Chanelgummistövlar i stallet?

Vestiaire Collective är en secondhand-butik som säljer lyxkläder, och där ligger gummistövlar som dessa ute för 22 000 kr och uppåt.

Kanske poserar Chloe Shutermann enbart med sina i ett stall – ni vet, allt för content, men det fick mig ändå att fundera….
Hur mycket pengar har man på banken om man bär och faktiskt mockar hästskit i ett stall, iförd ett par gummistövlar från Chanel?
🤔

Och vad säger Worge när det blir hennes tur med gummisarna, om de kommer tillbaka med hästskit under sulorna?

64 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Matilda Djerf är i blåsväder på TikTok då hennes företag tydligen anmält mindre konton som ska ha kopierat deras stil

      Det är olagligt att plagiera så det gör hon rätt i. 🙂

        Hon har anmält konton där personerna har visat upp dupes på hennes kläder. Dvs, kontoägarna har inte kopierat något utan bara visat kopior från andra ställen. I vissa fall har tom personen sagt att kopian varit mycket sämre och inte rekommenderat det, men ändå har dom fått videon nedtagen av henne.

          🤑🤑🤑

      Är inte så insatt men hon har väl knappast uppfunnit hjulet? Menar ”hennes” design är väl kläder som redan finns sen innan

        Fast man kan inte bara ta ett företags print och sälja vidare hur som helst. Man kan tycka vad man vill om att folk gör så men det finns gränser för vad som är lagligt och inte.

          Detta handlar om mindre konton som tipsat om budget-versioner av Matildas outfitbilder, det är alltså inga företag som sytt upp liknande kläder

            Då kanske hon ska ligga lite lågt för det är ju tillåtet och knappast något nytt.

              Jag TROR att det handlar om mönstret? Inte själva plagget i sig, utan det där mönstret med frukter.

    Det blir lite – patetiskt – med detta poserande och det känns väl absolut inte genuint? Det ser mer som Ellosreklam (fast med dyra stövlar)

    Vilka usla förebilder för dagens unga som växer upp och vill plagiera tjejerna och vara som dom. 22 000 är en rimlig månadslön i många yrken idag. Att köpa/äga saker för de summorna är omöjligt för många att ens nå upp till. Skänk till välgörenhet istället och till de som inte är lika priviligerade.

      Eller gör vad du vill med dina egna pengar som du själv tjänat ihop? Så märkligt synsätt att alla andra hela tiden ska få ta del av eller till och med ha rätt till det pengar man själv jobbat för.

        Jag tjänar bra, men mår otroligt gott i själ och hjärta av att dela med mig. Klart man får göra vad man vill för sina intjänade pengar, men har du en plattform med en yngre målgrupp som följer dig, så tycker jag att du har ett ansvar. Unga har enorma skulder till Klarna idag pga de vill vara och öga det som deras förebilder har.

          Gör du egna antaganden nu, eller vilken forskning har pekat ut influencers som faktorn till att vissa unga har enorma skulder hos Klarna?

            Googlade lite kring skulder bland unga vuxna och fick svaret att ”Orsaken sägs bland annat vara låg kunskap om privatekonomi samt att blancolån och krediter har blivit mer lättillgängliga”. Skulle säga att det är mer föräldrars och skolans ansvar att lära om ekonomi än influencers.

            Unga som följer influencers på sociala medier löper hög risk att uppleva konsumtionshets. Samma grupp är mer benägna att binda sig till lättillgängliga lån, visar nya siffror från kredithanteringsbolaget Lowell.
            En googling bort så finns det massvis med fakta om just detta.
            Sen håller jag med om att föräldrar, skola och lättillgängliga lån också påverkar. Men influencers med stora plattformar bär ett ansvar.

        ”Studiens resultat visade att influencers påverkar unga kvinnor i generation Z i deras identitetsskapande och konsumentbeteende, bland annat genom att måla upp påhittade problem vilka de förstärker med ouppnåeliga, perfekta idealbilder samtidigt som de skapar starka relationer till sina följare”.

        Källa: Linköpings universitet, Institutionen Medie- och Informationsteknik.

      Jag håller faktiskt med. Unga influencer-tjejer konsumerar som galningar och så ska allt visas upp på sociala medier. Självklart får man göra vad man vill med sina egna pengar. Men det är tråkigt att en sådan hetskonsumtion anses normal. Ingen eftertanke alls kring hållbarhet eller att inte spendera varenda krona man tjänar. Nu har väl Chloe så hon klarar sig. Men det finns andra influencers som är öppna med att de inte sparar en krona, samtidigt som de köper nya kläder hela tiden. Och det är upp till dem. Men tråkigt att det är vad unga matas med.

        Problemet är att influencers inte alltid konsumerar som galningar, utan bara ger sken av det. Hemligheten heter ”press-lån” – något som inte deras följare alltid förstår och känner sig otillräckliga om de inte kan ha den där exklusiva livsstilen som influencern visar upp. Se bara på Lovisa Worge, hon får ju lån från en agentur som representerar lyxvarumärken på den svenska marknaden. Chloé lånar nog väldigt mycket från sin mamma för att göra reklam för Shuttis-butiken.

        Precis så!

      Var går gränsen då? Får man ha flera par skor eller borde även det ha skänkts? Får man bo fint?

      Om man har någonstans att bo och kan äta varje dag så är man rikare än många andra på jorden. Visst borde man skämmas då och skänka alla sina pengar!

        Såklart inte! Men det råder en konsumtionshets nu som jag får lite ont i magen av. Visst kan man äga hur många skor man vill, men behöver man det?

          Men om bara köper ett par stövlar, spelar det ingen roll om de kostar 22.000 eller 200. Då är det inte konsumtionshets, ett par är bara ett par oberoende pris.

      22 000 kr en rimlig månadslön? Menar du efter skatt?

        Jag menar netto.

        Det är många som har den lönen, och även lägre.

        Får som sjukpensionär ut ca 10 000. Det baseras på vad jag tjänade för 30 år sedan(jobbade heltid,är universitetsutbildad), då jag blev sjuk och sen 60% av sjukpenningen jag fick då. Om några år blir jag ålderspensionär, då får jag ännu lägre pension.

      Tomma skal som inte har mer att erbjuda än plånboken! Varför följa dyligt?

    Tänk om de la ut reklam på kläder/varor som passar i prisklass för de ”vanliga”.
    Medelsvensson kan ju knappt handla Eldorado längre så jädrans dyrt allt.
    Men visst mocka hästskit med 22.000 kr stövlar är väl alla unga tjejers vardagsstil?

      Vanliga ridstövlar är ju också dyra, plus ridkläder, häst/ridlektioner osv. Få människor som inte har råd med Eldorado har nog häst.

        Man behöver inte äga en häst för att vara i stall/rida. Du missade min poäng lite. Det jag vill komma fram till är ju att det vore väl bra om allt de gör reklam för o länkar till ligger mer på en nivå ekonomsiskt med ”vanligt” folk och tonårstjejer med studiebidrag/barnbidrag.

          tror inte Chloe länkar med AdLinks till sina Chanelstövlar direkt… Det är bara imagebyggande.

            men suck
            min poäng går inte fram….
            bortse från det inlägg med hennes chanellstövlar i stallet o tänk brett på hur flunsorna gör massa reklam osv

        Man kan väl ringa Kapten klänning och förhandla🤮

      Det är ju en ”fejkad låtsasvärld” vi lever i, där yta betyder allt. Sen funderar man varför människor aldrig mått sämre? Det spelar ingen roll att ditt hem ser ut som ett hotell, du har xs i kläder och ditt ansikte är perfektion – lycka kommer inifrån.

    Det är väl rimligare att använda sina grejer än att ställa dem på en hylla typ?

    Kommer du seriöst till ett stall med gummistövlar på blir du utskrattad av de riktiga hästtjejerna. ALLA true hästgirlies vet att gummistövlar är för kalla för en heldag i stallet plus att när du blir trampad på tårna i såna är det godnatt med dina små tår.

      Jag har alltid haft gummistövlar (med raggsockar i på vintern, det finns även vinterfodrade gummistövlar) under hela min uppväxt när jag mockat i ladugården hos mina hönor, kaniner och ponny och gummistövlar har jag fortsatt att ha som vuxen. Jag är uppväxt på landet , min far hade får och min farfar hade kor , morfar hade kor vi har alltid använt gummistövlar i ladugården. Vad skulle man annars använda ?

        Då är du ju inte i stallet utan i ladugården. I stallet vet jag ingen som går i gummistövlar (bara om man ska ut och hämta häst i lerig hage) annars är det ju olika stallskor som gäller främst.

          Hästarna var i spiltor och nu är det om gjort till lösdrift , den delen av ladugården där hästarna är kallas för stallet, ladugården är hela byggnaden dör det finns olika slags djur . Är byggnaden gjord bara för hästar kallas hela byggnaden för stall, finns även kostall. Det är samma sak du mockar äntingen det är hos hästar , kor , hönor osv, om du mockar i ett stall eller en ladugård är samma sak narturligtvis platsen förändrar inget hästgödslen är likadan .Med gummistövlar har du höga skaft så du får aldrig ner spån eller liknande i skor och du kan med slang skölja av gummistövlarna när du mockar klart. Jag har inga kletiga hagar , det är inte bra för hästarnas hovar eller ben .

      Eller fot!

      Alltså få communities verkar så osköna som hästvärlden. Lite mean girls känslor!

        💯! Gammal hästtjej här så kan verkligen intyga detta. Ingen bra plats för småtjejer att vistas på.

      Finns gummistövlar med stålhätta

      Syrafasta gummistövlar med stålhätta är det jag går med i stallet lätt halva året 👌

      Det låter mer som de där true hästgirlies är stadstjejer utan hästkunniga föräldrar och utan några större häst eller mockningskunskaper .

      Och godnatt för dina 22000kronorsstövlar.

      Jag tror dig verkligen, för hästmänniskor är precis så otrevliga så dom skrattar ut någon som har fel utrustning.

      Helt rätt, ingen använder gummistövlar i stallet. Definitivt inte i ett lite finare stall vilket är vad hon försöker ge sken av antar jag. Så nej, ryttare bär inga gummistövlar från vare sig Ellos eller Chanel, är bara wannabes som lajvar Old Money som har på sig det. 🤣 Snygga jodphurs typ Ariat eller country stövlar vid mockning och skötsel, ridstövlar vid ridning. De går lätt på 10.000 kr men då är de måttsydda och av läder, inte plast och ett vackert funktionellt hantverk. Sadel för 50.000 är helt normalt. För att inte tala om hur mycket det kostar att hålla hästar. Det är en dyr sport!

    Tycker bilden är fin.
    Är det inte också VÄLDIGT uppenbart att det är bara för posering?

    Som ngn skrev ovan, inte smartaste skor, oavsett kostnad, i stallet.

    Chanel i stallet och Prada i skogen. Det vet väl alla🙄

    Flunsor o gängkriminella verkar gilla samma saker. Märkeskläder o guld.

      De blir ju ihop med varandra dessutom.

    Förr åkte man till stallet i gamla jeans, islandströja a la Pippi Långstrump, i bästa fall ridstövlar om man hade råd. Det handlade om att få rida, få umgås med hästarna, vara i stallet. Idag handlar alldeles för mycket om saker; snyggaste coolaste ridhjälmen, snyggaste stövlarna, bästa outfiten till hästen (bara ett pannband idag kan kosta skjortan). Osv osv osv. Att ha egen häst var en ouppnåelig dröm! Idag får kidsen egna tävlingsponnyer, egen hästtransport, skjutsas runt av föräldrarna till tävlingar osv osv.

    Ja, det är grovt generaliserat MEN det ligger väldigt mycket i det. Och det är jättesorgligt. Nåt har tappats bort efter vägen.

      När var ”förr”?

        Jag är 50 plus och höll på med hästar hela barn- och ungdomen. Hade aldrig läderridstövlar (hade fuskläder, liksom alla andra) och red också ibland i mammas avlagda näbbstövlar. Skulle jag tävla fick jag låna vita byxor och kavaj. Hade ett par ordentligt slitna ridbyxor, inte helskodda utan endast med skinn vid knäna. Hjälmen var oglammig. Att köpa några egna saker till ridskolehästen var otänkbart, som tjejerna gör idag. Köpkraften har ändrats enormt och det ser verkligen helt annorlunda ut idag än på 80-talet. Går inte att jämföra.

          Precis så! Det växer upp en generation nu där väldigt många lever över sina tillgångar. Vikarierade på lågstadiet förra veckan och 7-åringar springer runt med Gant-kläder och har nyaste IPhone!

    Nog för att mina stallkläder generellt är dyrare än mina vanliga kläder men 22 papp lägger ingen på ett par gummistövlar (som inte är ekonomiskt oberoende) som aldrig nånsin kommer att vara rena igen.

    Och njae till den som skrev att hästtjejer är mean girls. De finns, men i väldigt liten utsträckning. Så mycket hjälp och stöttning som jag har upplevt i stall i olika situationer så skulle jag säga helt tvärtom.

      Jo, jo jo. Riktiga mean girls. Och dom vuxna kvinnorna är precis lika otrevliga, så inte bara tonåringar.

      Måste hålla med. Hela mitt unga liv spenderade jag typ enbart i stall och bland hästar och det var mitt bästa liv. Aldrig varit i ett så fint comunity som hästvärlden, man ställer upp, hjälper till, lånar ut, visar varandra. Man umgås med folk i alla åldrar och oberoende av ”bakgrund”. Man har hästar gemensamt, det andra spelar ingen roll. Vissa åkte Porsche Cayenne(it bil när jag var tonåring) andra en smårostig Volvo 850. Vissa köpte sadlar och utrustning för flera hundra tusen, andra tog över nåns gamla i stallet. Respekten satt inte i det utan i kunskap, erfarenhet och talang. Och då pratar vi Sthlm och några av de ansett finare kommunerna. Och vi pratar stora tävlingar, Grand prix ryttare och Sveriges då bästa tränare.

      Hör ibland det nämnas, att hästfolk skulle va hemska och mobbare. Känns som nått påhitt eller överdrivet från personer som faktiskt aldrig varit i hästvärlden

      Kanske beror det på vart ridskolan ligger? Jag upplevde det som otrevligare i finhooden (snobbigare tjejer, mer grupperingar) än när jag hängde i stallet i förorten.

    Vill inte va den som är den, men de verkar ju faktiskt ha varsitt par av stövlarna!
    https://www.tiktok.com/@lovisaworge/video/7285020174153944352

      Det förvånar mig inte ett dugg 🤦🏼‍♀️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.