Att bråka om barn offentligt

De är varken det första eller sista föräldraparet att bråka offentligt med sitt barn som nyladdad ammunition, men det gör det inte mer försvarbart.
Johannes Leonidas och Vanessa Sarossy har dottern Alessia tillsammans och använder sina respektive Instastorys för att skicka kängor till varandra.
Johannes har även skrivit med Nessa på @exonphspoilerse som delat konversationen på Instagram.

Vanessa är kritisk till hur Johannes pratar ”åt” sin 18 månader gamla dotter, och skriver att han är respektlös mot både henne och dottern eftersom han redan gått ut med sitt nya förhållande.

Att hon inte sagt någonting om det här tidigare förklarar hon med att hon velat skydda sig själv och dottern eftersom förhållandet med Johannes var traumatiskt och smärtsamt men skriver samtidigt att hon nu blickar framåt.

Johannes å sin sida anklagar Vanessa för att inte vara snäll mot dottern och låter henne sitta i vagnen medan hon själv (Vanessa alltså) håller på med sin mobil, och att det lett till att dottern är rädd för sin vagn. Detta skriver han till Nessa på @exonphspoilerse där han skriver att han ska gå ut med information om Vanessas familj som han kallar för ”sjuk”.

Johannes postade även det här inlägget på sin story där han skriver att han gått vidare och att det var Vanessa som gjorde slut med, och kastade ut honom. Han skriver även att han gick ut med sitt nya förhållande efter att han fått veta att även Vanessa träffat någon, och om någon tycker att han är respektlös som gjort detta, så är det enligt honom helt okej att tycka olika om saken.

50 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Kan inte tänka mig nåt värre än att ha barn med någon man pratar om på det här viset.

      Så omogna båda 2. Sorgligt att människor som dom ska vara föräldrar.

    Herregud

    Patetiskt och omoget är min spontana reaktion. Hur tror dom att barnet kommer må? Vidrigt beteende. Kommer ni inte överens så prata inte med varandra öht.

    Jag vet inte om Alessia är rädd för vagnen, men har sett hur hysterisk hon blir av att sitta i den. Johannes är en jättefin pappa, närvarande på alla sätt, leker, ger massa kärlek och det sjukaste tålamodet.
    Alessia ÄR pappig, det säger Vanessa själv i typ 5 videos på tiktok. Finns till och med en tiktok där hon visar upp det.
    Kul också hur hon lägger ut bilder om hur narcissister svartmålar sina offer samtidigt som hon hänger ut honom om & om igen, när han bara pratat bra om henne offentligt. Genomskinligt.

      Mina två ungar blir också vansinniga när de ska sitta i vagnen…barn blir ofta det

        Min yngsta på två år vill inte heller sitta i vagnen utan vill gärna gå . Han för ett himla liv när han ska sitta i vagnen men det handlar ju inte om rädsla. Tror inte de gör de hos Alessia heller. Utan hon vill nog bara gå.

          Precis!
          Och blir pappig bara för att hon det sin pappa sällan, betyder ju inte att hon föredrar honom mer.
          Vet inget om mamman till barnet, men håller med i allt hon skriver.

            Dom har Alessia 50/50, Johannes hade henne i 2 veckor innan Vanessa hade henne i 2 veckor och nu ska dom ha varannan vecka. Så hon träffar inte sin pappa mindre än sin mamma.

        Min äldsta var likadan tills hon kunde sitta i en sulky, så vi fick sätta henne i en när hon bara var fem, sex månader typ. Annars var det bara babybjörn och titta rakt fram som gällde. Minns alla underbara leenden jag såg på folk jag mötte och fattade att hon tittade stort mot alla. Sötnos! Dvs ja normalt att inte vilja åka vagn.

      Hej Johannes!

        Tror också så😂 Har sett hur Johannes är, i eotb och andra sammanhang. Får obehagliga vibes och ingen jag skulle lite på.
        Hans ex vanessa har jag ingen aning om

          Tror faktiskt inte det är Johannes som skrev, han skriver nämligen riktigt jäkla dåligt

        Ja eller hans nya tjej typ. Ingen bryr sig om honom eller vet vem han är för att veta hur hans relation till barnet är.

        Btw till Johannes/tjejen som skrivit åt dig: det är väldigt normalt att barn börjar trotsa vagnen och vägra sitta i den. Man behöver inte ha varit elak för det.

      Att hon inte vill sitta i vagnen är helt normalt, behöver inte betyda att mamman inte varit snäll mot henne 😳

      Brukar aldrig skriva såhär, men är typ helt säker på att det måste vara du som skrivit det där om dig själv, för den där bilden får man inte alls av dig. Hej Johannes 👋

      ”rädd för vagnen”. Typ alla barn blir i perioder arga av att spännas fast i en vagn, sjukt att få det till att det ”gått så långt” och skylla det på bristande föräldraskap.

      Det som brister i deras föräldraskap verkar snarare vara att de bråkar på sociala medier, isf att svälja stoltheten och försöka samarbeta.

      Ja eller hans nya tjej typ. Ingen bryr sig om honom eller vet vem han är för att veta hur hans relation till barnet är.

      Btw till Johannes/tjejen som skrivit åt dig: det är väldigt normalt att barn börjar trotsa vagnen och vägra sitta i den. Man behöver inte ha varit elak för det.

    Sånt här tycker jag bara är trashigt att skriva om här, föräldrar som lämnar ut varandra på sociala medier med detaljer som ingen av oss kan veta är sanna eller ej. Det är som när du skriver om hon som är gravid och gråter hela tiden, det är liksom ingen av oss som vet vad som hänt och kan bedöma vem som har rätt. Det blir bara en massa smutskastning baserat på spekulationer av folk som inte har någon insyn. Det kan vara svårt nog att veta vad som händer i andras relationer trots att man är familj eller nära kompis. Jag hoppas det finns någon i barnets närhet som ser till dess bästa och kan göra en orosanmälan om det behövs.

      Tycker det är mer trashigt att föräldrar beter sig som omogna barnungar. Ser dom detta kanske dom rannsakar sig själv. Det är väldigt troligt att barnet kommer påverkas av deras relation. Varför inte bara ha kontakt om nödvändigt om man inte klarar av att kommunicera? Jag och mitt ex hade en sån period, vi hördes knappt av på väldigt lång tid och i efterhand inser vi båda att det var behövligt för både oss och våra barn.

    Stackars stackars barn.

      Vet inte vilka dessa är, är det ytterligare dokusopor? Känns spontant som om även de kunde börja gå på dagis🍼

    Men tänk om de kunde läsa här och inse att det är bättre att inte vara så privat offentligt.

    Sjukt fint namn på barnet! Aldrig hört innan.

      Som musikern Alessia Cara

    Alltså är jag ensam om att tycka att män som tar selfies och som verkar vara smått besatta av sina utseenden är både osexiga och har stora röda flaggor ovanför huvudet?

      Är väl lika osexigt och sjukt med kvinnor som tar selfies i så fall.

      Så så osexigt.

    Jag tycker inte att det är okej att de pratar illa om varandra på nätet. Tycker inte heller att det är okej att deras skitsnack om varandra sprids vidare här.

      Skriver de skit om varandra får de räkna med att hamna på Bloggbevakning. Dessa fattar heller inte att det de skriver står på nätet för all framtid.

    När barn får barn

      Nej, när idioter får barn.

      Johannes är ju 30+ vadå barn? Vanessa vet jag inte

    Barnrumpor.

    Och så finns det massa mogna människor i stabila relationer som kämpar och kämpar för att få barn.
    Körkort för att få skaffa barn kanske inte är en så dum idé 🙃

    Efter att ha sett lite Ex on the beach och sånt så kan jag nog inte föreställa mig en man som jag skulle vara mer rädd att ha barn med. Han har ju bokstavligen aldrig visat en enda bra sida på tv? Marcelo och Adinator släng er i väggen detta är en spritt språngande misshandlande (finns domar ute), kvinnoförnedrande, testosteronstinn, osäker liten man. Hon vet jag inte mycket om men tycker synd om henne, han är en riktigt obehaglig typ.

      Samt tar droger 🫠

        Visste hon inte att han gjorde det?

    Det är dessutom inte den enda misshandeln som han utfört i Stenungsund

    Känner mest, hur kan han få ha delad vårdnad om barnet? När det är allmänt känt att han lever i ett missbruk. Måste man göra en anmälan till soc för att han inte ska ha rätt till varannan vecka? Usch skulle må så dåligt som mamma att lämna iväg mitt barn till honom.

      Ja, tyvärr. Min systers partner missbrukade och erkände det men ändå fick syrran inte någon ensam vårdnad alls för det. De hade en långdragen process hos Socialtjänsten och sen Familjerätten, men han påstod att han var ren- och fuskade med sina månatliga prover, för det var helt uppenbart att han inte var ren. Därav ingenting som kunde göras

      Men sluta vad vet du om det? Sluta förstöra för barn utan goda grunder och bevis. Många slutar knarka för sina barn

    För barnets skull är det inte etiskt försvarbart att ens dela denna typ av konversation när man har en så stor plattform som du har. Fundera ett varv extra nästa gång. Även du har ett ansvar i detta.

      Håller med.

      Tappade redan all respekt för Camilla (som en trogen, mångårig följare) när hon valde att fokusera på ”antisemitism” (det absolut minsta problemet, om det ens kan kallas ett problem! Har hört en enda pro-humanity ens nämna judarna) istället för det faktiska problemet och de brutala kränkningar av humanitär internationell folkrätt härunder Genevekonventionerna som skyddar civila, som just nu utplånas helt av antingen svält, bombningar, ingen bränsle (därav ingen flykt) etc.

      Det är ju inte Camilla som grävt fram det här. Det är ju mamman och pappan själva som sprider ut det här på sociala medier.

        Hon bidrar till eventuellt lidande för barnet i framtiden. Detta oavsett om det är föräldrarna som till en början gjort det offentligt. Camilla spär ju på det hela genom att fortsätta sprida det.

        Jag må vara hård och fyrkantig i frågan men det är inte okej när barn som inte kan försvara sig blir inblandade i någon form av offentlig pajkastning.

    Han misshandlade även en pizzabagare för att han fått fel pizza. Maken till stolpskott och mänskligt lågvattenmärke.

      Men eu. Vilken människa. Och han tror han kan prata om barnuppfostran och god förebild? 🥲

    Personer som har barn tillsammans och som separerar ska banne mig hålla käften, inte kasta skit på varandra i olika medier och gemensamt våra sin föräldrarelation och se till sitt barns bästa!

    Om man pekar finger mot sitt ex så pekar tre fingrar mot en själv ..

      Hm, den var bra. Har aldrig hört den förr men så rätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.