du har en snittålder på mellan 18-24 på instagram, här trodde vi att ditt barninnehåll där du gör reklam för barnleksaker och uppmuntrar barn att köpa content för sin veckopeng (när du inte lurar barnen att handla med föräldrarnas kort), mest riktade sig till barn men tydligen är de 18-24 det låter rimligt och inte alls som ett resultat av att barn angett en äldre ålder på sitt konto från start eller hatföljare” ”Jaha, du ville inte bli tillsammans MED ett barn när hon fortfarande är barn, du är villig att vänta tills det är lagligt, jamen gud vad gulligt!”

      Exakt så tror jag också. Bra förklarat.

    Bara jag som blir galet obehagad av den första bilden där han har tungan i mungipan och försöker se ”sexig” ut? ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.