Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.

OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt i moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

Ps! Tjafsa mindre!

382 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Har träffat en helt fantastisk kille. Varm, snäll och mogen. Jag ser honom som min framtida man. När vi varit ihop ett tag delade han med sig att han tänder på att vara extremt undergiven i sängen. Han vill helt enkelt bli dominerad, förnedrad, kontrollerad och få underkasta sig mig. Jag är helt oerfaren på området och vet inte hur jag ska hantera detta riktigt. Tycker det låter spännande till viss del (utforskar det gärna) men är samtidigt rädd att inte kunna ge honom vad han ”behöver” om jag inte gillar detta. Vad ska jag göra? Tror ni det finns bakomliggande orsaker i ens liv eller uppväxt som gör att man får denna preferens? Många frågor.

      Människans sexualitet är pervers eller nåt liknande sa en känd regissör. Du ska såklart bara göra det du är bekväm med. Men jag tror också du är fel ute om du vill hitta ”bakomliggande orsaker” till att din kille tänder på andra saker än du själv (så länge de är legala vill säga).

        Men något fel är det ju på personer som håller på med sånt här.

          Varför skulle det vara något fel på dem?

            Det är det bara. Människor som vill bli slagna, krypa i hundkoppel, torterade. Fan inte normalt

              Jag älskar precis det du sa, och jag är kvinna om det nu är viktigt att veta.
              Är det fel på mig?

                Ja det är det. Frisk är du inte i alla fall

                  Hårda ord…

                  normalfördelningen wants to be free

                  Hahahahhahaha

          Vad menar du med ”fel”?

          Nej det tror jag knappast vetenskapen eller psykologin håller med dig om.

          Nåt fel? Jösses vilken enormt tråkig människa du måste vara i sängen då du dömmer ut någons sexualitet på detta sett.

          Du kanske gillar släckt lampa och 5minuter i missionären varannan lördag kl 19.00, men påstå inte att det är fel i huvudet på personer som gillar annorlunda saker än dig

          Sluta shaema andras kinks, du behöver ju inte bry dig? Gå du och ha vaniljsex om du vill och låt folk göra vad de vill.

      Tycker det är skillnad på om han behöver den typen av dominans varje gång han har sex eller om det är något han tycker är lite spännande ibland. Känns som att det kommer bli tungt för dig om du alltid ska anstränga dig och gå in i en roll, om det inte är sån du vill vara eller är i sängen egentligen.

      Prova Och se! Ens sexliv utvecklas ju ofta med Tiden och man behover ju inte ga all in fran forsta stund.

      men forsok ocksa ha en dialog. Han har trots allt varit modigt och anfortrott sig med sina kanslor – sa kanske du kan gora samma sak?

      Hej Eli, ägnade åtta år åt en sådan man utan att veta att han ville vara undergiven förrän på slutet. Det kommer inte att gå, kan jag säga. När en man vill bli förnedrad krockar det med vad en heterosexuell kvinna vill ha sexuellt. Eller vill du verkligen börja med att daska honom, eskalera till ha honom i koppel, eskalera till pinka på honom och göra nr två? För det är så det är med dem som vill vara undergivna:det tar inte slut med steg ett. Spring, flicka, spring, inte mannen i ditt liv. Klart det är barndomen, de som säger att bdsm etc är normal sexualitet vet noll om varför. Alltid barndomen.

        Men alltså att en man är undergiven krockar väl inte alls med kvinnor som är heterosexuella! Undergiven är en preferens under sex och vad man tänder på men säger ingenting om vilken läggning en har.

        Nej, det betyder inte alls att man har trauma från barndomen ?‍♀️ Trollar du?

        Och en annan sak, det behöver inte eskalera som du säger. Inte alla gillar det du nämner.

          Hej valen, det brukar eskalera, som nätporr, man vill ha mer och mer. Och ja, det är barndomen: ingen människa som har upplevt sex som är tillfredsställande behöver den slags stimuli som bdsm och undergivenhet innebär. Inte trauma – men något gick fel i barndomen, ingen fråga om det.
          Att det krockar med heterosexuella kvinnor menade jag att de flesta av oss som har den läggningen vill ha en man som kan sina saker. Inte någon som vill bli pinkad på.

            Dina kommentarer vittnar bara om okunskap och det är skrämmande att du sprider det för att DU haft en dålig upplevelse.

            Än en gång det behöver inte eskalera! Gillar man vanilj så eskalerar det ju inte det, varför tror du BDSM gör det, man har olika kinks. En del gillar rep och smisk men kanske hatar läder och gå runt i koppel- man tänder ju på olika saker.

            Vill han en man som kan sina saker, det stämmer inom BDSM världen också. Du behöver behöver någon som är uppmärksam mot vad du vill.

            Än sexuell preferens har inget med läggning att göra eller barndomatrauman. Vart drar du gränsen? Betyder inte analt att de haft en kass barndom också enligt dig? Eller vart drar du gränsen?

              Hej valen, nej, inte okunskap öht, jag är gammal och har sett/kan det mesta. Jag har äv varit med en bdsm man som inte behövde det öht med mig för han (till sin egen förvåning) tände på mig utan attiraljer. Så kinky är ingen fast läggning och bdsm ej heller.
              Sexuella preferenser som bdsm har definitivt med uppväxt att göra. Trauma är ett för starkt ord, handlar inte om övergrepp utan annat. Det finns skäl till att man vill vara undergiven alt master. Finns gott om undersökningar (googla) re män med makt som vill vara undergivna, sitta i blöjor osv. Undergivna kvinnor är en fara för sig själva – att normalisera bdsm öppnar för män med förtryckarbehov (och misshandel, se forskning/erfa re detta via google).
              Analt för kvinnor faller på sin egen orimlighet, vi har inte körtlarna där som män har. Rimming däremot inte.

        Men det finns massor, av folk som tex vill bli lite smiskade under sex men som aldrig kommer vilja krypa i koppel eller bli stypta?

        Fattar inte vad som är så oerhört annorlunda med typ analsex eller oralsex som tydligen är 100 % normalt.

          Men vänta, ser du inte skillnad på analsex och våld och förnedring?

            Tror sex med smisk som båda är sugna på och isskattar är bättre och med jämställt sex än analsex som ena parten tjatat om och den andra ställer upp på.

        HAHAHAHAHAHAHHAA ???‍♀️
        Haaaaaaaahhhhahhaah

      oj jag hade sprungit ?

      Eli, som någon annan skrev ska du absolut inte göra något du inte är intresserad av. Vill du utforska området måste det också vara på dina villkor.
      Jag tror det finns en viss felaktig fördom att om man gillar BDSM så har man alla möjliga kinks och kan inte ha vanligt sex. Visst finns det de som har BDSM som livsstil men för många är det bara en del av sexlivet, och det behöver inte vara extrema saker heller. Vad din partner gillar måste du fråga honom om.

      Vill du utforska detta rekommenderar jag att du kollar på BDSM forum där det diskuteras i en mer neutral och förstående vinkel än den här bloggen.

      Tycker det låter lite spännande! Om han är kunnig på området så kan han säkert visa dig något litet först som ni kan testa tillsammans och så kan du se om du tycker om det. Som nån skrev ovan kan ni antagligen även ha ”vanligt” sex, om det är något du vill ha och det inte är intressant för honom så kanske du behöver fundera på om han kan tillfredsställa dina behov också.

      Tror inte du nödvändigtvis måste tillfredställa alla behov. Tror man kan gilla att ha ”vanligt” sex och hålla specialgrejerna till fantasin/ när man tillfredställer sig själv.

      Jag tror att om du skall testa detta med honom så måste ni verkligen ha en öppen dialog och du måste vara tydlig med att dina känslor och behov är lika viktiga som hans. Känns något inte okej för dig så spelar det ingen roll om han tänder på det, det är en no go-zon. Han måste ju kunna ge dig vad du ”behöver” med rent sexuellt och är det mer vanligt vaniljsex så är det inget fel med det.

      Hoppas ni hittar något som funkar för er ❤️

      Jag skulle fråga mig hur mkt plats du är villig att ge honom i era intima stunder. Jag hade en kille som efter ett tag kom krypande med att han ville att man skulle slicka på hans bröstvårtor flera timmar… till slut tog det över ALLT och det blev liksom förnedrande för honom att konstant be mig slicka hans bröst som en hund.
      Skulle du själv kunna hålla din tändning om du hela tiden var tvungen att hitta på uppdrag till honom liksom ?
      Han tar ju upp det så pass tidigt förmodligen pga att det är otroligt viktigt för honom och pga tidigare erfarenheter.

    Jag plussade igår efter 2,5 år av att försöka få ett syskon till min dotter – behövde bara få berätta!

      Grattis! ?

        Tack snälla du!

      Grattis och hoppas att du mår bra ?

        Tack tack! Jo än så länge, är bara i 5+2 idag men har börjat känna av lite småillamående men det känns absolut hanterbart. Med dottern hade jag inget illamående alls men kräktes istället konstant över hela kommunen jag bor i under vecka 11 och 12, haha!

      Stort grattis! Jag har precis fått mitt första barn och har redan lite längtan efter ett syskon ❤️

        Men grattis till dig med! <3 Tänk så olika det kan vara, längtan efter ett till barn kom in till oss förrän dottern var cirka 3,5 år men inte trodde vi det skulle ta två år att bli gravid igen när det gick så snabbt första gången. Antar att vi var lite naiva på det sättet men säkert blir det bra oavsett åldersskillnad.

          Klart det blir bra, blir precis det barn som det var meningen det skulle bli ☺️

    Hur går det mellan GabPoss och ZebPoss?

      Hur ska vi veta det? ?

      Funderar samma! Är helt klart något som är annorlunda….

      De gillar varandras inlägg och kommenterar med ❤️. Varför skulle det vara nåt fel?

        Från att gå till att dyrka honom i varenda inlägg ”älskar mest” ”älskar ihjäl mig” osv osv. Herregud dom har ju innan bjudit in läsarna till deras sexliv i princip och nu är det tok tyst, så jaa nått är det.

          Ja, nått är det. Och det ”nått” är en bebis. Är väl rätt självklart att all ens kärlek, tid och uppmärksamhet övergår från ens partner till bebisen?

            Oj, det låter hemskt! All kärlek och uppmärksamhet?? Inte konstigt att folk gör slut när de skaffar barn i så fall…

            Det är väl allt annat än självklart.
            Det rimliga är att ens äktenskap är första prio, faktiskt även framför barnen. Genom att prioritera sin relation prioriterar man även barnen som därmed får en trygg uppväxt i ett stabilt och kärleksfullt förhållande mellan föräldrarna. Vilket är det absolut bästa för dem.

              Haha va? Trollar du? Mina barn går solklart ”före” min man. Och dom går före mig för honom. Om han valde mig framför våra barn hade jag aldrig velat vara gift med honom :).
              Sen är det såklart man prioriterar vad som är viktigast för familjen. Men skulle jag behöva välja mellan honom och barnen är barnen självklara.

                Jag tror inte vi menar så olika (förutom din otrevliga och härskiga ton). Ingen har pratat om att välja mellan maken och barnen, dock kan man inte sluta dejta, ha sex och umgås med sin partner för att vid varje tillfälle prioritera barnen framför honom för då rasar relationen och det är inte bra för någon.

          100 % att hon bara vill ha frågorna och spekulationerna för att det kanske drar en extra läsare

    Jag och min sambo är sugna på att flytta från Sverige. Dels på grund av vädret och mörkret men även pga ökad kriminalitet och ett allmänt hårdare samhällsklimat. Vi båda pratar flytande engelska och spanska och är klara med våra universitetsutbildningar. Har ni några länder ni kan rekommendera? <3

      Är det bara jag men är inte Malta ett land med väldigt låg kriminalitet?

        Nej det är superkorrupt

          Malta är ett av de mest korrupta länderna i Europa.

            Hm, okej! Jag hade för mig att det var låg kriminalitet där, men då lärde jag mig nått nytt ?

      danmark eller tyskland

      alla spansktalande länder är med våra mått u-länder, och storbrittanien saknar hus med vettig arkitektur då alla deras hus är som träkojor gjorda av tegel

        Ja och efter Brexit är det tyvärr inte bara att flytta till Storbritannien nå mer.

        England har ju dessutom också hög kriminalitet och trist väder. Det är mycket jag älskar med England men skulle inte rekommendera det om man lämnar Sverige av de anledningarna som anges här.

      Jag bodde i Australien i 3 år och Canada i 2 år, det var väldigt härliga länder och kändes trygga. Dock när man lever i ett annat land så läser man deras nyheter dagligen (jag iallafall), och inser att det sker mord, rån och skit även där.

        Så är det, kriminalitet finns i alla länder. ”Gräset är inte alltid grönare på andra sidan” alla gånger. Men tycker dock Sverige blivit lite för extremt på den fronten och är rädd för hur utvecklingen kommer se ut just nu när regeringen fortfarande inte pratar om konkreta lösningar. Ser man till statistik är Sverige numera tyvärr överrepresenterade när det kommer till mycket brott vilket gör en ledsen och besviken 🙁

    Hej det är jag från i lördags som var i chocktillstånd över min masteruppsats.

    Stort tack till alla er som svarade. Det gjorde min helg ❤️

    Detta har jag som svar till er:

    – Jag skrev klart hela min inledning och ”literature review” på 2000+ ord mellan måndag-idag och skickade nyss in det till en klasskamrat/vän som jag tidigare gått programmet med.
    – … Hon har erbjudit sig att läsa igenom uppsatsen del för del och hjälpa mig med synpunkter efter bästa förmåga. Sedan ska vi ha zoom-möten och bolla idéer. Hon älskar sånt här så det är jag väldigt tacksam för. När det här är klart ska hon få en present!
    – Jag har satt upp en seriös tidsplan med deadlines för mig själv samt kompisen som ”väntar”, där delarna ska vara klara. Det bästa är att det är någon annan som ska få dokumentet också. Annars funkar det uppenbarligen inte för mig.
    – Jag har fixat en tydligare struktur över min arbetsdag i kalendern, och arbetare efter pomodoro (25/5 min med längre pauser efter 2 h).
    – Beroende på hur processen fortskrider ska jag uppmärksamma min (symboliska) handledare att jag siktar mot deadline i september. Jag tror det är bäst för min mentala hälsa. Blir det så är ändå målet att vara så gott som färdig veckan före midsommar innan sommaren börjar på riktigt.
    – Perfektionism och rädsla att göra fel leder till att jag skjuter upp. Jag försöker bryta den ovanan och ni har rätt i att bara ”göra” är bättre än inget. Jag märker ju att det hjälper. Done is better than perfect hörde jag någonstans och det stämmer ju. Jag är bara väldigt, väldigt hård mot mig själv hela tiden, det suger att vara sån.
    – Om jag mår så här igen när det känns helt svart kontaktar jag studenthälsan, fast egentligen kanske jag borde ta kontakt med dem oavsett.
    – Nu ska jag sätta igång ordentligt med min metod och få det ur vägen så jag äntligen får ett grepp om datainsamlingen och kan börja med den.

    Tack igen ❤️

      Snyggt jobbat!!

      Heja heja!!!

      Jag blev jätteglad av att läsa det här ☺️ Funderade mycket på hur det blivit efter du skrev ditt inlägg men du fick många svar och jag förstod att det säkert skulle bli för mycket att svara på alla med tanke på den press du redan känt p.g.a. masteruppsatsen.
      Bra att du gjort upp egna deadlines och nu låter det som du har en plan ❤️

      Bra gjort att ta sig upp ur gropen. Lycka till!!!

      Åh vad glad jag blev av att läsa det här. Otroligt kloka insikter! Avancerade universitetskurser är minst sagt svåra, men den här masteruppsatsen kommer du klara med bravur.

      Heeeja dig!! ❤️ var i samma sits med min uppsats nyligen, sköt på det tre deadlines men är nu färdig och gjorde typ det du angett ovan! Dunderbra tips, särskilt det om att ta ner kravet. Kör hårt!

      Du är grym Anna! Kör hårt nu, vi hejar på dig!!!

      Vad roligt med uppdatering! 🙂
      Lycka till! Du har kommit en bra bit på väg! Det vore jättekul om du fortsätter skriva om hur det går. ?

    Är så förvånad och glad just nu, min syster är gravid. Hon som alltid, i över tio år, sagt att hon inte ska ha barn, berättade plötsligt att hon är i vecka 7. Nu är jag helt otroligt nervös och rädd att något ska gå fel. Det får inte gå fel.. Vill så gärna bli moster. Får heller inte berätta till någon ännu, så berättar här, anonymt, spricker annars! ?

      Men så roligt!! Stort grattis ?

    Random fråga här men testar: de senaste månaderna har jag fått så sjukt mycket spam till min hotmail. Mailen kommer från olika adresser och har olika innehåll men alla har en såndär röd flagga. Varje gång jag går in på min mail har det kommit minst 5-9 stycken. Håller på att bli tokig! Vad kan man göra?

      Jag med. Gav upp den mailen efter ett år. Fick typ 10 om dagen.

      Jag får med massor, rapporterar de som spam men kommer ändå ? vet inte heller vad man kan göra. Förut gick det väl att välja blockera? Det går inte att välja längre på min mail utan bara rapportera

      använder gmail istället och inte fått någon spam i vanliga inboxen

      mina två gamla hotmails är begravda i spam, så har bara en outlook mail kopplad till windows som jag aldrig använder till något annat än att logga in. Den får inget spam 🙂

    Småbarnsföräldrar! Hur mycket har ni på buffertkontot? Vi har drygt 300 k, men jag är föräldraledig och måste just nu plocka därifrån varje månad. Får ångest när jag ser att det blir mindre och sparkontot (fonder) i sin tur också blir mindre och mindre i takt med att fonderna går dåligt. Vi kan inte spara just nu, då skulle vi inte ha råd att ex hitta på saker med barnen. Jag VET att många har det betydligt sämre än oss och att vi inte på något sätt har det knapert – men skulle vilja vet vad ni ”medelsvenssons” har på buffertkontot, alltså inte ni som räknar er som fattiga eller rika. Ni som är mittemellan.

      8000 har vi. Men vi kanske är fattiga.

      Förlåt men 300.000 och du stressar?? Det är ju en årsinkomst för många..

        Mycket mer än en årslön för mig!

          Ja det är årsinkomsten för vår familj på 2 vuxna och 2 barn. Och då har vi hus, mat på bordet och det absolut nödvändigaste. Ingen fin inredning hemma och köper aldrig något åt mig själv men känner mig inte fattig. Vi har det vi behöver och jag får vara hemma med barnen även om det innebär att bara barnbidrag kommer in på kontot ☺️

      Tycker det där låter som väldigt mycket på ett buffertkonto. Brukar man inte säga att ungefär 2-4 månadslöner är lagom (per person om man ör fler i familjen, antar jag). Vad ska ni med så mycket buffert till?

        *3-4 månadslöner, skulle det stå.

          Troll.

            Va?

              Att man stressar över att man bara har 300k på sparkontot. Asså ts är troll!

                Jag är också jättestressad, har 4 milj på sparkonto men TRE barn. Såååjobbigt med inflation.

                  Hahaahahah

                  Hahahahaha

                  Fattar det. Har 7 millar på mitt ISK och är svinstressad över paprikan.

                    Omg ring din sugerdady han får fan swisha för paprika.

                      Åh men Lisa med sugardaddyn har inte varit här inne på ett tag va?

                      Hon lever nog livet på Maldiverna ❤️

        Hon skriver ju att hon är föräldraledig och behöver plocka därifrån varje månad och att det minskar. Och finns ju massa saker man kan behöva pengarna till, handpenning osv

          Tänker att ett buffertkonto går till oväntade plötsliga utgifter, t ex saker som går sönder, reparationer, veterinärkostnad, tandläkare, kortare perioder av mkt sjukskrivning osv. En handpenning sparar man till, det är något helt annat.

            Jaha okej, så du tänker att de har ännu mer pengar på ett annat sparkonto? För det är ju uppenbarligen av dessa pengar hon plockar från

              Hon skriver ju om fonder, så de verkar ju ha mer sparpengar ju. För buffertkonto definieras som jag skrev ovan.

                Ja det stämmer, vi har fonder utöver detta. Buffertkontot är för att täcka oväntade utgifter, därför får jag ångest när vi tar därifrån. Vi har hus och det medför ju en del (dyra och ofta oväntade) utgifter, vi har 2 bilar som kan gå sönder osv. Det är en trygghet helt enkelt.

                  Men om du är föräldraledig och tar ut föräldrapenning? Så borde din sambo som har lön stå för mer av kostnaderna den här perioden. Det blir ju orimligt att du ska betala lika mycket ? Bättre då att båda lever lite mer ”knapert” nu när ni tillsammans är i den situationen där ni kanske inte lägger över pengar till spar, fonder och buffertkonto?

                    Vad får dig att anta att de inte har gemensam ekonomi?

                      Då borde det ju verkligen gå ihop ? Ensamstående som är fl klarar ju ofta att få det att gå runt.

                      Men hon säger väl inget om att det inte går ihop, bara att de inte kan lägga undan pengar just nu.

      Är i samma situation, föräldraledig. Jag har själv ca 130 000 i fonder, 40 000 i privat sparande, och gemensamt med sambon ca 40 000. Han har betydligt mindre privata sparpengar än jag. Varför måste du ta från sparkontot om ni ändå har det bra ställt? (Tänker att om man har 300 000 k i buffert har man det rätt bra) Klarar ni er inte på föräldrapenning + din partners lön? Jag är stenhård med att jag inte ska behöva plocka från mitt sparande nu bara för att jag är föräldraledig. Om det ger dig ångest att plocka från sparkontot kanske det är värt att ta ut fler föräldradagar i månaden, om ni snålar?

      Men 300 känns ju mycket 🙂 ( eller är för oss iaf). Iaf om det är på ett buffertkonto. Vad har ni kontot till?

      Jag är inte småbarnsförälder men med buffertkonto på 300 000 och fonder utöver det ska du inte stressa. Börsen går dåligt nu och det är inte kul att se pengarna minska, men det kommer att vända. Kom ihåg att du inte förlorat något för ens du plockar ut pengarna. Förstår dig även i att det känns tungt att se buffertkontot minska för jag är precis likadan själv. Men påminn dig själv om att det är just ett BUFFERTkonto, hela syftet är att det ska vara pengar att ta av i svårare tider. Just nu är det tufft ekonomiskt för dom allra flesta, och jag tycker ni ska vara nöjda som förberett er så bra inför en sådan här situation. Långt ifrån alla har disciplinen till att spara.

      Totalt har vi ca 800k sparat, men ”bara” 160k i buffert. Vi har resonerat så här: 4 månaders utgifter (istället för löner, då vi sparar ganska mycket av våra löner).

        Gör ni av med 160.000 på 4 månader menar du? Det är typ halva min årsinkomst.

          Vi gör lätt av med 40k på en månad, om man räknar in allt. Amortering, räntor, försäkringar, mat… allt är så himla dyrt nu.

          Ja, på ett ungefär. Dock med oförändrad levnadsstandard. Klart vi skulle kunna dra ner på massa saker om det behövdes. Runt 20k är fasta kostnader (boende, el, abonnemang, försäkringar etc) och resten är rörliga kostnader (mat, nöjen, bensin, inköp) som vi skulle kunna minska vid behov. Utöver det sparar vi ca 20k per månad och ser ingen anledning till förändringar just nu.

          Jag gör nog själv av med 150 på 4 mån och min sambo samma.

      Hej! Tar du ut föräldrapenning? Eller är du en av dem som inte tar ut dagar? Det är stor skillnad på att behöva ta pengar från sparkontot trots att man tar ut dagar motsvarande dagar man hade jobbat, än att ta ut från sparkontot för att man vill snåla med sina dagar.

      Vi hade 80000 sist jag gick på föräldraledighet. Jag tog ut 2 dagar i veckan så dom pengarna försvann. Nu inför barn nummer två kommer vi ha ungefär lika mycket men jag kommer ta ut fler dagar i veckan, känns inte värt att ta ut så lite plus att sambon var ledig kortare tid än tänkt och hade rätt mycket semester/komp att ta ut. Utgifterna är högre nu också såklart.
      Men skulle säga att 300000 är väldigt bra för en buffert, om det inte ska användas till annat än buffert. Annars går det ju att lägga exempelvis 100000 av dom till flpengar, som du får ta av utan ångest. Brukar funka för mig att dela upp sparandet?

      Strax under 200k, men har inga andra sparade pengar utöver pga nyligen köpt bostad. Två vuxna, två barn.

      På riktigt. Blir så trött på människor som dig.

      Löste nyligen en artikel om en barnfamilj som gnällde över att de inte längre kunde SPARA Lina mycket pengar längre till barnen.
      Sådant jävla överklassgnäll.

      ”Tänk på det stackars barnen i Afrika som inte får någon mat” som man fick höra när man var liten har man lust att säga till sådana som dig!!!

        Exakt, tror även att detta bara är troll i trollskogen. Vem sjutton vill sitta och gagga om sina flera hundratusen på banken på Bloggbevakning en onsdagskväll? Då är det troll ELLER humble brag – dvs personen VET att hen har det riktigt gött ställt, men vill gärna trycka till de som har det sämre, samtidigt som hen är ute med håven för att få höra hur ”duktig hen är som sparat så mycket pengar”.

          Absolut att man inte har det knapert, men om man som TS har ett hus och två bilar så behöver man ett reellt buffertkonto för att kunna möta oväntade utgifter. Det är förstås skillnad om man bor i hyresrätt och cyklar överallt.

          Fast 300k är inte så mycket om man till exempel har en villa som redan är fullt belånad. En ny värmepump kostar ju fan 150k nuförtiden. Fort springer pengarna iväg om något händer.

            Haha va? 150k? Jäklar vilket kap vi gjorde när vi köpte vår för 25k ink. Installation!

          Min bästa kompis i hus hade 100k i buffert. Sen pajade värmepumpen och de hade inte ens råd med en ny utan fick låna pengar. 300k är ingen orimlig summa att ha i buffert.

        Fast va..? Att inte kunna spara pengar till sina barn är väl en absolut rimlig sak att ha ångest över. Särskilt om man bor i en storstad och vet hur bostadsmarknaden ser ut.

        Man måste ju få utgå från sig själv å få känna känslor utifrån sin egen situation? Får jag tex inte vara ledsen för mitt barns skull för att hen är öronbarn och ofta har jätteont i örat, bara för att det finns barn som har leukemi?

        Jag blir trött på personer som dig som bara kan se svart eller vitt. Ja, det finns de som knappt kan sätta mat på bordet men då hade de nog rätt så kass ekonomi innan denna inflation också och då kan man lika gärna ställa frågan – varför skaffa barn?

        Om man har det gott ställt och vill kunna spara till sina barn och ge dem goda förutsättningar, och sen förändras något som gör att man helt plötsligt inte kan det, kan man väl få känna sig ledsen och stressad över det?

          Dessa 300 000 är ju dock inte barnens sparpengar (barnen har förmodligen egna pengar på konton i deras namn).

            Nu svarade jag på kommentaren från SE, inte på TS inlägg.

        Avundsjuka ain’t it, sis…
        Om vår värmepanna går sönder så är det lågt räknat 150.000 att byta och det behöver göras inom timmar om vi inte ska frysa och vara utan varmvatten.
        Bränslepartikelfiltret på bilen har börjat varna, det är i runda slängar 30.000 att byta.
        Dessa är alltså extremt grundläggande saker som behövs för att få det mest basic i vardagen att gå ihop, ingen lyx eller rikemansgnäll. Att ha ett par hundratusen i buffert är inte dumt om man inte vill använda sitt boende som bankomat och låna ihjäl sig.
        Självklart sparar vi även till barnen, detta i stället för att unna oss själva en massa konsumtion. Att behöva ta från deras sparpengar på grund av dålig politik och ett tufft omvärldsläge är surt för vem som helst. Detta är pengar vi arbetat ihop och därmed bokstavligen förtjänar.

          Värmepumpen och värmepanna, ord som gör mig tveksam att köpa hus .

            Det är ganska lång garanti på värmepannor, sedan kan man vara smart(are än jag) och teckna en försäkring på dem som täcker en hel del av kostnaden om den rasar ihop.
            Det är på sikt billigt att bo i hus men ja det behövs hela tiden en buffert för saker som går sönder, och en mer långsiktig buffert för löpande underhåll. Skulle aldrig byta till en lägenhet igen!

        Gud människor på denna blogg kan verkligen inte tänka längre än vad näsan räcker. Har man hus, amortering, lån, bil, barn etc så är 300k INTE mycket pengar. Som flera skriver så är räcker typ 4 månader om inkomsten skulle försvinna.
        Det är inte humblebrag utan realitet. Bara för att det inte är din realitet så behöver det inte vara ett ”troll”

        Jag har 300k på mitt sparkonto och är också stressad över inflation och stigande priser som kommer äta upp mina pengar. Jag har varken ett välbetalt jobb, rik, eller någon direkt utbildning utan har sparat som fan för mina pengar då jag har ett mål för dom. Jag är VÄLDIGT medelklass om ens det.

          Precis, man kan ha förståelse för vanligt folk i medelklassen samtidigt som man känner med alla som har det ännu tuffare. Empati är liksom inte ett nollsummespel om man är en normal och välanpassad människa.

      Vi har ungefär 300 på sparkontot och 300 i fonder som fortfarande ligger plus.

      Jag förstår din stress att man ibland ser siffran minska eftersom det kan vara en framtida kontantinsats eller liknande. Jag försöker dock inte stressa eftersom jag börjar jobba i aug men försöker ändå vara lite sparsam 😀

      Vi har ca. 50.000:- i buffert till huset, en nyrenoverad enplansvilla i Stockholm.
      Sedan mellan 250.000-600.000:- var i sparande.
      Båda barnen (bebis och 2-åring) har ett varsitt sparkonto. Är föräldraledig nu, men skulle aldrig ta av bufferten för att ”leva upp”
      pengarna om det inte absolut krisade, utan vi har kunnat ”leva som vanligt” minus sparande under föräldraledigheten, trots att första barnet var hemma i 1.5 år.

      Vad är anledningen till att ni behöver ta från sparkontot?

      Svårt att säga vad som är buffert och vad som är vanligt spar ?‍♀️ men vi har strax under 500k på vanliga sparkontot (ska köpa bil och betala sommarens resor snart) och kanske 350k i fonder?

      Vi har ganska höga inkomster så kan spara ganska stor del av lönerna nu när båda jobbar heltid. Skulle inte räkna oss som rika men vi kanske inte passar in i ”medelsvenssons”? Jag vet inte

        Ni är inga medelsvenssons nej.

      Har typ samma. Planerar att använda upp ca 100 K av dem nu under förädraledigheten (det har alltid varit en bebisbuffert, det vi sparat de pengarna till. Resten är vanlig buffert). Tycker det är mycket pengar, är väl inget att stressa över. Tycker tvärt om vi har mycket god ekonomi ? Sen när vi båda jobbar sparar vi pengar igen!

      Har dock inte pengarna i fonder. Buffertsparar alltid på sparkonto, men sparar långsiktigt i aktier/fonder.

      Vi har totalt 600 000 tror jag. Vi var lediga tillsammans i 6 månader så vi fick ta en hel del från sparkontot under den tiden (en av oss hemma helt obetald, den andra tog 3 dgr per vecka). Så 600’ är vad vi har kvar.

      Jag tänker att vi får spara lite extra när vi båda är tillbaka på jobbet sen för att kompensera för det vi använt under föräldraledigheten helt enkelt ?.

      Själv har jag 40 000 på sparkonto och 50 000 i fonder. Tillsammans med min man har vi totalt 620 000, men det innebär att man säljer väldigt mycket aktier för min mans del. Småbarnsföräldrar med en tvåårig.

      Har du allt ditt buffertsparande i fonder? dela upp det är mitt tips, öppna ett sparkonto med ränta och fria uttag (de flesta har iaf 2,5% ränta nu) och behåll ditt långsiktiga sparande i fonder/aktiker så skipper du sälja när det är rött

    Jag har lite av ett lyxproblem här men ändå. Tar snart examen och fick mitt första jobb för ganska precis en månad sedan. Nu har jag dock blivit erbjuden ett mycket bättre jobb och jag har sån beslutsångest… kan man byta jobb efter en månad? Har ju uppsägningstid såklart men förutom det.

    Och hur gör man med referenser, ska jag ta kontakt med mina gamla referenser igen eller? Känner inte mina gamla referenser så bra heller då det är handledare från mina praktiker så egentligen känner de på jobbet mig lika ”bra”. Hur hade ni gjort?

      Klart man kan! Om det känns rätt. Antar att du är provanställd?

      Hade dock inte tagit referenser från nuvarande arbetsplats.

        Nej jag är fast anställd ”tyvärr” men det nya jobbet känns så mycket bättre och passar min livssituation bättre.

      Du kan absolut säga upp dig nu. Bättre att du gör det nu än om ett år. Bara du är säker på att du hellre vill ha det nya jobbet mer än det du har börjat på så tycker jag absolut att du ska slå till.

        Ja det nya jobbet passar hela min livssituation mycket bättre. Tog det här jobbet mest för att jag var rädd att bli utan, hade underskattat hur lätt det är att få jobb inom bristyrken.

      Var i precis samma sits som dig, närapå examen och allt. Hann dock aldrig börja på det första jobbet, utan kontaktade dem och förklarade helt enkelt att jag fått ett annat jobb som matchar mina långsiktiga mål mer osv (kontaktade dem 3 veckor innan start). De blev lite griniga, men sånt är livet!

        Nej vad jobbigt att de blev griniga. Känner dåligt samvete över att de i så fall måste dra igång en rekryteringsprocess igen men jag kan ju å andra sidan inte anpassa mitt liv efter det antar jag.

      Jag var i samma sits; jag tackade ja till ett jobb och fick sedan ett annat jobb. Pga omständigheter (omstrukturering hos den första arbetsgivaren) så valde jag att tacka ja till det andra jobbet och säga upp mig från den första. Jag sade alltså upp mig innan jag hade börjat, typ två månader innan jag skulle börja. Mitt alternativ var att säga upp mig typ första arbetsdagen och jag landade att det var ett sämre alternativ för mig (och det kändes inte schysst mot den första arbetsgivaren).

      Så mitt råd är att fundera igenom vad du verkligen vill och därefter göra så. Om du hellre vill ha det ”nya” jobbet, säg upp dig direkt från det första. Efter att alla papper är klara med det nya jobbet, såklart.

      Angående referenser, jag hade använt de som (proffesionellt) känner mig bäst. Oavsett om du känner dem sämre eller ej.

      Jag var i samma situation och tackade nej till det bättre jobbet pga dåligt samvete till den första arbetsgivaren. Oj, oj vad jag ångrade det! Rekommenderar ej, gå på magkänsla! Om det nya jobbet passar bättre så är det en no brainer enligt mig

    Jag är så full av beundran för Ida Kjos. Som hon i podden och på nyhetsmorgon pratar så naket, öppet, och ärligt om förlusten av sin syster mindre än en vecka efter hennes bortgång. Det känns som att folk generellt pratar om det svåra när de tagit sig igenom det. Typ ”det var jobbigt förut, men nu är det bättre”. Men att en person är så öppen när hon är mitt i det allra svåraste är så oerhört modigt. All kärlek till henne och till alla andra som just nu befinner sig mitt i det värsta. Jag hoppas att ni också kan prata om det, kanske gör det det svåra lite lättare att bära. <3

      Känns som att man äntligen får höra hennes riktiga känslor och tankar kring allt. Innan fick hon bara anpassa sig för att det skulle låta bra för Elin. Hon måste ha burit på så mkt rädsla och ångest som hon inte vågade prata om… ❤️

      Jag kan tycka det är märkligt att vara med i Nyhetsmorgon redan några dagar efter sin systers död och redan bestämma sig för att podda vidare, släppa bok osv. Podden förstår jag iof för det var ju mest hon som pratade. Kan hon vara rädd för att hennes ”kändisskap” tack vare Elin kommer dö ut nu?

      Hon är absolut ledsen (det tvivlar jag inte på) men det känns samtidigt som det finns en dold agenda från hennes sida.

        Men snälla, så bitter. Alla hanterar sorg olika. Att prata om det är ett sätt. Boken började hon med långt innan. Tillsammans med Elin

    Jag har varit föräldraledig med bebis i 9 månader nu och samtidigt sökt nytt jobb. Jag har nu fått en intervju på måndag nästa vecka. Jag har ingen som kan ta bebis under tiden, är det okej tror ni att ta med bebis på intervjun? Mannen ligger ute på jobb i veckorna och vi har ingen familj i staden vi bor.

      Bebis , min bebis ! Sorry ?

      Hade nog personligen tyckt det var oprofessionellt och hade stört intervjun. Men hade nog haft en viss förståelse också (är själv chef). Men fråga företaget.

      Låter inte som att du har något annat val än att ta med bebisen på intervjun. Vad är det för typ av jobb?

      Nej du kan inte ta med dig barnet.
      Mitt förslag skulle vara att be att få ha intervjun på teams om det är typ kontorsjobb är de antagligen vana vid digitala möten. Se till att barnet sover under intervjun

      Har du ingen vän som skulle kunna avlasta under den timmen? Det allra bästa är nog om bebisen inte är med. Blir distraherande för alla.

      Nej, det skulle jag inte rekommendera. Svårt att ha fokus på intervjun om nu inte din bebis är en sådan som sover som en stock just den tid som intervjun är. Men även om bebisen sover finns nog risk att arbetsgivaren tänker att du kommer vara frånvarande en hel del om du inte ens kan få barnvakt för en intervju (även om de inte får ta hänsyn till detta är de ju bara människor).

      Finns det ingen annan du litar på som kan hjälpa till en timme? Någon kompis eller granne eller så?

      Någon i din familj kanske kan hälsa på någon dag när du har intervjun?
      Jag vet att det inte ska spela roll men precis som någon annan skrev, vem tar barnet när din man jobbar ute i veckorna? Såklart du men blir så uppenbart om du inte får hjälp 1 ynka timma

      Nej det hade jag aldrig gjort. Anlita en nannyfirma eller en lokal ungdom att passa bebin en timme.

      Jag hade med min dotter när jag sökte jobb då min sambo var borta i veckorna. Om man inte får jobbet pga att man är lösningsfokuserad, kan ha flera tankar i huvudet samtidigt så kanske tjänsten ändå inte är något för dig. Lycka till!

      Jag har haft bebis med mig på arbetsintervju två gånger, ena gången sov den och andra gången ryggbajsade den ? Gick vidare på båda tjänsterna jag intervjuades för. Men fråga först såklart! De vet ju antagligen redan om att du är föräldraledig och har kanske barn själva. Lycka till!

      Finns det någon vän som kan ställa upp och ta din bebis på en promenad medan du är på intervjun? Annars om det verkligen inte finns någon så hade jag hört av mig till personen som ska intervjua och förklarat situationen. Om det är en bra arbetsgivare säger de ja och då kommer det gå jätte bra 🙂

      Jo ta med den! Planera för att amma just då, be dem filma och lägg sedan upp !
      Kan bli bra reklam för arbetsgivaren också :p

        Hahaha

      bebisEN

      Hur kan alla tycka att man bara kan lämna bort bebisen till någon kompis eller liknande under intervjun? Intervjuer är under arbetstid, alltså lär alla potentiella barnvakter också jobba då. Jag står inför samma problem om ett tag och kommer troligtvis få svårt med barnvakt då mina föräldrar bor 50 mil bort och alla vänner + sambo jobbar vanliga kontorstider.

        Tänker också att det inte bara är att lämna. Det är liksom en liten människa inte ett gosedjur liksom.
        Mina flickor skulle aldrig ha accepterat att jag dumpar dom hos en kompis, även om det vara va för en timme.

        Konstig bild folk har av barn ?

          Haha ”aldrig accepterat”. Vad ska bebin göra? Den kanske är missnöjd och skriker i en timme, då är det så. Inte som att man traumatiserar den för livet.

            Nej jag hade inte kunnat koncentrera mig samtidigt vetat att mitt barn grät för att hon va hos någon hon inte va trygg med. Om du har barn (vilket jag starkt tvivlar på) och känner så kallt för ditt lilla barn som gråter för att hen är otryggt då tycker jag så synd om ditt barn. Barn under ett år tycker jag inte att man dumpar på en kompis. Det ska vara en riktigt riktigt nära kompis i så fall, med det sagt stå barnet nära.

        Är det ingen som jobbar hemma? Kan ta en lite längre lunch?

    Om ni sitter och äter lunch på jobbet(eller någon paus/fika etc ) ser ni då till att alla blir inkluderade i samtalet?
    Jag har märkt att en kollega typ fryser ut mig under samtal. Idag kan sett vi tre stycken och åt, och ena kollegan kunde inte ens kolla på mig på cirka 15 minuter utan hon hade bara ögonkontakt med den andra kollegan och satt och pratade till henne typ. Och det har varit så flera gånger innan också.
    Vad gör man åt det? Känns ju lite småaktigt också att säga till att du kollar inte på mig i samtal och jag tar illa upp av det

      Men har du ögonkontakt och pratar med kollegan samtidigt? ignorerar personen dig även när du själv talar och ser på henne?

        Eller hen* borde jag kanske skrivit.

        Hon byter ämne väldigt fort om jag försöker prata om något eller bara pratar över mig, kan få lite snabb ögonkontakt i fem sekunder i bästa fall typ. Sen är det tillbaka att ignorera mig typ

          Men måste du ha kontakt med henne då? Och vill du verkligen det när det helt enkelt verkar som att hon inte gillar dig?

          Men tittar du och pratar direkt till henne? ibland är det ju bara så, man klickar inte eller har nära relation med alla runt bordet. Är kanske ingenting hon ens reflekterat över. Men är ju såklart en annan sak om du brukar söka ögonkontakt med henne och säga något som är direkt riktat till henne och hon då tittar bort och byter ämne utan att svara det du sa till henne

            Jag försöker verkligen prata och kolla på henne men det känns typ som att hon undviker mig. Hon pratar mycket hellre med någon annan kollega eller hittar på ett annat samtalsämne typ om jag för en gångs skull står i fokus av samtalet

              Men så är det ju alltid, finns kollegor man klickar med och känner bättre än andra ??‍♀️

                Fast bara för man inte klickar så sitter man väl inte och bara pratar med den ena om man bara är tre personer vid ett bord?

              Fast fult av henne att ignorera dej så. Prata med henne enskilt och säg du tycker det är obehagligt.

          En del är ju lite konstiga sådär socialt. Otrevligt av henne men jag skulle nog ignorera det och fokusera på de som är trevligare.

      Handen på hjärtat sitter jag nog inte och håller koll på att alla runt bordet får säga något under rasten. Jag tänker att vi är vuxna och vill man medverka i samtalet, eller tillföra något, då får man öppna munnen själv. Att man är närmre vissa kollegor och kommer bättre överens med dem är naturligt, man blir inte vän med alla man möter. Ibland är man så inne i ett samtal som kommit igång med en person att det nog blir lite låst där och man vill fortsätta med det samtalet. Svårt att säga något om din situation utan att ha varit där, men ett av de bästa självhjälpstipsen jag någonsin läst var ”Ta ingenting personligt”. Folk är så inne i sitt eget att de inte tänker på andra jämt, även om man själv ofta tror det.

        Men om man är tre som i frågan, kan man ju inte missa att en är utanför.

      Usch, jobbigt när det är så subtilt. Jag skulle typ ignorerat henne tror jag.

      Om man är så få att man kan höra vad alla säger osv så är det klart man pratar med alla? Tycker det vore jättemärkligt om tex sex personer satt vid ett bord och pratade om olika saker hela måltiden? Är man tre så är det självklart att man pratar till båda oavsett om personen är någon man gillar eller inte. Blir typ rädd att säga upp mig från mitt jobb om folk jobbar med såhär konstiga personer

    Nu gör även Lisa Maria Jönsson content av ett dött litet barn. En släktings barn som dessutom själv valt att ha låst Instagram. Tycker det är smaklöst och ovärdigt. Flera foton på sig själv hållandes sörjande syskon till den avlidna och rödgråtna föräldrar vid deras dotters lilla kista. Allt ska basuneras ut på sociala medier. Även andra människors sorg och smärta. Mår illa!

      Fy, så okänsligt och hemskt? ?

      Men hjälp ?.

      Reagerade också, tycker hon är vettig annars och tror att hon bara vill ”hylla” barnet men det är jättemärkligt att lägga ut bilder på en privat begravning för sina följare

      Helt bisarrt.

      Hon hade insamling till dom med

    Vad tror ni om Pernillas Christian?
    Han fick sig en åthutning av Christina sist när han klagade på hennes plottriga inredning.

    Står mycket negativt om honom på t ex flashback, att han är en kontrollerande narcissist och att Pernilla snart kommer upptäcka det osv.
    Är det bara bittra ex och andra avundsjuka som skriver detta eller ligger det ngn sanning i det?
    Jag tycker han verkar vara en toppenkille, men har ingen aning egentligen. ???‍♀️

      Haha jag stör mig sjukt mycket på honom ibland . Men han verkar ju också fin mot henne. Men ser absolut vad han och Pernillas bråk kan handla om ( de verkar ju väldigt olika typ gällande ordning och reda ?). Hon hatar väl att han säger till henne hur saker ska vara.

      Intressant med skvaller på Flashback – måste kika.

        Ja, svårt att avgöra om skvallret har någon sanning i sig? ? Han är nog rätt präktig och ordentlig medan Pernilla är mer totalt kaos.

      Har hela tiden känt att något är skumt med honom. Vet ju egentligen bara vad jag sett i WV men där känns det som han har en fasad , som en påklistrad trevlighet. Lite besserwisser-vibbar också och verkar älska att prata om sig själv. Fast det gör ju PW också.

      Fast nu har ju PW bevisat vissa smågalna fans
      Vet inte om hennes blogg med kommentarer finns kvar, men om den gör det så är det bara att slänga ett öga där för att förstå att de inte kommer ge sig förrän hon är singel igen. Det tror jag är problemet, att de inte kan acceptera att hon är i ett förhållande oavsett vem

      Jag tror inte att han är med Pernilla för att han älskar henne. Redan av det jag sett i reklamen om honom så verkar han vara en obehaglig typ..

      Nog förstår du att en hel del är uppgjort i WV? Det är så obehagligt när en del tror att det som sägs och görs i en dokusåpa är 100% sanning.

        Isf skulle P inte bli så upprörd över vad människor tycker om C.

          Blir hon de?

          Fast nu är det inte normala saker som folk säger om honom. Se bara kommentarerna på hennes blogg och på fb. Vem som helst skulle bli upprörd över att folk skrev såna saker.

      Jag vet att han är en riktig rövhatt och narcissist, totalt livsfarlig för kvinnor i det långa loppet. Jag hoppas P kommer ur detta helskinnad och med huset i behåll.

    Love is blind diskussionstråd tack! (Såg en i förra ÖS men hade inte hunnit kolla klart då så ville ej läsa) Spoiler alert för er som ej sett ikapp de avsnitt som finns på svenska Netflix hittills.

    Mina tankar: Är Paul den gulligaste killen som varit med? Känns som att han skulle ha haft en snällare tjej.
    Marshall verkar också gullig men är ev lite joker…?
    Micah och Irina känns som riktiga mean girls, inga smickrande samtal som filmats mellan dem.
    Jag tror bara på Brett och Tiffany än så länge men man har ju lärt sig av tidigare säsonger att skenet kan bedra. Vad har ni för tankar? ?

      Instämmer i det mesta. Tiff och brett enda paret jag tror på.
      Kwame är hemskt. Dreglar efter Micah. Chelsea verkar fin och förtjänar bättre.
      Irina är hemsk. Så omogen. Zach är snygg och skön. Fattar inte varför tjejerna inte gillar honom.
      Paul och Micah kommer inte hålla dels pga att Micah inte är särskilt intresserad men också för att Paul kommer förstå att hon är en kass person. Paul känns ok.
      Marshall och Jackie. Älskar Marshall. Vilken man! Har en crush på honom. Tror att han är all in men tror inte att det kommer funka då Jackie inte är tillräckligt intresserad och vill ha en längre mer tränad kille med tatueringar. Hon är lite mean girl hon med. Inte lika illa som Irina och Micah men ändå.
      Första säsongen då jag anser att det är fler vettiga killar än tjejer.

        Ja jag hoppas att bilden av Marshall stämmer ? Gillar också honom. Kwame och Chelsea känns som årets Bartise och Nancy, han är för omogen… Som tur är verkar hon ändå vara rätt säker i sig själv så jag hoppas att hon inte blir förkrossad när det tar slut.

        I poddarna verkade Zach ändå helt okej (valde dock helt klart fel tjej) men när han och Irina träffades för första gången och han bara satt och stirrade? Sa inte ett ord??? Förstår hennes ick till 100%

          Håller med! Han är säkert en fin person men det var riktigt weird, hade också varit obekväm tror jag. Kan dock vara klippt på ett märkligt sätt?

      Håller med dig!! Och kwawe verkar såååå kär i micah nu när de träffats, tyckte de betedde sig osmakligt när de höll hand och kollade på varandra som om de ville hoppa i säng direkt.

        Vidrigt. Micah är så otroligt manipulativ. Ville vinna paul över amber. Nu vill hon vinna kwame. Kwame är nog oerhört betuttad i Micah och chelsea hans andrahandsval. Han beter sig extremt respektlöst.

          Den här säsongen är så jäääkla tråkig även om jag är helt besatt haha. Känns som en riktig nedgång från tidigare säsonger.
          Håller med om allt som sagts dock, och oj vad förvånad man blir över att se såna mean girls nuförtiden (i den åldern framförallt), tjejerna har alltid varit så schyssta tidigare.

          Jag kan tyvärr inte lita på ens de gulligaste killarna efter att ha hört och läst allt om SK från säsong 3. Han var den jag MINST anade skulle vara ett sånt svin, han var verkligen den finaste och snällaste av alla enligt mig och så fick man reda på allt han hade gjort. Sån jävla chock. Brukar annars tycka att jag är bra på att se igenom alla andra ? nej efter att det kom fram så kan verkligen vem som helst av alla gulliga killar som är med nu vara vidriga. Men hoppas såklart på det bästa.

            +1 på chocken med SK, fast jag måste säga att jag tyckte att Brennan var toppkillen i den säsongen. (Även om han inte är min ”stil” på kille ?) Men verkade så vettig överlag. SK var ändå lite… hemlighetsfull? Och tydligen ett as ? Helt klart hans förlust med Raven dock.

      Jag tål inte Micah och Irina och vet faktiskt inte om jag vill fortsätta titta. Föll stenhårt för Paul – s å jävla charmig och verkar så genuin och valde någon som verkar vara allt annat än genuin. Det är kanske heller överlag den bästa säsongen jag har sett.

        *INTE den bästa säsongen…

        Oj, mitt intryck av Paul var fuckboy som överdriver sin nerdy/quirky sida för att få ligga typ! Gillade honom inte alls. Men det kan ju ändras när det kommer nya avsnitt

    Jag önskar tips på bra träningsskor för gym och gruppträningspass! Gärna en sko som sitter lite tightare på foten och inte är för ”blaffig” ?

      ON, särskilt deras cloud-modell. Superbekväma och man får som studs i stegen

    SEAMLESS träningstights som snälla rara INTE är ribbade! ???

      Lindex har bra!

      Relodes mercy! ?

      Köpte på hm, så sköna och inte ett dugg genomskinliga som dyra märken är (gymshark tex)

    Satte in p-stav idag. Det hugger till av smärta när jag lyfter armen. Ska det vara så?
    Är nervös att jag kommer få massa oönskade biverkningar… Hormonspiral har jag testat men fick ta ut den då jag fick stora aknebölder. Vad är era erfarenheter av p-stav?

      Jag hade bara lite ont efter insättningen, dock fick jag ett rejält blåmärke.
      Men jag blödde nästintill konstant i fyra månader. När jag blödde som mest hade sån där superstor tampong (den gröna förpackningen?) Och den behövde jag byta efter typ fem timmar. Så för mig funkade det inte alls.
      Men nu har jag spiral och det fungerar mycket bättre.

        5 h är ju länge, första dgr får jag byta efter 2-3 h

    Hungerkänsla men inte matlust, ont i magen och magen känns typ ”kall” inuti, illamående (ej spytt) och ibland spänd. Skulle det kunna vara magkatarr?
    Har haft så en gång förut, det gick över men vet inte vad det var och det var några år sen. Tycker symptomen stämmer när jag googlar.
    Kom i morse och blev värre under dagen. Känns bra i vissa lägen när jag ligger ner men inte så mycket när jag rör mig så det undviker jag helst. Mår bra annars och har inte ätit något som jag inte tål vad jag vet.

      Oj, tror din beskrivning kan stämma in på 50 olika grejer:) gå till vc tycker jag och berätta om symptomen.

        Haha ja iofs? tänkte ge det nån dag och se, förra gången gick det värsta över på ett par dagar

      Det är nog dyspepsi du tänker på. Symtomen stämmer in väl så det skulle absolut kunna vara dyspepsi, du kan läsa om det på t.ex 1177.

        Ja precis, det kom upp när jag googlade på magkatarr. Det känns som att det skulle vara det utifrån det?

          Det du kan göra själ är att undvika starkt kryddad, fet, rikligt saltad och hårt stekt mat. Undvik även alkohol och kaffe. Gällande mat brukar det vara lättare att äta lite men oftare. Ta inte heller läkemedel som Ipren, Treo och Naproxen då dessa kan förärra dyspepsin. Alvedon (paracetamol) går dock bra. Läkemedel är generellt inte särskilt effektiva mot dyspepsi, men om du har problem med halsbränna så kan du testa antacida eller alginsyra då dom har snabb (dock kort) verkan. Om det orsakas av H. Pylori finns dock läkemedelsbehandling, men där behövs recept. Test för H. Pylori hittar du dock på apoteket.

            Haha åfan, jag som älskar stark mat och är sämst på matlagning så steker ju på max tills jag tycker att det är klart??

            Åh du det slog mig precis! Jag har ätit naproxen och Alvedon i ca 10 dagar pga att jag haft ont på ett ställe, då skulle det kunna vara en orsak??
            Hade halsbränna inatt men det gick över. Men då är det bara mat och sånt som kan hjälpa mot dyspesi?

              Naproxen är prostaglandinhämmande och hämmar därmed kroppens skydd av magslemhinnan. Så har man känslig mage kan det vara en god idé att undvika NSAID-läkemedel så gott det går. Nej precis, det finns inte så mycket mer du kan göra mer än att vänta ut det. Har du återkommande besvär skulle jag rekommendera att träffa en läkare, utifall det är funktionell dyspepsi eller H. Pylori.

                Tack!!
                Återkommande är det nog inte riktigt när jag haft det totalt 3ggr sen 2012 så det behöver jag nog inte än i alla fall. Men tack, det låter som att du kan din sak? ska försöka sova här nu och se vad magen säger när klockan ringer 04 imorgon?
                Det känns mest troligt att det är naproxen som är boven här dock.

      Ja låter som magkatarr. Köp omeprazol och ät i två veckor och undvik fet mat, kaffe, rökning och alkohol så mår du bättre snart!

        Då är det bättre att börja med något snabbverkande dom Reduflux, Novalucol eller Gaviscon. PPI som omeprazol tar några dagar innan effekt, och kan dessutom vara besvärliga att sluta med då man kan få för hög produktion av magsyra initialt.

          Novalucol tipsade min pappa om. Han har haft mycket magkatarr så han har väl provat typ allt?

          Det är ju olika. Jag lider av kronisk magkatarr och står på Omeprazol. Perfekt.

            Jag gissar att det är kronisk ulcus du avser? Då är långverkande PPI att föredra över kortverkande preparat, dock kan du få förvärrade symtom om du slutar med PPI utan att trappa ut det. Har du testats för H. Pylori och fått sk trippelbehandling? Annars kan jag tipsa om detta.

            I ts fall är det ju dock en tillfällig dyspepsi vi pratar om, då är PPI inte optimalt att börja med.

              Jag tror jag litar mer på min läkare än på dig!

                Oj, här var vi glada. Det vara bara ett genuint tips eftersom dyspeptiska besvär kan orsakas av en speciell bakterie, och då man kan få förbättring i dyspepsin genom att behandla infektionen. Men du behöver självklart inte ta åt dig. Jag vet inte riktigt, förlåt? för att jag försökte hjälpa till.

        Ja tack! Dricker varken kaffe eller röker och alkohol dricks väldigt sällan, fet mat händer men inte så ofta heller även om det blivit lite oftare det senaste pga väldigt mycket att göra och ont om tid till ordentlig matlagning. Och magkatarr kan väl även vara stressrelaterat läste jag nånstans?
        Ska försöka ta mig till apoteket imorgon! Kommer nog inte kunna jobba som det känns nu ändå (varit hemma för feber och en lätt förkylning hela veckan redan och har typ ångest för det??)

        När man slutar med omeprazol blir besvären värre, så det kan vara svårt att sluta med. Omeprazol har dessutom otrevliga biverkningar, som sämre minne och benskörhet. Magbesvär beror ofta på för lite magsyra; testa att ta magenzymer. Jag tycker att citronvatten hjälper.

      Jag har magkatarr ganska ofta (bevisat med gastroskopi) och för mig blir värken bättre om jag äter en banan eller två. Jag själv äter omeprazol varje dag pga jag har ett diafragmabråck som ger mig halsbränna men annars kan du ju äta en sån vid behov. Kan behövas några dagar innan det ger effekt.

        Brukar det kännas så för dig som mina symptom?
        Har inte så mycket hemma just nu, värmde två vita brödskivor från frysen men har inte fått i mig dem än.
        Min pappa nämnde en massa olika magmedicingrejer så ska kolla på apoteket imorgon?

          När jag får det så känner jag mig hungrig hela tiden men kan inte äta särskilt mycket. Mår lite illa och så har jag molande värk (ibland mer, ibland mindre) under solar plexus. Rapar även ägg vilket inte är så fräscht. Mina attacker brukar komma på natten. Ibland håller de i sig en natt bara men ibland har de hållit i sig i två veckor, då är man bra jävla trött efter det.

            Fy fan, två veckor. Det är jag glad om jag slipper! Det har redan lugnat sig i alla fall (peppar peppar), det känns fortfarande men just nu känns det bättre än igår och än vad det gjort under natten. Har vaknat ungefär varannan timme och haft jätteont och vänt och vridit på mig. Nu vet jag dock inte om jag är hungrig eller har ont. Men jag ska försöka pallra mig till affären idag iaf för jag har ingenting hemma som är snällt mot magen.

        Jag brukar ta samarin så jag har magkatarr väldigt ofta.

    Kolla riktiga.pontus på Instagram. Han har gjort ett roligt inlägg när han äter pontus Rasmusson ?

    Johanna Bladhs senaste inlägg: varför står det ”delete” bredvid ”svara” i kommentaren från Zer som är tagen härifrån Bloggbevakningen? Tredje bilden.

      Oj.. jävlar vad pinsamt.. nya Linnea Claesson ?

      Har hon skrivit kommentaren själv? Pinsamt ?!

        Vet inte om hon har det? Vill veta vad den där ”delete”-betyder. Har inte sett det innan. Jag får tex inte upp det nu när jag kommenterar.

        Står det delete då?

      Men gud ! Har hon skrivit den själv? Eller varför skulle hon få en deleteknapp förresten?

      Eller är CAM som skrivit :p

        Hej!
        Jag skärmdumpade positiva kommenterar till Johanna från bloggen, uppenbarligen i inloggat läge.
        Hon ville inte gå in och läsa all kritik nämligen, så inga konstigheter. ?

          Den här alltså:
          https://postimg.cc/GHSFNTPJ

            Tack för svaret! Då fattar jag 🙂

          Skickar du positiva kommentarer till alla du gör inlägg om?

            Hon la dock inte upp en enda av de positiva kommentarerna ?

      Har hon fått kopia av camcam? Eller kan ni ta bort era egna kommentarer efter att dom är skickade??

    Är så otroligt glad idag. Efter 3 års ofrivillig barnlöshet (oförklarligt) har jag idag plussat för första gången! Det tog sig på första ivf’en och första insättningen. Känns helt sjukt och jag trodde verkligen inte att det skulle ta sig på första försöket. Nu hoppas vi att allt går bra och jag försöker att inte tänk på missfall och annat hemskt.

      Grattis!!

      Stort grattis och hoppas att du mår bra ?

      Åh grattis!! Kommer ihåg känslan när man försökt länge och plussar! Håller tummarna för dig att allt ska gå bra.

    Det är nog dyspepsi du tänker på. Symtomen stämmer in väl så det skulle absolut kunna vara dyspepsi, du kan läsa om det på t.ex 1177.

      Oj, det här skulle vara ett svar.

    Någon skrev för flera veckor sedan att hen sett Hugo Rosas ute på krogen, och att han betedde sig som om han vore singel. Minns inte riktigt. Någon som vet något mer om detta par?

      Men snälla, så onödigt att sitta och sprida skvaller som vi ens har en aning om det är sant. Man skulle kunna sitta här och skriva precis vad som helst

        Ja? Det är en skvallerblogg

        Fast om personen själv sett något och redogör för det utan att lägga in värdering eller tolkning ?

    Bästa tips för att komma över ett krossat hjärta? Allt gör ont

      Härda ut. Var snäll med dig själv, gör sånt du tycker om att göra. Träna. Till slut går det över.

      Tid tyvärr! Det går över med tiden. Och tills dess, omge dig med fina människor och försök hitta på roliga saker. Ge dig själv gråttider där du släpper ut ALLT i 30 min, lyssna på sorlig musik och bara gråt men avsluta det när tiden har gått.

      Inte nu men framöver, när det inte är så färskt men fortfarande kännbart, gå ut på tinder. Det kanske låter ytligt men det hjälpte mig i processen. Utan att ens träffa någon (det kom senare)

    Någon som har erfarenhet av klusterhuvudvärk?

      Jag har inte det diagnostiserat men tror att jag kanske har det. Har även migrän men det är en helt annan värk och förlopp än min andra slags huvudvärk jag får som håller i sig i flera dagar i rad.

      Nä men tror jag har det. Ont i huvudet bara på högra sidan av huvudet, kommer i ”skov” under dagarna och håller i sig i 1-2 veckor. Så jävla jobbigt.

    Vad är grejen med Kristin Kaspersen då? Folk antyder bara att hon är knäpp eller annat men ingen säger nåt konkret. Inte ens Flashback är det annat än antydningar. Säg det eller håll tyst ?

      Haha jag försökte också få svar idag i peg-tråden!

      Min mammas bästa kompis är i tidningsbranschen och har träffat en himla massa kändisar och menar att Kristin är den absolut mest otrevliga av alla hon träffat. Kan dock inte säga något om Kennedy och Pegs relation.

        Jaså minsann, hon verkar ju så himla mysig på tv och i podden.

        Sjukt ändå med tanke på att alla sa tvärtom om hennes mamma!

        Motvikt då, jag stötte på Kristin härom veckan i ett professionellt sammanhang och då var hon supertrevlig.

        Jaså minsann, hon verkar ju så himla mysig på tv och i podden.

    Vad innebär ”vätskevagnar” och vätskeförråd på ett sjukhus, och typ påfyllning/underhåll av dessa? Är det så enkelt som flytande medicin på vagn som rullas ut till berörd avdelning? Typ fylls på i ett specifikt rum på sjukhuset?

      Det skulle jag anta ja! Vi får till vårt medicinrum (är ssk) varje tisdag påfyllning med en ny vätskevagn som blir utkörda och så tar de med den gamla.

      Vätskeförråd är rummet där vätskepåsarna ligger. Vätskevagnar är rullbara vagnar med vätskorna i (glukos, Na/K, nutritionspåsar osv). Påfyllning och underhåll innebär att du fyller på till ett visst antal, kontroller hållbarhet och kvalitet.

        Tack för svar, lite som jag såg framför mig då 😀

    Har sökt till medicinsk sekreterare till hösten. Är förskollärare som har fått nog av förskolan…

    Har lite funderingar kring utbildningen, är det mycket plugg? Hur ligger lönenivån, är den så dålig som man läser om?

      Mycket plugg och rätt dålig lön.

      Tror du tjänar mycket bättre som förskollärare.

        Gör jag säkert, men hatar mitt jobb och måste göra något annat! Så att gå ner i lön kan vara värt om man gör något som man mår bra av och trivs med.

          Kör! ?
          Är ett kul jobb som möjliggör att man jan jobba i olika områden som t ex psykiatrin eller barnsjukvård. Lönen i Sthlm ligger runt 29.000:-

      Känner flera som läst i Örebro, tvåårig yrkesutbildning. De har tyckt att utbildningen var rätt lätt och det är lätt att få jobb men dålig lön. Men det är en bra språngbräda så i dag bara några år efter färdig utbildning har de alla bytt till bättre betalda jobb inom vården eller privat (sekreterare på advokatbyrå är hon som jobbar privat) så kör! Finns gott om jobb i alla landsting och går som sagt att klättra i karriären med den utbildningen.

      Läser just nu i Göteborg och nej, inte mycket plugg! I alla fall inte första året ☺️
      Smidigt att man inte behöver söka praktikplats själv och inte särskilt betungande schema. Dock dåliga ingångslöner (men vi ska få upp dem!) och en rätt jobbig bransch att ge sig in i med alla omorganiseringar och all resursbrist. Men jag är på praktik nu och känner att det är helt rätt för mig ändå!

      Och det finns MASSA vägar att gå efter utbildningen. Sök!

      1. Nej det är mesigt plugg. Har man noll erfarenhet av studier efter gymnasiet och har massa småbarn hemma kanske det är lite jobbigt ibland, men annars nej, enkel utbildning med mycket praktik.
      2. Ja jo lönen är ungefär som lönestatistiken visar. Det är ju upp till var och en om man tycker det är värt det. Man kan satsa på att bli chefsstöd eller chefssekreterare, då är lönen lite bättre. Har en vän som är chefssekreterare som tog examen 2015 och har 35 000 kr i lön.

      Mer plugg än jag var inställd på. Lönen är deppig men jobbet är verkligen kul. Önskar bara att lönerna kunde matcha med allt man faktiskt gör på jobbet.

      Har du klarat förskollärarutbildbingen som är en högskoleutbildning lär du klara denna. Dock blir det ju ett rejält glapp i lön neråt…

      Ta en forskarutbidning istället, så kan du fortsätta inom samma gebit.

        Men vill bort från förskolans värld, det ät så mycket som är fel där! Känner att jag vill kasta bort nyckeln till förskolan och aldrig mer komma tillbaka dit…

      Jag har också sökt, är uska idag ? tjänar idag 25 så tänker att det kan inte vara sämre än det. Skulle lönen vara sämre så kan man ju alltid få upp den såsmåningom, alternativt flytta ??‍♀️ hoppas du kommer in!

    Är det bara för mig det tar snigelfart att skicka en kommentar? Tar flera minuter

      Samma här, jag vette fan vad som är fel.

        ????

        Kan det kanske vara att den nya servern blir överbelastad under öppet spår, för att fler personer är inne på sidan då?

      För mig med men tycker det har varit segt i flera dagar.

    Tips på hur jag kan undvika att mitt smink krakelerar just på näsan vareviga dag?
    Återfuktar och tar hand om min hud. Exfolierar regelbundet. Använder primer. Sen använder jag bara ett löspuder då min hy är ganska slät och fin och jag egentligen bara vill täcka lite rodnad och glans. Men näsan ser för jäklig ut efter bara nån timme.
    Samma sak utan primer. Och samma om jag har foundation.

    Tar tacksamt emot tips, annars får jag väl gå med en näsa i nyans rödare än övriga ansiktet. ?

      Förmodligen pudret som gör det.
      Skulle rekommendera color correcting istället. Grönt tar båda röda nyanser.
      Så ta lite grön concealer typ med en beuty blender för att få bort det röda.

      Jag har ett nyfunnet hudvårdsintresse, men ett par tips jag har är:
      1. Kolla att dina krämer fungerar ihop. T.ex. kan du inte ha en oljebaserad och en vattenbaserad då dessa kommer krackelera när de är tillsammans.
      2. Jag har nyligen insett att vissa (känsliga) hudtyper inte bör exfoliera överhuvudtaget, för att det gör mer skada än gott för huden. Enbart köra massa fukt, fukt och fukt.
      3. Håller med andra kommentaren att testa cc kräm istället för puder.

      Använd aldrig puder utan en foundation som återfuktar och en bra settingspray på det så håller det mycket bättre.

      Det enda som hjälper för mig är en kräm från Paula’s choice som heter ”shine stopper”. Dyr men dryg, man tar lite och typ duttar in. Obs att allas hud är olika såklart och att man (åtminstone jag) kan behöva re-applicera ibland. Men ville ändå tipsa pga så smidig att ta med och bra!

    Hej alla! Ett desperat försök till tips och råd. Har såna fruktansvärda problem med pollen sedan ett par år tillbaka. I år är det värre än någonsin. Mina främsta symtom är anindningssvårigheter och extrem trötthet. Känner mig nästan som att någon drogat mig. Jag har ett väldigt svårt och krävande jobb där jag verkligen behöver använda hjärnan men den är som en seg kola och samtidigt som jag är trött har jag ren panik. Har testat flera olika antihistaminer och det blir lättare med andningen och har ingen rinnsnuva eller kli i ögonen, tröttheten blir lite mer hanterbar men det är fortfarande hemskt. Haft kontakt med både husläkare och KOL och astma sjuksköterska som jag fått olika råd från (har dock ingen astma) men ingenting hjälper. Tror det är al och hassel jag främst reagerade mot och brukar må såhär mellan feb-maj. Det känns som att det blir värre och värre för varje år som går. Ni med liknande problem hur står ni ut? Vad tar ni för antihistamin och håller ni er till ordinerad dos? Vilka nässpray/ögondroppar kör ni med? Hatar den här tiden på året så mycket att jag nästan får ångest av att det blir ljusare.

      Vad får du för symtom?
      Jag fick nämligen förra året en väldigt konstig ”dimsyn” och trötthet vid denna tiden på året som höll i sig flera månader. Sökte VC men fick inget svar på vad det var.. Nu är det tillbaka igen ?

        Främst trötthet/dåsighet (även utan antihistamin) men tungt med andningen och de vanliga symtomen med kliande ögon och rinnande näsa.

      Kolla upp om du kan få allergen immunterapi. Jag brukar köra med Dymista (antihistamin+kortikosteroid), men du som har sådana besvär behöver nog mer än receptfria preparat.

      Kolla upp möjlighet med vaccin!

      Jag har slutat med antihistaminer i år och kör med massor av ögondroppar och nässprej istället. I mitt fall är det nog tyvärr tabletterna som skapat zombie-känslan. Jag har provat säkert 10 olika sorter och är alltid en total zombie. I år känner jag mig rätt pigg trots att ögonen rinner lite och jag pratar lite nasalt. Så värt att slippa tröttheten!

        Slutade med anti histaminet ett par dagar nu bara för att kolla men önskar att jag inte gjort det. Kom knappt ur sängen… skönt att du känner dig lite piggare iår. Är det hassel och al för dig med?

    Vad har hänt med Linn H och Forni? Linn och Mattias verkar ha gjort slut och Forni namedroppar Mattias i sjukt oklara situationer. Vill vara en fluga på väggen ?

      Jaaa men eller hur! Jag vill också veta

      Också nyfiken på detta! Och överhuvudtaget vad som händer med Linn? Väldigt inaktiv väl?

        Igår hade hon lagt upp stories från när hon blev gratulerad på födelsedagen. Taggade någon man som jag inte kommer ihåg, men med hjärtan bredvid. Ny kärlek kanske?

    Vet inte vad jag ska göra. Har ett barn på två år, blev allvarligt kroniskt sjuk under graviditeten. Jag kunde inte amma, men pumpade helt under sex månader så bröstmjölk fick sonen uteslutande, men mår fortfarande dåligt över att jag inte fick till amningen pga min sjukdom. Blev av misstag gravid när sonen var 6 månader och tog beslutet att göra abort pg a min hälsa. Känner mig inte klar med barn, är 40 och pappan till barnet vill nu inte ha fler barn… 🙁 Mår bättre i sjukdomen då jag nu fått behandling men relationen till barnets pappa är helt åt helvete men vet inte ens om jag har råd att separera… Vet inte vad jag ska göra. Har en mindre buffert för oförutsedda händelser, tyvärr inget större sparande av olika anledningar, bor i hyresrätt och kommer leva resten av mitt liv ensam… Så känns det just nu. Älskar min son och gör allt för honom men orkar inte med tillvaron riktigt i övrigt.

      <3

      Det är inte ditt fel att du inte kunde amma och ditt barn har säkert klarar sig bra ändå så försök släppa det nu.
      Kan du fixa relationen med din partner, vill du det? Vill han? Värt att försöka om inte våld är inblandat.
      Om du har jobb och en liten buffert lär du ha råd att separera om det ändå blir så.
      Varför skulle du behöva leva ensam resten av livet?

      Även om jag förstår att det inte är ett beslut du kanske är redo att acceptera så låter det väl ändå rätt klokt att ni inte skaffar ett barn till om relationen är så dålig?
      Utan istället fokusera på barnet du har och dig själv. Är det en relation du vill vara i? Om ja då kanske parterapi? Om nej så kanske börja fundera hur du skulle klara dig själv och gör en liten lista på hur du tar dig ut din relation och vad du behöver göra. Bäst är ju om man kan vara ärlig med hur man känner och då kunna hjälpas åt (för barnets skull om inte annat) att lösa boende situation etc. Men vet inte riktigt hur mycket du kan öppna upp dig till din partner?

    Underbara ni!!!!

    https://www.psytoolkit.org/c/3.4.2/survey?s=wvezK

    Är du mellan 50-65 år gammal och vill delta i en datainsamling om fysisk aktivitet och kognition i vardagen? Klicka på länken här och få all information som behövs. Du kommer fylla i 3 korta enkäter och genomföra en kort övning – det tar dig inte mer än 15-20 minuter. Du är helt anonym. Mitt tips är att göra det via en dator.
    Om du inte är rätt målgrupp – dela gärna länken till dina föräldrar, släktingar och kollegor som kan tänkas vilja delta.
    (Nej nej, inget virus – bara en liten student som tar till alla medel för att hitta deltagare)

      Tuuusen tack på förhand för deltagande och delande!!!
      (Studien görs inom psykologi och kognitionsvetenskap och knyter samman fem års studier inom ämnet!)

    Någon som vet när säsong 5 av Good Trouble kommer till Sverige? Såg sista avsnittet idag och har redan abstinens!

      Undrar jag med! Den har ju börjat sändas i usa och viaplay brukar hänga med när det släppt nytt.

    Vad är det med folk som sitter vid barnvagnsplatserna på bussen och inte fattar att de ska flytta på sig när man kommer med vagn? Senast idag fick jag be folk flytta på sig trots att de såg att jag gick på med vagn. Bara sitter där och stirrar på en, för att sen ytterst motvilligt flytta sig när man uttryckligen säger till. Igår blev en tant sur och menade på att det var jobbigt för henne att sitta nån annanstans. Jag kontrade med att jag med barnvagn inte KAN sitta eller stå någon annanstans än på just denna plast som är till för vagnar.
    Aja, ett väldigt litet problem egentligen men senaste veckans kaos i busstrafiken plus dessa nonchalanta människor har inte gjort underverk för mitt humör.

      Jag kanske bara har haft tur, men aldrig upplevt någon motvilja mot vagn på bussen. Många som flyttat på sig eller hjälpt till att lyfta in osv. Däremot pendeln har jag märkt att folk tyckte jag kan flyga och fara med min vagn ?

        Samma här! Hände senast igår. Finns liksom 1000 platser att välja på men nää måste ha just den där vagnen kan stå. Tröttsamt.

      Och att inte ställa sig upp för gravida har jag varit med om. Sista gången det hände födde jag samma dag?

        Hänt mig också flera gånger! När jag var två dagar över tiden med mitt första barn (alltså så gravid man kan bli!) så var det en man som bokstavligen knuffade sig förbi mig för att få sittplats på tunnelbanan…?

          Hmmm! Barnvagn köper jag. Men alltså det är inte mitt problem att människor prompt ska bli på smällen. Jag sitter kvar.

            Är väl ingen som påstår att det är ditt problem. Snarare vanligt hyfs att lämna sittplats till någon som behöver den bättre, oavsett gravid, äldre, går med kryckor etc. Men vet ju vilka ohyfsade kommentarer du brukar lämna här så just du är nog bortom räddning för att bete dig trevligt.

              Jag reser mig för gamla och skadade, bara inte gravida ? Där får man skylla sig själv liksom!
              Och dryga kommentarer här inne eller ej så behöver du inte oroa dig för min trevlighet i den riktiga världen ❤️

                Oroar mig inte. Bara glad att jag inte känner dig. Lite nyfiken dock på hur du resonerar om det kliver på nån med kryckor. Frågar du då? ”Aha har nån puttar omkull dig, sjävklart ta min plats!”
                ”Åh så du åkte snowboard offpist? Sorry då får du stå för det är självförvållat!”

                Och tack och lov att du inte har egna barn! Dina usla värderingar ska knappast föras vidare.

                  Du kanske känner mig men inte vet om det ?

                    Förlåt men du är ju vidrig. Och lite lustigt att du ändå tycker det är okej att flytta på dig för en barnvagn. Vagnen och personen där i är ju resultatet av de där människorna som prompt ska bli på smällen och skylla sig själva.

            Jag ställer mig upp för alla som behöver det mer än mig. Det är väl självklart! Äldre, funktionsnedsatta, gravida. Med ditt ego får vi hoppas att du inte har barn själv, så du för det beteendet vidare.

              Du är ny här va? Jag har självklart inte egna barn ??

                Men gud som om du är någon slags kändis i detta kommentarsfält haha, ingen aning vem du är heller och jag läser här varje dag

                  Dom flesta brukar ändå inleda med – ja så brukar dina kommentarer låta
                  Kändis ??
                  Jag vet t.ex vem du är och din typ av kommentarer, inget konstigt

                    Ja jag är absolut den enda E i detta kommentarsfält ?

    Min mens är nu 6 dagar sen och den brukar alltid vara regelbunden. Jag har tagit flera negativa gravtest som tur!! Vill absolut inte vara gravid. Jag opererades under narkos för en månad sedan (hade mens under operationen) och efter att ha googlat lite verkar det vara relativt vanligt att mensen kan bli lite sen då. Någon här som varit med om det?
    Är så jäkla jobbigt när kroppen inte funkar som den ska…

      Japp den är nog bara sen. Efter covid var min mens typ 10 dagar sen och jag tog nog 7 negativa gravtest… Stress och sjukdom kan rubba menscykeln så troligtvis ingen fara.

    Vilka olika matkombinationer har ni som ni tycker om som men andra tycker är väldigt märkliga?

      Innan jag blev vegetarian åt jag ofta lax med ketchup, alltså både stekt och gravad. Jag tyckte aldrig det var konstigt men fick en del reaktioner på det 🙂

      Ta en ruta choklad, tugga lite, stoppa in chips och tugga samtidigt sedan svälj. Mitt beroende. Kan ej sluta när jag börjat?

        Det lät gott! Jag brukar äta hallon och lakritsskallar ihop med popcorn , supergott.

        Jättegott! Inte helt ovanligt väl?

        Appropå chips och choklad
        Var ett tag sedan men jag tycker att oboy och chips kan vara ganska gott ??

      Lasagne med majjo på så jävla gott! ?

    Bästa true crime/rättegångs podden? Hjälp 🙂

      Vad blir det för mord!

    Har just nu både mens och bakteriell vaginos som spökar??

    Gothia Towers. Är hotellet värt hypen? Tanken är att vi ska shoppa samt gå på Liseberg. Är det värt att lägga 1500:- extra på Gothia towers eller kan man lika gärna boka ett scandic som ligger centralt?

      Bo på Scandic och promenera ett par minuter istället och gör något roligare för 1500 kronor.

      skulle tipsa om deras ”Upper House Grand Executive Suite” för 31000kr/natt

      en expressomaskin på rummet ingår! och yoga (i mån av plats)

        Så länge man får ta med sig espressomaskinen hem så låter det ju värt det. Annars fånigt dyrt.

      Jag tycker inte Gothia levererar trots den hypen. Jag har bott där en del gånger med jobbet och vid flertalet gånger har rummen inte varit tillräckligt städade, det har saknats tvål och schampo och helt ärligt tycker jag inte att hotellfrukosten är god heller.

      Rekommenderar starkt Göteborgs Scandic Central ?
      Jätte fint och härlig service ❤️

      Bodde på Gothia förra sommaren och älskade det ? men då räknas jag som ”bonde” också så är väl rätt så lätt att imponera på ?

      Absolut inte!

      Nej så överskattat hotell!
      Scandic opalen precis bredvid är så mycket mysigare och bättre. Scandic crown är också bra dock lite längre från Liseberg.

    Jag bloggar på Nouw sedan några år tillbaka men tycker det är så tråkigt att communityt är så dött. Alla stora dragplåster har slutat blogga och plattformen i sig har länge varit otroligt eftersatt. Nu har det tillkommit nya ägare som förhoppningsvis ska kunna vända på skutan, men jag tvivlar på att det verkligen kommer bli bra igen. Vad tror ni, är bloggens tid förbi för gott?

      Nej den får inte vara förbi!!! Älskar bloggar och att blogga!

      Bloggens tid är nog inte förbi men jag tror att portalernas tid är förbi. Det sämsta med Nouw är deras stora reklambanners som täcker hela sidan. Undviker nouw så mycket jag kan av den anledningen. Tyvärr eftersom det ändå funnits en del bra bloggar på den sidan.

    Boktips?
    Söker någon bra bok att läsa eller lyssna på och tar tacksamt emot tips!

    Tack till dig som tidigare tipsade om Agota Kristof, Den stora skrivboken. Jag har både förfasats och förundrats.

      Om du inte har läst Maja Lundes böcker så har du något att se framemot. Fantastiska! Jag älskade Kristof också.

    Om ni separerade och era barn fick en bonusförälder – hur hade ni velat att den personen var? Hur er kontakt såg ut? ”Dröm”bonusföräldern i era ögon?

    Är det någon som har sett den nya serien Strandhotellet av Läckberg på Viaplay? Är den bra eller dålig? ?

      Den är så dålig. Väldigt störigt också att det hela tiden brusar i bakgrunden, ska väl vara från havet antar jag.

      Läckbergs skit igen. Hon bräkte som fan hur spääännande det skulle bli . Det händer ju inget?? Såg 3 avsnitt o sen lessnade

    Min pojkvän gjorde slut med mig för ett halvår sedan. Därefter har vi fortsatt att bo tillsammans då bostadsmarknaden i Stockholm är som den är… Under hela tiden har vi delat säng och har kramats och myst tillsammans (inte sex). Mina vänner har börjat ifrågasätta upplägget men jag vill ha honom tillbaks och tänker att chansen till det är minimal om jag flyttar ut. Hur ska jag göra?

      Känns okänsligt och elakt av honom om han nu inte vill vara ihop. Ställ ett ultimatum, vill han inte försöka igen så flytta ut så fort som möjligt. Han ska inte få välja vilka delar av dig han ska få ha kvar.

    Cellprov strax. Det känns så utlämnande och obehagligt och jag är så nervös. Känner ni er chill innan?

      Ja jag känner mig lugn. Jag tog cellprov igår och det gick bra, gjorde inte ont. Det har aldrig gjort ont för mig. Hoppas det går bra för dig med! ?

        Tack ❤️

        Det gick bra, men kändes ganska rejält. Glad att jag gjorde det! Tack igen för pepp.

          Inga problem! ❣️ Det är ju otroligt bra och skönt att få det gjort! ? Men synd att det kändes, kanske beror det lite på vem som gör det? Det känns litegrann för mig med men mest en liten slags känning/känsla bara.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.