Musikhjälpens svar med anledning av Filip Dikmendebaclet

En sammanfattning:  
– Filip Dikmen får kicken som programledare i Musikhjälpen efter att han postat videos om situationen i Israel/Palestina, då de ansågs vara partiska.

– Filip postar ett inlägg om varför han känner sig missförstådd och felaktigt behandlad. 

Nu har Musikhjälpen postat ett eget inlägg med anledning av detta, där de svarar på frågor som inkommit sedan den här härvan drog igång och det är inlägget högst upp. 

De svarar exempelvis på frågan ”Varför bryr ni er inte om människorna i Gaza” med att pengar från insamlingarna de senaste åren har gått ill 13 projekt i Gaza och att årets insamling också kan gå dit.
De skriver också att man som medarbetare får stå upp för människor som drabbas av krig men poängterar igen att programledare inte får ta ställning, då det finns en risk att publiken upplever att ens åsikt påverkar programmet som man gör.

Musikhjälpen fortsätter med att skriva att ”publiken måste kunna lita på att de inte företräder något speciellt intresse” och att det inte har med censur att göra, utan att det är så reglerna ser ut för public service.
Musikhjälpen har även stängt av sina kommentarsfält till de är bemannade igen för att säkerställa att det lever upp till deras ”public service-uppdrag”.