Bolt lanserar ny säkerhetsfunktion

Bildkälla: COPYRIGHT Jari Kantola/STELLA PICTURES // Pressblid Bolt

Bolt lanserar en ny funktion som en del av sitt säkerhetsarbete, som ger förare och passagerare möjlighet att starta en ljudinspelning under pågående resa. Detta är en del av Bolts satsning för att uppgradera säkerhetsfunktionerna på plattformen.

Nu blir vi ännu mer proaktiva i vårt säkerhetsarbete. Ljudinspelningar via appen ger oss bättre förutsättningar att utreda incidenter, men det har även en förebyggande effekt. Vi vill erbjuda en trygg och säker tjänst för både förare och kunder – den som inte sköter sig blir avstängd, säger Lina Dahlander, Sverigechef för Bolts taxiverksamhet.

Lansering sker i Sverige med start den 22 augusti och kräver den senaste versionen av appen för att användas. Funktionen kan endast aktiveras under en pågående resa och inspelningen raderas automatiskt efter 24 timmar, såvida det inte inkommer ett säkerhetsärende till Bolt.

Både förare och passagerare kan starta en ljudinspelning via appen. Vi uppmanar både kunder och förare att använda funktionen för att öka säkerheten för samtliga i bilen och undvika ord-mot-ord-situationer, säger Lina Dahlander. // Pressmeddelande

Jag fick det här pressmeddelandet från Bolt, och tyckte det var intressant med tanke på vad som utspelade sig under Prideveckan, just i en av Bolts bilar.
Regissören Nikesha Andersson blev nämligen hotat till livet och utkastad från en av Bolts bilar.
När taxiföraren hörde Nikeisha prata om Pride och säga ”du är min flickvän” under telefonsamtalet svängde han plötslig av vägen och stannade bilen på Kungsbron.
Han vände sig om och sa att jag var haram, sa Nikeisha till TV4 Nyheterna.
Förare gick sedan ur bilen och slet ut Nikeisha ur bilen, puttade ut henne på gatan och började skrika och vräka ur sig fula ord, berättar Nikeisha vidare för TV4.

Om händelsen med Nikeisha har spelat in i framtagandet av den nya funktionen framgår inte, men jag tänker spontant att det kanske är litet tätt inpå. Det här måste väl vara en fuktions om utvecklats under ganska lång tid, eller ? Jag kan väldigt  lite om apputveckling. Eller nä, jag kan ingenting om apputveckling, det är snarare sanningen här.

Nu verkar en sådan här funktion inte vara mycket till tröst för Nikeisha eftersom Bolt spärrade hennes konto till 2030 efter det inträffade.
Men 2030 – då jäklar kan hon spela in samtal igen, om hon nu kan tänka sig att sätta foten i en av deras bilar igen.

31 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Men man vill ju veta varför i hela helvete HON är avstängd i 7 år?

    OT men Johanna Bladh har lagt upp ännu en tillgjord amningsvideo på stories där hennes kille kommer in och undrar varför hon måste filma.. Till och med han är trött på henne. ”Jag måste göra NÅT content” får han till svar.

    Lämna bort ljud nästa gång? Eller tyckte hon det faktiskt var en kanondialog följarna ska ha del av?

      Allt hon lägger upp är så tillgjort.. kolla hennes senaste inlägg ”bilder jag inte tänkt lägga upp”.

      Och sen ställer hon en skål godis framför barnet och filmar när den gråter för att den inte får ta. Och är jätteförvånad över att barn blir ledsna occh arga när man säger nej till dem. ”Är det bara mitt barn som blir så?”. Ja självklart är det bara ditt unika barn som beter sig så, jag har nog aldrig sett något annat barn vara arg.

        Hur gammalt är barnet? Med tanke på att hon ammar det men också ger den godis. Sjukt att ge små barn godis.

          Hon ger ju inte barnet godis. Det är därför barnet blir argt.

    Exakt, vad fasen hände där? Tills jag går ngn info som visar ngt annat än att Bolt är galna så bojkottar jag dem.

    Åker aldrig Taxi nuförtiden om jag är själv. Råkat ut för så många slemgubbar. Den senaste frågade om han fick följa med mig upp till lägenheten och ge mig massage, urk🤮

      Jag tror att jag har åkt taxi en eller två gånger i mitt liv. Aldrig provat någon såndär apptaxigrej, typ Bolt, Lyft eller Uber.

        Installera aldrig Uber, fy fan vilka mail-spammare, jag använde EN gång i sthlm, för 4 år sedan och FORTFARANDE spammar de sönder min mail minst 3 ggr om dagen fastän hur jag försöker markera som skräppost

          Anmäl företaget, du har inte varit kund där på fyra år.

          Alla mail av den typen måste nu för tiden innehålla en länk där man kan avsäga sig utskick. Scrolla längst ner i mailet så hittar du säkert en sådan länk. Klicka på den och avprenumerera på nyhetsbrev/reklam/info så kommer det inte fler.

            Alltså tack!!!!!🙏🙏🙏🙏

      Jag med. Råkat ut för slemmiga karlar men anmält varenda en. Och det gäller ett annat taxiföretag. Dom ska köra mej och jag betalar. Men har fräckheten att ragga. Äcklig kvinnosyn en del har.

        Hur har det gått med anmälningarna, låt mig gissa. Nedlagda pga brist på bevis. Bolt och Uber har tydligen varit med i Kalla Fakta, måste leta upp. De tar ingen bakgrundskoll på sina förare bl a. Kvinnor som berättar om sexövergrepp i Taxibilarna 😡

    Sjukt att det ska behövas men toppen såklart!

    Är det faktist på grund av säkerhetsskäl? Bolt är väl ett ryskt företag? Ryssland är ju väldigt kända för att vilja lyssna in på olika situationer.

      Nej det är ett estniskt företag.

      Är estländskt. Finns dock någon form av finansiellt samarbete med ett kinesiskt bolag, so same same typ.

      Ursäkta foliehatten, tänker på yango 🙈

    Exonphspoiler la upp om nån tjej med stort konto som är försvunnen. Gick in och såg att hon kör på porrigt, onlyfans mm. I hennes profil står det att hon är en Shroomgirl, betyder det något speciellt? Antar förkortning av mushroom girl. Hon har även skrivit att hon har en PhD in mycology. Tyvärr säger mina fördomar att det betyder något annat

      Tyckte det verkade sååå skumt. Hoppas hon hittas snart.

      Jag förstår inte din poäng riktigt. Hon är väl lika försvunnen även om hon sysslar med porr och magiska svampar?

        Jo men hade aldrig hört talas om henne förrän hon försvann. Och undrar bara vad det betyder som hon skrivit på sin profil

        Hen menar nog att det kan innebära att det är större risk att ha utsatts för brott?

      Vem då?

    Jag åkte Bolt under en tjänsteresa utomlands och är evigt tacksam att jag inte var själv i bilen…. Hade i o f s inte tagit den då.

    1. Körde som en galning
    2. Minibil som sett sina bästa dagar (var någon Fordmodell jag aldrig har hört talas om)
    3. Körde samma låt på repeat på HÖGSTA volymi 30 min (dvs hela resan)
    4. Dörrhandtag bak var trasigt 😅
    5. Chafförer allmänt sur och otrevlig

    Tilläggas kan är att den bil vi försökte boka av ”Premium” men den bokades av hela tiden (?!) och vi fick ta Economy tillslut

    Aldrig mer Bolt för min del. Har däremot aldrig stött på problem med Uber och känner mig relativt trygg med att åka med dem i Sverige och Utomlands.

    Men varför är Hon avstängd?
    Ägs företaget av musliner? (Rätt religion?)
    Det är ju chauffören som är dum i huvudet

    Enda anledningen att de skulle blocka henne är väl om det inte är sant det hon berättat men hur kan de veta det?

    Lite OT men är det samma tjej som var ihop med peter08 (Alexandra Nilssons lillebror) för en massa år sen? Hon känns så bekant på nåt vis

    BRA! Jag vet inte huuur många gånger chaufförer som börjat ragga på en, fråga om personlig info m.m. Varit obehagliga!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.