Att ta bilder som inte är för content

Isabel Adrian ska börja ta bilder, men för sig själv att ha som minnen, snarare än att allt ska upp på sociala medier och det har jag också! Trots mängden bilder och filmer från helgens skidskytte i Östersund på Instagram så har jag 100 till som tagits att ha som minne. Jag funderar även på att göra verklighet av planerna på fotoböcker. De blir aldrig mer än just planer.

Fotar och filmar du mycket, som inte är till sociala medier? 

31 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jag är ingen influenser, har kanske typ 50 följare på Instagram, jag ser min Instagram som mitt fotoalbum så jag lägger upp det mesta, men självklart har jag många fler bilder i mobilen ( dålig på att radera )

    ” Fotar och filmar du mycket, som inte är till sociala medier?”

    Jag tror att det är rätt få personer som filmar/fotar där syftet framförallt är Instagram.

      Är väl supervanligt att folk lägger upp bilder/storys på instagram

        Ja absolut men jag tror fortfarande att de har mer bilder/filmer i rullen som de inte postar. Men sen har har också två ursöta ungar och en gullig hund så blir en del bilder 😀

    Jag började med sommarfotoböcker 2020, i år ska jag göra både en sommarfotobok och en årsfotobok där årets höjdpunkter ska sparas. Bilder i telefonen blir aldrig tittade på.

      Vill ha fler riktiga fotoalbum, men titttar faktiskt mycket på bilder på telefonen.

    Tar absolut bilder. Som jag aldrig tittar på.

      Lägger inte ut något på sociala medier sedan ca 1 år tillbaka, jag tror det är något ohälsosamt i att ständigt söka bekräftelse på nätet från vänner och bekanta.
      Alla får givetvis göra som de själva vill, det är jätteroligt att kunna gå tillbaka och titta på gamla filmklipp och foton, men om det verkligen bara vore för en själv skulle man i sådana fall bara ha ett konto utan följare.
      Jag skickar hellre foton direkt till far- och morföräldrar, så slipper Kreti och Pleti som jag träffat på en fest en enda gång se foton på mina (givetvis bedårande) barn i tid och otid.

        Och skulle såklart inte va ett svar….

        Jag tycker det är roligt att vara inne på andra människors insta. Det blir som en liten trailer/ sammanfattning om deras liv. Kul att kunna ”hänga med” i bekantas liv man inte pratar med så ofta/alls.

    Jag har bara mina sociala mediekonton för att kunna följa andra (familj och vänner och några inspirationskonton om träning, mat och vin). Har noll intresse av att dela med mig av mitt privatliv på internet. Jag fotograferar alltså endast för att ha bilderna som minnen.

      Jag med. 99.98% av allt jag fotar postas inte nånstans.

    OT molly rustas frontar bikinikampanjen för bikbok. Varför trippar hon runt på tå? Är det bara jag som tycker det ser otroligt märkligt ut och att det drar fokus från de produkter hon faktiskt ska fronta?

    Enligt mig ser hon sjukt stel och obekväm ut. Jag tänker mest att man inte bör fronta en kampanj för en produkt om man inte känner sig bekväm med det framför kameran ?

      Molly är väl en av dem som inte (!) är obekväm framför kameran. Hon har en helt sjuk kropp, men troligtvis ”trippar” hon för att se längre ut då hon inte är så lång.

        Ja lite hamburgare på den och sen så!

          Onödig kommentar? Vad får du ut av att skriva så om andra?

            Hon har en helt sjuk kropp – säger väl allt va?

              Herregud

      Jaa! Det ser såå himla märkligt ut.. Skulle väl vara bättre att ha klackar isåfall, om hon vill att benen ska upplevas längre?

      Haha var tvungen att gå in och kolla. Ja det ser helkonstigt att trippe omkring på tårna så där. Löjligt att försöka se längre ut.

        Hahaha! Gick också in enkom för att titta, och OJ! Det såg verkligen forcerat ut. ???

      Alltså va? Tycker inte det är något konstigt alls med de där bilderna. Hon ser väldigt naturlig och bekväm ut. Alla vet att en position i höga klackar gör under för hållningen och får även fötterna att se vackrare ut. Men högklackat till badkläder skulle enbart se billigt ut och ta fokus från plagget. Man har ju sällan skor till badkläder så en bar fot ser ju tusen gånger bättre ut på bilderna. Men tycker inte det är konstigt att hon vill få lite extra piff av att stå på tårna.
      Hon är bara sjukt snygg. Sorry men måste verkligen betona det i den här världen full av fula bbl:s och pumpade fitnesslår att hon är verkligen snygg i kroppen. Förstår inte kritiken folk ger henne här jämt om hennes bilder, hon är jättefin och långt ifrån det största problemet i influencervärlden.

    Jag tänker mig att de flesta människor tar bilder för att det är roligt eller för att man vill föreviga ögonblicket. Att lägga upp dem på sociala medier är något man gör efteråt. Det är liksom inte huvudmålet eller syftet med fotandet, det är mer en biprodukt.

    Min pappa fotade och sparade i fina fotoalbum hela min uppväxt och mina syskons. Sedan har jag album från mina utlandsresor. Och resor till Norrland. Nu har jag inte fotat på länge men ångrar vissa händelser jag inte sparat. ?

      Ja det gjorde väl de flesta ”förr”…

    lite märkligt ändå att hon har skyddad adress men ändå godkände att vara med i avsnittet av wahlgrens värld där bianca flyttar in i sin nya lägenhet och de träffar på henne i trappuppgången, och berättar att hon bor några våningar ner.

      Vare hon som var sur?

    Långt bort i tiden när jag var halvprofessionell fotograf hade jag kameran framför fejjan hela tiden tills jag helt plötsligt insåg att jag inte riktigt upplevde resmålet förrän jag kommit hem och började bearbeta bilderna. Sedan dess har systemkameran lämnats hemma och på senaste resan tog jag inte ens enda bild med mobilen. Jag tror inte att jag kommer att minnas resmålet sämre för det.

    Jag framkallar t.o.m foton och sätter i album så jag tar mycket bilder. Tar foton för att i huvudsak framkalla dem, inte för att lägga upp dem på sociala medier.

    Jag är från den tiden med analog med framkallande i mörkerrummet? Var min och farsans kvalitétid! Ser fotandet ett konstnärligt hantverk som är lika spännande fr. Kunskap-> Planering->erfarenhet->framtagning/redigering till slutprodukten i oftast fysiskt form❤️ Instagram och sociala media har vad jag personligt tycker förstör det fina med just hantverket bakom med att fotografera! Svaret på frågan/inlägget är att jag tar inte bilder för sociala media och 98,9% är enbart utanför allmänheten ? som fotograf och mitt fotande är mer än så!

    Jag tycker att det är jättekul med Minnen-fotoalbumen som skapas automatiskt i iPhonen!
    Såna som kan påminna om ”den här dagen” (så som FaceBook gör), men också känner av röda trådar som teman/personer/platser mm. De kan heta ”Vid vattnet med Erik” och visa strand/båtbilder genom 10 år, eller ”Konserter i Stockholm 2018” osv.

    Men en snyggt printad fotobok med 100 bilder från en helgs skidskytte låter också jätteroligt, och vad skönt att redan ha fixat årets julklapp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.