En snabbis om rätt och fel

Rätt: Att använda termen ”reklamlänk” och uppge vilken produkt det är som avses.
Att Egoina verkar ha fått ett helt magiskt resultat av produkten och jag omedelbart ska köpa den är en bonus. Kolla hennes story om du är nyfiken. Produkten verkar eliminera all form av frizz i håret, även i regn.

Fel: Formuleringen ”Adlink” är inte tillräckligt tydligt för att konsumenten ska förstå att det är en reklamlänk de klickar på. I alla fall om man ska tro Reklamombudsmannens domar vad avser detta.  Man ska heller inte behöva klicka på länken för att få veta vilken produkt det rör sig om.

65 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Är en grym produkt som håller 3-4 tvättar👌

    Dreamcoat=ett lager silikoner. Nej tack!

      Exakt! Att det är så viktigt med ofrissigt hår att en väljer att hellre släppa ut mikroplaster i naturen. 🤯 Fint arv till nästa generation, men mamma var åtminstone fin i håret.

    Den funkar inte för mig.. vet inte vad jag gör för fel

      Inte för mig heller. Mitt hår blir mer frissigt 😅

        Ni måste använda MYCKET! spraya varje längd liksom, uppifrån o ner!

          Eller så är den inte amazing för precis alla bara 😅

          Det gör jag, men för mig fungerar den inte.

        Mitt med, sålde på tradera efter två försök.

        Mitt blir också mer frissigt. Men den verkar fungera bra för många andra🤷🏼‍♀️

      Jag tror att mitt hår är immunt mot alla typer av schampo. Verkar inte spela någon roll om jag använder produkter som är värda guld eller om jag tvättar det med såpa. Är aldrig någon skillnad i mitt bångstyriga hår.

      Jag använder den också (min frisör hävdade att den var magisk) men vet helt ärligt inte om den gör nån större skillnad, i varje fall blir mitt hår definitivt frissigt i fukt oavsett. Men den innehåller ju värmeskydd i alla fall…

      Använder ni det rätt? Endast schampo och spraya denna och hårfön 👌

        Inget balsam? Eller är den som ett balsam?

      Ni ska föna håret ungefär 80% torrt. Dränka håret i sprayen, asså ta mycket. Sen ska håret hållas spänt medan det fönas. Antingen med en värmeluftsborste eller med traditionell rund borste och vanlig hårfön. Det står på förpackningen att produkten bara kan aktiveras på det sättet.

      Ni som är missnöjda måste använda den fel, det finns inte en chans i världen att ni använt den rätt och ändå är missnöjda. Den är helt magisk!!

        Nix, använde den enligt instruktion och inte magisk på mig. Tyvärr.

        Jag tror att man får acceptera att alla produkter inte funkar på allas hår, jag själv har inte testat wow men hört olika från vänner så testa själv och hoppppppass på att den funkar på mitt hår!

        Nope, du har fel. Den fungerar helt enkelt inte på mitt hår (men det finns det annat som gör så det är helt okej).

        Jag har nog använt den fel då. Jag har sprayat den på blött hår efter dusch, och sen fönat håret?

          Ja alltså det stämmer att den ska användas efter hårtvätt men jag upplever att man behöver föna eller handdukstorka håret innan man fönar med produkten för att styla det. Typ 80% torrt, gå på med produkt och sen föna med borste

          På flaskan står det att den ska sprayas på handdukstorrt hår (då är det ju ganska blött fortfarande) och kammas igenom och sen fönas håret med ”tension”. Jag tycker kanske den gör lite nytta men inte magi. Sprayar generöst men dränker inte håret, det blir ju svindyrt, så det är kanske felet då.

        Tycker Björn axen har jättebra styling krämer och Mousse osv. Mycket billigare

        Jag har testat den i flera månader och gör precis som man ska. Men den fungerar inte.

      Mitt hår är slitet, sprött och lockigt. Ser allt som oftast ut som den klassiska bilden på Einstein där håret står rakt ut. Blir inte bättre av att jag jag ett jobb där jag vistas utomhus dagligen. Men den här produkten har gjort enorm skillnad för mig. Den får mitt hår att vilja stanna på jorden och inte arbeta sig uppåt konstant. Och det krullar inte ihop sig på flera dagar. Har i riklig mängd och fönar sen ordenligt och det fungerar toppen. Men har man rakt hår från början blir skillnaden kanske inte lika uppenbar.

    Jag tycker inte heller den är nåt särskilt.

    Hur går det för Katrin? Var inte hennes rättegång nu snart?

      Rättegången har redan varit, den var den 3 oktober. Domen kommer den 24 oktober.

      Tyckte det var vågat av henne att prisbelöna en ljusbehandling hon gjort i en lång text för att sen ”bjuda” på en rabattkod längst ner. Sen när detta ifrågasattes som reklam hävdar hon att det inte är det.

    Någon som vet hur det gått för Katrin i rätten?
    Hade hon gjort fel eller inte?

    På tal om rätt o fel, varför skriver Bark att CAIA popup är Biancas butik, Bianca Ingrossos butik skriver hon? Det är ju inte Biancas butik utan CAIA s, det är CAIA som öppnat butik. Allt fjäsk för Bianca alltså, som mamma P också gör. Löjligt. Och Bianca var där uppiffad till tänderna med magen bar och vill känna sig som en (leka) superstar. Självklart filmade WV-tv också, var ju förväntat.
    Sluta skriv förskönat och upphöjande om Bianca, sluta gå hennes ärende att ses som en superstar och supersuccé. CAIAS försäljning är väl inte jättehög längre och tittarsiffror på ”Bianca” är tydligen inte jättehöga heller. Undrar ärligt vad hon och CAIA varit utan mamma Pernillas hjälp.

      Oj så bittert.

        Och du behöver inte börja om att jag är ett fan av Bianca eller Wahlgrens, det är jag inte. Så är det sagt.

        Fruktansvärt bittert 😂

      Bianca har ju varit känd hela sitt liv, och då blir det enklare att få mer uppmärksamhet. Jag menar om du syns på sociala medier eller tv så blir folk som tokiga.
      Jag drar liknelse till Jennersystern med stort sminkmärke.
      Då tycker jag att personer som har byggt upp något utan att vara kända ger mer trovärdighet.

        Vad är det för trovärdighet du vill ha bakom en ögonskugga?

      Pinsam du är! 😄

      Men herregud, får man inte vara stolt över sitt varumärke längre? Hade det varit bättre om Bianca hade varit nedklädd i mjukisar och sett ut som ett åskmoln? Nä, det hade inte varit bättre för då hade du också klagat. Det är väl inte heller konstigt att Pernilla är stolt över sin dotter? Eller att företaget går så pass bra att de får öppna en pop-up butik?

      Jösses. Hur mår du egentligen?

      Såg videon idag och jisses vad bianca känns så snobbig. Hur kan dessa influencers liv enbart bestå av shopping och att bara va så extremt fixade.

      Bianca är en av grundarna så självklart kan man säga ”Biancas butik” om det är så att man känner henne och vill hänvisa till det Caia gör.
      Caia är en framgångssaga och jag vet inte hur du fått för dig att Caia inte går bra?

      Leka superstar? Hon var där och folk valde frivilligt att köa i timmar för att träffa henne.

      Är väl inte jättekonstigt att Biancas mamma hyllar henne. Vilken mamma hyllar inte sina barn, eller är stolta över dem?

    Men såg hur många människor det var som köade. Herregud och ja bianca tycker hon är en superstar. Tycker det gått för långt med att alla ska älska henne. Känns så överdrivet.

    Och så sminkade hon sin mamma. Tyckte hon kunde valt ut någon från kön istället.

    Har man en laptop på jobbet som man tar hem och använder privat ska man förmånsbeskattas på det.
    Jag undrar hur många det är som följer det.

      På tal om vad?

      Och vem skulle frivilligt sitta vid datorn efter 8h datorerande på jobbet?
      Inte jag i allafall.
      Nu har vi ju mobilen istället 😁
      (Bättre sköta det privata datorerandet på arbetstid 😆😅)

        Detsamma gäller egentligen mobiltelefonen. Behöver du den inte utanför arbetstid ska du förmånsbeskatta om du använder den under privat tid.

          Nja, Skatteverket säger ju att du får använda mobilen privat så länge det inte kostar företaget extra pengar (t ex surf utomlands etc).

            Det är en sanning med modifikation. Om du inte har ett jobb som kräver att du måste ha med dig mobilen när du går hem så ska du egentligen förmånsbeskatta även på mobilen.

          Min privata

        Haha min man sitter just nu, efter jobbet där han programmerar, dock spelar han och pratar med kompisar nu, rätt stor skillnad ändå 🤔.

        Bästa historien hände för flera när han skrev något prov på typ 24h för att se om han skulle komma in på någon intensivutbildning. Programmering. Så då satt han där och skrev och skrev och skrev.

        Sen var han klar, fått en tupplur och vi satt och åt middag sa han typ ”Åh vad skönt att vara klar. Nu ska jag sätta mig och programmera något roligt”

        Alltså, han tycker ju det är kul och det är ju bra. Men jag tänkte att han kanske skulle vilja göra något annat efter det där dunderprovet 😅.

      Jag undrar vad som gäller när exempelvis grääs köper kalendrar på företaget men den ger bort produkterna till familj och vänner? Vad FÅR man göra med produkter som är köpta på ett företag?

        Om hon bokför dom som representation (ingen moms får dras av samt man betalar extra skatt) är det okej att ge bort som gåva. Skulle hon ge det till en anställd tror jag allt under 500kr är skattefritt.

          Ok, tack

      Haha jag använder jobbdatorn för streaming men stänger åtminstone ner outlook och dyl. Är också lite försiktig med vad jag tittar på. HBO? Yes. Porr? Nja.

        Då är du lika stor skattesmitare som alla influencer som inte förmånbeskattar på sina pressbud.

    Min man har kört hela kroppen med sån industritvål i duschen på sitt jobb. I snart 40 år. Aldrig använt hudkräm.

    Han: Fantastiskt hår och inga orenheter eller porer i ansiktet, knappt ngr rynkor.

    Jag: finnig med porer och frasigt och flimsigt hår. (Och jag har då såklart använt både ditt och datt)

    JA JAG VET att det är individuellt och ingen vet om jag haft mer eller mindre hudproblem om jag kört enligt hans metod, men ibland undrar jag….

      Köp en porsugmaskin 👌

        Blä vad äckligt det lät 😬

        Det ska man vara mycket försiktig med.

      Jag använde knappt hudvård för flera år sen. Bara nån kräm och använde dusch creme som rengöring. Jag var bara torr. När jag började köpa olika serum och krämer som influencers rekommenderar så började jag få ännu mer problem med min hy. Röd flammig hud och allergisk reaktion..till slut började jag köpa milda produkter från apotek. Sakta men säkert börjar min hudbarriär återställas.

      Allt är en taktik från de. Det ska va jätte dyra hudvårdsprodukter som de vill kränga på folk och tycker att åhh de är så underbara och ger de glow och perfekt hy när i verkligheten så gör de flesta av de behandlingar hos kliniker.

        Det kan inte vara så att din hy bara är extremt känslig? Jag har aldrig fått någon reaktion.

    Älskar att Kajsa Bergström skriver vilken webbsida det är hon länkar till också så slipper man klicka om det är nån man ändå inte skulle vilja beställa ifrån

    Ett tips till er som har lockigt hår (jag plattar mitt och vill då att det inte blir fluffigt) är deras produkt med svart lock Extra Strength Dream Coat. Den vanliga fungerar inte på mitt hår.

    Tycker om Maggan Grääs men hon är det någon hon gör som är störigt så är det att DAGLIGEN länka till olika produkter utan att skriva exakt vilken det hon länkar till dig. Svarar på fråga typ ”vilken är den bästa XX” och hon svarar ”denna är dryg, prisvärd och finns alltid i min sminkväska” och så en länk som man inte vet var den går eller vad det är. Klickar aldrig på de länkarna. Överlag är det sjuk hets på konsumtion i hennes sociala medier. Synd, för jag tycker hon är skitbra i övrigt.

    Ville prova color wow men så såg jag Kahlo på tiktok och kände att näe, hon var inte helt frälst så när en frisör inte tycker den är magisk så känns det onödigt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.