Gunilla Persson om TV4:s inblandning i moderns begravning

Den 2:a mars 2023 meddelande Gunilla Persson att hennes mamma avlidit, 97 år gammal.
Nu skriver hon på Instagram att TV4 ska vara med och filma under dagen då hennes mamma begravs. Filmteamet ska inte vara med i kyrkan under själva begravningsakten, men kommer finnas på plats efteråt på mottagningen.
Som avslutning på sitt inlägg taggar Gunilla mängder av svenska och norska tv-kanaler, och jag har lite svårt att förstå varför?
Räckte det inte med att exponera sönder den här gamla kvinnan medan hon fortfarande levde, varför bjuda in hela skandivaiska tv-maffian till mottagningen där nära och kära ska samlas för att minnas en kär medmänniska.
Varför göra ett spektakel av det?
Jag menar, folk frågar i Gunillas kommentarsfält om de får komma till kyrkan för att få autografer av Gunilla och hennes dotter, vilket Gunilla glatt svarar ja på.
Det går så bra så, så länge man är klädd i svart.

Överreagerar jag som tycker att det här är en smula smaklöst?

 

41 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    En smula? Ordet smaklöst fick just en ny innebörd.

    Man slutar aldrig förvånas över människor alltså. Gunilla är… Magstark, milt sagt! Hemskt! Vila i frid stackars gamla mor.
    Synd bara att Gunilla inte förstår vad frid betyder. Snarare fridskränkning!

    Men vad i helvete?? Det här hade jag fan velat höra från TV4 hur tänket gick!

    Be om en autograf på en begravning? Men vad är det för jävla idioter som gör sånt?

      Och varför vill man ha deras autografer?? Trodde det bara var barn som såg glädje i en namnteckning på ett papper.

    Chockad! Kanske den där begravningsbyrån Ann Söderlund gjorde reklam för är med och sponsrar?

    Hon är ju minst sagt lite udda, Gunilla. Undrar vad hennes mamma egentligen tyckte om att bli uppvisad i medier så som hon blev? Integritetskränkande skulle jag säga och inte något jag skulle göra mot någon jag säger mig älska. Och nu ska det dras ett varv till, tur tanta är död så hon slipper uppleva cirkusen. Och be om autografer på en begravning?! Gunillas fans vetkar lika knäppa som hon själv.

      Hennes mor visste nog tyvärr inte om att hon blev exponerad eftersom att han var länge svårt sjuk och väldigt dement.

        Hon*

        Mamman hade nog ingen aning om hur hon exponerades.
        Tv4 ska STORSKÄMMAS om de sänder på tv.
        Gunillas mamma var väl ingen kändis. Låt hennes sista färd vara utan publicitet.
        Låt Gunilla försöka överleva utan tv kanaler och spons.
        Hon får väl söka sig ett jobb tanten om det inte går ihop för henne. Två ord för detta säger allt FY FAN

      Gunilla har inga pengar att betala morsans begravning med! Nu försvann ju mammans pension från Sverige också, otur. Tur att TV4 ställer upp och betalar spektaklet, kanske samma sponsorer som till Hollywoodfruarna?

        Hon är SNÅL! Tror jag iaf. Usch.

    Money talks ?

    Var tvungen att kolla in killens instagram, och han verkar ju inte helt 100 till sitt försvar. Tveksam till att han öht skulle kunna ta sig dit. Men ja, smaklöst oavsett.

    Anna Book och Gunilla verkar ju vara BFF, ser ofta kommentarer från AB på G:s inlägg och vice versa. Är det pga denna begravning Anna nu är bitter och besviken? Hon skrev ju bl.a:

    ”Går jag på en begravning, då borde jag skämmas och hålla mitt feta arsle BORTA FÖR INGEN VILL HA MIG DÄR….fast jag blivit ombedd att komma, det har sorgligt nog fått mig att avstå en del begravningar för att inte reta dem som hatar mig och som inte känner till ALLA relationer eller kopplingar jag har eller har haft med vissa. Men det är också något jag är skyldig att redovisa?”

      Tror kanske hon relaterar till Noppes begravning där hon kanske inte uppförde sig helt lämpligt…

        Vad hände där?

          Hon zoomade in och tog kort på änkan och la ut på instagram.

            Gränslösa Anna

            Hon hade väl också tagit en blombukett med sig även om det sagts att folk ska inte lägga blommor vid kistan i kyrkan.

              Ja och den buketten hamnade hemma på köksbordet. ?

    Förvånar mig inte att även begravningen är till salu eftersom Gunilla exponerade sin hjälplösa mamma in i det sista och i de mest utsatta och privata situationer och dessutom helt utan etisk kompass. Att göra smaskig content av en hjälplös och sjuk människa är äckligt och så långt ifrån vad jag tycker är kristna värderingar.

    Att bjuda in okända människor till en begravning är minst sagt udda. Än mer undrar jag dock hur man tänker när man går på en främmande människas begravning? Det är ju ingen söndagsloppis vi pratar om, utan en tillställning för att hedra minnet av personen.

    Jag tycker det är ganska lätt att förstå varför Gunilla väljer att göra såhär. Har man följt henne så vet man ju hur hon fungerar i många situationer. Om jag ska skriva en kommentar till hennes fördel så verkar hon ju ha älskat sin mamma väldigt mycket och för henne är det här säkert ett sätt att bjuda in så många som möjligt att få ta del av och sörja mammans bortgång. Om vi alla nu ska vara så förstående så varför får Gunilla inte hylla sin mamma genom att låta så många hylla Iris som möjligt? Varför är vårat sätt med privata begravningar för de närmsta rätt? Kände vi Gunillas mamma mer än vad Gunilla gjorde?

    Smaklöst? Ja, kanske i mångas ögon. Fel? Inte nödvändigtvis.

      Jag tycker nog inte att det är lika smaklöst från Gunillas sida som från tv4.

      Nyanserat resonemang! Helt enig med dig.

    Det är så illa gjort att jag vill kräkas.
    Detta är inte respektfullt för den döde.
    Det är en begravning och ingen cirkus!

    Häpnadsväckande och vidrigt!

    Känns som ett naturligt slut på Gunillas eviga exploaterande av sin mamma. ?

      Exakt!!

    Tacky på en ny nivå… smaklöst på en ny nivå… tyckte så synd om hennes dementa mamma som exponerades när hon levde dregglandes i soffan. Varför har inte folk några gränser?? Och tv 4????

    Jag kan förstå att begravningsföljen filmas när det hör till allmänintresse typ kungabegravning eller statsministrar eller att det nämns på nyheterna att en kändis alltså A-kändis gått bort och begravts. Typ kändisar på nivå att man är medlem i Abba, inte Gunilla Perssons mamma. Det är bara smaklöst av alla inblandade.

    Alltså det här är nog bland det sjukaste jag läst. Är dock inte förvånad då den stackars mamman exploaterades i absurdum i slutet av sitt liv. Riktigt riktigt ???
    Man undrar om mamman hade valt att exploateras om hon inte var dement.

    Men vad håller tv4 på med? Har de brunnit i huvudet på cheferna?! ?

    Why not egentligen? Inte som att mamman kommer bry sig.

      Vett och etikett samt att det är osmakligt att göra begravningen till en cirkus. Om hon nu verkligen brydde sig om sin mamma så skulle hon inte dela ut autografer. Nu handlar det om att få så mycket utrymme i media och mjölka händelsen.

      Mycket handlar även om respekt för den döda.

        Varför måste det vara en cirkus bara för att man TV-sänder? Känner du samma kring prinsessan Dianas begravning osv? Så länge de anhöriga är ok med det liksom.

          Nu tycker jag inte att någon begravning bör sändas på tv men vi kan väl alla hålla med om att det är skillnad på Gunillas mamma och prinsessan Diana?

          (Kanske ändrar jag uppfattning om tv-sända begravningar när någon jag har som idol dör.)

          Känns inte som att det går att jämföra

            Varför inte? Ska TV inte kunna visa sorg och död btw?

    Känner mig lite konstig nu som inte tycker detta var smaklöst! Känns typ mer smaklöst att andra har en åsikt kring hur någon annan väljer att ha en begravning.

      Word

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.