”Inte rysk, men ändå…”

Bildkälla: Pernilla Wahlgren Instastory

Pernilla Wahlgren tar med sig kompisen och tillika helgens födelsedagsbarn Suss till Gekås för att titta på modevisning av den nya kollektionen, för att sedan avsluta det hela med en nätt liten ”håll käftenmiddag” bestående av 21 rätter. 
Någonting var dessvärre inte ryskt enligt inlägget, men vad det kan röra sig om vet jag inte. Spontant vill jag säga kaviar, men inte är det kaviar som Suss har i sin skål?
Rysk vodka är ett annat alternativ men det inmundigas sällan med sked, om det inte är i form av en slushie. En rysk slushie. En russian slushie. En russhie.
Det ser ut som glass. I en värmeljusstake från Iittala. Utan klistermärke.

Men 21 rätter?
Hur små rätter rör det sig om? Eller äter man dem under loppet av flera timmar? Och hur kategoriserar man dem? Är det ett gäng förrätter, varmrätter och desserts eller finns det olika mellanrätter som man petar in lite här och var?
En isbit i form av ett snäckskal? En citronklyfta att neutralisera smaklökarna med? En pigg sparris i ett shotglas?
Jag tror jag ätit en femrättersmeny som mest och det räckte gott och väl, förmodligen orkade jag inte ens äta upp. Hur ska man veta hur mycket eller lite som kommer nästa gång? Jag brukar vilja planera mitt matintag, and always save room for dessert, men man kan väl inte äta upp allting från alla de 21 rätterna så hur gör man?

Tack för tips!

48 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Pernilla verkar ha ett så härligt liv. Ger ändå hopp till en snart 40-åring att livet kan vara kul när man är 55+ också! (även om man knappast kommer leva hennes liv haha)

      Bättre blir det!
      Hälsningar 60+

        Håller med! Livet blir bättre/roligare för varje år. Det är så bisarrt att vi i allmänhet är så fokuserade på ungdom. Nu är jag visserligen ”bara” 45, men efter 35 har livet verkligen ”blommat”. Jag känner mig själv och vet vad jag behöver (inte samma som vad samhället säger att man ”ska/bör” ha) och ser fram emot så mycket spännande och roligt de kommande 45 (🤞) åren också.

      Tråkigt om man inte ens har fyllt 40 år och tror att livet kommer att bli trist efter 55+. Livet blir så roligt som man gör det till, allt beror på en själv. Inte behöver man ha ett likadant liv som PW för att ha roligt, personligen skulle jag inte vilja ha ett liv som hennes.
      Hälsningar från en som är +55.

        Visste att nån skulle kommentera negativt fast jag kommenterade positivt.

          Hur kan man tolka min kommentar som negativ…

        Vaddå ”inte ens fyllt 40”, jag trodde nog i högre utsträckning som 20-åring att livet skulle vara trist när man blir 55, sen inser man att 55-åringar inte är samma som 85-åringar (liksom man inser att man får vara tacksam om man lever och sådär).

          Varför skulle livet bara bli sämre och sämre för varje år? Varför kan man inte göra roliga saker efter 40? Ibland är det så underliga kommentarer här.

          Restaurang som typ Punk Royal har 20 rätter på avsmakning. Men då är det typ en eller två tuggor som är en rätt.

          Läs kommentaren som jag kommenterade…

      Min farmor är 101 år och lever life fortfarande. Nog behöver hon rullator när hon går på promenad till affären 1 km bort men annars så bor hon själv, träffar vänner och släkt var och varannan dag, spelar boule osv. Klart man ska ha tur med genlotteriet för att kunna ha fysiken och huvudet med sig i 101 år, men tråkigt har hon inte haft det, det är ett som är säkert.

    Tittade in på modevisning. Dom var själva modellerna.

    Ett tips är ju att gå in på hennes Instagram där du kan hitta en reel som visar vad de åt.

      Hur ska hon göra det när detta är från i fredags och inte längre finns kvar?

        Det märks att du inte har stenkoll på instagram. En reel postas i flödet och finns kvar, till skillnad från händelser som är uppe i 24h.

    Jag blir äcklad av hennes konstanta frosseri och att hon verka leva fullständigt i en bubbla om att det finns en omvärld som lider! Och NEJ jag är inte avundsjuk, blir bara provocerad över den masskonsumtion och dåliga smak som hon ständigt visar upp! Men det verkar vara det svenska folket vill ha

      Märkligt att hon har en kollektion i ett varuhus hon dissade totalt förut. Men vad gör man inte för pengar🤑 Tror inte hon har så kul med sin ananaskarl f ö…

      Jaaaa vad tänker hon med som äter middag och håller på medan omvärlden brinner.

        Knappast det som kommentaren menade eller spelar du helt jävla blåst?

          Oj ät en pepparkaka.

        Ja och samtidigt dissar att det inte är rysskvalisort…

      Eller så skulle kanske världen bli bättre om folk som dig kunde uppföra sig normalt. Och lät folk äta vad de vill.

      Vad ska hon göra då tänker du?

      Du blir provocerad av hennes dåliga smak? Det låter inte särskilt hälsosamt. Du kanske ska sluta följa henne en stund (det är möjligt, vissa verkar inte tro det).

      Läste en artikel nyligen som handlar om att ingen vill vara en medelmåtta längre, villa, vovve och Volvo är skämmigt och hopplöst ute. Istället ska man avguda en riktigt medelmåttig medelmåtta vars största talang är att låta väldigt mycket och som tar väldigt mycket plats. Tankarna gick osökt till mor och dotter som prickar in allt i beskrivningen.

      Men nästan alla lever väl på med sina liv och försöker ha roligt osv och fokuserar på att sköta sitt eget? Inget unikt för just Pernilla. Och inget fel med det.

    Rysk yoghurt? Verkar vara ett internskämt.
    Tror man får en munsbit så 21 ”rätter” låter överdrivet.

      Jag har ätit ganska många sådana middagar och jag brukar vara proppmätt halvvägs. Så på de ställen jag har ätit på har det aldrig varit små munsbitar. Sedan har vissa rätter varit en mindre bit, typ hors d’oeuvre. Utomlands tycker jag nästan att rätterna varit för stora, på de Michelinkrogar jag ätit på.

    Av bilden att döma bör det väl ändå vara pashka som Pernilla syftar på? Långsökt dock, majoriteten av hennes föräljare har nog aldrig ens hört talas om rätten.

    Jag åt en 7rätters en gång. Det vara typ 7 munsbitar. En ”rätt” var några flagor parmesan med ett par droppar olivolja på. Vi var så hungriga när vi lämnade stället. 😅

    Om du serverar en meny ska det planeras så att gästerna kan äta i princip allt utan att bli för mätt (eller lämnar hungrig). Samma princip vid 3 som vid 21 rätter.

    Har varit på flera Michelin-krogar med typ 20 rätter. De flesta är en munsbit eller några tuggor.

    Lite pretentiöst är det ibland 😅 men älskar mat och tycker det är jättekul att få upplevelsen

    Jo det var kaviar med glass, det säger de ju i storyn.

      Glass med icke rysk kaviar.

      Tror inte Camilla he kunnat höra det efter hon fick en printad bild som tips bara

    Är det gott vill jag ha mer än en munsbit.

      Då ska du ju så klart inte beställa en så meny.

    Man ska nog ha ett ganska stort matintresse för att besöka denna typen av resturang. Det kostar mycket men ger en upplevelse att minas. Så det är nog många som inte förstår poängen med alla rätter. Men så har vi ju alla olika intressen vilket är bra

    21 rätters är verkligen inte ovanligt. Avsmaknings meny med pellet cleansers mellan, ofta någon typ av sorbet. Gällande glassen gissar jag att det är glass serverat med kaviar, vanlig efterrätt väldigt god och serveras ofta på ”finare” restauranter.

    Trerätters är perfekt för mej.
    Toast Skagen
    Biff med potatisgratäng
    Marängsviss åh 😊

      Creme Brulee eller Panacotta är mina efterrättsfavoriter, vilka är era..

        Älskar vit chokladmousse med någon syrlig fruktbit och citronmeliss 😋

        Ekströms chokladpudding med vispad grädde på, hatar färdig sprutgrädde, funkar också. Och päronhalvor i ugn med After eight😋 Vad heter den där i ugnen, sockerkaka med glass nu igen..

          Å där ringde 80- talet och smackade 🤩

            Ringde dom till dig, vad sa dom. Blir galen på min telefonsladd som alltid korvar ihop sig..

          Glass a’ four? OBS! Risk för felstavning.

    De inte bara tittade utan de gick modevisningen. Så härligt liv de har, underbar vänskap.

    Såg Pernillas story från middagen. En rätt bestod av en liten tugga. Så förstår att de fick i sig 21 rätter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.