Öppet Spår – Brons Edition

Bildkälla: Aftonbladet

Ni får givetvis prata om vad ni vill här inne, men FAAAAAAN VAD GÖTT MED BRONS!
Tjejer! NI är BÄST!!!!!

486 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Är inne på min tolfte dag med sluta symptom efter diskbråck. Läkare har försett mig med all smärtstillande jag vill (beroendeframkallande och starka), muskelavslappnande och en uppmaning om att ringa igen om jag bajsar på mig eller om det inte är ok om åtta veckor. Naprapat har tittat på det, uppmanat mig att röra mig så mkt jag kan och så … Alltså … jag kan knappt gå, får använda kryckor, sitta är bara att glömma, jag står vid datorn på jobbet, gråter av smärta flera ggr om dagen, lägger mig på mage för avlastning så fort jag får möjlighet, kan inte tänka, orkar inte … vad ska jag göra? Jag försöker hålla mig i rörelse, kör försiktigt crosstrainer varje morgon, övningar från naprapat etc. Men varje dag slutar med att jag bara skriker av smärta och måste till slut ta piller för att kunna sova. Jag är desperat. Nån som har erfarenhet?

      * Svåra symtom ska det vara.

      Tycker så synd om dig och jag vet hur jävligt det känns!

      Har inga tips tyvärr, förutom att ligga på läkaren om remiss för operation? När jag fick mitt diskbråck opererat fick jag livet tillbaka. Och kolla din försäkring, jag fick en slant för x procent ”medicinsk invaliditet”.

        Vad avgjorde till slut att det blev op?

          Minns inte riktigt, det var många år sen nu… Men jag fick ett andra diskbråck som satt sämre till och gjorde livet ännu jävligare, typ som du har det nu skulle jag tro! Då gick det snabbt med remiss. Så jag hade bett min läkare om jag var du, eller bytt läkare om hen vägrar. Känns märkligt att du i stortsett bara ska avvakta🤔

      Lider verkligen med dig men om du ska röra på dig så är det bra att ta medicin så att smärtan försvinner och du kan röra på dig lättare. Krya på dig!!
      PS. Varför jobbar du?? Sjukskrivning inte möjligt?

        Vet inte varför jag jobbar. Jag vill kämpa på. Det kostar så mycket och jag smittar inte typ 🤪 Men ärligt så är det lågkvalitativt arbete jag gör.

          Men stackars dig! En väninna hade enorma smärtor i ryggen och gjorde som du – jobbade trots smärtorna och svimmade på jobbet. Det blev körning till akuten. Det gick inte utan operation. Ta hand om dig. Det är bara ett jävla jobb. Ingen jävel skulle tacka dig för att du gick till jobbet trots enorma smärtor. Hoppas att det löser sig för dig! Önskar dig lycka till. All kärlek.🌸

            Tack snälla söta du! /Op

              Du måste få op. Har en vän som fick op iom att det var så illa. Hon fick komma till ett ställe i Dalarna. Men även min svärmor kom till Sofiahemmet i Stockholm. Stå på dig!

      Åhh inga tips men fy tusan vad jobbigt. Stackars dig!

      Mckenzie ryggböjningar om du inte redan gör. liggandes på mage, lyft överkropp upp på armarna, el börja på armbågarna. Gör regelbundet 1 gng per h. Googla diskbråck Mckenzie.

      Nä stackars! Har gått igenom samma sak, fick opereras via min försäkring. Hade gått till läkare från och till under flera år men till sist kunde jag inte röra mig en dag. Min ishias var mos och diskbråcket ”oläkbart”.

      Mitt enda råd till dig är att stå på dig, överdriv om du måste. Sjukskriv dig för annars är det ett argument för att du inte behöver op. Kolla med jobbet om ni har försäkring? Jag lider så fruktansvärt med dig, smärtan går inte beskriva och är utom denna värld!

      Jag vaknade upp från operationen och var helt smärtfri i samma sekund, en operation som tar 30 minuter. Otroligt provocerande efter att ha legat orörlig och djupandats dagarna igenom i åtta månader, min man fick hjälpa mig med hygienen vilket var så sjukt förnedrande och psykiskt påfrestande men är så tacksam att jag hade honom.

      Stå på dig och överdriv om du måste för ingen människa ska behöva ha såna smärtor när det är så enkelt att åtgärda och få livet tillbaka! 💕

        Åh gud din stackare! Så lång tid! Min man får hjälpa mig också. Det är så mycket man behöver en rygg till. Allt typ. Sen att man blir förstoppad av smärtstillandet …

          Är det morfin du fått? Det hjälper inte mot nervsmärta men jag blev så hög så däckade åtminstone en stund 🙈 Gapapentin tog udden av värsta smärtan men var ändå sängbunden. Håller tummarna att du får vettig hjälp! Men ja, hela kroppen blir ju som förlamad av medicinen – till och med tarmarna. Usch, lider med dig 😣

            Ja morfin. Precis som du säger? Man blir wack. Det hjälper att däcka.

              Skulle inte vara frågetecken där. Precis som du säger!

      På mitt gamla jobb behandlade vi patienter med nervsmärtor från ländryggen genom att spruta in en blandning av kortison och smärtlindring direkt i nervroten. Effekten kan inte garanteras, men de flesta botten hjälpta. Behandlingen kan behöva upprepas. Görs av läkare på röntgenavdelningen och remiss skrivs av din läkare du har kontakt med på tex ortopedavdelningen.

      Har man dock cauda equina gäller dock annat.

        Har man cauda equina sitter man inte på bliggbevakning utan är på väg till/ligger förhoppningsvis redan på operationsbordet 😜

          Naturligtvis

      Känner med dig. Jag fick tips från sjukgymnast i somras att ta en ipren-kur regelbundet under flera dagar, så att viss inflammation släppte/gick tillbaka. Samt väldigt lätta övningar så länge de känns bra för mig. Inte jogga, för det var för dynamiskt och hårt för kroppen, så kanske är din crosstrainer för hård just nu? Inte förebyggande yoga i akutfasen. Istället mycket långsamma, skonsamma rörelser, som som sagt ovan kobran i 5 minuter varannan timme, 1 gång om dagen: liggandes på rygg i sängen sidofällning av knäna långsamt 20 gånger samt 20 gånger ligga ned och långsamt flexa ut benet, först ett åt gången, senare i förebyggande fas båda samtidigt men viktigt att aktivera magmuskler och trycka ned ländryggen. Håller tummarna att det kan släppa för dig snart! Krya!

      Har varit i din situation. Det är vidrigt. Enda trösten är att det är ofarligt och att det faktiskt går över. Efter 2 månader var jag relativt ok
      Håll ut!

      Jag opererade bort mitt för jag mådde precis som du beskriver. Bästa jag gjort. Kunde gå direkt efter och hade inte ont.

      Hej, jag har bara ett råd: Fredrik Jensen på youtube, ”Ryggskott och vad du själv kan göra” (ser kackigt ut ken tveka inte)Jag kan inte nog prisa dessa övningar – gjort varje morgon i sju år och smärtfri. Första dagarna var svåra pga så jävla ont men redan efter första gången ökad rörlighet,efter tio dagar så mycket bättre, efter tre veckor bra (ibland ömhet, smärta 2?). Du måste försöka.

      OT: Kan vi prata om det faktum att Annica Englund lever det livet som hon sade hon ville ha när hon gick in BB-huset.

      Tror inte det va en ”slump” att hon träffade just Elias Lindholm. Hon såg nog sin chans på den där festivalen, som Elias var på sommaren dom träffades. Hon visste vem han var och en googling senare så visste hon att han var det perfekta bytet.
      Några år yngre, hon kunde ju åtminstone säkerligen lära honom några ”naked tricks” …

      Nu kan hon träna varje dag. Äta sunt. Ta hand om lille Levi. Bygga ett lyxhus för ca 20 mille. Inte oroa sig för nåt. Behöver inte jobba. Klart hon ville ha en bebbe med denna ”säkra inkomstkällan” då är hon ju bunden till denne rike kille och har en hållhake. Och hundarna såklart. Visst ser han bra ut och verkar vara en genombra person MEN det faktum att hon säger när hon går in i BB-huset att hon vill bli en rik Hollywood-fru säger allt. Hon lyckades med planen!

      Aldrig någonsin hört henne nämna barn och familj på hennes blogg innan hon träffade den rike hockey-killen.
      Det var ju bara fest, träning och utseende för hela slanten. Så vips blev dom med hund. En hund till. Och så planen som skulle få henne rik, nästan som en Hollywood-fru fast det blev Kanada-fru. Bummer! Hon har till och med nämnt att hon hellre hade sett att han spelade hockey i USA, där det är varmt. Hör ni hur det låter? Cudos till Annica för hon lyckades med planen!

        Hör du hur du själv låter? Bara för att hon inte pratat om barn innan betyder det väl inte att hon blev med barn bara för att snärja en snubbe? Missunnsamhet är inte en bra egenskap…

          Tittade du på hennes intro när hon gick in i BB-huset?

          Nää tänkte inte att du gjorde det!

          Hon hade en plan.

        Hon var ihop med Marcelo i cirka 5 år innan hon träffade Elias. Och, sorry not sorry, men Marcelo var en barnunge hela deras förhållande, så det var väl bara sunt att hon INTE skaffade barn med honom?

        Dock tyckte jag alltid att det syntes att hon verkligen älskade honom, men han var verkligen inte schysst mot henne alla gånger. Är bara glad att hon träffade en fin person senare i livet.

    Överraskande att en viss influenser går all in med foton på sina opererade bröst nu när hon ”tvingas” ta en paus med revbensfotona.

      Tänkte också det.

        Vem?

          Look alike Victoria Beckham

            Va? Skriv vem det är bara 🙄

              Bianca Ingrosso.

            Har tänkt precis detsamma. Känns väldigt passé med såna bröst nu.

              Ser ut som två badbollar med för långt mellanrum. 🎱 🎱

                Då har du inte sett Kammis. Där snackar vi

            hahahah jaa hennes senaste insta känns så VB 2008 😂 och det gick ju out of style för typ 15 år sen så varför försöker bianca göra det modernt igen? it’s not going to happen 😂

            https://images.app.goo.gl/BZBqDffi3EVEhvGx8

            Nej gud, inte lika för fem öre.

              Tror hon menar att brösten är lika.

                ja såklart 😂

      Vem?

      Och den obligatoriska pussmunnen tillsammans med den sorgsna blicken.

      Känns som att hon opererat de igen? Är väl större än förut?

        Några op till så ser hon ut som Pamela Anderson när det begav sig. #baywatch

    Har Vanja och hennes kille begått något brott? Eller är det bara högst oskönt och omoraliskt beteende

      Vad har de gjort?

      Det är en grej som blir spännande att se. Den här skumma överflyttningen av pengar ”känns” ju definitivt som att den skulle kunna gå in i nåt som inte är lagligt…

      och jag gör samma som övriga gånger detta kommit upp, kopierar in min sammanfattning av det hela igen. Inte för att den är särskilt bra eller täcker alla aspekter men för att jag tycker det här är en så sjuk konstig grej som nog fått gå under radarn länge för att det känts krångligt med krypto (fast man inte alls behöver fatta något om en blockkedja för att förstå vad Vanja Wikström gjort som inte är ok i detta…)

      här är sammanfattningen av Vanja Wikström/Niclas Malmqvist/world of alidia-gate:

      anja Wikström (en influencer) startade ett projekt med krypto-relaterad konst, så kallade NFT:er. Med massa säljsnack och manipulativ införsäljning såldes det in som att ägarna till ett av dessa digitala konstverk skulle få tillgång till en medlemsklubb med en mängd fördelar. Det var även en invstering som skulle kunna öka i värde, ungefär som med annan spekulation i konst eller aktier. Inget av det som har lovats har hållits, och under tidens gång har Vanja Wikström och hennes partner Niclas Malmqvist gjort bedrägliga saker som att i hemlighet köpa av konsten på andrhandsmarknaden för att manipulera priset, troligen flyttat pengar från konstbolaget till sitt eget bolag och tagit en fet utdelning trots att budgeten är i kris, blockerat personer som kommit med kritik, och toppat detta med ett sommarhus på Gotland som renoverats i ultratakt och tagit en tre månader lång semester medan projektet var i kris. Detta efter att ha sagt att World of Alidia var ett livslångt projekt som de kommer att kämpa med näbbar och klor för att göra till det allra allra bästa någonsin. Nu när rimlig kritik väcktes i projektets chattkanaler stängdes allt ner för att det inte var ett safe space…
      rekommenderar flashbacktråden och en STOR skål med popcorn. Samt att alla som blir lika upprörda över det här som jag tipsar alla medier ni kan komma på. Den mediala totala bristen på granskning när projektet lanserades är under alla kritik, finns hur många intervjuer som helst där Vanja får komma med sin säljpitch utan några kritiska frågor alls. Vi pratar inte småpengar heller kring vad projektet bör ha omsatt, och det finns även misstankar kring att pengar flyttats runt i projektet på ett sätt som inte är ok. läs mer om just pengabiten här: https://woaholder.wordpress.com/2023/08/19/world-of-alidia-fragor-till-vanja-och-niklas/ (detta är alltså frågor som några av projektets ”holders”, ägare av de digitala konstverken, ställde innan projektets chattkanal helt stängdes ner).

        Mycket bra sammanfattning! Bloggbevakning skrev om det här för ett år sen https://nyheter24.se/bloggbevakning/2022/08/23/hur-gar-det-egentligen-for-vanja-wikstroms-world-of-alidia/ och då gav sig Vanja in i kommentarsfältet med ett riktigt dåligt försvar nu när vi vet att all kritik var legit redan då. Så här skrev jag som svar till henne då och om jag får klappa mig själv på axeln så fick jag väl ganska rätt på de här punkterna haha

        Hoj / 2022-08-24 00:01
        Dina följare har inte koll på NFTs och hur den världen fungerar utan de har gått in i projektet endast pga att de älskar dig och litar på vad du säger. Det är otroligt tydligt att du utnyttjat cryptomumbojumbo-språk för att blanda korten så att dina följare ska tro att det här är legit – alla med lite koll fattade ju att ni inte kunde dra igång ett gratis kontorshotell livet ut för folk som köpt en av era NFTs, men genom att lova det (och sen inte leverera) så blåste ni då dina följare på en miljon kronor eller så. Pengar som nu verkar skickas till att hålla igång Discordkanalerns och att hålla det här lurendrejeriet igång ytterligare.

        Du kan säkert kräma ur dina följare några hundra k till genom att fortsätta låtsas som att kritiken är obefogad och härja om nya drops och mints och andra fancy omskrivningar för ”digitala kvitton”, dina följare litar ju på dig, men för många är de tusenlapparna du lurar av dom pengar som annars hade gått till att det lilla vardagslyx vanliga människor har – en kväll på restaurang kanske, eller den delen av matkassen som är ”det roliga” den månaden och det är det du stjäl av dom just nu.”

        Jag fick tyvärr inget svar från henne då, men hoppas att de som köpte av henne inte blir bortlurade av hennes ”det är saker utom vår kontroll som hänt alldeles nyligen nu när vi precis höll på att få fart”, det här är något hon och hennes man har vetat om i över ett år nu och pengar har försvunnit.

          Så här skrev hon förresten om man inte orkar leta 🙂

          Vanja Wikström / 2022-08-23 15:20
          Hej alla!

          Jag förstår att NFT- och kryptovärlden är ny för de allra flesta och är ödmjuk inför att det inte är lätt att förstå exakt vad vi gör i World of Alidia. Men alla vi som arbetar i projektet finns ständigt tillgängliga för frågor, så det är bara att höra av sig till oss antingen via mina kanaler eller World of Alidias Discord, så svarar vi mer än gärna.

          Bloggbevaknings inlägg innehåller en rad felaktigheter/missuppfattningar. T ex priset, som var närmare 1200 SEK än 3000 SEK då det är beroende av vad Ethereum – kryptovalutan våra NFTer köps i – står i (en WoA NFT kostar 0.1 ETH). Det känns lönlöst att bemöta dem här då det uppenbarligen inte finns någon vilja att förstå vad vi gör (i så fall hade vi fått bemöta kritiken innan publicering, så att båda sidor kunde ha presenterats). Men om någon är genuint intresserad av vad vi gör och varför, så finns vi alltid till hands. Just att kunna vara 100% transparenta gentemot alla de som vi bygger WoA tillsammans med via exempelvis vår Discord är vi väldigt stolta över, och glada för.

          Att den fysiska mötesplatsen inte blir av just nu (den är inte skrotad, men vi behöver mer kapital för att genomföra den delen av vår Road Map) beror på att NFT-branschen (precis som resten av världsekonomin) kraschat, och att det ekonomiska läget för de allra flesta företag världen över är väsentligt förändrat från hur det såg ut i början av året. Att ett företags affärsplan måste få vara flytande och anpassas till den ekonomi företaget har i dagsläget är inget konstigt.

          För de som är intresserade skrev jag detta inlägg 29:e juli om varför vi valt att först satsa på en digital Hub i Metaversum, snarare än på en fysisk, läs gärna:

          https://vanjawikstrom.motherhood.se/world-of-alidia/massiv-uppdatering-om-allt-som-hander-i-world-of-alidia/

          //Vanja

          I discorden var det bara överflyttning av fokus till att det helt enkelt är att folk inte förstår den här världen (som vanja och niklas såklart gör) och att det är grejer på gång och nu är det bokklubb vad kul snart är det mintning igen och då kan ni köpa en ny med bla bla procent chans att få bla bla så kom ihåg att ha er wallet redo.

          För att ranta lite, att de stänger ned discorden nu är så otroligt fult gjort för den kanalen verkade faktiskt betyda något för de stackarna som köpt WOAs, jag kikade in där ibland för att se ”behind the scenes” och det var en hel del aktivitet där mellan köpare som hade ett litet community där de kunde diskutera allt möjligt, inte bara WOA-relaterat utan allt mellan himmel och jord. Jag menar att om det är någonsin de behöver ett forum för att få prata med varandra så är det väl nu och att bara stänga ner den gör att de användarna inte längre har något ställe att hitta varandra på – vilket förstås är helt med flit så V&N ska slippa att de synkar ihop sig med vad det kan betyda för legala följder.

            Inte bara de, de har kommunicerat där i ,5 års tid. Det kanske finns foton eller konversationer man hade velat spara? Det är så jävla vidrigt att inte ens ge folk en chans att göra det. Det visar med all önskvärd tydlighet att communityt var intressant när de laddade på WoA-bankomaten. När det upphörde kan de alla dra åt helvete och helst inte höra av sig igen.

      Eventuellt har de inte betalt arbetsgivaravgifter, annars är nog allt de gjort lagligt.

      Tror faktiskt det är omoraliskt endast, eftersom kryptovärlden är så oreglerad. Hade de gjort samma sak med aktier hade det varit direkt i fängelse utan att passera gå

      Men det kanske kan bli något prejudikat av detta. Konsumentaspekten är intressant – är det okej att sälja in något man inte levererar på det här viset? Gillar att de som köpt är sugna på att stämma

        Kryptovärlden må vara oreglerad men vi har marknadsföringslagen, avtalslagen, skatterelaterade lagar, osv osv…

          Jag hoppas de åker dit för något av det!

        Ja dels det med att lova utan att leverera. Men oxkså allt fuffens med pengar, säga att de är slut bla pga löner, som bolaget dock inte har rätt att betala. Köpa nft till sig själv genom bolaget osv osv. Koncernbidrag och utdelningar osv osv

      Själva lurandet av människor är ju knappast olagligt. Kanske att de aldrig tex skrev ut att den fysiska mötesplatsen bara skulle bli av om de fick in X pengar. Det marknadsfördes ju hårt som att alla som köpte skulle få tillgång till fysiskt space i Stockholms innerstad.

      Men det borde, oavsett om det är vanja och Niklas som gör det eller storbolag, vara olagligt att flytta pengar i en koncern från ett bolag som väl måste läggas ner nu till ett annat som går bättre. Om man vill väcka fodring mot woA är det väl försvårat nu när de tagit hem pengarna.

      Så jävla fult är det oavsett. Tycka vad man vill om de influensers som köper in kina grejer och säljer dyrare så är det här mer lurendrejeri… hon använde verkligen sin image som ”inte en sån influenser” till att lura folk på pengar. Och sen ska hon göra en grej av att ha renoverat ett hus på Gotland. Om man precis fått ett företag som andra lagt pengar på utan att få det de utlovade för pengarna – kanske man inte ska skryta så in i … om hur bra man själv har det just nu…

        ”Själva lurandet av människor är ju knappast olagligt.”
        Du kanske ska läsa på lite om bedrägeri. Att lura människor på pengar för egen vinnings skull är definitivt ett brott och i allra högsta grad olagligt.

          Fast då måste man ju kunna bevisa att hon medvetet lurade. Att hon visste, och inte bara borde förstått, att det inte skulle bli ngt fysiskt space osv.

      Hon publicerade i kväll ett blogginlägg om saken och jag skickade nyss in denna kommentar, får se om hon väljer att ta med den eller ej…

      Några synpunkter:

      *Märkligt att ni stänger discorden med motiveringen att det inte är ett safe space för kvinnor, just när det börjat komma kraftig kritik i discorden från besvikna holders. Att dessutom göra ett annonouncement om att ni lägger ner och så stänga i samband med det – det är riktigt taskigt gjort mot de som varit lojala mot er. Ni kunde gett dem en vecka till att diskutera och få svar på frågor från er. Speciellt med tanke på att ni varit på semester i flera månadern och detta är det första ni gör när ni kommer tillbaka.

      *Dessutom: ”Ur samlarsynpunkt är det alltid viktigast att vara först – och det är vi, här i vår del av världen.” — NEJ! När ni nu lägger ner ert ”livsprojekt”, kan ni åtminstone vara ärliga med hur NFT-marknaden funkar. Det spelar ingen roll att ni var först. Ett NFT-projekt som startas i syfte att bilda ett community, men där kommunikationen från grundarna sakta ebbar ut, de tar flera månaders semester och lägger sen ner projektet samt stänger discorden utan förvarning – ett sådant projekt har inte ens ett samlarvärde. Oavsett om projektet var först, och oavsett hur bra konsten är.

      *När ni tidigare i veckan skrev att ni skulle diskutera och komma med ett announcement senast på måndag, var det en holder som skickade tämligen relevanta ekonomiska frågor om projektets ekonomi. Här är frågorna: https://woaholder.wordpress.com/2023/08/19/world-of-alidia-fragor-till-vanja-och-niklas/ — Ingen av dessa frågor har besvarats. Varför…?

        Så jävla bra skrivet. Den där kommer ALDRIG släppas igenom. Fy fan vad falsk hon är.

      https://www.allabolag.se/5593602211/world-of-alidia-ab <– Här är bolaget, med nästan en miljon i tillgångar bokslut 2022 och ett resultat (vinst) på nästan 400k för hela året. Vad har hänt med dessa pengar när de inte rapporterat en enda anställd i bolaget sen dess?

        De har 30000 kr kvar enöigt årsredovisningen. De övriga 400000 kr var nåhon slags icke avskriven tillgång (NFTer?)

          Aha! Ja det lär ju vara nftserna kan man ju gissa 🙂

            Men hur funkar det? Är det NFT:er från andra projekt som de köpt in (låter som en för stor summa)? Är det icke-mintade (låter helt sjukt att det ska räknas som en tillgång eftersom de kan höja och sänka antalet hur mycket som helst)? Är det mintade (de tillhör ju holders så hur kan det vara företagets tillgång)?

            Vore tacksam om någon kunde förklara!

              Jag minns att de förra året köpte upp en bunt av sina egna NFTs för att hålla uppe bilden av att det fanns en efterfrågan, något de blev påkomna med och som de sen hittade på att det handlade om att ha en ”lägsta ribba” för WOAs, så kanske dessa då? Jag vet inte heller hur det funkar från ”producentens” håll men om de har dessa plus en del som de inte lyckats sälja än så kanske det räknas, de pratade ju initialt om att de skulle producera 10000 st i den här serien så att 800 eller något är ”kvar” hos dem kanske är rimligt, men nu spekulerar jag bara kring saker jag inte har koll på haha

              Kom på att en annan kryptobluff ju var den här FTX-skandalen, där gjorde de något liknande i att en stor del av deras tillgångar växkades från verkliga pengar till deras egen kryptovaluta, vilket gjorde att de kunde hålla uppe skenet av att ha massvis av cash när denna fortfarande hade ett värde men när de kraschade kraschade ju även den så det blev en dubbelstöt

    Finns det någon som säljer mycket på Tradera/Blocket eller liknande?

    Vad säljer ni? Vad upplever ni att ni får bra betalt för?

    Hur mycket brukar ni tjäna under en månad på det ni säljer? Eller ett år om det är att ni säljer väldigt olika mycket per månad.

    Hur brukar ni tänka med prissättning? Då tänker jag främst på budgivning. Lågt pris för att locka många eller högt för att inte riskera att få alldeles för lite betalt? När är det fördel att sälja för fast pris istället för auktion?

    Köper ni saker för att sälja dem vidare? T.ex. om ni hittar billigt på en loppis och vet att det skulle kunna ge bra betalt på t.ex. Tradera. Eller säljer ni enbart sådant som ni har hemma?

    Som jag förstår det ska man egentligen skatta om man köper grejer för att sälja vidare, hur gör ni med det i sådana fall?

      Säljer bara sådant jag har hemma. Brukar oftast sätta priset till det jag minst kan tänka mig att sälja varan för, och det brukar vara ungefär det jag skulle kunna tänka mig att köpa den för. Hur mycket man tjänar beror ju förstås på vilken typ av varor man säljer, men skulle nog säga runt 5000-10000 kr/år och då säljer jag ofta några dyrare varor. Upplever att de dyra fraktpriserna tyvärr gör att folk inte kan/vill lägga lika mycket för varan, det var bättre förr.

      Säljer bara sånt som jag har hemma. T ex barnens urväxta vinterkläder, parfymer som jag tröttnat på och bara använt lite av, sportgrejer, smink/hudvård från adventskalendrar.. Blir max 2-3000 per år. Det är ju en hel del jobb att förpacka, posta osv så jag hade inte orkat göra det i större skala.

      Säljer en del på Tradera!
      Oftast är det böcker, filmer och kläder (sällan märkeskläder), kategorier som man oftast inte får så mycket för.
      Jag skulle tippa på att jag säljer för mellan 3000-4000 kr varje år.

      Jag brukar kolla både äldre och pågående annonser när jag prissätter liknande varor för att få ett hum om vad jag kan få för minsta summa. Specifika boktitlar är ju lätta att söka på, brukar även jämföra med bokbörsen.se.

      Jag upplever att det är till en fördel att göra en auktion av det hela när det handlar om mängder, t.ex 5 kg LEGO, 10 st böcker i samma serie, en hög med samlarkort o.s.v. Fast pris vid enskilda varor.

      Jag brukar också tänka på specifikt vilken tid jag lägger upp annonsen, det är smartare att ha en annons som avslutas vid löning än mitt i månaden.

      Till 99% säljer jag saker som jag har hemma men har någon gång köpt en bok för 5 kr på loppis som jag vet inte längre är i tryck och som är populär, inbunden då.

      Jag säljer dels för att jag behöver pengar men också för att det är kul/mysigt. Jag får inte in några jättesummor, men det omvandlas sedan till t.ex bussbiljetter och bönpaket. Det underlättar vardagen 😊

      Jag tänkte först att jag säljer nog inte så mycket, men har nog sålt för ca 8000kr i år.

      Jag säljer mest på facebook marketplace och är med i specifika grupper för det jag säljer, tex barnkläder.

      Jag skickar även massor till sellpy och får pengar via deras försäljningar.

      Säljer bara saker jag har hemma, jag har två barn så blir mycket kläder/skor eftersom dom växer som ogräs 😅

      Har även själv försökt att bli mer minimalistisk och sålt, skänkt och slängt sånt som inte används.

      Säljer jag på marketplace så brukar jag börja med ett något högre pris och se om någon nappar och sen sänka efter hand.

      Bäst betalt tycker jag att man får märkesvaror av olika slag tex inredningsdetaljer, väskor eller kläder och teknik prylar eller fritids saker tex cyklar.

      Lycka till med försäljningen! Och skriv upp allt du säljer för räkna ut total summan så blir man mer motiverad att fortsätta 😉

      Tack för era svar! Kul att höra från folk med mer erfarenhet än mig själv. Är igång nu och det känns kul!

    Fått betydligt mer avancerade arbetsuppgifter och panikar lite över allt ansvar och arbetsbelastningen. Hur tacklar ni sånt? Jag har svårt att tro på min egna förmåga?

      Fejkar tills det löser sig

        Men hur kan man fejka ett jobb. Tycker jag låter hemskt. Tänk om personen arbetar med människor.

          Men om det är arbetsuppgifter hen är kvalificerad att göra i övrigt måste det ju gå att hitta på lite tills man känner sig varm i kläderna. Och är man överhuvudtaget inte kvalificerad måste man ju säga nej?

            Jag är högst kvalificerad men tycker att nya saker är läskiga.

              Då är det dags att börja jobba på självförtroendet.

                Meh! Alla blir väl spända, nervösa eller får iallafall en ökad anspänning när man skall göra nya, okända saker. Det är ”bara” att acceptera känslan och göra det ändå. Efter hand släpper stressen och man blir tryggare i uppgifterna.
                Du har fått detta uppdrag för att man tror på dig och din förmåga.
                Kör på och stort lycka till!

        Var inte rätt för att fråga mer erfarna personer kanske? You got this!

      Skifta focus från din kollega till dina arbetsuppgifter så går det säkert vägen.

        Hen skriver inget om nån kollega?

      Glöm inte att det är helt ok att fråga andra kollegor om råd, hjälp och åsikter. Du behöver inte kunna ALLT direkt, ingen förväntar sig att du ska vara supersnabb direkt på en ny tjänst och framför allt – du är inte ensam! Se kollegor som ett lag där ni hjälps åt – ger & tar.

    Kokat benbuljong i 24 timmar. Sjukt nöjd med mig själv. Så gott och nyttigt att dricka till frukosten.

      Gott? Nej. Nyttigt på vilket sätt?

        kollagen och aminosyror!

        Gott, jo en god buljong är väl alltid gott? Nyttigt, jo för att man får i sig aminosyror och mineraler som är bra för leder, hud och gör gott för tarmen bland annat.
        Gott att både ha som en klar buljong att dricka som en kopp te till mackan eller att ha i när man gör köttfärssås eller andra grytor tex.

          Euw. Verkligen inte som te.

      Ät brosk😋

        Anna Anka!

    Hjälp med negativ och energikrävande kollega, tack!

    Jag jobbar på en arbetsplats med  ca 15 personer och en av dem är nog den värsta kollegan jag någonsin jobbat med. Alla beslut som tas på arbetsplatsen ska först och främst passa henne och hennes liv och får hon inte som hon vill, så går hon runt och diskuterar detta med alla. Hon tjatar helt enkelt tills hon får som hon vill.

    Förutom att tjata så har några kollegor nu insett att hon går till chefen och ljuger till hennes fördel. Påstår att vi andra lovat henne saker som inte alls stämmer. Några av oss har pratat med chefen om detta och hon verkar helt med på det. Men kollegan får inget motstånd och fortsätter med ditt dåliga beteende och bidrar till en dålig stämning.

    Nästa vecka ska jag och chefen sitta på ett möte tillsammans och gå igenom vissa saker om kollegan.

    Hur kan jag ta upp att det inte är okej att stryka kollegan medhårs hela tiden? Och att det bara uppmuntrar henne till att bete sig på detta sätt? Hon kommer ju med lögner och helt orimliga argument för att få som hon vill.

    Samtidigt så förstår jag att chefen inte kan ta parti, men jag vill ändå kunna markera på ett proffsigt sätt.

    Tack på förhand!

      Kanske försöka konkretisera vilka faktiska problem som uppstår för dig / på arbetsplatsen genom kollegans beteenden. Och sen fråga chefen hur hon ser att de problemen ska lösas.

      Hej!
      Låter skitjobbigt! Jag hade förberett mig med konkreta händelser där hon beter sig på ett sätt som inte är ok på en arbetsplats. Sedan har jag berättat om detta, och på ett sätt där du lägger fram det på ett konstruktivt sätt. Alltså så det inte blir skitsnack, utan mer att du konkretiserar hur detta påverkar arbetsplatsen negativt och att det inte är ett ok medarbetarskap.

    Vid vilken ålder är det rimligt att börja högläsa Harry Potter för barn? Har en sexåring som säkert skulle hänga med eftersom vi redan läser böcker med mycket text, men jag tänker att man kanske borde vänta tills de har egen erfarenhet av vad skolan innebär för att verkligen följa med i den delen av handlingen? Vad ens en lektion innebär osv.

      Jag skulle nog sagt 10-11 för första boken. Just för att det handlar mycket om känslor och sånt. Sen ”eskalerar” ju böckerna ganska fort. Både i läskighet och mognad, dvs tonårsdrama, död, svartsjuka, kärlek, hormoner osv.

        Det kanske skulle vara rimligt att börja med bok 1-3 typ och sedan låta henne läsa resten själv när hon är lite större? Det kommer ju ändå ta ett tag att läsa dem till att börja med.

      Se filmerna först och se om det fungerar!

        Nej nej nej, böckerna först! Där går min gräns haha

        ALLTID böcker först. Skapa egna bilder i huvudet = jätteviktigt!

        ”Dumbledore asked calmly”

      Om du har ett barn som är 6 år i år så går det väl i förskoleklass? Om det va gå i skola du menade?

        Ja hon börjar till veckan, men det är ju inte skola på samma sätt väl? Mer en fortsättning på förskolan 🙂

          Nej det är mer skola än förskola.

            Kan du inte berätta hur en dag i förskoleklass kan se ut? Blev mer nyfiken på det nu 🙈 till oss har de sagt att det är mer som förskolan men mer planerade aktiviteter under dagen.

              Jobbar själv för närvarande inte i förskoleklass utan i en trea men har jobbat i f-klass många gånger. Hur oss ser dagarna ut som så att man börjar med samling på mattan, går igenom vad som ska hända under dagen. Sen är det oftast lite jobb innan rast. Jobb på den nivån är typ att forma bokstäver, försöka skriva sitt namn osv. Ju längre året går så hörs olika tester osv. Sen är det rast, efter rasten är det högläsning. Sen kan det vara lite lek eller jobb fram till lunch. Sen efter lunch är det rast, efter rasten kan det vara idrott eller bibliotek t.ex.

              Förskoleklass är ju förberedande inför årskurs 1 så ja, blir ju en del jobb med bokstäver och siffror och annat.

                Ja men då är det ändå som jag tänkt mig 🙂 jag menar ”riktig” skola mer som att på måndagar klockan 8 har vi engelska och efter rasten är det matte och geografi. Mer tydligt och uppdelat typ, och det är lite av upplevelsen att förstå skillnaden mot verkligheten när man läser böckerna. Men det kanske å andra sidan inte är viktigt för helheten.

                  Det är exakt så det är? Arbetspass kl 09-10 är det svenska, efter lunch kl 12:30 – 13:30 är det matte, tisdagar 08-09 är det idrott osv. Det är ganska exakt som resten av lågstadiet.

          Det ingår i skolan nu och är mer som en första klass.

      Mamma läste för mig när jag var åtta, lillebror var då sex 😊 älskade dem från första stund, gör än idag!

        Ja jag var typ 9 när jag började läsa första boken själv minns jag 🙂 men nåt år kanske jag får vänta fortfarande då

      Jag var 7 när första boken kom på svenska. Fick den i julklapp och var fast. Kryssade dagar tills nästa bok skulle komma inför varje släpp. Läs första och se om barnet tycker den är bra. Om inte, prova igen om ett par år 😊

      Jag tycker ni ska läsa dem nu (iaf se första) och sen läsa dem igen om några år! Kanske börja med de illustrerade versionerna, de är nog maffiga som läsupplevelse!

      Jag läste första boken som 7-åring och fastnade helt 🙂 då fanns inte alla böcker utgivna, tror bara bok 1 och 2, så fick läsa resten när dom släpptes och jag hunnit bli lite äldre.

      Har precis börjat läsa andra boken för sonen nu, han är 7 snart 8.
      Han hängde med bra i handlingen i första. Kan inte svara på om erfarenhet av skola / lektioner gör skillnad eftersom han redan gått i skolan i 3 år (bor inte i sverige).
      Tror vi gör en paus efter den här boken dock, som andra skrivt så eskalerar det i läskighet osv och jag kommer inte riktigt ihåg när.

      Kapar tråden lite här och motar gärna lite tips på bra böcker för den åldern!

        Boktips för lågstadiet:
        Böckerna om Myran av Linn Gottfridsson
        Jackböckerna av Martin Olczak
        Fjodor av Pelle Forshed
        Böckerna om Selma av Ellen Karlsson
        Böckerna om Viggo av Lisa Bjärbo
        Frallanböckerna av Sara Ohlson

        Ishavspirater, Frida Nilsson

        Tipsar om några av våra senaste bra läsningar.
        + en på ishavspirater, men också andra böcker som Frida Nilsson skrivit. Har inte läst alla själv, men vi har läst: Lindormars land, Apstjärnan, Kråkans otroliga liftarsemester och piratsommar.
        Det magiska hjärtat av Kristina Ohlsson.
        Serien Månvind & Hoff av Johan Rudberg.

        Astrid Lindgren såklart också!

        Tack för alla tips!

      Mamma läste Harry Potter för mig när jag var sex år. Minns det än idag 😍

      Vi började läsa när hon fyllde sju. Men läser andra böcker emellan så att det inte ska gå för fort fram mtp ålder och senare böcker.
      Läste Bröderna Lejonhjärta, Mio min Mio och likande innan Harry. För att Astrids böcker är fantastiska (såklart). Men jag tänker också att det är bra att ”grunda” med lite hemska elakingar. Se om barnet förstår och om det blir för läskigt.

    Tips och relationsråd önskas.

    Min sambo är inpricip alltid lågmäld/ lätt att bli sur/irriterad ibland pratar knappt med mig på en hel dag svarar knappt på tilltal. Sprider dålig energi som sprider över sig till mig ett blött täcke att bära över huvudet,så tungt känns de.

    Vet inte om de är orimligt att gå isär pga av detta. Ska tillägga att detta är min första samborelation jag är 26 och han 33.

    Han är lekfull och fin med sonen och när de kommer folk osv, Men med mig kan man knappt få ett svar på en simpel fråga. Skulle säga att han är såhär trälig ca 70% av tiden resterande är han ”rolig”och kärleksfull mot mig o gör mig glad.

    Jag har försökt prata med han ett x antal gånger. Han blir bara arg och undrar om han aldrig får vara tyst och om han ska behöva spela ”teater” för att jag ska vara ”nöjd”.

    Har jag orimligt höga kvar i en samborelation? Ska det vara såhär?

      Skulle inte säga att du har orimliga krav och håller med om att hans attityd verkar lite småkass.

      Hade lite av en liknande sits med en suris hemma och som dessutom var väldigt långsynt, vi pratade och pratade, skickade många länkar med artiklar (LOL) om hur det påverkade mig, han körde lite av silent treatment och även om jag sagt hur det känns tio gånger så kändes det verkligen som om att det gick in när han fick läsa om det och faktiskt förstå att jag inte var ”orimlig”. Vet inte om det kan hjälpa dig men ett tips i alla fall!

      Blir det inte bättre tycker jag absolut du ska se över din framtid, för ingen vill leva med en suris.

      Lycka till och fin kväll!

        Vad för typ av artiklar? :).

          Jag har tyvärr ingen specifik nu men när jag insåg att silent treatment var en ”grej” och att han faktiskt gjorde det emot mig så fann jag en artikel som typ var ”såhär påverkad offret av silent treatment”, skickad, han fick läsa och fick sig en redig tankeställare.

          Vill även tillägga till TS att precis som annan skrivit, han kanske inte mår så bra i sig själv och behöver söka hjälp/inse sitt mående eller liknande. I vårt fall så fanns/finns väldigt mycket i min partners bakgrund som till stor del legat som anledning. Dock inte ursäkt till dåligt beteende men kanske en förklaring 🥰

            I hans huvud så var silent treatment hans enda utväg för att inte säga något dumt/förvärra situationen. Trodde han. Tills det såklart blev en ögonöppnare då jag tog det på ett helt annat sätt.

              Vad bra att du fick honom att inse vad han gjorde mot dig. Han trodde säkert att han gjorde något bra.

                Ja men det var lite det som var grejen! Han är uppfostrad helt annorlunda mot mig och hans familj har ”löst” situationer väldigt olikt från oss. Så det blev verkligen en reality check för honom och vi båda har kommit väldigt långt sedan dess, vilket var svårt att se när vi väl satt där för flera år sedan.

                  Har varit lika för mig och min sambo. Vi kommer från helt olika bakgrund när det gäller kommunikation inom familjen och hur man löser bråk osv, det blev en hel del krockar innan vi insåg det. Det blir fortfarande krockar ibland, men det är lättare att lösa när man förstår vad det beror på.

              Detta är min sambos ”försvar” för sin silent treatment. Att han hellre är tyst för annars säger han något dumt… Han säger ofta ”vad blir bättre av att prata, blir bara värre då” i bråksammanhang alltså.

              Tack för tips! Ska absolut leta på några bra artiklar så kanske han kan förstå mitt perspektiv och läsa i lugn och ro själv.

                Han kanske på allvar tror att han gör något bra. Är ju annars också en ganska effektiv bråkteknik där han kan driva dig till att bli arg och frustrerad utan att behöva ta ansvar över det typ ”jag har ju inte sagt något”.

                Ja men hoppas verkligen det funkar!

                Vill också tillägga att vi mötts lite på vägen såklart, det gick inte direkt från en dag till en annan och jag har också fått lägga band på mig själv. Ville alltid lösa allt ”direkt” och jag har fått förstå att de ibland är bra med en promenad innan, någon timma på varsitt håll etc beroende på vad situationen kräver såklart, det går åt båda hållen! Det har i sin tur gjort att han idag kommer fram och känner sig redo mycket snabbare än tidigare.

                Önskar er verkligen stort lycka till och förstår att det känns hopplöst när man väl sitter där men kom ihåg att ni är ett team och förhoppningsvis vill mot samma mål ♥️

      Alltså, man kan ju ha olika behov av hur mycket ”tyst” tid man behöver i relationen. Däremot är det ju inte ok att vara kort i tonen, passivt aggressiv eller inte svara på tilltal. Känns inte som du kan vara avslappnad i ditt eget hem, och i en sån relation hade jag inte stannat.

      Nej, absolut inte. Lev inte med någon som sänker dig. Idag är en bra dag att lämna förhållandet. Vill du ändå ge det en chans, kräv att han söker hjälp om det är en depression han har. Vill han inte det så går du. LYCKA TILL!

      Svar nej, så ska det inte vara.
      Du är ganska ung och slösa inte bort massa år i en relation som tar mer än den ger.

      I en bra relation så ska du känna att oavsett hur mycket du gör för din partner så får du alltid mer tillbaka och din partner bör känna detsamma, det är min syn på en bra relation/förhållande.

      Ärligt – lämna! träffa en glad kille som ger dig uppmärksamheten du förtjänar!
      Antagligen är han introvert men om det är på bekostnad av ditt välmående så säger jag lämna! Nu på en gång. Alt. möjligtvis bli särbos. Men du ska ha någon som ger energi inte snor den!

      Sorry men det stavas i princip.

        En normal människa fattar vad det står.
        En språkpolis lider ofta av en störning som gör att dom fokuserar på detaljer och inte helheten.

          Kan ju vara trevligt att lära sig så man slipper stava fel resten av livet?

            Just i detta fall tror jag att istället för att trycka på mellanslag så blev det ett N istället.
            Då blir det inprincip.

            Ps: varför avslutar du med ett frågetecken när du inte ställer en fråga?

        Sorry visste ej det trodde det stavades så

        Fräscht! Av hela det långa inlägget kände du att du bara var tvungen att rätta ett litet stavfel? Istället för att stötta med råd om det som efterfrågades?

      Ska du leva hela livet med en person som sprider dålig stämning 70% av tiden? 30 år till?

        Hon är 26, hoppas inte hela livet bara är 30 år till? 😳

      Tycker att det låter som att han kanske mår dåligt psykiskt och skulle behöva få hjäp med det. Men det är inte okej att han får dig att må dåligt och behandlar dig dåligt. Går det att få med sig honom på parterapi? Om du säger att du mår så dåligt över er oförmåga att kommunicera att du börjat få tankar om att lämna? ( tänker att om du lägger fram det så kanske han inte hamnar i försvarsställning och har lättare att följs med).

      Jag brukar tänka att om relationen är mer dålig än bra, så finns det bara två alternativ:
      A) Försöka lösa problemet om det gpr
      B) Lämna relationen

      Ingen relation är 100% lycklig hela tiden, men att det ska kännas jobbigt 70% av tiden är inte okej.

      Låter hemskt. Meningen med en relation är att man oftast ska må bra. Finns miljontals män att ha en relation med.

      Tips, läs the.holistic.pcychologist inlägg på undra från 21/7 om the silent treatment.

      Vad är det som ändrats sedan du valde att skaffa barn med honom?

        Han har jobbat utomlands i princip hela våran relation sen kom covid och var även gravid under pandemin. Så vi delade ej vardagen på samma sätt som vi gör nu. Detta beteende har jag märkt av nu sen vi nu delar vardagliga saker mer ihop.

        Att få barn ändrar ju på rätt mycket i ens liv. Och kan också påverka relationen på olika vis.

        Sen är det faktiskt helt okej att inte hinna upptäcka/börja reta sig på alla sin partners dåliga sidor innan man hunnit få barn tillsammans.

      Jag var särbo med en man som det endast gick att prata med när vi drack alkohol. Inser idag fyfaaan vilket tråkigt sällskap. Som tur är så är han ett ex numera. Hellre själv än en person som inte pratar.

        Så sorligt men är verkligen igenkänningsfaktor på det. Han är så glad och ”snäll” och vi har mycket trevligare när han druckit något. Han blir gladare och då mer pratsam och kärleksfull mot mig.

          Har han alkoholproblem? Tänker att det också kan ligga bakom surheten. Har själv haft en anhörig som blev väldigt sur och lättretad när hen inte kunde/fick dricka ( typ på vardagarna), men redan på fredagsmorgonen släppte irritationen eftersom att hen visste att hen skulle gå dricka senare på kvällen.

        Åh, det där känner jag också igen. Kan vara bara lättpratad när han druckit ett glas vin eller två. Vi flyttade ihop och jag fick se helt andra sidor av honom, bland annat silent treatment var en favorit från hans sida. Gas lighting var också högt på listan. Visade sig ju att han var alkoholist och var berusad ca 6 dagar i veckan, full kanske 4 dagar i veckan. Vilken tur att han inte finns i mitt liv längre.

      Har det alltid varit så?

      Så ska det inte vara! Om du inte orkar mer, gör slut. Däremot tror jag att han kan lida av psykisk ohälsa, till exempel depression och ångest. Jag hade satt krav på att han går till en vårdcentral (där kan han få hjälp med antidepp och psykologkontakt ganska snabbt) om han vill att förhållandet ska hålla, för annars kommer du ju inte stå ut. Är säkert jättejobbigt för honom också att inte kunna vara glad och kärleksfull med dig. Lycka till ❤️

      Inte alls orimligt.

    Sjukskrivning/gravidpenning?

    Arbetar som personlig assistent, 17 h i taget, ensam med minst tio lyft per dag. Brukare är nästan helt förlamad och inga hjälpmedel önskas tillgå, ska tillägga att det är brukare som själv är ”chef” då han har sitt egna assistansbolag, äldre herre med gammalmodig syn på mens/graviditet.

    Vad sjutton ska jag göra? Hur länge ska jag orka? Hans livskvalite påverkas då jag inte kan ge 100% av mig själv för det finns inte från start, jag är helt slut efter mina pass och märker ju av värk i kroppen. Är bara i v 17 och har krigat igenom sen typ dag 1.

    Någon med erfarenhet?

      Du har rätt till gravidpenning! Finns det inget assistansbolag som kan hjälpa om han sätter sig på tvären och inte vill fylla i papperna?

        Är det sant?? Från nu typ? Hur går jag tillväga?
        Tror inte han skulle sätta sig på tvären om det finns en ”smidig” lösning men vilken väg går jag? Pratar jag med FK? Eller han?

        Vet ju att jag har rätt till det 60 dagar innan BF men har dålig koll på det från ”nu” (eller när det ev blir aktuellt).

        Han har aldrig haft någon gravid arbetande hos sig tidigare så vi båda står lite på noll.

        Tack och förlåt för tusen frågor!

          Det är från vecka 32 eller nåt sånt, nu minns jag inte exakt hur man gör då det var så längesedan men det var nåt papper arbetsgivaren skulle fylla i och så ska man beskriva sina arbetsuppgifter och varför de är svåra att göra som gravid. Men kolla med försäkringskassan så hjälper de dig! 🙂 och är det helt omöjligt innan det så kan du ju alltid prova att få en sjukskrivning.

          Och jag tänkte att finns det ett större assistansbolag bakom så finns det ju nån högre upp som kanske kan hjälpa liksom, men är det hans företag går ju inte det tyvärr.

            Tack för svar!

            Ja men precis, gällande v 32 är jag med någorlunda på banan i alla fall, inget snack om saken mer än att jag lär vägra arbeta efter det 😬

            Tycker bara det är hemskt vad man ska behöva härda ut redan nu såhär ”tidigt”, det är ju ett helvete för kroppen och något jag verkligen inte var beredd på 😂 hoppas det blir bättre snart!

              Under min första graviditet var jag sjukskriven från vecka 24 typ, sedan gravidpenningen. Lid inte i onödan utan gå till vårdcentralen om det blir för mycket 🙂

              Låter hemskt helt ärligt. Är också i vecka 17 men har kontorsjobb. Tycker det är ansträngande för kroppen det med.
              Skulle ringa vårdcentralen och försäkringskassan och rådgöra.
              Om inte möjligt med graviditetspenning kanske det går att sjukskriva sig?

                Hej!

                Ja alltså det är bra mycket tuffare än vad man kunnat föreställa sig.

                Har aldrig någonsin varit sjukskriven tidigare så vet inte alls hur det funkar men kan vara väl värt att lyfta frågan.

                Tack och lycka till för dig och framtida familjemedlem 😊

          Jag är en annan Anonym, och jag har ingen aning om hur lagarna fungerar här. Men jag har en bekant som fick gå jättetidigt från jobb (långt innan v. 32) och vara ledig med bidrag, för att hon jobbade inom en yrkeskategori där personal riskerade utsättas för våld i arbetet.

          Nu är ju inte det samma som ditt problem, men tänkte bara att det kan vara värt att kolla upp om det finns andra regler som kan appliceras i ditt fall. Grattis till graviditeten! Kram

            Hej!

            Ja men precis, inte riktigt samma men förstår ändå din tanke! Ska kika på lite alternativ men det känns så dubbelt så jag ju egentligen inte är ”sjuk” men blir påverkad och ”skadad” av jobbet då det leder till smärtor 😬

        Gällande assistansbolag så är det ju privat och det är hans egna så där tror jag inte jag kan få ”backning” från något annat bolag?

      Be om en sjukskrivning istället vid nästa besök hos BM. Graviditetspenning gäller bara från 60 dagar innan beräknad förlossning och fram till 14 dagar innan beräknad förlossning, om du går över tiden, så kan du alltså behöva ta föräldrapenning nästan 30 dagar utan att bebisen ens är född.

        Tack för svar!

        För att göra det hela ännu snurrigare så har jag mina besök hos BM i Spanien då min partner bor här, kanske ska sikta på att skriva in mig o Sverige också just för eventuella framtida problem för sjukskrivning etc.

        Så krångligt man kan göra det för sig 😂

        Fin kväll!

      Vart avstängd från mitt jobb i v. 20, pga hot och våld(Lss-boende) jag behövde skicka in moderskapsintyg och arbetsgivaren behövde fylla i papper och skicka till FK, det tog sin lilla tid men var inga problem i slutändan. Har fått graviditetspeng sen dess. Googla graviditetspeng så finns det info om du har rätt till det.

    Vad tror ni? ?
    Alla som håller på med porr av något slag, då menar ja OF, film, webcam you name it, vill dom verkligen det?! Eller lider dom av skam, självskadebeteende etc. Eller tror ni på den ”lyckliga horan” (iom menar jag alla ovannämnda jobb). Eller är det det samhället som har intalat oss, att k-nulla eller visa f-ittan på skärm är skamligt?
    Tackar för input.

      Jag har gjort det för att jag behövde pengar. Men känner ingen skam över det.

        Förlåt men var det svårt att tjäna en rimlig summa på det? Att liksom få en kundkrets?

        Behöver väl inte pengar så egentligen men å andra sidan skadar det aldrig.

        OBS OBS OBS! Har inget problem, önskar själv en göra det, inget två, så ingen går lös här nu.

      Tänker på programmet Kaliber jag hört på sveriges radio. Intervjupersonerna sa att de höll på med det av eget val, men när de berättade om sin uppväxt var det ju uppenbart att den inte var bra.

      Tror det finns försvinnande få lyckliga. Och de kan väl hålla på med rollspel istället om det är någons kink.

      Ja det finns nog en del lyckliga. Folk är ju olika. Sen är ju såna här jobb sällan heltidssysselsättningar. Att sälja sex ett par gånger i månaden till en stammistorsk behöver inte vara ett problem för 100 % av alla kvinnor. Finns en del poddar med porrfolk och fd porrfolk som berättar om sina liv på ett positivt sätt.

        Jag säljer sex ibland, ett par gånger i månaden till två stammisar. 2500/3000kr per träff och båda är trevliga. Tycker inte det är nån big deal. Gjort det dom senaste åren och tycker det är värt för att dryga ut CSN!

          Så intressant! Berätta mer om dom?

    Är de konstigt att man inte blir tillbaka bjuden på bröllop när man själv bjöd folk? Kan räkna till 7 par som gift sig efter oss som inte bjudit tillbaka.

      Beror väl på vilken relation ni har idag

        Sen vill ju vissa ha ett litet bröllop eller har inte råd att ha ett stort och bjuda alla man känner

          Troligtvis inte ömsesidigt. Det är
          Släkt det handlar om,

            De har ingen skyldighet att bjuda er även om ni är släkt.

      Bröllop är ju speciellt. Det kan handla om budget, storlek på bröllop osv. Eller om ni glidit ifrån varandra under tiden.

      Uppenbarligen vill dom inte ha er där! Handlar inte om att man måste bjuda tillbaka !

      hur nära var du dessa 7 paren då som du bjöd? tycker nog det är mer skumt när folk bjuder gäster bara för att ”vara snäll” tillbaka? många vill väl ha gäster som man faktiskt är nära och pratar med på riktigt och inte bara typ en gammal facebookvän man knappt skulle hälsa på i verkliga livet

      Vet att det låter elakt, men om sju par inte bjudit er så verkar felet ligga hos er.

      Vad tror du själv att det beror på?

        Det var ju uppmuntrande! Tack!

          Sorry om inte allt är inlindat i rosa fluff och bomull.
          Men nått är konstigt i detta och min fråga kvarstår, vad tror du själv att det beror på?

            Vi valde att flytta pga jobb, på det förlorade vi två barn på kuppen sent i graviditeten och folk har efter det slutat höra av sig. Tycker dock det är
            Rätt orimligt att bara för man går igenom en stor kris att vi ska bli bandlysta från släkt och vänner. Men de kanske säger mer om dem. Eller så är felet vårt de med 🤪

              Har ni hört av er?
              Jag säger inte att det är rätt men tror att folk kan hålla sig undan för att låta er sörja/hantera saker i fred? Beroende på hur lång tid som gått känns det ju också rimligt att till slut ta tag i någon form av umgänge igen.

              Men håller ni själva kontakten med dem och hör av er?

              Rätt orimligt att tro världen kretsar runt er. Ni har flyttat så gissningsvis svårare att umgås med. Ni har gått igenom en stor sorg, alla vet inte hur de ska agera inför det.

              Ja, det är ert fel. Din sista mening och smiley gubbe säger allt, ingen självinsikt eller ödmjukhet.
              Har du själv hört av dig till dem?

                Gud så omogna och elaka kommentarer här, jag förstår väl att ni undrar och speciellt om ni har gått igenom en så hemsk sak som att förlora två barn.

      Är det folk ni umgås med tycker jag att det är lite konstigt, om det inte är så att de valt att ha små bröllop med bara typ familjen förstås.
      Men är det inte några ni umgås med är det väl inte konstigt alls.

      Är alla dessa sju paren nära vänner till er eller bjöd ni dem bara för att ni ville ha många gäster?

        Tydligen var vi väl naiva och tro att de var nära vänner 🤪

          Ni behöver inte svara mer! Uppenarbligen vi de är fel på! Tack för inputs!

            Du behöver inte ta det som att alla säger att det är något fel på er. Men många bjuder ju bara de som de har kontakt med och som de står nära. Man har ingen skyldighet att man måste bjuda alla som man själv blivit bjuden av en gång i tiden. Relationer förändras.

              Har väldigt svårt för folk som alltid ”då är det väl fel på mig” när någon har en annan åsikt.

            oss

            Du behöver inte ta på offerkoftan, du frågade om det var konstigt och folk svarade vad de tyckte om saken samt ställde motfrågor.

              Har ingen större lust att försvara mig när alla säger att vi är de som är de som har fel uppfattning om saken.

                Alla säger inte att ni har gjort fel? vi svarar bara på din fråga, jag tycker inte det är konstigt att de inte bjuder er om ni inte längre brukar höras/umgås. Du behöver inte ta det som att jag säger att det är något fel på dig och tycka synd om dig själv för att ingen höll med dig om att det var konstigt. Vi kan bara utgå från det du delat med dig av.

                Så du ville bara ha svar som höll med dig om att det var konstigt? Isåfall kanske du faktiskt bör rannsaka dig själv lite.

                Du kanske ska lyssna istället för att försöka försvara?

                  🐳 vem har satt upp dig på dina höga hästar? Empati är inte förbjudet bara för att man är anonym på nätet.

          Men brukade ni umgås och höras av? Annars är det väl ingen överraskning att ni inte är nära vänner

      Du ska inte fråga sånt på bloggbevakning, folk är så fruktansvärt hårda här tbh. Antingen har man stavat frl eller är dum i huvudet.
      Det är ju supersvårt att säga men kanske en period i livet med familjeliv osv då man lätt glider ifrån vissa vänner?

        Skulle precis svara nåt liknande!🩵

          Tack ❤️

            Jag tycker inte heller att du ska ta åt dig av alla hårda kommentarer, finns så många otrevliga människor här inne som enbart verkar vara ute efter att bråka.

      Bjud alla de som inte bjöd er på ett extrabröllop så fattar de nog.

        Vad är ett extrabröllop?

          Typ som second breakfast i sagan om ringen.

            (dvs det makear inte sense)

    Visst var det väl Sanna G som för ett par år sedan dömde ut smalhetsen bland mammor som precis fött barn (vill minnas att Rebecca Stella hamnade i skottgluggen)? En tid då hon stod upp för något viktigt. Numera verkar det viktigaste området vara att frottera med Stockholms influenserklick.

      Hon är verkligen ÖVERALLT! Gick snabbt att komma in i ankdammen….

    Någon som följer Julia Hichens på insta och som läst hennes stories kring smalhetsen bland influencers? Tycker det är ett av de bättre inläggen till debatten. Undrar hur de som skulle kunna vara hennes instavänner som Billgren och Bradford tänker när de läser detta. De är ju uppenbart några av de som hichens refererar till.

    Har vaxpropp i bägge öronen och ska flyga imorgon. Kmr bli kul.

      Bara att amputera öronen tyvärr

        Amputera vaxproppen annars. Brukar funka

          Nej min professionella bedömning är att det bara är att amputera.

      Hjärnan kommer sprängas pga trycket.

        Amputera hela huvudet

          Lika bra så jävla pissig värld vi lever i så

          Amputera huvudet, behåll öronen.

            Visualiserar denna lösning…

    Foglossning från helvetet – snälla ge mig tips? På mig har det värsta satt sig i revbenen (!!) och smärtan är så illa att jag nästan inte kan gå. Det enda som hjälper är luta sig tillbaka och ha spikmatta bakom ryggen. Vet inte hur jag ska ta mig igenom resten av tiden…

      Bb hug me gravid och amningskudde hjälpte mig igenom mycket av värken. Hjälpte speciellt på natten när jag skulle sova.

      Är inne på graviditet två av fruktansvärd foglossning. Mina tips:
      -uppsök fysioterapeut
      -foglossningsbälte (kan man få av fysioterapeut)
      -tens-maskin (kan man få av fysioterapeut)
      -rehabprogram
      -variera din position under dagen
      -vila mer! Gå inte långa promenader eller liknande. För motion är cykel eller vattengympa bäst.
      -gå inte i trappor.
      -läs på om vilka rörelser som förvärrar
      -om möjligt försök lägga dig en liten stund på lunchen för att sträcka ut och avlasta kroppen

      Gå till kiropraktor. Det gjorde jag 1 gång i veckan under tredje trimestern och det gjorde susen

      Foglossning innebär att fogarna i bäckenet luckras upp. Det är inget man kan ha i revbenen där det inte luckras upp några fogar. Så din smärta är nog något annat

        Man kan faktiskt ha det i bröstkorgen med 🙂

        Fast det är ett gammalt ord som är lite missvisande, brukar kallas något lite mer allmänt nu för tiden om man ska vara korrekt.

    Om ni kommer försent till jobbet, ber ni om ursäkt till kollegor då?
    En kollega till mig försov sig imorse vilket gjorde att jag var tvungen att göra hennes jobb utöver mitt jobb i typ 30 minuter. Sen kom hon in och var helt nonchalant typ.
    Jag förstår självklart att man kan bli sen till jobbet ibland men tycker att det minsta man kan förvänta sig ett litet förlåt?
    Eller överdriver jag?

      Nej för det påverkar ingen att jag är sen ändå. Vi har alla våra egna uppgifter och det är ingen som gör min om inte jag är där.

      Nej jag ber bara om ursäkt till chefen/arbetsledaren

      Klart man ska be om ursäkt

      Vad jobbar du med/inom?

        Hotell, så där är man ju ganska beroende av att kollegorna är på plats 😅

          Om ens kollega blir påverkad på ett negativt vis måste man såklart be om ursäkt direkt till kollegan. Det borde vara helt självklart.

      tycker verkligen inte du överdriver 🙂 din kollega skulle ha bett om ursäkt för att hon var sen nu när det påverkade dig.

      Ja självklart! Jag jobbar också med andra så de ibland påverkas. Jobbar man helt själv på sin kammare och ingen annan påverkas så kanske det inte spelar nån roll.

    Nattarbete mellan 22-03 som personlig assistent, är det någon av er som har erfarenhet av det?
    3 dagar i veckan!
    Orkar man jobba vanlig dag också?

      Menar du att du ska jobba 22-03 och sedan gå till ett annat jobb?
      Nej det kommer inte att hålla i längden.

      Det var konstig tid. 22-06/07 hade ju varit bättre.

        Jag menar, vem.vill sluta 3 och börja 3

          Börja nästa jobb Kl 10!

      Beror nog på om du har pendling, hur lugnt det är på dina jobb och om du har bra sovvanor.

    Vilka är de bästa dra-på-lakanen som inte drar upp hörnen av madrassen eller glider av? Pris spelar inte roll längre, är redo att betala för att slippa dåliga lakan nu

      Tycker faktiskt att Ikeas är bra (Dvala?). Åhléns har en bra sort också, minns bara att de kostar 299, inte vad de heter😅

        299 för vilken storlek? Tack!

          180cm

      Undrar samma. Fan så less jag är på lakan som ligger som ett hopknycklat äppelskrutt i sängen varje morgon. Sambon rör sig förvisso mer på nätterna än på dagen…men ändå!

        Haha men vad gör alla ni som korvar upp lakanen om nätterna😂 inte ens när jag har nattbesök och/eller fysiska aktiviteter utövas i sängen blir lakanen korviga.
        Jag ligger definitivt inte stilla när jag sover heller🤔

          Men då kanske du kan svara på vilka lakan du använder då? 🙂

            Ja det har jag gjort. Första svaret till ts.

      Älskar Mille Nottis dra-på-lakan. Fast dyra tyvärr.

        Håller med – de är bäst!

        Inser när jag läste kommentar nedan ser det ju är kuvertlakan från Mille Notti som jag har. My bad. Kuvertlakan – Fantastiskt.

      Tycker Ikeas är bra.

      Ikea nattjasmin!! 😍

      Jysk gold kuvert är bäst

      Sluta köp dra på lakan och köp kuvertlakan istället. Har två par från Mille notti som är inne på 11 året nu. Magiskt bra kvalitet och känsla.

        Håller med om att kuvertlakan är bäst. Jag har dessa: https://www.kungsangen.com/underlakan-formsyttkuvertlakanvit-118

        Håller med! Kuvert lakan förändrade allt ☺️

      Köp en stl större än din säng, för att slippa att hörnen dras upp.

      Kuvertlakan från Mio

      Ikeas Nattjasmin är det som funkar bäst för oss. Vill inte gå tillbaka till något annat längre.

    Britney Spears! Hur mycket ska hon behöva gå igenom innan hon får det bra? Är rädd för att hon kommer ta sitt liv en dag. Preis allt med henne skriker att hon behöver hjälp och hon verkar så övergiven av precis alla i sin omgivning. 😢 Hon är värd så mycket mer än det liv hon lever nu.

      Jag också orolig för henne. Vad händer? Och det heter ju älska varandra i nöd och lust. Men vi har ju ingen aning om deras privatliv. Jag trodde äktenskapet skulle hålla. Så sorgligt.

        Ja, tänk om Sam planerade detta för att försöka få ut så mycket pengar som möjligt. Har alltid tyckt att något har känts ”off” med deras förhållande. 🙁

          Han blev ju anställd som kock när hon fortfarande var under kontroll av sin pappa. Har alltid tyckt att de inte har någon kemi alls om man kollar på bilder/filmer. Dessutom träffade han ju en annan tjej medan de var tillsammans 2017..

            Se där ja.. 🙁

          Då har han planerat länge…

      Tycker så synd om henne. Tror inte hon varit otrogen, tror han bara vill ha en anledning att försöka få det som att det är hennes fel. Tror det var hans plan hela tiden.

        Är inne på samma spår faktiskt.

      Tror han va en skit hela tiden och hade uträknad plan

      Ja samma här. Blir så ledsen för hennes skull. Han har bara velat ha hennes pengar precis som alla andra. Om hon ändå kunde träffa någon som kunde älska henne för den hon är och hjälpa henne.

        Ja, först skulle hon nog dock behöva gå i världens bästa PTSD-terapi.

          Verkligen.

    Nattarbete som personlig assistent 22-03, orkar man vanligt arbete på dagen då?
    Någon som har erfarenhet?

      Det låter lite oansvarigt tycker jag. Sova typ 4 timmar, slita ut dig, inte vara alert osv. Tänk om något händer personen som du är assistent åt och så är du är trött för att tänka klart eller reagera snabbt?

      Beror väl på hur ditt liv i övrigt ser ut och kanske lite på din ålder. Jag har inte egen erfarenhet av det men dejtade en som gjorde så men andra arbetstider och för honom fungerade det.

      Alltså en kort period kanske. Typ om du arbetar eftermiddag / börjar tidigast 12 inom restaurang och butik kan de funka säkert vissa dagar

        🙏

    Någon här som sysslar med bouldering?

      Ja, inte så ofta pga livet och annan träning men gärna! Det är roligt, utmanande och bra träning. Bra raggfaktor också om man skulle vilja det, själv har jag redan en klättrare fast vi har inte gjort just det tillsammans på många år pga nämnda livet 🙂

      Tänkte du på något särskilt?

        Haha, raggfaktorn är inte så viktigt eftersom min man och jag brukar klättra tillsammans 😛

        När är det värt att skaffa egna skor? Är det värt att gå teknikkurs som nybörjare, eller är ”väggtid” viktigast? Har inga planer på att tävla eller nåt, tycker bara det är superkul 🙂

          Jag skulle säga skaffa egna skor typ så fort som möjligt! Och sen ser du när du behöver uppgradera till en aggressivare sko beroende på vad för form av problem du gillar att klättra också (jag klättrar inte jättemycket men bytte till en mer aggressiv sko för ca ett halvår sen för att få lite gratis hjälp med något bättre gummi o så). Glöm inte heller att skorna går att sula om 🙂

          Bouldering är superkul 🙂 Det är värt att skaffa egna skor, stor skillnad mot hyrskorna! Gå till butik/gym och prova, köp inte på nätet.

          Om du kan, klättra med ngn lite mer erfaren ibland, så att du kan få tekniktips- annars är nog kurs värt.

          Om det finns flera klättergym där du bor, prova olika, ofta stor skillnad på problemen beroende på vem som bygger och både kul och utvecklande att prova olika

          Om du klättrar ett par gånger i månaden så absolut egna, ett par gånger om året nja.

          Ja, satsa på väggtid tycker jag men sen om du gillar det mycket – och har köpt egna skor – så satsa på att ta det gröna kortet för att klättra på helvägg och då kan det vara bra med en kurs då det är lite mer att tänka på än bouldering. Längtar dit nu haha.

      Nej, men jag skulle gärna prova om det inte vore för att jag dels är höjdrädd och dels har lite problem med mina fötter. Så vågar inte. Gör du? Det verkar svinkul!

        Du behöver inte klättra högt när du bouldrar! Rätt ofta är man närmare marken än när man står upp. Alltså att man börjar i typ knähöjd och endast klättrar i sidled.
        Fötterna är nog ett större problem då..

        Jag är extremt höjdrädd, men älskar klättring. Bouldering är ju inte så högt och man vänjer sig också. Numera är jag helt bekväm med att stå högst upp på stegen och plocka frukt på hösten 😂
        Däremot är det ju ganska lätt att tex stuka fötterna om man har lätt för det tyvärr.

    Symaskin – hjälp!
    Är det nån här med intresse för sömnad som kan ge tips på bra symaskin? Jag syr inte så ofta och inga avancerade saker. Vill ha en hyfsat enkel symaskin som också klarar att sy i lite tjockare tyger, typ gardiner och jeans utan att tråden går av och motorn blir överhettad och luktar bränt… (ja, det har hänt mig med mitt gamla härke till symaskin) 😀 Symaskinen får gärna även ha lite smarta finesser.
    Har kollat på Huskvarna Viking Emerald 116 och 118 samt Janome Easy Jeans… någon som kan ge råd eller svara på om nån av dessa symaskiner är bra eller finns det något annat alternativ jag ska kolla på?

      Emerald 116/118 är jättebra maskiner. Den klarar av de du vill göra. Tål att köra 2-3 lager typ men kan va bra att köpa rätt nålar till ändamål.
      Den är enkel att förstå med 😊

        Håller med. Har Emerald och gick upp en nivå i motorstyrka. Är supernöjd.
        Prioriterar styrka och bra motor framför pyntgrejer.

        Tack för svar! Vad bra, då blir det kanske en sån 🙂 vet du vad skillnaden är på 116 vs 118 modellen? Just det ja, har förstått att det är viktigt med rätt nålar också, det hade nog inte jag när min gamla maskin brann av haha!

      Gå till ett ställe som säljer symaskiner och testa lite olika och fråga personalen. Om du kan vänta lite är ett tips att besöka symässan som är i oktober för de flesta tillverkare är där och visar maskiner. Plus att det brukar vara bra mässpriser.

        Men vad bra tips med symässa, tack! Skulle ju vara toppen om man kan köpa en ny maskin till lite bättre pris!

    Tror att jag är en manipulatör. Vet inte om jag alltid varit det men kände irritation(?) när min f.d crush gav en alldaglig replik till någon. Och sedan försökte jag få henne att kommunicera istället för att fråga om hon ville kommunicera – varpå hon ghostade mig vilket var bra nog.

    Någon som känner igen sig? Ska höra med en professionell givetvis.

      Angående repliken så kände jag det bara en gång, men det kändes som att vi var så disconnected eller inte samspelta.

      Och nu söker jag manipulatörer om det inte gick fram.

        Ingen aning om vad du pratar du om.
        Kan du skriva så man fattar

          Okej, jag tror att jag försöker styra eller manipulera andra att göra som jag vill. Men gladeligen verkar inga här känna igen sig.

            Det är nog mer att ingen fattar vad du skriver.

              Känner mig lite kränkt av att ni inte förstår. Är jag puckad eller ett geni.

                Det kanske var därför jag blev ghostad 😀

                  Om det va i skrift du försökte få henne att kommunicera skulle jag dock säga att det är ungefär 90% risk att det va pga hur du skriver du blev ghostad.
                  Tror dock inte att du behöver oroa dig så mycket för just att vara manipulatör.
                  Hade du lyckats med att manipulera henne så hade du ju inte blivit ghostad.

                    Tack för svar 🥰

                  Eller nej, det måste vara en kombo av manipulation + puckad. Gillar att gå brainy på andra.

                    Gå brainy?
                    Förlåt, men du har ett väldigt märkligt sätt att skriva, kanske avskräckte tjejen.

                    Jag tror bara hon tyckte du var märklig och tröttnade, du skriver extremt udda uttryck. Hade aldrig orkat hålla en längre konversation med någon som uttrycker sig såhär

                Alltid svårt att veta gränsen mellan galenskap och genialitet.

          Funderar på om det är en bot? Vet att det finns på reddit

            Det hade jag önskat för då hade jag sluppit oroa mig. Fan va enkelt livet hade varit.

        Oavsett vad du tar, minska dosen.

          Tog en stor dos av ensamhet när det begav sig, men har varit social senaste veckan.

          😂

          Fast inte om det är föreskrivet av ett läkare. Isf kanske ring och hör om du inte ska öka.

    Ska springa Midnattsloppet ikväll. Är nervös att något ska hända, vet inte om jag borde ställa in! Någon mer som ska springa/tänkte springa ? Syftar alltså på terrorhotet

      Låg risk i förhållande till andra evenemang.

      Jag känner på mig att det INTE händer något ikväll. Håller tummarna för att löpningen går bra!

        Tack ❤️❤️ det gick bra, var skitkul o jag är glad att jag inte lät rädslorna ta över!

    Använder ni ett sånt tunt madrasskydd över bäddmadrassen? Vilket märke isf?
    Blir galen på att den jag har är typ lite glidigt tyg så det blir knöligt och hålls inte på plats, får rätta till det varje dag.

    Och lakan, har olika i bomull men vissa är en magnet för katthår, alltså det är tussar på hela lakanet som blir som små bollar typ och på andra fastnar ingenting.
    Hur kan det vara så olika när båda är bomull? Fattar inte men blir galen 😂
    Köpt större säng så behöver köpa några nya men vill inte råka köpa ett sånt hemskt igen.

      Har detta från Jysk, är riktigt nöjd och har aldrig behövt rätta till det: https://jysk.se/sovrum/madrasser/baddmadrasser/madrasskydd-90×200-plus-t15-dreamzone

        Tack för tipset, var mycket rabatt så får passa på att beställa hem ett sånt:)

          Ja jag såg det, köpte tyvärr när de var dyrare, men var nöjd så det är ok 🙂 Den är ganska stabil om du förstår vad jag menar, inte så sladdrig, och kan alltså inte knöla ihop sig som många andra gärna gör.

      Har också från jysk

    Hittills har 0 kommentarer lagts gällande damerna bronsmedalj.
    Visar med all tydlighet hur ointressant damfotbollen är bland just damer.
    Kanske var jag den enda här som faktiskt såg matchen och är så glad över vinsten 🥉🥉🥉

      Men fotboll överlag är ju så tråkigt att jag hellre fan dör än att se en match. Låt en slippa

        90 min fotboll eller döden, ja alla gör vi olika val.
        Men håller till viss del med, fotboll är ganska tråkigt jämfört med exempelvis F1, hockey eller handboll.

          Nej det är inte 90 minuter, kan omöjligt vara. Man hamnar i nån typ av limbo där tid slutar existera och allt bara är en evighet av misär och lidande.

            Du beskriver exakt hur en tråkig fotbollsmatch känns, så hatten av för dig 👏😀

      Vad ska man säga? Vi vann ju och tjejerna är bäst! 😃🤪
      Till skillnad mot herrlandslaget som hypas och hypas och hypas, för att sedan floppa i vanlig ordning med Janne i spetsen.

        Var stolta över vad damerna har presterat utan att göra det till en kamp mellan damer-herrar.
        Att jämföra med herrar ger inget då det är helt olika nivåer.

        Att bli 3a är inte att vara bäst.

      Tvivlar att det hade kommit så mycket kommentarer här om herrarna tagit VM-brons. Känns väl bara som att man inte fokuserar på fotboll i just detta kommentarsfält. Heja Gnaget för övrigt. Även fast det är tungt nu.

        Med tanke på namnet ”öppet spår, brons edition ” så hade jag hoppats på lite mer engagemang bland kommentarerna.

          Hahaha! Sorry, missade det. Då viker jag mig och håller med. Och fortfarande; Heja Gnaget! Förutom damerna då.

            Lätt hänt 👍👍

            Så du håller inte på gnagets damer?

              Varför är det ens konstigt

              Menade inte så. Menade att jag förutom Gnaget håller på Sveriges damer i VM. Men ser att hur jag skrev det definitivt tolkas på annat sätt. 😊 Fast med det sagt följer jag faktiskt inte Gnagets damer. 🙈

        När herrarna spelat viktiga matcher har det ofta varit kommentarer om det här. Tråkigt att damfotbollen inte ens lockar damer.

        Men jag kollade och tycker att det är jättekul (både fotbollen och att de vann brons)!

      Folk bryr sig, min TikTok är full med klipp på damerna och det är tusentals hyllande kommentarer från båda könen. Jag är jätteglad att Sverige kom så långt. Men kände inte för att skriva ett kommentar om det i öppet spår ikväll.

        En kommentar*

      Tycker mycket positivt har hänt med damfotbollen och utvecklingen av spelet. Mer sevärt nu och kul när laget går långt i mästerskap och tävlar på så hög nivå.

        Håller med, på mästerskapsnivå är det kul att kolla på.

      Hoppas att alla kränkta män kan sätta sig ner i båten och njuta av att vi i Sverige faktiskt har ett landslag inom fotboll som tar sig till pallplats 🙂

      (Med kränkta män, så menar jag de som inte kan erkänna att damerna är duktiga)

        Pallplats absolut, men av dessa personer får damlaget inte samma erkännande förrän de spöar herrarna på riktigt.

          Och det kommer inte att hända.

          Med tanke på att de får spö av 16-åriga killar som är en man mindre på planen, så kommer det inte hända.

      Men du själv skrev ju ingen kommentar om det, du har suttit och kommenterat andra saker och bara väntat på att få klaga på alla andra.

        Sorry men jag var den första som skev om bronset och att jag var glad över det.
        Att du i vanlig ordning stör dig på precis allt jag skriver rör mig inte det minsta, tvärt om så är du ganska underhållande.

          Haha va? Vet inte ens vem du är, men kände igen ditt nick eftersom jag såg det i kommentarerna ovanför och tyckte bara det var lite roligt att du klagade på att ingen tog upp det efter typ 30 min bara. Alla andra gjorde ju precis samma som du och satt och svarade/skrev om annat.

            Men vad i Lewis kommentar 20:32 tycker du är att klaga? Att hen konstaterar att noll kommentarer har lagts om bronset? Det är väl ett faktum.

        Men vilken tråkig ton. ”bara väntat på att få klaga på andra”. Usch på det beteendet. Trevligare kan du.

      Grymt jobbat, ni är guld värda men brons är inte fy skam 🤩🤩🤩 Vilka förebilder för alla unga fotbollstjejer och killar!!! Tråkigt att det inte kan bli något firande i Kungsträdgården hoppas vi kan tacka och visa vårt stöd på annat sätt 💕💕

        Fint skrivet 🇸🇪🇸🇪🇸🇪

      Jag diskriminerar inte. Är ointresserad av all typ av sport. Oavsett utövare.

        😂 Samma här.

        Samma!

      Jag kollade. Undrar vad nr 12 gjorde i laget, katastrof!

      Älskar fotboll men bryr mig inte om damfotboll, har sett exakt noll sekunder av damernas VM.

      Jag och killen såg matchen här från en liten australiensisk bar igår! Det blev skapligt konstig stämning när vi konstant hade motsatta reaktioner till australiensarna haha. Fick ganska snabbt säga att vi är från Sverige, och då blev dem helt galet exalterade och glada för vår skull. Har aldrig sett en match tidigare, är inte så fotbollsintresserad egentligen, men ville såklart se Sverige möta Australien 🙌🏼

      Känns som att detta är fel forum för sport överlag …

      Du kunde inte låta bli att få in en liten pik till kvinnor? Män är bättre på allt?

        Han har inte fel.

    Jag bajsar blod. 💩 Har varit hos läkare, de säger att det bara är hemorrojder. Har varit förstoppade i typ ett år nu och har inte gjort nummer två på två dagar nu, brukar i vanliga fall göra det dagligen trots förstoppning. Hade ni besökt läkare igen?

      Hade börjat med att försöka få ordning på förstoppningen och sen se om det hjälper.

      Provat Inolaxol? Det reglerar tarmens rörelser (funkar bra både för hård/lös mage). Tyvärr restat men vet att det finns likvärdigt bulkmedel på apoteket.

      Bajsar du blod eller börjar du blöda när du bajsar? Det är nämligen en väsentlig skillnad.

      Du måste få igång magen. Drick mycket vatten. Finns på apotek fruktärningar att ta. Dom är jättebra.

        Börjar blöda när jag har bajsat tror jag. Tycker att jag äter mycket fiber, men ska försöka öka det ännu mer.

          Har de kollat ordentligt och sett att det faktiskt är hemorrojder? Har du provat någon behandling mot hemorrojder, har det hjälpt? Skulle absolut söka igen nu direkt, speciellt om du är osäker på om du börjar blöda när du bajsat eller om det är blod i bajset.

          Fibrer är bra men drick mycket också. Jag brukar blötlägga linfrön och katrinplommon.

          Ät mycket fett, tex kokosolja.

      Ställ om dieten till mer fullkorn. Annars packas pastan & det vita brödet väldigt hårt.

      Jag gjorde det förut. Visade sig vara celiaki

      Jag blödde till och från i några år och trodde det va hemorrojder då läkaren sa det vid första läkarbesöket, visade sig sen att jag har en kronisk tarmsjukdom. Be om en koloskopi så de får kolla ordentligt om du blöder igen, dock måste du få ordning på förstoppningen innan, testa ta movicol!

      Gå till en läkare och be hen skicka remiss för koloskopi.

    Hur svår är en sommelierutbildning? Jag läser Frida Lunds senaste inlägg och slås av känslan av att ribban är lite orättvist lagd och att en outtalad jämförelse med exempelvis Sofia Woods barnmorske(ssk-)utbildning finns.

      Inte svår. Alls. Det teoretiska är långt under högskolenivå och det praktiska har rätt låga krav.

      Så jäkla nöjd att jag slutat följa Frida Lund. Toxic

        På vilket sätt? Inte följt på ett tag men kanske har missat nåt

    Hej! Ska köpa ny säng och funderar på en Emma -säng. Någon som testat? Är den lika bra som recensionerna säger?

      Nej, skitföretag. Finns mängder med recensioner om folk som betalt men inte fått sin vara på ett halvår. Ett bra företag behöver knappast ha 50% rea året om och skänka madrasser till kändisar för att få kränga sina varor.

      Jag har en billig kontinentalsäng från typ furniturebox som jag köpte Emma madrass (den tjocka) till och är supernöjd med den jämfört med den som följde med. Köpte rabatterat såklart och bra budgetalternativ skulle jag säga!

      Vi köpte diamondmadrassen till vår kontinentalsäng och bytte ut. Tycker den är toppen! Samsover med en ettåring och ingen störs av rörelser i sängen under natten vilket var ett stort problem med den förra madrassen.

      Jag köpte först bäddmadrassen – helt underbar så köpte även madrassen. Helnöjd!

    Vad menar Bianca I med ”psykologiskt intelligent” egentligen? Stundtals tänkte jag att hon menade ”emotionellt intelligent” men det hängde inte ihop med mycket av det hon surrade om. Jag menar från när hon deltog i Rosanna Charles och Sanna Guidettis podd (och som också kunde höras en bit ut i senaste Sanning och Konsekvens).

      Ja vadfan va de där för svammel.

      Om hon vill träffa en sån kille så får hon nog byta strategi, dvs sluta ta bild på brösten hela tiden. De enda killarna hon attraherar genom det är intresserade av något helt annat. Men hon söker kanske någon som kan ”rädda henne” från sig själv, dvs någon som kan ta hand om henne som en beskyddande fadersfigur.

        Hon har redan träffat ”nån”.

    Jag frågade för några månader sedan efter några olika stycken av klassisk musik som ni rekommenderar (fick jag till det rätt nu? ;)). Jag fick fantastiska förslag bla Gorecki ❤️‍🔥 tar gärna nya förslag darlings ❤️‍🔥💝💖

      soundtracket till pride and prejudice <3 lite extra "dawn"

      Edvard Grieg är ju alltid trevligt.

      Ryuichi Sakamoto har en väldigt blandad kompott.
      Techno, pop men också flera klassiska stycken och operor.
      Kanske kan du hitta något där?

        Kan inte tänka mig en bättre kombination! Ska lyssna imorgon/ ts

      Vet inte om jag tipsat dig förut men Keith Jarrett är aldrig fel tycker jag! Enrico Pieranunzi. Karl Jenkins piano (även körverk). Apropå körverk, John Rutter Magnificat. Tack själv gör tips om Gorecki 🙂

      Arvo Pärt!

      Mina klassiska favoriter är:

      Cello Suite No1 in G Major
      Canon and Gigue in D Major
      Suite Bergamasque
      Rage over a lost penny, op. 129
      Hallelujah (Arr. Cello & Strings)
      On the Nature of Daylight
      Fantasie in F Minor

      Hoppas du får upp dem när du söker, vissa har så långa namn så orkade inte skriva ut hela titlarna!

    Har sån lust att bara be min chef hålla tyst och sluta avbryta oss medarbetare. Så respektlöst att inte låta andra komma till tals och sen nästan alltid frångå ämnet med och som vanligt få allt att handla om sig själv.😵 Blir galen och vet fler som stör sig. Jag har sagt till HR med men dom blir väl med avbrutna om dom ska framföra nåt..

      Gud jag ser det hela som en otrolig enkel lösning .. Exempelvis , din kollega Anders pratar och din chef Anna avbryter – säg bara ” Åh ursäkta Anna, jag vet inte om Anders var klar med det han tänkte framföra. Så , vad var de du ville säga Anders?”
      Eller om din chef avbryter dig – ursäkta Anna, jag skulle bara vilja berätta klart . När du sen har pratat klart så kan du säga ” så, vad var det du ville framföra?”

      Du kan även ge detta som feedback på medarbetarsamtalen .

        Jag skulle aldrig ges tillfälle att säga så mkt. På medarbetarsamtalen talar chefen non stop och typ berättar för mig hur jag upplever eller tycker om saker. Fler jag pratat med ger samma bild. Ges knappt tillfälle att ens flika in nåt. Denna person avbryter och pratar på oavsett vem samtalet rör. Andra chefer likadant. Ingen får en syl i vädret. Därför jag pratat med HR..

          Jahapp. Då får ni ta till skoltricket. När man tränar debatt. Lägg ett föremål på bordet den som håller i det får prata. Alla andra får vänta tills föremålet lämnas över till nästa.

          Eller den som skall prata måste först upprepa vad föregående talare sa. (Blir kanske en gigantisk uppgift för er att upprepa vad chefen sa😄) blir ju pinsamt uppenbart om allt ni upprepar, handlar om chefen. Speciellt vid ett medarbetarsamtal!
          Detta är ju en övning att faktiskt lyssna på vad andra säger, istället för att tänka ut sina egna, nästa argument.

          En tredje part är nog behövlig när chefen inte verkar vara självmedveten över huvud taget.

            Haha wow, tack för superbra tips!

    Ikväll har min partner sedan 10 år berättat att han vill avsluta vår relation… vi har 2 små barn, en gård+ massa djur.
    Visst att vi har bråkat men jag trodde inte att det var såhär illa…
    Hur ska jag ta mig vidare från det här?? Ena barnet börjar dessutom 1a klass på måndag så det här skulle ju vara en lycklig tid 😭 känner att hela mitt liv försvann på 1 minut

      ❤️❤️❤️

      Lider med dig 😔 ❤️

      Avsluta erat liv bara sådär från ingenstans? Vill han inte försöka lösa saker/gå i parterapi/el liknande har han sannolikt hittat någon annan & bara ser det gröna gräset på andra sidan. Vi vet ju alla vilka svin män är. Tyvärr…

      ❤️

      Fy farao!! Det hände mig i början av sommaren och min sorg är fortfarande stark. Jag försöker tänka på allt bra jag ska göra i framtiden, fokusera på det positiva. Jag har skrivit en låååång lista med alla ocharmerande och irriterande saker hos min tidigare partner. Det hjälper för stunden.

      Ta hand om dig ❤️

      ❤️❤️❤️

      Så orättvist gjort! Tycker inte man bara lämnar seriösa långa relationer med gemensamt ägt boende, barn eller äktenskap utan att ge den andra en chans att jobba på det (om man inte är utsatt för våld/psykisk misshandelsfall och sånt såklart).

    Vänd på det ”Jag skulle uppskatta om jag får prata färdigt och sen vill jag väldigt gärna höra din input”. Fast det kanske har försökts från alla vinklar redan och detta bara är en chef med lite större utvecklingspotential.

      Fan. Nu gjorde jag så där som jag för mitt liv inte kan förstå hur andra lyckas med – Börja en ny ”tråd” istället för att lyckas med att klicka på ”Svara” till aktuell kommentar. Godnatt.

      Jo det kan jag testa. Men jag tror inte jag skulle hinna eller ges tillfälle att säga nåt sånt. Skulle vara tvungen att först skrika hallå nu pratar jag..

    Hittade massa svart trumpetsvamp idag men har aldrig tillagat sån svamp! Någon som sitter på ett jättegott recept?

      Torka och smula och ha som smaksättare i såser m.m. läste jag ett tips om idag.

      Gör svamprisotto!

    Alltså Egoina.. tycker egentligen om att följa henne men så tröttsamt att läsa hennes inlägg om hur jobbigt det är att ha barn.. samtidigt som hon har egenkvällar med kompisar typ hela tiden? 🤯🤯

      Haha men det ena utesluter väl inte det andra? Jag är t ex på jobbet hela dagarna och tycker ändå det är jobbigt att ha barn.

        Skillnaden är väl att du inte har en stor blogg där du beklagar dig på ditt barn nästintill varje inlägg du gör.. tycker bara det är ett udda beteende.. Hon har dessutom sonen på förskola som alla andra arbetande föräldrar.

          Hon klagar ju inte på honom konstant, hon berättar bara hur vardagen ser ut med barn. Tror ju verkligen inte hon ångrar sig eller inte tycker om honom liksom. Men ibland är det tufft att vara småbarnsförälder.

            Tror inte heller hon ångrar sig, men precis som jag skrev till en annan så tycker jag att hon verkar ha en rätt gött liv med balans mellan familj och egentid, men upplever att hon mest ser det negativa. 🤷‍♀️

          Det är väl bra att hon inte är hemma på heltid och att hon tar pauser ibland om hon tycker det är kämpigt.

          Varför är folk så rädda för att andra tycker att livet delvis är jobbigt? Förr var det väl vedertaget att livet var en jämmerdal. Men nu är alla besatta av att folk ska vara lyckliga och nöjda konstant, annars är det något fel.

          Era mammor var garanterat också jäkligt trötta på småbarnslivet emellanåt. Och deras mammor också. Men ingen hetsade upp sig över det, för det var innan vi fick för oss att man måste tycka att allt från hemmalivet till jobbet är ”jätteroligt!” jämt.

            Eller så försöker man ordna livet så det är så lite jobbigt som möjligt? Det behöver ju inte va så liksom.

      Newsflash: Det kan vara påfrestande att ha barn trots att man träffar en vän eller två nån gång i veckan.

      tycker mest det är märkligt hur hon inte visar hans ansikte men samtidigt skriver jättedetaljerat och utlämnande om när han är jobbig och tjurig. obs, lägger ingen värdering i det, hillar snarare att läsa om hur jobbiga folks ungar är så jag inte känner mig så ensam med min egna jobbiga unge.

        Jag tycker det är lite komiskt att hon skriver jättemycket om hur aktiv han är och att han inte vill sitta still. Det är en tvåårigng liksom, vad trodde hon?
        Och att innan han föddes hoppades hon att hon skulle få ett barn som inte ville vara ute, för att hon skulle slippa att vara utomhus. Haha, så himla bakvänt.

          Ja men hennes son verkar vara något mer krävande än genomsnittet. Att han aldrig vill sova på dagen, inte åka vagn alls (svårt att ta sig nånstans), ointresserad av skärm som annars innebär en lugn stund för föräldrarna.

          Min tvååring sover 1,5 timme på dagen, är nöjd i vagnen så vi kan göra utflykter, rymmer inte från lekplatser, går att sätta framför Bolibompa Baby i 20 min så man kan chilla/laga mat. Sen klart man måste ut, gärna två gånger per dag, och hitta på saker men givet de andra förutsättningar (att hon sover, åker vagn osv) så är det inte alls speciellt jobbigt. Men fattar verkligen att det kan vara utmanande med ett extra energiskt barn.

          Sjukt stor skillnad på olika barns aktivitetsnivå/ temperament. Jag har lugna barn och märker verkligen kontrasten när man träffar mer intensiva barn. En del barn hinner med tolv lekar medan mina forfarande håller på med sin första.

          Jag tycker hennes barn är extremt även för en tvååring? Eller så har mina varit lugnare än snittet. Men blir helt matt av att läsa hur han vägrar vagnen, får utbrott, hur hon måste jaga vart de än går 🤯

        Håller helt med. Jag menar inte heller att man inte ska få klaga på föräldraskapet (för det är jobbigt) men tycker hon har det rätt gött med egenkvällar med kompisar som ser härliga ut samtidigt som nästan allt med sonen är jobbigt.

          Ja hon skriver att det är jobbigt att han aldrig vill sova dagtid och att han inte vill sitta i vagnen. Vilket är rimligt.

          Men också:
          15 aug: ”Mysigt att få vara ledig med min pojke”
          12 aug: ” Jag sparar den här sommaren med Henri i en speciell plats i mitt hjärta. Vilken fantastisk liten pojke vi har.”
          Osv.

      Hon skriver ju inte enbart om det som är dåligt/nackdelar, tycker det märks väldigt tydligt hur mycket hon tycker om sin son. Är väl skönt att någon är ärlig och inte bara förskönar allting.

      Tycker också om att läsa hennes blogg men tycker samtidigt att hon är oerhört gnällig. Tror inte hennes barn är svårare än genomsnittet (baserar detta på att jag själv har tre barn och att jag arbetar på förskola så jag träffar mååånga barn), bara att hon är gnälligare än genomsnittet. 🙃

        Så eftersom du har många barn och jobbar på förskola kan du bedöma att hennes son är på ett visst enbart med hjälp av blogginlägg och några foton? Wow du kanske är synsk också?

    Vill gärna ha lite tips att göra i Helsingborg i slutet av september! Har tänkt att vi ska tura till Helsingör iallafall. Behöver man pass till vår 1,5 åring när man ska dit eller hur funkar det? Andra aktiviteter som passar ett barn i den åldern? Tipsa gärna om restauranger också! 😄

      Djungellekan i hamnen, Surflekan på Gröningen och Trafiklekan är tre roliga lekplatser.

      ”En minderårig nordisk medborgare (under 18 år) som reser med sin vårdnadshavare behöver ingen id-handling om du som vårdnadshavare har giltiga resehandlingar och kan visa att du är barnets vårdnadshavare.”

      Har aldrig visat någon id-handling Helsingborg-Helsingör.

      Skånetrafikens app rekommenderas om ni ska resa runt lite, i stan eller Skåne. Funkar för färjan också.

      Vi fick visa pass i juli när vi åkte. Sverige har fortfarande gränskontroller. Men det borde inte vara nåt problem om ert barn inte har pass.

      Vi åt på Helsingör food halls, väldigt stort o coolt ställe. Ta det istället för nån småsunkig smörrebrödsrestaurant vid torget. Det finns massa olika kök att välja på där och plats för er ettåring att röja runt. 🤩

      Tura är aldrig fel och inget pass behövs, Helsingör är mysigt 🙂 Louisiana är också alltid värt ett besök, tåg till Humlebaek och promenad därifrån.
      I Hbg är Dunkers kulturhus givet, se en utställning och fika!
      Promenera bort till Pålsjöbaden och ta en bastu på eftermiddagen och ett dopp i Öresund! Inget för 1,5-åringen men kanske för dig eller din partner medan den andre kickar boll på strandpromenaden med barnet.
      Gå upp i Kärnan
      Sofiero
      Fredriksdal
      Funplays i Hyllinge
      Utflykt till Mölle och Kullaberg om bil
      Det finns jättemånga goda restauranger på gatorna runt stadskärnan och flera runt havet, det kommer ni hitta lätt. Sillen och makrillen (restaurang) är given 🙂
      Haj haj

      Inga pass behövs till Danmark, så det är bara till att åka över 😄 Har ni möjlighet så kliv av i Helsingör och ta en runda där, är jättemysigt! Och deras sjöfartsmuseeum ska vara jättebra för barn. Ska ni ha något att göra i Helsingborg så kan ni besöka Tropikariet. Gå längs med strandpromenaden är också mysigt och där finns en fin lekplats (Surflekan) som är värd ett besök. Vad gäller mat så är Regio en mysig restaurang med kvarterskrogskänsla, väldigt populärt så boka bord om ni planerar att gå dit. Brukar alltid vara barn där så var inte rädda för att gå dit med barn 🙂 Annars är Sillen & Makrillen värt ett besök med en fantastisk utsikt och god mat. Hoppas att ni får en mysig helg!

        Det kan förekomma id-kontroll när man ska in i Sverige igen. Både vid Hbg och Malmö. Har visserligen bara varit med om det en enda gång i Hyllie, precis när det infördes, men ändå. Det är vettigt att ha med någon form av id-handling.

          Ja absolut, men tänker att en ID handling har man väl alltid på sig? Tolkade mer detta som en fråga om pass som man brukar behöva visa när man åker till något annat land. Men absolut, bra förtydligande 😄

      Bloggerskan Egoina bor i Helsingborg och hon har gjort en liten guide.

      Här är den
      https://egoinas.se/2020/07/07/helsingborgsguide-det-har-ska-du-gora-i-helsingborg-i-sommar/

      Stort tack för era tips!!! Väldigt värdefullt! 😃 Vi har inget pass till vår 1,5 åring men då bör det räcka med våra id-handlingar om det skulle komma en kontroll?

    Förlåt
    Men får man ta upp detta utan att folk blir galna.
    Smal hets hit och dit MEN ni är medvetna om att en större del av vår befolkning .
    51 procent av vår befolkning lider av övervikt eller fetma ( källa folkhälsomyndigheten) det har stegrat och ökat stadigt sedan 80 talet .
    I Sverige är 2% av vår befolkning underviktiga .
    jag kan inte förstå varför alla blir så galet upprörda och oroliga för sina framtida eller nyanserande barns framtid . Det är övervikten vi ska oroa oss för. Övervikten är extremt farlig. Det är våra dåliga matvanor , stress , stillasittande jobb.
    inte att det finns en risk att våra barn blir underviktiga och dör snarare överviktiga och dör.
    Handlar det om rädslan att våra barn ska växa upp i en värld där smal = lyckad så är det ett ansvar som föräldrar att stärka era barn.
    men risk att den faktiskt dör av undervikt är extremt låg.
    Snälla fokusera mer på att bygga självkänsla och leva hälsosamt. I min värld är Synliga
    revben på influensers inte så alarmerande som det är att se små barn i 10 års åldern som lider av fetma .

      Tack, då vet vi att övervikt är extremt farligt och att risken att dö av undervikt är extremt låg! 🙏

      Hahahaha älskar ”MEN är ni medvetna..” JA vi är medvetna. Det är omöjligt att inte vara medvetna om det för det pratas om det oupphörligen. Det innebär inte att vi inte ändå är oroliga över smalhetsen som de flesta av oss också växt upp med. Sedan har du helt rätt men fel var du lägger tonvikten. Det är stillasittandet, stress och dåliga matvanor och vardagsmotion som skapar våra problem och som vi ska oroa oss för. Inte övervikten i sig så specifikt.

        Maria verkar inte förstå att smalhetsen kan drabba i annan form än just undervikt. Det finns även normal- och överviktiga som drabbas av bulimi, självhat, ångest och kroppsfixering pga smalhetsen, som inte ingår i de 2 procenten.

        Men det är tydligen inget att oroa sig för eftersom hälsa definieras av antal kg 🙏

      Det är inte död pga undervikt som är det främsta problemet, utan ätstörningar, psykisk ohälsa osv. Fler ungdomar än någonsin kämpar mot ångest, depression, självhat och självskadebeteende.

      Saker kan ju vara skadligt även om dödsstatistiken inte är hög.

        Förstör inte för Maria nu när hon fick känna sig smart med viktstatistik!!

      Grejen är den att en sund relation till sin kropp och till mat är viktig oavsett om det är övervikt eller undervikt man vill unvika.

      Smalhetsen minskar inte problemen med fetma eller övervikt.

      Det går bra att oroa sig både för stillasittande mm och för osunda ideal samtidigt.

    Mimi Höglin… Är det typ bara jag som följer henne?
    Finns så mycket bra med henne men också saker jag stör mig på så mycket. Tex hennes sätt att hela tiden försöka göra sig till nåt hon inte är, kopierar andra influensers till både sätt och prat?!
    Också alla dessa storys med bilder där hon ALLTID på bilder på sig själv drar in magen, försöker ge sken av att ha ett ”tigh-gap”?? Känner bara att det är så mycket fejk och desperation över henne. Ena dagen vill hon vara Torsgården, andra dagen Bianca… Hade varit skönt med en influencer som är sig själv mer

      Håller med. Och att allt är dunder och magiskt och fantastisk hela tiden, när man mellan raderna kan läsa att det inte är det. Nej, det är något som skaver där.

      Yep. Därför slutade jag följa

    5 veckor till bf och idag fick vi hem vagnen. Första barnet. Nu undrar jag – Skötväska eller så kallad ”vagn organizer” ? Har man verkligen behov av en stor skötväska? Hittar typ ingen jag gillar och dras mot de små nätta väskorna som jag ser många har. Vad är er upplevelse? Hur mycket ska man egentligen kånka på?

      Nej, skulle inte säga att man behöver en skötväska. Satsa på en liten. Köpte själv en stor och ångrar mig nu i efterhand.😂

        Organizer funkar tills barnet börjar äta och man ska släpa med mat. Då behövs större enligt mig.

        Håller med. Köpte en stor och ordentlig som katten pissa sönder efter ett tag. Efter det blev det en gammal tygryggsäck från lager 157 och det funkar absolut lika bra.

      Jag använde knappt min stora skötväska. Hade oftast en vanlig tygkasse och ett litet ihopvikbart skötunderlägg att ha i vagnen.

      Nej, har ingen skötbäska. trycker ner allt i en kånken mini på styret och det funkar jättebra.

        +1 på mini kånken. Den hände sen med barnen till föris första åren.

      Nej det behövs inte!
      Själv köpte jag en liten organizer där jag kunde ha min telefon, plånbok och liknande lättillgänglig och en liten ryggsäck där jag hade blöjor, Ersättning m.m. Funkade hur bra som helt! Man behöver inte släpa runt på massa saker 😊

      Jag hade en Joolz skötväska som jag tyckte var fin. Den var stor men jag fyllde den varje gång 😅 massa blöjor, ombyten, extra snuttis, våtservetter och (i vårt fall med en kräkbebis), 15-20 små IKEA handdukar 😅 Inte så vanligt att bebisar kräker så mycket såklart, men vi var inte riktigt beredda på det så var glada att vi köpte en så stor väska. Så kanske kan börja med en tygkasse och sen se hur mycket ni packar med er och sedan köpa en utifrån det behov ni ser då? Jag tycker i alla fall någon typ av väska/organizor för att slippa böja sig ner varje gång till korgen för att plocka upp det man behöver.

      Jag har en organizer på styret där jag har telefon, nycklar, börs, en liten vattenflaska och annat smått som kan behövas i farten (liten leksak till bebis, napp, papper etc)
      Sedan har jag en tygpåse under vagnen med extra blöjor, våtservetter, skötunderlägg, ombyte till bebis, filt och annat bebis kan behöva utifrån ålder och årstid 🙂

      Nej en mindre funkar fin fint! Jag har bugaboos organizer, så sjukt bra! Liten men mkt ”strörre” än vad man tror, slukar en hel del, och generöst med fack.

      Vänta och se, ingen panik att köpa något nu. Så svårt att veta hur mycket man behöver, för en kort promenad såklart inte speciellt mycket men är du ofta ute under många timmar kan det ju behövas fler blöjor, ombyten (beroende på krök eller ej), även saker som vattenflaska, snacks och ombyte till dig själv. Men har du någon annan form av väska så ordnar det ju sig och sen kan du se.

      Vi har Britax Organizer, bääästa! Men också en liten Kånken som skötväska. Guld!!

    Kan vara olika behov i olika skeden och beroende på vad man ska göra och hur länge man ska vara borta. Jag har främst haft en kånkenryggsäck, som oftast är halvfylld, med blöjor, våtservetter, ett ombyte, ett skötbordsunderlägg och lite sånt. Mellanmål och pipmugg när de börjat med mat. Sen har jag haft en liten organizer som hängt på vagnen för de tillfällen då jag gått promenad utan fickor, och då haft mobil och nycklar där. Om jag inte har ryggsäcken har jag plats att lägga en nödblöja och våtservetter där.
    Sen kan man alltid ha grejer i en tygpåse eller nåt under vagnen också, eller det tror jag att de flesta vagnar har möjlighet till. Mitt tips är att börja med nåt du redan har och sen beställa när du märker vad du behöver. Kanske får du en vagnhatare och du går med bärsele jämt, då är en ryggsäck toppen t ex.

    Vanja har nu publicerat ett blogginlägg om World of Alidia, och jag skickade precis in denna kommentar. Får se om hon väljer att publicera den eller inte…

    Några synpunkter:

    *Märkligt att ni stänger discorden med motiveringen att det inte är ett safe space för kvinnor, just när det börjat komma kraftig kritik i discorden från besvikna holders. Att dessutom göra ett annonouncement om att ni lägger ner och så stänga i samband med det – det är riktigt taskigt gjort mot de som varit lojala mot er. Ni kunde gett dem en vecka till att diskutera och få svar på frågor från er. Speciellt med tanke på att ni varit på semester i flera månadern och detta är det första ni gör när ni kommer tillbaka.

    *Dessutom: ”Ur samlarsynpunkt är det alltid viktigast att vara först – och det är vi, här i vår del av världen.” — NEJ! När ni nu lägger ner ert ”livsprojekt”, kan ni åtminstone vara ärliga med hur NFT-marknaden funkar. Det spelar ingen roll att ni var först. Ett NFT-projekt som startas i syfte att bilda ett community, men där kommunikationen från grundarna sakta ebbar ut, de tar flera månaders semester och lägger sen ner projektet samt stänger discorden utan förvarning – ett sådant projekt har inte ens ett samlarvärde. Oavsett om projektet var först, och oavsett hur bra konsten är.

    *När ni tidigare i veckan skrev att ni skulle diskutera och komma med ett announcement senast på måndag, var det en holder som skickade tämligen relevanta ekonomiska frågor om projektets ekonomi. Här är frågorna: https://woaholder.wordpress.com/2023/08/19/world-of-alidia-fragor-till-vanja-och-niklas/ — Ingen av dessa frågor har besvarats. Varför…?

      Något för Uppdrag granskning att bita i?

    Är det idag Linda-Marie och Emil gift sig tro?

      Yep det är det 🫣

    Någon annan som misstänker att HT försöker få igång förlossningen tidigare? Allt studsande på yogabollar, glädjen över att ”flera kommenterat att magen ser ut att ha sjunkit” och att allt är förberett för Laariiseen känns märklig.. Eller är det bara jag?

      Ja det verkar så

      Har man förlorat ett barn tidigt så borde det väl rimligtvis vara så att man inte medvetet försöker sätta igång en förlossning v 30. Jag tror inte att det är syftet, så som hon ligger i den där sängen dagarna i ända.

        Haha hon låg nästan lika mycket i sängen innan hon blev gravid med… 😉

        Men nej jag tror hon är livrädd för att föds för tidigt och riskera bebisens hälsa. Däremot verkar hon inte vara den skarpaste kniven i lådan och därför kör hon pilatesboll och hallonbladste….

      Tycker iaf det är så otroligt märkligt att dricka hallonbladste och studsa på pilatesboll dagarna i ända om man är så rädd för att föda för tidigt.

        Fick exakt samma tanke när hon postade hallonbladsteet. Hon borde inte vilja riskera någonting alls men ändå

        Hon klagar på sin otroliga foglossning som hon haft sedan typ vecka 12 men fortfarande vid varje klädhaul eller dylikt så kan hon hoppa sin ”fuldans”. Som någon som haft foglossning vid flera graviditeter kan jag säga att jag inte hoppade frivilligt 😂

          Hon vill väl bara ha uppmärksamhet/trafik till sin insta. Det värsta är att hon åker in och ut till sjukhuset hela tiden och får det att låta som hon är tvingad till detta: ”det är bara att lyssna på vården när dom säger att man ska komma in…….” Att åka in dit ideligen är väl också ett sätt för att dra trafik så det ska hända lite mer i graviditeten och vardagen..

            Verkligen. Såklart att hennes mage sjunkit i vecka 31 också, när det oftast sker kring vecka 38. Hon blev igångsatt förra gången, inget säger att hennes kropp skulle starta förlossningen spontant i förtid…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.