Öppet Spår

Onsdag, fredag, lördag är Öppet Spår som vanligt kl 20.
Idag, tisdag, torsdag, söndag kommer det redan vid 19. 

348 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    mysigt med öppet spår idag <3

      Varför är det Öppet Spår hela veckan? Plus, är det sista dagen idag då, eftersom det är söndag, eller är det en vecka framöver?

        Camilla är och intensiv skriver på sin bok. Det gäller nog nästa vecka eftersom hon åkte igår eller i föregår.

      visste inte det var i dag. Hurra för solen och värmen. Mår så mycket bättre då. ?????

    Ni som blivit gravida fort efter förlossning, hur fort gick det? Jag förlorade min son i v.23 och vill så gärna bli gravid fort igen?

      Beklagar verkligen!
      Eftersom det inte var en fullgången graviditet (och om förlossningen gick fysiskt bra) så bör du kunna köra så fort mensen kommit igång.
      Håller alla lyckotummar!

      Själv blev jag gravid 6 månader efter förlossning och allt gick bra då trots att det var ”nära” inpå.
      Försökte redan månaden innan men tog sig inte.

      Beklagar din stora sorg ❤️

      Jag beklagar ♥️ jag blev gravid igen när vår första var 5 månader

      Beklagar verkligen sorgen. Kroppen återhämtar sig snabbt och du kommer ha möjlighet att bli gravid när ägglossningen kommer igång igen, det brukar ta några veckor. Vissa studier påvisar dessutom ökad chans för lyckad graviditet om den sker inom 6 månader efter missfallet, dock är evidensen inte så pass stark att man kan säkerställa detta.

      Jag har elva månader mellan mina grabbar, så det gick jäkligt fort ?

      Beklagar sorgen❤️ Jag förlorade mitt första barn i vecka 38 och fick andra barnet 13 månader senare. Min läkare sa att man kan bli gravid när mensen kommer tillbaka. Förstår väldigt väl att du vill ha ett barn till, det är så tomt där du är nu❤️ Kom ihåg att ta vara på dig själv mitt uppe i detta, det är en påfrestning med nästa graviditet också, så försök ge dig själv lite tid att sörja och komma dig lite på benen igen också❤️ När jag ser tillbaka på min upplevelse hade jag nog haft gott av en lite längre paus, men det upplevde jag som helt omöjligt där och då.

      Jag fick missfall i v20. Läkaren rekommenderade att vänta till jag haft en mens. Blev gravid efter andra mensen. Men ha inte för bråttom. Jag hann inte riktigt sörja klart så det blev en jobbig graviditet. Men alla är ju olika.

      Beklagar❤️
      Jag blev gravid igen (efter en fullgången graviditet) efter 9 veckor!

    Mina ögonbryn växer aldrig ut igen, har prövat allt men inget funkar ? det dyraste serumet funkade ingenting. Finns det något jag kan testa eller får jag leva med obefintliga ögonbryn? Noppade sönder dom i tonåren ?

      Samma här! Så tråkigt. ?

      Testat ricinolja? Eller funderat på microblading?

      Tatuera dom! Microblading.

        Neeej så tacky!

      Tålamod och Xlash räddade mina obefintliga ögonbryn.

        Xlash? Det man har på fransarna? Inte xbrow?

          Jag körde på Xlash på båda fransar och ögonbryn, fungerade utmärkt. Är dock tämligen säker på att det är exakt samma produkt men med olika appliceringsborstar.

      cosplay? tänker typ häxorna i Lotr

      Köp revitalash utomlands och kör på brynen.

      Kan lova att ditt noppande inte har något alls att göra med dina obefintliga bryn. Jag har aldrig i livet noppat ett enda strå men har idag VÄLDIGT glesa bryn, helt normalt med åldern. Däremot har jag under 30 år vaxat mig envist men varenda jävla strå kommer tillbaka.

      men tatuera bryn ?

    Min katt som är van vid ständigt sällskap kommer få vara själv lite mer en tid framöver, tips på hur jag kan underhålla honom mer när jag väl är hemma?

      Tror ditt sällskap räcker gott.
      Snarare borde väl fokus vara hur du ska aktivera katten lite mer i början innan den vant sig.
      Köp kluriga aktivitetsleksakee, kanske sätta på radion lågt i början.

      Hon lite godisar ect då du är väg och köpa ett fjärderspö det älskar mina. Finns massa roliga lekar att hålla dom aktiv då du är borta ☺️

      Skaffa en till katt. Skaffa ”racing bana” och annat de kan leka med själva.

    Boktips?

    Jag börjar…

    Om du vill läsa något enkelt och trevligt, som är som ett Netflix-avsnitt… Cassandra Brunstedts böcker (En enkel till Indien).

      Vi ser nog inte samma grejer på netflix om du kan beskriva avsnitt som enkelt och trevligt ? Tar ditt boktips dock och sätter på listan. Jag tipsar om böckerna om pensionärsligan (kaffe med rån osv.).

      Ann Rosmans deckare.
      De sju systrarna av Lucinda Riley och allt av Jodie Picoult.

      Då jag jämt moddas hoppas jag att du ser detta någongång.

      Den sista sommaren av Eleonore Holmgren

      Flickan i Stenparken av Nilla Kjellsdotter

      Kallbaderskan i fjällen av Karin Härjegård

      En liten röd fågel i juletid av Fannie Flagg

      Chemistry3 har jag läst i några dagar och kan rekommendera den

      Brott och straff – Fjodor Dostojevskij

        Lästes ut redan för ca 20 år sedan. Kommer inte läsa om ?

        18 tunga, men inte helt oävna, timmar på Bookbeat.

      Har någon boktips i samma anda som Rosengädda? Läst allt av Emma Hamberg och efter ett snopet slut på Au Revoir Agneta söker jag efter mer feelgood som är finurlig (vidrigt ord men ni kanske fattar.)

      Kvinnor som pratar av Miriam Toews
      Gabriela – nejlika och kanel av Jorge Amado
      Fri – en uppväxt vid historiens slut av Lea Ypi

      Jag gillar Jenny Colgan mycket just nu- läste precis soluppgång över strandpromenaden 🙂
      Ska börja på Bokcirkeln vid världens ände nu.

    Monas universums sista inlägg. Alla määäängder av produkter. Hur hinner man använda allt? Och skäms man inte om man spenderar så mycket på dyr hudvård och samtidigt tigger pengar av sina läsare till allt möjligt?

      Skäms? Det vet inte den kvinnan hur man gör. Hon tycker ju att eftersom hon inte har några andra dyra hobbies så kan hon gott lägga så mkt pengar på hudvård. Och så har hon ju det ständiga argumentet att hon var fattig som barn och därför inte kan hjälpa att hon bara MÅSTE shoppa sönder jorden.
      Jag tycker det är intressant att hur mkt hon ändå lägger på sin hy så är den ändå inte särskilt fin.

        Vacker hy beror ju främst på gener. Man behöver även äta nyttigt, dricka vatten och sova bra. Energidryck, läsk och alkohol är förödande liksom rökning. Men framför allt vatten och frisk luft, motion, är prima vara för vacker hy. Vad som nu betecknas som vacker. Smeta tjocka lager av smink hjälper föga.

    Är inte Cissi Wallin ganska pinsam? Privvad med massa pengar som kan gör det som faller henne in?

      Och LD sen. ”Folk förstår inte hur svårt det är att vara hemmafru”. De flesta måste jobba heltid OCH göra hemmafru-grejer…?

        Men är hon inte hemma och tar hand om barnen? Folk som jobbar lämnar ju bort barnen under dagen när de jobbar och sen tar hand om dem igen några timmar på kvällen innan det är läggdags

          Är inte så insatt i LDs liv, men är inte hennes barn stora och går i skolan i många timmar dagligen?

            Jo till och med yngsta borde gå i skolan, eller om han börjar till hösten kanske?

            Jo, men de kommer ju hem tidigt och river till hemma och ska aktiveras och tas hand om. Utöver tvätt och städning och allt annat man gör hemma.

            I vanliga hushåll så är man ju ofta två personer som sköter markservices (även om kvinnor gör mer). Förstår inte folk som tror det är lätt och slappt att sköta barn och hem? Hade Oskar haft en nanny istället för LD så hade han behövt betala en heltidslön. FÖR ATT DET ÄR ETT JOBB.

          Tycker det där blir så tillspetsat…..ämed helger, röda dagar, alla lov/semestrar, all vabb, alla studiedagar osv så blir det faktiskt normalt typ hälften av årets dagar som barn är hemma. Väldigt beroende av länge man är ledig under semestern givetvis men utan frititids på loven är skolbarn faktiskt hemma oftare än de är inte.

        Men det är två olika grejer. Hemmafruar arbetar alltså med exakt samma som en förskollärare plus hushåll.

          Det kan du väl ändå inte säga? Förskolelärare har många fler barn per person, olika rutiner och scheman att anpassa sig efter samt att barnen ”växer aldrig upp” eftersom det kommer nya hela tiden. Lägg till kontakt med föräldrar och administrativa uppgifter som många också behöver hålla koll på. Jag hade hellre haft 10 egna ungar än att vara förskolelärare.

          Dessutom tror jag att de flesta förskolelärare tar hand om sitt egna hushåll när de kommer hem också.

            Jo det är jämförbart med tanke på att en hemmafru även gör saker som förskollärare inte behöver ansvara för och utan stöd från kollegor. Utan toabrejks. Det är definitivt ett arbete att vara hemmafru med barn plus hushåll, likvärdigt ett arbete utanför hemmet.

              Haha nej ?

              Det är väl ändå inte ett jobb att ta hand om sina egna ungar för the love of God? Och absolut inte jobbigt.

                Nä det är större än ett jobb. Men i timmar och arbetsbörda så är det absolut likvärdigt..för de som tror att man kan slappa som hemmafru.

                  Jag är förskollärare plus har två egna barn i förskoleålder… Skulle absolut se det som en lyx att få möjligheten att vara hemma med mina egna barn hela dagarna och samtidigt klara mig ekonomiskt. Det går inte alls att säga att det är samma sak.

                    Och jag har jobbat i förskola OCH varit hemma med barn och kan säga att jobb på förskolan är en walk in the park jämfört med att vara hemma på heltid med barn.

                    Instämmer! Har också erfarenhet av båda och skulle ALLTID välja att vara hemma med mina egna barn och rodda i mitt hem framför att jobba. Låter som en dröm. Det är ju det man ändå gör när man är ledig så att likställa det med ett jobb på förskola… nej.

      CW sitter ju på den högsta hästen som nånsin funnits, helt sjukt faktiskt. Hon har verkligen alla svar, allt från hur man slutar må dåligt psykiskt till hur man skapar sitt bästa liv. Och helt utan någon som helst insikt om hur sjukt privilegierad hon är. Liksom toppen för henne att hon är så nöjd med sin tillvaro men alla kan inte bara tex sluta på sitt jobb och köpa sig en musikkarriär istället. Helt riskfritt pga gift med rik snubbe. Plus den ständiga pick me-attityden, som när hon för ett tag sen skrev nåt om att hon antagligen var man i sitt förra liv för hon inte bråkar på det sättet som kvinnor gör. ?

      Jo hon är pinsam. Har gått från nån aktivist till en plutande ”jag är snygg tjej” i en handvändning. Och undrar varför inte folk kommenterar när hon lägger ut snygga bilder på sig själv.

      Tycker hon gjort en Elsa Billgren och plötsligt blivit snygg! Dessutom sjukt rimligt skrivet i sina senaste stories om psykisk ohälsa. Följer henne dock inte, tittade in ikväll.

        Hon har blivit pick me-tjej. Rätt sjukt egentligen

          På vilket sätt?

    En fråga, behöver inte influencers reklammannens när de är ute och äter och det är tydligt att det är spons? Det är liksom varje gång de är ute och äter så är det massa bilder på maten, och tagga restaurangen på varje bild. Samma sak med takeaway från foodora och matvaror därifrån. Tanbyklara är expert på detta, tror aldrig hon betalar för att käka ute. Är det för att det är svårt att säga att det faktiskt är reklam eftersom det är något som de kan neka?

      Reklammarkera*

      Jag har inget tålamod för idioter längre. Speciellt alla som tror både de är världsvana och alltid ha rätt fast de egentligen har fel men man orkar inte rätta dem för de kommer aldrig ge sig. Åh dessutom så är ta mig fan alla gooogleläkare nu för tiden.

        Oj förlåt Hamna fel?? jag är uppenbarligen själv en idiot ?

          Haha! ❤️

    Är så jäävla trött på att bo vid pendelstågslinjen att jag spyr, hade hellre bott längre från stan men iallafall med tillgång till tunnelbana som är 10 gånger mer pålitligt. Tycker det är under all kritik, och nu ska det bli en olaglig strejk imorgon jippi. Rant over?

      Japp. Jag känner samma. Så jäkla trött att stå inklämd utan luft i 1 timme varje dag bland människor som stinker och att fler människor ska pressa sig in på obefintlig plats. Har aldrig varit sen till jobbet så mycket som nu.

      Alltså det är helt sjukt hur de kan ha tillåtit det att gå till denna gräns! Känns ju farligt hur mycket folk man trycker in i en och samma vagn? Att folk inte får andnöd typ?

      Själv har jag börjat åka bil till jobbet pga detta. Bra kört MP ?

        Vad snackar du om? Det är region Stockholm som har hand om kollektivtrafiken. 🙂
        Jag har pendlat i 15 år och det är så uppenbart att de nuvarande politikerna har ett extremt ointresse för exakt alla som pendlar. (Nej jag kan inte ta bilen till mitt jobb i stan).

          Anton Fendert (MP) är trafikregionråd och att det var ett politiskt beslut att ta bort tågvärdarna

        Haha MP..?

      Bor också vid pendeltågslinjen och trots att det har varit sjukt störigt med så mycket inställda avgångar under våren och nu en totalstrejk stöttar jag ändå syftet. Helt sjukt hur MTR har agerat och tycker det är bra att tågförarna markerar. De är ytterst ansvariga för sina tåg och dess passagerare och deras röster bör göras hörda.

      Är inte strejk alltid lagligt i Sverige?

        Jo TS menar olovlig strejk, men den är inte olaglig

    Behöver tips av er på en mascara som INTE blir svart under ögonen. Har concealer och settingpuder under ögat men ändå lägger sej mascaran där, inte smular utan stämplar av sig mer. Använder för tillfället loreal Bambieyes, men den slänger jag i papperskorgen nu snart. Ge mej tips på vilken jag ska köpa ?

      Har samma problem och den enda jag provat som inte lägger sig under ögonen är Sensai 38°. Lite dyr, men bra?

      All i am beatys mascara! Utan tvekan den bästa jag haft, vill säga garanterat smulfri!

        Håller med! Har aldrig testat en bättre mascara

          Är den så bra? Ger den volym (tjockhet) eller mest längd?

      Lancome Hypnose!! Dyr men blir aldrig svart av den. Lätt att tvätta bort, men sitter som berget hela dagen.

      Clinique Lash power ? (om du gillar liten smal borste!)

      Loreal telescopic

      L’Oréal telescopic. Går jämt tillbaks till den när jag testar andra.

        Tycker den blivit så mycket sämre? Eller så köpte jag nån piratkopia senast (väldigt lågt pris) hehe.

          Nej vad synd 🙁 Jag köpte den nya lift-versionen och gillar den inte alls, så ska köpa den vanliga nästa gång…

      Sweed cloud mascara, lite dyrare men så värd det!

      All I am. Alla kategorier. Testat så många. Den är lite dyr men så värd.

      Lancome hypnose volume-a-porter? sitter till och med trots regn!

        Det kanske behövs en mascaraprimer innan ni målat med den vanliga mascaran.

      Nyx worth the hype ?
      L’Oreal telescopic

      Jag lärde mig nyligen att det tydligen finns något som kallas kapselmascara som är en annan typ av formula som ska vara det bästa mot just att mascaran ramlar ner under ögonen. Tror flera av ovan tips är sånna, men nu delar jag den här infon vidare ifall nån annan ville lära sig nåt nytt idag! (Eller så har jag bara levt under en sten som missat detta)

      Lancome lash idole. Den är varken vattenfast eller en tubmascara men håller väldigt bra ändå trots att den är lätt att tvätta bort (funkar även med kallvatten). Håller böjen om man är sån som böjer fransarna.

      Har haft samma problem och nu testat Maybelline Falsies Lash lift, den vattenfasta. Kört ett par gånger nu med ok resultat.

    Jag har både fått ge och ta emot healing idag och känner mig så fantastiskt glad och full av kärlek. Skickar en massa kärlek till dig som läser detta. Hur mår du? ????

      Fint! Har du lust att berätta lite mer om hur det gick till? Är sugen på att testa någon gång.

        Det var en heldag där vi under ledning fick testa olika varianter för att hitta vårt sätt att, framförallt ge healing ?.

      Kul med healing och att du känner dig glad osv, själv är jag tyvärr lite hjärtekrossad sen en tid tillbaka, så får se när det blir bättre ?

        Men åh, hjärtesorg ??. Hur längesen är det? Går det åt rätt håll eller känns det fortfarande galet jobbigt? Många kramar till dig ?

          Det var i November som det hände en grej och blev lite jobbigt, ehm överlag så går det åt rätt håll, bara lite dag för dag som de kan bli lite jobbigt ibland.
          Tack ☺️

            *November förra året. Kanske jag ska förtydliga där.

            När man går igenom tuffa saker så kan det kännas som att man är så ensam i det. Men det är du inte… glöm inte det. Vi är så många som upplevt samma sak och jag brukar säga att den personen inte var rätt för dig då. Eller så var personen rätt men det var fel tid.

            Det väntar något bättre ?.

              Javisst det händer många tyvärr, har några stycken jag kan prata med så det känns skönt, vet att jag inte är jobbig för de personerna men man känner sig lite jobbig om man pratar om det ofta. Tack för peppen.

              Jag tror det här var helt rätt person för mig, vi är väldigt lika på flera olika sätt, det kändes bara som Ja där är han men ibland blir det som det blir, vi får se vad framtiden visar.

    Jag började på nytt jobb för ungefär en månad sedan och har sån söndagsångest varje vecka… Eller egentligen ångest över jobbet generellt. Nytt jobb är ju alltid jobbigt men när borde man ge upp och inse att det kanske inte blir bättre, att man helt enkelt inte trivs?

      Jag tänker att det beror lite på vad det är som inte känns bra. Är det arbetsuppgifterna i sig kanske det är bättre att leta nytt jobb. Handlar det om det sociala tänker jag: ge det tid. Det sociala tar tid att komma in i.

        Jag är nyexad så allt är nytt överlag, men har mest problem med kollegorna faktiskt… Känner lite att jag blir behandlad som nån praktikant fortfarande. Som att jag blir granskad. Jag kan absolut ta konstruktiv kritik, är verkligen inte expert på detta så ge mig gärna förslag, men det är nåt som skaver liksom.

          Samma här! Tips mottages

          Har en liknande erfarenhet. Hade jobbat 1 år på en annan myndighet innan jag fick det jobb jag har idag. När jag kom till mitt första jobb hade jag höga förhoppningar om att det skulle vara lika högt i tak som i mitt förra jobb och allmänt schyssta kollegor. Så var inte fallet. Fick höra gång på gång hur lite jag kunde, hur mycket dom kunde och att jag helt enkelt skulle hitta min plats. Och min plats blev den tysta-stör-ingen tjejen. Och jag ville säga upp mig på studs. Min chef fångade dock upp detta och stöttade mig mycket. Jag gav inte upp och kämpade mig till respekt och likvärdig behandling. två föräldraledigheter senare och jag känner att jag har lika mycket att säga till om som mina kollegor. Ibland får man pekpinnar som oftast är obefogade men det är bara ge samma medicin tillbaka. Visa att du KAN, visa att du VILL och framför allt, låt dom inte tro att dom kan sätta sig på dig. Du är där tack vare din kompetens och för att din chef VILL ha dig där. Ge dig inte! Det blir bättre.

      Tre månader skulle jag säga beroende på jobb. För att komma in i rutinerna, lära sig allt nytt och se om det faller på plats när man kan mera.

      Om du däremot verkligen vantrivs skulle jag leta bytt jobb på en gång och säga upp mig sen, många har ju provanställning och då kan du ju sluta när du hittat något nytt.

        Tack! Har inte provanställning men uppsägningstiden är en månad… ska ge det lite mer tid men det är ett bristyrke så det finns många jobb att byta till.

      Jag insåg efter 4 timmar på ett jobb en gång att det inte var rätt för mig. Fick en sån dålig magkänsla och även om jag gav det en chans så blev det aldrig bättre. 2.5 månader senare hade jag nytt jobb.

      Har du ingen bra känsla kring jobbet, ge det den chansen du tycker det är värt, annars börja söka nya jobb. Ett jobb går man trots allt till varje dag och ska göra i många år, det är viktigt att man trivs.

        På ett jobb var jag bara en dag. Nästa jobb blev jag kvar på i 15 år.

      Tycker man känner det ganska tidigt ändå… jag vantrivdes ganska direkt på mitt förra jobb. Härdade ut typ 9 månader men sa sen upp mig. Fick tillbaka mitt gamla som jag saknade ?

      Jag har känt på mina senaste två jobb att jag inte trivdes…jag vet om att detta inte är mitt ”forever jobb” men härdar ut till semestern och för cv:t skull…mest för att jag vill byta bransch helt och tycker det ser bra ut att jag gav det en chans ? Hade det inte varit för hur ser ut utåt hade jag varit kvar en månad…

      Har alltid känt runt tre månader om jag gillar ett jobb eller inte, och det har alltid hållit i sig

    Är det fler här som tagit sig ur ett alkoholmissbruk? Jag börjar ÄNTLIGEN känna en tro på att jag nog lyckats nu, även om jag alltid kommer att behöva vara på min vakt, och det är en sådan enorm lättnad ❤️

      Grattis! Bra kämpat! ❤️

        Tack snälla, det låter säkert klyschigt men livet har verkligen förändrats (till det bättre). Rör på mig mer, är mycket piggare, har oändligt med tålamod mm ? Borde inte ha låtit tre år av mitt liv förstöras av mitt missbruk, men nu är det bara att se framåt ❤️

          Se framåt! Så sjukt starkt att resa sig och vända sitt liv. ❤️ Inspirerande!

      Har inte lyckats ännu och typ skjuter fram det. Tänker att jag ska ta tag i det men inte just i dag. Men är så mycket som förstörts pga detta och som inte går att ordna. Bla hur jag skött min lägenhet. Så känns typ hopplöst och som att det inte går att reparera och därför fortsätter jag. Önskar jag kunde hitta sån styrka också ? Är så imponerad av dig, bara fortsätt så ❤️

        Vi är många som varit där du är nu och det är inte kört för dig, om du tror det. Herregud, varför skulle det vara det!
        Får jag fråga dig en sak, missbruk är ofta en typ av självmedicinering. Ser jag tillbaka på varför jag missbrukade, så var det verkligen så. Jag tycker du ska fråga dig, om det kanske är precis det du gör?
        I mitt fall fungerade inte mina signalsubstanser (seratoninet) på ett ultimat sätt (ni läkare får gärna rätta till och utveckla det jag menar). Tillsammans med RLS (restless legs). Sömnproblem och depression går hand i hand och ledde till andra problem. Även haft hormonella problem sedan ett år tillbaka men blivit satt på östrogen och mår som mig själv igen.
        Sen tillkommer givetvis massa andra faktorer, typ livet, men det jag menar är att det ofta finns underliggande kroppsliga problem, som i mitt fall.
        Hade jag inte slutat missbruka för nästan 10 år tillbaka hade jag dock utvecklat ett kroppsligt beroende. Då vet jag inte om jag levt idag. Alkohol sliter som fan på kroppen och psyket.
        Du har rätt att må bra och fullfölja ditt livssyfte som alla andra, så kämpa på och ta hand om dig. Kram ❤️

          För min del så är jag ganska säker på att det är kört. Har några skador i lägenheten som jag säkert kommer bli skyldig typ en halv miljon för, enligt vad jag tror. Och jag har gjort mycket ekonomiska försluter redan på sistone och hjälpt folk för mycket. Allting är mitt egna fel, men fattar inte hur det kunde gå såhär långt. Mina föräldrar hade blivit såå ledsna om de visste.

            NEJ, det är inte kört för dig. Lägg av!
            Får känslan av att du är mellan 30 och 40? Får känslan av att du är utbildad och intelligent. Säkert söt också.
            Alla människor kan göra dåliga val och hamna snett. Det här är DITT liv, och du har oändligt mycket att tillföra den här världen.
            Hur kan jag veta det? Jag VET det!!!
            Innan du somnar i natt ska du tänka på vad den anonyma ”tanten” på BB sa och jag tänker ha dig i mina tankar. Du SKA klara det här och dina föräldrar älskar dig innerligt. Givetvis.

              Jag upprepar: du har oändligt mycket att tillföra den här världen.
              Jag skämtar inte och du vet att jag har rätt.

            Föräldrar är de sista som ger upp, lovar. Däremot kanske de tar beslut som du inte gillar eller helt accepterar, just nu. Allt gott!

            Det är så det känns. Skammen är en lurig jävel. Den har kapat många liv… Att man låser in sig i hopp om att bli osynlig. Känna att loppet är kört.. Så fortsätter det tills man fått nog. Om man inte dyker under av skammen och låter den ta ens liv.

            Många säger att det är en progressiv sjukdom. Jag säger fuck that! Är det en sjukdom att inte tåla droger? Vem fasen tål droger? Det är väl förtusan sunt att inte göra. Finns ingen permanent sjukdom över det. Kanske för institutioner för de tjänar ju pengar på att skapa en permanent stämpel och lira på skammen så man blir fast i det träsket istället. Tänk bara på vad Anonyma Alkoholister definitionen förmedlar? Att man ska va anonym och in i deras bås. Jobba med sin permanenta sjukdom, underkasta sig permanent… Härlig människosyn, verkligen.

            En gång alkis alltid allkis. Jösses säger jag… Där fick de till det ?. Människor runtomkring lirar emellanåt även de på skammen. Ett maktmedel att styra folk så inte lögnen kring droger uppdagas. Glöm inte att alkoholindustrin kastar ut massor av marknadsföringspengar. Lurar oss tro att det är livet att bli snurrig i bollen, avdomnad och förställd. Så fint med en syn att man är permanent sjuk. Trycka över skuld och skam på den som dricker istället för att leva livet på riktigt. Precis allt blir bättre som nykter. Man umgås plötsligt med hela sig och kan ta in det fina med livet istället för att leva i en illamående dvala.

            Slutar man dricka vänder livet. Man leter och letar initialt efter anledningar till drickandet. Fast i min värld är det en bara en beroendeframkallande drog. Tar man för mycket av den blir man fast. Bryter man blir man fri och kan jobba sig tillbaka till ett friskt liv.

      Bra kämpat! I juni har jag varit nykter i 9 år! Känns som om det var igår jag slutade samtidigt som det känns som en evighet sen ?

      Sorry om jag kapar din tråd. Men känns bra att gå skriva av sig lite för detta är något jag förtränger. Vissa kvällar har jag druckit och blir typ jobbig och försöker fånga min pojkväns uppmärksamhet fast han vill vara i fred och har hörlurar. Och då slutar det alltid med att han brottar ner mig, tar runt min hals, eller håller runt mina kinder och kastar ut mig i trappuppgången och jag får böna om att få komma in igen och lova att gå och lägga mig direkt på min madrass på toaletten. Och har alltid massa blåmärken efter. Och jag har typ lärt mig att det är mitt egna fel för jag inte ger mig och fortsätter försöka få honom att ta av hörlurarna. För han är så snäll annars men just vid dessa tillfällen ser han svart och sen dagen efter ignorerar vi det och låtsas som ingenting. Och jag har lärt mig att det är typ det man förtjänar då. Aldrig varit med om detta förut, är just i detta förhållande som det blev såhär. Brukade aldrig dricka såhär ofta förut. Och han är ingen dålig person. Jag önskar jag kunde sluta göra såhär, men ändå så händer det igen ?

        Och madrassen på toaletten är för att jag snarkar, så det är inget straff

          Att sova på en madrass på toaletten är inget straff….? Varför sover du inte i din säng så får han ta soffan om du snarkar?

          Öhh, det är sjukt!

        Wtf, snälla lämna!!!

        Det är misshandel. det spelar ingen roll att du är full och jobbig. Lämna lämna lämna ???????
        du försvarar honom att han vanligtvis är snäll.
        Nej han ÄR en förövare!
        Var rädd om dej och lämna nu!!

        Tf läste jag precis?? Är det här ett skämt är det inte kul. Är det på riktigt så flyyyy fort som bara den, ta med dig dina värdegrejer (typ pass, telefon, bankkort) och flytta hem/till en kompis !!! Helst igår!!!

        Hallå du blir misshandlad och här kan du få hjälp och stöd. Snälla hör av dig❤️
        https://rokstjejjourer.se/
        https://kvinnofridslinjen.se/

        Du måste lämna honom. Sådär gör inte en frisk människa. Var rädd om dig och välj att skydda dig själv.
        Alla kan leka snälla. Långt ifrån alla kan upprepade gånger slå sin partner, låta henne sova i badrummet, kasta ut henne i trappuppgången osv. Du skriver att han är snäll annars och ingen dålig person, hade du resonerat likadant om en kompis gjorde så mot dig? Hade den snälla sidan spelat roll då om han var din kompis, som gjorde så, som du inte hade varit kär i? Sluta skydda och försvara din pojkvän och hans beteende. Du behöver inte skydda det, för det han gjort är fel, det vet du ju. Försvara och skydda dig själv istället genom att lämna och inse att du förtjänar oerhört mycket mer än en kille som obekymrat låter dig sova i badrummet.

        Du blir misshandlad och klart som fan du dricker. Låter inte som att alkoholen är grunden till problemet här, men du måste UT innan det blir värre!

    Har ett dygn i New York i veckan som kommer. Några tips vad jag kan göra? Äta? Träna?
    Ge mig era favorit-ställen vana New York-människor 🙂

      Du har ett dygn i en av världens största städer och du funderar på att träna?

        Ja. Absolut. Kanske på någon boxningsklubb el prova soul cycling
        Öppen för det mesta!

        Jag är inte ts men träningsintresserad och skulle tycka det var skitkul att testa på en klass där på något ställe jag sett/läst om, eller ta en löprunda! Alla har olika intressen 🙂
        Men som svar till ts, beror på tid på dygnet såklart och vart du bor men typ: köp med take away lunch och strosa runt i central park, ta en eftermiddags/tidig kvälls drink på nån av alla rooftop bars runt midtown, åka upp i empire state om du tycker det är värt det (men dyrrrt). Om du bara är där dagtid gillade jag områdena kring soho och west village och kanske promenera upp mot the High line.

          Tack! High line blir det 🙂

        Ha,ha,h exakt min första tanke med, finns inte på kartan liksom.

          Här är en annan träningaintresserad och jag hade lätt testat soul cycle?
          Knäppt, jag vet. Har man ett intresse så har man.

        Då tror jag inte du insett hur mycket piggare ett träningspass eller en löprunda gör dig. Och hur mycket bättre du sover även om det blir en timme eller två mindre för att du tränar.

        Att tex ta en löprunda om man älskar att springa och få göra det i en helt främmande miljö är fantastisk. Minns fortfarande hur häftigt det var på mina löprundor i storstäder. Finns säkert de som undrar varför många sätter sig och tar en drink någonstans och missar att göra något annat roligt. Även träning är ett intresse.

    @camilla – är det här godkänd reklammarkering? https://www.instagram.com/p/Cqn8p0WsLJz/?igshid=ZWIzMWE5ZmU3Zg==

      Den var lite svår, men jag tror inte det. Det får inte bara stå samarbete utan man måste förstå att det är reklam vid första anblick. Så om jag förstått allt rätt nu så måste hon i första meningen skriva reklam eller ha någon typ av reklammarkering på bilden.

        löpning i central park. sen ta staten Island färjan fram och tillbaka oxh se frihetsgudinnan fr båten. en kvällstur upp i top of.the rock o se empire state building. gällande mat :bara ta nåt allt är ju gott i dem stan. jag tog en bagel och blåbärsmuffin första morgonen på starbucks
        men det var innan starbucks fanns i sverige.
        ha ett underbart dygn!!!!

    Vill skaffa ett syskon till min 11-månaders snart…men hur ska jag orka när den HÄRJAR så galet mycket??? Hur har ni med härjande bebisar klarat det haha?

      Om du känner så kanske det är bra att vänta lite till med att försöka med nästa.. Eller ja, så kände jag och vi, att vid den åldern på barnet så var det helt fullt upp.

      Skulle aldrig rekommendera någon att skaffa barn tätt. De är jättejobbigt. Då har vi ändå en väldigt nöjd bebis (4 månader) storebror är 2 år och 8 mån så de är 2 år och 4 mån mellan barnen, så inte supertätt ändå. Men de är så intensivt. Om du kan så skulle jag råda dig att vänta men vill du ha tätt så kör på 🙂 de kommer säkert ha nytta av varann när de blir äldre. De är mysigt redan nu att de blir så glada av varann men de är stor skillnad att gå från ett till två. Men antar att du kan få bättre svar av någon som har lite äldre barn! Då kan man nog se fördelarna mer:)
      Hoppas jag inte lät för negativ ??

        Oj – har samma mellan mina och ÄLSKAR åldersskillnaden. De har alltid haft enorm glädje av varandra. ❤️

          Jag har en son som är väldigt sen i talet så de kan vara en stor del i min upplevelse. Väldigt mycket trots och väldigt mycket sparka/slåss/bitas då han har svårt att säga vad han vill.

            Åh.. åldersskillnaden är intensiv ändå och då förstår jag att det är tufft. Hoppas det lättar ❤️

              Tack vad snäll du är!? några två ords meningar har börjat dyka upp så de går åt rätt håll iallafall! ?

        Och jag skulle rekommendera ALLA att göra det. Mina har 1,5 år mellan sig och det är så fint att de har varandra genom allt. Nu när de är större (4 och 5) är det mycket enklare att ha två än en också, de roar varandra.

          Ja det är en faktor en del glömmer, att syskonen har varandras sällskap där ett ensambarn kan behöva att man hittar på något .

        Jag hade också föreslagit lite längre (har nästan exakt två år mellan mina). Svårt att ha två barn som behöver hjälp med nästan allt på samma gång. Stora fattar inte riktigt att en bebis är liten och skör och är för liten för att lära sig dela med sig osv. Fick dock höra detsamma när jag hade ett barn och struntade i det, så hoppas du också kan göra det som känns rätt för dig oavsett

        Asså du skriver de både till det och ”dom” jag får panik!!!!!!

      Man orkar inte men det går ändå!

      Skämt åsido, har elva månader mellan mina, överlevde knappt bebistiden, men idag är de fem och sex år och livet är ljuvligt!
      Det vände när yngsta var 3,5, sedan dess har de haft maximal glädje av varandra, och de säger alltid att de är varandras bästisar ?

      Tidigare har jag alltid sagt att jag aldrig skulle rekommendera någon att få barn tätt, men nu har jag börjat glömma det värsta och ser bara det alla fördelar, så med viss reservation..

      Man härjar tillsammans med barnen! Nä men det är svettigt, jobbigt, krävande och roligt på samma gång. Se till att dela ansvaret med din partner (om du har någon) eller släkt & vänner. Se till att också ta dig tiden till att vara själv och göra saker för din skull. Vi har knappt 14 månader mellan våra och absolut, första två åren är det så jävvla intensivt sen lättar det. Som någon skrev, man orkar inte men man orkar ändå.

      Man kommer in i det ? Mitt äldsta barn var 2 år och 5 mån när lillasyskonet kom. Det ÄR intensivt. Tycker dock att man hanterar allt så mycket bättre med barn nummer två. Jag gör det iaf. Stressar inte upp mig lika lätt, nojar mindre, osv. Finns liksom ingen tid att lägga på oro och nojor längre ?

      Jag har universums vildaste tvååring och barn nr 2 kommer i sommar. Pray for me… det får väl bara gå ?

      Jag tänker att man får sänka ambitionsnivån: inte typ göra ärenden när man är ensam med barnen utan bara ta dagen i ”stora” barnets takt. Sen se till att stora barnet får egentid och känna sig prioriterad

      Jag har tre barn tätt, 1 år och 4 månader mellan varje, och tycker faktiskt att det är en fördel. Visst att det är intensivt, men också många fördelar. Barn nummer 2 (och ännu mer barn nummer 3) hänger mer bara på och man lär sig hur man ska hantera det. Min äldsta hade inte börjar förskolan än så jag var hemma med två barn rätt länge och det gick också bra. Vi hängde mycket på lekplatser, museum, minisats m.m. och träffade vänner med barn. Fokuset blev ju på den äldre och den yngre hängde mest med.

      Länge kändes det som ett stort glapp mellan yngsta och äldsta (2 år 8 månader mellan), det var först när yngsta var 4+ år som de riktigt kunde leka tillsammans. Visst hade de glädje av varann innan dess, men kortare mellanrum är klart att föredra enligt mig. Nu är mina 6, 7 och 8 år och det är fortfarande intensivt. 🙂

    Är det någon här som har haft problem med illaluktande hårbotten? Det spelar ingen roll hur ofta/sällan jag tvättar håret, det luktar illa igen bara efter ett par timmar.

      Det kan vara svamp i hårbotten som kan bidrar till att det luktar.

      Det låter oerhört märkligt, hur känner du att det just är hårbotten som luktar bara inom ett par timmar? Luktar själva håret bra?

        Ja det är märkligt!! Hela håret luktar illa, så jag antar bara att det kommer från hårbotten..

          Gå till läkare och kolla upp om du ev har svamp/bakterieri hårbotten kanske kopplat till ngn typ av eksem. Om du använder mycket hårprodukter kanske inte schampot klarar av att tvätta bort allt? D v s om det är ämnen i produkterna som schampot inte ”biter på”. Ett långsökt alt är om du för en väldigt speciell diet men då hade du nog tänkt på det själv. Hoppas att det löser sig!

      Svamp.

      Har du fler symtom? Överaktiva talgkörtlar kan ge illaluktande hårbotten i samband med hår som snabbt blir fett. Man kan även drabbas av svamp i hårbotten vilket kan ge en illaluktande doft, det brukar komma med fjällande hud i hårbotten.

      Har du testat typ fungoral schampo?

      Testa kerastas salicylic acid- droppar som man ska sova med i hårbotten. De är mot svamp, eksem och kvalster som kan orsaka lukt och/eller klåda i hårbotten. Kanonprodukt ärligt talat och är en del av en hel serie som är återfuktande samt motverkande.

    Underbara Clara spår slutet på influencer modellen och bloggandet. Vilken blogg skulle ni betala för för att läsa? Kan inte tänka på en just nu. Kanske hon har rätt.

      Sandra Beijers!

        Det är säkert värt en månadsavgift att läsa hur hon gråter över att hon behöver leka med sitt barn 😀

          Japp! Det alla dagar i veckan istället för puttinuttiga inlägg där bebismagar ( som ännu inte syns) hålls om.

      Beror ju såklart på hur mycket men jag hade kaaaanske kunnat betala en liten summa i månaden (typ 20 kr ?) för att läsa Claras och Sandra Beijers bloggar, det är de enda bloggar jag gillar som fortfarande uppdaterar dagligen.. Men då föredrar jag ju reklaminlägg än betalar pengar.

      En tia i månaden kan jag betala för att följa en del – och skulle det inte bli rätt mycket pengar om alla ell r iaf hälften la så mycket?

      Med tanke på att jag inte är villig at betala ens för kurslitteratur, absolut ingen.

      Ingen

      Sandra Beijer och Flora <3
      M

    Funderar på att skaffa tinder igen, vårkänslorna säger att det är dags!
    Men jag vill gärna ha lite tips på hur man skriver en bra presentation! Jag brukar typ bara ha några emojis på sånt som jag gillar.

    Vad har du för presentation? Eller har du något tips? Min fantasi står still, kommer väl sluta med samma emojis som vanligt??

      Skriv något kul! Bara en mening!

        Vill göra detta, men lutar också åt att skriva något i stil med intressen/ambitioner etc som anonym 20:06 skrev?

      Kanske någon här som kan hjälpa dig? Vad är dina intressen/ambitioner så kan vi hjälpas åt med en bra text

        Någon får gärna hjälpa mig! För antingen brukade jag ha emojis eller inget alls, och även om alla uppenbarligen inte läser ens profil så känns det mer personligt än tomt/emojis.

        Jag spelar tennis, löptränar, pluggar (juridik), älskar västkusten, går gärna på opera och musikaler, kan hända att jag är Håkan Hellströms största fan (ok inte största), min stora dröm just nu är att se Phantom of the opera i London (men jag är flygrädd…(hade förr med det i min profil typ ”söker dig som kan hålla mig i handen när vi åker flygplan”..?)). Drömland att besöka: Kroatien. Älskar att köra bil, och besöka typ museum etc, historiska platser mm. Eller ut och vandra? Räkna med mig! Dock ingen naturmänniska så jag kan inte direkt göra upp eld och skulle inte vilja campa i skogen. Älskar dock att lyxa till det i vardagen och åker ofta iväg och tar in på hotell.
        Har förmodligen en sjukt dålig humor. Min grundinställning till livet är POSITIV. Vilket är helt sant, jag VET liksom att oavsett hur dåligt jag än mår så KOMMER det en vändning. Kanske imorgon, kanske om ett år. Men en sak är säker: den kommer.
        Ambitioner i övrigt vet jag liksom inte, det är här det blir svårt tror jag. Jag samlar på upplevelser och minnen. Jag behöver inte åka långt för det.
        Jag är den som lätt följer med nära och kära på något som jag kanske inte tycker om alls, men det är sällskapet som gör det.
        Bor mitt i stan och lär fortsätta vilja göra det i alla fall ett par år till. Man hittar mig absolut inte på en nattklubb tills klockan slår 03, men jag går gärna ut och äter, tar lite vin (och vin! Det är något jag vill lära mig mer om!). Är ingen mästerkock, men jag gör en himla god lasagne – givetvis med hemmagjorda lasagneplattor!

        Haha vad behöver man mer för information för att kunna bygga en liten presentation?? gärna en som inte är som en kontaktannons..

          Du verkar vara en superhärlig person, har ingen aning om hur man bygger ihop det där till en tinder-presentation men hoppas du hittar någon! ? ett tips istället för att skriva för långt kan väl vara att ha bilder där du gör de olika sakerna du gillar att göra så framgår det där?

            Men åh tack! Det var snällt sagt, vad glad jag blir? det är en jättebra idé! Har inte många såna bilder, men det kan nog finnas några i gömmorna?

              Kolla på happy dating på instagram. Hon har jättebra tips ang det.

                Åh ja tittar in där ibland men tycker det är svårt, vet inte om jag läst om just det på hennes Instagram visserligen, men jag vet att hon har pratat om det i podden. Jag ska kika på hennes Instagram också?

          Du låter som en jättehärlig person! De tipsen jag fått via diverse poddar är att man ska fokusera på sig själv (dvs inte skriva ”jag söker efter nån som…”), vara positiv (inte skriva typ ”skriv inte om du röstar på SD!”) så om t.ex det är viktigt ska man istället fokusera på sin egen åsikt och hålla det positivt (typ ”jag är politiskt intresserad och engagerad i vänsterpartiet”). Alltså nu tog jag bara ett exempel på hur man skulle få fram samma sak men med en annan framtoning. Inte vara rädd för att visa vem man är för syftet är att man ska få bra matchningar, inte många matchningar. Så man sållar bort folk som skulle ha vissa dealbreakers redan från början. Du låter som en positiv person så tror inte det kommer vara något problem för dig 🙂

            Men tack!? det låter jättelogiskt nu när du säger det. Kommer inte skaffa tinder idag så lär ha ett par dagar till på mig att komma på något, för det är lite som att jag får skrivkramp. Men det var bra tips, ska tänka på det när det är dags, tack!?

          10/10!?

      Har haft Tinder vid två tillfällen i mitt liv och båda gånger hann jag bara ha det ett kort tag då jag ganska snabbt vid båda tillfällen träffade någon jag blev tillsammans med.
      Har aldrig haft någon beskrivning av mig själv, ingen text, ingenting. Bara bilder.

      Nu vet jag ju inte vad killarna i mitt fall tänkte men för min del så bryr jag mig inte riktigt om vad som står där av den enkla anledningen att på Tinder kan alla försköna sig själva och slira på sanningen. Framstå som mer lyckade, äventyrliga (många killar verkar tro att vi tjejer vill ha en kille som fiskar, seglar, vandrar och hoppar bungyjump dagarna i ända haha), ”perfekta pojkvännen” osv.

        Haha ja såna killar får en vänsterswipe av mig! Jag vet inte heller egentligen hur många som faktiskt läser, en del vet jag ju gör det. T.ex hade jag emojisarna ”bubbel, tennis, solnedgång, tjej som springer och nån mer” och en del skrev ju utifrån det, men långt ifrån alla. Så egentligen vet jag inte hur nödvändigt det är, men det kan vara kul att testa lite nytt?

        Ärligt talat så är min teori att killar har så få bilder på sig själva att det är därför de ofta har bilder på när de klättrar/vandrar/hoppar fallskärm! Haha

    Hej! Vet att flera säkert nu kommer gå bananas (pga ämne gravid / ej gravid / barn) ? men behöver era råd och erfarenheter, jag och sambon försöker bli gravida och jag har utmattning i bagaget (3 svängar) och är så rädd för att jag inte kommer orka vara mamma? Att va helt slutkörd av jobb/skola och vill bara vara i fred ibland och gråta. Vara ensam och funkar ju inte om man är förälder (i början iallafall tänker jag). Någon med erfarenhet, egen eller av närhet?

      Har en vän som varit utmattad gånger flera. Hon upplevde ett inre lugn när hon fick sitt barn. Fick något att koncentrera sig på, ägna sig åt och helt enkelt lära sig att prioritera. Barnet är nu 7 år. Hon vill däremot aldrig skaffa fler barn på grund av rädsla för att inte orka. ?

        Tack för svar ❤️

        Det kan ju vara sant för en individ. Men bra att veta att på befolkningsnivå är att få barn den största psykiska påfrestningen i kvinnors liv, med störst risk för psykisk ohälsa.

      Ska ni båda bli gravida?

        Menar bara att det kan klart bli extra jobbigt med flera bebisar.

          Håller med, jag skulle råda er till att inte försöka bli gravida samtidigt.

          ?

        Jag tänkte bära ungen i min livmoder, men han kan få testa om han vill ??

          Ok, då är det du som ska va gravid alltså.

      Helt ärligt så låter det väldigt svårt att kombinera med en bebis på ett bra vis. Har ni möjlighet att lägga undan pengar så ni kan vara hemma mycket tillsammans? Be om stöd från släkt så ni kan få mycket hjälp? Skära ner på tid till andra saker?

      När du blir gravid så berätta redan på MVC vad du har för historia med psykisk ohälsa, så ökar chansen att du ska få hjälp snabbt om du är påväg åt det hållet igen.

      Kanske inte rätt tillfälle för dig att skaffa barn om du redan nu vet med dig att din energi är så slut efter jobb/skola. Annars tänker jag att ni är två och kan, iallafall i teorin, avlasta varandra. Men också haft utmattningssyndrom och det är ju en annan sorts trötthet.

      PRATA! Alltså prata med sambon innan om förväntningar osv. Jag har ingen utmattning i bagaget, men början är tuff ändå. Min sambo tar typ aldrig nätter tex eftersom han jobbar och jag ammar. Men för att underlätta den biten kan ni ju köra ersättning tex, då kan båda ge mat = inte lika låst.

      Och va beredd på babyblues (positiv överraskning om du slipper det ?), avslag som är jobbigt, BE OM HJÄLP. Men ja, prata prata prata. Berätta hur du behöver ha det isf. Jag har som sagt inget sånt i bagaget, men dock stort behov av att vara ensam. Jag blev sambo och mamma inom en månad (det gick väldigt, väldigt fort här ?) och det blev mycket. Jag som va van vid att vara själv skulle plötsligt dela exakt allt med både pojkvän och barn. Noll egentid mer än dusch och toabesök ? Men älskar det samtidigt. Vill inte vara utan! Men skönt att tex åka och handla på kvällen, ta en lång dusch osv. Så sätt er ner och prata om behov ❤️

        Tack ❤️

      Ja det låter ju inte helt optimalt. Är du återställd nu eller inte? Man ska nog va i rätt bra balans för att ge sig in i nåt sånt.

    Någon som har tips på hur man kommer billigt undan med resa och hotell till Barcelona från Göteborg i juli/augusti?

      Jag brukar använda skyscanner, flygresor.se eller liknande för bra pris på flygbiljetter. ”Mixtra” och söka lite olika datum för att hitta de absolut billigaste biljetterna. Sen har många flygbolag börjat ta betalt för vanlig kabinväska så bra att kolla upp vad som ingår i biljettpriset.
      När jag bodde i barcelona för länge sen var det väldigt vanligt att hyra lägenhet som turist, alltså vacation rentals, för att komma undan billigare än hotell. Kanske lönar sig först om man är en familj men värt att kolla upp.
      Vill ni inte bo mitt i Bcn kanske det kan vara billigare att bo strax utanför och sen åka in – men såklart inte så kul om man är på typ en parresa.

        Det går att vara ensam och gråta när man har barn, krävs bara lite planering! Men på riktigt då låter det klokt att du redan tänker på hur det kommer bli. Tyckte själv att det var väldigt abstrakt hur det skulle bli att vara förälder innan jag fick barn. Trodde jag skulle bli tröttare men man blir trött på ett annat sätt. Men håller med flera ovanstående att prata med din sambo, prata om vad ni ser framemot, vad ni är oroliga för och hur kommer ni lösa olika uppgifter som ett team. Finns även konkreta saker som ni kan göra under graviditeten: fyll frysen med matlådor och att ni BÅDA läser på om spädbarn, hur ser deras sömn- och närhetsbehov ut de första månaderna? Läs om fjärde trimestern. Om du vill amma då rekommenderar jag starkt att ni båda (!) läser på innan. Det är så svårt att ta till information med en nyfödd, att stå å där med en skrikande bebis och inte förstå att det är en helt vanlig ökningsperiod, bebisen ”beställer” mer mjölk och då är det bäst att guppa på pilatesbollen en stund och snart kommer det gå över. Min man fick påminna mig om att vissa amningssvårigheter var faktiskt helt normala, då hade jag glömt bort allt vi hade läst men inte han och han var ett enormt stöd. Han bar i sjal och lagade mat medans jag sov. Också ett tips till som går lite emot strömmen, tyckte det var mycket mer jobb att mannen gav flaska på natten för då vaknade jag med sprängfyllda bröst och att pumpa tog mer ork och tid än att amma på natten. Dock sov barnet närmare pappan, när barnet vaknande var det pappan som bytte blöja, väckte mig och jag ammade. Mannen höll sig vaken och la tillbaka barnet när vi båda ofta hade somnat. Då fick alla den bästa vilan.

        Men jag tänker att om du är medveten om dina brister, vad som ledde till dina tidigare sjukskrivningar och pratar med din sambo och barnmorska finns ingen anledning att du inte kan bli en fantastisk förälder. Vi föräldrar ska ju först sätta syrgasmasken på oss själva.

          Oj det här svaret skulle till henne som hsr varit sjukskriven för utmattningssyndrom och försöker skaffa barn!^ ?‍♀️

    Någon mer som lyssnar på Måndagsvibe? Jag älskar Hanna och saknar verkligen hennes vloggar men tål inte att lyssna på Lojsan. Hon avbryter hela tiden, pratar över Hanna och det känns som att hon försöker framstå så mycket bättre/finare än vad hon är.

      Jag lyssnar på deras podd, men upplever det nog inte det riktigt så, har iaf inte tänkt på det. Tycker den blivit bättre nu iaf och mer genomtänkt med vad de säger än innan!

      Tycker deras förhållande är en scam asså. Såg han strula sönder med en tjej på klubben när Lojsan va på Maldiverna… härlig kille!

        Fräscht! Har inte dom barn också ? Så hon var på Maldiverna och han hemma med barnen och då gick han ut på klubb och strula upp en tjej ?

      Samma här!

        Såg också eller att du ej lyssnar när han deltar?

          Det var svar till Fia, såg nu att de hamnade lite konstigt.

      Stör mig på att han alltid har öppna ögon och ser sjukt uttråkad ut på bilderna när dom pussas.

        Haha ja samma, han vill nog verka cool och obrydd.

      Åh jag tycker tvärtom haha, jag lyssna nästan bara när han är med. Så mycket roligare haha

    Hormonspiraler, kan man må psykiskt dåligt av dessa? Min barnmorska säger att hon aaaaaaldrig hört om det. Ja mår verkligen inte bra och kopplar detta till spiral som är nyinsatt. Erfarenheter?!

      Ja klart man kan. Allt med hormoner kan ge biverkningar.

      Din barnmorska har fel., nedstämdhet är en vanlig biverkning av hormonspiral. Däremot är risken för biverkningar lägre jämfört med t.ex kombinerade p-piller, men man kan absolut få det och då i synnerhet initialt. Har du nyligen börjat på hormonspiral så kan du testa att ge kroppen lite tid att vänja sig eftersom biverkningarna i början ofta går över, men har du haft bierkningar en längre tid bör du överväga annan preventivmetod.

      Absolut, läs här https://instagram.com/minabiverkningar?igshid=YjNmNGQ3MDY=

      Väldigt vanligt med psykiska biverkningar av preventivmedel

      Jag blev deprimerad av hormonspiral, mår mycket bättre nu utan vilket är lite synd då det var väldigt smidigt. Hormonella preventivmedel är nog tyvärr inte för alla, (tycker inte det pratas så mycket om detta?) mådde dåligt av p-piller och minipiller också

        Haha va? Enda folk pratar om, man får knappt säga att man mår bra av dem nu för tiden..

          Problemet är väl att vissa barnmorskor och läkare lobbar hårt för att sprida att kvinnor inbillar sig om de har dåliga biverkningar och då blir inte kvinnor trodda när de högt säger de inte mår dåligt.

            Det förekommer nog, men det är ju också ganska vanligt att preventivmedel blir beskyllda för dåligt mående som härstammar i andra pusselbitar i livet. Om man går igenom jobbiga perioder i livet, heartbreak, utmattning på jobbet, äter dåligt, inte tränar eller sover dåligt så kanske inte preventivmedlet är första pusselbiten du bör jaga. Ta den sist och lös de andra bitarna först så löser du måendet i grunden också.

              Mmm eller så slutar man ha ångest/nedstämdhet på direkten när man slutar med sitt preventivmedel och har inget annat som behöver ”tas tag i” och mår jättebra? Då är det rätt svårt att nonchalera att det troligtvis var preventivmedlet som ställde till det. Hormoner påverkar humöret och psyket, det är välkänt, så jag förstår inte varför det ska förnekas.

                Absolut, är det är enda lasten så är det ju lätt ordnat genom att sluta. Men jag tror ju många har rätt dålig självinsikt om andra dåliga eller destruktiva livsvanor som har inverkan på ens mående och livskvalitet.

    Min växt börjar få gula blad. För mycket vatten? För lite? För soligt? Help me out!

      Vad för växt?

      Jag har kollat på en plantperson på IG. Hon verkar mest rekommendera att man skall kolla rötterna för att se om det är ngt som pågår där

    Tredje barn!
    Vi har alltid sagt att vi ska ha två barn men har svårt att släppa tanken på ett tredje barn.
    Hur har ni det som har 3 barn? Berätta!
    Hade en jättejobbig graviditet och var 99 procent säker på att jag var klar. Varför jag tänker på en tredje vet jag inte, kanske kommer gå över. Men ni som har tre får gärna berätta hur de är. Tänker isåfall när yngsta är 3 år.

      Jag ääääälskar mitt tredje barn men tänker ofta att vi borde ha stannat vid två. Främst för att första barnet behövde bli stor så snabbt och får för mycket ansvar och jag hinner inte med henne så som jag hade velat.

      Har själv två och vill inte ha fler. Har däremot ett par i min närmsta närhet som fick två barn med två års mellanrum och hade några tuffa första år, som man ofta har. Hon pratade dock hela tiden flummigt om att ”inte vara klar” ”vill ha en till bebis” etc. Och så blev det plötsligt en trea som ”bara hände” när barnen var 3 och 5. Och det har i ärlighetens namn varit så jäkla sorgligt att se. Från att precis ha tagit sig ur de första åren och börja se fram emot lite ”friare” liv med två barn utan nån som ska bäras, matas, anpassa sovtider mitt på dan med så blev hela familjen i osynk. Äldsta blev helt försummad, mamman gick in innan babybubbla och skulle bara bära på bebisen, familjen blev mer och mer uppdelad eftersom det inte blev så enkelt att göra saker alla 5. Och föräldrarna tjafsar mer än någonsin.
      Inget ont mot barnet men det sticker till i hjärtat varje gång vi ses. Och man inser hur mycket mer harmonisk familj med bra dynamik de hade varit om de stannat vid två barn. (De har även varit nära att separera två gånger sedan tredje barnet kom).

        Det är exakt sånt här jag behöver läsa ibland när jag blir sugen på en trea. Vi har det så jäkla gött med två barn i nuläget. Det kan såklart bli mysigt och bra men jag vill egentligen inte ”riskera” den fina familj vi har i nuläget. Känns som mycket kan behöva komma att kompromissas med med en ny person i familjen.

        Åh vad ledsen och kluven jag blev av att läsa detta. Väntar nr 2 och kommer såklart vara lycklig och tillfreds om det ”bara” blir 2. Men har alltid någonstans tänkt att jag kommer att bli trebarnsmamma tillslut. Nu blev jag lite osäker (kanske fel ord men…) av din berättelse.

        Men alltså du lever inte ens i den relationen, du har inte tre barn själv.

          Sa jag inte heller. Sa bara vad jag ser och vad föräldrarna själva uttrycker.

      Jag vill också ha fler, men stannar vid 2 st. Tycker det svåraste/jobbigaste är att känna att man ger båda två lika mycket uppmärksamhet, bekräftelse, närvaro och egentid. Är för rädd för att inte kunna ge det till ytterligare en när det ibland känns otillräckligt redan nu. Hade man jobbat betydligt mindre så kanske 😉

      Fick min trea när äldsta vad 7 och yngsta 3. Det har gått som en dans! Vi har prioriterat att planera in egentid med varje barn ofta för att ingen ska känna sig bortglömd, men vi hittar på MYCKET tillsammans som familj också. Trean ”hänger med” och har alltid gjort. Vi ville inte att de äldre skulle bli begränsade för ett val som vi har gjort, så lillasyster har hängt med på allt och det har gått så bra. Vi har ex fjällvandrat, åkt på långresor osv från att hon var väldigt liten utan problem. Syskonskaran är supertight trots relativ stor åldersskillnad, så härligt med ett litet gäng tycker jag ?. Jag upplever helt klart att hoppet 1-2 barn var värre än 2-3. När trean kom var vi varma i kläderna och tryggare i föräldrarollen.

      Min trea är nu 11 månader och är min solstråle. Världens enklaste barn! Så glad och tacksam för honom. Ord kan inte beskriva den kärlek och glädje han ger. Han har på riktigt ALLTID glad. Allt har varit enkelt med honom förutom nätterna. Har barn födda 2018, 2020 och 2022.
      Jag trodde jag skulle vara klar efter tre men kan konstigt nog tänka mig fler.

      Absolut att logistiken är svår ibland, men tror att vi själva skapar problemet med. Vi anpassar oss mycket efter våra barn så vill bebisen sova i famnen så får han det etc. Sedan så är jag ingen bebisperson, första året är en transportsträcka och ser redan nu glimtar av allt kul vi kommer ha tillsammans framöver.

      Högst personliga åsikter men tror inte man ska vara en person som har behov av mycket egentid om man skaffar fler barn. Det är lättare att få egentid med 1-2 barn, 3 barn bli plötsligt lite meckigare att lösa en barnvakt. Men småbarnsåren går fort och sedan blir allt sådant lättare. Jag ser exempelvis fram emot att få skjutsa barnen till diverse träningar osv. Inte att jag inte har egna intressen men jag har valt att skaffa barnen och jag vill vara involverad.

        Din sista mening är verkligen huvudet på spiken.

      Jag har tre barn i åldrarna 4,3 och 1 år. Det har varit (och är) väldigt intensivt och jag har dragit ett stort lass själv, men jag ångrar mig inte för en sekund.

      Dock kan jag oroa mig lite för framtiden ibland, när barnen får fler och fler intressen och aktiviteter. Där är jag rädd att vi föräldrar inte kommer att räcka till, eftersom det är tre barn och två vuxna. All släkt bor långt bort, så hjälp därifrån kommer inte att vara möjlig osv.

      Men annars så älskar jag verkligen att vi har tre barn i familjen, det skänker enormt glädje.

        Mina är ni 15,14 och 10,5 och det är underbart. Trean blev som grädden på moset. Han är enkel och har bara hängt på. Åkt skidor från tidig ålder, rest, fjällvandrat, hängt med på brorsornas träningar och blivit så älskad från start. Upplever inte att de äldre barnen försummats, snarare mår de bra av att själva bli en ”flock”. Vi föräldrar behövs inte för att roa dem. De har alltid lekt bra ihop ( och bråkat givietvis) och kärleken är otrolig. Jag rekommenderar alltså lätt tre barn.

      Det är kaos. Skulle stannat vid två. Max ett barn per förälder är en bra tumregel! ?

      Räcker med ett för min del!

    Anton och affe nån som minns dem?
    Och nån som sitter på
    Nåt skvaller om dem?:) ?

      Är det dom som gjorde låtar och la upp på typ minns inte ens sidans namn, men fanns två sidor där jag alltid brukade leta efter amatör hiphop. Frizon tror jag den ena hette och sen fanns det något forum. Sofijah var även en favorit och fonky fresh ?

      Älskade Frizon!! Fyllde min telefon med deras låtar och kände verkligen med texterna. Inget skvaller dock.

      Åh gud ja! Nu kändes det som att man slungades tillbaka till högstadiet, haha

    Någon som har hypotyreos och har tips på att gå ner i vikt? svara gärna endast om ni har hypotyreos.

      Jag har hypotyreos och har lyckats gå ner i vikt!
      Då har jag ätit balanserad och nyttig kost i kombination med både styrke- och löpträning. Kosten är såklart det viktigaste, men skadar ju inte att röra på sig. Att få mer muskelmassa ökar ju på förbränningen också. Gör det hållbart – ät inte för lite eller oregelbundet! Sköldkörteln gillar regelbundna måltider. Få in en skön rutin.
      Hoppas du fick någon hjälp av detta röriga svar – och lycka till!

        Tack snälla för ditt svar, det gav mig hopp!! 🙂

          Kan tillägga att jag också äter Levaxin, så precis som Anonym 22:12 sa här nedanför borde det då inte vara svårare än för någon med normal sköldkörtelfunktion ? Men jag utgår ifrån att du redan har den biten under kontroll!

      Äter du Levaxin på rätt dos så ska det inte vara svårare, jag gick ner 22 kg genom att äta 5:2 och senare genom att äta mindre portioner och långa raska promenader. Jag äter ingen dietmat och magra produkter utan fullfeta, men inget godis, kakor eller annat onyttigt till vardags. Enstaka dagar äter jag mer för att kroppen inte ska vänja sig vid ett lågt kaloriintag (ca 1 500-1 800 kalorier).
      Havregrynsgröt, mjölk och lite socker till frukost, hembakt fralla med valfritt pålägg till lunch, kött, fisk eller fågel med ris, pasta eller potatis till. Lite creme fraiche eller någon sås till. Husmanskost!
      Jag äter mest kokta grönsaker och dricker fruktsmoothies flera gånger i veckan till mina måltider.

      Jag äter sällan efter 5 och äter frukost mellan 9-10 på morgonen, så lite 16:8. Ät dig mätt men inte mer så fixar du det säkert, och tänk på att njuta av livet medan du försöker gå ner i vikt.

        Tack snälla för svar 🙂
        Jag har nyligen fått diagnosen och började med levaxin för 2 månader sedan och justerar dosen för att det ska bli bra. Jag har svårt att gå ner i vikt trots träning och bra kost, jag har extremt svullen mage (ser ut som att jag är gravid). Men hoppas att jag ska kunna gå ner i vikt snart och även bli av med denna svullnad på magen.

          När man har hypotyreos är det många faktorer som ska synka för att man ska må bra. Optimala värden i mineraler och vitaminer och väldigt viktigt är även binjurehälsa vid hypotyreos.
          Läckande tarm är även en faktor att ta hänsyn till. Ingen stress diet och hetsträning. Det kan snarare förvärra.
          Så mat, mindre portioner men ofta, anti inflammatorisk kost.
          Ta selen och folat.
          Ta hand om dej, stress är din värsta fiende!

            Tusen tack för ditt svar 🙂 Det uppskattas!! Vad räknas som optimala värden? Sorry har inte så bra koll på det än, försöker läsa på så mycket som möjligt om detta.

    Ville bara ge ett serietips: Beef på Netflix. 🙂 Rolkg och mörk på samma gång.

      Jag fastnade inte alls! Vad har jag missat?

        Är det sant?! 🙂 Jag tyckte den var lite unik på något vis. Quirky folk och inga moralkakor eller annat tillrättalagt. Också kul med amerikansk-asiatiska skådisar och produktion, det ser man inte ofta om man inte specifikt letar efter det. Tyckte den hade något ”äkta” i känslan. 🙂

      Tycker också den var asbra!

    Helgens topp 3? Jag kan börja:
    1. Vädret!!!
    2. Umgicks mycket mitt min familj
    3. Hade precis lagom med aktiviteter så jag kände mig varken uttråkad eller stressad

      1. Lilla barnet hade en kompis över för första gången, och det var så häftigt att se hur stor han blivit ?
      2. Skrev färdigt och skickade in en ansökan som kan förändra min framtid 100%
      3. Vädret! Utomhusfix i trädgården och kaffe på trappan i solen!

      1. Varit husvakt åt mina bortresta föräldrar och jag ÄLSKAR att komma hem dit, blir så avslappnad.
      2. Umgåtts med mina föräldrar när de kom hem.
      3. Vädret.

      1. Varit själv med barnen för sambon är bortrest, vi har haft det så otroligt mysigt!
      2. Hängt upp tvätten utomhus för första gången i år
      3. Har videopratat länge med både min syster & mamma

      1. Varit själv med barnen, sambon är bortrest, och vi har haft det så mysigt
      2. Hängt upp tvätten utomhus för första gången i år
      3. Min yngsta sa jag älskar dig för första gången

      1. Har suttit ute på altanen och druckit rosé och läst bok! Mysets mys.
      2. Träffat fina vänner och grillat god mat
      3. Har ätit gräddtårta.

        Jag älskar ditt liv! Kan jag få det?

      1. Tittat på nya huset. Inflyttning om två veckor ?
      2. Varit vid havet och kastat stenar i vattnet med sonen.
      3. Umgåtts med mamma, lillasyster och deras hundar.

      1. Sovit väldigt bra, det var många månader sen.
      2. Ätit godis.
      3. Känt mig stark fysiskt.

    Har mörkblont hår som jag blekt slingor i. Men skulle vilja ha lite kallare färg på dem än vad det är nu. Har förstått att jag behöver blått pigment. Någon som har ett tips på passande toning? Får gärna vara iriserande (?)

    Tack på förhand!

      Kör på en färgbomb.

        Vilken?

          Maria nila pearl silver

      Fanola silverschampo är toppen annars ☺️

    Jag skulle behöva tips på lite lättare hårsprej. Gillar Löwengrips pixie dust men doften är lite för stark och krockar med min parfym. Så något liknande men med mer subtil doft. 🙂

      Kevin Murphy session spray. Helt otroligt bra, och inget äckligt kladd när man borstar ur!

        Tack! Ja jag vill ha en lätt känsla i håret utan klibb och sånt. 🙂

          Om du köper session spray så spraya typ 20-30 cm från håret i snabba tryck, man behöver inte mycket. Det blir naturligt och fint men med viss stadga!

      Björn axens är jättebra.

    Heej! Är 19 och har aldrig ätit ppiller, men funderar på att kanske börja. Vad är bra info att veta som kanske inte är självklart? Spiral eller ppiller?

      Det enda jag kan tänka på är att ha i åtanke att p-piller inte får full effekt om man kräks har diarré nära inpå att man tagit det, det kanske är självklart men jag fick aldrig den infon när jag började med mina 🙂 kan ju vara bra att veta om man ska använda det som preventivmedel. Jag mår superbra av mina p-piller och har inte en enda bieffekt annars.

      Gud det finns verkligen massor. Gå till din ungdomsmottagning och ha ett besök med en barnmorska så får du en ordentlig genomgång 🙂 Det positiva med spiral är bland annat att du inte behöver komma ihåg att ta ett piller varje dag och effekten blir inte sämre om du skulle kräkas eller har problem med magen och så. Skaffade spiral i din ålder och har det fortfarande!

        Jag har alltid hellre gått till gynekolog för de är mycket mer noga och mycket bättre på att hitta olika alternativ.

      Om det är första så är mitt råd att testa något du enkelt kan sluta med. Har haft vänner som mått skit, men eftersom det varit p-stav eller spiral har de inte kunnat få tid direkt för borttagning utan behövt vänta vilket varit tufft när de blivit nedstämda eller fått massor av akne.

    Bra Hipstertrosor eller bra trosor överlag som inte åker upp i arslet?

      Troslös är det skönaste. Synd att det blir lite äckligt. Har inget tips men följer!

        Kör också troslös haha. Men pluggar hemifrån så det är sällan komplicerat med val av kläder och efterföljande tvätt. Bävar för hösten när jag kommer behöva sätta på mig trosor igen ?

      No Show från Victoria’s secret är oslagbara. Jag föredrar cheeky, men dom finns i flera modeller.

      Mina skönaste är Pierre Robert eller vad märket nu heter, som finns på typ ica maxi haha.

      Lager157

    Funderar på att skaffa Jack Russel – någon med erfarenhet av rasen som vill dela med sig? Vi i familjen består av två vuxna och en 11-åring och försöker komma på vilken ras som skulle passa bra med oss. 🙂

      De är helt tokiga. Hade två och ångrade mig ganska snabbt (adopterade valpar när ingen kunde ta dem), men älskade dem såklart väldigt mycket trots jobbiga. Kräver mycket motion och nästintill konstant uppmärksamhet. Hade inga barn när jag hade hundarna.

      Världens bästa hundras enligt mig som bara haft JR, men det är en tuff hund i litet format. De har stor jaktinstikt & vaktar gärna leksaker osv. Kräver motion & aktivering – få tänka med huvudet & tex göra agility. Så är man redo att träna med sin hund & lägga ner tid på den mer än myspromenader så skulle jag säga kör hårt! ?

      De är väldigt intensiva och kräver väldigt mycket stimulans och motion. Den tiden måste man kunna lägga. Tänk timmar varje dag. Skulle inte skaffa med barn faktiskt. Fundera på någon annan ras skulle jag säga, särskilt någon som funkar med barn.

        Oj då, det låter intensivt. Blev de lugnare ju äldre de blev? Tyckte jag hade hört ngt om att de kan vara skälliga å envisa…kanske too much to handle. Tack för att du svarade! ❤

      Är så klart individ men de kan vara rätt skälliga och krävande enligt mig. Typisk ”jobbiga” småhundar när de är på det humöret men kan också vara helt underbara. Vet de som varit världens bästa barnhundar men och några som bitit pga vill vara ifred från barn som är efterhängsna och klängiga.

      Jag hade en hane som blev 15 år. Intensiv, tuff, inte helt lättuppfostrad men lättlärd och med oändligt av energi. Jag aktiverade honom väldigt mycket (agility, spår och han hängde med i stallet där jag jobbade hela dagarna plus promenader) och jag tror han hade blivit extremt odräglig utan det. För de har ett lite skarpare temperament, mycket egen vilja och lite humör. Typisk terrier. Om det passar beror ju lite på hundvana och hur mycket tid ni är beredda att lägga men vill ni bara ha en ”vanlig sällskapshund” finns det raser som passar bättre.

      Vi tog över en Jack Russel som var 1,5 år. Skulle inte valt rasen annars, även om jag såklart älskar vår hund så otroligt mycket. Kräver otroligt mycket motion och hjärngympa. Som yngre kunde hon lätt gå 1 mil utan att bli trött, och sen vilja leka hemma ändå. Nu vid 8 års ålder orkar hon 5-6 km, sen vill hon hem. Men hon behöver absolut hjärngympa o mental träning regelbundet.

      Terriers är normalt krävande (jag skulle vilja kalla det jobbiga). Tänk dig spannet mellan adhd-hund till tasmansk djävul. Finns många andra trevliga hundraser där säkert någon av dem skulle falla er i smaken och inte vara lika krävande.

      Vi har en underbar Jack Russell och små barn, skaffade hund innan barnen kom. Det är en jättefin familjehund som ger enormt mycket kärlek och närhet. Visst att den kräver mycket motion men vi går 5-6 promenader om dagen vilket är normalt för alla hundar och då är det inte nödvändigtvis långpromenader. Ute är han busig men inomhus sköter han sig som ett litet ljus, man märker knappt av honom förutom när han leker med barnen. Som med alla hundar så handlar det om uppfostran, tiden man lägger på sin hund är vad man får ut sen.

      Har ni haft hund förut? Skulle inte skaffa JRT som första hund ? Gå in på typ Vovve.net eller svenska kennelklubben och kolla på de raser som grupperas in i rasgrupp (grupp 9 tror jag). De är inte avlade för jakt, bruks, vall mm utan gjorda för sällskap. Bland de raserna kan ni sen läsa vilka som funkar med barnfamilj och era behov. När ni trattat ner valet till kanske 3-5 raser, ring och prata med uppfödare och ställ massa frågor. Kanske hälsa på. Lycka till!

      Alla hundar är olika. Vi skaffade en JR när barnen var 10 och 12, funkade superbra! En pigg och energisk hund absolut som inte gör saker utan egen vinnings skull men eftersom vi jobbar hemifrån och har möjlighet att gå en långpromenad ca 3-5km på lunchen så är han nöjd med lite sök och vardagskommandon sen. Har provat hunddagis och det gick bra det också. Han är min skugga som älskar ost och hatar fåglar. Nej det är ingen knähund men han vill ligga i knävecket när vi sover. Älskar vår lilla vovve. Hitta en bra kennel som kan hjälpa er med era frågor! Lycka till!

    Ursäkta ”mom shaming” men blir lite stressad av hur Filippa T håller sitt barn! Känns inte alltid som att hon stöttar upp huvudet ordentligt. Någon mer?

      Barnet kanske blir som the bent neck lady

        Skrattade rakt ut åt denna kommentar!

      Alla bebisars huvud behöver inte stöttas konstant.. min bebis kunde hålla huvudet uppe i flera minuter från start.

      Skulle tro att hon känner av/vet hur mycket just hennes bebis huvud behöver stöttas upp.

    Funkar verkligen retinol som antiage?

      Retinol är väl typ det enda som verkligen hudläkare brukar rekommendera?! ?

      Ja med envist användande i minst sex månader. Jag rekommenderar verso! Blev av med mörka ringar också.

        Älskar också Verso!

        Nattkrämen?? Nr 8?

          Jag använder ögonserum och nattkräm, men skulle säga att antingen eller skulle funka fint! Ha tålamod, det händer inget hur länge som helst och sen en dag börjar det långsamt vända. Dyrt dock, tål att tänkas över.

      JA!!

      Såvida du inte blir irriterad i huden. Lovar att det stressar och sliter mer på huden än vad det gör nytta då.

    Oj då, det låter intensivt. Blev de lugnare ju äldre de blev? Tyckte jag hade hört ngt om att de kan vara skälliga å envisa…kanske too much to handle. Tack för att du svarade! ❤

    Är det nån här som testat reiki och hur upplevde ni i så fall behandlingen?

      Japp. 🙂 Jag är reiki master men inte direkt utövat det på ett tag (tidsbrist och så). Gick på reikihealing med ett helt öppet sinne (visste knappt vad det var när jag bokade tiden) för typ 8 år sedan. Önskade inte hjälp med något särskilt, men var lite småstressad på jobbet. Den största effekten var dock att jag slutade tänka på mitt ex. Efter vår break-up hade jag hakat upp mig på han och hans tjej. Jag tyckte han träffade henne så fort efter att vi gjort slut, och kände mig nästan lite ledsen att han kom över mig så fort, och han liksom hyllade henne till skyarna (normalt när man är nykär, men gränslöst att gapa ut det hos sitt ex tycker jag). Så jag var jämt rädd att springa in i dem, hade drömmar om att jag råkade möta dem o.s.v. Var rätt frustrerande. Men efter en reikisession så försvann det där helt. Jätteskönt! 🙂 Gick sedan några kurser och på gruppträffar och känner att reiki överlag ger ett lugn i själen. För mig är reiki läkande för själen – inte fysiskt läkande. Det öppnade dessutom upp min intuition och klärvojanta förmågor.

      Mitt svar har fastnat i mod, sorry… :/

    Angående inlägget om Greta och vår biologiska mångfalds-skog. Vet ni hur det blöder i mitt hjärta varje gång jag tar en papperspåse istället för en plastpåse då pappersvarianten numera är billigare. Jag är ingen Greta-tjej och ingen miljömupp utöver det vanliga att man sorterar sina sopor och sådär men är så stressad för våra djupa gamla trollskogar där jag plockar svamp. Varje höst anländer jag till mina svampställen bara för att finna ytterligare stora ytor skövlade och förstörda. Jag har inget problem med plastpåsen eftersom jag varken slänger dem i hav eller skogar så för min del kan vi göra plastpåsar, typ den där sockerrörsvarianten, till standardvalet. Men papperspåsen ger mig naturförstöringsångest. Jag tycker inte vi har råd att hugga mer skog. Granplanteringar av yngre sort ersätter inte detta på hundra år eller mer (inga exakta fakta endast en uppskattning). Om det ens någonsin kan få samma värde som en naturligt vuxen nyckelbiotop.
    Ja, jag tar med mig tygkasse eller väska så ofta jag kommer ihåg det, men lyckas oftast glömma det och då blir det ibland plastpåse då den är mer funktionell och inte kräver några träd, ibland pappkasse då den är billigare. Vet många som är som mig och glömmer tygkassen eller som helt enkelt inte tänker på varken kr eller träd och antagligen väljer pappåsen idag. Jag vill inte att vi ska använda så mycket papper! Kan vi inte ta bort pappåsarna istället? De är ändå bara i vägen när man burit hem maten i dom. Kan vi låta träden vara kvar i skogen? Kan vi hugga ner någon plantering istället? Vad kan vi göra?

      Förmodligen har de väl skövlat skog någon annanstans för att odla sockerrör.
      För övrigt är det väl bättre att köpa den kasse du vill ha och kanske använder igen för en dyrare peng?
      Jag hade tyckt det var ok att betala för plastkassen om den fortfarande var gjord av plast. De var hållbara och säg till att användas igen och igen. Sockerrörspåsarna håller ju sig inte hela tills man kommer hem ens och att betala plastskatt för ngt som inte ens är plast känns konstigt och sen går alla in och köper tomater (tex körsbärstomater) etc som ligger i plastförpackningar som innehåller mer plast.
      Samma med de fåniga pappersugrören man får tex på espressohouse som inte håller hela drickan. Medan själva drycken ligger i en ännu onödigaste plastmugg med lock… bättre det satsats på en annan behållare

      Väl rutet! En plastpåse återanvänder man ju alltid till sopor, men en papperskasse kan man inte utnyttja på så många fler sätt :/

        En pappkasse kan ju återanvändas hur många gånger som helst typ ? Vid transporter, för återvänder, till förvaring etc.

          Hrm… Återvinningen ska det stå! Glas och pant är ypperligt ?

    Flyttar till Japan om två veckor för att undervisa i engelska i ett år. Har varit en dröm i flera år och det ska bli så roligt! Men först 10 dagar i Londok medan mitt arbetsvisum blir godkänt på ambassaden.

      Låter spännande. Har du nåt konto på instagram man kan följa?

        @exiled_swede på insta!

    HelloFresh-fråga!

    Är frälst nu och har verkligen gillat all mat hittills och många recept vill vi laga igen. Men, ibland är det ju med saker i påsen som är färdiga, t.ex. nu när jag vill återskapa ett av recepten och det står ”asiatisk majonnäs”. Någon som vet vad man skulle kunna köpa som är lika/snarlikt? 🙂

    Någon som lyckats se Love is blind-återföreningen som sändes live igår/inatt? Jag kan inte spela upp den på Netflix…

      Nej jag kan inte heller? Förstår inte varför, är det något fel eller har den inte kommit till oss ännu?

        Tror den skulle komma idag måndag, så kanske kommer ikväll?

          I usa sändes den igår kväll så de skrev att den skulle komma till UK 01 natten till måndag.. så den borde ju vara här för längesen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.