Triss i Instagram

Michaela Forni har blivit tvåbarnsmamma efter att ha välkomnat dottern Gaia till världen. Stort grattis!

My Martens låter sin florist presentera sig lite närmare. Det är ju trevligt, då det verkar vara hon som driver blomsterbutiken.

Jag skulle aldrig kunna sitta och titta på när min sambo mer eller mindre blir misshandlad, bara för att det är under organiserade former.
Kanske är det annolunda när man lever nära det under lång tid som Elin Härkönen gjort?

80 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Den där Caroline verkar ju vara riktigt duktig. Jag har alltid tyckt att det är nåt konstigt med My och hennes PT- samt floristkarriärer. Sen kom jag på att jag aldrig sett henne t.ex. visa hur man gör en fin bukett eller olika blomsterarrangemang. Inte heller visar hon hur man enkelt kan göra olika övningar hemma med sin egen kroppsvikt osv. De andra PT:n som jag följer visar ofta hur de själv övar och ger tips. Det verkligen syns hur de brinner för sin sak. My tar mest bilder på sig själv på gymmet eller bilder på saker hon säljer i blomsterbutiken. Man får aldrig se att hon egentligen kan något.

      My är faktiskt utmattad och behöver rehab. Sliter på hälsan att ljuga så mycket.. Styrkekram!

        Hon ser ut att behöva rehab från allt.
        https://postimg.cc/jDXF1W2v

          Men det där är väl en screenshot från en video ?

          Fin frisyr.

      Skulle kännas pinsamt att rätta sig efter Mys prissättning. EN pelargon kostar 595:-. Vanlig svenskodlad Mårbacka som du kan få för en hundring på många ställen.

        Va!? VEM skulle ens få för sig att betala det priset? För en pelargon?

          Att fylla en balkonglåda med blommor från My kostar över 2.000kr ?.

        Det är ”specialpelargon”

        Det är väl bara att be om en stickling eller två, från någons äldre släkting! Varför betala för pelargoner?

      Vadå aldrig se att hon kan något. Vad elakt skrivet.

        Men det är sant. Lögner och skryt om att hon är proffs på mycket, men ingen saklig grund. På gymmet visar hon helst sitt skrev och hästsvans. Snor text och bilder från de som kan. Låtsasvärld i Hägernäs.

        Varför var det elakt? Jag skrev ju att jag aldrig har sett My visa hur man t.ex. gör olika övningar eller binder en bukett. Det är precis sånt som andra i samma branscher gärna visar på sina kanaler. Det är bra reklam. Det räcker inte att bara starta företag och påstå att man är proffs.

          Samma sak gäller hennes tredje ”yrke” kostrådgivare. Andra i den branschen visar gärna hur de gör olika enkla rätter samt delar recept flera gånger i veckan. My istället lägger ut bilder på restaurangmat som hon mest verkar äta. Vilken kostrådgivare vill inte visa sina kunskaper?

          My har flera ggr undrat om folk vill se när hon gör olika övningar och få tips på bra mat att äta. Tidigare när hon släppte igenom kommentarer fick hon Ja på de frågan flera ggr. Övningar har jag sett hon lagt upp på Instagram en gång. Annars är hennes vanliga pose att hon sitter eller står och visar upp ett V-tecken när hon är i sin Studio.
          När hon ska visa tips på bra mat brukar det sträcka sig till hur man gör olika smoties med proteinpulver som gör reklam för. Olika snacks tex dadlar med jordnötssmör någon form av chokladmuffins, då också i något reklamsammarbete . Så inte mycket tips där under åren på bra mat från kostrådgivaren.

          Fan också.

        My körde ju sin tidigare blomsterhandel i botten, i konkurs, med stora svåra skulder enligt My själv så pass att hon skulle behöva dras med skulder resten av livet. Så bra att det nu gick att starta på nytt men My verkar lite för optimistisk, köper in en massa krukor och inredning, precis som förr, och tror hon kommer få det sålt, eller är det något som får dras av typ så hon ändå inte förlorar på det kanske, och sen kunna ta hem el sälja det privat ist kanske, vet ej. My verkar ju ta sig framåt ekonomisk iaf trots alla bakslag o utmaningar som hon kallar det, och svåra skulder efter konkurs vad My själv tidigare skrivit.

          Har du koll på vad hon tar ut? Hon lever i ett luftslott. Hennes AB drar inte in några pengar som man skulle kunna leva på. Hon är fejk och kommer hamna i konkurs snart igen. Hon får sluta leka influenser och skaffa ett vanligt jobb. Lokalvårdare eller liknande.

        Håller med dig. Varför allt har och nedlåtande kommentarer om denna tjej? Vad har hon gjort er alla som kommenterar så elakt? Vad är ni för människor som hatar så? Tänk er själva om ni skulle bli kommenterade på så elakt vis! Innan man skriver som många av er gör; tänk efter om det ni skriver är något ni skulle kunna se My i ansiktet och stå för. Det gäller inte bara detta utan generellt när man är ”elak på distans”.
        Skrämmande utveckling tycker jag.

      Hon lär väl börja med det nu då, med att visa övningar och hur man binder en bukett för hon läser ju här och tar efter och lär sig. Är ju här folk skrivit att hon borde öppna blomsteraffär istället för gym. Undrar om hon kommer lägga ner gymmet och ”PT-karriären” men är väl för lätta pengar att ge upp kanske, hon vill gärna vara ”träningsprofil”. Bra hon verkar gett upp det där med att vara kändis och i mediabranschen i alla fall. Såg att hennes PT-kompis skulle göra träningsresa ihop med Hanna Graaf.
      Totalt ointressant för oss här vem som jobbar och driver Mys blombutik för övrigt.

        Tror inte pt-grejen var så lätta pengar för My. Hoppas det går bättre med blommorna!

      För många år sedan när My umgicks med d-kändisar var det ett gäng nere hos henne och bodde på kompisens hotell och fixade med blommar hos henne. Tror det var några mammorna med massor av barn m fl.

      Vem av dem är det som gör buketterna till vinnarna i de olika tävlingarna som My har haft? Jag menar de där tre tävlingarna, där två vinnare har presenterats och den tredje tappades bort samtidigt som det utlovades en fjärde tävling som aldrig dök upp. Det är de tävlingarna jag tänker på.

      Camilla kanske kan berätta vilka regler som gäller för tävlingar på internet/Instagram/Facebook för det verkar inte helt glasklart. Får vinnaren väljas godtyckligt utifrån var hen bor? I så fall utnyttjas ju bara övriga deltagare som tvingas dela och likea för att få vara med. De har ju aldrig någon verklig chans att vinna. Hur definieras en tävling och hur skiljer den sig från ett lotteri?

      Det har diskuterats på Flashback varför My är så gränslöst slarvig med sina tävlingar (bland annat). Hon har en superchans att marknadsföra sig och visa upp proffsiga buketter. Men det bara släpper hon och låter allting rinna ut i sanden. Jättekonstigt!

        Det är exakt så jag också tänker. Det vore jättekul att t.ex. få se en reel på ibutikens nstagram om hur man kommer på idéen om hur veckans vinnarbukett ska se ut och sen kunde man få se hur Caroline gör den. Kanske kunde de ge lite bakgrund också, berätta för följarna vilka blommor som är typiska för en viss månad och vilka håller extra länge osv.

          Det är ett jättebra upplägg. Och obegripligt att de inte har kommit på något liknande. Förstår verkligen inte varför de inte tar chansen och istället bara låter det flyta ut i glömska/lögner. Även om det skulle vara så att My känner sig ringrostig och lite nervös inför att visa upp sina kunskaper så skulle hon ju ändå vinna på att visa upp vad butiken (dvs Caroline) förmår. Hon är säkert inte främmande för att kanske stå och hålla i en bukett och prata om den, utan att precisera vem som har gjort den. Det skulle faktiskt vara en lösning, om hon inte vågar visa upp sina egna arbeten medan hon gör dem. (Och om hon faktiskt vågar det så är det ju bara ännu bättre!)

          Det finns liksom lösningar på allt. Men hon väljer att hoppa över alltihop. Märkligt.

        Mycket bra sammanfattat av detta som jag också tänkt på!

        Hennes sätt att hantera dessa tävlingar på (reglerna, upplägget, hur/när/om vinnare utsågs och presenterades osv) har varit ytterst oproffsigt och hur hon missar att marknadsföra ”veckans bukett” till vinnarna (som hon dessutom själv skulle leverera under 8 veckor) är helt obegripligt! ?

    Direkt ut med ungen på internet för content.
    Någon annan som längtar tillbaka till en tid före smartphones och sociala medier?

      Content och content… I dagens samhälle lägger de allra flesta i Fornis ålder ut på sin instagram när de fått barn. Inte som att flickan presenteras i samarbete med Livly eller liknande ?

      Är väl ganska vanligt att man lägger ut bild på bebisen och berättar att den är här. Ingenting jag stör mig på eller som gör att jag saknar tiden före smartphones ? (älskar min telefon förövrigt, så skulle inte bli speciellt glad om någon tog den ifrån mig)

        Ja det är väl jättevanligt? Dessutom vet ju folk att bebisen är på gång när som helst och hon lär få massvis av frågor efter en stunds tystnad.

          Ja precis, är väl inte så hemskt att göra det. Men vet iofs inte hur gammal personen som skrev kommentaren är. Är man lite äldre så är det kanske lite svårare att förstå sig på sånt här. Fast iofs gjorde man ju lite samma sak förr, man tog bild på bebisen och satte in i lokaltidningen

      Om du längtar tillbaka till det så är det ju bara låta bli att ha Instagram. Känns ju lite fånigt att sitta och scrolla på bloggar och sociala medier och beklaga sig över att alla har smartphones och uppdaterar sin Instagram.

    Brukar du inte censurera barn i bloggen?

      Det är ingen screenshot.

    Varför tror ni att såpass många instagramkonton med många följare har ett behov av att publicera utelämnade foton och filmer på sina svårt sjuka barn? Det är närbilder på barn med sond, detaljerade texter kring barnens ångest, smärta och rädsla på sjukhuset. Listor på barnens mediciner, värden, längd och vikt. Beskrivningar om hur många gånger de hostar så att de kräks, sängen behöver bäddas och barn barnen behöver badas. Varför? Hade de själv velat att dessa mycket personliga händelser beskrevs för flera tusen läsare samtidigt om en bild på de halvt medvetslösa? Ett sånt smaklöst beteende från de som står barnen närmst. Uteslutande är det alltid mamman som står för detta smaklösa content.

      Lagarna behöver ändras för att skydda barnens integritet. De här föräldrarna som ägnar sig åt ett så gränslöst beteende, behöver stöd i sin chock kopplat till barnens sjukdom/ar med mera. Barnen är tyvärr totalt utelämnade i föräldrarnas insyn och bestämmande gällande vad som delas med utomstående. Personligen önskade jag att alla föräldrar ägnade lite tid och läste på lite om men och satte sig in i Offentlighets- och sekretesslag och Hälso- och sjukvårdslag samt Patientsäkerhetslag. Det hade varit ett uppvaknande för den här sortens gränslöshet. Det många av de här föräldrarna inte vet om är att de kan, när barnet är äldre faktiskt bli så att de stängs ute från barnets journaler.

      Det är snårigt när föräldrar inte sätter barnets bästa främst!

    Så sötig bebbe. Gaia kan bli ambassadör för Caia. ✨

    Gullig namnkombo med Dante och Gaia, fina namn båda två men i mina öron låter det som typ helt olika kategorier av namn, inte för att det gör något, charmigt bara, men lite ovanligt?

    Vad är den eller de mest udda eller lustiga syskon-namn kombinationerna ni stött på? ???????????

      Min mammas bekanta döpte sina tvillingar (på 80-talet) till Sten och Knut, Stenknut ?

        Så fint…?

      Tänkte också på det! Dante mainstream influensernamn och Gaia mer hipsternamn. Julia Stridh som är lite mer alternativ har ju nyligen döpt sin dotter till det, kanske var inspirationen

        Men Gaia är väl vanligt i Italien och Forni har väl italienskt ursprung

          Så kanske är därför

          Gaia (grekiska Γαία) eller Ge (Γη) var i grekisk mytologi Moder jord. I romerska mytologin är namnet Terra.

            Ja men det är som sagt vanligt i Italien också. Finns ju många vanliga namn i Sverige som inte kommer härifrån urpsrungligen och som är vanliga i andra länder också.

          Haha nä Gaia är inte vanligt i Italien…

        Dante och Gaia är italienska namn.

          Precis, jag tycker dom passar bra ihop ?

          Ja jag känner till det, uppfattar dem ändå som otroligt olika, trots att det går att hitta gemensamma nämnare dem mellan (men alla har ju såklart inte samma referenspunkter, och ”ser” namn olika när man hör dem.

          Både Stig och Tindra är svenska namn, till exempel. Jag skulle nog ändå inte sträcka mig till att säga att deras ursprungland gör att de nödvändigtvis ”matchar”. ?

      Har jättesvårt för namn på G, vet inte ens varför, alltid haft.

      Men det var egentligen namnkombinationer jag skulle kommentera. Behöver syskons namn passa ihop eller vara av samma ursprung, tid etc? Har inga barn själv så jag vet inte hur tänket brukar gå. Ska jag se till mig och mina bröder har våra namn helt olika ursprung och är rätt olika överlag. Men de funkar ihop.
      Tänker att det blir väl lite som när två personer blir tillsammans, ”Månstråle och Stefan” är ju rätt olika, men skulle ändå passa ihop om de blev ett par. Finns det verkligen namnkombinationer som inte passar??

        Jaha men det är väl mer en öppet-spår fråga. Men själv brukar jag inte tänka på sånt iallafall eller reagera på om namnen passar eller inte. Det där är nog individuellt, finns inga rätt eller fel för vilka namn som passar ihop.

          Visst men det var inte jag som ställde den frågan, svarade på Agnes kommentar.

        Jag känner en familj där dottern heter Chloe och sonen Algot. Det tycker jag är så brutalt olika stil på namn ? ena klassiskt svenskt andra super-amerikanskinspirerat och nymodigt

          Ja fast varför inte? Tycker ändå Chloe och Algot lät lite gulligt ihop. Båda är fina namn. Och är ju bara när man pratar med någon annan om barnen som man behöver säga ”Chloe och Algot”, så spelar ju egentligen ingen roll.

          Känner igen det där med att blanda olika typer av namn. Jättemärkligt! Man kan inte vara så insatt i namn om det blir en sådan blandning. Jag har också svårt för när förnamn och efternamn inte klingar bra. Som Neas (podcast Surret) barn som fått namnet Blanche (!). Så fånigt namn och sedan ett svenskt efternamn.

            Varför måste man vara insatt i namn? Man väljer väl dom namnen man tycker om.

            Haha varför måste barnens namn ja samma stil? Trams. Och tror du på riktigt att föräldrarna inte fattat att de väljer olika typer av namn? Tycker tvärt om att det är lite coolt om man väljer dom namn man tycker är fina och inte för att det ska vara koordinerat in i minsta detalj.

              För att det inte låter helt klokt med en Chloe och Algot tillsammans. Ett nymodenamn och ett gammalt namn. Har man lite koll vet man sånt! Jämför det med Kevin och Gunnar eller Nova och Signe.

          Hahah Chloe och Algot ♥️

      Sten och Stig ?

        Min farbror och pappa, en Ulf fanns med i syskonskaran också. Inte helt ovanliga namn på 40-talet ändå.

        Hahah har själv detta exempel i min släkt, och sambon också. Var det typ THE syskonnamnskombination back then? Verkar finnas i typ alla släkter. ?

      Oj, mina tre barn är en mix-match utan dess like. Jag har bara valt namn jag tycker är fina – hur ofta presenterar sig syskon tillsammans ens?

      Men ja, du hade säkerligen höjt på ögonbrynen åt att mina barns namn inte matchar överhuvudtaget.

        Hhahaha men alltså läste någon kommentaren över huvud taget?

        Jag skriver uttryckligen att det är charmigt, jag personligen tycker det är gulligt att man väljer det man tycker om utan att tänka på huruvida namnen ”matchar” eller ej.

        Men min uppfattning är att föräldrar vanligen bryr sig och tar sådant i åtanke, för det är vad jag hört vänner diskutera samt så upplever jag generellt att syskonnamn vanligen matchar någorlunda. Sladdbarn brukar dock komma undan enligt min uppfattning. Typ:

        Cecilia 1976
        Christer 1978
        Clara 1982
        Ramona maskros 1995

          Det var bara en lättsam fråga om ett ämne som jag tycker är roligt. Den är inte ställd för att hacka ner på någons namn eller namnval, det är väl ingenting att ta illa vid av om någon skulle tycka det låter ovanligt att din pappa heter Gösta och hans bror heter Legolas?

          Exemplet som togs upp ovan, om Sten och Stig har jag själv i släkten och vi hör oss ibland lustiga om att de tillsammans betyder ”Stenstig”. Torr och tråkig humor, kanske, men sagt med kärlek och även Stenstigen tycker skämtet är roligt.

      Sötig??

      Martina, Martin och Mats. Bra där, mormor! ??

    T.o.m. och Jerry

      Till och med och Jerry???

        ???????

    När man uttalar Gaia låter det som att man är superförkyld och har svårt att säga Caia.
    Hade aldrig trott att barnet skulle heta Gaia. Låter inte det lite.. slappt? Låter som ett slangord som hör hemma i orten.

      Tycker det är fint 🙂 hon verkar ju vilja ha italienska namn på sina barn

        Och skulle aldrig förknippa det med orten ??

      Fast Gaia är ju ett namn på planeten jorden, där man menar att den är en levande organism i sig, en medveten organism rentav. Ett intressant resonemang, kanske det är så?

        Gaia är ju Moder Jord ? Och barnen är årstiderna.

      Gaia rimmar på baja. Inte fint i min värld.

    Låter fint med blombutik när det utanför är en mix av torghandel, handelsträdgård och sopstation. Hon tog visst med sig konceptet från Öland och affärsstrategier från sin far Gaphalsen.

    Underbaraclara skriver idag intressant om influenser och annonsörer, när samarbetena sprids ut på flera mindre influenser, snarare än några få stora och att de större influenserna då får svårare att ta lika mycket betalt som tidigare.

    Usch så fula kommentarer du skriver. Vad vet du om hennes mödraskap? Herregud Sanja!

    Men fy vilken elak kommentar! Hoppas du lär dig vara en trevlig och snäll människa istället och låter bli att vräka ur dig sådana saker

    Elin Härkönens självkänsla måste ligga på bottennivå. Hon gråter när hon åker ut ur ett lekprogram på kanal5 och sen förlovar hon sig med en pojkvän som säkerligen är en bra fighter, men att se honom vara så liten och mesig i :https://www.svtplay.se/video/8YAkRE2/drag-race-sverige/6-dromsystrar?position=717&id=8YAkRE2 har jag nog aldrig sett tidigare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.