Monas Universum testar EMS-träning

Kan vi bara ta en sekund till att uppskatta Monas Universums träning på golvet, med el strömmande genom kroppen?!
Vilket skönt avbrott från alla andra ”perfekta” träningsvideos, med en kvinna som ligger på golvet och kiknar av skratt samtidigt som hon försöker följa dessa, till synes, ganska enkla instruktioner.
Jag har ingen aning om hur den här träningen fungerar, men anar att den inte är någonting för oss med fibromyalgi? Men tänk om jag har fel? Tänk om det här är den optimala träningsformen för oss med bråkiga centrala nervsystem?

Andra ”annorlunda” och intressanta sätt att träna på är med en rockring.
Antingen i kombination på gymmet, eller hemma med en såndär ”köpe-mackapär” som man knäpper fast runt kroppen.

Och sen har vi ”bungy fitness” som verkar SVINKUL!!!

Det verkar finnas i Sverige så nu har jag en sak till på min ”bucket list”. 🙂
Vem ska med?

58 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Den där slinggrejen såg ju riktigt kul ut. Kom ihåg för massa år sedan, någon Kangarooträning. Man skulle hoppa på typ ett par skor med någon svung under🙂

    Det sista verkar vara en riktigt fysisk utmaning.

    Men allt med el och grajor där du inte behöver göra någon egen insats, i allafall inte i paritet till vad mackapären utlovar skall hända, är bara bluff.

    Människan söker alltid efter lösningar som kräver minsta möjliga ansträngning och där finns en stor marknad att tjäna pengar.

      Tror inte träning med el är bra för kroppen.
      Tacka vet jag friskisosvettis.
      Roligt och effektivt. 😊

      Hade det funkat så hade väl alla gjort det och varit väldigt vältränade. Alltså 25 min säg 3 gånger per vecka, skulle motsvara 9 timmars träning, skulle ju bli enorma resultat på några månader. Men vi får väl se.

        Hur räknar du när du får 25*3 till att blir 9 timmar?

        Ps. Semestern är över, nu får vi skärpa till oss igen!

          Hon skriver ju att 25 minuter motsvarar 3 timmars ”vanlig” träning.
          Så 3*3=9. Tror det var så E räknade

            ”Motsvarar”! Där har vi det. Slarvläste.
            Tack!

              Ps. Semestern är över, nu får vi skärpa till oss igen!

                Villhöver mer semester uppenbarligen!

    Vad är det man tränar med den där bungeen? Man försöker göra en push up men blir dragen upp istället för att man faktiskt trycker upp sig själv.
    Människor är så bekväma och så lata att inte ens träning får vara ansträngande längre, trots att det är självaste essensen i träning.

      Kondition skulle jag tro. Är nog jobbigare än det ser ut.

        Okej kollade, en träningsform som bygger på motstånd med låg påverkan på leder.

      Men ibland kan det väl vara en bra motivation och ett sätt för folk som aldrig har tränat att komma igång och göra något som är roligare och lättare än att bara lyfta klassiskt skrot på gymmet? Nästan all träning är ju bättre än ingen träning alls. 🙂

      Håller med, vad tränar man egentligen?

        Vet ej. Ser ut som nånting man har på filminspelningar där dom gör stunts framför en green screen. När man låtsas vara Bruce Lee fast man inte kan nåt.

    Tål inte Mona. Förstår inte varför hon inte får mer kritik för allt hon gjort.

      Hon måste ju definitivt vara en miljöpartist iaf. Eller vad tror du😉 Hatar f ö när hon tiggde pengar på bloggen.

        Men snälla rara. Kände du dig tvungen att dra in såna där politiska ökenargument?
        /ej MP, utan tycker helt enkelt att sånt där är tradigt

          Ja, eftersom jag bryr mig om miljön trots att jag inte heller är MP. Längre. Men visst, det är tradigt att bry sig om planeten ist för att shoppa loss a la Mona..

        Ja inte visste jag att moderater är fattiga. 😉

        Tror knappast det, som hon shoppar.

      Om du betalar en jevfla massa pickadoller och sladdar in på sminkkursen kommer du säkert ändra uppfattning enligt henne då 😂😂😂 Nedan är klippt från hennes blogg. ⬇️

      Inte så konstigt egentligen för de surkärringar med mindre trevliga hjärtan, som jag är övertygad om finns här också, är för det första väldigt få, men framför allt så dyker dom inte upp fysiskt. För, det vore ju förjävligt att upptäcka att jag faktiskt är ganska trevlig och den dynga de gärna sprider till skvallersidor kanske inte är jättesann ändå.

        Tänker att även en mördare kan vara trevlig så säger inte mig så mycket vad hon själv hävdar.

        Vad vi tycker om henne baseras ju på hur hon själv beter sig, vad hon säger, hur hon säger det och framförallt hennes snevrisna åsikter. Så att man skulle få en annan uppfattning om man går på hennes ”sminkträff”, nä så klart inte.

          *snedvridna

            Hon har ju bara underbara läsare, ändå är sminkkurserna inte fullbokade.

    Vilket skämt. Bara gå till gymmet

      För min del tycker jag att det är roligare och betydligt mer effektivt att använda kroppen på en massa olika sätt.

    EMS-träning är inte samma sak som prylarna man köper från tv-shop och fäster på kroppen.

    EMS-träning funkar på riktigt, jag var själv skeptisk men efter att ha googlat och läst från flera olika sidor så verkar det vara en väldigt effektivt metod.

    Men som det påpekas så är det ingen mirakelkur som ersätter all annan träning utan ett bra komplement till vanlig träning och bra kost.

      Men har du testat det själv, Google skriver ibland olika och är inte att lita på alltid.

    Hon ser ut som Ullabella i Solstollarna när hon tränar🙂 Måste leta upp den serien och kolla igen, så kul.

      Eller hur! Älskar den serien

      Hon älskar att göra skitfula miner.
      Beter sig som ett Ufo.

    Skulle verkligen vilja hitta en träningsform som passar mig som (bland annat) har fibromyalgi, diskbråck i nacke och ländrygg och kotfraktur i ländryggen. Saknar mest min kondition… Nån som har nåt tips?

      Kanske du kan prova att träna tillsammans med en riktigt duktig och kunnig PT?

        Som Julia! 😂😂 fattar inte att folk betalar henne för att lägga upp träningsprogram när hon själv inte orkar träna utan fixar sig på annat sätt

      Vattengymnastik kanske, vad säger läkaren..

        Vattengymnastik ja, det kanske kan vara nåt. Har testat att simma då jag inte känner av smärtan så mycket när jag är i vatten, men kan inte hålla upp huvudet när jag simmar pga diskbråcket i nacken och whiplash. Men ska absolut kolla upp om det finns vattengympa här i byn, tack. 😊👍🏼

          Be en fysioterapeut om hjälp med vad som är skonsamt och bra för dig att träna. 😀

            Jag har träffat ett gäng fysioterapeuter och fått några få övningar att göra för att bygga muskler, de flesta funkar dock inte, tyvärr. Men ingen har hjälpt mig med konditionsträning. Får kanske vända mig till vården…igen… ☺️

              Vården kan väl inte hjälpa dig med konditionsträning?
              Gå till en fysioterapeft och träna där hos dom, till ni vet vad som funkar.
              Då kan du ju träna det på gym sen.

                Jag ringer min vårdcentral för att få kontakt med fysioterapin där, det var så jag menade. ☺️

                  Ok, men du kan kontakta fysioterapeften själv. Du behöver inte gå genom vc.

          Du kanske kan skaffa en flytdyna som simmarna har när de tränar ben då slipper du anstränga nacken och nacken hamnar inte i en vinkel som inte känns naturlig och kan orsaka smärta.

          Jag kör själv med en flytdyna när jag ska få ordning på teknik när jag simtränar (bara en hobby och för att hålla konditionen). Men en flytdyna kan användas till olika ändamål. Simträning kanske också kan vara skönt för dig då bastuvärme kan vara skönt för en kropp som har fibromyalgi. (Vet att på Karolinska körde de varma bad för en del med fibromyalgi och kanske kan bastubad ha en liknande effekt?)

            Flytdyna, det ska jag definitivt kolla upp! Tack 💜

      reformer-pilates!!! Bästa som hänt mig!

    Inte så insatt i processen men ”borde” inte Felicia Bergström gått ner mer efter sin GP? Kan operationen misslyckas? Hur kan hon äta så mycket? Hon äter liksom samma mängd som en annan och vräker i sig som innan, går det att göra om operationen?

      Nej man måsre äta som en mus

      Med tanke på att hon käkade snabbmat kort efter sin operation så är jag inte förvånad. Förstår inte ens varför hon gjorde operationen från början

        Min fråga är, detta är väl sällan en operation som man betalar för själv? Är det så tycker jag att det är för jävligt att få en sådan operation betald och man missköter sig.

          Elakt att prata om att sköta sig, när det är frågan om en allvarlig ätstörning. Det där går verkligen inte att tänka sig frisk från eller sätta upp regler som ska efterföljas. Det är vansinne att sjukvården lämnar en individ ensam med en så pass allvarlig sjukdomsbild. Vi kräver inte att anorektiker ska ”sköta sig” och bli friska på egen hand, så varför sätta den pressen på de med grav övervikt/fetma?

        Troligtvis rekommenderade läkaren det pga. den omfattande övervikten/fetman. Vid en så pass hög vikt har de flesta tyvärr utvecklat diabetes och det kan bli farligt att inte få till en viktreduktion, när vikten är så hög. Utan operation hade vikten nog fortsatt att stiga eller potentiellt stått stilla.

      Nu vet jag inget om Felicia specifikt, men jag hoppas verkligen att GBP-opererade får mentalt stöd också och kontinuerlig vägledning kring matval och sådant. Att operera sig är ”enkelt” (missförstå mig rätt) men att ändra tankesätt och rutiner gällande mat är svårare.

        Det är exakt det som händer för många som inte har fått ett mentalt stöd, de äter ofta samma mängd som innan inom några år (,då de har röjt magsäcken igen).

        En del töjer inte magsäcken efter en operation, men utan mentalt stöd kan det resultera i att de får ett annat missbruk/beroende. Det har tyvärr visar sig att en del som gör magoperationer utvecklar ett alkoholberoende, eftersom deras problematik kvarstår rent mentalt. Nu har jag bara sett kanske 2-3 videor på den specifika kanalen, men hen verkar ha det kämpigt med sina känslor. Hen borde få hjälp med att mentalisera för nu verkar det vara väldigt öppet och hen ”blöder” in i andra och har svårt med gränssättning och ger uttryck för att den måste lösa alla andras problem. Det finns ingen sådan regel men är omgivningen gränslös måste man kunna sätta gränser och kunna säga ”nej” och stå fast i det. Även viktigt att inte bli mentalt påverkad och må dåligt över att säga ”nej”. Får vi inte lära oss sånt här som barn, ställer det till det i livet! Men som tur är kan man lära sig som vuxen!

        Oavsett så hjälper det ingen att sitta och diskutera deras kropp och mängd mat en specifik individ äter.

        Psykologstöd erbjuds inte automatiskt vid magoperationer och tyvärr har vi en seg sjukvård som tror att viktproblematik (övervikt/fetma) till störst del handlar om okunskap om kost (skickas till dietist) och brist på träning. I stället för att se till *varför* överäter personen (om det inte är ett medicinskt problem kopplat till övervikten/fetman). Den psykologiska biten är många gånger helt frånkopplad av sjukvården och oftast krävs det personal som har ett intresse och en förståelse om att det handlar om emotioner som vilken ätstörning som.

        Tänk att vara så sjuk i en ätstörning och bli bemött av sjukvården, som att man är korkad, lat och obildad gällande kost. Usch, så fientligt och obildat!

      Felicia har gått ner mkt i vikt om man jämför med tidigare videor. Sedan blir det naturligt löst skinn med viss fettansamling på mage, armar och lår som gör att man kan se större ut trots nedgång. Jag har både fetma och diabetes men gbp skulle aldrig vara ett alternativ för mig, är för komplicerad i psyket för att må väl av en sådan operation

    Julia F har gjort sin röv

      Finns det något hon inte gjort?

      Det är jävligt kul att den här meningen typ inte hade varit begriplig över huvud taget för 20 år sedan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.