Pontus Rasmusson gräver och gräver och gräver

Pontus Rasmusson går från klarhet till klarhet och gör sitt bästa för att förvärra sin image.
Efter sin intervju med Lilla Aktuellt är det många som kallar det han gör för ”grooming” –  alltså processen när vuxna personer tar kontakt med barn i sexuellt syfte. (Källa: Wikipedia)

Nu har han postat det här inlägget på sociala medier, där han använder Elon Musk som ett exempel på äldre män med yngre flickvänner. 
Pontus skriver att detta beror på att han bort i ett land där man hyllar andras framgångar och har ett lite bredare synsätt än vissa i Sverige.
Att skillnaden är att Elon Musk är tillsammans med en vuxen kvinna medan att Pontus pratar om barn som framtida kärlekspartners är ingenting som Pontus lägger någon vikt vid.

Är det kanske här som Pontus borde anlita samma team för lite ”damage control” som fått Margaux Dietz att sitta på händerna i ett par veckor?
Varje gång han öppnar munnen – eller sina sociala medier – så gör han sin redan djupt grävda grav, än lite djupare.

141 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Pinsamt?

   Pontus Rasmusson på Tiktok lagt ut en video där det står att ”om jag tar din oskuld lämnar jag dig aldrig, jag menar varför skulle jag någonsin lämna en tjej som litade på mig med hennes kropp”.

   Han menar att han inte tycker att den videon är problematisk för att det ”är en naturlig del av allas liv att tappa oskulden”.

   När reportern frågar om man borde prata om sådant när man vet att minderåriga tittar, tar Pontus Rasmusson en paus innan han svarar:

   – Både ja och nej. Det kan vara bra för tioåringar att få reda på vad det är för någonting, just att de lär sig till när de blir 18 år och byxmyndiga, men också nej för att man ska inte snacka om sex.
   ?????

    Då ska vi inte berätta för honom att i Sverige är man ”byxmyndig” vid 15 års ålder.

    En ny mardröm för mig som förälder uppenbarade sig precis, att mina barn lär sig om sex från någon som Pontus.

    Med tanke på hur noga han tänkte efter vid varje svar eftersom det var ”viktigt att det blev rätt” så är det imponerande att det ändå blev så väldigt fel allt han sa.

  Jösses

   Ja! Hoppas han snart hittar en Amber Heard åt sig!

  Snälla kan någon ta bort den vidriga människan från internet

   Till alla ni vuxna som har barn. Pontus finns på Instagram och gör innehåll som riktar sig till barn. Kontrollera så att era barn inte följer en sån här potentiellt farlig person.

    Vill även tillägga att jag tror att hans konto även drar till sig andra äckliga farliga typer som är ute efter barn.

    Finns det något sätt att få honom avslängd även från Instagram??
    Tacksam att youtube tagit ansvar!

    Följer man instagram/Tiktok, har man redan planlagt en risk för dåligt inflytande till barnen.

   Men, vad är det han har gjort egentligen? Varför tror folk att han groomar? Vad är det han sagt som är olämpligt menar ni? Han får frågan om han skulle kunna bli tillsammans med ett f a n och då svarar han ”ja, men jag skulle ju aldrig bli tillsammans med ett barn men dessa kan ju växa upp” med det menar han att han kan bli tillsammans med ett f a n som är v u x e n. Varför är det vidrigt, och vad har han gjort som är så hemskt som inte Joakim Lundell gjort, varför kommer han undan med allt. Therese Lindgren gör innehåll med sexuell anspelning ofta och riktar sig till barn och ungdomar men det är tydligen okej.

    Det handlar om att han potentiellt väntar på att dem blir myndiga för att komma undan lagen. En man i 24 års åldern har mycket mer livserfarenhet än vad en tonåring har, vilket leder till en högre makt för mannen att kunna kontrollera den unga. Det är ren utnyttjning av den ungas okunskap.
    Att en man väntar på att en 15 åring ska bli 18 år för att kunna bli ihop och göra ”vuxna” saker är både äckligt och läskigt. Vad hade han gjort om det inte fanns lagar som skyddar minderåriga? Det är precis därför vi skäller ut hans beteende för att det ÄR FARLIGT. Barn/tonåringar ska inte lära sig att det är ”okej” att vara sexuell med en äldre man.

    Han vill att barn som är hans följare ska vilja vara ihop med honom. Det är grooming. Om ALLA reagerar såhär utom du Pontus som skrivit den här kommentaren så måste du förstå att det inte blir okej bara för att du tycker det är okej.

    Hej Pontus. Ett tips stick och skaffa dig ett
    Riktigt jobb OCH lite terapi på det. Du är ?

  Till och med mina elever, som gillar honom, började fundera över hans intelligens när vi såg intervjun ?

   Vad fint och BRA att du som lärare tog en diskussion med eleverna om det Pontus sade i intervjun. Tack för det!

    Men VAD är det han sagt som är fel??! Han säger ju att han INTE skulle bli ihop med ett barn men han kan absolut tänka sig att bli ihop med ett F A N – det är en annan sak, han säger ju att barn kan växa upp alltså att han kan bli ihop med ett F A N som blivit VUXEN.

     I intervjun ställs frågan om 10-åringar. Pontus är 24 eller 25. Förstår du inte att det bisarrt att han väntar på att barnen ska växa upp?

      varför sänder svt denna intervju i ett barnprogram?

       Varför inte? Han är en profil som riktar sig främst till barn. Har fått massor med kritik och blivit avstängd för han sätt. Ska detta tas upp på PRO-möten tycker du? Givetvis ska detta tas upp på kanaler där barn får nyheter. Jag förstår faktiskt inte kritiken mot lilla aktuellt. I inslaget runt intervjun talade de ju om kritiken han fått tex. Och jag tycker att journalisten ställde bra frågor. Sen får man väl som vuxen se programmet med sitt barn och ta vid diskussionen där?!

       De rekommenderar att barnen tittar med en vuxen och syftet är glasklart. Visa denna tappade unge man och hans bisarra åsikter för barnen. Lilla Aktuellt är superbra och ett utbildningsmaterial i skolor.

      Det är ju det grooming är. Att bearbeta barn för att de vid något tillfälle skall gå med på att bli utnyttjade.

      Fast VAR och NÄR säger han att han väntar på att barnen ska växa upp så han kan bli ihop med dem? Nä just det ingenstans, det är ju du och andra som helt förvrider det som sägs. Det är ganska fel att göra så anser jag oavsett vem det handlar om. Såg att en Anitha typ anklagar honom för pedofili utan grund, ganska allvarliga anklagelser. Han får frågan om han kan tänka sig bli ihop med ett fäään och det ordet betyder inte ett barn snälla ni.

       Hur kan du inte se det olämpliga här?!

        Förmodligen för att den anonyma som skriver är Pontus eller någon i hans familj/kompis.

        Eller ett fan. Oavsett har,
        Denna uppenbart (enligt mig) blivit manipulerad av Pontus ”charm” och fastnat i frasen. ETT FAN, INTE ETT BARN. Förblindad av detta. Ser inte personen helheten och hur sjukt de är att han ens får finnas på instagram ?

       Efter en lång tankepaus innan säger han att han inte tänker sig att bli i hop med ett barn. MEN han TILLÄGGER att barn växer upp (alltså att han då vill bli i hop med dem). För en normalt funtad människa med konskvenstänk så fattar man precis vad det betyder. Grooming.

       Anonym 17:28 Jag fattar att du är ung. Säger detta i all välmening. Du kommer inte att ta hem den är striden för Pontus.

       Han svarar att han inte kommer att bli ihop med barn, men att de växer ju upp och då är det en annan sak. Barn som idag är 10 år, vilket frågan var.

       Hur kan du inte tolka det som sjukt? Som förälder skulle jag inte vilja att min 10-åring är en potentiellt blivande flickvän åt en snubbe åt en 25-åring som ser dessa barn som möjliga partners.

       Hej Pontus! Är du här och bråkar nu?

       Vet inte om det här hjälper men försök tänka hur den här synvikeln.

       Ett par bor med sin 8 åriga dotter och deras tillsynes barnkära vuxna granne som leker realtivt fritt med 8 åringen. Så blir de uppmärksammad på att vissa saker inte riktig bra, grannen har en del sexuella kommetarer och till dottern och drara sexuella ankedoter och erbjuder henne att köpa stringtrosor och tröjor med sexuella buskap. När de då en dag konfronterar grannen och ber om svar så får de höra grannen säga att när dottern har vuxit upp (vilken ålder han anser att hon är vuxen är en gråzon men de vet att 15 år är byxmyndig) så kan han tänka sig att bli tillsammans med henne.

       Kan du tänka dig hur föräldrar skulle reagera då? Blir det här något som helst klarare för dig?

        *Blev ett syftingsfel. Grannen givetvis inte med familjen

     Vem du än är; Det är ganska tydligt att du och Rasmusson har samma tänk. Ni förringar det faktum att det inte är okej. Det folk reagerar på, är att det är så tydligt att Rasmusson föredrar minderåriga och att lagen är det enda som hindrar honom.
     Inte bara det.. Han är en tvättäkta narcissist!

   Ändå tycker han att han är smart då han läst en kurs i juridik på högskolenivå ?

    Du anar inte vad 7,5hp kan göra för intelligensen.

     Eller självbilden

     Var inte poängen från en yh-utbildning? Inte samma sak som en universitetskurs.

      Han har skrivit iaf: vad många inte vet är att jag innan jag blev youtuber läst kurs i juridik på högskolenivå. Sen även en bild på hans betyg där han skriver: jag menar det är ingen hjärndöd kille de bråkar med ??

       Jag har också läst typ 15hp juridik och jag är fan inte smart. Gjorde jag fel?

    *FOLKhögskolenivå

     Han själv skrev högskolenivå ?

  Det ska aldrig någonsin komma ett men efter meningen ”jag skulle aldrig bli tillsammans med ett barn”. Efter den meningen ska det vara punkt.

  Något står verkligen inte rätt till för hjärnan ska inte ens koppla vidare till ett men.

   Fast frågan handlade om ifall han skulle kunna bli tillsammans med ett f a n – och då svarar han ja. Sedan säger reportern – du har ju många barn som följer dig ser du det som ett problem – då svarar han; jag skulle ju aldrig bli ihop med ett barn men de kan ju ha vuxit upp – dvs han kan bli ihop med ett f a n som vuxit upp och blivit vuxen. Inget särskilt konstigt i det.

    Men sluta nu… Det är ju inte det enda som han har gjort konstigt, vilket ÄR konstigt även om du inte ser det.
    Bara det att han har sålt stringtrosor med texten: I wanna break you bed – not your heart” och med texten Team Pontus

  Han ser så creepy ut.

  Och ”citerar” Justin Bieber ???

   Haha samt det är väl mer Only god can judge me, och inte you ?
   tänker mer på Tupac när jag hör den meningen

   Såklart han väljer just Justin Bieber, han vet vad barnen gillar ?

    Är nog snarare de i hans egen ålder som gillar bieber.

   Ja ni vet, hade Anne Frank levt nu hade hon ju också varit en Belieber.

  ”som Justin Beiber säger”

  Ja, det är Beiber som myntade uttrycket. Helt rätt Pontus. Jajjemen!

   Dock uppenbart att han har en tanke bakom till varför han väljer att nämna Justin Bieber

    Fast bryr sig den generationen om Justin längre?

     Skulle inte tro det.

  Det roliga är ju ändå referensen till Justin Bieber. Som att man skulle gå och referera vilket alldagligt uttryck som helst till typ ica-stig.

   Han väljer bara den artist han vet att hans målgrupp ofta gillar

    Tror att du överanalyserar lite för mycket nu.

  Han behöver professionell hjälp…

  Får ni också något obehag i kroppen när ni ser honom? Typ han står och mimar till ”sin” Calcutta på instastory.. Han ser så sliskig ut, är glad att jag inte kan läsa hans tankar för usch.

  Minns att en av hans video kom upp på youtube för något år sedan, visste inte vem han var eller vad han hade gjort men redan då gav han någon äcklig känsla.

   Ser han inte ut som Måns Möller?

    Nu var du faktiskt taskig mot Måns Möller!

     Det var inte menat som nåt illa mot Måns, säger bara att rent objektivt är dom lika varandra. Typ när dom pratar?

      Vilket jävla hån mot Måns Möller att ens bli jämförd med en potentiell pedofil…

       Nejmen snälla, UTSEENDET. Har sagt exakt noll om något beteende.

        För VEM vill bli förknippad med en pedofil ens till utseendet?!?

         Du ser väl ut så som du ser ut oavsett vem du råkar vara lik.

    Nä. Tror mer att han är väldigt lik sin mamma!?

   Jag känner samma! Kan knappt sätta ord på det, men det är nåt med att det han projicerar ut inte stämmer med det som är inuti och tror att reptilhjärnan uppfattar det. Så nån slags äckel/obehags-känsla uppstår.

   Han ser ut som en real doll ?

  Jag hoppas verkligen att inget barn har råkat ut för Pontus Rasmusson irl. Om några år tror jag tyvärr att vi kommer att läsa om honom i någon förundersökning. Pontus har sitt intresse för barn och det försvinner inte.

  Det problematiska är ju inte åldersskillnad i sig, jag ser generellt inga problem i att två vuxna människor är tillsammans trots att det finns en åldersskillnad. Det problematiska här blir att killen tänker på barn och direkt drar en relation till kärleksrelationer. Fet ska stanna efter ”jag skulle ju inte vara tillsammans med ett barn”, inte fortsätta med att barnen faktiskt kan växa upp och vara tillsammans med honom då. Den tanken ska inte ens dyka upp, och gör den det så är något allvarligt fel.

   Ja Elon är ju fortfarande tillsammans med en vuxen människa. Inte som att han valt en tioåring och ba ”jag väntar på dig tills du fyller 18”

    Typ som snubben som är tillsammans och har barn med Parneviksbruden. ?

     Ja eller hur! Han gick säkert och bara väntade tills hon blev myndig innan han kunde började kladda på henne ?

   Jag har väldigt svårt med stora åldersskillnader. Typ en är 70 och dejtar en kvinna som är 35. Nej fy fan.

    Men tvärtom går bra? Att Berit 72 är tillsammans med en 20-åring afrikansk?

     Det var ingen som sa det.

    Inget som sa att sjuttonåringen var en man 😉

  Anitha Clemence har skrivit ett mycket bra inlägg om honom idag. Att denna människa ens intervjuas av LA är ju helt galet.

   Vad är det jag läser?!? Försvarar inte AC en influenser som beter sig som en idiot?

   Fan man kanske måste gå och köpa sig en lott….

    Är också chockad?! Hon måste antingen ha slagit i huvudet eller hittat Jesus på äldre dar?

   Ja det var verkliget huvudet på spiken,annars så brukar jag inte ha mycket till övers för henne men det hon skrivit är SÅ bra och tänkvärt.

    Det är ett väldigt viktigt ämne att prata om. Men jag har väldiga problem med att hon pekar ut en person som pedofil.

     Varför då? Är det viktigt för dig att pedofiler får fortsätta med det de gör utan att bli avslöjade?

      Givetvis inte. Det upprör ju de flesta av oss. Men det finns en stor förtalsrisk här. Man får inte peka ut någon som groomer el pedofil. Även om man tycker att så är fallet.
      Man kan diskutera problematiken kring detta ämne ändå, utan sådana utpekanden.

       Klart som fan att man både får och bör tala ut om någon förgriper sig på ett barn.

        Ja. Fråga Monas universum. Eller om det gäller andras barn, fråga Ebba Busch.

   Inte alls. Många barn känner tillit till Lilla Aktuellt. De ser dem som ett komplement till föräldrar och skola.

  Hans föräldrar är ett klockrent exempel på att två fel gör inte ett rätt.

  Pontus Rasmusson behöver inte något damage control team. Pontus Rasmusson behöver flytta hemifrån, skaffa jämnåriga kompisar och gå i terapi.

   Kanske även skaffa sig en utbildning. Jag menar han hade ju medelmåttiga betyg i gymnasiet och har läst en hel juridikkurs. Jobb verkar tyvärr bli tufft för honom efter att han tömde platsbanken på alla dess två jobbannonser.

   Jag tror inte han klarar av att connecta med jämnåriga så därför vänder han sig till barn

    Och om han inte kan connecta med jämnåriga och därför vänder sig till barn och tänker att i framtiden kanske han kan bli tillsammans med någon av sina följare – alltså man får ju hoppas då att hans följare har mognat mentalt och blivit vuxna=kommer inte alls bli tillsammans med någon följare.
    Nej usch, har helt enkelt inte ord. Jag vet inte vem han är egentligen, men scrollade förbi rubriken på aftonbladet igår och blev änna tvungen att gå in och läsa.?

     (Ursäkta att jag råkade få med lite dialekt här…det gick av bara farten?)

      Den dialekten är änna godkänd, bäst och görgo.

  Han håller på att gräva sig en väldigt djup grop…..

  Skillnaden är att Musk inte började ragga på sin partner när hon var 4 år i väntan på att hon skulle bli 24.

  Märkligt och helt otroligt att lilla Aktuellt ens gör en intervju med honom. Men samtidigt tänker jag vad bra att de gjorde intervjun så att hans rätta jag kom fram.

   Jag tycker inte det verkar som om Lilla Aktuell hade som mål att göra en vanlig intervju med honom. Det är trots allt ett nyhetsprogram för barn, han har varit i blåsväder och jag tycker det verkar som de ställde bra frågor till honom då det kom fram vilken sjuk person han är. Bra att fler lärare visar programmet i skolan och tar en diskussion efteråt med sina elever.

  Jag blev upprörd över att min dotter fick se detta i klassrummet. Hon är 8 år och har aldrig tittat på Youtube, tiktok eller instagram och hon vågade inte ta upp de frågor hon fick efter att ha varit tvungen att se den här intervjun i skolan. Hon vet inte vad sexualisering av minderåriga är. Stora frågor att ställa till en lärare inför sina klasskamrater och jag tror hon lämnade den lektionen mer förvirrad än något annat. Nej det här hör inte hemma i så låg skolålder.

   Fast bara för att din 8-åring inte tittat på youtube och hans kanal betyder tyvärr inte att andra 8-åringar gjort det. Jag är så trött på föräldrar som tror de kan skydda barnen från allt hemskt genom att inte prata om saker, inte nämna ”hemska” ord som död och krig, linda in sina barn i bubbelplast och hoppas allt löser sig. Bra då att det finns nyhetskanaler för barn och lärare som kan fortsätta diskussionen med sina elever om såna här problematiska personer.

    Betyder tyvärr inte att andra 8-åringar INTE gjort det* skulle det såklart stå.

   Det låter ju som att hon vågade ta upp det med dig sen när hon kom hem, eller?! Klart att man inte vågar fråga sin lärare om allt inför sin klass men frågorna kan ju komma upp hemma sen då. Jätteviktigt att detta tas upp med barn, det är ju trots allt barn i just din dotters ålder som är hans målgrupp.

   Det som fick mig att berätta om våldtäkterna var att jag som 12åring fick se ett program om just det ämnet och insåg att det var det jag var utsatt för (min förövare satt bredvid och tyckte det var ”sååå hemskt” att nån kunde göra så).

   Hade gärna fått den insikten tidigare.

    ❤️

   Är det inte bättre att din 8-äriga dotter får lära sig vad det handlar om så att hon inte själv råkar ut för det?

   Det är exakt vad det gör eftersom allt yngre barn är ute på nätet. Rätt snart kommer din dotter vara där vare sig du vet om det eller inte, och då är det bättre att hon vet vad hon ska se upp med än att hon har noll koll.
   Det här är precis som att inte prata om vilken typ av kontakt mellan barn och vuxen som är okej, att inte tillåta sin tonårsdotter att gå på p-piller eller att låtsas som att alkohol inte existerar. Att inte prata om saker eller se verkligheten så som den är, är inte att skydda sitt barn. Raka motsatsen. Även om vi inte vill det så utsätts allt yngre barn för grejer som är till för vuxna. Som förälder är det din uppgift att preppa ditt barn för livet.

  ”Jag är en väldigt flörtig person”
  -Och ser inget konstigt i att flörta med barn i mellanstadieåldern
  Bra för samma åldersgrupp med inlägg om att tappa oskulden ”så de redan får reda på vad det innebär när de blir 18 år och (här spyr jag) BYXMYNDIGA”
  ”Jag gillar att sprida kärlek och glädje”
  Nej, Pontus. Du gillar stt sprida dynga. Du och dina föräldrar har ingen lägsta gräns för vad ni är redo att göra för att tjäna pengar.
  Osmakligt, är bara förnamnet på det ni sysslar med

  Och det faktum att han
  Nu släppt en ny version av Taxi driver Calcutta. Idag vet vi ju att den är sjukt opassande och dr bombay skulle inte skapats i dag, eftersom vi vet bättre. Att vi inte använder andra nationaliteter och poc som en gimmick. Men det har Pontus missat. Och han borde ju tänkt lite extra kan man tycka

  Och det var aldrig en fråga om ”ifall att jag blir kär” eller ”om vi båda fattar tycke..” utan bara ”om barnen växer upp och blir intresserade så ser jag inget fel med det”

  Jag kanske tolkade in för mycket men det kändes som att vem av alla barnfans spelade inte så stor roll. Så länge någon växer upp och vill så kör han.

   Fast när någon växt upp så är det inte ett barn, är det så svårt att fatta. Han svarar på en fråga om han kan tänka sig att bli ihop med ett f a n och då svarar han ”ja men jag skulle ju inte blir ihop med ett barn…..” och det är väl inte fel. Skrämmande hur folk vrider på allt någon säger, stackars kändisar, ingen vågar väl ställa upp på en intervju efter detta.

    Jo men poängen var att man väl brukar svara något i stil med att om båda gillar varandra osv. Inte bara ”om någon vill bli tillsammans med mig så ja”.

    ”Stackars kändisar”? ?

  Tycker det är fantastisk bra att de får se Lilla Aktuellt i skolan. Och det är extremt viktiga saker att prata med sin barn om.
  Och som redan skrivits, många 8 åringar har tyvärr fri tillgång till sociala medier, med sig mobiler till skolan etc. Och de pratar med varandra!

   Vilket jag inte riktigt fattar. Har själv en sju- och åttaåring. Är flera i deras klasser som har med mobiler till skolan. Då blir dessa barn ändå både hämtade och lämnade i skolan och man får inte använda telefonen under skoldagen utan lämnar in den. Varför ska de ha med den där mobiltelefonen?

  Varför kan inte folk bara följa creepy-regeln som lyder ”du får bara ha sex med personer som minst är hälften av din ålder +7 år” den fungerar på alla åldrar o h alla är glada och nöjda.

  På Twitter finns plötsligt varningar om förtal och att ”Vi kommer att se över samtliga inlägg, kontakt och yttranden överallt som vi tar del av. Att säga att någon gjort något som personen inte har och att ens antyda detta ser jag och min klient mycket allvarligt på.”

  Om detta är en verklig varning som folk fått är det definitivt inte en advokat som uttryckt sig så. Inte en chans. Jag gissar på att det är Pontus som utger sig föra att vara sin sin advokat. Han har väl grävt fram anteckningsblocket från juridikkursen han tog.

  Kan ju vara fejk men jag tror faktiskt inte PR skulle dra sig för att skicka ut sådantkan ju vara fejk men jag tror faktiskt inte PR skulle dra sig för att skicka ut sådant till folk. Han har ju hotat folk med stämning förr men verkar inte som det blivit av något av de gångerna.

   Sorry för upprepningen av meningen.

  Får mig att tänka på sången om den ikne mannen Herr Gottmar Apoplex….
  Det som jag tycker är creepy med PR är att han som vuxen på allvar vill vara ”kompis” med barn utan att själv vara den vuxne i rummet.
  Att vuxna är programledare el går in i en roll när det görs barnprogram är en helt annan sak än det som PR håller på med.
  Han groomar och utnyttjar sina följare både känslomässigt och ekonomiskt. Ensamma och udda barn(yngre tonåringar) ser honom som en vän och eftersom han spelar på sexualitet genom antydningar så triggas både tjejer och killar ser jag i hans kommentarsfält på Instagram. De ger honom komplimanger och inviter med sexuella anspelningar.

  Tjejen på bilden med Elon Musk ser ut att vara Phoebe Dynevor. Hon är dessutom 27 år gammal och inte ihop med Musk. Bilden ser ju photoshopad ut? Kan ha fel dock.

   Uppdatering: Jag hade fel.

  Han behöver någon form av utomstående hjälp/behandling/samtal. Detta beteende är inte normalt för en relativt vuxen person (till åldern). Hans föräldrar stjälper mer än de hjälper, han behöver komma bort från dem så snart han kan. Hans framtida beteende kan göra att han gör saker mot minderåriga i värsta fall.

  Jag tror verkligen han inte fattar vad han gör fel, antingen pga hur föräldrarna format honom genom uppväxten eller genom någon form av psykisk ohälsa/sjukdom (även Intellektuell funktionsnedsättning kan vara på tapeten).

  Men, VAD är det han har gjort egentligen? Varför tror folk att han groomar? Vad är det han sagt som är olämpligt? Han får frågan om han skulle kunna bli tillsammans med ett f a n och då svarar han ”ja, men jag skulle ju aldrig bli tillsammans med ett barn, men dessa kan ju växa upp” med det menar han att han kan bli tillsammans med ett f a n som är vuxen. Man växer upp och är då vuxen. Varför är det vidrigt att bli ihop med ett f a n, det har många blivit.
  Vad har han gjort som är så hemskt som inte Joakim Lundell gjort, varför kommer han undan med allt. Therese Lindgren gör ofta innehåll med sexuell anspelning och vänder sig till barn och ungdomar. Bianca pratar sex, snusk och fylla, och diverse poddare.
  Uppenbart att folk nu letar fel och en syndabock för att uppröras, och andra för att själva skapa content på. Eller missar jag något.

   Fint att han ändå har någon här som tar honom i försvar.. fick du inte se lilla aktuellt med din fröken och diskutera detta efteråt?

    Fint att du förlöjligar istället för att svara på frågorna, eller inte. Så du hade inga bra svar förstår jag, att argument uteblev säger ju allt.

     Det går inte att argumentera med dig. Det har du visat i övriga kommentarsfältet här. Du ser inte det olämpliga, det som är uppenbart olämpligt för alla vuxna med sunt förnuft. Antingen så är du väldigt ung själv, Pontus själv eller lika omogen som honom. Ledsen, men jag ser inga andra alternativ och det verkar lönlöst att försöka få dig att förstå. Glädjer mig dock att de flesta andra verkar rörande överens om att hans beteende är djupt olämpligt.

   Du måste ju tänka på att intervjun i Lilla Aktuellt kommer efter all kritik som riktats mot honom tidigare. Varför Youtube stängde av honom. Han sexualiserar barn och han har precis förklarat hur rätt han tycker det är att göra så.

    VAR och HUR förklarar han att det är rätt att sexualisera barn?? Nej det är inget han säger. Ni fultolkar och gör antaganden för att ha en syndabock att rasa över och dreva om. Ni sprider desinformation och lögner. Jag tar inte just Rasmus i försvar, jag försvarar bara vad som verkligen sades. Tycker det är fel att förvrida ord och meningar till annat än vad som verkligen sägs, men det är väldigt vanligt här. Ingen här berättar vad det hemska är som han verkligen gjort, eller hur han groomat?

     Du talar bara om intervjun. Vi andra tar in allt det andra som han hållt på med under flera år. Vi har tydligt och på olika sätt försökt förklara för dig på vilka sätt vi anser att han groomar och agerar olämpligt mot sin mycket unga publik. I dina ögon har han inte gjort något olämpligt alls och du är inte beredd att ta in vad vi säger, jag fattar det.

     Copy på underkläderna han släppt, att han släppt stringtrosor till småtjejer, citatet om att ta någons oskuld, att han skulle dejta ett fan bara hen blivit byxmyndig. Du ser liksom inte varför det är problematiskt att en kille i 20-års åldern som riktar sig till småtjejer i 10-års åldern gör och säger det här?
     Jag tänker på mig själv som 10-åring och att Robbie Williams skulle ha sagt att han kunde tänka sig att dejta ett fan bara hon blivit byxmyndig. Eller att Take That hade släppt stringtrosor som det stod Team TT på, marknadsförda med en copy om att man en dag kanske kan visa upp stringen irl för dem.

   Sluta gräv Pontus!!

   Majoriteten av läsarna (ej pöbeln som kommenterar) ställer samma frågor. PR kommer kunna håva in stora summor i skadestånd för förtal från media. Det som skrivs ÅR förtal, oavsett om det ligger sanning eller inte i påståendena/insinuationerna/spekulationerna.

    På vilka grunder skulle du säga att det är solklart förtal? Har du läst en kurs i juridik på folkhögskola kanske..?!

  Jag får hebefili-vibbar av honom.

  Damage control enligt Pontus Rasmusson: all publicitet är bra publicitet.

  Har tagit upp honom med min 13-åring som sa att hon och alla hon känner tycker han och hans föräldrar är sjuka i huvudet. Hoppas det gäller alla som sett honom.

  Anonym 17:53
  Jag förstår att du inte förstår, det vara skriker Carina om inlägget. Att undvika intervjuer in i det längsta och när han väl är med i en intervju så påvisas det så tydligt vilket sjukt tankesätt vad gäller barn han har. Jättebra att L.A tar upp det här. Hur man som förälder kan skrika hysteriskt när man får ta emot adekvat kritik angående hur man lurar barn att ringa ett betalnummer ger ju en viss vägledning om vilken uppväxt P fått/får.

  Anonym/Pontus/Pontus mamma: Detta var nog spiken i kistan eftersom Pontus tidigare inte har tagit till sig av kritiken. Enligt en artikel så har han vid minst 12 tillfällen pratat om sex på ett olämpligt sätt. Och detta skedde även 2021. Och alla videor som har tagits bort. Och även betaltjänsten, och många kommentarer från barn som har blivit lurade på inbetalda pengar eller vinster. Svenska folket har fått nog. Så nu är det nog bara en utbildning och ett jobb som gäller. Pontus har själv förstört sin karriär på ett sätt som har tagits upp i både kvällstidningar, lokaltidningar, radio och TV.

  När jag var 13 började en bekant till min storebror skriva till mig på Kik. Han var då 24år och bad mig skicka ”bilder som bara han fick se” efter ett tag började han be om grövre saker och s*xchatta med mig. Jag fick hela tiden höra att ”när du blir 17 kan vi bli tillsammans/vara tillsammans offentligt”. Jag smög ut i skogen och blev upphämtad av honom i hans bil. Vi hade aldrig s*x men tog på varandra och var en väldigt olämpligt. Han förstörde allt vad min egna s*xualitet, integritet och självkänsla heter och det här höll på tills jag var 16-17 när det visade sig att han skaffat tjej och krossade mitt hjärta.

  Det här beteendet och tankebanorna Pontus har är bara sjukt och vidrigt och jag hoppas att han aldrig får chansen att förstöra en flicka så som jag blev förstörd.

   Jag önskar dig all lycka!❤️

  Alla Skolor samt alla föräldrar borde varna sina barn för denna clown. Hur det fortfarande finns barn som följer denna clown måste stoppas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.