Hållbart eller ”hoarder-tendenser”?

Bianca Ingrosso skojar med mamma Pernilla om alla saker som hon samlar på sig i dotterns nya lägenhet.
Renoveringarna verkar slutligen ha dragit igång, efter att Bianca ägt lägenheten, hur länge?
Hon hade ju en nyårsfest i den och nu är det snart midsommar.
Jag förstår att det här inte är några dubier för Bianca, men vad kan det kosta att ha en lägenhet som bara står? Kanske inga pengar alls om det inte finns några lån på den. I så fall är det kanske bara avgiften och det är ju kaffepengar för den nya ägaren.

Bianca kallar Pernilla för den ”nya Christina Schollin”, som jag antar innebär att hon brukar plocka på sig saker om kan vara ”bra att ha”.
Precis det gör Penilla här, och lägger vantarna på både gamla gardiner OCH elementskydd.
Är det hållbart tänkt av Pernilla, eller plockar hon på sig saker som alla inblandade VET hon aldrig kommer göra någonting av?

Men jag håller med Pernilla, de där elementskydden var faktiskt riktigt fina. 🙂

153 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Hela förra säsongen av Wahlgrens värld handlade ju om hur Pernilla försökte rensa och packa inför sin flytt. Otroliga mängder prylar. De har ju hordingtendenser alla tre, även Biancha, så som hon shoppar saker hon inte behöver.

      Bianca är väl ingen hoarder, hon rensar ju ut hur mycket kläder som helst också. En hoarder sparar på exakt allt.

        Jag skrev tendenser. Men ett shoppningberoende då.

          Såg det, men det är ju inte riktigt tendenser heller om man ska vara petig. Nu är jag dryg.

      Jag är så besviken på Bianca. I de tidiga säsongerna trodde man att hon skulle bli annorlunda när hon växte upp. Jag fick sådan jäkla panik när jag såg på ’I mitt badrumsskåp’.

    Det kan nog vara så att hantverkarna har väntetid. Snickarna som jag jobbar med är uppbokade minst ett år framåt. Så vill man ha bra folk kan man få vänta.

      Vad är det för snickare som är uppbokade ett år?

        Alla bra snickare är uppbokade ca ett år i förväg.

    Inredningsdesignteamet fick sparken. Det gjorde nog att det drog ut på tiden lite också.

      Varför fick dom sparken?

        ”Oskön vibe” enligt Bianca.

          Oooooo…., jag det borde väl Bianca veta vad det är.

      Visst var det kitchens by paul som fick kalla handen?

        Ja. Bra tycker jag, tycker typ allt han/dom gör är såå tacky och nyrikt.

          Undrar om de har andra kunder än nyrika influensers? De är ju varken utbildade arkitekter eller inredningsarkitekter.

            Är de inte utbildade? Hur vet du det?

      Nej, dem fick inte sparken. Däremot drogs uppdraget tillbaka av kund (Bianca)

        Vilket är samma sak. Försöker du försköna nu?

          Nej jag använder bara rätt term , lol.
          Folk är lika dramatiska att säga att dem fått sparken när ett kontakt på jobbet inte förlängs . Det är i n t e sparken.

          Du vet alltså inte skillnaden på att dra tillbaka ett uppdrag och få sparken?

    Jag har en (troligtvis begynnande dement) granne på landet, som tar rätt på ”kan vara bra att ha”-saker. Mina saker, från min tomt, från mitt garage. Nej, vi är inte goda vänner.

      Om personen börjar bli dement så kan den inte styra över sitt agerande. Lite mer empati hade varit trevligt.

        Man FÅR bli irriterad på att folk stjäl ens grejer. Det spelar ingen roll om personen är dement, inte vet bättre eller liknande. Man får absolut bli sur ändå.

      Men, då är det väl du som är hoarder? Med så mycket bra-att-ha-grejer liggande på tomten?
      Dock verkar du ju sakna medkänsla och empati – det är något att samla på!

        Men man får väl ha hur mycket grejer man vill på sin tomt utan att man ska behöva ha grannar som går och tar för sig av grejerna?

          ???

          Man ”får” vara en fisig granne utan empati, men man måste inte!
          Testa att vara hygglig, vet jag.

            Så om någon går och tar dina grejer på din tomt eller ditt garage, hur exakt har du empati? Om den sjuke grannen är ensamstående, till vem anmäler man då att hen inte längre fungerar ok i vardagslivet? Om hen har en fru/make så kan man ju prata med den men annars? Om nån helt plötsligt tagit dina sommardäck, motorsågen eller trimmern, som man behöver så rycker du bara på axlarna eller? Annars förutsätter det att ”tjuven” i fråga har så pass sjukdomsinsikt att man kan prata med hen och få tillbaka grejerna, men om inte det går så vet jag inte varför man ska tycka att det är ok att nån går och tar ens grejer. En kan ju känna empati för personen i fråga men man vill ju samtidigt inte att folk ska gå på ens tomt eller in i ens byggnader och ta ”bra att ha”-grejer.

              Vår demente granne ”kidnappade” min lillasyster. Hon var tre år och han tog med henne i en taxi till grannkommunen. Han hade sagt att han var hennes morfar när taxin kom och att de skulle åka till hans dotter. Det var snäppet värre än när han kissade ner sig i våra trädgårdsmöbler kan jag tala om ? skämt å sido. Mamma kontaktade kommunen då hans barn inte brydde sig. Strax efteråt kom han in på ett korttidsboende och efter det fick han plats på ett hem. Med det sagt så ja, klart det var frustrerande att ha en granne som hade noll koll, men det hjälpte ju inte att bli arg och irriterad på honom. Däremot hjälpte det att varenda gång ringa till kommunen. Man kan faktiskt göra prosanmälan även för vuxna man oroar sig för.

                Orosanmälan*

                Åh, fruktansvärt för din familj. Förhoppningsvis inte traumatiserande för din lillasyster.
                Tänker på en historia av Astrid Lindgren där en på fattighuset som förlorat hela sin familj och blivit tokig försöker stjäla ett barn (vem? Lisabet?).. tufft att skriva när hon själv var tvungen att överge sitt första barn.

                  Nej då, lillsyrran var skitnöjd att hon fick åka på äventyr med grannen. Nu idag är hon över 20 och vi brukar skoja med henne om detta men hon minns det fortfarande som en rätt så nice dag. Tror inte min mamma tyckte att det var lika nice dock ?

                    Som mamma hade man ju fått hjärtsnörp.
                    Men härligt att syrran och förhoppningsvis grannen hade en spännande utflykt och en fin dag! Kanske ett minne för livet för båda två.
                    Hade kunnat bli en bra novell, med de två perspektiven på samma händelse.

                      Dementa personer brukar väl inte få just minnen för livet

                      Haha skrattade rakt ut åt S kommentar ?????

                      S: Haha, sant!
                      Hoppas han kunde leva på den upplevelsen en stund i alla fall..!

              Har du motorsåg och trimmer liggande löst och öppet så att vem som helst (dementa grannar, barn, knäppgökar, fyllon) kan ta för sig är väl du en fara för allmänheten?
              Hade inte velat ha en sån granne!

                Men lägg av nu. Nu är det den drabbade personens fel att hen blir av med motorsågen för att hen borde låsa in den? Jag vill verkligen bo granne med alla änglar i det här kommentarsfältet och testa ert tålamod, gissar att exakt noll av er besitter något sådant tålamod överhuvudtaget.

                  ”Förvara alltid din motorsåg så att obehöriga inte kommer åt den (t.ex. barn). Bäst är ett låsbart utrymme eller skåp.”

                  Det är för säkerheten man ska plocka undan sådant, inte för att slippa bli av med dom. Precis som att man inte ska lämna bilen igång med nycklar i, man ska tömma den uppblåsbara poolen när man badat klart osv. För att det kan komma små barn som vill leka och inte förstår att det är farligt tex.

                  Ja jag vill gärna bo grannar med folk som tänker på andras säkerhet och är medmänskliga när en granne blir sjuk. Ser det bara som något positivt faktiskt.

                    Tvivlar STARKT på att ni verkligen är såna helgon. Tror inte att ni lever som ni lär. Vissa, absolut. Men knappast alla.

                      Du behöver inte tro någonting alls om mig.

                      Well, du kommenterar på en blogg. Man tror om alla som skriver något.

                      Haha ja men jag menade givetvis att jag inte bryr mig alls om vad du tror om mig. Du får tro att jag är ett hänsynslöst träsktroll for all i care.

                      Jag fattar att du inte bryr dig. Jag bryr mig inte vad randoms på internet tror om mig heller. Jag tycker bara det är otroligt…”fascinerande” att dessa ”hjältar” finns HÄR.

                      Nu är man väl inte hjälte för att man är medmänsklig mot sjuka människor…

          Man får också vara en schysst medmänniska om man hellre vill det. Du som är frisk har ju valet, till skillnad från den sjuka grannen.

        Ja samla på empati ❤ jag har skänkt massa till myrorna.

      Låter som en granne som behöver hjälp. Rätt så oskön inställning från din sida. Hoppas du själv har mer empatiska människor runt dig den dagen du blir demenssjuk.

        Fast snälla – fatta om en granne om och om och om igen kommer över och tar ens grejer och man måste gå och knacka på och be att få grejerna? Tröttsamt helt oavsett vilken diagnos grannen har. Personen bör bo på hem innan hen glömmer stekpannan på spisen. Men nuförtiden ska man bo hemma så länge som möjligt oavsett vad man har för problem.
        Skulle också tappa det efter ett tag, om min vardag om och om igen påverkades av grannars agerande.

          Fast snälla – fatta om en granne kan vara en schysst person som knackar på och kollar läget / dricker en kopp kaffe / frågar på ett artigt sätt om hen kan få tillbaka något man ”lånat”?

            Ja, första eller femte gången är man jättetrevlig. Men om det pågått under låt oss säga 2 år och det sker flera ggr i veckan? Kom igen nu, ska vi låtsas att alla änglar här bara sitter där år ut och år in och dricker kaffe och sympatiserar? Det köper inte jag för ett ögonblick. Själv har jag inte den tiden eller mentala orken – jag har familj och vardagssysslor och husdjur och jobb. Förstår att alla inte har familj eller släktingar som håller koll och då kan man ju själv ringa vem man nu ringer som kan komma och hämta farbrorn eller tanten, men det är inte alltid sånt sköts så snabbt eller effektivt.
            Hade själv en Alzheimersdrabbad släkting och hade hon börjat stöka runt hos grannar hade jag på momangen kontaktat ett hem för henne att bo på – alla förtjänar lugn och ro i sitt hem. Många tycker dock att just grannar ska känna ansvar och ha förståelse och i viss mån finns jag gärna här för min näste, men det finns gränser.

              Men du säger det ju själv. Du hade kontaktat någon för att din släkting skulle ha fått hjälp så fort som möjligt. Men du skulle inte göra det för din granne?! Utan istället gå runt i flera år och vara arg och irriterad på den. Du vet om att inte alla har barn eller andra som ser till att de får lugn och ro på ett boende? Hoppas du själv har det den dagen det är du som drabbas av en sjukdom som förändrar dig.

                Var skrev jag att jag inte skulle kontakta kommunen (eller vem man nu kontaktar)? JAG skulle göra det på direkten men personen som skrev originalkommentaren har jag ingen koll på. Kanske har hen kontaktat någon men inte fått gehör, kanske motsätter sig grannen att bo på hem (min släkting ansågs frisk för att hon sa att hon var frisk), kanske finns det familj/släktingar som tycker att grannen gott kan visa lite förståelse/stå ut.
                Schysst att önska mig sjukdom dock!

                  Jag har inte önskat dig sjukdom. Jag har önskat att du har nära runt dig som bryr sig om dig om du blir sjuk en dag. Det önskar jag att alla har.

                  Läs om läs rätt nu F?

                    Troligtvis begynnande demens…

                      Alla dessa kommentarer om hur man ska finnas där för dementa grannar, och du finner det lämpligt att skoja om att jag har demens? Orkar inte ens förklara varför du är osmaklig.

                    ”… den dagen det är du som drabbas…”. Ska finnas ett ”om” där t ex, ifall personen inte önskar mig sjukdom ?

          Jag har haft en sådan granne. Slutade med att vi ringde kommunens biståndshandläggare eftersom han inte hade några barn som tog hand om honom. Så fick han till slut hemtjänst och lite senare plats på boende. Ja, det var frustrerande när han mycket argt anklagade vår lilla dotter för att ha stulit sådant han själv lagt undan osv. Men han var ju sjuk, då får man försöka se till att han får hjälp.

            Absolut, håller med dig om att se till att människan får hjälp!

          Kom tillbaka när du själv börjar bli dement och inte har koll på vad du gör.

          Jag tycker inte det är ”oavsett diagnos”, såklart man har mer förståelse för en dement människa som inte rår över sina handlingar och någon som är helt klar i huvudet men har typ diabetes. Är det ohållbart får man väl kontakta hens familj alternativt kommunens vård och omsorgsteam och försöka hitta en lösning, att tappa det och t ex skälla ut personen över något den inte kan kontrollera är bara elakt.

            Jag skrev dock inte att man ska skälla ut dementa människor ? Men man får lov att tycka att det är skitjobbigt och propsa på att människan ska bo på hem/ha hjälp i hemmet. Alla förtjänar lugn och ro i sitt hem och det är inte grannars jobb att agera vårdare till sjuka människor i omgivningen.

              Jag tog dig bara på orden. Du skrev att du skulle tappa det, det brukar innefatta att skrika eller göra något annat rätt drastiskt. Inte gå hemma och muttra över att grannen är störande. Och inte någonstans har jag påstått att man ska bli vårdare till sin granne.

                Jag brukar tappa det i det privata. Inte göra en falling down inför folk, nej.

          Det finns också hjälpmedel man kan installera på spisen så den stängs av av sig själv. Men ja, en signal till kommunen/biståndshandläggare vore inte helt fel.

          Ah typiskt BB att allt är svart eller vitt i varje situation. 😉 Man kan känna empati med sin sjuka grannar samtidigt som man irriterar sig på att ens saker försvinner regelbundet p.g.a. grannen. Jag misstänker att alla har haft någon dement, psyksjuk, eller missbrukande granne som man både stört sig på men också sympatiserat med och önskat en bättre livssituation åt…

            Jo men då finns det bättre sätt att hantera det på. Tex kontakta barn eller kommun. Ja, det är jäkligt irriterande. Men de gör det ju inte av egen fri vilja för att vara elaka. Lite medmänsklighet har aldrig skadat.

            Hur skulle du vilja att din granne reagerade om det var du som blev demenssjuk? Eller din mamma? Skulle du vilja att de blev arga och ovän med dig och skrev om vilken dålig granne du är? Eller skulle du kanske vilja att de reagerade på något annat sätt..?

              Vill och vill, man kan faktiskt inte gå runt och avkräva att alla ska göra som man vill hela tiden. Om någon hade tagit mina grejer och vägrat lämna tillbaka dem, kanske varit otrevlig när jag vänligt hävdade att grejerna var mina skulle inte jag heller vilja vara vän med den personen. Jag hade önskat att den flyttade därifrån, hur synd det än är om personen. Jag hade också haft full förståelse för att någon blivit irriterad på mig om jag betett mig på det sättet.

            Exakt ?

            Vi hade en psykisk sjuk granne. Hen var ute och skrek om nätterna och vi hörde skrik och massa smällar inifrån huset. Ringde både polisen vid två tillfällen (som inte kom, vi bor på vischan) samt gjorde en orosanmälan till kommunen. Gick bara någon månad så tände hen eld på huset med vilja. Personen får rättspsykiatrisk vård i dagsläget.

      Efter att ha läst era kommentarer kommer jag ha högt stängsel och låsbar grind till min framtida tomt. Och larm. Och inbrottssäkert garage och förråd. Inte ha något ute.

        Bäst att bo utan grannar helt. Så slipper du bli ovän med dom när de blir sjuka på olika sätt.

          Gärna.

      Jag känner med dig. Tråkigt att du ska få så många hårda kommentarer om brist på empati.

      ’tar rätt på’? Andras grejer utan lov? Är väl mer ’stjäla’.

    Ber om ursäkt om ngn redan har skrivit. Lyssna på podden Oförskämt att anta och avsnittet om Anna B. Oförglömligt.

      Har Anna Book svarat än?? Bella verkar aldrig ha bemött avsnittet som handlar om henne.

      Har lyssnat. Lite kluven inför detta. Å ena sidan, de är sakliga, har bara tagit upp saker Anna själv har sagt och gjort och de gör inga egna antaganden eller häcklar eller pratar illa om direkt, men å andra sidan så undrar jag över syftet? Ja, Anna har dragit x antal lögner i sitt liv, men att göra ett helt poddavsnitt och prata om och blotta alla dessa lögner? Varför? Tycker att de är så skenheliga och indirekt bidrar de bara till ännu mer häcklande och ”mobbing” av Anna. Nej, jag får en bitter smak i munnen.

        Varför görs någon journalistik överhuvudtaget? Lika bra att låta alla människor stå oemotsagda och lägga ner t ex Bloggbevakning, poddar eller tidningar! Raljerar nu men det är ju självklart för oss som lyssnar vad syftet är. Att försöka ta reda på sanningen.

        Vad menar du med att syftet skulle behöva vara? Vad är syftet med någon podd alls.. Camillas podd? Alla true crime? Alla kompisarsomsnackaromingentingalls-poddar? Vad är syftet med alla influencers och den här bloggen? Det är inte public service och behöver fylla något större syfte i samhället.

          Nej deras podd måste såklart inte fylla något större syfte i samhället, men du kan ändå inte tänka tanken att det här avsnittet skadar personen det handlar om på något sätt? Varför vill man spä på häcklandet av Anna ytterligare? Det är de nämligen fullt medvetna om att de gör. Flashbackgamarna går ned i brygga av förtjusning av detta ”journalistiska grävande”. I mina ögon är syftet inte särskilt moraliskt eller välvilligt. Högst onödigt. Jag är inget fan av Anna Book, men någon måtta på förlöjligandet av henne får det faktiskt vara. Hon lider redan av psykisk ohälsa och har dessutom varit extremt öppen med detta på sistone. Vad vill man med ett sådant här poddavsnitt? Få henne att ta livet av sig? Nej, jag tycker bara det var extremt onödigt och olustigt.

            Jag tror inte att syftet är att få henne att ta livet av sig. De är snarare extremt snälla. Du verkar elda upp dig väldigt och behöver nog tagga ner en nivå eller två. Syftar varje inlägg
            C gör i denna blogg till att få folk att vilja ta livet av sig?

              Extremt snälla? Ja det kan man ju tycka i det de faktiskt säger, men återigen deras indirekta syfte med att de grävt fram allt detta tål ju att tänkas lite djupare på och kanske också reflektera över. Du tycker att jag ska tagga ned? För att jag värnar om en människas mående och tycker att personen i fråga redan har fått utstå extremt mycket hat och hån i sitt liv? Jag vet inte, jag vidhåller att detta poddavsnitt inte skapats av välvilja och att skaparna mycket väl varit medvetna om effekten av det – nämligen ytterligare hånande och häcklande av Anna Book. Jätteonödigt enligt mig, men vem är jag att tycka det?

              Det här är en mobbningsblogg. Den är inte heller ok.

            Men oj, andas lite nu.

            Har du ens lyssnat på avsnittet?

              Men det ser du väl att Harry skriver att han har??

                Ja men resten av kommentaren tyder på motsatsen.

                  Tror att du behöver öva läsförståelse. Läs om läs rätt.

            Vad spelar det för roll, Anna läser ju ändå inte på Flashback?!

            Det var ju ett snällt avsnitt där även Tramsfrans uttalar sig omtänksamt trots det som hänt?
            Att hennes lögner granskas är intekä konstigt när det är så många, konstant nya och hon är en offentlig person. Det är inte att mobba någon. Du verkar inte ha lyssnat på avsnittet?

              Jag tycker också att det var ett rätt så snällt avsnitt faktiskt. Var många gånger som de förtydligade saker som Anna faktiskt haft rätt i, saker som media vinklat osv.

        Jag håller inte alls med dig. Tyckte inte alls att de uppmuntrade till hån och häckel. De tog även Annas sida i vissa delar och ”försvarade” henne. Men i övrigt så var det ju precis som du säger, sakligt och bara baserat på vad hon själv har sagt. Varför skulle de inte kunna lyfta fram alla motsägelser, precis som den här bloggen gör många gånger. (Även om jag tyckte att podden var mer saklig än bloggbevakning)

          De uppmuntrar visst – indirekt som jag skrev. Vet du vad indirekt betyder? Vi vet att Anna ljugit i alla tider. Vi vet också att hon uppenbarligen inte mår eller historiskt sett har mått så himla bra. Varför spä på hennes dåliga mående genom att göra en sådan ”granskning”? Menar ni på fullaste allvar att detta går att jämföra med journalistik? Jag tycker helt ärligt att det gränsar mot förtal. Anna framställs som klandervärd och en lögnare. Deras s k ”försvar” av henne är väldigt genomskinligt och skenheligt.

            Att göra en sammanställning av en persons tidigare uttalanden och presentera det i en underhållande form är journalistik. Titta på vilken dokumentär som helst.

              Journalister brukar granska makthavare. Vad finns det för mening med att granska en sjuk och arbetslös tant? Henne är det mest synd om.

            Om hon framställs som en klandervärd lögnare för att någon sammanställer vad HON SJÄLV har sagt… ja, då kanske hon ska börja tänka på vad hon säger.

              Så det du har ljugit om artonhundrafrost och som redan har avhandlats och stötts och blötts i diverse skvallerforum femtioelva gånger är alltså helt ok att gnugga in i ansiktet på en människa som lider av psykisk ohälsa ännu en gång. Ja visst, i en värld av elaka människor är ju allting möjligt.

                Och jag håller inte med om att de gnuggar in något i Annas ansikte för att få henne att må dåligt.

                Varför är du så upprörd? De för ju fram nya uppgifter som inte har kommit dagen förut, vilket som sagt är vad journalistik innebär. Och eftersom det är en av Sveriges minsta poddar som görs helt ideellt och som Anna aldrig lär lyssna på så är det väl inte speciellt mycket ”gnugga i ansiktet”? Det är intressant att du började säga att det var sakligt och bra gjort
                till att du nu säger att poddarna önskar att Anna begår självmord. Det är ganska grova anklagelser att komma med själv kan jag känna.

                  Har aldrig sagt att det var ”bra gjort”. Sakligt ja förvisso, bra nej det tycker jag inte alls. Ni som inte håller med mig ni kan alltså inte tänka analytiskt kring detta eller reflektera över vad effekterna blir? Är det bara mobbare från skolgården på mellanstadiet som sitter här inne och kommenterar? Ingen som känner något som helst samvete för människan de pratar om och som förstår vad psykisk ohälsa kan innebära? Ok alla empatilösa bitterfittor här inne, ledsen att jag kan ha två tankar i huvudet samtidigt. Jag hittar vägen ut själv…

                    Du svarar fortfarande inte på frågan varför detta poddavsnitt, som du håller med om var sakligt, kommer vara det som driver Anna till självmord? Känns ganska grovt av dig att spekulera i en sådan sak. Och att kalla folk ”skenheliga”, ”mobbare”, ”empatilösa bitterfittor” är också en grov ton att ta till när man blir emotsagd på ett sansat sätt utan tillmälen.

              Det kan hon antagligen inte. Folk med borderline kan inte bara skärpa sig, lika lite som någon i rullstol bara kan ställa sig upp och gå.

            Får jag nyfiket fråga vad du tycker att syftet med bloggbevakning är och varför du är här inne och ger klick åt bloggen? Speciellt med tanke på vad anna själv sagt om hur den här bloggen påverkar hennes mående.

              Förlåt? Vad har det med saken att göra? Jag får alltså inte tycka att poddarna gick över gränsen? Säger en hel del om klimatet här inne. Alla som läser här inne är inte genuint elaka utan kan faktiskt ha åsikter som motstrider majoritetens.

                Det svarade inte på frågan. Vad är syftet med den här bloggen tycker du? Har du hört vad Anna själv tycker om den? Eller hur den får Bianca att må?

                  Och om Anna och Bianca hatar den här bloggen så får inte jag läsa den? Är det så du menar? Jag får inte läsa den, ska helst inte ta dem, eller någon annan i försvar heller då jag faktiskt LÄSER här inne. Logiskt. Verkligen. Tack och hej, jag lämnar för idag. Kan dock inte lova att inte läsa här inne i fortsättningen. Åh, då måste det ju vara JAG som är den största boven av dem alla. Ja så är det ju.

                    Nej jag frågade dig vad du tycker att syftet med den här bloggen är. Jag har aldrig sagt att du inte får vara här. Men jag verkar inte få något svar heller så visst.

    Hon har ju ett större hus nu, då får de plats mer prylar!

      Jo, fast ändå ett splitternytt hus i tipptopp skick. Finns väl inget hon rimligen kan ”behöva” till det huset? ?

    Det som är tragiskt är att Bianca återigen ska ”förstöra” en redan fin och fullt fungerande sekelskifteslägenhet med många originaldetaljer.
    Det går väl knappt att få tag på snart om denna renoveringshysteri kommer fortsätta.

      Originaldetaljer? Du menar väl inte på allvar att du tror att den lägenheten inte varit renoverad tidigare? Har du ens sett den? Vad är det du tror är original i den?

        Klart den renoverats men det ser fortfarande ut som en sekelskifteslgh. Det är skillnad på att fixa ytskikt och slipa golv än att helt blåsa ut den. Jag sa ju inte bara Bianca utan i största allmänhet.
        Tycker du t ex Biancas våning ser ut att vara i behov av en totalrenovering?

          ”Det tragiska är att Bianca…” well ?

      Nu menar jag inte bara Bianca utan i största allmänhet och i synnerhet influencers som renoverar á la toppmodernt hotell.
      Varför köper de inte nybygge så de kan bestämma all inredning från början?

        För det finns inga sådana fastigheter på de adresser dom vill bo?

          Då kan de köpa en redan sönderrenoverad våning.

            Eller så låter man folk bestämma själva vad dom vill göra med sitt boende.

              Absolut. Tycker bara det är trist. Det är som när andra värmekällor kom i början av 1900-talet och många kakelugnar revs ut.

              Ja, jag gillar inte riktigt heller när folk blåser ut lägenheter men det är bostäder, inte museum, och dessutom om vi ska vara ärliga det är ju inte som att de förstör för allmänheten. 99% av oss är inte i den klassen att vi kommer att få se insidan av ett sånt boende IRL.

            Hur ska man kunna köpa en redan sönderrenoverad våning om ingen får renovera sönder en våning?

              De förstörda våningarna är redan förstörda, en sån kan hon köpa.

              Det är tillräckligt många som redan renoverat sönder våningar på Östermalm att det finns ett överflöd. Få är i det skicket man kunde se i Wahlgrens värld.

                ?

                  Du använde det där fel nu.
                  Fint att se att dina argument är slut

                    Nej för att du inte förstod poängen.

    För en händig och kreativ person är det ju prylar med potential att göra något kul med men Pernilla är knappast händig el kreativ. Hon köper allt nytt finns inte tillstymmelse till återbrukstänk så Bianca har helt rätt i att det är hoardingtendenser.

      Jo, men Bianca är ju också en hoarder! The pot calling the kettle black.

      Och ingen fattar att denna lilla fotoserie är ett töntigt content?

    Har Molly Rustas och Ross gått skilda vägar? Någon som vet?

      Tror jag inte. Molly är skriven i en bostad som nyss såldes för 47 mkr.

        Det säger väl ingenting om deras förhållandestatus? Någonstans ska ju hon och dottern bo.

          Dottern? Hon har väl en son?

    OT
    Molly Rustas och Rosa avföljt varandra igen?
    Ja jag har tråkigt på jobbet

      Ross**

      Vet inte varför jag blir så nyfiken gällande detta. Såg att han följer hennes syster fortfarande.

      Upplever att hon lagt ut mycket ”du&jag” med sonen, och det tolkar jag som att ross är ute ur bilden. Kan givetvis har jättefel! Men det är faktiskt ok att spekulera tycker jag.

    Läste själva inlägget och skulle skumma kommentarerna – men fattar absolut ingenting. Än skriver någon om en podd, än diskuterar man dementa grannar? Vore det inte enklare om man höll sig till ämnet? För övrigt används begreppet dubier felaktigt.

      Välkommen till Internet Eva! Här diskuterar vi högt och lågt om allt och inget.

    Jag får panik när jag ser detta. Ska hon ta med grejerna hem till sig? Och göra vad? Så mycket för den rensningen inför flytt ?

      Verkligen, jag är absolut för återanvändning men jag förstår verkligen grejen med att samla på sig prylar bara för att ha? Att ha varenda vrå full med saker gör bara att det blir trångt, stökigt och svårt att hitta. Hade fått panik.

      Och framförallt nu när hon har ett splitternytt hus???

      Du tror att det här är på riktigt? Att Bianca smygfotar sin mamma? Inte hittepå?

    Fuuuuuck va folk är bitska idag

      Fler behöver ligga helt klart

        Jag vill!!

        Jag ska ligga imorgon!

        Det där kan vara det mest ointelligenta någon rapar ur sig.

      De är de alltid här, whats new?

    Fast det finns väl ingen influencer som renoverar så mycket som Jocke och Jonna. Dom är värst. Det renoveras jämt. Stackars grannar med allt oväsen.

    Ska dörrarna ut? Får panik av resursslöseriet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.