397 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Om ni bara fick se en enda film igen, vilken skulle ni välja? Jag skulle ta Sunes Sommar

      Stekta gröna tomater. Var den som först dök upp i huvudet. Var längesedan jag såg den så vet inte varför den ramlade fram i minnet…

        Älskar stekta gröna tomater ?

      Love actually ? tröttnar aldrig

      Butterfly effect

        Satt som på nålar när jag såg den första gången.

          Jag också!

        Jag har sett den två gånger men såg de olika versionerna så blev paff när det var ett annat slut än det jag sett innan

          Samma här! Såg den andra gången av en slump och hade ingen aning att den hade olika slut. Blev väldigt förvånad. Jag tror den har tre olika slut, så borde se om man kan hitta den tredje.

            Oj, det hade jag ingen aning om, har bara kapslat in mitt biominne!

      The Hangover antagligen..

      Då får du skynda dig innan den försvinner från SVT Play vid midnatt

      Titanic och Shutter Island

        Shutter Island är så bra! Har sett den säkert 20 gånger, men ledsnar aldrig.

          Älskar den!!! Den är så oväntad första gången man ser den, leo är heeelt fenomenal i den och borde ha vunnit Oscar

      Smala sussi

      legally blond , Forrest Gump och Gone girl.

      Saw utan tvekan!

      Gudfadern

      Jurassic park

        Älskar! Speciellt första filmen

      Titanic. Har nog, utan att överdriva, sett den 30 gånger. Blir aldrig dålig!

        +1 den blir aaaaldrig dålig

      Girl, interrupted (min favoritfilm som svart och svår tonåring)

        Haha jag hade samma relation till den. Men blev av någon underlig anledning ”äcklad” av den. All psykisk ohälsa blev för mycket. Inte för att psykisk ohälsa är äcklig men jag blev liksom illa till mods på ett sätt som visade sig genom någon sorts av illamående och mättnadskänsla.

        Samma här! Älskar. Trots att jag är 35 nu och väldigt långt ifrån den i livet. 🙂

      No country for old men

      Harry potter filmerna ?

      Tjenare Kungen

        Åh länge sen jag såg den

      Grease, Mvh född -89 ?

        Också född 89 haha. Älskar Grease ?

      Den engelska patienten.

      Top Gun

      Mumien

      Instinktivt säger jag Y tu mamá también, med Fear and Loathing in Las Vegas som tapper tvåa.

      Lust och fägring stor…

      The Old Guard

      sliding doors

      Shrek 2! Världens bästa film ??

      A star is born.

      Broarna över Madison County!

      The Proposal

    Jag är så himla nervös inför framläggning och opponering av mitt examensarbete till veckan. Skulle inte ni som också har gått igenom detta kunna skriva lite om hur det var och kändes för att förhoppningsvis lugna mina nerver lite?

      Jag gjorde min denna vecka och det var absolut inga problem 🙂 förbered ett manus typ att gå efter så känns det bättre

        Tack för din kommentar. Jo, vi har ett manus (vi skriver i par) och har mycket bra underlag till både presentation och opponering. Samt att vi känner att vi har väldigt bra koll på varför vi har gjort som vi gjort osv. Så vet egentligen inte vad jag är nervös över, känns nog bara som en så stor grej

      Hade opponering för min masteruppsats förra veckan och det var verkligen ingen fara:) följde också mitt manus och jag och opponenten hade en jättetrevlig pratstund faktiskt! De 40 minuterna gick så otroligt fort? hoppas ni får en fin upplevelse också!

    Funderar på att göra tear trough, är det någon som kan rekommendera någon bra klinik i Västernorrland?

      Gör det inte!! De flesta seriösa kliniker avråder från TT då fillern kommer emigrera och bli blå korvar alternativt bullar vid näsan eller på kinden.

        Men 🙁 vilka alternativ finns det annars? Har jättestora ringar under ögonen och har haft sedan jag var liten så det är inget ”sov mer”.

          Fattar. Har så själv. Men jag lovar du kommer ångra dej och måsta ta bort det med hyalase sen. Många kliniker har slutat göra den behandlingen just för att det inte blir bra.

            Hyalase smälte delar av min högra ansiktshalva så vad ni än gör försök undvika hyalase om det inte utförs av en absolut expert i väldigt små mängder.

              Precis. Och man riskerar hyalase av tt. Hyalasen tar ju även bort ens egna naturliga hyaluronsyra man har. Usch. Gjort hyalase själv och såg helt sjuk ut efteråt.

                Men herregud. Gör ingenting bara och inse att åldrande är en del av livet. Varför hålla på???? Ni är ju med och skapar sjuka ideal.

                Va??! Hade ingen aning om detta! Jag har filler som har migrerat så att det sitter över läppen. Hon jag går till säger att man måste ta bort det med hyalase. Men det låter ju jättefarligt om det kan smälta delar av ansiktet?!

      Tatuera concealer??? om de inte är farligt ?

      Kolla upp fat transfer

      Bara som ett tillägg till andra kommentarer: Det är högst individuellt och beror också på hur duktig utföraren är. Jag har gjort det regelbundet i tre år nu och är så himla nöjd. Har gått till samma person hela tiden förutom en gång då jag gick till en annan på samma klinik och efter det migrerade faktiskt fillern lite men med hjälp av hyalase fixade dem det helt gratis och har inte haft problem sen dess. Obs, var inte heller direkt synligt men kunde känna det med fingret. Med andra ord, om du vill göra det, gå till en bra person! Har tyvärr inga tips i det området

        Obs 2: Det var inte heller hela fillern som migrerade utan bara en liten del som flyttade sig bort från kanten av ögat/mot kindben. Så att hela fillern skulle migrera som blå korvar låter lite väl alarmerande. Kan säkert ha hänt någon/en del men behöver inte vara så att hela fillern migrerar. Och det är ju samma sak med all filler, kolla bara på alla influensers med fillers i läpparna, finns en tendens till att den rör sig uppåt. Så inte bara TT det händer vid!

          Jobbar som hudvårdsterapeut. Har inte sett en enda bra TT. Du ska ha galen tur om det inte migrerar. Kan inte rekommendera det till någon. Är fattransfer man kan göra men det är en övning det å..

            Jaha okej, då har jag nog haft väldigt tur men också gått till en väldigt framstående utförare! Men som sagt, det migrerade lite en gång när jag gick till en annan, men hyalasen var toppen, upplevde aldrig att den tog bort mer än själva fillern. Sen fattar jag att det är ett känsligt område så skulle inte göra det hos vem som helst!

      Jag har gjort det. Tyckte det blev skillnad. Ser absolut inte konstigt ut. Men sen har lite fillers försvunnit detta var ca 3 år sedan. Vill faktist göra om det.

      Men herregud. Gör ingenting bara och inse att åldrande är en del av livet. Varför hålla på???? Ni är ju med och skapar sjuka ideal.

        Tror du missförstått vad det används till och ”sjuka ideal” i detta fallet är att slippa mörka ringar som gör att man SER sjuk ut. Man kanske bara vill se normal ut?

      Om du vill göra tear trough så undvik ”vanliga” fillers som de andra skriver, risken är stor att de kanar neråt. Däremot kan jag verkligen rekommendera PRP/PRF där du använder fillers bestående av din egen blodplasma.
      Förutom det så är Etrebelle en väldigt bra och säker behandling. 🙂

    Nån mer med halvtråkiga studentminnen? Jag tog studenten för 17 år sen men varje år i dessa tider kommer minnerna upp.. jag kände mig lite bortglömd och inte så firad som jag kanske velat. Men det var väl helt okej.

      Kunde inte ens ta studenten så denna tid på året gör extra ont…

      Jag instämmer så på den. Jag var utfryst av delar av min klass så de uteslöt mig ur champagnefrukosten på studenten, som tur är så hade jag en annan väldigt fin vän som bjöd in mig på deras klass champagnefrukost.

        Fy så hemskt gjort! Tur att du hade en sån fin vän som gjorde din dag bra trots allt. ?

        Beklagar den upplevesen.. Säger som Julia Frändfors sa i Daddy Issues ” och kom ihåg studenter, det är HELT okej att hälsa ett glas champagne över personen var en skit mot dig ”

      Samma. Hade en helt ok men ej helt fantastisk dag

      Samma här! Jag var deprimerad och ville inte vara med och festa. Väldigt utanför i klassen också. Många beskriver studenten som den lyckligaste dagen i hela ens liv men jag har aldrig kunnat relatera till det. Hursomhelst är jag glad att jag inte är tonåring längre!

        Haha vem beskriver det så? Som inte precis tagit studenten alltså. Visst, det var en stor dag då och hade kul men kommer ju ofta så mkt lyckligare dagar och större händelser senare.

          Jag har både gift mig och fått barn, och båda de händelserna är såklart större än studenten. Men den kommer nog ändå på tredjeplats – Det var verkligen en oerhört stor och nästan euforiskt lycklig dag för mig, som firades på ett sätt som kommer att vara med mig resten av livet. Blir fortfarande vid 33 års ålder pirrig av att tänka på det. Så jo den där känslan är på riktigt för vissa av oss 🙂

        Haha, studenten har blivit en sjukt upphaussad icke-händelse! ? Något totalt oväsentligt. ”Det händer bara en gång i livet”. Det gör dagen före och efter studenten också.

      Hela min klass hade lyckats hålla det hemligt att de skulle ses på kvällen före utgången. Jag fick veta det när jag träffade dem där…
      Annars lite konstiga minnen från min student. Jag var spiknykter men alkohol hade inte ändrat min student, det vet jag, tränade så mycket då och drack inte ens alkohol alls.
      Minns bara dagen som oorganiserad och från att betygen var satta i maj behövde vi inte vara i skolan. Typ gå dit och ta närvaro bara (sjukt ovärt för en som hade 3 mil till skolan..).

      På studenflaket minns jag dock hur min killkompis, som egentligen tog alla tillfällen att dumförklara mig, kramade om mig sjukt sjukt länge innan jag skulle hoppa av.
      På kvällen, när jag träffade honom på krogen, hälsade han först på vår gemensamma kompis (min dåvarande bästis och vi + 2 till tjejer + hennes klass hängde (en i deras klass bara ”du gick typ i vår klass, klart du ska va med oss!)), med en kram. Sen kom jag och jag fick både en kram och en puss på kinden. Det var två mysko saker från honom på en dag, varför?? Gillade han mig?? Jag vet inte (men antagligen, fick en kärleksförklaring 2 år senare).

      Nåväl. Långt svar. Jag borde plugga egentligen men allt annat är roligare, därav en roman till kommentar.?‍♀️

      Samma här, var inte alls en stor grej i min familj. Jag fick ett fint halsband och vi åt lite tårta men det var allt. :/ All min släkt bor utomlands så blev bara jag och föräldrarna typ. Hade inte så många vänner heller så kvällen blev typ en drink på någon pub bara. Tråkigt men jag brukar bli glad av att se studenterna firas, tänker de nog får en roligare dag än jag hade, unnar dem det. 🙂

      Japp, tyckte det var så himla överskattat att ta studenten. Hade en rätt uppdelad klass, jag struntade i champagnefrukosten (men tror jag var välkommen, ville inte gå upp så tidigt för att vara på nåt konstigt ställe och jag drack inte alkohol direkt) och min klass hade inget gemensamt studentflak. Jag var mer fokuserad på vad som väntade mig efter gymnasiet, längtade efter att flytta till en större stad och börja högskolan. Hade ett litet studentfirande med närmsta släkten och fick i present pengar endast (som precis täckte första hyran i studentboendet efter en arbetslös sommar). Hade inte råd att följa med den ”töntiga” delen av klassen på studentresan (japp min klass hade flera separata studentresor) och inte heller gick jag på studentbalen. Gud nu när jag skriver om det ser jag ju hur tråkig min student blev och att jag själv inte gjorde nåt för att få den roligare.

      Jupp. Jag spenderade min student med att stå utanför en restaurang och bråka med min dåvarande pojkvän då han inte ville att jag skulle gå ut och festa med mina klasskamrater pga oro för att jag skulle vara otrogen. Det slutade med att vi satt hemma hos honom och tittade på tv. Dessutom var skoltiden hemsk, så har absolut inga positiva kopplingar till studenten utan känner mest vemod kopplat till den.

      Har inte tagit studenten bland annat för att jag var skoltrött men också kände mig så utanför och vilsen. Började jobba precis efter jag fyllt 18 och tog aldrig upp gymnasiet igen.
      Dom första åren kändes det så jobbigt, speciellt det året jag skulle gått ut. Men nu med tiden är det inte lika jobbigt, men visst är det en sorg att ha missat den upplevelsen.

      Känner samma sak. 10 år sedan jag tog student. Min gymnasietid var en tid kantad av sorg och oro. Jag var utfryst av hela klassen under mina tre år. Satte jag mig på högra sidan av klassrummet så satte sig resten av klassen på andra sidan. Det var på den nivån. Varje morgon innan skolbussen åkte var jag så nervös så att jag spydde. Jag rasade i vikt. Hemma levde jag i en dysfunktionell familj, våld och elände. Jag hade ingen ro någonstans.

      Så efter tre år, på studentdagen, även fast det var en tråkig och obekväm dag för någon som inte hade en enda vän i klassen så kan jag ändå titta tillbaka och se det som dagen jag blev fri.

        ❤️

        herregud ?❤️ stor kram till dig. hoppas livet är bättre nu för dig ?

          Tack❤️ livet blev bättre, pluggade till civilingenjör och fick så fina vänner på universitetet och landade ett drömjobb med fantastiska kollegor. Älskar mitt liv idag och är tacksam för alla motgångar.

      Min mamma (som är den enda förälder jag har) frågade om hon verkligen behövde komma när jag tog studenten, för hon jobbade ju egentligen den dagen… hon kom iaf, annars hade jag inte haft någon som väntade på mig vid urspringet.

        ❤️

      Min student blev mest en lättnad över att slippa ansvaret för alla förberedelser inför den. Egentligen skulle ansvaret fördelats på två, men den andra tjejen var helt oduglig så det slutade med att jag själv fick koordinera allt med företagen som anordnade skiva, flak mm. Fick också springa omkring och be alla (även klasskamrater jag knappt kände) swisha mig, ibland behövde man verkligen ligga på för att hålla alla deadlines så det var äckligt jävla stressigt. Hade så mycket plugg också och hade lagt på mig några stresskilon pga allt så kände mig verkligen inte vacker heller. Sen var det förstås en fin ceremoni och härligt att träffa släkten efteråt, men bilderna, mössan, utmärkelserna osv visar i slutändan bara en yta.

      Kanske är lite sent att skriva men skriver ändå. På min student så skulle hela klassen vara hos en tjej på studentfrukost, det tråkiga i det hela var att jag och min kompis inte fick någon inbjudan, sen senare på dagen så frågade en tjej i klassen varför vi inte vad där, då sa jag; ”Vi fick ingen inbjudan/Det var ingen som sa något till oss”.
      Såg den tjejen studentfrukosten var hos, på reklamen för Benjamins för några veckor sen och det var det jag kom och tänka på när jag såg henne.

    Exit ! Scrolla förbi om ni inte sett !
    Nu börjar det dra ihop sig. Vad tror ni händer med karaktärerna ?

      Så sjukt senaste avsnitt, inte beredd på det som hände på båten. Jag tror hon kommer fejka sin död och sätta dit Adam för det. Jeppe och Henrik vet jag inte vad som händer med.. förmodligen att Henrik blir blind.

        Kanske att Jeppe åker dit på affärerna med tomterna/husen? Men i början föll han ju genom ett fönster ? Hmm.. är det dansken som hotar honom?
        Henrik blir blind och ensam.
        Adam hamnar i fängelse , åker dit pga att Hermine försvunnit och lämnat kvar hans fingeravtryck?

          Menar du norsken? Eller har jag missuppfattat att ”torpeden” är dansk?

            Han som är tillsammans med vår allas roffe, han pratar danska 🙂 kanske norska också ?

              Haha men gud har inte reflekterat en sekund över att han är dansk och inte norsk ?

          Var ganska säker på att William skulle mördas, anade det när hunmerfiskaren slipade en Kniv och att William både försökt ta livet av sig och fejkat en död så är han ju ett lätt offer!

          Som ovan nämnde så sätter hermine dit Adam. Får en jövla massa pengar med hjälp av svensken (sen försvinner båda)

          Henrik, blind o ensam och Magdalena tar livet av sig? Så ledsamt när det gäller henne.

          Jeppe högst oklart, kanske han blir mördad eller mördar? Han är väll nära att slå
          Ihjäl någon hela tiden..

          Sista avsnittet och jag kan knappt vänt ? vill ändå läsa spoil för sämst tålamod.

      Har precis sett senaste avsnittet och mår så sinnessjukt dåligt, fick hålla kudden för ansiktet större delen av tiden ? Ja det känns ju som att hon ska sätta dit honom för mord. Fler av sakerna man sett i trailern har ju fortfarande inte hänt.

        Ja jäklar va gore !
        Han som var så snygg ( kommer jag på mig själv med att tänka) men men han var väl ett svin han med. Synd att han inte hann skriva under !

          Har haft så svårt att hänga med i hans affärer. Vad händer pga han inte skrev under?

          Han skrev ju under testamentet om det är det du syftar på?

            Ja du har rätt ( var tvungen att gå tillbaks och kolla :p). Han sa klev under det lite snabbt med bankkvinnan som vittne ! Då måste det ju vara giltigt !

              skrev *

        Varför mår du dåligt? Vill veta så jag vet om jag vågar titta!

          Det sågas kroppsdelar.

            Det var så vidrigt. Men jag hängde aldrig med i vad den gubben och William hade för otalt, och hon kvinnan som var med k huset? Vad handla det om? Och varför mörda han William?

              ”Gubben” hjälpte William att smuggla ut pengar från Norge, i sitt namn eftersom ekokrim hade ögonen på William. Sedan fick ”gubben” eller Pål som han heter, smak för det goda livet. När William försvann trodde Pål att han hade sitt på det torra eftersom allt stod i hans namn. Sedan dök William upp igen och ville att Pål skulle skriva över bolagen/konton till William, vilket var vad de kommit överens om från början, mot att Pål skulle få ett arvode. Men Pål hade andra planer…

                Åååh då förstår jag! Du är en ängel, tack!!! Nu förstår jag varför han ville mörda honom.. nu får han ju alla hans bolag/pengar. Tänkte nästan när det hände att han gjorde det för att hjälpa honom eftersom han andra prata på om hur dåligt han mådde och att han ville ta självmord osv.

                  Det var det lilla! Bara ett förtydligande. Pål äger bara det bolag som han satte upp i Gibraltar åt William, för att ta hand om de pengar som han smugglade ut från Norge. Så omfattar inte Williams bolag/konton i Norge.

                    Nej jag förstår, men då blev han rik på det iallafall. Fan han var ju psykopat gubben som kunde utföra det där, o sen när han håvade upp huvudet och hamrade då kunde jag inte kolla mer

                      Sen gillade ju inte Pål hur William behandlade kvinnan i huset heller (pål och hon blev väl kära). Tänker ändå att Pål visade på lite känslor där när han kräktes.
                      Men jag funderade över musiken som spelades på båten , det var ju samma som när påls bror hängde sig. Kan det ha varit så att det inte var ett självmord ?

            Aha, som i You? Eller värre?

      Fy fan va vidrigt senaste avsnittet var. Min mage höll på att vända sig ut och in ??
      Jag tror Hermine sätter dit Adam för mord på henne, själv försvinner hon. Hon köpte ju ett sånt trädgårdsverktyg så jag tror hon kommer knipsa av sig fingret och skicka till polisen som driver ärendet mot Adam.

        Jag tror att Magdalena kommit tillbaka för att ta hand om Henrik som kommer att bli blind.
        Sjukaste serien ever men kan inte låta bli att titta. Vilka sjuka jävlar det finns!

          Men han vill ju Inte ha henens hjälp? Verkar ju som hon tar livet av sig. Typ den enda som brydde sig om honom, därav det kommer gå åt Helvete för honom.
          Jag räknar med att det kommer gå illa för alla 4.

            Sant, trodde han skulle ge med sig där för han är ju typ den enda killen som iblaaaand visar sig ha lite empati. Men jag tror hon tar livet av sig, han blir ensam. Och sen vad händer med Jeppe? Han blir säkert dödad av han dansken, eller blir nerslängd från huset och sen förlamad?

          jag hoppas att Magdalena klarar sig! men vaddå. vilket avsnitt ser man att påls bror är död?! vad har jag missat.. jag trodde inte det om Pål men förstod det då han lura på William på båten.

          jag som tycker William var så snygg..
          men usch så, sjuka alla är. helt hemskt att människor är så galna…
          Jag hoppas att allt går vägen för Hermine?

            Ja jag hoppas med hon klarar sig! Har nog också missat Påls död, inget jag minns iallafall? Nej men allt är så sjukt, tänk att det finns människor som lever och beter sig såhär.. rika maktgalna män

            De pratar om påls bror i tidigare säsonger. Att Pål hittade honom till den låten ( han hade hängt sig) .

    Vi är hundvakt och allt har gått bra under dagen, men nu på kvällen verkar han lite rastlös och orolig. Vad kan vi göra för att få honom att känna sig trygg? Vi klappar honom så klart, pratar med honom och är själva lugna. Han har inte panik eller så, men är uppenbart supertrött men har svårt att komma till ro. Stackaren.

      Har ni något tuggben som den kan fokusera på. Bita och slicka kan vara lugnande för hundar. Tyck inte synd om den med röst och kroppsspråk det finns en risk att man förstärker deras oro. Var lugn, trygg och varm.

        Tack för fint tips:) han har inget tuggigt med sig tyvärr. Vi ”daddar” honom inte, utan chillar i soffan och utstrålar själva lugn och ”nu är dagen slut” typ. Hoppas att han landar lite snart.

          Har ni torrfoder så kan man slå in det i tidningspapper som han får pilla upp. Eller om ni har en filt som ni kan gömma foder i, nosa, söka och trötta ut huvudet.
          Morot eller broccoli kan ges rått och tugga på.
          Hoppas lilla vännen kommer till ro så ni alla får sova i natt?

      Har ni något med från hundens hem/ägare som den kan ha?

        Ja, både leksaker och filtar, men han är inte så intresserad. Nåja, nu ligger han i alla fall still ?

        Tack för alla svar!

    Börjar få lite separationsångest inför att börja jobba och lämna fl till partnern . Ge mig era bästa tips för hur ni gjorde för att det ska bli minst jobbigt ?

      Mjukstarta genom att minusflexa.

      Splitta upp tiden innan ni byter 100%. Börja med att gå upp i tid två dar i veckan, sen tre och till sist på heltid. Ångrat så mycket att vi bytte och körde cold turkey när vi bytte med första barnet.

      Det kanske är lite sent att tänka på…men mitt absolut bästa tips är att båda föräldrarna jobbar 50 % respektive föräldraledig 50%.
      Började jobba 50% när mina barn va 8 månader. Sen körde vi så till fram till inskolningen vid 18 månader. Att båda var hemma 50% dvs. Bästa av två världar!

        Hade gärna gjort det men det funkar dåligt i mitt jobb att göra så. Men tipset att mjukstarta lite kan jag ta till vara på.
        Sist jag var fl pluggade jag två dagar i veckan på distans och då kunde jag vara hemma på mornarna så det känns lite annorlunda denna gång. Får kanske trösta mig med att jag slutar tidigt om dagarna iaf. Och att vi har hela sommaren på oss att mjukstarta.

      Jobba lite hemifrån om det går ? Be partnern skicka nån bild eller statusuppdatering ibland.

        I mitt jobb går det bara att vara på plats. Men bilder och klipp underlättar ju såklart: underlättar gjorde det också sist att det faktiskt var fullt ös på jobbet ( är lärare ) 🙂

      Jag hade sån FET ångest inför att börja jobba igen. Med facit i hand var det en lyckoträff att åka på semester ihop innan vi byttes av. Sol, bad, intensivt umgås och man hade inte tid att tänka på jobbet.

        Jobbet blir kul , det är mest att vara ifrån barnet.och hur han ska reagera att inte vara med mig. Men sist gick det bra , får börja lämna över mer nu i sommar bara.

    Vanderpump rules. Nästa vecka är det reunion del tre och något stort förväntas avslöjas. Något som inte ens de som är med i serien vet om. Tror ni att det bara är något som överhypats för att locka tittare, tex att Rachel/Raquel och Sandovals affär startade ännu tidigare alternativt att Raquel haft 6 med Schwartz och inte bara hånglat, eller tror ni att det verkligen är något stort som kommer avslöjas och i så fall vad?

      Hela historien och hur de involverade hanterat det sen det kom fram är ju helt vild så jag har ingen aning.
      Ryktas det inte om att hon är gravid och att det är anledningen till att hon gömmer sig på ngn terapianläggning?

      Känns som de har överdrivit en aning och att vi kommer bli besvikna.. tror Rachel säger i sin intervju att det hela började tidigare, förmodligen när hon och James fortfarande ihop. Sjukt om hon haft sex med Schwartz också..

      Har helt missat denna serie. Älskar serier. Är det något att hoppa på?
      Gillar allt från Gift vid första och Kardashians till Exit och Succession.

        Om du gillar Below deck, Real Housewives och Summerhouse gillar du Vanderpump Rules ?

        Du, jag följde inte VPR innan skandalen utan såg ikapp rekommenderade från gamla säsonger och såg denna säsong. Så värt det!
        Den här skandalen är helt galen. Han som varit otrogen ser ut som Wario och är uppenbar narcissist. Gillar hur Arianas vänner skyddar henne under reunionen.

        Kan man få låna dem för en konfrontation med mitt ex som var otrogen och inte kunde hålla ihop sin egen tidslinje så det blev uppenbart?

      Tror det har med Schwartz att göra.

      Jag tror antingen att det är att James känt till saker men inte sagt något, eller att han var abusive mot Raquel. James reaktioner är så himla starka hela tiden så det känns som att det finns något där han döljer. Eller att Schwartz också varit med Raquel. Eller så är Raquel gravid med Sando.

      Är inte James överreaktioner på allt lite märkliga? Han är en själverkänd skitstövel men plötsligt beter han sig som en man av kyrkan eller nått. Vad döljer han?

      Tror det har med Schwartz att göra. Och Raquel såklart

      Jag tror att det handlar om att Brock haft sex med Raquel. Tror att Raquel haft ihop det med Brock också. Känns som hon gått igenom killarna i gänget. Eller så dyker Miami tjejen upp som Sandoval sa att han inte legat med.

        Så Brock kan vara involverad också?
        Måste förbereda med popcorn till på torsdag.
        Typiskt att Camcam inte verkar insatt i VPR för då hade det säkert blivit ett ÖS den kvällen. Kom igen, joina oss! Du kommer inte bli besviken

      Jag tror verkligen att man kommer sitta där på torsdag och bara ”jaha, var det bara det?” Men enligt en producent ska det ju vara så pass stort att han inte ville att resten av casten skulle skriva på nya kontrakt innan dom visste vad det handlade om

    Nämn en riktigt avtändande situation. Den snygga kollegan som jag hade ett väldigt gott öga till kom glatt gående mot toaletten med två flaskor odördödande spray ?

      När man får reda på att han försökt sig på alla mina andra vänner som är singel innan han försökte sig på mig ??

        Ja sådant tar kol på allt man eventuellt känner. ?

      När min kille pratar engelska med sina spelkompisar. Kan inte lyssna för det är så avtändande!

      Hahah en kollega som kom halvt bakis i mjukisbyxor till jobbet, och samtidigt stod och höll om skrevet ett flertal gången.

        Men brukar det inte vara snyggt med mjukisbyxor på killar? Iaf gråa ?

          Exakt så, han var vältränad och hade vit T-shirt och gråa mjukisar. Vilket är sexigt, men när han kom med lukt av hår/hårbotten, bakis och allt pillande på skrevet kunde tyvärr inte ses förbi ?

          Va, snyggt med mjukisbyxor på killar? Är det en grej? ?
          Tycker mjukisbyxor är sjukt avtändande och att de bara hör hemma innanför hemmets väggar ?

            Ja, det är hett! Gråa mjukisbyxor! (På nån man gillar/tycker är het alltså).

              Men absolut ska man bara ha det hemma.

              Men gråa mjukisshorts kan också vara hett ?gillar när man kan se lite starka benmuskler på det ?

                Smäller av när min man går i gråa mjukisshorts, sexigaste jag vet

              Nej alltså, gråa mjukisar är så sunkigt! Svarta. Eller mörkblå. Helst inte mjukisar alls om det inte är i hemmamiljö eller uppenbart till/från träning.

            Haha- grå mysbrallor är för mig någon som är inlagd på psyk? Förut hade jag mitt fönster mot slutenvårdspsyk och alla som fick förbi för att gå till kiosken o köpa cigg hade grå mysbyxor (gärna med ngn text på ena låret)!

              Oj då! Det var vardagskläder för mig när jag jobbade på en särskola.

          Nej…

          Nej fy!

          GRÅA MJUKIS❤️ både långa och korta, så hett

          Hahaha gråa mjukbyxor är det mest osexiga och sunkiga som finns ?

            Tror det beror på vem som har dem ? en attraktiv eller sunkig person haha

      När han kom men någon kommentar om ”hängpattar”… det var då jag insåg på riktigt hur mycket yngre han var!!

    Jag behöver verkligen ta tag i mig själv. Dels behöver jag av hälsoskäl gå ner lite i vikt men främsta anledningen att jag vill ta tag i mig själv är att kunna hitta någon balans i mitt liv. Känner ofta att mitt jobb tar över och att jag har svårt att koppla bort exempel kan vara att vara i nuet på helgen för att jag redan funderar allt jag behöver göra på måndag, att jag ibland jobbar så jag glömmer äta lunch.
    Någon som har bra tips för att få in rutiner i sitt liv? Tränar tre gånger i veckan och det håller jag stenhårt på men för allt annat (som typ att dricka vatten varje dag) är det som att jag tappar drivet för. Haha behöver väl egentligen bara någon jäkla motivation ?

      När jag vill göra förändringar funkar det fint om jag hittar en ”bundsförvant” som också vill göra små förändringar, och så berättar man om veckans mål typ söndag kväll, och sen en vecka senare hur det gick och eventuella nya, borttagna eller förändrade mål. Typ:
      Max tre koppar kaffe per dag.
      Meditera fyra gånger.
      Skärmtid < 2 h per dag.
      I säng innan 22.
      Tio min plock per dag.

      Dvs specifika, mätbara, accepterade, realistiska och tidsbestämda mål.
      Och det som gör det extra kraftfullt är att du berättar för någon hur det går, då får du en känsla av att någon bryr sig. Och du gör samma för någon annan.

      Lycka till! Det är värt det!!

        Tack det var bra tips! Ska se om min mamma vill ställa upp som ”tävlingskompis”

      +1 på den

      Jag med men är för lat

      Kan en sån där vanor-app hjälpa kanske? Då kan du få påminnelser om att äta, dricka, ta en peomis eller vad du nu vill.

        Det var ett bra tips! Ska se vad de finns för appar. Behöver hitta något jädra anamma i mig själv ?

      Motivation kommer och går. Det är disciplin som kommer att få dig att bita ihop och göra det du behöver göra oavsett vad.

    Vill prova botox, vilken är bästa injiceraren i stockholm eller bästa kliniken?

      Svenska hudkliniker på Grev Turegatan.

        En läkare som jobbar där jobbar även i Nyköping. Har gått till henne plus att kompisar gått dit och varit väldigt nöjda, jag kommer fortsätta. Gjorde botox i pannan. Minns ej namnet på kliniken men hon heter iaf Dr. Linn och jobbar även på svenska hudkliniker i Sthlm.

    Jag har fått ett drömprojekt på jobbet, men det kommer behövas att jag jobbar väldigt väldigt hårt och mycket de närmsta månaderna och prestera mitt absolut bästa. Jag är väldigt glad för det är en otrolig chans som jag drömt om i flera år, men jag är samtidigt lite rädd att bli utbränd. Vad ska jag tänka på/göra för att det inte ska hända?

      Har du familj? Dvs krävs att du är på topp även efter jobbet? Då skulle jag inte hoppat på det.

      Om du lever i ett parförhållande skulle jag be den andra dra ett tyngre lass än vanligt närmsta månaderna och gå all in.

      Om jag var singel skulle jag be nära vänner påminna mig om att träning, kost, sömn och sociala aktiviteter behövs för avkoppling.

    Vad tycker ni om GVFÖ?
    Tycker att alla killar är vettiga och även Stina och Ida.. Men Lina och Carro? Klankar ju bara ner och gäller på allt!

      Ja dom är sjukt tråkiga och klagar men bidrar inte så mycket själva? Tycker dock Alex verkar vara lite av en toffel och nöjer sig med vad som helst… Arvid verkar vara lite psykopat som ska ha allt på sitt sätt och Agust är ett stort barn som vill provocera kring gränser…

      Det finns f.ö. en bra grupp på facebook ”vi som vill diskutera gift vid första ögonkastet” med många bra diskussioner och ca 300 kommentarer efter varje avsnitt 🙂

        Sant stör mig också på att Alex är en sån toffel. Fattar inte vad han ser i lina.

      Hur Lina ska hitta någon som klarar av att leva med henne är en gåta. Klagar på allt, förstorar upp allt och verkar söka konflikter. Verkar se allt från den negativa sidan. Fattar inte varför hon sökt till programmet över huvudtaget.

        ja extrem sur och negativ kvinna och multisjuk som inte vill ha barn..
        ingen 10-poängare att starta livet med.

      Säkert en jättekonstig situation att vara i för deltagarna och det tillsammans med klippningen av programmen ger säkert en jätteorättvis bild av alla. Men det känns som att de tagit ut ett par ”karaktärer” som gör det till bra tv (Arvid och Agust) istället för att faktiskt göra bra matchningar. Bästa matchningen tror jag är Stina och Fredrik(?), påminner om tacoparet. Sämsta känns som Agust och Carro men kanske mest för att Carro inte alls känns som att hon vill vara med i experimentet? Eller oklart vad hon vill egentligen.

      Saknar det ”vetenskapliga” som var med i början av tidiga GVFÖ-säsonger där de pratade om hur de matchat ihop deltagare (minns inte hur detaljerat det var men ändå lite mer än nu). Skulle vilja veta mer om hur deltagarna är som sina egna enskilda personer (yrke, familj, intressen) än att bara följa diskbänksrealismen med knöliga filtar i soffan. Så man kan få en förståelse för varför de matchat ihop paren som de gjort.

        Jag tror att Carro inte attraheras av August över huvud taget. Carro känns som en lite försiktig person som trivs bäst i hemmets trygga vrå där vardagen rullar på medan August är en fri själ som är öppen för det mesta, ifrågasätter normer, vill tänja på gränser osv. Dessutom verkar den fysiska attraktionen saknas för hon vill ju knappt vara nära honom utan tvärtom verkade lättad när August fått covid och hon hade en ursäkt får att hålla avstånd. Så en urusel match på alla plan.

        Först tyckte jag att Ida och Arvid var jättegulliga, men nu tycker jag att Arvid är obehaglig och kall. Han har så kall, monoton röst och tjatar om ”egentid” trots att de bara träffats i två veckor? Dessutom fattar jag inte varför han skulle säga att han träffat sina ex och sovit över där?

          Känns som att Carro och Alex hade passat bättre ihop.

            Ja! Bra observation!

          Usch ja. Arvid sjunker ner och mer. Så satans tråkig och ”perfekt.”
          Fattar inte hur Ida kan nöja sig bara..

          heeeelt sjukt att välja ett ex av alla människor han vill umgås med på sin egen tid och tid utan Ida.
          han ger mig kalla kårar. lyssna på honom på p3. scary..

            Ja. Det här med att använda andras förnamn ofta i en konversation .. Det är trevligt tills det blir otrevligt.

              ja det var i varenda mening
              obehagligt..

      Tycker August är ett stort barn. Jag förstår att Carro anses som en suris men de är ju för att de har parat ihop två människor helt fel.

      Alltså bråket mellan agust och Carro i stugan. Man mår ju dåligt att båda är så envisa i sitt lixom.
      Först agust som ska provocera som ett barn utan spärrar . Spika spika ( man såg ju typ retsamma blicken)
      Och sen Carro : nej, nej Nej !
      Agust : jo
      Carro : nej
      Jo
      Nej
      Jo lite..
      Alltså ?
      Man fattar ju att hon blir upprörd över att han inte tar hennes nej.
      Samtidigt , kunde hon inte säga typ : du vill gärna ta upp tyget , hur kan vi lösa det ihop?

      Tycker synd om Alex ?.
      De har haft en rätt rolig kväll med de andra , vad gör Lina då? Jo hon ska berätta att ingen gnista finns alls , inget pirr .
      Han har ju rätt i sak att de kanske får lov att göra roliga grejer ihop.
      Måste hon övertänka ? Kan hon inte bara släppa lös och våga ha kul ? Ge honom en chans. Men det skulle vara spännande att se hur hennes tidigare partners sett ut , är ju svårt om hon inte känner någon attraktion alls.

        Svårt att få till en gnista när det enda man pratar om är att det inte finns nån gnista..

          Haha ja verkligen ! Va lite det jag menade , hon får sluta tänka och släppa loss!
          Det känns som att så fort de gjort någon aktivitet så ska det analyseras av henne. Jag menar vafan de båda måste ju ha fattat att de andra kommit längre gällande romantiken – de har ju noll romantisk feeling lixom ? men måste de vara så från början då, de kan väl lära känna varandra på sitt sätt , sluta jämföra. Dock är det ju kört med tanke på henne

        Ja jag tyckte han sa det så bra själv Alex, typ ”jag vill bara ha kul” eller ”vi behöver bara ha kul tillsammans” eller nåt sånt. Och han har ju så rätt! Hitta på saker och försök ha kul, då finns det en chans att en gnista kommer, inte om man bara sitter i soffan och ältar…

      Är det bara jag som tycker att Lina är väldigt lik Louise Epstein?

        Googlade… ja, jättelik!!

      Ja Lina är ingen rolig prick. Otroligt Pk och lite översittare till Alex. och påminner honom om att hon inte känner gnista…
      Och Carro.. så labil.. okej spiken kanske inte är ok men i en stuga som, svt hyr och kräver ska, inredas så EN liten spik i en takkant är väl inte hela världen
      hon kunde sagt :jag skulle inte gjort det men du får ta på det dej! Sen hade han spikat och sen hade allt varit lugnt och trevlig. Hon är ju noll intresserad av honom så please Ta en exit redan nu och skilj dej.
      Stina och Fredrik är så fina.
      Arvid är vidrig, röd flagg på honom, narcisstist.

        De hade båda kunnat vara mer samarbetsvilliga och lättsamma. Carro borde sagt typ ”haha nej vi ska inte spika i stugan men vi kanske kan få tag i nån tejp” varpå Agust reaktion hade kunnat vara ”ah okej, bra idé.”

        Och hade tejp inte funnits hade de kunnat hitta en alternativ lösning ihop. Typ hänga tygen som gardiner.

        Men det klart det är enkelt att sitta hemma i soffan och tycka…

        Håller med om att Lina framstår som överdrivet PK. Min reaktion när hon hittade skämtboken hos Alex var att tänka ”genomsnittlig Bloggbevakningsläsare”, åtminstone när man dömer efter kommentarsfältet. Tänker också att den konflikten kändes lite iscensatt, det måste ju finnas lite drama i produktionen.

          Någon skrev på Facebook: Lina är väldigt mycket sociomomstudent första terminen. Den som vet den vet ?

      Jag fattar inte varför SVT inte kunde vara lite schyssta mot Carro när hon sitter vid sjön och gråter, hon försöker få bort mascara under ögonen när mascaran egentligen är utsmetad i hela ansiktet, de hade faktiskt inte behövt ta med det klippet.

    Dum fråga kanske. Bör man ringa 1177 om man har haft väldigt ömma lymfisar på en sidan, plus svullet och ömt bröst på samma sida? Det är liksom typ pms-svullet. Fast bara det ena och det är 15 dagar till mens…

    Är man astöntig om man ringer? Min ångest gör det svårt att veta vad som är rimligt eller inte att oroa sig över.

      Bara att ringa. De är nog vana vid det mesta. Tycker inte det låter som dumma frågor och det är väl bättre att i bästa fall bli lugnad istället för att gå omkring i limbo? ❤️

      Jag tycker inte att det är onödigt att ringa.

      Det är absolut inte astöntigt. Ring så får du snabbt svar om hur du ska gå vidare med det.

        Det är aldrig töntigt att ringa 1177, dom är där för att svara på icke-akuta frågor och hälsorelaterade funderingar. Och jag tycker personligen att du definitivt ska ringa ❤️

      Tack allihop! ?

        Berätta gärna hur det gick efteråt ?
        Jag har ringt många gånger till 1177. Det har alltid varit värt det (tycker också det är jobbigt med såna samtal)

    Hur lång tid tog det för er efter breakup innan ni gick på dejt/låg med någon annan?
    Mitt ex och jag gjorde slut för 2 månader sen och jag skaffade tinder igår. Har skrivit med flera killar som har velat träffas. Men det känns bara fel, jag tror inte jag är redo. Men å andra sidan vet jag inte om jag nånsin blir redo, är det bättre att bara ”riva av plåstret” och kanske inse att det finns andra killar där ute?

      Ett år, men kunde lika gärna gjort det tidigare.

      Sen är det väl relativt om man är över sitt ex eller inte. Jag går ju inte runt o ältar mitt ex nu (förutom nån gång ibland) o är inte kär i honom, så jag har väl kommit över honom rent kärleksmässigt, men jag har inte kommit över själva sveket och det vet jag inte om jag kommer göra. Hade nog iofs inte typ kunnat se honom tillsammans med en annan tjej och inte känna något alls heller, men det kommer nog alltid vara så ☺️ ser honom som tur var inte ?

      Det var 6 år sedan vi träffades och vi dejtade bara i ett halvår, så det var ju ingen jag hade spenderat halva mitt liv med. Har o andra sidan inte träffat någon annan som jag vill spendera mitt liv med, sedan jag träffade honom heller så det spelar väl in med.

        Låter som vi är i lite samma sits. Mitt ex är den enda jag har velat spendera livet med och min enda serösa relation. Har absolut inte kommit över honom och det känns ibland som jag aldrig kommer göra det. Men samtidigt behöver jag gå vidare. Jag vet att vi aldrig kommer bli tillsammans igen och jag är trött på att älta det.

        Hur kändes det när du träffade första killen efter sitt ex? Blev du ledsen efteråt eller kändes det bara bra?

          förstår ?

          Den killen jag träffade var från ett annat land och var i min stad några månader, men jag visste att han skulle flytta så det va en perfekt kille att träffa. För då visste jag från början att det va inget seriöst, så behövde inte tänka så mycket. Det va bara att ha kul och det gick bra. Vi låg iofs bara, skulle inte säga att vi dejtade

          Däremot när jag va på min första riktiga dejt efteråt så började jag typ lipa. Inte så att min dejt såg alltså ? tror han va på toa och jag skulle sova över o jag bara kände att jag känner ingenting för den här killen, saknar hur jag kände förut. Det va nog dock typ 2 år efter mitt ex

          Lite senare träffade jag en kille som fick mig att känna något (även om jag visste att vi aldrig skulle bli tillsammans). O när jag har varit med honom så har jag aldrig tänkt på mitt ex. Så det kan nog gå hur som ?

      För mig går det typ år mellan gångerna jag orkar datea.. eller ja, jag söker ju inte aktivt sönder blir lixom när man råkar träffa någon någonstans som man klickar med

      Alla fungerar såklart olika. För min del har det hjälpt med acceptans i att min nya relation aldrig kan innehålla lika stark kärlek som jag hade med exet, samt att jag aldrig kommer sluta älska mitt ex. Det jag har nu är tryggt och fungerande och det känns okej att leva så resten av livet för mig. Kärlek med passion får vara minnen helt enkelt.

    Ni utan barn, varför blir ni så provocerade om föräldrar uttrycker att barnen är meningen med livet och liknande? Håller ni inte med så står det er fritt, men hur kan man störas av att någon annan tycker så? Om man är trygg och lycklig i sitt beslut att inte skaffa barn så borde det inte störa en att någon annan som har barn uttrycker att det är meningen med livet för just dem.

      Nejjjjj varför öppnar du den här boxen ? ?

      Haha.
      Är dock en jätteintressant fråga.
      Jag har själv barn och meningen med MITT liv är absolut mitt barn. Han är det absolut viktigaste och bästa i mitt liv. Men det betyder ju inte att meningen med livet (dvs allas liv) är barn. Jag gissar att man blir provocerad ifall en person med barn lägger fram det som att det inte finns ngn annan mening med livet än att ha barn. Då säger man ju att deras liv är meningslösa. Lite så.
      Jag tror inte att det finns EN mening med livet utan jag tror att det är individuellt och jag tror också att det varierar i olika stadier i livet.

        Alltså jag har en hund som jag älskar otroligt mycket men han är ju inte meningen med livet. Det är väl snarare att jag ska må bra, som är meningen med mitt liv. Och det gör jag med honom, bland annat. ?

      Hahahaha är du skön eller? Alla som inte kan få barn? O du har behov att gå o basunera ut nåt sånt?

      Många som valt att ej ha barn kanske har känsliga skäl till det?
      -kan ej men vill inte berätta att det är så
      -ej lyckats träffa partner i rätt ålder
      -sjukdom
      -tuff barndom

      Sen finns självklart folk som valt det av andra skäl som kanske inte är känsliga.

      Men hur skulle du reagera om barnlösa kom och talade om för dig att de minsann tycker alla barn är värdelösa och att de förstör meningen med livet om de nu skulle känna så? De skulle acceptera ditt val att skaffa barn men de skulle minsann tala om hur synd de tycker om dig som har dessa odräglingar…

      Jag menar man kanske kan vara lite sympatisk inför folk som valt annorlunda än en själv? Du verkar dryg.

      Med vänlig hälsning, har barn nu men försökte i massa år och det var INTE säkert att jag någonsin skulle kunna få barn. Och jag hade fan mening i mitt liv ändå. Usch

      Jag blir inte provocerad när någon säger så, men jag blir definitivt lite trött när föräldrar ska ”tycka synd” om mig och mitt ”tomma och meningslösa” liv. Det är också lite tröttsamt att höra att man aldrig kommer att bli vuxen på riktigt, att man är lat, självisk och bara vill festa. Det är ju rätt taskiga saker att säga till någon, oavsett om det gäller barn eller något annat.

      Problemet är inte när någon säger ”jag känner att meningen med mitt liv är mina barn” utan när de säger ”Varför har du inte barn? Det är ju meningen med livet?”.

      Det beror på i vilket sammanhang det sägs och hur tonen i meningen med i meningen.
      Oftast så låter det väldigt nedanstående och det ger en känsla över att de som säger det vill verka bättre.

      Nu har ju jag barn så kanske egentligen inte jag som ska svara då men något som provocerar mig är alla som talar som deras åsikt är allas. Har en sån person på jobbet och kan bli galen.

      Att säga, JAG tycker meningen med livet är mina barn. Stör mig inte alls.
      Men att säga meningen med livet är barn är något annat.

      Vissa är så duktiga på att säga, bästa som finns är, man måste göra såhär, så kan man absolut inte göra, såhär ska man göra, det är för att…

      Istället för att säga, jag tycker, jag anser, jag tror det är för att.

      Det tror jag ingen blir? Ingen jag känner iaf. Men det är väl när folk uttrycker sig som att det är meningen med livet i allmänhet, inte i DERAS liv, det har jag inget problem med. You do you.

      Provocerad kanske är att ta i men jag stör mig när folk uttrycker en personlig åsikt som om det vore fakta för alla människor.

      innan barn så hade mitt liv en mening. jag reste mkt, bodde utomlands, gjorde mkt saker i Sverige, pluggade roliga kurser, reste, förenings engagemang mm. tränade mkt, festade, hade kul jobb många vänner och relationer.

      kände aldrig att jag ville ha barn.

      skaffade barn sent 36 och 39 år. nu så är dom min mening med livet. jag blev dessutom lämnad av pappan efter några år och barnen har han sista åren övergivit så vi 3 är tajta och har vår egna lilla familj. jag känner mig hel med dom men utan dom halv på nåt sätt. Jag älskar vardagen med dom, tycket om mitt jobb men är rätt ensam och att dejta som ensamstående är så svårt, det funkar aldrig trots att känslor finns så, ska såå mkt klaffa med logistik, barn, boende etc.

      jag har valt att bara jobba och vara med mina barn och skippa dejting. då, mår jag bäst och upplever minst stress och ångest.

      Jag trivs att va hemma, är inte lika lockad att resa, är nöjd med vardagen. Men skulle önska att jag hade lite mer vänner då det är bara jag och barnen på helgerna. saknar att dela tankar och prat om vardagen med någon, el få stöd i föräldraskapet, och avlastning då och då.

      Men ja mina barn är dom jag lever för nu. Tror att alla känner så när man väl fått barn. jag kunde inte fatta det innan, och tyckte att morsor var så fjantiga. men nu förstår jag. ?

        Anonym 23:11, finns det inga föräldrar på barnens förskola/skola som du kan boka in en playdate med under helgerna och se om det kan utvecklas till en mer långvarig vänskap? Alternativt att du kollar om det finns fb-grupper i ditt område för att kunna få möjligheten att träffa andra.

        Det finns även appar där man kan söka efter vänner (googlade snabbt och hittade ”gofrendly” som är för alla kvinnor som vill hitta nya vänner i sitt närområde.)

        Det där med dejting, min mamma dejtade inte heller när vi var små utan valde att göra det när vi barn blev vuxna. Hon tycker idag att det är det bästa beslutet hon kunde ha tagit. Vi fick så mycket tid ihop och har en sån stark och fin relation idag. Nu menar jag inte att det ena utesluter det andra, man kan fortfarande ha en fin relation till sina barn trots att man dejtar men tänker att jag vill dela med mig utav hur det blev i vår familj när min mamma tog ett liknande beslut. Jag brukar tänka att det finns en tid för allt. Lycka till med allt! ☺️

      Men varför uttrycka sig generellt. Varför inte börja säga att mina barn är meningen med mitt liv.

        Men Freud trodde ju alla kvinnor lider av penisavund. Min poäng är att man kan ha teorier om livet utan att alla måste ta åt sig så.

      Jag har alltid undrat detta med. Folk talar ju för sig själva.

    Förlorade min oskuld rätt nyligen men är lite äldre. Är väl lite av en kk relation och känner mig helt bekväm med honom men vi har fortf inte kysst varandra ? Vill ha kyssar men tänker att han kanske tycker det är för privat? Bara gör det med dom har har känslor för. Likadant har jag gett oralsex men inte fått… gud vet inte vad min fråga är, men behöver väl lite tips och råd på hur jag kan bygga upp stämningen med honom och visa vad jag vill ha i sängen? Skulle vilja rida men vet inte hur man gör

      Fast hur kan det vara för privat att kyssas men inte att ligga? Låter som en skitstövel helt ärligt

        Håller med om att han låter lite som en skitstövel, men (jag är 21:02) som jag skrev nedan så kysser inte jag och min kk varandra heller. Det känns för romantiskt, på något sätt och det äcklar mig lite (känslan av att det är romantiskt med honom alltså, älskar egentligen kyssar). Kan inte sätta fingret på vad det är, men jag förstår ts tanke om att det kan vara för intimt.

      Jag och min kk kysser inte heller varandra. Tror vi har kyssts/hånglat typ tre gånger. Kan/vill typ inte kyssa honom, det blir, som du säger, intimt.

      Men försök ta initiativ till det, eller ta upp ämnet. Även kring oralsex.
      Har egentligen inga tips på hur man rider, kan knappt heller för tycker inte det är gött, men det brukar komma automatiskt tycker jag. Och ingen är proffs på sex. Blir det lite knas, skratta. Kommunicera. Fråga hur han vill ha det. Och du kan ju fråga när ni ligger nästa gång om du ska rida honom (eller bara säg ”lägg dig på rygg”, han lär inte protestera).

      Jag har haft flera kk-relationer tidigare men aldrig någon som inte har velat kyssas. Alla har ju olika preferenser såklart men jag tror att det är en viktig del av förspelet för de flesta tjejer. Om du vill fortsätta träffas och utforska mer tillsammans med honom tycker jag du ska försöka prata med honom om detta. Har han sagt uttryckligen att han inte vill kyssas? Har du provat att bara ta initiativ till det? Att rida är nog ingen som vet hur man gör i början och man kan göra det på olika sätt. Men det är bara att öva. Försök att ha roligt och utforska vad det är DU gillar och hur DU vill ha det!

      Fattar inte hur man kan ligga med nån utan att kyssas? För mig är det så allt börjar, skulle ha svårt att bli kåt annars. Tänker att det ingår liksom.
      Har bara hört om två personer tidigare som haft det så, båda killarna var douches och utnyttjade helt tydligt tjejerna..

      Vad är det för konstig kille som inte kysser dej va?

      Men sluta! Antingen är du en pervers gubbe eller en oerfaren liten fjortis.

      Svara inte på sån här skit!

        Behöver inte vara det.

          Nu råkar jag vara vuxen och varit med ett tag. Jo det där är fejkat så det skriker om det. Du må vara ung och naiv.

            Men lägg av, varför måste folk vara så otrevliga och trycka till folk här inne? Jag är varken särskilt ung eller naiv. Lägg ner bara. Jag skrev att det _behöver_ inte vara så. Inget annat.

              Du vuxen? Men snälla läs det trollet skrev en gång till. Så fejkat så det skriker om det. Hur gamla är ni som tror på det? Ni kan inte sett mycket.

        Är 28 om det är av intresse? Otroligt tacksam för alla som svarar ❤️

          Lägg ner. Det är så uppenbart du trollar.

      Privat att kyssas men tydligen inte att k*ulla, tillåt mig hånskratta men vad är det för stolpskott du är i en relation med ????

      Låter som att han kollat för mkt på Pretty Woman. Hitta en annan, han verkar utnyttja att du är oerfaren.

    Soolantra, bör slutar det svida och fortsätta komma massa vätskande vattniga små plitor på ställen jag aldrig tidigare haft på? Inne på dag 6 och har sällan haft så mycket plitor. Inne på dag 6.

      * när

      Soolantra dödar många kvalster i huden vilket gör att huden först blir mycket värre för att sedan läka och bli mycket bättre.

      Ge det en månad, tar fler veckor för huden att läka och förnya sig.

    Jag och min man vara borta 9 nätter från våra barn i sommar. Det är självvalt då vi ska på semester själva (firar en stor bröllopsdag) och barnen kommer ha det super hos farmor och farfar på deras lantställe. Men såklart kommer dom sakna oss i stunder också. Jag har varit chill med att lämna bort dom tidigare, men då har det varit max 4 nätter. Nu börjar jag få sån mega ångest! Men visst måste det vara okej att som förälder göra något för vår egen skull en enda gång? Någon som vill ge lite pepp fast det är ett bortskämt problem.

      Självklart är det okej. Framkommer inte hur gamla barnen är men förutsatt att de inte är väldigt små aå 100% okej. Lantställe med farmor och farfar låter jättekul!

        Dom är 5,5 år och 8,5 år!

          Då kommer det säkert gå bra, de är ju rätt stora och förstår koncept som tid. De kan ju ha tex en kalender för de kan kryssa av dagarna tills ni är tillbaka.

          Åk och njut av lite ledighet!

      Hade ju varit enklare att svara på om man visste hur gamla barnen är. Spontant låter 9 dagar väldigt långt om det är mindre barn.

      Hur gamla är barnen? ?

      Kommer säkert gå superbra, men detta är lite fel forum att be om stöd kring denna fråga tror jag. Stor risk att du bara kommer känna dig sämre.

      Enligt ÖS får man inte flyga med sina barn, inte ha med dem på restaurang, helst inte ha dem på förskola – i alla fall inte om de har syskon, man får inte låta dem titta på skärmar, de får inte lämnas bort för att föräldern ska roa sig, man ska helst inte skaffa fler än max två, man får inte dela med sig om man råkar bli utbränd eller deprimerad medan man har barn. Det som kvarstår är att man får vara hemma och vara lycklig och pigg med sina max två barn och leka med dem.

        Tack! Du gav mig ett gott skratt i alla fall! Du har helt rätt haha. Men några snälla själar fanns det ju ändå här 😉
        Barnen är 5,5 och 8,5 år

          Glad för din skull! Många har skrivit peppande saker, ibland har man tur här och får fina svar. Barnen kommer ha superkul! ?

        Hahahaha älskar detta ?

        Haha men jag fick bra tips nu när jag skrev om seperationsångest pga ska börja jobba efter fl ( skrev dock inte att barnet är rätt litet ?)

      Men vilket äventyr för barnen! 1,5 vecka hos farmor och farfar på landet, så drömmigt! De kommer ju ha det toppen och växa flera centimeter säkert ? Sån lyx att ni har det stödet så ni föräldrar kan komma iväg och ladda batterierna. Det är mer än okej, passa på så länge farmor och farfar är pigga på att barnvakta.

        Tack <3

          Ha det toppen på er semester! ?

      Jag och mina syskon hade en bra uppväxt måste väl börja med att säga det?
      Vi älskade när föräldrarna åkte på semester, blev ju en sorts semester för oss också. Vi bodde hos släkt och vänner. Kul med andra rutiner, mat och resväg till skolan.

      Jag var flera veckor under sommaren hos min farmor och farfar, måndag till fredag när mina föräldrar jobbade och har bara fantastiskt bra minnen från det! Det la ju grunden för vår relation och den var otroligt fin så länge dom levde. Tänk att du ger barnen och deras farföräldrar en fin upplevelse!

        Detta!
        Min mamma var ensamstående med mig och min morfar och mormor hade gått i förtidspension. Fanns inte en möjlighet att hon kunde ta 8-10 veckor ledigt med mig eller vad nu sommarlovet var. Älskade att vara ute i stugan med morfar och mormor. Och har en fantastisk relation till dom (och till min mamma kan jag tillägga). Njut och fira ordentligt.

      Kan farmorn och farfarn hjärt o lung räddning? Har de första hjälpen-kit?

        Farmor är sjuksköterska!

      Mina föräldrar reste långt bort i 14 dagar när jag och mina syskon var små. Vi var med mormor och morfar och vi minns fortfarande hur mysigt det var dessa dagar 🙂 Och känslan när mamma och pappa kom hem utvilade, pigga och glada minns jag också även idag. För oss var det nog bara en fin grej att vara med om, lite nyttig för oss alla och fint att få vara med mormor och morfar.

      Oj 9 nätter. Är bröllopet långt bort?

        Nej vi åker på semester för att fira vår egen 10 åriga bröllopsdag! Vi är borta en vecka på charter men eftersom landstället är en bit bort från flygplatsen blir det även 1 natt innan och 1 efter för att få ihop logistiken.

          Förlåt läste slarvigt.
          Då förstår jag att det blir 9 nätter.

        Alltså, när jag var kring 8 år åkte jag på ridläger varje sommar. Kanske var 7 nätter då men ändå. Var höjdpunkten på året att få åka på ridläger. En vecka hos nära släktingar som man trivs hos och bott hos innan går nog bra ?

        Älskade långa övernattningar. Speciellt hos farmor och farfar.
        Brukade vara ute hos dom säkert 2-3 veckor under somrarna?

      Jag och mina syskon var säkert tre-fyra veckor hos morföräldrarna på somrarna, varje sommar, i deras sommarstuga. Det är en av de absolut finaste saker jag upplevde i min barndom. Som några redan skrivit så var det som en extra speciell semester för oss med miljöombytet och att det stärkte ens självständighet (vilket var skönt) att få vara ifrån föräldrarna. Kan verkligen rekommendera det till alla!

    Lite sur över att flera kompisar försöker dra ur en när man ”planerar” graviditet. Inte så att de försöker tajma utan bara nyfikna. Och det värsta av allt är att de frågar varje gång vi ses. Det är väl rätt så jävla konstigt? Hälsningar / Sur, besviken och nyligen plussat som vill vänta till efter v12 med att berätta.

      Men fy vad otrevligt av dem. Om jag var du hade jag sagt ”det ät mellan mig och min man” med ett leende och sedan bytt ämne. Sådant ÄR ju inget man vill dela med alla? Är ju jobbigt att varje månad få frågan om hur det går sedan. :/

        Fast det kan det ju visst va, om man är nära vänner? Skulle inte kunna låta bli att berätta en sån sak (att vi försökte skaffa barn) för mina bästa vänner. Men alla är ju olika såklart.

          Jo man kan ju vilja dela att man kanske försöker aktivt nu, men kanske känns lite tjatigt att få frågan hela tiden? Då kan de väl snällt vänta tills man själv berättar isf.

            Ja absolut, det säger jag inte emot.

          Jo absolut, fast nu syftade jag på att ts inte vill berätta, och jag har själv känt likadant. 🙂 Klart vissa berättar men får för mig att många håller det privat.

      Sjukt oartigt, de borde verkligen skärpa sig och skaffa mer spännande liv så de slipper försöka underhålla sig själva på detta sätt.

      Låter väldigt barnsligt att göra så..eller omoget är kanske rätt ord?
      Vad har dom med det att göra ?

      Men gud vad konstigt? Vill man berätta sånt så gör man väl? Alltså inget konstigt att prata om öppet som vänner men man behöver ju inte fråga varje gång som ett förhör.

      Jag hade inte kunnat ha såna vänner. Har varit ofrivilligt barnlös i flera år och som ”tur är” har vi nu varit tillsammans så länge att folk slutat fråga och hinta. Förstår inte hur det ska vara så svårt att fatta att man frågar inte om sånt! Vill man berätta, oavsett det är bra eller dåliga nyheter, så gör man det när man själv vill.
      Lycka till med graviditeten och föräldraskapet ❤️

    Menstrosor! Är det nåt att ha?
    Provat tygbindor men tyckte bara de var knöliga och jobbiga ?

      Älskar menstrosor! Har beställt från comfydence. Använder dem främst på natten, äntligen känner jag mig 100% säker på att jag inte behöver vakna upp till nerblodade lakan. Är inte alls orolig för det längre.
      Än har jag inte riktigt lärt mig att använda dem på dagarna också. Jag är en sådan som går på toa flera gånger om dagen och tycker att det blir otympligt att ha med sig ombyte.. för jag tror mig uppleva att det luktar lite blod om jag behåller samma par trosor efter toabesök. Annars älskar jag menstrosor, så sköna och kan nästan glömma bort vissa stunder att jag har mens

      Låter äckligt tycker jag. Ska man gå runt i den hela dagen? Tvätta i tvättmaskinen? ?

      Tycker det finns många sorter som är obekväma, blir liksom en hård kant där skyddet sitter. Så tips är att köpa i butik och inte på nätet så man kan känna på dem.

      Ja rekommenderar dom från Lindex, Female Engineering

      Älskar menstrosor, så jävla skönt!! Jag köpte tre par och det räcker för mig för vi har tvättmaskin hemma☺️

      Köpt till min dotter, världen bästa enligt henne! Inget läckage, slippa bindor med allt vad de innebär osv. Jag själv föredrar tampong/menskopp men hon är väl den generationen, hon som är ung och oförstörd av samhällets åsikter (än så länge, bevare mig väl haha) så vi har hittat en bra grej. Hon är snart 11 och jag 37.

      Menstrosor är det bästa som hänt min mens. Använder tillsammans med tampong dag 2-3 men annars bara trosor. Gör att min 7 dagar långa mens bara känns som 3 dagar nuförtiden pga det är så oerhört smidigt o säkert! Blöder väldigt mkt dag 2 o 3 därav tampong, iaf om jag ska vara nån annan stans än hemma.

    Gvfö, vad säger ni? Tror ni några par håller? Vilka i så fall? Vad tycker ni om matchningarna?

    Igår tog jag examen som sjuksköterska! ?

      Wohoo

      Grattis! Bra kämpat. Har du fått något jobb?

      Grattis!?

      Grattis!!!

      ????‍⚕️

    Jag har en relativt ny vän som jag har roligt ihop med och som jag tycker väldigt bra om. Men jag har börjat störa mig sjukt mycket på en grej. Vi brukar träffas i ett gäng för AW en gång i månaden ungefär och varje gång lyckas hon slingra sig undan och bli bjuden på typ allt. Ofta ropar hon till någon som är på väg till baren ”köp till mig också” och bjuder inte tillbaka. Någon annan gång har hon glömt plånboken. Är jag snål eller är inte det här konstigt? Hur tar man ens upp det på ett bra sätt?

      Du säger att du kommer med kvittot så att hon kan berala dig senare.

      Swish förfrågan är life

        Jag kände inte till att den funktionen fanns! Så himla bra!!!

      Oh, finns det något värre än snålisar? ? Se upp!

        Känner också att det kan vara ett varningstecken.. Med mina andra vänner har det i stort sätt alltid varit så att man ser till att beställa och betala sitt eller så swishar man direkt. Jag har inget emot att bjuda men har ingen lust att vara den som alltid bjuder..

    I filmer/serier är det ju ibland vanligt att en person är hemma själv (ofta lite ledsen)och sen knackar det på dörren och där står ett ragg/ens största kärlek och de flyger på varandra och har underbart sex.
    Jag har ju en väldigt fånig önskan om att det ska hända mig någon gång ??
    Så min fråga. Har det någonsin hänt er?
    Eller dagdrömmer ni ibland om att någon klassisk filmscen eller tvserie-scen ska hända er? ?

      Nej det har inte hänt mig.
      Men jag har skickat handskrivna brev och blommor till mina vänner som är ledsna.

      Hela tiden haha. Är en romantiker så det här svajp-samhället med lösa relationer och snabbt in snabbt ut är inte för mig.

      Det har hänt mig, ja? det var en flirt som kom och han hann bara få av sig jackan innan jag var upptryckt mot väggen i heta kyssar.
      Inte det bästa sex jag haft iofs så inte ”underbart”, men inte dåligt heller. Dock som i en typiskt filmscen så fick vi gå runt och plocka upp utspridda kläder?

      Annars drömmer jag om att killen som gjorde mig heartbroken ska inse att jag är kvinnan i hans liv. Att han ska kliva av tåget där jag står och väntar på perrongen. Vi har inte hörts på 10 månader (exakt 10 månader sen idag faktiskt..?) och jag drömmer om att inga ord behövs, när han får syn på mig släpper han sin väska och ”springer” mot mig. Först kramas vi hårt och länge, sen kysser han mig i en helt magisk kyss… det dagdrömmer jag om?

      Haha lite samma spår men kanske att man kommer hem efter typ en dejt och man är så upphetsad att man sliter av varandra kläderna redan i hallen och gör det. Aldrig hänt och tror aldrig det kommer hända oss ??

      Ja. Blivit väckt tidig morgon av att en crush kastade småsten mot rutan (som gick sönder). Men såld va jag och hett blev det. Det här va ju innan jag förstod att anledningen till att han dök upp oannonserat med största sannolikhet va att det spelmissbrukande arslet spelat bort sin telefon.

        Hahahha, Förlåt men din insikt om honom fick mig att skratta högt!

      Det här med att kyssas i regnet, typ Spiderman och Notebook ? tror kanske inte att det är så himla mysigt egentligen, eller kanske? Haha svårt ?

        Mysigt men kallt ?

        Jättemysigt. Första kyssarna med mitt ex var i ösregn under ett träd.

      Första gången jag och min kille dejtade så stod vi och hånglade mot en husvägg i två timmar efter middagen vi varit på (vi kände varandra sedan några år tillbaka och hade skickat till varandra i ett halvår innan vi gjorde slag i saken, brukar inte hångla med främlingar annars). Några dagar senare var jag hemma hos honom första gången och det tog inte många minuter innan kläderna rök. Åkte hem dagen efter och jag stod med ytterkläderna på men även där rök kläderna, trots att vi redan legat några gånger tidigare under dagen. Oops.

      Min man gjorde springa efter till gaten – scenen eller ja, säkerhetskontrollen blev det, när vi hade gjort slut efter nått år tillsammans.
      Funkade tydligen, haha, varit gifta i 10 år nu

      Det har hänt mej… men jag var olyckligt kär i honom han visste det och utnyttja situationen lite. Dock bjöd han ut mig på dejt den gången vilket var trevligt men egentligen förlängde det bara heartbreaket..

    Jag tittar på The Men of West Hollywood. Gud vad glad jag är att jag inte bor där, är 20 eller har såna ”kompisar”!

    Kan vi diskutera Tinder? vad tycker ni? känns så oseriöst på nåt sätt… Eller så är det bara jag som matchar med fel killar.

      Finns ju de som har träffat sina stora kärlekar där så jag tror inte det är skit. Däremot enkelt att gå från en till en annan.

      Jag avskyr Tinder. Allt är så fel med det. Och dessa så kallade kärlekshistorier tror jag inte alls på.

        ? så de som träffat kärleken där ljuger? Hahaha

          Var inte det jag sade. Men jag tror inte på att det gick så fantastiskt till som de får det att låta. Det är en grov försköning av sanningen. Om du letar efter kärlek på Tinder så är det såhär:
          En dag – i säng – kärlek

          Det är inte:
          En dejt – lära känna varandra – i säng efter några månader

          Tinder suger och det finns hur många artiklar om varför.

            Haha nej, eller såklart det finns folk på tinder som har mål att ligga eller som gärna har sex på första dejten men det är verkligen inte alla. Dessutom om man ligger med någon på första dejten och träffar kärleken så, på vilket sätt gör det den kärleken mindre fantastiskt? Sex är inget man måste vänta med eller hålla på bara för att.

              Beror på vem man är. Jag har svårt med sex och är rädd så behöver tid. Det finns inga killar – och fan inte på Tinder – som skulle ge någon som mig tid. Tinder är och förblir en hookup-kultur.

                Jag sa inte ”alla borde ha sex på första dejten” jag sa att det inte är något man måste vänta på om man vill, och tror du har lite förutfattade meningar om män om du tror att alla behöver ligga på första dejten för att vara/bli intresserad. Det stämmer inte, varken på tinder eller ”i verkligheten”.

                  Jo

                    Nej det gör det inte. Om det är vad du tror har du träffat fel killar.

                Jo. Det finns det. ALLA typer finns på tinder. Är du samma som har skrivit i tidigare ös om att det är svårt att ha sex för tidigt, tillit etc? (Det var något både förra veckan och i fredags om ämnet där samma sak togs upp från ts (tilliten och sex))

            Vad lustigt att du säger så för det var precis oxå min upplevelse innan jag träffade min nuvarande, på tinder då såklart. En dejt- tog 5 dejter innan en ens puss skedde- och såklart ännu längre innan säng? så omöjligt är det igen☺️

              * så omöjligt är det inte, ska det såklart stå

              För mig är det omöjligt

                Tråkig inställning och snacka om att ha förutfattade meningar. Bara för att DU inte har varit med om det betyder inte det att det inte händer.

      Tycker över lag att folk väljer så dåliga bilder på sig själva! Herregud det är selfies, solglasögon, gruppbilder osv

      Håller med, det känns ganska oseriöst. Har träffat ett par stycken men det har förstås bara handlat om engångsligg. Min kompis har inlett förhållanden med folk därifrån men inget av dem verkar ha varit särskilt hållbart. Tror det kan bli lite för tråkigt och upplagt när man redan vet att den andra är intresserad. Spänningen och mystiken kring ovetskapen är nog viktig för att kärlek ska växa fram, absolut inte något att bara rationalisera bort genom en app.

    Balayage, är det att rekommendera? Jag har inte tid att gå till frisören så ofta men vill ändå ha en förändring. Behöver man göra om det ofta eller kan man låta det växa ut utan att det ser för jävligt ut?

      Jag gjorde en gång i halvåret eller typ en gång per år tillslut. Beror lite på vilka nyanser antar jag. Jag ljusade upp håret litegrann så blev inte världens kontrast

      Jag är mellanblond och gör håret blondare en gång om året med den metoden. Går man till någon som är duktig så blir det inga kontraster och ser mer ut som att det sommar blonda har växt ut tycker jag. Går man till en mindre duktig kan det dock bli en rand…

    Flyttångest: jag har bott i min lägenhet typ hela mitt vuxna liv och älskat/älskar den så mycket och området där den ligger. Flyttade ihop med min partner för ca ett år sedan, han flyttade in hos mig men vi kände ganska snabbt att vi skulle vilja ha något större (främst varsitt arbetsrum). Nu sitter vi här med nyköpt större bostad i samma stad men ett annat område och håller på att flyttpacka, och min lägenhet säljs om ca en månad. Och jag har sån separationsångest att jag inte vet vad jag ska göra. Jag har såna graduations goggles och kan verkligen bara se hur mycket bättre och mysigare området här är än dit vi ska flytta, att föreningen är bra, massa lyxiga finesser m.m.m.m. Den nya lägenheten är dock jättefin, den är jag helnöjd med men just området känns så främmande och nästan…..fel. Min sambo är glad och jättetaggad på det nya, men han har såklart inte heller samma koppling till min lägenhet som jag har. Vet inte helt vad jag vill ha ut av att skriva detta, kanske få höra lite historier från andra som känner igen sig och hur det har gått för er när ni flyttat in och fått landa lite i det nya? Just nu försöker jag typ hålla mig över ytan genom att tänka att om vi (jag) vantrivs helt så får vi försöka köpa oss tillbaka till området åtminstone. Men det är också en sån jäkla process. Slut på privilegierad klagosång.

      Har känt samma. Flyttade för att halvår sedan, dock till en annan stad. Älskar huset och trivs bra, men saknar min förra stad så att jag nästan får ont i bröstet. Har åkt dit några gånger och bara gått omkring i vårat förra område.

      Nu efterlyste du folk som kan relatera och det här är tvärtom hehe men har verkligen aldrig fattat det här. En lägenhet/hus är några väggar och en ytterdörr liksom, vad spelar det för roll var man bor. Annat när det kommer till läget/området, sånt kan man ju sakna, men att fästa sig vid själva lägenheten?

        Det är klart man kan! Tråkigt om du inte har hittat det hemmet än

    Någon här som lämnat långvarig relation med narcissist (psykisk misshandel) och har något gott tips för att hantera tycka-synd-om-känslorna som dyker upp i hjärtat trots att hjärnan ber en att skärpa sig?
    (Tack för alla goda råd jag fick om att lämna här i ÖS tidigt i processen i samband med att insikterna började komma ?)

      Läs texter eller böcker om narcissister och psykopater eller lyssna på poddar om ämnet för att påminna dig själv och hålla tankarna på rätt bana.

      Har för fem månaders sedan lämnat en 11 årig lång relation med en mycket narcissistisk man. Psykisk misshandel var och varannan dag, nedvärderande kommentarer och sjukt kontrollerad. Han lever gott livet vidare och efter en månad träffade han en ny. Vi har barn tillsammans som jag haft på heltid sedan dess. Har varit så nära att ge upp och bara lämna allt men har ju barnen att tänka på. Är jäkligt tufft men jag tror att man får ta det dag för dag, timme för timme när det känna som värst. Det är inte synd om honom men jag känner så igen mig i vad du skriver. Sorry att jag inte hade mer pepp men man får intala sig själv att det blir bättre.

      Kolla upp konton på Instagram och be om samtalsstöd hos VC så kostar det knappt ngt. Obs att be om någon som kan narcissism.

      Och heja dig som lyckades!
      Det är svårt även efter, men det blir bättre lovar!

      Jag har. Försökte förtränga det i många år vilket absolut inte fungerade. Till slut tog jag professionell hjälp och började läsa om andra som varit i liknande situationer för att höra hur sjukt det faktiskt var – vilket är väldigt svårt, för att inte säga omöjligt, när man är mitt i det. Så ja, ta hjälp direkt och sök även stöd hos vänner om du har någon du litar på. Du förtjänar att må bra och komma vidare ❤️

      Finns massor av tips, pepp, förståelse… allt man kan behöva höra, på Youtube! ?
      Jess Stanley
      Doctor Ramani
      Surviving Narcissism
      Angie Atkinson
      Kim Saeed
      Inner Integration
      Common Ego
      Alla ovanför på engelska
      Klara Leger, på svenska

    Under hela mitt liv har jag haft svårt att spendera pengar för unna mig själv saker. Under perioder har jag haft mindre pengar att röra mig med (ex som deltidsarbetande eller student). Nu för tiden har jag ett fast jobb, ett par hundra tusen sparade, en sambo med ordnad ekonomi och bostadsrätt. Med andra ord finns utrymme att spendera pengar på saker som jag faktiskt vill ha/vill göra. Trots detta drar jag mig för att köpa saker till mig själv. Jag har aldrig varit en ”slösa” men blir också frustrerad på mig själv när jag inte kan unna mig saker som jag går och trånar efter (ex en högtalare till köket eller en resa till Köpenhamn). Någon som har haft samma ”problem” och kommit ur det här dumsnåla beteendet? Jag vill vara generös mot mig själv och andra.

      En sak du kan göra är att föra ett underkonto på din bank och sätta in lite pengar då och då. Det kontot använder du på dig själv.

      Jag är nog lite likadan! Dock är det skönt att den gången man hittar något man verkligen vill ha så har man råd att köpa det 🙂

      För en tid sedan upptäcktes det att något var fel i min kropp och efter en process bestående av olika undersökningar m.m var jag tvungen att operera bort ett organ för att inte drabbas av cancer. Min tacksamhet till den svenska sjukvården och all kompetent personal jag fick möta som hindrade allvarlig sjukdom är enorm. Under tiden jag väntade på besked hände något med mig. Jag började uppskatta livet på ett nytt sätt och det hela har verkligen förändrat mig. Nu tvekar jag inte längre när det kommer till att ge mig själv härliga saker/upplevelser/möten i livet. Jag fick så starkt uppleva känslan av att ens liv fort kan förändras och att det gäller att passa på. Du har jobbat hårt och har till och med kunnat spara pengar. Snälla, res till Köpenhamn. Du är värd det 🙂 Kram!

        Tack snälla Anonym och övriga för era kloka svar. Tråkigt att höra att du varit sjuk men att du hittade ett nytt sätt att se på livet. Du har helt rätt. ?

    Christina Schollin, varför reklam markerar aldrig den kvinnan? Minns för ett par år sedan när hon gjorde reklam för Nu Skin. Jäkla sekt företag och pyramidspel. Hoppas fler anmäler Christina Schollin.

    Någon mer som har sjuk ägglossningssmärta? Känns som magen ska explodera.

      Ja. Men har endometrios så

      Ja jätteofta, hatar den dova smärtan?

    Ni som lyssnat på Högt i tak med Sanna och Rosanna, vad tycker ni?

      Jag tycker dom är rätt roliga men känns som om dom anstränger sig rätt hårt för att verka coola. Och måste fråga: Låten Sanna spelade i ett avsnitt, som John gjort åt henne när hon fyllde 30. Var det han som sjöng? Varför bryter han? Han är väl född och uppvuxen i Sverige? Är det för att verka cool/ orten? Fattar noll, kände mig plötsligt väldigt gammal. Eller var det inte han som sjöng? Så förvirrad, haha!

        Håller med, känns som de verkligen kämpar hårt för att vara coola och typ obrydda. Coola influencergänget som alla vill vara med typ? Det blir lite för mycket tycker jag och så kul är de inte ens. Hahaha ja det var John som sjöng, vet inte varför men han bryter nog egentligen inte så mycket när han pratar av vad jag hört men det kanske blev så när han skulle rappa. Vet inte om han är uppvuxen i något land i Afrika, men han bodde där som barn iallafall, sen tror jag att han är uppväxt i ”orten”.

          När han var med i u21 landslaget och dom tog guld fick han väldigt mycket skit efter intervjuer för att han bröt trots helsvensk.
          För övrigt tycker Sanna framstår som väldigt dryg och osympatisk i podden.

            Håller med dig. Hon låter också som en människa som alltid haft pengar, som gärna skryter om allt hon har och att hon kan köpa allt för pengar. Trodde hon va ödmjuk men verkar som hon fått ordentligt med hybris sen flytten till Stockholm. Pluggade inte hon till typ socionom eller någon underkategori när hon bodde i Spanien för hennes dröm är att hjälpa människor? Vad hände med det liksom ?

            Hahha John är ju uppväxt i Bromma. Absolut inte i någon förort, han bodde något enstaka år i Kenya då hans föräldrar jobbade där. Så fruktansvärt töntigt att han pratar ”ortensvenska” haha

              Ja men det var det jag hade för mig också, så blev lite förvirrad. Men kändes mycket som ett manér liksom.

    För ett par månader sen började mitt hjärta rusa från ingenstans. Låg stilla, lugn och såg tv, men hjärtat slog fort o hårt. Var så i ett par dagar. Vet att man kan få hjärtklappning i samband med ångest (vilket jag har) men det brukar väl inte hålla i sig så länge. Fick typ lite ”ont” i bröstkorgen av det. Händer ibland att hjärtat rusar/hoppar över slag etc. Ibland blir jag även torr i munnen i samband med det. Försökt kontakta vård men typ omöjligt att komma fram. Bör man va orolig? Vad kan det vara?

      Kan du boka tid via 1177.se istället för att ringa om det är det som du menar med att det är svårt att komma fram?
      Om du bor i sthlm kan du få videobesök via regionen på appen Alltid Öppet

      Panikångest. Man behöver inte tänka aktiva orostankar för att det ska uppstå.

        Alltså verkligen text book ångest.

          Skönt att det ”bara” verkar va ångesten som spökar. Aldrig varit med om det förut på det sättet, därför jag blev orolig. Trodde jag fått/upptäckt aerytmi eller nåt ?

            Det låter precis som ångest men om det blir en återkommande grej, ring vårdcentralen så de får kolla upp det. För även om det absolut troligaste är att det är ångesten så utesluter det ju inte de andra anledningarna till hjärtklappning.

      Hur gammal är du?
      Det behöver inte vara ångest eller panik, hjärtklappningar är också ett symptom på sjunkande östrogen. Östrogen kan börja sjunka strax efter 30.

      Kolla upp, det kan vara en extra ledningsbana till hjärtat. Hjärtrusningar i stillhet ska kollas upp hos läkare.

      När jag får ångest på natten rusar hjärtat i flera timmar, jag skakar och mår skit. Ibland har det hållit i sig längre än så. Skakar så mycket att det är svårt tömma diskmaskinen utan att tappa nåt.
      Har varit till läkaren för det, tagit EKG men hjärtat såg fint ut då.

      Har du konstant lika mycket eller kan det lugna ned sig en stund? Tror inte du behöver vara ett dugg orolig, men för din egen skull så fortsätt försök få tag på en läkare. Så du kan få komma dit och få ett lugnande svar.

        Tack för svar! Jag är 29. Brukar må bra när jag är hemma o trygg liksom. Får mer ångestattacker när jag är på jobbet eller ute o sådär. Får väl fortsätta försöka nå vården

          Låter verkligen som ångest. Men jag blev lugnare av att få höra att det inte var fel på mitt hjärtat. Du kanske skulle bli det också. Hoppas du får tag på nån snart.

      Jag tycker du ska ringa 1177 och stämma av.

      Min mamma fick så vi flera tillfällen, sista gången hade hon legat i nästan en timme med rusande hjärta och fick ringa ambulans, det visade sig att det var något fel som tack och lov var relativt enkelt att lösa. Minns tyvärr inte vad det hette då det var ganska många år sen, men någon typ av arytmier, de fick ”chocka” hjärtat att hoppa tillbaka i rätt takt.

    Är i super saiyan mode!

      Ohhhh!!!!

    Hannalicious fortsätter klaga över sitt valpköp. Aldrig varit med om någon så trött på sitt ägarskap. Vad tänkte hon ens var fördelarna med att skaffa sej hund från start? Gosa? Snyggt på bild?
    Promenera runt djurgården med är de enda jag kan tänka mej, men alla hundar verkar ju hata att gå med henne av någon anledning?
    Själv hade man gjort allt för att backa tillbaka till dedär första månaderna(månader hon inte ens spenderat med den) med sina egna.

    Okej, jättetöntig sak, men när Bianca lägger ut en bild från en restaurang och skriver typ ”livets liv” och så är det en pytteliten bit brieost på ett kex med en apelsinskiva bredvid?!?! Alltså va…?! Fattar nada… kostar 40 kr att göra hemma. Vad betalar hon tro?!?
    Jaja, bara jag som är fattig, eller?!?

      Är nog hela upplevelsen att resa på tåg genom Afrika. Fin miljö, mysigt tåg o god mat.

    Inatt drömde jag att jag gick uppför en trappa mot en dörr/port som det var jätteljust innanför så det lyste igenom- precis när jag skulle öppna dörren vaknade jag med ett sånt ryck att jag satte mig upp…vågar knappt somna nu- känns som jag hade dött om jag lyckats öppna dörren?
    Löjligt men ja, här ligger jag och vill inte sova!

      Inte ett dugg löjligt. Drömmar kan vara skrämmande och verkliga. Och känslan kan sitta i länge.

      Jag drömde en mardröm inatt och är inte heller så sugen på att sova just nu. Vaknade med stark hjärtklappning och var rädd.

        ja det var i varenda mening
        obehagligt..

      Det låter obehagligt men det är nog ingen fara. Kunde du somna om?

    Blev heartbroken i höstas.
    Har försökt att komma över honom (sen september närmare bestämt). Gick sådär under hösten, dejtade några andra. Trodde jag var över honom runt jul, men då började jag drömma om honom istället, varje natt i två veckor.

    Accepterade att jag nog inte var helt över honom och förstod att jag nog behövde läka själv, inte dejta, ingenting. Har träffat två sen i december.

    Efter hans ”dumpning” har jag knappt oklart med processen att lära känna någon ny. Orkar knappt ens lära känna tjejkompisar.

    Anyway. Jag skaffade tinder igår för jag ville se utbudet av killar där jag är på besök, det brukar vara fina sådana här.
    Han dök upp. Det var skönt att se att han är singel, haha, men oj vad jag har drömt om honom inatt. I varje dröm (vaknat en del). Det har varit så verkliga drömmar dessutom. Vi har haft konversationer i mina drömmar där jag minns varje ord, som är så verklighetstrogna att jag nästan Trodde att vi hade pratat I telefon.

    Sen september är lång tid. Vad har han gjort med mig egentligen.
    Jag swipade höger på honom, han har inte swipat höger på mig (han boooorde typ ha sett mig i appen tänker jag). Det har jag inte räknat med att han ska heller visserligen. Jag hade bara inte trott att att se honom skulle ha den effekten som det hade.?

    Behövde skriva av mig. Det är lättare till randoms (mina vänner lyssnar ändå inte, deras favoritämnen är de själva. Ja, jag borde byta umgänge…).

    Trevlig söndag!

    Varje gång jag ser inlägg med penny p och douglas kan jag inte låta bli att tänka på att de kände varandra när hon var barn . Det är så jävla märkligt.

      Bara nyfiken fråga, inget drygt eller så, men vid vilken ålder får man träffas utan att det blir märkligt att bli ett par sen?

        Det är väl att han var vuxen och hon barn när de träffades.

        Ja alltså det handlar väl om att han var vuxen och hon ett barn när de lärde känna varandra iom att han var kompis med hennes föräldrar.
        Känns ändå märkligt på något vis , när växte känslorna fram lixom ?

      Tycker faktist det är riktigt äckligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.