Camilla Läckbergs nya fan

Nej, men fan vad trevligt!
Camilla Läckberg fick precis reda på att 20-åringen, som just nu står åtalad för mordet på Tove i Vetlanda, använt henne och hennes böcker som förklaring till de märkliga googlingar hon gjorde innan mordet.
Detta har hon alltså suttit och berättat om under rättegången idag, och Camilla tycker det hela är både bisarrt och absurt, vilket jag har full förståelse för.

Jag har två frågor:
1. Går det att frysa den unga damens bibliotekskort? Det är i så fall en ”cancel culture” jag helhjärtat ställer mig bakom.
2. Brann det i huvudet på Leif GW Persson när den här informationen kom fram? Han har ju jämfört Camilla Läckbergs böcker med tidningen Min Häst, samt sagt att han tycker att hon skriver som ”Nicke Lilltroll” pratar. Ska en åtalad använda sig av några som helst deckare i sitt försvarstal så ska det väl vara BRA deckare!? Som Leif GWs  egnadeckare?

67 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Hahaha GW ändå ?❤️

      Helt sant det han säger också ?

      Vad säger GW? Hittar det inte 🙂

        Han har ju jämfört Camilla Läckbergs böcker med tidningen Min Häst, samt sagt att han tycker att hon skriver som ”Nicke Lilltroll” pratar.

          Blir man jämförd med Min Häst ska man vara stolt, menar jag!

          Hahahahaha det är ju jätteroligt ?

      Hmm, läser en bok i veckan 2022, har läckberg ens skrivit 52 böcker?? Håller förövrigt med GW om läckbergs texter!

    Cancel culture att frysa någons bibliotekskort?

      Du får tolka ”cancel library card” hur bokstavligt eller ironiskt du vill. ?

    Tycker 20 åringen verkar helt bisarr. Även 18 åringen. Känner så med Toves nära.

      Helt sjuka i huvudet. Förstår inte hur hon kunde se de här psykopaterna som vänner.

        Fast hon kunde ju omöjligt veta att de var så här. Ingen av deras andra vänner visste ju heller. En vän har ju t.o.m. försvarat 20 åringen i media. Och har förstått att de inte var bästa vänner direkt nå mer utan hade någon form av konflikt.

          Det finns alltid tecken.

            Inte alltid, tror inte Tove någonsin trodde att hon/de skulle mörda henne

            Nej. Det gör det inte, speciellt inte så tydliga att det är möjligt att fånga upp dom i stunden. Jag menar t ex 999 av 1000 som har t ett hetsigt humör kommer aldrig mörda någon, de flesta som har en konflikt eskalerar aldrig till det osv så det är helt orimligt att förutspå det utifrån sådana saker.

            Ok GW

          Nja, det verkar finnas hur många tydliga tecken på att 20-åringen är någon att hålla sig ifrån. Vilket hon också försökte göra…

            OT men vad hände med det där gänget som mördade en transvestitman de var vän med?

            De var inte helt normala om jag minns rätt? Vad var det för gäng och vad hände med dem? Och varför mördade dem?

            Någon som råkar minnas? Och ja kan säkert hitta massa info på Google om jag försöker men tycker det är roligare att fråga…?

    Tycker ändå det är lite intressant att googlingar används som bevis så här. Om jag nån dag blir anklagad för mord så skulle de hitta en massa konstiga saker i min historik också. Nu menar jag inte att hon inte är skyldig ändå, men överlag liksom.

      Du kan ju googla hur märkliga saker du vill, men har du sedan tänkt att mörda någon bör du kanske tänka efter hur specifikt du googlar. Om man söker på ”förgifta make cyanid” och din make sedan dör av cyanidförgiftning (se min kommentar längre ner) så är det ett rimligt bevis. Likadant med de här stolpskotten, den ena hade alltså googlat ”döda någon diskret” och ”hur bränner man någon inne” vilket ju är ganska tydliga sökningar efter tips…. inga generella funderingar.

        Om jag använder grannens wifi och sedan förstör telefonen, går det fortfarande att få fram mina googlingar?

          Tror det finns kopplat till Apple-id eller e-postadress. Hoppas det, tycker det är sjukt bra sätt att få fram bevis mot mördare och andra brottslingar. Som sagt, fritt fram att googla vad fan man vill, men däremot inte i kombination med ett grovt brott.

          Gå till ett bibliotek, undvik ev övervakningskameror och rensa sökhistorikem så är du rätt safe

            Man måste logga in med sitt personnummer på biblioteken, så tror inte allting man gör på datorn bara går upp i rök

              Vill göra ett litet tillägg där så ingen blir rädd. Vi på biblioteken får inte och kan inte gå in och se vad du googlar på. Det är endast polisen, om de har åklagarbeslut som får gå in och titta i sökhistoriken på bibliotekens datorer. Så har de starka misstankar för att du har dödat någon så kan de kolla, då är du inte ens safe där. Men är du inte misstänkt för något, om du vill göra googlingar som du inte vill att din familj eller pojkvän/man ska se, välkommen till oss.

      Fast grejen är ju att hon gjort sakerna hon googlat på. Antar att du faktiskt inte utfört allt du googlat på och dessutom råkat bli misstänkt i en mordutredning? Denna typen av googlingar är ju självklart bara intressant när det faktiskt är en person som åker fast för att ha gjort det den googlat för.

        Inte råkat bli misstänkt* skulle det stå såklart

      Skulle jag bli falskt anklagad kan de bara ge mig livstid direkt. Med alla märkliga saker jag googlat skulle jag vara rökt.

    Fast om man åker fast för mordet är det väl inte direkt en bra deckare man haft som förebild

      Nä, amatörer.

      Fast detta är ju bara en efterhandskonstruktion, hon har i alla förhör påstått att det inte var hon som googlade

    Det var väl inte som att hon kopierade ett mord från Camillas böcker. Obehagligt att bli förknippad med men bisarrt tycker jag är överdrivet ordval

      Det är bara ett sätt att förklara bort de obehagliga Google-sökningarna som hon gjort innan mordet.. precis samma i fallet med Cyanidkvinnan. Hon skyllde på att hon var författare och hade gjort ”research” när hon googlat ”Förgifta sin man”, ”förgifta med cyanid” etc… MEN när ens man sedan dör av cyanidförgiftning kan det ju minst sagt se lite misstänkt ut. Narcissistiska mördare är sällan särskilt smarta.

      Jo det är sjukt. I förhören sa hon att det inte var hon som googlat och att flera vänner hade tillgång till hennes telefon. Och nu helt plötsligt skyller hon på att hon läst en bok. Massor av det hon googlade på har hon ju gjort. Tex mördat samt försökt bränna inne personer osv.

        Ja det är sjukt att göra så, och det beteendet är bisarrt men inte att det just vara Camilla Läckbegs böcker hon refererade till

          Jo hon sa ju att hon läst en bok av Läckberg och sen googlat?

        Vart lyssnar ni på förhören?

          De går inte att lyssna på, men de är nedskrivna i fup.

          Följt live-uppdateringen (i text) inne på Aftonbladet, det finns sparat där.

            *från rättegången idag och i måndags alltså, där de frågas ut och går igenom tidigare förhör och vittnesmål.

          Släpps nog på YouTube när rättegången är över

    Kommer lyssna på PrimeCrime så fort denna rättegång släpps, låter helt otrolig!

      Har funderat på att börja prenumerera på Prime Crime, men tycker den är lite dyr. Är den värd pengarna?

        Absolut inte värt! Laggar något helt otroligt. Om du pausar så spelas det upp från början när du trycker play. Även börjat från början om jag fått avisering när jag lyssnat. Värsta app jag haft!

        Så värt ligger över 1000 rättegångar i appen. Kolla gratis på YouTube först om du är osäker. Appen laggar inte alls ?

        Jag älskar den! Jag lyssnade bara på deras Youtube första året som är gratis och nu kör jag appen ?

    Folk skulle bara veta hur mycket info som finns att hitta i en telefontömning (dvs spegling)…

      ???

      AI, du är förstås expert även på detta!

        Twist plot: AI är TRH.

          Haha ser nu att jag skrev i fel ordning?

    Har följt det här fallet i några månader nu. Usch så obehagligt det är. Hoppas på långa straff för båda.

    Undrar varför man nekar när man antagligen förstår att man kommer åka dit på det?

      De verkar inte ha förstått det. Naiva trodde de att de kunde ljuga sig fria från allt. Det tog trots allt väldigt många timmar i förhör, och veckor anhållna, innan de erkände.

      Mördare är väldigt ofta narcissister, och de menar att deras egen version är den riktiga sanningen. En stark övertro på sig själva och sin egen förmåga att lura omgivningen.

        Det här är så sjukt att uppleva… Mitt ex är narcissist, och han kunde ljuga om så uppenbara saker att man liksom trodde att det var ett skämt. Om jag konfronterade honom med sms mellan honom och personen han var otrogen med där de svart på vitt pratar om sin affär och ändå blånekar han och hittar på att någon kompis har en affär och lånar hans telefon varje dag för att smsa henne tex. Trots att allting i smsen liksom bekräftar att det är han och inte någon annan som skriver. Det var verkligen absurt att inse att han genuint trodde att jag skulle tro på det.

          Känner igen! Blir komiskt i efterhand, frustrerande där och då. Ett exempel var när mitt ex skulle sluta snusa i och med ett vad. Hittar en fuktig prilla på sängbordet och han påstår att det är en gammal prilla han kastat vatten på?

          (Obs, han ljög om värre saker, detta var den roliga lögnen).

        Mitt ex misshandlade mig några gånger och puttade mig bland annat utanför en buss station. En ordningsvakt blev vittne. Mitt ex sa att jag hade ramlat för jag hade för stora skor ??
        Helt galet att dessa människor tror att någon ska tro på det som sägs..

      Tycker inte det är så konstigt, de gör väl allt för att försöka att inte åka dit

      För att vårt rättssystem bygger på dom utan rimligt tvivel, så man pushar på allt för att skapa tvivel

    Som svar på din andra fråga så suckade GW tydligen ljudligt i rättssalen när 20-åringen sa att hon läst alla Läckbergs böcker. ??

      Förvånar mig inte, han har ju betett sig ganska illa överlag. De fick ju tillochmed gå igenom reglerna extra noga igen pga honom.

        Ja, tydligen gick han ut och in och svarade i telefon under rättegången, samt satt och kommenterade. Han om någon borde väl veta hur man beter sig i en rättssal, kan man tycka.

    Jag antar att det här var mest på skoj men Läckberg och Persson är egentligen är ganska goda vänner numera – och några direkta fiender har de aldrig varit. Läckberg var ju kul också, när hon på sin tid och efter GW:s idéer om hur hon skrev, beställde en prenumeration av Min häst, som hon sedan kontinuerligt förnyade, till GW. https://www.expressen.se/noje/leif-gw-perssons-och-camilla-lackbergs-nya-relation-efter-fejden/

    Men snälla det är väl ändå allmänt känt att Läckberg och GW är vänner och har haft en bra relation rätt länge nu?? De har ju t om gemensamma projekt som de jobbar tillsammans med och är engagerade i båda två. P ga det har de ju flera gånger påpekat sin numera vänskap. Så nej ingen tror att detta är något GW ägnar en sekunds tanke åt. 20- åringen däremot verkar långt ifrån frisk. Finns bra poddar att lyssna på angående fallet där även både 8- åringen och 20- åringen samt Toves vänner intervjuas.

    Hoppas de får lååånga straff så vi slipper dem ute i samhället.

    1. Jag förstår inte. Kan du förklara lite mer ingående för oss som inte är insatta i det fallet?
    2. GW har helt rätt om Läckberg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.