611 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Varför funkar inte Ozempic för mig? Varenda jävel går ju ner i vikt av det förutom jag. Har ej diabetes men än överviktig.

      Du äter fortfarande mycket? Fick du det utskrivet av din läkare? Vad är
      Ditt BMI?

        BMI 34. Ja jag måste uppenbarligen äta för mycket men man ska ju tappa aptiten av medicinen. Yes fick det utskrivet av läkare. Har förvisso gått ner sju kilo så att jag inte går ner alls var en överdrift men andra verkar ju rasa i vikt av det.

          Men då fungerar det ju visst för dig

      Vad står du på för dos. Jag står på lägsta och började 15 augusti och har gått ner 6,5 kg !

        Står på 0,75. Har bara gått ner 7 kilo på ett halvår.

          Hur äter du osv ? Vad säger läkaren?

          Jag står på full dos, började i slutet av januari. Har gått ner ca 12 kilo.

            Det går olika snabbt för alla, ge det tid 😊

          7 kilo på ett halvår är ju långsammare än vanlig viktnedgång utan medicin?

            För vissa är det otroligt svårt att ens gå ned 7 kilo på ett halvår utan medicin. Jag tränade och åt väldigt lite i över ett år och lyckades gå ner 5-7 kilo sen tog det stopp. Tränar mindre idag och äter lika mycket som innan men går ner mer nu än innan med hjälp av Ozempic.

      Konstig fråga: varför inte ändra kosten och röra på sig mer? Klarar ni inte av det?

        Dum fråga.

          Ta medicin istället för att aktivera sig fysiskt och äta annorlunda, det är bättre? På en skala.

            Överviktiga får skit när de är tjocka och skit när de försöker göra något åt det.

            Det är inte istället, det är OCH..

        Vad tror du själv ? Dummaste frågan.

          Men svara istället för att sidsteppa. Känns jävligt onödigt att ta medicin från de som verkligen behöver den.

            Vissa av oss har försökt allt. Och nu finns detta sätt och för första gången på 15 år så fungerar det gör mig.

            Tar medicin? Från vem? Det är väl läkare som skriver ut?

            Om det vore lätt att vara smal så hade ALLA varit det. Så nej, det är inte så jäkla lätt.

              Nu när jag har ätit medicin i några veckor inser jag vilken skillnad det är på hur lätt man blir hungrig. Klart det är skitlätt att vara smal om man bara är hungrig vid lunch och middag samt blir mätt av lagom mängd mat. Jag förstår faktiskt att alla ”smalisar” inte förstår och tror att det är lika lätt för alla.

                Jag har vänner som kan glömma bort att äta lunch. Ifall jag gjorde det innan medicinen hade jag mått extremt dåligt. Det är så olika hur ens kropp reagerar på hunger!

                Japp, håller helt med dig! Gick själv på liraglutid i ett halvår och den perioden jag fick god effekten av medicinen kändes som att ha en helt annan kropp. Det är så jävla lätt att säga ”ät mindre!” när man inte är särskilt hungrig och blir mätt på små portioner.
                Tyvärr slutade medicinen fungera för mig men det var ett intressant experiment…

        Mår du bättre om de säger att de inte klarar av det?
        Om en läkare skriver ut det så behöver personerna det tydligen. Det är ju inte en långsiktig vana men det kanske hjälper att äta mindre även när man slutar med medicinen?

          Jag tänker kalorier in och kalorier ut? För att jag ska hålla vikten kan jag inte äta mer än 1500 kalorier. Det är ett val jag gör varje dag att se till att hålla mig till dessa 1500 och göra dem så hälsosamma som möjligt. Inte lätt men jag är beslutsam.
          Sen har jag förstå att vissa går upp pga sjukdomar eller mediciner och då vet jag inte vad man kan göra men känns som ytterligare en medicin inte är en långsiktig lösning för ett hälsosamt liv.

            Bra att du kan tänka så men alla kan tydligen inte det och försöker hitta en annan väg. Att de testar medicinen betyder inte att de inte vet att de måste äta mindre och träna mer, men de måste börja någonstans.

              Fast alla KAN äta mindre.

              Jag är kort och 50+ och jag måste hålla mig på 1200 för att inte gå upp i vikt. Dagar med träning kan jag äta upp till 1450.

              Det går jättebra och på helger släpper jag ofta räknandet helt och tar en fastedag i veckan istället.

              Håller mig smal, pigg, kan njuta av god mat de gånger jag väljer att prioritera så och äter sund naturlig mat varje dag.

              Jag kan inte förstå vad i detta som är så omöjligt att man istället måste använda medicin som är framtagen för diabetiker??

                Klart alla KAN äta mindre i teorin, men alla har olika förutsättningar för hur lätt det är, både fysiskt och mentalt. Vissa lever ett stressigt liv, vissa är deprimerade, vissa är sockerberoende, vissa är ointresserade av matlagning och träning, osv..

                  Så man ska äta medicin för att man är ointresserad av matlagning?

                    Det var bara ett exempel för att visa på att alla har olika förutsättningar. Men ja, det kan man väl göra om man vill?

                Ät det svårt att förstå att alla inte är som du och inte upplever bantning på samma vis som du gör? Olika fysiska förutsättningar, psykiska, emotionella osv… Människor är individer. Det finns ingen enkel lösning på övervikt för då hade alla varit smala.

                Det är väl inte någon sorts normal livsstil att räkna kalorier varje dag, år ut och år in? ”Släppa till” genom att inte räkna oftast på helgen?

                Fast det låter ju inte ett dugg sunt och dessutom i längden ohälsosamt då alltför smala människor lättare drabbas hårdare av sjukdom och död tidigare och då har man dessutom levt ett liv i ständig kaloriräkning istället för att bara leva.

                  Jag blir inte “alltför smal” på 1200 kalorier, jag väger fortfarande 62 kg till 163 cm och det är absolut inte ohälsosamt låg vikt. Det är vad jag mår bra på som någorlunda vältränad (tränar 3 dagar i veckan).
                  Ohälsosamt att räkna kalorier? Jag behöver inte direkt räkna efter så många år med kännedom om min förbränning, men absolut, om du tycker mitt liv låter trist för att jag äter ”fritt” på helger och har koll mån-fre, så visst! Jag ser inte det positiva i att äta för mycket men you do you!

                    Det låter väldigt konstigt att du måste äta så få kalorier för att hålla vikten. Jag är lika lång och väger lika mycket (eller gjorde…) men håller på att gå ned i vikt och jag kan lätt göra det på 1600-1700 kcal om dagen. Du kanske borde röra på dig liter mer?

                    När du passerar 60 är det en stor hälsorisk att vara så mager. Du riskerar att bli allvarligt dålig av en influensa och drabbas du av allvarigare sjukdom behöver du reserver. De är den med lite extra vikt som klara sig bäst. Dessutom är de med några extra kilon snyggare som äldre då fett slätar ut.

                    Jag är helt med dig. Jag vet att det är klokare att käka havregrynsgröt med äpple istället för macka med smör. Jag mår bättre håller nere kalorierna och äter mindre. Kanske handlar om 400kalorier för den frukosten jämfört med en ostfralla på 500kalorier som jag kommer vilja äta minst 2 av. Är inte ohälsosamt är bara att vara medveten.

                Det är inte svårt att bli rik heller. Det är bara att tjäna betydligt mer pengar än man gör av med.

                  Det är inte ens svårt att få nobelpris. Bara gå och gör den där unika, banbrytande upptäckten som kan förändra världen, och se till att exakt rätt människor blir imponerade av det.

                    Hahahahha hur kan ni jämföra att bli rik och få Nobelpriset med att äta mindre chips 😂

            Hunger/sug är hormonellt. Kul för dig att du hittat en metod som passar dig men du behöver nog börja med att förstå konceptet av att alla har olika förutsättningar. Du kan alltså klättra ner från den höga häst du verkar placerat dig på.

        Man kan ha en sjukdom i grunden som gör det svårt att kunna röra på sig,och om mandå dessutom äter medicin som t.ex kortison som påverkar ämnesomsättningen negativt,kan det vara omöjligt att minska i vikt utan hjälp,som t.ex Ozempic.

          Ja då låter väll medicinen rimlig. Men nog inte för dem som inte har bakomliggande tillstånd.

          Kortison påverkar inte ämnesomsättningen, det ökar bara hungerkänslorna. Man kan fortfarande distrahera sig istället för att äta jättemycket.

            Men äter du dessutom kortison mot någon form av smärta, som ändå är vanligast, så är de nog inte lika lätt att distansera sig från att även äta då du redan mår dåligt på andra sätt

            Jo kortison påverkar visst ämnesomsättningen………

        Det måste man ändå göra med ozempic, är inte så att man kan kasta i sig mat och sitta i soffan och gå ner. Det medicinen hjälper med är ju att minska hungern. Jag är väldigt känslig mot hunger, mår fysiskt dåligt av det, och fick mitt liv tillbaka av att inte vara hungrig 24/7.

        Om du verkligen frågar för att få ett svar (vilket jag tvivlar på, men hoppas att du i alla fall mår lite bättre i dig själv nu ikväll när du har fått känna dig lite överlägsen andra) så kan jag t.ex säga att jag började äta en medicin för några år sen som ändrade min hunger totalt. Jag var konstant hungrig, blev ALDRIG mätt hur mycket jag än åt, magen var ett svart hål. Jag gick upp 20+ kg på ett år. Och ja, jag räknade kalorier men det är inte jättelätt att hålla sig inom ramen när du konstant har en kropp och hjärna som skriker att du är så extremt hungrig.

        Började ta medicin för viktminskning i januari och har nu gått ned alla kilon igen och lite till, genom att räkna kalorier i stort sett varje dag. Det är inte medicinen som gör att man går ned i vikt, det är fortfarande människan som behöver göra den ansträngningen. Men det är väldigt mycket lättare att göra det när du har en kropp som fungerar som vanligt med vanliga hungersignaler.

        Och jag har också för en del år sedan innan allt detta gått ned 20 kg helt på egen hand utan medicin och höll den vikten i flera år innan jag började gå upp igen pga medicin 🙂 så visst klarar man av det under normala förutsättningar, vilket många människor inte har. Hoppas det var svar på din fråga och att du har fått något att fundera på ikväll. Galet hur alla människor är olika va?

      Kan googla men frågar här: vad är nackdelarna med typ Ozempic? Tänker på min överviktiga förälder.

        Min mormor fick det för diabetes och fullkomligt rasade i vikt, tappade verkligen all sin aptit. Väger nu ca 45kg till sina 165 cm. Så det är väl en nackdel antar jag, för stor förlust av aptit?

          Oj det lät allvarligt för en äldre person (som man får anta att dom mormor är). 45 kg. Med den vikten kan t ex en infektion man innan hade klarat OK leda till döden.

            Får kanske tillägga att hon självklart har slutat med den nu och gått upp till en hälsosammare vikt igen

        Har givetvis biverkningar som all annan medicin. Den värsta är eventuellt ökad risk för sköldkörtelcancer.
        ”Is Ozempic linked to cancer?
        It is not known if Ozempic will cause thyroid tumors or a type of thyroid cancer called medullary thyroid carcinoma (MTC) in people. Do not use Ozempic if you or any of your family have ever had MTC, or if you have an endocrine system condition called Multiple Endocrine Neoplasia syndrome type 2 (MEN 2).”
        För kännedom så är medullär cancer den värsta sorten av de 3 vanligaste cancersorterna i sköldkörteln.

      Den funkar inte för mig heller. Jag tappar visserligen lusten att laga mat för ingenting gör mig sugen. Däremot vräker jag i mig choklad, mina läkare fattar ingenting. Och choklad är ju noll bra vid diabetes. Så jag tänker lägga av med Ozempic

        Du behöver nog dricka mer vatten

        Eller sluta vräka i dig choklad? Göra aktiva val att äta andra saker även om du inte är sugen, sluta köpa hem choklad och sånt du vet är rent dåligt för dig

      Fattar inte varför man är villig att ta sådant läkemdel med massa biverkningar när man egentligen inte behöver det (alltså ej har diabetes)

        Och dessutom ta den resten av livet. Om medicinen är enda utvägen, så blir det ju så. Tror inte en millisekund på att man helt magiskt klarar av att behålla målvikten om man slutar med medicinen.

          Ett problem som iofs även traditionella metoder för att gå ner i vikt dras med.

        För en del är risken för biverkningar av medicinen mindre än risken för allvarligare sjukdomar som deras övervikt ger. Det är en individuell bedömning som görs av läkare, för en del är det ett bra läkemedel för andra inte.

      Har gått ner 13 kg på 6 månader. Ibland hamnar man på en platå. Fortsätt sköta kosten, drick mer vatten.

      Har du provat att motionera samt lägga om kosten el en operation. Annars kan min vän som har diabetes köpa den av dig. Han har ibland svårt att få tag på den på Apoteket. Han har inte blivit mindre hungrig heller så det är nog olika på folk.

        Diabetiker står på en mycket lägre dos än de som tar medicinen för viktnedgång, därav att inte alla diabetiker rasar i vikt.

          Ok, jag vet att han började på låg dos men att han skulle öka på den efterhand. Däremot tycker jag han har fått sämre humör men kan ju bero på helt andra saker såklart..

        Eller så kan din kompis som är diabetiker lägga om sin kost? Så att han kan ha koll på sitt blodsocker utan onödig medicinering med potentiella biverkningar.

        Obs ironi, klart han ska ha medicin om den behövs men det är många andra som behöver den också. Det är fullt möjligt att gå ner i vikt utan medicin och det är även fullt möjligt att stabilisera sitt blodsocker via kost. Vem är mest ”värd” medicin?

          Han har slutat äta skräpmat, äter mycket grönsaker, fått dille på Broccoli. Fisk bl a. Han har åtminstone försökt. Ja, har du bra tips på mat, dela gärna med dig om du är så kunnig. Vem behöver Ozempic mest, min vän el Paow🦧

    Gravidillamående. När släppte det för er? Och vad hjälpte?

      Typ vecka 19. Men tyckte det blev stor skillnad av att äta extra B6-vitamin, samt inte missa några järn- eller magnesiumtabletter.

        Hamnade i mod. V 19 släppte det för mig, B-vitamin tyckte jag gjorde stor skillnad för mig.

      B-vitamin.

      V 30… inte ett skit hjälpte. Mådde konstigt av lergigan.

        Släppte sista veckorna innan förlossning. Det enda som hjälpte var att suga på isbitar

      Hela graviditeten, medicin hjälpte lite grann men mådde mer eller mindre illa fram tills förlossningen under bägge mina graviditeter!

      Första graviditeten släppte det vecka 14, andra graviditeten blev det bättre vecka 16. Hoppas det blir bättre snart för dig! Jag drack lite saft hela tiden (inte sockerfri!) Och det var det enda som hjälpte för mig. Och att försöka äta regelbundet även om man inte vill.

      V 15 nu, gick över förra veckan. Apelsinjuice!

      För mig gick det aldrig över.

      Är gravid för andra gången nu och spyr dygnet runt. Enda som funkar är Xoneva men jag blir helt knockad av det.

      Runt vecka 20. Lakrits hjälpte. Men det tog ju inte bort allt tyvärr.

      Första: typ v.12-13
      Andra: runt v.15

      Postafen hjälpte mot illamåendet men då blev jag helt knockad istället. Så trött så ögonen stod i kors hela dagen. Knaprade på Turkisk peppar hela dagarna, hjälpte kanske lite.

      För mig hjälpte salta kex och att se till att jag aldrig blev jättehungrig. Släppte i v.12

      Ca v.14. Vissa dagar hjälpte ingenting medan andra gick lite bättre. Tyckte choklad hjälpte för att de var lite mättande + innehåller mycket socker

    Man läser så mycket om gängvåldet och all kriminalitet, hur det går ner i åldrarna och barn värvas i skolan osv. Hur hanterar ni som har barn det? Är ni oroliga? Jag har inte själv barn men känner att jag skulle vara så fruktansvärt orolig att mitt barn skulle hamna snett eller bli utpressad osv … fy fan att det ska va såhär.

      Det är folket som röstat fram handlingsförlamade politiker under 20-30år. Det är för sent att vända detta med så många människor här som inte borde vara här.

        Ja tacka Reinfeldts ”öppna era hjärtan”..

          20:06 Ellerhur! Minns när SD kom in i riksdagen och alla var så emot det och bytte profilbild till ”vi gillar olika”… Undrar om dom gör det nu fortfarande?

          Nja, det är ju knappast något som påverkats av det direkt. Titta längre tillbaka på bostadsbyggande, samt en nedmonterad skola som började någonstans där på 90-talet samt lägg på lite ytterligare inkomstskillnader på senare år så hamnar du nog mer rätt. Men låt oss skänka skattepengar till riskkapitalister som gör vinster på eleverna och dra även in på idrottsföreningar och ungdomsföreningar som faktiskt jobbar aktivt förebyggande så att barn slipper dras in i gäng.

          Detta har ju pågått långt före Reinfeldt. Men sossarna vill alltid skylla ifrån sig.

            Har du sett en enda debatt där de blåa INTE beskyller sossarna för att som är dåligt i samhället? 😅

              Skillnaden är väl att sossstna har styrt Sverige i typ 30 av de senaste 40 åren.

                Och ibland tvingats styra med blå budget

                Fast intresset för att bekämpa gängkriminalitet och minska invandring är är frågor som seglat om som hjärtefrågor för de blåa partierna på senare tid. Det var inget som drivits hårt precis de där senaste 40 åren du pratar om.

                Men jag tycker politikerna kan börja prata mindre om vems fel det är och mer om vad de ska göra. Och sen kan de i framtiden prata om vems förtjänst det var att man lyckades istället.

          Reinfeldts ambition var att slå sönder välfärdssamhället och vi kan väl säga att han har lyckats. Öppna era hjärtan hade inget annat syfte, det var inte av godhet för flyktingarna. Att inte han har strukit med är en gåta. Men han har väl en son som göder marknaden med sina köp har jag förstått från andra medier. De invandrare som kom tidigare, särskilt under 50-60-70 talet, var europeer. Det är en väldigt stor skillnad. Dessutom kom de för att arbeta, tjäna pengar och sen återvända. Köpa sig ett eget hus för ålderdomen i hemlandet. Barnen skulle utbilda sig, vara duktiga i skolan och få det bättre än föräldrarna. Det säger sig väl sig själv att folk som kommer nu från totalt andra kulturer, religioner och värderingar inte kan anpassa sig. Jag sörjer mitt gamla land som en gång var.

        Haha right, vadå 20-30 år? Vi är alla skyldiga till det här. Sedan 50+ år har invandrare koncentrerats till segregerade områden med en grundinställning att reda sig själv. “You’re going to reap just what you sow” och nu är det skördetider.

        Människor som inte ”borde vara här”. Vad exakt menar du då? Menar du illegala invandrare, det är väl de enda som inte har rätt att vara här vad jag vet. Hur menar du annars? Varför borde de inte vara här?

          Flyktingar och invandrare från Mellanöstern har inget här att göra. Internationella överenskommelser att fly till det närmsta säkra land.

            Hur kan 21 personer i tycka att detta är en vettig åsikt!? Grannländerna har inte kapacitet att ta hand om flera flyktingar så vad ska dessa desperata människor göra? Ha lite empati- ni har råkat födas i Sverige och inte i krigsdrabbade länder. Blir mörkrädd.

      Ja jag är sjukt orolig. Nu är mina barn relativt små (7 år och 6år) så vi har 100% koll på var de befinner sig hela tiden, så det känns ändå bra.
      Men när vi är ute och man ser dessa gäng med Gucci-kepsar och becknarväskor stå och hänga, ja då tar jag barnen i händerna och går med bestämda steg därifrån.
      Har hänt en gång att jag fick be ett av barnen att titta ner i marken, hålla mig i handen och springa, så otäckt. Situationen var att det var två män som skrek på varandra och gestikulerade vilt vid Maxi-parkeringen, jag blev livrädd. Trodde de skulle börja skjuta. Natten innan hade de nämligen sprängt ett hus 300 meter från barnens skola, så jag var redan skärrad.
      Nej fy alltså. Hatar att behöva vara rädd.

        Alla som har kepsar och väskorna är inte med i gängen. Det är en stil som unga killar gillar precis som Adidas brallan, svarta tunna vinterjackan och svarta hoodies. Sen är det aldrig nice med män/pojkar i grupp.
        Så förstår känslan och har absolut känt av den själv, men vi måste försöka att inte dra alla över en kam pga klädsel.

          Ja man tappar ju räkningen på hur många kids i tunna svarta haglöfsjackor man ser på en dag nu för tiden! Majoriteten är såklart inte med i gäng utan vill ha den stilen som är stor inom rap

        Hahaha överdrivet much. Snacka om att överföra sina rädslor på barnet.

          Överdrivet? Var bor du? Där jag bor har de skjutit ihjäl 3 personer inom 300 meter.

        Två män var osams och du blev rädd? Jag tror kanske också att du behöver rannsaka dina fördomar lite och tänka till så du inte kopplar vardagliga saker till gängvåldet och blir rädd att gå ut

          Tänker också att om man är så rädd så behöver man prata med någon om det..

          Tycker det är sjukt otäckt när vuxna män bråkar offentligt och skriker o gormar på ett främmande språk när man inte förstår ett ord. Vi bor i Huddinge. Där folk sprängs, skjuts och mördas var och varannan dag.
          Överdrivet? Ja kanske.
          Om jag går nära gäng där det står 10 ungdomar med guccikepsar och becknarväskor? Aldrig om jag kan undvika. Fördomar? Och? Tar inte risken.

        Dömma dom efter klädsel är ju överdrivet. Jobbar inom bygg, bara män och många av dom klär sig så. Ofta hänger dom i grupp efter jobbet, vi går och äter tillsammans som ex på Max. Bästa kollegorna och killar jag nånsin träffat! Är gravid och de behandlar mig överdrivet väl haha.

          Verkar ju finnas gott om gängkriminella inom byggsektorn, med tanke på att det är där allt sprängmedel som används på diverse bostäder på det senare stjäls.

          Det är ju det som man är skeptisk mot, ”överdrivet väl”. Du är tydligen en madonna, men andra är horor

          Och du bor själv i nämna Stockholmsförort? Tyst bara.

          Hur föreställer du dig att gängkriminella behandlar sina kollegor under lunchrasten?

      är jätteorolig.
      rekryteras på fotbollsplan nära oss (förort till sthlm)
      och ute runt centrum.
      men min 12 åring är inte ute mer ön korta stunder med sin, bästis. lugna och bra killar. men ändå oron finns 😥

      Jag är inte orolig alls, har tonårsbarn. Jag har jobbat mycket i förorten och känner till var problematiken finns. Mina barn har en bra grund men jag kan inte skydda dem 24/7. Man måste lita på att dem gör bra val.

        De

          Dom

          Varför håller man på och drygar sig på det här sättet? Vad är syftet med en sådan här kommentar? För inte kan det vara av välvilja och försök till att få någon att behärska ett språk bättre.

          Det hjälper ju inte ett dyft att bara rätta rakt upp och ner. Man måste förklara varför det blev fel och hur man ska tänka rätt.

          Till exempel, ett ”lär dig skilja på de och dem!!!!” eller ett simpelt ”de*” hjälper inte den som vill lära sig språket.

          Det bästa för att lära sig ett språk är att våga använda det, även om det blir fel ibland. Att se och höra andra använda språket är mycket mer hjälpsamt än att någon påpekar ett fel rätt upp och ner bara.

          Ett sådant här svar lär man sig ingenting på förutom att man eventuellt skriver en mening som ”vad tror ni kommer hända med de” nästa gång man ska välja på de/dem.

            Fast hur lär man sig genom att konstant skriva fel? Då får man använda ”dom” tills man lär sig

              Hur ska man lära sig om man aldrig får tillåtelse att öva?

                Man lär sig väl aldrig om man inte får veta om det blev rätt? Att öva på det sättet ger väl inget?

                  Man lär sig heller ingenting om man inte får veta VARFÖR det blev fel.
                  Att det blev fel, ja? Men sen då?

            They/them = de/dem
            Kan det bli enklare än så?
            Eller säger folk I see they, Them live here?

              Det kan definitivt bli 100 gånger tydligare!

                Eh va? Hur?
                Ett annars exempel om man inte kan engelska är ju jag/mig. Jag = De, Mig = Dem.
                ”Han hjälpte jag” låter ju fel, eller hur?

              Om det är ”those” då?

              ”Give me those tools”

              Ge mig de eller dem verktygen?

              Jag tycker inte det är tydligt på detta sättet.

      Nu har jag små barn fortfarande men vi har valt att flytta från ett ganska drabbat område till en mindre stad. Av kanske inte specifikt den anledningen men det är en bidragande orsak.

      Nej, inte orolig. Risken är minimal om man inte bor i ett socialt utsatt område.

        Säg det till de som blev mördade typ nyss i ett lugnt villaområde.

          Fast de är ju i regel släktingar med gängkriminella, det är inte jag.

        Tänker liknande, känns som en liten risk om man inte bor i typ en Stockholmsförort eller annat utsatt område.

        Risken är inte minimal, vakna! Jag bor i ett bra område. De senaste två veckorna har två personer skjutits i mitt område..

          Jag bor i ett område där det skjutits men fortfarande minimal risk att jag, som inte har kriminella kopplingar ska drabbas. Inte noll risk för man kan ha oturen att vara på fel ställe eller att någon tar fel hus men fortfarande minimal risk. Att något har hänt betyder ju inte per automatik att det är hög risk att det ska hända alla.

        bor i solna. varit mord i området med 17 miljoners villor och i hagalund mm. så nej det är överallt. Vakna förnekare.

          Men snälla. Risken är absolut minimal om du inte 1. Är gängkriminell 2. Är släkt med en gängkriminell. Vakna själv.

        Det där stämmer inte längre. Områdena som drabbats nu har varit tidigare trygga områden.

        Eller ja risken att just du blir dödad är givetvis minimal alltid men inte risken att komma i kontakt med gängkriminalitet.

        Nu för tiden räcker det att du går till vårdcentralen för att komma i kontakt med gängkriminella, så det kan vara dem som äger den.

          De

            Dem är korrekt.

              Nej.

          Jaha? Nu handlade frågan om man är rädd att ens barn ska värvas in i gängkriminaliteten, inte om jag kommer i kontakt med gängkriminella när jag går till vårdcentralen. Samt: det är fortfarande personer som på något vis har kopplingar till kriminalitet eller är släkt med personer som har det som blir skjutna eller sprängs i luften. Varför ska man, om man inte tillhör något av ovanstående, gå omkring och vara rädd då? Om man inte tillhör den gruppen och på riktigt är rädd att dö, då bör man söka hjälp tycker jag.

    Någon som gjort bukplastik? Måste man ha normalt BMI eller kan man vara lite överviktig? Resultatet?

      Betalar du själv så finns inget drirekt viktkrav men resultatet blir sämre än om mer fett är borta

    Margareta gräs! Aldrig varit med om gnälligare människa.
    Hon är som dag och natt när hon spelar in öppning av kalender vs real när hon kör live på ig. Dör hon då är sjukt otrevlig. Kan vi prata om konsumtionen sen. Mängderna smink. Sen tiggeriet att köpa genom hennes länkar.

    Förundras över att hon inte granskas mer.

      Hon e ju inte alls otrevlig, tycker verkligen tvärtom !

      Hon är också ett typexempel på en influenser som gnäller över att hon jobbar så mycket. Du öppnar några kalendrar om dagen och av videorna att döma redigeras dessa inte överhuvudtaget så hur mycket tid kan det ta egentligen? Och vad är det värsta som kunde hända om du jobbade mindre, att du får mindre sponspengar? Världens minsta fiol spelar, kom igen när du testat att jobba trejour inom sjukvården…

        Världens minsta fiol spelar för alla människor som kommer dragande med att vården är det jobbigaste man kan jobba med

        Kan tänka mig att det är jobbigt inom sjukvården, men byt yrke då. Margareta har valt sitt yrke och får gnälla för det precis som alla andra.
        Är förskollärare men orkade inte mer, bytt bransch och är jäkligt glad för det.

      Kan du ge exempel på vad hon sagt som är så sjukt otrevligt?

        Läste en kommentar på hennes video för några månader sedan som kritiserade hennes miljötänk. Hon sa nämligen att det är okej att hon handlar såhär mycket inför try on hauls eftersom det som inte passar skickar hon ändå tillbaka.
        Det är väl returerna som är det värsta i miljöaspekt? Aja hon tog bort den kommentaren och sket i att svara.

      Hon är också ett typexempel på en influenser som gnäller över att hon jobbar så ~himla mycket~. Hon öppnar några kalendrar om dagen och av videorna att döma redigeras dessa inte överhuvudtaget så hur mycket tid kan det ta egentligen? Kom igen när du testat att jobba trejour inom sjukvården Margareta.

      bara namnet. jobbig människa

    Cassandra ? Känns otroligt annorlunda jämfört flera år sedan ? Har hon gjort brösten nu också?

      Tål henne inte i podden! Förstår inte hur Elsa orkar med haha, hon är den enda av dessa 3 som verkar normal eller som en behaglig person att umgås med.

        Fattar inte heller hur hon står ut med övriga 2

      Ja verkligen, förut var hon en positiv och stundvis härlig tjockis. Nu är hon smal, bitchig, tillsammans med en kriminell, utseendefixerad och vill alltid vara i centrum.

      Inte gjort brösten än, det ser man ju efter viktnedgången

        Tror hon sa i podden att hon funderar på att göra operation nu i höst/vinter.

          Klart hon kommer göra det. Hon är extremt förutsägbar.

    Hur funkar instagrams algoritmer?

    Tex i sökfältet när jag skriver första bokstaven typ ”e” så är det en som alltid dyker upp som första förslag. Det är ingen jag brukar besöka eller skriva med, så varför kommer den fram?

      Kanske nån som andra följer som är inom din målgrupp? Typ om jag följt en massa golfare kanske jag fått förslag på golfare.

        Nej vi följer varandra!

        Men inga gemensamma vänner och vi skriver aldrig till varandra.

          Men då är det väl för att ni följer varanda?

    Jag och sambon försöker få barn och har försökt ungefär 1 år. Sedan igår har jag mått lite illa och haft molande värk kring livmoder-regionen. Ska ha mens om en vecka.

    Nu till mitt bekymmer: jag grips av total panik? Har längtat efter att bli gravid, men nu känner jag mig livrädd? Har förstått att det är normalt att man kan känna såhär, men nu är jag jätterädd och nästan hoppas att jag inte är gravid. Är det någon som känner igen sig och kan ge några peppande ord?

      Jag känner så igen mig. Vi försökte i 2 år o skulle påbörja IVF efter sommaren när jag blev gravid. Först när jag såg pluset blev jag glad men kommande veckorna/månaderna efter var ren panik. Tankar som ”kommer jag klara detta? Vill jag ens bli mamma? Det här kommer gå åt fanders! Min man är säkert otrogen!”, osv härjade. Det blev som en chock för mig o kroppen att jag faktiskt kunde bli gravid o att allt nu som vi hoppats på faktiskt skulle bli av.
      Nu har vi 2 barn o allt har funkat riktigt bra. Mina barn tycker jag är en toppenmamma o det är ju det bästa betyget man kan få ☺️

      Känner igen det där! Vi försökte över ett år, gjorde utredning och allt. Tillslut blev jag gravid och kände givetvis sån sjuk lycka men sen fick jag panik av insikten 😂 alltså vi är 100% redo och längtade som fan men tror det är en fullt normal reaktion. Är nu 32v gravid och nu är det istället ”shit bebisen ska ut också?!”
      Det kommer gå i vågor av lycka, lugn och lite panik ibland 😊

      Känner exakt samma. Planerat gravid men jag har nu fullständig panik, gick alldeles för fort plötsligt? Tycker jag är alldeles för ung plötsligt och då är jag 30…

      Vet om en person som kände så. Visade sig att hon egentligen inte ville ha barn utan bara gjorde det ”för att man ska”. Som tur var var hon inte gravid.

      Känner igen känslan, fick fullständig panik! Fast då var det istället så att jag blev gravid på första försöket. Kände mig nästan sviken (svårt att förklara) för alla hade sagt att det kunde ta tid och jag var absolut inte inställd på att plussa två veckor senare. Nu har vi en tre månaders bebis och han är den finaste på denna jord och det känns helt självklart att vara hans mamma <3

      Jag kände så nästan hela graviditeten, jättekonstiga känslor av att inte vara redo, inte vilja ha förändringen, vårt liv var ju bra innan…
      Osv. Tror att det är ganska vanligt med första barnet för man vet inte vad som väntar. Ut kommer sen den största kärleken i ditt liv. Hade jag vetat att det var min underbara lilla bebis som låg där inne, hur stark kärleken skulle vara till henne, så hade jag inte varit så rädd.
      Stort grattis, du kommer att få uppleva nåt otroligt.

    Tips på resmål i Europa i mitten av November? Vill att det ska vara en mysig och genuin stad med riktigt god mat. Behöver inte komma billigt undan.

      London!

        Budapest!

      Var i Paris i november förra året, bra tid på året att besöka staden

        Skulle inte åka nu med tanke på vägglössen!

          Då kan man ju inte åka till Stockholm heller 🤷🏻‍♀️

            Jo, det kan man. Stockholms tunnelbanor rengörs med ånga, vilket dödar vägglöss, så att det skulle bli en invasion är ingen risk. Dessutom genomsöks vagnarna med hjälp av hund.

              Det var just en sådan hund som hittade spår av vägglöss i onsdags i Rissne, Stockholms tunnelbana. Läs artikeln i Fria Tider.

                Fria tider 😂😂😂

                  Jag brukar inte gilla Fria Tider men det de skrivit har sedan (bra stund senare…) kommit ut i allas älskade Expressen/Aftonbladet eller till och med TV4.

            Riga (var där förra hösten), mycket trevligt. Krakow står på schemat den här hösten. Amsterdam eller Oslo kanske?

        Har du läst en enda nyhetssajt på sistone?

          Dom säger ju att det är väldigt överdrivet detdär med lössen. Och finns dom i Paris så är det väl minst lika många i London. De har ju hittats även på Eurostar.

      Wien , Dublin eller Budapest ?

        Skulle också säga Wien! Så mysig stad oavsett årstid

      Jag var i Riga i november för några år sedan, jättemysigt! Fanns mycket julmarknader då. Maten vågar jag inte svara för, åt bara på vanliga turistrestauranger haha. Gott var det dock!

        Även Tallinn är en mysig stad. Lagom stor för trevliga promenader.

      Budapest.

      Berlin.

      Berlin, Brugge, Amsterdam,Krakow,Budapest,Köpenhamn.

      Lissabon! Som svensk vår gällande vädret – underbart!

      Köpenhamn så klart!

    Jag dricker ca 2-3 liter Loka Citron om dagen och har därav ersatt det mot vanligt kranvatten. Vad kan detta ha för konsekvenser för min hälsa tror ni? Seriöst alltså. Har börjat få nästan migränhuvudvärk, konstiga hjärtrubbningar, känner mig orkeslös, darrig och svag. Kan symptomen vara kopplat till detta?

      Alldeles för mycket vätska!! Man kan dö av det.

        2-3 liter? Är det för mycket? Seriöst alltså.. 😱

          Kolla upp vattenförgiftning. Du kan också ha rubbat saltbalansen i kroppen.

        Absolut inte. Jag dricker lika mycket vatten och ibland mer de dagar jag tränar.

          Jo det kan man visst! Såklart krävs det mer vätska då man tränar men man får i sig bra mycket i maten med så några 3 litet behövs inte.

            Lägg en minut av tid tid på att läsa på lite istället för att skrämma upp människor helt i onödan.

      Prövat att sluta dricka Loka och se om symtomen går över?

        Jag ska göra det nu, eftersom det slog mig nu bara, att det kan va kopplat till Lokan.

          Men har du inte sökt vård?

            Inte än. Ska först sluta med Lokan och se om det blir bättre.

              Men när det gäller hjärtat så ska man väl alltid söka, speciellt om det är återkommande

                Nej

                  Nej? Så om man har konstiga hjärtrubbningar och känner sig darrig så ska man bara gå runt med dom symtomen? Klart det är värt att kolla upp.

                  Alltid värt att kolla upp om det gäller hjärtat!
                  Min pappa fick åka in till akuten häromveckan, visade sig vara hjärtflimmer vilket han inte alls trodde.

      Saltbrist.

        Innehåller inte Loka salter? Förlåt om jag är dum men vet inte helt ärligt själv men har hört att det innehåller en massa salter och att man då kan få i sig för mycket salter om man dricker gör mycket kolsyrat vatten.

          Om du dricker så mkt som 3 liter kan saltbalansen i kroppen rubbas.

          Nej. Du är inte dum alls.
          Mina saltvärden brukar ligga lite i underkant trots att jag saltar mycket. Min läkare frågade om jag dricker mkt vatten och på så sätt spär ut saltet. Det var genast hans ord jag tänkte på när jag såg din fråga. Det du beskriver är symtom på saltbrist.

          Brukar göra saltdrinkar av havsalt.

            Okej, tack för svar! Känner också som nån smärta i njurarna. Skumt.

            För ts är det nog bättre att bara minska lite på vätskeintaget 🙂

      Testa med ett par, tre liter Loka persika vattenmelon, så ska du se att det blir bättre. Annars rekommenderar forskare i Schweiz Loka Likes Blueberry Vanilla. Och extra bra om du tvättar håret i Loka jordgubb granatäpple. Det är sen gammalt.

      Fast varför måste du dricka 2 – 3 liter? O testa att utesluta det nån dag eller två, om du mår bättre då så vet du ju att det Loka’n som får dig att må dåligt.

        Jag måste inte men jag känner mig törstig konstant. Har kollat upp och jag har inte diabetes.

          Jamen drick vanligt vatten då. Kolla upp ; som sköldkörtel osv. Hör efter med din vc. Att vara törstig hela tiden signalerar ju något..

          POTS?

          Har du kollat att njurarna har ok värden? Om du är så törstig, hade jag sökt läkare för kontroll.

          Har läkarna testat dig för ”Diabetes insipidus”? Då är det ett hormon som saknas, inte att din kropp inte kan producera insulin.

      Det blir väl för mycket salt, man ska inte dricka för mycket kolsyrat vatten med salter i.

      Läs på innehållsförteckningen, det är MASSOR av salt i bubbelvatten. Sluta omgående och drick vanligt vatten

      Kolsyra är inte heller bra för tänderna i längden

        Vet du varför?
        Jag har en soda stream och dricker mycket kolsyrat vatten men nu blev jag lite orolig 😅

          Läste att det inte handlade om endast vanligt kolsyrat vatten eftersom det är för liten mängd kolsyra i. Men även sockerfria kolsyrade drycker är dåliga för tänderna.

          Jag frågade exakt det till min tandläkare då jag nästan alltid dricker soda stream bubbel vatten och det är inte sämre än vanligt vatten.

          Kolsyra är surt. Är väl inte det bästa på daglig basis.

          En syra fräter på tänderna. Jobbar som tandhygienist och ser mååånga frätskador på tänderna av de som dricker bubbelvatten över lång tid

    Finns det något som funkar mot dubbelhaka? Fillers?

    Jag har inte så mycket fett där det är liksom mest slappt… kan man träna upp musklerna? Tycker jag tungan mot gommen försvinner det.

      Tja, gå ner i vikt, kanske?

        Är redan smal

        Man kan ju ha dubbelhaka även om man inte är överviktig, precis som man kan ha ett runt ansikte, stora kinder osv.

      Om det är slapp hud vi pratar om så finns det inte så mycket annat att göra än ett kirurgiskt ingrepp.

      Jag har med liknande, gjorde fillers i haka och käklinje och fick jättebra resultat. Väldigt nöjd. Obs rekommenderar att gå till en seriös klinik, legitimerad läkare/Ssk för att utföra.

      Acceptans

    Du är ute i skogen med din hund och det kommer en björn som vill attackera dig, vad gör du? Seriös fråga.

      Ja inte fan kommer jag vinna över björnen så det enda är väl att lägga sig ner och hoppas man ska hinna få en stroke innan den är framme.

        Seriöst alltså, är detta vad du tror att du kommer att göra om scenariot inträffar? Du tror inte att du instinktivt försöker göra något för att ta dig ur situationen?

          Alltså instinktivt hade man väl kanske backat långsamt, hållt ögonkontakt och försökt verka stor allt det men är den aggressiv så lär det inte hjälpa vad man än gör tyvärr. Får jag säga att jag hade hoppats den gick på hunden istället och sprungit åt andra hållet själv (nej jag har ingen hund så det är lugnt).

            Det hade varit klokt men instinktivt hade jag skrikit i panik och ropat på mamma 😂 (jag är själv mamma och lever med min man, men hade absolut hellre ropat på mamma)

          Man ska väl spela död?

            Ja precis det är det man säger

      Om det är ett skenanfall eller att björnen bara kommer emot en, prata lugnt, backa långsamt, inte vifta med armar eller något annat förhastat. I fall björnen på allvar attackerar så är det inte så mycket mer att göra än att släppa hunden, lägga sig ner och kura ihop och hoppas på det bästa.

      Vill minnas man ska bara stå still och vara högljudd för att skrämma iväg den? Och absolut inte springa.

        Nej. Har du tur kan höga ljud eller plötsliga rörelser skrämma björnen men det är större risk att den uppfattar dig som ett hot då. Det bästa är att prata lugnt, röra sig långsamt bakåt och ha en ”avslappnad hållning”. Med andra ord det som är svårast att göra i en situation när man vill helst vill springa och skrika.

      Slänger hunden till björnen, fortsätter spela Candy Crush Saga på mobilen.

        Chill.

      Jag skulle nog släppa hunden, hoppas att björnen kommer att gå på den först och sen springa utav ba helvete.

      Obs har haft hund och älskade den men skulle inte välja hunden framför mig själv.

      Eller ska man spela död?

      Björnar vill sällan attackera. Om de gör utfall är det oftast skenattacker.
      Möter man en björn ska man prata lugnt, backa och lugnt gå tillbaka den väg man kom ifrån.

      Men, om björnen på riktigt attackerar och inget annat hjälper, som att distrahera etc.
      Då lägger man sig i fosterställning och gör sig så liten som möjligt.

      Björnar attackerar nästa aldrig människor som inte är jägare. Du har typ större chans att bli träffad av en meteorit.

      Ger den en björnkram

        Gör den en björntjänst.

      Man ska visa brösten! Läste det i en kinesisk roman.

      Vrider om bröstvårtorna på björnen som volymknappen på en radio.

        Peta den i näsan… Eller vänta var det kanske på krokodiler🤔

      Stirrar den i ögonen, vrålar och går mot den. För så gör ett rovdjur och då fattar den att man inte är ett lätt byte. Då backar björnfan 🤠

        Det… gör den inte. Då gör den utfall och biter dig tills du är oskadliggjord.

          L vill döda ts!

      Av någon anledning är jag löjligt orolig för just detta. Vill knappt gå ut i en skog 😅😅😅. Kul att läsa vad folk säger 😆.

        Otroligt liten risk att möta en björn. Är du född i Sverige? Det är inte farligt i skogen, var lugn.

          Jodå, i Norrland och har hängt i föräldrarnas stuga i skogen typ varje helg när jag var liten.

          Har ingen aning om varför och inser rent logiskt att det är rätt absurt, men känslorna säger något annat 😅😅

    Har ni någon film och serie som ni kan se om och om igen?

      Vänner och Gossip Girl

      Coraline kan jag se om och om igen haha, älskar se den på hösten/vintern.

        Var finns den att se?!?

      Hundtricket
      Adam & Eva
      Skärgårdsdoktorn
      Bonusfamiljen
      Sällskapsresan 1 & 2

      Normala människor, Vänner

      Parcs and rec
      Crazy ex-girlfriend
      New girl

      Mamma Mia
      Sleepless in Seattle
      The Breakfast Club

      En oväntad vänskap
      The blind side

      HeartStopper

      Serier:
      The Office
      Vänner
      Downton Abbey
      The OC

      Filmer:
      Så som i himmelen
      Hamilton (musikalen)
      Titanic när jag behöver gråta ordentligt
      Twilight-filmerna

      Scrubs

      Bridesmaids utan tvekan

      Sagan om ringen-triologin
      Vänner
      Harry Potter
      Sällskapsresan

      The west wing/vita huset.

      Pokemon

      Film: Medan du sov (varje jul). Love Actually (samma). Sällskapsresan 1. Tootsie. Kramer mot Kramer.
      Tv-serie: Matador. Mad Men.

      Filmer:
      Twilight filmerna
      Titanic
      Adam o Eva
      Harry Potter
      Boondock saints

      Serier:
      Sons of anarchy
      Peaky blinders
      Första 5 säsongerna av The Walking dead
      Vänner

    Varför är dialogen i svenska tv-serier ofta så konstlad? Tittade på Gaslight och konstaterade det ännu en gång. En av personerna ska ju (förstås) också ibland vara dragqueen (inget fel med det men det känns också konstlat). Måste allt sticka ut? Mest komiskt blir det när de pratar om sin oro för Nora och säger: Förskola eller dagis, vad det nu heter. Varpå den andra svarar: Föris, det heter föris!

      haha.
      Ja, det är ofta så med svenska serier att dialogerna är skrivna på ett sätt som man inte pratar i verkligheten. Jättemärkligt.

        Håller med, och har stört mig på detta så länge. Om man i vanligt tal säger ”sen” eller ”nåt” så kan man ge sig fan på att de kommer att säga ”sedan” eller ”något”, alltså uttala hela ordet som när de läser manuset. Så oproffsigt och stelt? Fattar inte hur de lyckas bli castade.

          Och Noras eviga: HAHAHA hela tiden. Jobbigt skratt.

      Föris är förfest 🤷‍♀️

      dagis!!!

        Nu var det ju inte vad det heter som var relevant i inlägget utan att det var en sådan konstig sak att ta upp i dialogen.

        Det heter det inte.

          Tycker att vi kan lägga ner stridsyxan och enas om att det heter föris OCH dagis ❤️

            Men suck! Förstår ni inte? Det var inte som var frågan utan att det var en väldigt konstig sak att säga i den typen av konversation och sammanhang.

            Fast va? Nej. Dagis finns inte längre. Det var en annan grej, idag heter det och är förskola, en del förkortar det till föris.

              Dagis = daghem. Det är inte daghem längre. Det är förskola.

          Jag brukar kalla det för pedagogisk verksamhet i studieförberedande syfte, för barn som ej uppnått sådan ålder att de omfattas av den i skollagen stadgade skolplikten.

            Varje morgon till barnen: Godmorgon mina älsklingar! Nu ska vi gå till er pedagogiska verksamhet i studieförberedande syfte….

              hahahahahahahaah

            Eller förkortningen: PVISSFBSEUSÅADOADSSS

              Exakt, mycket smidigare att använda den till vardags när man har lite bråttom.

            Det ÄR ju pedagogiskt verksamhet. Läs på.

              Jag vet att det är pedagogisk verksamhet, det var därför jag skrev det?

                Varför kallar du det då inte vad det är, alltså förskola? Förskola = pedagogisk verksamhet.

      Ja det är som att de försöker pricka in de där sakerna som folk pratar om och tänker på i nutid men det blir bara helt fel som dialog i serie/film, både vad de pratar om och hur de gör det!

      Dialogerna SUGER i många svenska produktioner. Så otroligt stolpigt och dåligt, framförallt helt orealistiskt.

      Jag kan inte se svenska serier eller filmer. Stör mig på vilka ord som används, uttal, melodi, kadens. Det kraschar bara i huvudet. Ungefär som när någon spelar eller sjunger falskt. Det gör fysiskt ont i ryggraden och ryser av obehag.
      Vet att andra har svårt med porslingnissel, tavelkritor eller andra ljud på samma sätt.

      Ja dialogen i svenska filmer och serier suger, den är ofta så stel och fattig. Jag förstår att dialogerna inte kan va hur långa som helst, men ofta är de så oerhört korta att karaktärerna känns som stela robotar.
      ”De ringde ifrån sjukhuset. Peter har blivit påkörd. Jag måste dit!”
      ”Okej. Ring sen.”
      Så orealistiskt? I en normal konversation hade det ställts massor av följdfrågor!

        Haha prick så.

    Jag har problem med fett hår. Duschar jag morgon dag 1, har jag jättefett hår morgon dag 2, har varit så här sen jag typ var 15-16 tror jag, 36 idag. Någon som har något tips som faktiskt fungerar!?! Har testat att duscha mer sällan, testat olika schampon osv men tycker inget fungerar.
    Görs ju massa reklam om det här detox schampot från Under your skin och att det är så bra, nån som har nån erfarenhet?

      Slingor funkar för mig

      Det brukar väl pratas om genetik och möjligtvis att du skulle få effekt av ex isotretinoin, men vet inte om det ordineras för fet hårbotten. Vad jag har förstått så är allt det där med att tvätta sällan osv bara en myt. Har inte testat under your skin men Maxi wash från Kevin murphy är bra. Har också läst att BC Bonacure Clean Balance Deep Cleansing Shampoo från schwartzkopf är bra.

      Testat UYS men blev fortfarande flottigt fort så kan inte rekommendera det. En frisör sa till mig att det kan handla om att jag har fint, tunt hår som ligger nära hårbotten och att det därför går fortare för håret att bli smörigt. Upplever att det håller sig fräschare längre om jag försöker få upp volym med hjälp av en krustång. Kan också ha att göra med att man tar i håret hela tiden..

      Jag tyckte mitt hår blev mindre fett av rosmarinspray. Sprayar i hårbotten och gnuggar varje dag, märkte skillnad på bara några dagar. Rosmarin ska tydligen vara grymt bra för hårbottenhälsan.

      Jag har samma problem & dessa saker gör inte att hårsäcken slutar producera talg, men det tar lite längre än vanligt innan det blir superfett.

      Det första tipset är att använda ett volymschampo. Det gör att hårstråna kommer upp ifrån skalpen lite & det gör att det det tar lite längre tid innan det blir lika fett.
      Mitt andra tips är att använda ett detox schampo. Har inte testat UYS men det från Kevin Murphy i mörkgrön förpackning är effektivt. Hårbotten känns väldigt ren efter att ha använt den.
      Mitt tredje tips är att tvätta håret två, tre gånger med schampo i duschen.

        Kevin Murphys är jättebra!

        Vill även tipsa om typ en peeling för hårbotten. Den ska väl ta bort produktrester har jag för mig, men även om jag inte alltid använde produkter tyckte jag att håret kändes mycket renare när man fått skrubbat hårbotten också. (Nån kanske har tipsat om det, har inte läst).

      Under your skin har gjort underverk från mig. Från att tvätta håret varje dag till två gr i veckan! Du borde absolut pröva!

        Och alltid dubbelschamponera! Gärna också med en scalp brusch en av gångerna. Jag gjorde faktiskt så att jag tvättade hela mitt hår med diskmedel och började med uys, är väldigt nöjd

          Tack all för all svar 🤩 Jag ska testa det ni säger!

      Spironolactone!!!! Hade fet hy och extremt fettigt hår och hade provat allt. Fick tips av hudläkare att gå på spironolactone, och på mindre än en månad hade jag perfekt hy och kunde tvätta mitt hår var 3e dag. Bor i Australien men antar att medicinen måstye finnas i Sverige också.

    Vad tycker ni om Sabina Von Essens konst och att hon kan sälja en målning för över 100.000kr idag? Och vad tycker ni om att det är så många amatörer som härmar hennes konst och att just den typen av konst verkar sälja som smör idag? Är det en trend?

      Oj det är riktigt tacky. Sorry att förstå vilka dessa köpare är, men knappast några konstkännare i alla fall.

      Mvh/konsthögskolestudent

        Hon var ju med och blev intervjuad i Nyhetsmorgon och allt. Verkar leva i rikare kretsar och ha rika kunder… Och så har hon ju studerat på KTH också.

        20:17, är du konstkännare då, du som är konsthögskolestudent? Berätta vilka Svenska konstnärer som är bra, seriös fråga.

          Sara-Vide Eriksson

          Mina läppar är tyvärr för svarta av kvällens dryck för att kunna ge ett spänstigt svar.

            Lakritsshots? Nu blev jag sugen.

      Gick in och kollade på hennes konst. Gillar ej den stilen så skulle aldrig köpt. Personligen tycker jag att det Går att hitta betydligt finare på loppisar/ auktioner mm för några hundralappar om inte mindre

      Tavlorna är hur fina som helst! Jag hade verkligen velat ha nån/några hemma på väggen 😁

      Andra gången nu på öppet spår som någon ifrågasätter just att hennes konst kostar över 100k, rör sig i finare kretsar och studerat på KTH. Hej Sabina är nog på sin plats.

      Jättefina!

      Har hon ett annat efternamn från början? Känns som det, a la Gunilla von Platen. Ihåligt och banalt som allt annat i dagens värld

        Minns att jag hade tv:n på när hon blev intervjuad och var det inte så att hennes mamma gick bort och hon togs om hand av en ny familj?

        Både von Essen och von Platen är adelsnamn så vet inte riktigt vad som är tomt och ihåligt med det? Det finns två sätt att få de efternamnen, födas med det eller gifta sig med någon som har det. Du kan inte byta till det för att du vill ha något mer unikt.

          Tillägg: Alternativt adopteras av ngn med efternamnet eller få godkännande av de med efternamnet att använda det..

          Konsten är ihålig och banal. Menar att åtminstone ena är syrier som först bytt efternamn och sen gift upp sig ännu mer

            Ja, eller bara gift sig med någon hon älskar helt enkelt.

              Du menar nåt hon älskar. Status.

    Vad gillar ni att dricka för varmdryck nu under hösten och vintern?

    Folk på youtube verkar dricka så mysiga saker 😂 Pumpalatte, varm cider, varm choklad, något mysigt te osv.

      Allt du skrev känns det som!🤣 Blir mycket kaffe på jobbet, gärna cappuccino. På café beställer jag mest smaksatt latte på hösten, helst hasselnöt. Sen te och varm choklad hemma, minst en kopp av något utav det per dag! Har inget favoritte utan dricker lite vadsom. Sen älskar jag varm cider och glögg (försöker hålla mig med glöggen till december haha). Älskar varm dryck hahah

      Innan ”glögg-säsongen” drar igång brukar vi värma äppelmust i gryta på spisen och slänga er några kanelstänger. Doftar underbart i hela huset och är supergott och höstigt att dricka.

        Ehhh men detta måste jag testa!!! Det lät ju supergott!! Kör ni hemmagjord äppelmust eller köper ni? (hoppas ni köper för jag har ingen aning om hur man gör hemmagjord hahah)

          Haha! Vi köper men har gjort på hemmagjord must också, som svärfar gjort. Båda är gott!

        Blev bjuden på varm äpplemust med kanel toppad med lite vispad grädde förra julen. Låter galet men var faktiskt väldigt gott!

      Chai latte

      Te. Älskar te! De flesta sorter. 🙂 Neutralt svart, smaksatt med citrus eller bär, rött vanilj, milky oolong, kamomill…. Så gott.

    Hallerheim som är tillsammans med influenser Patricia firar 2 år som spelfri och skrev igår att han vill föreläsa för att inspirera andra. Bra såklart men asså till saken hör att han fortfarande måste spelpausa sig å har missbrukat mer än spel. Vi snackar asså skulder på ett par miljoner så inte 20 tusen direkt .. kolla bara fb tråden om båda.

    Syftet är bra men asså trovärdigheten? Ska man lyssna på sånt vill man se vilken resa å livsförändring lr?

      Tror du att ett beroende/missbruk bara försvinner? Han har metoder som fungerar, b. La spelstopp! Toppen ju! 😊

        Spelstopp är super men bli helt frisk först å ta tag i livet sen kan du föreläsa när du kan visa vad du gjort konkret

    Nu kommer jag låta som en gnällig kärring men jag tycker det är så irriterande när människor på tex Instagram lägger upp stories när de äter och så ska de smaska lite och slicka sig på läpparna samtidigt som de kollar förförande in i kameran.
    Förstår att någon kanske tycker det är coolt och sexigt men jag tycker det är mest drygt jag 😅😅

      Du förstår att någon tycker det är ”coolt och sexigt”? Det förstår inte jag…

      Men fy fan vad äckligt! Spöstraff på smackande tycker jag.

        Tack för att du skriver smackande! Hela mitt liv har jag sagt smacka (tack min norrländska mamma) och har alltid blivit hånad för det. De som hånar anser att det heter ”smaska”.

        Vad gäller? 🤷🏻‍♀️

          För mig är det två helt skilda saker. Smaska kan man göra när man äter medan smacka är något man gör med läpparna.

          Smacka för mig är att göra ett ljud med läpparna, man smackar på hästen när man vill att den ska gå framåt.

          För mig som skrev det är det samma sak, kommer från Eskilstuna.

    Vad är en kvinna?

      En människa med XX-kromosomer.

        Japp

        Biologiskt sett ja. Men i vårt samhälle är väl ett kön mer än bara biologi. Identitet.

      Kissnödig?

    TRIGGER WARNING! Hur äter ni på en dag? Och vad? Själv äter jag endast 2 mål per dag och jag vet att det är fel.. Äter en stor lunchportion runt 13-14 och en stor middagsportion runt 19-20.

      Tilläggas att jag INTE äter något alls före, mellan eller efter dom två målen. Inte ens en bananjävel. Hur dåligt är detta egentligen?!

        Varför skulle det vara dåligt? Om du är frisk och orkar göra sånt du vill utan att typ svimma, bli darrig eller dö av hunger så är det väl inga problem.

        Varför skulle det vara dåligt? 🙂 Vi är individer och om du mår bra, har bra hälsa, är pigg och nöjd så är det troligtvis ett perfekt sätt för dig att äta.
        Jag försökte ett tag med periodisk fasta, slutade med frukost men herre vad grinig och trött jag blev 2 timmar innan lunchpaus… 😛 Inte min grej. Däremot äter jag helst middag/kvällsmat kl 18 och sedan inget mer, tror många tycker det är väldigt tidigt.

      Frukost: 2 knäckemackor med olika pålägg + yoghurt med granola och en kopp kaffe
      Mellis: Overnight oats eller frukt
      Lunch: Husmanskost
      Mellis: Frukt + 1 kopp kaffe
      Middag: Husmanskost

      Om det gör dig lycklig och är vad din kropp vill ha så är det väl bra? Förstår inte vad som skulle vara för fel med det.

      Hur många måltider man äter per dag spelar absolut ingen roll så länge man får i sig allt man behöver.

        Fast fördelningen av maten man äter på en hel dag lär ju ha någon form utav inverkan?

          Inte alls. Många kör ju tex periodisk fasta och äter ett mindre (1-3) måltider under ett visst antal timmar på dygnet.
          Att man måste äta var tredje timma eller liknande är en myt.

            Kan vara mindre bra att äta sällan om man har problem med magen dock.

              Nu skrev ju TS ingenting om några magpoblem.
              Poängen är att man äter som man själv vill. En del vill äta färre och större mål andra mindre och oftare. Finns inget rätt eller fel.

              Tvärt om, att låta hela matsmältningssystemet vila kan göra underverk. Magen och tarmarna får i princip jobba dygnet runt hos de som äter små måltider fördelat över hela dagen. Men om man fastar är det bra att inte börja med en stor portion hamburgare och pommes, såklart.

      På vardagar äter jag oftast ingen frukost pga 0 aptit, dricker tre koppar kaffe och en banan vid typ kl 10 på förmiddagen. Sen äter jag stor lunch vif 12 och ett mellis/fika på eftermiddagen vid kanske 15. Middag blir ganska sent (runt kl 20) och ganska stor. Så rätt likt dig med två stora mål men jag äter frukt och mellis mellan.
      Jag äter när jag känner hunger och detta är det mönstret som min kropp verkar gilla och som funkar i min vardag. Märker också att jag har bra energi på dagen och sover gott om lunchen är övervägande kolhydrater, typ en pasta, och middagen är mer fokus på grönsaker och protein och lite mindre kolhydrater.
      Min filosofi är att försöka lära sig lyssna till den fysiska hungern och lita på att kroppen berättar hur den vill ha det. Så om du har bra energi på dagen och sover gott på natten och mår bra i allmänhet så hade jag bara kört på som du gör 🙂

      Frukost: Havregrynsgröt (1dl havregryn) med 3-; matskedar sockerfri äppelmos och mjölk. 2-3 koppar kaffe, vardagar.
      Mackor på helgerna.
      Lunch: Matlåda, typ Kycklingkebabgryta med ris och sallad eller lax i citronsås med kokt potatis och kokta morötter
      Mellis: Frukt och dricker en ProPud
      Middag: Husmanskost. Ibland snabb typ makaroner med falukorv men oftast nåt mer mättande, kycklingfilé med ugnsrostade rotfrukter och tzatsiki.
      Kvälls-mellis (de dagar jag tränat pga extra hungrig) Grekisk yoghurt med Granola
      Försöker äta sockerfritt söndag-fredag eftermiddag.
      Sen fredagskväll och lördag äter jag allt.

      Frukost: gröt på 1,5 dl havregryn, toppar med äpple och kanel och jordnötssmör
      Mellis vid 9.30; 2 ägg typ
      Lunch; matlåda från gårdagen. Kaffe.
      Mellis: riskakor med keso, proteinshake
      Innan middag: morötter
      Middag: kött med potatis eller pasta.
      Mellis: knäckemacka, nåt ägg. Proteinshake.

      Frukost: 4-6 smörgåsrån med dansk ost som jag river fluffigt, ett glas juice och en kopp kaffe.
      Lunch: ofta någon slät grönsakssoppa och t ex ett pitabröd med hummus.
      Mellanmål: frukt och nötter eller fler smörgåsrån med ost.
      Middag: pasta och någon sås eller min nya besatthet; stekta champinjoner, potatis, hårdstekt broccoli och whiskeysås. Mmmmmm.
      Kvällsfika ibland: en frukt eller en bit parmesan.

        Läste 4-6 smörgåsar och imponerades av så god aptit på morgonen!

      Det är inte fel att äta två mål per dag. Jag har alltid ätit så och är smal och hälsosam även över 30 år gammal. Går inte hungrig. Tror mina matrutiner har påverkat min hälsa positivt.

      Om du mår bra så fortsätt så tänker jag! Jag behöver äta ofta och regelbundet och får ont i magen av stora portioner, men det är ju jag. Är dessutom jättehungrig direkt på morgonen och mitt största mål mat på dagen är alltid frukost. Jag är helt darrig om jag inte ätit inom en halvtimme efter jag gått upp, så för mig hade det inte funkat att vänta till 13. Så min slutsats blir att gör det som funkar för dig så länge du känner att det inte påverkar dig negativt 🙂

      Det är absolut inte dåligt. Det är en så konstig inställning att man ska äta vissa tider på dygnet och vare sig man är hungrig eller inte.

      Tre mål, kass på mellanmål. Alltid frukost så fort jag går upp. Lunch som oftast blir något enkelt, dels för att jag sällan ger mig riktigt tid, dels för att jag inte gillar att bli för mätt mitt på dagen, blir trött då. Middag alldeles för sent, 19.30-21, äter gärna rejält då. I princip alltid lagad, varm mat. Kan bli lite turkisk yoghurt, nötter, fröknäcke, parmesan eller liknande däremellan men långt ifrån varje dag. Möjligen en banan om jag passerar en fruktskål. Försöker dock stoppa i mig något litet om jag ska träna.

    Vad tycker ni om Hanna Fribergs nya podd 30s in the city? Jag hade inte gillat att mina dejter pratade
    Om mig i en podd, än mindre spelade in samtal vi haft under dejten.

      Jag brukar lyssna på Måndagsvibe , men denna podd klarade jag inte av att lyssna på. Jag är inte så lättkränkt och kan både vara ärlig och ”rapp i käften” MEN jag tycker inte att Stellas ”tugg” är nice , och jag klarar inte av när två tjejer diskuterar och tjafsar på samma sätt som jag och mina gymnasiekompisar gjorde i kafeterian . Otrevlig lyssning och inte alls behagligt .

    Efter två missfall detta år fick vi äntligen se ett tickande hjärtat på det tidiga ultraljudet häromdagen. HOPPAS nu det går hela vägen!

      Chansen är stor att det överlever om ni hör hjärtslag! Grattis!

      Håller tummarna! Jag gick igenom två hemska missfall förra året men nu är jag 21 veckor gravid, så tredje gången gillt kan vara en grej. 😉

    Min mamma har skilt sig från sin man sedan 30 år (inte min pappa). Hon har inte sagt varför och vi står inte varandra särskilt nära men det är ändå en chock. Jag tror att det måste hänt något allvarligt efter så lång tid, men det kanske bara är så att dom har tröttnat på varandra? Någon annan som har erfarenhet av att föräldrar skilt sig efter många år? Var berodde det på?

      Behöver väl inte hänt nåt allvarligt, ofta tröttnar väl folk på varann eller växer isär.

        Tänkte att om de skulle tröttnat på varandra eller växt isär så skulle det ha skett redan på 30 år, men du har säkert rätt. ❤

    Jag håller på att tappa det. Fick barn för ca 3 månader sedan och har längtat så otroligt mycket efter att få börja träna igen! Blev ”godkänd” på efterkontrollen och kroppen verkar vara helt återställd. Aktiverade mitt gymkort och började planera löpturer för att bygga upp flåset igen. Men har varit förkyld i typ två månader nu så jag kommer aldrig igång!!

    Jag är inte direkt snorig utan det är en så konstig förkylning där jag är supertrött, har lätt ont i halsen, hostar och känner mig febrig utan att ha feber. Det går inte över! Kan känna mig bättre, nästan helt bra, en dag för att sedan vara sänkt igen dagen efter (trots att jag bara tar det lugnt).

    Jag äter nyttigt, dricker vatten, är ute varje dag, etc. Det enda jag gör ”fel” är väl att jag sover dåligt pga bebisen men efter två månader borde jag väl känna mig bättre?! Har nu till och med varit hos VC och tagit prover utan resultat! Vad ska jag göra? Känner att jag börjar må psykiskt dåligt av detta. Är van att träna mycket och blir galen av att känna mig såhär hängig och aldrig få komma igång.

      Sådär är nästan hela hösten för mig.

        Aldrig haft såhär innan. Har du någon ide om vad det beror på?

          Nä, jag bara är sån.

      Kan du köra lågintensiv träning så länge? Promenader, simning, yoga?

        Promenera gör jag varje dag med bebisen i vagnen. Simning och yoga orkar jag typ inte ens när jag mår såhär (simning känns ”fel” när man har ont i halsen och sådär?). I och med att jag känner mig hängig/febrig så blir i princip all träning för jobbig 😫 vill bara bli frisk!

      Jag vet inte alls om detta stämmer för jag är inte utbildad inom området (och heller aldrig varit gravid) men jag har en vän som upplevde samma sak efter hon fött barn. Barnet föddes på sensommaren, och hon kände sig sjuk hela hösten. De träffade inte heller mycket folk eller så för de var ganska rädda för RS och Corona. På MVC fick hon höra att det inte alls var konstigt att immunförsvaret är lite nedsatt ett tag efter förlossning för att det är ändå en ansträngning för kroppen att vara gravid och genomgå en förlossning. Sen höst och alla virus som kommer med det. Vet inte riktigt vad jag vill säga med detta mer än att du inte verkar vara ensam! För min kompis vände det typ sex månader efter förlossningen

        Tack för infon! Finns det en ”naturlig förklaring” eller att det liksom är vanligt så kan det ju vara lite enklare att acceptera tycker jag. Men tanken på att vara förkyld i 6 månader gör samtidigt typ att jag vill hoppa från balkongen…. Allt blir ju tråkigt och grått när man hela tiden känner sig sänkt.

          Förstår verkligen det! Att bara känna sig förkyld någon vecka är ju tillräckligt för att man ska börja klättra på väggen. Kan säga att min vän också var riktigt nere under den perioden och sömnen var ju inte heller topp då så de klart att det tar på en. Fortsätt ta hand om dig som du gör, håller alla mina tummar och tår att du återhämtar dig fortare än så💕

            Tack❤️❤️

      Har haft så i snart 10 år, ibland är det lungt i en hel månad och ibland inte i flera veckor.. har lämnat så många prover genom åren men de visae inget. Mår riktigt psykiskt dåligt över detta men får ingen hjälp av vården så har typ accepterat det för är så uppgiven. Det har såklart påverkat min hälsa med viktuppgång mm då jag inte rör på mig tillräckligt men är liksom hängig för det mesta.

        Me/cfs? Ebv-virus som återaktiveras? Hoppas du blir frisk💞

      Kanske prova ett vitamintillskott typ zink o vitamin c?

      Det var bara 3 månader sen du fick barn, och kroppen behöver tid att anpassa sig. En graviditet betyder en härlig baby, och samtidigt så är det en stor påfrestning för kroppen.
      Så njut av mammalivet, och anpassa ev träning till måendet. Jag har själv 2 barn, med mindre än 2 år mellan dem.
      En annan grej, idag så pratas det mer om valet att välja barn eller inte.Det tycker jag är sunt, och att vi pratar om frivillig barnlöshet. Min upplevelse är att den starka normen att få barn blir svagare.

        Barnfrihet kallas det då. Men håller med dig annars. Men hjälper ju inte ts nu direkt 😄 (och hon verkar vilja ha barnet, bara inte förkylningen).

          Sorry, du skriver ju ”en annan grej”.

        Förstår inte över huvud taget vad frågan om ”ha barn eller inte ha barn” hade med frågan att göra? Alltså är det någon koppling alls? Jättekonstig input.

        Jag njuter av att ha barnet, det är inte det. Jag tycker det är förjävligt att vara sjuk varenda dag dock. Blev inte så med mina tidigare barn.

    Ni som testat att köra i andra hålet, vad tycker ni om det? Skönt? Obehagligt?

    Ni som uppskattar det, vad för tips har ni till nybörjare? Att tänka på? Bra ställningar?

      Inte idag Lars

      Men Bengt, är du här igen?

      Stefan, vi har pratat om det här.

      Undrar seriöst varför sexfrågor ALLTID blir ”bannade” av Bloggbevaknings läsare. ALLTID samma visa. Varför är det så jäkla fel att prata om sex? Eller snarare varför ska det ALLTID tros att det är en snuskgubbe som skriver? Sex är fan ett naturlig samtalsämne oavsett om det gäller Sara 25 eller Lennart 67.

        Så därför kan ju jag svara för mig. Jag har precis börjat experimenterat med tvåan med en mindre dildo och har faktiskt lyckats komma! Trodde ALDRIG jag skulle gilla det där bak, men ju mer man övar, desto skönare blir det. Börja smått och prova dig fram.

          Gillar det också. Kanske inte hela vägen in men en bit. Kommer väldigt hårt om man kan beskriva det så.

        För att man märker mellan raderna när det är någon som ej är genuin med sin fråga utan bara får igång på själva sexsnacket.

          Det var jag som ställde frågan och trodde inte att de skulle komma så många svar om att jag är något gubbe🤷🏼‍♀️ Jag är en kvinna på 22 år som börjat testa mig framåt och önskade råd. Skrev nog mest kort och konsist för att inte hamna i mod

      Tog många år in i relationen innan jag vågade testa, mina ex har tjatat men har sagt nej. Krävs liksom tillit för att börja experimentera. Jag skulle säga det beror på mood, kan vara riktigt nice vid rätt tillfälle och kommer då på ett heeelt annat sätt men kan också vara helt fel och olust om man inte ”känner för det”. Men när jag väl är sugen är det rimligt bra 👌🏼👌🏼

        Är nog det mest avtändande jag varit med om, en man som tjatar om analsex. Tjata om sex är illa nog, men vid tjat om analsex dör sexlusten och attraktionen till en man för mig.

      Har gjort det några gånger men tycker mest det är obehagligt/gör lite ont. Gillar tanken på det mer. Men ett finger där under vanligt sex 👍🏻👍🏻👍🏻

      En man testade en gång för längesen på mig men det tog stopp. Han kom inte in. Det gick inte att komma in. Som en stenvägg. Jag har inte haft sex överhuvudtaget på många år nu. Det är fruktansvärt för oss som inte får sex, ja, det finns även kvinnor som inte får sex. Urusla män tycker jag faktiskt som inte kan ställa upp. Kvinnor ställer upp på så mycket och är gulliga, behagar, är till lags, osv, och då tycker man att män kan ställa upp och ge sex. Vad är problemet?! Om man är trevlig och renlig och luktar gott, vad är problemet?? Otroligt många män får inte heller sex, och det är lika hemskt tycker jag, Folk har så höga krav på vem de har sex med, så tramsigt, släpp loss och bjud till lite istället! Är man snäll och trevlig mot personen och renlig/sköter hygienen och luktar gott så tycker jag att det borde räcka.

        Öh, va?

          🤣

        Får och får.. är väl ingen rättighet

      Jag älskar det vid rätt tillfälle 😅
      För mig är det viktigt att vara helt ren (för att kunna slappna av ordentligt). Jag har därför köpt en analduschslang, den gör vad den ska!
      Sen är det förstås viktigt att vara väldigt k*t och använda mycket glid.
      Brukar alltid börja med vagnialt och sen ett finger där bak för att mjuka upp 😉
      Har du testat analplugg? Det är en bra start om du är helt obekant med analt sedan innan.

      Trodde aldrig jag skulle gilla 🍆 där bak så mkt som jag gör nu.
      Lycka till 🙌🏾

        Härligt när din tarm hänger ut snart så du får bära blöja!

          Alltså själv hatar jag det men sluta överdriva.

            Varför gör du det då? Lmao. Och nej vänta får du se!

              Jag gör det inte, har dock testat. Men mycket ska till för att det ska hända dumskalle.

          Annars gott o stoppa in hemorrojderna igen 🤣

            Stort nog att bygga sitt eget krypin där liksom som är enkelt att öppna upp 😂😂

          Va? Lägg av, kan det hända?

      Avskyr det. Usch. Men ALLA killar älskar det?! Vafan är grejen

        För att för de är det tajtare och det är skönt för kuken

        Faktiskt inte träffat en enda man som varit sugen på att prova.

      Obehagligt vid fel tillfälle och skönt vid bra tillfälle.

      Som kvinna tycker jag det blir bäst om man är ordentligt kåt först, använder mycket glidmedel och stimulerar klit*ris samtidigt. Också att det sker i missionärställning istället för bakifrån, eftersom det är svårare att kommunicera när man kör bakifrån blir jag rädd att mannen inte ska veta om det gör ont och köra på för hårt, plus att det blir mer intimt i missionären. Vanligt sex först och sedan ta det väldigt långsamt i tvåan, inte som vanligt sex. Det som är mest stimulerande är att ha något inne, som kanske rör sig långsamt, snarare än att pumpa in och ut, så enbart långsam pe*etrering. Kommer mycket mer intensivt än i vanliga fall.

        Plus…. ett stort plus. Jag gör det bara när jag känner mig bra i magen och inte har något toalettbesök på g, det är bäst om det är så tomt som möjligt där inne och inget löst så att säga 😁 Så det sker endast vid rätt tillfällen, inget som planeras i förväg utan när jag vill säger jag till.

    Tips på något bra att titta på ikväll? 🥳 Ska finnas på Netflix eller disney+!
    Enda genren jag inte gillar är action.. 😅

      Började kolla Norsemen med min man igår, den var rätt underhållande. Vi började dock på säsong 3 då min man redan sett den och tyckte det var bättre att börja där.

      På Netflix alltså.

        Snacka om att det checks out att det är just du som börjar kolla på en ny serie och hoppar fram i den för att ”din man redan sett” och din man bestämde att ”det är bättre att börja där”.

          Haha nej nej, vi börjar där och ser sen säsong 1 och 2 😅. 3an är en fristående tillbakablick typ.

          Kanske var otydlig men det är så otroligt uppenbart för mig att man inte skippar att se saker om man bestämmer sig för att kolla något tillsammans. Vad är nöjet för någon av oss då? Han vill ju se den med mig och se mig ha kul och förstå 🤔.

          Dessutom har den bara 3 säsonger…

          Haha lite kul hur många som gillar kommentaren efter att jag förklarat missförståndet 😆🤔.

    Hur mycket vatten dricker ni på en dag?

      1,6 liter (en flaska på förmiddagen och en på eftermiddagen) + några glas till medicin och lunch typ.

      Tror det blir 1.5-2 liter

      Ingen aning, dricker när jag är törstig.

      Vet inte men gissar på 2 liter? Min man tycker att jag dricker överdrivet mycket men jag dricker faktiskt bara när jag är törstig. Har flera gånger testat mig för diabetes faktiskt (har tung ärftlighet) men än så länge frisk…

      1-2 glas typ

      ca 100 mol

    Präster! Jag skrev ungefär detta tidigare i ett annat inlägg där det skrevs om Israel/Palestina men det inlägget handlade ju egentligen om någonting annat, så jag skriver här också! och hoppas på att en präst kan svara (det fanns präster i ÖS igår nämligen), är väldigt nyfiken på hur präster ser på detta!

    Att Gud och Jesus inte bryr sig om krig, våld, terror, tortyr, barnamord, osv, det vet vi ju sen tidigare allihopa, eftersom de aldrig har gjort någonting för att stoppa alla andra krig och hemskheter tidigare, MEN kriget med Israel/Palestina, det är ju Jesus EGNA HEMTRAKTER och EGNA LANDSMÄN, Betlehem osv som ju ligger på Västbanken, varför gör Jesus och Gud inte ens någonting då, när det handlar om Jesus egna landsmän/egna hemtrakter? Det tycker jag är så märkligt. När barn blir slaktade, ungdomar torterade, familjer mördade osv, i hans egna hemtrakter?? Hur ser du som präst på Jesus och att han inte agerar? Jag tänker att Jesus kanske dog helt och hållet den andra vändan som han dog. För först så dog han ju på korset, sen så återuppstod han ju, och levde ett tag till, men vad hände sen egentligen? Han flög ju till himlen på kristihimmelfärs, så då måste han ju ha dött ytterligare en gång då? Hur dog han den andra gången egentligen när han åkte till himlen på kristihimmelfärs? Det kommer jag faktiskt inte ihåg?! Men den andra gången som Jesus dog, då kanske han dog helt och hållet, tänker jag? För han verkar ju minst sagt vara död. Man har ju inte hört någonting från honom sen dess?! Jag tänker att Jesus kanske dog helt och hållet den andra gången som han dog, för det verkar ju märkligt om han skulle ha överlevt döden ÄNNU en gång. Alla andra människor överlever ju inte döden ens en gång, att Jesus skulle ha överlevt döden TVÅ gånger känns ju minst sagt helt osannolikt. Och med tanke på att INGEN har hört ett enda ljud från Jesus sen den dagen för drygt 2000 år sedan när han flög till himlen på kristihimmelsfärs så verkar det ju som att han dog helt och hållet på den dagen, och aldrig mer återuppstod efter det? Det är ju ingen som har hört eller sett Jesus efter det, så han verkar ju aldrig ha återuppstått igen efter det?? Jesus var ju en riktig person, en riktig människa, och dog väl förmodligen helt och hållet till slut, som alla människor gör. Hur tänker präster kring att Jesus och Gud inte gör någonting åt terrordåd, våld, krig, tortyr osv, och att Jesus inte ens hjälper sitt eget hemland? Då måste han väl vara död, annars så hade han väl gjort något??

      Du beskriver teodicéproblemet, ett av teologins svåraste frågeställningar. Man brukar ofta hänvisa till den fria viljan. Men kolla upp detta, orkar tyvärr inte förklara närmare just nu, det är väldigt komplicerat (för en lördagskväll) även om det är intressant…… Någon annan här kanske orkar?

        Tänk att det är så lätt att säga vad som rätt och fel annars i religion, men när det kommer till ren och skär ondska. Nej då är det svårt att tala om och gud kan iiiiiiiiiiinget göra.

        Då är det våra egna val & inget kan göras. Vilken värdelös gud ni har som inte kan göra något där det verkligen behövs.

          Du verkar inte förstå religion eller ens ha grundläggande koll på kristendomen?

      Jesus gav människan fri vilja, det är upp till oss helt enkelt.

      (Förresten brukar man inte säga att Jesus dog två gånger. Han dog en gång, på långfredagen. Återuppstod på påskdagen, gick omkring på jorden i 40 dagar fram till dess han åkte upp till himlen på det vi kallar för Kristi Himmelfärdsdag. Han dog alltså inte en gång till. Sedan efter ytterligare 10 dagar, på Pingst, så skickade han/Gud den Heliga Anden som är ytterligare en aspekt av Gud, för att finnas med människorna fortsättningsvis och även idag. Så människor hävdar visst att de har kontakt med Gud/Jesus/Anden också idag men i andlig form inte fysisk som när man träffar en annan människa. Bara för att klargöra det grundläggande.)

      ”Tänk vilken konstig värld det skulle vara om Gud alltid grep in och stoppade det onda. Tänk vad konstigt om Gud plötsligt tog över och styrde oss människor som om vi var marionettdockor. Då skulle människan inte ha någon fri vilja eftersom Gud skulle stoppa allt som ledde till något ont. Bibeln berättar att det inte var en sådan värld Gud tänkte sig. Gud skapade en värld där Gud litar på människan så mycket att hon får en fri vilja att välja att vara och göra både gott och ont.”

        Men ändå ska han ha tack varje gång typ modern sjukvård botat cancer (iaf om man är typ religiös amerikan).

          Enligt kristen tro skulle ingen av oss leva alls om det inte vore för Gud som gett oss liv, så att vara tacksam för livet bör alla vara.

          Satt häromdagen bredvid en kvinna i ett väntrum på ett sjukhus. Kvinnan beklagade sig hela tiden och sade om och om igen att hon inte förstod varför hon skulle drabbas av allting och räknade upp allt som hänt henne de senaste 20 åren. Jag som hade samma sjukdom som hon hade fast i en ännu värre variant satt mest och lyssnade och kände tacksamhet över livet. Religion är en inte alls försumbar kraft och meningsskapare. Även när jag dör vet jag att mitt liv har haft en mening som jag inte har behövt skapa själv. Jag är hellre tacksam till Gud för att jag blivit hjälpt av sjukvården.

      Vad tänker du är jesus ”hemland”? Menar du att han ska hjälpa ett speciellt land? Eller snarare regionen?
      Du förstår att det inte var nutidens moderna stater på jesus tid va?

      Även om Gud har ett utvalt folk, judarna, så bryr han sig lika mycket om alla människor. Han har alltså inga favoriter på det sättet att han hellre skulle ingripa i Israel än i Eritrea.

    Har Bianca en lifeguard på 2 meter så inte hennes 14-åriga fans attackerar henne. Var de sjukaste😂

      I dokumentärserien så var det ju någon scen med en snubbe som förföljt henne och stod och häckade vid ett event. Så tror nog att det finns fler hot som vi givetvis inte känner till, än som 14 åringarna som vill köpa hennes smink. det är väl hur rimligt som helst att dom tänkt på säkerheten, och som sagt vi har ju noll koll på vilka hot hon kan ha mottagit inför det där. Man minns ju Anna Lind…

        Tänker också att det blev sjukt trångt och bara få hjälp av någon annan att mota bort än att hon ska verka otrevlig

      Nä men en Bodyguard.

      Ja så hon inte drunknar i folkhavet.

      Är det verkligen så sjukt? var ju hur mycket folk som helst där, oavsett snittåldern på personerna så måste man ju ha en ordningsvakt/bodyguard som styr upp det hela om folk börjar bli för närgångna. Inget konstigt med det.

      Tyckte de va mest sjukt att hon bara hade EN.
      Fast fanns säkert någon mer , som man inte såg lika tydligt . GIVETVIS ska det vara en säkerhet för henne . Oavsett vad du tycker, så är hon Sveriges just nu mest eftertraktade/populäraste person . Sverige är inte skonat från idioter som skulle få för sig något mot en offentlig person.

    Hur viktigt är det att äta frukost tror ni?

      Viktigt för?

      Inte alls. Ät frukost om du är hungrig direkt på morgonen annars väntar du helt enkelt några timmar.

        i skolan sa de alltid att frukost var det viktigaste målet och skolan ljuger inte

      För diabetiker typ 1 är det väl viktigt, annars kan det vara rätt olika om man trivs med liten eller stor frukost eller skippa helt…

        Sålänge blodsockret håller sig bra så är det inte viktigare för oss med diabetes typ 1 att äta frukost än för någon annan.

          Är det så? Har en nära vän som diagnosticerades för 2 år sedan och fick stränga order om att äta frukost en viss tid, vilket han var grinig över då han alltid bara druckit en kopp kaffe till frukost annars.

    Är det dumt att ta en weekend till Paris nu?

      Inte om du vill skaffa nya husdjur.

        😅😅🤗

      Du svarar nog på din egen fråga 🙂

      Inte om du verkligen gillar både vägglöss och terroristhot..bl.a fick Louvren utrymmas nyligen!

        Orka

      Ja, känns lite onödigt kan jag tycka. Paris finns alltid kvar, vägglössen är förhoppningsvis borta någon gång.

      Ja eller varför skulle man ens göra det nu? man kommer ju ändå inte kunna njuta fullt av resan (hade inte jag kunnat iallafall)

      Idiotiskt! Paris har kallat in militären eftersom de nu har högsta terrorhotnivån som går.

    Skulle gärna höra era åsikter så att jag vet om jag inte bara överreagerar. Jag har en ganska nyfunnen vän (alltid kul med fler vänner liksom) som är trevlig inget att säga om det. Men hon har enligt mig ett ganska udda beteende. Så fort jag inte svarar henne direkt så börjar hon direkt skicka massa frågetecken och skriver sedan på Instagram, snap och sms att jag ska svara henne. Tex i fredags satt jag på en föreläsning så svarade inte henne på kanske 45 minuter, och då direkt börjar hon skriva överallt och skickar massa frågetecken. Jag kollar inte min snapchat hela tiden, kan ju vara ganska skönt att inte kolla mobilen hela tiden liksom . Så överreagerar jag eller är hennes beteende konstigt?

    Jag sa även till henne när vi sågs att jag ofta har mina notiser avstängda och ofta inte kan svara direkt, att det inte är något personligt mot henne. Men nu forsätter hon ändå, det blir liksom stressande för mig att hon nästan blir sur (hur jag tolkar det iallafall) så fort jag inte svarat direkt.

      Hoppas ni förstår vad jag skrev har druckit två glas vin och orkar inte korrekturläsa 😅

      Ok låter lite obehagligt, stalky liksom…

      Du överreagerar inte! Har ingen personlig erfarenhet som jag kan dela med mig av, men hade du känt dig bekväm med att förklara för henne att det stressar dig när hon gör så och att du svarar när du har tid? Nu spånar jag (har också druckit två glas vin hahaha) men hon kanske inte uppfattade att det stressar dig i er tidigare konversation? Hur ser er relation ut i övrigt? Känns som ett ganska kontrollerande beteende från en kompis

      Sätt gränser och gå inte med på hennes beteende. Hon måste lära sig att hon inte kan kontrollera dig.

        Varenda gång hon gjort det har jag svarat kort men tydligt att jag är upptagen och inte kan svara, men hon fortsätter ändå tyvärr. Men jag kanske behöver säga tydligt att jag tycker att hennes beteende är stressande.

          Ja det tycker jag. Förklara att hon behöver acceptera att du inte svarar på en gång.

            Ja, gör det tydligt en gång för alla, och om hon fortsätter efter det, dra dig ur den här vänskapen så snart som möjligt. För då är det något som inte står rätt till.

      Eehh…det låter inte så bra.

      Du överreagerar inte. Att börja spamma någon på Instagram, snap och sms om de inte svarar en direkt är ett udda beteende. Märkligt att dessutom fortsätta göra likadant efter att du förklarat läget.

      Haha oj nej, hade aldrig pallat. Chilla Gunilla liksom, folk har ett liv

        Det är lite det jag känner, hon är trevlig osv men shit vad jobbigt hennes beteende är.

      Låter som en som gör sig ovän med alla till slut. Dvs hon lär inte förändra sig och har levt hela sitt liv så i vuxen ålder.

      Låter lite sjukt faktiskt

      Här får jag säga en BB klassiker: (Kompis)DUMPA DIREKT!

      Avsluta vänskapen! Detta är inget sunt beteende från ”vännens” sida.
      Vännen förföljer dig digitalt, och stressar dig.

        Säkert har folk dumpat henne förr, det är nog inget nytt beteende. Svårt att ändra på tyvärr, vissa verkar vara sådana och får väl söka sig till sina jämlika.

    Hej!
    Finns det nån vänlig själv som kan förklara hur man räknar ut hur många semesterdagar man tjänat in i år? Gäller 1 januari till 30 september. Ska få dessa semesterdagar utbetalt i pengar från min f.d arbetsgivare är tanken men räknar med att de kommer försöka blåsa mig. 😓

    Tacksam om jag slipper svar i stil med ”Googla”. Har försökt men är helt slut i psyket och reder inte ut det.

      Beror lite på hur ditt anställningsavtal ser ut men rent generellt brukar man räkna med 2 dagar semester per månad.
      Du bör alltså ha minst 18 inarbetade semesterdagar.

        Tack, då är jag inte helt ute och cyklar!

      Ska stå på din lönespecifikation. Kolla den. 🙂

        Tack för ditt svar. Borde göra det men nix. Företaget jag jobbade på är ett stort skämt och ingenting har någonsin fungerat som det borde. 😬

      Har du 25 semesterdagar per år? Då blir det 25 / 12*9 = 19 dagar (avrundat från 18,75). Har du fler än 25 ska du få fler dagar utbetalade.

      Din semesterrätt delat på 12 (årets månader) multiplicerat med antal månader du tjänat in. Så har du 25 dagars semesterrätt, delat på 12 blir det ca. 2.1×8 (januari till september) = 16,8 st.

      Om du har rätt till 25 dagar/år så räknar du såhär: 1/1-30/9=273 dagar

      273/365*25=18.7 dagar, du avrundar uppåt så det blir 19 intjänade dagar.

      Tack snälla för alla svar! 🙂

      Det beror på hur många semesterdagar du har i ditt anställningsavtal. Om du har 30 stycken per år tjänar du in 2,5 dagar per månad. Har du 25 dagar per år tjänar du in ca 2 dagar. Så från Jan-sep tjänar du in 9 x antalet dagar = t ex 2,5 x 9 = 22,5 dagar (brukar avrundas uppåt så 23 dagar då)

      Semesteråret går väl april till april? Så du borde få för semester för 6 månader, inte 9.

        Beror på. Jag jobbar inom kommunen och hos oss är det januari-december.

    Jag älskade en tv-serie om Frankenstein som barn. Borde ha varit runt slutat av 80-talet. Tror introt var en borg högt uppe på en kulle som träffades av blixten.

    Kan någon hjälpa mig att hitta den?

      Kan det vara The Hilarious House of Frightenstein?

    Någon som testat Coolsculpting? Funkar det? Gör det ont?

      Jag har gjort under hakan. Gör inte ont. Funkade för mig, men det finns ju risker att ta med i beräkningen. Dessutom är resultatet blygsamt.

      Jag kommer inte att göra det igen.

        Vad för risker??

        Tack för svar. Funderar på att testa det på mage!

          Googla?

            Står att det är i princip riskfritt o supersäkert?

              Nervsmärta, Paradoxical adipose hyperplasia osv.

      Linda Evangelista – googla och se hur det påverkade hennes ansikte.

    Vi ska käka hamburgare i morgon. Vad är extra gott och lyxigt att ha i/på? Vi tänkte baka egen briochebröd och har hittills bara bestämt att karamelliserad lök är najs. Något annat vi inte ska glömma?

      Stekt svamp, gärna kantareller 😋

      Tryffelmajonäs!

      Tryffel majonnäs!

      Vi brukar göra tryffelmajjo, superenkel med bara majonnäs+ några droppar tryffelolja, lite salt och svartpeppar 😋 Sen någon krispig sallad, tomatskiva, ketchup.. behövs inte så mycket 😁 kanske bacon?

      Bacon! Det går inte utan bacon! Och smakrik ost 😍

      Mögelost🤤

      Inlagda senapsfrön och surkål är galet gott på hamburgare.

    var på soul train igår dansade och hade sååå roligt
    är ju annars en ensamstående morsa 45+ som aldrig kommer ut med 100%barn hemma utan avlastning fr andra förälder.

    men sååå många gubbar. blev lite förvånad. ok 45+men vi snackar 55+… ölmagar och grått hår med flint.

      Haha min expojkväns pappa är konstant på soul train, han är 56 med flint och ölmage.

        märte det. jag tänder på typ 35 åringar hahaha. lite jobbigt när man är 48 är🤣

    jag överäter.
    väger 84 lg 162 lång.
    så måste gå ner.
    försökt 100 ggr.
    dieter, nutrilett, Gi, spytt efter hetsätning,
    men nu bara äter jag (spyr ej då jag mår ganska bra i, psyket)
    men vill o behöver gå ner i vikt.
    inget funkar.
    kan man be o få testa diabetes medicinen på vc el vad säger ni?
    vill inte göra op.

      Varför överäter du? Det känns kanske klokast att ta tag i den biten först.

        är så sugen o kan inte sluta äta godis chips glass mackor 😥

          Din anledning till att du vill ha stark medicin med allvarliga biverkningar är alltså att mackor är gott?

          Jag testade en hypnosvideo på youtube för någon månad sedan, det kan faktiskt ha hjälpt mot onödigt småätande. Det skadar inte att försöka och är helt gratis.

      Du överäter alltså. Så ät mindre. Lär dig vad som är normalt, vilket kaloribehov du har som grund, och ligg lite under det samt motionera.

        Eller så kan personen gå direkt på problemet vilket är känslor – så följer mat och vikt med naturligt efter det.

      Du kommer inte kunna hålla en lägre vikt om du överäter. Det handlar om kalorier. Dock är det sällan en person lyckas hålla sin lägre vikt vid viktminskning. Många går upp vikten igen inom några år.

      Din kropp har en setpoint. Antagligen den vikt du har nu.

      Varför behöver du gå ner i vikt? Jobba på det psyke istället. Vikten är inte allt. Läs på om inutivt ätande

        ser fet ut är fet o trivs inte. är ful då jag är så tjock. ont överallt orkar inget tungt liksom. vill gå ner men sen orkar inte. ja det är nog som du skrev min kropp liksom vill inte, el 2 kg sen är det restaurang el nåt annat och då går jag upp 2kg typ.

      Fastefönster.Är ej frukost före kl 12,(drick jucie,vatten,te,kaffe) ät inget efter kl.20.(drick te t.ex) Midjemåttet minskar sakta men säkert.,vet av erfarenhet. Och dra ned på socker!

        socker är min akilleshäl. äter godis varje dag. ibland skippar jag, middag, för att få kunna äta godis. tänker att, det går nog på ett ut men nä sen har jag, gått upp ist. vet ju om allt ändå gör jag tvärtom 😥

          Jag tror du behöver hjälp av ett proffs. Just att du skriver att fu inte mår bra av det.
          Det låter som ett trösttande? Stämmer det?
          Gå till din vårdcentral och be om hjälp med en psykolog och specialist inom ätstörning ❤️
          Stå på dig! Å du..sockersuget försvinner när du bryter beteendet.
          Kram och lycka till!

      Jag hade samma problematik för fler år sedan. Sökte terapi via ätstörningsmottagning. Det hjälpte mig enormt att se mina mönster gällande mat och hetsätning. Har inte spytt på fem år nu och jag kan hantera mat, till exempel hetsäter jag inte i min ensamhet längre, eller tar 14 portioner på buffé trots att jag var mätt efter 1,5 portioner.

    Finns här någon som har sytt ihop gamla töjda hål i öronen? Töjde tyvärr öronen när de va ”coolt” för sisådär 17 år sedan 😋 Skulle gärna vilja ha tips på klinik, bor i södra Sverige

      Såg en dokumentär där en kille gjorde det. Borde det inte gå att kontakta en klinik som gör skönhetsoperationer?

    När ska klart mångårig anorektiker som är ensamstående mamma till bland annat en dotter ta tag i sin ätstörning??? De har bara mamma men hon tar inte hand om sig själv. Poserar med typ croissanter ofta men alla fattar att hon inte äter sånt. Visar pro-ana bilder och försöker se så mager ut som möjligt. Revben och benig rygg ska ofta visas. Jag blir förbannad rent ut sagt att man inte tänker på sina barn och andra.

      Tror jag vet vem du menar och har också reagerat på det! Följer inte henne längre pga den anledningen men hon dyker upp på utforska lite då och då.

      Jag har känt mig så elak förut när jag tänkt så men alltså ja, jag håller med… Konstant frusen och hålögd, äter mest quorn och sallad, och är dessutom besatt av light cola och sötningsmedel (otroligt vanligt att anorektiker dricker sig mätta på light cola). För ett par år sedan minns jag att hon hade bakat något med enbart sötningsmedel och hon var förvånad när sonen fick totalt diarréanfall… Ledsamt helt enkelt. Tror hon hade mått mycket bättre om hon vågade skippa all aspartam, äta vanlig mat, och gå upp några kg.

        A.W?

          Jepp

        Jag blir bara så arg och ledsen över att hon förkortar sitt liv med barnen och de har bara en förälder. Det om något är väl motivation att på riktigt ta hjälp och börja äta. Sen är det det faktum att hon med flit lägger ut bilder i vinklar som förstärker skelettet osv. Står alltid i typiska PRO-ana poser. Det ÄR givetvis synd om hennes i sitsen de hamnade i och säger inget annat MEN för dina barns skull ta tag i din hälsa. Anorexia sliter på hjärtat och inre organ. Jag har själv lidit av ätstörningar men jag uppmuntrade inte andra genom att lägga upp extra knotiga bilder och jag tog tag i min hälsa och blev fri. Lätt var det inte men jag gjorde det.

          Flexa med nyckelbenen är också återkommande tema på foton… :/ Hon skriver i sin blogg att hon inte är underviktig men det kan ju inte stämma. När benen sticker ut över hela kroppen så är man underviktig/mager och som du säger så tar kroppen faktiskt stryk av det.
          Det är också märkligt att börja träna med planen att försöka bli starkare. Eeh med tanke på hur lite kalorier hon får i sig så kommer träning enbart leda till viktnedgång och ingen extra muskelmassa. Önskar hon gick till en PT som kunde upplysa henne om det. Jag tror hon har svårt att förstå att hon fortsatt är ätstörd eftersom hon varit i det träsket i över 20 år. För henne är det ett normaltillstånd.

      Vem??

      Ätstörning är ju tyvärr en sjukdom som verkligen kan sätta klorna i en totalt, speciellt om det pågått i flera år 💔

        Ja hemskt. En tjej jag gick i skolan med har en ätstörning och blir aldrig helt frisk. 40 + men Fortfarande mager och helt klart fixerad vid mat osv. Sorgligt.

    När slutar det blåsa så börbenat?

      Det står att det ska avta under natten

      Det enda positiva är att elen för oss som har timpris är extremt billig

    Har Tanbyklara bröstimplant?

    Peter Settman har gift sig! Med en YNGRE FÖRMÅGA MINSANN. ”Peter och Carmen började träffas 2018 när de jobbade ihop. Först var de bara vänner, men efter att Peter skilt sig från sin ex-fru Anna under hösten 2018 så utvecklades vänskapen till kärlek”. Det var en snabb utveckling må jag säga. Han skiljde sig alltså hösten 2018 och sen så lyckades han träffa sin nya fru samma år OCH det utvecklades också från vänskap till kärlek efter han skiljde sig innan 2018 var slut, på nån månad då alltså under hösten. Jösses, vilken snabb utveckling. Han hann både skilja sig från en fru, träffa en ny fru, och utveckla kärlek från en vänskap, under samma höst! Män lyckas faktiskt ofta med det, män lyckas ofta både skilja sig och gifta sig på samma år. Helt otroligt hur de kan lyckas hitta en ny fru så snabbt EFTER att de skiljt sig! Otroligt ändå! Alla mina tankar går till ex-frun Anna.

      Alla män utom Casper Jarnebrink

      Jag tänker att du har gått isär och tappat känslorna ett bra tag innan själva skilsmässan träder i kraft. Sen ja, det var snabbt jobbat men tyvärr inget ovanligt

      Förlåt men har du själv varit med om ett ex som gått vidare snabbt eller varför är du så upprörd? Yngre förmåga låter så nedlåtande, hon är liksom 42, ingen 20åring. Men antar att det är något som triggade dig pga din reaktion och jag hoppas du kommer över det tids nog.

      Jag träffade min nuvarande tre månader efter. Ofta har ju den som fattar beslutet (om det inte var gemensamt) redan gått och tänkt på det ett bra tag och har kommit en bit in i bearbetningen. Finns ju inga regler om att man inte får gå isär eller träffa någon ny.

      ”Hej, jag heter Lina och är extra bitter ikväll”

      Hej Lina!

    Är gravid i v6 och jag vill göra kub eller nipt test. Läste nu att min region erbjuder bara kub till dom som är 35+ och jag är 30 år. Oavsett får jag betala för detta och tänkte höra om någon har gjort testerna? Såg att kub kostar cirka 2000 kr och nipt upp mot 6000 kr. Är det dumt att bli dumsnål eller räcker det med kub test?

      Vi gjorde NIPT och betalade 6000:-, tyckte att det var värt pengarna eftersom det ger ett så pass säkert svar. Kände mig väldigt lugn efter det. Mina föräldrar fick ett barn med trisomi 18 som var så pass sjukt att hen dog kort efter födseln så därför blev jag extra nojig och ville veta så säkert det gick att bebisen i magen var frisk. (Är ej ärftligt men vad mer att jag blev medveten om att det faktiskt kan hända, även om risken är minimal).

        Vilken vecka gjorde ni testet? Jag vet inte om jag vågar göra innan v.12 med tanke på risken för missfall. Helst hade jag velat göra det efter vanliga ultraljudet så man vet att det finns något där. Usch låter säkert snål men hade känts jobbigt att lägga 6000 kr så finns det inget där i magen. Vet ju att vi kommer vilja göra testet igen vid nästa graviditet isf.
        Vi har ultraljud inplanerat runt v.14.

          Skulle det inte vara något i magen vid ultraljudet så behöver du inte betala för nipttestet 😊 De gör ultraljudet först.

      Det visar ju på olika avvikelser och NIPT kan du ta flera veckor tidigare. Det viktigaste tror jag dock är att du funderar över varför du vill göra testerna och vara redo för resultatet <3

        Mm jag såg att det gick att ta redan från v10. Helst hade jag velat ta det runt v14-15 efter första ultraljudet så jag vet att det finns något där. Har inte haft några värre symtom än ömma bröst så jag har lite skräckkänsla att jag inte är gravid längre eller att fostret inte utvecklas.

          När jag gjorde NIPT så började det med ett ultraljud för att säkerställa att det fanns ett foster och att det inte var flera där inne!

          Men gör ett vanligt ultraljud då? Privat ultraljud är billigare än de….

          Första ultraljudet görs oftast i v 19-20 mao typ halvvägs in i graviditeten. Men om du redan nu är inskriven på MVC kan de säkert göra ett blodprovstest för grav och ev ett vaginalt ultraljud, men det är nog olika från ställe till ställe.

      Jag fick remiss till kista gallerian och en mottagning där, för att jag var under 35 och bor i Västerås. Betalade enbart för resan dit och hem.

    8848 Altitude

    Någon som har erfarenhet av dunjacka från 8848 Altitude?

    Är Åsa K på HoP’s blogg egentligen HoP själv? Och vad jobbar HoP med? Samma som miss Gizmolina? Vad gör damerna om dagarna? Så många frågor såhär på kvällen när jag borde sova.

      Nej, de är inte samma. Hon jobbar med bloggen men har även uppdrag som inte syns exempelvis fotouppdrag.

        Och med hon menar jag Petra, ingen aning om vem Gizmolina är eller vad hon gör.

        Tror inte på fotouppdrag, hon har aldrig visat något. Det tror jag hon skulle ha gjort om det var sant.

    Är det någon som har Swedbank som kommer in på hemsidan/internetbanken?
    Har inte fungerat på hela dagen för mig, och funderar ärligt talat på att byta bank nu – men vad ska man välja istället?

      Inga problem med appen i alla fall 🙂

      Fungerar utan problem för mig och har gjort hela dagen

        Okej, vad märkligt.
        Har testat både på dator (Lenovo), mobil (Xiaomi) och surfplatta (Lenovo) som alla är uppdaterade – både med Chrome och Firefox men inget fungerar.

          Om allt går via samma internetuppkoppling, stäng av wifi på mobilen så det går över telenätet och försök med den igen.

    Tips på bästa frisören i Göteborg?

      Hair we go

      Shortcut

      Kom hair

      Klippday

    Lite sent men hoppas på svar.
    Jag har väldigt torr hårbotten, mycket mjäll(?) som trillar ner så fort jag rör lite på håret.
    Har också typ som skorv? Stora flagor som sitter fast i hårstråna. Pallar verkligen inte ta en tid på vårdcentralen om jag inte måste.. någon som har tips? 😇😁

      Har du provat hårbottenskrubb?

      Mjällschampo? Fungoral finns på apoteket kanske hjälper?

      Psoriasis?

      Låter som psoriasis.
      Du kan få bra receptbelagd medicin mot psoriasis i hårbotten.

      Briogeos schampo som heter Scalp Revival,
      Charcoal + Coconut Oil Micro-exfoliating. Den gör underverk för mitt hår.
      Hade liknande problem som dig. Men efter att jag började med det här schampot en gång i veckan, var 10:e dag så har jag inte alls lika stora problem längre

      Trodde i många år att jag hade mjäll med samma symptom som du, men mjällschampo hade bara liten effekt. Visade sig att det var bara torr hy o valfri lotion i ansikte och precis bara vid hårfästet så försvann det helt på ett par dagar (kille med noll intresse/kunskap om hudvård så inget speciellt, typ vad som finns på hemköp). Behöver alltså inte kleta in hela hårbotten även om i princip hela är drabbat.

      Antagligen obehandlat seborreiskt eksem. Du behöver fungoral och receptbelagd steroid i kutanlösning. Gå till vårdcentralen!

    Nyligen börjat shoppa på Vinted. Har hittills endast handlat från Sverige men nu hittat ett par plagg från Polen. Är det nått man bör undvika?
    Kan liksom hitta märkesjeans för någon 100-lapp.

      Låter det för bra för att vara sant är det troligtvis så. Läs villkoren.

        Vinted är ju dock second hand så det är ju inte konstigt. Jag menar mer delen om att handla utanför Sverige.

          Läs villkoren.Vad jag kan se så vid reklamation betalar du returfrakten, pengar du inte får tillbaka. Den som får tillbaka varan ska också godkänna returen. Hur många kronor blir det kvar att bråka om efter att frakten är betald till Polen om varan kostar 100:-? Ingenting vad jag kan se hos posten, det blir en backaffär att skicka tillbaka. Köpskyddet är värdelöst.

            Skriver ju här i ös för jag efterlyser folks tycke & erfarenhet om att köpa använda kläder från utlandet, inte för att läsa villkoren när det kommer till självaste appen.

          Ingen aning om frakt men second hand betyder inte att det är fritt från piratkopior.

            Har inte frågat om frakt eller piratkopior dock

    Jag tycker att Camilla är det bästa som hänt sociala medier. Smart, rolig att lyssna på och rätt i tiden.

      Är du ironisk nu?

        Nej? Jag tycker att Camilla är en frisk fläkt. Varför skulle jag vara ironisk?

    Uhh. Har tenta på fredag och fick magkatarr igår kväll. Somnade 20.30 i soffan för att jag hade ont i magen, skulle plugga lite men orkade inte det.
    Det värsta man kan göra är att stressa, jag vet ju det, men kan inte heller slappna av för jag måste plugga, packa för jag reser bort nästa helg, och jag måste städa ORDENTLIGT för jag flyttar om 2 månader. Det blir en stress att sluta stressa…

    Har någon tips på hur jag kan lindra det såhär en helgnatt? Om någon är vaken🙈 haft det typ 3ggr tidigare varav sist i april, då hade jag ONT från onsdag eftermiddag till torsdag morgon men jag kommer inte ihåg hur jag lindrade det.🙁

      Bananer och omeprazol hjälper för mig.

        Önskar jag hade något av det hemma. Äter vitt rostbröd och losec och inväntar lindring så jag kan åka till apoteket och ica och köpa annat🙈

          Losec och omeprazol är samma sak, omeprazol den aktiva substansen i losec som är varumärket. Så fortsätt med den. Försök äta lite och ofta, så magen inte är tom, det . Naturell yoghurt med banan, vitt bröd som du gör, kokt snäll mat – inte kryddat/fett/starkt men det vet du säkert redan. Krya på dig!

            Tack, och bra tips❤️ ska inte ropa hej, men värsta anfallet kanske börjar lägga sig, om inte annat så för tillfället i alla fall, så framåt eftermiddagen kanske jag kan få köpt lite snäll mat🙂

      Vi inbillar oss ofta att vi lider mer än vi faktiskt gör.

        Jo men just ont i magen är jävligt obehagligt😂 särskilt på natten och det inte går att sova igenom det heller.

          Så klart, men jag syftar på roten till magsmärtorna. Tentaresultatet och flytten är beroende av så många yttre omständigheter som du aldrig kommer kunna påverka. Förbered dig så gott du kan, gör ditt bästa och låt universum ha sin gång.

            Jaha, du tänkte så. Så är det också och överlag brukar jag klara av att ha många bollar i luften utan att påverkas såhär. Men den här hösten har varit en livsomställning på så många sätt så jag är inte förvånad över att det hände heller. Men förstår att jag måste sluta stressa så ska verkligen göra mitt bästa.

      Magkatarr beror ofta på för lite magsyra., se länken.
      https://www.expressen.se/halsoliv/halsa/mage-1/ont-i-magen-5-vanliga-orsaker-och-vad-du-kan-gora/
      Jag tycker att en pressad citron i ett glas vatten hjälper+att äta långsammare och tugga ordentligt+ enzymer.

      Tänk på att omeprazol tycks försämra minnet. Inte bra när man pluggar!
      ”En studie i Alzheimers Research & Therapy visade att friska, yngre personer som åt syrapumps-hämmare i tio dagar presterade sämre än innan på bland annat minnestester, jämfört med deltagare som fått verkningslösa tabletter, placebo.”
      https://nyheter.ki.se/nyupptackt-mekanism-kan-forklara-okad-risk-for-demens

        Tack för länkarna! Nog för att jag har googlat men har inte kollat på allt så de här hade jag inte sett😊 är faktiskt såpass pigg i skrivande stund att jag nyss tagit en dusch och nu tänkte ta mig till affären för att köpa lite ätbart som är snällt mot magen. Vill fortfarande inte ropa hej dock, men jag har inte ens i närheten av så ont som jag hade inatt så jag hoppas det fortsätter så och att jag kan gå på morgondagens föreläsningar, sista inför tentan så känns som att jag behöver det🙈

    Victoria Ekelund på livets resa till Bali med en stor jävla rosa resväska (alla andra har ryggsäckar) klagar och gnäller på allt. Dålig mat, dyrt – deppigaste resedagboken ever.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.