Protester inne hos Ekotipset

TA BORT FUKTFLÄCKAR FRÅN PARKETTEN ✨
@anniepun hade dessa fuktfläckar på parketten som kommit från en 10 år gammal vattenläcka från lägenheten ovanför.
Hon kontaktade en golvsliparfirma som sa att det aldrig kommer gå att rädda golvet. De sa att golvet måste rivas och bytas ut! ?
Men ett så här vackert gammalt golv vill man ju inte byta ut i onödan. Det hade dessutom kostat massor! ?
Så hon testade oxalsyra-tricket och WOW vad bra det blev! ??

Kontot Ekotipset tipsar om ett sätt att ta bort fuktfläckar från ett parkettgolv, oxalsyra-tricket, vilket lett till en mängd negativa kommentarer i kommentarsfältet.
Följarna är många som protesterar och som varnar för det här sättet att ta bort fuktfläckar då det riskerar att förstöra golvet helt, andra varnar för svartmögel, medan en tredje grupp tror att ”förebilden” är fejkad för att se ut som ett golv med fukt/mögelskador.
Jag har zoomat in ”förebilden” längst ner, men har ingen aning om hur mögelskador ser ut eller inte ser ut.
Ni får titta och döma själva.

Tack för tips!

68 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Försvann reporna också när hon tog bort fuktfläcken?

    Den där förebilden har ju så konstiga skador. Det ser mer ut som lurviga tusenfotingar som sover i springorna.

      Ser ut att vara målat i Photoshop ?

        exakt min tanke ?

    Kände att eko-tänket försvann lite när hon köpte plastburkar till allt i skafferiet med motiveringen att det minskar matsvinn. Absolut att man kanske får en överblick men ärligt talat, det va ett sponssamarbete med Clas Ohlsson, krystat att försöka göra det eko. Samma med hennes tuja-häck från Holland. Tycker absolut det kan vara bra tips men tycker snarare det är en ordning-o-reda sida. Självklart ska hon kunna ha spons men försök inte klä in det i eko..

      Jag är engagerad i miljöfrågor men helt ointresserad av plastbanting (särskilt när det inte gäller engångsprodukter som riskerar att hamna i naturen(. Ser inte det som någon stor fråga alls.

      Det finns ju inte bara en enda miljöfråga utan man kan ha olika synsätt på vad som är viktigt. Tycker inte hon är oärlig bara för att hon använder plast.

      Tycker också hennes samarbete med Clas Ohlson är bra, det verkar ju på riktigt påverkat deras sortiment.

        Det kanske handlar mer om att köpa förvaring för sådant som redan kommer k en förpackning. En konstig och onödig konsumtion. Absolut får man ha ordning o reda hemma, men påstå inte att det är för miljöns skull.

        Stopp innan TRH kommer tillbaka med sitt pro-plastpåse-resonemang!

          Är hon ens kvar? Det har varit en sån jäkla skön tystnad från henne…

    Det där fungerade jättebra på mitt golv! Efter det där tipset tog jag tag i fuktfläckarna (efter julgransfot) på min oljade parkett och det blev så bra!

      En ytlig fuktfläck som just uppstått är ju annorlunda än en tioårig vattenskada från lägenheten ovanför.

        Skrev jag att fläcken var från julen 22? Eller kan den ha uppstått första julen i huset, år 2002?

          När uppstod den? 🙂

    Även hennes tips med att rengöra spishällen med sockerbitar har fått kritik då det orsakar mikrorepor som förstör spisen på sikt.

      Jaha, men alla konstiga rengöringsmedel man glatt köper på sig gör inte det? ?

        Nej. Det är väl inte slipmedel i hällrengöring. Dåliga kemikalier absout

        Man har väl starka kemiska medel just för att inte behöva använda så mycket mekanisk rengöring. Så nej konventionell rengöring för hällar förstör nog sällan ytan. Men det kan ju förstöra andra saker.

    Förstörde en perfekt silikonfog i duschen genom att använda bikarbonatmedel som ekotupset tipsat om så många gånger. Nu är det svartmögel på hela och vi måste foga om ? Efter det testar jag inget mer från den sidan.

      Samma här.. 🙁

        Jag får inte ens bort kalkfläckar med ättika, bikarbonat eller citron i duschen?

          Åh de sura är inte bra för fogarna ????

          Bikarbonat blandat med ättika tar ut varandra och gör ingen skillnad ??‍♀️ Det är därför det inte funkar.

    Det är ju inte så att vattenskadat trä som skadats för tio år sen kan återgå till att vara friskt oskadat trä. Så varför är springorna på efterbilden så täta?

    Jag provade deras ”mirakelmetod” med bikarbonat och ättika på bilsätena. Blev stora vita fläckar som inte gick bort. (Och ja, jag gjorde allt enligt deras instruktioner.) den där sidan borde granskas mer…

      Har jag med gjort. Aldrig igen. Hon tjänar ju fett med pengar på detta. Bör kollas upp.

      Jag testar alltid på en liten yta för att se att materialet tål behandlingen. Det gäller för både eko, kemikalier och även produkter för kropp och hår.

        Jo eller hur, testa på liten yta först oavsett vad du använder. Få lösningar fungerar på alla material.

        Tycker inte ekotipset gör något fel, så länge hon låter negativa kommentarer stå kva iaf.

      Testade hennes med vatten och bikarbonat på mattan, vanishfläcken som bara varit hyfsat framträdande blev istället jättegul…

      Samma, fast på en bäddmadrass. Blev helt åt helvete, fick slänga madrassen.

    Har hört om hur tips därifrån gjort att folk förstört sina utemöbler i trä, för att det tipsades om något ”medel” som absolut inte ska användas på trä.

      Brukar kritiseras för att torka ut trä.

      Men å andra sidan är ju alternativet till att rengöra en del av möblerna hon visar upp att slänga dem på tippen.

        Dra ett varv med högtryckstvätt så är möblerna/verandan/uteplatsen som ny igen!

          Åh flisiga ??

            Beror väl på hur jävla hårdhänt man kör! Brukar funka fint när jag använt.

            Där emot ekotipsets häxblandning fick hela trät att resa sig. Tur jag bara provade på en lite fläck

    Testade det där fönsterputsmedlet, funkade uselt tyckte jag

      Testade också det från hennes sida. Och att därefter putsa med mikrofiberdukar. Resultatet på alla fönster blev förjävligt! Körde vanlig fönsterputs sen, på det gamla hederliga viset, och kommer aldrig testa nåt annat igen.

      Förstörde även sidan på en soffa efter hennes tips, haha alltså ska aldrig mer gå in på ekotipset ?

        Började faktiskt avslöja efter det här inlägget.

        Nån droppe Yes-diskmedel i varmt vatten kör jag! Blir grymt bra ?

      För mig funkar det toppen! Har aldrig sett något fönster så rent som mitt nu xD!

    Ekotipset är en ren skitsida…

    Många tips och knep fungerar inte alls, eller så gör det mer skada på sikt… Fattar inte varför folk går på allt jämt.. ??

    Lataste photoshoppen jag sett i mitt liv ?

    Det som stör mig mest är alla som kallar hennes ättika+vatten som ”ekotipsets mirakelmedel”. Nä det har man bara använt som husmorsknep i hundra år liksom

      Ättika har använts i alla tider men ändå tycker folk att det är ekotipset som lurat dem alternativt är en bluff som borde granskas när ättikan inte fungerar på diverse prylar.

      Det är husmorstips, ta det för vad det är tänker jag. Ingen behöver granskas när en halv lök i örat inte gör dig frisk.

    Jag skulle få rena madrasser och följde hennes tips till punkt och pricka. Barnen har haft en del olyckor och enligt henne skulle madrasserna bli som nya. Tyvärr gick dammsugaren sönder och efter att jag provat läste jag kommentarerna som varnade att det skulle hända. Så dumt av mig att inte läsa dem innan jag provade. Dyrt med dammsugare och tråkig utgift som ensamstående förälder ?

      Min bäddmadrass blev förstörd istället. Fick inte bort bikarbonatet. Blev stora vita fläckar (helt ok eftersom man ändå har lakan över och de gula svettfläckarna faktiskt försvann) MEN hela madrassen blev liksom stel och förstördes. 🙁

    Tycker Ekotipset har en del bra tips, och en del som absolut inte fungerar. En sak som ”stör” mig med hela ”städa miljövänligt grejen” är att när man googlar tips på till exempel hur man ska få sina kakelfogar rena eller sin tvättmaskin att sluta lukta (exempel ur mitt eget liv) så kommer det enbart tips med ättika och dylikt och det är ju det första man provar. Men sedan då, när det inte är tillräckligt, vilka icke husmorstips ska jag ta till då. För lets face it, ättika och bikarbonat löser inte allt! ? Tycker även ättika luktar så fruktansvärt illa att jag har svårt att ens öppna korken, jag vet att det inte luktar när det torkat sedan, men tycker det är en av de mest obehagliga dofterna som finns.

      Saken med husmorsknepen är att dom bygger på ingredienser du har hemma i skafferiet, vilket inte alltid är starkt nog. Kan man använda husmorsknep så är det toppen eftersom det ofta är miljövänligare samt att man slipper exponera sig själv och miljön för skadliga kemikalier, men ibland krävs starkare ämnen. Det du kan göra om du vill tänka mer miljövänligt är att helt enkelt kolla upp kemikalierna i städprodukten, ofta finns mer och mindre miljvänliga kemikalier med samma effekt. Hur man kasserar kemikalier är också viktigt. Vissa ämnen ska exempelvis inte hällas i vasken då dom är toxiska för vattenlevande organismer.

    Men alltså H.T
    En gravid haul i v. 10? Handen på svullna tarmar i vaaarje bild och story?

      Glömde gravidkudden som tydligen behövs från v. 10 också…

        Fast den kan absolut behövas. Hade mina redan i vecka… äh jag va inte ens gravid. Men fick foglossningskänningar tidigt (innan jag plussade), och då va kudden fantastisk. Också skönt att borra in lilla svullna kulan så det kändes bekvämt. Använde(r, gör fortfarande trots inte gravid längre..) hotellkuddar dock och inte riktig gravidkudde. De är pissdyra.

        Mitt tips är hotellkudde från Mio till alla gravida och icke gravida som bara vill sova med en kudde att skeda. De är magiska! 70×100, underbara!

        Låt henne njuta av sin graviditet.

          Hon får njuta jättemycket men jag blir lite fnissig av ”magen börjar redan synas”. Det är inte en bebisbula – det är en gasbula, fostret är typ lika stor som en jordgubbe ?

            Mer konstigt att du blir ”fnissig” av något som den här personen längtat och drömt om.

            Ingen av drabbas av huruvida hon har graviditetssymtom eller att hon tar en bild med sin hand på sin mage.

      Ett stort tips är att sluta titta.

      Tyckte det var otroligt märkligt att hon behövde vara vaken på natten när hennes sambo mådde dåligt för han ville inte att hon skulle sova? Sunt ?

        men det var så konstigt?? vad är det ens för förhållande? fick panikkänslor av de inläggen!

      Finns ingen mer störande människa än henne.

    Nja, jag är kluven. Att man kan ta bort fläckar med syror så som oxalsyra och väteperoxid säger jag inget om, det fungerar utmärkt. Nu pratar vi ju dock inte någon nygjord rödvinsfläck utan en tio år gammal vattenskada. Hade det hjälp att svabba lite rabarber på golvet så hade vi inte rivit upp vattenskadade golv. Jag ställer mig också kritisk till den bristfälliga beskrivningen. Ingenstans nämner hon att detta inte har effekt på t.ex fettfläckar, och hon skriver inget om vilken koncentration oxalsyran faktiskt ska ha.

    Ekotipsets bok är typ den mest sålda någonsin på Adlibris läste jag någonstans. Hon borde ha tjänat riktigt bra på den boken.

    Enda Ekotipset jag testat är nåt tvättmedel från Granngården som skulle vara jätteeffektivt mot blodfläckar. Det var det inte…

      Låt det ligga i Kallt vatten sen in i maskinen så enkelt är blodfläckar.

        Mjo men allt går ju inte att köra i maskinen. Madrasser kan vara svårt att få plats med

    Haha 100% Photosop! Och dålig photoshop!

      Photosop- en sopig photoshop 🙂

    Eller när hon (ekotipset) tipsade om att ”tvätta/putsa” koppar med svinto….. Herre min gud alltså, allt blir ju förstört av det, de blir ju sånna repor som går ner i materialet med. De är bara en googling bort så kan man läsa att det är absolut inget att rekommendera.

      Haha ja jag såg det tipset… Först salt och sen svinto?! För att få rent en gammal ”smutsig” kopparskål. Wow.

    Jag förstörde vår förrådsdörr med hennes mirakelmedel (skulle ta bort alger). Löste upp färgen så fick istället köra å köpa färg å måla om. Mitt eget fel då jag inte provade på liten yta först men hon hade den sommaren lagt upp mängder med bilder på andras förrådsdörrar, staket osv som också var målade så tänkte det ska väl funka då.

    Ingen fara så men det som störde mig var att jag skickade bild på dörren till henne och sa att kanske du bör skriva ut en varning om att detta kan lösa upp färgen så inte andra råkar ut för samma? Nädå, inget sånt. Såg att meddelandet lästes men ingen varning lades ut. Mest det jag tycker är dåligt, att hon undanhåller när saker blivit fel.

      Försökte också ta bort alger med det där mirakelmedlet. Skrubbade som en galning i evigheter, men det hände absolut ingenting. Fick säkert mer alger av det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.