Therese Lindgrens nya bok



Går det att leva mer hållbart? Spelar det ens någon roll? Svaret är JA! I den här boken får vi följa Therése Lindgren, en av Sveriges största influencers, i hennes strävan efter att leva ett liv som är mer skonsamt för vår planet. Ingen människa löser ensam klimatkrisen, men det finns många saker du kan göra. Therése delar med sig av sina bästa tips och berättar personligt om de utmaningar hon själv ställs inför. Hon berättar om sina egna erfarenheter – från stora livsförändringar som att bli vegan till vardagsgrubblerier kring om det är värt att betala extra för ekobananer. Boken är ett samarbete med Naturskyddsföreningen som i faktatexter förklarar hur vårt sätt att äta, köpa, resa och bo påverkar ekosystem, biologisk mångfald och klimat. / Therese Lindgrens bok via Bokus
Planen är att Therese Lindgrens bok om hållbart levene har utgivningsdatum 2023-11-07, och jag spår redan nu att det här är en bok som kommer stå på mångas önskelistor inför jul. 
Therese har skrivit ett flertal böcker och jag har uppskattat både ”Ibland mår jag inte så bra” och ”Vem fan bryr sig”.
Boken kommer vara ett samarbete med Naturskyddsföreningen och är ett initiativ jag välkomnar med öppna armar. 🙂
Är det någonting du blir nyfiken på att läsa eller lyssna på?

42 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Hoppas hon är tar mer hur hon tänkte när hon skulle vara bohos (vad det nu heter) stora poster-tjej för deras snabba och oetiska ”mode”.

      Det hoppas inte jag, jag hoppas boken handlar om det beskrivningen säger.

      På vilket sätt är Boho oetiskt? Jag undrar uppriktigt och utan förutfattade meningar! <3

        Jag gissar på att det är märket Boohoo som menas. Inte boho-stilen.

      Tycker inte hon lever som.ho .lär iaf förut shoppade hon MASSOR med skit hela tiden.

        Och man kan inte ändra sig allteftersom man åldras?

          Absolut, men då får man ha i åtanke att ens förflutna beteende problematiseras.

      +1

    Nej jag är inte intresserad av något som dessa influensers försöker sälja. Vill jag läsa en bok så föredrar jag något av en riktig författare. Samtliga är ”köpta” av förlagen pga sitt namn och böckerna har de inte skrivit själva.

      +1!

      Hållbart leverne och influensers är varandras motsatser.

      Bokhandeln går på knäna idag. Om de kan hålla sig över vattenytan med hjälpt av böcker ”skrivna” av influencers så är jag för det. Det är fruktansvärt ledsamt hur bokhandlare (”boklådor” heter de väl…) försvinner i snabb takt.

      I detta fall känner jag faktiskt att det bara är bra om hon influerar andra till ett mer hållbart leverne

    Hållbart levene?

      Camilla är från Småland ?

    Apropå Therese, blev lite full i skratt när jag såg hennes senaste vlogg där hon och Anders gissar priser på andras lyxinköp och där Therese säger att hon inte är en som slösar pengar på det sättet.

    Nähä ok, Therese som checkade in i en svit på Grand och betalade över 90 000 för att sova där en natt och spela in en vlogg. Och hon säger själv i den vloggen att den kostar över 90 000 och att hon betalat fullpris.

    Är inte det lyx att lägga närmare 100 000 för en natt på hotell?

      Hur kan en svit kosta 90 000 för en natt? ???

        Ja du, Grands sviter är inte för oss vanliga dödliga ?

          Enligt Grands sida kostar Prinsessan Lilians svit 95 000 kr natten.

            Löjligt!

      Jo det är lyx. Samtidigt vet hon att om hon gör ett riktigt bra youtubeklipp om den vistelsen får hon pengarna tillbaka.

        Dessutom får hon tillbaka momsen, vilken väl är 25%? Och resten drar hon av på skatten. Så … 22500:- i momsavdrag … Så, räknar jag rätt nu … 68 500:- minus 50% skatteavdrag … minst! … 34 250:- för den natten. Fortfarande en jättesumma men kanske värt det?

          12% på hotell, men ändå

          Du arbetar iaf inte som ekonom ?

          Nej, du räknar inte ens i närheten rätt! ?

      Jag tror pga hur mycket pengar hon har att hon blir lite blind till sitt konsumerande hon förstår inte hur vanliga dödliga spenderar ?

      Well, ni borde kolla upp värdet på Thereses smycken som hon använder på de flesta videos och bilder på Instagram. Halsband, ringar och örhängen för 20-150k per smycke.

        Just det, hennes cartier armband också.

      I slutet av den senaste vidon sitter både hon ocv anders och trycker ut budskspet att man måste spändera pengar för att sambället skall gå runt det rimmar ganska dåligt med att gö en bok med Naturskyddsföreningen ?

    Härligt att folk kan utvecklas. I en flera år gammal vlogg öppnar hon en beställning från någon nätbutik, konstaterar ”hoppsan, en sån här tröja har jag ju redan så den är bara att slänga”.

    Skulle aldrig köpa 1. en bok av naturskyddsföreningen 2. En bok av en influencer. Så nej är absolut inte nyfiken

    Veganpropaganda? Nä tack. Finns gratis på nätet.

      Haha assåå..

    Otippat att Therese älskar Paow – den såg man fan inte komma?

    Hon är en av dom mest konsumerande av alla ”flunsor” gillar inte ordet men det passade här ? visst har hon dragit ner lite på det men att vartannat inlägg hon lägger upp är reklam och manar sina följare till shopping är inte miljövänligt även fastän hon väljer sina samarbeten mer noggrant nu. Tror inte Greta Thunberg hade approved ?

    249 spänn för detta? Nää googla istället information eller läs en liknande bok gratis från bibblan ?

    För att inte vara så bitter – det är iaf ett bra ämne hon valt för ungdomar att läsa om

      Jag tycker om tanken på ett hållbart leverne men Therese känns dubbel för mig. För mig alltså. Hennes texter är bra och förhoppningsvis hennes böcker också. Samtidigt visar hon upp läppfillers, botox och silikonbröst och gör liksom en grej av det för att promota sin Youtubekanal. Och det sker liksom konstant.

      Jag (återigen, jag) ser inget hållbart med skönhetskorrigeringar och kan därför störa mig på en viss skenhelighet hos henne. Även så hos många andra influencers.

      ”Alla ska älska sig själva och vara naturliga” förutom influencers själva, som kan preparera hela sina kroppar och ändå kräva av läsarna att ”älska sin kropp”.

      Nja.

        Ja visst är det där så sjukt? Influenser: ”Vi måste prata om att man får se ut precis hur man vill och man ska älska sig själv, bry er inte om alla trender eller hur andra ser ut. Förresten har jag precis fixat mina läppar och ser ni det här sminket och jag har köpt den här grejen och de här kläderna och det här och det här”

        Och då kan man inte kritisera flunsan för att vara med och bidra till att de som följer inte alls trivs med sig själva, för hen ”står ju bakom att man ska vara sig själv och nu sprider du bara hat”

        Jag gillade Therese i början, men sedan en ganska lång tid tillbaka känns hon inte alls lika.. Genuin längre? Mer konstlad? Mer verklighetsfrånvänd? Nåt skaver.

    Enda influencern som känns någorlunda genuin. Trots det kommer jag inte köpa hennes bok. Fattar inte varför någon köper dessa fluns böcker..läs en riktig bok!!!

    Tycker hon har väldigt mycket dubbelmoral. Senast igår lade hon ut en bild på två olika nattduksbord som hon beställt och bad om råd vilket hon skulle behålla, hon skulle skicka tillbaka ett av dom.. känns inte alltför hållbart. Reagerar ofta på hennes konsumtion, hon beställer så mycket saker ?

      Tänker också på att hon inredda hela deras stuga i en specifik stil och kort därefter kom hon på att hon ville ha en helt annan stil och var tvungen att köpa nya möbler/dekorationer. Tror även att de gjorde om köket? Trots att det var nytt och fräscht från början.

        Precis hon renoverar ständigt om och gör om bygger nytt fixar

    Är det lagligt å säga från sin egen design när hon helt klart rakt av tagit från Ali express?? Många företag tar ju från andra leverantörer men då måste man väl ca ärlig om det till någon grad och om det är så billigt på ali express justera priserna lite därefter..

    Otroligt pinsamt att dom inte ens tagit egna bilder, hpppas dom skäms nu Har mejlat o frågat va dom anser om detta själv

      Kommentarenn hamna fel !

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.