Att gråta som ett proffs på sociala medier

Den här videon som Jessica Mithanja Ekström postade på Tiktok är SÅ klockren.
Jag skulle kunna göra en topplista på influencers som bemästrat konsten att gråta på sociala medier, och då primärt Instagram och sekundärt Tiktok.
Margaux Dietz delade det här klippet på sin Instastory och jag kan inte bestämma mig för om det gjorts med självinsikt eller total världsfrånvändhet, men jag väljer att landa på det första alternativet.

Här kommer min topplista på Influencers som är top notch på att gråta på sina sociala medier:

  1. Nicci Hernestig
  2. Ben Mitkus
  3. Pontus Rasmusson
  4. Anna Book
  5. Alexander Pärleros
  6. Fyll gärna på listan…

77 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Säg den influenser som inte suttit och bölat framför kameran. Patetiskt.

      Det finns det väl många som inte har gjort.

        Vem?

          Jag började funderade över vilka alla influencers jag har någorlunda koll på och jag trodde det skulle vara jättelätt att lista ett gäng som jag med säkerhet kan säga att i vart fall jag själv inte sett gråta framför kameran, men insåg medan jag gick igenom dem i huvudet att jag nog sett de flesta av dem jag kom att tänka på göra just det, och då följer jag knappt influencers mer än att jag läser om dem här (och innan detta läste jag om dem hos bloggkommentatorerna, haha).

          OT men, någon som vet varför bloggkommentatorerna lade ner sin blogg och vad de gör idag? De bara försvann, uppskattade deras blogg.

          Ytterligare ett sidospår, men, visst blev väl Nicci känd när hon var tillsammans med Ben Mitkus?

      En hel dokumentär på SVT 😂

    Den här typen av videos är såååå tråkiga. Fattar inte att de får spridning.

      Humor ju?

        Men det är ju inte roligt. Någon som tycker det? Känns bara som ett lätt sätt att ”samla poäng”. Är ju noll finess i humorn.

          Få flunsorna att förstå hur löjligt det är.
          Samt få vissa följare att inse hur icke genuint det är.

            Det är väl inte humor, det är bara att ge någon en känga.

    Bingo och Julias utklädning satte mig priset på osmakligt den här helgen för mig gällande influensers som klär ut sig. Ser fram emot vad Halloween kommer att ge.

      Ska man gissa vad dom hade på sig?

        Berätta för oss som inte följer dom.

        Vet inte hur jag ska förklara för att inte använda problematiska ord. Julia har väl på sig en sexig version av Esmeralda i ringaren från Notre Dame medan Bingo ska se ut som en manlig variant 🥴

          Exakt. I Spanien där spanska romer (ja, vi tar det ordet) precis som i många andra länder skildras som stereotypa och kan möjligen lyckas inom flamenco. Ett vanligt skällsord eller förklaring på att någon är knäpp, udda eller allmänt missanpassad är att kalla personen för ”gitano”, alltså zigenare. Men dessa svenska influensers vet ju knappt var de är. Håller sig i Marbella, handlar i svenska butiker, svensk frisör, mua etc. Och handlar alla möbler på ikea.

        Julia var klädd som en kringresande, det var ialf det första jag tänkte på fast lite för bart kanske 😁

    100% Ellinor Löfgren 😂

      Camilla Hamid🤣

      Ja fyfaaan vad hon gråter ut om allt jämt 😂 adhd, IBs, migrän osv osv. Mer priviligerad tjej får man leta efter

    Therese Lindgren är väl den som gjort störst karriär på att gråta framför kameran. Hennes video där hon pratar om att hon blev dumpad blev ju viralt.

      Det var den förste jag kom och tänka på.

        *att

          FörstA om det är en kvinna.

    Angelica Lagergren 😅 förr iallafall, hon delar mycket av sitt liv men vägrar plötsligt att hennes kille ( och hennes blivande man ?) Inte är ett par längre.
    Har varit slut i månader?!
    Han har medverkat i hennes sociala medier och podd. Men nu inte ett ljud om honom, förstår inte varför? Hon delar med sig om allt men inte detta.
    Jag är så nyfiken 😅

      Tänkte också skriva henne faktiskt…

      Men att det är slut, det vet du väl inte? Hon kanske slutat dela med sig av allt för att hon på ålderns höst äntligen insett att det är bra att ha lite integritet.

        På ålderns höst? 😅 Vad är hon, 35?

          Jösses. Då borde jag nog ringa Fonus imorgon och börja planera (eller bebom samarbete 😜) om 35 är ”ålderns höst”.

      För att hon eller han inte vill. Enkelt.

      Varför inte bara säga att det är slut när det uppenbart är det? Behöver liksom gå in på mer detaljer.

      Sen kan man såklart tycka att folk inte ska lägga sig i, men fläker man ut sitt liv på sociala medier så är det tyvärr priset man får betala…

        Men behövs det sägas om det är så uppenbart?

        Som om det är nåt jävla tvång att berätta allt.

    Såg imorse att Katia Mosally startar podd med Andra Farhad och pratar om gängkriminalitet i första avsnkttet .. vad tycker ni om de?

    Vad tycker ni om denna video? Kvinnlig polis filmar sig själv efter att ha lämnat ett dödsbud. Själv tycker jag att det är osmakligt. Vill inte se att det här beteendet normaliseras.

    https://www.tiktok.com/@piteemma/video/7145482307854552325

      Tänker att det är som äpplen och päron med influensers gråtvideos. Hon belyser någonting som jag anser vara viktigt i dagens samhälle; poliser påverkas av sina arbetsuppgifter och känner empati. Åtminstone hon. Självklart hade hon kunnat skriva en debattartikel om det, men hur många av dom som behöver träffas av budskapet läser debattartikeln? Nja, trots gråtandet och det dåliga valet av musik så kan jag i mitt huvud inte likställa det med att grina i kameran över att man har gjort slut. Polistjejen röjer dessutom inte heller några detaljer, hon säger ju inget alls utan delar bara genuina tårar (ej läst kommentarer och hoppas på att hon inte röjt några detaljer där)

        Neeeejjjj!!! Varför måste statsanställda människor TikToka på sitt jobb??? Och gråta öppet på sitt jobb inför publik? Vart tar all professionalitet vägen nuförtiden? Ska vi ha anställda på Försäkringskassan också som sänder live från kontoret och gråter? Vafan. Nämen, då kan vi väl strunta i dagstidningar och myndighetshemsidor, och varför inte all skriven text egentligen, för ingen läser ändå. Informationssamhället flyttar till TikTok där alla anställda dansar och mimar till låttexter, och gråter när dom har det jobbigt så att alla förstår att man som människa kan ha det jobbigt ibland, för annars vet ingen det.

          Gråta vet jag inte vad jag tycker om, men tycker att det är bra att polisen syns där ungdomar finns/rör sig, både på stan och sociala medier.

          Vet du vad Henrietta, jag håller helt med dig i sak. Varför måste folk överhuvudtaget gråta? Det är rätt olustigt för andra. Men nu tänker jag mest på att det anonym under dig påpekar bra. Själv förstår jag mig inte ens på syftet med TikTok alls om jag ska vara ärlig, och absolut inte i tjänsten.

      Enig med dig , osmakligt ! Oprofessionellt!

    Fanni Days

      Hon måste väl ändå vinna över Nicci till och med

        Nicci är lätt etta.

          Tror Anna B ändå är etta utan konkurrens! Hon har gråtit i 30 år i nästintill varje tv-program, intervju och podd. Hon måste ändå stå som obesegrad etta ⭐️

      Herregud så stor hennes offerkofta är, får panik.

      Det är så gränslöst att gråta framför kameran? Filma eller bilder, spelar typ ingen roll. Börjar hon gråta och ställer sedan upp kameran, sätter sig igen, eller var filmandet färdigt igång och så börjar man gråta sen? Man måste ju fortfarande tänka på hur man ser ut medan man gråter? Gör hon en ny tagning eller tar nya foton om det inte blev bra?

      Att gråta på sociala medier är enligt mig något av det mest unhinged man kan göra, och jag lägger ingen värdering i VAD man gråter över eller vad man går igenom, utan det är enbart hur beräknande det är som handling att filma och dessutom trycka på publiceraknappen när man är klar.

      Gick in på insta. Nyaste inlägg? Fanni som gråter

    Johanna kajson!

    Chalizz

    Slutar hon plötsligt gråta för att korrigera kameran och så börjar hon böla igen? Haha!

      Förstår du inte satiren?

        Haha, nä jag gjorde visst inte det. 🙂 Var kanske lite för snabb där.

      Hon gör ju parodi på influensers bölande.

        Skyller på att jag var för trött och inte satt mig in i inlägget tillräckligt. 🙂 Ha en fin dag allihopa!

    Angelica Lagergren
    Felicia Bergström
    Linda Marie

      Ja fellsis tar nog priset för antal gånger hon grinat på kamera. Varannan thumbnail på ytube innehåller bild på hennes grinande ansikte

        Förstår inte hur man orkar vara vän med henne

    Bianca….

      Det är ert fel att jag har Bullimi. Men förresten jag vet inte om jag vill bli frisk från den🤔

      Ja Bianca är nog värst
      Speciellt eftersom hon aldrig har haft anledning till alla dess filmade gråt sessions 😂
      – ni är dumma mot mig

        Minsta lilla konstruktiva kritik, så kallar hon det kvinnohat eller drev. Ibland kan man bara ta på sig att man gjort fel och göra om – göra rätt.

    Ellinor Lövgren! Aaaaaall the time

    Bella Hadids gråtselfies…

    Har du svårt att gråta själv eller. Herregud vad onödigt att skriva om detta. Och Nicci att nämna henne som redan har det jobbigt. Tycker det är elakt

      Det är väl inte ATT man gråter..

      Jag vet inte men när jag är riktigt ledsen så brukar inte min första tanke vara att rigga upp kameran och få till en bra bild/film att lägga ut på sociala medier.

        Men hon är en influenser. Hennes följare vill veta hur hon mår och vad som händer i hennes liv. Ska hon låtsas att allt är bra? Ibland skrattar man ibland gråter man. Stör det någon så fattar jag inte varför. Empati för andra är det finaste en människa kan ha. Att skratta åt någon som gråter är fan vidrigt.

          Men man skrattar inte åt att de gråter eller mår dåligt. Två tankar nu. Man skrattar åt det absurda i att ta fram kameran för att fota sig medan man gråter. Lika knasigt som de som låtsas vakna i sin säng men man vet att de minuterna innan varit uppe och riggat kameran för att sen ”vakna” i sängen.

          Kan man inte skriva en text om att man mår dåligt utan att ta en snygg gråtselfie till? Om man nu vill dela med sig att man mår dåligt.

            Men problemet ligger hos dej. Varför stör du dej på att se en vuxen gråta. Antagligen omogen. Nicci gör vad hon vill på sina storie
            Finns massa andra att följa. En del visar en falsk fasad
            Är det bättre?

              Du vill verkligen inte förstå. Vi är väldigt många som tycker det är vansinnigt skitfånigt att rigga upp sin telefon/kamera för att sen böla så tårarna sprutar. Det går sååå bort.

      Det finns alltid någon som tycker att ett inlägg är fel, och det får dom väl.
      Men, tur att vi andra som inte är lika involverade i personerna kan ta del i alla fall.

    Johanna Toftby

    Jackie Ferm… men förståeligt då hon tog bort sin hund och några dagar senare tog hennes bästa vän livet av sig. Känns iallafall äkta precis som med Nicci

    Kan nämna en hel hög som sitter och bölar framför kameran MEN det är nog ingen bra idee….för dom har nog rätt att göra det…….

    Malins hus och hem 🙄

      Exakt min första tanke. I bilen. I tvättstugan. På altanen. I bilen igen.

    My Martena kanske.

    Fanni Days alla facking dagar i veckan. Finns det någon som lägger ut så mycket snyftbilder på sig själv? Hon måste ha ett helt album med bara gråtbilder….

    Vad det än är så ska det snyftas. Sen i stories ler hon och taggar massa samarbeten.

    Psykopat much?

      Hon återanvänder gråtbilder. Den från igår finns längre ner på hennes insta med.

    Ellinor Löfgren!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.