Säger vi att Bianca Ingrosso är ful och sjunger dåligt?

Jag har bemött det här skitsnacket på Instagram och gör det även här. I det här inlägget hittar ni två korta ljudklipp, om det vi faktiskt pratade om i podden.

Hej alla arga människor som är här, och som inte lyssnat på avsnittet Bianca beskriver på sin story. Hon har förmodligen inte heller lyssnat på det, eftersom det hon påstår att vi säger, inte stämmer.

Lyssna på de här två klippen innan ni kommenterar.

Bianca hävdar att vi säger att hon är ful. Det skulle vi aldrig säga, och det har vi heller inte sagt.
Det vi säger är att vi inte gillar Caias nya kollektion med MTV, och att den inte var snygg, ens på Bianca som är snygg om hon så har en potatissäck på sig.
Alltså att hon är snygg i ALLT!
Det är snarare än komplimang till henne och hennes utseende, men en negativ recension till färgerna i den nya kollektionen. Jag har redan genomlevt den här trenden och känner att det inte gått tillräckligt lång tid för att jag ska vilja att den gör come back.

Jag säger inte att Bianca är dålig på att sjunga, jag säger att hon sjunger helt okej, men att den här låten inte kräver något vidare röstomfång.
Det gjorde ”kärleksvisan” där Bianca får visa mer av sin röst. (Det här sägs inte i podden utan det har jag skrivit om tidigare).

Så vi säger inte att hon inte kan sjunga och definitivt inte att Bianca är ful, utan snarare den raka MOTSATSEN. Att hon är vacker även om hon bär en potatissäck. Det hade hon förstått om hon lyssnat på avsnittet snarare än att gå på förvriden andrahandsinformation som inte stämmer.

Slut på meddelande.

168 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Bra tydliggörande, främst för alla de som tror på alla överdrifter! Källkritik, sicken bra grej!

      ”Det skulle vi aldrig säga, och det har inte sagt heller.”
      *
      ”Det är snarare än komplimang till henne och hennes utseende”
      *
      Ev. en till grej som verkar ha korrigerats sen jag läste sist (eller så läste jag fel första gången). Även språkliga grejer kan man ha åsikt om, t.ex. ”…men en negativ recension till färgerna i den nya kollektionen”. Man säger en recension ”av” inte ”till”.

        Förlåt, skulle vara svar på korrläsningkommentaren!

      Ja det visar hur Bianca ljuger, vrider och överdriver. Hon verkar ha tappat det eller så vrider hon det för högre status vilket offerskap ger och det vet hon, så det kan ha varit en strategi, Bianca verkar fast i det. Lyckas man bli uppfattad som förtryckt blir man sedan satt på piedestal och all kritik anses vara mobbing och hat och hon får då sympatier och blir hyllad. Ni får vara tacksamma för marknadsföringen hon ger er podd iaf, jättekonstigt att hon lägger upp er bild tre gånger så ni får lyssnare när hon samtidigt ogillar er. SÅ märkligt. Ni säger ju att hon är duktig och jobbar såå hårt men det är inte sanning enligt Bianca för inget ni säger är sant enligt henne. Ni låter snarare nästan som fangirls och vågar inte riktigt säga vissa saker, det är mer smör än slask tycker jag och vissa av er verkar tro på allt Bianca säger och ta det för sanning men nej hon jobbar inte jättehårt alltid och nej hon har/hade så klart inget blödande magsår utan det påstod Bianca för sympatier då för det passade hennes syfte då. Det går inte att lita på vad Bianca säger – är det inte överdriv så är det ljug o strategi och det vrids för att passa i stundens syfte.

      Efter att ha kollat på dokumentären om Bianca står det 100% klart att Bianca och Caia är en och samma. Hon har ingen distans alls. Hon tar den minsta kritik av Caia som en personlig attack och hat mot sig själv. Ful ögonskugga=ful Bianca. Hon måste lära sig att skilja på sina företag och sig själv, det är ju ohållbart att bli så arg och ledsen för att någon inte älskar allt hennes företag producerar. Främst för att hon hetsar upp sig och mår så dåligt över det, men även pga att det är oprofessionellt. Tror inte grundaren av Ikea fick ett sammanbrott och gick till motattack varje gång någon tyckte att Ikeas soffor var fula och tråkiga.

        Hon reagerar i affekt som ett barn.

        Medan riktiga barn dör i krigets Ukraina.

        Det är ju efterkonstruktion, att hon tar kritik mot Caia personligt, när hon gjort bort sig och gått till attacker. Hon kan skilja på företag och sig själv men det låter bra att säga så i efterhand så får hon sympatier och liksom är lilla Bianca och inte någon professionell entreprenör – så att kritiken mot henne mildras. Det beror på sammanhanget och hur det passar in för stunden.

    Mycket märklig människa…

      Vem är märklig? Elakt att skriva så. Och onödigt. Mår du bättre nu?

        Åh, är det du?
        Imponerad över allt jobb du lägger på att kommentera alla kommentarer.

    Får mig att tänka på en bekant för några år sedan.
    Jag kommenterade när hon var närvarande att en kollega gjort ett par misstag och sa att hon (kollegan) borde vetat bättre eftersom hon är civilekonom.
    Du säger att jag är kass, skrek hon. Nej, svarade jag, det gjorde jag inte. Du säger att alla civilekonomer är kass och jag är civilekonom, fortsatte hon. Nej, svarade jag, jag sa att min kollega borde vetat bättre med den kunskap hon har. Jag sa inte heller att hon var kass, bara att hon gjorde några misstag.
    Men vi kunde inte komma ur att hon menade att jag sagt att hon var kass…
    Man hör väl det man vill höra.

      En del drar ju bara till dig konflikter helt enkelt.

      Pratade du med kollegan eller pratade du med någon annan om kollegan och vad denne gjort för fel?

    Jag lyssnade på avsnittet samma dag det släpptes och tolkade det verkligen inte som Bianca. Hon har uppfattat det helt fel och inte lyssnat på vad ni FAKTISKT säger i avsnittet.

      Antingen mytoman eller skrämmande svag hörförståelse.

        Eller riktigt dålig självkänsla.

          Eller strategisk och med en längtan efter att få sympatier för hon vet att om hon uppfattas som förtryckt och som att hon fått hat och utsatts för mobbing så blir hon upplyft och satt på piedestal. Det ger uppmärksamhet och status och Bianca verkar fast i det tänket och den strategin. Eller är hon helt tvärtom – bara korkad. Kan vara så att hon helt tappat det. Jag fattade det som att det var det senaste avsnittet hon pratar om men det kanske var det förra och ja hon överdriver som alltid med allt och förvrider… Hon blir bara märkligare och märkligare.

            Tror inte alls hon är så slipad, hon kan bara inte skilja på kritik mot företaget och kritik mot Bianca. Hon tar allt personligt.

              Nja tror bara hon säger att hon tar allt personligt när hon gjort bort sig och vill mildra kritiken och liksom vara lilla Bianca. Tror hon är riktigt manipulativ men också ordentligt korkad ibland.

      Har också lyssnat på avsnittet och tyckte inte heller det var något skitsnack. De säger sina åsikter om bla Caias nya produkter. Hur hon kan få det till att klanka ned på hennes utseende vet jag inte. Men Bianca har ju tagit kritik mot Caia personligt förut.

      Jag har också lyssnat och kan inte heller höra det Bianca påstår sig hört?!

      Men de talar inte om dig, de talar om Bianca, försök förstå det ur hennes synpunkt.

        Men vadå ur hennes synpunkt? Det finns inget ”hon är ful” i detta??? Hennes synpunkt är ju fel.

          Någon säjer i podden att hon vill att bedöva Bianca med en bedövningpil, sådan som man bedövar vilda djur med och sedan håva in henne med en fjärilshov, det låter våldsamt.

            Det är en skämtsam referens till ett avsnitt i Vänner, som jag inser flög över huvudet på många. Mitt misstag.

            The One in Massapequa (2002)
            Chandler : Somewhere there is a man with a tranquilizer and a butterfly net looking for that man.

        Och vilken synpunkt är det att någon inte gillar en produkt som Bianca ”tagit fram” och marknadsför? Är det på riktigt hat, mobbing och kränkning av en persons utseende när man inte tycker produkten är intressant och att marknadsföringen av produkten inte var så lyckad.

          Det är annat man talar om i podden än sminkprodukter, man talar om Biancas mående.

            Och? Bianca har för det första själv uttryck öppet om sitt mående, och i podden kände tjejerna främst oro och sympati för henne.

      Nej så klart kan du inte tolka det som Bianca gör, eftersom hon inte verkar ha någon dom helst läsförståelse. Dock är det inget som förvånar mig alls.

    Antingen ljuger Bianca eller så är hon på väg att tappa greppet helt. Influencerkarriär med allt vad det innebär, diverse TV-program genom åren, och tre (?) bolag på det. Ändå hinner hon träna, göra behandlingar, festa, umgås, shoppa, ha hand om två hundar och mer därtill. Samtidigt beskriver hon grav sömnbrist, allvarliga magproblem, en hutlös mängd allergier och psykisk ohälsa… nej, jag får inte ihop hur det livspusslet kan hålla i längden. Bianca är otrolig på det hon gör, men jag tror att hon skulle behöva ta ett steg tillbaka och jobba med sig själv. Jag tror allt blir övermäktigt samtidigt som hon verkligen suger åt sig av all negativitet. Kan inte låta bli att oroas över hennes plötsliga energikick och vad den egentligen beror på.

      Efter videon på YT med Hairtalk by Emelie så kan man även lägga till att hon inte dricker vatten dagligen, iaf inte efter vad hon själv sa:
      ”Jag har inte druckit vatten på 3 dgr, bara kaffe…”
      Så ja, utan vatten funkar varken kroppen lr knoppen som den ska, därav hennes reaktion – kanske.
      Men jag ställer mig i ledet bakom er som inte tolkade in det som sades i podden så som Bianca gjorde. Men att hon inte lever ett sunt o ”hållbart” liv är helt klart, om hon nu inte driver med oss alla vill säga o lägger upp tidigare inspelade inlägg på hennes olika kanaler. Men hon reder sig nog, lr nåt.

        Den kan jag dock ge henne att kaffe består av en sisådär 98% vatten. Avskyr själv vatten och kan inte minnas när jag drack ett glas ”vanligt” vatten senast. Hur bra det är att basera hela sitt vätskeintag på kaffe (och alkohol) är ju dock en helt annan femma, då finns ju bättre alternativ som inte innehåller koffein. Ponera 1.5 liter kaffe per dag, det blir ändå en del koffein. För vissa går det fint, andra får biverkningar där bland annat ångest är vanligt förekommande.

          Kroppen behöver vatten. Inte bara vilken vätska dom helst. Kaffe är dessutom vätskedrivande.
          Undrar om hon tvättar håret i kaffe också?

            Ja och kaffe är 98% vatten, eftersom du brygger kaffe på vatten. Kaffe gör att man blir kissnödig snabbare men det är inte vätskedrivande.

            Den här vattenhysterin alltså. Behöver kroppen vätska blir du törstig och dricker. Vid sommartid och höga temperaturer behöver du kanske lägga dig lite mer vinn om att få i dig vätska annars ser kroppen till att få det den behöver. Dock gäller det inte små barn och äldre som av olika orsaker kan ha svårt med kroppens signaler om att tillföra vätska.

            Dessutom får in dig vätska med maten du äter. Ja, kaffe består som sagt mest av vatten och även om den är lätt vätskedrivande så får du i vätska av kaffe också.

        Hon sa väl att hon inte druckit vatten på tre veckor? Inte tre dagar?

          Om hon inte druckit vatten på tre veckor och samtidigt bälgar i sig kaffe hmmm det låter inte särskilt sunt. VEM dricker inget vatten på tre veckor eller på tre dagar – troligtvis lögn det också. Kaffe är uttorkande och inte konstigt att hon inte sover om hon dricker litervis med kaffe varje dag. Stor konsumtion av kaffe ger dessutom ångest. Blir vin dagligen också ser det ut som. Troligtvis hade hon druckit vin innan utspelet om podden, sen ska det så klart vara synd om henne när hon känner sig bortgjord i vanlig ordning.

      Den där Vanessa verkar ju ligga på rätt hårt. Hon tycker Bianca ska göra si eller så bara för att hon själv ska tjäna så mycket pengar som möjligt. Med tanke på familjehistoriken så kanske hon borde tänka till både en och två gånger.

        Vilken familjehistorik?

          Pappan led av psykisk ohälsa. Blir osäker nu när jag skriver detta, men att pappan begick självmord? Alternativt att det ”bara” var att han försökte begå självmord en gång. Minns att det var så sorgligt att han hade blivit så glad över att hans exfru var där (mamman) och hälsade på honom, för att han inte kunde förstå det ?.

          (Med ”bara” menar jag att han alltså försökt begå självmord. Inte att det finns något ”bara” i det. Det är otroligt hjärtskärande när människor kommer till den punkten.)

            Totalt onödiga och obehagliga kommentarer.

              Jag besvarade vara vad som menades med familjehistoria. Refererade från Vanessas egna ord ur sin podd. Varför ursprungskommentaren skrevs vet jag inte.

    Det blir så när man bara har ja-sägare omkring sig.
    Minsta ifrågasättande eller motstånd=kritik. Då är hennes ”försvar” att ropa på offerkoftan och bussa sin fan-base på den som säger emot henne. Sorgligt och lite läskigt. Det är inte nytttigt att konstant bli struken medhårs i 190.

      Hela hennes generation har vuxit upp med bara ja-sägare omkring sig, föräldrar och skolan. Därför dom inte fungerar i det vanliga samhället. Och dom kan inte skilja på sak pch person.
      Jag är 40+ och det finns kollegor under min befattning på mitt jobb som är 20-års åldern… som frågar mig om jag har något emot dom när jag ber dom göra spefika arbetsuppgifter.
      Detta skapar konflikter som aldrig hade behövt komma upp.
      Och när jag var 20 visade man ÄLDRE och chefer över en, respekt. Alltid.
      Helt skevt nu.

        Å generationens vägnar tackar jag för att du dömer ut en hela vår generation utifrån hur Bianca Ingrosso beter sig.

          Ja, nu visade du ju precis att din generation HAR problem.

            Jag vet inte om ett litet slarvfel i meningsuppbyggnaden är nog för att klassa en hel generation som problematisk. Har du lust att utveckla ditt resonemang?

              Driver du med mig eller menar du allvar?

              Detta hade inget med vare sig stavfel eller meningsuppbyggnad att göra, utan att er generation lätt går i direkt försvar över påståenden som inte ens finns.
              Och du kom som ett livs levande exempel på just det.

              Jag lämnar detta här, för precis som jag skrev i min första kommentar, så skapar detta helt onödiga konflikter och du drog precis igång en.

                Har du sett hur din egen generation beter sig i kommentarfälten på Facebook? ?

                  Och på arbetsplatser ibland, enda gången jag upplevt mobbing var när jag jobbade inom äldrevården direkt efter gymnasiet. Var på en avd där alla var kvinnor 40+. De var hemskt elaka, allt från gnäll, rena förolämpningar och utfrysning och jag hade ont i magen inför varje arbetsdag.

                    Hur var du som kollega? Lyssnade du? Efter ca 20 års erfarenhet så kan dom nog en hel del.

                      Tyst, blyg och osäker som nog många är på sitt första jobb. Ifrågasatte aldrig deras kompetens och hade ingen attityd. Det var nog därför det blev som de blev, mobbare ger sig ofta på sådana som är dålig på att stå upp för sig själv och jag hade inte lärt mig det då.

                      Dessutom tillägg, när jag väl sa upp mig och pratade med chefen för boendet så var det ett känt problem med dynamiken på den arbetsplatsen, jag var tydligen inte den första som upplevt det där, hon suckade och sa ”inte igen” när jag berättade. Efter jag slutade så gjorde de en omorganisation för att splittra på det arbetslaget. Så stort arbetsmiljöproblem var det.

                  Jag kan se vad ni menar med hur den äldre generationen beter sig illa på sm, men sanningen är att den yngre inte är ett skit bättre.

                Ja, bäst att lämna det. Din kommentar med sin trevliga, icke-dömande attityd säger trots allt mer om dig än vad det gör om vår generation.

            Eh nej. Jag förstår inte hur du kan göra såna där överdrifter?
            Själv tillhör jag gruppen 80-talister och delar inte din uppfattning utifrån min erfarenhet. Jag tycker synd om de som du arbetar med utifrån hur hårt du skriver både först och till Belle. Det säger mycket om dig.
            Alla generationer säger samma sak om den yngsta generationen som går in i arbetslivet.
            Kom igen nu.

              Kanske har att göra lite med vilken bransch det är också, att den drar till sig en viss typ av människor och att det kanske varierar lite över tid. Har också haft en del yngre kollegor som inte vill göra sitt eget jobb men gärna kritiserar hur andra utför sina jobb. Liksom några som precis innan pensionering var totalt odrägliga mot nya kollegor. Alltså, det finns ju alla typer – det finns de som gömmer sig undan och ser ut att vara duktiga och trevliga men går bakom ryggen på andra tex. Det kan säkert bildas en kultur på en arbetsplats också inom en viss grupp, kanske baserat på ålder, där de liksom gaddar ihop sig och kör en viss attityd. Men att en viss generation skulle vara extra ”svår” generellt – njae, det tror jag faktiskt inte.

                Det är så välkänt, att dagens 20+ aldrig behövt ta ansvar, och blir kränkta för det minsta lilla.
                En skör generation som kommer få det oerhört jobbigt.
                Så klart märker ni det ju inte själva, det är ett av problemen.

                  Skrev aldrig själv hur gammal jag är men jag är närmare 40.

            Tro mig, det är med stor sannolikhet du och din attityd som är problemet.

            Respekt förtjänar du, det är inget du får automatiskt bara för att du är över 40. Skärp dig, visa gott omdöme och respektera ALLA omkring dig så ska du se att det ger resultat i dina interaktioner och konfliker på jobbet.

            Det är oerhört negativt att folk omkring dig känner att de behöver konfrontera dig och att konflikter uppstår därefter.

              Det handlar om att delegera arbetsuppgifter på en arbetsplats.

                ”Och när jag var 20 visade man ÄLDRE” Varför ska man visa äldre respekt om de inte förtjänar det? Är oftast äldre som beter sig värst på arbetsplatser just för att de har den här skeva uppfattningen. Det är 2023- inte 1923

                  Attityd har rätt lite med ålder att göra. Vill nog påstå att dåligt beteende finns i alla åldrar. Däremot är det ett problem att de som kommer ut i arbete idag har en lägre kunskapsnivå i basämnen. Många har så svårt att uttrycka sig i tal och skrift så att det sker missförstånd som tidigare undveks. Många har dessutom stora luckor i social kompetens då interaktion irl bytts ut mot kommunikation via kommentarer i sociala media. Öppna konflikter mellan medarbetare har blivit vanligare på dagens arbetsplatser.

                  Hahahaha, ännu ett exempel.

                    Till 12.59

                I det här kommentarsfältet har du visat varför det är svårt att respektera dig, för du visar en total brist på respekt för andra och diskuterar aggressivt. Se över ditt eget bemötande av andra människor innan du kastar första stenen i glashus och skyller på andra när saker går sönder.

        Jag upplever tvärtom? Jag är 90-talist och upplever att kvinnorna födda -80 är helt omöjliga att ha och göra med. De ska är lata och oarbetsvilliga.

          *är

          Det är din åsikt och den respekterar jag.
          Jag behöver inte gå i försvar för att du tycker så.

          Vilket är skillnaden.

            Jag tror helt enkelt att det ej går att generalisera pga dels olika arbeten, roller, samband och arbetsplatser☺️

          80-talister? Känns väl som de riktiga arbetsnarkomanerna som bara vill göra karriär och livet inte betyder något om man inte jobbar dygnet runt. Men det kanske är min 70-talshippieuppfostran som talar?

            Jag håller med. Nu råkar jag vara 80-talist, dock upplever jag att jag skiljer mig från många i min generation, då jag har en väldigt slapp syn på arbete och pengar. 😛 Men de flesta i min ålder verkar galna i en karriär, hög utbildning, skryta om hur de ”tagit sig upp från gatstenen” o.s.v. Och så ser de ner på äldre som de uppfattar som överdrivet familjekära, men även yngre som de tycker skyller allt på diverse diagnoser.

          Beror på hur man uppfostrat sina barn. Tänker man bara pengar, skaffar barn bara för att man ska det och sen fortsätter jaga pengar och lämnar barnen vind för våg, ger dom bara pengar och ingen kärlek för jag måste ha min EGENTID. Vaddå egentid. Vad är det för larv. Pengar och egentid är lika med Skaffa inga barn.
          Barn skaffar man för att man älskar dom, vill vara med dom, bryr sig om dom, finns där för dom. Lämnar inte dom på dagis 6-18 och sen skiter i dom för man ska jobba, ha egentid och gud vet vad. Därför är denna generation tappad. Giriga, egocentriska, penningalna idioter. Märks det att jag hatar giriga, penningtokiga idioter.

        Jag håller mig dig till fullo!
        Det kan inte ta ett nej, inte kritik och de livnär sig på att skapa drama och konflikter som egentligen aldrig hade behövt uppstå.
        Kvinnnohat och drev är ngt HELT annat än detta! Snarare blir jag förskräckt över att en kvinna med en plattform med över en miljon följare endast påverkar till konsumtion, ytlighet och vikthets.
        Små tjejer jämför sig med B och hon är sjuk. Hon är svårt ätstörd och på sistone lägger hon bara ut bilder där hon ser så mager ut att jag blir chockad.
        Hon väljer de bilderna där hon är smalast, utan tanke på att det sitter 13-åriga osäkra flickor och jämför sig med henne.

          Du säger att Bianca är svårt sjuk och i samma kommentar menar att hon lägger ut bilder utan tanke på 13-åriga flickor. Tycker inte det går ihop riktigt. Är man ”svårt ätstörd” så bör väl de i sin förlängning innebär att man inte tänker helt klart när man väljer ut bilder på sig själv.

            Du har en poäng där. Hon ser inte hur mager hon själv är på de bilder hon postar. Men vi ser. Hennes målgrupp ser och de vill vara precis som henne.
            En människa som lider av anorexia eller bulimi ser sig alltid som ”stora” oavsett vikt och storlek på kläderna sorgligt nog.

            Hon är dock vuxen(sedan många år tillbaka) och har ett ansvar som den influenser hon är, oavsett sjukdom.

        Varför ska man visa äldre och chefer mer respekt än andra? Genuint nyfiken. Man visar den respekt folk förtjänar. Märker att du är en person men inte vill vara kring. Har ett helt gäng barn, och har i min innersta närhet/ krets massor utav otroligt fina ungdomar/ vuxna runt 20-35. Så tycker du pratar rena rama dumheter. Stackar de som jobbar ” under” dig. Du måste vara en mellanchef för de är väl som som är mest missnöjda.

        Så du slänger ur dig något nedvärderande (och felaktigt) om hur bortskämd en hel generation är och lackar ur totalt och vägrar diskutera det när någon säger att det inte alltid stämmer.

        Respekt är något man förtjänar genom att visa ödmjukhet, inte något som man kan skrämma andra till genom att bete sig som en surkärring.

        Nu riskerar jag kränka några 90 talister.
        Men först och främst: INTE ALLA 90 talister! 🙂

        Ha ha, skämt å sido.
        Men jag har arbetat med några 90-talister i ett relativt högutbildat skrå och PLEASE!
        Det finns bra folk och de har säkert växt upp och fått fler sunda värderingar på vägen än vad en 80-talist som jag har fått.
        Men – jag ser definitivt en tendens till
        ”skall jag arbeta? Va? Det är en kränkning i sig! ”

        Berättigad är ordet.

        Alla känslor skall tas på allvar.

        Bit ihop verkar inte vara något man generellt har fått lära sig – vilket såklart kanske gör mig bitter när jag upplever att jag fått växa upp med budskapet ”bit i hop”

        Jag gillar 90-talister på många sätt – och jag har säkert mycket jag kan lära mig av dem / er. Men jag skulle ljuga om jag inte sett lättkränkthet och handfallenhet i större utsträckning än i tidigare generationer.

        Hjälp mig! Och jag är berättigad! Skall jag? Nej jag blir kränkt!!

        Ni 90 talister kan säkert se en massa osympatiska drag hos oss äldre generationer. Det är väl så det är.

          Kan det vara så att det har med ens person att göra och inte vilket årtal man är född?
          Jag har ingen 90-talist på mitt jobb som beter sig så.

            Kan absolut vara så! Det är ju trots allt anekdotisk bevisföring!
            Men jag får nog vidhålla vad jag upplevt – en upplevelse av berättigande ( vilket ju faktiskt kan vara sunt ibland ) hos den yngre generationen. Och i viss mån en handfallenhet när det kommer till service.
            Men som sagt! Jag försöker ha ett öppet sinne! Förhoppningsvis är mina erfarenheter bara en slump!

      Det var Bianca som var ja-säjare, när Caia såldes, fast hon inte ville.

    Förlåt att jag är den som tar upp det men varför kan du inte korrläsa ens ett inlägg som detta, med potentiellt många läsare?

      Jag ser inte ens vad som skulle vara fel?

        Har du ens läst det?

          Ja nu läste jag igen och hittar fan inga fel? Är jag blind?

            Har svarat på första kommentaren högst upp

            Jag upplever av att Camilla sällan korrläser men ändrar sedan texten när någon/några påpekar det i kommentarsfältet. För nu finns inte de stavfel/tokig meningsbyggnad jag tidigare såg.

              Det är klart jag ändrar när jag ser det. 🙂

                Eller när andra ser det och påpekar det, menar du väl? ?

    Finns ingenting i dagens samhälle som ger högre status än offerskap. Lyckas man bli uppfattad som förtryckt höjs man automatiskt upp på piedestal och all kritik från det ögonblicket är oacceptabel mobbing.
    Bianca är helt klart fast i detta tankesätt men det är svårt att hävda att hon skulle vara förtryckt eller offer för särskilt mycket. Så när några poddare med stor plattform kritiserar hennes produkter griper hon förståeligt efter halmstrået för att kunna mjölka liiiite offerskap av det hela.

    ”vidrig podd”
    ”tantaluringar”
    ”osmakliga kvinnor”

    Komiskt bemötande. Och mycket oroväckande tolkning av vad som sägs i podden.

      -poddmobbing
      -åldersshaming
      -könsdiskrinimering
      Moget sätt att bemöta ngt man nu blivit så sårad över…(vore poddarna ❄️;s kunde de blivit riktigt ledsna..)
      Det mest oroväckande är väl ändå att hon, som offentlig person, med bla ett IG konto där hon direkt vänder sig till sina följare, har en YT kanal där hon delar med sig av sitt liv, ofta med ganska så privata delar (båda helt frivilliga att ha öppna för allmänheten) Har en talkshow på TV för hela svenska befolkningen mm., sitter och ”gråter” över något som sagts om henne i en liten podd.., där man ändå måste konstatera att inget personligt påhopp är förekommande.
      Tror att är man så känslig har man valt helt fel yrke och approach i livet generellt. Väljer man att vara offentlig så får man både ris & ros rörande sina förehavanden och det man sysslar med, alla människor kommer tycker olika om en, och så är det för de allra flesta offentliga personer OCH oss vanlisar. (med den skillnaden att de flesta av oss inte har tex.stora IG konton odyl, där vi vänder oss till hundratusentals människor, och, talar för mig själv här, absolut inte har någon som helst önskan om att vara offentlig, få beröm & bekräftelse från den okända stora massan och det som kommer med en sån livsstil.

    Tyvärr tar en del kritik som personlig kritik.

      Och Bianca har ju tagit kritik mot Caia personligt förr om man säger så.

    Typiskt tonårsbeteende att kunna säga vad man vill när man vill. Men om någon har funderingar, kritik eller annan åsikt då är man världens avskum. Dagens barn/tonåringar växer upp och blir egoister där allt handlar om dem. Allt annat är irrelevant. De får allt och behöver inte visa hänsyn eller dela med sig. Framförallt behöver de inte visa vuxna respekt.

      Det är väl de vuxna som fostrat dom här barn/ tonåringarna, då är väl dags att alla vuxna skärper till sig och tar sitt ansvar och vågar säga ifrån och vågar säga nej.
      // tant på 55

        Ja helt klart är det föräldrarnas ”fel” som i all välmening inte vill att deras kids ska vara utanför i det moderna samhället där alla har sin egen telefon, dator, tv osv nuförtiden.

    Tycker det säger en del om hennes självbild. Att minsta kritik, eller bara att man inte tycker som hon, får henne att känna sig otillräcklig, ful och dålig. Det är ju den självbilden som är grunden till operationer, ätstörningar och att hon mår skit. Sen att hon kontrar med att kalla er tanter säger ju också en hel del om hennes personlighet… Och bild av kvinnor som är äldre än 30.

      Det verkar också som om hon fortfarande ser kritik mot Caias produkter som attacker på henne själv. Det är synd.
      Förstår att det är ännu jobbigare att jobba mot Verdane, utifrån det hon säger i dokumentären, om hon inte har en gräns däremellan. Både företaget Caia och Vanessa borde skaffa bättre kommunikatörer/pr-personer som kan förklara sånt här bättre.

      Är hon inte runt 30 själv?

        Nej hon är en liten flicka. Har vi ju sagt.

    Jag upplever av att Camilla sällan korrläser men ändrar sedan texten när någon/några påpekar det i kommentarsfältet. För nu finns inte de stavfel/tokig meningsbyggnad jag tidigare såg.

    Gud vad överdriven reaktion från Bianca. Jag tror att hon medvetet överdriver och ljuger om vad ni sagt för att hon vet att hon får med sig folk, många som redan har en negativ åsikt om bloggbevakning och Camilla kommer hoppa på hennes tåg samma sekund utan att ens lyssna på avsnittet och bilda sig sin egna uppfattning.

    Uppenbarligen klarar hon inte av att vara en offentlig person om hon börjar gråta av att hennes kollektion (?) recenseras i en podd.

    Det kommer alltid finnas personer som kommer tycka att man inte är snygg, oavsett hur snygg man är.
    Det kommer alltid finnas personer som kommer tycka att man inte kan dansa, oavsett hur bra man är.
    Det kommer alltid finnas personer som tycker man är dålig på det man gör, oavsett hur duktig man är.
    Det kommer alltid finnas personer som kommer säga sina åsikter, oavsett om de stämmer med ens egna åsikter eller ej.

    Har lyssnat på bloggen och förstår inte kritiken. Är skeppet på väg att sjunka? Dalar försäljningssiffrorna? Är hon uppmanad av andra att ännu en gång ta på sig offerkoftan för att öka försäljningssiffror och engagemang i sociala medier?
    Varje gång offerkoftan tas på så ökar t.ex. kommentarerna på Instagram.
    Personligen tror jag allt är uppgjort, när offerkoftan tas på så ökar engagemang och försäljningssiffror. Offerkoftan brukar ofta tas på i samband med lansering av nya produkter…

      Podden, inte bloggen

      Exakt Lisa mitt i prick, att ta på offerkoftan med jämna mellanrum ska öka engagemang och exponering. Alternativt så har det slagit slint och hon hör det hon tror sig höra alltså hon tror att allt är negativt. De berömmer ju Bianca massor i podden nästan så det blir löjligt och pinsamt. Bianca anklagar andra för att ljuga samtidigt som hon ljuger själv. Båda sidor vinklar och förvränger med ett syfte. Bianca förvränger och överdriver det mesta allt som oftast så hon är inte att lita på. Är hon slipad affärskvinna och manipulativ eller rent av korkad?

        Slipad affärskvinna? Nej
        Manipulativ? Nej
        Korkad? Nej men troligtvis oerhört lättpåverkad och lättlurad.
        Överdrivet bekräftelsebehov? Ja
        Utnyttjad? Ja

          Hon blir utnyttjad men hon utnyttjar också andra. Om hon inte får sin vilja igenom får hon utbrott à la en femåring.

    Ändå intressant att varje gång Bianca reagerar som mest, tar åt sig, tar det personligt och förverkar något…brukar det ligga sanning i det. Tex operationerna och fillers som jag till 100% av säkra källor vet stämmer ?

    När något inte stämmer så bryr hon sig inte.

      Hon har väl dock varit ärlig med operation och fillers tillslut, om det inte är annat du menar

        Till slut innebär ju att hon inte var det från början.

      Exakt så I, mitt i prick! När hon tar åt sig så ligger det sanning i det och när det inte är sanning så bryr hon sig inte.

    Tyvärr handlar allt om pengar och kapitalism. Ni göder dem rika som lurar er att tro att deras produkter/företag/kollektioner inte ska granskas – för det är ju mobbning.

    Inte konstigt att jag läser mer sällan på nätet numera… Det är ju mestadels missförstånd och feltolkningar hela tiden. Hur orkar folk?

    Kommer att tänka på gaslighting när jag lyssnar på podden, de tar ner henne och när hon nu reagerar så forsätter det, Camilla talar om för den gaslightade hur fel hon har. Camilla, två andra damer dömer Bianca som utbränd bl.a. Det är inte deras sak att göra , de är patronazing och har en obehaglig ton. Bianca är en strålande person, har karisma är smart cool, hon är trevlig och ödmjuk, otroligt kompetent, hårt jobbande, vars arbete har gett fantastiskt resultat, det resultatet är tack vare Bianca, men det är som om det inte riktigt räknas i den trions värld. De bryr sig inte om vad de gör, de bryr sig inte om hur Bianca mår, som det ska låta som om de gör eller så fattar de inte vad de gör, Bianca svarar naturligtvis och då blir Camillas svar här på bloggbevakning utan förståelse, men stenhårt med medföljande negativa kommentarer. Det är inte roligt att Bianca blir utsatt för allmänt tyckande. I podden säjer de att Pernilla ska hjälpa Bianca, vi vet att Biancas mamma har haft svårt med förståelse för sin dotter, men har å andra sidan haft större förståelse för sina söner. Men hon verkar ha bättrat sig.

      Du borde kolla upp vad gaslighting är och lyssna på vad de facto sägs i podden.
      De säger inte det som Bianca säger. Man har rätt att bemöta felaktigheter. Det är INTE gaslighting.
      De säger ju att hon är vacker. Detär produkterna i släppet som inte hade en smickrande färgton. Sedan säger de inte att hon sjöng dåligt eller att sången är dålig, utan att hennes röst kommer mer till rätta i andra typer av låtar. Det är ju helt naturligt. Inte ens Céline Dion kan sjunga alla låtar, kan du se CD sjunga Cha Cha Cha t.ex.?

      Varje gång jag läser en kommentar som din blir jag orimligt nyfiken på personen bakom. Du och alla andra som skriver liknande kommentarer är 100 ggr intressantare än Bianca.

        Bianca har haft det svårt i barndomen pga av hennes föräldrars långvariga bråk, vilket dessutom bevakades av pressen. Har själv upplevt mina föräldrars långvariga bråk och vet vad det innebär.

    Flertalet poddar, varav några är hennes närmaste vänner sitter ju också och skvallrar om influencerkollegor, hatar på Robinsondeltagare, kommenterar folks utseende och outar varandra. Bianca är Sveriges kändaste och en offentlig person som dessutom delar ovanligt mycket av sitt privatliv i ett flertal forum. Att Nyheter24, en nyhetssida med tillhörande blogg kommenterar och recenserar hennes releaser oavsett om det är i form av en youtubevideo eller sminkprodukt är inte alls konstigt.

    Jag har lyssnat på avsnittet själv och minns inte något om ful.

    Men lite less blir jag, i dokumentären ett evigt tjat om att ”jag ångrar att jag sålde CAIA” å buttan blä, men samtidigt så inklämd i varumärket så man 1 blir ledsen (!) På riktigt när folk inte gillar en lansering (när man dessutom själv klagat på att det är för många lanseringar) om man reagerar så starkt har man inget professionellt förhållningssätt till sina produkter. Och 2, hon går ut i sina egna kanaler och ber om ursäkt personligen (exempelvis vid julkalendern). Sluta med det då förslagsvis? Skaffa distans?

    Jag har sett alla delar av dokumentären och det var en hel klunga där av folk som lika mycket som man tar del av framgång och pengar lika lite tar på sig något offentligt någon gång om någonting. Alltid bara Bianca, schyssta kompisar *not*.

    Och slutligen, ätstörningen. Det är rätt taskiga ”kompisar” tycker jag som pressar ut allt de kan ur ”varumärket” samtidigt som hon lever på blåbär å kaffe alt spyr hela nätterna. Just när det gäller ätstörningen är det något som skaver lite när det hela tiden pratas om det men den är ff aktiv och det är inget som syns i kanalerna, man ser bara smala, lyckade, rika, snygga bianca tjoho.

    Att tre kärringar spekulerar om en persons psykiska mående är så så osmakligt och fel.

      Just så, det är inte underligt att Bianca reagerar.

      Hon blir ju uppenbart ledsen. Förstår inte varför man fortsätter då? Bristande empati.

    Jag kommer inte ihåg, men pratade hon ner någon i podden hon och Alice hade? Om ja, så kanske hon inte borde reagera som hon gör.

    Även om jag inte kan förstå att hon ens reagerar så, inget elakt sägs??

      Bianca blev själv ju nedtalad/gaslighad i sin egen podd av Alice och faktiskt av Louisa,

      JA det har hon gjort i podden hon hade med Alice och även när hon gästat kompisars poddar.

    Det finns en likhet med Isabella och det är det där med att att skapa engagemang för att få sympatier på något sätt.
    Bianca gör det också på sitt sätt.
    När Bianca som är en sådan fantastisk affärskvinna gör det så är det precis lika medvetet som när Isabella tigger sympatier och spons. Fast Isabella är mer öppen med att det är just så.
    Isabella har också en ätstörning men går hos någon klinik, kanske Bianca skulle prova det också?

      Olikheten är att Isabella sällan gnäller om hat eller beklagar sig för att folk spekulerar om henne eller sprider hittepå och vrider allt hör gör till fel, Isabella som verkligen är och varit utsatt för det, enligt vissa är ju precis allt Isabella gör och säger fel och dåligt. Isabella griper inte efter halmstrån för att gapa hat så som Bianca och en del andra gör, hon har väl aldrig kallat andra poddare för tantalurer eller liknande heller vad jag sett. Hon beter sig mer moget och sansat. Hon är föredöme som gått till ätstörningsklinik.

        Håller helt med!
        Det var det jag menade att Bianca gör det på sitt sätt. Inte på Isabellas sätt som jag tycker är bättre.

    Även om vissa ord inte sägs exakt så är det en nedlåtande och förminskande ton som ständigt finns där när det talas om Bianca. Jag reagerade också.

      Det är en helt annan sak än att påstå att vi ska ha sagt att hon är ful och inte kan sjunga. DET är en ren lögn från Biancas sida, vilket hon hade insett om hon de facto lyssnat på avsnittet.

      Det stämmer det du skriver, tonen är förminskande och nedlåtande. Men det kommenterar inte Camilla.

    Det är inte en helt annan sak och du kanske kan svara på det S skriver, för det S skriver stämmer.

      Googla skillnaden mellan konkret och abstrakt och förklara sedan för mig hur det inte kan röra sig om två vitt skilda ting?

        Det ni sysslar med i podden är att förminska en person , som reagerar med känsla av att inte vara tillräckligt bra vad än det gäller.
        Du svarar på en annan sak än vad S skriver i sitt inlägg kl 16.29. Du som tycker det är viktigt med skillnaden på sak och sak.

      Alla har rätt till en egen åsikt. Camilla har det. Du har det pch Bianca har det.

      Men att ljuga ihop något som inte ens har hänt och försöka vinna sympatier med det är en helt annan sak.

    Det ni sysslar med i podden är att förminska en person , som reagerar med känsla av att inte vara tillräckligt bra vad än det gäller.
    Du svarar på en annan sak än vad S skriver i sitt inlägg kl 16.29. Du som tycker det är viktigt med skillnaden på sak och sak.

    Det skulle vara intressant att se vad som händer om ni bara nämner Caia, om det är det som granskas, utan att nämna Biancas namn.
    T ex caias produkt xyz tycker jag är… eller reklambilderna på caias produkt xyz tycker jag…
    Skulle det ändå bli samma reaktioner och tolkningar?

    Många har svårt att skilja mellan Caia och Bianca.

    Så tröttsamt att hon ska sitta & lipa så fort ngn inte hyllar henne till skyarna.

    Bianca ville väl ha bekräftelser och sympatier, hon verkar beroende av det och använder ”hat och mobb-kortet” ofta för att öka på engagemanget och få hög exponering inför produktsläpp. Har det slagit slint, som många oroar sig för, det verkar inte bättre.

    Ni kan tacka henne för fler klick haha för hon gav er nog många lyssnare genom sitt utspel. Ibland undrar man hur hon tänker hehe. Jag var tvungen att lyssna och nej ni säger inte det hon påstår tvärtom så berömmer ni henne och smeker försiktigt hennes hår trots att hon säger och tidigare sagt elakheter om er. Hon är väl knappast bättre själv när hon kallar er tantalurer och osmakliga hon som alltid gnäller om hat och kallar allt för hat och vad gör hon själv… Sedan säger hon ”vem dömer någon i en podd” Ja du Bianca det har ju du själv gjort i poddar och din mamma har gjort det i poddar och dina kompisar gör det också.

    Som någon skriver så reagerar alltid Bianca stort när något sagts som verkligen är mitt i prick, som är sanning, och hon vill då meddela att så är det inte, att det är lögn. Som i senaste när ni säger att folk ifrågsatt om hon är full, vad hon går på, inte sover osv då reagerar hon stort på det och blir sååå ledsen och behöver sympatier för att blåsa bort det som verkligen är sanning vilket hon inte vill kännas vid och inte vill att folk ska tro. Blev hon inte arg på Edvin också som undrade vad hon går på?
    Nu har hon väl själv inte sagt att hon lider av sömnproblem utan att hon inte kan sova/behöver inte sova mer pga att hon är så pirrig och glad så hon vill inte sova bort tid. Det är journalister och andra som får det till att hon inte skulle ha tid att sova eller lider av sömnbrist MEN Bianca menar ju att hon inte behöver sova mer för hon är pigg och glad ändå. Det finns substanser som gör att man inte behöver sömn eller mat för att fungera om man säger så men något sådant säger inte ni i podden dock.

    Men snälla, börjar bli så tröttsamt att du alltid är på och skriver om Bianca. Finns definitivt fler att skriva om och anmärka på. Tex Matilda djerf som aldrig reklamarkerar sina inlägg. Eller sampev2 på youtube. Det bryr sig ingen om, men så fort Bianca gör minsta snedsteg så följs det av minst 3 inlägg här med hundratals kommentarer.

      Bianca är Sveriges största influencer. Klart att det skapar mer engagemang än någon annan, tänker jag.

        Matilda djerf har 3 miljoner följare 🙂

    Fast jag måste säga att jag tycker nog att det som sas, eller rättare sagt HUR det sas var väldigt oskönt. Speciellt den delen om hennes sång, det var precis som mobbartjerna i skolan. Att inte säga det rätt ut men med omvänd formulering och ett förminskande tonläge så förstår alla som varit i den situationen vad som menas.

    Och att säga att en person som kan bära upp allt, inte ens den klarar av det. De är samma sak som att säga att den personen är ful i de kläderna.

    Så nej Camilla och resten av gänget, även ni ska kanske jobba på att ta kritik

      Jag håller faktiskt med när jag lyssnade. Lite så där hånskratt och förminskande

        Säger någon mer något förminskande om Bianca så försvinner hon totalt är jag rädd.

      Får vibbar av syster Ratched av erat snack. Bianca ska sövas och håvas in och ni ska tala med henne och ni jämför henne med Britney, som hade förmyndare i många år. Det är obehagligt att lyssna på er.

        Det här skulle inte vara ett svar till E, det skulle vara en egen kommentar.
        Håller dock med E till fullo.

          Syftar på Syster Rathed i filmen Gökboet

      Kunde inte sagt det bättre själv, och att påstå att Biancas ord är ”bara trams”, och att det ”inte finns någon som helst sanning” är ju så dumt så jag blir genuint förvånad. Blir hon så uppenbart sårad måste man väl kunna rannsaka och granska sig själv kan jag tycka, speciellt för en person vars hela karriär går ut på att granska andra.

    Var någonstans hittar jag biancas story eller vart ska hon sagt att ni påstått att hon är ful?
    Hittar inte vart just det kom ifrån?

      Det kan du läsa på andra skärmdumpen uppifrån i detta inlägget.

    Men på riktigt, varför sitter ni 3 gamla tanter och snackar om henne? Har ni inget bättre för er? Det blir lite pinsamt, speciellt när du kallar dig feminist men har inga problem med att trycka ner alla kvinnor höger om Mao.

      Trycka ner?

    Men vilka är ni att ens diskutera vad en ung tjej är snygg i eller inte? Och åter igen, sååååå pinsamt namn på en podd med 3 gamla tanter.

    Du måste förstå att alla här inne som kommenterar i ditt försvar inte representerar the public opinion. Jag har varit ett fan av podden sen start, ffa pga Gabriella och Q som jag tycker är otroliga, medan du är ”helt okej”. Om en person, i detta fall Bianca, uttrycker att hon blivit ordentligt sårad av dina ord – hur i hela friden kan man då inte bara krypa till korset och be om ursäkt för att hon blivit ledsen? Helt obegripligt men det speglar väl vilken typ av människa du är, vilket blivit tydligt för mig efter den här konflikten. När jag själv lyssnade på avsnittet fick jag en avsmak i munnen av missunnsamhet, vilket inte är första gången i just när du är igång med din hårda ton. Finns inget underhållningsvärde alls i det, så om planen är att podden ska hålla borde du tagga ner eller lämna över till de andra två.

      Tack, det är helt okej. 🙂

    Håller med, dock är det alla tre som står för snacket, med reservation för att jag har lite svårt att hålla isär dem.
    Fattar verkligen inte Camilla varför de får kritik.

    Fast… att säga ”hon är helt okej på att sjunga” med den tonen, och vidare säga att det inte är en låt som kräver så mycket, är otroligt oskönt och förminskade. Jag hade blivit ledsen om jag hade hört att någon hade sagt att det ”var helt okej” och tyckt att det ”ändå inte var en svår låt” om jag hade släppt en låt. Bianca är fantastisk på att sjunga och dansa.

      Att hon sjunger okej på den här låten eftersom den inte kräver ett jätteomfång. Det visade hon däremot i Globen när hon sjöng ”Kärleksvisan”. Det är inte med ”superstar” hon visar det. Det är inte det minsta konstigt för en musiker att resonera så. ?

      Fast du kan vi ju säga att din åsikt oxå är onödig för att den är överdriven och ger sken av att hon är bättre än vad hon är. Får så bra var det inte. Och det får man också säga utan att man ska behöva ta massa hat. Alla borde sluta vara så lättkränkta åt andra.

        ? Det är den!! Fan vad man ska vara försiktig med vad man säger nuförtiden. Alla blir så kränkta utav ingenting. Skillnad på att göra illa och ha en åsikt.

    Tycker också att C har en riktigt mobbarattityd i podden medan de andra håller det på en något bättre nivå, helt förståeligt att Bianca tar åt sig. Även trött på att Cs heltidsjobb verkar vara att kritisera prick allt Bianca gör eller prata om henne i en konstant nedvärderande ton. Det är inte journalistik och ger mig rysningar.

    Jag håller med er som skriver att Camilla o de andra håller på med förminskning o mobbning. Inte konstigt att vi har mobbning i skolor och arbetsplatser. Fruktansvärt hur vuxna kan bete sig.

    Herregud..hon släpper en ny smyckeskollektion för Ani och gråter som Lille Skutt för att folk ska känna sympati och klicka hem lite smycken. Inte första och sista gången hon använder den strategin. Tacksam hjälp från podden

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.