Har Isabella Löwengrip inga diagnoser?

Och det här med att vilja blir stor i världen; Jag tänkte stort. Jag hade fått utmärkelser år efter år, folk hejade på mig. Media skrev om mig positivt hela tiden om hur bra allt gick. Jag tjänade pengar på att bränna pengar. Det blev en galen spiral. Nu i efterhand så tycker jag inte att det var så konstigt av en 28 årig entreprenör att tänka så.

Jag är nog bara en glad entreprenör med mycket energi. Kan det inte få räcka? // Isabella Löwengrip

Isabella menar att hon nog inte har några diagnoser alls, när allt kommer omkring.
Inte AHDH, inte Aspbergers och inte bipolär sjukdom, utan hon är bara en glad entreprenör med mycket energi.
Jag trodde att allt negativt som hänt henne var på grund av hennes obehandlade diagnoser, inte tvärt om. Kallade hon inte sin ADHD för en superkraft vid ett tillfälle?
Om det är så att hon inte har några diagnoser så hoppas jag att hon får adekvat hjälp för att bekräfta det, och skulle det visa sig att hon faktiskt har en diagnos så hoppas jag att hon får den ordentligt utredd.
Ingen vill väl få diagnoser slängda på en, från vad man upplever är en på tok för kort utvärdering?

Ni som har diagnoser, hur gick era utredningar till? 

228 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Vad det inte hon som sa att hennes ADHD var hennes superkraft?

      De som kallar diagnoser för superkrafter måste vara de som ljuger om sina diagnoser.

      Finns ingen diagnos som är en ”superkraft”.

        Kanske för att hon inte har ADHD då, kanske för att det inte stämde då. Händer ju att människor feldiagnosticeras både vad gäller psykiatriska diagnoser som cancerdiagnoser. Inget konstigt om hon själv trodde hon hade ADHD om andra samt läkare sagt det åt henne och om hon känt igen sig i det. Hon ljuger ju inte om att ha fått diagnoserna satta på sig.
        Om andra sa att högt tempo och driv var ADHD så ansåg väl hon själv att det var hennes superkraft då, känns logiskt faktiskt.

        Ljuger Viktor Frisk då för han har väl kallat ADHD för en superkraft?

        exakt!! superfkraft, vilet jävla bullshit!! om nån sa det om OCD också, hade jag fan lackat!! en diagnos är något du lider av som påverkar ditt liv negativt, allt annat är låtsasdianoger. de som har grav adhd lider av det, de som säger sig ha fått den diagnosen och säger de är en superkraft, kan inte ha mkt adhd…

      Japp, hon satt även hos Malou och pratade om sin diagnos. Jag minns även att hon skyllde sin tankspriddhet på ADHD:n.

        Men hon hade ju fått den diagnosen när hon var yngre, så hon trodde ju då att hon hade adhd så inte särskilt konstigt att hon satt hos Malou och pratade om det då. Inte konstigt att man tror på något man får höra av en läkare. Hon har väl på senare tid kommit till andra insikter och känner det inte som att hon har diagnoserna. Tycker nog inte hon solklart har adhd eller är bipolär, känner ju inte henne men det man ser av henne, det är vanligt att bli feldiagnosticerad. Hon sökte ju hjälp vid depression och fick då ECT och senare att de trodde hon var bipolär.

          Du tycker ”nog inte hon solklart har adhd eller är bipolär”. Där satte jag kaffet i halsen ?

            Du skriver ju att du inte ens känner henne.

              Ja och? Vad menar du? Kan jag inte tycka att det inte verkar så, enligt det jag sett av henne? Jag tycker vad jag tycker och det har jag rätt till. Väldigt vad flera verkar ha problem med läsförståelse här ikväll, märkligt.

                Jag har inga problem med läsförståelse och absolut att du får tycka vad du vill. Det jag däremot inte förstår är hur någon kan skriva som du gör. Med det menar jag det jag skrivit med citattecken. Dessutom känner du ju inte ens kvinnan.

      Det sa hon väl förr men hon försökte väl intala sig det och få diagnosen till att inte bara vara dålig och negativ. Om en läkare sagt till henne att hon har adhd så trodde hon väl på det då, när hon var ung, det gör man ju, man litar ofta på läkare men det händer ibland att de har fel. Händer också att diagnoser förväxlas. Viktor Frisk har också sagt att adhd är en superkraft tror jag. Kanske är det så att Isabella faktiskt inte har adhd då så att det inte direkt begränsat henne så som andra med adhd kan uppleva att den gör.

    Seriös klinik som slänger ”AHDH” och ”Aspberger” på folk bara sådär…

      Inte särskilt konstigt, hon har ju sökt, för depression bl a, och de flesta som söker för en diagnos får också en diagnos. Hon gjorde intervju och fyllde i papper skriver hon ju, det är så det brukar gå till även om det skiljer sig lite beroende på Var man gör det. Sedan har en annan läkare velat utreda på nytt som inte tror hon är bipolär, hon gör en utredning nu igen uppfattar jag det som.

        Verkar väl ändå märkligt att få två utredningar om bipolaritet, först en för att få den, sedan en för att utreda om den, på typ två år? Har svårt att se att det går till så

          Hon bad nog inte om en utredning men det gjordes när hon låg inne för depression gissar jag. Man kan göra flera utredningar dessutom, särskilt om man gör det privat. Inget konstigt i det tycker inte jag.

          Det som är ännu mer märkligt är väl att hon fick elchocker utan någon korrekt diagnos i så fall. Och hon var ju så positiv över sina påstådda elchocker.

      Asperger

        Högfungerande autism

          Har tänkt samma, i flera år. Solklart.

          Autismspektrumtillstånd.

          Hur märker du det?

      Heter det inte adhd ?

    Klart hon har.

    Just med bipolär sjukdom är ett väldigt vanligt symtom att sjukdomsinsikt saknas.

      Hon sa väl också att det ”made sense” att hon gjort vissa saker under maniska perioder?
      Det svänger fort med IL beroende på vad hon vill få ut.

        Fast det är väl inte konstigt att hon såg det så då efter att hon fått diagnosen bipolär då, då var det ju som att det made sense precis som så många här tidigare skrivit ju. Manisk behöver man ju inte vara för att man har driv och försöker utöka bolag och ta sig framåt. När vissa sedan sa att det var maniskt då så kan hon ju ha tänkt så själv också, att hon var i ett maniskt skov. Tycker inte hon verkar vara bipolär men som sagt känner ju inte henne men utifrån det man ser och hör henne säga.

          J-klar vad du har att göra ikväll Vicky, du försvarar henne i varenda kritiska kommentar här ??? Strongt!

            Jöklar vad du har å göra som går emot alla som försvarar IL med

              Jag har inte gått emot någon som förvarar IL until just now (om det ens räknas som att gå emot) så jag har svarat på EN kommentar, som svarade mig? Är du trött? ?

            Tror att en del Anonym är samma som Vicky, mycket lika skrivsätt mellan vissa anonyma kommentarer och Vicky. Dessa påminner också lite om den person som här i BBs kommentarsfält försvarat Isabella väldigt intensivt i många år, även om jag tycker språket är lite mer utvecklat nu, så inte säker på att det är samma.

            /En annan Anonym

              Är nästan övertygad att det är så. Personen verkar vara besatt.

          Du får inte diagnosen bipolär sjukdom för att du är en entreprenör med driv! Inte att förväxla med att det finns entreprenörer med ett jäkla driv som har bipolär sjukdom. Med andra ord-generalisera ej! Utredningar är riktigt grundliga och pågår under lång tid. Det är inte enbart en aspekt som utreds och ett sorts tillfälle.

          Brist på sjukdomsinsikt är inte alls ovanligt när någon har bipolär sjukdom. En hel del har tyvärr dött i suicid, då de har avslutat sin medicinering när de har känt sig bra igen (, utan att förstå att den känslan uppkommer och vardagen fungerar tack vare välinställd medicin/er). När jag var psykologstudent var jag inte alls särskilt avundsjuk på alla som ska hjälpa människor med den här sortens problematik. Det är riktigt komplext och felbeslut kan få fullkomligt ödesdigra konsekvenser.

      Exakt min första tanke

      100% igenkänning till mitt syskon

    Nu tror jag minsann hon ljuger igen.
    https://www.isabellalowengrip.se/2012/08/27/t-4/

      Jag vill inte vara den som är den. Meeeen något som är över 10 år gammalt är väl ändå preskriberat idag?

        Vad jag menar är att hon ljuger i sitt pinfärskainlägg om hur utredningen gick till.

          Fast det gör hon väl inte. Hon skriver ju att hon gjort intervjuer, och att tro att man själv har adhd när man får höra det och tycker att man klickar i alla boxar så att säga. Det är ju många som passar in i mycket som anses vara adhd fastän att man kanske egentligen inte har adhd, eller så har de flesta av oss adhd. Det är väldigt diffust i mycket. Tror inte hon ljuger, hon har ju fått diagnoserna eller ljuger hon både då och nu menar du. Hon känner nu att hon inte har besvär eller lider av adhd eller bipoläritet så hon tror diagnoser är felsatta, hon kan ju ha fel men det är ju hennes känslor.

            Såhär skriver Isabella:

            ”På tal om utredningen så ska jag till min läkare idag, det är en psykolog och en läkare som jobbar i ett team under utredningen. Jag har gjort alla intervjuer, mina föräldrar har fått svara på frågor och idag tror jag att läkaren ska säkerställa att det inte är något annat också.”

            Men man säger väl som regel inte ”alla intervjuer” om man gått på EN, att hon träffat både läkare och psykolog talar ju för att det är MINST två, samt att ”träffa sin läkare en sista gång för att säkerställa att det inte är något annat” låter inte som en vanlig formulering om man inte träffat personen tidigare. Och man träffar som regel inte läkare och psykologer under samma möten heller. Därtill har hennes föräldrar fått svara på frågor, nu vet jag inte huruvida de är gifta eller inte men om de är skilda är det ju minst två samtal som ger olika perspektiv på hennes uppväxt. Så av hennes första inlägg låter det ju som att det ändå varit en process redan innan det sista möte hon i inlägget skriver att hon ska på, så läkaren skulle ”säkerställa” att det inte är något annat.

            Jag kan såklart inte uttala mig om huruvida diagnosen är korrekt eller inte, men det låter ändå som att utredningen gått till på sedvanligt vis?

              Fast Agnes var vill du komma? Måste hon skriva ut att hon gjorde en intervju med läkare och en med psykolog menar du? Är väl inte konstigt att hon skrev att hon gjort alla intervjuer, inte heller konstigt att hon skrev nu att hon gjorde EN intervju med läkare för så går det ju till, En intervju med läkare och En med psykolog, inte heller konstigt att hon skrev att hon ska träffa läkaren en sista gång. Det bevisar ju att hon gjorde en utredning redan 2012. Det är så det går till, team med läkare och psykolog, förälder intervjuas också. Kanske hon idag inte minns exakt hur det gick till för mer än tio år sedan, inte så konstigt tycker jag inte och hon behöver väl inte redogöra allt i detalj, det gör man ju inte alltid menar jag och inte hon heller.

                Jag har aldrig sagt att hon behöver dela något alls om hon inte vill, det jag säger är att det, baserat på vad hon tidigare beskrivit om hur utredningen gick till (vilket är i linje med hur diagnoser brukar utredas, i flera steg med både psykolog, läkare och intervjuer med närstående), är osannolikt att kliniken hon fått diagnosen hos är så oseriös som hon målar upp det inlägget som Camilla delar.

                I det inlägg Camilla delat skriver Isabella att ett enda möte (med en psykolog – inte doktor) och några papper som hon hade ”ritat på” ledde till en adhd-diagnos.

                Stycket nedanför i samma inlägg handlar om det senare tillfälle då hon fick diagnosen bipolaritet (och då efter att ha träffat en psykolog två gånger, enligt inlägget ovan).

                  Psykiatriker*

                  Jag tolkar det inlägg som Camilla delat som att Isabella idag inte vill förknippas med diagnnnoserna (korrekta eller ej) och att hon därför medvetet diskreeediterar klinikkken genom att beskriva utredningen på ett sätt som får den att framstå som ytterst oseriös, och således också få resultatet den landade i att verka ogrundat och såldes opålitligt.

                  Och det är väl inte alls konstigt om hon inte vill bara ”bipooolära tjejen med adhhhd” inför hela svenska folket, jag lägger ingen värdering i det, tvärtom så förstår jag helt och fullt, om det är hennes syfte.

                  Men precis som hon är fri att skriva vad hon (även ljjjuga) så är ju vem som helst annan fri att påpeka om något inte går ihop, som i detta fall.

                  Jag personligen anser att det är viktigt att påpeka då det kan vara direkt skadligt för andra människor som faktiskt lider av aaadhd om kända personer försöker påskina att adddhd-diagggnoser delas ut i flingpaketen (om det inte är sant – vilket jag inte tror att det är i detta fall, baserat på vad hon tidigare skrivit om saken) då det undermiiinerar trovärdighhheten av diagnnnosen överlag och således leder till en ännu större misstro mot en stor grupp individer som redan har svårt att få hjälp och stöd och ofta blir misstrodda och ifrågasatta på grund av fördooomar av precis den sort som Isabella spär på genom sitt inlägg, då adhd (som är en fuuunktionsnedddsättning) inte syns utåt.

                  Det är ju helt omÄöjligt att posta här, hamnar i mÄodd hela tiden. Testar skicka från mobilnÄ-ätet istället för WÄi-Fi. Får se om det kommer fram. ?

                  Jag skrev ett ganska långt meddelande men hamnade i moÄ-dd, men skrev iaf att det är dir-ekt skadÄl-igt om valid-iteten psy-kÄ-i-a-triskÄa utre-dniÄn-i-gar av dylika dia-g-n-Ä-oser undÄe-rmi-neras genom att offe-ntlÄ-iga perÄ-s-oner målar upp det som att man går på ett möte, ritar på några papper och så vipps kan man få diag-Än-Ä-osen (om någon kli-Än-ik gör så ska det naturligtvis få kriti-seÄras men baserat på tidigare blog-go nlägg låter det inte som att det är så det gått till i detta fall).

                  Det är redan svårt att få ade-kvat hj-äÄlp om man lid-er av psyÄ-k-iska funkÄt-i-onsnedsÄ-ä-ttnÄingar, inte enbart i våÄrdsa-m-manhang utan också i samhället, på arbe-Ätsplatser exempelvis. SvåÄr-i-gheterna trivialiseras redan och ifrågasätts, och indivÄ-i-der som lid-Ä-e-r av icke-synliga funk-t-i-o-n-s-n-edsttningar blir ofta miss-tr-Äodda och har svårt att göra sina beh-oÄv h-ö-r-da, och det blir inte bättre av att of-f-Äe-ntliga personer spär på fö-rdÄ-omarna om att a-Ä-d-hÄ-d är en dia-gÄ-noÄ- som det slängs runt med till höger och vänster, när så inte är fallet.

                  Alltsp ursäkta att detta blev helt oläsligt men jag har försökt skicka flera gånger och det är helt omöjligt att lista ut vilket ord som gör att jag hamnar i modd. Den som ändå vill ge inlägget en chans, ignorera versalen Ä och bindestreck.

                Skrev ett ganska långt meddelande men hamnade i modd, men skrev iaf att det är direkt skadligt om validiteten psy-k-i-a-triska utredningar av dylika dia-g-n-oser undermineras genom att offentliga personer målar upp det som att man går på ett möte, ritar på några papper och så vipps kan man få diag-n-osen (om någon kli-n-ik gör så ska det naturligtvis få kritiseras men baserat på tidigare blogginlägg låter det inte som att det är så det gått till i detta fall).

                Det är redan svårt att få adekvat hjälp om man lider av psy-k-iska funk-t-i-onsneds-ä-ttningar, inte enbart i vårdsammanhang utan också i samhället, på arbetsplatser exempelvis. Svårigheterna trivialiseras redan och ifrågasätts, och individer som lider av icke-synliga funk-t-i-o-n-s-n-edsttningar blir ofta misstrodda och har svårt att göra sina behov hörda, och det blir inte bättre av att offentliga personer spär på fördomarna om att a-d-h-d är en dia-g-nos som det slängs runt med till höger och vänster, när så inte är fallet.

      Tror inte hon ljuger, det du hänvisar till säger ju också att hon tidigare fått den diagnosen så det visar ju inte på något ljug, tvärtom ju. Nu tror hon sig inte ha det, hon tror inte att hon har ADHD och det är ju så hon känner så det är väl inte att ljuga. Man kommer till insikter när man blir äldre och hon kanske inte ser eller känner att hon har några handikapp. Hon kan ju ha blivit förändrad också i takt med ålder, är man ung är man ofta naiv, mer aktiv och har stora visioner och drömmar, man kör på mer liksom och vill mycket. Man förändras. Tankspridd kan hon ha varit om hon haft många bollar i luften liksom, och det kan ju alla vara ibland.

    Men fick hon inte elchocker under en period? Och typ rymde från psyk för att skriva under nåt avtal eller vad det var?

      Jo men hon var ju deprimerad och suicidal så hon fick elchocker eller ECT som det heter. I den vevan sen så satte någon diagnosen bipolär på henne vilket hon nu känner och misstänker att hon egentligen inte har, att hon blev feldiagnosticerad vilket händer ofta.

        Både du och IL verkar besitta synnerligen hög kompetens i läkarvetenskap och psykiatri ?

          Jaså verkar det så tycker du? Hmm varför tror du det? Nej men man kan känna till ECT utan att man har hög kompetens i läkarvetenskap och psykiatri men visst lite påläst och insatt är jag, är nog lite mer intelligent än genomsnittet här helt ärligt utan att för den skull låta dryg, men det kanske lät drygt hehe. Din ton Mimmi hör jag och läser av direkt, tramsigt. Somliga av er ger er inte, eller är det en och samma person som är så ivrig med att vrida allt IL säger till att vara lögner.

            Och där avslöjade du dig Vicky

        Fast man ”sätter” ju inte bara en diagnos på någon i ”en veva”. Man gör ju en utredning

          Men du 22:09 ingen har sagt att en diagnos sattes i en veva utan att den sattes i samma veva som hon låg inlagd och fick ECT. Hur står det till med läsförståelsen? Värst vad somliga är ivriga och aktiva med att ha det till att IL ljuger och andra som förklarar och försvarar ljuger också. Värst så misstänksamma vissa är vad än Isabella säger och gör haha, paranoia kallas det. Möjligt att hon har vissa strategier och uttänkta planer men att ALLT hon säger, skriver eller gör är hittepå är ju självklart INTE sanning eller verklighet. Spelar ingen roll vad hon säger enligt vissa för ni är bara införstådda med att hon ljuger om allt och allt är bara excelark…. men alltså hör ni inte själva hur galet det låter. Hon vinner väl inget på att inte ha ADHD eller bipolär sjukdom så varför skulle hon ljuga om det? Tvärtom så får hon ju skit och ni påstår att hon ljuger och har ljugit. Hon säger inte heller att det är fel på att ha dessa diagnoser så ingen behöver ta illa upp. Oavsett är det ingen som blir lidande av detta på något sätt men vissa av er beter er som om Isabella ätit upp era barn eller katter.

            Är du Pålle?

            När någon har ljugit många gånger slutar omgivningen till slut att tro på den och blir misstänksam även när den talar sanning. Det handlar inte om att omgivningen är ”paranoid”!

            En som framstår som en patologisk lögnare kommer sällan ses som särskilt trovärdig. Det blir inte bra när det som ska förmedlas ska stödja den aktuella tankegången, men för att stödja det aktuella går individen in och gör efterhandskonstruktioner kring sådant den tidigare har hävdat är det som gäller/har hänt.

            När jag ser inlägg om Isabella här på Bloggbevakning, får jag inte alltid känslan av att hon (Isabella) vill föra andra bakom ljuset utan snarare får jag en känsla av att hon tror på det hon säger. (Dock inte alltid och ibland tror jag att hon mellan varven säger det som krävs för att få saker till den punkt där hon vill ha dem.)

      Fast rymde var ju lite skämtsamt, man ska inte ta alla ord helt bokstavligt vare sig det handlar om henne eller andra. Men jo hon åkte iväg från sjukhuset för att skriva på avtal då de skulle sälja skönhetsbolaget, har hon sagt. Hon hade fått ECT ja och det har inget med att ha eller inte ha ADHD eller vara bipolär att göra. Hon sökte vård på psyk pga depression, pga psykbryt/krasch typ, hon var väl rädd att hon skulle göra något dumt, var väl nära att avsluta sitt liv .. Då brukar man erbjudas att få ECT-behandling.

        Nä det brukar man verkligen inte erbjudas. Knappt någon får det ens om de kämpar i flera år.

          JO det händer visst, är ju såklart olika från läkare till läkare och fall till fall men det var det första en läkare sa till mig att jag skulle behöva första gången jag sökte vård för depression, hade alltså inte varit på besök tidigare, inte sökt innan och det var på en vårdcentral. Så klart olika i olika regioner också och beroende på vad patienten uppger och säger.

            Var det verkligen en läkare?

          Min erfarenhet är att ECT erbjuds väldigt lättvindigt. Läkare har framställt det som en mirakelkur. Jag har genomgått flera omgångar och när jag ville avbryta den sista omgången ville läkaren först inte göra det. Han försökte verkligen övertala mig att fortsätta trots att jag verkligen inte ville. Jag är tacksam över att han respekterade det till slut. Då jag hade tvångsvård hade jag kunnat bli tvingad till ECT.

            Och varje gång jag varit inlagd (till och från under en 10-årsperiod) har det alltid funnits flertalet patienter som haft ECT-behandling.

        ECT-behandling är något som tillämpas i behandlingen av en del med bipolär sjukdom, så vet inte riktigt var du har fått det ifrån att ECT inte har med bipolär sjukdom att göra. Det används för att häva extremt djupa depressioner (och depression uppkommer efter maniska skov kopplat till bipolär sjukdom). Däremot är det en jäkligt tuff behandling och det ska rejält mycket till innan den sätts in. Om det är riktigt illa och personen inte kan ge sitt samtycke, får det gå genom personen som har fullmakt (kan vara en anhörig, vilket tenderar att vara en make/maka eller ett vuxet barn). Det är inget beslut som görs i en handvändning och en del är här under tvångsvård, vilket innebär att steget innan har beslutats av två läkare (har det inte helt i huvudet-men kanske bör det vara minst en överläkare).

        Säg hellre att du *tror* men inte vet istället för att bestämt hävda att någon absolut inte är på ett visst sätt! Särskilt när det gäller reglering och sjukvård kopplat till allvarliga psykiska sjukdomar.

      Det finns många människor som har djupa depressioner utan att man är bipolär. Man kan bli mansik utan att vara bipolär också (men tror det är ovanligt).

    Elchocker under jourtid rimmar lite dåligt med en person som inte är sjuk.

      Hon har inte sagt att hon inte var sjuk.

      Vad menar du? Vadå jourtid? Det rimmar inte dåligt alls för hon var ju uppenbart i en jobbig situation och svår period och blev djupt deprimerad och då brukar man bli erbjuden att läggas in och få ECT-behandling.
      Ingenstans har hon påstått att hon inte var sjuk i depression just då men hon misstänker nu att hon inte har ADHD eller är bipolär.

        Utan att säga emot vad hon skriver tror jag knappast att ECT är något som man just ”brukar” bli erbjuden. Det ska nog mycket till innan man hamnar där.
        Har vi någon insatt i psykiatrin som vet mer?

          Jag jobbar på en psykiatrisk slutenvårdsavdelning och en hel del av ”mina” patienter får ECT. Det som jag har sett att många av dem har gemensamt är att:
          1. Det är inte första gången de är i en sådan djup depression, och de har ofta flertalet suicidförsök i bagaget exempel
          2. De har testat i princip all läkemedelsbehandling och terapi utan effekt
          3. Det är inte utlöst av en kris på det sättet (oftast), utan mer långdraget (ofta flera år).

          Men det är iaf det jag snappat upp, det kan säkert se annorlunda ut.
          Men att få ECT på helger måste vara MYCKET ovanligt, det brukar ju vara fasta tider, ex. Mån-ons-fre. Aldrig hört om att en patient får ECT på en helg…

            Exakt så såg det ut på det sjukhus jag jobbade på också!

            Jag har fått ECT vid förlossbingspsykos trots att jag inte ha några andra problem med min psykiska hälsa, det var första gången jag var inlagd. Har förstått det som att det inte är helt ovanligt, det är ju väldigt effektivt.

            Lisa
            Jag, som haft många väldigt djupa depressioner, håller med dig. ECT är inte det första man erbjuds.

              Det var det första en läkare sa att jag behövde första gången jag sökte vård för depression, så det är olika vad som rekommenderas och erbjuds.

              Du anonym 20:58 kanske trots allt inte försökt avsluta ditt liv för då vill de nämligen gärna ge ECT och det kan rekommenderas även vid svår depression bara också vilket jag själv fått sagt till mig av läkare och var det första en läkare rekommenderade mig, så det händer.

                21:54
                Ja det har jag gjort.

            Fast nu sa inte Isabella att hon fick det på helger, hon sa inför varje helg och det bör ha betytt på fredagar MEN det kan också ha varit lite svårt att komma ihåg vilka dagar hon fått behandling för av ECT sviktar ju minnet en tid men på fredagar sade hon och det verkar ju stämma överrens med fasta tider vad du själv skriver ju Lisa.
            De ansåg väl att hon var i behov av ECT då hon antagligen varit nära suicidförsök, och det verkar ju ha blivit bra.

              Fast hon sa på helgen ”Vicky ”

            Jag instämmer, har jobbat många år på psyk. ECT sätter man inte in som första val vid depression. Jag tror att hon ljuger om att ha fått ECT, hon kanske ville betona allvaret med hur dåligt hon mådde och trodde att en lögn om ECT skulle hjälpa till, att det skulle låta bättre. Men det är som sagt vad jag tror.

              Men tror du verkligen att hon låg inlagd utan att få ECT? Jo hon fick med all säkerhet ECT för det har även hennes vän sagt i podd. Förstår inte vad vissa menar att Isabella skulle vinna på att säga det för det verkade hon ju vilja hålla för sig själv först men gick sedan ut med det – och kallades då lögnare, som nu av dig. Nej man ger inte det som första val vid depression men hon var ju nära ta sitt liv har hon ju berättat fast vissa tycks ha missat det – så därför ges ECT, hon kan ha tvingats till det till o med. Hon sov hos O barnens pappa minns jag för hon fick inte vara ensam då så det tyder på att hon genomgick elbehandling dvs ECT och i hennes fall så blev det ju bra.

          Jag har jobbat på psykavdelning. Enligt min erfarenhet sätter man inte in ECT det första man gör utan oftare när man provat majoriteten av alla mediciner som finns att erbjuda. Jag har sett ECT som ”sista vägen ut”.

            En läkare på vårdcentral rekommenderade mig det det första han gjorde vid mitt första besök, vid min första kontakt. Så det är olika. Nu ansåg de väl där Isabella sökte vård att hon var i behov av ECT och då litade väl hon på det, och det verkar ju ha fungerat bra på henne.

              Fast det är inte allmänspecialisten som avgör om en patient behöver ECT, det är psykiatern på psykiatrin.

            När personer varit nära ta sitt liv så ger de ECT, vid allvar gör de det.

              Nej! Det är inte rutin.

    ”På tal om utredningen så ska jag till min läkare idag, det är en psykolog och en läkare som jobbar i ett team under utredningen. Jag har gjort alla intervjuer, mina föräldrar har fått svara på frågor och idag tror jag att läkaren ska säkerställa att det inte är något annat också. ”
    Citat av Isabella Löwengrip 2012

    Mytomani kanske vore smart att utredas för också? ?

      ?

      Vad menar du är mytomani med det? Tvärtom så säger hon ju redan 2012 att hon utreddes då och fick diagnos ADHD då. Det brukar vara läkare och psykolog i team ja, och att hon nu skrev EN intervju kan ju betyda att läkaren gjorde en intervju med henne vad hon minns nu, fick fylla i pappersfrågor och sedan att de intervjuat familjemedlem för det brukar göras också. Förstår inte vad som är mytomani i det? Många här som letar fel, förvrider o missförstår. Stackars Isabella, inte lätt med alla som letar fel, tror att hon ljuger och missförstår. Hon får skriva mer utförligt så att alla förstår haha. Jag hade aldrig pallat med, hade blivit galen men hon verkar ta det med ro ändå.

        Hej!

        Ditt sätt att skriva är lätt att känna igen. Tycker faktiskt mer synd om dig än Isabella, det kan inte vara lätt att försvara henne så intensivt år efter år. Nu biter ju ingen kritik mot Isabella på dig, men för att förklara det som personen menar:

        Isabella skriver nu om att hon har fått diagnoser väldigt lättvindigt. Till skillnad mot hur hon skrev t.ex. 2012, där hon nämnde även familjeintervjuer – något hon inte tog upp nu.

      Förklara gärna vad det är som gör att du anser att det tyder på mytomani? Det är ju precis det IL berättar ju, att hon fått diagnos ADHD tidigare vid utredning, 2012 när hon var 21, men att hon känner nu att det kanske inte blev rätt. Nu blev det tokigt Nathalie och alla som gillat för det bevisar ju snarare att Isabella talar sanning eftersom att hon skrivit redan då att hon utreddes för ADHD.

        Haha men snälla… Hoppas du gick och la dig efter det här inlägget.

          Ja hoppas verkligen det. Ska man skratta, gråta eller kanske vara lite oroad?

    Jaha. Hur har hon blivit diagnosfri? Det anger hon inte. Att sluta med medicin mot Bipolär sjukdom utan att ange att det gjorts i samråd med läkare verkar märkligt. Magnus Uggla berättar i sin bok om hur många besök hos psykolog och andra han fick göra innan han fick sin diagnos som jag tror var ADD eller ADHD.
    Hur är det då möjligt att hon fått sp många felaktiga diagnoser? Det borde väl anmälas till IVO?
    Varför har hon gått ut så starkt med dessa diagnoser och liksom gjort dem till en affärside?
    Och nu detta?
    Behov av nya rubriker och klick? Nya besök i tv-sofforna?

      Hur har hon gjort det till en affärsidé? Tror du blandar ihop med Viktor Frisk och vissa andra kanske. Isabella har ju varit hos psykolog även nyligen, det skriver hon ju. Hon kanske har slutat med medicin i samråd med läkare det vet du inget om. Det är dessutom olika hur många besök och intervjuer man gör vid utredning, det är olika hos olika läkare och olika landsting. Hon gick dessutom privat skrev hon. Hur det var för Uggla är inte synonymt med hur det är för alla andra. Jösses vad vissa letar fel och raljerar… Asså. Allt Isabella säger och gör är det fel på enligt vissa och allt anses vara ljug och behov av klick.

        Fast det spelar väl ingen roll om man går privat. Ska fortfarande göras en ordentlig utredning

          Ja och det är ju det Isabella också skriver, att det kanske inte gjordes ordentligt eller att det blev fel vilket ibland händer. Alltså jösses vad vissa vägrar ge sig utan vill prompt ha det till att Isabella ljuger men alltså hon skrev ju bevisligen redan 2012 att hon utreddes för ADHD. Att senare tro och känna att man inte har det, att det är fel ja så känner många, inte ovanligt eller unikt just för Isabella. Alltså give her a break! Sluta överanalysera och dissa allt hon gör och säger, det skadar ju ingen annan om hon har diagnoser eller inte. Det skadar ju bara henne själv att berätta om saker så ni påstår att hon ljuger. Vissa vänder ju allt hon säger till fel och lögner. Är barnen ens hennes egna eller är det bara hittepå och anlitade skådisar? Hade hon kudde under magen kanske. Är barnen bara för content, är det enligt excelark? Nej men alltså hahaha orkar inte.

            Hur mår du?

      Alltså jag tycker det ska anmälas om någon får fel diagnos. Det kan ju bli jättejobbigt för den personen.

      Hon talar uppenbarligen inte sanning.

        Men varför skulle hon inte göra det. Ingenstans skriver hon att hon blivit diagnosfri men hon verkar ju göra ännu en utredning nu, så uppfattar iaf jag hennes text, i början. Märkligt hur många som helt verkar missförstå eller så är det så att vissa VILL missförstå och få det till att Isabella ljuger. Hon skrev ju redan 2012 att hon utreddes för ADHD-diagnos så det är ju inte lögn, men sedan att andra läkare nu säger och tror annat är ju en annan femma och betyder ju inte att IL ljuger.

    Jag har adhd. Jag har verkligen det. Jävlar vilket piss det har varit med att försöka passa in i världen. En värld som är för neuro-typiska. När jag gav fasen i att passa in så började jag kunna se min adhds fördelar. Då kan adhd vara en superkraft, om man får använda sina starka sidor på bästa sätt. Men om man skulle försöka få mig att passa in i vad som förväntas av en vuxen person.. ja, då funkar det inte alls

      @kattfan Så otroligt spännande! Jag blir så nyfiken, hur lever du och hur gör du? På vilket sätt är det en superkraft? Skulle vara så otroligt givande om du ville berätta mer om hur du gör för att må så pass bra. (Finns så lite kunskap om detta tycker jag). Om du vill förstås. ???

        Usch vad jag avskyr termerna neurotypiska och neuro divergent ?

        /Person med adhd.

          Varför? Det är ju så det är och ett bra sätt att fokusera på olika och inte rätt eller fel.

    Jag fick diagnos Emotionell instabilitet 2018 och jag fick först få en remiss till psykiatrin vilket tog ett bra tag av att kastas runt mellan ätstörningsenheter och klassisk samtalsterapi för enbart ”depression”. När jag väl kom in i psykiatrin utreddes jag av en psykolog, ett behandlingsteam, samt ett besök med överläkaren på mottagningen. Totalt 7 gånger 1 timme under en 6-veckorsperiod. Det var självskattningsformulär och många många många intervjuer.

    Litar inte på ett ord som kommer ur denna människas mun!

    Spännande att se om Paul Robert R nu blir sambo med henne eller flyttar utomlands. Hans lägenhet vid Gåshaga brygga blev såld för en månad sedan för 20,5 mille och helt tyst från henne.
    Nu är han fortfarande skriven på Gåshaga trots att han enligt henne tillbringar sin dygnsvila i hennes hus = olagligt.

    Apropå diagnoser, jag har inga av den typen själv. Men jag blir så glad när nån säger/skriver bipolär sjukdom istället för bipoläritet ❤️
    En anhörig har haft diagnosen i några år, jag ville säga ”din bipoläritet” men det var väldigt viktigt för personen att man sa ”din bipolära sjukdom” istället. Vilket jag verkligen respekterar och har ändrat till. Likadant att det är viktigt för personen att man säger ”du som har bipolär sjukdom” istället för ”du som är bipolär”.

    Det finns en diagnos som ingen verkar ha utrett henne för än, otroligt faktiskt när det är så uppenbart.

      Vad är det?

      De som är narcissister söker inte för den problematiken.

      De söker vård för saker som är s.k.
      spinn-off’s på grundproblemet.

      En N personlighet gör inga fel, det finns ingenting att rätta till där.

        Ja, jag är förvånad över att ingen av psykiatrikerna verkar ha kommit fram till den diagnosen. Eller det kanske de har, men varför skulle hon berätta det isåfall.

    Jag har inga diagnoser men jobbar inom psykiatrin.
    Adhd – 3 besök (2 till psykolog, ett till läkare) och en intervju med anhörig som kände en som barn (om man har ngn). Går man i skolan får läraren fylla i ett formulär.

    Bipolaritet – 1 besök till psykolog, ett besök till skötare, ett besök till läkare och en anhörigintervju. Samt några enkäter att fylla i hemma.

      Så gick inte min utredning till. Adhd.

      Inte undra på att folk får fel diagnoser med dom där få besöken!!

      Så gick inte min utredning till heller.

      Min diagnos bipolär sjukdom tog väldigt lång tid.

      IL skriver ju att hon gjort just en intervju med läkare så det verkar ju stämma då, hon gick väl privat också så det kan säkert skilja sig åt hur det går till där men det är ju ungefär så hon beskrev det som du GA skriver att det går till. Sedan är det säkert slappare i vissa fall tex om någon varit nära att avsluta sitt liv eller sedan innan har en ADHD-diagnos och liknande. Diagnoser förväxlas lätt.

        2012 skrev hon att det var intervjuer med hennes familj också. Men det nämnde hon inte i sitt nya inlägg.

          SÅ för att hon inte skrev ut alla detaljer nu så måste det vara lögn? Hon skrev ju även då att hon fick utredning och fick ADHD-diagnos så vad är det då som är lögn menar ni – att hon nu inte tror att hon fått rätt diagnos, att hon numera inte tror att hon har det.

      Vad jobbar du på för Kry-klinik? Min utredning på en specialistmottagning för bipolär sjukdom tog nästan ett år. Formulär, intervjuer, intervjuer med mina familjemedlemmar, min partner osv. Verkligen inget som går på ett besök. Helt sjukt att du försöker påstå att det skulle gå till såhär i någon del av Sverige.

        Det var ännu färre besök för mig när jag fick min bipolär diagnos (typ 2).

        Jag fick fylla i en screening inför den npf-utredningen jag skulle göra. Jag scorade superhögt på adhd, autism och bipolär.

        Sedan var det en kompletterande intervju med samma person som gjorde screeningen (ej läkare, men minns inte vad det var). Det kan ha varit ett tredje tillfälle men det var ingen anhörigintervju.

        Det hela gick väldigt snabbt, inom två veckor hade jag bipolär diagnosen. Jag tvivlar dock inte på att den är korrekt i mitt fall, men jag var chockad över hur snabbt den sattes.

        Jag jobbar på en psykiatrisk öppenvårdsmottagning i en mellanstor region? Men det ser såklart olika ut på olika ställen, jag berättade bara hur det ser ut där jag jobbar!

        Och ja, det går till så- varför skulle jag ”vilja påstå det” om det inte stämde? Är ju fler här som skriver att de haft liknande upplägg? Om du läser vårdprogrammet från socialstyrelsen så ska en diagnos sättas ”sammansatt och relativt snart vid tydliga symtom” – så ett år känns ju inte enligt de riktlinjerna heller men din diagnos var kanske väldigt oklar.

      Verkar skilja från ställe till ställe då. En anhörig sökte och fick prata med en sköterska på vanliga vc. Hen gjorde förvisso ett jättebra jobb under det besöket och hade skickat in 4 st A4-sidor med remissen till läkaren på psykiatrin. Ett besök med läkaren och så var diagnosen bipolär sjukdom satt. Nu råder det ingen tvekan, diagnosen stämmer, men inte så många besök och inga papper hemma.

    Börjar ärligt talat känna mig gaslightad av dessa snabba svängar. Snart kommer hon väl påstå att hon aldrig varit ätstörd heller … Känner extra här då jag själv har de diagnoser hon nu menar att hon aldrig haft…

      Fast det är ju en psykolog eller läkare som sagt åt henne på sistone att hen inte tror hon har bipolär diagnos, att det var fel, sedan att hon inte känner det nu som att hon är bipolär eller har ADHD. Hon har ju fått dessa diagnoser satta på sig tidigare så det är ju inte ljug. Hon litar ju på vad läkare säger, och säkert på sin egen intuition hon i nuläget har. Gaslightad men snälla… Hon säger ju inte att det är något fel med att ha dessa diagnoser så du behöver inte känna något extra för det M.

        Skulle du kunna sluta med dessa ihärdiga försök och ta in rummet?
        M skriver att hon blir sårad och du drar igång din tirad som fyller hela kommentarsfältet. Det syns tydligt vem du är för du har gjort det i många år.
        Trodde att du sökt hjälp för det här för det lugnade sig ett tag. Hur har det gått?

    Jag har några vänner som har fått diagnos bipolär sjukdom och precis så pratar dom, ordagrant. Svårt att hänga med i svängarna.

    Jag har adhd. Först fick jag i diverse terapi och grejer i 15 år, sedan screenades jag för bipolär sjukdom. Sedan gick jag i mer terapi, innan jag fick en remiss för adhd-utredning. Väntetiden var 14 månader.

    Själva utredningen bestod av en inledande screening med läkare och psykolog, plus blodprov och drogtest och sådant. Jag fyllde även i väldigt många självskattningsformulär. Sedan blev jag intervjuad varje dag i två veckor av psykolog. Dvs 10 träffar. Efter det gjorde vi en del tester, som exempelvis intelligens och uppmärksamhet. Intervju med min mamma, vid två tillfällen.

    Sedan mer väntetid, ytterligare ett besök med läkare och sedan diagnos. Det var med andra ord en himla process.

    Det är asperger inte aspBerger.

    Ganska stor skillnad faktiskt nej jag är ingen språk polis

    https://www.ordkollen.se/stavning/aspergers-eller-aspbergers/

      Asperger finns inte längre som diagnos över huvud taget. Det kallas bara autism idag.

        Jag rättar bara stavningen på ordet. Spelar ingen roll om det används eller inte

    Hej Camilla
    Är du i Höllviken eller har du en dubbelgångare?;p

      Hej!
      Det måste vara en dubbelgångare. ?

    Jag fick nästan en ADD-diagnos i höstas. Jag skulle antagligen ha fått den om jag gått utredningen till slut men det slutade med att psykiatern sade att eftersom jag presterar (har klarat av att utbilda mig och har ett ok jobb) så skulle diagnosen inte vara tillräckligt allvarlig för att jag skulle berättigad hjälp. Så eftersom det finns nackdelar med att ha diagnosen så konstaterade jag att jag inte går vidare med utredningen den här gången.

    Jag påbörjade den för att få hjälp, jag har haft mycket ångest genom åren och problem i sociala relationer och det skulle kunna tyda på något neurologiskt. Jag fick även höga poäng på formulären jag fyllde i och hade nog kvalificerat för en diagnos. Men samhället anser inte att det behöver stöda personer med de problemen i vardagen som jag ändå har, så länge jag klarar av att prestera och betala skatt…

      Trams. Jag har en sexårig universitetsutbildning i bagaget. Och adhd. Min vän med adhd har precis doktorerat. Du har fått fel information tyvärr.

        Va? Enligt Isabellas försvarare kan ni inte ens läsa böcker!

          Men Marika the bitter Bella-hater, de äter ju ADHD-medicin då mest troligt och DÅ kan man läsa böcker, utbilda sig och koncentrera sig mycket bra, förstår du. Det behöver man inte vara någon Isabella-försvarare eller hennes beundrare för att veta och förstå. Svårt att koncentrera sig är det vanligaste och mest utmärkande draget vid ADHD förstår du men medicin hjälper.

            Nja, jag har ett fungerande liv, läser böcker fortare än de flesta trotts dyslexi +grav adhd. Mitt barn med adhd läser drös is med böcker med. Jag äter inga mediciner för min adhd, aldrig gjort. Mitt barn läser lika mycket oavsett om det äter medicin eller inte

            Du spenderade hela din kväll här va?

        Kalla inte det för trams för så anser vissa. Du kanske klarat din utbildning just för att du medicinerat mot ADHD, precis som din vän annars är det svårt och kan vara så att ni fått fel diagnoser lika gärna. Söker man så får man oftast diagnos liksom.

    Tycker hela hennes nya inlägg osar avsaknad av sjukdomsinsikt- oavsett vad det månde vara.

    Eftersom hon vid tre tillfällen haft kontakt med sjukvård borde det funnits någon bakgrund/orsak till besöken.

    Skaka av sig som en blöt hund och gå vidare.

    Hon står över sjukvårdens kunskaper och vet bättre.

    Bara det faktum att hon tror att alla glömt alla turer kring hennes tidigare liv som hon nu förnekar är verkligen världsfrånvänt och jag tycker hon ar en grandios självbild.

      Men snälla AI. Vad förnekar hon kring sitt tidigare liv? Hon har inte förnekat något. Vad är det nu som är världsfrånvänt enligt dig? Det är ju en läkare eller psykolog hon träffat på sistone som sagt att hen inte tror att hon är bipolär så hur står Isabella över sjukvården och vet bättre. Sjukvården gör för övrigt många fel och misstag, det händer ofta, jag har själv erfarenheter av det. Om nu hennes tidigare utredningar gjorts fort och enkelt så är det ju inte säkert att de stämmer, och en annan läkare har en annan åsikt alltså. Isabella har sökt för att bli utredd tidigare ja, då andra samt hon själv trott hon hade ADHD då, och hon har sökt vård för depression. Du AI the real letar fel på Isabella som alltid, du vrider allt till fel när det gäller Isabella. Inse att dina tankar och åsikter inte alltid är sanning och verklighet utan beror nog mest på att du känner en avsmak för Isabella, det är väldigt tydligt.

        Stollan v 2.0.

          Så bara för någon inte håller med dig så har du rätt att vara nedvärderande mot dom?

            Nä, men när någon känner behov av att skriva runt 50 stolliga inlägg på en kväll.

              Och du känner behov av att sticka in lite kommentarer för du inte klarar av att någon har en annorlunda åsikt än dig ?

              Fast det är ju inte stolliga inlägg, dina kommentarer däremot och ditt behov av att vara nedlåtande…

                skrev alltså till den stolliga obehagliga 22.07 och 20.49, det är väl den vanliga mobbaren aka Bella-hataren som är i farten igen som typ alltid under inlägg om Isabella, som hoppar på andra som skriver.. Sjukt. Att AI the real fått så många likes på sin störda kommentar är skrämmande, folk här alltså, hatet…

        Men snälla anonym! Är du på riktigt så korkad? ?

      Grandios självbild tycker jag också.

      Om man läser hennes biografi Isabella blir det tydligt hur många gånger hon haft kontakt med sjukvården och varit inlagd på psykakuten osv och det är inte tre gånger totalt utan kontinuerligt från sena tonåren fram till i dag. Hon skriver också att läkare velat sätta bipolär diagnos tidigare men inte gjorde det förrän vid ”kraschen” 2019. Hela boken går i princip ut på att ”alla” inom vården har misstänkt bipolär sjukdom länge då hon haft djupa depressioner hela livet som följd av mani-perioder och nu ”äntligen” har hon fått förklaringen på allting. Men hon verkar räkna kallt med att ingen har läst boken hon själv varit med och skrivit och givit ut för bara något år sedan…

    Ibland tycker jag att hon borde värna lite mer om sitt privatliv.

    Oh, fy för den lede. Får nästan ”När lammen tystnar” vibbar och låten ”where is my mind” med Pixies i bakgrunden, av bilden med Pontus…

      Hamnade fel, sorry..

      Men det var ett jävligt bra inlägg.

    Det passade att vara bipolär när luftslottet sprängdes och det desperat behövde skapas en image av allvarlig psykisk ohälsa för sympatifiske…all kritik skulle kväsas och tystas ty det är lågt och omoraliskt att sparka på den som ligger ?‍♀️

      Släpp det där om hennes ”luftslott” oh my god

        Vad skulle du kalla det då?

          Men snälla du, det var ju DÅ som hon kraschade mentalt vilket inte är konstigt på något sätt med den stressen och pressen hon måste ha känt då OCH då blev hon inlagd och en läkare sa att hon är bipolär då. Psykisk ohälsa kan man lida av utan att vara bipolär eller ha ADHD – att vara deprimerad eller ha ångest är psykisk ohälsa. Menar du att IL verkade må toppenbra i den vevan? Ni spekulerade ju här utifrån bilder att hon var inlagd, så då hette det ju här att hon var inlagd men ville mörka det – och sen när hon själv berättar ja då ljuger hon enligt samma personer. Nä alltså ge er.

            Stressen och pressen som hon själv skapade menar du? Så desperat att lajva förmögen affärskvinna att hon skapade en drömvärld om oundvikligen kraschade. Tro fan att psykisk ohälsa kommer som ett brev på posten efter ett sådant haveri

              Okej du verkar som en sympatisk person

              Om hon så skapade det själv eller ej, tror annars de var flera i bolagen men hon har ju tagit på sig allt, att hon blev fartblind och inte hade full koll, hon har tagit fullt ansvar vilket inte alla gör så cred till henne för det. Alt var inte lajvande dock men stora uygifter blev det. Det var ju självklart en press och stress för henne att avskeda personal, reda ut kostnader, sälja hus, i samma veva gick hon igenom ett uppbrott med pojkvän, medial smutskastning, elakt skvaller, mobb osv.
              Din ton alltså 21.00, ditt hat ekar lång väg. Herregud alltså. Skrämmande, känns väldigt märkligt faktiskt.

        …fast kallade hon inte det för luftslott själv???
        Oavsett så har hon SJÄLV beskrivit sitt agerande samt konsekvenser med innebörden synonymt med luftslott.

          Jo hon brukar ta efter det ni hatare skriver, det ni skriver och kallar något det skriver Isabella och kallar det. Hon går er till mötes, hon gör er till viljes men ändå är ni aldrig nöjda, ändå gnäller o klagar ni och vrider allt till något dåligt. Hon har även sagt att ”det var inget luftslott egentligen för företagen gick bra men det blev för stora utgifter som sedan inte matchade inkomsterna, när hon blev smutskastad i media, när hon blev orättvist behandlad i pressen och kallades bluff och annat, men hon har inte bluffat mer än flera andra influecers eller företag. Fanns ju personer som ville fälla krokben för henne dessutom, som kämpade med det och lyckades med det. Alltså så strongt av henne att resa sig, hon är cool och klok. Det är tydligen jobbigt för somliga att hon fått tv-tid, podd-tid och mycket beröm senaste dagarna så då ser man mönstret här – då blir det intensivt med ilskna elaka kommentarer här och smutskastning till leda av vissa kommentatorer. Alltid samma visa.

            missade citattecken efter matchade inkomsterna, där var citat slut alltså och resten skriver jag. Så var det ju men visst att hon och företaget slösade eller satsade stort och då kan man antingen vinna på det eller förlora på det. Att ta risker är en del av entreprenörskap, inte alltid det går vägen. Hon fick ju en kontorsplats av svenska handelskammaren i New York och det var väl det som gjorde att hon/de ville satsa i USA och hade affärer på g där.

            Kämpa på Stollan LOL

      Det passade att ha vägglöss också i början av karriären… Det var innan läsarna förstod hur influencersamarbeten fungerade

      Precis min tanke också! Hon behövde nåt rejält för att skyla över allt VANSINNE hon hållit på med. Nu när allt är lite glömt så passar det inte att framstå som att man lider av psykisk ohälsa, och hon är bara en väldigt driven entreprenör ?. Vet inte vad hon lider av men hon har ett väldigt speciellt förhållande till sanningen och en impulsivitet som verkar svår att hantera. Och ett väldigt selektivt minne.

    Bara en tanke ! Jag förstår det svåra i det och att hon måste må dåligt i perioder ! Men det känns lite som att hon slänger sig med diagnoser ? Förstår jag det rätt att hon inte fått en ordentlig diagnos utan någon har sagt vid varje diagnos att dom tror att hon har det? Sen har hon gått ut med det? Ligger det inte ett ansvar i att bli ordentligt utred och sen gå ut med det? Alltså i den ordningen ! Det finns så många som lider utan att någon ska ”slänga sig med diagnosen felaktigt” kan ha missuppfattat och bara något jag tänkte på

      Nej hon har gjort utredningar också skriver hon men hon menar väl också att många satt diagnoser på henne bara sådär och sagt att hon måste ha det eller det, folk har sagt det till henne och skrivit det till henne vilket man sett inte minst härinne. Sedan menar hon att utredningar kan ha visat fel för det händer ofta att folk får fel diagnos och att diagnoser blandas ihop och förväxlas.

    ”Hej då Sverige” ?

      ????
      Önskar en sammanställning (kanske i Excel..) över citat, lögner och motsägelser.

      DET hade varit ett gräv!!!

        Varför inte en sammanställning över lögner och motsägelser som Bianca, Joakim Lundell eller Alex Schulman gjort. DET hade varit nåt. Eller en sammanställning över dina sjuka kommentarer AI the real AI, det är ju uppenbart att du är besatt av IL. Ert löjliga tjat om excel och luftslott. Alltså.

          Luftslott var det ju!

          Det ena behöver väl inte utesluta det andra? Nu är det dock Bella som inlägget handlar om.
          Besatt är väl ett beskrivande ord gällande dig själv, alltid samma vevande och tjat om att andra gjort si och så och exakt alla influencers är värre än stackars oskyldiga Bella

          ????

          Undrar vem som är besatt…

          Håller med är så sjukt löjligt med den där besattheten dom har, släpp det

            Vem som är besatt är lätt att se.

              ☝ menar Jen i min kommentar.

        Lyssna på podden Oförskämt att anta, dom har gjort en sammanställning.

      Vilket tjat, kanske dags att move on

    Om hon alltid varit diagnosfri så måste hon verkligen försöka radera sin historia.

    För hon har trampat ner många personer längs med vägen.

    Om det nu inte kan skyllas på sjukdom längre- vad för slags människa är hon då?

      Oj vad hon trampat ner… säger du det om alla företagare som kursat eller avskedat personal då? Vad är det hon ska radera för att hon eventuellt blivit feldiagnosticerad. Nej alltså AI the real ge dig nu, ägna dig åt annat än att försöka rasera Isabella, hon har lagt sig platt och tagit på sig saker som andra gjort och hon har tagit fullt ansvar. Nu räcker det. Antar att du AI är tacksam att du får följa hennes liv iaf och här blir hennes content till content så det är ju bra, eller hur. Det finns fler som kört på med bolagsbyggande och tagit risker och det är inget någon måste ha en sjukdom för MEN det kan ju bero på viss diagnos. Andra sa att hon var manisk då trodde hon väl det själv också, skulle hon ha sagt emot er? Det måste inte vara mani att tänka stort och ha driv.

        Jag är mest glad över att jag inte tar Isabellas liv så allvarligt som du.
        Du är sannerligen outtröttlig!

          Ai du verkar ju ta det seriöst du vet ju alla detaljer om Isabellas liv

          Oj alla kan ju se att det är Du AI som tar Isabellas liv väldigt seriöst, Allt analyserar du och bryter ner, du vrider varje steg hon tar och varje ord hon säger till något dåligt och påstår att hon ljuger om allt och Allt hon gör är hiittepå enligt dig. Ska inte säga mer än så tror inte det behövs men det är bra att du är glad, och outtröttlig verkar du också vara kan vi se.

          Några svar hade du inte heller AI och det säger ju allt. Hoppas du har en fin kväll och får en trevlig helg.

    Två barn med olika diagnoser, två intensiva månader med massa besök, undersökningar, intervjuer, tester osv

    Jag har bipolär sjukdom. Ett antal besök på vårdcentralen och med kurator för grundläggande inför remiss. Efter remiss har jag pratat med läkare och överläkare. Gjort ett antal skattningspapper. De har pratat med min mamma om min uppväxt. De misstänker även adhd men då dessa diagnoser är svårt skilja på så vill de göra den utredningen vidare när jag är stabil i min bipolära sjukdom.

    Tagit sammantaget 3 år (2 år få diagnos bipolär) minst ett år tills de kan utreda adhd. Då är det träffa psykolog, läkare och vilken mer som behövs. Trots jag varit inskriven i psykiatrin i över 3 år.

    Får superbra vård, där de tar sig tid och verkligen vill ta ett steg i taget så inget missas eller stressas fram.

    Kul att hon säger att det är ANDRA som velat sätta diagnoser på henne – det är ju hon själv. Hon fixar de epitet hon vill ha när det passar. Nu är hon uppenbarligen i en fas i livet där diagnos inte är önskvärt. Då har de aldrig existerat.

      Fast om du läst kommentarsfält här genom åren så har många satt diverse diagnoser på henne, främst bipolär. Om någon nämnde att hon troligtvis hade ADHD så var det ju lätt för henne själv att tro det och ville göra en utredning. Man tror ofta på det en läkare säger till en. Om en annan läkare senare säger annat, och hon inte känner sig bipolär så måste hon väl få säga det. Bäst hon håller tyst om allt. Förstår inte hur hon orkar med alla påhopp och hur allt analyseras och hon kallas det ena än det andra.

        Fast man får förutsätta att ingen läkare ur tomma intet sa att hon nog har adhd eller var bipolär utan man får förutsätta att hon själv fattade ett beslut att delta och genomföra en utredning? Eller menar du att en läkare skulle sagt bara att hon har dessa diagnoser och hon accepterade det bara?

          Nej alltså hon berättar ju att hon gjort utredningar men att de inte verkade så ingående, sedan menar hon vad jag uppfattar att en bekant eller släkting som var läkare sagt att hon nog hade ADHD och att även andra vanliga människor sagt det och satt diverse diagnoser på henne, dvs hobbydiagnosticerat. Sedan har annan läkare sagt annat vad jag förstår, olika läkare kan ju ge olika svar dessvärre sådant händer ofta.

      Men var det inte hennes svärmor som tryckte på att hon skulle utredas för adhd- diagnosen? Dom var psykolog eller minns jag fel?

        Du minns alldeles rätt Johanna. Hennes fd svärmor är barnpsykolog.

        Är ju just det hon själv skriver, att någon släktrelaterad psykolog tyckte det, även fast hon inte nämner nu att det var just svärmor och det kan man ju förstå att hon inte gör, så då var det ju inte ljug i det utan hon verkar tala sanning.

    Excelarket!
    Först presentera något provocerande. Få se hon skrev att det fanns en sexualupplysningsplansch på förskolan.
    Nästa steg. Presentera något lite gulligt för att få sympatier. Hur var det med kakan?
    Tredje steget. Pitcha det du vill sälja. Inga diagnoser, kanske?
    När det gäller hennes diagnoser finns det bara en källa och det är Isabella. Kan det vara så att hon lajvat det med för att få uppmärksamhet? Och så har vi styrelsejobben hon velat ha i flera år men inte fått. Ett tips är att behålla diagnoserna och kräva att bolagen tar in personer med funktionshinder i styrelser.

    Finns också något som kallas för sjukdomsvinst

    Jag blev utredd för bpd under ett halvår, man kom fram till att jag inte har det. Utan ptsd. Gick på cirka 3 samtal i månaden, intervjuer med släkt/vänner ingick med. Blir alltid förvånad när folk går 1 – 2 gånger och får en diagnos och en härlig mängd tabletter utskrivna. Gick privat, på affecta.

    Hej! Någon som har Aftonbladet+ och kan avslöja vem som leder löneligan för radiopratare? 🙂 nyfiken i en strut men mitt samvete klarar inte fler betaltjänster

      Roger Nordin, taxerad inkomst: nästan 2 miljoner

    Tycker det är skumt med hennes utredningar. Normalt sett när man ska utredas för NPF eller bipolaritet, andra psykiatriska diagnoser. Så brukar man titta på familj-släkt bilden. Hur ser arvet ut, har någon förälder , släktingar sådana besvär.

    Men Isabella hade ju dålig kontakt med sin familj så antar hon utreddes utan att man kollade noggrant på den biten.

    T.ex Mikael Persbrandt har ju själv berättat i intervju att hans mamma själv har bipolär också.

    Ska en utredning göras seriöst gör man inte det på 1v och inte heller ignorera att utredda genetiska biten med ärftlighet. Om det nu ska vara trovärdigt.

      Hon kan ju veta sedan innan vad för historik dom har psykiskt utan att ha nära kontakt, vet inte om du har stenkoll på detta för självklart är inte en sån utredning helt beroende på familjens historik många gånger har inga andra släktingar samma diagnos

    Okej, förlåt, men det här med adhd-utredning och diagnos… är lite tveksam till det hela. Jag tror säkert att de som känner att de har problem och sen får diagnos, känner sig hjälpta av det – absolut! Men min son fick diagnos för 10 år sen, vi testade lite medicin o han fick extra hjälp i skolan… det var bra! Men nu är allt borta ju (?!?). Han jobbar och mår bra. Men diagnosen hänger ju över honom…. Jaja, är lite tveksam till hela diagnosgrejen. Han var en lite busig, påhittig, jobbig unge (och mitt allt❤️)

      Ina jag vet exakt vad du menar! Det finns lite hjälp till en viss del. Sen försvinner insatserna och det ända som är kvar är en stämpel som hänger över en, därav försöker flera med diagnos speciellt som fick det som yngre få bort den nu. Det är inte ovanligt ! Man får också diagnos för att få hjälp har man inte det behovet längre finns det möjlighet för second opinions.. även för din son

    tror henne. bra att hon insett hur saker överdiagnosisteras. har man en diagnos vet man om det själv, det märks och känslig jävligt tydligt, inget man behöver fundera eller leta fram. man kanske inte vet vilken, men att något är fel vet man. jag har själv ocd diagnos och ja de är jävlig tydligt inte direkt så att jag behöver fundera påutifall jag har det eller inte lixom.. utan det är uppenbart…

    Är hon i skov, om hon hoppat av medicin hux flux?

      Ditt namn passar dig.

    Ingen skulle kommenterat såhär om det vore margaux eller eran gulle gris Therese Lindgren. (Har inget emot någon av dessa figurer) men så stor skillnad här. Det har gått år sedan excelarket och dom där situationerna även om det är sant allt det där så släpp det ? Såg någon kommentera att någon är ”stollan” för dom tog Isabella i minsta försvar. Är mer friskt att egentligen inte ha en åsikt alls om en främling hur rör det er vad för val hon gjort i sitt liv, är hon en mördare eller? (Nepp Isabella är inte min idol, bara trött på dubbelmoralen)

      Om det vore Therese Lindgren eller Helen Torsgården mena jag såklart. Margaux är lika hatad som IL

        Ljugengrip har ljugit så jävla mycket genom åren att jag tar inget hon skriver på allvar. Hon jobbar fortfarande utefter sitt berömda Exelark, ränderna går aldrig ur henne. Hon borde vara total körd efter det oerhört pinsamma luftslottsavslöjandet för 3 år sen.

        Men herregud sluta. Låt folk prata.
        Vissa ska heller inte kasta sten i glashus (vad brukar du skriva om My t.ex.)

    To be fair. Känner en person som fick flertal diagnoser som 18 som sedan fick allt borttaget senare i livet. Diagnoser måste inte vara förevigt eftersom man kan ha gjort en missbedömning baserat på människans tillstånd just då i livet, oftast är det något förevigt men då har den personen haft väldigt stora problem oftast

    Nu har Stollan skrivit försvarstal under nästan varje kommentar.
    Bra kämpat men också ganska obehagligt och stalkervarning.

      Du får gärna be cam kolla upp olika IP det är fler än EN person som kommenterat Isabellas försvar. Du är också otroligt flitig med att kommentera stollan till alla som inte håller med dig, hoppas du kan få bättre självförtroende ?

        / allla kommentarer från Jen är från mig 🙂 men andra användarnamn/anonyma som försvarat vilket är flera i kommentarsfältet är inte jag

        Inte jag som skrev kommentaren ovan, men:

        Det är klart det finns flera som försvarar Isabella. Men det finns EN person som gör det väldigt intensivt och har gjort under flera år, på ett besatt sätt. Det märks väldigt tydligt vilka kommentarer som är skrivna av den personen. Och intensiteten, mängden kommentarer osv är faktiskt obehaglig.

    Man utgår ofta från den infon man har vid tillfället. Om läkare/psykolog sätter diagnos X så börjar man koppla beteenden till diagnos X. Sen kanske man med tiden börjar inse att ”Näe men jag har nog inte diagnos X, det känns fel?”. Sen kan det komma fram att näe, man hade inte diagnos X öht. Inte alls ett ovanligt händelseförlopp.

    Att få fel diagnos eller att diagnoser ändras över tid är absolut inte en ovanlig förteelse.

    Hennes enda klara diagnos är väl mytoman. Blir otroligt fylld av olust av att läsa hur hon slänger sig med dessa diagnoser och sedan plötsligt återkallar dom när det passar.

    Jag har autism och utredningen tog ungefär två månader. Jag träffade en psykolog en gång i veckan. Bland annat fick jag titta på olika ansikten och välja bland de ord som fanns bredvid dem, vilket som passade med ansiktsuttrycket alltså. (Jag trodde att det gick bra men ”Hon har svårt att tyda andras ansikten” står det i psykologutlåtandet…) Psykologen intervjuade även mina föräldrar kring min uppväxt samt någon av mina fd lärare.

    Var det inte ”inne” ett tag att ha lite diagnoser hit och dit?
    Nu är de inte lika ”roligt” längre och då vill man inte ha de längre .
    Kanske bara en känsla som jag fått då var och varannan influenser har diverse diagnoser och typ försöker göra sig mer intressanta pga av de

    Men kan såklart ha mycket fel 🙂

    Oj oj, var sjutton ska man börja…
    Asperger – drygt ett halvårs utredning med diverse tester som slutligen bekräftade en diagnos, om än ingen solklar sådan. Gav mig kort senare förtur i bostadskön och sedermera ett förstahandskontrakt innanför tullarna. Diagnosen har i övrigt enbart legat mig i fatet och satt diverse käppar i hjulet, inte minst på ett mentalt plan. Är oändligt tacksam för bostadssituationen men hade önskat att i stället betrakta min person med styrkor och svagheter snarare än att begränsa mig till en form av påklistrad identitet. I alla fall upplever jag att dessa etikettiserar som vi i väst är så besatta av, allt för ofta blir en självuppfyllande profetia.

    Bipolär sjukdom – ett besök hos psykiatriker räckte. Hade fått tillträde till lägenhet ovan strax dessförinnan, vilket psykiatrin bedömde som att jag var manisk. Detta i kombination med att jag var väldigt förälskad vid tidpunkten för mitt besök. Diagnosen förekommer fortf i mina journaler trots att jag aldrig svarade på den sortens behandling (Litium inkluderat) och även har fått den avfärdad gång efter annan.

    OCD – Ett besök, följt av en 12 veckor lång behandling. Diagnosen stämmer på pricken och internetbaserad KBT har underlättat något avsevärt. Tacksam.

    Min bakgrund är ca 18 år inom psykiatrin med oändligt antal hjärnskrynklare, terapisessioner och psykofarmaka i stora lass (15 + sorter totalt), dock aldrig ECT. Har aldrig svarat på några mediciner överhuvudtaget. Är idag mycket (!) skeptisk till allt vad psykiatri heter, och känner mig praktiskt taget lurad på hela vuxenlivet. Först när jag avsade mig den här sortens vård kunde jag ta min examen, börja etablera sunda relationer utan intag av allehanda substanser – och äntligen börja leva på riktigt. Med all respekt för den grupp som verkligen är hjälpta, men jag har också sett alltför många skräckexempel under årens lopp. Detta i form av närmast zombifierade personligheter, förstörda samliv och hisnande viktuppgångar. Bl.a.

    Del två i Belsabubs episka drama. Först gör hon media kring sin galenskap. Nästa steg är att själv upphäva diagnosen för att kunna sitta med i några morgonsoffor och pladdra om feldiagnoser. Det sista utspelet kanske är det tydligaste tecknet på Belsabub inte har alla kajalpennor i sminklådan. BTW, glöm aldrig när hon rakade benen i Bentleyn. Endast en diagnos kan förklara detta beteende. Nästa inlägg kommer väl vara när Belsabub och Palle firar hennes tillfriknande på l’Avventura ihop med katamaran-kompisarna.

      ?

    Min ADHD-utredning (en ganska normal utredning som jag förstått det) bestod av:
    1. Ett samtal med en psykiater (så en läkare)
    2. Ett längre samtal med en psykolog (som tog typ en dag, inklusive ett ”intelligenstest” som heter WAIS)
    3. Ett samtal en psykolog hade med en person som kände mig i barndomen (ett krav för en ADHD-diagnos är att det ska ha funnits med en hela livet, så därför krävs det om möjligt ett sånt samtal för att någon (typ en förälder) ska kunna ge en bra bild av hur man var som barn)

    Sen tog det ett tag innan jag fick diagnosen på pappret men redan direkt efter samtalet med psykologen kunde hen säga att jag antagligen skulle få en diagnos, beroende på hur hens samtal med psykiatern och med min närstående gick. Så alltså, det kan ju låta som att det gick snabbt.

    (För att få remiss från vårdcentralen så hade jag dessutom ett inledande samtal med en kurator på vårdcentralen som genomförde ett grundläggande ADHD/Autism-test som kunde ge en indikation på om jag skulle få en diagnos eller inte. )

    Gällande att Isabellas psykolog var ”släktrelaterad” så har det ju relevans ändå, eftersom NPF till stor del är ärftligt.

    Jobbigt för henne om hon inte tycker diagnoserna stämmer för idag går inte diagnoser att plocka bort längre. Har du en gång fått en diagnos sitter den kvar resten av livet på papper.

    Jag lämnade en nyfiken kommentar på Isabellas blogg som var vänligt ställd men den har inte publicerats. Jag hoppas inte hon tycker jag var otrevlig. Jag skrev ungefär såhär : Jag minns när du var med i någon podd och pratade om att du hade asperger och sa att du kunde ha svårt att läsa folks signaler och gå iväg ifrån samtal om du inte tyckte det var intressant. Hade någon sagt att du hade asperger då eller trodde du det? Bra inlägg.
    Jag var ju nyfiken på ifall hon resonerade likadant nu, är det någon mer som inte fick sin kommentar publicerad?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.