Ida Nordfors hackad på Instagram


Influencern och Bachelor-deltagaren Ida Nordfors har fått sitt Instagramkonto kapat, och dess innehåll raderat av någon klåfingrig jäkel. Värt att notera är att personen på bilderna kan vara helt oskyldig till detta, och att kaparen helt sonika använder hens bilder.

Jag utsattes för ett riktigt skickligt försök att hacka mitt konto, som jag publicerade ett inlägg om.
Det man ska komma ihåg är att Instagram kommuncierar med dig som användare I själva Instagramappen. Inte via skumma mailadresser, som i mitt fall.

Ida har tillsvidare skapat upp det här kontot för att kommunicera med sina följare.
Ida är en verifierad användare, vilket brukar underlätta när det kommer till att få tillbaka hackade konton. Jag håller tummarna för att det löser sig för Ida.

43 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Det är verkligen skört att vara flunsa – om ditt IG konto försvinner på en dag är hela ditt arbete borta. Det blir lustigt när Ida skriver ut och frågar följarna vad hon ska jobba med nu…. ??‍♀️

      Haha, ja jag såg det också. Men hon ville absolut inte ha ett ”vanligt” jobb heller utan tips på ”eget företag”
      Skrattretande

        Varför skulle hon utbilda sig till sjuksköterska bara för att någon hackat hennes konto? Bara rationellt att ha något annat som går i linje med sociala medier (typ youtube, podd osv) istället för ett helt nytt heltidsjobb som man ska sköta parallellt.

        Inget skrattretande med det.

      Men är det inte konstigt att hon hade påbörjat ett nytt jobb efter eller om det var precis innan bachelor, men slutade på STÖRT för att bli influencer så fort hon fick lite följare efter bachelor? Rätt märkligt eller, varför inte jobba med det du hade utbildat dig till och ett jobb du var sååå glad över att få?

        Är det verkligen märkligt med tanke på vad du kan dra in som influencer? Jag hade också hakat på tåget så att säga.

          Jo men känns så ytligt att vilja bli det sekunden du kommer ut från ett program, vad hände liksom med passionen man hade för yrket man ville jobba med innan? Som man lagt år av studier på?

            Men alla har inte en djup passion för sitt yrke. Jag har pluggat fem år på universitet, för mig är mitt jobb bara ett jobb.

              Ja men samma. Mitt jobb släpper jag i samma sekund jag går därifrån. Älskar mitt jobb men mitt jobb är inte mitt liv och hade rykt om bättre lön kommer min väg.

            Men man väljer kanske det pga ekonomin. Varför tacka nej till en influencer lön när man kan? I mitt fall hade det som stått emot att man blir offentlig och förväntas dela med sig av allt, men har man redan varit med i tv osv så är den biten kanske lättare med.

        Tycker hon har alldeles för mycket samarbeten o skit, hon faller på det.

          Jaa allt handlar ju bara om att tjäna pengar pengar, säkert därför hon är helt förstörd nu

      Men varför hade inte människan en backup någonstans? Vad??

      Du kanske ska jobba på ditt liv så slipper du sitta hela dagarna och hata på influencers vilket verkar vara ett yrke du inte alls förstår dig på.

        Ursäkta men hur hatar jag? Om det är någon här som hatar så är det ni gamar som HUGGER på allt jag skriver

        Va? Varför hoppa på hen när alla är här och kommenterar vad influencers gör, det är liksom hela poängen med BB. Dessutom kan man inte ”hata på” någon, det är bara tonåringar som tror att det heter så.

    Stressigt .

    Aldrig hört talas om personen.

      Ok

    Är det genom såna här fakemail de blir kapade? Tänker att det inte borde vara helt lätt att lyckas med annars om man har tvåstegsautensiering och så eller?

      det de vill komma åt är webbläsarens inloggningstokens som sparas lokalt

      dvs de snor inte lösenordet utan din inloggade webbläsare typ, genom att de lurar dig ladda ned en trojansk häst

        Ahaa, kan du inte berätta mer? Är man körd om man klickar på länkar utan att logga in på sidan man kommer till?

          Egentligen ska webbläsare skydda användaren mot automatiska saker, men om användaren typ klickar ”ladda ned fraktsedel” eller liknande så kan de få ned en körbar fil som de sedan försöker öppna.

          Inga ”större” system som mobiler eller datorer kan sägas vara 100% säkra dock för det är typ omöjligt att bevisa att alla funktioner och uppdateringar inte har några säkerhetshål. Medan en gammal miniräknare skulle kunna sägas vara 100% säker.

        Usch vad frustrerande.

        Apropå kapningar så får jag också såna här fake mail emellanåt. Men något som är helt nytt för mig är att jag nyligen fick ett ”reset password” sms som innehöll en länk.

        Det var från ett nummer kopplat till en för mig helt okänd privatperson här i Sverige. Våra nummer liknar inte ens, och såna sms kommer ju aldrig från privatpersoner heller. Väldigt märkligt.

    Dessutom la hon en väldigt nedsättande kommentar i sin story på nya kontot att det var ”en idiot från typ Turkiet” som hackat henne. Endast baserat på bilderna på en kille i mörka drag hackaren laddat upp. Undra om hon hade påpekat samma om det var en rödhårig caucasian och nämnt hans/hennes nationalitet. Hon blockade mig när jag DM:ade henne konstruktivt.

      Nej, hon har lagt upp en till story om att hon fått information om att det är från Turkiet kontot kapats och att bilderna på killen mycket väl kan vara snodda.

      Och hennes kille skriver ”om ni vill följa Idas kamp”….. Kamp?? hahahah..

        Killen med ”stela nacken” ? ni som vet, ni vet.

      De har ju spårat det till Turkiet så vad gnäller du om.

        ”De”. Haha. Give me the print screen.

      Haha nedsättande?

      Fast det var inte baserat på bilderna utan hon sa att personen var från Turkiet eftersom personen som kapade hennes konto de facto var från Turkiet.

    En typisk efterkonstruktion haha. Hon generaliserade att det bara är turkar som hackar konton.

      Men snälla ? alla vet att det inte bara är turkar som hackar. Och so what om han är turk och man påpekar det?

      Turk själv eller varför så jävla kränkt?

        Definitivt inte turk men har utländskt påbrå. Men är himla less på caucasians ständiga generaliserande i vardagen. Samma med tjejer som pratar om ”äckliga indier som har one man convos” i dm osv. Känns kanske lite för er men mycket för oss.

    OT. Nån som hört dagens poddasvnitt av högt i tak m Guidetti och Charles? Nån som fattar vem de menar när de säger att ngn i Åre retuschera någon annan där smalare på en bild?

      Undrar också?!

      Haha skrattar högt när jag lyssnar på den podden! Så rolig. Vet inte vem de menar, jag följer inte nån typ som åkte med på resan. Men jag tyckte det lät som ett kort namn när de bipade namnet en gång.. är också nyfiken!

        Efter att ha vart FBI på Instagram nu och granskat alla som var där och deras bilder och vilka som gillat & inte gillat bilderna, så gissar jag på att Dasha har gjort det på Malin N. För Dasha syntes bara de första dagarna, som att hon hade åkt hem + att Malin har haft anorexia. Dasha är också från den äldre gruppen och säkert så vanligt att man då ska hålla på med retusch..

    Reagerade mest på typ ” min värsta mardröm hände igår”. Fatta att det värsta en kan tänka sig är att ens insta blir hackat??‍♀️. Det är sorgligt och skrattretande på samma gång.

      Hade det bara varit hennes Instagram hade jag också tyckt att det är löjligt att kalla det för mardröm. Men det är hennes arbetsplats som i ett klick försvann. Hade också känt det som en mardröm att bara kunna sitta och titta på hur jobbet man lagt ner hjärta och själ i förstörts.

    Är det här tjejen som är ihop med han som är med i Elitstyrkans Hemligheter nu på TV4??? Han som blev påkommen med att fuska i dagens avsnitt ???

      Men gud är han med! Vaaa fuska han ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.