Vad är du trött på att se på sociala medier?

Jag postade det här inlägget igår på Instagram och tycker svaren är så intressanta, att jag vill göra samma sak här. 
Jag är mer ute efter mer ”generella” svar, snarare än utpekanden av individer, men det tänker jag att ni förstår eftersom jag frågar om ”vad” snarare än ”vem”.



Ikväll kommer det två Öppet Spår. Ett ”vanligt” och ett för Eurovisionfinalen. Heja Loreen!!! ??

86 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Hybrisen folk har kring hur unika och viktiga deras åsikter är, i brist på bättre formulering. Typ som presenterar sina helt vedertagna spaningar med ett ”är det bara jag som…”, ”har ni tänkt på att..”, eller ”vi måste prata mer om..” – och sen är spaningen typ att kvinnor tar mer VAB än män.

    Toxisk positivitet. ”Good vibes only”

      Instämmer på den! Typ tänk positivt bara, andra har det värre

      Ah. Det där är faktiskt en sak med sociala medier jag gillar!

      Familjen Wahlgren/Ingrosso

      Hohoho vi nattar vår bebis så den skriker sig till sömns men gud nåde den som ifrågasätter mitt barns välbefinnande ! Det blir momshaming direkt! *good vibes only*

    Dessa förbannade selfies. Så manipulativt alltihopa.

      Exakt! Selfies utan någon kul eller intressant text.
      Jag tycker det är lathet att bara lägga ut en bild på sig själv.

        Känner exakt tvärt om. Folk som lägger upp selfies för att sedan lägga upp något random citat eller text bara för att skriva något. Ja okej du vill lägga upp en svinsnygg selfie på dig själv, kanon, äg det!

    är nog mest trött på att folk spenderar så mycket tid på sociala medier

    det leder till förfall

      Sa hon som sitter och läser o skriver på sociala medier.

    Det helt skamlösa användandet av filter samt det aningslösa shoppandet och resandet.

    Allas kroppsfokus. Kan delas upp i tre grupper:

    De smala som åmar sig från alla vinklar och drar i kläder och roterar för att visa upp sig (tänk typ Sandra Beijer, Cassandra K och random influensers som står i för stora kläder mitt i gatan).

    Mammisarna som tycker kvinnokroppen är sååå fantastisk och inte alls bryr sig om exv bristningar (förlåt, menar tigerränder) så de måste såklart visas upp.

    Det större gänget som gör båda sakerna ovan.

      Du glömde alla nyblivna mammor som kastar kläderna för ett foto det första det gör och ursäktar det med texten ”tack min fantastiska kropp som skapat och burit en annan individ”

        Den ingår i ”KVINNOKROPPEN ÄR SÅÅÅ FANTASTISK”-inlägget ?

    Mest att allting, oavsett vad, ska vara så stort och revolutionerande hela tiden. Alla är på nån slags ”journey”, som dom sen analyserar i retrospekt, om det så är att man bara åt pasta i två veckor. My pasta journey and what I learned from it.
    Herregud.

      Haha ”my pasta Journey….” Så sant! ?

    ”Vi måste prata mer om”/”vi måste våga prata om” och sen nåt helt söndertjatat och okontroversiellt.

    Trött på att folk använder sina barn för innehåll borde vara olagligt.

      Det är det i Frankrike ?

    Folk som tränar eller berättat hur långt de har sprungit med en selfie.

    Folk som uttrycker sina ofta ganska kontroversiella åsikter på ett sätt som är ”alla som inte tycker som mig är dumma i huvudet” (och det här förekommer både till höger och vänster, bland kvinnor och män osv) men så fort de får mothugg med exakt samma ton som de själva använder så börjar de gråta ut i inlägg efter inlägg om vilket hat de får ta emot eller hur tystade de är.

    Självupptagenheten. Det är verkligen a bunch of egos som får för mkt uppmärksamhet.

      Ja är så trött på det. Hur influencersamhället tagit över och alla får/groupies som hejar på och ”inspireras”. WTF?! Sluta göd cirkushästarna liksom. Ranson, pronto.

      Och all denna reklam överallt. Gaaah.

    Medelålders kvinnor som åmar sig i sina opererade kroppar och ansikten fyllda med fillers och botox, huvuden fyllda med extensions och gör pussmunnar i kameran och stela poser.

      Jag stör mig mer på folk under 30 som gör samma sak. En 50 årig kvinna med botox och fillers känns ändå enklare förstå än en 23 åring med botox och fillers.

        Jag tänker att en 24åring fortfarande är under utveckling för att hitta sig själv…

        Jag tycker tvärtom, i ungdomen är det förståeligt att man är väldigt fokuserad på sitt utseende, det är ändå den tiden då ”snygghet” premieras mest, folk i den åldern är ofta osäkra, inte säkra på vem de är än och lätt att påverka till att göra ingrepp. Då är det mer deppigt att 50-åriga kvinnor fortfarande känner som 20-åringarna. Att de inte hittat lugnet i sig själva och känner att de duger som de är.

          Jag tänker mer att det kan blir ångest när en kvinna kommer upp i åldern då hon förändras. Mer och mer rynkor, hud som hänger m.m. Hon tittar sig i spegeln och känner inte igen sig själv. Lätt att ta till dom hjälpmedel som finns.
          Kanske inte alltid är så lätt att nöja sig med ett utseende man inte är van vid.

      Ja många flunsor som haft medelålderskris senaste åren. Det märks SÅ tydligt (extra behov av att posera, fram med tuttklyftan m.m.) Känns mest löjligt utifrån om än förståeligt.

      Jag skulle vilja säga ALLT som har med fillers, botox och skönhetsoperationer att göra. Vill inte se den här hysterin och sjuka utvecklingen att det ska vara normalt att hålla på så här. Oavsett ålder på influencer. Det är fan inte bättre att vara öppen med det och vräka ut hur braaaaa och normaaaaalt det är. Hela samhället är ju helt förgiftat som håller på så här. Blir mörkrädd när det dessutom kryper ned i åldrarna. Den influencer som avstår från all denna hets, åldras naturligt och som kan förmedla att det är OK att låta bli att spruta in, skära bort eller fylla ut, den personen får min respekt och är värd att influera andra.

    Flunsor som genom inlägg indirekt tigger kommentarer tex ”kommentera ett hjärta om du håller med” eller någon trött selfie med ”berätta vad du ska göra i helgen”.

    Och dom flunsorna som helt svart på vitt tigger likes och ber sina följare gå in och göra ett avtryck, och kanske skyller på IGs algoritim när folk helt enkelt är ointresserade.

      Instämmer. Har även ett tillägg: personer med 100 000-tals följare som frågar dem saker i stil med: ”ska jag visa [valfri info/bild de vet att folk skulle vara intresserade av], hade det varit nåt ni skulle vara intresserade av?” Detta enbart för responsens skull, inte för att de genuint undrar.

      Eller ”ge mig förslag på en film/serie/bok” Det ger ju huuuur många kommentarer som helst. Dom frågorna kommer liksom med jämna mellanrum.

    Alla jäkla smink tutorials/videor med lager av smink, vem fan går omkring med så mycket smink i vardagen? Ser för jävligt ut och det är onödigt konsumtion. Fattar inte att smink säljer så bra. Fejkade ögonbryn. Fejkade läppar. Så mycket lager på lager så målet tydligen är att se ut som vandrande vaxdockor. 25-åringar som gör botox är fullständigt åt helvete fel med samhället.
    DET är jag trött på.

    – Alla som ska starta företag inom kläder, smink, eller skönhet, som om det aaaaaldrig har gjorts innan.

    – Konsumerandet utan dess like. Vad hände med att använda det man har?

    – Kåt-blicken in i kameran. Vad hände med naturliga leenden?

    – De som inte tar till sig av konstruktiv kritik. De behöver inte göra som följarna säger men det kanske kan vara något bra med att ibland svara och förklara sin ståndpunkt snarare än sticka huvudet i sanden och sedan påstå att de blir HATADE

      Stort håller med på allt

    Härmapor. Sådana som snor tex andras citat, eller idéer och gör till sina. Är även trött på att det är ok att vissa kroppsformer får vissa sig i bikini eller underkläder men om vissa andra gör blir det ramaskri.

    Jag avskyr , avskyr ”hauls” som influencer gör för klädmärken dem har samarbete med. Exempelvis influencer X har samarbete med Gina Tricot och det är 6363626 stories av plagg från samarbete . Samt en YT-video där 90% bara är från det samarbetet .

    Maaaatbilder ?

    1. Gravidmagar
    2. Silikontuttar
    3. Familjen Wahlgren/Ingrosso
    4. Maldiverna (miljöförstöring)
    5. Personer från Stockholms innerstad som av oklar anledning pratar förortssvenska
    6. Onödiga renoveringar!!!

      7. Träningsgalna influencers som talar om tuffa träningspass som ”humbling experience”.

    ”IVF-resor” där man får följa med på varenda toalettbesök med diverse tester?

      Exakt!!! Var tvungen att bläddra igenom kommentarsfältet för att se om någon tänker lika som jag. Är så förbannat trött på alla profiler där det står ”ofrivilligt barnlös” ”följ med på vår IVF-resa” ? så jävla osmakligt att tjäna pengar på sin sorg.

        Som ofrivilligt barnlös själv så kan jag uppskatta att problemet lyfts. Det är mycket hysch hysch och jag själv tycker det är så otroligt pinsamt och svårt att jag fortfarande inte har berättat för nån i min närhet efter flera år.
        Känner samtidigt också att det kanske hade varit skönt att ha en blogg tex att lufta tankarna man har själv, finna andra i samma situation och kanske kunna stötta nån annan.

        Jag tycker ganska mycket om hur tex Kenza ”använder” sina problem med att bli gravid, men en liten del av mig uppskattar samtidigt att frågan varit mer aktuell under flera års tid tack vare henne.

          Fast ÄR det verkligen ”hysch, hysch” generellt bland människor? Tycker var och varannan pratar om sin IVF/allt-vad-det-nu-heter. Och sen, Kenzas problem med att bli gravid är väl old news? Det var ju tydligen jättelätt mtp tredje som lär komma ut när som helst nu! Det kommer väl ett announcment om fjärde on the way om ca 1 år. Lol…

    Rövbild eller liknande naket med tillhörande text á la ”sommar ☀️” eller ”på brunsch med bästa” alt annan valfri textrad som inte på nåt sätt har med bilden i fråga att göra. Stör mig även på att någon som försörjer sig som skribent skriver sämre än en högstadieelev, typ icke namngiven person i inlägget under detta (ledtråd: pratar i termer av ”falska” människor).

    Dubbla budskap. Till exempel de som säger att ”alla duger som de är” men själv samtidigt gjort diverse skönhetsingrepp.

    Alla som beklagar sig över hur stressigt liv de lever och berättar om ”sin dag” som då för mig framstår som ren semester eller en kul dag men min hobby!

    Alla dessa överdådiga gender reveal, babyshowers där bara ballongerna kostar 1000-tals kronor (allt sponsrat naturligtvis) möhippor och svensexor utomlands. Det ställer så mycket förväntningar på de unga när de skall anordna samma sak. Vem har råd att lägga 10000 på sin kompis möhippa till Marbella t.ex? Nu är jag lastgammal men på min tid fick man klä ut sig lite skämmigt på möhippan, sålde lite kyssar på stan och käkade god middag tillsammans och drack drinkar.

    Pepp, orkar inte med peppiga mänskor, kanske säger något om mig ? Gillar folk som är roliga mycket mer än folk som är ”inspirerande”.

    „Varför är jag och mina barn sjuka heeela tiden?“

    Men för helvete. Uppdatera er på vad SARS-Cov2 viruset ställer till med. Finns ju gott om forskning kring immune dysregulation och autoimmunsjukdomar som följd vid det här laget.

    Narcissismen rent allmänt som sociala medier har skapat.
    Jag stör mig på/blir sjukt uttråkad av
    IG konton som endast innehåller bilder på innehavaren oavsett om de är avklädda el påklädda.
    Att folk tycker att det är SÅÅÅ jävla viktigt att filma och visa upp vad de gör för något om dagarna. Motionerar,äter,gråter,är sjuka,festar,reser osv Ingen lever längre i nuet utan man lever via sin telefon.
    Alla barn som exponeras av sina föräldrar.
    Alla förnumstiga människor som måste berätta för omvärlden sin åsikt om precis ALLT .
    IG konton som tigger likes el tipsar om andras konton för att ragga följare.
    Människor som kallar sina följare för löjliga saker som gullisar,bebisar,girlies,fanz

    Att alla som gör samarbeten inte har större ordförråd än; ”asså så fiiin”

      Håller med! Och när dom ska beskriva material och beskriver det som ”asså så sjukt mjukt” eller ”så sjukt hög kvalitet” men inte kan säga vad det är för material i plagget, linne, bomull, nylon eller vad det nu kan vara!

        Skriver under på denna! Jag vet inte hur många hauls jag sett, men jag har aldrig sett en enda där personen faktiskt säger vad det är för material. Det är alltid såååå mjukt, såååå skönt och sååå fint! Märkligt med alla dessa superduper-klädintresserade tjejer som samtidigt inte verkar ha en aning om hur stor beydelse plaggens material faktiskt har.

    Folks arslen.

    Folk som lägger upp bilder på sina barn med syskoncaptions, som om de är så unika som har fler än ett barn ?

    När det måste knappas med naglarna på den skönhetsprodukt som ska visas upp….

    Folk som klickar i sådana där
    ”detta betyder ditt namn” ”se hur många barn du kommer få” ”vilket djur är du” på fejjan.

    Är väl bara 50-taggare som gör det.
    Samma som delar alla långa haranger som börjar med ”nu ska vi se hur många av mina vänner som läser till slutet” jadajada

    Pussmunnar! Överflödet av lyx. Alla ser likadana ut. Fastfashion. Hauls. Exotiska resemål. Typ så.

    Och allt överperfektionerat!

    En sak som jag får paniiiiiiik på är när folk kommenterar med gif:ar på Facebook. Sluta bara sluta!

      Jaaaa!!!!!

    Konsumtionshets. ”Alltså OMG detta kan vara min favoritprodukt NÅGONSIN” i varannat inlägg. Rabattkoder. Köp köp köp. Så kanske du blir lika snygg som mig. Fast ändå inte eftersom jag är fylld med fillers, botox och skönhetsopererad i varannan kroppsdel.

    Johanna Bladh…

    Allt om kroppspositivsm. Heter det så?. Avskyr att bli skriven på näsan att jag ska älska min kropp som den är. Jag personligen hatar att jag är tjock, kämpar som bara den med vikten för få ett hälsosamt blodtryck, mindre värk av artrosen och överlag bättre ork. Och kunna känna igen mig i spegeln. Kommer aldrig att känna mig tillfreds med min kropp som den är nu. Jag har jättesvårt att tro att dessa tjocka människor som ger en glad bild av hur bra de mår och hur fina de känner sig och hur snygga och lyckliga de är, verkligen känner så. Tror inte de är så lyckliga och älskar sig själva när de är ensamma.

      Tack! Känner mig mindre ensam nu.

    såna som mimmi kapells. ?

    Gör som jag – rensa Instagram för influencers! Sen går jag in hit o får en liten dos då o då!

    Influensers som använder kyrkogården som en plats att ha en fotosession/spela in videos. Absolut att ta en bild på gravstenen för sig själv eller lägga ut om så verkligen måste, men inte för att använda som en accessoar för att få likes.

    Trött på ”åh nu har denna lagt upp något utan att märka reklam”. Man vet väl nu att influensers aldrig lägger upp något gratis och blir man suger på något, gör research själv först och handla sen. Tack och bock

    *Shoppinghets (tipsa om återbruk, secondhand eller lånbyte istället)
    *Utseendefokus (berätta om hur du tagit ansvar i någon fråga istället)

    1. Alla fixade influenser som har sprutat in det ena och det andra, samt använder filter delux. Jag vill se ANSIKTSUTTRYCK (och rynkor, vore uppfriskande)
    2. Konsumtion
    3. Resor

    Selfies med meningslösa texter, allt för att få lägga upp en bild på sig själv. Är också så leds på alla typer av samarbeten. ?‍?

    Skönhetsoperationer, barn som reklampelare i samarbeten, selfies från sjukhus

    Är typ trött på allt förutom roliga klipp av djur och sketcher.

    Trött på alla barn som far illa för att deras förälder/föräldrar är influenser(s), dvs de använda till content stup i kvarten.

    Jag har sedan länge rensat bort alla (influensers såväl som kompisar) som bara lägger upp självcentrerat innehåll, selfies och reklam. Följer bara konton som handlar om något ämne jag är intresserad av, tex trädgård, odling. För mode följer jag fotografer och designers, absolut inte influensers. Vill bara följa kontot som använder kameran för att ’titta ut’, absolut inte stora egon som bara vänder den mot sig själva. Har också helt tröttnat på poddare som bara pratar om sig själva och redogör för sina egna relationsdraman och sina egna psyken.

    Alla som misshandlar DE och DEM. Kan någon styra upp det här? Får panik.

      Dålig stavning över lag, och ”onödiga” förkortningar som kmr…

    Recept med banan i.

    Trött på inlägg som triggar mig åt helt fel håll, vad gäller träning och hälsa. Det gör att jag framstår som lat och så vidare, när jag inte promenerar eller tränar när jag ser dessa inlägg överallt. Jag känner mig mindre värd och mår dåligt. En del lägger ut hur många steg de går per dag osv, det känns också fel och gör att jag blir sur, arg och tvär. Det går då ut över folk i min omgivning, när jag känner mig dum i huvudet för att jag känner mig lat.

    Faktiskt nästan precis allt! Selfiess, ”klokheter”, inredning, reklam, träning osv. Ska rensa bort de flesta!

    Allt som innehåller ljud! Jag hatar när ljudet går på på Instagram. Text och bild är bäst, video kan accepteras ibland men ska då vara bra textad och kort.

    Ingen mer som tröttnat på de typiska influencer-hemmen? Oftast stora vackra sekelskifteslägenheter, som tyvärr alla är inredda likadant i olika nyanser av beige och vitt. Snaaaaark…
    Tycker även att det är förfärligt med influencers som delar med sig av privata saker som rör deras barn. Kanske att det är ok att lägga ut någon bild där barnet är glatt och man gör något roligt, men att ingående berätta om barnets svårigheter eller liknande tycker jag är förkastligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.