Inspiration utan köplänkar får kritik

Joanna Swica delar inlägg där hon vill inspirera till nya sätt att använda kläder man redan har, snarare än att uppmuntra till nya inköp och får kritik för detta från sura människor som vill att hon ska lägga ut köplänkar på det hon visar upp. Hon skriver att hon ibland uppmuntrar till konsumtion när hon gör reklamsamarbeten, men att hon även vill uppmuntra till att återanvända sina kläder, ”shoppa” i sin egen garderob samt till att låna kläder.

Jag tror mest det handlar om att följarna vant sig vid att bli skedmatade vad gäller länkar och att det är enklare att bara köpa det som influencern visar upp, istället för att börja gräva i den egna garderoben. 
Jag tycker det är toppen med små påminnelser och inspiration om vad jag kan göra med plagg jag redan har, för precis som med allting annat är det lätt att fastna i tidigare inkörda spår och inte se potentialen i den egna garderoben

Hur tänker du här? 

27 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Ja! Shoppa i den egna garderoben! Hittade en gammal blus inköpt för ett par år sedan. Den hade hamnat långt in i garderoben och hade bara använts en gång. Hade glömt bort att jag hade den. Kändes som ett nytt klädesplagg!

    Och gällande kläder som influensers visar upp. Man behöver ju inte alltid köpa exakt samma, man kan ju mer det det som stilinspiration. Likande kläder finns ju överallt, allt från H&M, second hand, till alla möjliga andra sidor (dyrt som billigt).

      Blir så förundrad över hur stora garderober folk verkar ha. Menar ni att ni har så mycket kläder så ni inte ens vet vad som finns där? 😳

        För mig räcker det att en blus hamnar längst ner i tröjhögen så hips vips har den inte använts på ett tag = som ny när jag ”hittar” den igen. Tror inte att man behöver läsa in att folk har så stora garderober att de nästa går vilse där inne, även om jag överdriver lite när jag säger så😊

          Precis så! Har verkligen inte mycket kläder men toppar och blusar som läggs i hög/korg (dvs ej hängs upp på galge) hamnar lätt i glömska när man oftast tar det översta.

        Jag har en hel del gamla kläder som hamnat långt i gardoben som jag glömt, så ibland dyker det upp kläder som jag tröttnat på en gång i tiden men som nu känns som ”nya” 😅

        Jag har en massa kläder och skor som jag har mer eller mindre glömt, och om jag skulle gå igenom alla kläder och skor idag så vet jag att jag skulle hitta sånt som är nytt och oanvänt som jag inte ens hade en aning om att jag har.

      Jag tänker att det är lättare att shoppa i sin egen garderob om man har lite mer ”vanliga kläder”. De som efterfrågar länkar på allt (och blir sura) har säkert köpt en hel del NAKD samarbeten influensers har med cut-outs, en tråd som knyter fast toppen mellan brösten mm. Kläder som inte är användbara i längden. För det som Joanna har på sig borde inte vara så svårt att inspireras av: svarta kostymbyxor och en svart skjorta eller blus liksom 🙂

    OT men jag lyssnar inte på ett ord hon säger. Minns hur otrevliga, bittra och sura hon och Olivia var i Robinson och Swica verkar ha fortsatt på samma bana.

    Hon hävdar att hon ”tar plats som kvinna”, ”äR rAk OcH äRlIg” men hon är bara burdus, oförskämd och arg precis hela tiden.

      Håller HELT med dig!

      Om du inte lyssnar på ett ord hon säger hur vet du då att hon är arg precis hela tiden?

        Hört talas om något som heter kvinnlig intuition?

        Point taken, jag baserar mitt tidigare uttalande på hur hon uppförde sig i Robinson (som jag följde) samt de inlägg av henne som Camilla lägger upp här.

        Men nej, vi fikar inte särskilt ofta.

      Ja, hon är ganska grinig av sig. Därför slutade jag följa henne.

      Uppfattade henne likadan i person 🥲

    Jag brukar shoppa i min mammas garderob. Nu senast kom jag hem med en kavaj och en kostymväst som hon inte använde längre. Toppen för mig och min plånbok!

      Haha så gör min dotter med min garderob. För det mesta (alltid!) ser det bättre ut på henne, och ofta passar det inte ens mig längre. Så helt ok!

        Jag fick inte ens ha mina trosor ifred för min dotter. Hon hade nyckel till min lägenhet, hon tränade i närheten och vips var både dyraste trosorna och deo (ibland) borta. Blev galen..

          Förlåt men vem tar ens egen mammas trosor 🤣🤣🤣

          Du får ”hämnas” och ta nåt från henne isfl.

          Mvh en annan dotter

      Så gör jag med! Skillnaden är dock att min mamma gick bort i våras och jag kan ta vad jag vill (har två bröder och en pappa som inte är intresserad av hennes kläder…) ❤️

        ❤️

    Det där trosmodet som vissa flunsor kör med. Låna pappas kallingar och en väns bebis blöjor🤓

      Eh?

    Alltid lagar någon som klagar, orka bry sig vad folk man inte känner tänker om en.

    OT
    Tror Molly och Ross är ovänner igen :/ hon följer inte han och hennes senaste story som hon plocka bort hade en text i stil med ”never trust somebody that lies to themself”… hjälp

      Jag såg också det igår. Han hade också en storie som var talande igår..

        Semestern kan inte ha gått bra haha

    Fler behöver lära sig söka med Google lens!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.