Rimligt eller rent galet?

Jag fick det här meddelandet på Instagram igår, vilket fick mig att börja fundera. 
Jag vill kika med er hur ni ser på saken.
Bianca Ingrosso har alltså på sig kläder från ett märke som heter The Bazilika, som hon taggar i sitt inlägg.
Det är inte markerat som reklam, utan hon upplyser bara vart kläder kommer ifrån. Ja, jag medger att det är en smula misstänksamt att det här märket följs av Bianca och hennes bonusmamma Åsa, men det är inte relevant i min frågeställning här.

Jag undrar följande:
Är problemet att Bianca bär kläder från ett ryskt modeföretag, att hon taggar dem inför sina 1,3 miljoner följare eller en kombination av dem båda? Eller inte alls?
Eller är det innehållet i dm:et som är problematiskt? Letar man med ljus och lykta efter saker att kritisera hos influencers, och i det här fallet Bianca specifikt?
Är det bara extremt onödigt av Bianca, eller sätt för henne att subtils provocera?
Det sänder ju onekligen ut signaler att reagera på, då det följaktligen inspirerade till, både det här inlägget, och dm:et som ledde upp till det.

124 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Med tanke på att hela världen mer eller mindre fre bojkottar Ryssland kan man spontant tycka att det är lite problematiskt… men det gäller ju inte influnsorna. Dom lever ju i en hittepåvärld där man inte reflekterar över sånt världsligt som krig.

      Tycker att jag vet för lite för att ha en åsikt. Vem ligger bakom märket tex. Det kan ju vara nåt superhedervärt (eller inte givetvis) oavsett var ägarna råkar bo.

        Det spelar ingen roll om det är ”hedervärt”. Ryssland som nation möter nästintill totala sanktioner och restriktioner från EU – flunsor står inte över detta. Det är inte olagligt, men det är djupt smaklöst.

          Det är ju tyvärr inte alls sant. Kolla svt reportaget angående hur mycket rysk gas Sverige köpt och fortfarande köper sedan kriget bröt ut, handlar om miljarder om jag inte minns fel. Då kan jag verkligen tycka det är lite smålarvigt ge sig på bianca för en tröja där ägaren gissningsvis inte är ryska staten (det är den för gasen).

            Fast det handlar om kontrakt som de inte kan ta sig ur har jag för mig. Överenskommelsen med LKAB från den svenska leverantörens, som har kontraktet med Ryssland, var ju att köpa in lika mycket gas från andra länder för att göra upp för det. Ska ett statligt bolag nu bli ansvariga för att varken de kan bryta kontraktet med sin leverantör eller att leverantören kan bryta med sin underleverantör?
            Grundproblemet är att vi gjorde oss beroende i första taget och det var vissa som tyckte att vi innan invasionen varit för negativt inställda mot Ryssland…Så att e

              Finns inga kontrakt som inte går att säga upp. Det där argumentet är rent hyckleri. Om du vill hävda att vi är beroende av rysk statsimport motsvarande ett litet lands BNP så fine men låtsas då inte att det är ”totala sanktioner” och ondgör dig över export från ett (tror vi) civilt modeföretag.

                Alla kontrakt går att häva, det har du rätt i. Men kostnaden för att göra det, vem ska ta den tänker du?

                  Antingen Bianca Ingrosso eller kanske nån okänd civil ryss. Men självklart ska inte du och jag försaka nåt här på våra höga hästar…

                Frågan är till vilket pris?

                  Ja, exakt. Det är alltid enklare be någon annan betala notan. Jag säger inte att något är rätt eller fel för det är självklart svåra frågor men vi bör åtminstone vara medvetna om hur mycket pengar vi skickar direkt till ryska statskassan innan vi låtsas som om Bianca Ingrosso är ett problem.

      Har en rysk kompis som inte alls är för kriget eller Putin. Hon driver en e-commerce där hon säljer konstverk bland annat, och har det jättekämpigt numera. Varför ska ryska privatpersoner som inte har något med kriget att göra drabbas?

        Så att de tar ansvar och antingen flyttar eller bidrar till ändrat styre i landet de är en del av.

          Så du tycker alltså att 143 miljoner människor bara ska ta sitt pick och pack och flytta? Var ska de ta vägen menar du?

            Norrland har massor av plats har jag hört!

            143 miljoner kan gå ut på gatorna och protestera, de kan inte fängsla alla.

          Hur bidrar man till ändrat styre i en diktatur?

            Revolution. Funkade en gång tidigare.

          När du förklarat för anonym ovan om hur man ”tar ansvar genom att flytta” så kan du väl förklara för mig hur man bidrar till förändring av en totalitär regim som slänger en i fängelse om du har fel åsikt? Hur gjorde du själv och vad är dina erfarenheter av detta Helena? Vore jätteintressant veta mer konkret hur man ska gå tillväga.

            Min familj kommer från DDR. Jag kan säga att det man gör – om man har styrkan och orken – är att utöva ett mentalt motstånd i först hand och ett reellt motstånd i andra hand. Det reella motståndet innefattar sådant som att vägra ditten och datten och uthärda följderna för en själv och familj. Detta klarar inte alla och det är svårt att kräva av människor att handla moraliskt riktigt till ett så högt pris. Men man kan fan i mig begära att folk inte lipar över att inte får sälja konstverk och låtsas som det regnar.

          Så om Sverige startar krig så måste du flytta härifrån för annars stöttar du kriget?

            Om Sverige startar ett orättfärdigt krig så flyttar jag definitivt om jag kan!

        Här är en fråga till: Varför ska ukrainska privatpersoner som inte har något med kriget att göra bli dödade av sagda krig? Tufft för din kompis, men verkligheten är tuff.

          Så two wrongs make a right?

            Det lite som att jämföra att bli biten i stortån med att bli knivmördad.

              Varför ens jämföra?

                Därför att det ÄR skillnad på att bli biten i stortån och att bli knivmördad.

        Problemet är att privat personer i Ryssland behöver betala skatt som alla andra, och därför indirekt betalar krigskassan när dom jobbar eller säljer saker. Dom har olyckligt hamnat i kläm.

        Och hur ska gemene man veta att just den konstnären eller designern inte är för Putin, för kriget?

      Kan det ha varit därför Bianca med team var i Paris för ett dygn, för att möta detta företag och få kläder och plåta kläder där, för bonusmamma Åsa var ju också nyss i Paris i några dagar, kanske också för ett möte med klädföretaget. Så möjligtvis smygreklam. Money talks.

      Haha sorry men västvärlden är inte ”hela” världen. Det är knappt ens 15% av världens befolkning. Så nääää, hela värden bojkottar inte Ryssland.

      Är det inte just vad man kan förvänta sig av Bianca? Vet hon ens att det är krig?
      Vet hon vad Ryssland är för något?

    Tror inte ens hon har reflekterat över vad hon gör. Hon är inte så smart

      Men hon har väl folk omkring sig som förhoppningsvis kollar på nyheterna? Och som har någon slags slutledningsförmåga & omvärldskoll? Jesus, så ignoranta människor det finns…

      Håller med. Varken Bianca eller hennes följare är helt kompletta där det räknas. Att de aningslöst bär ryskdesignade kläder kommer inte ha någon som helst påverkan varken positivt eller negativt.

      Är högst tveksam till om hon ens har koll på vilka som är i krig, ärligt talat.

    Hon tänker ju inte längre än att hon gillar kläderna. Även den ständiga kroppskollvinkeln är ju inte helt oproblematisk ?

      Bianca är skadlig och problematisk punkt.
      Hennes story är bara timmar med hennes kropp från olika vinklar

        Ja menar inget illa men hon har skapat sig en profil som bygger på yta.

          Så klart hon har. Bianca är yta. Punkt.

      Hon gillar pengarna hon troligtvis får för att bära kläderna också. Kroppsfixerad också ja, hon visar ständigt när hon är och gör LPG men det heter ju att ”hon mår så bra av massagen”, och så har hon dragit ner på kaffe fast vissa andra drycker har det inte dragits ner på, kanske det som menas med att hennes talkshow är ”nyskapande” som vissa kändisar skrivit som fått bud, ser inget annat särskilt nyskapande med Biancas talkshow annars. Pinsamt att hon bad gästerna lyfta upp henne, så löjlig, vissa såg obekväma ut.

        Hahaha nej men va gjorde hon? Har aldrig sett hennes program
        Skäms ihjäl ???

          Hon bad gästerna lyfta upp henne, de skulle bära henne och ta en bild – för det skulle väl få Bianca att se ut som en stor stjärna, cringe, hon ville väl vara lite som Tilde också kanske som hoppar upp i soffan i knäet på sina gäster. Gästerna såg frågande och obekväma ut, och så började Bianca med att pussposa i vanlig ordning. Var väl på lyset. Ja skämmigt.

          Och tidigare har de ju bett gäster att lyfta upp henne som i att berömma henne, de skulle ösa beröm över Bianca och säga att hon är grym, intelligent, fantastisk osv osv haha. Bianca är mest pinsam tycker jag, löjlig och tillgjord och ja somliga vet vad mer say no more MEN Benjamin däremot så charmig och ödmjuk, väldig skillnad på dem två, Benjamin har en naturlig utstrålning som Bianca saknar.

            Oj, stopp där. Benjamin är artig och ödmjuk framför kameran ja.

        Din meningsbyggnad är en styggelse.

          Tyst

    Hahaha ursäkta? Nej det är inte problematiskt

      Jo, i allra högsta grad är det problematiskt att stötta en nation där regimen attackerar och bombar skiten ur sina demokratiska grannländer! Ryssland är det enskilt största hotet mot världsfreden, och du har befunnit sig under en sten det senaste 1,5 året om du undgått de provokationer de utsätter väst för!

        Men snälla. Tror du personerna bakom märket står bakom kriget? Ska alla i Ryssland behöva bli arbetslösa/lägga ner sina företag?

          Ja

          Befolkningen i Ryssland beter ju som folket i Tyskland när de invaderade Polen.

          ”Nä jag har ingen aning vad som hände där borta…. Tror bara att alla militärer åker på semester till Ukraina”.

          Jag tror Rysslands befolkning vet mycket mer än de påstår och att väldigt många stöttar kriget.

            Det pågår ju dock väldigt mycket propaganda så det är inte konstigt om människor blir hjärntvättade. Tror inte det är ett vinnande koncept att stänga ute vanliga ryssar från resten av världen heller, om vi inte vill skapa ett till Nordkorea.

              Ryssar har till skillnad från nordkoreaner tillgång till ett fritt internet. Bara se hur vissa av de betedde sig mot en ukrainsk man efter Rysslands invasion i Ukraina 2014: https://www.reddit.com/r/ThatsInsane/comments/ypt8cc/shameful_reactions_from_random_russians_who/

            Fast varför tror du det? När var du i Ryssland sist och hur många civila ryssar pratade du med om kriget då? Skulle vara intressant med mer bakgrundsfakta.

              Kan vara en åsikt baserad på fakta. Om du går till trovärdiga källor finns många bevis på att framförallt medelålders ryssar går på propaganda. De är födda under Sovjet tid och är programmerade att tro på propaganda.

                ”Vi stöttar vår ledare” heter det. Alltså dom stöttar att Putin dödar folket i Ukraina.

            Det är dina teorier och ska inte tolkas som sanningen.
            Rysslands historia och relation till folket är mycket mer invecklat än vad du försöker få det till.
            Men åh andra sidan låter du ganska osympatisk så det är ju ganska förståeligt.

        ???

    Är det Putin som äger företaget? Om nej så kan jag väl tycka att det inte är så illa. Förstår inte varför man ska straffa ryska civila.

      Men ellerhur. Ska vi förstöra för varenda ryss som skapat ett eget företag ?

      För att ett lands valda ledare representerar folket, således förs kriget av den ryska befolkningen. Det är ju inte så att befolkningen är separerad från landets agerande, hur är det en rimlig slutsats? Om ryssarna vill in i gemenskapen ska de sluta invadera, punkt. Om de är missnöjda med kriget, gör uppror mot ledarna.

        ”Punkt” ?Aa men vad bra att det är så enkelt. Varför har ingen berättat det för dem undrar jag?

        Såklart. Du är begåvad, det hör man. Liksom hela Sverige är moderater, kd, liberaler och SD. De är ju faktiskt folkvalda och därmed står exakt hela Sverige bakom vad kristersson gör. För det är regeringen. Punkt.

          Majoriteten gör ju faktiskt det, och resten står bakom systemet som ger honom makten

          Jag står absolut inte bakom Kristersson och att västvärlden krigar mot Ryssland genom att mata Ukraina med vapen detta är ett krig mellan en inte fungerande Demokrati mot Diktatur och riktiga Kungariken.Det är början till ett tredje världskrig som Väst med en icke fungerande Demokrati har startat och det är lika många minst på Rysslands sida som på väst sida.Det är väst som är desperata för en nära undergång med sitt inte fungerande styre.Tänk om Gud inte skulle vara Diktator tror ni verkligen att han hade kommit så långt med mänskligheten som han har gjort, hade han inte vara Diktator hade ingenting blivit uträttat ingenting hade fungerat och det är just det, den så kallade Demokratin har kraschat och givetvis kommer motstånd ett att bara bli större och större ju mer självklart man ser hur den så kallade demokratin är rena katastrofen!!!

        Och gör man uppror hamnar man i fängelse. Vad enkel och bra lösning du har ?

      Ja och ”vissa andra drycker” är ju vattendrivande, så same, same but different (ang.LPG & dessa drycker) tänker hon kanske…?

        Hamnade ju hyfsat fel…var till kommentaren ang.LPG.

    Det beror måhända på vem som gör det i fall det anses problematiskt, fel och hemskt. Kanske hade det låtit annorlunda i inlägget huruvida det är rimligt eller galet om det varit någon viss annan. Somliga letar fel och ser fel i allt. Detta var väl inte så bra men inget att bry sig nämnvärt om däremot att Bianca gör smygreklam konstant för hon köper väl inte alla dessa kläder och speciellt alla olika jackor hon har och visar upp. Undrar också om hon, Pernilla och andra redovisar alla saker de får som bud, troligtvis inte.

    Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa äntligen något om Bianca!!!!!!!!!

    Men det är ryskt märke men inte säkert att de har invaderat någon annanstans? Intagit Valentino eller Odd Molly eller så.

    Men så sjukt. Ska vi förstöra för alla ryssar som valt att skapa något eget?

      Så länge som de betalar skatt som går till att mörda ukrainare, så ja.

    Vad tror ni Bianca har för koll? Tror knappt hon vet att det är krig i Ukraina. Money talks.

      Varken hon eller Pernilla kunde Sveriges partiledare..

        Lite komiskt är det med tanke på att hon blev besviken på att Bianca inte fullföljde sina gymnasiestudier.

        Nej och ingen av dem har troligen koll på vilka som är i krig för närvarande. Tror det har att göra med (delvis..) att de är så fullständigt uppe i sig själva, så allt utanför glider av som på teflon. Benjamin var på C. Bergfeldt igår, och han pratade & pratade & pratade lite till och allt mynnade ut i hans bedrifter, det är me, myself & I som gäller i den familjen, enbart.

          Bianca är väldigt uppe i sig själv men tror både hon, pernilla och benji har koll på vilka som är i krig fast inte så mkt mer kanske. Benjamin var härlig tycker jag, han är charmig till skillnad mot Bianca som vill vara center of the universe i alla fall när hon druckit. Tragiskt att hon inte vågar och inte kan släppa loss som nykter. Benjamin är sig själv men Bianca spelar över, åmar sig och skrattar tillgjort så högt hon kan. Hon sa ju till o med att folk tittar på showen för att de vill se henne. Nja vet inte, en del kanske men jag tittar om det är någon gäst som är intressant. Carola ska väl locka tittare t.ex.

            Ja, absolut, tror som du att Benjamin ”är sig själv”, tyvärr är det för mig dock inget som gör honom mindre självcentrerad. Om du såg tex .”Så mkt bättre” när han var med, så var Plura & andra av deltagarna helt slut av hans ständiga babblande om sig själv.. han tar all energi i rummet. Sen är han säkert begåvad, musikalisk osv, men han borde höja blicken, intressera sig genuint för andra lite mer, samhället i stort, vidga sina vyer, då kommer hans musik kännas mer autentisk och bli mer intressant, per automatik.

      Bianca vet med all säkerhet att det är krig i Ukraina men däremot så har både hon och Pernilla svårt att skilja på vår och höst, märkligt nog, jättekonstigt. Pernilla visste ju inte heller när världskrigen varit, det vet väl alla vuxna menar jag ja även barn.

    Kallas det bonusmamma när personen träffar pappan när ”barnet” är vuxet och de aldrig bott under samma tak?

      Bestämmer väl de inblandade. Finns ingen regel skriven i sten.

      Vad kallas det annars? Bara ”pappans nya fru”? Genuint undran alltså. ?

        Ja, jag undrade oxå ☺️ Inte tänkt på det förut…
        Man behöver kanske inte säga ”nya” fru ? varför inte pappans fru eller sambo ?

      Jag säger ”pappas fru”. Dom träffades när jag var 16, varit ihop i över 15 år.

    Men seriöst. Hela problematiken ligger i att människor inte tänker själv längre utan lägger uppdraget på influensers (!!??). Det är väl för bövelen de icke tänkande individerna som är skrämmande. Sluta glo på andra för att veta hur man ska tycka, tänka och agera. Tänk själv, skaffa egna preferenser baserat på dina egna värdegrunder och principer.
    Som det ser ut i dagens samhälle så kan tex Bianca sminka sina ögonbryn till bajskorvar och folk skulle ta efter. Så sluta gå på dem och ifrågasätt er själva istället.

      +1 på den!!

    Tidningarna skrämmer ihjäl folk. Stod att kyrkan sagt att det kommer behövas tusentals nya gravplatser i Sverige pga kriget Alltså jag pallar inte. Och en ryss på Youtube sa vi ska anfalla Finland och Sverige innan dom går med i Nato. Putin är hemsk och inte att lita på. Hoppas nu jag inte skrämde upp någon. Men att läsa sånt här dom säger gör mej rädd.

      ”en ryss på Youtube sa vi ska anfalla Finland och Sverige” ?

        Det är ju tyvärr vad V.P. hotat med för längesen – att inte blanda sig i, och att skicka hjälp med diverse krigsmateriel anses väl tyvärr vara att blanda sig i. Det är väl ganska väntat att det eventuellt kan bli så som någon säger på youtube men hoppas jag har fel och att det bara är tomma hot. Det är verkligen skrämmande. Men ikväll är det mello och det är ju kul, hoppas det inte blir något sabotage så sändningen avbryts. Är det bara jag som inte tycker Loreens låt är bäst? Jag tycker M&M;s låt var helt suveränt bra och kändes som en klar vinnare först men Maria Surs låt är också stark och Jon Henriks, jag tänker att joiken känns exotic och speciellt och lär sticka ut från mängden och möjligen kan gå hem i europa. Även rockbandets låt är jättebra och Nordmans. Men de flesta tycker Loreen tydligen så blir nog hon, MM eller Maria som vinner, kanske kanske Jon Henrik, det blir nog topp fyra i alla fall.

          Tänker också att Markus&Martinus har fans i flera länder så de kan ev. vinna många röster på det i ESC samt att de är proffsiga med en mycket snygg låt. Loreen med sin starka sångröst och udda performance samt är väl kanske populär just bland ESC-fans, och så Jon Henriks joik som är speciell och ger rysningar, och Maria från Ukraina med bra sångröst och bra låt som lär vinna många röster pga ursprunget, så hoppas vi på seger i ESC så bör det bli någon av dem tror jag.

      Jag tror att du kan vara lugn, Ryssland har just inget att vinna på att anfalla varken Sverige eller Finland. Att ensamma bedriva krig i tre olika länder låter inte heller som något vinnande koncept. Men jag håller med dig om att allt kring kriget är otäckt och obehagligt.

      De har redan börjat förbereda gravplatserna. Dock är det inte kyrkan som förbereder. Sen gräver de inte så djupt för eventuellt måste kroppen grävas upp igen.

        Rättelse det är kyrkoherdarna som kollar över var mark finns.

        Ja, men det är en del av beredskapen och för att rusta upp totalförsvaret, det betyder inte att det inträffar eller att det ens är sannolikt med krig i Sverige. Lite som att NASA har stenkoll på en asteroid som har cirka 1 på 560 chans att träffa jorden 2046. Det kommer med allra största sannolikhet inte hända men om maximalt oflyt är framme så är man beredd.

    Jag känner en extrem avsmak för ryssar just nu och nej jag fattar #inteallaryssarstöderkrigetochputin men sjukt många gör faktiskt det, både aktivt och inaktivt genom att de betraktar sig som opolitiska och säger att de är helt ointresserade av politik eftersom de anser att de har det bra som det är.
    Jag följer en You Tube kanal som heter 1420 där de intervjuar vanligt folk i städer och på landsbygden. Många ryssar tror på fullt allvar att det är Nazister,USA och England de krigar mot och att västvärlden vill ”ta” Ryssland pga deras naturtillgångar.
    Det är sjukt läskigt att höra de här hjärntvättade människorna prata.
    Jag tänker att det enda sättet att få dem att fatta är att sänka deras levnadsstandard genom sanktioner så att de slutligen vänder sig mot regimen.

      Det är dessutom ett brott att prata om kriget offentligt i Ryssland så jag kan lite förstå att en del väljer att låtsas som att de tror på allt som regimen påstår. Sanktionerna har ju hittills fungerat sådär. Det enda som hänt är att det blivit svindyrt att leva för alla.

      Jag känner att jag inte kan klandra hjärntvättade lågutbildade människor. De vet inte bättre helt enkelt.

        De hjärntvättade lågutbildade människorna är fruktansvärt farliga för de ifrågasätter inte regimens information och gör allt för att försvara sitt ”Moderland” eftersom de på allvar tror att det är de som har blivit attackerade.

      Se navalny filmen. Gissningsvis är de ryssar som svarar att de är opolitiska framför en filmkamera när någon frågar vad de tycker om kriget inte särskilt opolitiska alls, de vågar inget annat.

      Tänk om du hade sagt exakt samma sak om personer som inte var vita. #Rasist

    Missförstå mig rätt, men är väl egentligen t.o.m bra att stötta ryska företag?
    Bara för att befolkningen har en idiotisk ledare så ska deras företag och personliga ekonomi gå under för det?
    Lovar att majoriteten av ryssarna inte vill ha detta krig till att börja med.

      Vad är det vi ska missförstå rätt?

      Var tror du deras skattepengar hamnar?

    Många ifrågasätter vad företaget har med kriget att göra, och ni har helt rätt där. Personerna bakom det här företaget har troligen inget med kriget att göra och förtjänar heller inte att få ta konsekvenserna av det. Problemet är att när vi stöttar ett ryskt företags ekonomi så stöttar vi indirekt även Rysslands ekonomi. Alla våra interaktioner med Ryssland så som import och export gynnar ju landet och gör att dom kan fortsätta bedriva krig. Om Ryssland inte självmant väljer att sluta kriga så måste dom tvingas till det genom att ekonomin faller och tillgångarna på varor stryps.

      Vem vet vad pengar används till. Subversiv verksamhet eller vad. I krig vet man inte vem som står för vad. Din vän är kanske din fiende eller tvärtom. Det man matar växer. När man märker vad det är kan det vara för sent.

    Bara för att Putin är en jävla idiot så betyder det ju inte att alla är det.
    Att bojkotta ett helt land och jaga folk som gillar produkter därifrån är nazi-tysklandvarning på. På riktigt. Att man ska ange, frysa ut folk, skamma folk för att de tycker eller gör på annat sätt.

    Att bojkotta enorma industrier som faktiskt kan göra det kännbart föra Putin är en sak, men ibland blir jag så trött på individer som den som skrev till Camcam. Gnäller säkert på grannen som flyger också, fast i smyg.

    De kokar av rasism gentemot ryssar i det här kommentarsfältet. Hade ni pratat likadant om de va ett afrikanskt land som gjort något sånt här eller ett muslimskt land? Varför bojkottar ni inte Kina som också är en diktatur, där man infört läger för oliktänkande. Ett land som snart kommer invadera Taiwan och hotar med kärnvapenkrig. Ett land som kolonialiserat stora delar av världen. Och det är är fakta, bara sök.
    Jag kanske bara är partisk som är delvis ryss, så jag är väl en hemsk individ.

      Du är inte en hemsk individ för att du är delvis ryss. Jag tror rädslan för Ryssland beror på närheten till Sverige, deras oberäkneliga diktator (ja, Putin är en diktator) och de fasansfulla historierna/bilderna vi fått se från kriget. Man hade säkert bojkottat Kina med om de oprovocerat gick in med sin armé i ett grannland i syfte att ta över makten med våld.

      Vem har sagt att folk inte bojkottar Kina?

      Håller med. Tycker det är hemskt och missriktat. Var nyligen på konferens och min kollega pratade med en kollega från annat kontor. Han hette något typiskt ryskt och hon kommenterade (ja boomer) ”åh vad vackert och ovanligt, varifrån kommer det?” Och han skruvade ovekvömt på sig och sa skamset ”Åh inget land man vill nämna idag”. Jag tycker det var så bisarrt! Men han råkar säkert ut för att folk tror att han älskar Putin bara för att han råkar ha ursprung i Ryssland. :/

        Det är ju hemskt. Men de allra flesta tänkande individer förstår väl ändå att är du ryss innebär inte det per automatik att du stödjer Putin. När tex. en ryss säger sig stå bakom P, handlar det förmodligen till 99% om rädsla. En diktator är enväldeshärskare, han är inte folkvald, folk är rädda för konsekvenser osv. De har helt enkelt inget val och majoriteten skulle nog avsatt han igår om de kunnat.

        Jag har en bekant som jobbar på en resturang som serverar rysk mat. Ingen där är för Putin, kriget, de importerar inga råvaror från Ryssland osv men de har fått så många hot-mejl/dm på sociala medier, de gick nästan i konkurs för ingen ville äta där längre, ett fåtal personer kom in på restaurangen för att skälla ut dom osv. Helt sjukt.

    Hur är det egentligen värre än att bära märken som produceras i t.ex Kina? Också en diktatur som behandlar människor (och djur) hemskt, för att inte tala om arbetsmiljön som är helt horribel med barnarbete eller allmänt slavarbete. Men ingen kräver att man ska bojkotta det?

      Vi är alla skithögar.

      Kina är ett hemskt land på många sätt och vis och jag håller med om att man bör bojkotta Kina. Dessvärre är Kina en större ekonomi än Ryssland och som vi alla vet – money talks.

      Jag tycker det är tråkigt att bara för att man belyser ett problem måste vissa här kontra med andra problem. Att om man bojkottar något ska man minsann bojkotta allt dåligt. Det fungerar tyvärr inte så och jag tycker det är bra att man bojkottar Ryssland så det slår mot deras ekonomi vilket förhoppningsvis leder till att de inte har möjlighet att fortsätta kriget mot Ukraina.

        Alla kan ju börja med att bojkotta alla amerikanska märken istället.. så många krig de startat i massor av länder där människor fått lida i decennier men där är det ingen som säger något.

    Alltså Bianca är så rik att det är sjukt så jag är förvånad hon gör samarbeten överhuvudtaget. Hon har redan så mycket att vart går dessa pengar från samarbeten?

    Och med tanke på det så blir det ju sjukare att hon gör samarbete med något företag i Ryssland

    En del här säger att det finns normalt folk i Ryssland med och ja det finns.. men rent generellt är Ryssland och dess befolkning tvingad till att ta del av kriget allt går mot att kunna fortsätta kriga i Ryssland nu. Så tyvärr är det dumt att supportra någon eller något i Ryssland just nu att hon som är svinrik inte kunde välja att bara inte supportra detta företag känns ganska sjukt

      Det är ju inte ett beslut som är grundat i någon slags insikt i vad som händer på riktigt. Bianca har aldrig yttrat något som tyder på att hon gör en omvärldsanalys varje vecka. Så varför hon gör det här kanske bara helt enkelt grundar sig i för att hon förstår att det ger reaktioner och att folk pratar om henne. För det är ju rätt viktigt för henne. Tror hon har fastnat i att alltid får befinna sig i rampljuset och att hon ska bli ”sedd”. Hon verkar så ensam.

        Men sen är det ju också så att Bianca har ett väldigt stort inflytande speciellt på den yngre målgruppen som saknar ett fullt konsekvenstänk, hjärnan är helt utvecklad först som 25 sedan är man såklart vuxen och får ta ansvar som 18+ men ändå hur man blir påverkad. Att få så många potentiella kunder till ett företag i Ryssland är skrämmande, skatten på dessa företag måste ju gå till krig m.m så på sätt och vis är det nästan som att hjälpa till i kriget. Sedan med tanke på hur lite hon faktiskt behöver ha ett samarbete för sin ekonomi så blir det pinsamt

    Har vi ”rysk censur” härinne nu oxå? La nyss en kommentar att Putin är enväldeshärskare, den ”försvann”….

    Knappast problematiskt.. antar att personen som skrev inte är medveten om att Sverige och typ hela Europa fortfarande använder Rysk gas och olja(även om den kommer via Indien) ska vi tycka att det är problematiskt också?
    Eller vill personen hellre ha människor som fryser till döds?

      Fast Bianca behöver väl inte bidra till att göra det värre när hon redan är rik?

    Det är ganska många influensers som använder kläder från Bazilika och lägger ut på sociala medier.

    På företagets e-com site finns en kategori som heter ”Bazilika Girls” där man bl a hittar Lovisa Worge (no suprise there), Lovisa Barkman, Tamara (stor influenser från DE), Leonie Hanne (en till stor modeinfluenser från DE) och Ida Sjunnesson.

    Oklart dock om bilderna är tagna före eller efter Ryssland invaderade Ukraina

    ”Letar man med ljus och lykta efter saker att kritisera hos influencers, och i det här fallet Bianca specifikt?”
    SVAR: JA

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.