Öppet Spår

Diskutera allt eller inget.
Inga begränsningar, men samma regler som alltid.

424 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Kvällens Vanderpump rules-tråd.
    Såg någon WWHL när Tom Schwartz var med nu nyligen? Alltså jag blir helt mörkrädd hur någon kan vara SÅ dålig på intervjuer. Det kändes som att han försökte säga vad Tom Sandoval hade instruerat honom att säga men att allt blev fel då Schwartz är så dålig på att förstå när han trampar i klaveret. Hur många gånger kallade han Katie för monster? Hur kan han tro att det skulle låta bättre att sandoval blev kär i Raquel i januari? Hur kan man helt ha missat all sorts mediaträning när man varit med i en reality-show under så många år? Trodde Sandoval verkligen att det skulle komma något bra ur denna intervju (let’s face it, Schwartz hade aldrig ställt upp på intervjun utan att först få OK från Sandoval). Schwartz har alltid försökt måla upp sig själv som en schysst kille men den fasaden har rasat helt och hållet. Han påstår sig vara Arianas vän, och en perfekt make till Katie men han är av precis samma skrot och korn som Sandoval och Jax.

      Är det så intressant att man kan ha trådar om detta varje öppet spår?? Alltså jag följde serien för typ 5 år sen kanske men tröttnade på allt drama och alla iq-befriade personer

        Händer det alltså så mkt nytt i frågan dagligen menar jag ?

        Bara skrolla förbi för dig då! 🙂

          Ja jag skrev ju sen och omformulerade mig ?

            Ok ser nu ditt tillägg 🙂 JO men det kommer ju ny information och nya uttalanden varje dag på detta ämne. Så visst finns det att diskutera.

              Ja plus att det fortfarande släpps nya avsnitt

        Du kommer få dras med dessa trådar en lååång tid framöver nu eftersom serier masar sig fram med ett avsnitt i veckan och massor med drama i WWHL och alla Sheananigan-poddar och liknande. Det är väl säkert…15 veckor kvar av detta debaclet med tanke på återstående avsnitt av säsongen plus de extra som filmas pga Scandoval plus reunion som man kan anta och hoppas blir fler än tre avsnitt. Så alla som inte älskar VPR-trådarna – get used to it!?

          Reunion kommer bli ? ? ?

        Jag slutade också kolla för ett par säsonger sen men nu är det ju drama på samma nivå som de första säsongerna och då är Vanderpump världens bästa reality tycker jag. Klarade inte av att se färdigt intervjun med Schwartz, smart har han ju aldrig varit men så här korkad trodde jag inte han var. Katie har jag sett hela tiden som något av en lättstött mobbare, det ska vara på hennes villkor annars jävlar… Kristina Kelly stör mig som tusan, minns henne som en hangaround från de första säsongerna då hon svassade efter Stassi och bara var en mean girl. Att Scheana och Lala dömt Raquel så hårt tycker jag är värsta dubbelmoralen, båda har gjort samma sak och då med män som hade barn och levde med mammorna. Minns mkt väl hur Scheana berättade för Brandi att hennes man minsann köpt diamanter till henne så det var verkligen inte bara några engångsligg som om det skulle hjälpa Brandi att komma över hennes mans otrohet. Lala var ju ”instamodell” när hon började på SUR och åkte i väg med några män till Europa, sen haffade hon Randall och oj oj oj som hon försvarat sin fantastiska man i serien men nu har jag sett att hon tokslaktar honom i amerikansk press. Han var aldrig hemma, alltid otrogen och att ha sex med honom var så hemskt bla bla bla. Hoppsan vad det kan svänga.

      Helt galet. Han var så dålig att det var pinsamt.

      Katie är ett monster. Jag tror Schwartz är ärrad efter deras äktenskap. Man har ju märkt Katies rätta mörka sida denna säsong i hur hon behandlat folk. Hon tappar det ju helt för minsta grej som går emot henne och hon hatar verkligen andra tjejer utanför den egna cirkeln av tjejer som alla lyder hennes minsta vink. Patetiskt hur hennes minion direkt sprang till hennes rum och höll med henne i allt nonsens, efter middagen med Shwartz där han äntligen sade emot henne rakt av och hon stormade ut.

        Schwartz är en mesig liten pojke. Det är ju inte Katies fel att han är en konflikträdd liten tönt.

          Knappast ok att mentalt misshandla en mesig partner. Hon är ju hemsk rent ut sagt. Bitter, arg, manipulerade, instigerar och spelar senare offer eller gaslightar.

          Dom är båda väldigt svåra personer. Tycker Katie är hemsk men har man minsta lilla av en liten Katie inom sig så är det män som Schwartz som lockar ut djävulen ur en. Jag skulle inte stå ut med någon av dem. Tror inte många kvinnor skulle palla Schwartz ovilja att någonsin ta ställning. Man kan absolut känna sig försummad av en sådan man. De är inte rätt för varandra men frågan är om någon är rätt för dem.

            Mmm håller med lite. Men när Schwartz väl tar ställning så blir hon ju fullkomligt galen. Hon riggar ju därmed deras konversationer så han alltid är boven och hon offret.

              Ja det håller jag med om, brukar skrika till tv-skärmen varje gång hon säger ”you never support me” att det är “because you are completely f-ing indefensible!!”

                Samma här ?

        Tycker det var så otroligt elakt av henne att åka till Mexico och hänga runt på hotellet när hon inte ens var bjuden. Det var Sheanas bröllop liksom. Man förstör inte någons bröllop.

          Ok, förstår om hon måste filma med gruppen enligt kontraktet men det var något med hennes pissiga attityd och sättet hon agerade som var jäkligt elakt. Tror inte det är för att hon älskar Schwartz eller sin vängrupp som hon är så sur. Tror det är för att hon känner att hon tappar taget om inkomsten/strålkastarljuset/gruppen. Hon är inte central för serien helt enkelt så nu går hon bananas som en sann narcissist. Såg att hon gått ut i media och kallat Schwartz nya tjej för mentalstörd typ. En tjej som inte ens är offentlig.

      Åh jag känner ingen annan som tittar på detta men jag är fast (är FL och det är så lättsmält vilket är typ det jag klarar nu). Har ingen att diskutera med men har så mkt att säga. Schwartz är så mesig och borde verkligen skaffa sig lite principer. Tom och Raquel, vad ser dem hos varandra? Så otippat par? Raquel verkar tycka att det är viktigare att få status genom att ragga på Tom och Tom än att ha vänner, hon tycker säkert att hon är superhäftig nu när hon landat en av the Toms bara det att han är en E- kändis som beter sig som en förvuxen bebis, så ha det så skoj Raquel. Hoppas Ariana och Katie hittar några mer mogna män.

        Ariana är vacker och fin som människa. Allt kommer ordna sig för henne. Katie däremot.. ?

      Opinionen har svängt lite i USA. De senare artiklarna har pekat ut gruppens hyckleri och menar att Katie och LaLa bara vill ha lyssnare och följare och det är därför de alltid lämnar statements om situationen.

        Tycker också att de är hycklare. De är alltid de som syns och hörs mest.. båda har dessutom varit med gifta män så de borde chilla lite. Lala har alltid ogillat Raquel och nu får hon äntligen ösa skit över henne. Känns som hon bara väntat på att få göra det

          Ja det är julafton för Lala nu ? Hon är så tondöv och självcentrerad.

          Det märks i den senaste säsongen att Lala ör avundsjuk på Rachel för att hon numera är den snygga och populära.

            Ja exakt! Precis så uppfattade jag det också.

            Tycker Raquel ser opererad ut som alla andra, och hon verkar liksom inte ha en personlighet alls vilket gör helheten lite mäh… Så svår att greppa på ngt sätt. Hon är ju inte så poppis längre heller… Tror att hon tyvärr är väldigt osäker och blev helt enkelt för exalterad över att Sandoval ville vara med henne så allt vett bara försvann ut genom örat.
            Inte för att det ursäktar något för man sviker inte en vän på det sätter hon gjorde, inte för någon man. Tom ännu värre såklart, en fegis som inte vågade göra slut med Ariana utan tyckte det var bättre att vara otrogen.

          Ja jag tycker det är lite synd att raquel liksom gett Lalauren vatten på sin kvarn. Valet att sylta in sig med Sandoval var verkligen inte genomtänkt. Vad trodde de? Att han skulle kunna byta tjej inom gruppen och vara ihop och allt skulle vara glatt och livat framöver? Väldigt naivt. Om man tyckte raquel var korkad innan så tycker man inte hon är mindre korkad nu. Men jag tycker det är synd för jag känner för raquel. Hon påminner om min kompis som var en tickande bomb på grund av att hon inte hade egen personlighet eller egna åsikter och därmed var lätt manipulerad. Det ledde till att hon svek mig fatalt. Men både hon och raquel är fina människor, väldigt fina, men med en svaghet som blir ett hot mot friden.
          Jag har väldigt svårt för Lalauren så därför är jag besviken på att raquel serverade detta för henne så hon kan gapa ”jag sa ju att hon var en lömsk b***h”. Den enda lömska b***hen är ju Lalauren. Borde vara hon som sätts dit för någon skit. Typ som att hon är sjuk ego narcissist och låg med James när han var ihop med raquel.

            Man kan ju dock tycka att Raquel inte borde vilja att någon annan ska uppleva den osäkerheten och besvikelsen hon upplevde med James. Speciellt inte att göra det mot någon som Ariana som bara varit snäll mot henne. Ok om hon hade gjort det mot Lala, det hade varit mer förståelig även om det vore dumt men mot Ariana??

              Hon upplevde väl aldrig någon osäkerhet och besvikelse med James. Hon försvarade ju honom jämt och trodde aldrig på några otrohetsanklagelser. Så hon vet väl inte hur det känns att bli bedragen.
              Tycker inte det hade varit någon skillnad om hon gjorde det mot Lalauren, det är väldigt osmart ändå att ge sina haters vatten på sin kvarn. Lalauren hade ju hatat henne ännu mer och det jag menar är att det hade varit bättre för Raquel att ha ryggen helt fri. Fram till scandoval hade hon inte gjort en fluga förnär, bara uppfattats som låg iq för att hon inte fattat att James var otrogen. Alltså bara skadat sig själv. Men fick ändå hat från Lalauren. Så Lalauren har sett hemsk ut. Men nu ser Lalauren ut som att hon är en människokännare och förstod något som andra inte hade förmåga att förstå. Bästa hämnden mot Lalaurens mobbarfasoner hade varit att vara helt oklanderlig. Det har hon nu sabbat totalt.

                Jo fast hon var ju alltid avundsjuk på Lalas och James relation för att hon trodde att de hade haft ihop det? Sen tycker jag inte att situationen med Sheana och Lala är riktigt samma sak. Visst, de träffade gifta män men om man ska tro på dem så blev de lurade att tro att männen inte var gifta och blev ju besvikna när de fick reda på att de hade fru och barn. Raquel umgicks med Ariana och låtsades vara hennes vän i flera månader samtidigt som hon hade ihop det med hennes kille. Det är ett större svek tycker jag, det är liksom ett dubbelt svek mot Ariana.

                  Men jag håller med i övrigt, hon har verkligen gett Lala och gänget vatten på deras kvarnar vilket inre är supersmart nej.

                  Ja det har jag ingen annan åsikt om än den du skriver. Jag håller med. Det jag menar är att raquel har visat sig vara den idioten som Lala beskyllt henne för att vara i alla år. Men hon har aldrig varit det. Förrän nu.

          Visst, Lala kanske inte ska säga för mycket med tanke på hennes bakgrund men nog förtjänar Raquel att höra ett och annat. Lala hade ju iallafall rätt om att man inte bör lita på henne runt sin kille.

            Raquel fick ju höra ett och annat också. LaLa och Katie är bara för mycket nu dock.

        Oj såg nu att du skrev Katie och Lala. Jag pratar om Scheana och Lala. Men ogillar Katie också haha

      Okej, nu måste jag också se den här senaste säsongen. Vart kan man se den? Vilken plattform? ?

        Cmore

        Hayu

      Jag tror inte Sandoval klarade av att Raquel gav Schwartz uppmärksamhet. Han verkar vara otroligt egocentrisk och ville säkert bevisa att han kunde få Raquel själv.. Schwartz sa ju i den senaste intervjun att Sandoval och Raquel låg första gången i augusti. Bröllopet i Mexico var i augusti och då flirtade ju Raquel med Schwartz. Tror helt enkelt inte att Sandovals ego klarade av det..

        Har också tänkt i dom banorna. Han kunde bara inte låta Schwartz få Raquel utan det var han som skulle få det till varje pris.

        Schwartz var bara till för att skifta fokus från sandoval och R. De låg redan när R höll på och tramsa med Schwartz. Kolla hur de tittar på varandra när R kommer på grabbkvällen. Sandoval reser sig ur soffan och passerar förbi raquel som står och hälsar på några andra och han håller blicken fäst på henne hela tiden. När han passerat ur bild tittar hon efter honom.
        Titta även på scenen när Schwartz frågar Peter hur det går med raquel och Peter svarar att det går bra och att han ”will keep pursuing”. Sandoval kväver ett skratt bakom sin hand och sneglar på Schwartz som börjar skratta. Uppenbart att de låg redan då. OCH att Schwartz visste om det. Peter var också han bara för att skifta folks fokus åT ett annat håll.
        Peter berättade i en podd att sandoval som inte haft privat kontakt med Peter på ett halvår hade messat Peter efter någon kväll han och raquel varit ute och frågat ”Dude!! Did you bang raquel last night?” Vilket Peter reagerat på i efterhand. Varför var sandoval så angelägen att få veta det? Allt talar för att raquel och sandoval hade ihop det redan då.

      Men alltså vad blir det av denna relation i framtiden? Är det verkligen rimligt att de fortsätter relationen? Raquel och sandoval ses ju fortfarande. De har inga vänner kvar så jag förstår att de klamrar sig fast vid varandra. Kaoset kan ju heller inte ha varit förgäves så något vill de nog ha ut av det. Men hur ska de kunna bli lyckliga och leva normalt som ett lyckligt par? Alla kommer hata dom och spotta efter dom. Vem vill utsätta sig för det? Jag tror inte de kommer fortsätta. Vore helt galet.
      Vad tror ni? Kommer de fortsätta relationen? Tror ni omgivningen kommer acceptera dem som ett par eller kommer det fortsätta vara kaos kring dem? Ser framför mig hur de tillsammans går ut på barer och restauranger och de blir så uttittade och kanske får höra glåpord att de inte kan slappna av och njuta. Och vad ska de göra då? Gömma sig hemma en hel relation? Ska de gifta sig? Och ha vilka på bröllopet? Schwartz?

        Nej jag tror absolut inte att det kommer hålla! Från Raquels sida tror jag det var spänningen som var grejen och den är ju borta nu. Tom kommer nog att tröttna och vara otrogen igen, verkar ju vara hans grej, att gå från tjej till tjej.

          Tom är tydligen besatt av raquel enligt Schwartz. De umgås ju fortfarande och hon sover hos honom, i hans och Arianas hus när hon är borta på filmjobb, så spänningen verkar ju inte vara över än.

        Nu har jag inte koll på skvallerbloggarna så har kanske missat massa, men säga att dom inte har vänner kvar tror jag inte stämmer. När ni uttrycker vänner så gissar jag att ni menar resterande casten men är dom verkligen vänner då? T har sitt band tex, R gick på collage och är väl typ 10 år yngre än dom andra? Jag tror alla i VPR har andra vänner och umgås bara i serien. Jag följer alla RH och så är det där, dom pratar ju inte utanför serien.

        Jag tror T och R kommer att fortsätta träffas. Att T och A inte skulle hålla ihop tyckte jag var underförstått men tråkigt att dom inte insåg det själva tidigare och att T lämna innan han var med R. T har alltid uttryckt att han vill gifta sig, ha barn osv. Han skulle aldrig fått detta med A, betyder inte att A har fel men dom ska inte vara med varandra. Jag hoppas R och T håller ihop, gifter sig och får barn så det fanns något värt med det som hände. Hoppas A träffar någon som inte vill ha barn, för det måste vara jättejobbigt och kompromissa om en sådan sak.

          Tror och tänker som du.

          Jag uppfattar det som att casten i RH är mindre vänner bakom kamerorna än casten i VPR, definitivt. Det ser man på sociala medier och man hör det på hur Lisa pratar om ”ungdomarna” och deras historia. Jag vet vänner till raquel som inte är med i serien och som sagt saker i stil med ”jag behöver distansera mig från dig pga det som hänt”, men visst, de kanske är insyltade i VPR-gänget på något sätt. Tom har tydligen fått problem även med sitt band efter att detta hänt men vet inte i detalj vad det handlar om, men det var något med att alla delar i hans liv rasat; vänskaper, relationer, businessen blev påverkad och bandet likaså. Men vet inte exakt. Har bara fått uppfattningen av att ringarna på vattnet har spridit sig långt. Raquel kanske har vänner från utbildningen såklart. Man får hoppas det.

    Jag glömde en tvätt i maskinen som nu fått mögelfläckar. Kan jag rädda plaggen??? Det mesta är vitt men finns även ljusblå och ljusbruna kläder med

      Tvätta allt igen. Det mesta mögel går att tvätta bort.

      Oj hur länge låg de där, en vecka? Man hör ju folk som tvättar med ättika osv men vet inte om det tar död på mögelsporer helt ?

        Det kommer att ta död på möglet. Däremot kan det finnas fläckar kvar som kan behöva blekas för att få bort.

        Ja c 1 vecka. vi åkte bort och såg den när vi kom hem igen 🙁

          Åh typiskt! Hoppas det går bort

      På vita plagg kan du badda försiktigt med klorin på fläckarna. Undvik dock det på färgade plagg.

      Kör en tvätt med ättika & bikarbonat, det tar bort möglet och lukten.

    Vad lägger ni mest pengar på förutom det ”vanliga” som mat, boendekostnader och drivmedel/kollektivtrafik? Min stora post är böcker. Kommer heller aldrig gilla att läsa e-böcker heller och har inte ofta vägarna förbi ett bibliotek så skulle behöva ett rum enbart som bokförvaring ?

      Inredning helt klart!

      Saker till katterna 🙂

      Testa leta böcker på loppisar! Brukar finnas nästan nya böcker för en bråkdel av nypriset.

        Och tradera! Folk säljer ju helt nya böcker där också.

      Hästen och hunden.

      Förutom typ resor är det nog träning (kör regelbundet med PT).

      Det är ju så roligt att shoppa böcker! Min stora utgift är nog tatueringar. ? Och konsertbiljetter.

      Monster jams?

      Skor överlag men just nu inredning

      Träningsprylar och snus.

      Tidningar. Älskar korsord. Men försöker spara.

        Ladda hem appen Korsord istället 🙂

      Upplevelser. Helst resor, men en del koncerter och krogbesök på hemmaplan.

      aktier, mest inom grön energi

      det vore roligt att faktiskt investera pengarna i något verkligt som riskkapitalsbolag gör men det går ju inte för privatpersoner

        Haha förlåt men orka skryta

          Vadå skryta? Jag lägger också gärna mina pengar på investeringar, vad är problemet?

            Ja skryta om att man har en hobby som är exakt som ett jobb är en så deppig del av vår samtid.

      Blommor ett tag innan jag insåg att jag inte kunde ta hand om de så bra ?så sen blev de träningskläder innan jag insåg att jag inte tränar så mycket ?sen blev de hudvård/parfymer innan jag lessnade på det ? skulle nog vara inredning om jag inte hyrde lägenheten fullt möblerad men funderar på att flytta 100 mil snart och vill inte ha så mycket att flytta då?

      Resor, mat

      Har i mitt yngre liv haft olika perioder. Från 25 blev det ca tio i månaden på kläder och fem på utemat. Från 35 blev det istället 15 i månaden på häst. Sedan 45 är det istället 15-20 på mat och nöjen.

      I princip alla pengar som inte går till måsten brukar hamna på sparkontot. Är student och mån om att spara vilket inte är helt lätt. Innan jag började plugga och hade större inkomst brukade jag dock köpa lite dyrare kläder, skor och liknande då och då, vilket jag är väldigt glad för då dessa håller med god kvalité än idag.

      Naglar ❤️

      Bebiskläder, utan tvekan!?

      Dem här tiden på året- fröer, jord, krukor, växter och annat trädgårdsrelaterat. På vintern är det böcker.

      Palettblad! Haha

      Växter och krukor, böcker samt målarböcker (föt vuxna) och pennor/färg

      Resor, mat och alkohol haha.

      Kläder ? är så shoppingberoende. Jag tror att 20% av det i min garderob har jag aldrig ens använt. 70% har jag använt en gång, sen känns det förbrukat. Är inte jättebilliga kläder jag köper heller…

      Renovering och barnkläder ?.

      Skor, väskor och köksprylar. ?

      Dottern, helt klart. Älskar att överraska henne så ja, bortskämd är hon nog…..

    Hej

    Är det någon här som vet vilket kakel dom har i köket. Vi håller på och renoverar och detta är precis vad vi letar efter.

    https://www.hemnet.se/bostad/villa-5rum-julsta-kumla-kommun-julsta-123-19831815?utm_source=ios_app&utm_medium=link&utm_campaign=tipsa&utm_content=iphone

      Hade jättegärna hjälpt dig, precis som senaste gången du skrev. Men länken funkar dessvärre inte.

        Den funkar för mig.

        Lurigt. För mig funkar länken.
        Hör av dig till mäklaren och kolla om de kan fråga säljaren.
        Jag hade bara blivit glad om någon gillade något i mitt hus!

          Jag har mailat mäklaren, men inte fått nåt svar än så tänkte det kanske fanns nån här som hade superkoll på kakel:)

            Aha. Förstår. Japp det ser ju ut som du faktiskt fått napp. Hoppas du blir nöjd!

        Jag har inte frågat detta förut. Du blandar nog ihop mig med någon annan.

        Min kommentar hamnade fel! Den var menad till personen längre ned som ville ha hjälp med en undersökning till en uppsats!

      Vet inte om det är exakt samma, men lika iaf. https://webbshop.norfloorkakel.se/kakel-vagg/6×24/ceramicarondine-kakel-lume-greige-6×24-cm

      Kan inte fatta att jag mindes namnet på kaklet så här sex år efter att vi renoverade vårt badrum. Jag älskar den gröna varianten av kaklet, men fegade ur och körde något lite mer lättsålt än ett grönt badrum.

        Jaaaa, det ser ut som att det kan vara det! Supertack!!!

          Kaklet i originalbilden ser ut att vara glansig (gissar glas), men kaklet i länken ovan ser ut att vara matt.

      Printa bilden och bild-googla den. Voila!

        Eller ännu enklare, högerklicka i chrome och googla.

      Kolla på kakeldaxsgruppen

        Missade namnet. Kakel Rice Grigio Lux
        Jag tror att det kan vara det men lagt åt andra hållet.

    Jag skrev i öppet spår väldigt sent för någon dag sen att jag följt Julia Frändfors på instagram i många år men aldrig kommenterat eller dm:at. Och märkte plötsligt att jag hade blivit blockad?! Är det vanligt att ”influencers” blockar utan anledning?

      Lyssnar du inte på podden !? ? haha skojade. Nä men hon har berättat där att hon fått sitt konto avstängt ☺️

        Undrade just var hon tagit vägen!

        Varför?

        Haha, tack för svar!

        Haha, tack för svar. Löjligt att jag tog illa vid men trodde verkligen jag hade blivit blockad och fattade nada ?

          Trodde också jag blivit blockad!

    Finns här någon som har en hund som haft tumör i eller bakom ögat? Vad var symptomen? Eller om här finns någon veterinär som vet ?

      Ja typ. I ögontrakten iaf.
      Han började få en mjuk ”bula” ovanför ögat och som en hinna över ögat, även som en typ av snuva.

      Det var familjens hund så det var främst mamma och pappa som skötte alla veterinärbesök. Vet att vi/de åkte dit de blev rekommenderade, men det var först den tredje som konstaterade att det var en tumör.
      Han åt dock, lekte, sprang runt och orkade långa promenader så veterinären sa att det inte gick att göra något åt tumören, men att vi kunde ha kvar hunden så länge han fortfarande verkade må bra trots omständigheterna. Så vi fick ett halvår till med honom, sen kom sommaren och det var en väldigt varm sommar så det tog nog extra hårt på honom då han till slut inte orkade längre promenader än 10-minutare och ville varken äta eller dricka. Han åt och drack bara när jag var hemma från jobbet och då tog vi beslutet snabbt att han skulle avlivas eftersom han inte mådde bra längre..?❤️

      Enligt veterinär nr 3 var hinnan över ögat och snuvan inget som hängde ihop med tumören dock och det åtgärdades med ögondroppar (snuvan försvann också då vill jag minnas).

      Det är typ 6 år sen nu dock, så jag kan ha glömt bort vissa saker, men på ett ungefär var det så.

        Tack för svar och beklagar sorgen ? Efter 9 besök hos veterinär med min hunds öga så har vi fått, efter div behandlingar, tid för ultraljud för att se om något sitter bakom.. hans symptom är en blödning ? dock är han inte påverkad av de alls som tur är (vad han visar iaf)

        Fy fasen vad ledsamt detta var att läsa?Älskar hundar.

    Funderar lite över mina högskoleval.
    Finns det någon här som har pluggat rättsvetenskap (den i Örebro främst kanske)?
    Eller finns det någon som har läst kandidatprogrammet i offentlig förvaltning i gbg?

    Vill ni i så fall dela med er lite om hur det var, och vad man kan göra efteråt??

    Glad påsk!?

      Har tyvärr ingen erfarenhet, men har bekanta som ångrat att de inte läste till jurist istället. En jurist kan jobba med allt(?) en rättsvetare eller någon som läst offentlig förvaltning kan jobba med, men inte tvärt om. Deras erfarenhet är att arbetsgivare hellre anställer jurister även för roller där en annan examen duger.

        En jurist här som instämmer i ovan kommentar.

          Fan..haha. men vadå, helt kört att få jobb bör det väl inte vara??

        Jag ska söka jurist också men osäker på om jag kommer in och jag känner bara att jag MÅSTE plugga nu. Är så trött på min tillvaro och jag behöver göra något där jag får tänka, stimulera hjärnan! Det behöver jag inte göra på jobbet.
        Annars får jag sikta på att göra HP igen i höst (missade att anmäla mig till vårens), men det är också jobbigt att jag kommer vara typ 36 när jag i så fall blir färdig jurist, så det är lite det också som tar emot, så en kortare utbildning hade varit skönt på det viset..?

        Håller med

      Skulle inte rekommendera rättsvetenskap men egentligen inte offentlig förvaltning heller. Dina chanser till jobb är väldigt smala, du kommer alltid att konkurrera med jurister, rättsvetenskap kan jag inte tänka mig alls att det leder till något jobb faktiskt. Men om du är ung och bara vill börja plugga något så absolut, kör på så kanske du listar ut vad du vill göra under tiden.

        Jäkla skit?? tycker det låter så intressant när man läser om det. Är tyvärr inte ung, blir 31 i år…

          Skulle isåfall rekommendera affärsjuridik på typ linköpings universitet, det är en lite kortare utbildning men står sig hyfsat bra mot en juristexamen, särskilt om man kombinerar med praktik tex utomlands, jobb osv 🙂 31 år verkligen inte gammalt !! Även berghs eller liknande skolor typ hyper island tycker jag du ska kolla på, inte juridik men det är bra utbildning som går snabbare och kan ge möjlighet till att plugga halva tiden utomlands vilket ser bra ut på CV. Kan tillägga att jag under juristprogrammet har haft flera kursare som varit 40-50 år faktiskt.

            Berghs har jag tittat på förr, har sysslat med bla grafisk design lite vid sidan av mitt vanliga jobb och gjort lite loggor etc, men har tappat kreativiteten känner jag.
            Men affärsjuridik ska jag titta närmare på?

            Min bild är att de flesta därifrån jobbar på skatteverket/försäkringskassan eller Big 4 med skatt, för det är en bra mix mellan ekonomi och juridik. Snabbare än jurist är det bara om du nöjer dig med kandidat och då är det nog mest handläggarjobb som är aktuellt i början.

              Nöjer mig med en kandidat, haha, som att det är dåligt. Jag vill ha en utbildning och hade kunnat nöja mig med en 2-årig yh om jag hittade något som jag var intresserad av?
              Jurist vore visserligen mer av drömjobbet men de andra utbildningarna känns som sagt också lockande att ha med på listan över högskoleval?

                Det låter ju toppen! Kör på det, det verkar vara en väldigt bra utbildning 🙂 och rolig studentstad

                  Haha mja, är egentligen inte alls sugen på Örebro (men tänker inte låta det hindra mitt val av utbildning) och jag är inte ett dugg taggad på att leva ut studentlivet. Högst upp på listan ligger trots allt juristprogrammet, men oavsett var och vad jag pluggar så kommer jag nooog (man ska ju aldrig säga aldrig Haha) inte att springa runt på studentfester stup i ett. Det lockade inte när jag var 20 och pluggade, och det lockar ännu mindre idag. Nu vill jag bara skaffa mig en utbildning så jag kan jobba med något jag är intresserad av?

      Har några vänner som läst det programmet. Jobbat som jurister på assistansbolag och myndigheter (migrationsverket, inom kommunen, gdpr och liknande). Studerat ytterligare, doktorerat. Juristjobb finns det mycket av, men vill du vara åklagare/advokat går det förstås inte.

        Kul! Det har jag ju läst att man kan jobba som, men sen har jag aldrig läst någons egna ord som har gått det programmet så det har ju fått mig att fundera lite på om det är bra eller inte.

          Jag jobbar som civil utredare på polisen och jag är rättsvetare.

            Åh en som inte bara ”alla anställer hellre jurister”, haha. Hur är det? Vilken utbildning gick du?? Alltså, vart och så?

    Blivit erbjuden jobb, skulle börja efter sommaren. Vill skaffa barn. Är 35+. Är det taskigt att börja försöka direkt innan man ens börjat på nya jobbet? Rädd att vänta för länge och rädd för att arbetsgivaren ska bli sur. Träffade min sambo sent i livet så inte aktivt väntat länge med barn. Vill ta det här jobbet. Hur hade ni tänkt?

      Ta jobbet. Går det fort att bli gravid – grattis! Tar det längre tid, gött att du har nytt jobb.

      Låt aldrig ett jobb styra. Det är inte värt det och ingen tackar dig ❤️

      Nej kör! Det är en no brainer tycker jag. Det är ditt enda liv, go go go!

      Kör! Allt löser sig i slutändan ❤️

      Var på intervju precis när jag blivit gravid. Hann jobba tre månader innan jag gick på föräldraledighet. Arbetsgivaren har ju egentligen inte med det att göra, det är ett jobb. Det andra är ditt liv!

      Det är vanligt att det tar ett år att bli gravid, kör på säger jag.

      Kör på med att försöka bli gravid. Ditt liv är värt mer än jobb.

      Tack för era fina svar! Blir mer peppad på att ta jobbet nu!

      Tack för era fina kommentarer! Blir mer pepp nu!

    Hej!

    Jag skriver en studie inom psykologi, stress och introversion, och behöver samla in över 100 svar.
    I nuläget har jag 9 svar, jag har inte många/vänner/bekanta och skulle uppskatta om ni kan avvara 3-5 minuter för att hjälpa mig slutföra min studie.

    Tack på förhand
    Christina

    https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd2ISz1fQ7yj3rmvEJQ6dL4_AEW6o7j3JclWOrouyGBWUScg/viewform?usp=sf_link

      Länken inte för mig tyvärr

      Sist du postade var det många inklusive mig själv som ville bidra men länken funkar ju fortfarande inte. Jag svarar gärna men du kanske inte får så många svar pga bruten länk

      Har svarat! Lycka till!

      Länen funkar ju inte

      jo nu funkde den!!! jag har svarat (inget speciellt ögonlyftande kul dock!)

      ”Den fil du har begärt existerar tyvärr inte.”

    Ska tillbaka till jobbet nästa vecka efter ett par veckors sjukskrivning pga kraftig stressreaktion vilket främst är kopplad till min arbetssituation/arbetsplats. Oroar mig redan för hur jag ska klara av att gå tillbaka till ett ställe som uppenbarligen får mig att må skit.

    Tips och pepp mottages gärna!

    Glad påsk och trevlig kväll alla

      Vad säger chefen? Har ni haft rehabmöten och gjort en plan? Om inte så börja där

      Känner med dig ❤️ jag var hemma en vecka i höstas pga utbrändhet. Var så rädd för att öppna dator när jag skulle tillbaka då jag var rädd att kroppen skulle gå i strejkläge vilket den gjort en vecka tidigare men det givk bra. Tyvärr är jag där nu igen med yrsel, stickningar i armarna och inte möjligheten till att djupandas. Jag säger till dig samma sak som jag själv försöker landa i ”kommer det ha skett någon skillnad på jobbet? Om inte, byt jobb för då kommer du aldrig helt återhämta dig utan riskerar bara att hamna där snart igen”.

    Efter förlossning!

    Nån som fick ont i höfter/bäcken/knän EFTER förlossningen? Hur länge satt det i? Vad hjälpte mot det? ? 11 veckor sen FL och det är så jobbigt ? Ska till sjukgymnast också såklart.

      Jag fick ont i fogarna efter min andra förlossning. Hela bäckenet kändes instabilt och värkte. Det som hjälpte var faktiskt att fortsätta röra sig och försöka gå promenader. Det hjälpte inte i stunden men i långa loppet. Det tog några månader, minns inte hur länge, innan det kändes mer stabilt igen.

        Åh ja, får se då helt enkelt. Får inte komma till min fysio förrän i slutet på maj. Får se vad hon säger då :/

      Jag! Har en snart 6 månader gammal bebis och jag har vansinnigt ont i höft/bäcken från dag till dag. Gick till fysioterapeut som konstaterade överbelastning ? Det kan även vara amningen som spökar maa hormonpåslag osv. Jag har försökt minska på motionen (jag var tydligen för aktiv) men det har inte hjälpt öht. Hade en kanonbra fysioterapeut så hon gjorde nog vad hon kunde – hoppas att du kan få hjälp med din problematik. Min får gärna gå över snart, Uh.

        Jag ammar fullt ut också, så ja kanske? Åh jäkla skit. Hade inga komplikationer mer än lite foglossning under graviditeten. Nu däremot, känns som höfterna och knäna ska hoppa ur led typ ?

      Ont i knäna i slutet av grav, gick över efter ca 3-4 månader. ☺️

        Hade inga komplikationer eller smärtor alls under graviditet eller förlossning. Men nu känns det som en never ending träningsvärk typ. Sjukt obehagligt ?

      Jag, fick kejsarsnitt och inget träningsschema eller rehab elller återbesök efteråt. 3 år senare och ha rfortarande knappt magmuskler. Kan inte göra en situp. Har aldrig haft problem förut. För ett år sedan fick jag problem att gå, kunde inte stödja på benet och har behövt träna upp bäcken, ländrygg och mage från noll typ.
      Har gått till sjukgymnast i 1 år och får nålar, stretch övningar och styrkeövningar. Tydligen en nerv som blivit klämd pga dålig muskulatur runt om. Speciellt magmuskler då den avlastar rygg och knän och allriskförsäkring typ

      Har fortfarande otroligt ont i höfter och bäcken 2 år efter FL.
      Har gått till fysioterapeut i omgångar. Nu utreds inom vården och ska bli röntgad.
      Att ta promenader är ju inte ett bra tips alls. Men att gå till fysioterapeut och rehabövningar. Korta promenader kan väl va okej. Men har du ont morgonen efter har du troligen överansträngt dig.

      Ja. Stärkte upp bålen igen och minskade svanken jag fått som gravid och det hjälpte mot min bäckensmärta. Kommer dock tillbaka om jag inte tränar tillräckligt

    Hej!

    Jag skriver en studie inom psykologi, stress och introversion, och behöver samla in över 100 svar.
    I nuläget har jag 9 svar, jag har inte många/vänner/bekanta och skulle uppskatta om ni kan avvara 3-5 minuter för att hjälpa mig slutföra min studie.

    Tack på förhand
    Christina
    https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd2ISz1fQ7yj3rmvEJQ6dL4_AEW6o7j3JclWOrouyGBWUScg/viewform?usp=sf_link

      Länken fungerar inte 🙁

        Denna länk funkade. 2 frågor är identiska så du vet, om du råkat skriva fel. Lycka till med uppsatsen.

          Tack så jättemycket!
          Uppskattar det

      Bara anställda som kan svara? Inte studerande, sjukskrivna och arbetssökande?

        Frågorna handlar ju om ens arbetsplats, med eller utan människokontakt.

    Den bästa (klassiska) mixern?
    Som VERKLIGEN klarar is/frysta saker och som blandar riktigt bra, dvs. inte bara blandar längs ned i botten utan verkligen får med sig _allt_ i bägaren.

      Blendtec är kanon ??

    Hur många här är aptrötta på alla gravida-födelse-småbarnsfrågor? Ärligt det är helt sjukt att det är det enda folk är intresserade av. Finns det inga familjeforum? Finns det verkligen ingen annanstans på Internet som ni kan vända er till för att få svar på era oändliga och upprepande funderingar?

    Gillar barn, tycker gravida kvinnor är gulliga men ibland känns det som det tar över allas liv och samtal.

    Ja jag har barn så snälla, hata ej på mig.

      Vi får inte hata på dig men du får hata på barnfrågor? Alltså förlåt men då kan alla som funderar på att vara otrogna söka sig till en terapisida, alla som har sjukdomsfrågor söka läkarvård, alla som vill ha semestertips kolla repriser på När och fjärran…det är väl snarare du som får byta forum om du inte gillar det här

        Okej…? Ja, skulle absolut vända mig till vården i frågor som rör min hälsa, inte bloggbevaknings kommentarafält.

        Jag skulle heller inte vända mig hit för att prata om relationer med tanke på vilka skeva perspektiv jag sett här om relationer.

        Jag förstår faktiskt inte din kommentar.

          Tror anledningen att du inte förstår e att du verkar vara en såndär som tror att allt kretsar kring dig och dina perspektiv.

            Word. Så jäkla egocentriskt med de som tror bara deras intressen är fascinerande för ALLA andra.

          Det är ju det halva Öppet spår handlar om, personliga grejer. Eller du aldrig läst inlägg av den typen jag nyss gav exempel på? Vad tycker du man ska diskutera här då?

        Svara istället på gravidfrågorna då än att irritera sig på en som tröttnat. Som någon skrev. Scrolla förbi 😉

        Va? Hon (tänker jag) har ju rätt, det finns specifika forum/trådar för såna frågor. Alla du tog upp också.

      Varför är du här? Ordet är fritt i öppet spår, om du inte gillar alla frågor kan du scrolla eller inte ens bemöda dig att gå in här

        Men… då är väl även detta ordet välkommet om ordet är fritt? Så varför ska hen dra för att hen luftar en åsikt i ett öppet forum?

          Men varför klagar man på frågor i ett öppet forum?

            Alla kommentarer är väl tillåtna, även klagande? Eller?

              Och även de som klagar på de som klagar!

                Ja, jag har väl inte bett någon scrolla eller dra heller?

      Det är troligen mest kvinnor som läser här inne på bloggbevakning. Många är i fertil ålder och då är det ju ganska naturligt att ämnena tangerar barn, bebisar, graviditet o.s.v. Det är ju ändå en stor del av ens liv när man är mitt i det.

      Hittills i detta ÖS är det bara du som skrivit om barn.. brukar vara kanske totalt 3-5 trådar om det temat per ÖS.

      Alltid trådar om det där programmet vanderpump rules (eller hur det nu stavas) i varje ÖS, alltid trådar om vad man ska göra när man är kär i sin kollega som har fru, alltid trådar om olika sjukdomssymptom som TS vill ha uttalanden om, osv osv. Allt detta är jag totalt ointresserad av.

      Hett tips: scrolla förbi det du är ointresserad av och läs det du är intresserad av.

      Tänker att detta är ett forum för riktiga människor och vi går alla igenom faser i livet. Ung förälskelse, studier, första jobbet. Då är det viktiga ämnen. Sedan ska man stå på egna ben, man mister vänner, blir sviken, ska lista ut vem man är. Och då vill man prata om det. Sedan kanske man träffar the one, gifter sig, skaffar barn och då har man tusen frågor om det i hopp om att man ska få svar som inte får en att känna sig helt misslyckad. Är det inte det som är så fint med öppet spår? Att vi är så många här inne som är på sååå olika platser i livet – men i slutändan följer vi alla varandra hem.

      Hmmmm. Nja skrollar mest förbi. Det som har slagit mig efter att ha hängt här i några år är hur ytligt och begränsat folk verkar leva. På öppet spår får man ju diskutera vad som helst. Ändå är det samma ämnen som dyker upp om och om igen. Och nej, jag bidrar heller inte med nya spännande ämnen, så åker med strömmen som alla andra?

      I _varje_ öppet spår.

        Hur kan ni tycka det är konstigt? Det är främst kvinnor här och många i åldern där man skaffar varmröker har barn

          Jag gillar varmrökta barn?

          obehagligt att varmröka barn :-//////

      Men scrolla vidare bara?! Finns väl alltid ämnen som bara vissa bryr sig om? Jag skiter fullständigt i dessa ämnen: Sport, Vanderpump rules, studier/uppsatser, hur mycket folk har i lön, hur mycket folk sparar varje månad… Och? Varför ska jag diktera vad som får diskuteras?

      Väx upp för fan och starta roligare ämnen själv!

        Studier/uppsatser, hundar eller psykiska problem ska det vara något spektakulärt speciellt kring för att jag ska sluta skrolla där och då haha 🙂 Men det är helt ok för mig att folk tjötar på om det.

          Ja men precis, det är många ämnen som inte intresserar, bara att scrolla då. 🙂 Hundratals struntar jag med i haha… Men alla är ju olika.

            Hundar* men hundratals passar med haha

      Uppsatser och barnfrågor ständigt här inne.?

      Jag är iofs av åsikten att man får skriva vad man vill. Jag scrollar mest förbi barnfrågorna dock.

      Men det är verkligen HELT SJUKT hur mycket nyblivna mammor tappar hela sin personlighet. Jag fick barn lite tidigare än mina närmsta vänner. De har alla fått två barn nu, mina är lite större. Men det ENDA de kan prata om när vi ses är barnsnack. Yngsta är ändå 2-3 år nu? Det måste finnas annat kul att prata om? Jobb? Världsläget? Årets lineup på gröna Lund? Men nej. Det är bara senaste förkylningen, pedagogerna på förskolan och något ”gulligt Liam sa i helgen”. Jag tror jag blir knäpp. Måste jag skaffa barnfria vänner?

        Hur var du själv när dina barn var små? Menar inte att fråga det nedlåtande, nyfiken bara.

          När de var bebisar och jag var föräldraledig – pratade absolut bara om barnet. Men detta är personer som inte varit föräldralediga på mer än ett år. När mina barn var så pass stora var jag så trött på att prata barn?

          Men de kanske kommer ifrån det också

        Nu startade du precis en barntråd. Hoppsan.

      Ja, jag är lite trött på vissa återkommande frågor. Men jag scrollar snabbt förbi dem.

    Jag är gravid I v 9 och har så många krämpor. Får inte ihop livet, orkar inte med familj och vänner och kan knappt sköta jobbet. Blir det bättre?? Jag är så ledsen och deprimerad över något som borde vara så fint och magiskt…

      Ja det blir bättre. Du kommer inte vara gravid resten av loger. Anpassa ditt liv till dagsformen och ta det lugnt.

      Reser oftast ensam men känns som att folk tycker att jag är konstig när jag berättar om mina resor och sen svarar själv på frågan om vem jag åkte med. ? generellt tycker jag det har gått bäst att åka till storstäder men på solsemestrar är det trevligare att ha någon att prata med om kvällarna..

        älskar att resa ensam ? varit i new York, tel aviv oh krakow helt själv

    Jag är ensam, har inte egen familj eller så många vänner, men det är delvis självvalt. Jag lider inte jättemycket av det, jag trivs ensam. Det som är tråkigast är semestrar. Jag har ingen att åka med (förutom syskon och föräldrar men dom har sitt) så jag skulle kunna tänka mig att åka själv men jag vågar typ inte. Jag skäms om nån frågar vem jag ska åka med. Kan bli lite irriterad på att det ses som så konstigt att resa ensam.

      Har rest ensam flera gånger. Det är lite läskigt men också befriande att inse att man kan bestämma helt själv och are man faktiskt klarar sig ensam i ett annat land. Bara bestäm dig, boka biljetterna och åk!

      Min favoritgranne lever själv och jobbar för att kunna resa och reser alltid själv. Hon älskar det! Och jag älskar att höra om hennes resor, vad hon utforskat och all god mat hon har ätit. Jag tycker bara det är coolt att resa själv och vet att det finns många som gör det. Försök våga! Njut av livet och ta för dig. Stor kram!

      Det blir allt vanligare att resa ensam och också mer accepterat! Hade nog tyckt det var konstigt för 15 år sen men inte idag. Tycker snarare det är häftigt!

      Skit i vad andra tycker & tänker om det. Nu var det ett tag sen, men har rest en hel del själv förr, när jag känt att jag behövt vara själv lite och få lite andrum. Det är superhärligt. Som första resmål, kanske en storstad funkar bäst. Vill du ha både storstad & bad så finns det ju storstäder med närhet till havet, både i Sverige & utomlands. Bara gör det, du kommer tycka det är toppen och på kuppen bli stärkt av att du fixar det.

      Äsch, just do it! Jag backpackade själv för några år sen och det var fantastiskt. Jag bestämde exakt vad jag ville göra varje dag, bo, resrutt etc och behövde inte anpassa mig till någon. 🙂 vet inte hur gammal du är men kan verkligen rekommendera backpacking och bo på hostels för att lära känna folk om du är rädd för att känna dig ensam under resan. Har du bara någon kortare semester i åtanke skulle jag hellre boka en city weekend själv än typ en charter, som känns väldigt fokuserat på att åka i par/familj/kompis-konstellation. Sista tipset är att det finns en bra fb-grupp som heter typ Solo female travellers (eller något sånt!) med massa pepp!!

      Nej, släpp tankar på vad andra tycker eller säger. Lev ditt liv! Livet är för kort för att låta energi försvinna på fel saker. Res ensam!

      Jag åkte själv en vecka till Kroatien för några år sedan, tyckte det var sååå skönt!
      Jag bokade ett lite mindre hotell och hängde mest på stranden och det tyckte jag var skönt. Kändes mer ”anonymt” än att bo på ett stort charter-hotell med massa andra gäng!

    Jag och min kille har träffats i 1 år, umgås varje dag antingen hos mig eller hos honom. Vi båda bor i varsin etta så känns lite trångt att bo tillsammans i någon av våra nuvarande lägenheter. Jag är 30 och han 35.
    Fråga 1: när har ni flyttat ihop med er partner?
    Fråga 2: hur har ni kommit fram till beslutet att flytta ihop? Känns som något båda ska vara eniga om men är det någon part som varit mer ”på” etc.
    På ett sätt är det ju skönt att ha sitt eget men tycker också det är mysigt att ha någon att komma hem till och dela vardagssysslor med även om det också kan resultera i en del småtjaffs

      I den åldern tycker jag ändå att frågan borde ha tagits upp till diskussion redan. Känns som att man vid det laget borde veta om det är på riktigt eller inte, om man har samma mål med förhållandet o.s.v.
      Förstår att man kanske inte har förutsättningarna för gemensamt boende av praktiska och ekonomiska skäl, och det kan ju vara skrämmande att ge upp en lägenhet med tanke på hur bostadsmarknaden/hyresmarknaden ser ut. Men jag tycker ändå att det är först när man bor ihop som man lär känna varandra på riktigt. Och då skulle inte jag vara beredd på att ödsla en massa tid som dejtande särbos.

        Oj vilken tråkig syn på andra relationer än det typiska du hade. Tror att många skulle ha mycket bättre relationer om de inte blint följde normen bara. Gör det som känns bäst för just er relation.

        Komma hem till någon och dela vardag kan man göra som särbos också. Att vara särbos betyder ju inte att man endast ses en kvart varje fredagskväll.

          Nu tolkade ju jag TS inlägg som att hen är en person som vill bo tillsammans med sin partner, så då utgick jag från hur jag som också vill leva samboliv tänker.
          Att det finns de som föredrar särboliv är helt okej det också.

      Säger bara gör de inte. Du kommer få göra dubbelt hela tiden. Hur många killar tar sitt ansvar i hemmet? Absolut ingen jag hört talas om iallafall.

        Njut av friheten

        Tråkigt att du har den erfarenheten.

        Den stämmer inte överens med min och mina bästa vänners erfarenheter, för oss skulle jag påstå att alla delar minst 40-60. 40-60 är ju inte 50-50, men ändå en fördelning som många kan leva med. Min bästa killkompis är tillsammans med en tjej som knappt hjälper till hemma. Hon har blivit uppassad av sina föräldrar och personal innan hon flyttade in hos min kompis och nu anser hon att det är hans jobb att antingen göra allt eller betala för städ, handling och matlagning.

        Fattar ju såklart att vi har hittat bra män och att det är otroligt många kvinnor som får dra ett alldeles för tungt lass.

        Ja, särbo är det bästa! Så slipper man tjafset men kan plocka fördelarna.

      Jag och min numera man flyttade ihop rätt snabbt. Det blev att vi bara umgicks hela tiden i hans lgh ändå och så tyckte vi det var dumt att betala dubbel hyra. Så från att vi blev tillsammans tog det typ 2-3 månader innan jag sa upp min. Ingendera var mer på, jag tog upp det en gång och han höll med och så var det med det. Har inte ångrat det en enda gång.

      Vi bestämde oss efter 6 mån att flytta ihop, vi sågs ju ändå varje dag. Jag bodde också i en svindyr hyresrätt och det var ju bättre med bara en boendekostnad. Så efter 9 mån bodde vi tillsammans och snart 30 år senare är vi fortfarande still going strong.

      Flyttade ihop typ på direkten, och ”helt” (han hyrde ut sin lgh) efter tre månader. Det var inte så mycket beslut, vi ville bo med varandra helt enkelt. Däremot hade vi samtal kring det rent praktiska, samboavtal, ekonomi och allt sånt inför han hyrde ut sin lgh.

      Då var vi båda 30+ och bodde i varsin tvåa. Sen sålde vi lägenheterna efter drygt ett år och köpte en större gemensam lägenhet där vi fortfarande bor.

      Jag är 35 med två barn, skulle mitt förhållande ta slut skulle jag flytta till en liten lägenhet (med plats för barnen givetvis) och aldrig bli sambo igen! Särbo verkar toppen ?

      Min man är 100% rimlig, vi hjälps åt här hemma, men han verkar vara en på miljonen, så jag skulle aldrig chansa att flytta ihop med en eventuell vuxenbebis som jag behöver städa efter, ”bara för att min städribba är högre”.

      Säger som Alice (var det va?) i inlägget ovan, så gött att leva singelliv utan något som begränsar ens vardag!

      Flyttade ihop med min sambo efter ett halvår ungefär. Vi var då 21 och 25. Han erbjöd mig att flytta in hos honom när mitt andrahandskontrakt tog slut, men vi hade antagligen väntat betydligt längre om det inte var för bostadsbristen i Stockholm, där vi båda pluggade på den tiden (2015).

    Vad säger ni om allt som pågår mellan Julia och dr Fia nu??!!

      Jag vet verkligen inte vad jag ska tro. Båda verkar ganska galna helt ärligt som ena stunden älskar varandra och nästa börjar smutskasta varandra. Men mina teorier senaste dagarna har varit:
      1. Fia har utnyttjat Julias situation för publicitet.
      2. Fia har låtsats vara på Julias sida för att få tag på information om henne.

      Det jag inte kan klura ut är vem Julia är. Å ena sidan verkar hon vara en söt oskyldig tjej, å andra sidan mytoman eller helt verklighetsfrånvänd.

        Ja situationen är så märklig. Svänger värre än i värsta såpan. Jag vet inte heller vad jag ska tro.

      Vad pågår? Är inte alls insatt

      Jag känner mest att jag tröttnat på allt ”hon gjorde si och då gjorde jag så” och så skriver den andre precis likadant ?

      Jaha vad är det nu då? Det senaste jag läste var det som alla visste, att hon inte var Maddie. Och att hon åkte hem till Polen. Och Julias instagramkonto har väl varit nedstängt i flera veckor.

        Ja, sen drog the shit storm igång. Pedofilianklagelser bland annat.

          Det har väl funnits pedofilanklagelser sen start? Från Julias håll alltså, från hennes barndom. Är det nya grejer nu eller vad menar du?

            Oj vad du har missat då ? ja, Julia anklagas för pedofili och barnporr.

              What var läser du det här? Vill också veta!

            Fia påstår att hon ägnat senaste veckorna till att utreda Julia. Enligt henne har Julia arbetat åt en pedofil genom att ta foton på minderåriga barn i samband med att hon jobbat som barnvakt. Det är ganska rörigt. Rätta mig om jag fattat fel.

    Vilka är de bästa, skönaste sängkläderna? Har köpt ny säng och behöver tips!

      Mille Notti

      Hentex flanellpåslakan är underbara

      Jag har ett som heter Cairo från Hemtex, egyptisk bomull. Så mjukt och skönt!! Dyrt men jag köpte på bra rabatt, det har bra erbjudanden rätt ofta på Hemtex tycker jag ?

      Beach house!! Har haft i 8 år och älskar? de är i jersey material, så det är otroligt sköna att sova i.

      Älskar Bäckbölja från Hemtex. Gillar när det är krispigt och inte för mjukt.

    Lovisa Barkmans livstil… hur har kvinnan röd? Är det som Lovisa W som lånar saker? Känns även som att Lovis B verkar leva ett så ensamt liv trots lyx. Alltid samma promenader och träning. Förutom killen verkar hon vara väldigt ensam. Och vad har hänt mellan henne och Bea? Bea verkar också leva lyxigt men samtidigt har hon stort umgänge och verkar ha bägge fötterna på jorden. Har även haft chansen att träffa Bea och hon är så trevlig. Lovisa not so much..

      Håller med om att Lollo inte verkar ha några kompisar men det känns som det är självvalt? Hon verkar må otroligt bra av att vara med sin hund, gå promenader och träna

        Det enda hon verkar bry sig om är att köpa nya märkeskläder och väskor varje vecka, och träna ihjäl sig och dricka gröna juicer

    Jag tror att Finlands medlemskap i Nato är bra för Sveriges trygghet – vad tror ni?

    Kan någon förklara varför vi inte skulle vara det när vi har ännu ett Natoland runt oss?

    ?

    Och sist men inte minst; varför skulle Ryssland vilja anfalla oss i dagens läge? Är det troligt?

      För putin är maktgalen. Ju mer han har ju bättre mår dåren.

      Nä det är inte troligt att han vill anfalla Sverige precis. Annat än att småterra oss lite med digitala attacker, pusha fler illegala och kriminella nätverk, flyga eller segla för nära, för länge osv. Grejen är väl att hela regionen mobiliserar och positionerar sig mer nu. Det blir mer hårddraget för en större konflikt.

      undrar mer hur det går med kina och taiwan & vad det kan leda till

      putin har bevisat sin inkompetens & hängt upp allt på hur han vill bli ihågkommen, medan ccp är listigare

      Att gå med i Nato orsakar bara mer skada och förödelse. Gillar det inte alls.

        Varför tror du det? Vad är alternativet tycker du?

      Jag tror också att vi kan känna oss tryggare nu när Finland är med!

    Så besviken på tv utbudet. Tycker det fanns inget att se i kväll. Älskar filmen hur man blir av med en kille ….. ni vet. Får väll se den igen. Inte blev det +11 grader utan 4. Hoppas kommande dagar blir någon bra film på tv. ? Glad påsk. ??????

      Går inte bäst i test ikväll? ? iaf på svtplay

      Det är därför man stremar nu för tiden…

    Glad påsk!

    Okej lång historia kort, blev dumpad av en person jag trodde var mitt livs kärlek för ca ett halvår sen. Hur går man vidare? Har tinderdejtat så mkt jag orkar men fått lite för många ”du verkar vara en fin tjej men känns mer som vänskap”-meddelanden nu för att det ska vara kul. Vill bara dejta nån ett tag och se om man passar! Enligt mig tar det mer än 1-3 dejter gör att kunna göra det men tydligen inte för andra.

      Jag tänker exakt som du! Är också heartbroken sen ett halvår tillbaka men känner inte ens att jag är intresserad av att dejta. Eller, jag vill dejta egentligen, men jag orkar inte för jag vill ha den typen av connection som jag kände med den förra.
      Får också såna meddelanden efter dejterna, och det gör rätt ont när man fått såna flera flera gånger.
      Har inga bra råd, men det känns lite skönt att det finns fler, särskilt när man överallt ser motsatsen?

      Du måste ge det mer tid! Ett halvår är verkligen inte så lång tid egentligen. Jag blev riktigt hjärtekrossad också och tror det tog ca 1 år eller mer att komma över det, men det var också lite speciellt då vi delvis hade fortsatt kontakt. Om du har någon kontakt med ditt ex så måste du avsluta det, jättesvårt att komma över personen annars. Men om inte, ta det lugnt och du måste(!!) öva på att trivas i ditt eget sällskap och inte stressa med att träffa någon ny, tror många dejter känner av den desperationen tyvärr..

    Var på massage i veckan, varit på massage många gånger förut så inget unikt med det. MEN denna gång fick jag något sprayat (?) i ansiktet det sista som hände, hon gjort också med karate-chop slag ryggen under massagen, sånt har jag aldrig upplevt förut, vilket fick mig att tänka på.. vilka konstiga saker har du varit med om i samband med skönhet-/hälsovård? massage, ansiktsbehandling etc

      Jag var gick till naprapat/massör och för det första gjorde han någon konstig övning när jag stod upp. Han drog mig bakåt väldigt hastigt vilket gjorde att jag hamnade med rumpan mot hans skrev. Han frågade sedan vad jag jobbade med och jag sa att jag var kurator. Vilket han tog som en invit att berätta flera intima saker om sig själv. När massagen var slut så kom vi fram till att våra barn gick på samma föris?.Gick aldrig dit mer igen. Bad dessutom nästa naprapat att förklara alla övningar som han gjorde innan han gjorde dem och vi vilket syfte.

        Sist jag var på massage försökte han ”tvinga” mig att prata danska upprepade gånger. Fast jag sa nej. När han såg mina tatueringar sa han ”åh, jag älskar tatueringar på kvinnor, det är väldigt sexigt!”
        Sjukt obekvämt. Väljer alltid kvinnliga massörer nu, vilket känns typ lite taskigt men pallar inte vara obekväm.

      Andra gången jag gjorde fillers så gick jag till en väletablerad klinik men hamnade tyvärr hos en oproffsig utövare. Det var tydligt att hon var osäker, och mot slutet av ingreppet hör jag henne säga ”det där blev ju inte så bra”. Precis vad man vill höra när någon står och injicerar saker i ansiktet på en. Tack och lov bröts det ner snabbt och jag hittade en ny otroligt duktig utövare.

        När jag skulle göra fillers och fick titta på resultatet sa jag att det såg ojämnt ut och hon svarade att det är för att ”ditt ansikte är ojämnt.”

      Fick höra i 5 år av x antal sjukgymnaster att min smärta i höften bara var muskelvärk och att jag skulle slappna av mer så släpper det… Fick tillslut en tid till röntgen och det visade på ankolyserande spondylit.

    Personligt brev – hur ska man tänka? Riktar mig särskilt till jurister ( tar snart examen och är främst intresserad av affärsjuridik) men annan input uppskattas även. Ska man skriva om varför man är intresserad av att jobba just hos deras byrå, vad man kan erbjuda (utöver rena kompetenser) och varför man passar så bra hos just dem? Eller ska man hålla det mer generellt? Jag har lämnat in mitt personliga brev för feedback hos facket och de ansåg att jag skulle skriva mindre genrellt och mindre om mina kompetenser och att det istället ska framgå av CV(vilket det gör) men känns jätte-cringe/konstigt och svårt att fomulera så vet inte ..

      Be chatgpt om hjälp

      Du bör skriva vad du har för egenskaper som de kan ha nytta av på det jobb du söker, och liksom fokusera på varför just du skulle passa just där.

      Sen är det mest CV:n man kollar på. Det är den man kollar på först och sen bland de man vill gå vidare med så kollar man på PB.

      Fokusera på ditt intresse av affärsjuridik. När vi anställer så tittar vi väldigt mycket på om man verkar vara genuint intresserad av det vi gör. Skriv något om arbetsplatsen och varför du söker specifikt oss. Har läst så många personliga brev där byrån inte ens nämns och de lägger jag alltid åt sidan.

      Ge tydliga exempel på dina kompetenser. Jag ser att ni söker en driven person. På mitt tidigare arbete bestämde jag mig tidigt för att jag ville utvecklas och bli ansvarig. Ett år senare så drev jag min egen butik… blablabla

      Man får bara leva med att det är jättecringe och konstigt att skriva personligt brev till en advokatbyrå innan man har några års relevant erfarenhet och innan man lärt känna folk på olika byråer.

      De flesta som läser ansökningar fattar att de inte har något unikt att erbjuda jämfört med konkurrenterna och att det för de allra flesta nyutexaminerade inte spelar någon roll ifall de får jobb just där eller på någon annan av de stora/medelstora byråerna. Partners brukar dock vara stolta över sina egna och gruppens rankings (Legal 500, Chambers) och ifall gruppen du söker till eller partnern i gruppen är högt rankad kan det vara en idé att nämna att du vill jobba just precis i den gruppen på grund av att klienterna anser partnern/gruppen vara så fenomenal, eftersom du vill lära av de bästa. Inte med just de orden såklart.

      Betona att du är flexibel. Flexibel på affärsjuridiskt språk betyder att du ska vara beredd att flexa när som helst, men inte förvänta dig att arbetsgivaren flexar tillbaka. Min kompis fick t.ex. en rejäl utskällning när hon meddelade partnern att hon inte kunde komma på ett kundmöte eftersom hennes pappa dött dagen innan, så hon tog mötet ändå. Efter mötet skällde samma partner ut henne för att hon inte gjort sitt bästa på mötet. Skräckexempel såklart, men det förekommer.

      +1 på anonym ovan, men också visa att du förstått just den byråns inriktning tex ha läst på hemsidan, om gruppen etc. Varför står just den byrån ut för dig och är intressant? Om du söker bitistjänst i en viss grupp så motivera varför just den gruppen (examensarbetet i det ämnet, fördjupningskurs etc)

    Är ni bra på att stå upp för er själva osv? Inte låter någon köra över en osv?

    Jag har insett att jag är urdålig på det, jag låter hellre någon köra över mig för att inte skapa dålig stämning när jag egentligen vet att jag har rätt innerst inne.
    Jag har nu börjat säga emot och stå upp mer för mig själv men vad det tar på krafterna alltså ?

      Jag är väldigt bra på det nu. Men får ångest efteråt. Hatar mig själv för det.

      Good for you! Fortsätt stå upp för dig själv, det kommer kännas så skönt med tiden.

      Jag insåg för ett gäng år sedan att jag varit omgiven av översittare hela mitt liv, och alla de försvann ganska smabbt när de insåg att jag inte tänker ta skit mer. Visst, man kan framstå som bitchig enligt vissa och det kan bli ensamt när alla dessa drar sig undan, men man får så mycket sinnesro.

      Ju mer du respekterar dig själv desto mer kommer din omgivning att respektera dig också, you got this! ?

    Finns det spa ansiktsmasker för barn? Tänkte köp ”spa kit” med nagellack och ansiktsmask. Har koll på giftfritt nagellack.. men finns det någon ansiktsmask ni rekommenderar? 6 år gammal.

      Onödigt att köra i de spåren redan. Barn ska slippa fokus på utseende och sätt att optimera sin yta. Kommer tids nog ändå.

        Hen har önskat det eftersom att de ”leker spa” på förskolan. Men håller med dig i övrigt.

        Att lägga ansiktsmask och optimera sin yta behöver ju dock inte vara samma sak. För små barn är hemmaspa snarare något roligt och lyxigt. Jag älskade att leka med smink som barn och kan meddela att optimera min yta var det absolut sista jag gjorde, det såg hemskt ut.

        Åh vad bra att TS fick din kloka kommentar! Super! Nu fick du henom säkert att känna sig som en dålig förälder slm ska ”uppmana” sitt barn att tänka på yta. Good for you!

      masque B.A.R har några sheet masks som ser ut som olika djur, finns hon bland annat Kicks (https://www.kicks.se/masque-b.a.r). Gällande nagellack tänker jag mig att något vattenbaserat kanske är att föredra.

        Fy fan vad vidrigt till en sexåring. Okej om hon var typ elva, men sex år, kom igen.

          Håller verkligen inte med dig, jag tyckte att sådant här var jätteroligt som barn men det var aldrig kopplat till utseende. Vilken åldersgräns är det på läppbalsam och hästsvans?

          Förstår nu varför ingen vill ställa frågor här eller diskutera olika teman. Svaren på min fråga om ansiktsmasker anpassad till barn är ett skolboksexempel på vår samtid idag. Allt är fel, och oavsett valen du gör så kan du aldrig göra rätt och allt ska kritiseras. Inte konstigt att psykisk ohälsa ökar med flera procent för varje år bland befolkningen i hela världen.

          Tack ni svarar ❤️

            Inte konstigt att unga tjejer mår dåligt och gör skönhetsoperationer när de börjar med ansiktsmasker och utseendefokus redan som 6-åringar.

              Tredje gången jag försöker posta detta nu. Så seg sida.

              Nåja. Ansiktsmask kan man göra utan fokus på utsidan utan som en mysig grej att göra tillsammans för att det är skönt. Hemmaspa är en lugn skön grej som jag brukar göra med sonen. Lite fotmassage, en ansiktsmask, basta, whatever. Man kan fokusera på annat än utseendet när man gör det så slappna av.

              Fast förlåt men en ansiktsmask? Måste det förknippas med utseende och dålig självkänsla? Kan det inte förknippas med något skönt och avslappnande och lyxigt? När jag lägger sheetmask så är det för att jag tycker det är skönt och svalt mot huden och att huden sen blir mjuk och len och inte känns torr.

              Hahahaha! Du måste väl ändå skoja? Ska små barn annars inte få klippa håret eller ha kläder de tycker är fina, för då är det utseendefokus? Tror nog det är värre för folks självkänsla att mötas av en sån människa som du, som ska kritisera och se ner på en person som försöker göra något fint för sitt barn.

          fast i skolan på fritids på sportlovet hade min 8 åring spa.. det var ju bara kul jö….

      Förstår inte hur detta inlägg kunde bli fel. Varför inte tolka det så att barnet vill gå på spa och få återhämtning. Idag prioriteras det bort för vi ska alltid prestera. Låt barnet få bli ompysslat och ta hand om sig själv. Det är ni som skriver utseendehets som lägger in den värderingen. Istället för att peka finger kanske ni ska titta på er själva. Jag har spa med mina barn också. Det är en lugn och mysig stund som inte alls handlar om utseende.
      Va lite snällare!

      Om det inte finns risk att någon stoppar i munnen så finns dessa https://www.skincity.com/sv/skincity-essentials/the-lotion-mask-1-pcs?nosto=ns-FP-sc och som man kan använda med vanligt vatten eller oparfymerat ansiktvatten. Man kan även lägga vanlig oparfymerad hudcreme i tomma burkar och pumpflaskor, finns ju att köpa många olika sk. rese-kit med små burkar och flaskor, eller varför inte återanvända tomma burkar från hudvård som du själv använt. . I stället för nagellack så finns det självhäftande nail-art, nagel-stickers, och press-on nagellack, ex https://lyko.com/sv/essence/essence-hey-be-happy-nail-stickers.

    Stör mig mycket på när influencers känner att dom måste meddela att dom ”checkar ut retsen av kvällen” eller ”lägger bort telefonen under helgen”. Eller när dom ska återkomma dagen efter och säga ”om ni undrade var jag var igår så hade jag en telefonfri kväll”

    Det är väl ingen som märker om dom inte uppdaterar på en kväll? Eller ens några dagar? Jag skulle aldrig lägga märke till en sån sak iaf? Tycker det känns så självupptaget att behöva proklamera att nu kommer jag inte uppdatera stories på ett tag.

      Tänker du på någon särskild som skrivit så idag?

        Hanna Theorin såklaaaart vem annan ???

        Säkert någon som skrivit så idag och det är därför det är färskt i minnet men tänkte inte på någon speciell! Tycker det är rätt många mindre influencers som gör så i tid och otid.

      Haha My Westerdal gjorde väl det… 100 kr på att ingen hade undrat om hon inte postade under helgen.

    Ser på Live Island UK, jag får fan panik på den mörka tjejen med peruk. Jag hade hellre varit helrakad än att gå med klister hela pannan. Samma med en i amerikanska varianten av programmet en mörk snygg tjej med påklistrad peruk för att få långt hår. Jag ser nu inget annat än klistret när jag ser programmet.

      Kollar också Love island UK, aldrig tänkt på att det är peruk hon har ? blev så besviken på Will nu när tjejerna är i casa amore, trodde verkligen att han skulle vara lojal ?

        Ja jag blev faktiskt riktigt förvånad. Inte en liten kyss heller utan han gick all in ?

        Blev också så otroligt besviken! Trodde han var den sista som skulle vara otrogen. Samtidigt verkar det som att Will kanske inte har så lätt att få tjejer? Så han blev säkert otroligt smickrad och kunde inte motstå. Fortfarande inte ok men..

      Du vet att flertalet svarta tjejer i USA bär peruker med eller utan klister va? I princip ingen av de mörka kändisarna vi ser på tv har sitt egna hår.

        Möjligt, med då inte med en tre cm bred flagnande kant om de ska vara med i tv under 2 månader. Så jäkla snuskigt att sitta i 30 graders värme med en puttrande skalp och inte badar hon eller något utan bara doppat sig en gång lite försiktigt. Alltså det ser så äckligt ut att jag förstår inte hur det kan vara så viktigt att ha långt hår att man spökar ut sig så.

          Om du inte förstår så kan du läsa på om svarta kvinnor och deras hår. Titta även på Chris Rocks dokumentär ”Good hair”.

            Eh, chris rocks ”dokumentär” är en så kallad mockumentary, inget att ta seriöst. Han hånar dessa svarta kvinnor.
            Jag är själv svart och har aldrig använt peruk. Mitt hår är långt men ser självklart längre ut när jag plattar det. Att hävda att alla svarta tjejer bär peruk osv är löjligt. Och nej, de flesta använder inte det. Länder i Västeuropa är de som köper in hår från asien mest i hela världen.
            Vita kändiskvinnor använder peruk och hårförlängningar men ingen säger något om det.
            Känns som många är avundsjuka på de mörkhyade snygga kvinnorna och därför försöker sänka dem genom anklagelser om det ena och andra. Samma med typ beyonce med sin gyllenbruna hudfärg får ankalgelser om att bleka sin hud. Luktar avundsjuka lång väg.
            Aldrig att jag skulle dra på mig någon annans hår, så ofräscht och äckligt. Fattar inte kvinnor som har extensions osv
            Sen kan jag förstå varför vissa använder det för att inte förstöra sitt eget hår med produkter,klor och hetta, framförallt artister som står på scen.

            För övrigt är chris rock ett så kallat hovnarr. Ingen svart amerikanare tar honom seriöst. Han tjänar pengar på att håna sin egen ras, främst då kvinnorna.
            Hans ”dokumentär” var allt annat än seriös och de som deltog kände sig lurade då de trodde att han skulle gå in på djupet och ta upp historien bakom. Det var en gång i tiden förbjudet för svarta kvinnor i amerika att bära sitt hår otäckt, de var tvungna enligt lag att täcka håret med en slags sjal över huvudet. Sen har de varit diskriminering på arbetsplatser osv vilket resulterade i ’the crown act’. Inget av det tog han upp.
            Här är han hos oprah och försöker förödmjuka henne men tji fick han då hon bär sitt eget hår. https://m.youtube.com/watch?v=Nq0L6mDGF-E

        Nej, det är en myt.
        Här är ett klipp på chris rock hos oprah där han anklagar henne för att ha peruk och hon låter honom röra runt i hårbotten och hela håret för att bevisa att det är hennes eget hår. Vissa kan inte se skillnad på ett rakpermanentat hår och peruk.
        https://m.youtube.com/watch?v=Nq0L6mDGF-E

      Får också panik på henne men främst för vilken omogen, bekräftelsesökande fjortis hon är som har krossat Shaq totalt. Han är så genuin, seriös och kär i henne och hon har spelat honom totalt. Hoppas hon blir utrustad så får tittarna får chansen

        Nu är hon den yngsta deltagaren, hon är typ 20 år gammal. Ingen ursäkt men förklarar varför hon är omogen.
        Sen så har jag erfarenhet av killar som shaq och de älskar bitchiga odrägliga tjejer. Finns inget man kan säga åt dem, de älskar dessa typer av tjejer. Lyckas du få loss honom från en sån tjej så kommer han bara gå vidare till nästa tjej av samma typ.
        Precis som det finns tjejer som gillar bad boys så finns det killar som gillar bad girls.

    Tips på byxor som passar en kropp med formen av Svampbob? ?

    Jag har en rektangulär överkropp med platt rumpa och pinnsmala ben och jag har såååå svårt att hitta byxor som sitter snyggt OCH bekvämt. Hittills har jag kompromissat genom att antingen låta byxorna sitta snyggt på ben/rumpa och klämma in överkroppen i den alldeles för smala linningen vilket gör att jag inte bara får en ful muffinstop utan också ont i magen.
    Alternativt så har jag byxor som sitter skönt i midjan men som därmed har noll passform över rumpa och ben.
    Är det omöjligt att hitta en kombination av detta?? När jag håller upp byxor i butik så ser man direkt att midjan är flera cm smalare än höftpartiet och min kropp ser inte ut så ?

    (Har Molly-jeans från Gina som funkar ok men hade varit kul med variation)

      Samma här fast breda höfter och uppblåst mage på grund av endometrios och kärlekshandtag. Har gett upp hoppet om byxor ?

      Byxor med låg midja?

      Momjeans kanske? Eller slacks ☺️

      Svampbob ?? Jeansbutiker kanske har bättre bredd i storlekarna så man kan köpa större i midjan och har flera olika modeller så att du kanske kan hitta nåt bra.

    Någon som vet vad som hänt mellan Linn Herbertsson och resten av världen?? Att hon och Mattias gjort slut fattar jag men varför kapades alla band mellan henne och forni, tungården, osv, men Mattias verkar vara fortsatt kompis med dom?

      Jag undrade också. Även Dasha lägger ju upp att hon är ute på middag med M. Men alla banden verkar ha kapats mellan Linn och resten av flunsorna.

      Hur vet du att alla band har kapats? Linn slutade ju med sociala medier och har inte uppdaterat på över ett år. Kan ju vara att hon inte vill synas så mycket på andras konton då heller.
      Men i övrigt undrar jag också vad hon gör och hur det är med henne. Hon måste ju ha något umgänge kvar hoppas jag?

        Stämmer inte. Hon uppdaterar stories

    Vad jag avskyr surkärringar på cykel.

      Du måste leva ett fantastiskt liv för övrigt.

        Kan jag inte säga att jag gör men om någon beter sig illa och sedan anmäler mig så får de skylla sig själva.

    Någon mer som älskar Selena Gomez? Sådan förebild! Hoppas att det tar slut mellan Justin Bieber och Hailey… hehe

      Älskar Selena! Förstår fortfarande inte bråket mellan henne och Hailey.

      Nja, får dåliga vibes av Selena.

    Camilla, om du ser detta, kan du be nyheter24 göra något så att BB går att få som dark mode? Hade varit underbart att inte få en 40W lampa i ansiktet när man ströscrollar på natten

      Vad har du för telefon? Jag har Samsung, gick in på inställningar och kunde ställa in högkontrastläge så då blev allt mörkt.

      Herregud människa sänk ljuset på mobilen eller paddan bara hur svårt kan det vara? Tar en sekund

        Men varför så otrevlig?

        Även om man sänker ljusstyrka är en vit skärm ganska ljus när man ligger i ett kolsvart rum

          Eh nej, min blir så mörk så det tar bort 90% av ljuset. Vanlig 8 år gammal iPhone

        Men snälla människa, jag har både dragit ner ljuset till minimi och satt på true tone. Vet du något om melatoninproduktion?

        Så oerhört otrevlig kommentar. Konstig inställning att anta att okända människor är imbeciller.

          Sen på bollen, men jag såg en annan kommentar för några dagar sedan som hjälpt mig. Gå in på inställningar -> hjälpmedel-> skärm och textstorlek och sedan bläddrar du ner till ”minska vitpunkt”.

          Prova och se om det hjälper dig!

    Vilka typ av känslor har ni upplevt idag?

      Känt mig kär i en person som dissade mig för ett halvår sen.
      Blev glad över mina nya gardiner.
      Känt mig kreativ, för jag började måla om lite saker jag har här hemma, flyttat lite tavlor etc.
      Trött för att jag hållit igång den 5.50 och jag har sovit 4h inatt.
      Lite glad för att min kompis ringde och vi har inte pratat på hela veckan. Men sen blev jag lite irriterad också för att han bara pratar om sig själv och jag börjar få slut på kloka ord.
      Imponerad, för att jag, som absolut inte kan laga mat, gjorde en sååååå god pasta med baconsås?

      Mestadels frustrerad för jag aldrig kommer över mitt ex och känner en viss oro inför framtiden. Men kände glädje när jag umgicks med familjen

    Varför la Schulman och Geniet ner podden?

      Är den nerlagd redan? Jaha visste jag inte

    Vi kommer om några veckor få hem vår första valp. En labrador. Nån som har bra tips? Tips på allt kring valp o hund. Läser på massor just nu

      Något jag önskar att jag vetat innan jag fick hem min valp i höstas är hur jävla orolig man är för ALLT ? Tänkte att det bara skulle vara kul att ha hund men har oroat mig över allt ifrån att hon äter för lite, till att hon får för långa promenader till att hon får träffa för få hundar. Kanske inget tips, mer något att förbereda sig på ?

        För att få hunden rumsren ta ut den varje gång efter att den vaknat, ätit eller lekt.

      det går inte att ”springa av” en valp energi, den blir bara stressad av det och man tror att den behöver rastas mer och så blir det en ond spiral. ta det väldigt lugnt, inga långa promenader och så. det är en bebis ni får hem <3

      Har just hämtat hem en labbevalp. Valpsäkra genom att dra ur alla sladdar som är på golven. Tänk på att den biter på allt. Så det gäller att ”hänga med”. Se till att ha ett antal leksaker att distrahera med. Vi har en vuxen labbe också och till henne har vi köpt mjukisdjur på tradera. Funkar toppen!

    I de senaste inläggen om monas-universum har flera nämnt att hon har lurat bitterf*ttan i samband med någon affärsuppgörelse. Har någon lust att kort sammanfatta vad som hände? Blev så nyfiken…

    De leker ”spa och massage” på förskolan.. så hen önskar sig det. Men håller med dig i övrigt.

    Varför andas ”Knatteplock”’s dotter Bonnie så konstigt?

      Antagligen för att hon är snorig.

      vad baserar du det på?

    Vi har ingen köksfläkt i vår lägenhet så såklart luktar det väldigt mkt matos i lägenheten när vi lagar mat. Så tänkte införskaffa en fläkt. Ville bara kolla med er som har, hjälper det till mkt med matoset? ? någon som har tips på en bra köksfläkt kanske?

      Ja, givetvis hjälper det mot matos?! Är väl ungefär syftet med en köksfläkt?!

        ?!

        Ok formulerade mig lite fel kanske, ville väl mest fråga ifall ni som har köksfläkt slipper matoset helt? Har ni något tips på en bra? ?

          Har inte typ alla köksfläkt? ? beror helt på vilken typ du har. Tycker de flesta är för klena tyvärr men har aldrig testat en superavancerad

            Konstigt nog har vi inte det i vår hyresrätt tyvärr ?? det verkar inte ingå i basutbudet heller så får köpa en.
            Tack! Ja i min gamla lägenhet så var fläkten rätt klen. Hoppas att en sprillans ny hjälper!

        Hjälper det MKT står det ju!? Varför så upprörd!? ?

          Jag är inte upprörd alls.

            Kändes så med utropstecken o frågetecken
            ⁉️ ?

              Jaha, det var mer för att visa på min något förvirrade fråga.

            Hjälper det mkt står det ju? Inte om det hjälper?

      Hittade massa tips nu om hur man kan minska matoset, tex ställa fram en skål med vinäger eller bakpulver i köket som ska absorbera lukterna eller skära en citron i bitar och lägga i en kastrull medan du lagar mat.

        Så om jag steker kött på hög värme så det osar blir det mindre os av citron ?

          Nä jag litar nog inte fullt på tipsen ? har provat massa grejer hos ekotipset gällande andra saker o det funkar ju sisådär ?

      steker inget så slipper matoset
      bara kokar + micro

        Hatar stekos, gör det mesta i ugnen, t.o.m köttbullar, tycker dessutom de blir saftigare än stekta. Supersmidigt.

          Smart! Jag hatar stekos jag med!

      Glöm inte att höra med hyresvärden vad ni får och inte får sätta upp för typ av fläkt. Kanske köksfläkt med kolfilter är ok, men inte en som kopplas till ventilationskanalen.

        Åh tack! Ska kolla det! ?

      Fråga hyresgästföreningen om de verkligen får bägra dig en fläkt. Låter inte som något du ska behöva köpa själv tycker jag.

    Vill söka till en konstskola men har fortfarande inte kommit igång med att skapa arbetsprover. Har sån ångest för det för det känns inte som att det kommer bli bra och ”rätt” och jag är redan tillräckligt känslig och osäker i mitt skapande. Samtidigt vill jag verkligen gå utbildningen… måste komma över denna tröskel snarast!

      Mitt tips är att bara börja. Tänk inte på rätt, fel, eller på om du kommer komma in eller inte. Försök att ha kul!

    Varför är det alltid så satans segt att kommentera på öppet spår? Jag orkar inte sitta i evigheter och vänta på att varje kommentar ska gå igenom. Dödar den lilla lust jag har att delta i diskussioner här. Suck.

      Samma här. Har gett upp för längesedan

      Ja just nu är det vääääldigt segt. Blir error kod men det går igenom ändå.
      Önskar att man kunde scrolla ner till senaste kommentaren också enkelt.

      Segt och modd hela tiden. Vad är det som händer

      nyheter24’s server är en otrimmad köttbulle

    Seglivad bakteriell vaginos, vad ska man göra?? Har behandlat med MultiGyn ActiGel flera dagar nu men det försvinner inte 🙁

      Söker läkare. Det finns inga receptfria läkemedel som har effekt mot bakteriell vaginos i sig, dock finns en del preparat som motverkar torrhet och återställer pH-värde vilket kan lindra symtomen man får.

      Har BVn tagit sig så ordentligt är det nog antibiotikakur som gäller. Mjölksyregel/vagitorier funkar mest som förebyggande eller om du märker att det just håller på att bryta ut.

      Du får nog pallra dig iväg till gyn så du kan få antibiotikabehandling

      Pröva Vernivia. Jag fick för första gången för första gången för ett tag sen och det hjälpte.

    Elitstyrkan – åsikter om deltagarna? Eller för den delen kanske vet lite mer om instruktörerna!

      Åh tyckte det var så obehagligt han som lyckades klättra upp i helikoptern men ramlade ? kunde ju gå riktigt illa

      Tycker att årets rekrytering verkar rätt svag. Redan flera som klagat och lämnat pga gamla skador som gör sig påminda. Om man nu har mycket problem med typ knä eller en ryggkota så kanske man inte ska söka till Elitstyrkan?

        Tänkte exakt samma. Varför ens söka till elitstyrkan när man har skador och vet vilken fysisk utmaning det är…?

      Hon med prinskorv-läppar verkar så förvirrad. Varför är hon ens med?

        Ja och så knöligt fyllda läppar har jag sällan sett. Måste typ ha gjort dom hemma.

        Haha ja och så kom den klassiska ”jag är så mycket mer än bara mitt utseende”

          ”Jag har blivit ledsen när folk har dömt mig pga utseendet, jag är såå mycket mer än det”. Så märkligt sagt när hon gjort valet att spruta in 1 dl fillers i fejset?! Uppenbarligen var hon ute efter den looken?

    Åh behöver hjälp, vill se filmerna ”Tar” och ”After sun” på amazon prime videos men jag byta VPN eller vad det heter, hur gör jag ens?

      Tror inte det går eftersom du måste ju betala för filmerna och du har svensk bankkort = du nekas. Annars så byter du inte VPN utan IP-nummer och detta gör du genom att skaffa en VPN. Ta inte en gratis VPN, dom är bara skit, utan ta en som kostar. De som kostar brukar ha en gratisperiod på kortade tid (typ 3-10 dagar).

      Sökte lite snabbt på Bilibili vet inte om det är det är rätt filmer jag hittade. Kolla om det kan hjälpa dig?

    Åh kan inte bestämma mig, blond eller brunett?

      Beror väl helt på vad du passar i

        Passar i båda.

          kör högra sidan blond vänstra sidan brunett

          eller rutigt, eller i horisontella cirklar

            Missade kommatecknet+eller och tyckte att rutigt i horisontella cirklar lät fint??

      Blond.

      Blond!

    Sköna, lätta sneakers i bra kvalitet sökes. Ska promenera mycket i dem. Tips?

      Hoka!

      Adidas ultraboost

        +1

      Skechers

        Skönaste skorna, tyvärr fula som fan! ?

    Kollade Masked Singer med ett öga nyss och vilken chock alltså, ha,ha, Janne Andersson bakom masken?Den såg man inte komma.

      Jo. Lätta ledtrådar och tyckte att man hörde det på rösten.

        Ok, hade inte en tanke på honom, kollade iofs inte jättenoga, men tittade när masken åkte av och blev rejält överraskad, han kändes helt malplacerad. Förra veckan megabråk i studion, nu i mullig mullvads dräkt liksom..blev knepigt för mig, ha,ha.

          Glöm inte Bäst i test också! Älskar Janne.

    Säkert i senaste laget för att skriva men när ni använt osthyveln. Lägger ni in den i kylskåpet då tills nästa gång ni ska äta ost eller lägger ni den i disken?

      Men i disken såklart!

        Så bra!
        Jag hörde om en som brukar spara osthyveln i kylskåpet och jag blev lite lite äcklad men sen tänkte jag om det var jag som överreagerade ?

          Men gud, inget äckligt med det.

      Har den i kylskåpet i några dagar innan jag lägger den i diskmaskinen. Vad är problemet? Vatten och el är svindyrt idag, ser det bara som slöseri att diska hysteriskt hela tiden. Har även smörkniven kvar i paketet i kylen.

      Använder den några gånger innan jag diskar den. Har en liten låda i kylskåpet för smör, ost och pålägg och i den följer den med. Använder den väl 3-4 frukostar innan den diskas.

      diskar den bara när osten är uppäten så nya osten inte får ostmögel på sig

    Läser då och då om ämnet Att komma över sitt ex, svaret är alltid tid. Tänker att jag uppenbarligen är annorlunda här, då det tog slut efter femton år och personen var min själsfrände. Nu har det snart gått sju år och jag spenderade fem som singel efter uppbrottet. Jag har accepterat att jag inte kommer över personen och att jag alltid kommer älska honom och att det alltid kommer göra ont och vara en sorg. Det är något jag lagt i en liten box långt bak i mitt medvetna samtidigt som livet måste fortgå och vara så bra som det bara går. Poäng, tydligen funkar inte det där med TID för alla.

      Eller så gör det det, tid är väl ändå ett oändligt mått. Om ytterligare 7 år kanske det känns helt annorlunda.

      Trodde det var underförstått att det är tiden man ger sig själv för att aktivt arbeta med de jobbiga känslorna, som är vad som menas. Självklart kommer det inte bara släppa, särskilt inte om du ältar och tänker/accepterar att ”det alltid kommer göra ont”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.