Klara ”Tanybyklara” Elvgrens följare verkar lite besatta av hennes ofödda barn?

Det här blir ett komboinlägg. 

Håller ni med de av mina läsare som skrivit kommentarerna högst upp?
Är vissa av Klara ”Tanbyklara” Elvgrens följare en smula besatta av hennes ofödda barn eller är det här bara en naturlig utveckling av fenomenet ”influencers” som går ut på att dela precis allt på sina sociala medier?



Och på lodrätt fyra – någonting annat som är en smula obehagligt – ska vi ha in ”Pontus Rasmusson” och hans senaste Snapchatinlägg. 
Det finns en video som är inbäddad i det här inlägget, där han dansar och sjunger till sin nya cover av ”Barbie Girl” och som avslutas med den här bilden på Pontus och ett stort huvud från en plastdocka och texten ”Jag är förlovad”.

85 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Ja vad säger man? ?

      Det här inlägget sammanfattar vad som är fel med mänskligheten ?

    Jag måste få veta- gör Klara botox trots att hon är gravid? Har inte kunnat släppa det sedan någon kommenterade det här för ett tag sedan. Aldrig sett så slät panna och obefintliga kråksparkar på någon- allra minst en gravid kvinna. Och botox går ur efter tre månader… (okej vissa kommer säkert säga ”på mig satt det i x-antal månader FAKTISSS”), men äeh…kan inte släppa dessa funderingar. Om hon inte har så kan jag bara säga att jag är sjukt avis på hennes vackra hy!

      Självklart har hon botox

        Ja visst har hon? Eller? Isåfall är det ju EXTREMT oansvarigt. Och inga seriösa kliniker utför ju det på någon som är gravid. Inte ens på ammande kvinnor som fött.

      Det är mycket möjligt. Inte alla bryr sig om att ta det säkra före det osäkra så att säga. Se på Vulverine och Yoga Girl som har ätit sådant Livsmedelsverket direkt avråder från under sina senaste graviditeter.

        ?

        Usch, detta gör mig så ledsen. Nervgift trots starta rekommendationer om att låta bli.

        Jag var gravid och födde i Portugal. Var inte sällan som rekommendationer och råd där inte alls gick i linje med råd och rekommendationer i Sverige. Blev ofta ifrågasatt och jag typ ”…but…1177 says…”?

          Ja egentligen är det sjukt konstigt att rekommendationerna varierar så… I Danmark avråda man helt från kaffe. I Sverige är ”några koppar” okej… (Trots att koffein faktiskt har visat sig vara dåligt för gravida)

            Saken är att man aldrig kan stödja rekommendationerna på forskning när det gäller graviditeter och foster.

            För det är inte etiskt att forska på barn som ska födas. Finns ju inga gravida som skulle gå med på att se om det blir fosterskador om man dricker x mycket kaffe som gravid. Därför så kommer ju också alla rekommendationer se annorlunda ut eftersom man helt enkelt inte vet.

            Det man vet idag handlar ju bara om fall till fall och vad man sett efter att barn fötts och om de fötts med symtom på olika saker helt enkelt får lita på mammans ord om vad hon stoppat i sig.

            Under 200 mg koffein per dag är ok, det är inte mycket

      Nja, man brukar säga 3-6 månader men hållbarheten är individuell. Du har dock absolut en poäng, ponera att det går ur efter 6 månader så innebär inte det att man har optimal effekt i 6 månader utan den avtar över tid. Inte en chans att man har optimal effekt i 9 månader utan touch up. Nu är inte Klara särskilt gammal så jag hoppas att hon helt enkelt bara har fin hy. Annars är det otroligt oansvarigt av både henne och kliniken att behandla en gravid person med botulinumtoxin.

        Hon har ju dessutom gått upp lite, det kan fylla ut rynkor å ge slätare utseende på vissa. Jag vart väldigt vätskefylld i slutet av mina graviditeter å har nog aldrig varit slätare

      På mig håller botox mkt längre! Å hon har väl börjat tidigt å då har hon förmodligen aldrig utvecklat några rynkor.
      Sen finns det ju dom(tex jag) som vet vilken mimik som får rynket att synas. Och då kan man ju se till att inte göra så alt inte lägga upp just dom bilderna.

      Sen har jag hört av läkare att det inte är farligt men såklart en risk och att man kan välja om man vill ta den risken. Med andra ord tror jag många behandlare ger botox ändå om man lovar att inte säga nått lr är lite polare med dom

        Ja precis, det där är individuellt. Jag har gjort medicinsk botox sedan barndomen och har knappt haft någon effekt kvar efter 3 månader, medan andra upplever att effekten varar längre än 6 månader. 9 månaders optimalt resultat utan touch up har jag dock svårt att se, men precis som du säger kanske hon inte har särskilt mycket rynkor naturligt.

        Men har en läkare sagt så till dig? Inte nödvändigtvis fel, men otroligt dåligt uttryckt av dom måste jag säga. När det kommer till botulinumtoxin så har man inte tillräckligt med studier för att kunna dra en säker slutsats om dess fosterpåverkan, däremot har man sett fosterpåverkan i djurstudier.

          En vän till mig har migrän och hon behandlas av neurolog med botox regelbundet. När hon var gravid blev hennes migrän ännu värre och hon fick inte ta smärtstillande som ibland hjälper henne. Desperat ringde hon neurologen för att verkligen kolla om inte botox kunde användas. Svaret var i stil med ”Det finns inga bra studier som visar varken att det skadar eller inte skadar. Om du har så stora problem att vardagen inte fungerar så kan vi ändå göra en behandling om du vill, troligtvis kommer inget hända fostret”. Alltså inget äkta citat där, men kontentan var att det kunde vara värt den lilla risken om migränen blev för jobbig. Hon valde att avstå och lite senare i graviditeten lugnade sig hennes migrän något. Bara fyller på med vad jag har hört eftersom ämnet tas upp här. 🙂

            Bra påtalat! I din väns fall har man gjort en bedömning att nyttan överväger risken med behandlingen, något man även till och från gör för exempelvis antidepressiva läkemedel och antiepileptika under graviditet. Avrådan jag skrev om är en generell sådan som inte tar individuella behov i beaktande. Dock handlar detta inte om kosmetiska behov, att utsätta fostret för risk i syfte att göra pannan rynkfri är oetiskt.

              Japp precis så.
              Håller helt med, kan inte förstå hur fillers eller botox kan rättfärdigas när man är gravid bara för man vill se ut på ett visst sätt…

            Precis, det går ju inte att göra studier om botox är skadligt eller ej för etiskt skulle ingen läkare forska på det och det finns nog knappt någon mamma som skulle gå med på risken att vara med i en sådan studie OM det gjordes.

            Hur skulle det liksom vara försvarbart att 500 kvinnor fick botox i en teststudie och de flestas barn sedan föddes med skador?

        Jag tänker främst på hennes videoklipp från podden med Alice. Hon skrattar och pratar men ingenting rör sig, så inte handlar det om att hon ”aktar sig för att rynket ska synas” eller väljer bästa bilden.

        Och läkaren som sa så vet inte vad hen pratar om. Det finns idag inga studier som säger exakt vad som händer med ett foster, vare sig bu eller bä, så därav bör inga gravida använda botox. Handlar ju inte om ifall man lyckas smyga sig till ett ja från en klinik eller ej- det är ju du som mamma som måste ta ansvar för att du inte gör något som kan skada ditt barn.

      Hon har utslätande filter på alla stories hon lägger upp. Fattade inte det först och tänkte samma som dig.

        Syftar främst på alla videoklipp som läggs upp från deras podd.

          Är rätt säker på att de har filter på videoklippen också. Deras hy är heeeelt perfekt, inte en por, inte en rynka, ingen textur alls. Jämför hyn i ansiktet med deras hals/nacke/axlar/bröst-område. Blir väldigt tydligt att det är ansiktsfilter på klippen då.

            Jag hoppas verkligen du har rätt.

      Självklart botox, men hon kanske utförde innan hon blev gravid och inte under tiden? Botox håller ju ändå ett tag

      Säger varken bu eller bä om hon gjort botox. Men rätt många blir ju lite fylligare både i ansiktet och läppar när man är hyfsat höggravid, det kan inte har varit något sådant?

      Det är nog troligtvis filter. Hon har det på sina vloggar på youtube också, filtret råkade blurras en gång och då såg man hennes riktiga hy med rynkor och solfläckar och den va inte alls som hon visar upp.

      Jag får botox för min migrän och det är helt ok för mig att få det under hela min graviditet och när jag ammar.

    Vet inte om man kan kalla denna besatthet en utveckling av flunsskapet, det finns väl knappast någon annan gravid flunsa som får så mycket oklar uppmärksamhet?

      Ironin i att du själv är osunt besatt av en gravid influencer ??

        ?

        @camilla jag tycker typ du borde börja plocka bort denna sortens kommentarer. Motivering: jätteofta när cherry skriver något är det någon som drar upp att hon ska vara besatt av en gravid influencer. Vad har det med saken att göra och varför kan inte cherry få kommentera fritt utan att nån ska dra upp gamla grejer? Skitmärkligt.

          Har du sett vad hon skriver? Mycket hon skriver om den här influencern är så låg nivå.

            Ja så kan det ju vara men det spelar ju ingen roll när cherry försöker kommentera andra grejer och samma sak dras upp?

              Här kommenterar hon dock inte andra grejer utan ”oklar uppmärksamhet”, vilket ju är vad hon ägnar sig åt.

                Precis. Här kastar hon en uppenbar sten i ett glashus.

                Att likställa födelsen med månlandningen och skriva en djup poesi till en främlings ofödda barn är väl dock oklart om något. Jag håller helt med cherry här.

            Är det bara jag som inte alls uppfattar cherry så? Tycker hen ofta kommer med roliga och intressanta kommentarer.

              Håller med!

              Tack Li ??

          Tack Hungerelden ??

          Jag håller med dig. Det börjar utveckla sig som de som skrev gran-emojis så fort en person uttalade sig om någonting innan. Släpp det liksom.
          Det är som att vissa personer försöker tvinga alla att bli anonyma

      ?!!
      Du får alltid så oförtjänt mycket skit för dina kommentarer. Jag håller till 99 % alltid med dig i vad du skriver. Låt oss få dela åsikter om influencers på denna blogg utan att vi ska behöva bli påhoppade. Känns faktiskt som rätt forum här att diskutera influencers utan att det ska ifrågasättas av moralpoliser.

        Tack! ??

        Förlåt men sättet hon ofta hånar någon på måste ifrågasättas tycker jag. Speciellt med tanke på varför denna någon är ”överdrivet” orolig eller njuter ”överdrivet” av sin graviditet. Kommentarerna från cherry är ofta under all kritik och jag förstår att de ofta raderas också.

          Har sett många hån i dessa kommentarsfält, men cherrys kommentarer är inte någon av dessa

            Cherry har definitivt varit hånfull i många av sina kommentarer, både mot influencers och andra som kommenterar.

              Jag håller med! En del kommentarer är rent empatilösa.

            Jag älskar Cherrys kommentarer!

          Jag håller faktiskt inte med dig. Snarare är ? ofta den som pekar ut något uppenbart om många olika influencers, som uppenbarligen inte alla verkar lägga märke till. Går man in på Klaras Instagram går det enligt mig rätt fort att se att 99 % av det hon lägger upp handlar om hennes graviditet för tillfället. Att påpeka det är inte att håna någon utan faktiskt bara sätta fingret på något som många tänker. Man måste få diskutera saker utan att bli anklagad för påhopp eller hatkommentarer. Jag vet inte om jag någonsin sett att ? uttryckt sig på sättet du beskriver.

            Det handlar inte om klara.

              Klara var bara ett exempel. Dom inlägg som handlar om t.ex. HT och FD tycker jag är mitt i prick. Varför är det okej att ifrågasätta och diskutera vissa influencers men inte andra? Ifall man håller sig till det som hör till deras yrke, som vad dom skriver eller vad dom äter till lunch, så förstår jag inte problematiken här. Om vi däremot skulle rent snacka skit, om deras utseende eller liknande så är det en helt annan sak men så är inte fallet i alla inlägg jag någonsin sett Cherry eller andra skriva.

            Absolut, jag håller med dig. Den hon skrivit om i öppet spår vecka efter vecka är dock inte Klara.

    Det är väl samma lika som de fans-stories som Wahlgrenskan och Bianca återpostar ibland. Desperata beskrivningar hur hen inte skulle klara av att leva om dom (Wahlgren/Bianca) inte fanns. Och att de räddat livet på dom. Inte väldigt hälsosamt

      Kände exakt likadant när jag var fan girl till ett band

        Tokio Hotel?

        Guilty ?

    Kan nån förklara Pontus? Jag förstår inte.

      Nej men alltså.. driver han med sig själv på något sätt? Men det verkar så dumt just när det gäller detta. Eller fattar han att det är på detta han får uppmärksamhet och bryr sig inte att det är sämsta möjliga uppmärksamhet man kan få? Så otroligt oklart beteende

      Jag förstår inte heller Pontus? Vill han låtsas att han är åtråvärd och nu förlovad så att hans småtjejer ska bli svartsjuka, eller har han skaffat en sån robotdocka från Kina som han blivit ihop med? Jag förstår ingenting. Killen ska fylla 25 år snart. Han är nog ett hopplöst fall.

        Tror väl tillochmed småtjejerna ser att det inte är en riktig tjej på bilden

    Han Pontus verkar lite desperat, men bara lite.
    Han har ju ett försörjaransvar att leva upp till.

    Så sjukt obehagliga människor det finns alltså…..

    Hade blivit skraj för mina följare om jag var Klara. Hade känts obehagligt att folk är så besatta av min (ofödda) bebis. Känns ärligt talat inte friskt någonstans att skriva såna kommentarer om man inte är typ 13 år.

      Det där långa brevet till bebisen, WTF?

        Trodde först det var Klara själv som skrivit till bebisen! Det var ju sjukt märkligt av en följare!

      Hennes följare är ju typ 13 år. Hon beter sig som en unge själv också.

    Det är så konstigt. Både Klaras följares beteende och Pontus.

    Folk behöver söka vård, det där är inte ett sunt beteende känner jag rent spontant 🙂 (klaras följare)

    Det som är anmärkningsvärt är ju att hon på riktigt TROR att hela Sverige och Europa faktiskt väntar på hennes bebis. Hon tar ju åt sig av dom där meddelandena som om det var fakta haha

      Gör hon verkligen det, eller är det din tolkning?

    Är det för samma docka som han hånglande med i någon video/bild för länge sen? Kul att se honom i ett långvarigt förhållande i så fall.

      ??

    Men personen som skriver det är större än eurovision och månlandningen driver ju, det är ju lite skämtsamt överdrivet liksom även om vissa säkert är nyfikna om bebis har kommit.

    Man kan nästan tro att barnet är Mesias eller nästa sekt ledare innan barnet är fött.

    Pontus går från klarhet till klarhet med att visa att han är ett creepy äckel.

      Håller helt med. Sjukt obehaglig.

      Folk blir dumma i huvudet direkt en kvinna börjar vara i slutet av en graviditet och tjatar om att man minsann måste föda nu. Som att man fortsätter vara gravid för att det är jättekul att vara stor som ett hus.

        Detta skulle bli en egen kommentar ?

    Rasmusson ser ut som en robot, och varför har dockan nåt som ser ut som sagge fastkletat under hakan ?‍♀️

      Det blänker i plasten! för guds skull…

    Folk blir dumma i huvudet direkt en kvinna börjar vara i slutet av en graviditet och tjatar om att man minsann måste föda nu. Som att man fortsätter vara gravid för att det är jättekul att vara stor som ett hus.

    Influencers fans framstår ofta som rejält osäkra pick me-girls. Och så fort det händer något större i deras liv (typ graviditet) så blir de extra besatta. Minns när Elsa Brattström plötsligt skulle föda några veckor för tidigt och uppdaterade om exakt allt från start till mål. Och flera följare skrev att de typ inte kunde umgås med sin familj eller ens gå på toa den dagen för de var så spända på att se nästa uppdatering från henne.
    Nu vet jag inte hur Klara kommer göra med sin förlossning men det känns inte sunt någonstans att dela sin förlossning i realtid, som många flunsor gör. Bianca Ingrosso har ju sagt att hon vill föda i tv den dagen hon får barn. Och mamma Pernilla lär väl tycka det är en toppenidé.

    Oh fy för den lede, får nästan ”När lammen tystnar” vibbar, med låten ”Where is my mind” med Pixies i bakgrunden, av bilden med Pontus..

    Jag spyr så JÄVLA TÖNTIGT VEM FAN E KLARA OCH ROBOTPOJKEN

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.