Är det dags för en massa nya avatarer?

Therese Lindgren har postat dessa avatarbilder, där hon föreställer allt från en mäklare från Netflixserien ”Selling Sunset, och brud i fluffig brudklänning, till amerikansk TikTokare och förälder, med ett litet barn som delar sin mammas knasiga fingrar. 
När jag tittat igenom bilderna en andra gång så ser jag att Therese skrivit namnet på appen, längst ner på sin sista bild, vilket får mig att undra om detta är någon typ av reklam.
Här nedan kan du se hur appen ser hur när man öppnar upp den, och läser man längst ner så ser man att det är företaget Mattel som ligger bakom den. Gissa vilka som står bakom Barbie, och då även den Barbiefilm som man ser över allt? Jo då, visst är det Mattel.

Kommer ni haka på Therese och skapa nya avatarer av er, eller fick ni nog förra gången? 
Minns ni att den appen anklagades för att ha stulit konstnärers verk för att kunna generera avatarer, vilket möttes av starta reaktioner?
Vill man veta hur man hade sett ut som en Barbie eller är det bara tragiskt?

Reklam? Inte reklam? Vad tror ni?
Ett bra PR-trick verkar det i alla fall vara… 🙂

61 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Tummen såg lite konstig ut på första bilden.

      Skulle säga att appen tycks ha allmänt fingerproblem. Kolla fingrarna på övriga bilder..

        Töntig
        Kan dom inte vara någorlunda normala

        Är inte specifikt för den appen, AI generellt är riktigt dålig på generera främst händer men den misslyckas ofta med tänder, öron och fötter också. Så vill man ”avslöja” en AI-genererad bild så är det ofta på de kroppsdelarna den fallerar.

      Inget öppet spår men snälla hjälp mig !!!!!!

      Anders Timell när i dagens story på onstagram en klänning som jag MÅSTE ha/villhöver!

      Någon som känner igenschaktat vet var den kommer från/märke? SNÄLLA

        Vad i helvete 😅 Vill du ha Anders Timells klänning?

          Ha ha ja gärna eller en likadan tack 🤩

            Kolla nonnagostore på Instagram. Där finns den i en längre modell.

          Haha! Du hann före!

        Tror märket är Devotion Twins

      Barnet såg bisarrt ut.

    Bisse la också upp från den appen.
    Jag tycker att det är riktigt obehagligt att influencers, som även visar miljoner ’fejkade’ bilder i form av filter, nu ska lägga upp AI-genererade bilder. Som att många vanlisar inte redan försöker jämföra sig med fejkade ideal, nu blir det ännu mer fejkat.

    Folk hade säkert upptäckt det här ändå såklart, men att tjejer/kvinnor med så många följare i ’yngre ålder’ väljer att visa detta på sina plattformar, det tycker jag är obehagligt.

      Ja o särskilt dom som redan är missnöjda med sina utseenden, kändisar…. lägger ut detta . Som redan gjort så mycket med sina ansikten

      Det gäller nog allt användande av filter och liknande, tar du alla bilder på dig själv med filter och sen kollar dig i spegeln, klart man kan känna sig missnöjd. Men tycker det är bra på något sätt att det är så pass utbrett, man ser liksom att det inte är ofiltrerat och fattar det, minns själv som yngre när jag verkligen trodde att alla på bilder hade perfekt hy och så, haha. Fanns ju retuschering såklart då också men det här är ju så pass uppenbart att man tar det med en stor nypa salt.

        Unga människor tar det inte en nypa salt

          Tror nog även unga personer kan se att det här inte är riktiga bilder.

      Såg Victoria Eklund på uppdrag granskning och blev chockad över att hon ser ut som en vanlig tjej. Gick knappt att känna igen henne jämfört med de extremt filter-anpassade videos och foton hon själv visar på insta.

        Det slog mig också. Totalt olik sig själv 😂

          Känner mig dum som trodde att hennes ansikte i verkligheten skulle se ut som ett inoljat trumskinn men… Man blir allt lite lurad av alla dessa filter. 😬

      Spänn av hergud! 😄

    Nej sett flera göra denna. Du kan testa gratis 3 dgr sen måste du komma ihåg o avbryta så det inte blir någon kostnad

    Det är väl inte Therese som har skrivit det? Det är väl ett vattenmärke som appen lägger till automatiskt?

      Lite konstigt att den stämpeln inte finns på alla bilderna då.

        Man kan förmodligen välja om man vill ha vattenstämpel, och Therese la till den på en av bilderna eftersom att hon vet att 100 personer kommer fråga vad appen heter annars.

          Förlåt men ALLA gör den här trenden på TikTok just nu, det är ett autogenererat vattenmärke som dyker upp på allas bilder. Camcam huuuuur kan du ha så dålig koll på vad som händer på sociala medier att du istället tror att detta är reklam?!
          Det här blir mer och mer Boomerbevakning, tyvärr.

            Alltså jag håller verkligen med. ALLA gör detta på Tiktok just nu och klart att appen vattenmärker. Det är Boomerbevakning och en plats för gnäll. mer än något annat!

    Jag förstår inte grejen med att sitta och göra avatarer av en själv. Varför liksom?

      Ett tidsfördriv antagligen. Precis som varför man sitter och läser om andras avatarer.

      Folk gör väl det bara som en kul grej, precis som det inte egentligen inte finns någon poäng med att sitta här och kommentera och läsa denna bloggen.

        Det är väl ändå 2 olika saker? Att läsa en blogg eller göra om sitt eget utseende?

    Skulle läsa riktlinjerna rätt noga för den appen innan jag skickar in en bild på mig själv för lite roligt content. En av frågorna som skådespelarfacket fightas om är just att bakgrundsskådisar inte ska vara ai-genererade personer baserade på en ”inspelning” av en person, kan gissa att några av de här apparna nu samlar på sig ansikten/personer för reklamaffischer etc (även om jag inte vet om det gäller specifikt för den här appen). ”Nämen har du blivit frontfigur för den här -kampanjen!”

      Innan ”-kampanjen skulle det stå (insert värsta produkten du kan tänka dig) haha. Men på riktigt, att producera bilder via AI kräver väldigt lite, så kolla så du inte accepterar att de får ta din liknelse till några obskyra projekt innan du skickar in bilder på dig själv – och hur du än gör så kommer din bild att vara en del av motorns träningsdata så de kanske nöjer sig där ändå

      Tänker i samma bana som du. AI är ett område som är obeprövad atm så inte många lagar och regler som kan gälla där. Tror man ska vara vääääldigt försiktigt med vad man delar med sig till dessa

    Är det bara jag som läser avarter istf avatarer ? 😂

      😂🤣

      Ann. Jag läser precis som dig.

    Tycker detta är ganska tråkigt och uttjatat. Så annorlunda ser de ju sällan ut.

      Min FYP på TikTok är full av ”Fixar nya bilder till min Linkedin med hjälp av AI”. Så sinnessjukt tråkigt att titta på.

    ”stulit konstnärers verk för att kunna generera avatarer”
    Det är så AI fungerar. De bygger ju på tillgänglig data liksom.

      Och människor tänker jag.

      Vilken musiker har inte hört någon annans musik?
      Vilken konstnär har aldrig sett konst?

    Vad är det som händer mellan Ulrika Good och Cissi Wallin? (På Twitter/Instagram)

    Börjar bli lite väl trött på att Ribecka filmar när hon GÅR RUNT i deras buss/van medan Martin kör på vägarna (nu senast idag på hennes storys på IG)..
    Även detta gjordes medan hon var höggravid med deras bebis, på deras YT.

      Tycker inte alls det ser ut som hon är uppe och går. Hon filmar väl från sätet där hon sitter?

        Nä hon är uppe o går 😬

        De har ett bakvänt 2-säte bakom förarstolen, där de nu har barnstolen ”längst ut” och hon ska då alltså sitta rygg-mot-rygg och endast kunna filma sängen, alt vända på kameran och bara filma, återigen, från ”ryggen” på Martin.

        Detta har hon gjort otaliga gånger, alltså ex sitta i sängen och filmar/går från sängen fram till förarsätet och filmar och lägger ut

            Det där babyskyddet kan knappast vara monterad korrekt i den där bilen. 😬

      Börjar bli ganska trött på allt bebisfokus och saknar vanlife, platser, matlagning, handling etc.

    är redan trött på att alltid gravidmagen ska va utan kläder. jobbar på kontor o där går en brud också med naken mage
    verkar liksom helt okej för att man är gravid. men skulle jag gå runt med min daller mage efter flera barn så hade det blivit samtal hos chefen..

      😂😂😂😂

    Så har den barnvagnstokiga mamman som fick en skattesmäll (därför skilsmässa??) enligt egen utsago börjat tigga pengar igen. Skriver nummer i varje live o storys för att gåvor. Hur många gånger har hon tiggt pengar nu? 🤭

      Hon tigger inte pengar utan hennes följare uppmuntrar till att hjälpa till. Även hennes följare som lagt upp hennes telefonnummer efter att hon hade en säljlive. Så det är hennes följare som vill hjälpa till. Ser inget fel med det, så onödigt att komma in hit och försöka starta en tråd om henne och spekulera kring hennes livssituation. Skäms.

        Men snälla, hon är en vidrig person. Vägrar ta ansvar för sitt liv och sin ekonomi, tigger pengar från folk som tycker synd om henne… Hon hade lika gärna kunnat sitta utanför ica med en kaffekopp… Allt för att slippa jobba och ta eget ansvar.

          Eget ansvar verkar inte finnas. Har man satt fyra ungar till världen får man fan rycka upp sig men alla andra ska lösa hennes ekonomiska problem. Hur gör andra ensamstående mammor, känner flera och inte tigger dessa. ”Vågar inte ha insamling till mig men ni får JÄTTEGÄRNA göra det åt mig”. Kan någon betala mina räkningar med, pallar inte heller jobba just nu 🤡🤦‍♀️

            Fungerar det så fungerar det ju, är väl smart om hon lyckats vinna folks sympatier så att hon kan leva på folks donationer, är väl ett slags arbete i sig att synas och be om pengar.

            Finns det så många korkade läsare som betalar hennes räkningar?

            skaffar man barn får man skylla sig själv det är bara att jobba eller inte ha barn. usch för tiggare på sociala medier.

    Vad fan har Josephine Qvist gjort med sina läppar, ser förskräckligt ut… och då är jag för läppfillers.

      Reagerade också på detta! Såg bilderna från Barbie-premiären och fick en chock

    Inte reklam, det där är en asstor trend just nu att alla testar att generera bilder från Remini. Det har exploderat på Tiktok

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.