535 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Ska göra medicinsk abort i helgen (får första tabletten på fredag sen tar jag resten hemma på söndag). Hur har ni mått som gjort medicinsk abort? Gjorde det mycket ont? Blödde ni mycket? Man får ju inte bada så länge man blöder och jag har sån ångest att jag troligtvis missar sommarens alla bad…

      Jag gjorde p.g.a. uteblivet missfall men antar det är samma medicin. Var i v 8-9. För mig gjorde det svinont men varade inte så länge. Fick morfin men kändes som om en elefant stampade på mage/höfter. Tyckte inte jag blödde så fasligt mycket, men satt för det mesta på toaletten och lät det rinna. Ett tips är att försöka gå runt i hemmet, det ska tydligen lindra smärtan lite. För mig var det värsta över på ca 3 timmar. Blödningen lugnade sig rejält samtidigt som smärtan nästan försvann. Dagen efter kände jag mig i princip helt normal, blödde bara lite. Blödde i kanske 6-7 dagar (inte ens en binda per dag) sedan slutade det helt. Så det var intensivt och smärtsamt men ändå snabbt över.
      Råder dig starkt att inte vara ensam. Det känns mindre skrämmande när en person kan stötta och hämta vatten eller annat. Och obs, jag känner de som inte alls känt sådan smärta som jag gjorde så det är rätt individuellt och kan vara mycket mildare för dig. <3

        Tack snälla för fint och peppigt svar ♥️ Ändå skönt att det gick över så pass fort för dig, hellre kort och intensivt än utdraget och halvont, känns det som… och så skönt att du inte blödde så mkt! Det är nästan det jag är mest orolig för, eftersom jag i vanliga fall har så sjukt mkt mens så är jag lite rädd att det ska gå hand i hand… orolig för att inte kunna bada med dottern i sommar, men men, mitt eget fel så kan ju inte skylla på någon 🙈 tack igen för ditt svar ♥️

          Ja försök ha lite koll på blödandet (även om det är svårt när man sitter på toa). Är nog mest om det där rejäla blödandet pågår lääänge man bör ringa och rådfråga vården.
          Jag håller tummarna det går bra för dig! Jag gjorde detta förra året i juni och vill minnas jag badade inte alltför långt efteråt eftersom blödningen försvann fort. 🙂

      Jag har gjort två. Första gjorde jag i vecka 8. Jag fick upp 4 på morgonen, drack en drickyoghurt och tog de sista tabletterna och Alvedon. La i en stor binda i trosorna och en handduk i sängen. Somnade om och när jag vakna så var det klart. Gick på toa och allt kom ut. Blödde ett tag efteråt och hade lite värk (typ mensvärk). Andra aborten gjorde jag jätte tidigt, typ v 5. Den var som att få mens bara. Tog Alvedon och låg i sängen med en vetekudde. Det kommer gå bra ska du se. De tipsen jag fick av barnmorskan är att använda vetekudde, duscha varmt och ta det lugnt. Man kan även få starkare smärtstillande om det gör för ont!! Lycka till🌸

      Obs! Jag har endast haft dåliga erfarenheter, så läs bara om du vill ta del av det också.

      Jag har gjort två. Första pga ofostrig graviditet. Jag kräktes i duschen av smärtan en timme efter första tabletten. Fick åka in till gynakuten och fick morfin. Fick stanna resten av dagen där och följande tre dagar fick jag åka in varje dag pga extrem smärta.

      Andra gången pga MA. Samma sak igen med smärtan, men denna gång tog jag tabletten på sjukhuset och fick smärtlindring direkt. Var kvar hela dagen. Då smärtan inte gick över följande dagar gjordes ultraljud som visade rester av graviditeten som inte kommit ut. Fick göra om allt en gång till, men inte heller nu kom allt ut. Tillslut fick jag en infektion i livmodern och det blev en akut skrapning mitt i natten. Sjukhus i flera dagar som resultat…

      Ta det på allvar om smärtan är för mycket! Du har rätt att få hjälp! För min del hade jag sluppit infektion och att göra ytterligare en abort om de vid andra tillfället hade lyssnat på mig och gjort skrapning direkt.

      Det här skedde som resultat av Ivf-behandlingar, så jag var ju totalt jävla förstörd redan innan…

        ❤️❤️❤️

      Jag gjorde i v. 5+3 så ganska tidigt. För mig var det som en mens, både i värk och vad som kom ut. Jag blödde lite till och från i en vecka typ.

      Gjorde i vecka 9 pga MA. Smärtan var inte värre än mensvärk, klarade mig på Alvedon och värmedyna. Blödde rejält under första dygnet och sprang konstant mellan sängen och badrummet. Efter ca 1,5 dygn blödde jag som vid en vanlig mens.

      Jag har gjort två medicinska aborter, har gjort båda på sjukhus.
      Första gången gick det jättesnabbt när allt kom igång (inom någon timme) och det kom stora klumpar och jag blödde väldigt snabbt intensivt. Stannade i ett par timmar och åkte sen hem. Inte någon svår smärta, tog Alvedon. Var i kanske v 5-6.

      Andra gången även på sjukhus. Småblödde lite och skulle efter några timmar ta tunnelbanan hem med min dåvarande kille och börjar såklart störtblöda mitt på tuben. Fick gå av och linda en tröja runt midjan för att det blödde igenom så mycket och rann längst benen. Denna gång gjorde det lite ondare men mest som ”vanlig” mensvärk. Även denna i kanske v 5-6.

      Allt gick dvs jättebra förutom blödningen på tuben. Kände mig nästan lite dålig för att det gick så enkelt.

      Hoppas att allt går bra för dig❤️

        Och jag tipsar också om att sitta på toaletten och låta klumparna och blodet rinna ut.

      Se till att inte vara ensam hemma är mitt tips. Det har du säkert fått från flera men det är viktigt! Jag förlorade mycket blod och tappade kollen så tacksam min man kunde ringa 1177.

      Jag kände lite molvärk första dagen bara, som gick över med panodil. De första dagarna blödde jag ungefär som i början av mensen, fast med klumpar. Slutade blöda efter en vecka.

      Gjorde ett i vecka 13, då det upptäcktes på KUB-ultraljudet att bebis dött i vecka 11. Fick ligga inlagd över dagen vilket var skönt. Blödde en del, men smärtan var som lite tuffare mensvärk typ. Tog typ en halv dag från första tabletten tills att bebis kom ut, sen på väg ut från sjukhuset gick jag på toaletten och då kom moderkakan ut. Stor kram till dig!

      Skippa inte värktabletterna! Både innan men även under tiden.

      När jag gjorde en medicinsk abort i v 5-6 skrev alla att det var som en ”vanlig mensvärk”,ingenting hemskt all. Jag skippade därför Alvedon och Ipren, i början var det ingen fara alls. Kändes på riktigt som lätt mensvärk bara. Men desto fler Cytotec jag behövde stoppa upp (i mitt län räcker det inte med 1-2 tydligen) desto värre blev det. Plötsligt blev smärtan så vidrig att jag låg på marken och skrek, kastade i mig morfintabletten men då var smärtan så hög att den knappt lindrade. Fick på inrådan av gynakuten ta en till och då kände jag mig väldigt hög och illamående. Så don’t do this mistake! 😅

      Obs – har nyligen fött barn och den smärtan var ingenting jämfört med det jag kände utan smärtlindring vid aborten.

        Precis så känner jag! Skulle hellre föda barn igen än att göra medicinsk abort igen.

      Gjorde en medicinsk abort för många år sen. Kräktes av första tabletten, blödde sen i tre veckor, så ymnigt att jag svimmade en gång. Det var ingen trevlig upplevelse men måste man så måste man, ju. Det kommer att bli bra. ❤️

      Har gjort 3, gör helt avskyvärt ont enligt mig. Så pass vidrigt att jag aldrig i livet ens har tänkt tanken på att föda vaginalt.

    Ska hälften av kommentarerna hamna i modd i öppet spår också?

      Men det är ju något tekniskt fel, inte Camilla som sköter om databasen osv

        Sa jag något annat eller? 😅

        Nähä?!? 😅

    Önskar tips på någon bra foundation/dag creme eller liknande som ska vara väldigt lätt (vill helst känna mig typ osminkad med den på) och lätt täckning… upplever att min hy är lite små röd och har ojämn hudton så känner mig inte bekväm helt osminkad 🙁

      CC-cream från Lumene är bra skit.

        Tycker den täcker på tok för mycket. Så testa innan du köper! Många verkar ju nöjda med den men levde inte alls upp till mina förväntningar. Kör en från Lancome nu, teint idole ultra. Men ta inte för mycket, den är väldigt dryg och låt den smälta in en bra stund innan du ska iväg.

          Om man vill täcka det röda o billigt är lumene bra, behöver inte ta så mycket av den, völdigt dryg. Biodroga md har en bra med men mycket dyrare. Finns två o den vanliga cc är bättre än den där det står att det räcker rött. Får en fin glow av den oxå 😊

        Bästa!!

        Tack för alla tips!
        Har beställt denna nu efter att ha läst bra recensioner på nätet också, hoppas den passar mig 😊

      Lumene har en slags serumfoundation. Heter något med glow och är jättefin. Finns inte i så många mörka nyanser dock men jag som är ljus älskar den.

        Denna

        https://www.kicks.se/lumene/makeup/bas/foundation/invisible-illumination-instant-glow-beauty-serum-universal-medium

        Väldigt lättäckande. Jämnar mer bara ut hudtonen tycker jag. Jag upplever mig inte som sminkad med den. Något dyr i min smak men är å andra sidan väldigt väldigt dryg då jag bara behöver väldigt lite ändå för att räcka till hela ansiktet. Jag är känslig pga eksem i ansiktet men den reagerar jag inte på alls.

      Fick testa en CCC cream av en kompis som jag älskade, finns på glow id men kommer tyvärr inte ihåg märket. På hemsidan finns däremot endast en sort så den ska vara lätt att hitta! När man tar ut produkten ur tuben så är den vit men sen anpassar den sig efter sin hudton. Tyckte den kändes lätt när jag applicerade med fuktig beautyblender. Är också spf 50 så är såld på den!

      Använder just nu Lumene Invisible Illumination Instant Glow Beauty Serum, tycker att den är lätt men ändå gör det jag vill= jämna ut hudton och lägger sig fint och naturligt.

      Kankse är Caias glow drops bra, också läst bra om deras bb sticks som verkar lätta?

      Om du vill ha lite glow och bronzad effekt älskar jag sensai bronzing gel. Tar den om jag vill känna mig lite fräsch men inte orkar köra en hel amink-rutin. Jämnar kanske inte ut hudtonen på det sättet du verkar vilja men den är otrolig!!

      Hoppas du hittar någon du gillar!

        CLE? ♥️

          Jaa precis, det är den!

      Caia Dewy Drops

      Diors Backstage. Otrolig.

      Jag använder maybellines SuperStay Skin Tint, upplever den som tunn men täckande.

      Maybelline 24H skin tint foundation, den är riktigt bra! Rätt billig med.

      https://www.tikei.se/produkter/mineral-foundation.php

      Du kan beställa små provburkar fler att hitta rätt nyans.

      Ska det ta över 15 min att få sin kommentar godkänd? Störigt. Varning för dubbelpost men använder Maybelline 24H super stay tint. Lätt men täckande. Gillar den! Brukar vara bra pris hos apotea.

      Nån som kan tipsa om BUS som passar rödhåriga? Alltså jag är superljus och allt blir för mörkt på mig

      Tan revel, nån som kan rekommendera för att få jämt?

      Sensai luminous sheer låter som att den uppfyller det du frågar efter.

      Biodroga MD Even & Perfect Dd Cream

      jag brukar blanda ut foundation med min dagcreme för att den ska bli lättare 🙂

      Bare minerals Complexion Rescue Tinted Moisturizer, bästa någonsin! 😍

      K-ceutic

      Erborian

      CC-cream från Mary Kay! Bästa bästa!!! 👌👌😍😍😍😍

      Jag vet flera stycken som har önskan som påminner om dina och de tycker om Maybellines Instant Perfector 4-in-1. De flesta som jag har talat med upplever att den är mycket lätt. Den finns ofta till nedsatt pris, men den kostar alltid under 200 kronor i de flesta butiker!

      Maybelline hydra powder foundation är tips från mig ☺️

      Pauls choice – Resist super-light daily wrinkle defence SPF30!

      Tycker mim hud blir bättre av denna, trots SPF i, då den har massa bra skit för huden i sig. Passar dock mest personer med ljusare hy, jättetråkigt att de inte gjort fler nyanser.

      https://www.skincity.com/sv/paulas-choice/hudvard/ansikte/solskydd/fysikaliskt-solskydd/resist-super-light-daily-wrinkle-defense-spf30-60-ml

      Lyko har en primer av sitt egna märke som är den bästa primern jag använt. Jämnar ut och ger en riktigt bra lyster.

    Balsammetoden, värt att börja?

      Nej inte vad jag läst, frisörer rek inte

      Testade. Kändes som att jag hade tvättat håret med hård tvål. Jag gav det två duschar sen gav jag upp. Var en dröm att tvätta med schampo sen.

      Jag har hållt på med balsammetoden nu i ca 9 månader, det har räddat mitt hår. Det är lika tjockt nu som när jag var gravid (fick verkligen drömhår då haha). Ett tips är att inte krångla till det för mkt och ha tålamod. Jag kör Coop xtra balsam som tvättbalsam och Garnier superfood som vårdande och även deras inpackning. Aldrig haft så billig hårvårdsrutin och heller aldrig haft så fint och tjockt hår. Tvättar håret med tvättbalsam ca 2-3 gånger i veckan och lägger inpackning i samband med tvättarna och därefter vårdande balsam. Några sista tips är att gno in balsamet ordentligt och massera hårbotten länge, man kan också använda sig av en shampoo-borste för extra mkt njut! Som sista shampoo använde jag coop xtras shampoo, därefter inpackning i över natten (Olaplex t ex). Och klipp av de slitna topparna innan du börjar för fräschare känsla (om du har möjlighet). 😊

        Hur kan det bli billigare? 3 produkter 2-3 ggr per vecka =6-9 produkter i veckan. Jag tvättar håret med schampo och balsam 3 ggr per vecka = 6 produkter i veckan.

          Och olaplex är väl inte billigt alls?!

            Det var ett förslag på en bra inpackning att låta sitta i över natten bara 😊

          Coop xtra balsam kostar typ 16 spänn för 500 ml, garnier hairfood kostar ca 50 kr och inpackningen kanske 70-80 någonting? Billiga produkter i min mening som håller länge med tanke på att den enda produkten som det går åt rätt mycket av är balsamet från Coop!

        Förlåt men det finns noll chans att ditt hår blev tjockare pga balsammetoden. Berodde till 100% på något annat.

          Det är nog känslan om hur hon uppfattar håret som hon beskriver. Dvs nu beteer sig hennes hårstrån och håret på sådant sätt, eller ligger på sådant sätt, att det känns tjockare.

          Okej undrar vad det beror på då isåfall, för under alla år jag tvättat håret med shampoo och balsam så har det inte vart såhär fint och fylligt. Man masserar ju hårbotten väldigt mycket i samband med tvättarna iofs, kan säkert ha något med det att göra också och det gör jag ju tack vare balsammetoden 😄

        Har du andra produkter i håret, mousse, spray osv. Hur går det bort med bara balsam?

      alltså ni som tränar/svettas- hur funkar balsammetoden då? håret måste ju bli äckligt av att inte få schampo då känns det som

        Tänker du att svett inte är vattenlösligt eller?

        Skulle aldrig fixa det. Håret blir ju dessutom helt matt av balsam, aldrig nån nytvättad känsla i håret. Har aldrig fattat grejen med torrschampo heller faktiskt.Däremot tror jag inte man skall tvätta håret varje dag, om man kan låta bli, det blir en ond cirkel och torkar ut.

      Inte om du har något problem med hårbotten som typ mjäll eller eksem. Jag testade ett par månader och det funkade inte för att ta bort de problemen så som jag hade hoppats.

        Fick du bort problemen på ngt annat sätt?

      Inget för de med skalpproblem.

    Tiingelinn har lagt ut flera stories på ett grått och regnigt Skara sommarland som knappast lockar till besök. Majoriteten av hennes stories saknar dessutom reklammärkning. Vad nöjda Skara sommarland måste bli. Ibland förstår jag inte hur influencers kan vara så oengagerade i sitt arbete.

      Hon kan ju vara där utan att det är ett samarbete.?

        Det står ju ”reklam för…”

      Det var säkert planerat att hon och S skulle åkt dit med tjejerna. Nu blev det inte så pga uppbrottet så hon känner kanske inte samma gnista med samarbetena just nu 😂

        Vad är det att gråtskratta åt?

      Tar tillbaka det där. Är det det nya nu att bara tagga platser? Therese Wickman gjorde samma sak med Böda.

      Hon kanske bara fick bo där gratis mot att hon postade lite under besöket.

        För det första så är det ett samarbete. För det andra är vissa, men endast vissa, stories reklammärkta.

          Säger ingenting om reklammarkeringen men menar bara att ifall företaget ”bara” betalar henne i att hon får bo där en natt gratis så kanske det inte är lika höga krav på att ta fina bilder utan mer att hon bara skulle tagga dem i de poster hon gör.

          Hon styr ju inte över vädret

      Bästa idag är Aisha som gör reklam för Under you skin som gör underverk för hennes hår – som döljs under hennes hijab och ingen sett.

        Det här är ljudet av tunn is.

        😂😂😂👊🏻

        😂😂

      Men hon kan ju inte styra vädret? Att det är grått och regnigt rår hon väl inte för. Gick in och kikade och tyckte inte det såg SÅ himla omysigt ut för övrigt.

      Hahaha tänkte ”men hur fan kan du åka dit i spöregn” och sen såg jag reklamen, då föll poletten ner.

      Ska hon trolla fram soligt väder eller vadå? Regnar det så regnar det 🤷🏼‍♀️

        Förslagsvis kan man ju invänta att regnet avtar, alternativt ta bilder i parken imorgon eftersom dom verkar övernatta. Att kalla barnen för tappra kämpa för att dom krigar sig igenom en dag på Skara sommarland känns inte det heller som den bästa av marknadsföringar.

          Hon brukar ju lägga upp bilder varje dag, och sen vet inte du hur samarbetet såg ut, kanske var det meningen att hon skulle lägga upp bilder idag. Och var det inte meningen så är det väl upp till henne vad hon vill posta om sin dag?

          Då tycker vi olika. Jag blir mer inspirerad av det här eftersom det är så verkligheten ser ut i Sverige, ibland har man planerat in en dag på ett lekland utomhus och så blir det regn.

          Men jösses vad du klagar på ickesaker.

            Håller verkligen med!

          Är du någonsin nöjd med något alls?

          Jag var på Skara sommarland med mina kompisar och våra mammor en gång när jag var liten, vi hade så jävla roligt pga ingen kö någonstans och vi sprang runt som fullkomliga galningar. Man blev ju ändå blöt både i och utanför vattnet så regnet gjorde detsamma. Ett av mina bästa barndomsminnen!

      Tänkte först att hon väl inte kan göra så mycket åt vädret. Men sen gick jag in på hennes instagram och tittade, och okej, verkligen spöregn och alla stories handlar ju som att de ”kämpar” när de är där i regnet. Rena rama plågan. Nej det var faktiskt ingen vidare reklam det, och då gillar jag ändå regn :p

      Vad ska hon göra åt vädret?

      De var där förra året också, såg dom där. Var nog inget samarbete då iallafall.

      Det var väl inte så dåligt. Såg ju mysigt ut trots regn.

      Och nu ”lite regn stoppar inte mina tjejer” – nä inte när morsan tvingat med dom pga samarbete. LOL

    Jag började nytt jobb i juni men känner nu att jag på grund av annat i livet varken hinner eller orkar jobba 100%, skulle vilja gå ner till 80. Kan man säga det redan nu eller tycker arbetsgivaren att man är sjukt jobbig då? Borde man jobba åtminstone x antal månader först liksom?

      Har du barn under tolv år? Annars har du inte rätt till deltid.

        Det har jag

        8 är det som gäller fortfarande.

      Du har inte per automatik rätt att gå ner i tid bara för att du känner för det.
      Vad tänker du ange för skäl?

        Att jag har små barn och inte får ihop livet

      Det är väl lika bra att fråga direkt? Sedan kanske din chef önskar att du väntar lite så hen kan hitta ersättare för de 20% du inte jobbar och det är ju schysst att gå med på. Men om du har rätt till det pga barn eller liknande så kör på. Livet är viktigare än jobb.

      Har du rätt att gå ner i tid?

      Det beror helt på hur du formulerar det. Att du inte ”hinner” jobba heltid låter konstigt att säga. Men att du skulle vilja gå ner i tid eftersom du märkt att 100% är för krävande, både mentalt och tidsmässigt, tyder på självinsikt. Arbetsgivaren har dock ingen skyldighet att tillgodose dina önskemål. De måste ju hitta en lösning på hur de 20% som du inte jobbar ska täckas upp, så beroende på vilken typ av arbete du har kan det vara olika svårt. Fundera gärna igenom om du kan bidra med en lösning, t ex om du har förslag på effektiviseringar. Den typen av proaktivt beteende brukar uppskattas.

        Jag har små barn så jag kan gå ner i tid på grund av det, men jag vill också byta jobb inom relativt snar framtid och tänker att det kanske påverkar referenserna negativt? Men annars tack för tipsen, ska fundera på det 🙂

      Eftersom du började förra månaden antar jag att du fortfarande är provanställd i fem månader till så jag skulle absolut inte nämna något innan du blivit tillsvidareanställd.

        Nej jag är tillsvidareanställd 🙂

      Ja, arbetsgivaren kommer att tycka att du är jobbig. De har ju rekryterat dig för att jobba 100% och inget annat. Du har ju knappt börjat och redan nu visar du att du inte orkar med jobbet. Det ger inga bra signaler.

      Det finns ingen som helst skyldighet för arbetsgivaren att erbjuda dig 80% (om du inte har små barn) så ser inte att det ens finns en poäng att ta upp det här så snart.

      Sök en 80%-ig tjänst hos nuvarande arbetsgivare eller hos en annan.

        Där jag arbetar är det inget konstigt alls att en småbarnsförälder tillfälligt gå ner i tid. Verkligen ingen av oss arbetsgivare som suckar för det…

      Såklart de kommer tycka du är sjukt jobbig, vad ska de göra med dom 20% du inte orkar jobba liksom.

        Väldigt dömande kommentar ändå. Världen är full av människor som inte jobbar heltid, det finns viktigare saker i livet. Om verksamheten faller på att en enda människa går ner 20% så var det förmodligen en tidsfråga bara ändå.

          Världen är också full av människor som pressar på med heltid men som sedan blir sjukskrivna. Hellre 80% och frisk över tid än 100% och arbetsgivaren måste täcka upp plötsligt. Men ska du byta jobb inom kort skulle jag se över alla möjligheter att få ihop livet på annat sätt, iallafall om det är en bransch där det är lite svårare att få drömjobbet.

      Det bästa är att vara ärlig mot sin arbetsgivare. Tala om hur du känner och hur ditt liv ser ut. Du är inte mer än människa.

      Du har små barn, och är tillsvidareanställd skrev du. Jag är helt säker på att ni kan reda ut situationen, du och din chef.

      Mitt råd är att ta upp det nu, vänta inte.

      Om du sa att du vill jobba heltid får du nog göra det ett tag, tycker jag i alla fall…. Så småningom kan du ju be om att få gå ned i tid….

      Säg till att du vill jobba 80% för att du har barn. Barnen är små en kort tid.

      Strunta i negativa kommentarer här eller om chefen blir sur. Då är det en dålig chef

    Jag gjorde mötesplatsen personlighetstest igår och det gick såhär..:
    Reserverad. Jo.
    Återhållsam. Ja.
    Flexibel ”Om det är möjligt att skjuta upp någonting gör du gärna det”. Va? Jag klickade att allt inte BEHÖVDE planering?
    Känslofull ”Du har kort stubin”. Va i helveTE?

    Nu får jag bara 70% matchningar och jag kan inte göra om testet?? Ett sånt karaktärsmord!!

      Körde på det ett tag, nu var det många år sen, men var nöjd då. Likt Nnn här ovan gjorde jag det enkelt och billigt för mig och tvättade med Coop xtra balsam. Funkade bra, mitt hår var väldigt glansigt och fint. Dock upplevde jag att det tog längre tid att tvätta med balsam med masserandet och att det skulle sköljas ur väldigt noggrant.. så orkade inte till slut och återvände till schampo. Hade nog också en förhoppning om att mitt hår skulle sluta bli fett så snabbt, men det bet inte på det (likt allt annat jag testat)

        Toppen, vad rätt min kommentar hamnade.

    Jag har tappat greppet om mitt liv lite. Dagarna bara rinner iväg utan att jag gör något produktivt. Är irriterad på min man hela tiden, orkar inte dra till gymmet och har ingen lust med någonting. När jag gör ingenting hela dagarna får jag så klart ångest och växer fast i soffan.

    Hur tar jag mig ur min spiral och rycker upp mig lite? Behöver få bollen i rullning igen.

      Svarar utifrån mig själv, och säger: gör saker ändå fast du inte har lust. Sluta vänta på lusten.

      Gärna saker som involverar att vara lite utomhus, röra lite på benen samt även komma i kontakt med folk, eftersom man tvingas skärpa till sig en aning då vilket faktiskt kan vara sunt.

      Små uppdrag att göra under dagen kanske. Ministädning som tar 5 min, typ rensa nån yta, lite jobb men ändå synligt resultat.

      Skriv listor med saker du vill och behöver göra och bocka av. Inte för många per dag. Hitta en bra dagsrutin framför allt: ett specifikt klockslag för alla måltider. Försök att distrahera dig själv från att ta upp mobilen. Typ: om jag städar så får jag scrolla på mobilen sen. Då glömmer man typ av vad det var man ville kolla på mobilen.

      Jag kände samma i våras och hade gjort en längre tid, hade pratat om det med en kompis som kände samma. Vi båda skaffade gymkort på samma ställe och började sedan gå på gruppträningspass tillsammans, det var enda sättet för mig att komma igång. Det är mycket lättare att komma iväg om man har planerat ett träningspass med en vän, man (jag) vill inte ställa in då av ingen anledning.
      Så mitt tips är att ta hjälp av en vän!

        Ett tips i tipset är också: gruppträningspass! Det är verkligen någonting med att träna i grupp tycker jag

      Putsa en spegel eller torka av en fönsterhylla sedan stoppa där och gå ut i max 10 minuter. Då börjar ”tänket” fatta att det går att utföra saker utan att det är jobbigt. Så gjorde/gör jag och det löser upp koma-känslan ganska ofta. Idag dammsög jag endast köket och gick fram och tillbaka en sväng på vägen. Tvingade mig att duscha och faktiskt tvätta håret. Vissa dagar funkar bara en grej men då får det vara så. Att somna men nytvättat hår gör mig lugnare i kroppen även fast jag tycker att det är asjobbigt att ta tag i mig själv och göra duschen

      Jag hade nog börjat ta tag i träningen först. Då får du massa energi och kommer må bättre mentalt i det långa loppet. Känns ofta som att livet på alla andra plan förbättras i samband med att man kommit igång. Sen är såklart det svåra att faktiskt ta sig dit och börja på nytt igen när man hamnat i obalans med sina rutiner. Händer mig då och då. Brukar vara snäll mot mig själv och sätta som mål att bara gå till själva gymmet. That’s it. Jag får lov att vända vid dörren om jag vill. Men när man väl står där så känns det enklare att gå in, än att gå hem. Men det har ju hänt att jag gått in, satt mig i bastun, och sen gått hem 🙃 Man får vara snäll mot sig själv helt enkelt.

    Är det så lite kommentarer här för att det är sommar och semester? Eller är det för att alla är satta på modd?

      Kommentarerna härinne har väl blivit färre överlag tycker jag. Förr kunde det vara 8-900 kommentarer på ÖS, numera är det max 4-500. Känns som att många har ledsnat.

        Jag har rotat runt I gamla öppet spår,efter att Violet Crawley länkade dit, för några veckor sedan.
        Det är en ganska stor skillnad på kommentarer och bemötande då och nu.
        Kanske en anledning till hur stort engagemanget är.
        Jag upplever också att det var mer bus och skoj, trådar som spårade och knasiga vinklar. Eller så är det som med det mesta, man minns det man vill minnas😄

      Man hamnar i modd.

      Det är en bugg som gör att jättemånga kommentarer fastnar i modd, har varit så sen igår typ.

    Hur blir benen snyggt rakade? Det blir aldrig bra på mig, röda prickar och irriterad hud. Använder varmt vatten och sen oparfymerad ducholja, har estrid rakhyvel som ska va så bra enligt alla (känns det som) men jag är inte direkt impad av deras rakhyvel.. tycker inte ens att den tar bort allt hår ordentligt. Hur gör ni som rakar benen?

      Skrubba ordentligt innan du rakar.

      Jag brukar skrubba kroppen i duschen med en peelingvante och raka benen direkt efter att jag har kommit ut ur duschen. Blir superfint varje gång!

      Rakhyvlar för män är väl (som det mesta annat) det bästa? Använder Gillette men funderar om säkerhetshyvel kanske är ännu bättre.

      Gör typ likadant som du.. Väntar alltid till sist när jag duschar så att hårdtråna mjukas upp och sen duscholja (Eucerin). Använder rakhyvel från gilette för män.. upplever att hyvlar riktade till män är vassare och därmed bättre men kan såklart vara inbillning 🙃 Har iaf inga problem med irriterad hud eller så, varken på benen eller andra ställen 🙂

      Något serverbyte på gång också va? Så ha tålamod och misströsta inte! 🙂

      Rakgel och hyvel med massa blad med såna där gelekuddar. Byta hyvel ofta.

      Återfukta huden!! Fick alltid prickar förr, numera smörjer jag in benen med miniderm efter varje dusch.

      Epilator så bra.

        Håller med, bästa! Dessutom blir det mindre & mindre att ta bort, ju längre man hållit på.

        Då blir ju benen galet prickiga dock.

          Ja, men bara i början, när du gör det de första gångerna, sen vänjer sig hårstråna att bli epilerade. Så var det iaf för mig. Om man smörjer direkt efter, så lägger sig prickarna snabbt dessutom.

            Inte för mig, blev prickig varenda gång, oavsett hur jag försökte preppa mina ben innan.

      Vad gör det då?! 😄 Förlåt, men jag orkar inte bry mig om man är lite stubbig/röd här och där och jag lovar, ingen annan bryr sig heller 💕💕💕

      Jag använder en rakhyvel till män typ Gillette och Dax tvättkräm. Det blir helt slätt och så smörjer jag med Alovera ( ALOE 99, HOLIKA HOLIKA).

    Jag funderar på det här med hudvård. Många kvinnor har ju någon form av hudvårdsrutin, vissa med extremt dyra produkter och vissa med billigare men åtminstone har dom flesta kvinnor jag vet i alla fall en ansiktstvätt och en återfuktande kräm. Medan det måste vara extremt få män som bryr sig, eller hur? Ni som har manliga sambos/vänner/män – tvättar dom ansiktet och smörjer in med speciella produkter? Min pappa, bror och pojkvän tvättar i princip ansiktet med tvål i duschen, thats it liksom.

    Min fråga är då – har män sämre hy än oss kvinnor för dom inte håller på med olika produkter? Inte kan man se det på äldre människor att män har fler rynkor? Inte heller yngre män har väl allmänt en sämre hy än kvinnor? Eller handlar det om att hudvård behövs för att vi sminkar oss mer? Eller är all hudvård bara bullshit?

    Vore intressant med reflektioner

      Jag lägger tid och pengar på hudvård. Använder spf i ansiktet varje dag. Ni fattar. Min man. Inte ens en ynka synlig por har han. SUPERFIN hy. Smörjer inte ens ansiktet. Han är yngre än mig.

        Porer och hud är genetiskt , tyvärr

          Hormonellt! Alla mina porer försvann med p-piller. Istället fick jag soleksem… 🙈🤦‍♀️

      Det är säkert en viss skillnad rent genetiskt på män och kvinnors hud (hormoner etc) men jag personligen tror det har mycket med smink och dylikt att göra. Att eftersom man har smink måste man också ha mer av en hudvårdsrutin för att hyn inte ska bli helt kaos (obs gäller inte alla osv). Upplever också att kvinnor som aldrig använder smink sällan har mycket av en hudvårdsrutin heller men ändå har fin hy, vilket stärker min tro att det har mycket med det att göra. Men har inga belägg för att det är på det sättet utan bara min egna teori 😄

        Jag tror det också. Jag använder enbart mascara och brynpenna och har alltid gjort. Tvättar ansiktet med tvål och vatten (och smörjer med spf på vår/sommar).

        Sen tror jag kanske att man blir mer medveten om man sminkar mycket. Jag menar. Är jag torr i ansiktet en period så gör inte det så mycket men ska foundation på och kaka sig i det torra så vill man säkert göra något åt det.

        Kan också vara att kvinnor med fin hy inte känner att de behöver sminka sig eller ha en speciell rutin. Jag har akne, så vill gärna täcka den och försöker hitta krämer som gör min hy bättre. Min syster har superfin hy och skulle kunna smörja in sig med baconfett om hon ville och ändå vakna upp med ett felfritt och perfekt ansikte.

        (ja, jag hade akne även innan jag började sminka mig. Vill inte ha några råd eller tips.)

        Kanske lite korkad fråga men jag anväder varken smink eller hudvård och har aldrig gjort regelbundet heller, men vad menar ni egentligen med att hyn blir kaos eller dålig hy? Finnar? Att den inte har jämn färg? Är det något man känner, typ att det känns torrt/ fettigt?

        Vet inte om jag har dålig hy eller inte egentligen. Inget som kliar eller så iaf.

        Använder knappt ngt smink alls, aldrig foundations odyl, men är supernoga med hudvård och använder aktiva grejer som jag vet fungerar på min typ av hy. Min hy är hundra ggr bättre nu än för tio år sen. Hade inga jättestora problem, men lite plitor & synliga porer då och yt torr emellåt nu-inget sånt alls.Ju bättre hyn är, ju mindre smink vill man använda, är min erfarenhet.

      Män har tjockare hud, inte samma hormoncykel och framförallt inte samma krav på sig att alltid vara perfekta och inte åldras.

      Har också tänkt på detta och tycker absolut många män har sämre hy än kvinnor med mer rynkor och torra partier eller rodnad. Jag fick min man att börja med att smörja in ansiktet med mild kräm efter varje dusch och han blev mindre torr på vintern. 🙂

      Män är mindre benägna till både torr hy och akne, samt att mäns hud är tjockare vilket gör att dom får rynkor senare. Men även män kan såklart få hudproblem. Sedan får man komma ihåg att olika hudvård har olika effekt. Jag har i princip alltid bara tvättat ansiktet med tvål och vatten och kan trots det räkna på en hand hur många finnar jag haft i mitt liv. När jag började med min nuvarande hudvårdsrutin fick jag däremot betydligt mer återfuktad hy och betydligt färre problem med torrfläckar, klåda och eksem. Den synliga skillnaden är inte särskilt stor, men den känns tydligt.

        Män bryr sig nog generellt mindre också, av flera olika anledningar.

          Ja, och med risk för att få kritik…tur är väl det, skulle tycka det vore sjukt osexigt om min man höll på med hudvårdsrutiner odyl och ägnade långa stunder med att grooma sitt yttre. Men det är jag och en del vill säkert ha sin man välgroomad.

            Va? Osexigt att bry sig om sitt utseende?

      Skulle svara något igenkännande här men sen kom jag på att min man har haft skägg sen forever så vet knappt hur huden ser ut där under 😅
      Jag har typ ingen hudvårdsrutin mer än använder ansiktskräm när jag duschat, och tvättar av smink med rengöring eller bara tvättar av ansiktet om jag inte har smink. Använder på sin höjd 3-4 sminkprodukter. Jag har oftast fin hy men när jag ätit choklad eller godis får jag ALLTID plitor på käklinjen. Slår aldrig fel. Nyfiken på om det är samma för män??

        Det där med choklad och finnar har väl slagits hål på som en myt sedan länge. Finnar beror snarare mer på hormoncykler hos kvinnor.

          Både socker, fett och mjölkprodukter kan påverka hyn. Det beror på hur känslig man är. Personligen behöver jag utesluta flera saker för att min hy inte tål dem.

            Myter.

      Hudvård är generellt bullshit ja. Men sedan använder ju kvinnor mer smink som gör att man kanske vill ha mer vårdande produkter än tvål både för att förbereda huden och tvätta av allt sedan. Har en hel hudvårdsrutin för vardagen när jag använder smink och är i kontorslokaler med torr luft. Nu under sommaren, inget smink, ute massor och använder bara vatten och lite dag- och nattkräm. Har som bäst hy på sommaren.

      Min man har aldrig tagit hand om sin hud och under ögonen syns det big time nu (vi är 50-ish). Jag tar hand om min hud och har betydligt ”yngre” hud runt ögonen.

      Har upptäckt att vilket vatten jag tvättar ansiktet i spelar en viktig roll. Hade bäst hy när jag bodde i Norge, och sämst hy nu i Australien. De tillsätter ju diverse kemikalier i dricksvattnet. Nu filtrerar jag vattnet för att få bort klor och annat innan jag tvättar ansiktet, och jag upplever att det verkligen gör skillnad! Så det är ett tips för er som också bor utomlands. Checka vattnet.

      Jag tycker nog män i min ålder (35) har mer åldrad hud än kvinnor i den åldern. Varken jag eller de flesta kvinnor i samma ålder i min närhet har ju några djupa rynkor t.ex, mer fina linjer. Medan män ofta har rejält med rynkor i pannan. Känns som att kvinnor behöver visa leg på systemet högre upp i ålder än män. Men på gamla människor syns det ju ingen skillnad i ålder.

      Jag är snart 60 år och tvättar i princip aldrig ansiktet, bara det som rinner när jag duschar. Smörjer aldrig och har lite rynkor för min ålder. Solkräm ibland om jag ska till stranden. Har alltid gjort så utom när jag jobbade i fabrik, men då hade jag rätt mycket finnar. Som tur var har jag inga ärr efter det.

      En del är nog genetiskt, båda mina föräldrar ser yngre ut än sin ålder. Speciellt min pappa som är över 80 år och har knappt inga rynkor.

        Glömde säga att jag sminkar mig sällan, har mörka ögonbryn och ögonfransar.

    Jag är inne i en period där måendet inte är på topp, vilket leder till att jag inte riktigt orkar ta hand om mitt utseende. Jag jobbar dock heltid nu under sommaren där jag måste befinna mig på kontoret och se relativt anständig ut.

    Har någon tips på små enkla saker man kan göra för att lyfta utseendet? Speciellt kläder

      Småsaker som jag tycker gör skillnad är att fixa ögonbrynen, fixa en form som passar dig. Är de tunna så kan du bara fylla i dem. Tvättat hår får mig att känna mig superfräsch. Sök på ”color analysis” och se vilka färger som passar dig allra mest beroende på vilken säsong du är, det kan verkligen lyfta din look 🙂

      Utseendemässigt, typ färga och forma ögonbrynen. Kläder går att få till bra med fina basicplagg. Typ ett par vardagliga fina kostymbyxor med en fin enfärgad, typ vit, t-shirt.

      Ett snyggt bälte kan enkelt piffa upp tråkiga kontorskläder. Beige funkar med allt. Att bara böja ögonfransarna lite gör stor skillnad, även utan mascara. Stram hästsvans kan alltid dölja småskitigt hår. Om du får ha sneakers är vita super, men se till att de är rena. When in doubt, ha svarta kläder.

      Hoppas något hjälper som du inte tänkt på innan!

      Färgat läppbalsam tycker jag piggar upp direkt.

      Hästsvans, en bra concealer och att byta ut min vanliga body lotion mot en BUS-lotion är mina go to.

      Färga ögonbryn och fransar och ha målade naglar (räcker med typ en neutral rosa (snyggast enligt mig)) och välskötta händer.
      Vad gäller kläder har jag tappat det helt, men som Lollo skrev, basplagg, kontorsbyxor, kavaj, enkelt och sååå snyggt!

      Borstat hår och köra lite med torrschampo om håret börjar bli oljigt är mina tips! För kläder så räcker helt och rent långt. Även om kontoret är öppet som vanligt på sommaren så känns det som att det ofta är mindre strikt när många är på semester så det kanske är okej att ha lite mer chill kläder. Hoppas att du kan jobba hemma någon dag ibland och bara kan mysa runt i icke-kontorskläder!

      Åh, vilka realistiska och bra svar jag fick! Tack så mycket allihopa!

        Klipp håret! Jag tycker att alla tjejer har för långt hår. Fler borde dessutom ha uppsatt hår, ordning och reda och såå snyggt. Pernilla Wahlgren i allsången t ex, har hon nånsin uppsatt? Nej just det.
        Andra tips:
        Sluta färga håret om du gör det och sluta med smink. Skönt att vara naturlig och roligt att sminka ibland om t ex 25/30/40-årsfest.
        Strumpor och skor. Snygga skor.
        Litet hårspänne som detalj.
        Benmuskler <3

    Det här med att ha semester med barn (5 och 8 år). Ge mig tips hur man ska lyckas vara lite utvilad? Känns som hela dagarna går åt till att fixa mat och hålla dom borta från iPads. Försöker dessutom hålla hushålla lite med kalorierna för femåringen som är överviktig så då blir det ännu mer fighter om lagom med glass osv (gör ju såklart ingen skillnad på barnen men 8 åringen är inte lika mat-intresserad innan något säger något).

      Kan de inte få kolla på TV nån timme per dag så kan du passa på att vila då?

      Släpp på iPad ibland.
      Försök laga matlådor så att du/ni slipper laga flera gånger om dagen.
      Förbered även mellis om det går (typ skär upp morötter osv i förväg).

      Kom ihåg att det är okej att barnen har tråkigt ibland också! ☺️

      Lägg undan iPads på ett ställe de inte kan hitta dem. Total iPad-förbud

        Varför ska barnen ha totalt iPadförbud hela semestern? Och hur hjälper det mamman med hennes problem? Tänkte svara tvärt om; ge dom nån timme om dagen med iPad eller TV och passa på att vila medan de kollar…

      Gör egen glass – frys in funlight saft t.ex eller gör smoothies på youghurt och frys in, mixa frusen mango med frusen banan – blir som glass.

        Bra tips men frysa in saft blir inte gott. Bättre med frysta smoothies då, eller rakt av bara mixade bär.

      På vilket vis går det mycket energi åt att hålla dem borsta från iPads? För att det blir mycket tjat, eller för att du känner att du måste sysselsätta dem med roliga saker för att konkurrera med paddan? Jag tycker skärmtid lätt blir en ond cykel, att barn vänjer dig vid att att antingen ha skärmen eller ”aktiveras” av någon vuxen på massa påhittiga vis medan förmågan att aktivera sig själv försvinner. Kanske inte så kul tips, men tänker ändå att överväg att plocka bort ipadsen helt eller ha en enkel förustägbar struktur typ ”efter middagen OK med 1 h skärm”.

      Och kanske lite samma med glass och godis, att regler osm är enkla att följa typ ”glass på fredagar” kan minska risken att hamna i tjatfällan.

        Instämmer i det här. Det tar mer tid att hålla efter tider och se till att allt sköts efter de regler ni satt upp än vad det tar för barnen att reboota och börja sysselsätta sig själva när de väl vant sig av vid stimulansen från paddorna.

      Snälla, var rädd om femåringen, hen växer fortfarande och blir det förbjudet med godsaker så blir det ännu mer lockande och man kanske smygäter/hetsäter istället. Om man försöker ”banta” så sänker man ämnesomsättningen ännu mer och får ännu högre risk för större övervikt. Mellistipset är ett bra konto för bra mellanmål med bra ingredienser. Tvärtomdieten är ett anbat bra konto. Fruktglass man gör själv är ju toppen tex!

        Hon sa inte ”förbud”. Utan att hon försöker hushålla med kalorierna 🙂

      Ni behöver ett schema!

      När barnen vaknar tittar de på sommarlov.
      8:30 Frukost, göra sig i ordning
      10 Ut en liten promenad / gå och handla / cykla
      12 Lunch och hjälpas åt efter förmåga.
      Efter lunch skärmtid t ex tv eller Switch, men inget Youtube shorts för det är så själsdödande.
      14:30 mellanmål. Verkligen inte glass varje dag. Äter folk det varje dag!? Säg till barnen att det blir glass två gånger i veckan.
      16 Leka något tillsammans typ kiosk, skola, tåg, rymdpirater
      17 sitta och pyssla med något, rita, pärla el dyl
      18 kvällsmat
      19 en liten kvällspromenad runt kvarteret
      20 nattning och högläsning.

      Fördelar: alla vet vad som gäller. En längre skärmtid efter lunch så att barnen a) inte är ute i det allra soligaste b) inte behöver fråga när det är skärm för det är alltid samma tid och avbryts alltid i tid till mellanmål så att det är kul att stänga av.
      Skönt att vara ute tillsammans.
      Viktigt att läsa för barnen. Börja med Nina och snöleoparden av Emi Gunér. Passar barnens åldrar.
      Mellan era olika tider är det förstås fri tid. De behöver inte sysselsättas hela dagen men det blir skönare för alla med rutiner och förutsägbarhet.

    Finns det något man kan tänka på för att inte bli så lätt generad? Jag kan bli röd i nyllet för ingenting och skäms lite över det.

      För mig har det varit enklast att acceptera det och säga ”oj, nu känns det som att jag blir röd”.

        Vadå, säger du bara helt random ”nu känns det som att jag blir röd”, tror det är större chans att ingen tänker på det om man bara försöker låtsas som ingenting 😅

          Jo, man känner när det ”hettar” i ansiktet, och det syns. Så att säga det kan avdramatisera känslan.

      Blir också röd i ansiktet. När det kommer dagar så jag vet att jag sannolikt kommer råka ut för rodnad, tex när jag håller utbildningar på jobbet eller personalmöten och jag ska prata mycket..
      Såna dagar ser jag till att vara ordentligt fixad med smink, hår och snygga kläder. Det känns alltid lite bättre då. Plus en grön tröja/klänning. Grönt neutraliserar rött.

      Mitt bästa tips är att lära dig leva med/acceptera det. Säger jag bara för att jag har konstant dålig hy med mer eller mindre blossande rosacea konstant. Har spenderat så många år med att skämmas och försöka dölja, en dag orkade jag inte mer och nu tänker jag sällan på det & det är sån befrielse.

    Tycker det är mycket med bloggen nu och att folk fastnar i modd, bloggen ska byta server och att like-knappen är borta. Kommer man kunna filtrera på färskhet på kommentarerna efter serverbytet? Säkert bra med lite sommarservice 🙂

      Ja det är så mycket som är dåligt nu. Jag har tex inte kunnat se inlägg från Instagram på evigheter heller.

      Och öppet spår blir svårt att få överblick över när man inte kan navigera efter nya kommentarer (vilket också gör att diskussioner i inlägg helt dör ut så fort ett nytt inlägg kommer, förut kunde det ändå fortsätta om det var diskussioner där)

    Nån som sitter på nått tips? Förstår att för att få medicinskt svar ska frågan ställas till vården. Fick urinvägsinfektion just innan vi skulle åka på semester. Fick penicillin just innan avresa och har två sista tabletterna kvar. Symptomen är inte helt borta ändå, det märks skillnad men känns också av lite än. Vi är utanför Sverige, nån med erfarenhet av UVI och tips som funkat för er? Försöker dricka mycket vatten med citron. Eller nån som har erfarenhet av att äta penicillin och som vet om symptomen kan kännas av lite efter avslutad dos men infektionen ändå liksom vara ”läkt”? Detta upptar typ hela mina dagar med rädsla för om jag måste söka upp vården utomlands när man inte har nån aning om hur man går tillväga. Vi ställde oss frågan om vi skulle ställa in resan men valde att åka så jag vet och förstår att det är mitt eget ansvar. Låter också som värsta offret, hemma kändes det som att det reder ut sig men ju mindre det är kvar av penicillinet desto mer har stressen växt.

      Sved lite smått för mig efter en UVI, sökte igen, men infektionen var utläkt. Läkaren sa att det nog fortfarande var irriterat. Höll i sig typ två veckor.

      Viktigt du tar all medecin. Varit utomlands och fått uvi. Gått till apotek och fick tabletter. Nog finns det apotek och läkare att få hjälp av.

      Jag har varit med om samma. Du behöver mer antibiotika. Fråga efter närmsta läkare i hotellreceptionen. Som jag minns det åkte jag till läkaren, betalade en mindre summa för besöket och för receptet och thats it. Inget konstigt alls. Det var i Kroatien.

      Ibland kan man behöva annan antibiotika om du inte svarar helt på den första. Bakterierna kan vara resistenta mot ex selexid.

      Hur länge är du borta? Om det är vanlig uvi så brukar det sällan bli väldigt farligt (om du inte får njurbäckeninflammation men det är ovanligare).

      Kolla upp D-mannose! De borde ha det på en hälsokost/apotek. Förändrade mitt liv då jag ständigt gick på antibiotikakurer

      Om du hittar Äppelsidervinäger där du är så är det mitt ABSOLUT bästa tips. Jag var förut inne i en period men många UVI. Det var så illa under ett tag att jag inte ens kunde ha tampong eller binda under mens utan att drabbas av UVI.
      Började dricka äppelcidervinäger. Har aldrig haft problem efter det. Var plågsamma 8 månader med många Uvier. Antibiotika kurer som jag tog. Men nu är det ett avslutat kapitel

      Säker på att det är uvi? Ska finnas andra orsaker till symtom liknande uvi ex problem m bäckenbotten/underlivet.

    Linnea Claeson håller i en workshop när hon är magsjuk. Mysigt 🙃

      All rimlig kritik mot Linnéa är befogad men det här är ändå en stretch. Det enda hon sa var att hon kände sig sliten och glad att hon klarade scenen utan att tömma tarmen eller spy – också rimliga kroppsliga reaktioner på grav nervositet och stress.

        Ja förutom att hon i sin story säger att hon är magsjuk?

        ”Nej men man är ju gärna magsjuk när man ska upp på scen…” – Linnea Claeson i sin story.

          Oops, lyssnade med halva örat då… Oansvarigt och äckligt i så fall!

      Var läser du att hon är magsjuk?

      Du har redan kommenterat detta på förra inlägget. Hon har inte påstått att hon är magsjuk

        Haha, hon säger ju att hon är det i sin story

      Polisanmäl!

      Ändå tur att det antagligen är en lögn.

        Ja hon har ju ljugit förr om man säger så…

      Sen när är det hon säger sant?

    Är det någon som har gjort en adhd-utredning i vuxen ålder? Kan ni berätta lite om hur det var för er, hur lång tid tog det från första samtalet till att utredningen blev klar?

      Jag har. Tog över ett år, men det var ju mest väntetid så klart. Hur det var? Ptja, både jobbigt och ögonöppnande. Var extremt tveksam i början, men fick många bra verktyg och info.

      Det tog kanske tre år från att jag sökte hjälp tills det var klart. Själva utredningen ca 6-8 månader. En kartläggning av hur ens liv sett ut från barndomen tills nu, inkluderat intervju med föräldrar. En massa formulär att fylla i där man skulle uppskatta sina svårigheter och mående. Olika tester, minnestest, uppmärksamhetstest, arbetsminne, språkbegåvning osv IQ-test. Jag var helt slut efter varje

      Hej K!
      Jag har inte genomgått någon utredning, men jag arbetar med att utföra dem! Det skiljer sig säkert åt en del beroende på mottagning, men det vanliga är att man träffar olika professioner (psykolog, läkare, kanske sjuksköterska) på några samtal/träffar. Man får svara på frågor om sin bakgrund och sin nuvarande situation, man får genomföra tester osv. Ibland intervjuas föräldrar eller andra närstående. Där jag arbetar handlar det vanligtvis om cirka 4-6 tillfällen och en utredning är klar efter några veckor. Då får man återkoppling och genomgång av de slutsatser som dragits.

      Är det något särskilt som du funderar på och som du vill veta mer om?

        Tack för svar! Jag skulle gärna vilja veta lite om hur lång tid allt tar. Hade ett första möte i veckan med en psykolog för att kunna göra en bedömning om vad som ska ”testas”. Han ställde en massa frågor om adhd och sa väl att jag absolut kommer att få göra en utredning för det men att ha vill ha 1-2till samtal med mig för att kunna se om det finns något annat som behöver utredas också. Jag fick en remiss från vårdcentralen till honom. Så det jag undrar är väl om remissen redan har startat iom att jag träffar den här psykologen eller om han skickar vidare en remiss för utredning, och isåfall hur lång tid något sånt tar. Kan man räkna med att det sker inom 90 dagar? Borde ha frågat allt det här på mitt möte men glömde helt bort det..

        Sedan undrar jag väl om utredningen tar några dagar/veckor bara eller om det pågår under typ 1 år( har för mig att han nämnde något om 1 år)

        Sen undrar jag även om man måste h någon anhörig som är med på intervju? Vill gärna inte involvera någon alls i min utredning.

        Jag har gjort en ADHD-utredning utan några tester alls. Träffade två psykologer, en skötare och läkare och gjorde DIVA och SCID samt anhörigintervjuer/barndomsanamnes.

        Jag vet heller inte vilken grad av svårighet jag har gällande ADHD. Psykologen misstänkte någon form av begåvning över snittet men gick inte vidare med test för det (jag tror jag lyckades framställa mig smart?!). Jaja har fått min diagnos i alla fall, skönt.

      Jag gjorde en privat.
      Tog 3 veckor från första samtalet till att få diagnos.
      Allt på min egna begäran, ville att det skulle gå fort så jag inte skulle banga.
      Gjorde först självskattning, sen samtal med en psykolog. För att se om jag visade tecken på diagnos.
      Jag valde att gå vidare, då var det samtal med psykolog (gjorde både autism-adhd så blev några samtal med psykologen), möte med en arbetsterapeut sen blodprover på en vc, ett läkarbesök o alla tester på papper, typ IQ-tester, frågor om mönster osv som tog en heldag.
      Sen samtal med psykologen om vad teamet hade kommit fram till.
      Trodde jag var autistisk (min son är det och vi har många likheter) men det visade sig vara ADHD-nivå medelsvår grad.
      Och jag instämmer i allt vad utredningen visade. Varenda punkt stämde in på mig.
      Bästa jag gjort för mig själv under mina 40 år! Hade ingen aning, trodde alla kände som jag haha.

        Just det! Min man gjorde nära-anhörig intervjun också.
        Jag ville inte att min mamma skulle göra den då hon inte minns något från min barndom, och hon skulle säkert bara säga att jag var så bra så. Men min man känner mig till punkt och pricka så tyckte det var mest passande.

      Ja, jag gjorde det när jag var ungefär 25. Tog ett halvår från första läkarbesöket på vårdcentralen tills diagnos sattes. Var en stor sorg när jag fick diagnosen, grät väldigt mycket efteråt för att livet och allt som varit svårt liksom sköljde över mig.
      Processen gick nog extremt snabbt och smärtfritt men det var nog för att jag var ett väldigt tydligt fall och för att jag hade annan samsjuklighet + hade nytt jobb som jag verkligen inte klarade av så det var väldigt prio att få mig på banan med ev diagnos, eller rätt hjälpmedel. Det gick bra, jag äter nu medicin och har fått mycket hjälp av psykolog och arbetsterapeut plus har bästa sjuksköterskan som följer upp mig regelbundet!

      Tog ett halvår ungefär från det att min remiss skickades till att jag fick diagnos. Åberopade vårdgarantin och fick åka utomläns för själva utredningen (allt gjordes på samma dag förutom samtal med läkare som skedde online nån vecka innan). Utredningsdagen var tuff men jag är glad att jag fick göra allt samtidigt. Har hört att många annars får göra testerna uppdelat på flera dagar.

    Här var det väldigt dött….

      Allt moddas ju, ingen idé att skriva något

        Det är en bugg som gör att kommentarer hamnar i modd tyvärr

          Ja jag vet men jag menar att det då tappar lite syftet att kommentera i öppet spår.

            Jo men vad ska man göra? Antingen får man acceptera att det är så just nu eller så får man skippa öppet spår ikväll

            Finns ju inte så mycket att göra åt det just nu. Antingen får man acceptera läget eller skippa kommentera nu när det strular

              Jag är väl fri att svara att det antagligen är dött pga moddandet.

              Kan inte en till skriva att det är pga bugg, har nog inte framgått i kommentarsfältet än.

                Det var iofs jag som skrev kommentaren om bugg och inte du 😅 du skrev bara att allt moddas, vilket inte stämmer, då bara vissa kommentarer fastnar och du fick det att låta som att de börjat modda i kommentarsfältet.

                  Nej jag har aldrig påstått att ”dom” börjat modda. Men kommentarer (Alla, många, de flesta, whatever.) hamnar ju i modd nu, varför det antagligen är mer dött här ikväll.

                  Vi kan ju fortsätta den här evighetsloopen men jag tror inte jag orkar det.

      Jag tror flera inlägg ligger i modd.

        Det är en bugg

          Varför har ingen sagt det än?

      I’m alive 🤘🍻🍻

    Tips på BUS som passar rödhåriga? Blir ALDRIG brun och den oranga färgen man får av traditionell BUS är alldeles för mörk för mig.

    Blir dessutom alltid fläckigt, nån som testat tan revel?

      Ida Warg har olika nyanser på sin bus, du kanske hade passat i den ljusa? Om du blir fläckig kan du testa att skrubba kroppen och sedan smörja in den före du busar dig

      BUS krockar ju rätt mycket med den orange undertonen som rödhåriga brukar ha. Kanske acceptera blekheten och använda lite bronzer i ansiktet bara?

      Hej!
      Jag är väldigt ljus, rödlätt och ”rosa” hy. Blir heller aldrig brun. Jag kör Ida Wargs BUS, den är inte så gul i färgen utan mer åt det röda hållet vilket ser naturligt ut på mig iaf. Jag använder den vita flaskan med guldig text. Använder mousse-variant med vante och tycker att det går bra att få ett naturligt fint resultat utan fläckar! Blir inte för mörk färg heller.

        Ett tips är ju också att ev. spola av det när man tycker att färgen inte skall verka längre.

    Någon som är jurist? Hur var utbildningen? Svårighetsgrad?

      15 år skitsvårt

      Vill du ha bra betyg är det krävande, och för just jurister är betygen mycket viktiga om man vill kunna komma högt i karriären. Har nästan inte hört om något annat program som är så besatta av betyg, men samtidigt är det en inriktning där man måste kunna allt liksom; du kan inte bara typ kunna lagen lite, tihi, typ.

        Oj jag ser det helt annorlunda. Tycker inte alls att man måste lära sig särskilt ”mycket” på det sättet, utan det väsentliga är att lära sig den juridiska metoden. Liksom lära sig hur man tar reda på ett svar.

      Jag är sedan ca 6 år. Tyckte inte utbildningen var jättesvår. Blir lite vad man gör det till. Lätt att hetsas av andra. Men hittar man ett inlärningssätt som passar en själv och finner trygghet i det så flyter det på bra.

      4,5 år om du inte tar uppehåll men det är ganska vanligt för pauser, andra studier, utbyte osv.
      Det är väldigt fokus på bra betyg och betyg är viktigt vid de första jobben. Jag pluggade en hel del och satsade mycket tid, men var absolut inte ”värst”. Man får se till att inte dras med i för mycket hets och hålla distans. Jag vet inte om jag skulle säga att utbildningen är svår om du är OK med att bara klara dig. Men du måste tycka om att läsa, problemlösa, argumentera osv.

        Så bra att jag tappade läsförståelsen nånstans under yrkeslivet 🙃 utbildningen är 4,5 år. Jag har jobbat i 7-8 år.

      Jag är sedan ett år. Utbildningen kunde vara riktigt krävande stundvis men det var samtidigt otroligt roligt (oftast). Absolut grundläggande att man har koll på sin studieteknik, hade nog inte klarat utbildningen utan en rejäl portion sjölvrannsakan när det kom till just studietekniken. Man måste kunna både ta in stora mängder information, ha en förståelse för ämnet/metoden samt besitta detaljkunskaper när det väl gäller.

      Vet att många på andra utbildningar har det ganska chill men jag skulle säga att du bör betrakta det som en heltidssysselsättning, alltså i alla fall fokus skola kl 8-16 eller 9-17.

      Jag är, också sedan 6 år. Mitt tips är att läsa jöken (om du inte gjort det) så får du en känsla för hur det är att läsa juridik samt om det är något som passar dig 🙂 jag tyckte inte att utbildningen var svår att klara alls, att få höga betyg kan ju vara svårt (beroende på fallenhet, studieteknik, självdisciplin och hur mycket tid du lägger ner). Överlag var det en bra utbildning, stimulerande, utmanande och med krav på mycket eget ansvar

        Bättre att läsa JIK:en om man vill få en känsla för programmet.

        På JIK:en får du en introduktion i den juridiska metoden, dvs hur tar man reda på vad som är gällande rätt.

    Börjat spela WoW igen efter flera års uppehåll. Allt känns väldigt nerdummat, men man måste kanske komma in i det bara.

      Kör wow classic, amazing!!!

      Börjar du från lvl 1 eller en hög lvl?

      Rogue i battlegrounds är min favorit

    Tips på BUS för rödhåriga? Som ger väldigt lagom färg?

    Vilken sommarbluesdag. Men i morgonen ska solen skina igen. Ska se tredje delen om Brigitte B. Vad bra den är. Hoppas ni mår bra. 😊🌞

      Härligt med mulet!

        Håller med. Hoppas resten av sommaren blir likadan och att det regnar massor. Heja mörker och rusk! 😊

          Nej. Vill ha sol och varmt. Man blir ju gladare och är ute mera. Och kvällarna är så fina. 😊

            Både och funkar tycker jag 😇

          Åh jag vet inte om jag vill ha rusk och mörker. Men mulet och en regndkvätt gillar jag!

      Ja en så seg dag! Gick ut och sprang. Ganska långt. Hade ändå inget att göra så kunde lika gärna plöja några kilometer🤷‍♀️🤷‍♀️

      Vad är det för serie/dokumentär?

      Här är/var det sol /Norrbotten ☀️

    Hur många sprut parfym tar ni som använder parfym?:)

    Såg precis Bianca på en story där hon tog 5-6 sprut så därför jag började tänka på detta haha.

    Minns att jag såg en live en gång där en tjej gjorde sig i ordning och tog typ 3 på halsen, 7 på halsduken, lite i håret och sen i luften och gick igenom 😱

    Själv tar jag ett och är rädd att det kommer luktar för mycket😂

      Jag vore glad om fler använder mycket mindre parfym! 🙂
      Ska jag ha, så tar jag knappt ett sprut av parfymen typ..

        Ja, sen sprayar de på mer efter några timmar för de tror doften har släppt. Nej, du har bara dövat ditt eget luktsinne.
        Jag har känslig nos och har ju fått lära mig att andas ”ytligt” vid starka dofter, det går inte att få alla andra att ändra sig.
        Men jag är spårhunden i gänget. Avslöjar mögel eller härsknande mat minst en dag innan andra.
        Själv har jag helt slutat använda parfym. Tycker det sätter sig i kläder, bilen, jackor och luktar unket bara efter någon dag

      Känns som parfym försvinner SÅ snabbt? Vet inte om jag lärt mig rätt, men man ska ta där man har puls, eller? Jag gör det iaf. Och ett sprut i håret.

        Det är du som efter ett tag inte känner din egna doft.

          Ja det förstår såklart jag också egentligen.

      Jag tar oftast ett, ibland två.

        Antingen ett som jag gnuggar på vristerna och sen halsen eller två som sprejas i luften som jag går in i.

          Vristerna? Really?

            Som hen sedan gnuggar som Benjamin Syrsa 🦗

            Ja, vad är konstigt med det? Jag brukar spraya på vristen och dutta med vristen bakom örat. Min väns mamma lärde mig dock att spraya på ovansidan av underarmen i stället så att det ”fastnar” i håren där. Vet inte om det finns någon reson bakom det men sedan dess gör jag så.

              Du menar handleden. Vristen sitter på foten.

                Ah så kanske det är. Engelska är mitt modersmål och där är wrist för händer. Då vet jag.

              Vig ändå som kan gnugga vristen bakom örat! 🤸‍♀️

                Vad ni hånar henne. Hon sa uppenbarligen fel, kan hända vem som helst.

      Tre eller fyra. Tycker det räcker.

      Beror på hur intensiv parfymen är och vad jag ska göra men oftast en spray snett undertill respektive öra. Att använda det i hår och kläder får folk att tycka illa om en, i synnerhet om det är en påfrestande doft.

        Håller med om hår och kläder! Hemskt när folk sprayat där. Blir alldeles för intensivt och oorganiskt.

      Beror på parfymen! Vissa är svinstarka så räcker med 1 sprut. Andra kan jag ta 5 sprut av, de som är klena och nästan är som body mists.

      Sprutar ett sprut i luften och går igenom det

      Använder inte parfymerade produkter eftersom det är allergiframkallande och hormonstörande. Sorgligt att fler inte har denna kunskap. Får dessutom huvudvärk av andras starka parfymer.

        💞

      Alla är olika starka så det går inte riktigt att svara på. Mina starkaste tar jag ett spray av, de svagare 3. Är det varmt ute och en doft är söt så max ett spray. Folk som sprayar 7 spray för de menar att annars känner de den inte har blivit näsblinda mot sin egna doft men kväver omgivningen.

      3 på halsen, 2 bakom varje öra, 3 på varje vrist, 4-6 på varje klädesplagg, 2 i håret sedan 2 sprut i luften som jag står i en stund. Mitt mål är att självantända när jag passerar en eldstad.

        😄 Riktigt mycket hårspray a la 80-tal missar du väl inte?

          Nej då 🙏

      Max 1 hel sprut, får annars hemsk huvudvärk!
      Min man är också tillåten att ta 1 sprut, men har tar ibland 2 sprut och då blir det tjafs! 🤦🏻‍♀️

      En spray på ena handleden som man gnuggar lite mot den andra handleden. Parfym ska anas, inte ge folk astmaattacker.
      Så sjukt obehagligt när man tappar andan när någon går förbi med för mycket parfym.

      Nu när du ställer frågan så inser jag att detta kanske har något med kvaliteten/prisklassen att göra? Mina något billigare parfymer (eau du parfum ändå) kan jag ta 2-4 sprut av. Men just nu varierar jag mellan en Byredodoft och en från Amouage och där känner jag absolut att det räcker med max ett ”löst” sprut.

      Använder inte parfym till vardags, men om jag är onykter och ska till baren så blir det lätt 5 sprut haha

    Oh no inga inlägg, jag som var sugen på slösurf!

      Jag har flera i modd! Säkert så för många 🙁

        Samma här 😕

        Undra vad jag gjort för snällt som gör att jag inte blir moddad 🙂

        Blir spännande att läsa alla inlägg sen då!

          Är nog tur

            Det tror jag också. Eller inte är det skicklighet iaf.

          Camilla skrev tidigare idag att det är något problem med kommentarsfältet och att jättemånga hamnar i modd

      Testar att kommentera för o se om man fastnar 👍

        Svar: nej

    Jag letar efter Libresse tamponger men de finns inte någonstans. Vet någon om de har utgått?

      Detta har jag också tänkt på?? Fyndade massor på matsmart för ett tag sedan men finns ju inte på Ica eller någonstans. Riktigt sad face då de var överlägset bäst 🙁

      Jag köpte några förpackningar i en utförsäljningslåda för ett par månader sedan så det är mycket möjligt att de inte säljs mer.

      Ja dom har utgått tyvärr. Men verkar finnas kvar att köpa i bulk hos vissa återförsäljare: https://www.alloffice.se/stad-hygien/hygienprodukter/ovriga-hygienprodukter/tampong-libresse-discreet-normal-289628

      Har köpt på Dollarstore nyligen

      Okej, vad synd! Då får jag ge mig ut på jakt och bunkra. Gillar deras förpackningar, lagom stora att slänga ner i väskan.

        Är det inte samma storlek som typ ica, coop, ob osv? En liten ask med vad.. 8-10 tamponger eller något..?

        Har man annars kvar en ask är det ju bara att fylla över i den.

    Råkat boka en resa med Ryan air, hur orolig behöver jag vara?

      Vad är du orolig för? Har flugit med RyanAir hur många ggr som helst och det har aldrig varit några problem.

        Vad bra! Folk runt mig som flugit med dem har sagt åneeej katastrof när jag sagt att vi flyger med Ryan air.

      Inte orolig alls. Om ni är fler som åker kommer ni inte att sitta bredvid varandra (utan tillägg) det är väl det enda. Trevlig resa.

        Är det bestämt var man ska sitta eller går man bara på och kan hamna olika då?

        Tack!

      Råkat? Vad är du orolig för?

        Resmål, datum, hotell, pris var i fokus så noterade inte att Ryan air var flygbolaget.

          Eller rättare sagt såg att det var Ryan air vid bokningen så klart men tänkte äh spelar ingen roll i sammanhanget.

      Oj räkna med att ta med fallskärm.
      Nej jag bara skojar.

        Tack tack 😁

      ”Råkat” som i att försöka vara ekonomisk? Säkerhetsmässigt är Ryan Air inte mycket värre än klassiska flygbolag men största skillnaden är avsaknaden av service och boskapen du tvingas trängas med.

      Vad är det att vara orolig för menar du?

      Hur råkar man boka? Och vad är rädd för. Kan lugna dig med att Ryanair är ett säkert flygbolag som inte haft en enda dödlig olycka :).

        Ena gänget jag känner som åkte var allmänt missnöjda och andra gänget kom till fel destination. Men det kommer säkert gå bra, händer det strul får man väl hantera det då.

      De är nitiska vad gäller bagage, särskilt handbagage, så se till att du har koll på antal, vikt och mått i förväg.
      Det positiva är dock att de alltid brukar vara i tid. Förseningar kostar och eftersom de är snåla gör de allt för att undvika extra kostnader.

        Tack ska tänka på det.

        Är det inte tvärtom. Att lågprisbolagen inte prioriteras när det blir förseningar (pga snåla och inte betalar för att vara det) vilket gör att de blir ännu mer försenade då de hamnar längre bak i kön för att få lyfta. Eller är det svammel?

        Är det inte tvärtom. Att lågprisbolagen inte prioriteras när det blir förseningar (pga snåla och inte betalar för att vara det) vilket gör att de blir ännu mer försenade då de hamnar längre bak i kön för att få lyfta. Eller är det svammel?..

        Verkligen. Står och plockar folk innan boarding för att väga bagaget så de kan ta betalt för ev.övervikt. Så inte ett gram över tillåten vikt om man inte vill betala saftig ”straffavgift”.

          Tack! Ska väga noga före.

      Mycket.

      Det kan finnas diverse irriterande regler om att behöva betala extra avgifter för något meningslöst, typ om du inte checkat in online x timmar innan avgång, så kolla noga att du följt all info. Plus som någon sagt ibland nitiskt med handbagage med orimlig avgift om det väger för mycket.

        Tack ❤️

      Inte orolig alls. Dessutom är det de flyg där personalen får ner resenärerna i stolarna snabbast. SAS och Norwegian låter ju folket stå och schabbla med handbagage och plocka fram saker ur väskan, ta av sig jackan medans kön bakom växer.

      Sist vi flög med dem checkade vi inte in online och fick då böta typ 500kr per person. Vi visste inte att man var tvungen att göra det utan tänkte att man gör det på plats och den informationen hade vi missat. Det var första och sista gången tror jag 😂

        Oj tack det ska vi inte missa 👌

    Har ni någon aning om var man kan se serien The Grimm nu då den tagits bort från Netflix? 🙂

    Och vad, enligt er, är en rimlig månadspeng (uppdelat i veckopeng för barnens skull) för barn mellan 7-10 år? Ingen motprestation / krav för att få pengarna, och valfritt vad de spenderar det på… Min storasyster ansåg att mina barn kommer få på tok för mycket i månadspeng, så vill ha lite tankar kring det. 🙂

      10 000 så de har råd att köpa en ny iPad i månaden

        Kanske, för att göra det mer konkret… Jag tänker 200 kr i månaden, dvs att de får 50 kr i veckan. En 7-åring, en 9-åring och en 10-åring..

      Om du menar serien Grimm utan ”the” framför så finns hela serien på prime video! Mitt tips är att använda Playpilot.com för att se vilka streaming sidor som har olika serier & filmer som man letar efter 🙂

        Tack! 🙂 Ska kolla in den sidan, finns även en annan serie – som fanns på Netflix när det lanserades, men som inte finns där längre (av självklara skäl) som jag har svårt att hitta med.. Men, skam den som ger sig! 🙂

          Sökte lite snabbt på Bilibili översta resultatet
          Grimm s01 e01 du får kolla om det är rätt serie?

      Har en 10-åring och han får 50:- i veckan.

        Tack, då verkar det inte som jag är helt ”out of the line” här..

      Utan motprestation 7 åring 20 kr / v
      Och sedan upp en 10 kr per år? Vår 5-åring får en 10 om hon hjälper till med något extra.

    Vad är det för fel på mig? Jag upplever mig inte alls som en person som är i behov av bekräftelse. Av män, menar jag då. Håller inte på med några bekräftelsesökande aktiviteter alls och har varit sparsam sexuellt. Men många gånger när jag blivit involverad med en man kan jag bli helt sönderhungrad efter bekräftelse och kan inte få nog. Vill ha sex hela tiden, bli smekt och rörd vid hela tiden, tilltalad, uppvaktad osv. Och det jag då har med den här personen gör bara ont för ingen kan kanske ge så mycket? Jag känner att mitt humör bli påverkat av hur mycket bekräftelse jag får och jag blir som en annan person. Blir låg och sorgen om jag får ”för lite” och blir direkt glad och uppåt om jag får mer av mannen.
    Jag är ju inte sån här ”till vardags” alls! Har svårt att förstå vad som händer och vad det här med bekräftelse egentligen betyder för mig.
    Någon som känner igen sig eller har en aning om hur man kan vara så oberoende av bekräftelse på ett sätt men på ett annat sätt knarka bekräftelse. Help…

      Kolla på denna, den hjälpte mig med det där jobbiga bekräftelsesökandet, det äter upp en till slut 🙁 https://youtu.be/CPZnScHa1d0

    Har volympulvret i den lilla rosa burken från proffs helt utgått? Någon som har ett tips på ett lika bra?? Helst utan parfym eller med mild parfym.

      Var länge sen nu men gillade Osis förut

      Osis dust-it använder jag

        Maria Nilas är bättre! Ser mer naturligt ut också

      Hur är got2b powerful? Någon som provat den?

    Någon som är lite händig här inne? 🙂

    Håller på att bygga ihop en hylla från ikea. En billig sådan med typ vitlack och spånskivor eller vad det är.

    Vill flytta ett av hyllplanen men finns bara hål för såna träpluggar där det ska vara enligt beskrivningen.
    Ska man tänka på något innan man borrar ett litet hål för att kunna få i träpluggen? Är nervös att jag ska fucka upp, tänker fel, mäter fel osv 😂 eller råkar borra rätt igenom 🙃

      Mät noggrannt vart dr nya hålen skall vara, använd vattenpass eller laser så du får det rakt. Mät djupet på de befintliga hålen. Stick in en spik eller liknande och se hur långt den går in innan stopp. Mät sedan samma mått på borret och vira några varv med tejp runt vid rätt ställe. För att hindra att borren går in för djupt.

        Tusen tack för en så bra förklaring!
        Är ny på sånt här så rädd min hjärna tänkte helt fel 😂

          Lycka till!
          Viktigt att hålla borrmaskinen rakt så hålen blir raka. Annars spretar dina plugg åt olika håll och hyllan blir vinglig.
          Det är kul att kunna lösa saker själv👍
          Bra idé att provborra lite innan så du ”lär känna” maskinen och materialet.

      Du kan mäta hur djupt de förborrade hålet är (stick in typ en tandpetare och märk med penna och mät), och mäta ut det på borren och sätta tejp så du vet när du ska sluta borra 🙂

        Tack för förklaringen! 🙂 då ska jag nog lyckas greja detta imorgon. Bra att öva på en billig möbel och första försöket får bli sidan som ska stå mot en vägg så syns det inte om något går galet 😂

    Någon som testat huel? Vill gå ner i vikt efter graviditet samt har svårt att hinna få till någon lunch nät jag är hemma med två barn. Tänkte om det gick att slå två flugor i samma smäll. Fått för mig qtt det är mer mättande än andra låg kalori alternativ, typ soppor och bars. Obs detta är under en kortare period. Vet att det finns bättre sätt som är mer näringsrika bla bla det kommer på sikt men just nu är det väldigt lite tid tillgänglig för matkagning/prep och jag är trött på att inga kläder passar. Någon som har erfarenhet?

      Har bara provat färdig Huel från kyldisken, vet inte om det finns i Sverige men det var bland det äckligaste jag nånsin druckit/smakat. Nästan lika äckligt som Kiano. Hua!!

      Testa healthy foodbox/gi-boxen. Gott och riktig mat.

    Vad tjänar ni? Jag tjänar 75k efter skatt som städare på 25% är ganska nöjd med lönen men känner att jag skulle vilja komma upp i lön lite. Hehe.

      🤪🤪🤪🤪🤪

      2 miljoner före skatt, jobbar som skyffelgumma på kommunen, jobbar 10%, tycker jag tjänar rätt dåligt

      Jag tjänar 1 krona och 50 öre före skatt. Är tuffa månader.

      Jag är professionell kattklappare och tjänar 90 000 kr/månad.

      Jag är frilansande soffpotatis, tjänar 20 popcornkärnor efter skratt. Rekommenderar verkligen!

      Ingenting, alla pengar tillhör världsbanken.

    Ska på semester i Halmstad med 2 barn, 6 och 3 år. Tanken var besök på äventyrslandet men det är tydligen stängt?! Så, ge mig era bästa tips! Kan absolut åka någon timme bort om så krävs, har tillgång till bil. Tack!!

      Sannarpsbadet!

      Och om ni är beredda att åka till Helsingborg som är ungefär en timme bort, så rekommenderar jag Tropikariet 😍 Roligt även för vuxna, och det är inomhus så det är perfekt om vädret inte är toppen.

        Plus här finns jättefina lekplatser! Djungellekan, vattenlekan, surflekan osv 😍 Sofiero, Fredriksdal.

        Tack, det låter som något för oss 🥰❤️

    Nån som testat the everys volume infusion? Helst med ”vanligt” schampoo och balsam?

    Ni som registrerade er för att köpa Taylor Swift-biljetter – när klickade ni in er, vilken plats kom ni på och fick ni några biljetter? Jag klickade in mig 13:30:00, kom på plats 10300 och fick bra sittplatser.

      Klickade in oss 13.30. Hamnade på plats 50 000 ca och tog oss två timmar men fick sedan fyra helt ok sittplatser. Vi är helnöjda! Speciellt eftersom vi var på väg att tappa hoppet där halvvägs 😁

      Gick in 1330, fick plats 90 000. Tvungen att köpa VIP-paket men jaja vad gör man inte för Taylor hehe

      Förstod jag rätt att de även sålde biljetter bakom scenen?

      Får man fråga vad biljetterna kostade? Hörde att det var galna priser i USA.

      Det spelar absolut ingen roll när du går in, för du får en slumpmässig plats i kön när den öppnar kl 14.00

      Fick plats 58000, var inne efter 1,5 timme men då funkade inte koden helt plötsligt efter några försök. Fick ställa mig i kö igen, drygt 50000 före då igen men kom in till sist och då fanns bara VIP-biljetter kvar. Köpte de billigaste dock, men det får det vara värt. Så 17.30 hade jag biljetterna, efter att ha loggat in vid 13.30.

    aldrig tröttnat så mkt på ett namn som namnet lara…. 😩

      Lara, Larisen, Loppan, Lorpan?

      Tycker det är fint. Men en annan sak jag funderat på är val av tv-program? Att man som vuxen vill titta på barnprogram eller serier till ungdomar? Hannah Montana? Pernilla wahlgrens gamla program (barnprogram) nicke och nilla eller vad det heter låg hon och kollade på.

        Haha jag ser just nu om Eva och Adam och jag är 35 😅 mysigt ju

          Mjaa. Ok. Det kanske är en nostalgi grej. Köper det.

        Håller helt med!!! Tycker det är otroligt märkligt.

      Tycker det är fint. Men en annan sak jag funderat på är val av tv-program? Att man som vuxen vill titta på barnprogram eller serier till ungdomar? Hannah Montana? Pernilla wahlgrens gamla program (barnprogram) nicke och nilla eller vad det heter låg hon och kollade på.

        Well, du tittar på någon som tittar på det.

          Sant 🙃 Men vill följa och se så allt går bra. Det är hon och k värda.

      Vill du ha ett tips på lösning mot det?

        Nej då. Jag fattar bara inte att man som vuxen tittar på sånt. Det är barnprogram.

          Var inte dig jag frågade

      Någon som vet om hon alltid haft skolios eller fick hon de de OCKSÅ med graviditeten :PPP
      aldrig hört henne nämna nått om de innan hon vart preggo

        Ja hon har nämnt det förut också. Har följt henne i ca 3 år och jag visste i alla fall att hon hade det innan den här graviditeten.

          Hon verkar ha mkt otur med sjukdomar

      Lilla loppisen da!! Måste ha 4 olika skötväskor minst och kläder för 10 barn!

        Ja det är sjukligt vad mycket kläder som handlas!
        Nån mer som kissat ner sig varje dag när dom varit gravida som hon skriver att hon gör?
        Jag har aldrig gjort det iaf.

        Ja det är helt sjukligt vad mycket kläder som handlas! Nån annan som kissat på sig varje dag när dom varit gravida som hon skriver att hon gör?
        Jag har inte gjort det iaf.

        Ja det är helt sjukligt vad mycket kläder som handlas! Nån annan som kissat på sig varje dag när dom varit gravida som hon skriver att hon gör?
        Jag har inte gjort det iaf.
        Och all denna vilan som hon behövde innan hon var gravid och som hon nu skyller på sin graviditet att hon behöver,sen när bebisen kommer så kommer ju inte det gå.

        Hon skrev häromdagen att de sparar för att köpa ny bostad. Kanske är de duktiga på att stoppa undan pengar, men det är ju bara han som har ett jobb och så äter de bara halvfabrikat, det köps krimskrams i parti och minut så jag undrar ju hur det sparandet går. Jag hade aldrig haft mage att säga högt ”VI sparar” när man själv inte ens har haft ett jobb på flera år.

          Hahaha hon ljuger ju. Herregud de är ju ngt nytt hon köpt hela tiden. Nya möbler, tv kläder till ofödda barnet, till sig själv, naglar fransar ansiktsbehandling blablabla
          Hon har för mkt fritid.

          Blev helt chockad när hon la upp hur mycket de veckohandlat för. Var dubbelt så dyrt som för mig och min man. Sedan visade hon upp vad de handlat och det var massor av hel- och halvfabrikat samt snacks… Inte konstigt det blir dyrt då.

      Blir orolig för cherrybomb. Hon brukar aldrig missa ett tillfälle att få spy ur sig om HT. Har något hänt henne???

        Men lägg ner

    Ni som registrerade er för att köpa Taylor Swift-biljetter – när klickade ni in er, vilken plats kom ni på och fick ni några biljetter? Jag klickade in mig 13:30:00, kom på plats 10300 och fick bra sittplatser.

      5000 något. Tog stå dumt nog (är lång dock). Men trodde priserna på sitt var ett skämt 😂… tänkte att Ticketmaster valde några VIP-grejer. Är det såhär dyrt nu för tiden? Betalade 785 för en stå på Bruce har jag för mig, 990:- nu.

    Mitt ena syskonbarn är rent ut sagt förfärlig. Hen får utbrott från 0 till 100, skriker som en galning, svär är elak mot andra barn. Vägrar dela med sig av ALLT utan blir du helt rabiat på en sekund, slåss ofta. Kan aldrig leka någon längre stund med mina barn för minsta lilla som inte blir exakt som hen har tänkt sig eller att något av debatts barnen inte vill göra exakt som hen vill triggar igång beteende som jag beskrivit ovan. Hen är 6 år.
    Är detta verkligen normalt? Min familj känner att vi knappt vill umgås med dem längre och barnen blir alltid så ledsna när hen är så elak att de gråter och säger att de inte vill vara med. Känns så tråkigt när vi ändå har hyfsat jämnåriga barn. Men detta är ohållbart och blir inte trevligt för någon.

      Har barnet möjligtvis en diagnos?

      Man kan nästan tro att svenskens taktik med att aldrig säga nej och överlag inte uppfostra sina barn inte fungerar så bra hmm?!

      Föreslå att de utreder hen så hen och de kan få hjälp! Troligen har förskola och skolan också reagerat men en hel del föräldrar vill inte se att deras barn skulle vara annorlunda. Viktigt att få hjälp i tid, blir bara värre med sånt där tyvärr…

      Nej, det är klart att det inte är normalt.

      Hur har barnet det hemma? Tänker om det exempelvis får för lite kärlek eller trygghet och därför agerar ut.

    Sett fram emot ÖS och så kommer knappt inget fram som man skriver, testar igen..

    Någon som är lite händig här inne? 🙂

    Håller på att bygga ihop en hylla från ikea. En billig sådan med typ vitlack och spånskivor eller vad det är.

    Vill flytta ett av hyllplanen men finns bara hål för såna träpluggar där det ska vara enligt beskrivningen.
    Ska man tänka på något innan man borrar ett litet hål för att kunna få i träpluggen? Är nervös att jag ska fucka upp, tänker fel, mäter fel osv 😂 eller råkar borra rätt igenom 🙃

    Maggan Graafs utspel om exmaken och hans nya tjej på bloggen… varför ta sådant offentligt?

      Vilket utspel?

        Hon gnällde över kostnader för att ha barnen längre och de planer hon gjort kanske inte funkade och sen lite sarkastiskmellan raderna, om att exmannen & sambo ville ha lugn & ro innan förlossningen, att lugn och ro får man aldrig när man fått barn osv.

      Är den texten borttagen? Vad skrev hon?

      Reagerade oxå på det. Nålstick på ens blogg liksom, känns väldigt omoget och vad tjänar det till. Ta det med exmannen ifråga och inte offentligt tycker jag.

      Hittar inget om det

    Jag är så oerhört trött, känner mig tröttare än min 80-åriga mormor och jag är bara 32 år. Måste sova 2 timmar mitt på dagen för att fungera, utöver mina 9 timmar på natten. Finns det något jag kan göra som ger mig energi? Fler som haft samma problem?

      Gå till vc och testa din sköldkörtel.

      Kolla upp D-vitamin och järnnivåer (inte hb utan ”järnreserv”)!

    Fler som varit på Coldplay nu? Jag var där i söndags och det var sååååå bra!!!!! Då är jag ändå inte största fanet, tyckte de var bra men that’s it. Nu tycker jag dock de är KANONBRA och övervägde att köpa en biljett till idag också. Blev dock inte så. Men kollar tillbaka på det lilla jag dokumenterade för att återfå känslan och slås av hur underbart det var att ha upplevt det på plats🥰

      Jag var inte där men hade velat gå! Tycker Chris Martin är fantastisk sångare. Vilken röst.
      Men jag var på The Weeknd och den konserten var värdelös. Är så besviken. Ingen show, ingen glädje, dåliga låtar (typ bara lugna låtar) så jag höll på att somna.
      1,5 h sen var han också. Så oförskämt.
      Inget förband utan bara en dj som var dålig. Haha så missnöjd var jag!

        Bortsett från att han var oerhört sen (och ja, djn var usel) så tyckte jag att weeknds konsert var helt magisk. Fantastisk!!

        Tråkigt att ha betalt x antal kronor för att få en dålig upplevelse. Synd du inte la dem på Coldplay istället, haha. Nädå, ska inte ”strö salt i såren”, men Coldplay var verkligen jättebra. Hans röst är ju grym, och han är rätt söt. Blev lite ”kär”😇😂

        Jag var på Coldplay i lördags och det var otroligt bra, solen lyste och det var en magisk show!! Var även på the weeknd och det var det bästa jag någonsin sett, inget som går att toppa den konserten! Abels röst kommer ingen i närheten av och han har verklgien ALLT, hur kunde du tycka det var värdelöst? Hela Europa har dött för hans konserter nu haha

      Ja! Var där i lördags! Magisk dag 😍 tycker verkligen att armbanden är genialiska! Stämningen blev grym. Jag är heller inget Coldplay fan men gillar konserter. 😃

      Bokat Taylor Swift nu i maj 😃 samma där, gillar en del låtar men är inget hardcore fan, men ska bli kul att uppleva hennes konsert!

        Ja det var så jävla bra verkligen. Var på Bruce Springsteen veckan innan och det var det bästa jag varit på – dittills. Pappa sa det på vägen hem ”är Bruce Springsteen det bästa du sett? Det är nog rätt svårslaget”. Trodde INTE att det skulle slås redan veckan efter😅 (dock inte helt jämförbart, bättre stämning på Bruce, bättre show/upplevelse på Coldplay). Har typ blivit ett fan nu och hoppas verkligen att jag får möjlighet att se dem igen😍🙈

        Lyssnar på deras setlist om och om igen och har nog drabbats av kronisk gåshud😍🙈

        Hoppas du får en bra upplevelse på Taylor Swift också😉

      Jag var där lördag och söndag. Hade jag bott i Göteborg hade jag gått på alla 4, helt klart. Jag älskar Coldplay. Konserterna var magiska. Det var länge sen jag var så lycklig.

    Snart är sommaren slut.
    Jag har inte lust att göra något, men har samtidigt tråkigt.
    Hela livet är ett enda lidande.

    Om jag inte ser någon ljusning snart så vet jag inte om jag orkar med livet längre. :/

      Vadå snart slut? Är ju en och en halv månad kvar 😂

        Vill poängtera att jag är fett dum och läste bara första stycket. Ber om ursäkt. Inte alls roligt.

        Jag hoppas du finner ljus och lycka. För det mesta vänder det även om man inte tror det själv.

        Kram och återigen förlåt! Fan.

          🌸

          Vad fint av dig, blev glad av att läsa detta ❤️

      “Everything will be okay in the end. If it’s not okay, it’s not the end.” ❤️

      I vilken stad bor du? 🙂

      Prövade ett gemensamt pass med bodypump på det lokala gymmet, det var kul.

      Berätta mer om din sits om du vill 🩷. Jag finns här 🩷

      Känner så igen mig.. Trots att jag har barnen hos mig, typ på heltid. Men.. Kan du inte ge dig själv något uppdrag varje dag? Tex promenera, försöka hitta någon sysselsättning som du uppskattar? Läsa böcker utomhus, försöka gå på middag / aktiviteter med någon vän?

      Kyrkan har också någon du kan prata med om du känner att du behöver det. <3

      Hej! Jag finns här också ikväll ❤️

      En stor kram till dig! ❤️

      Så tråkigt att höra att du med känner så här, jag känner exakt likadant. Har otur med precis allt i livet och det är saker helt bortom min kontroll så jag orkar verkligen inte lida längre…

      Tack alla. <3
      Min situation är så att jag stressar upp mig själv för att jag vill göra något, men samtidigt känns inget värt.
      Jag är ensam hela tiden och jag tycker det mesta är tråkigt.
      Träning kan ju vara rätt roligt, men tyvärr har jag en kropp som är permanent skadad, så träning är inte alltid bekvämt. Men promenader brukar jag försöka få in.

      Gnällig, jag vet. Men det är min skadade kropp som får mig att må dåligt, ständigt.
      Jag studerar… men trivs inte med studierna.
      Det tar energi och ger mig noll tillbaka.
      Det är en och en halv månad kvar av sommaren, men jag tänker negativt, så det känns som den snart är slut. Jag blir stressad av att "alla andra" verkar ha roliga somrar, och jag ständigt är fattig och uttråkad.
      Ska nog försöka få in mer promenader och kanske lite löpning i alla fall…. se om det får mig att må bättre.

    Kom att tänka på Ellinor Ebsworth, hon hade en träningsblogg som hette typ absworth. Någon som vet vad hon gör idag?

    Ber om ursäkt att detta blir dubbelt sen. Men jag har förstått att proffs volumpulver i den lilla rosa burken har utgått. Vet någon ett liknande pulver? Gärna parfymfritt eller milt parfymerat.

    Hur gör jag / vi för att en inskolning på en ny förskola ska gå så smidigt som möjligt för en treåring? Jag har flyttat så det blir ny förskola (och även ny skola/fritids för de större barnen) för dottern. Men… även första gången som hon kommer få uppleva nattis, då jag fått fast anställning inom äldreomsorgen. Hur ska jag förbereda henne för det??

      Tänker spontant att prata om det positivt, hur roligt det ska bli, nya pedagoger, ta med kudde/filt/nalle/napp – kanske göra det tillsammans?

    Har någon nämnt än att det är en bugg på bloggen? 😅

    Liv i luckan inne på Ingrosso pappans IG. Han kallar de som inte hyllar hans dotter & alla andra unga kvinnor för ”kärringar” och berättar hur trött han är på dessa och att de skall titta & lära av de äldre kvinnorna i Italien/Frankrike där de minsann har elegans är ”passionerade och kärleksfulla”… givetvis är frugan inne och hejar på. Så komiskt, för själv tycker jag hans fru är själva sinnebilden av WT…

      Du låter inte mycket bättre än honom faktiskt

        För att? Är helt med på att man skall föregå med gott exempel, att det är desto mer classy att inte svara med samma mynt osv. Nu är jag dock inte själv engagerad i vare sig hyllokören eller de kritiska därinne och här tycker jag faktiskt det dels är befogat att ge mitt intryck av vad elegans (inte) står för, samt uttrycka vad jag tycker om någon som drar alla över en kam och kallar äldre (oklart vad ”äldre” står för hos honom dock, men gissar alla som är över Biancas ålder) för bittra och att dessa kvinnor minsann skall lära av de Italienska/Franska, så fort de inte hyllar och sväljer allt som hans dotter & unga kvinnor ev gör eller inte gör. News flash, de kvinnor som tycker annorlunda än Emilio Ingrosso finns överallt i världen, så förstår inte riktigt varför du tycker som du gör, men det får stå för dig.

          Förlåt, men om du vill att jag ska orka läsa och svara så får du börja skriva ordentliga meningar. Punkter är bra grejer.

          Men läs om din första kommentar igen och se om du förstår varför jag ”tycker som jag gör”.

          Ledtråd: han kallar folk för kärringar, du kallar folk för wt. Same same i min bok.

            Du låter faktiskt inte så värst trevlig själv, hyfsat mästrande. Sten i glashus, du vet..Dessutom, orkar du inte läsa svar och förklaringar du får på dina härskna kommentarer, så tycker jag du skall knipa.

              It takes one to know one…

                Gömmer mig inte bakom ett ”Anonym” med syrliga Messerschitter kommentarer iaf.

                  Nej, du gömmer dig bakom ett annat anonymt nick

                    Så du inser inte skillnaden att använda ”Anonym” som väldigt många använder, eller ett namn som en eller ev.ett fåtal använder, samt vikten att veta vem man svarar i en diskussion. Jisses. Men vid närmare eftertanke så inser jag att vill man bara hoppa på folks kommentarer, gömd bakom random anonym, så är ovanstående givetvis inte av vikt eller fördel..

                      Är det wt att vara anonym?

      Nu var det ju länge sedan men med tanke på vilken kvinnomisshandlare han har varit så kanske han ska tagga ned lite.

        Finns det något mer passionerat än att begå hustrumisshandel?

    Är det vanligt att åka på semester med sin assistent? Tänker på Bianca.

      Alltså… är det vanligt att vara miljonär före 30 i Sverige, ha ett jobb som till stor del går ut på att fota hur man ser ut och vad man äter, osv osv?

        Vad har det med saken att göra? Finns många med mer pengar än Bianca som lämnar jobbet (och assistenten) på kontoret när de har semester. Men hon kanske inte klarar sig utan sin assistent.

          Läste du resten av svaret? Har dessa höginkomsttagare samma liv som Bianca i övrigt?

      Har också tänkt på det.. hennes gamla assistent har ju skaffat kille nu och får känslan av att hon bara har ytliga influencer-vänner samt ja-sägande anställda och chefer som umgås med henne 😟

    Ge mig era tips på byxor som passar en med breda höfter och lår. Jag vill gärna ha raka lösa jeans men hittar inga som passar. Helst med stretch och mjukare material.

      Good American

    Läste här för en-två veckor sedan om hur någon blev så irriterad på sin sjukskrivne kollega pga dens uppdateringar på instagram. Jag är sjukskriven nu och har varit sjukskriven en gång förr. Kom och tänka på att jag nog la upp lite granna på instagram som fick det att se ut som att jag levde mitt vanliga liv och hade det bra. Jag låg inlagd på sjukhus med en puls på 30. Min mamma ringde in till avdelningen varje natt och bad de kolla att jag andades. Ändå la jag upp saker som att allt var bra osv.

    Samma idag, jag är sjukskriven pga ångest. Ångest pga en chef som mobbat mig. Tagit det med hr. Kom som en smäll. Ont i magen, konstant oro, svårt att sova, vaknar, svårt att andas. Ångesten blev mer vardaglig och jag fick svårt att göra saker- MEN det är exakt vad man ska göra för att inte låta den sprida sig som en infektion till resten av sitt liv. Problemet är min chef, inte min fritid. Jag ska umgås, ha kul, träna osv. Mår jag bra av att jobba där? nej, försöker jag söka mig vidare ja.

    Allt är inte svart och vitt. Jag har legat ja nästan döendes och ändå uppdaterat som om att allt är happyclappy. Sluta döma folk.

      Fast om du lägger upp bilder som visar att livet är toppen fast det inte är det får du skylla dig själv att folk dömer dig. Var ärlig istället eller lägg inte upp något alls.

      ❤️❤️❤️

      Men byt jobb om du inte mår bra av att bara på det jobb du har. Istället för att göra dig till offer sådär.

    JAG BEHÖVER TIPS!

    1. Lite fel säsong men det gäller att vara redo… är ute efter BRA strumpbyxor, både lite tunnare men även lite tjockare i ull. De ska vara höga som satan i midjan (tänk dra upp till brösten), hållbara, inte korva sig osv. En bra strumpbyxa helt enkelt!
    Prisklass: kosta vad det kosta vill.

    2. Lite mer i säsong – VAR köper jag de mest bekväma stringtrosorna?! Inga sladdriga små snören i spets utan sköna sådana med så brett tygparti det är möjligt? Jag har gjort klassikern att gå på typ HM och Lindex för jag vill inte lägger pengar på det, men jag står inte ut (och vissa plagg står inte ut utan en sån trosa tyvärr). Help!
    Prisklass: kosta vad det kosta vill.

    Tack!!

      1: Calzedonias strumpbyxor är underbara! Har endast testad de tunna dock. Tycker även om kappahls strumpbyxor, inte de i flerpack dock.

      2: Jag tycker hunkemöller och lace laboratory har extremt bekväma stringtrosor. Det enda är att jag tycker att lace labratory korvar sig en del så föredrar hunkemöller.

      Strumpbyxor: Wolford!!

    Vems?

    Såg killen jag är förälskad i hand i hand med sin flickvän förut. Bröt helt ihop på den fullsatta bussen.

      Hur kan det vara förvånande om han har flickvän

        Förvånande eller ej, det kan väl göra satans ont ändå?

          Klart det kan göra ont, känslor kan man inte riktigt styra över.

      Äsch var genuint glad för hans skull istället. Han är inte rätt person för dig om han är i ett förhållande med någon annan.

        Det är väl aldrig kul att vara olyckligt kär. Det är svårt att vara glad för någon då.

        Du har alltså aldrig varit olyckligt kär och är en rakt igenom rationellt tänkande individ. Jag är genuint glad för din skull.

          Jo, jag är det just nu därför säger jag detta till dig. Att vända och vara genuint glad för en annan person minskar smärtan av någon du aldrig kommer att få.

      Hur blir man förälskad i någon som är i ett förhållande, om man aldrig har gjort något med varandra eller dejtat tidigare? Kan förstå att man tycker att någon är sjukt snygg, men förälskad? Känns som att han måste visat något slags intresse tillbaka i så fall?

    Bianca hävdade ju för ett tag sen att hon har ärvt sina höga ögonbryn av Emilio. På bilden Emilio la upp häromdagen att dom skulle vara kopior av varandra (iofs sant) så har ingen av dom höga ögonbryn?? Bilderna är ju rätt så gamla men har dom båda gjort samma ingrepp?

      Vad jag hade velat se en bild med bara henne: ena sidan före ingreppen och andra sidan så som hon ser ut nu.

        Är väl bara att leta upp någon gammal bild och jämföra själv.

          Inte teknisk nog att göra det i telefonen.

        Det var ju det någon skrev och då blev emilio galen och hängde ut kvinnans Instagram och vilken kärring hon var

    Någon mer som super- extrem – sparar? 👏🏻 jag gör inte det då jag måste, utan har satt ett ”dumt” spar-mål. Ska försöka leva till nästan lön på 1 400kr. För att ha en jämn summa. Går det inte så har jag på sparkonto. Jag uppmuntrar folk till att spara , iallafall NÅNTING ( om man kan såklart, inflationen äter upp oss alla) även om det är 500kr, så med tiden/ åren blir det en trygghet. Men inte så extremt som jag kanske . Men det är så svårt att inte kunna ventilera med någon. Folk tror man är en bank då eller förväntas bjuda. Jag är generös emot alla vänner / familj, jag bjuder mer än gärna och köper saker till folk. Men på mina villkor inte för att jag förväntas. Tjänar sällan bättre än den andra personen liksom. Behöver inte höra att jag är tråkig och har ett tråkigt liv. Nu på sommaren behöver det inte vara dyrt bara man ska hitta på nåt, dra ut nånstans och spela yatzy, dra till en park med en bok ! Eller utforska nya cykel-led. Städa , rensa , organisera. Iallafall avkoppling för mig. Käka pizza , men dela ! Försöker ha fler antal köpfria dagar så när jag väl gör nånting, är jag inte snål. Går jag ut och äter , så köper jag det jag är sugen på och inte de som är billigaste. Ska jag planera en dyr aktivitet försöker jag planera in de kanske 1-1,5 v efter lön så jag hinner spara in för att vara generös de tillfället. Men när jag får semester kommer jag absolut vara ekonomisk , men absolut kan jag tänka mig att göra av med den lönen för semester är ju ändå semester ändå. Det blir ju mer aktiviteter , spec strandad kan jag känna mig boendes i lght. Fler än jag ???

      Tänker ungefär som du, men har en del olika sparkonton, varav en för semestern. Så även om jag tycker det är rätt enkelt att göra billiga (och gratis!) aktiviteter på sommaren så möjliggör sparkontot att jag kan jag hitta på något lite dyrare och ha möjlighet att vara spontan om jag känner för det 😊
      Ett tips är förresten att ha ett även för julen. Sparkonto alltså. Så man inte står där i början av december och ska punga ut för klappar, julklänning, AW:s, glöggbjudningar eller vad det nu kan vara som kostar kring december.

        Ja det är smart ☺️ julen kan ju lätt dra iväg med diverse julklappar och saker som händer just då. Försöker också lägga de olika sparanden i olika kategorier. Fick tex köpa ny badrums- kommod nu men det drabbade mig inte så hårt. Behöver ju hålla efter när man bor i köpes ändå.
        Fick jättebra hjälp på min bank att lägga upp ett fast sparkonto dit 4 000 kr går varje månad som jag inte kan röra. Det är både fonder och värdepapper. Låg risk men hittills gått + 2000 , ( kan likväl gå minus men tanken är att inte använda dessa på många år) utöver 73 000 som samlats där då jag inte KAN röra dem. Jättemycket pengar ju ! Ska försöka börja nästa år att vara lite mer chill , spara extremt året ut men sen förlita mig på att det räcker gott att spara 4k varje månad . Det är väldigt mycket pengar. Plus amorterar varje månad 2k. Behöver inte känna stress att spara utöver detta. Men tills året är slut ska jag maxa. För att jag är ensam så behöver jag ingen dyr standard . Mat kan göra mig mätt men behöver inte vara lyx.
        Blev mer extrem när jag kollade lånelöfte på internet och trots att jag spar bra, får jag inget lånelöfte som ger mig ett radhus som är mitt största sparmål. Vill verkligen ha uteplats . Och allra helst radhus utan hyra. Den här kostar ändå 2800 i bara hyra

      Älskar att spara. För mig vet jag att det kommer från min uppväxt där min ensamstående mamma alltid behövde vända på kronorna, jag hade en fantastisk uppväxt men sedan jag började jobba är den ekonomiska tryggheten så viktig för mig.
      Jag väljer också vad jag lägger pengarna på och unnar mig absolut både i matväg (när jag vill), resor och ibland shopping men gör medvetna val.

    Men sluta.

    Hur ofta köper ni nya kläder?
    Tidigare år så brukade jag köpa nya kläder lite titt som tätt. Blev ofta en beställning från tex nelly på kläder jag tyckte var snygga men kanske inte egentligen behövde.
    Men i år har jag äntligen slutat med det och bara köpt en hoodie som jag använder väldigt mycket.
    Hur är ni med kläder? Köper ni mycket nya kläder?

      Oj…köper max någon gång/år. Ev ”unna mig” en ny träningstisha spontant men vardagskläder nästan aldrig 😅 Är egentligen sugen på att förnya garderoben lite då jag haft vissa plagg typ 15 år (är 28 nu…) men vill inte heller lägga ut pengarna 😁 Kanske brytt mig mer om jag haft ett jobb som ”krävde” en viss stil…

    Jag får filmer från Swealife i min facebookfeed då och då. Vem är hon egentligen? Hon verkar ju ha väldigt många följare, men jag tycker aldrig att hon har nämnts här? På hennes youtube verkar hon mest göra en massa hauls.

    Om man vill lyfta klagomål gällande sin chef vart vänder man sig? Är det HR eller chefens chef? Exempel på problem är att chefen pratar skit om anställda till andra anställda, uttrycker sig rasistiskt samt blandar ihop anställda och ger beröm till fel personer.. Vi har försökt prata med chefen direkt men hen kan inte ta konstuktiv kritik hen blir arg och går direkt i försvarsställning.

    Ger upp den här skitsidan för ikväll och hoppas på ett buggfritt öppet spår på fredag i stället 😁

    Sov gott alla glada och sura (jag har hört till de senare ikväll, jag erkänner)🌸

      Me 2;-(

    Bli gravid frågor 🫶🏻 vi har försökt få till en graviditet i två år. Har fått på utredning, inga avvikelser. Någon här som blivit gravid efter lögn tid (inte ivf) och vad gjorde ni annorlunda? Slutat med kaffe och blivit gravida?

    Idag försökte jag sluta med kaffe men det var omöjligt att stå ut med huvudvärk och helt trög i huvudet, så dricker svart te. Mindre mängd koffein. Alltid nånting.

      Ursäkta slarvig text men skriver på min lilla mobil. Ni får leva med dåliga formuleringar och autocorrect med fel ord 🙈

    Kan inte nån ta på sig att kontakta Värmdö kommun och höra efter om Lojsan o co verkligen har bygglov på alla stugor de smäller upp i skärgården inom strandskydd? Vore verkligen fruktansvärt om de gjorde detta utan tillstånd – och känns helt orimligt att få detta beviljat? Verkar vara fastighet Södersunda 1:120 på Resarö

      Varför gör inte du det om du bryr dig så mycket

    Vill bara klaga och gråta ut lite. Min första semestervecka och jag går och drar på mig en jävla dunderförlylning DAG 2. Är så ledsen och mår dåligt, är det någon mer i samma sits? Vädret är ju kasst men att bara sitta inne och må skit. Fyfaan.

    Har bytt jobb och varit stressad, inte varit sjuk sedan i julas och 0 sjukdagar sen dess. Varför är det alltid så fort man blir ledig?!? Är det för man slappnar av? Tack för ordet ska sluta tycka synd om mig själv. Ha en bra kväll!!!!

      Det enda du styr över är att göra ditt bästa för att hålla dig frisk, sedan ligger ödet i universums händer. Hoppas att du sjukanmälde dig för att kunna ta ut semesterdagarna senare.

    Vi fick veta att min pappa har cancer i fredags. Han har en ovanlig cancersort och har den spridit sig till bukhinnan så är det i princip kört.
    Jag är vuxen (32 år) men detta har skakat om hela min tillvaro totalt?
    Det är så jobbigt och hjärtskärande att se en människa man älskar så högt gå igenom detta och jag är så otroligt rädd att han inte kommer att klara sig 💔

    Så himla sorgligt med Selma 😢 Har du sett att Hundstallet har flera av liknande typ som behöver nya hem? Resten av tråden struntar jag helt i då jag har semester och här verkar det mest vara galet drama

      Vi kikar lite, men kommer låta THK få njuta av livet till det är dags för honom att kila vidare, och det görs nog bäst utan hundvalp. 😁

    (Är inte Sandra B väldigt tät? Ändå har hon barnet på förskolan hur länge som helst in i sommaren?.. förstår det ej.)

    Jag ligger i svärföräldrarnas soffa igen, dricker vin mitt i natten och tänker på de olika hängen man har en sommar. I min (gamla) familj är det bullrigt, stökigt, mycket skratt och sång och dans, sena kvällar tillsammans i storfamiljen och/eller med vänner och ingen tv. Här är det mer aperitif kl fem, middag vid sju och sedan står tvn på hela kvällen med kaffe och kaka framför något program. Jag måste fly ut på en kvällspromenad då jag inte står ut med typ tv4-reklam på hög volym när barnen sover, hellre då lite gå/spring utomhus fast klockan är 22.55.

    Nu är den 01.24, så här sent är jag inte vaken i min familj. Då hade jag nattat nu, nu känner jag för att vara vaken ett bra tag till och få ut mer av kvällen.

    Har ni olika häng i era familjer?

    Fylleligg med kk. Han sprutade utanpå för att det var nära ägglossning. Men asfulla som vi var så slutade vi inte utan fortsatte med hans fingrar direkt. Nu är mensen 5 dagar sen från när jag brukar få den.

    Hur korkad får man vara😭

      👶🏼

      Äh, många har gjort liknande misstag. Mensen kanske är sen för att du stressar över det? Ta ett gravtest. Kram

      Har han simmare i fingrarna?

      Har hört att det finns spermier i försatsen 😱😱😱

        sprutade på klittan och sen smekte han runt och fingrade mig. Så är väl ingen omöjlighet att bli gravid även om det var fingrarna som ledde in spermierna.

        Jag vill inte ha barn. Och inte med honom. Abort är en svår grej för mig.

          Gå igenom en graviditet, förlossning och få ett barn man egentligen inte vill ha och en pappa som man egentligen inte vill vara med är också en svår grej. Mycket, mycket svårare om du frågar mig.

          Säger inte det på något sätt för att vara taskig, utan för att sätta en potentiell abort i perspektiv. Klart ingen _vill_ behöva gå igenom en abort. Men blir man gravid så finns ju bara två alternativ att gå igenom: abort eller graviditet och förlossning.

          Och du tar inget preventivmedel? Wtf…

    Precis börjat med torrborstning, någon som hållt på med en längre period och kan berätta om ”det funkar”? Samt några tips?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.