Therese Lindgren i jakt på nytt kapitel

Ni vet ibland när man läser en bok och man känner att kapitlet man läser börjar bli lite långdraget och man bara vill att det ska ta slut för att man vill in i nästa kapitel – precis så känns livet just nu. Jag vet inte vad som väntar i nästa kapitel, men jag vill liksom dit, för nu kan jag det här. De senaste månaderna har jag funderat mycket över vad jag skulle vilja att nästa kapitel innehåller, om vi nu ska fortsätta med bok-metaforen, och för första gången i livet har det inte varit helt självklart. Jag har verkligen funderat, tvekat och velat. Inte för att man måste ha en plan, men för att åtminstone hitta någon form av kompassriktning håller jag på att skriva en lista över vad jag vill, och inte vill, att mitt nästa kapitel ska innehålla. Jag är inte klar med listan ännu, och det kommer jag nog aldrig bli, för den är ett levande dokument, precis som den ska vara. Här kommer min lista på ingredienserna jag vill att mitt nästa kapitel ska, och inte ska innehålla – högt och lågt! Och om du vill får du gärna berätta något du vill och inte vill att ditt nästa kapitel ska innefatta i kommentarerna, det vore jättespännande att få ta del av.

Jag vill …
• arbeta med sådant som känns meningsfullt och givande.
• dagligen ha tid att ägna mig åt hobbys, intressen och böcker.
• bo i ett vitt vackert välorganiserat hem med fin inredning och stor lummig trädgård.
• ha möjlighet att resa på semester ett par veckor per år.
• ge djur i behov av en andra chans ett hem hos mig.
• spendera kvalitetstid med Anders varje vecka.
• motionera regelbundet. • ha en nära relation till min familj och 2-3 vänner.
• bygga en investeringsportfölj som kompletterar mitt samhällsengagemang.
• påbörja min resa mot att kunna ägna mig åt filantropi på heltid.
• känna att jag bidrar och gör skillnad i världen.

Jag vill inte …
• ha negativ stress som ger magont.
• leva på en plats med begränsad tillgång till naturen.
• jobba tidiga mornar.
• vara beroende av socker och snabbmat som får min kropp att kännas som skit.
• bo längre än 45 minuter från Stockholm.
• följa ytliga konton i sociala medier som inte bidrar med nya tankar, idéer, energi och äkta inspiration. // Therese Lindgren

Vilken intressant lista Therese Lindgren gjort!
Om vad hon vill ha och vad hon inte vill ha i livet, där hon bland annat skriver att hon vill kunna ägna sig åt filantropi på heltid och att hon dagligen vill ha tid att ägna sig åt hobbys, intressen och böcker.
Hon vill bland annat inte ha negativ stress som ger magont eller att behöva jobba tidiga mornar.

Vad skulle stå på er lista? Jag skulle lätt norpa ”inte jobba tidiga mornar” då jag inte känner mig riktigt vaken förrän vid lunch och skulle, precis som Therese, vilja ha möjlighet att vara fosterhem till hemlösa  hundar och katter i behov av kärlek och omsorg.
Jag skulle även komplettera ”Bloggbevakning” med ”Bakbevakning” där jag ska bara fina tårtor och cupcakes till familjer som inte har möjlighet att ge sina barn födelsedagsfika eller till någon annan högtid.
Fan vad trevligt det hade varit, att kunna göra det? Det tycker jag i alla fall…

65 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jag undrar vilka punkter på hennes ”vill ha lista” som hon inte redan har eller har möjlighet att genomföra om viljan finns?

      Hon skrev väl att hon ville ha en förändring, antar att en del av det är ”uppfyllt” idag men att hon vill fortsätta ha det så, annat handlar väl mer om vägval. Hon har förmodligen jättebra förutsättningar att ordna sitt liv på det sättet hon önskar, men att frågan är exakt vad hon ska göra för förändring?

    Undrar om hon slutar med samarbeten då? Eller är hennes samarbeten alltid ”meningsfullt och givande”?

      Haha! Vad vore hon utan samarbeten då? Ingenting.

        Tror nog hon hade klarat sig utan, dessutom hon är väl inte direkt fattig, så hon hade nog klarat sig ett tag utan att dra in pengar på någonting alls 🙂

          Och jag menade från början.

            Om hon inte hade massa följare menar du? Då hade hon väl haft ett vanligt jobb istället bara som hon hade innan hon blev känd ??‍♀️

    Jag vill ha tid, så mycket som möjligt, att spendera med min man och mina andra närmaste. Jag vill inte ha höga utgifter, en massa prylar och dyra ägodelar och kostsamma fritidsaktiviteter, som kräver att jag måste vara fast i ett ekorrhjul med jobb tills jag pensionerar mig. Jag tror inte på liv efter detta och jag älskar min man så fruktansvärt mycket så tid är det absolut viktigaste som står på min lista.

    Hon har adhd och det märks.

      Märks det i denna listan menar du? Hon har väl bara autism som gått ut med?

      Hon har väl ingen AD-HD-diagnos så förstår inte riktigt hur du kan ställa den diagnosen genom att läsa hennes lista?

      Majoriteten av personer med autism har även ADHD, men i Therèses fall är det inte något hon uppgett att hon diagnostiserats med.

    Åh jag drömmer om att få gå upp 05:30 varje morgon. Sitta i bilkö in till ett kontor, där sitter jag framför en skärm och hanterar fakturor och statistik hela dagarna.
    Sedan sitter jag i bilkö hem och stannar till och handlar mat. Kommer hem, tar tvätten till tvättstugan, medans maskinerna är igång så börjar jag med middagen och tar en sväng med dammsugaren.

    Hoppas hoppas hoppas min dröm en dag går i uppfyllelse 🙂 🙂 🙂

      Skaffa ett jobb?

        Tänker att det var ironi? För så här ser väl vardagen ut för de flesta, mer eller mindre

          Vad roligt

            Jag tycker det var kul

        Men fatta du inte ironi?

          Alla gör faktiskt inte det?

        Så intressant med folk som inte förstår sig på ironi och sarkasm.
        För mig är det den humorn som ger det där lilla extra roliga i vardagen. Men uppenbart inte för dig. Vilken humor tycker du är kul?

      Vad gör du idag då? Studier?

      Jamen samma här! Drömmer om ett stökigt hem, väldigt mycket jobb, väldigt lite fritid, helst lite knapert med pengar sista dagarna innan lön. ???

        Men drömmigt ?? sååå avis! ??

        Vill inte skryta men jag lever din dröm. Fortsätt kämpa så är du snart där!!

    En sak som definitivt skulle stå på min ”vill göra”-lista är att åka till U-länder och hjälpa till att vaccinera barn. Vill så otroligt gärna hinna med det åtminstone någon gång i livet.

    OT: Lyssnade på Sofia Woods, Frida Lunds och Therese Krupas senaste poddavsnitt och de berättar att det avsnittet blir det sista då Perfect Day beslutat att lägga ner podden. Den drar inte in tillräckligt med pengar tydligen. Snopet för dem för det är uppenbart att de själva inte vill detta.

      Gud hör bön! Frida Lund måste väl ha en av de mer osympatiska utstrålningar i svängen?

        Ryktas väl starkt om att hon är extremt oödmjuk samt otrevlig mot folk runt om.

          Jag var i dialog med Frida genom mitt jobb där vi skulle utföra en tjänst åt henne. Hon var rätt oskön och det blev inte till nåt, vilket jag är ganska glad över för jag tror hon hade nog blivit ännu jobbigare att ha att göra med. Man känner det på lång väg med vissa kunder.

            Jag läser inte hennes blogg men var inne och besökte den för ett tag sedan. Reagerade på att hon ser så sur och elak ut. Tänkte: Vem vill läsa hennes blogg?

    Therese lista stämmer nästan exakt in på mig med. Vill ha samma delar i mitt nästa kapitel.

    Lever här och nu mest hela tiden, älskar mitt liv kanske tråkigt för andra men vem bryr sig! ???‍⬛☀️

    Vilka konton menar hon som inte är ytliga? Undrar för jag vet faktiskt inte…

      Barna.leker
      Moadebruin
      Henrikwahlstroem

      Det finns många konton som handlar om annat än yta. Själv följer jag konton som behandlar politik, sociologi och annat intressant. Innehåll man lär sig av och som får en att utvecklas och reflektera.

      Finns hur många som helst!
      Jag är väldigt intresserad av planering, skriva, strukturera, hitta nya bättre rutiner och ja det finns ett stort community för det faktiskt. 🙂 Inga ytligheter, inga putande läppar, bara fullt av inspiration och tips. Tänker ofta på hur mycket jag får ut av det jämfört med de som bara glor på dansande smala bikini-brudar på tiktok hela dagarna och sedan deppar för att de inte ser ut som fotomodeller själva…

      Följer massor av konton som inte är ytliga, vissa är humoristiska, andra handlar om mat och recept, andra om typ ”tips på nya varor i matbutikerna” osv. Finns ju hur mycket som helst som inte är ytligt.

    Bor en dryg timme från Stockholm och det känns för nära. När våra barn är utflugna vill vi bo mer lantligt och avskilt, utanför någon mindre by i norra Dalarna som inte vimlar av turister.
    Det är väl den stora förändringen/drömmen. Är väldigt tillfreds med tillvaron annars.

    Ot, jag tror att Bingo och Julia kommer gifta sig i helgen ?

      På lördag smäller det! Någon som kan spela fiol eller något annat instrument tillgänglig ? Någon kock tillgänglig?

      Ville inte hon ha barn ganska omgående? Jag såg på bachelorette för typ 2-3 år sen när hon var med ändå?

    Tänker att hon borde ha möjlighet att göra rätt mycket av detta redan nu? Behöver hon gå upp tidigt på morgonen för att jobba? Om hon slutar som influencer lär det väl bli svårt att hitta ett jobb som genererar lika mycket pengar för samma mängd arbete, och borde hon inte redan ha x antal miljoner att börja sitt filantropiska liv med? Att slippa gå upp tidigt på morgonen är nog det viktigaste för min vardagslycka. Och det vore fantastiskt om man kunde ta sisådär 1 månads extra semester på våren eftersom jag älskar trädgård och odling och det finns hur mycket som helst att göra då.

    Jag gör ingenting av det som står på hennes ”vill inte-lista” vilket känns toppen. Eller jo, jag bor långt från Stockholm, vilket är 100% självvalt och skönt. Idag vaknade jag kl 8, låg i soffan någon timme, käkade frukost och tog en minipromenad. Började jobba strax efter 11. Nu har jag en paus och ska ta en fika och prommis. 10 av 10. Rekommenderar starkt.

      Vad jobbar du med?
      Så spännande ämne. Ni andra med flexibla liv och egendesignade liv – vad jobbar ni med?

        Alltså jag jobbar på en statlig myndighet men har väldigt mycket flexibilitet att lägga upp min dag hur jag vill. Kanske inte börja 11, men absolut 9:30 om än inte var dag kanske. Långa luncher, jobba ikapp på kvällen eller helgen om jag hellre vill det.

          Men gud vilken dröm!! Har fördomar att statliga myndigheter annars är väldigt fyrkantiga och oflexibla, men kul att höra att det finns undantag?

        Jag driver eget sedan ett år tillbaka ungefär. Jag kan jobba när jag vill, var jag vill. Otrooooligt lyxigt. Just nu jobbar jag kanske…4 timmar om dagen i snitt. Kan jobba både mer och mindre om jag vill, vilket jag också gör i perioder. Jag arbetade på förskola innan, så väldigt ofmexibelt och stressigt, plus lång pendling, så jag är VÄL medveten om hur bra jag har det nu.

        Timanställd på två jobb och nystartat företag, allt inom hälsa. Har några fasta pass i veckan, och resten av tiden flexibel med fritid och företaget. Allt för att slippa mornar xD

        Jag jobbar som kommunikatör för ett politiskt parti. Jobbar som mest två timmar om dagen men tjänar som en heltidstjänst. Jobbar hemifrån och kan jobba dessa två timmar när jag vill. Njuter så länge det
        Varar och trodde inte i min vildaste fantasi att det skulle finnas såna här jobb ?

          Skönt att veta vad partiernas pengar går till 😀

    Det enda jag vill är att inte ha en reumatisk sjukdom, tinnitus och generell hälsoångest.

    Allt annat är verkligen sekundärt. Alltså verkligen.

    Ni som inte har några kroppsliga krämpor, njut och var tacksamma!

      Exakt så! All kärlek till dig?

    Systrarna Graafs pappa ger ut en bok som heter Kristus Kvinnor & Knark. Det fattas ett komma efter Kristus? Det handlar knappast om Kristus och hans kvinnor och knark? Älskar syftningsfel ?

      Haha det vore nåt det! Skulle läsa.

      Haha! Jag satt och funderade på den titeln igår och undrade vad han menade med Kristus kvinnor. Visst, jag har gått ur svenska kyrkan och är inte så insatt men har aldrig hört talas om att Kristus skulle vara någon stor kvinnokarl.

      Visste du inte att Kristus var omgiven av ett följe knarkande kvinnor?

        ?

        Alltså han dömde ju inte folk och hängde med Maria Magdalena bland annat så inte omöjligt…

    Jag är så nöjd med mitt liv som det ser ut just nu, så det är inte mycket jag drömmer om. Det hade varit skönt att slippa alla mina fysiska och psykiska handikapp, men det är som det är. Hade varit nice med en inkomst, men det kommer kanske en dag. Det där med att hela tiden söka efter nåt annat, särskilt så banala saker som hur ens hem ska se ut (var glad att du har ett hem), det tror jag är mest dåligt. Bättre att stanna upp och njuta och vara nöjd med det man har. Var nöjd i dig själv och lev i nuet ?

      Var det inte du som fick pengar till presenter och en husvagnssemester? Det är ju hyfsat banala grejer kan jag tycka.

        Hahaha, vad sjukt! Jag pratade med mina barn om detta idag och sa att det FORTFARANDE, efter 6 år, dyker upp folk här på BB som ska ta upp den händelsen. Helt galet att folk inte går vidare med sina liv ??
        Men jo, det var jag. Var oerhört tacksam då och är det än idag. Var rätt coolt att få åka på min första semesterresa någonsin med mina barn och bo en vecka i en stuga på Öland.
        Nu var ju det inte ett mål eller något jag själv strävade efter utan det var en konsekvens av generösa människor här på bloggen. Spännande ändå att jag fortfarande inte kan kommentera här utan att detta tas upp. ???

          Men vänta här nu, är det SEX år sen?! Har jag läst denna bloggen i sex år??? Herrejävlar vad tiden går ?

            Japp! Det var när dottern fyllde 13 år. Hon fyllde nu 19 i april ?. Helt galet vad tiden går ?

      Tror faktiskt det kan vara bra att ha det lite ”dåligt” ibland, alltså om man verkligen kan stanna upp och njuta här och nu även om man inte bor i det där vita hemmet med lummig trädgård. Att acceptera att dagarna ibland känns jobbiga (inom rimliga gränser såklart) eller tråkiga men att det ändå är ok.

    Nej du. Det fattas inget komma. Jag har sett boken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.