Det händer på Instastory

Amanda Strand är inget fan av de kvarvarande deltagarna i Robinson. Jag har tyvärr sett noll avsnitt och kan inte uttala mig.

En av anledningarna till att jag drar mig för att använda brun utan sol-produkter.

JLC är ute på svensexa för Carl Déman, och kommer nog uppdatera friskt under helgen som kommer. Hans fästmö Sanna verkar samtidigt precis ha avslutat sin möhippa. Hoppas svensexegänget förvaltar stafettpinnen väl.

Kenza tillskriver hallonblad-té en massa positiva erfarenheter kring förlossning och tiden efter. Återigen, har noll erfarenhet av barnafödslar, men vet att placeboeffekten kan vara nog så stark vissa gånger, och funkar det så funkar det, eller hur?

En pastagrantäng med mängder ost känns som ett recept jag skulle vilja ha.
Pasta – good, ostar – good!
Det kan se ut som en trifle med köttfärs i, men är det gott så är det gott, eller hur?

43 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Blir typ förbannad varje gång jag ser ett avsnitt av Robinson i år. Så mycket FALSKHET, hitta en mer falsk deltagare än Pernilla någonsin. Alla som är sämst är kvar och de som är grymma är antingen hemskickade eller på gränsländet. Katastrof att man ska kunna pakta sig hela vägen till slutet men ändå vara värdelös på allt

      Robinson har väl alltid handlat mer om pakt än överlevnad?

      tycker pakt är bra

      annars blir det en tråkig rättvis tävling

        Det ska väl vara rättvist? Ett program som handlar om att vara duktig på tävlingar och överlevnad. Ska en skvallertant som snackar skit om alla, gör sämst ifrån sig vinna än någon som är snäll mot alla, ärlig och är grym på tävlingar?

          rättvist passar mästarnas mästare, medan i robinson måste man vara smart

          tänk hur väl de navigerar sociala situationer till sin fördel

            Haha smart. Ingen där som paktar där är smart, de paktar för att de vet att de ryker illa kvickt annars. De bidrar inte med något, varken i överlevnad eller i tävlingar. Men då vet vi att du hejar på 50+ tanter som snackar skit och trycker ner andra ?

              Pernilla är ju stendum – hade hon legat lågt hade absolut ingen röstat ut henne eftersom hon inte är ett hot mot någon. Att hon inte kan låta bli att häva ur sig elakheter om folk är ju enda anledningen till att hon ligger i riskzon nu.

              Hon är mer en mean girl än en paktare skulle jag säga, medan Chris ju spelar smart och går under radarn trots att han är lika illojal som Pernilla

            Eller hur. Sådär tänker jag alltid när jag ser mean girls/boys gänget på högstadiet mobba andra ”TÄNK så väl de navigerar sociala situationer till sin fördel.” Heja heja.

              Kan de vinna pengar på sitt beteende?

              Skillnaden är att delta i Robinson är frivilligt och alla som deltar vet om spelreglerna.

          Robinson är inte en tävling i överlevnad.

        Näää. Efter alla jäkla år av reality shower är det ingen som vill se elaka influencers mobba ut dem som faktiskt kan något. Ingen tycker den typen av drama är ”bra tv” längre och det känns bara trist. Det värsta är väl när den enda tjejen som sticker ut och är lite normal blir kallad ”falsk fitta” av ”tjejgänget” som sedan ska lära sina lagmedlemmar vad feminism och pk är :-/ de är inte kul att titta på alls.

          Måste dock påpeka att det bara är Chris som uttryckt sig så illa. Han må vara del av tjejpakten, men tycker inte det är rimligt att lägga hans skitsnack på ”tjejerna” för den delen. Han sa det ju inte inför någon av dem heller – utan framför skvallertanterna som såklart tyckte det var skojigt.

            Sant men resten av det gänget har ju ägnat bra mycket tid åt att baktala henne utan grund. Tycker den dynamiken är rätt intressant dock, det är uppenbart patriarkatet inte tål en stark kvinna även förklädda till pk feminister (vilket är uppenbart de inte är, däremot hycklare av rang). Klart man inte vill se dem vinna 😀

      Jag tycker att Marcus är bra och han är ju kvar. Men på söndag ryker nog han tyvärr.

    Hallonbladste är inte placebo. Det har använts sen gammalt som naturläkemedel.
    Hallonbladste kan även lindra mensvärk. Halllonbladste stärker musklerna i livmodern och kan leda till en enklare förlossning.

    OBS, drick bara hallonbladste de sista fyra veckorna i graviditeten.

      Och? Bara för att något har använts sedan länge betyder det inte att det finns evidens för det.

      Finns dock knappt någon studie till stöd för hallonbladste och Livsmedelsverket har väl sagt att de inte kan uttala sig om det skulle finns några risker med det.

        Finns knappt några studier på kvinnors hälsa överhuvudtaget.

          Word!

      Nja. Det har gjorts flera studier på hallonbladste och dessa har visat olika resultat. Vissa studier visar inget, vissa visar effekt på en del av förlossningen, vissa visar effekt tiden kring förlossningen. Evidensen för hallonbladste är låg eftersom man inte med säkerhet kunnat bevisa något. Det finns dock endast en studie som påvisat negativa effekter, och det var på djur. Så att skrämma upp folk med ”drick bara hallonbladste dom sista fyra veckorna” är bara onödigt.

        Är ju kanske främst för att det är oetiskt att genomföra (vetenskapliga) studier som eventuellt skulle kunna påverka ofödda och nyfödda barn?

        Med det sagt innehåller hallonblad en del positiva ämnen för kroppen så om inte annat är väl det alltid något ?

          Helt sant, det är ett etiskt dilemma och det är just därför man utfört studier i djur. En studie behöver heller inte vara i realtid, exempelvis finns kohortstudier där man tittar tillbaka på vad något resulterat i. En kohortstudie skulle alltså rent krasst kunna bygga på upplever hos kvinnor som självmant druckit hallonbladste under sin graviditet.

      Blev sån enorm skillnad på minskat avslag för mig efter andra förlossningen. Blödde extremt mycket på första där jag inte drack och som en mens när jag hade druckit. Så för mig funkade det antagligen.

        Så var det iofs för mig med. Mycket avslag efter förlossning 1 och mycket mindre efter förlossning 2 och 3. Aldrig druckit hallonbladste.

        Hade avslag max en vecka och knappt någonting och jag drack inte hallonbladste så

      Länka gärna till studier som visar att det inte är placebo.

      Hallonbladsté funkade 100% här.

      Se till att det är äkta té och följ instruktionerna. Jag köpte på nätapoteken. Det är nog bästa gravidinvesteringen, för ungen bokstavligt talat gled ut och jag hade inga långdragna blödningar eller besvär efteråt.

    Men herregud. HUR kan Kenza veta att det är just te som gjort att hon inte upplever samma sak denna gång? Såvida hon inte gjort en kontrollerad randomiserad studie så säger detta ingenting.

      Hon skriver bokstavligen ”the tea or coincidence? I don’t know.”

        nu skrev S om hur K vet det, inte vad K sedan skrev

          Hon skrev inte det sedan? Hon skrev det i samma text. Hon har aldrig påstått att hon VET med säkerhet att det är teet.

            nej K har aldrig påstått att hon vet med säkerhet

            det handlar inte om vad K skrivit, utan S vet om hur K vet

            S skulle inte skriva sin första kommentar ovan om S inte visste

            tror du verkligen att någon skulle gå ut på nätet och ljuga?

              Hänger inte alls med vad du menar, du komplicerar det hela onödigt mycket ? Kenza vet inte och ingen har heller påstått att hon vet med säkerhet.

      Fast vadå herregud? Så länge folk vaccinerar sig och äter riktigt medicin när man väl blir sjuk ser jag inte problemet med att komplettera med örter osv. Kryddor och örter har väl i tusentals år använts för att lindra och bekämpa krämpor i kroppen. Sen att man inte ska använda maskrosor mot cancer har ju ingen sagt. Funkar det för henne är det ju gr8!

        Ja, med tillägg att man ska kolla med sin läkare så att ens natur”läkemedel” inte krockar med de vanliga medicinerna man tar eller inte är bra för ens sjukdom om man har en sådan. För att något är naturligt är inte likamed att det alltid är ofarligt.

          Absolut, det håller jag med om.

          Absolut så! Tänker man sig att naturläkemedel har en effekt så måste man ju förstå att den kan krocka med andra läkemedel man tar. Förstår inte att folk är mer rädd om sig.

          Hur mycket man blöder avslag efter förlossningar beror ju på hur moderkakan har suttit och hur den lossnat.

    Nån som vet om kenza tagit reda på kön och vad det är i så fall?

      Nej, de har med flit valt att inte kolla könet den här gången.

        Tack! 🙂

    Oj Amir… Glömt att han finns!

    Nä, tror inte hallonbladste fungerar. Drack själv inget innan båda mina förlossningar, fick ingen värk efteråt. En vän provade det där teet och fick ändå värk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.