Paow uppmanar Filip Dikmen att be om ursäkt

Bildkälla: kattenpau Instagram

Bakgrunden till Paows inlägg är:
Två stämningar har lämnats in mot läkemedelsbolaget Astra Zeneca på grund av företagets covid-19-vaccin. Ytterligare en rad stämningsansökningar kommer att lämnas in, rapporterar nyhetsbyrån Reuters.
En man har lämnat in en stämningsansökan om produktansvar mot Astra Zeneca vid Londons High Court. Detta efter att hans fru dog i mars 2021 efter att hon fick sin första dos av covid-19-vaccinet. (Källa Reuters)

Nu tycker alltså Paow att alla som kritiserade henne för att vara en vaccinmotståndare under pandemin ska be om ursäkt till henne, och hon vill att Filip Dikmen ska börja. Hon har tydligen ett horn i sidan till, eller en gås att plocka, med honom.
Tror ni hon kommer få någon ursäkt? Jag ser det som ytterst tveksamt…

Jag undrar om Paow inser att en stämning på intet vis är detsamma som att erkännande. Jag gissar på att människor förlorar miljontals stämningar mot företag varje år, världen över. It means nothing.

Tack för tips!

252 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Ok bry

      Ett O för mkt

      Haha nice try boomer.

        Dags att gå och bry sig en macka då!

    Det är nog det sista som kommer att hända på denna jord! Keep on dreaming Paow.

    Det dör människor i Sverige varje år till följd av biverkningar från medicin, så ser inte hennes poäng riktigt.

    Undrar hur många fler som hade dött i covid om vaccinet inte tagits fram.

      Eller hur. Med tanke på hur många vaccinerade som överlevt är det snarare de vaccinmotståndarna som ska be om ursäkt, vi borde vara döda allihop vid det här laget enligt deras resonemang.

      I studier har det visat sig att 1 av 35 personer får myokardit av covid vaccinet.

      Ingen liten biverkning.

        Vilka studier?

        I call BS. Det är 1 på 10 000 som drabbats vilket räknas som ”mycket sällsynt” biverkning. Sluta sprid lögner tack så mycket.

        Här är min källa: https://www.ema.europa.eu/en/news/meeting-highlights-pharmacovigilance-risk-assessment-committee-prac-29-november-2-december-2021

        Vet inte varför jag inte är förvånad över att du särskriver också.

        😆nja….

        Väntar med spänning på att du ska visa vilka studier som du hänvisar till.
        Men misstänker det inte kommer hända.

          Samma här. Var har du dina studier som säger det?

          Folk får cancer av att äta för mycket chips också. Jag har en studie som säger det.

        Covidvaccinet. Vilket spännande paraplybegrepp ändå.

        Jag är en av dom. Men jämfört med att dö, så lever jag hellre med detta.

        Det stämmer absolut inte. Vore toppen om du visar källa på dina idéer 🙂 Det är betydligt fler procentuellt som fått myokardit AV covid än av vaccinet. Om det var svårt att förstå så kan jag förtydliga: av 100 personer som tagit vaccinet vs 100 personer som blivit sjuka av viruset, så har fler per hundra fått myokardit av viruset. BETYDLIGT fler!

      Astra Zenica har sålt över 2,5 billioner doser vaccin till över 170 länder så vi kan nog dra slutsatsen att de flesta som tagit deras vaccin inte har dött av det oavsett vad Paow säger.

      Jag förstår faktiskt poängen. Jag ville inte vaccinera mig men man va ju i stort sett tvungen om man inte skulle bli lynchad.

        Please do explain.

    Hon är dessutom i farten med att hänga ut de killar som hon hängde med tidigare i somras. Det skrivs om pengar, ladd och allt möjligt. Jag kan ändå inte sluta älska Paow men tror tyvärr inte hon mår så bra när hon håller så här. Hoppas att hon hittar en trygg punkt, inners inne verkar hon väldigt snäll och rar.

      Samma här! Älskar att följa henne och allt, men då och då kommer jag på mig själv att se henne som.. mer en karaktär än en riktig person? Det är som att följa en serie snarare än en riktig person ibland

      Men jag förstår inte den tjejen..
      Hon känns så himla trasig. Hon har sina katter men är bara ute och reser. Hon fladdrar från man till man. Ingen som helst struktur i livet, bara rent flyktbeteende. Och ALLA är elaka, hon gör aldrig något? Å detta uthängande hela tiden?
      Om möjligt så kommer hon bara bli ännu mer ensam.
      Skulle bara vilja ta tag i henne som en morsa typ…Hon har alla möjligheter i livet men väljer bort det hela tiden för att festa, vara arg och skita i sina djur..

        Jag tycker alltid att det är fascinerande med människor som frekvent är i konflikt med andra, men ändå inte ser att den gemensamma nämnaren i alla dessa bråk är just en själv. Har stött på en eller två och det är verkligen alltid alla andras fel i deras ögon.

        Jag var så himla glad för hennes skull när hon var ihop med dansken. Det verkade på något sätt kunna ordna upp sig då, lite rutiner och struktur. Dom var så gulliga med sina tänder. Men så visade det sig att det inte var sant och att han var en skitstövel. Så lite man vet 🙁

          Exakt, så lite man vet. Han kanske var en skitstövel men av det Paow visat upp av sig själv är hon nog inte direkt oskyldig heller.

    Paow går verkligen från klarhet till klarhet!

    Jag tog två sprutor och det rubbade min menscykel helt horribelt (blödde 3 veckor och sen max 1 vecka uppehåll och sen on it again…) Anmälde det som biverkning men har inte fått någon återkoppling eller sett något större om det i media, bara lite på Instagram om andra som drabbats.
    Det tog ett år att återgå till normalt läge och ja jag är 100% säker på sambandet då inget annat skedde och jag loggar cykeln i en app sedan flera år tillbaka.

      Min mens rubbades också. Inte så där mycket, men det påverkade absolut. Men jag hade covid nu i sommar och även det påverkade min menscykel ganska mycket.

        Ja jag fick också rejält rubbad menscykel av de gånger jag haft covid. Det sitter i fortf.
        Hade jag inte vaccinerat mig hade jag förmodligen blivit ännu sjukare och kanske fått ännu fler kvarstående symptom.

        Paow är ett tydligt exempel på varför kunskap är viktigt.

          Ja, kunskap från båda sidor såklart! Inte bara från den ena sidan. Sedan får man ta ställning själv.

            Vad menar du med kunskap från båda sidor? Antivaxxare eller vad?

              Menar hon inte biverkningar vs fördelar?

          😂😂😂 ta ett vaccin som skulle skydda mot sjukdom, och istället bli sjuk flera gånger och få problem med hormonerna.

          Hahah

            Men suck nej. FORTFARANDE så skyddar det mot allvarlig sjukdom och död. Inte mot att bli sjuk. Snart 4 år senare och ”ni” fattar fortfarande inte?

            Alla mediciner har biverkningar, trots att de ska få oss att må bättre.

              En biverkning av exempelvis alvedon är huvudvärk. Det funkar likväl mot huvudvärk.

              Som exempel på detta.

        Jag hade mensvärk i 3 veckor efter min 2:a spruta. 1:a och 3:e kände jag inget av.

          Jag vart gravid efter min andra spruta!

          ;Eller jag var förmodligen redan gravid men vi brukar skojja om det här hemma att jag vart gravid av vaccinet 😂)

      Och så undrar vi varför folk röstar på Trump, varför folk tror på fake news och konspirationsteorier. Pga detta vetenskapliga förhållningssätt, ”jag har hittat ett 100% samband i mitt huvud och enligt min logik, därför är det sant” 🤦‍♀️

        Vad tror du att det kan ha berott på då? 🙂 Det startade i relativt direkt anslutning till sprutorna och har aldrig skett före eller efter. Många som vittnar om samma upplevelse.

          Jag såg en gul buss under min promenad och direkt efter det snubblade jag. Inget annat hände. Alltså berodde det på den gula bussen att jag snubblade.

            Du behöver inte spela dum.

              Nej det klarar du så bra själv

          Du har helt rätt i att man letar efter orsakssamband. Men att med säkerhet veta att man hittade just den orsaken som ledde till händelsen, är inte lika enkelt. Det krävs många fall och även olika analyser. Bra att du anmälde, för om fler berättar samma sak finns en anledning att undersöka. Vad hade varit alternativet? Att inte ta sprutan?

          Fast det här betyder ju inte nödvändigtvis att inte fler hade problem. Kan lika gärna vara att kvinnor inte fick tid hos vårdcentralsläkaren eller att dom inte ens sökte eftersom de visste att de inte kommer få hjälp i pandemitider (Mvh, läkare)

            Eller ansåg det inte nödvändigt att rapportera eller söka hjälp för.

        Så min granne fick inte gbs av vaccinet som är en konstaterad biverkning? Är hon antivaxxer, även fast hon slutade pratade med ovaccinerade innan hennes sista spruta innan hon blev sjuk?

          Haha alltså denna typ av kommentarer är så underhållande. Apropå att spela dum. ”Så min pappas mosters exmans kusin fick inte det eller det fast de är konstaterade biverkningar då va?!?!??! Är hen emot vaccin då va?!?!!??!”

            Så du skrattar åt en människa som låg i respirator i 6 veckor och höll på att dö?

      Samma med mig fast min försvinn helt i nästan 6 månader. Var jättejobbigt att inte veta när den skulle komma tillbaka så undvek att ha ljusa byxor och var alltid förberedd med tamponger. Jag påpekade detta när jag skulle ta andra sprutan, men det mer eller mindre viftades bort.
      Idag är mensen tillbaka, men extremt oregelbunden och kan vara upp till 1-2 veckor sen, vilket aldrig hände innan.

        Tillägg: jag är inte emot vaccinet, men detta var en väldigt jobbig biverkning att få.

          Jag är inte heller mot vaccin men det var en sjukt jobbig biverkning att behöva dras med i ett års tid.

        Det har gjorts stora studier och det finns inget samband mellan covid-vaccinet och långvariga mensrubbningar, det finns ett svagt samband för en kortvarig ökad blödning men det är det enda. Folk gör en felaktig koppling, jag vaccinerade mig och sedan började mensen strula därför är det vaccinet. Men grejen är ju att ”oförklarliga” mensrubbningar är rätt vanligt även utan vaccin, slumpen kommer att göra att en hel del kvinnor kommer få det efter vaccinet fast vaccinet inte orsakat det.

          Aldrig hänt varken före eller efter under nästan 25 år 🤷‍♀️ Har alltid haft en oerhört regelbunden cykel men absolut det kan ju ha berott på något annat.

            Ja och det är därför det inte går att bevisa något med anekdoter utan man måste göra studier med många deltagare där man jämför vaccinerade med ovaccinerade eller före/efter vaccin.

              Absolut. Men det är ju inte så konstigt att göra kopplingen om det endast hänt efter sprutan. Och det är viktigt att rapportera in alla misstänkta biverkningar. Just för att de ska kunna utredas.

                Ja, såklart man ska rapportera in biverkningar om man upplever något efter vaccinet som inte var där innan men det är inte detsamma som att det är en biverkan.

                  https://www.dagensmedicin.se/specialistomraden/infektion/covidvaccin-kan-orsaka-kraftiga-mensblodningar/

                  Inte en allvarlig biverkning och tillfällig (och något som ses vid fler läkemedel), men rekommendationen att lägga till kraftiga blödningar som biverkning finns ändå. Så helt uteslutet är det inte.

                    (Och gäller alltså bara kraftiga blödningar, inte rubbningar.)

                    Fast det var det jag skrev, det finns ett samband med kortvarig ökad blödning (förmodligen för att immunförsvaret aktiveras men inte 100% klarlagt) men inte för rubbningar eller långvariga problem. https://www.bu.edu/articles/2023/covid-vaccine-doesnt-affect-menstruation/

                      Då missförstod jag dig.

          Jag har haft mens som en klocka sedan jag fick mens första gången. Efter sprutan var den helt fucked upp i två månader. Sen som en klocka igen. Inget som störde mitt liv särskilt mycket men inte heller konstigt att koppla det till vaccinet kan jag tycka. Med det sagt så är jag inte emot vaccin på något vis.

          I Norge avråddes kvinnor att ta vaccinet om dom fått mensrubbningar. Så fram tills att dom gjorde en ordentlig studie så verkade dom iallfall ta det på allvar. Vilket är sjukt bra 🙂

          Men snälla. Man känner väl själv sin kropp så pass mycket att man vet om det är vaccinet som orsakat det. Om man inte har haft problem med mensen någonsin i sitt liv och så blir det rubbningar i anslutning till vaccinet så är det klart att det är vaccinet som påverkat det? Sen att det gjorts studier. Varför ska man lita på det?

            För att det är statistiskt signifikant.

            För att ingen kan känna om ens mens rubbas pga vaccin eller om det är något som hänt ändå. Det känns exakt likadant, att kvinnor har rubbningar i menscykeln är vanligt även utan vaccin och därför behövs det studier där man jämför på gruppnivå för att se om det finns skillnader mellan de som vaccinerats och de som inte gjort det. Och där syns inget samband utöver en kortvarig ökad blödning som sträcker sig över två cykler, hade vaccin orsakat långvariga mensrubbningar hade gruppen som vaccinerat varit överrepresenterade och det är dom inte. Så det är därför du ska lita mer på studier än anekdoter.

            Ej va? Det här var nog en av de mer märkliga kommentarerna. Nej man känner inte sin kropp så bra att man kan veta om plötsliga mensrubbningar beror på vaccin eller ej. Samt att du frågar varför du ska lita på vetenskapliga studier? Vad är det för fel på samhället🫣 med det sagt tvivlar jag inte alls på att vaccinet kan orsaka mensrubbningar, det finns ju en del belägg och alla mediciner och vaccin har biverkningar, men din kommentar låter så otroligt okunnig att det är skrämmande.

              ”VaRFör SkA MaN tRo pÅ sTudIEr”

              Herregud människa.

                Ja varför?

              Vad är det som är så konstigt? Jag menar bara att man känner väl själv om något känns fel? Det finns många läkare som är emot vaccinet. Jag är helt hundra på att covidvaccinet inte är bra. Jag vet även många som ångrar att dom tog att och inte har mått bra efteråt.

      Exakt samma här. Jag blödde också 3v, uppehåll några dagar och sedan påt igen. Anmände också biverkningarna men med noll respons. Fick tillslut börja äta provera för att få tillbaka en normal cykel, tog cirka ett år och i samma veva försökte vi även skaffa barn.. det var ju inte så jäkla lätt den perioden.
      Jag tog inte tredje eller fjärde sprutan pga rubbningarna, fan underlivet var helt trasigt av att behöva använda mensskydd i olika varianter så många veckor i rad. Usch vilken sympati jag har för kvinnor som har såhär kroniskt, vårt var ju ändå temporärt.

        Jag är inte emot vaccin heller, jag tar alla vacciner jag kan och framtida barn ska vaccineras fullt. MEN där och då i fertilitetsutredning och rubbningarna så kände jag bara nej till fler sprutor.

        Är ej en foliehatt xD

          Tror folk försöker skylla infertilitet på vaccinet. Sen så verka folk tro att det är en baggis att bli gravida. Många fattar inte hur svårt det är när de inte lyckas på första eller andra försöket och får panik för de tror att det inte är så det kan vara…. Både jag och min syster vart då gravida utan några som helst problem trots att vi båda tagit 3 sprutor.

            Vart läste du in att jag skyllde mina fertilitetsproblem på sprutan? haha
            Det var dock väldigt svårt att tracka ägglossning, menscykel samt ligga varannan dag när man blödde 3 av 4 veckor och underlivet var svullet/gjorde ont pga tamponger/mensskydd. Jag är fullt medveten om hur svårt det faktiskt är att bli gravid då jag genomgick en fertilitetsutredning 🙂 Samt är väl insatt i att det tar tid för en naturlig graviditet.

            Men är man mitt uppe i det och varje månad känns som ett år så är det naturligt att tankarna snurrade och man blev orolig vad vaccinet eventuellt gjorde med min kropp där och då.

            Jag blev tillslut gravid och väntar mitt första barn trots vaccinet. Så du behöver inte informera mig att man blir gravid trots spruta, min kommentar handlade om rubbningarna och hur tankarna gick där och då och det var anledningen till att jag inte tog 3e sprutan under den perioden.

      Den hade troligen blivit lika rubbad om du fått Covid.

        Jag hade covid innan vaccinet. Påverkade inte min menscykel i alla fall. Efter vaccinet blev två menscykler upp och ned innan de återgick till det normala.

          (Men nej, jag är inte anti vaccin för det 😅 känns som att man måste förtydliga)

        Jag har varit rubbad hela tiden.

      Min pappa hamnade på sjukhus och va på väg att dö i Covid men segt för dig att du fick lite rubbningar på menscykeln som sen gick tillbaka till det normala.

        Tänk på de som faktiskt dog av covid då. Om vi nu ska tävla.

          Hur många dog AV covid och inte MED covid då?
          Rätt stor skillnad..

        Men man kan faktiskt ha bägge tankar i huvudet samtidigt 🤦‍♀️

        Oj beklagar♥️ men det är ändå väldigt ovanligt att bli så sjuk i covid, det dör mer av influensan än av covid.

        Hade han fått vård i tidigt skede med rätt medicin hade han inte blivit lika sjuk. Hoppas ni förespråkar tidig behandling🙌

        Min bror jobbade som ordningsvakt på sjukhus då, och han var beordrad att mota sjuka människor i dörren. Han sa till slut upp sig, tyckte inte det var rätt att neka människor vård samtidigt som han och sjuksköterskorna lekte lekar.

          Mota sjuka i dörren?

            Ja, dom var inte tillräckligt sjuka.

          Vem matar dig med uppgifter? Föreslår att du blir lite mer kritisk till dina nuvarande källor.

            Kommer från rätt käft

          Det här nog bland det dummaste jag läst. Lovar dig att inga sjuksköterskor ”lekte lekar” under pandemin.

          Väldigt många människor som inte fattar vad egenvård är. Absolut, folk var rädda, jag köper det. Men vafan ska du göra på akuten om du inte behöver det egentligen?

            Jag var ju med i telefonen samtidigt😂

            och det är väl bara kolla på alla klipp där vårdpersonal dansar och har sig.

            För att covid var en sjukdom som behövde behandlas medicinskt i tidigt skede, för i senare stadie så behövde man RESPIRATORVÅRD.

            Idiot. Du är dum i huvudet som tror att man behöver respirator från dag ett. Det var dom som nekades vård som blev allvarligt sjuka och dog. Fy fan för sånna som dig.

            Hoppas du eller ditt barn får lunginflammation och blir hemskickade och ombedd att komma tillbaka NÄR DU INTE KAN ANDAS.

              En ung kille kom in och dom nekade honom honom i dörren, men min bror sa till vårdpersonal att kolla syresättning på honom. Och han hade 83%, han dog nästan och VÅRDEN TÄNKTE NEKA HONOM HJÄLP.

                Efter att ha jobbat med både mindre sjuka och svårt sjuka covidpatienter kan jag konstatera följande.. (innan alla gapar om källa. Nej, jag har inte gjort en vetenskaplig studie på min upplevelse. Den baseras på erfarenhet från ett av Sveriges största sjukhus)
                -Vi visste lite i början om denna sjukdom, vi lärde oss efterhand.
                -Ovaccinerade med riskfaktorer såsom övervikt, rökare dog (samtliga jag vårdade dog)
                -”Happy hypoxic”. Många sjuka var helt opåverkad i vilka men rasade i syresättning vid ansträngning.
                -Ofantligt många svårt sjuka fick proppar i lungorna som följs av sjukdomen.
                -människor i allmänhet utanför sjukvården har ingen aning om hur alla slet… patienter överallt det fanns sängar, fullt med sår i ansiktet av alla skydd vi använde. Tunga lyft med nakna patienter i bukläge (liggandes på mage) enda sättet de kunde ventileras, bakdelen täcktes av små skynken då de hade så hög temp.
                Slutligen, vaccinet skyddar mot allvarlig sjukdom..

              Men sök hjälp människa. Hur fan kan du sitta och önska lunginflammation på barn?

            Dom hade så tråkigt så dom lät min bror prova att ta blodprov till och med, på skoj! Och inte visste dom att han hade varit pundare, så dom gjorde det om och om igen och dom var lika impade varje gång att han var bättre än vad dom själva var.

            Dag ut och dag in tills han krävde att bli omplacerad av moraliska skäl.

      Samma. Har regelbunden mens. Efter mina två vaccin fick jag inte mens på 7 mån. Var 23 år gammal och inte stressad och äter hälsosamt. Inte gravid heller 😛

      Jag fick också lite mer oregelbunden mens efter vaccinet, men framförallt blev min cykel helt rubbat efter att jag fick covid så oavsett vaccin eller ej hade iallafall min mens förändrats efter corona.

        Undrar också hur mycket man skyller på vaccinet som hade med själva pandemin att göra. Både vaccinet och covid i sig har väl kanske visat sig ge mensrubbningar, men tänker också att folks situation även blev annorlunda under pandemin som kan påverka fysiskt. Stress kring arbetssituation om man arbetade inom yrken som påverkades mycket; antingen med mer eller mindre jobb. Mer hemmajobb med kanske sämre ergonomi. Ensamhet. Osv. Skulle vara lite intressant att veta.

      Jag höll på på att dö från en medicin som jag hade ätit under cirka 15 år. Medicinen finns fortfarande på marknaden och jag förstår varför. När den fungerade för min kropp räddade den livet på mig. Poängen är att det kommer alltid finnas biverkningar från mediciner och vaccin, det går inte att komma ifrån. Det betyder inte att man ska avstå från mediciner eller vacciner eftersom det räddar betydligt liv på betydligt fler.

        Skillnaden är att med covidvaccinet så är skada/nytta extremt låg, och vaccinet skadar mer än vad det gör nytta.

          Vet du hur många som dött av vaccinet och hur många som dog i covid?

            Det går inte utreda eftersom man avbröt försöksstadiet och erbjöd kontrollgruppen vaccinet.

            Bra va😍

              Vad du svamlar. Knappt 12 tusen rapporterade dödsfall av vaccinet och nästan 7 miljoner i covid.

        Det brukar inte vara så extremt många och farliga biverkningar på läkemedel och vaccin som det är med covidvaccinet. Då stoppar man det med en gång.

          Va? Covidvaccinet har få och milda biverkningar i jämförelse med de flesta andra läkemedel och ligger på ungefär samma risknivå som andra vaccin. Sen, har man riktig otur kan man drabbas av allvarliga biverkningar men det kan man få av Alvedon också.

          Åh, om du på riktigt tror det, då måste du vara en väldigt frisk person som aldrig behövt ta särskilt mycket läkemedel. Bifogar biverkningslistan på läkemedlet jag måste ta för min sjukdom:

          Allergiska reaktioner
          Om något av nedanstående symtom uppstår, injicera då inte mer Benepali utan kontakta omedelbart din läkare alternativt akutmottagningen på närmaste sjukhus.

          Svårigheter att svälja eller att andas.
          Svullnad av ansikte, hals, händer eller fötter.
          Känsla av nervositet eller oro, bultande känsla, plötslig rodnad i huden med eller utan värmekänsla.
          Svåra hudutslag, klåda eller nässelfeber (röda fläckar eller blek hud som ofta kliar).

          Allvarliga allergiska reaktioner är sällsynta men en eller flera av ovan nämnda symtom kan tyda på en allergisk reaktion orsakad av Benepali och sjukvård ska omedelbart uppsökas.

          Allvarliga biverkningar
          Om du eller ditt barn observerar något av följande symtom ska sjukvård omedelbart uppsökas.

          Symtom på en allvarlig infektion (inklusive lunginflammation, djupa hudinfektioner, ledinfektioner och blodförgiftning), såsom hög feber som eventuellt är förknippad med hosta, andningssvårigheter, frossa, svaghetskänsla eller en varm, röd och spänd yta i huden eller vid en led.
          Symtom på någon blodsjukdom, såsom blödning, blåmärke eller blekhet.
          Symtom på någon neurologisk sjukdom, såsom känslobortfall och en stickande känsla, synförändringar, ögonsmärta eller muskelsvaghet i armar eller ben.
          Symtom på hjärtsvikt eller försämrad hjärtsvikt, såsom trötthet eller andningssvårigheter vid ansträngning, svullna anklar, en känsla av uppsvälld nacke och buk, svårt att andas på natten, hosta eller blåaktig färg på naglar eller läppar.
          Symtom på cancersjukdom: Cancer kan drabba alla delar av kroppen, även huden och blodet, och symtomen beror på typ av cancer och lokalisation. Dessa symtom kan vara viktnedgång, feber, svullnad (med eller utan smärta), ihållande hosta, knutor eller utväxter i huden.
          Symtom på autoimmuna reaktioner (då antikroppar bildas som kan skada kroppens normala vävnader) som smärta, klåda, svaghet, avvikande andning, tankar, förnimmelser eller syn.
          Symtom på inflammatorisk allmänsjukdom (lupus) eller lupusliknande syndrom som viktförändring, ihållande hudutslag, feber, led- eller muskelvärk, eller trötthet.
          Symtom på inflammation i blodkärlen som smärtor, feber, rodnad eller värmekänsla i huden eller klåda.

          Detta är sällsynta eller mindre vanliga biverkningar, men allvarliga (en del av dem kan ha en dödlig utgång). Om något av det ovanstående uppstår, kontakta omedelbart din läkare eller akutmottagningen på närmaste sjukhus.

          Övriga biverkningar
          Kända biverkningar av Benepali är de följande, indelade i grupper efter fallande frekvens:

          Mycket vanliga (kan förekomma hos fler än 1 av 10 användare)
          Infektioner (inklusive förkylningar, bihåleinflammation, bronkit, urinvägsinfektion, hudinfektioner); reaktioner på injektionsstället (såsom blödning, blåmärken, rodnad, klåda, smärta, svullnad) (dessa avtar ofta efter den första behandlingsmånaden, vissa patienter utvecklar en reaktion vid ett injektionsställe som har använts nyligen) och huvudvärk.

          Vanliga (kan förekomma hos upp till 1 av 10 användare)
          Allergiska reaktioner; feber; utslag; klåda; antikroppar riktade mot normal vävnad (autoantikroppsbildning).

          Mindre vanliga (kan förekomma hos upp till 1 av 100 användare)
          Allvarliga infektioner, inklusive lunginflammation, djupa hudinfektioner, ledinfektioner, blodförgiftning och infektioner på olika ställen, förvärrad kronisk hjärtsvikt, lågt antal röda blodkroppar, lågt antal vita blodkroppar, låga halter neutrofiler (en typ av vita blodkroppar), lågt antal blodplättar; hudcancer (exklusive melanom); lokal svullnad av huden (angioödem); nässelfeber (röda fläckar eller blek hud som ofta kliar); ögoninflammation; psoriasis (nydebuterad eller försämrad); inflammation i blodkärlen som kan drabba flera organ; förhöjda levervärden i blodprov (hos patienter som även får metotrexat, är frekvensen av förhöjda levervärden”vanliga”); kramp och smärta i magen, diarré, viktminskning eller blod i avföringen (tecken på tarmsjukdom).

          Sällsynta (kan förekomma hos upp till 1 av 1 000 användare)
          Allvarliga allergiska reaktioner (inklusive svår lokal svullnad av huden och pipande andning); lymfom (en typ av blodcancer); leukemi (cancer som påverkar blodet och benmärgen); melanom (en typ av hudcancer); en kombination av lågt antal blodplättar, röda och vita blodkroppar; påverkan på nervsystemet (med svår muskelsvaghet samt tecken och symtom liknande de vid multipel skleros eller inflammation i ögats nerver eller ryggmärg); tuberkulos; nydebuterad hjärtsvikt; krampanfall; lupus eller lupusliknande symtom (symtomen inkluderar ihållande hudutslag, feber, ledvärk och trötthet); hudutslag som kan leda till allvarlig blåsbildning och flagning av huden; inflammation i levern orsakad av kroppens eget immunförsvar (autoimmun hepatit; hos patienter som även får metotrexat är frekvensen ”mindre vanliga”); immunsjukdom som kan påverka lungorna, huden och lymfkörtlarna (sarkoidos); inflammation eller fibros i lungorna (hos personer som även får metotrexat är frekvensen för inflammation och fibros i lungorna ”mindre vanliga”); lichenoida reaktioner (kliande röd-lila hudutslag och/eller trådliknande vit-gråa linjer på slemhinnor); opportunistiska infektioner (som inkluderar tuberkulos och andra infektioner som uppkommer på grund av ett försvagat immunförsvar); erythema multiforme (inflammatoriska hudutslag); kutan vaskulit (inflammation i blodkärlen i huden); skada på nerver, inklusive Guillain-Barrés syndrom (ett allvarligt tillstånd som kan påverka andning och skada kroppsorgan).

          Mycket sällsynta (kan förekomma hos upp till 1 av 10 000 användare)
          Oförmåga hos benmärgen att producera blodkroppar; toxisk epidermal nekrolys (en livshotande hudsjukdom).

          Ingen känd frekvens (kan inte beräknas från tillgängliga data)
          Merkelcellcancer (en typ av hudcancer); Kaposis sarkom (en sällsynt cancer förknippad med infektion av humant herpesvirus 8. Kaposis sarkom uppträder oftast som purpurfärgade fläckar på huden); överaktivering av vita blodkroppar associerade med inflammation (makrofagaktiveringssyndrom); reaktivering av hepatit B (en leverinfektion); försämring av ett tillstånd som kallas dermatomyosit (muskelinflammation och svaghet åtföljt av hudutslag); listeria (en bakteriell infektion).

            Är din medicin på ett försöksstadie och har nödgodkänts?

              Lägg av inget av de fyra covid vaccinen är nödgodkända. Du vet förresten att det är fyra vaccin som bygger på olika tekniker som togs fram varav den från AZ bygger på beprövad teknik.

      Min mens rubbades också.

      Det är ju dock också en biverkning från att bli covidsjuka så inte så lustigt att det även kan drabba en när man vaccinerar sig mot covid.

      ”Kvinnoproblem” är ju oviktig. Det är ju sedan gammalt.

      Min mens har aldrig varit mer på pricken exakt enligt schemat, som efter tre vaccinsprutor 😅 var helt chockad första gången, men nu börjar jag vänja mig vid detta. Har alltid haft oregelbunden mens annars.

        Och jag hade försökt att bli gravid i två år och först efter andra sprutan så tog det sig! Efter graviditeten är min menscykel mer regelbunden än innan!

      Jag har haft exakt likadan menscykel sedan första mensen till innan sprutan dvs i 15 år. Har alltid haft mens i fem dagar och med samma mängd varje månad. Efter första sprutan och fram till idag blöder jag lite hursomhelst. Det kan vara tre dagar, men också sju dagar. Framförallt blöder jag mycket när jag väl gör det. Måste tömma menskopp ofta, vilket jag inte behövde göra innan. Ingen aning varför det blev så? Noll förändringar i livet (utöver sprutorna) annars, som skulle kunna ligga till grund för det.

    När korkade människor korkar sig…

      Sussy bakas

    Har en sån person i min bekantskapskrets också. Igår delade hen liknande inlägg som Paow och skrev typ ”Skrattar bäst som skrattar sist, jag SA JU DET. Mörkertal blablabla” massa antivaxx-skit.

    Ahhhhh blir så provocerad av folks dumhet.

      Det var nog den nästvärsta biten under pandemin, alla som bråkade om vaccin och spred konstiga teorier.
      Man fick verkligen se den sanna sidan hos en del.

        Ja man fick verkligen se hur människor behandlar varandra. Häxjakt om man inte ville vaccinera sig.

          Nej, folk var berättigat arga på de som spred falsk information om vaccinet för att motivera varför de avstod. Hade folk bara gjort sitt val och hoppat över det hade ingen blivit arga på dom men istället gick de ut på internet och ljög ihop saker om att vaccin orsakar hjärtstopp, infertilitet osv osv osv vilket riskerar att göra att folk dör pga de avstår vaccin på falska grunder.

            Tycker du ska ta och kolla upp statistiken för hur många barn som föds de senaste halvåret.

            FYI, det har inte fötts så få barn på 20 år som nu. Är det inte ett märkligt samband med hur många som fått menstruationsproblem? 75 % av mina vänner fick problem och för många är inte mensen normal än idag.

            Det blir intressant att se statistiken kommande år. Men det finns säkert annat att skylla på då.

              Vi befinner oss även i en ekonomisk kris samt ett pågående krig i vår närhet. Sådant som historiskt påverkat barnafödande.

              Jag kollade just statistiken på SCB. För 20 år sedan låg det på 90 000 barn per år, för 18 år sedan på 85 000 barn per år, för 10 år sedan på 100 000 och 2021 låg det på 115 000 barn per år, så det stämmer inte. MEN det stämmer att barnafödandet har minskat årligen sedan toppen 2016 då det låg på 135 000 barn per år. Och det minskade extra mycket 2020 och 2021. 2022 hittar jag inte statistik för. Så du har inte helt rätt, men det är ändå oroväckande. Ekonomisk kris och global oro kan förklara en stor del, men kanske inte allt?

            Ja det var väl bra. Så kanske någon ändrade sig och inte tog vaccinet.

      Antivaxxarna har hela tiden greppat varenda litet halmstrå de har hittat för att få möjlighet att trycka upp sina galna konspirationsteorier i ansiktet på folk. Samma med klimatförnekare: ”Idag var det 20 minusgrader ute, vad säger ni NU då?”

        Harder daddy

      Jag är på paows sida. Jag o min sambo var de ända två i min släkt som inte vaccinerade oss. Ingen ville fira jul med oss. Herregud! Och ja.. jag var själv ordentligt sjuk. Sju veckor i sängen o såhär 3 år senare inget smaksinne. men! Är ändå nöjd över att jag stod på mig.

        Herregud så himla sjukt 😞 att inte vilja fira jul pga av det. Hade varit ledsen på min familj om dom hade betett sig så.

    Jag hade velat se Filips reaktion när han såg den storien 😂
    Garvet!! Det var nog stort.

    Jag tycker ändå synd om Paow. Det är så tydligt att det finns en ensam och osäker tjej där bakom alla fasader hon opererat in. Vem är hon utan operationer fest och resor? Vad har hon om OF börjar gå dåligt?
    Noll utbildning och noll arbetslivserfarenhet. Hon har ingen trygghet att falla tillbaka på.

      Tycker inte det minsta synd om henne. Som man bäddar får man ligga så att säga…

      ”Bakom alla fasader” hahaha GENI

      Och alla ”vänner” hon börjar bråka med och hänger ut. Alla ex. Men aldrig är det hon som är problemet tydligen.
      Hon borde verkligen lägga sina pengar på terapi.
      Jag tycker hon är så underhållande och en frisk fläkt. Men hon har uppenbarligen problem och drar sig till både fel saker och fel personer.

      Hon har väl gått bartenderkurs 🙂

    Nu har antivaxxarna vaknat till liv nu. Snälla, gå och lägg er igen. Det bästa är att jag inte ge dem mer uppmärksamhet.

      Antivaxxare? Om man inte förstår att det vaccin som gavs i samband med covid -19 var ett stort experiment på mänskligheten så är man väldigt naiv. Det var intressant att följa människor och dess beteende i den perioden och nu efteråt förstår man precis vilka människor som skulle kunna köra andra människor till koncentrationsläger för att ”det var bäst så” och vilka som faktiskt skulle säga ”stopp, vad fan pågår egentligen?” innan man lyder order. Värdefull kunskap att ha med sig…

        Människor som kallar andra Antivaxxer eller Foliehatt har inga andra argument. De har väldigt ofta inte läst några vetenskapliga rapporter från tex. PFIZER.
        Många vet förmodligen ingenting om företagen som producerar vaccinen.
        Jag blir gladligen kallad Antivaxxer och Foliehatt. Jag kan sova på natten i vetskapen att jag inte sålde min kropp till djävulen.
        Många människor skulle aldrig orka med sanningen och intentionerna bakom COVID 19 vaccinationerna.
        Mitt tips är: ta Inga fler boosters då fertiliteten minskar och försämras för varje spruta

          Ahhh!
          Du menar att intentionen är att minska fertiliteten och styra befolkningsökningen.
          Den var ny för mig.

          Vad är sanningen och intentionen?

          Saker är sällan vad de verkar. Har du aldrig funderat över vilka som ligger bakom antivaxxers och andra konspirationsteoretiker, och vilka intentioner de har?
          1998 rasade en debatt om MMR vaccinet, som ingår i det allmänna vaccinationsprogrammet i Sverige som ger skydd mot mässling, röda hund och påssjuka. Den ansedda läkaren och forskaren Andrew Wakefield och 12 av hans kollegor publicerade i den ansedda tidningen The Lancet en serie artiklar som påvisade att det fanns ett samband mellan MMR vaccinet och autism. Han påstod att han i sin forskning kunde påvisa ett samband mellan att barn som blivit vaccinerade utvecklade diagnoser i autismspektrat. Efter att artikeln hade publicerats kunde andra forskare snabbt visa genom annan forskning att det var rent nonsens. The Lancet som gjort en dålig kontroll av Wakefields forskning påbörjade givetvis en egen utredning och kunde snabbt konstatera att Wakefield et al. enbart plockat resultat som var fördelaktiga och bortsett i från de ofördelaktiga som utgjorde en majoritet. Vidare framkom det att Wakefields forskning var finansierad av de advokater som företrädde föräldrar med autistiska barn som skyllde barnens autism på MMR vaccinet. Saker är sällan som de verkar och bakom just antivaxxers och konspirationsterortiker döljer sig väldigt ljusskygga individer som inte själva tror på den nonsens de tutar i folk. De behöver nyttiga idioter som gör väsen.

          Så bra skrivet 👏 folk kommer att få se. Men människor har ingen koll.

        MRNA- vaccin har det forskats på i många år. Ta reda på fakta människa.

        Jämförde du precis koncentrationsläger med….vaccin?

          Är du läskunnig? Jämförde beteenden. Hur människor glatt viftade med vaccinpassen att de varit ”lydiga”. Och hatet mot de som inte vaccinerat sig och hur man ville ”straffa” dem. Trots att vaccinet INTE stoppade någon smittspridning. Nu har många tagit 2-3-4 sprutor. Och ändå haft covid 2-3-4 gånger. Om man inte tycker det är märkligt så finns det inte mycket mer att säga…

            Fast det var väl allvarlig sjukdom och död som vaccinet skulle skydda mot? Tänker främst på de i riskgrupp, äldre etc. Man delar ju ut influencavsccin årliget till samma målgrupper av samma anledning. Att man inte ska stryka med pga dåligt immunförsvar.

            Känner en antivaxxare som befann sig i riskgrupp och som absolut inte skulle ta vaccin. Tills han själv fick covid och själv blev rädd för att han blev såpass dålig (hjärtproblem). Han tog vaccinet efter det.

            Tänker att det alltid finns två sidor av myntet? Det kanske inte stoppade smittspridning men det kan ha räddat många liv ändå.

              Men var den så allvarlig då? Eller är det vad du har blivit matad av media med?

                Men då måste man liksom börja ifrågasätta orsaken till att ”de” ville att vi alla ska sitta hemma och ta vaccin och vara rädda för ett virus. Vad var orsaken?

                  Kontroll

              Argumenten för vaccin har ändrats hela tiden, först var det 95 procent effektivt mot sjukdom och spridning.

              Sen blev det 80 procent effektivt mot spridning

              Sen blev det effektivt mot allvarlig sjukdom

              Sen blev dom tvungna att erkänna att det varken hjälpte mot sjukdom och spridning.

              Och sen ändrade dom reglerna för hur man ska ses som ovaccinerad, även fast folk var vaccinerade som låg i respirator

              ”Nej, vi kan inte säga att 1 av 3 är ovaccinerad för då kan man lista ut vilken patient som är ovaccinerad på det sjukhuset, så vi säger att alla är ovaccinerade för patientsekretessen”

              Folkhälsomyndigheten, på propagandakanalen🙌

            Jag läser exakt samma sak och nu jämställer du dessutom judarnas situation under 2a världskriget med antivaxxers under covid. Din kommentar ger en väldigt unken smak i munnen.
            Vad menar du att vaccinet inte stoppade smittspridning? Hade vi inte haft ett vaccin hade vi fortfarande haft massutbrott och epidemier.

              Men hur svårt ska det vara!? Vaccinet stoppar INTE smittspridningen! Klarlagt i flera studier. Det skyddar mot svår sjukdom och död. Att du inte ser några ”massutbrott” beror ju på att folk inte testar sig så som under pågående pandemi. Du kan inte vaccinera bort covid eftersom viruset muterar i snabb takt (och då till att bli mindre farligt).

                ”Att vi inte ser massutbrott beror på att folk inte testar sig.” Wow hur tänkte du där?
                Eftersom det är ett RNA virus så muterar det ofta, så du får ett rätt. Hur många som blir smittade och hur sjuka de blir beror på några olika faktorer. En viktig faktor är mängden virus du utsätts för. Människor som inte blir så sjuka tack vare vaccinet bär på mindre smitta och smittar således färre och med ett svagare virus.

        I8 word! Kunde inte sagt det bättre själv.. 🙂

        l8: Antivaxx-begreppet måste vara det mest utnötta i modern tid. Klimatförnekare, rasist, transfob m.m. – folk fullkomligt älskar att tillskriva en diverse epitet för att polarisera debatten ytterligare. Detta så fort man inte bara stryker medhårs på alla vad PK och woke heter, eller vad som nu råkar ligga i tiden och alla bara apar efter som den värsta lobotomerade nickedockan. En vacker dag hoppas jag att vi som ser nyktert på saken får upprättelse för den kanske största medicinska lögnen i hela människans historia.

          Du är speciell!! Du har förstått allt!!! Klassisk konspirationsteoretiker.

            Men lägg av Annika. Så sjukt trött på att folk kallar konspirationsteoretiker till männsikor som faktiskt tänker. Men du kör väl flockbeteende.

              En antivaxxer som tänker. Det var nytt. Nej tänka är det sista en antivaxxer gör. Har lyssnat på en hel drös för att bilda mig en uppfattning och all data som inte stämmer överens med antivaxxerns trosuppfattning är fake.

        Precis. Följa fåraskocken. In i ledet bara. Kan inte tänka själva.

    Vem menar exonphspoiler på insta är personen som läcker saker i Biancas team?

      Men hur skulle någon veta det? Hon kan ju likaväl hitta på att någon gör det. Och hennes ledtrådar till skvaller är ju värdelösa. Tre bilder om vänskap och sen en fotboll. Jaha?

      Rosanna Charles tror jag läcker mycket. Hon hänger ju typ med ”alla” !?

        Tror också det är RC. Hon vill väl hålla det gänget relevant säkert

      Aldrig fattat det kontot? Ser aldrig det andra prata om, bara massa konstig gojja?

    Paow har väl gjort en BBL, den farligaste plastikoperationen. Hur många har inte dött eller skadats av det helt onödiga ingreppet? Hennes förmåga till riskbedömning är nog inte den bästa.

    OT men har Hanna T fått löfte om att sambon får sova över på förlossningen? De har packat hur mycket som helst även till honom. Där jag bor är det inte garanterat att papporna får stanna över natten pga platsbrist.

      Varför skulle hon ljuga om det? Gissar att det är skillnad också beroende på tidigare erfarenheter osv.

        Menar inte att hon ljuger, hon sa det som en självklarhet att de ska stanna extra dagar.

        Där jag bor får man familjerum. Borde fasen vara standard.

      Jag hade ett läkarintyg om att jag inte fick lämnas utan min man. Barnmorskan la mig ändå i ett dubbelrum och sa att mannen fick vänta utanför. Den kom en läkare och sa att det absolut inte skulle vara så. Min erfarenhet är att barnmorskor gör lite som de vill oavsett medicinska skäl.

      Hon ska föda i Halmstad och där prioriteras förstagångsföräldrar för familjerum, de allra flesta jag känner (inkl jag själv) som fått sitt första barn i Halmstad har fått familjerum och stanna 1-2 nätter, pappan inkluderat. Min man har även fått stanna över natten med barn 2 och 3 trots komplikationsfria förlossningar.

        Med det sagt finns ju såklart inga garantier, min uppfattning (baserat enbart på mina egna erfarenheter, obs!) är dock att det inte råder samma platsbrist i Halmstad som i många andra delar av landet.

      Löfte? Här får medföljande sova över, finns sängar på både förlossning och bb (även om den på bb är i en säng i en tradig fåtölj).

        (Plus vi har enbart rum för egna familjen. Tack och lov!)

    Tittar man på hur många som drabbades av biverkningar av vaccinet så är det knappt mätbart statistiskt med tanke på hur många vacciner som gavs. Foliehattarna som hon tillhör vägrar se det.

    Kommer ni ta en booster i höst? 🙂

      Yes. Jag har förkylningsastma och hade corona den första coronavåren. Vill verkligen inte uppleva nåt sånt igen så tar alla boosters som erbjuds.

      Absolut inte, jag är 28 år gammal och helt frisk i övrigt. Jag har haft covid minst tre gånger och är dubbelvaccinerad, känns lite överdrivet att jag ska fortsätta. Men jag förstår att t ex min mamma som är i 60-årsåldern och lite överviktig med relativt högt blodtryck tar en spruta varje höst nu.

        Hörligt att höra! har själv tagit två men det är slut på det nu. /TS

      Nej aldrig.

      Absolut inte.

      Har tagit fyra sprutor så jag behöver ingen mer

      Absolut inte. Jag har inte ens tagit den första.

      Om jag erbjuds, klart jag ska.

      Det är inte rekomenderat att människor under 50 år ska ta vaccinet.

    Det är ett eget val att ta vaccin eller inte. Vi kan väl bara lämna det där.
    Känner man att man behöver ta det, är i riskgrupp eller helt enkelt bara vill, by all means go ahead.
    Vill man inte ta det för att man anser att man inte behöver eller vad man nu har för anledning, gör det inte.
    Varför fortsätta tjafsa? Och jag pratar om BÅDA sidor, lägg ner.
    Har ej tagit själv och planerar inte att göra det heller. Testade positivt ett par dagar och mådde inte värre än en smärre förkylning. Men det var JAG, det försöker jag inte applicera på någon annan.

      Nu vaccinerade ju den stora massan sig inte för sin egen skull utan i solidariskt syfte så vi ALLA kunde gå tillbaka till ett normalt liv. Varsågod.

        Men snälla. Tror du på det själv??

        Men det hjälper ju inte mot smitta, så varför ska man ta det solidariskt? Helt ologiskt.

          Ja det där är lite uttjatat nu 😂

    Jag vaccinerade mig inte, fick covid, klara mig från mensrubbningar.

    Men jag tror ändå lite på att vaccinet gjort folk sjukare.
    Folk på min arbetsplats dör till höger och vänster nu månader efter de tagit vaccinet. Medelålders personer.
    Folk är mycket sjuka i konstiga saker som utreds av läkare.

    Folk som innan varit friska, sunda osv.

    Jag som är ovaccinerad har inte ens fått en förkylning….

      Man vaccinerar sig inte för sin egen skull men dagens egofixerade generation bryr sig inte om detta.

        Fast varför vaccinerar du dig då? Du blir ju fortfarande sjuk, men med mildare symtom. Sägs det. Så varför skulle det hjälpa andra att du blir lite mindre sjuk?

          Hört talas om överbelastning på vården, inställda operationer och patienter i korridorerna?

            Undrar hur många av dom som var vaccinerade?

          Har du hört talas om kroniskt sjuka som inte kan vaccinera sig och som är riskgrupp för covid. Man vaccinerar sig för att hindra dem att bli sjuk. Men som sagt din kommentar säger allt…

            Hur många är kroniskt sjuka som inte kan ta vaccinet? Seriös undran alltså, är det mer eller mindre än 1% i världen?

              Som sagt…..

            Ja, men du blir ju fortfarande sjuk med eller utan vaccinet!

            Ja, eller som jag (har kronisk sjukdom) som kunde ta vaccinet men mitt immunförsvar är så nedtryckt av biologiska läkemedel och kortison att det är tveksamt om vaccinet ”bitit” öht.

            Men covidvaccinet skyddar inte mot att bli smittad eller smitta vidare, det är klarlagt i flera studier. Det skyddar den som tar vaccinet mot svår sjukdom och död. Om jag inte minns fel så har man fullt ”skydd”, dvs från att inte bli smittad eller smitta vidare i cirka 6 veckor bara. Efter det skyddar givetvis vaccinet mot svår sjukdom och död.

            Covid är dessutom ett virus som likt influensan muterar hela tiden, du kan alltså inte vaccinera bort en sådan sjukdom. Att säga att man med covidvaccinet skyddar andra blir faktiskt fel, det skyddar dig själv. Det gäller för andra vacciner (där vaccinet faktiskt gör dig immun) men inte för detta, likt influensavaccinet.

              Alla virus muterar men DNA virus är mer stabila och har en lägre takt än RNA virus som muterar oftare. Ja influensaviruset är ett RNA virus men trots det finns det två typer A och B som uppför sig lite olika. Typ av smittar mellan djur och människa och ger mildare symptom medan typ B bara smittar mellan människa och ger allvarligare symptom.
              Även om du fortfarande blir sjuk trots att du är vaccinerad så har du själv färre virus i din kropp att föra vidare. Hur sjuk och om du ens får symptom beror på hur stor dos av virus du utsätts för. Även ett nedsatt immunförsvar hejdar ett milt virusangrepp.

            Men det hjälper inte mot smittspridning. Så ingen lust gik där

        Har du och alla som säger att man ”vaccinerar sig för andras skull” levt under en sten? Vaccinet stoppar inte smittspridning!

          Otroligt att någon fortfarande tror att man gör det för andras skull eller vården?!? Jag gör SJUKT mycket annat för att avlasta vården (tränar och äter artegen kost bland annat) och jag har hittills inte ”belastat någon vård” undantaget min förlossning… Hoppas det är okej…

            Precis!

        Sen när vaccinerar man sig inte för sin egen skull? Har du någonsin vaccinerat dig för någon annans skull innan covid?
        Vaccinet stoppar inte smittspridning, och dom visste det hela tiden. Du blev lurad – deal with it.

      Och jag har tagit tre doser vaccin, inte haft covid trots att jag vid minst tre kända tillfällen umgåtts med människor som var sjuka i covid. Jag fick inga biverkningar av vaccinet så… Det finns många berättelser…

        Jag har aldrig fått covid, umgicks med folk som var sjuka. tog tester och är inte vaccinerad….

      100% bullshit.
      Folk dör i mängder på ditt jobb och övriga är märkligt sjuka, förutom du som inte ens blir förkyld.

      Antingen jobbar du på en palliativ avdelning eller så snackar du skit.

      Vad menar du med ”fick covid” för att sen skriva ”har inte ens fått en förkylning”? Då har du ju uppenbarligen varit sjuk?

        Jag fick covid typ 1 år efter pandemins början…
        Trots att folk var sjuka på mitt jobb när de va som värst.

        Nu när skolorna har börjat igen så är stort sett varenda kollega mer eller mindre dyngförkyld och hängiga. Jag har (trots deras närvaro) inte ens fått en antydan till förkylning.

        Jag jobbar inom en stor industri.

          Du har aldrig funderat på om du kanske helt enkelt är en rätt frisk person? Att folk blir sjuka vid skolstarten och återgång ifrån semestrar har ju alltid hänt. En- till två veckor in på terminen brukar det ju typ vara halvklasser i skolorna. Precis som runt vabruari…

      Det där låter som complete bullshit, att folk skulle hålla på dö som flugor pga vaccinet. Jag är helt för att man ska vara kritisk mot läkemedel, nyttan vs biverkningar osv men att hålla på sprida massa lögner och konspirationsteorier är idiotiskt.

      Hahahaha men va!? Vad är det för konstig verklighetsuppfattning? Folk blir sjuka och dör. Bara för att medelålders folk på ditt jobb plötsligt är sjuka beror inte på vaccinet😳 folk blir sjuka i virus och blir friska, folk blir sjuka i cancer och hjärtsjukdomar och dör. Det är inget nytt av vaccinet

      Exakt så! Hade en massiv spridning av covid i min närhet för ett tag sedan. Alla vaccinerade blev sjuka medan vi som inte ens tagit en spruta klarade oss.

        Anekdotisk bevisföring bevisar ingenting. Inte ett dyft. Jag är ovaccinerad men är för närvarande inne på femte sjukdomsdagen. Och då har jag redan varit sjuk flera gånger tidigare i år. Min man som är vaccinerad har knappt blivit sjuk. Det betyder ingenting rent empiriskt. Du kan inte gå runt och hävda att vaccinerade blir sjuka mer än ovaccinerade.

          Så om till exempel 60 procent har samma anekdotiska bevisföring, så spelar det ingen roll?

          Rasism finns inte, för det är anekdotisk bevisföring.

    Jag fick proppar i lungan några timmar efter första sprutan. Slump? 😅 Ej proppbenägen i övrigt. Höll på att stryka med så tog inga fler sprutor. Åkte sen på covid men klarade mig lindrigt tack och lov.

      Skulle vaccinet gå in i kroppen och vara såpass potent att fysiska proppar bildas så pass stora att de upptäcks bara timmar efter sticket i armen?
      Tycker man ska göra studier på biverkningar på all medicin, men vet inte om detta enskilda fall håller måttet?

        Muskulärt dessutom

        Läkaren uppmanade iaf att jag inte skulle ta andra dosen. I så fall under uppsyn på sjukhus. Är så tacksam att jag inte tog den!!!

        Proppar är en känd biverkning av AZ-vaccinet, hur har du missat det??

      Jag fick proppar i ena lungan innan covidpandemin och är ej proppbenägen i övrigt. Så det säger egentligen ingenting om att vaccinet skulle vara orsaken.

    Paows senaste story är ändå mkt mer intressant än vaccinsnacket.

      Berätta!

        Hon lyckas alltid bli ovän med de runt henne. Nu är det bråk om pengar, hotellnotor, middagar och ”godis” som skärmdumpas för öppen ridå.

          Åh varför har hon privat insta konto när detta smaskens kommer upp? Lägg upp på FB nu tack.

    Tre veckor efter min första spruta så fick jag extremt ont i hela armen. Gick inte ens att röra den pga ihållande smärta, kunde inte sova osv. Det varade exakt tre veckor, sedan gick det över. Inget hände efter de två andra sprutorna.

      Troligen fick du den injektionen för högt upp, vilket kan hända tyvärr.

    Paow: ”man ska inte spruta in vad som helst i kroppen, det kan vara farligt!”

    Också Paow: botox, fillers, bbl, silikonimplantat, opererar näsan för att det är kul, dricker massa alkohol och luktar på vitt pulver, filar ner tänderna osv.

      Att ta illegala droger men samtidigt se ner på vaccin 🙄🙄🙄 undrar vad som skadar kroppen mest

      Dock vaccinerade hon ju sig pga hon ville resa till USA/Mexico så då var det tydligen inte så viktigt med sin ståndpunkt.

    Inte jättesmart…

    Exonph senaste ledtrådar… är det Maja o Victor hon menar?

      Ja, det gissar i alla fall jag på. Vänskap, fotboll mm.

      Japp!

        Men vem menas av Majas vänner har varit med Victor? Eller vem har hon blivit ovän med, sanna? Fattar inte ekvationen

    Det är ju så med typ alla läkemedel. Du kan bli sjuk av Alvedon tom om du har otur. Inte helt ovanligt att man får ta medicin pga biverkningar av annan medicin man tar osv.

    Intressant att inte p-piller företag stäms i nutid, som orsakat blodproppar som sedan orsakat död. Bara i Sverige dör ett tiotal unga kvinnor varje år, i USA flera hundra.

    Att Astra Zeneca orsakade blodproppar hos främst unga kvinnor, vilket gjorde att Sverige förbjöd vaccination av människor under 30 år… Vad har dessa unga kvinnor troligen gemensamt? Vilket läkemedel kan unga fertila kvinnor ta?

    Nej, men som vanligt ska kvinnor lida och dö. Ingen bryr sig.

      Fast att p-piller kan orsaka blodproppar är en känd biverkan, det står med i bipacksedeln med pillren osv. När du tar ett läkemedel godkänner du risken för biverkningar, enda gången du kan ha grund för stämning är ifall läkemedelsbolaget dolt eller ljugit om den risken. Sen borde det satsas mer på att forska fram bättre preventivmedel och kvinnors hälsa i det stora hela men det är en annan fråga.

      Man blir iaf inte hatad av alla om man inte tar p-piller…

    Intressant att en person som är fullproppad med plast, silikon och annat skit håller på tjafsa om ett vaccin. Sitt ner och håll käft, Paow.

    Jag blev ganska irriterad över att jag fick covid i två omgångar i nära anslutning till spruta 2.

    Jag fick noll biverkningar, tog vaccinet tre gånger. Vem som helst kan dessutom lämna in en stämningsansökan, det betyder ju inget i nuläget.

    Håller helt med Paow! Dikmen o alla som hackade på denna kvinna ska bara hålla sin käft! Kvinnohat o inget annat! Fanns många kända män som vägrade vaccin, men då vågade inte Dikmen o co annat än hålla käften! Ett gott råd till dessa kvinnohatare, sköt ert eget o skit i andra!! Flertal pålästa universitetsstudenter vägrade ta vaccinet med flera! De som var med om vaccin mot svininfluenca o drabbades av livslång sjukdom som sömnapne gör inte om misstaget att låta miljardföretag av div läkemedelsbolag äventyra deras hälsa flera gånger av snabba ihopkok av vacciner, så håll bara käften mot Paow!

      Snälla, kom med något annat än ”kvinnohat”. Så otroligt tröttsamt. Man ska kunna kritisera kvinnor utan att det skriks ”kvinnohat” till höger och vänster. Anledningen till kritiken mot Paow är att hon är totalt intelligensbefriad. En idiot helt enkelt. Och ja, hade det varit en man skulle han fått samma kritik.

      Petra håll tyst du med. Du låter otroligt korkad. Jisses

    Lite märkligt ändå detta med Paow.
    Alla ingrepp är okej, men inte vaccinet.
    Botulinumtoxin är ett av världens giftigaste ämnen. Man räknar med att det endast krävs drygt 2,6 gram av rent botulinumtoxin för att ta död på hela den svenska befolkningen och ungefär ett drygt halvkilo för att döda hela mänskligheten. Ämnet räknas därför som ett biologiskt vapen som skulle kunna vara mycket farligt i fel händer.
    En liten tanke bara…..

      Håller med.. Det är faktiskt HELT hjärndött att spruta in nervgift i pannan, vid närmare eftertanke. Tänk vad skönhetsindustrin och sociala medier kan få en att totalt tappa sunt förnuft, tur att man äntligen fattat..

    Hmm. Så Paow ser ingen som helst ironi i att operera in diverse implantat, spruta in en massa kemiska ämnen i skönhetssyfte men att neka ett vaccin som skapats för att rädda liv? Efter alla operationer är ju alltid blodpropp en riskfaktor. Tala om att sila mygg och svälja kameler.

    Det är verkligen en sån underbar känsla när sprutnarkomaner får en allvarlig biverkning av vaccinet och tvingas erkänna att man själv hade rätt.

    Jag skrattar dom rakt i ansiktet och säger rent ut ” haha, jag sa ju det, skyll dig själv”. Skyll sig skyll och gå och skäms😁😝

    Jag älskar det verkligen, helt sjukt, men det känns så bra varje gång haha.

      Låter faktiskt som du är en ”sprutnarkoman” själv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.